Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




22-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helmut Lotti als dakloze in Brussel

Helmut Lotti als dakloze in Brussel

http://static3.hln.be/static/photo/2014/15/13/5/20140122113724/media_xll_6420590.jpg

Hij mocht niet 'Tiritoemba' zingen om geld in zijn beduimeld bekertje te doen belanden. Hij mocht immers zijn bekendheid niet aanwenden om aan eten, drinken of een slaapplaats te geraken. Toch ging Helmut Lotti voor Marcel Vanthilts 'Ook getest op mensen' de uitdaging aan om het een weekend lang als dakloze uit te zingen in Brussel.

Vanthilt test in welke mate geld, tijd en sociaal aanzien een invloed hebben op ons welbehagen.

Lotti moest voor de test zijn kledij, portefeuille en gsm afgeven. In ruil mocht hij een nieuwe outfit samenstellen uit een stapel oude kleren en kreeg hij ook een slaapzak mee. Lotti moest twee dagen zelf instaan voor zijn eten, drank en slaapplaats. De zanger kon op elk moment zelf beslissen om te stoppen met de test.

De opdracht bleek een ware beproeving. Lotti ervaarde al snel dat je als dakloze in een erg gesloten wereld terechtkomt en dat je nergens terecht kan. Hij begon zich ook te schamen omdat mensen naar hem keken. Als ze hem tenminste een blik waardig gunden.

Vanavond kom je te weten of hij erin geslaagd is om het 48 uur op straat vol te houden in Ook getest op mensen', vanavond om 20.40 uur op één.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Figuurcorrigerend ondergoed drukt je organen samen

Figuurcorrigerend ondergoed drukt je organen samen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/0/1/7/20140122110557/media_xll_6420442.jpg

Stijlgoeroes Trinny & Susannah tijdens een fotoshoot voor hun 'Original Magic Knickers'-shapewearcollectie.

Figuurcorrigerend ondergoed, of 'shapewear', is immens populair. Spannende jurkjes en onderbroeken strijken je vetrolletjes glad en liften je poep omhoog. Maar is dat eigenlijk wel gezond?

De ultieme eigenschap van shapewear is dat het strak zit, anders schiet het zijn doel voorbij. Dat betekent wel dat je organen, zoals maag en darmen, stevig ingesnoerd zitten, en dat blijft niet zonder gevolg. Zo kan het zure oprispingen en brandend maagzuur verergeren, maar dat zijn lang niet de enige consequenties.

Spijsvertering
Ook je vertering komt in het gedrang. Tijdens een normaal verteringsproces trekken je darmen samen om voedsel vooruit te duwen, maar als ze lange tijd ingezwachteld zijn wordt de spijsvertering onderdrukt. Dat kan leiden tot tijdelijke klachten zoals buikpijn of een opgeblazen gevoel. Mensen met darmklachten springen daarom best voorzichtig om met shapewear.

Ademhaling
Wanneer je inademt zet je middenrif uit en wordt je buik bol, maar corrigerend ondergoed kan die beweging beperken. Daardoor kan je minder diep ademhalen.

Benen
Wanneer je gaat zitten in shapewear kan je last krijgen van 'meralgia paresthetica', een aandoening waarbij een zenuw aan de buitenkant van het dijbeen wordt beschadigd, vaak door beknelling. Dat leidt tot tintellingen, gevoelloosheid en pijn in de bovenbenen. Het gevaar is hier dat de klachten niet altijd vanzelf weggaan, en de aandoening kan permanent worden.


De spannende kleding kan bovendien verminderde bloedcirculatie en bloedklonters veroorzaken.

Infecties

Shapewear is ook een uitstekend milieu voor bacteriële infecties, ook al omdat het vaak van synthetisch materiaal vervaardigd is. Een courante infectie is folliculitis, een ontsteking van het haarzakje. Patiënten krijgen rode bultjes gevuld met etter. Personen met overgewicht, diabetes en hevige zweters zijn een risicogroep.

Shapewear met mate
Conclusie: je kan best jezelf in die 'Spanx' of 'Trinny & Susannah Magic Corset Vest' wringen voor een speciale gelegenheid, maar maak er geen gewoonte van. Kies ook altijd voor de juiste maat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14.000 gezinnen riskeren dure kinderopvang

14.000 gezinnen riskeren dure kinderopvang

http://static0.hln.be/static/photo/2014/6/16/3/20140122004548/media_xll_6419403.jpg

14.000 Vlaamse gezinnen hebben volgens Kind & Gezin nog altijd geen online-attest aangevraagd over de berekening van de kostprijs van hun kinderopvang. Daardoor riskeren ze de maximumprijs te moeten betalen. Dat heeft VRT Radio gisterenavond bericht.

Vanaf dit jaar is een attest verplicht in crèches die rekening houden met het inkomen van de ouders die hun kind daar naartoe brengen. De ouders moeten dat attest aanvragen bij Kind & Gezin om te berekenen hoeveel hun kinderopvang zal kosten.

