Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




05-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lucio Dalla - Caruso

Lucio Dalla - Caruso

Klik op de foto om hem te beluisteren






Lucio Dalla (Bologna, 4 maart 1943 - Montreux, 1 maart 2012) was een populaire Italiaanse singer-songwriter en acteur. Hij speelde ook klarinet en keyboads.

Dalla was de componist van Caruso (1986), wat door diverse internationale artiesten gecovered is.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Georges Croegaert 1848 – 1923

Georges Croegaert  1848 – 1923  was een Belgisch kunstschilder.

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijken



Georges Croegaert (Antwerpen, 7 oktober 1848 – 1923)

Croegaert was leerling aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en privé van Jan Van Beers jr. Hij specialiseerde zich in genretaferelen. Omstreeks 1876 ging hij in Parijs wonen, rue Stephenson 43

http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Georges-Croegaert-3.jpg?t=1293974169

Croegaert schilderde vooral humoristisch bedoelde interieurs met goedgemutste kardinalen tijdens hun “dolce far niente”-bezigheden en interieurs bevolkt door voluptueuze dames en volgestouwd met luxueuze artefacten uit exotische culturen zoals tapijten, behang en sierobjecten.

http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Georges_Croegaert.jpg?t=1293974296



Tussen 1882 en 1914 exposeerde hij in de Parijse Salons.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Georges-Croegaert2.jpg?t=1293974378





 Hij schilderde uiterst fijn en nauwgezet met veel aandacht voor textuurweergave. Van zijn hand zijn ook parklandschappen met galante scènes, bloemenstillevens en zeegezichten gekend.


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Georges-Croegaert-4.jpg?t=1293974459

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf keukenremedies tegen schilfertjes

Vijf keukenremedies tegen schilfertjes

http://static1.hln.be/static/photo/2014/9/3/9/20140105003452/media_xll_6374034.jpg

Schilfertjes zijn niet alleen erg vervelend, ze kunnen je zelfvertrouwen ondermijnen én je kledingkeuze beperken. Maar waarom zou je dat zwarte jurkje eigenlijk niet kunnen dragen? Amerikaanse haarstyliste Kristen Colòn gaf onlangs enkele goedkope, maar doeltreffende tips prijs voor het behandelen van roos en gek genoeg zijn de meeste producten in je keukenkast te vinden.

De vorming van roos heeft meestal niets te maken met te weinig lichaamshygiëne. Huidziekten zoals eczeem of psoriasis zijn vaak de oorzaak van het hardnekkige probleem, maar soms gaat het ook om een combinatie van factoren. Producten uit de apotheek of supermarkt zijn vaak wel doeltreft, maar werken niet altijd wanneer de precieze oorzaak onbekend is en ze zijn ook niet goedkoop. Voor een probleem dat in de meeste gevallen nooit echt volledig weggaat, is het misschien de moeite Colòns vijf tips uit te proberen. Want volgens haar zijn huishoudmiddeltjes een perfect alternatief voor de shampoos uit de supermarkt.

1. Aspirine
De bekende pijnstiller is niet alleen effectief tegen hoofdpijn, het kan ook gebruikt worden om vervelende schilfertjes aan te pakken. Aspirine bevat immers salicylaten, een actief bestanddeel in veel roosshampoos die salicylzuur bevatten. Zo volstaat het om twee tabletjes aspirine fijn te stampen en te mengen met de hoeveelheid shampoo die je voor een wasbeurt gebruikt. Eens aangebracht, laat je het mengsel twee minuutjes inwerken alvorens goed uit te spoelen. Daarna kan je best het haar een tweede keer wassen om eventuele restjes poeder te verwijderen.  

2. Natuurlijke oliën
Kokosolie, amandelolie of olijfolie zijn een prima oplossing voor een droge hoofdhuid. Warm een beetje olie op in een kommetje en breng het daarna aan op de hoofdhuid. Zorg ervoor dat het hele hoofd goed is ingesmeerd met het masker. Wikkel daarna hoofd en haar in een handdoek en laat de olie een nachtje intrekken. Goed uitwassen 's morgens is wel de boodschap.

3. Azijn
Na het aanbrengen van de normale shampoo, kan je appelazijn gemengd met water gebruiken om de shampoo uit te spoelen. Als alternatief kan je ook witte azijn aanbrengen op de hoofdhuid en net zoals met natuurlijke oliën, het een nachtje laten inwerken met een handdoek om je hoofd. 's Morgens kan je alles uitwassen met normale shampoo.

