Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




29-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hooikoortspatiënten kunnen nu al last krijgen

Hooikoortspatiënten kunnen nu al last krijgen

http://static1.hln.be/static/photo/2013/15/6/2/20131229091710/media_xll_6362222.jpg

Door de relatief hoge temperatuur op dit moment, kunnen hooikoortspatiënten nu al last krijgen. De eerste hazelaars en uitheemse elzen komen namelijk al in bloei, wat problemen kan veroorzaken voor mensen die allergisch zijn voor de pollen van deze bomen. Dat staat te lezen op de website Allergieradar.nl.

De gemiddelde temperatuur deze maand ligt met 5,4 graden 1,5 graden boven het gemiddelde van de afgelopen decennia.


» Reageer (0)
28-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob Seger - The Little Drummer Boy

Bob Seger - The Little Drummer Boy

Klik op de foto om hem te beluisteren






Bob Seger (Dearborn, Michigan, 6 mei 1945) is een Amerikaanse rockzanger en songwriter. In 2004 is hij opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Seger werd geboren in het Henry Ford ziekenhuis in Dearborn. Hij woonde daar met zijn familie tot zijn zesde levensjaar. Van zijn zesde tot zijn tiende leefde het gezin in Ann Arbor (Michigan), alvorens Bobs vader zou verhuizen naar Californië.

Hij is actief in de muziekwereld sinds 1961. Seger werd onder andere beïnvloed door James Brown, Little Richard en Elvis Presley, vanwege hun schreeuwende stemmen.

Seger speelde vanaf 1975/1976 vrijwel altijd met The Silver Bullet Band als begeleidingsband. Hij produceerde achttien albums, waarvan twee live-edities. Daarnaast bracht hij twee compilatiealbums uit in 1994 en 2003. Zijn bestverkochte studioalbum is Against The Wind, dat op nummer één kwam in de Billboard Album Top 200 en werd beloond met twee Grammy's. Aan de single Fire Lake van dat album werkten Glenn Frey, Don Henley en Timothy Schmit van The Eagles mee. Andere nummers van Seger die nog vaak op de radio worden gedraaid, zijn Still The Same, Main Street, Night Moves, We've Got Tonight en Old Time Rock And Roll.

Seger heeft zevenmaal de top tien van de Billboard Hot 100 bereikt, waarvan eenmaal de nummer één-positie met de single Shakedown, die in 1987 ook nummer één was in Canada.

n 1968 tekende Seger een contract bij Capitol Records en vormde The Bob Seger System. Het moest een protopunkband worden. Hun eerste single was "2+2=?", een boodschap tegen de oorlog. Het lied werd een regionale hit in Detroit, maar bleef onopgemerkt voor de rest van de wereld. Hun tweede single werd Ramblin' Gamblin' Man, wat opnieuw een regionale hit werd, maar ditmaal ook de eerste single van Seger die de hitlijsten binnenkwam, met als hoogste plaats 17. Door het succes kon een (gelijknamig) album worden uitgebracht in 1969. Dit album bestormde de Amerikaanse albumlijst met plaats 62 als hoogste notering. Hun tweede album bereikte de hitlijst niet en Seger besloot te stoppen en te gaan studeren. Seger keerde in 1970 eenmaal terug met The Bob Seger System met hun laatste album Mongrel. In 1971 bracht Seger zijn eerste soloalbum uit, het akoestische Brand New Morning in verband met zijn contract bij Capitol Records. Seger bleef tot 1975 solo actief, maar kwam met zijn singles niet hoger in Amerika dan plaats 43, een van de vier singles die in de Billboard Hot 100 kwam. Hiernaast bracht hij vijf singles uit die de betreffende hitlijst niet bereikten. Seger bracht ieder jaar een album uit, wat het aantal albums uit zijn solocarrière op vijf bracht.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Nodig eens een eenzame uit' eindigt in mineur in Charleroi

'Nodig eens een eenzame uit' eindigt in mineur in Charleroi

http://static3.hln.be/static/photo/2013/11/7/11/20131228181242/media_xll_6361781.jpg

Een koppel uit Charleroi had voor kerstavond twee daklozen uitgenodigd, en hen een kerstmaal en een dak boven het hoofd aangeboden. Klokslag middernacht kwam het echter tot geweld. Een van de twee daklozen deelde enkele rake klappen uit om het koppel vervolgens beroofd achter te laten.