In totaal hebben 60.000 gezinnen dat al gedaan, maar 14.000 gezinnen nog niet. Kind & Gezin bekijkt nu nog 7.000 andere aanvragen manueel. Om het attest aan te vragen hebben de ouders een e-id nodig die de link legt met de databank van de FOD Financiën en met het Rijksregister. Als ze dat niet doen, riskeren ze het maximumtarief te moeten betalen.

Kind & Gezin moedigt ouders aan om het attest nog voor 31 januari aan te vragen, luidt het. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug bij je ouders gaan wonen: zo overleef je het

Terug bij je ouders gaan wonen: zo overleef je het

http://static0.hln.be/static/photo/2014/17/9/2/20140122104212/media_xll_6420212.jpg

Jongeren in België blijven steeds langer thuis wonen. Cijfers van 2009 toonden aan dat er in ons land toen ongeveer één miljoen jongeren tussen 18 en 34 jaar nog bij hun ouders woonden. De huisprijzen in België zijn het afgelopen jaar alweer gestegen, dus het wordt er ook niet makkelijker op om thuis te vertrekken. Ben jij een van die kuikens die het nest nog niet verlaten heeft? Dan zijn hier enkele tips om de tijd onder moeders en vaders vleugels zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Doe jouw deel van het huishouden
Het is niet omdat je als volwassene opnieuw, of nog steeds, thuis woont dat je je ook als een kind moet gedragen. Huishoudelijk werk is even saai voor je ouders als voor jou. Doe jouw deel, of je verliest een beetje het recht jezelf volwassen te mogen noemen.

Sparen, sparen, sparen
Het grootste voordeel van thuis wonen is de lage kostprijs, tenzij jouw ouders je een marktconforme huurprijs vragen (in dat geval moet je misschien toch eens overwegen om te vertrekken). Je kan daar dan ook maar beter gebruik van maken. Indien je aan het werk bent, kan je maar beter een centje opzij zetten, anders ga je die ouderlijke deur nooit achter je dicht kunnen trekken.

Vertrekplan
Zorg ervoor dat je op zijn minst een vaag vertrekplan hebt. Al weet je nog niet juist wanneer dat grote moment zal plaatsvinden, het idee dat je er min of meer klaar voor bent zal je helpen om de minder aangename gedragingen van je ouders te verdragen. De kans dat je uit frustratie een lamp stuk slaat wordt zo meteen een stuk kleiner.

Leer je medebewoners kennen
Dit is een unieke kans om je ouders eindelijk eens als volledige personen te leren zien en ze niet alleen als een gestadige toevoer van geld, warme maaltijden en gestreken was te beschouwen. Als je moeite doet om je ouders beter te leren kennen, zullen ze je ook sneller vergeven als je die lamp toch stuksloeg. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.66 auto's in beslag genomen wegens onbetaalde boete

66 auto's in beslag genomen wegens onbetaalde boete

http://static2.hln.be/static/photo/2014/17/3/4/20140122042736/media_xll_6419509.jpg

Sinds de douane in september vorig jaar zijn 23 mobiele brigades uitrustte met camera's met automatische nummerplaatherkenning zijn al 377 automobilisten aan de kant gezet omdat ze nog niet al hun boetes betaald hadden. 66 chauffeurs speelden (tijdelijk) hun auto kwijt. Dat bericht Het Nieuwsblad vandaag.

De 377 chauffeurs kregen prompt een betaalterminal onder de neus geduwd, om hun openstaande boete te betalen. Zo werd 272.809 euro geïnd tussen 9 september en 31 december.

Wie zijn schuld op dat moment niet wil of kan vereffenen, moet zijn auto laten staan. 66 chauffeurs waren de voorbije maanden in dat geval. "De douane heeft het recht om de auto vier dagen in beslag te nemen. Pas wanneer de automobilist zijn boete betaalt, krijgt hij zijn wagen terug."

Een effectieve stok achter de deur, aldus de krant, want na die vier dagen hadden ze alle 66 hun schuld afbetaald.

De slimme nummerplaat­scanners kosten 30.000 euro per stuk en worden sinds begin dit jaar ook ingezet om na te gaan of uw auto wel gekeurd is en of de verzekering in orde is. Resultaten van die controles zijn nog niet bekend. (br.hln)


» Reageer (0)
21-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arrows - I Love Rock N Roll, Alan Merrill

Arrows -  I Love Rock N Roll, Alan Merrill

Klik op de foto om ze te beluisteren







"I Love Rock 'N Roll" is een rock-'n-rollnummer, geschreven in 1975 door Alan Merrill en Jake Hooker van The Arrows. Het werd uitgebracht door The Arrows en later gecoverd door vele artiesten, onder andere Joan Jett en Britney Spears. Allereerst nam Joan Jett het nummer op in 1979 met Steve Jones and Paul Cook van de Sex Pistols, maar het nummer werd geen succes. In 1982 nam ze het nummer opnieuw op, deze keer met haar band The Blackhearts. Deze tweede versie stond zeven weken op nummer 1 in de Verenigde Staten.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo worden Hollywood-grizzly's getraind

Zo worden Hollywood-grizzly's getraind

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Je ooit al afgevraagd hoe ze grizzlyberen trainen die op het grote scherm verschijnen? Eén van 's werelds beste berentemmers laat in deze video in zijn kaarten kijken. Al veertig jaar deelt hij zijn ranch met Hollywood-beren, die naast onder meer Brad Pitt en Morgan Freeman mochten "acteren". Ook fans van de HBO-hitserie 'Game Of Thrones' hebben deze grizzly's misschien al in actie gezien.
Berentrainer Doug Seus worstelt bijna dagelijks met gigantische grizzly's. Al ruim 40 jaar leven hij en zijn vrouw Lynne samen op een ranch in Utah met de beren die door hem klaargestoomd worden om op filmsets het beste van zichzelf te geven.

