Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




03-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niemand wist dat Stijn Helsen levensmoe was

"Niemand wist dat Stijn Helsen levensmoe was"

http://static2.hln.be/static/photo/2014/10/0/4/20140103070733/media_xll_6370444.jpg

"We wisten dat Stijn moe is omdat hij veel te hard heeft gewerkt, maar niemand heeft zien aankomen dat hij niet meer wilde leven." Dat zegt Patrick Schruers (47), raadsman en vriend van de Limburgse modeontwerper Stijn Helsen (40), die op oudejaarsavond uit het raam van een Brussels hotel sprong. Als bij wonder houdt Helsen enkel breuken over aan zijn wanhoopsdaad. De couturier had zich de jongste maanden amper nog laten zien in Hasselt, hij zou ook de dood van zijn vader nooit hebben kunnen plaatsen.

Al waren er de afgelopen maanden signalen dat Stijn Helsen niet goed in zijn vel zat, zijn wanhoopsdaad komt bij al wie hem kent aan als een mokerslag. Het heet een wonder dat Helsen zijn wanhoopsdaad overleefde. "Hij moet een engelbewaarder hebben gehad, want hij liep slechts een bekkenbreuk, een polsbreuk en een gekneusde rib op", aldus Schruers. "Stijn ligt nog op intensieve in het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel en is gisteren geopereerd aan de pols, maar hij stelt het al bij al wel."

De familie van de ontwerper had er totáál geen idee van dat hij zo diep zat dat hij niet meer wenste te leven. "We wisten natuurlijk wel dat hij al lang sukkelt met een burn-out", zegt Schruers. Maar wat er echt scheelde met de couturier, die zopas zijn collectie 2014-2015 had afgewerkt en die er prat op mag gaan dat wereldsterren als Robbie Williams, Hugh Grant en Keanu Reeves zijn pakken dragen? "Wisten we dat maar, hè", verzucht Schruers, die financiële problemen in elk geval voor 100% uitsluit.

Zijn twee broers en zus zijn in hoge mate geschokt. En voor zijn moeder Els is de klap nog het ergst van al. Zij en Stijn hebben een hele goeie band, allicht ook omdat hij het enige kind is zonder vaste partner. Al woont Stijn in Brussel, hij brengt erg veel tijd door bij zijn moeder. Ze is er kapot van." Helsen heeft het nog altijd lastig met de dood van zijn vader, zo bevestigt Patrick Schruers. Roland, stichter van het Modehuis Helsen, stierf in 2010 in Oostenrijk toen hij achter het stuur van de wagen een beroerte kreeg. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doobie Brothers - Listen To The Music

Doobie Brothers - Listen To The Music

Klik op de foto om hun te beluisteren







The Doobie Brothers is een Amerikaanse rockband waarvan de kern wordt gevormd door de zangers/gitaristen Tom Johnston en Pat Simmons. De band is vooral bekend van hun hits Long Train Running, What a Fool Believes en Listen to the Music. Alleen al in de VS zijn meer dan twintig miljoen albums verkocht.


» Reageer (0)
02-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oprichtster Ballet van Vlaanderen Jeanne Brabants overleden

Oprichtster Ballet van Vlaanderen Jeanne Brabants overleden

http://static0.hln.be/static/photo/2014/15/14/14/20140102131144/media_xll_6369404.jpg

In Antwerpen is de bekende voormalige danseres en choreografe Jeanne Brabants donderdagochtend op 93-jarige leeftijd in het ziekenhuis overleden. Dat zegt de regionale televisiezender atv en wordt bevestigd door Antwerps cultuurschepen Philip Heylen, die jarenlang in hetzelfde gebouw als Brabants woonde.

Brabants won tijdens haar carrière verschillende internationale prijzen en was tevens de oprichtster van het Ballet van Vlaanderen. In 2000 kreeg ze de titel van barones. Brabants was al een hele tijd ziek.