Na het kerstmaal dronk het viertal nog enkele biertjes. De gasten reageerden kregelig op iets futiel, en een van de twee daklozen begon het koppel te slaan. Uiteindelijk vluchtten de twee genodigden weg met een gsm, een computer en 550 euro.

De slachtoffers hebben bij de politie van Charleroi een klacht ingediend. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland opent nationaal onderzoek naar paardenbeul

Nederland opent nationaal onderzoek naar paardenbeul

http://static0.hln.be/static/photo/2013/4/0/3/20131228092901/media_xll_6361128.jpg

In Nederland heeft de politie een onderzoek ingesteld naar tientallen gevallen van dierenmishandeling. Het gaat om zeker veertig incidenten over het heel land, waarbij paarden zwaar zijn toegetakeld. Dat schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf.

De daders zijn sinds het voorjaar actief en hebben het vooral gemunt op paarden die in de wei staan. In alle gevallen gaat het om merries, die met een scherp voorwerp in en rond de genitale delen worden verminkt. Voor zover bekend zijn er geen dieren bezweken aan de verwondingen.

Een gespecialiseerd landelijk politieteam onderzoekt nu of het gaat om één of meer beulen. Omdat de mishandelingen over het hele land plaatsvinden, is het mogelijk dat het gaat om een groep mensen die via internet contact houdt.

Ook in België zijn, sinds 2009, enkele gevallen bekend van gruwelijke mishandeling van paarden. Of er een link is tussen de gevallen van dierenmishandeling in beide landen is niet duidelijk (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist je dat ook deze dingen je nachtrust saboteren?

Wist je dat ook deze dingen je nachtrust saboteren?

http://static3.hln.be/static/photo/2013/7/10/8/20131227212751/media_xll_6360713.jpg

Je hoeft geen late, loodzware maaltijd te eten of veel te lang op je tablet te tokkelen om slecht te slapen. Zo zouden er best wat sluwe saboteurs in je dagelijkse routine kunnen schuilen. Ontdek hier een aantal verrassende gewoonten die je nachtrust mogelijks verstoren.

* Tandpasta *
Je tanden poetsen voor het slapengaan is goed, alleen kunnen lichte slapers beter wegblijven van tandpasta met muntsmaak. Pepermunt houdt (of maakt) je brein namelijk alert.

* Water *
Wie zijn gezicht nog even opfrist voor hij naar bed gaat, mikt beter niet op (ijs)koud water. Akkoord, het is perfect om poriën te sluiten, maar het stimuleert ook je lichaam en moedigt het aan om energie vrij te geven en wakker te blijven. Kies dus liever voor warm water en hou de verfrissing voor de ochtend.

* Boeken *
Hoewel een goed boek uiteraard 100 keer beter is dan naar de tv-kijken, raden experten aan om voor luchtig leesvoer te kiezen. Emotionele of intellectueel uitdagende lectuur voorkomt namelijk dat je hersenen tot rust komen.

* Nicotine *
Wie denkt dat een nachtelijke sigaret de sleutel is tot ontspanning, heeft het mis. Nicotine is een stimulant, waardoor in slaap vallen een stuk moeilijker verloopt.

* Citroen *
Net als munt, zorgt ook het aroma van citroen voor mentale stimulatie en meer energie. Laat citrus dus maar beter achterwege in je theemok. Ook wasverzachter met citroen wordt afgeraden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tom Waes krijgt boete voor grapje tijdens alcoholcontrole

Tom Waes krijgt boete voor grapje tijdens alcoholcontrole

http://static2.hln.be/static/photo/2013/9/10/14/20131228064528/media_xll_6361019.jpg

Tom Waes heeft dit jaar 150 euro boete gekregen voor smaad aan de politie. Dat vertelde de presentator gisteravond in 'De Laatste Week'. "Tijdens een alcoholcontrole op een zondag om 11 uur in Antwerpen vroeg een agent: 'Wilt u meewerken?' Ik antwoordde: 'Ja, als je mij een klak en een matrak geeft. Zeg maar wat ik moet doen.'"

