Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




25-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smijt de antidepressiva weg: meditatie werkt even goed

Smijt de antidepressiva weg: meditatie werkt even goed

http://static1.hln.be/static/photo/2014/16/8/7/20140124123604/media_xll_6428932.jpg

Een grootschalige studie heeft aangetoond dat meditatieoefeningen even efficiënt als antidepressiva zijn om depressieve symptomen te bestrijden. Daarom raden steeds meer professionals meditatie aan om gelukkiger door het leven te gaan.

De American Medical Association heeft maandag de resultaten van een onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat meditatie de symptomen van een depressie bestrijdt. De hoofdonderzoeker Madhav zegt dat 'mindfulness meditatie' de meeste efficiënte vorm is. Professor in de psychopatologie Adrian Wells zegt dat deze resultaten hem helemaal niet verbazen. "Meditatie kalmeert het brein, dat is niets nieuw."

Mediatie is een boeddhistische techniek die 2.500 jaar geleden is ontstaan. De populariteit in de westerse wereld is geleidelijk aan gestegen, sinds 2004 wordt de techniek in het Verenigd Koninkrijk officieel gebruikt om herval bij depressieve patiënten te bestrijden.

De oefeningen bestaan uit ademhalingstechnieken, die het lichaam moeten ontspannen.  Daarnaast leer je je gedachten te groeperen en te concentreren. Het aantal depressies en mensen aan de antidepressiva blijft stijgen, werkonzekerheid, financiële zorgen en meer stress door moderne technologieën. Hierdoor wordt het steeds moeilijker voor mensen om de tijd te vinden om te ontspannen. Het is volgens experts echter nodig dat je je dagelijks loskoppelt van sociale media.

We leggen je de basisprincipes uit van meditatietechnieken zodat je zelf ook aan de slag kunt:

- De plek waar je mediteert is belangrijk. Zoek een rustig plaatsje op waar je op je gemak bent en zo min mogelijk afgeleid wordt.

- Begin met regelmatige maar korte sessies. Probeer eerst bijvoorbeeld tien minuutjes 's ochtends en tien minuutjes 's avonds te mediteren en bouw dan langzaamaan op.

- Kleermakerszit is de beste houding, zo stroomt de energie het best van het lichaam naar de geest. Hou je rug recht, je schouders en heupen moeten op gelijke hoogte zitten en je ruggengraat moet recht zijn.

- Hou je ogen open en concentreer je op een punt een 5-tal centimeter voor je neus. Je ogen moeten open zijn, maar je mag niet staren.

- Gebruik je ademhaling om je te focussen tijdens de meditatie, een regelmatige rustige ademhaling helpt je te ontspannen.

- Zorg ervoor dat je jezelf niet verliest in je gedachten. Probeer niet te piekeren over bepaalde zaken, maar laat ze los. Het helpt niet deze gedachten te verdringen, want dit zal zich later dan wreken. Het is nodig dat je tijdens het mediteren bepaalde kwesties even naast je neerlegt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studievriendinnen ontdekken bij toeval dat ze zusjes zijn

Studievriendinnen ontdekken bij toeval dat ze zusjes zijn

http://static3.hln.be/static/photo/2014/7/13/12/20140124154844/media_xll_6429702.jpg

Allebei een Colombiaanse vader en beiden verwekt via een spermadonor. Dat vonden twee Amerikaanse studentes die elkaar ontmoetten op een universiteit in New Orleans wel heel toevallig. Wat bleek? Ze zijn (half)zusjes!

"We lijken eigenlijk best wel op elkaar en hebben veel dingen gemeen" constateerden Emily Nappi en Mikayla Stern-Ellis toen ze elkaar in de herfst ontmoetten nadat ze hun studie waren begonnen aan de Tulane universiteit.

De studentes kwamen met elkaar in contact via Facebook, waar ze net als alle andere eerstejaars een kamergenoot zochten. Hoewel Emily al een geschikte 'roomie' had gevonden, hield ze contact met Mikayla. De twee raakten bevriend en vertrouwden elkaar na verloop van tijd toe dat ze waren verwekt door een anonieme spermadonor.

Toeval, meenden de studentes. Dat de donor in beide gevallen uit Colombia kwam, vonden ze nog frappanter. "Misschien zijn we wel halfzusjes. De kans daarop is 25 procent", grapten de twee tegen studiegenoten.


Pas toen Mikayla tijdens de kerstvakantie haar ouders vertelde over haar studievriendin, ging de zaak aan het rollen. Haar moeder Heidi herinnerde zich dat er destijds niet veel Colombianen op de lijst stonden van spermadonoren waaruit ze kon kiezen.