4. Zuiveringszout
Zuiveringszout of in het Engels 'baking soda' wordt gebruikt om nare geurtjes in keukenkasten en vooral de koelkast te neutraliseren. Om schilfertjes te behandelen kan je het zuiveringszout gebruiken in plaats van je normale shampoo en dit enkele weken volhouden; masseer goed in op de hoofdhuid en spoel daarna grondig uit.

5. Citroensap
Een citroensapmassage kan ook een oplossing bieden voor hardnekkige schilfertjes. Masseer het sap in op de hoofdhuid en laat ongeveer 15 tot 20 minuten inwerken, spoel daarna het haar uit in de douche. Herhaal elke dag om de resultaten te verbeteren.

Mocht je last hebben van roos langsheen de haarlijn, dan heb je waarschijnlijk een vorm van seborroïsch eczeem. Deze vorm kan gemakkelijk behandeld worden met de bovengenoemde behandelingen. Probeer het product vooral langs de haarlijn aan te brengen en flink te masseren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieven erg actief tijdens deze soldenperiode

Dieven erg actief tijdens deze soldenperiode

http://static1.hln.be/static/photo/2014/6/14/4/20140105061129/media_xll_6374164.jpg

De politie waarschuwt voor een diefstallenplaag tijdens de solden. "Winkeldieven zijn nog nooit zo creatief geweest om de beveiligingssystemen in winkels te omzeilen", zegt Eddy De Raedt van de federale politie in de krant Het Nieuwsblad op Zondag.

Volgens De Raedt gebruiken dieven nu zelfs speciale zendertjes om de elektrische antidiefstalpoorten aan de uitgang uit te schakelen. "Ook speciaal uitgeruste kinderkoetsen en zelf ontworpen tangen om veiligheidsklemmen los te wrikken behoren tot hun arsenaal."

De politie raadt ook de klanten aan om uit te kijken, niet alleen in de winkels, maar ook op straat. "Gauwdieven zijn tuk op drukke plaatsen", zeggen de Trekkers, de specialisten van de Brusselse politie tegen gauwdiefstallen, in de krant.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man redt eendenkuiken met zijn baard

Man redt eendenkuiken met zijn baard

http://static1.hln.be/static/photo/2014/9/0/0/20140105104100/media_xll_6374490.jpg

Een man redde het leven van een eend door het jonge beestje gedurende 41 dagen een warm nestje in zijn baard te geven.

De Reddit-gebruiker genaamd Spongi kocht meer dan een maand geleden een ei waarvan hij dacht dat het van een kip afkomstig was. Er bleek echter een eendenkuiken in te zitten. Omdat eenden sociale dieren zijn, wist de man dat het dier enkel kon overleven als het cruciale sociale vaardigheden aangeleerd kreeg.

http://static3.hln.be/static/photo/2014/13/4/4/20140105104345/media_l_6374494.jpg



Moedereenden houden doorgaans hun jongen warm onder hun vleugel, maar deze inventieve man besloot de rol van mama met zijn baard over te nemen. Ondanks enkele ongelukjes met urine, vandaar de handdoek, en wat gepik van het kuikentje 'Peeps' bloeide er een mooie vriendschap tussen de twee open. Na 41 dagen past het groeiende jong niet meer onder de baard van zijn nieuwe vriend, maar Peeps kruipt wel op de schouder van zijn redder wanneer hij kan.  (br.hln)


» Reageer (0)
04-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kust heeft geslaagde kerstvakantie achter de rug

Kust heeft geslaagde kerstvakantie achter de rug

http://static3.hln.be/static/photo/2014/18/10/13/20140104141524/media_xll_6373378.jpg

De kerstvakantie heeft aan de kust gezorgd voor een geslaagde toeristische eindejaarsperiode met enkele topdagen. Dat blijkt uit een rondvraag van het toeristisch provinciebedrijf Westtoer, die vandaag enkele tendensen meegaf. Westtoer onderstreept dat de regio uitgegroeid is tot een dynamische bestemming voor de vier seizoenen.

Het toerisme kwam traag op gang, met een rustig openingsweekend. "Het bleef rustig tijdens het eerste weekend van de kerstvakantie tot en met Kerstmis. Kerst blijft traditioneel een familiaal feest dat thuis gevierd wordt", aldus Westtoer.

Maar vanaf tweede kerstdag tot en met nieuwjaarsdag noteerde de kust een grote drukte en zeer grote belangstelling van dagtoeristen, verblijfstoeristen en ook een pak tweede verblijvers die de eindejaarsperiode aan zee doorbrachten. De bezettingsgraad bij hotels was goed tot zeer goed.