Hoewel Jeanne Brabants een erg succesvolle danseres en choreografe was, is ze vooral bekend voor haar bijdrage aan het professionaliseren van ballet en dans in Vlaanderen. Reeds in 1941 richtte ze haar eerste balletschool en -gezelschap op in het Antwerpse. Later bracht ze de opleiding onder in de Vlaamse Opera, wat uiteindelijk uitmondde in het autonome Stedelijk Instituut voor Ballet.

In 1969 stichtte Brabants het Ballet van Vlaanderen, om de vele afgestudeerde klassieke dansers en danseressen in Vlaanderen aan de slag te kunnen houden in plaats van hen naar het buitenland te zien vertrekken. Sinds 1976 mag de organisatie zich Koninklijk Ballet van Vlaanderen noemen. Vorig jaar kwam het opnieuw tot een fusie met de Vlaamse Opera, wat Brabants betreurde.

Antwerps cultuurschepen Philip Heylen (CD&V) looft Jeanne Brabants voor haar "ongelooflijk belangrijke rol voor de Vlaamse danswereld. Als Vlaanderen vandaag een danscultuur heeft, is dat in grote mate te danken aan het werk van Jeanne Brabants en haar zussen", vindt hij.

Heylen woonde in Antwerpen jarenlang in hetzelfde appartementsgebouw als Brabants en leerde haar dan ook persoonlijk erg goed kennen. "Als ik het goed heb, was Jeanne al sinds 1984 met pensioen, maar voor velen is ze eigenlijk nooit gestopt. Ze bleef altijd enorm betrokken bij de Vlaamse danswereld", zegt hij. "Bovendien bleef ze tot enkele maanden geleden ook gewoon zelf haar dagelijkse oefeningen doen. Jeanne vond het erg belangrijk om te blijven bewegen."

Heylen roemt ook Brabants' werk bij het Ballet van Vlaanderen, dat "dankzij haar is uitgegroeid tot een gezelschap dat zowel klassieke, hedendaagse als moderne repertoires aankan". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diëten zorgt meer voor frustraties dan voor minder kilo's

Diëten zorgt meer voor frustraties dan voor minder kilo's

http://static2.hln.be/static/photo/2013/17/14/5/20131230192728/media_xll_6364865.jpg

Twee op de drie vrouwen is bezig met haar gewicht en meer dan de helft van hen staat wekelijks op de weegschaal. Maar diëters raken vooral gefrustreerd over de behaalde resultaten. Dat blijkt uit de Nationale Dieetenquête van afslankorganisatie Weight Watchers die uitgevoerd werd bij zo'n 9.000 deelnemers.

De helft van de vrouwen en 4 op de 10 mannen geven aan dat ze ontevreden zijn over hun gewicht. 80 procent van de vrouwen vindt dat de samenleving eist dat ze slank zijn en 7 op 10 voelt zich vooral dik in de nabijheid van vriendinnen.

De overgrote meerderheid van de vrouwen die ooit al een dieet volgden, laten ook de gedachte dat ze te veel wegen hun dagelijks gedrag beïnvloeden. "Sommige vrouwen durven ook geen plezier meer te maken: ze durven niet meer te dansen of voluit te gaan. Dat is jammer. Eén op de vijf geeft zelfs aan liever minder of niet meer te vrijen", zegt Sabine de Prest, woordvoerster van Weight Watchers.

Gemiddeld gaan vrouwen voor het eerst op dieet als ze 27 zijn. Toch maakt diëten niet gelukkig. Diëters kunnen niet meer genieten van feestjes en voelen een grote drang om te zondigen. Wanneer de kilo's er niet afvliegen ondanks de grote moeite, raken diëters ook gefrustreerd. Volgens de Prest is het vooral belangrijk dat diëters stap voor stap nieuwe gewoontes aannemen en niet drastisch alles laten. "Zonder feestjes bij vrienden, zonder een glaasje wijn af en toe is het aannemelijk dat je het niet volhoudt en gefrustreerd wordt", aldus de Prest. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canadese tweeling geboren in 2013 en 2014

Canadese tweeling geboren in 2013 en 2014

http://static3.hln.be/static/photo/2014/8/2/7/20140102032139/media_xll_6368542.jpg

In Canada is precies tijdens de jaarwisseling een tweeling geboren. Hoewel de meisjes slechts 8 minuten na elkaar ter wereld kwamen, zijn ze niet in hetzelfde jaar jarig. Het ene meisje werd een paar minuten voor middernacht geboren op oudjaarsavond 2013, terwijl haar zusje een halve minuut na middernacht het levenslicht zag op nieuwjaarsdag 2014.