Bart the Bear 1 stierf in 2000 aan kanker, maar Bart 2, Honey Bump en Tank hebben ondertussen een indrukwekkende palmares opgebouwd. Zo deelden ze de set al met Brad Pitt, Eddie Murphy, Jennifer Aniston en Morgan Freeman. Recent verscheen Bart 2 nog in de hitserie 'Game of Thrones'.

Tot slot zijn de grizzlyberen ook echte filantropen. Als ambassadeurs van 'Vital Ground', het goede doel van Doug en Lynne, staan ze mee in voor de bescherming van natuurgebieden waar beren en andere wilde dieren leven. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 dingen die alle efficiënte diëten gemeen hebben

10 dingen die alle efficiënte diëten gemeen hebben

http://static2.hln.be/static/photo/2014/15/16/12/20140121173554/media_xll_6418842.jpg

Als je op een verstandige manier wil afslanken, dan moet je volgens diëtisten altijd de 10 onderstaande regels volgen. Ze staan namelijk aan de basis van een gezonde en slanke levensstijl.

1. Traag
Een halve kilo tot een kilo per week afvallen is een gezond doel. Als je meer kwijtspeelt na de eerste twee weken, dan verlies je waarschijnlijk spierweefsel.

2. Geen suiker, wel vet
Heel wat recente diëten concentreren zich op het schrappen van suiker en koolhydraten. Je lichaam slaat namelijk overtollige suikers, wat in pasta en brood zit, op. Goede vetten zorgen voor een voldaan gevoel en zijn essentieel voor een goede gezondheid. Als je te weinig vetten opneemt, dan voel je je moe, hongerig en humeurig. Zo stimuleer je ook geen gewichtsverlies op lange termijn.

3. Ontbijt
Een goed ontbijt bereidt je voor op de rest van de dag. Zet daarom 's ochtends proteïne, goede vetten en gezonde koolhydraten op het menu. Probeer bijvoorbeeld de dag te beginnnen met eieren en volkorenbrood of havermoutpap met bessen en zaden.

4. Regelmatig eten
Alle succesvolle diëten promoten regelmatige maaltijden en snacks tijdens de dag.

5. Veranderen van levensstijl
Om permanent slank te blijven is het belangrijk dat je realistsche doelen vooropstelt en je permanent van levensstijl verandert. Dat is gezonder dan af te valen met poedertjes en maaltijdvervangers.

6. Proteïne met koolhydraten
De sleutel om op lange termijn af te vallen, is je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Als je proteïne bij je koolhydraten eet, dan zal dit de opname van suiker vertragen.

7. Alle voedingsgroepen
In een goed dieet worden alle voedingsgroepen vertegenwoordigd. Eet daarom evenwichtig en gevarieerd. Door enkel een bepaald product te eten of specifieke voedingsmiddelen te vermijden, creëer je een onevenwichtig patroon.

8. Niet tellen
Het tellen van calorieën is een verouderd concept en is niet efficiënt om gewicht te verliezen. Uit welke voedingsmiddelen je je calorieën haalt, is belangrijker dan de hoeveelheid.

9. Ook bewegen
Een goed dieet moedigt je ook aan af te vallen door lichaamsbeweging.

10. Verwerkte voeding
Je weet niet wat producten die in een fabriek gemaakt werden bevatten. Het gaat om verwerkte voeding, vaak zit er niet alleen veel zout, suiker en vet in, maar ook een cocktail van chemische stoffen. Vraag je daarom in de supermarkt af of je het gerecht ook zelf kan maken. Als dat niet het geval is, eet dit product dan niet. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitkeringen naar boven om armoede te bestrijden

"Uitkeringen naar boven om armoede te bestrijden"

http://static2.hln.be/static/photo/2014/18/8/10/20140121114836/media_xll_6417610.jpg

"Armoede wordt een speerpunt van de campagne van de PVDA". Dat kondigde partijvoorzitter Peter Mertens dinsdag aan bij de voorstelling van de enquête die de partij hield bij 41.420 Belgen. De bevraging leert dat de Belg vooral wakker ligt van armoede, werk en de toekomst voor de jeugd.

Mertens benadrukte dat armoede in alle leeftijds- en beroepscategorieën in de drie gewesten als bekommernis nummer één naar voor komt. Hetzelfde geldt ook voor de andere thema's.