Volgens Westtoer hing er ook een bijzondere sfeer in de badplaatsen door het zachte winterweer. Samen met dat weer zorgden tal van sfeerevenementen en ijspistes voor duizenden bezoekers. Ook recreatieve winterevenementen, zoals wandeltochten, konden op heel wat belangstelling rekenen.Een geslaagde kerstvakantie, besluit Westtoer.

"De kerstvakantie en eindejaar bewijzen opnieuw dat de Kust meer dan ooit is uitgegroeid tot een dynamische toeristische bestemming voor de vier seizoenen. Bij goed weer telt de kerstvakantie zelfs enkele absolute topdagen." Westtoer mikt ook een op een goed openingsweekend van de solden. "Het laatste weekend van de kerstvakantie is alvast zonnig van start gegaan", aldus Dirk Marteel van Westtoer. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom de vuurwerkfoto van oud op nieuw nep is

Waarom de vuurwerkfoto van oud op nieuw nep is

http://static2.hln.be/static/photo/2014/7/7/1/20140103175658/media_xll_6372151.jpg

De zogenaamde foto van het vuurwerk van oud op nieuw

De ruimtefoto van zogenaamd feestvierend Europa tijdens de overgang van oud op nieuw klopt niet. Het beeld werd de afgelopen dagen massaal gedeeld op sociaalnetwerksites. Ook de krant Het Nieuwsblad had deze foto op zijn Facebookpagina gezet, maar verwijderde deze gisterenavond. Maar experts leggen uit waarom het onmogelijk is om vuurwerk in heel Europa op klokslag middernacht vast te leggen.

De Nederlandse nieuwssite NRC.nl somt de aanwijzingen op die bewijzen dat deze foto niet echt de overgang van 2013 naar 2014 toont. Het eerste wat er niet klopt is het weer. Op 31 december hingen er heel wat wolken boven Europa, dus vanuit de ruimte was dan erg weinig te zien.

Ook houdt de foto geen rekening met de tijdszones, het vuurwerk in het Verenigd Konkrijk knalde bijvoorbeeld een uur later dan in België. Ook zijn de kleurschakeringen niet geloofwaardig, want zo kleurt Ierland enkel rood. Het lijkt wel zeer toevallig dat ze in Ierland enkel rood vuurwerk afvuren en dat de Nederlanders erg dol op geel zijn.

Daarnaast is het onwaarschijnlijk dat booreilanden meedoen met de feestvreugde, vuurwerk is levensgevaarlijk op booreilanden. Als laatste werd deze foto vorig jaar ook massaal gedeeld, het kan dus niet dat dit beeld tijdens de overgang van 31 december 2013 naar 1 januari 2014 gemaakt werd.

Wat staat er dan wel op deze foto? Dit is een samengesteld beeld van verschillende nachtelijke satellietfoto's van het Amerikaanse klimaatagentschap NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration). De kleuren tonen aan waar tussen 1993 en 2003 de lichtvervuiling gestegen (rood) en gedaald (blauw) is. Het is nog onduidelijk wie deze hoax startte. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze GAS-boetes ridicuul? En deze dan uit Australië...

Onze GAS-boetes ridicuul? En deze dan uit Australië...

http://static3.hln.be/static/photo/2014/14/1/10/20140104112748/media_xll_6373165.jpg

Dat wij in ons landje tegenwoordig nogal ridicule GAS-boetes kunnen oplopen, is inmiddels wel algemeen geweten. Maar aan de andere kant van de wereld kennen ze er blijkbaar ook wat van. Zo kreeg Julian Harris in het Australische Brisbane een boete omdat hij zijn autoraampjes een beetje had neergelaten op een snikhete zomerdag.

"Het was 34 graden en ik had de autoraampjes 3 tot 4 centimeter naar beneden gelaten zodat de hete lucht kon ontsnappen. Zo zou mijn zoontje van drie niet zitten bakken als we terugkwamen", aldus een verbouwereerde Julian Harris (21). "Ik wou doen wat moet in zo'n geval... Dit is wat wij altijd doen in Queensland met zo'n hitte."

Maar een ijverige agent dacht er anders over. Omdat de regio volgens politiebronnen geteisterd werd door autodiefstallen, achtte hij het gepast om Harris met een boete van 44 dollar (29 euro) te bedenken. De arm der wet wijst ook fijntjes op het feit dat Harris er eigenlijk nog goedkoop vanafkomt omdat hij tevens half op het voetpad stond én aan de verkeerde kant van de weg.