Een goedbedoeld grapje, maar de agent slingerde Waes op de bon voor smaad aan de politie. Grappig detail: ook Bart De Wever was gisteren te gast in 'De Laatste Week'. De burgemeester van Antwerpen schoof wat ongemakkelijk in de zetel: "Dat is een penale boete, daar kan ik niet in tussenkomen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael Bublé & Laura Pausini - You'll Never Find Another Love Like Mine

Michael Bublé & Laura Pausini - You'll Never Find Another Love Like Mine

Klik op de foto om ze te beluisteren



» Reageer (0)
27-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben je die goede voornemens beu? Probeer dit dan eens

Ben je die goede voornemens beu? Probeer dit dan eens

http://static3.hln.be/static/photo/2013/17/8/1/20131227164424/media_xll_6360286.jpg

De sprong naar het nieuwe jaar gaat voor heel wat mensen nog steeds gepaard met de traditionele goede voornemens, die echter vaak snel weer overboord worden gegooid. Laat daarom de loze beloftes aan jezelf voor wat ze zijn in 2014 en probeer liever eens volgende verfrissende tactiek.

In plaats van jezelf een lijstje met concrete regels (of in veel gevallen beperkingen) op te leggen, geef je 2014 een betekenisvol thema. Iets dat het voorbije jaar ontbrak in je dagelijks leven. Bij wijze van voorbeeld, bezorgen we je hier alvast 3 mogelijke thema's voor 2014.

Onze volgepropte agenda's kunnen best een domper zijn op het welzijn. Geef daarom in het nieuwe jaar wat meer ruimte aan 'mindfulness'. Hieronder verstaan we bewuster in het leven staan, minder kans geven aan afleiding en oprecht aandacht geven aan mooie momenten. Denk maar aan bewust proeven, genieten van frisse lucht of je mailbox even negeren om aandachtig naar het avontuur van je kind te luisteren. Onderzoek heeft uitgewezen dat 'mindfulness' werkzaam is tegen onder meer emotionele eetbuien, stress en angstgevoelens. Ook mensen die lijden aan chronische aandoeningen als CVS of fibromyalgie worden er door geholpen.


Het menselijk lichaam is gemaakt om te bewegen, maar onze leefwereld dwingt ons heel vaak neer te zitten. Het gebrek aan lichaamsbeweging is een belangrijke factor in de groeiende obesitasepidemie. Daarbovenop zorgt te weinig beweging voor een slecht humeur, een verstoorde nachtrust en een stijging van chronische aandoeningen. Uiteraard willen we hier niemand een fitnessabonnement aansmeren, de bedoeling is eerder je dagelijkse routine van wat meer beweging te voorzien. Denk maar aan de trap nemen, een verdiep hoger naar toilet gaan, een wandelingetje doen tijdens je middagpauze, ...

In onze fastfood-wereld is het realiteit dat velen ondervoed zijn ondanks het feit dat ze eigenlijk te veel eten. Het gebrek aan broodnodige voedingsstoffen is uiteraard niet verrassend wanneer verse groenten en fruit, vezels, voldoende water en gezonde huisbereide maaltijden amper tot je dieet behoren. De impact hiervan is groot, niet alleen voor de teller op de weegschaal, maar ook voor het immuunsysteem, de algemene gezondheid en het verouderingsproces. Door 'voedzaam' centraal te stellen in 2014 kan je jezelf inspireren om te kiezen voor gezond, zonder één of ander streng dieet dat doorgaans al na enkele weken te frustrerend blijkt te zijn. Uiteraard kan je meer doen dan enkel je lichaam voeden. Sprokkel bijvoorbeeld centjes bij elkaar voor een rustgevende reis of start een nieuwe hobby voor een gezonde geest in een gezond(er) lichaam. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twintig procent meer armen vragen steun

Twintig procent meer armen vragen steun

http://static0.hln.be/static/photo/2013/8/1/9/20131227070653/media_xll_6359004.jpg

Het aantal Vlamingen dat in armoede leeft en steun vraagt, is dit jaar met liefst twintig procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Netwerk tegen Armoede, dat 58 verenigingen bevroeg, zo schrijft Het Laatste Nieuws vandaag. Vorig jaar deden al dertig procent meer Vlamingen dan in 2011 een beroep op de armoedeorganisaties.