Na het zien van foto's van Emily vroeg de moeder van Mikayla haar dochter of ze haar studievriendin wilde vragen naar het donornummer. Het antwoord deed hen perplex staan.


De vriendinnen kunnen nog altijd nauwelijks geloven dat ze dezelfde vader hebben. Toch begrijpen Emily en Mikayla eindelijk waarom ze zoveel met elkaar gemeen hebben. Zo houden ze allebei van drama, iets wat hun vader had onderstreept op zijn profiel, en kochten ze eind november op Blak Friday onafhankelijk van elkaar dezelfde fleecejas. 

"Dat ik hier mijn halfzusje vond, bewijst voor mij dat ik de juiste instelling koos", zo verklaarde Mikhayla tegenover de Tulane Hullabaloo. "Vanaf de eerste dag voelde ik me helemaal op mijn plaats op deze universiteit". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Els De Schepper krijgt pampers naar het hoofd geslingerd tijdens optreden

Els De Schepper krijgt pampers naar het hoofd geslingerd tijdens optreden

http://static3.hln.be/static/photo/2014/18/10/13/20140125135604/media_xll_6431518.jpg

Els De Schepper zal zich haar optreden in Geel nog lang heugen. Iemand uit het publiek bekogelde de comédienne met luiers. Het is eens wat anders dan een staande ovatie.

Middenin de conference gebeurde het. "Zonder enige aanleiding, vlogen er plots drie pampers op het podium", verklaarde De Schepper. De comédienne kon niet meteen verder met haar optreden en liet de zaallichten aansteken. Ze zag hoe een vrouw uit het publiek rechtstond en iets onsamenhangends riep alvorens terug in haar zetel te vallen.

Op haar Twitteraccount postte de comédienne dat ze hoopte dat de desbetreffende dame dronken was. De Schepper nam het incident overigens sportief op en prees zich gelukkig dat het propere luiers waren. (br.hln)


» Reageer (0)
24-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiener wil zorgpaard van slachtbank redden

Tiener wil zorgpaard van slachtbank redden

http://static1.hln.be/static/photo/2014/7/13/7/20140123165008/media_xll_6426472.jpg

Een Amsterdamse tiener is op Facebook een reddingsactie begonnen voor een paard dat jarenlang als co-therapeut diende voor gehandicapte kinderen. Door een faillissement van de zorgboerderij waar het dier gestald was, dreigt het nu te eindigen op de slachtbank.

"Help onze Kenzo, hij heeft het echt nodig," schrijft paardengek Dylan Dommershuizen (11) uit Amsterdam op zijn facebookpagina bij een foto van het bruin-zwarte paard met drie witte 'sokken' dat hij wil redden van de slachtbank.

Kenzo is een 22-jarige ruin die tot eind vorig jaar het leven van gehandicapte kinderen veraangenaamde bij zorgboerderij annex manege Tara-manda in het Nederlands-Limburgse Nuth. Door het faillissement van de zorgboerderij worden alle paarden volgende week online geveild.

De oudste
Omdat Kenzo de oudste van allemaal is, bedraagt zijn vraagprijs slechts 250 euro. Volgens kenners een koopje voor handelaars, die het paardenvlees doorverkopen aan slagers die hen er rond de 400 euro voor betalen.

"Daar moet ik iets tegen doen," zei Dylan gisteren kordaat toen hij hoorde over het nakende paardendrama. Hij benaderde zijn moeder die voorzitter is van de stichting Paardenopvang Amsterdam.

"Waarom kan Kenzo niet bij jullie terecht, vroeg mijn zoontje. Ik vertelde hem dat alle 33 paardenboxen bezet zijn en dat wij slechts één plekje vrij hebben voor noodopvang," zegt Michele Polman. 

Noodgeval
Dylan wist zijn moeder er uiteindelijk van te overtuigen dat Kenzo een noodgeval is. Samen sloten ze daarna een deal, zegt Polman. "We spraken af dat als hij met zijn actie 1.000 euro inzamelt, onze stichting de eerste kosten voor Kenzo kan betalen zoals eten, onderzoek door een dierenarts en behandeling door een hoefsmid. Daarna gaan we op zoek naar een plek waar Kenzo kan genieten van zijn oude dag, zo beloofde ik hem."

De ruin mag dan oud zijn, afgeschreven is hij nog lang niet, zegt Polman. Paarden worden volgens haar gemiddeld 30 tot 35 jaar oud. 
"Omgerekend naar mensenleeftijd is Kenzo pas 51. Hij kan nog jaren dienst doen als gezelschapspaard. Bijvoorbeeld bij een paard dat eenzaam is."

