Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




28-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuvense mosterd, Lierse koffie en filet d'Anvers zijn nu officieel streekproducten

Leuvense mosterd, Lierse koffie en filet d'Anvers zijn nu officieel streekproducten

http://static3.hln.be/static/photo/2014/9/2/8/20140128152728/media_xll_6440078.jpg

Leuvense mosterd, Lierse koffie en filet d'Anvers, het zijn enkele van de in totaal acht Vlaamse streekproducten die voortaan een officiële erkenning krijgen. Dat heeft het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (Vlam vzw) dinsdag bekendgemaakt.

Het gaat over vleeswaren, mosterd, koffie en bier afkomstig uit vier Vlaamse provincies: Antwerpen, Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen.

De acht streekproducten op een rijtje zijn: Sint-Antoniusbeuling uit Zoersel, straffe mosterd uit het Leuvense, zwarte pensen uit Midden-Brabant, witte pensen uit Midden-Brabant, Brabantse kop, Lierse koffie, Roodbruin bier uit Zuid-West-Vlaanderen en Filet d'Anvers.

"De nieuw erkende Vlaamse traditionele streekproducten zijn stuk voor stuk echte smaakmakers waarin je de traditie proeft", zo omschrijft Vlam de nieuwste oogst aan erkende streekproducten.

De sectorgroep Streekproducten binnen Vlam houdt drie erkenningsrondes per jaar. De producenten ervan mogen voortaan het label streekproduct.be gebruiken op hun product en in hun communicatie. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdwaald kind (4) overleeft 30 uur in Argentijnse bergen

Verdwaald kind (4) overleeft 30 uur in Argentijnse bergen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/18/16/13/20140128021117/media_xll_6438358.png

Een vierjarige Boliviaanse jongen, die met zijn hond verdwaald was in de bergen in het centrum van Argentinië, is er in geslaagd dertig uur in leven te blijven zonder te eten of te drinken. Uiteindelijk werd het kind teruggevonden op 15 kilometer van zijn woning, aldus de brandweer.

De ouders van Ariel verloren de jongen vrijdagmiddag even uit het oog en zaterdagavond werd het kind teruggevonden door de hulpdiensten, toen hij met zijn hond aan het spelen was in de buurt van een afgelegen woning in de provincie Cordoba.

"Het is een mirakel dat we hem levend hebben teruggevonden. Hij werd gevonden in een zeer onherbergzaam gebied, waar het 's nachts heel koud kan worden. We hadden bovendien niet gedacht dat hij zo ver zou wandelen", aldus een brandweerman. "Toen we hem vonden, was de jongen bang en verkeerde hij in shock. Hij had verwondingen aan zijn benen." Ariel kon na een medisch onderzoek terugkeren naar zijn ouders. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Marcels - Blue Moon

The Marcels - Blue Moon

Klik op de foto om ze te beluisteren






De Marcels waren een groep die bekend stonden voor het draaien van de Amerikaanse klassieke popsongs in rock en roll





» Reageer (0)
27-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op drie Vlamingen heeft slaapproblemen

Eén op drie Vlamingen heeft slaapproblemen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/9/15/11/20140127163007/media_xll_6437456.jpg

Eén op de drie Vlamingen valt moeilijk in slaap of wordt in het holst van de nacht wakker. Bij 10 procent is het probleem zelfs chronisch, waardoor medische hulp een noodzaak wordt. Dagelijks worden maar liefst 700.000 slaappilletjes geslikt.

Specialisten zien het slaapprobleem steeds groter worden. Omdat we harder werken, omdat de prestatiedruk hoog is, en omdat we tot vlak voor het slapengaan met onze smartphone of tablet bezig zijn. "De gemiddelde persoon heeft 7,5 uur slaap nodig", zegt professor Johan Verbraeken van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. "Veel mensen slapen een uur tot anderhalf uur minder, waardoor een chronisch slaaptekort wordt opgebouwd".

"Voldoende slaap is belangrijker dan eten en drinken. We kunnen beter overleven zonder eten dan zonder slaap. Het is levensnoodzakelijk", zegt psychologe Annelies Smolders.

Morgen (28 januari) zoomt Telefacts in op de slaapproblemen van de Vlaming. Geïnteresseerden kunnen om 21.45 terecht bij VTM. Voor meer informatie over de gevolgen van slaaptekort kan je terecht in de lees-ooks. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kent u de pincode van uw ID-kaart nog?