Om de armoede te bestrijden wil PVDA dat "alle uitkeringen en inkomens die onder de armoedegrens liggen boven de grens van de menswaardigheid worden getrokken". Dat kost anderhalf miljard euro, maar is perfect betaalbaar als de notionele intrestaftrek, die 6,2 miljard per jaar kost, wordt afgeschaft, aldus Mertens.

Uit de enquête blijkt nog dat 42% van de ondervraagden het eens is met de stelling "geen jacht op de werklozen, maar op de werkloosheid". Voorts kan de armoede voor hen voorkomen worden door de verlaging van de ziekenhuis- en geneesmiddelenprijzen (24%) en een serieuze verhoging van de pensioenen (23%).

Voor het thema werk zet PVDA in op fakkeljobs - oudere werknemers vervangen door jongere - in plaats van het optrekken van de pensioenleeftijd. De partij onderzoekt hoe ze een systeem van vervroegd pensioen, indien de betrokkene in het bedrijf vervangen wordt door een jongere, kan uittekenen.

De jeugd kan het best een toekomst gegeven worden door vaste banen met een degelijk loon (59%), wat een afwijzing is van de flexi- en hamburgerjobs. De ondervraagden vinden dit belangrijker dan de aanpak van de grote fraudeurs (26%) en de invoering van een miljonairstaks (22%). (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Broken Circle Breakdown opnieuw in filmzalen

'The Broken Circle Breakdown' opnieuw in filmzalen

http://static3.hln.be/static/photo/2014/11/1/12/20140121162734/media_xll_6418572.jpg

Kinepolis neemt 'The Broken Circle Breakdown' vanaf morgen opnieuw op in de programmering van de Vlaamse bioscopen. "Zo krijgen de mensen die de film nog niet gezien hebben de kans om de film alsnog te zien", meldt de bioscoopketen vandaag.

De film van Felix van Groeningen haalde vorige week een Oscarnominatie binnen voor Beste Niet-Engelstalige Film. Of de film effectief met een Oscar aan de haal gaat, weten we op 2 maart. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Phil Collins -You'll be in my heart

Phil Collins -You'll be in my heart

Klik op de foto om hem te beluisteren






Philip David Charles (Phil) Collins (Chiswick, Londen, 30 januari 1951) is een Brits popmuzikant. Hij werd bekend als drummer en leadzanger van de progressieve rockband Genesis, hij won als soloartiest verscheidene Grammy's en een Academy Award[2] en heeft eveneens een succesvolle carrière als acteur.

Zijn singles, die vaak over verloren liefdes gaan, varieerden van het met drums beladen "In the air tonight", tot het dance-popnummer "Sussudio" en de politieke opvattingen van zijn succesvolle nummer "Another Day in Paradise". Zijn internationale populariteit veranderde Genesis van een progressieve rockband met een een relatief kleine groep fans tot één van de grootste rockbands aller tijden, en tevens een vertrouwde naam binnen de hitlijsten.

Collins' professionele carrière begon als drummer in de obscure rockband Flaming Youth.[3] Toen hij later bij het veel bekendere Genesis kwam, voorzag hij de band alleen van drums en achtergrondzang voor de leadzanger Peter Gabriel. Pas in 1975, toen Gabriel de band verliet, werd Collins leadzanger van Genesis. Tegen het einde van de jaren zeventig demonstreerde de hit "Follow You, Follow Me" de drastische verandering ten opzichte van de vroege jaren van de band en het feit dat de band goed zonder Gabriel zou kunnen.[4] Zijn solocarrière, die flink beïnvloed is door zijn privéleven, brachten hem en Genesis tot een commercieel succes. Volgens Atlantic Records was Collins' totale wereldwijde afzet als een soloartiest in 2002 meer dan 100 miljoen albums.[5] Dat maakt Collins en Paul McCartney de enige artiesten die zowel met een band als solo meer dan 100 miljoen albums hebben verkocht.

Collins werkte met veel artiesten samen, onder wie The Four Tops, George Harrison, Paul McCartney, Robert Plant, Eric Clapton, ABBA's Frida, Mike Oldfield, Sting, Brian Eno, Peter Gabriel, Led Zeppelin, Ozzy Osbourne, Queen, Laura Pausini, Lil' Kim, Philip Bailey en The Who.


» Reageer (0)
20-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer kans op depressie na onbekommerde jeugd

Meer kans op depressie na onbekommerde jeugd

http://static1.hln.be/static/photo/2014/7/10/10/20140120142614/media_xll_6415300.jpg

Mensen die een onbekommerde jeugd hebben gehad, lopen op latere leeftijd een groter risico dat ze na stress een depressie krijgen. Omgekeerd geldt hetzelfde: een weinig gelukkige jeugd kan de kans juist verkleinen dat iemand na stress in een depressie belandt. Dat blijkt uit onderzoek onder duizend jongeren van Esther Nederhof van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Stress is de belangrijkste oorzaak voor het krijgen van een depressie. Nederhof vroeg zich af waarom de ene persoon in een stressvolle situatie wel in een depressie belandt en een ander niet. De conclusie: weinig stress in de kindertijd vergroot de kans om depressief te worden als iemand op oudere leeftijd wel veel stress meemaakt.