Gabriela en Sophia, die eigenlijk pas half januari geboren zouden moeten worden, maken het goed. Een van de twee meisjes mag zich de eerste Canadese baby van 2014 noemen.

Volgens ABC News gebeurde in Amerika precies hetzelfde. Op 31 december om 23.58 uur werd in het MedStar ziekenhuis in Washington D.C. het meisje Lorraine Yaleni Begazo geboren, gevolgd door broer Brandon Ferdinando Begazo op 1 januari om 00.01. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patiënten kunnen punten geven aan ziekenhuizen

Patiënten kunnen punten geven aan ziekenhuizen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/0/0/11/20140102042048/media_xll_6368591.jpg

Net zoals je restaurants en hotels op internet kunt beoordelen, is er nu ook een website waarop patiënten ziekenhuizen punten kunnen geven. De score kan variëren tussen nul en vijf sterren. Basis van de beoordeling vormt onder meer de kamer, het contact met de arts en het eten. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag. De reviewsite heet Medira en is een initiatief van een verpleegkundige.

Zorgnet Vlaanderen, de koepel van de ziekenhuizen, staat niet afkerig tegen­ over het initiatief. "Het past goed in de evolutie naar meer transparantie voor de gezondheidssector. Alleen hoop ik dat het niet zal blijven bij het spuien van oppervlakkige meninkjes over een dokter die al dan niet vriendelijk was. Mensen moe­ten ook beseffen dat de waarheid over een arts of ziekenhuis niet be­staat", zegt Peter Degadt, gedelegeerd bestuurder van Zorgnet Vlaan­deren.

Zorgnet werkt intussen mee aan een ander beoordelings­systeem voor ziekenhuizen. "Onze aanpak beoogt een meer objectieve meting van de gebo­den zorg in de ziekenhuizen."  (br.hln)


» Reageer (0)
01-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eric Clapton - Cocaine

Eric Clapton - Cocaine

Klik op de foto om hem te beluisteren




Eric Patrick Clapton (geboren als Eric Patrick Clapp, Ripley(Surrey), 30 maart  1945) is een Britse gitarist, componist  en zanger  van blues-, rock- en popmuziek.

Clapton werd geboren als zoon van de zestienjarige Patricia Molly Clapp en de 25-jarige Canadese militair Edward Walter Fryer die in Engeland was gelegerd. Fryer keerde nog voor Claptons geboorte terug naar zijn echtgenote in Canada. Omdat zijn moeder nog erg jong was, werd Clapton opgevoed door zijn grootmoeder Rose, en haar echtgenoot Jack Clapp, die de stiefvader was van Claptons moeder. Zijn moeder die doorging voor zijn zuster, trouwde met de Canadese militair Frank McDonald, en volgde haar echtgenoot naar Duitsland en later naar Canada. Onterecht wordt soms gemeld dat Eric de achternaam Clapp heeft, van zijn grootvader. Eric kreeg bij zijn geboorte de achternaam van zijn moeder, Clapton. Uiteraard zorgde dat bij Eric in zijn jeugd voor verwarring. Hem werd aanvankelijk verteld dat zijn moeder zijn zus was.

"Ricky", zoals Clapton door zijn grootouders genoemd werd, was een stil kind met kunstzinnige aanleg en een goed verstand. Op negenjarige leeftijd ontdekte hij de waarheid omtrent zijn afstamming. Hij trok zich nog meer terug in zichzelf en begon zijn schoolwerk te verwaarlozen. Toen Clapton eind jaren '50 met de opkomende rock-'n-roll in aanraking kwam, was hij meteen enthousiast. Voor zijn dertiende verjaardag vroeg en kreeg hij een gitaar. Hij ging op zoek naar de oorsprong van de rock-'n-roll en kwam bij de blues terecht. Op zijn 16e liet hij zich inschrijven bij het Kingston College of Art, maar al na een jaar werd hij weggestuurd.