"Fraude met zorggeld"
Zorgboerderij Tara-Manda staat centraal in het justitieel onderzoek naar oud-bestuurder Guus de Jong van Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL). Hij wordt verdacht van fraude met geld dat bedoeld was voor zorg aan gehandicapten. Het vermoeden bestaat dat hij miljoenen euro's zorggeld besteedde aan dure hobby's, zoals de aankoop van dressuurpaarden, zo meldde de lokale omroep L1 eind vorig jaar. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op de drie inbrekers komt uit buitenland

Een op de drie inbrekers komt uit buitenland

http://static1.hln.be/static/photo/2013/0/8/4/20131123072551/media_xll_6281134.jpg

Rondtrekkende dadergroepen plegen steeds vaker inbraken in België. Ongeveer de helft van alle inbraken is het werk van zo'n bende. En daarvan blijkt bijna 70 procent buitenlander te zijn. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag op basis van cijfers die minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) vrijgaf na een parlementaire vraag van Peter Logghe (Vlaams Belang).

In 2012 waren er in België 75.268 inbraken, het grootste aantal in jaren. In 2011 schatte minister van Justitie Annemie Turtelboom (OpenVld) het aandeel van rondtrekkende daders daarbij nog op 25 tot 30 procent. "Nu is dat al 40 à 50 procent", zegt hoofdcommissaris Eddy De Raedt, directeur goederencriminaliteit bij de federale politie. "Hun 'marktaandeel' neemt almaar toe."

Aangezien zowat 70 procent van de geïdentificeerde bendeleden van buitenlandse komaf is, kan je dus stellen dat 35 procent van alle inbraken in ons land gepleegd is door een buitenlander. Het grote struikelblok is de aanpak van minderjarige daders, vaak Roma-kinderen. "In één dossier op de vijf speelt een minderjarige een rol", zegt De Raedt. "Zij worden beschermd door het jeugdrecht en blijven vaak ongestraft." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aap en kip beleven romance op Javaanse markt

Aap en kip beleven romance op Javaanse markt

http://static1.hln.be/static/photo/2014/0/1/12/20140124111158/media_xll_6428517.jpg

Merkwaardig liefdesverhaal op een markt op het Indonesische eiland Java. Een aap en een kip vallen daar geregeld in elkaars spreekwoordelijke armen. De romance levert alvast vertederende beelden op.

De aap is door zijn baasje Hakim vastgeketend en bijgevolg beperkt in zijn amoureuze bewegingsvrijheid. Maar geen nood. Het kippetje, dat voor hem is gevallen, steekt met de regelmaat van een klok de straat over om bij haar hartendief te vertoeven en enkele intieme momenten met de primaat van haar leven door te brengen.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tover deze lesbienne om in een hetero en win 97 miljoen

Tover deze lesbienne om in een hetero en win 97 miljoen

http://static3.hln.be/static/photo/2014/10/16/3/20140123173900/media_xll_6426798.jpg

Bent u man en wil u snel 97 miljoen euro incasseren? Dan hoeft u enkel de 34-jarige Gigi op seksueel vlak te 'bekeren'. Wie van deze verstokte lesbienne een hetero weet te maken, wint de jackpot.

Het moge duidelijk zijn: de Chinese miljardair Cecil Chao kan niet overweg met de seksuele voorkeur van zijn dochter. Eerder had de steenrijke playboy al eens de helft van dat bedrag uitgeloofd, maar zonder succes: duizenden kandidaten beten hun tanden stuk op de vastberadenheid van Gigi.

Ze is dan ook al twee jaar gelukkig getrouwd met Sean Eav, een vrouw voor alle duidelijkheid. In de droomwereld van haar vader is ze echter nog steeds vrijgezel. "Ik wil me niet bemoeien met het privéleven van mijn dochter, maar ik wil dat ze een goed huwelijk heeft en kinderen krijgt", aldus de man. "Versta me niet verkeerd: ik veroordeel haar niet omdat ze lesbisch is. Dat is haar eigen keuze, maar ze moet zeker weten wat ze wilt. Misschien zal ze in de toekomst wel andere dingen gaan verlangen."

Gigi verkiest de hele kwestie te negeren, ook al deden zijn woorden uiteraard wel pijn. "Ik denk niet dat er op die manier een man uit de bus zal komen die ik knap vind", klinkt het in de 'South China Morning Post'. "Anderzijds: als er iemand een groot bedrag wil schenken aan mijn goede doel tegen armoede wil ik daar wel bevriend mee worden. Maar hij zal er wel mee moeten leven dat ik al een vrouw heb."

Gigi stapte in 2012 in het huwelijksbootje tijdens een plechtigheid in Parijs. Toen ze haar vader inlichtte over de trouw reageerde die gechoqueerd. Hij peperde haar meteen in om haar liefdesgeluk geheim te houden. Pas toen de Chinese tabloids met het nieuws uitpakten, begon Cecil met zijn miljoenen te smijten.

