Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




16-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Pan pakt uit met ontroerend huwelijksaanzoek

Peter Pan pakt uit met ontroerend huwelijksaanzoek

Klik op de foto om het ontroerende en mooie filmpje te bekijken

Magisch moment op het eind van een musical in Glasgow: Peter Pan overrompelde zijn vriendin, die als Wendy Darling op het podium stond, met een écht en bijzonder ontroerend huwelijksaanzoek. Doelwit Lilly-Jane Young barstte al in tranen uit nog voor Sandor Sturbl op zijn knie gegaan was.

Net voor de volledige cast het laatste nummer zou zingen, onderbrak de Nederlander de voorstelling. "Dit is normaal het moment waarop Peter Pan Wendy een kus geeft. Dit is echter geen gewone show. Nu is het Sandor Sturbl die naar de liefde van zijn leven kijkt en haar iets veel specialers wil geven. Hier in Glasgow is dit prachtige 22-jarige meisje geboren, haar familie is er ook bij. Daarom is dit het perfecte moment en de perfecte plaats. Jane, jij bent de persoon met wie ik mijn leven wil delen en daarom vraag ik je: 'wil je met me trouwen?'"

Tussen het gesnotter door knikte de kersverse verloofde alsof haar leven ervan af hing. Een buiginkje naar het publiek maakte de topvertoning helemaal af.

Ik dacht eerst aan een technisch mankement, want de muziek viel uit", reageerde een dolgelukkige Jane achteraf. "Ik begon al te panikeren, tot Sandor aan zijn monoloog begon."

"Slechts enkele mensen wisten op voorhand van mijn plannen", vulde Sandor aan. "Daarbij zaten ook enkele productiemedwerkers, zij moesten natuurlijk weten wanneer de muziek moest stoppen. Ik was echt nerveus en hoopte dat ze 'ja' zou zeggen, anders had ik daar mooi gestaan." Of hoe sprookjes toch echt kunnen bestaan... (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katrien zoekt naar speld in hooiberg om leven van lief Ed te redden

Katrien zoekt naar speld in hooiberg om leven van lief Ed te redden

http://static2.hln.be/static/photo/2014/10/5/1/20140116065552/media_xll_6403276.jpg

De 27-jarige Ed Fox liet alles in zijn geboortestad Manchester achter om samen met zijn vriendin Katrien Depecker in België een nieuw leven op te bouwen. Maar toen werd hij ernstig ziek en kreeg de jongeman het nieuws dat hij enkel via stamceldonatie een kans op overleven heeft. De kans dat hij echter een geschikte donor vindt is slechts 1 op 50.000 en daarom doet Katrien een wanhopige oproep om massaal stamcellen te doneren.

Het verhaal van Ed en Katrien begint als een sprookje. De twee leerden elkaar anderhalf jaar geleden in Barcelona kennen en na een jaar op en af te reizen tussen Gent en Manchester besluit Ed alles achter te laten voor zijn Belgische geliefde. Dan slaat het noodlot toe wanneer Ed door het zogenaamde Epstein-barrvirus geveld wordt. Hierdoor heeft de man een levensbedreigende vorm van lymfoonkanker opgelopen. Enkel een donatie van stamcellen kan zijn leven nog redden, want zijn immuunsysteem is door de ziekte aangetast. De enige manier om dat terug sterk te maken is door gezonde stamcellen te transplanteren.

Om weer gezond te worden, moeten de stamcellen van de donor wel 'matchen' met die van Ed. Bij zijn broers of zussen is die kans één op vier, maar zijn zus in Manchester bleek geen geschikte donor te zijn. Dus nu is de zoektocht naar de juiste stamcellen een speld in een hooiberg geworden. Eds vriendin Katrien geeft de hoop niet op en probeert nu via alle mogelijke kanalen mensen op te roepen stamcellen te doneren en zo de overlevingskansen van Ed te verhogen.

Via Facebook en andere sociale media heeft Katrien met haar oproep al voor een aanzienlijke toename van registraties van donoren gezorgd, dat wordt bevestigd door de cijfers van het Rode Kruis.

Hoe kun jij Ed en Katrien helpen? Je wordt stamceldonor door je bloed te laten controleren door het Rode Kruis zodat je in een databank terechtkomt. Als een 'match' dan jouw gezonde cellen nodig heeft, dan worden via bloedafname de stamcellen uit je bloed gefilterd. Daarna krijg je het bloed terug. Alle informatie vind je op Stamceldonor.be.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoogste berg van Nieuw-Zeeland kleiner dan gedacht

Hoogste berg van Nieuw-Zeeland kleiner dan gedacht

http://static1.hln.be/static/photo/2014/6/16/1/20140116100137/media_xll_6403576.jpg

De hoogste berg van Nieuw-Zeeland is 30 meter kleiner dan gedacht. De Aoraki of Mount Cook meet 3.724 meter, en niet 3.754 meter zoals op officiële kaarten aangegeven staat. Dat zeggen experts van de Otago-universiteit. Zij beklommen de berg met de nieuwste gps-meetapparatuur.