De organisaties kunnen de vraag naar goedkope maaltijden, administratieve hulp of andere bijstand nauwelijks nog bijhouden. "We zien dit jaar opvallend veel mensen met een job, tweeverdieners zelfs, die de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen, " luidt het.

"Veel mensen die het financieel breder hadden, zijn door de crisis hun goedbetaalde job verloren, " zegt Annemie Degreef van de vzw OpenArmen. "Om hun uitkering niet te verliezen, hebben ze slechter betaald werk aangenomen. Of een deeltijdse baan met wisselende shifts die ze moeilijk kunnen combineren met een tweede job. Maar de hypotheek blijft dezelfde. En zo belanden ze bij ons."

Net nu de vraag zo toeneemt, zegt veertig procent van de armoedeverenigingen dat lokale besturen extra taken op hen afschuiven, zonder dat daar meer centen tegenover staan. Integendeel: de helft van de organisaties ziet hun lokale subsidies dalen. "Lokale besturen bouwen hun dienstverlening af, " stelt Frederic Vanhauwaert van het Netwerk tegen Armoede. (br.hln)


» Reageer (0)
26-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond zoogt tijgerwelpjes

Hond zoogt tijgerwelpjes

http://static0.hln.be/static/photo/2013/18/3/9/20131226160957/media_xll_6357969.jpg

Kan het nog meer vertederend? Twee welpjes van een Siberische tijger werden in een Chinese dierentuin door hun moeder verstoten. De twee waren ten dode opgeschreven, maar een dierenopzichter haalde in een nabijgelegen dorp een hond en haar drie pups. De hond Xiao Wang nam spontaan de taak van surrogaatmoeder op zich en liet de tijgertjes mee aanschuiven aan haar tepels.

Geen makkelijke opgave, de tijgertjes eten immers meer dan een doorsnee pup. Bovendien moeten haar eigen jongen zich verweren om nog te kunnen eten, de grotere tijgerwelpen klimmen vaak bovenop de hondjes om als eersten te kunnen eten.

Het is niet de eerste keer dat dierentuin Hangzhou een hond als vervangmoeder inschakelt. Drie jaar geleden werd het tijgerwelpje Lucky ook al door een hond gezoogd. In 2005 werd in het Amerikaanse Seattle een eekhoorn geadopteerd door een vlinderhondje. In datzelfde jaar werd in een Keniaanse zoo het neushoornjong Owen geadopteerd door Mzee, een 130-jarige reuzenschildpad.

Op een Amerikaanse ranch werden in 2008 drie Bengaalse tijgertjes geadopteerd door Isabelle, een golden retriever. Toen de welpjes een jaar oud waren, werden ze voor de veiligheid van de hond weer gescheiden.

De Siberische tijger, die voornamelijk in het Oosten van Rusland leeft, is de grootste onder de katachtigen. De dieren zijn met uitsterven bedreigd, er zouden er nog maar 400 tot 500 in het wild leven. De welpen kunnen pas zelfstandig jagen wanneer ze anderhalf jaar zijn en blijven bij hun moeder tot ze tussen twee en drie jaar zijn. De dieren leven vervolgens solitair en verdedigen op agressieve wijze hun territorium. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijgezelle man maakt toilet slechts 2 keer per jaar schoon

Vrijgezelle man maakt toilet slechts 2 keer per jaar schoon


http://static0.hln.be/static/photo/2012/11/12/12/20121227153715/media_xll_5428197.jpg


Wie in het appartement van een vrijgezelle man naar het toilet gaat, zou wel eens dingen kunnen zien die hij of zij liever niet tegenkomt. Dat komt omdat de gemiddelde single man zijn toilet maar één keer per zes maanden schoonmaakt. Vrijgezelle vrouwen daarentegen doen dat één keer om de veertien dagen.