De aanbiedingen stroomden dan ook met duizenden tegelijk binnen. Oorlogsveteranen uit de Verenigde Staten, iemand uit Ethiopië, Istanboel, Zuid-Amerika, Portugal,... Ze  kwamen van overal. Een Amerikaan schreef zelfs dat hij interesse had in het voorstel, hoewel hij zelf homo was.

Ondanks alle tegenkantingen werkt Gigi als directrice in het projectontwikkelingsbedrijf van haar vader. "Ach, ik weet dat hij dat doet omdat hij me graag ziet. Hij stamt uit een ander tijdperk, logisch dat hij het er lastig mee heeft. Op kantoor doen we normaal tegenover elkaar, bij familiereünies dansen we en geven we elkaar zelfs knuffels. Enkel wat huwelijk en familie betreft, zijn we het duidelijk oneens." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar is Julie? Dief pakt geleidehond af van blinde

Waar is Julie? Dief pakt geleidehond af van blinde

http://static0.hln.be/static/photo/2014/8/12/14/20140124071041/media_xll_6428069.jpg

De politie is op zoek naar de driejarige Duitse herder Julie. Een dief heeft de geleidehond gestolen van een blinde man die op weg was naar een bushokje in Hamburg. Na de diefstal bleef de mindervalide verweesd achter.

Harteloos en laf. Andere woorden zijn er niet voor wat er zich woensdagmorgen in de Duitse stad Hamburg afspeelde. Een 51-jarige blinde man was er aan het wandelen met zijn geleidehond. Hij wilde naar het bushokje, meldde Bild.  

Plots voelde de man dat de leiband minder gespannen was en moest hij tot zijn ontzetting vaststellen dat zijn lieve Julie verdwenen was. Totaal hulpeloos bleef de blinde op straat achter. Een wegarbeider ving de man uiteindelijk op en riep de hulp in van de politiediensten, die nog steeds naarstig op zoek zijn naar de dief en de viervoeter. Dat de hond zelf ontsnapt is, wordt volledig uitgesloten. De halsband werd immers losgemaakt van de leiband door de meedogenloze jatter. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw stapt 9 dagen en 72 km bij min 35 om te bevallen

Vrouw stapt 9 dagen en 72 km bij min 35 om te bevallen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/0/7/6/20140123164849/media_xll_6426636.jpg

Geen zwangerschapsyoga, geen tientallen boeken en geen onderwaterbevalling in een luxueus ziekenhuis. Niet van dat alles voor een vrouw in India maar wél een helse tocht van 72 kilometer op grote hoogte door de sneeuw en op het ijs naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis. Een onderneming van negen dagen, gepakt en gezakt en dat bij een temperatuur van min 35 graden. Kort na de bevalling vatte ze de terugtocht aan met haar boreling in een mandje... Het leven zoals het is in Noord-India!

Een heldentocht, anders kunnen we de weg die Indiase met haar familie aflegde niet omschrijven. Met hebben en houden verlieten ze Ladakh in het noorden van India voor een moeilijke bergtocht van 72 kilometer naar het 'dichtstbijzijnde' ziekenhuis. Ze hadden geen andere keuze want in het dorpje is er geen dokter. Negen dagen stappen, ook op de bevroren rivier Chadar naar Lingshed en dat op 3.353 meter hoogte. Tot acht uur per dag zwoegen door de sneeuw en het ijskoude water met in het spoor van de vrouw haar zoontje.

Fotograaf Tim Vollmer die in het gebied op trektocht was, spotte het groepje en ging nieuwsgierig kijken. Groot was de verbazing van de IJslander toen hij het kindje op de rug van de mama zag. "Ik ontmoette de familie met de baby en hun zoontje. Ik kon niet geloven wat deze vrouw allemaal moest doorstaan. Wij kunnen het nauwelijks vatten. In het Westen doen we alles om een bevalling zo comfortabel mogelijk te laten verlopen...maar dit, dit was onwaarschijnlijk. De kou, voor de familie en de baby en dan alles wat ze moesten doen om het tot een goed einde te brengen... zoals het stappen over de rivier...het was een gewaagde onderneming."

"In de beste omstandigheden duurt de tocht van Leh naar Lingshed zo'n vier à vijf dagen maar dan moet alles meezitten en dat is tijdens de winter lang niet altijd het geval want sneeuw blokkeert vaak de wegen en de bergpassen. De rivier is het belangrijkste transportmiddel van de lokale bevolking en soms is die dodelijk...", besluit Vollmer. (br.hln)


» Reageer (0)
23-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rod Stewart - What a Wonderful World

Rod Stewart - What a Wonderful World

Klik op de foto om hem te beluisteren






Rod Stewart (Roderick David) (Londen, 10 januari 1945) is een Britse rockzanger bekend om zijn rauwe bluesy stem. Hij wordt de witte met de zwarte stem genoemd of ook wel eens de laatste "song and dance man" vanwege zijn podiumpersoonlijkheid.