De Aoraki moest in 1991 al enkele meters inboeten. Toen brak op de top een enorm brokstuk af, waardoor de berg in een klap 10 meter kleiner werd. Sindsdien wordt de hoogte geschat aan de hand van luchtopnames.

Dat de berg kleiner is dan gedacht, is mogelijk te verklaren door natuurlijke erosie, menen de onderzoekers. "Nadat het stuk in 1991 afbrak, was er daar boven nog altijd een dikke ijskap, die echter niet meer in balans was door de nieuwe vorm. De ijskap zou 20 jaar lang gekrompen kunnen zijn".

De Aoraki zou nu de 39ste plaats bekleden in het lijstje van hoogste bergen ter wereld. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaming moet sneller in therapie

Vlaming moet sneller in therapie

http://oi44.tinypic.com/2z6c7z6.jpg

Twee nieuwe gezinsdrama's en de vaststelling dat nergens in Europa meer vrouwen zelfmoord plegen dan in Vlaanderen. De Vlaming moet dringend hulp durven te zoeken voor mentale problemen. "Wie een psycholoog bezoekt, krijgt het stigma gek te zijn", zeggen experts in De Morgen.

Vlaanderen scoort slecht als het gaat over psychische problemen en depressies en experts wijten dat aan onze inborst. Er moet sneller hulp worden gezocht. "Als we depressief zijn, zetten we te moeilijk de stap naar hulpverlening", zegt Gwendolyn Portzky van het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP). "Bovendien praten we veel minder snel over onze problemen dan bijvoorbeeld Nederlanders."

"We gaan veel te laat op zoek naar hulp", zegt Portzky. "Wie een psycholoog bezoekt, krijgt nog te vaak het stigma gek te zijn. We moeten zulke foute beelden uit de wereld helpen."

"En we moeten geestelijke hulpverlening beter integreren in ziekenhuizen, bij huisartsen en in opleidingen tot gezondheidsberoepen", vult professor psychiatrie Geert Dom (Universiteit Antwerpen) aan. "Zo kunnen mensen sneller naar de geestelijke gezondheidszorg worden geleid."

Zelfs de excessen, zoals gezinsdrama's, zouden op die manier kunnen worden aangepakt. Vaak wordt verwezen naar een tekort aan crisishulp. Maar als de Vlaming sneller op de sofa zou gaan liggen, is dat al een stap in de goede richting, menen experts. Ook minister Vandeurzen legt de oplossing deels bij onszelf: "De hele samenleving moet voor deze problematiek gesensibiliseerd worden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plak je webcam af

"Plak je webcam af met post-it"

http://static1.hln.be/static/photo/2014/1/8/1/20140116080512/media_xll_6403381.jpg

In Nederland staat een 18-jarige man voor de rechter omdat hij op 2.000 computers software heeft geïnstalleerd om webcams en microfoons te hacken.

Hackers maken steeds vaker misbruik van camera's en microfoons, omdat steeds meer computers daarmee standaard worden uitgerust. Mensen hebben het ook vaak niet door als ze worden bekeken of afgeluisterd.

"Ook in ons land zijn enkele gevallen gekend waarbij hackers er in slaan om je webcam aan te zetten wanneer je het niet wenst", zegt Peter De Waele, hoofdinspecteur van de pedofiliecel bij Brusselse gerechtelijke politie aan VTM NIEUWS. "We moeten niet paranoia worden, maar we vragen de mensen wel om hun webcam af te dekken als je die niet gebruikt. Dat gaat heel eenvoudig, bijvoorbeeld met een post-it."