Toen hij van school af was begon hij te werken in de bouwsector, samen met zijn grootvader. Zijn allereerste muzikale invloeden waren Big Bill Broonzy en Robert Johnson, wiens muziek wel eens werd gedraaid tijdens kinderradioprogramma's. Later leerde hij de muziek van B.B. King en andere elektrische gitaristen kennen. Zijn eerste elektrische gitaar kochten zijn grootouders op afbetaling. Deze is zichtbaar op foto's van de Roosters. Clapton ruilde hem al in voor een Fender Telecaster voordat de afbetaling voldaan was.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn beste wensen voor 2014

Mijn beste wensen voor 2014

Als ik kon toveren gaf ik de hele wereld liefde...
gezondheid en geluk...
geen armoede en geweld...
Maar helaas ik kan niet toveren...
Ik kan maar alleen de beste wensen sturen
voor 2014


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dubai verbreekt wereldrecord met vuurwerkshow

Dubai verbreekt wereldrecord met vuurwerkshow

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Dubai heeft afgelopen nacht een wereldrecord gevestigd met het grootste vuurwerkspektakel ter wereld. Het record, waarbij in zes minuten tijd meer dan 500.000 vuurpijlen werden afgevuurd langs ruim 94 kilometer kustlijn, werd erkend door Guinness World Records.

Het spektakel deed enkele van de bekende bakens van het emiraat aan: de Burj Khalifa, de hoogste toren ter wereld (828 meter), Palm Jumeirah, een kunstmatig eiland in de vorm van een palmboom, en ook The World, een ander kunstmatig eiland met het uitzicht van een wereldkaart.

De vuurwerkpijlen werden afgeschoten van op 400 lanceerplaatsen en door 200 technici. Het kunststukje kostte 6 miljoen dollar (4,4 miljoen euro) en ging rond 21 uur Belgische tijd van start. Tijdens de show waren enkele afgevaardigden van het Guinness Book of Records aanwezig. Zij hebben het wereldrecord officieel bevestigd.

Het vorige record stond op naam van Koeweit. Daar werden in 2012 77.282 stuks vuurwerk afgeschoten naar aanleiding van de festiviteiten voor de 50ste verjaardag van de grondwet van het emiraat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaars-sms maakt plaats voor wensen via mobiel internet

Nieuwjaars-sms maakt plaats voor wensen via mobiel internet

http://static2.hln.be/static/photo/2014/4/4/5/20140101092026/media_xll_6366980.jpg

Het ziet ernaar uit dat de traditionele sms met nieuwjaarswensen over zijn piek heen is. Bij Proximus, de grootste gsm-operator van het land, daalde het aantal verstuurde sms'jes tijdens de jaarwisseling voor het tweede jaar op rij. Het gebruik van mobiel internet blijft daarentegen stijgen.

De Proximus-klanten verstuurden tussen gisteravond 20.00 uur en vanochtend 08.00 uur 27,2 miljoen sms'jes, zo meldt de gsm-operator. Dat is een daling met 9 procent tegenover de overgang van 2012 naar 2013, toen er 30 miljoen sms-berichten verstuurd werden.

Bij Mobistar werden 23,5 sms-berichten geregistreerd (tegenover ruim 24 miljoen vorig jaar), Base-gebruikers verstuurden 13,4 miljoen tekstberichten (tegen 14,1 miljoen het jaar voordien). Alleen Telenet meldt een stijging: van 4,3 naar 5,8 miljoen.

Proximus-woordvoerster Frédérique Verbiest wijst erop dat het aantal sms'jes wel enorm blijft. Op een normale weekdag worden er tussen 20 uur en 8 uur ongeveer 9 miljoen sms'en verstuurd, klinkt het.