"Als je je aanpast aan je vroege omgeving die stressvol is, ben je op latere leeftijd mentaal beter gewapend", zegt Nederhof. "Het lijkt er op dat die mensen van jongs af aan geprogrammeerd zijn om met stress om te kunnen gaan, net zoals een dier dat zich aanpast aan zijn leefomgeving."

De uitkomsten van het onderzoek kunnen van belang zijn bij de beroepskeuze van iemand, stelt Nederhof. "Het kan bijvoorbeeld verklaren waarom sommige politieagenten na grote onlusten wel psychische problemen krijgen en anderen niet." Ook bij de selectie van militairen voor een stressvolle missie in het buitenland zijn deze gegevens belangrijk. "Sommige militairen komen met een posttraumatische stressstoornis terug, terwijl anderen daar geen last van hebben." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dutroux vertelt zijn waarheid in brief

Dutroux vertelt zijn "waarheid" in brief

http://static3.hln.be/static/photo/2014/12/15/9/20140120194327/media_xll_6416274.jpg

De Waalse krant 'La Dernière Heure' pakt uit met een exclusieve 'biecht' van Marc Dutroux. De brief is gericht aan Jean-Denis Lejeune, de vader van de vermoorde Julie Lejeune.

De brief van Dutroux telt 44 pagina's en zou "de volledige waarheid" bevatten over de feiten die Dutroux pleegde. Dutroux voelt zich naar eigen zeggen eindelijk klaar om zijn verhaal te doen. Hij heeft er zolang mee gewacht om de voorlopige vrijlating van zijn ex-vrouw en handlangster Michelle Martin niet in gevaar te brengen.

Volgens Didier Haine, de journalist die de hand kon leggen op de brief, gaat het om "een brief van een pervert die zich rechtstreeks richt tot de ouders van zijn slachtoffers". Hij geeft pijnlijke details en klinkt als een psychopaat en een pedofiel. In de brief zou hij geen spijt betuigen tegenover de nabestaanden van de slachtoffers.

Lejeune had op 27 augustus 2012 een brief gestuurd naar zijn ex-vrouw en medeplichtige Michelle Martin. "U bent nu vrij en ik blijf gevangene van mijn pijn. Ik wil het uitschreeuwen." De gebroken vader vroeg ook uitdrukkelijk om antwoorden. "De onzekerheid maakt van mijn leven een hel."

De kinderontvoerder maakt nu volgens 'La Dernière Heure' gebruik van die hulpkreet om de waarheid nogmaals geweld aan te doen. Zo begint hij over een groot complot vanuit de politieke en gerechtelijke wereld, zoals hij in het verleden ook al gedaan heeft. Nieuw bewijsmateriaal aanbrengen om zijn fantasmen te staven, doet hij echter niet.

In plaats daarvan zet Dutroux zichzelf neer als een slachtoffer, die zelf geen verantwoordelijkheid draagt voor de barbaarse feiten. Hij durft het zelfs aan om zichzelf geen pedofiel te noemen.

Nog volgens de journalist is het document goed geverifieerd. Het gaat wel degelijk om het handschrift van Dutroux. Morgen brengt 'La Dernière Heure' hierover een speciaal dossier.

Paul Marchal, de vader van de vermoorde An, heeft intussen al gereageerd. "Dutroux is een psychopaat en een psychopaat heeft geen empathie voor anderen mensen, alleen maar voor zichzelf. Hij wil aandacht trekken en probeert op één of andere manier vervroegd vrij te geraken." Marchal zegt ook dat hij niet gelooft in het verhaal dat Dutroux nu ophangt. "Het is altijd pijnlijk dat een proces dat eigenlijk is afgesloten telkens opnieuw aandacht krijgt. En uiteraard doet dit ook pijn." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat dit blind mopshondje voor anderen doet, laat niemand onberoerd

Wat dit blind mopshondje voor anderen doet, laat niemand onberoerd

http://static2.hln.be/static/photo/2014/2/5/12/20140120124223/media_xll_6414972.jpg

Dit mopshondje is helemaal blind, of nog erger het diertje is zelfs geboren zonder ogen. Maar dat belet Xander niet om telkens het allerbeste van zichzelf te geven voor anderen als geleidehond. Hij heeft misschien geen prachtige kijkers maar zijn charmante karakter tovert een glimlach op ieders gezicht. Mensen in nood, laat hij als geen ander weer stralen.

Xander, een viervoeter van twee jaar oud, kwam vorig jaar terecht in een asiel in de Amerikaanse staat Oregon. Na een verblijf van een paar dagen werd hij al geadopteerd door Rodney Beedy toen de man merkte wat een geweldig karakter het diertje had. Hij was ervan overtuigd dat Xander een fantastische geleidehond zou kunnen zijn ondanks zijn blindheid. En inderdaad het mopshondje haalde het diploma met verve.

De viervoeter legt zich toe op slachtoffers van huiselijk geweld. Hij bezit de uitzonderlijke eigenschap om onmiddellijk correct aan te voelen wat een patiënt nodig heeft. Instinctief wil hij altijd helpen, iemand van dienst zijn. Xander mag dan niet in staat zijn om te zien, toch 'ziet' hij wie het moeilijk heeft. Een hondje uit de duizend. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie: Wat kom je hier doen met een schone Mercedes?