"Er lopen tal van internationale onderzoeken, waaruit blijkt dat een hacker er toch in is geslaagd om ook Belgen te filmen wanneer zij het niet wensten", zegt De Waele. (br.hln)


» Reageer (0)
15-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Els de Schepper - Als ik je morgen ergens tegenkom

Els de Schepper - Als ik je morgen ergens tegenkom

Klik op de foto om haar te beluisteren







Els de Schepper startte op haar 15de in het amateurtoneel van Zele waar o.a. ook Kürt Rogiers speelde. Studeerde in 1990 af aan Studio Herman Teirlinck in Cabaret, Chanson en Musical en behaalde het beste resultaat en de hoogste onderscheiding ooit in de geschiedenis van de studio. Haar professionele carrière begon al tijdens haar studies met de musicals 'Non-sens' en 'Dokter De Vuyst' van Bart Peeters en Jan Leyers. Els de Schepper verwierf snel bekendheid bij een breed publiek door haar televisiewerk bij VRT & VTM

In 1991 startte haar tv-carrière als panellid van het consumentenprogramma Raar maar waar en in het populaire Kriebels, en als actrice in de soap Wittekerke op VTM. Ze presenteerde ook het spelprogramma Kinderpraat en nam na 1995 de leiding van de televisiequiz RIR over van Urbanus. Ook was ze presentatrice van het programma De plaatgast uit 2001.

In 2006 schreef ze zich in voor Eurosong met het Nederlandstalige lied Als ik je morgen ergens tegenkom. Els wilde niet per se naar het songfestival, ze werd vierde in haar voorronde, maar dat jaar gaf de vakjury twee wildcards voor de halve finale en Els was daar één van. In die halve finale werd ze derde en mocht zo zonder wildcard naar de finale. Els de Schepper zong voor het eerst sinds de vrije taalregel een Nederlandstalig lied in de finale.

Haar hart ligt echter in het theater waar ze furore maakt met haar onewomanshows. Sinds 1993 brengt ze elke twee jaar een nieuwe onewomanshow naar de culturele centra en grote zalen in Vlaanderen. Zo lokte ze met haar Supervrouw!-tournee meer dan 80.000 Vlamingen naar het theater en maakte haar dit tot de snelst en best verkopende Vlaamse theaterartieste.

Met "Els de Schepper Roddelt!" bracht Els in november 2009 als eerste cabaretière in Vlaanderen een onewomanshow in de Lotto Arena te Antwerpen. Voor de gelegenheid werd het volledig omgebouwd tot een theater voor meer dan 4500 toeschouwers per avond. Els bracht haar Roddelt show twee keer voor een uitverkochte Lotto Arena.

In september 2009 heeft Els - naar het voorbeeld van Goedele Liekens en Linda de Mol - een eigen magazine gelanceerd met haar eigen naam, ELS.

In december 2009 gaf Els het album Ongezouten uit, met een videoclip waarin verschillende bekende Vlaamse vrouwen figureren.

In het najaar van 2011 bracht ze zowel een onewomanshow als een boek uit onder de titel Niet geschikt als moeder. Voor het eerst sinds 8 jaar speelde ze opnieuw in Nederland.

Ter promotie voor haar onewomanshow Supervrouw plaatste ze een filmpje op YouTube, waar Els en Tanja Dexters een partij catfighten, nadat Els van een danspaal was gevallen. Het filmpje was na een week door 400.000 mensen bezocht, en haalde nadien meer dan 2.000.000 kijkers.

Door een auto-ongeluk dat dateert van eind november 2012, moet Els de Schepper op doktersadvies rust nemen voor een aantal maanden en haar theatertournee FEEST! uitstellen naar het najaar van 2013.

Vanaf september 2013 is De Schepper afwisselend met Ilse Van Hoecke presentatrice van het tv-praatprogramma De eerste show op Libelle TV.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oproep na hartaanval piloot: Kan er iemand vliegen?

Oproep na hartaanval piloot: "Kan er iemand vliegen?"

http://static3.hln.be/static/photo/2014/3/15/0/20140115175839/media_xll_6402300.jpg

Het is de schrik van elke luchtreiziger: de steward via de intercom horen vragen of zich iemand aan boord bevindt die kan vliegen. Een nachtmerrie die nochtans werkelijkheid is geworden voor de 154 passagiers van een vlucht van United Airlines van Iowa naar Colorado.

Ze waren op 30 december in een Boeing 737 onderweg van Des Moines naar Denver. Op een hoogte van negen kilometer klonk uit de intercom eerst de vraag of er een dokter of verpleegster aan boord was.

Linda Alweiss uit Californië, die op de terugweg was van een kerstvakantie met haar echtgenoot en 16-jarige dochter, reageerde meteen. Ze snelde naar de cockpit, waar de piloot voorover gebogen in zijn stoel hing. "Hij was nauwelijks aanspreekbaar en had een onregelmatige hartslag, vermoedelijk als gevolg van een hartaanval", verklaarde de vrouw tegenover de Amerikaanse nieuwszender KTLA.

Met de hulp van een tweede verpleegkundige én een passagier wist Allweiss de piloot uit zijn stoel te krijgen en te verplaatsen naar het vliegtuigkeukentje. Daar diende de Californische de piloot enkele schokken toe met een boorddefibrillator.