Rod Stewart is CBE (Commander of the order of The British Empire), een onderscheiding die hij met kerst 2006 (New Year's Honours) kreeg uitgereikt door Elizabeth II voor zijn culturele en artistieke verdiensten aan het Verenigd Koninkrijk. Hij is ook opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geneesmiddel voor alzheimer komt binnen bereik

Geneesmiddel voor alzheimer komt binnen bereik

http://static1.hln.be/static/photo/2014/11/14/6/20140123074513/media_xll_6424671.jpg

Binnen twintig jaar is er een middel om de ziekte van Alzheimer te voorkomen. Dat zegt de Nederlandse hoogleraar celbiologie Gerald de Haan. "De ziekte verhelpen als je het al hebt, zal heel lastig blijven. Maar de ziekte voorkómen: daar zullen we grote stappen in zetten."

Volgens De Haan, verbonden aan het nieuwe Groningse kennisinstituut ERIBA, komen allerlei ontwikkelingen samen die een remedie dichterbij brengen. "Er wordt op vele plekken ter wereld onderzoek gedaan, we weten inmiddels veel meer over de oorzaak en er zijn veel exactere screenings van het brein mogelijk. We hoeven niet meer in de hersenen van patiënten te snijden."

Industrie en overheden willen bovendien graag investeren omdat het aantal alzheimerpatiënten hand over hand toeneemt. Wereldwijd zijn er inmiddels 20 miljoen patiënten. De verklaring: mensen worden steeds ouder en krijgen dus ook steeds vaker last van de ouderdomsziekte.

Inmiddels is bekend dat de ziekte wordt veroorzaakt door zogeheten eiwitklontering in de zenuwcellen in de hersenen. Die zorgen ervoor dat cellen niet meer goed functioneren of langzaam afsterven. Daardoor worden patiënten in eerste instantie vergeetachtig tot ze soms helemaal niet meer zelfstandig kunnen functioneren.

Bij het ERIBA (European Research Institute for the Biology of Ageing) zijn ze inmiddels zo ver dat ze bij wormen en muizen genen hebben ontdekt die de eiwitklontering kunnen vertragen. De Haan: "Het is de komende jaren zoeken naar een stofje dat bij mensen hetzelfde kan." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze 'superfoods' zijn meer dan gebakken lucht

Deze 'superfoods' zijn meer dan gebakken lucht

http://static1.hln.be/static/photo/2014/2/14/13/20140122130917/media_xll_6421033.jpg

Als er één term is die in de wereld van voeding en lifestyle overroepen en misbruikt wordt, dan is het 'superfood' wel. Voeding en extracten met bijna bovennatuurlijke krachten worden ons eindeloos naar het hoofd geslingerd. Om gespaard te blijven van een overdosis gebakken lucht, geven we een overzichtje van 'superfoods' die hun strepen al verdiend hebben.

Naast ontzettend voedzaam te zijn, remmen deze wetenschappelijk (goed)gekeurde 'superfoods' je eetlust en geven ze ongezonde tussendoortjes geen kans. Hoewel ze geen mirakels verrichten, kunnen ze als onderdeel van een gezond eet- en beweegpatroon toch wonderen doen voor je welzijn.

* Frambozen
Hoewel blauwe bessen en bosbessen vaak de spotlight stelen, bevatten frambozen eigenlijk meer vezels, tot 8 gram in een portie van 150 gram. Onder de voordelen van vezelrijke voeding vallen een gebalanceerde bloedsuikerspiegel, een vol gevoel en minder zin in zoete of vette snacks. Omdat frambozen ook nog eens weinig fructose bevatten, zijn ze ideaal als dessert of tussendoortje.

* Kokosmelk
De gezonde vetten in kokosnoot worden gevormd door MCT's (middellange-keten triglyceriden), het vetzuur bij uitstek dat je lichaam verkiest om energie te verbranden in plaats van op te slaan. Kokosolie wordt dan ook verkozen boven bijvoorbeeld olijfolie in de strijd tegen overtollige kilo's. Kokosmelk kan dan weer ingezet worden als alternatief in proteïnerijke shakes.

* Avocado
Omdat avocado's rijk zijn aan enkelvoudig onverzadigde vetten en vezels, zijn ze een niet te missen onderdeel van een evenwichtig dieet. Het rijke vruchtvlees stimuleert de opname van voedingsstoffen. Voeg avocado toe aan je salades, eet een halve puur natuur als tussendoortje of transformeer ze in een lekkere dipsaus.