Kent u de pincode van uw ID-kaart nog?

http://static2.hln.be/static/photo/2014/13/12/5/20140127165743/media_xll_6437555.jpg

Liefst 284.193 Belgen zijn de pincode van hun identiteitskaart vergeten in 2013 en hebben een nieuwe aangevraagd. Dat blijkt uit cijfers waar de federale overheidsdienst (FOD) Binnenlandse Zaken over beschikt. Opvallend is dat mensen hun pincode, die ze per brief opgestuurd krijgen, al vergeten zijn nog voor ze hun nieuwe identiteitskaart afhalen aan het gemeentehuis (niet-actieve kaarten), zegt Peter Grouwels van de FOD Binnenlandse Zaken.

Het exacte aantal mensen dat de pincode voor die niet-actieve kaarten vergeet, is echter niet bekend.

Een nieuwe pincode aanvragen is in principe gratis voor de burger maar het staat de gemeenten vrij om hen toch iets aan te rekenen. "Over Oost-Vlaanderen hebben we cijfers. Daar rekent een op de zes gemeentebesturen een administratieve kost aan", aldus Peter Grouwels. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Postbodes sporen mee eenzame bejaarden op

Postbodes sporen mee eenzame bejaarden op

http://static3.hln.be/static/photo/2014/18/14/6/20140127122245/media_xll_6436401.jpg

De Oostendse postbodes krijgen de taak mee om sociaal isolement en noodsituaties op te sporen bij 80-plussers. Het project, een samenwerking van bpost en Sociaal Huis Oostende, werd vandaag voorgesteld. In Oostende loopt een eerste proefproject, maar in de toekomst kunnen meer steden en gemeenten volgen.

Oostende telt op dit moment 6.000 tachtigplussers. Omdat Sociaal Huis beseft dat die doelgroep vaak hulpbehoevend of sociaal geïsoleerd is, is er een samenwerking uitgewerkt met de bpost. Volgens Sociaal Huis is het operationeel, logistiek en financieel onmogelijk om iedereen via intensief maatschappelijk werk te bezoeken, en daarom wordt beroep gedaan op postbodes die vaak al frequent contact hebben met de doelgroep.

"Ze zijn bekend en stralen vertrouwen uit", klinkt het. De postbodes gaan langs bij de senioren en gaan een enquête uitvoeren die dient als een eerste preventieve screening. Als uit hun verslag blijkt dat de senior hulp of informatie nodig heeft, gaat een maatschappelijk werker langs.


"De eerste bevindingen zijn positief, zowel voor 80-plussers als voor de postbodes", klinkt het. "De postbodes kregen een opleiding mee, al is het niet de bedoeling dat ze de taak van een sociaal werker overnemen. Er is hierover ook overleg geweest met de sociale partners. Een huisbezoek neemt 5 à 10 minuten in beslag, en dat wordt meegenomen in de Geo-routes van de postbode", legt Kathleen Van Beveren van bpost uit.

Nu het volume bij de post daalt, wil bpost zorgen voor een diversificatie in de diensten. "Zo is er ook een project om waterstandmeters op te nemen op plaats waar overheden weinig komen. Voor dit proefproject is er ook al interesse bij andere steden en gemeenten, ook in Brussel en Wallonië", aldus Van Beveren.

De postbodes in Oostende beginnen nu in het Westerkwartier en bellen aan op 840 adressen. Eind februari zouden de eerste analyses klaar moeten zijn, en zal Oostende oordelen of dit project wordt voortgezet in de hele stad. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je hond houdt écht van je

Je hond houdt écht van je

http://static3.hln.be/static/photo/2014/4/10/4/20140127111726/media_xll_6436159.jpg

Wetenschappers menen dat honden niet enkel wegens de volle voederbak dol zijn op hun baasjes. Honden ervaren wel degelijk liefde en affectie, zo blijkt uit recent onderzoek. Het deel van de hersenen dat instaat voor affectie bij honden verschilt immers amper van datzelfde deel in de menselijke hersenpan.

Jarenlang hielden wetenschapper vast aan de theorie dat de band tussen hond en baasje niet verder gaat dan de behoefte aan voedsel en veiligheid die de huisdieren ervaren. Maar nieuw onderzoek suggereert wat hondenliefhebbers al lang weten: dat hun trouwste vriend wel degelijk liefde en affectie kent.