En ook in de douches van de vrijgezelle mannen zullen veel vrouwen zich wellicht niet willen wassen, want die worden slechts één keer om de 7,8 maanden schoongemaakt. Single vrouwen maken hun douche daarentegen om de 1,3 maanden schoon.

Bovendien zijn er niet alleen verschillen in de frequentie van het schoonmaken, maar ook in de gebruikte producten. Slechts 32 procent van de mannen bleek een speciaal schoonmaakmiddel voor de badkamer te gebruiken. 19 procent ging daarentegen aan de slag met een gewoon afwasmiddel.

Nochtans is een vuile badkamer een grote afknapper voor 67 procent van de ondervraagden, ook voor mannen. Hoog tijd dus voor de vrijgezellen om te beginnen schoonmaken. Of: om te vragen of je mama of zus de badkamer wil aanpakken, zoals 64 procent van de ondervraagde mannen al bleek te doen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ooit al een drijvende kerstboom gezien?

Ooit al een drijvende kerstboom gezien?

http://static3.hln.be/static/photo/2013/9/0/11/20131226115340/media_xll_6357371.jpg

Een ongewoon zicht voor de kust van Venice Beach (Los Angeles). Daar dobbert sinds vorige week een kerstboom op zee. Het ding steunt op een oude boot en is gemaakt van kapotte visnetten. Surfers en strandgangers keken raar op toen ze de boom op een ochtend zagen dobberen. Het brein achter Floating Christmas Tree Project had de kerstboom 's nachts te water gelaten, voor een optimaal verrassingseffect.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pratend stekelvarken geniet van kerstmaaltijd

"Pratend" stekelvarken geniet van kerstmaaltijd

Klik op de foto om het filmpje te bekijken



Teddy Bear, een stekelvarken dat een fenomeen is op Facebook én YouTube, heeft genoten van de feestdagen. Dat mag alvast blijken uit deze video die op kerstavond online werd gezet. We zien én horen Teddy Bear zich met veel overgave storten op een aantal maïskolven om ze vervolgens smaakvol naar binnen te spelen. Hoorden we hem daar 'Santa' zeggen?


» Reageer (0)
25-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandweer VS redt hond uit ijskoud water

Brandweer VS redt hond uit ijskoud water

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Enkele leden van de brandweer uit de Amerikaanse staat Massachusetts werden zondag opgeroepen voor een ijskoude duik in een bevroren rivier. De reden? Een hartverwarmende reddingspoging van een onfortuinlijke golden retriever die overmoedig het ijs opgelopen was tijdens een wandeling.

De 5 jaar oude golden retriever Crosby zakte zondagmiddag tijdens een wandeling door het ijs van de Charles rivier in Wellesley, een stad nabij Boston. De hond zou volgens de lokale politie op ongeveer 46 meter van de kant in het water terechtgekomen zijn en kon niet op eigen kracht terugkeren.

Daarop trokken enkele leden van de brandweer met de nodige uitrusting het water in om Crosby te redden. Brandweerman Dave Papazian kon de hond, met de hulp van luitenant Paul Delaney, uit het water halen. Andere officieren stonden aan de kant om de twee met een touw uit het water te trekken en droogden Crosby na het ijskoude avontuur af.

Volgens een mededeling achteraf zou Crosby goed geschrokken en een beetje onderkoeld geweest zijn, maar al bij al in goede gezondheid verkeren.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooiste kerstcadeau: kleinste prematuurtje mag naar huis

Mooiste kerstcadeau: kleinste prematuurtje mag naar huis

http://static1.hln.be/static/photo/2013/14/11/3/20131225090124/media_xll_6355818.jpg

Toen prematuurtje Connor zes maanden geleden geboren werd, woog hij slechts 380 gram na een zwangerschap van 24 weken. Zes maanden later heeft hij alle artsen met zijn strijdlust verbaasd en mag hij gezond en wel Kerstmis thuis bij mama en papa in Orlando vieren.