Volgens de wet in de Australische staat Queensland mag een autoraam tot vijf centimeter neergelaten worden als de inzittenden zich op meer dan drie meter van de wagen bevinden. Harris, die het heeft over maximum vier centimeter ging verhaal halen bij de politie, maar die beweert een "geoefend oog" te hebben en te beschikken over videobeelden die de claim van "minstens vijf centimeter" zouden staven. "Maar ik heb geen tijd om die u te tonen", kreeg Harris te horen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Atleet Emiel Pauwels (95) kiest voor euthanasie

Atleet Emiel Pauwels (95) kiest voor euthanasie

Klik op de foto om het filpje te bekijken

Hij wou nog gouden medailles winnen en records breken op het WK atletiek voor masters in Boedapest, straks in maart. Maar helaas: de oudste en strafste Bel­gische atleet Emiel Pauwels (95) heeft kanker, en lopen lukt niet meer. "De ­dokters wilden me nog opereren, maar ik heb gezegd: het is amen en uit. Alle ­papieren voor de euthanasie zijn in orde, volgende week is het met mij gedaan."

Vorig jaar verbaasde Emiel de wereld nog met een onwaarschijnlijk duel (zie video) op het EK atletiek voor veteranen in San Sebastian. Hij klopte zijn één jaar oudere Finse rivaal Ilmari Koppinen op de meet en gooide euforisch zijn arm in de lucht. De beelden gingen de wereld rond. En nog in 2013 werd hij in oktober wereldkam­pioen hoogspringen in zijn categorie. Hij ging vlot over 87cm, met een buikrol. Liefst van al had hij ook dit jaar nog vijf gouden ­medailles gewonnen, plus een zilveren en een bronzen, op het WK indoor in het Hongaarse Boedapest. Maar zo ver komt het dus niet.

Emiel heeft maag- en darmkanker. Dat is er, zelfs voor een atleet als hij, te veel aan. "Toen ik in oktober thuis was van het ­wereldkampioenschap in Brazilië, kon ik mijn eten niet meer binnen houden. Ik was nochtans altijd een goeie eter.  's Morgens at ik, voor ik ging trainen, ­altijd een appelsien en een banaan, twee eieren met spek en vier boterhammen  - met choco en een stukje camembert. 's Middags at ik meestal vis - dat is goed voor een sportman - en 's avonds nog vier boterhammen met hesp en een stuk chocolade. In het begin dacht ik dat ik wat last had van zo lang in het vliegtuig te moeten zitten, maar het ging niet over. Na een paar weken heb ik eens aan mijn dokteres gevraagd om mij te onder­zoeken en zij stuurde mij direct naar de spoed! En daar zeiden ze na vier dagen onderzoek dat ik kanker had, aan mijn maag en mijn darmen. Ze konden mij ­direct opereren, zeiden de professoren. Mijn hele lijf was nog zo sterk als dat van iemand van zestig - mijn hart en mijn longen zijn nog voor járen goed. Maar mijn maag dus niet."

Een operatie zou soelaas kunnen ­brengen, oordeelde de oncoloog in het Brugse Sint-Lucasziekenhuis. Maar dat wilde Emiel niet. "Een operatie heb ik ­geweigerd. Ik, een man van 95 jaar, ­opereren? En dan? Zou ik daarna genezen zijn? Kon ik terug lopen? Dat was voor iedereen een groot vraagteken. Toen heb ik gezegd: het is amen en uit. Ik heb de papieren voor euthanasie in orde gebracht en ben naar huis gekomen. Mijn droom was: 100 jaar worden en kerngezond zijn."

Nog één hoogtepunt wil hij beleven, voor hij sterft: "Ik geef een groot feest voor mijn vrienden, volgende maandag. Met champagne voor iedereen! Want ik wil niet dat mensen verdriet hebben ­omdat ik ga."  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders mogen hersendood meisje verhuizen

Ouders mogen hersendood meisje verhuizen

http://static2.hln.be/static/photo/2013/0/3/8/20131222143108/media_l_6350693.jpg

De ouders van het hersendode meisje Jahi McMath mogen hun dochter verhuizen naar een ander ziekenhuis. Het 13-jarige meisje wordt nu enkele weken met beademingsapparatuur in leven gehouden in het Children's Hospital in Oakland, Californië. Dat ziekenhuis wil niet verder gaan met de behandeling omdat er geen kans op herstel is. De rechter heeft eerder de artsen in het gelijk gesteld.

De ouders hebben gisteren een compromis gesloten met het ziekenhuis. Een medisch team mag het meisje uit het ziekenhuis ophalen en overbrengen naar een faciliteit die haar wel in leven wil houden en behandelen. De familie moet zelf alles regelen en bekostigen.