Politie: "Wat kom je hier doen met een schone Mercedes?"

http://static2.hln.be/static/photo/2014/9/12/2/20140119233129/media_xll_6413687.jpg

"Wat kom je hier doen met een schone Mercedes?" (...) "Weet je niet dat dit een criminele buurt is?" Zo reageerde de Anderlechtse politie ­volgens een 57-jarige vrouw uit Oostkamp, nadat ze in haar auto brutaal overvallen was door een bende jongeren in probleemwijk Kuregem. «Ik was echt ontzet door die commentaar», getuigt Dominique ­Buirette. Minder dan twee weken geleden maakten agenten nog een gelijkaardige opmerking tegen een 14-jarige jongen die werd aangevallen voor zijn koptelefoon.

In het ziekenhuis kreeg Dominique drie hechtingen boven haar oog. Door de slag met de boksbeugel is haar oogkas gekneusd. "Sindsdien ben ik enorm gestresseerd en slaap ik slecht", zegt het slachtoffer nog. "Niet enkel door de angst, maar ook door de woede. We hebben eeen klacht ingediend en de ­politie heeft een pv opgesteld, maar liet al uitschijnen dat er wellicht geen gevolg aan zal worden gegeven. Dit pikken we niet." Marie Verbeke, woordvoerster van de politie in Anderlecht, zegt dat er nooit een reden is om ­mensen af te raden ergens naartoe te rijden met een Mercedes. "Ik weet echter niet wat er precies gezegd is door de agenten, in welke context en met welke bedoeling", aldus de woordvoerster.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ganse familie apen gestolen uit dierenpark

Ganse familie apen gestolen uit dierenpark

http://static3.hln.be/static/photo/2014/1/4/11/20140120124158/media_xll_6414971.jpg

Dieven hebben in Nederland vijf gouden leeuwaapjes gestolen uit dierenpark Apenheul in Apeldoorn. Het gaat om een apenfamilie, bestaande uit een vader, een moeder en drie kinderen. De politie is bezig met onderzoek in het uitgestrekte park.

Vorig jaar maart verdwenen 13 dwergaapjes uit dierenpark Wissel, niet ver van Apeldoorn. Van deze aapjes is nooit meer een spoor teruggevonden.

Dwergapen zoals het gouden leeuwaapje zijn allemaal beschermd en maken in Europa deel uit van fokprogramma's. De dieren kunnen alleen overleven met een speciaal dieet en in de warmte. Buiten is het voor hen in deze maanden in Nederland te koud.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johnny Depp (50) gaat trouwen met Amber Heard (27)

Johnny Depp (50) gaat trouwen met Amber Heard (27)

http://static1.hln.be/static/photo/2014/5/9/5/20140120113755/media_xll_6414500.jpg

De geruchten gingen al lange tijd rond, maar het lijkt nu officieel: Johnny Depp en Amber Heard gaan trouwen. Volgens het tijdschrift People heeft de 50-jarige acteur de 27-jarige actrice tijdens de afgelopen kerstdagen een succesvol huwelijksaanzoek gedaan.

Het blad baseert zich op "een betrouwbare bron" die verklaart dat "alle geruchten inderdaad waar zijn". "Uiteraard zijn ze dolgelukkig om verloofd te zijn en ze kijken ernaar uit om de rest van hun leven met elkaar te delen", aldus de insider, die zegt dat Amber het nieuws alleen aan haar beste vrienden heeft verteld.

Een andere insider, die naar eigen zeggen een bekende is van Depps familie, onthulde tegenover Celebuzz dat Johnny rond Kerst een aanzoek had gedaan. Deze bron zei verbaasd te zijn dat de twee het zolang geheim hebben weten te houden.

De speculaties over een vermeende verloving begonnen nadat Amber onlangs met een diamanten ring werd gefotografeerd. De geruchten namen alleen maar toe toen ze op 14 januari haar hand angstvallig verborgen probeerde te houden voor paparazzi na een etentje in Los Angeles.

Johnny en Amber leerden elkaar in 2011 kennen tijdens de opnames van The Rum Diary en zouden in de zomer van 2012 zijn begonnen met daten. Depp had eerder 14 jaar lang een relatie met de Franse zangeres Vanessa Paradis. In juni 2012 gingen ze uit elkaar. Ze hebben twee kinderen samen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blue Monday? Zo schud je de depressie van je af!

Blue Monday? Zo schud je de depressie van je af!

http://static0.hln.be/static/photo/2013/10/6/4/20130927125637/media_xll_6159259.jpg

Somber ingestelde mensen staan vandaag het liefst niet op. Dat is volgens hen de beste manier om 'Blue Monday', de deprimerendste dag van het jaar, te overleven. Maar het kan ook anders, zegt Patrick van Hees, schrijver van het boek 'De Geluksprofessor'. "Ga de kroeg in vanavond."