Intussen had de co-pilote in de cockpit het roer overgenomen. Veiligheidshalve lanceerde de hoofdsteward via de intercom een oproep voor iemand met vliegervaring. Een verzoek dat zowel de passagiers als Allweiss de schrik om het hart deed slaan.

De Californische verpleegkundige draaide zich onmiddellijk om naar de co-piloot. "Je weet toch hopelijk hoe je moet landen", vroeg ik lichtelijk ongerust. Tot haar grote opluchting antwoordde de pilote bevestigend. "Voor mij een zorg minder, waardoor ik me volledig kon concentreren op de toestand van de piloot."

De co-pilote wist het toestel veilig aan de grond te zetten op het vliegveld van Omaha. Hulpverleners stonden er klaar om zich te ontfermen over de piloot. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. 

Allweiss kreeg applaus en felicitaties van haar medepassagiers. "Ze deed zonder aarzelen wat ze moest doen, en dat met de persoon die normaal het toestel veilig op de grond moest krijgen. Een knap staaltje, zeker op zo'n hoogte", verklaarde haar echtgenoot na afloop. United Airlines reageerde voorlopig nog niet. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren en pikante selfies: de gevaren en gevolgen

Jongeren en pikante selfies: de gevaren en gevolgen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/15/0/12/20140115083716/media_xll_6400602.jpg

Het verspreiden van naaktfoto's onder tieners kan verregaande gevolgen hebben. Dat bewijst het incident met een 14-jarig Nederlands meisje in Schiedam dat haar vriendje met een schaar stak. De jongen had namelijk via sociale media pikante beelden van haar rondgestuurd. Haar wanhoopsdaad toont aan dat de schaamte enorm is en dramatische gevolgen kan hebben.

Bij de Nederlandse organisatie Meldpunt Kinderporno komen bijna dagelijks meldingen binnen van wanhopige jongeren waarvan naaktfoto's op Instagram of via de applicatie Whatsapp onder schoolgenoten zijn verspreid door een ex-vriendje of ex-vriendinnetje. "Die kinderen hebben het gevoel dat ze moeten verhuizen en zijn somber. Sommigen kampen door dit soort van pesterijen zelfs met zelfmoordgedachten."

Het incident op de middelbare school Spieringshoek in Schiedam was een extreem voorbeeld van hoe het verkeerd kan lopen. Het 15-jarige meisje stak een 14-jarige jongen in de klas met een schaar omdat zij hem verantwoordelijk achtte voor de schaamteloze verspreiding van haar naaktfoto's via Whatsapp. De hele school had de pikante beelden gezien, nadat ze die eerst in alle vertrouwelijkheid naar haar vriendje had gezonden.

Justitie verdenkt het meisje van poging tot zware mishandeling. De jongen wordt niet vervolgd voor het verspreiden van haar foto's via Whatsapp. "Hij wordt op dit moment aangemerkt als slachtoffer," aldus justitie.

Volgens het Meldpunt Kinderporno zouden scholen meer moeten doen om tieners te waarschuwen voor de gevaren van het verspreiden van naaktfoto's op sociale media. Jongeren vinden deze praktijken steeds normaler, maar het misbruik neemt ook toe. Er moet daarom snel meer voorlichting komen op scholen om tieners voor de gevaren te behoeden, vindt de organisatie. Die pleit voor de aanstelling van vertrouwenspersonen bij wie studenten kunnen aankloppen.

Jongeren moeten ook leren dat ze met dat soort foto's vertrouwelijk moeten omspringen, zegt Maaike Pekelharing van het meldpunt. "Scholen zouden veel meer voorlichting moeten geven over goed burgerschap en normen en waarden op sociale media."


De steekpartij in Schiedam is het tweede ernstige incident in de regio van Rotterdam in een jaar tijd. Begin 2013 sprong een 14-jarig meisje van een flat in Rotterdam-Alexanderpolder omdat er een pikante foto van haar op het internet circuleerde door getreiter van een ex-vriendje. De scholiere overleefde de sprong. Ze gaat inmiddels weer naar school, vertelt directeur Gerdi Lambers van Scholengemeenschap Thorbecke.

Hoewel jongeren gewaarschuwd worden om die beelden niet te maken of te verspreiden, doen ze het toch. Ze vinden het spannend om flirterige naaktfoto's van zichzelf te maken. Het is bijna niet uit te roeien. In het studentenleven gebeurt het op nog veel grotere schaal. Maar pubers zijn een veel kwetsbaardere groep. Het gaat om meisjes van 13 à 14 jaar en over waarden en normen. Dan voer je als school een eenzame strijd. De meeste scholen hebben in de lessen geen tijd voor meer voorlichting. Daarom wijzen experts ouders op het feit dat ook zij hun verantwoordelijkheid moeten nemen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zou jij schrikken van deze duivelse baby?