Feestvierders blijken steeds meer gebruik te maken van mobiele data, waarbij berichten worden verstuurd via Twitter, Facebook of andere internetsites, onder meer met een smartphone of iPad. Tussen 20 uur en 8 uur verbruikten de Proximus-klanten 5 miljoen MB aan data, een stijging met 80 procent tegenover een jaar geleden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laura Pausini - La Solitudine

Laura Pausini - La Solitudine

Klik op de foto om haar te beluisteren






Laura Pausini (Faenza, Ravenna, 16 mei 1974) is een Italiaanse zangeres die immens populair is in de Italiaans- en Spaanssprekende wereld. Ze heeft ook veel aanhang in België en Nederland. Ze zingt vooral romantische liedjes, niet alleen in het Italiaans maar ook in het Spaans, Portugees (met Gilberto Gil) en Engels. Zij heeft een warme krachtige stem met een groot stembereik. Haar nummers gaan vooral over de liefde, maar Laura zingt ook over vrede, armoede en racisme.


» Reageer (0)
31-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basset-hond loopt in slow motion

Basset-hond loopt in slow motion

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Dit leuke filmpje van een Basset-hond genaamd Navi zal zeker en vast je hart doen smelten. Het is ongelooflijk hoe deze 7-jarige hond transformeert tijdens het lopen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vijf slechtste dieettrends van 2013

De vijf slechtste dieettrends van 2013

http://static2.hln.be/static/photo/2013/9/16/1/20131230140823/media_xll_6364306.jpg

Elk jaar start met een nieuwe reeks theoriën en adviezen over diëten, maar niet alles wat er over afslanken verschijnt moet je ernstig nemen. Gezond eten blijft nog steeds de gezondste strategie om kilo's kwijt te spelen. Neem onderstaande nieuwigheden van 2013 daarom met een snufje zout.

Een onderzoek in het blad Appetite onthulde dat mensen minder eten van rode borden dan van andere kleuren. Volgens de onderzoekers zou het rood als een soort van verkeerslicht functioneren. Wij vragen ons af of de kleur van borden je echt kan helpen afvallen.

Het meest bizarre dieet van 2013 was dat waarbij jonge vrouwen watten eten. Deze zetten namelijk in de maag uit en voorkomen zo dat je snel honger krijgt. Experts waarschuwen echter dat dit een bal in de maag kan vormen.

Het dieet op basis van monomaaltijden schrijft voor dat je maar een type voeding per maaltijd eet. Vaak gaat het om een kom van een type fruit of groente. Volgens voedingsspecialisten is voedingspatroon te beperkt en kan dit gevaarlijk zijn voor je metabolisme. Het dieet met de naam 8:10:10 ging ook event viraal. Dit bestaat voor 80 procent uit koolhydraten, 10 procent proteïne en 10 procent. Ook hierbij loop je essentiële voedingstoffen mis als cholesterol, verzadigde vetten en vitamine D. Vooral tijdens de zwangerschap zijn deze stoffen belangrijk.

Heel wat diëten schrapten ook in 2013 koolhydraten. Zeker aardappelen hebben een slechte reputatie door de hoge glycemische index (GI). Hoewel ze zorgen dat je bloedsuikerspiegel piekt, zijn ze toch niet zo slecht. In vergelijking met witte rijst bevatten ze bijvoorbeeld minder calorieën. Als je aardappelen combineert met tonijn, waar goede proteïnes in zitten, helpt ze je langer een voldaan gevoel te geven.

Er zijn ook heel wat technische snufjes die je 2013 hielpen om af te vallen. Zo is er de computergestuurde vork die geluid maakt wanneer je te snel eet. Het gadget telt ook elke hap die je neemt en registreert elke maaltijd en het gemiddeld aantal happen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse oma verwelkomt zestigste kleinkind

Nederlandse oma verwelkomt zestigste kleinkind

http://static3.hln.be/static/photo/2013/18/14/1/20131231085353/media_xll_6365341.jpg

Oma Roelofje van der Velde met haar zestigste kleinkind en schoondochter Tamara in het ziekenhuis. © Rini Boon.

Roelofje van der Velde (74) uit het Nederlandse Dubbeldam moet voortaan tot zestig tellen als ze haar kleinkinderen opsomt. De jongste aanwinst van de familie kwam afgelopen weekend ter wereld in het Albert Schweizer Ziekenhuis in Dordrecht.