Er geldt een deadline tot dinsdagmiddag 5 uur lokale tijd. Tot dan is het ziekenhuis verplicht het meisje in leven te houden, zo heeft een rechter bepaald.

De zaak heeft in de VS veel aandacht gekregen. Het ziekenhuis en de familie van het meisje staan recht tegenover elkaar. Volgens het ziekenhuis is er geen kans op herstel omdat alle hersenfuncties van het meisje zijn opgehouden. Een rechter heeft vorige week de artsen van het ziekenhuis en een onafhankelijke arts in het gelijk gesteld. Hij gaf toestemming de behandeling te staken en het meisje te laten sterven. Wel kreeg de familie tijd om in beroep te gaan. De naasten houden vol dat zolang het meisje ademt er hoop is op herstel.

Het drama begon bij een ogenschijnlijk eenvoudige verwijdering van de amandelen bij het meisje. Door ernstige complicaties raakte ze in coma. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patricia Kaas - I wish you Love

Patricia Kaas - I wish you Love

Klik op de foto om ze te beluisteren





Patricia Kaas (Forbach, 5 december 1966) is een Franse zangeres.

Ze werd geboren nabij de Duitse grens. Haar vader is Fransman, haar vroeg overleden moeder was Duitse. Ze begon op achtjarige leeftijd met zingen. Op elfjarige leeftijd trad ze voor het eerst in het openbaar op in Saarbrücken. Daar werd ze ontdekt door de Franse acteur Gérard Depardieu. In 1987 kwam haar eerste album uit: Mademoiselle Chante le blues.

In 2009 vertegenwoordigde ze Frankrijk op het Eurovisiesongfestival in Moskou en eindigde op de 8e plaats met 107 punten. Dit was voor Frankrijk het beste resultaat sinds 2002, toen Sandrine François 5e werd.

Ze maakt deel uit van Les Enfoirés, een jaarlijks terugkerend media-evenement waarin geld in wordt gezameld voor les Restos du Cœur, een voedselbank en organisatie die opkomt voor dak- en thuislozen


» Reageer (0)
03-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijftigste okapibaby geboren in Zoo van Antwerpen

Vijftigste okapibaby geboren in Zoo van Antwerpen

http://static3.hln.be/static/photo/2014/13/16/1/20140103151615/media_xll_6371701.jpg

In de Zoo van Antwerpen is op 27 december een okapibaby geboren. Het kleintje, dat bij de geboorte 28 kilogram woog, is de vijfstigste okapi die in Antwerpen geboren werd sinds 1919, toen de eerste okapi in de zoo arriveerde. De moeder en haar baby stellen het goed, aldus de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen (KMDA) in een persbericht.

Het kleintje kreeg de Afrikaanse naam Oni, wat "geboren in heiligheid" betekent. Ze weegt inmiddels 34 kilogram en heeft een uniek streepjespatroon op haar billen en pootjes. De baby moet nog even binnenblijven omdat het buiten nog te koud is, "maar als de huidige hoge temperaturen aanhouden, dan kan dit snel veranderen".

De okapi is een bedreigde diersoort. De laatste tien jaar nam de okapipopulatie met 75 procent af. In het wild komen de dieren enkel voor in de regenwouden van Congo, waar nog slechts 10.000 dieren leven.

Om geen dieren meer in te voeren uit de natuur, om bedreigde diersoorten niet te laten uitsterven en om mensen te informeren over de dieren, bestaat het Europees kweekprogramma EEP, dat wordt gecoördineerd door de Zoo van Antwerpen. Concreet betekent dit dat ze alle gegevens van okapi's in dierentuinen over de hele wereld verzamelt en in Europa bepaalt welke koppels er gevormd mogen worden om de beste genetische diversiteit te bewaren.

Momenteel leven in dierentuinen 170 okapi's, waarvan 66 in Europa. Sinds 1995 is hun aantal met maar liefst 60 procent gestegen, besluit KMDA. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UZ Leuven start met bloedtesten voor het Downsyndroom

UZ Leuven start met bloedtesten voor het Downsyndroom

http://static1.hln.be/static/photo/2014/17/6/13/20140103100654/media_xll_6370603.jpg

Het UZ Leuven is als enige ziekenhuis in België begonnen met het opsporen van het Downsyndroom bij foetussen. "We onderzoeken 30 tot 40 stalen per week", zegt Erik Legius, diensthoofd van het Centrum Menselijke Erfelijkheid. Het UZ Leuven heeft daarvoor een accreditatie gekregen van de Belgische overheid, staat vandaag in De Morgen.