Dus vandaag niet op bed blijven liggen?
"Nee, integendeel. Ga erop uit, ontmoet mensen, spreek af, leg contacten en doe iets."

Want?
"Geluk is voor 45 procent terug te voeren op hoe iemand in het leven staat, 10 procent van ons geluksgevoel kan worden toegeschreven aan het toeval en 30 procent heeft te maken met aangeboren 'levensvaardigheden'. Denk in dat verband vooral aan het kunnen onderhouden van sociale contacten. Bekend is dat partners, vrienden en collega's in sterke mate bijdragen aan iemands geluksgevoel. Dus ga iets leuks doen met je vriend of vriendin, of spreek vanavond af met een maat in de kroeg. De dag is zo voorbij."

Makkelijk gezegd voor een rasoptimist?!
"Nee, dat heeft daar niet veel mee te maken. Iedereen kan dit. Andersom geldt precies hetzelfde. Als je zwaar op de hand bent kun je altijd wel een 'excuus' bedenken waarom je niet lekker in je vel zit. Hoeveel mensen klagen niet over voorjaarsmoeheid, vakantiestress, een winterdip, of zelfs de zomertijd? Je moet niet toegeven aan dit soort gevoelens."

Ja, maar als de mensen uit het raam kijken en zien wat voor weer het is, dan heb je toch meteen geen zin meer?
"Nee, zo werkt dat dus niet. De omgeving is maar voor vijftien procent verantwoordelijk voor ons geluksgevoel. Hetzelfde geldt voor de weersomstandigheden. In Denemarken regent het 1 van de 2 dagen, toch ligt het gemiddelde gelukscijfer in dat land op 8,3. Het veel zonnigere Portugal scoort niet hoger dan een 5,7. Nederland, Zwitserland, Zweden, Noorwegen - allemaal landen met een gematigd klimaat maar de mensen voelen zich hier veel gelukkiger dan in Zuid-Europese landen."

Kortom, we mogen niet klagen?
"Natuurlijk mag iedereen een baaldag hebben. Als ik 's morgens vroeg het ijs van mijn autoruit moet krabbelen, baal ik ook als een stekker. Maar je moet er niet in blijven hangen. De belangrijkste boodschap voor 'Blue Monday': je hebt niet alles in de hand, maar wel veel. Ga je vanavond in je eentje zielig zitten wezen op de bank met een boek, of ga je de kroeg in?"

Pak jezelf bij je lurven?
"Ja, natuurlijk moet je jezelf wel-eens dwingen. Alsof ik me altijd evenlekker voel op maandagochtend. In het weekend heb je lekker kunnen uitslapen, en ben je later naar bed gegaan, en dan gaat die wekker weer. Even op de tanden bijten, zou ik zeggen."

Dus altijd volgas blijven geven?
"Dat hoeft nou ook weer niet. Een derde factor die we namelijk niet moeten onderschatten als we het over geluk hebben, zijn wat ik gemakshalve 'oplaadpunten' noem. Ik zie om me heen dat we veel te weinig tijd nemen om ons geestelijk weer op te laden. Onze telefoons en andere elektrische apparaten laden we wel op; zelf nemen we daar nauwelijks de tijd voor. Dat is ook weer niet goed. En als iemand echt depressief is, waardoor zo'n persoon niet meer kan functioneren in de maatschappij, is dat natuurlijk verschrikkelijk. Die moet via de huisarts deskundige hulp zoeken. Maar dat is iets heel anders dan een paar mindere dagen hebben." (br.hln)


» Reageer (0)
19-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezin na twee jaar herenigd met hond

Gezin na twee jaar herenigd met hond

http://static2.hln.be/static/photo/2014/9/16/0/20140119124357/media_xll_6412110.jpg

Bijna twee jaar nadat de familie Beusen-Gijsen hun hond Mops was kwijtgeraakt, is hun huisdier opnieuw thuis. Het dier was op 1 maart 2012 weggelopen en werd daarna door verschillende gezinnen in huis genomen. Pas toen hij deze week door een dierenarts werd gecontroleerd, kwam zijn ware thuis aan het licht. "We zijn dolgelukkig dat hij terug is", zeggen mama Hilde en zoon Arthur.

1 maart 2012: de datum staat nog in het geheugen gegrift bij de Bilzerse familie Beusen-Gijsen. "Het was een hele bewogen avond", zegt mama Hilde. "Ik moest naar een bijscholing, maar wou nog snel Mops, onze mopshond, in de tuin uitlaten. Hij had de gewoonte om wel eens om rond het huis en zo de voortuin in te lopen maar zodra we riepen, kwam hij altijd meteen aangelopen. Maar die avond gebeurde dat niet."