De bijzondere baby Sarissa Olivia Tamara Stok is een dochter van Tamara en Olaf Stok. Vader Olaf is een van de dertien kinderen uit het eerste huwelijk van oma Roelofje. "Negen jongens en vier meisjes", vertelt zij trots. "Mijn oudste kind werd geboren in 1958 en is dus 55 jaar. Het oudste kleinkind kwam in 1980 ter wereld en is nu 33 jaar."

Oma Roelofje komt oorspronkelijk uit Genemuiden. Ruim 50 jaar geleden verhuisde zij met haar kersverse echtgenoot naar Dubbeldam. Daar woont zij nog altijd in hetzelfde huis, sinds 12 jaar met haar tweede echtgenoot.
Van de zestig kleinkinderen is een aantal naar haar vernoemd. "Ze maken er van alles van: Carolien, Rosanne, Roelien of Roeleke. En er zijn ook wel jongens naar me vernoemd. Die heten dan gewoon Roelof of Roel."

De kwieke grootmoeder houdt alle verjaardagen van de kleintjes bij. Als oma en opa zelf jarig zijn, regelen ze een feestje in een zaal. "Dan zijn we wel met 100 tot 110 mensen, want mijn man heeft ook 7 kinderen en 17 achterkleinkinderen." (br.hln)


» Reageer (0)
30-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde oesters

Gegratineerde oesters

http://oi41.tinypic.com/2z5vka9.jpg


Heerlijk voorgerecht om dit nieuwe jaar uit te proberen...
Gegratineerde oesters



Ingrediënten
24 oesters
1 dl champagne brut (of een goede crémant of schuimwijn)
2 dl room
2 citroenen
1/2 bosje peterselie
slierten zeewier of salade
peper
speciale oesterborden of grof zeezout


Bereiding
De oesters openen met een oestermesje, uit de schelp halen en het vocht opvangen.
Het oestervocht zeven.
De onderste (diepe) schelpen grondig wassen.
De oesters in de onderste schelpen leggen en over vier vuurvaste borden verdelen.
Ideaal zijn speciale oesterborden met holtes waarin de oesters passen.
Heeft u die niet, dan kunt u gewone borden nemen en daarop een bodem grof zeezout strooien,
waarin u de oesters vastzet (oppassen dat het zout niet in de oesterschelpen komt).

Het gezeefde oestervocht, de champagne, de room en peper (geen zout) tot 1/4 inkoken.
Deze champagnesaus over de oesters gieten. De borden 3 à 4 minuten in een voorverwarmde oven op 200° C zetten.
De laatste minuten het grillelement inschakelen om de oesters een mooi bruin korstje to geven.
De citroenen doormidden snijden en in de randen van elke helft gekartelde insnijdingen maken.
Op elk oesterbord in het midden een halve citroen schikken.
Garneren met toefjes peterselie en zeewier of salade


Smakelijk


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar vrouwen slecht in zijn: goede voornemens

Waar vrouwen slecht in zijn: goede voornemens

http://static3.hln.be/static/photo/2013/17/8/1/20131227164424/media_xll_6360286.jpg

Vrouwen zijn kampioenen in het maken van goede voornemens, maar laten deze dan ook het snelst varen. Nog geen 10 procent van hen houden zich hieraan, bij mannen is dat 19 procent. Dat blijkt uit een recente enquête.

Meer dan 2000 Belgische gebruikers van de social discoverywebsite Twoo.com namen deel aan de enquête. De klassiekers blijven het goed doen. 24 procent van de gebruikers wil meer sporten, 13 procent wil meer afvallen en 11 procent wil stoppen met roken. 22 procent neemt zich voor meer nieuwe vrienden te maken door vaker uit te gaan. 9 procent heeft het plan meer tijd met familie te spenderen.