Meteen na de geboorte van Connor vreesden artsen voor het leven van het kind, ze schatten dat zijn overlevingskans een op drie was. Hij was de kleinste baby die in het Florida Hospital in Orlando werd geboren. Deze week haalde Connor de kaap van 3 kg en mag hij naar huis voor Kerstmis. Papa Eric Sorensen kon zijn trouwring rond het been van de pasgeboren Connor vlot bewegen. "Meteen na de geboorte raadde het verplegend personeel ons aan veel foto's te nemen. Omdat niemand zeker was dat onze zoon lang zou leven. Het is geweldig om nu naar die foto's te kijken en te ontdekken hoe hij geëvolueerd is."

Zijn mama Holly verklaart: "Het is een vechtertje en hij wou bij ons zijn. Hij heeft elke uitdaging overleefd en heeft er alles aangedaan om bij ons te kunnen blijven."

Baby's die zo vroeg geboren worden, hebben een lage overlevingskans omdat hun vitale organen onderontwikkeld zijn. Artsen voerden de afgelopen zes maanden verschillende operaties en procedures uit bij Connor, nu houdt een pediater de baby goed in de gaten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik wens al mijn vrienden een fijne Kerst

Kerstmis

http://img3.imageshack.us/img3/8065/feestdagend.jpg



Het is weer Kerstmis
feest van liefde en licht
waar kerstmuziek de hemel vult
en sneeuwvlokjes zachtjes dwarrelen
waar klokjes tinkelen
en lichtjes fonkelen
in een versierde boom

het is weer Kerstmis
feest van warmte en vrede
waar etensgeuren de kamer vult
en kinderen zingen aan de deur
waar kadootjes wachten
tot middernacht
onder een kleurrijke boom


Ik wens al mijn vrienden
een fijne Kerst


» Reageer (0)
24-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chris Rea - Driving Home For Christmas

Chris Rea - Driving Home For Christmas

Klik op de foto om hem te beluisteren





Chris Rea (Middlesbrough (Engeland), 4 maart 1951) is een Britse zanger.

Chris Rea is met zijn krasse zangstem vooral bekend geworden met nummers als Fool (If you think it's over), Josephine en Driving home for Christmas, die nog altijd veel gedraaid worden op de radio.

Verder schreef hij een aantal nummers voor films, en een aantal van zijn bekendere nummers werden gebruikt als themamuziek. Hij speelde zelf in twee films, in 1985 in Willie and the Poor Boys en in 1999 in Parting Shots, waar hij tevens de muziek van deed. Hij schreef en produceerde de film La Passione, die in 1996 verscheen.

In 2005 heeft hij nog 11 nieuwe cd's uitgebracht (130 nummers), een dvd en een boek met schilderingen die hij gemaakt heeft tijdens zijn herstel van een ernstige ziekte rond het jaar 2000. Chris Rea heeft omstreeks 2005 bekend gemaakt dat hij stopt met touren. In 2006 deed hij zijn The Farewell Tour. Tijdens deze tour speelde hij oude klassiekers en nieuwe nummers.

Hoewel zijn gezondheid hem nog steeds parten speelt, maakt Rea in het najaar van 2007 zijn terugkeer naar het podium bekend. In het voorjaar van 2008 heeft hij met een nieuwe band, the Fabulous Hofner Blue Notes, een korte Europese tournee gedaan: "The Return of the Fabulous Hofner Blue Notes". De band speelt een mix van blues en instrumentale nummers, nieuwe songs en klassiekers. De muzikale invloeden gaan van de instrumentele platen uit de jaren 50 tot en met Miles Davis.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders Marie-Rose Morel mogen kleinkinderen niet meer zien

Ouders Marie-Rose Morel mogen kleinkinderen niet meer zien

http://static2.hln.be/static/photo/2013/0/1/2/20131224063612/media_xll_6354227.jpg

De ouders van wijlen Marie-Rose Morel (38) hebben vlak voor kerst te horen gekregen dat ze de twee zoontjes van hun dochter niet meer mogen zien. Dat besliste de jeugdrechter. De familie, die afgelopen zomer ook zoon Chris Jr. Morel (35) verloor aan longkanker, is er het hart van in. "De kerstboom staat, de pakjes liggen klaar. Het is verschrikkelijk", zegt moeder Myriam Van Loon in Het Laatste Nieuws.