De test kan de risicovolle vruchtwaterpunctie of vlokkentest vervangen. Via het bloed van de moeder kunnen de artsen genetisch materiaal van de baby onderzoeken. Op die manier kunnen ze met grote zekerheid zeggen of de foetus een afwijking in de chromosomen heeft.

De bloedtest is dan wel een pak veiliger, het kostenplaatje blijft hoog. De niet-invasieve test voor Down (NIPT-test) kost 460 euro, terwijl het Riziv het onderzoek nog steeds niet terugbetaalt. "Er loopt op dit moment een studie bij het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg en bij de Hoge Gezondheidsraad", zegt Legius. "Op basis van hun verslag zal de terugbetaling herwerkt worden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niemand wist dat Stijn Helsen levensmoe was

"Niemand wist dat Stijn Helsen levensmoe was"

http://static2.hln.be/static/photo/2014/10/0/4/20140103070733/media_xll_6370444.jpg

"We wisten dat Stijn moe is omdat hij veel te hard heeft gewerkt, maar niemand heeft zien aankomen dat hij niet meer wilde leven." Dat zegt Patrick Schruers (47), raadsman en vriend van de Limburgse modeontwerper Stijn Helsen (40), die op oudejaarsavond uit het raam van een Brussels hotel sprong. Als bij wonder houdt Helsen enkel breuken over aan zijn wanhoopsdaad. De couturier had zich de jongste maanden amper nog laten zien in Hasselt, hij zou ook de dood van zijn vader nooit hebben kunnen plaatsen.

Al waren er de afgelopen maanden signalen dat Stijn Helsen niet goed in zijn vel zat, zijn wanhoopsdaad komt bij al wie hem kent aan als een mokerslag. Het heet een wonder dat Helsen zijn wanhoopsdaad overleefde. "Hij moet een engelbewaarder hebben gehad, want hij liep slechts een bekkenbreuk, een polsbreuk en een gekneusde rib op", aldus Schruers. "Stijn ligt nog op intensieve in het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel en is gisteren geopereerd aan de pols, maar hij stelt het al bij al wel."

De familie van de ontwerper had er totáál geen idee van dat hij zo diep zat dat hij niet meer wenste te leven. "We wisten natuurlijk wel dat hij al lang sukkelt met een burn-out", zegt Schruers. Maar wat er echt scheelde met de couturier, die zopas zijn collectie 2014-2015 had afgewerkt en die er prat op mag gaan dat wereldsterren als Robbie Williams, Hugh Grant en Keanu Reeves zijn pakken dragen? "Wisten we dat maar, hè", verzucht Schruers, die financiële problemen in elk geval voor 100% uitsluit.

Zijn twee broers en zus zijn in hoge mate geschokt. En voor zijn moeder Els is de klap nog het ergst van al. Zij en Stijn hebben een hele goeie band, allicht ook omdat hij het enige kind is zonder vaste partner. Al woont Stijn in Brussel, hij brengt erg veel tijd door bij zijn moeder. Ze is er kapot van." Helsen heeft het nog altijd lastig met de dood van zijn vader, zo bevestigt Patrick Schruers. Roland, stichter van het Modehuis Helsen, stierf in 2010 in Oostenrijk toen hij achter het stuur van de wagen een beroerte kreeg. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doobie Brothers - Listen To The Music

Doobie Brothers - Listen To The Music

Klik op de foto om hun te beluisteren







The Doobie Brothers is een Amerikaanse rockband waarvan de kern wordt gevormd door de zangers/gitaristen Tom Johnston en Pat Simmons. De band is vooral bekend van hun hits Long Train Running, What a Fool Believes en Listen to the Music. Alleen al in de VS zijn meer dan twintig miljoen albums verkocht.


» Reageer (0)
02-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oprichtster Ballet van Vlaanderen Jeanne Brabants overleden

Oprichtster Ballet van Vlaanderen Jeanne Brabants overleden

http://static0.hln.be/static/photo/2014/15/14/14/20140102131144/media_xll_6369404.jpg

In Antwerpen is de bekende voormalige danseres en choreografe Jeanne Brabants donderdagochtend op 93-jarige leeftijd in het ziekenhuis overleden. Dat zegt de regionale televisiezender atv en wordt bevestigd door Antwerps cultuurschepen Philip Heylen, die jarenlang in hetzelfde gebouw als Brabants woonde.

Brabants won tijdens haar carrière verschillende internationale prijzen en was tevens de oprichtster van het Ballet van Vlaanderen. In 2000 kreeg ze de titel van barones. Brabants was al een hele tijd ziek.