Doorzettingsvermogen is blijkbaar een eigenschap die met het verouderen komt, want 50-plussers houden zich namelijk het best aan hun voornemens (16 procent). Dit kan ook komen door het feit dat ze realistischere plannen maken. Een derde komt er zelf voor uit makkelijk te bereiken doelen te kiezen. 38 procent deelt zijn voornemens met vrienden en 32 procent met hun partner. Zo willen ze de kans vergroten om zich hieraan te houden.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drinkwater wordt duurder

Drinkwater wordt duurder

http://img708.imageshack.us/img708/2264/waterkraan.jpg

De drinkwaterfactuur van gezinnen in 171 gemeenten in Vlaams-Brabant, Limburg, Oost- en West-Vlaanderen zal in 2014 gemiddeld 6 euro hoger uitvallen dan dit jaar. Hun leverancier, De Watergroep, verhoogt immers haar tarieven voor drinkwater en de vaste vergoeding. Dat werd vernomen van Kathleen De Schepper, de woordvoerster van De Watergroep (de vroegere Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening).

De vaste vergoeding bedraagt vanaf 1 januari 2014 53,19 euro per wooneenheid. Dat is ruim 5 euro meer dan de huidige vergoeding.

Voorts worden de drinkwatertarieven verhoogd met 0,89 procent, zijnde het verschil tussen de index september 2012 tot en met juli 2013. De drinkwaterprijs per kubieke meter bedraagt vanaf 1 januari dan 1,58 euro in Limburg, 2,04 euro in Vlaams-Brabant, 2,12 euro in Oost-Vlaanderen en 2,15 euro in West-Vlaanderen. Globaal gezien betekent dit een meerprijs van ongeveer 1 euro, zegt De Watergroep. Elke inwoner blijft recht hebben op 15 kubieke meter gratis drinkwater per jaar, voegt het bedrijf nog toe.

De verhoging heeft betrekking op het drinkwatergedeelte van de waterfactuur. Die factuur bevat ook nog bijdragen voor afvoer en zuivering. De bijdrage voor zuivering, die op Vlaams niveau wordt vastgelegd, wordt op 1 januari geïndexeerd, luidt het bij de Vlaamse milieumaatschappij (VMM). Het tarief, dat geldt voor alle gezinnen in Vlaanderen, stijgt van ruim 0,95 naar 0,96 euro per kubieke meter. "Dat heeft amper gevolgen voor de jaarfactuur", aldus VMM-woordvoerster Katrien Smet. De afvoerbijdrage is gemeentelijke bevoegdheid. Die is echter gelinkt aan de zuiveringsbijdrage, zodat ook daar meestal weinig gevolgen moeten worden verwacht."

De Watergroep levert naar eigen zeggen drinkwater aan ruim 2,8 miljoen klanten in 171 gemeenten, verspreid over West- en Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Limburg. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autokeuring wordt 3 procent duurder

Autokeuring wordt 3 procent duurder

http://static1.hln.be/static/photo/2013/12/13/6/20131230095607/media_xll_6363606.jpg

De tarieven voor de autokeuring worden in 2014 geïndexeerd. De prijzen gaan met gemiddeld 3 procent omhoog. De indexering werd vandaag gepubliceerd in het Staatsblad en wordt bevestigd bij Goca, de groepering van erkende ondernemingen voor autokeuring en rijbewijs.

"De gemiddelde prijsstijging bedraagt 3 procent", zegt Marie De Backer van Goca. Ze wijst erop dat het om een tweejaarlijkse indexering gaat. In 2012 werden de tarieven met gemiddeld 6 procent verhoogd.

Hoeveel je nu gaat betalen bij de keuring, is niet zo eenvoudig te berekenen. De prijs van een basiskeuring stijgt naar 30 euro, tegen 29,10 euro nu. Maar daarbij komen nog kosten voor bijvoorbeeld de 'milieukeuring' (verschillend tarief voor auto's met benzine- of dieselmotor), de keuring van een lpg-installatie of nog voor de keuring van de trekhaak, preciseert De Backer.

Een volledige tweedehandskeuring kost vanaf 1 januari 54,60 euro (tegen 53 euro nu). Ook daar moeten nog extra kosten worden bijgerekend, zoals voor de Car-Pass, luidt het nog bij Goca.

Het overzicht van alle nieuwe autokeuringstarieven wordt in de loop van de dag gepubliceerd op de website van Goca.