Zou jij schrikken van deze duivelse baby?

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Hollywood heeft het steeds moeilijker mensen naar de bioscoop te lokken. Een sterrencast en een straffe trailer volstaan niet meer; slimme promocampagnes die viraal gaan, zijn tegenwoordig een must. Vooral de makers van horrorfilms lijken dat meesterlijk te beheersen, getuige deze nieuwe marketingstunt van het team achter de film 'Devil's Due'.

De kinderwagen lijkt achtergelaten en het gehuil van de baby wekt uiteraard de aandacht van de meest zachtmoedige voorbijgangers. Die beleven de schrik van hun leven wanneer de baby opveert en zijn demonische blik toont.  (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf jaar zonder shampoo

Vijf jaar zonder shampoo

http://static1.hln.be/static/photo/2014/6/10/7/20140115083505/media_xll_6400612.jpg

Wereldwijd zijn er mannen en vrouwen die geen shampoo gebruiken. De Amerikaanse Jaquelyn Baers is een van hen. Zij bande het product vijf jaar geleden uit haar leven. Waarom dumpte ze het goedje? Hoe houdt Jaquelyn haar lokken schoon? Maar vooral: wat is het resultaat? De Amerikaanse deelt haar ervaringen op een blog.

Een gemiddelde bus shampoo bevat onder meer parabenen en ftalaten. "Chemische stoffen die we niet innemen, dus waarom zouden we ze op ons haar smeren?", is het devies van Jaquelyn. Ze besloot over te schakelen naar biologische en natuurlijke shampoos, maar die waren erg duur. Appelazijn en zuiveringszout haalden ook weinig uit. "M'n haar was afwisselend erg droog of vet." Dus besliste Jaquelyn vijf jaar geleden om voortaan niets meer op haar hoofd te smeren. En dat loont, zo blijkt. Een of twee keer per week spoelt ze haar haar met water en nooit eerder waren haar lokken zo gezond, schrijft Huffington Post.

Schrijfster Hanna Brooks Olsen deelt die ervaring. Om dezelfde reden gaat zij al zes maanden 'shampoo-vrij' door het leven. Het resultaat? "Glanzend haar dat veel sneller groeit en er simpelweg beter uitziet", stelt Olsen. Het enige nadeel is de aanpassingsperiode waar volgens haar iedereen door moet en die niet echt flatterend is voor de haardos.

Bepaalde shampoos zijn niet onschuldig. Ze bevatten bijvoorbeeld het bewaringsmiddel methylisothiazolinone, dat irritatie kan veroorzaken. Klachten zijn onder meer jeuk, netelroos en roodheid. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chaos op Autosalon: strikje en wit hemd verplicht op gala-avond

Chaos op Autosalon: strikje en wit hemd verplicht op gala-avond

http://static0.hln.be/static/photo/2014/12/15/14/20140114224906/media_xll_6400124.jpg

Tijdens de gala-avond op het Autosalon is er chaos ontstaan. Enkel mannen die in smoking waren, met een wit hemd en een strikje, mochten binnen. De security was heel strikt en genadeloos. De mannen met een gewoon kostuum, een das of een hemd dat niet helemaal wit was, raakten niet voorbij de ingang.

Gelukkig waren er enkele hulpvaardige en inventieve mannen op de gala-avond. Eens ze voorbij de controle waren, trokken ze hun hemd en strikje uit, om het dan door te geven aan de anderen die niet correct gekleed waren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.School zet kinderen van 6 tot 12 jaar samen in één klas

School zet kinderen van 6 tot 12 jaar samen in één klas

http://static0.hln.be/static/photo/2014/9/2/14/20140115044538/media_xll_6400349.jpg

In de lagere school van Bevingen (Sint-Truiden) zitten vanaf volgend schooljaar de kinderen van het eerste tot het zesde leerjaar samen in één grote klas. "We gaan de muren tussen de bestaande klassen letterlijk en figuurlijk slopen", zegt Flor Vanroye, voorzitter van het katholiek basisonderwijs van Sint-Truiden (Kabost).

Kabost heeft nog geen methodescholen, geen Freinet-, Dalton- of ander ervaringsgericht onderwijs. "We hebben in totaal 2.000 leerlingen. We wilden ook wel een nieuwe onderwijsvorm invoeren, dus hebben we van alles het beste genomen", zegt Vanroye. "De onderwijzers zijn in elk geval zeer enthousiast, die zijn zich volop aan het bijscholen. Ze gaan overal kijken waar ze met iets nieuws bezig zijn, tot in Nederland toe. Ons concept is gebaseerd op het feit dat kinderen gemakkelijk van elkaar leren."