Hoewel Jeanne Brabants een erg succesvolle danseres en choreografe was, is ze vooral bekend voor haar bijdrage aan het professionaliseren van ballet en dans in Vlaanderen. Reeds in 1941 richtte ze haar eerste balletschool en -gezelschap op in het Antwerpse. Later bracht ze de opleiding onder in de Vlaamse Opera, wat uiteindelijk uitmondde in het autonome Stedelijk Instituut voor Ballet.

In 1969 stichtte Brabants het Ballet van Vlaanderen, om de vele afgestudeerde klassieke dansers en danseressen in Vlaanderen aan de slag te kunnen houden in plaats van hen naar het buitenland te zien vertrekken. Sinds 1976 mag de organisatie zich Koninklijk Ballet van Vlaanderen noemen. Vorig jaar kwam het opnieuw tot een fusie met de Vlaamse Opera, wat Brabants betreurde.

Antwerps cultuurschepen Philip Heylen (CD&V) looft Jeanne Brabants voor haar "ongelooflijk belangrijke rol voor de Vlaamse danswereld. Als Vlaanderen vandaag een danscultuur heeft, is dat in grote mate te danken aan het werk van Jeanne Brabants en haar zussen", vindt hij.

Heylen woonde in Antwerpen jarenlang in hetzelfde appartementsgebouw als Brabants en leerde haar dan ook persoonlijk erg goed kennen. "Als ik het goed heb, was Jeanne al sinds 1984 met pensioen, maar voor velen is ze eigenlijk nooit gestopt. Ze bleef altijd enorm betrokken bij de Vlaamse danswereld", zegt hij. "Bovendien bleef ze tot enkele maanden geleden ook gewoon zelf haar dagelijkse oefeningen doen. Jeanne vond het erg belangrijk om te blijven bewegen."

Heylen roemt ook Brabants' werk bij het Ballet van Vlaanderen, dat "dankzij haar is uitgegroeid tot een gezelschap dat zowel klassieke, hedendaagse als moderne repertoires aankan". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diëten zorgt meer voor frustraties dan voor minder kilo's

Diëten zorgt meer voor frustraties dan voor minder kilo's

http://static2.hln.be/static/photo/2013/17/14/5/20131230192728/media_xll_6364865.jpg

Twee op de drie vrouwen is bezig met haar gewicht en meer dan de helft van hen staat wekelijks op de weegschaal. Maar diëters raken vooral gefrustreerd over de behaalde resultaten. Dat blijkt uit de Nationale Dieetenquête van afslankorganisatie Weight Watchers die uitgevoerd werd bij zo'n 9.000 deelnemers.

De helft van de vrouwen en 4 op de 10 mannen geven aan dat ze ontevreden zijn over hun gewicht. 80 procent van de vrouwen vindt dat de samenleving eist dat ze slank zijn en 7 op 10 voelt zich vooral dik in de nabijheid van vriendinnen.

De overgrote meerderheid van de vrouwen die ooit al een dieet volgden, laten ook de gedachte dat ze te veel wegen hun dagelijks gedrag beïnvloeden. "Sommige vrouwen durven ook geen plezier meer te maken: ze durven niet meer te dansen of voluit te gaan. Dat is jammer. Eén op de vijf geeft zelfs aan liever minder of niet meer te vrijen", zegt Sabine de Prest, woordvoerster van Weight Watchers.

Gemiddeld gaan vrouwen voor het eerst op dieet als ze 27 zijn. Toch maakt diëten niet gelukkig. Diëters kunnen niet meer genieten van feestjes en voelen een grote drang om te zondigen. Wanneer de kilo's er niet afvliegen ondanks de grote moeite, raken diëters ook gefrustreerd. Volgens de Prest is het vooral belangrijk dat diëters stap voor stap nieuwe gewoontes aannemen en niet drastisch alles laten. "Zonder feestjes bij vrienden, zonder een glaasje wijn af en toe is het aannemelijk dat je het niet volhoudt en gefrustreerd wordt", aldus de Prest. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canadese tweeling geboren in 2013 en 2014

Canadese tweeling geboren in 2013 en 2014

http://static3.hln.be/static/photo/2014/8/2/7/20140102032139/media_xll_6368542.jpg

In Canada is precies tijdens de jaarwisseling een tweeling geboren. Hoewel de meisjes slechts 8 minuten na elkaar ter wereld kwamen, zijn ze niet in hetzelfde jaar jarig. Het ene meisje werd een paar minuten voor middernacht geboren op oudjaarsavond 2013, terwijl haar zusje een halve minuut na middernacht het levenslicht zag op nieuwjaarsdag 2014.