Hilde trok er daarna meteen op uit om hun geliefde huisdier te zoeken. "Heel de avond hebben we rondgereden, alle asielen en de politie gebeld. Helaas zonder onmiddellijk resultaat. Die week hebben we nog pamfletjes gemaakt en verdeeld, maar ook daarmee kregen we Mops niet terug. Een kennis had wel een mopshond zien lopen in de buurt van Schoonbeek, maar had hem niet kunnen vangen." Dagen en weken gingen voorbij, zonder enig aanwijzing naar Mops. "We hebben er allemaal erg van afgezien", zegt Arthur. "Ik was bovendien net op schoolreis in West-Vlaanderen en dat maakte het natuurlijk extra moeilijk." Waarom Mops plots was weggelopen, daar hebben Hilde en Arthur nog steeds het raden naar. "We lachten er soms mee dat hij het dominante gedrag van onze Franse buldog wel eens beu was. Maar we hebben geen idee waarom hij net die avond niet terugkwam toen we riepen."

Begin december was het gezin klaar voor een nieuwe hond. "Arthur was altijd al een moeilijke om sinterklaascadeau's voor te kopen", lacht Hilde. "Daarop kreeg ik het idee een nieuwe mopshond te kopen. Ik heb er lang naar gezocht, maar ik bleef alle pups vergelijken met Mops. Het werd dan maar een tweede Franse buldog. Wisten wij veel dat we enkele weken later voor een verrassing zouden staan."

Begin deze week kreeg het gezin plots een telefoontje van de Breese Katia Rendace. "Zij is lid van de Facebookgroep 'Platte snuiten op zoek naar een nieuw baasje' en helpt op die manier buldoggen en mopshonden te herplaatsen. Zij was onlangs twee mopshonden gaan ophalen bij een gezin uit Houthalen. Die zouden de dieren zogezegd in Nederland gehaald hebben. Maar toen Katia ermee naar de dierenarts ging, bleek dat het om onze Mops ging. Toen ze belde om te vragen of we ooit een hondje hadden verloren en dat zij Mops in huis had, ging er een schok door mijn lijf", zegt Hilde.

De hereniging was hartelijk. "Mops mocht dan wel twee jaar ouder zijn: ik herkende hem meteen", zegt Arthur. "Al die tijd hoopten we dat hij ergens goed was terechtgekomen en dat er Mops niet ergs was overkomen. En dan was hij plots terug thuis. We zijn Katia ongelooflijk dankbaar. Het toont dat je altijd moet geloven dat alles goed komt", zeggen moeder en zoon. Hoe Mops in Houthalen is terechtgekomen, zal waarschijnlijk nooit duidelijk worden. "Hij is het helemaal gewend hier. Bovendien is hij in die twee jaar heel wat aanhankelijker geworden", lachen Hilde en Arthur. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eugène Boudin 1824-1898

Eugène Boudin 1824-1898  was een Frans kunstschilder

Klik op de foto om zijn overige werken te bekijken






Eugène Boudin (Honfleur, 12 juli 1824 – Deauville, 8 augustus 1898) was een Frans kunstschilder. Hij is voornamelijk bekend van zijn schilderijen met zee- en strandgezichten, en geldt als een voorloper van het impressionisme.


Boudin werd geboren te Honfleur, een havenstadje aan de Normandische kust, en kwam uit een zeevaartfamilie. Als jongen voer hij mee op het schip van zijn vader, en had toen alle gelegenheid de zee en de kusten te leren kennen.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Eugne-Boudin-1865.jpg?t=1264342447
( 1865)



Zelf begon hij een lijstenmakerij en in zijn vrije tijd schilderde hij. Een van de schilders die bij hem materiaal kochten was Jean François Millet. Aan hem durfde Boudin zijn werk wel voor te leggen. Millet bracht er enkele correcties in aan, maar raadde hem aan zelf geen schilder te worden. Deze laatste raad sloeg Boudin in de wind. Hij liet de winkel over aan zijn compagnon en ging naar Parijs om er in het Louvre schilderijen te kopiëren.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Eugne-Boudin-0.jpg?t=1264342539



Op aandringen van zijn vroegere klanten gaf de gemeente Le Havre hem een beurs voor drie jaar. Na deze periode maakte hij echter niet de vriendelijke genrestukken waarop men gehoopt had. In plaats daarvan maakte hij studies in de open lucht. Hij had begrepen dat "de tijd van de romantici voorbij was. Voortaan moeten we de eenvoudige schoonheid van de natuur zoeken... de natuur zoals die werkelijk is in al haar verscheidenheid en ongereptheid." Hij liet zich voornamelijk inspireren door de Normandische kust, met name Deauville en Trouville-sur-Mer. Hij wordt ook wel "Schilder van Stranden" genoemd, een naam die eigenlijk onterecht is, aangezien het strand in zijn schilderijen slechts een klein gedeelte inneemt.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Eugne-Boudin--5.jpg?t=1264342618



Hij was een van de eerste Franse landschapsschilders die in de open lucht werkten. Zijn strand- en zeegezichten vormen een directe band tussen het naturalisme van de vroege en het impressionisme van de late 19e eeuw. Boudin is degene geweest die Claude Monet in deze methode van buiten schilderen heeft geïntroduceerd.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Eugne-Boudin-3.jpg?t=1264342797



Tussen 1875 en 1890 heeft Boudin vaak de Nederlandse en Belgische stranden bezocht en daar veel geschilderd. In 1892-1895 deed hij hetzelfde in Venetië.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Eugne-Boudin.jpg?t=1264342356


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!