De motor achter het nieuwe onderwijssysteem van De Heiberg in Bevingen is Roger Swerts. "We hebben niet echt het warm water uitgevonden, we zijn gaan kijken in andere scholen. Vooral Mijn School op de Hei in Kuringen is ons voorbeeld. In Vlaanderen zitten we nog met een onderwijssysteem dat erg gericht is op huiswerk, maar dat is eigenlijk discriminerend. Want niet iedereen kan daar thuis evenveel tijd in steken. Dat hangt af van je gezinssituatie, maar ook van het feit dat misschien je twee ouders werken."

De kinderen van De Heiberg zullen dus samen in één klas zitten van maximaal 36 leerlingen. Ze zullen twee leerkrachten hebben. (br.hln)


» Reageer (0)
14-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Audra Mae - Forever young

Audra Mae - Forever young

Klik op de foto om haar te beluisteren





Audra Mae is een Amerikaanse zangeres en violiste . Zij is het nichtje van Judy Garland.
Ze liet op positieve wijze van zich spreken door haar smaakvolle cover van Dylan’s ‘Forever Young’.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jack, het schaap dat denkt dat hij een hond is

Jack, het schaap dat denkt dat hij een hond is

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Maak kennis met Jack, het zes maanden oude schaap dat zich gedraagt als een hond! Het dier werd als klein lammetje geadopteerd en woont sinsdsdien samen met een springer spaniel, die hij beschouwt als zijn broertje. Het gaat zelfs zo ver dat Jack een kudde schapen bijeendrijft.

"Jack maakt deel uit van een schapendrieling en dat is vrij zeldzaam. Daardoor was hij zodanig klein dat we hem in huis moesten nemen om hem melk te geven en warm te houden", vertelt eigenares Alison Sinstadt. "Niet veel later sloot Jack vriendschap met onze negenjarige springer spaniel, Jessie. Sindsdien zijn de twee onafscheidelijk."

Jack is zo zeker van zijn hondenidentiteit dat hij ook stokken apporteert, een halsband en leiband draagt en op zijn achterste poten gaat zitten. Bovendien probeert hij ook het blaffen van Jessie na te bootsen. "Het geluid dat hij produceert is een soort mengeling tussen blaten en blaffen. Iedereen vindt het hilarisch", zegt Alison.

Opvallend is dat het huisdier zijn eigen soortgenoten zelfs niet herkent. "Als we Jack in een wei met een kudde schapen zetten, dan probeert hij ze als een echte herdershond bijeen te drijven."

Toch is er nog één element dat erop wijst dat Jack een schaap is. "Hij eet gras, geen hondenbrokken. Maar afgezien daarvan, is hij een echte hond", vindt zijn baasje.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leeuwen ernstig bedreigd in West-Afrika

Leeuwen ernstig bedreigd in West-Afrika

http://static1.hln.be/static/photo/2014/4/9/9/20140114185839/media_xll_6399489.jpg

Het gaat slecht met de leeuwen in West-Afrika. Er zijn er nog maar 400 over in de regio, schrijven experts in het wetenschappelijk tijdschrift PLoS ONE. Het grote probleem is dat de leeuwen steeds meer leefgebied kwijtraken aan de landbouw.

De West-Afrikaanse leeuwen zijn genetisch afwijkend van andere leeuwen in Afrika. In 2005 kwamen de beesten naar verluidt nog voor in 21 beschermde gebieden. Uit het nieuwe onderzoek blijkt dat de katachtigen nu nog maar in 4 van die gebieden leven.

Minder dan 250 dieren hebben de leeftijd waarop ze zich kunnen voortplanten. Het onderzoek is uitgevoerd door de non-profitorganisatie Panthera in 17 landen, van Senegal tot Nigeria.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestolen schilderij na 63 jaar weer in museum

Gestolen schilderij na 63 jaar weer in museum

http://static3.hln.be/static/photo/2014/13/14/13/20140113190940/media_xll_6396553.jpg

Een schilderij van de Franse schilder Pierre Auguste Renoir, dat in 1951 werd gestolen, keert dit jaar terug in het museum van de Oost-Amerikaanse stad Baltimore. Dat heeft de woordvoerster van de kunstinstelling gezegd. Renoir schilderde Paysage bord du Seine in 1879. Een rechter sprak vrijdag uit dat het schilderij aan het museum toebehoort.