De prijsverhoging staat in een ministeriële omzendbrief van staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (cdH). De bevoegde staatssecretaris kan om de twee jaar de autokeuringstarieven indexeren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 signalen dat je moeder te fel betrokken is in je leven

13 signalen dat je moeder te fel betrokken is in je leven

http://static1.hln.be/static/photo/2013/12/5/5/20131230090626/media_xll_6363530.jpg

Iedereen houdt ongetwijfeld ontzettend veel van zijn moeder, maar het is belangrijk om toch een beetje afstand te behouden. Herken je de onderstaande dertien signalen? Dan is het tijd om je lieve mama op haar plaats te wijzen!

1. Ze reageert altijd als eerste op je status op Facebook. Ondertussen heb je zelfs al een beetje spijt dat je haar vriendschapsverzoek aanvaard hebt.

2. Ze gaat altijd mee naar sociale aangelegenheden, zonder dat je haar eigenlijk uitnodigt.

3. Ze heeft aangeboden om je profiel op een datingsite te betalen. En het ergste is dat jij het nog aanvaard hebt ook.

4. Ze heeft nog steeds heel wat te zeggen over de inrichting van je huis.

5. Je hebt je moeder nog steeds nodig om je aan je zesmaandelijkse afspraak bij de tandarts te doen herinneren.

6. Ze is nog steeds zeer kritisch over jouw kledingstijl en je luistert nog naar haar.

7. Je poetst je huis niet zelf, want als je moeder langskomt, zal ze wel wat opruimen.

8. Je hebt meer gemeenschappelijke vrienden met je moeder dan met iemand anders op Facebook.

9. Je rekent nog steeds op je moeder om je overal naartoe te brengen, ook al heb je al jaren je rijbewijs.

10. Als je over het werk klaagt, vraagt ze: "Moet ik je baas eens bellen?"

11. Ze wil nog steeds weten waar je naartoe gaat, wat je gaat doen en om hoe laat je terug bent.

12. Je telefoon staat vol gemiste oproepen van haar.

13. Als ze ooit zegt: "Ik ben geen gewone moeder, maar een coole moeder", dan ben je echt slecht bezig!  (br.hln)


» Reageer (0)
29-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BBC-programma ontdekt onbekend schilderij Antoon Van Dyck

BBC-programma ontdekt onbekend schilderij Antoon Van Dyck

http://static0.hln.be/static/photo/2013/13/15/11/20131229120933/media_xll_6362486.jpg

Het BBC-programma 'Antiques Roadshow' ontdekte gisteren een origineel schilderij van Antoon Van Dyck. Terwijl de eigenaar het voor 400 pond (480 euro) kocht, blijkt het in werkelijkheid 400.000 pond (480.000 euro) waard te zijn.

Jamie MacLeod is de eigenaar van het schilderij. Hij bracht het naar het televisieprogramma, om het door experts te laten schatten. Na restauratie kon Philip Mould, een van 's werelds grootste Van Dyck-kenners, bevestigen dat het wel degelijk om een authentieke Van Dyck ging. Het gaat om het meest waardevolle schilderij uit de 36-jarige geschiedenis van het programma.

Het schilderij is een portret van een Brusselse stadsmagistraat en was waarschijnlijk de voorbereiding van een werk uit 1634 dat zeven magistraten toont. De eigenaar omschreef de ontdekking als "geweldig nieuws". Hij is naar eigen zeggen dolgelukkig met de waarde van zijn kunstwerk en wil het schilderij nu verkopen om met de opbrengst  nieuwe kerkklokken te kopen.

Antoon Van Dijck was een Vlaamse schilder, leefde in de zeventiende eeuw en was een tijdje de hofschilder van de Britse koning Karel I.

Vanavond onthuld
BBC-presentatrice Fiona Bruce had zelf het schilderij gespot toen priester McLeod het naar een museum had gebracht voor een waardeschatting. In juni dit jaar was het schilderij voor het eerst te zien in 'Antiques Roadshow', daarna werd het gerestaureerd. Het portret wordt vanavond onthuld in het programma op BBC 1 om 20 uur. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!