* Walnoten
Amandelen lijken de kroon te dragen in het notenrijk, maar ook walnoten zijn een slim alternatief voor ongezonde snacks. Naast eiwitten, vezels en mineralen, is de walnoot zeer rijk aan omega 3, zeker in vergelijking met andere noten. Je mag er uiteraard niet eindeloos van smullen, dus hou je porties gezond. Koop walnoten best nog in de schaal en bewaar ze in de koelkast of diepvries om de delicate omega 3-vetzuren langer te bewaren.

* Groene thee
De vetverbrandende werking van groene thee is je wellicht niet vreemd. Daarnaast bevat groene thee ook het kalmerende aminozuur theanine, ideaal om je stressgehalte te beperken. Veel stress staat namelijk gelijk aan hoge cortisolwaarden, wat de vetopslag weer doet toenemen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amsterdamse stadsduiven verwerkt in wildpaté

Amsterdamse stadsduiven verwerkt in wildpaté

http://static2.hln.be/static/photo/2014/13/16/8/20140123065422/media_xll_6424673.jpg

Jaarlijks worden, zonder dat het stadsbestuur hiervan op de hoogte is, ongeveer duizend Amsterdamse stadsduiven gedood en tot wildpaté verwerkt. Of dat mag, is onduidelijk.

Het bedrijf Duke Faunabeheer vangt jaarlijks in opdracht van Amsterdamse particulieren en bedrijven zo'n duizend overlastgevende duiven. De dode dieren gaan naar de poelier, die er 'wildpaté' van maakt. Duiven zijn voor de meeste Amsterdammers niet hun favoriete buren, maar nu blijkt dat de dieren worden gevangen, gedood en opgegeten. Berichten hierover leidden tot Kamervragen en aangifte door de Dierenbescherming.

Arie den Hertog van Duke is niet onder de indruk. "Duiven zijn niet beschermd, daarom mag je ze vangen. Voor het schietnet betalen een landelijke taks." De gemeente wist van deze duivenvangst niets af en vindt dat Duke de stadsdelen toestemming had moeten vragen. "Voor het gebruiken van zo'n net moet er gevaar zijn voor de volksgezondheid of de veiligheid. Dat moet worden gecontroleerd door de stadsdelen." Maar volgens het ministerie ligt de controle bij de voedsel- en warenautoriteit.

Thomas van Meel, handelaar in wild en gevogelte, verwerkt jaarlijks inderdaad "een paar honderd" Amsterdamse duiven tot wildpaté. Over de ongezonde levensstijl van de gemiddelde Amsterdamse duif maakt hij zich geen zorgen. "We controleren alles wat binnenkomt heel secuur." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wacht niet te lang meer om huis te kopen

Wacht niet te lang meer om huis te kopen

http://static2.hln.be/static/photo/2014/12/6/8/20140123072023/media_xll_6424748.jpg

Wie op het punt staat een huis of appartement te kopen, wacht best niet te lang meer. De rente zit immers in de lift en grote prijsdalingen moeten we niet meteen verwachten.

Wie toch wil wachten op een (kleine) prijscorrectie, riskeert tegen hogere tarieven te moeten gaan lenen. "Nu is de rente nog niet te fel gestegen én heeft de overheid nog niet gemorreld aan de woonbonus. Zodat het misschien toch het moment is om te kopen", meent ING-hoofdeconoom Peter Vanden Houte.

De prijzen van huizen en appartementen zijn vorig jaar overigens redelijk stabiel gebleven, blijkt uit cijfers van vastgoedmakelaar ERA. Een huis kostte gemiddeld 231.246 euro, of 0,3% minder dan het jaar voordien. Voor een appartement moest je gemiddeld 179.425 euro neertellen, eveneens 0,3% minder dan in 2012. Als je ook rekening houdt met ons inkomen, behoren onze woningen tot de minst betaalbare in Europa, aldus Standard & Poor's. (br.hln)


» Reageer (0)
22-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helmut Lotti als dakloze in Brussel

Helmut Lotti als dakloze in Brussel

http://static3.hln.be/static/photo/2014/15/13/5/20140122113724/media_xll_6420590.jpg

Hij mocht niet 'Tiritoemba' zingen om geld in zijn beduimeld bekertje te doen belanden. Hij mocht immers zijn bekendheid niet aanwenden om aan eten, drinken of een slaapplaats te geraken. Toch ging Helmut Lotti voor Marcel Vanthilts 'Ook getest op mensen' de uitdaging aan om het een weekend lang als dakloze uit te zingen in Brussel.