Een vrouw bracht het doek in juli 2012 naar een veilinghuis in Arlington, bij Washington. Zij zei dat ze het voor 7 dollar (ruim 5 euro) had gekocht op een vlooienmarkt en vroeg om een onderzoek, omdat zij in de lijst een merkje met de naam Renoir had ontdekt. Het veilinghuis nam contact op met het museum. Volgens de woordvoerster verkeert het schilderij in goede staat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johan Verminnen - Rue Des Bouchers

Johan Verminnen - Rue Des Bouchers

Klik op de foto om hem te beluisteren

 
 
 
Johan Verminnen (Wemmel, 22 mei 1951) is een Belgische liedjesschrijver en zanger. Zijn
bekendste liedjes zijn waarschijnlijk Ieder met zijn vlag (1970), Laat me nu toch niet alleen (1973), Brussel (1976), Oostende in the rain (1978), In de Rue des Bouchers (1979), 'k Voel me goed (1981), Mooie Dagen (1986) en De tet van Koekelberg (2007).
 
Verminnen werd geboren als jongste in een gezin van vijf kinderen en groeide op in Wemmel, net ten noorden van Brussel. In 2004 schreef hij een boek over zijn moeder: Prinses van het Pajottenland, in 2006 verscheen van zijn hand het boek De laatste boot, en in 2007 Van Brussel naar de Wereld (in het kader van zijn nieuwe theatertournee). Deze drie boeken werden vergezeld van een speciaal opgenomen cd.

Al van jongs af aan wilde Verminnen zanger worden. Eerste ruimere bekendheid verwierf hij dankzij een televisie-optreden in het programma "Ontdek de ster" in 1969, en zijn eerste plaat verscheen in 1971. In zijn beginjaren werkte hij nauw samen met Will Tura en Raymond Van het Groenewoud. Zijn debuutsingle was Ieder met Zijn Vlag ('70).

Vaak is Brussel het thema of de inspiratiebron van Verminnens chansons, een stad waar hij zich nauw mee verbonden voelt. Een van zijn bekendste liedjes en tegelijk een klassieker op feest- en dansgelegenheden, is In de Rue des Bouchers uit 1979 (in het Nederlands Beenhouwersstraat, de bekendste horecastraat in het centrum van Brussel). Nochtans is dit nummer minder representatief voor Verminnens werk (het is in het Brussels dialect gezongen en heeft een volks, feestelijk ritme). Andere bekende liedjes van hem zijn Laat Me Nu Toch Niet Alleen (1973), 'k Voel Me Goed (1981), Mooie Dagen (1989). Het is in Vlaanderen minder bekend dat Verminnen ook heel wat Franstalige liederen opnam en daardoor ook in de Franstalige wereld enige bekendheid geniet.

Verminnen heeft zich ingespannen voor een aangepast economisch en juridisch statuut voor kunstenaars en richtte in 1992 mee de belangenvereniging Zamu voor zangers en muzikanten op. Sinds 2007 is Verminnen gedelegeerd bestuurder van de Nederlandstalige vleugel van auteursrechtenvereniging Sabam.

Verminnen trouwde in 1986 met fotomodel Catherine Mattelaer, en een jaar later werd hun dochter Pauline geboren, waaraan hij een gelijknamig lied wijdde (1987). Tegenwoordig woont Verminnen in Hansbeke, een deelgemeente van Nevele.

In 1991 zong hij "Romeo en Julius", een lied over homoseksualiteit van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. De opname was onderdeel van het televisieprogramma "Een nieuwe jas", een hommage aan de tachtigjarige Annie M.G. Schmidt.

» Reageer (0)
13-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johnny White (67) overleden

Johnny White (67) overleden

http://static1.hln.be/static/photo/2014/4/14/11/20140113205356/media_xll_6396791.jpg

De Vlaamse charmezanger Johnny White is deze avond in het ziekenhuis van Aalst overleden ten gevolge van een hartaanval. Hij werd 67 jaar.

Johnny White, geboren als Johnny Wittevrouw, werd deze namiddag geveld door een hartaanval. Een kijkoperatie moest duidelijkheid brengen over de toestand van White, maar hij ontwaakte niet meer uit zijn verdoving.

In 2003 werd de horeca-ondernemer  in de Eregalerij van Radio 2 opgenomen  met zijn grootste hit 'Verloren hart, verloren droom'. In november bracht hij nog de single 'Morgen wordt alles anders' uit. In 2015 zou White zijn 50-jarige carrière vieren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe je lange lokken je steeds meer geld kosten

Hoe je lange lokken je steeds meer geld kosten

http://static0.hln.be/static/photo/2014/6/10/8/20140113180856/media_xll_6396413.jpg

Zou jij meer dan 210 euro uitgeven aan een shampoo met truffelolie? Steeds meer beautymerken brengen exclusieve haarproducten op de markt die een hoop geld kosten. Maar zijn deze luxeproducten ook echt beter voor je lokken?