Gabriela en Sophia, die eigenlijk pas half januari geboren zouden moeten worden, maken het goed. Een van de twee meisjes mag zich de eerste Canadese baby van 2014 noemen.

Volgens ABC News gebeurde in Amerika precies hetzelfde. Op 31 december om 23.58 uur werd in het MedStar ziekenhuis in Washington D.C. het meisje Lorraine Yaleni Begazo geboren, gevolgd door broer Brandon Ferdinando Begazo op 1 januari om 00.01. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patiënten kunnen punten geven aan ziekenhuizen

Patiënten kunnen punten geven aan ziekenhuizen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/0/0/11/20140102042048/media_xll_6368591.jpg

Net zoals je restaurants en hotels op internet kunt beoordelen, is er nu ook een website waarop patiënten ziekenhuizen punten kunnen geven. De score kan variëren tussen nul en vijf sterren. Basis van de beoordeling vormt onder meer de kamer, het contact met de arts en het eten. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag. De reviewsite heet Medira en is een initiatief van een verpleegkundige.

Zorgnet Vlaanderen, de koepel van de ziekenhuizen, staat niet afkerig tegen­ over het initiatief. "Het past goed in de evolutie naar meer transparantie voor de gezondheidssector. Alleen hoop ik dat het niet zal blijven bij het spuien van oppervlakkige meninkjes over een dokter die al dan niet vriendelijk was. Mensen moe­ten ook beseffen dat de waarheid over een arts of ziekenhuis niet be­staat", zegt Peter Degadt, gedelegeerd bestuurder van Zorgnet Vlaan­deren.

Zorgnet werkt intussen mee aan een ander beoordelings­systeem voor ziekenhuizen. "Onze aanpak beoogt een meer objectieve meting van de gebo­den zorg in de ziekenhuizen."  (br.hln)


» Reageer (0)
01-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eric Clapton - Cocaine

Eric Clapton - Cocaine

Klik op de foto om hem te beluisteren




Eric Patrick Clapton (geboren als Eric Patrick Clapp, Ripley(Surrey), 30 maart  1945) is een Britse gitarist, componist  en zanger  van blues-, rock- en popmuziek.

Clapton werd geboren als zoon van de zestienjarige Patricia Molly Clapp en de 25-jarige Canadese militair Edward Walter Fryer die in Engeland was gelegerd. Fryer keerde nog voor Claptons geboorte terug naar zijn echtgenote in Canada. Omdat zijn moeder nog erg jong was, werd Clapton opgevoed door zijn grootmoeder Rose, en haar echtgenoot Jack Clapp, die de stiefvader was van Claptons moeder. Zijn moeder die doorging voor zijn zuster, trouwde met de Canadese militair Frank McDonald, en volgde haar echtgenoot naar Duitsland en later naar Canada. Onterecht wordt soms gemeld dat Eric de achternaam Clapp heeft, van zijn grootvader. Eric kreeg bij zijn geboorte de achternaam van zijn moeder, Clapton. Uiteraard zorgde dat bij Eric in zijn jeugd voor verwarring. Hem werd aanvankelijk verteld dat zijn moeder zijn zus was.

"Ricky", zoals Clapton door zijn grootouders genoemd werd, was een stil kind met kunstzinnige aanleg en een goed verstand. Op negenjarige leeftijd ontdekte hij de waarheid omtrent zijn afstamming. Hij trok zich nog meer terug in zichzelf en begon zijn schoolwerk te verwaarlozen. Toen Clapton eind jaren '50 met de opkomende rock-'n-roll in aanraking kwam, was hij meteen enthousiast. Voor zijn dertiende verjaardag vroeg en kreeg hij een gitaar. Hij ging op zoek naar de oorsprong van de rock-'n-roll en kwam bij de blues terecht. Op zijn 16e liet hij zich inschrijven bij het Kingston College of Art, maar al na een jaar werd hij weggestuurd.

Toen hij van school af was begon hij te werken in de bouwsector, samen met zijn grootvader. Zijn allereerste muzikale invloeden waren Big Bill Broonzy en Robert Johnson, wiens muziek wel eens werd gedraaid tijdens kinderradioprogramma's. Later leerde hij de muziek van B.B. King en andere elektrische gitaristen kennen. Zijn eerste elektrische gitaar kochten zijn grootouders op afbetaling. Deze is zichtbaar op foto's van de Roosters. Clapton ruilde hem al in voor een Fender Telecaster voordat de afbetaling voldaan was.


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!