De familie Morel strijdt al langer om de twee jongens, die bij hun vader wonen, geregeld te mogen zien. Sinds de dood van Marie-Rose zagen de grootouders hun omgangsrecht slinken van één woensdagnamiddag plus een weekend naar slechts één dag per maand, van 9 tot 18 uur. Uitgerekend vlak voor de feestdagen kregen ze bericht dat ze helemaal géén contact meer mogen hebben met hun kleinkinderen.

"Het is te triest voor woorden", zegt een aangeslagen Myriam Van Loon, moeder van Marie-Rose. Ten huize Morel was alles al in gereedheid gebracht voor kerst. "We hebben maar vier kleinkinderen. We zouden één groot kerstfeest houden met Marnix (7), Alexander (9), de twee meisjes van mijn dochter Ann-Marie en de kleinkinderen van mijn zus. De meisjes zouden piano spelen in hun nieuwe jurkjes. Ze hebben nummertjes ingeoefend en gaan hun nieuwjaarsbrief voorlezen. Nu moeten we de jongens missen."

De grootouders zijn na een aantal mislukte verzoeningsgesprekken in een juridische strijd voor de jeugdrechtbank verwikkeld geraakt met de ex-man van Marie-Rose, met wie het sinds de vechtscheiding steeds minder botert. Op haar sterfbed beloofde Myriam aan Marie-Rose Morel altijd voor haar 'prinsjes' te zorgen. "Nu blijven we met niets achter. Ons Roosje wordt gewoon uitgeveegd. De jongens spreken niet meer over 'mama' maar over 'Marie-Rose Morel'. Justitie faalt hier." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondje op het nippertje gered van vuilnisbelt

Hondje op het nippertje gered van vuilnisbelt

http://static3.hln.be/static/photo/2013/16/8/11/20131223225318/media_xll_6353996.jpg

Werknemers bij een sorteercentrum voor vuilnis in de Amerikaanse stad San Francisco vonden vrijdagavond een hondje in een vuilniszak. Dat bleek net op tijd te zijn, want de inhoud van de zak werd bijna op de vuilnisbelt gegooid, meldt de Amerikaanse nieuwswebsite CNN.

De poedelpup zou slechts tien maanden oud zijn en werd blijkbaar in een vuilniszak gestoken die door het bedrijf Recology werd opgehaald. De zak werd vervolgens op de transportband gelegd, zodat werknemers recycleerbaar materiaal uit het vuilnis kunnen sorteren. Gregory Foster, een werknemer bij Recology zag de vuilniszak bewegen en zei dat "het hondje zelf uit de zak probeerde te geraken" vertelde hij. "Gelukkig konden we de band op tijd stoppen voor het pupje in de vuilnisput viel."

Het hondje was er slecht aan toe en zou naar verluidt bijtwonden hebben die nog door dierenartsen onderzocht worden. Dat laat de dierenbescherming van San Francisco weten. Het pupje had verwondingen aan de nek, het hoofd en de oren. De dierenbescherming gaf het hondje de naam Gem, juweel, omdat het zo'n "kostbaar klein dingetje" was toen het gevonden werd. Dat vertelde de verantwoordelijke, Le-Ellis Brown aan CNN.

Naar alle waarschijnlijkheid werd het hondje opzettelijk bij het huisvuil gezet. De dierenbescherming probeert momenteel de eigenaars van Gem op te sporen, maar dat lijkt haast onmogelijk. Dierenartsen zullen het diertje ondertussen helpen genezen voor het geadopteerd kan worden.(br.hln)


» Reageer (0)
23-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een kerstboom gemaakt uit schoenen

Een kerstboom gemaakt uit schoenen

http://static0.hln.be/static/photo/2013/11/12/2/20131223063448/media_xll_6351977.png

De leden van een katholieke vereniging in het dorp Tegal Jaya in Dalung (Bali) hebben dit weekend wel een zeer speciale kerstboom opgezet.

Sinds oktober hebben de vrijwilligers ongeveer een duizend paar gebruikte schoenen met de hand beschilderd om er vervolgens een kerstboom mee te maken. "De bedoeling was om de kinderen creatief aan het werk te zetten", aldus de initiatiefneemster van het project.

Na de feestdagen zullen de versierde schoenen aan weeskinderen in het gebied worden geschonken.


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!