De gemiddelde Britse vrouw geeft jaarlijks 527 euro uit aan haar kapsel. Dure bezoekjes aan chique kapsalons, extensions en dure kleurproducten zorgen voor een grote hap uit hun haarbudget. Er zijn heel wat exlusieve merken als Fuente of Alterna Haircare die shampoos van meer dan 100 euro per potje in hun gamma hebben. Tamara Ecclestone, dochter van de bekende Britse Formule 1-baas, lanceerde onlangs de beautylijn Show Beauty. Ze maakte een lotion waarvan het potje versierd is met Swarovski-kristallen. Voor een potje ben je al snel 187 euro kwijt.

Werkt het of werkt het niet?

Volgens haarexpert Philip Kingsley is de aantrekkingskracht van de dure merken vooral psychologisch. "Hoe mooier de verpakking, geur, exlusiviteit, hoe beter het psychologische effect van deze producten. Door de hoge prijs ga je ook echt denken en willen dat deze shampoos beter zijn." Toch zeggen veel experts dat de dure ingrediënten echt kunnen werken. Styliste Katie Hamburger: "De diamanddeeltjes in shamoo zorgen voor meer vitaliteit, sommige van deze deeltjes blijven in je lokken zelfs na het drogen. Ze reflecteren het licht en dat zorgt voor meer glans."

Kleurspecialist Andrew Bernie staat dan weer eerder sceptisch tegenover peperdure lotions. "Deze ingrediënten klinken haast magisch, maar je moet je afvragen welk effect ze zullen hebben. Is dat (soms minieme) voordeel de hoge prijs waard is. Een shampoo met diamant of truffel klinkt wat mystieker en chiquer. Het effect is haast nooit zo groot dat mensen je op straat je hierover zullen aanspreken. De beste manier om een shampoo te vinden die bij je past is door te testen. Duurder is niet noodzakelijk beter. Wat werkt voor je haar is erg persoonlijk, je kapper kan je ook helpen."

Tips

Bij de aankoop van een shampoo moet je vooral op de onderstaande  ingrediënten letten. Deze zijn belangrijker dan de kostprijs of de mooie beloftes die in bepaalde reclamespotjes gemaakt worden.

- Glycerine zorgt voor een beschermende laag die het vocht vasthoudt. Shampoos die dit ingrediënt bevatten, verrichten vooral tijdens de wintermaanden wonderen voor droog haar. Citroenzuur (citric acid) helpt je haar glanzend te houden.

- Sojaproteïnes maken droge lokken sterker.

- Vet haar was je best met shampoo op basis van kamille, tea tree olie, rozemarijn, aloe vera of fruitextracten.

- De beste conditioners bevatten shea boter of kokosnootolie. Olijfolie maakt het haar zachter en avocado is goed om je hoofdhuid te voeden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studie toont aan: koffie stimuleert het visuele geheugen

Koffie stimuleert het visuele geheugen

http://static2.hln.be/static/photo/2014/10/7/4/20140112211511/media_xll_6392959.jpg

Koffie stimuleert het visuele geheugen. Dat blijkt uit een nieuwe Amerikaanse studie die is verschenen in het ecologiemagazine Nature.

Tot nog toe waren er onvoldoende bewijzen dat koffie het geheugen stimuleert, maar onderzoekers van de Johns Hopkins-universiteit in het Amerikaanse Baltimore stelden vast dat cafeïne het visuele geheugen kan stimuleren.

De onderzoekers vroegen aan 73 vrijwilligers foto's van voorwerpen te bekijken. Vervolgens kreeg de helft van hen 200 milligram cafeïne toegediend, wat overeenkomt met twee tassen koffie. De anderen kregen een placebo.

De dag nadien werd aan beide groepen opnieuw een reeks foto's getoond. Sommige foto's waren dezelfde als de dag voordien, andere foto's waren helemaal nieuw en nog andere vertoonden gelijkenissen maar waren toch anders.

De twee groepen slaagden er allebei even goed in de nieuwe foto's van de bekende foto's te onderscheiden. Maar de groep die cafeïne kreeg toegediend, slaagde er beter in de gelijkende foto's eruit te pikken.

"Als we die gelijkaardige maar toch andere voorwerpen niet hadden gebruikt, zouden we geen enkel effect van cafeïne hebben kunnen aantonen", luidt het. In het geval van de gelijkaardige maar toch andere foto's moet het geheugen een "moeilijker" taak uitvoeren en net dat proces lijkt vlotter te gaan door de cafeïne. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!