Vanthilt test in welke mate geld, tijd en sociaal aanzien een invloed hebben op ons welbehagen.

Lotti moest voor de test zijn kledij, portefeuille en gsm afgeven. In ruil mocht hij een nieuwe outfit samenstellen uit een stapel oude kleren en kreeg hij ook een slaapzak mee. Lotti moest twee dagen zelf instaan voor zijn eten, drank en slaapplaats. De zanger kon op elk moment zelf beslissen om te stoppen met de test.

De opdracht bleek een ware beproeving. Lotti ervaarde al snel dat je als dakloze in een erg gesloten wereld terechtkomt en dat je nergens terecht kan. Hij begon zich ook te schamen omdat mensen naar hem keken. Als ze hem tenminste een blik waardig gunden.

Vanavond kom je te weten of hij erin geslaagd is om het 48 uur op straat vol te houden in Ook getest op mensen', vanavond om 20.40 uur op één.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Figuurcorrigerend ondergoed drukt je organen samen

Figuurcorrigerend ondergoed drukt je organen samen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/0/1/7/20140122110557/media_xll_6420442.jpg

Stijlgoeroes Trinny & Susannah tijdens een fotoshoot voor hun 'Original Magic Knickers'-shapewearcollectie.

Figuurcorrigerend ondergoed, of 'shapewear', is immens populair. Spannende jurkjes en onderbroeken strijken je vetrolletjes glad en liften je poep omhoog. Maar is dat eigenlijk wel gezond?

De ultieme eigenschap van shapewear is dat het strak zit, anders schiet het zijn doel voorbij. Dat betekent wel dat je organen, zoals maag en darmen, stevig ingesnoerd zitten, en dat blijft niet zonder gevolg. Zo kan het zure oprispingen en brandend maagzuur verergeren, maar dat zijn lang niet de enige consequenties.

Spijsvertering
Ook je vertering komt in het gedrang. Tijdens een normaal verteringsproces trekken je darmen samen om voedsel vooruit te duwen, maar als ze lange tijd ingezwachteld zijn wordt de spijsvertering onderdrukt. Dat kan leiden tot tijdelijke klachten zoals buikpijn of een opgeblazen gevoel. Mensen met darmklachten springen daarom best voorzichtig om met shapewear.

Ademhaling
Wanneer je inademt zet je middenrif uit en wordt je buik bol, maar corrigerend ondergoed kan die beweging beperken. Daardoor kan je minder diep ademhalen.

Benen
Wanneer je gaat zitten in shapewear kan je last krijgen van 'meralgia paresthetica', een aandoening waarbij een zenuw aan de buitenkant van het dijbeen wordt beschadigd, vaak door beknelling. Dat leidt tot tintellingen, gevoelloosheid en pijn in de bovenbenen. Het gevaar is hier dat de klachten niet altijd vanzelf weggaan, en de aandoening kan permanent worden.


De spannende kleding kan bovendien verminderde bloedcirculatie en bloedklonters veroorzaken.

Infecties

Shapewear is ook een uitstekend milieu voor bacteriële infecties, ook al omdat het vaak van synthetisch materiaal vervaardigd is. Een courante infectie is folliculitis, een ontsteking van het haarzakje. Patiënten krijgen rode bultjes gevuld met etter. Personen met overgewicht, diabetes en hevige zweters zijn een risicogroep.

Shapewear met mate
Conclusie: je kan best jezelf in die 'Spanx' of 'Trinny & Susannah Magic Corset Vest' wringen voor een speciale gelegenheid, maar maak er geen gewoonte van. Kies ook altijd voor de juiste maat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14.000 gezinnen riskeren dure kinderopvang

14.000 gezinnen riskeren dure kinderopvang

http://static0.hln.be/static/photo/2014/6/16/3/20140122004548/media_xll_6419403.jpg

14.000 Vlaamse gezinnen hebben volgens Kind & Gezin nog altijd geen online-attest aangevraagd over de berekening van de kostprijs van hun kinderopvang. Daardoor riskeren ze de maximumprijs te moeten betalen. Dat heeft VRT Radio gisterenavond bericht.

Vanaf dit jaar is een attest verplicht in crèches die rekening houden met het inkomen van de ouders die hun kind daar naartoe brengen. De ouders moeten dat attest aanvragen bij Kind & Gezin om te berekenen hoeveel hun kinderopvang zal kosten.

In totaal hebben 60.000 gezinnen dat al gedaan, maar 14.000 gezinnen nog niet. Kind & Gezin bekijkt nu nog 7.000 andere aanvragen manueel. Om het attest aan te vragen hebben de ouders een e-id nodig die de link legt met de databank van de FOD Financiën en met het Rijksregister. Als ze dat niet doen, riskeren ze het maximumtarief te moeten betalen.

Kind & Gezin moedigt ouders aan om het attest nog voor 31 januari aan te vragen, luidt het. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug bij je ouders gaan wonen: zo overleef je het

Terug bij je ouders gaan wonen: zo overleef je het

http://static0.hln.be/static/photo/2014/17/9/2/20140122104212/media_xll_6420212.jpg

Jongeren in België blijven steeds langer thuis wonen. Cijfers van 2009 toonden aan dat er in ons land toen ongeveer één miljoen jongeren tussen 18 en 34 jaar nog bij hun ouders woonden. De huisprijzen in België zijn het afgelopen jaar alweer gestegen, dus het wordt er ook niet makkelijker op om thuis te vertrekken. Ben jij een van die kuikens die het nest nog niet verlaten heeft? Dan zijn hier enkele tips om de tijd onder moeders en vaders vleugels zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Doe jouw deel van het huishouden
Het is niet omdat je als volwassene opnieuw, of nog steeds, thuis woont dat je je ook als een kind moet gedragen. Huishoudelijk werk is even saai voor je ouders als voor jou. Doe jouw deel, of je verliest een beetje het recht jezelf volwassen te mogen noemen.

Sparen, sparen, sparen
Het grootste voordeel van thuis wonen is de lage kostprijs, tenzij jouw ouders je een marktconforme huurprijs vragen (in dat geval moet je misschien toch eens overwegen om te vertrekken). Je kan daar dan ook maar beter gebruik van maken. Indien je aan het werk bent, kan je maar beter een centje opzij zetten, anders ga je die ouderlijke deur nooit achter je dicht kunnen trekken.

Vertrekplan
Zorg ervoor dat je op zijn minst een vaag vertrekplan hebt. Al weet je nog niet juist wanneer dat grote moment zal plaatsvinden, het idee dat je er min of meer klaar voor bent zal je helpen om de minder aangename gedragingen van je ouders te verdragen. De kans dat je uit frustratie een lamp stuk slaat wordt zo meteen een stuk kleiner.

Leer je medebewoners kennen
Dit is een unieke kans om je ouders eindelijk eens als volledige personen te leren zien en ze niet alleen als een gestadige toevoer van geld, warme maaltijden en gestreken was te beschouwen. Als je moeite doet om je ouders beter te leren kennen, zullen ze je ook sneller vergeven als je die lamp toch stuksloeg. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.66 auto's in beslag genomen wegens onbetaalde boete

66 auto's in beslag genomen wegens onbetaalde boete

http://static2.hln.be/static/photo/2014/17/3/4/20140122042736/media_xll_6419509.jpg

Sinds de douane in september vorig jaar zijn 23 mobiele brigades uitrustte met camera's met automatische nummerplaatherkenning zijn al 377 automobilisten aan de kant gezet omdat ze nog niet al hun boetes betaald hadden. 66 chauffeurs speelden (tijdelijk) hun auto kwijt. Dat bericht Het Nieuwsblad vandaag.

De 377 chauffeurs kregen prompt een betaalterminal onder de neus geduwd, om hun openstaande boete te betalen. Zo werd 272.809 euro geïnd tussen 9 september en 31 december.

Wie zijn schuld op dat moment niet wil of kan vereffenen, moet zijn auto laten staan. 66 chauffeurs waren de voorbije maanden in dat geval. "De douane heeft het recht om de auto vier dagen in beslag te nemen. Pas wanneer de automobilist zijn boete betaalt, krijgt hij zijn wagen terug."

Een effectieve stok achter de deur, aldus de krant, want na die vier dagen hadden ze alle 66 hun schuld afbetaald.

De slimme nummerplaat­scanners kosten 30.000 euro per stuk en worden sinds begin dit jaar ook ingezet om na te gaan of uw auto wel gekeurd is en of de verzekering in orde is. Resultaten van die controles zijn nog niet bekend. (br.hln)


» Reageer (0)
21-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arrows - I Love Rock N Roll, Alan Merrill

Arrows -  I Love Rock N Roll, Alan Merrill

Klik op de foto om ze te beluisteren







"I Love Rock 'N Roll" is een rock-'n-rollnummer, geschreven in 1975 door Alan Merrill en Jake Hooker van The Arrows. Het werd uitgebracht door The Arrows en later gecoverd door vele artiesten, onder andere Joan Jett en Britney Spears. Allereerst nam Joan Jett het nummer op in 1979 met Steve Jones and Paul Cook van de Sex Pistols, maar het nummer werd geen succes. In 1982 nam ze het nummer opnieuw op, deze keer met haar band The Blackhearts. Deze tweede versie stond zeven weken op nummer 1 in de Verenigde Staten.


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!