Honden in MRI-scanner
Onderzoekers aan de universiteit van Atlanta, Georgia, ontdekten dat het hersendeel dat wordt geasssocieerd met positieve gevoelens hetzelfde is bij mensen en honden.

Honden werden opgeleid om het geluid van MRI-scanners te negeren, waardoor ze in de scanner stil konden zitten zodat er beelden konden gemaakt worden van hun hersenen zonder de dieren te verdoven.

Neurochirurg Gregory Berns: "We kunnen eindelijk beginnen begrijpen wat een hond denkt, we hoeven het niet meer af te leiden uit zijn gedrag".

"Ik dacht 'als het leger er in slaagt honden te leren uit helikopters springen, moeten we ze toch ook leren stilzitten in een MRI-scanner".

Koekje!
Berns en zijn team gaven de honden met een handgebaar te kennen dat ze een koekje zouden krijgen en toonden aan dat de nucleus caudatus of staartkern, een basale hersenkern die wordt geassocieerd met positieve emoties, bij honden op dezelfde manier werkt als bij mensen. In een volgende fase onderzochten ze hersenscans van honden die koekjes kregen van vreemden en van een robot.

"Indien het voor de hond, zoals veel wetenschappers in het verleden beweerden, enkel om het voedsel te doen is, dan zou de reactie in hun hersenen dezelfde moeten zijn ongeacht van wie of wat ze het voedsel aangereikt krijgen", argumenteert Berns.

"We hopen aan te tonen dat de liefde van honden niet enkel door de maag gaat, maar dat ze liefhebben om dezelfde redenen waarom mensen dat doen: het welbehagen en de verbondenheid".

Berns publiceerde zijn bevindingen in het boek 'How Dogs Love Us: A Neuroscientist and His Adopted Dog Decode the Canine Brain'. Daarin argumenteert hij dat honden wel degelijk menselijke emoties kennen en vriendschap op dezelfde manier ervaren als mensen dat doen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op de drie verwijderde PIP-implantaten in België problematisch

Een op de drie verwijderde PIP-implantaten in België "problematisch"

http://static2.hln.be/static/photo/2014/2/5/5/20140124204258/media_xll_6429830.jpg

Sinds half december 2011 hebben in België 106 vrouwen minderwaardige borstimplantaten van de Franse fabrikant PIP laten verwijderen. Dat melden De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag op basis van cijfers van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten.

"Zeventig vrouwen verwijderden de implantaten preventief, bij achtentwintig was de enveloppe gescheurd, bij zes lekte er gel en nog eens twee vrouwen hadden ontstekingen", zegt woordvoerder Ann Eeckhout. "Bij één op de drie was er dus wel degelijk een probleem."

Volgens de Franse overheidsdienst ANSM hebben alles samen al 17.411 Françaises hun implantaten laten verwijderen. Van de 30.099 verwijderde implantaten bleken er 7.634 een gebrek te vertonen. Het is volgens de kranten niet duidelijk hoeveel Belgische vrouwen een PIP-implantaat hebben: de cijfers lopen uiteen van 150 tot 4 keer zoveel.

De oprichter van PIP, Jean-Claude Mas, werd eind vorig jaar tot vier jaar cel veroordeeld wegens grootschalig bedrog.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Q-ijsblok smelt maar niet

Q-ijsblok smelt maar niet

http://static2.hln.be/static/photo/2014/14/12/6/20140123172008/media_xll_6426726.jpg

Op de Grote Markt in Genk staat een Q-ijsblok van 21 ton waar een oude Belgische frank in verstopt zit. Het ijsblok blijft staan tot de frank valt en dat duurt langer dan verwacht, ondanks de zachte temperaturen, schrijft Het Belang van Limburg.

De ruwe randen van het blok beginnen wel te vervagen, maar de basisstructuur staat er nog altijd. "Het is overal warmer dan gewoonlijk voor deze tijd van het jaar, en die trend zet zich nog door", aldus VTM-weerman Frank Duboccage. "Maar op het einde van de week gaan we naar minima rond het vriespunt."

Woensdag wordt op de Grote Markt een Ice Cube-concert georganiseerd met de Londense singer-songwriter Eliza Doolittle. Tenminste als het Q-ijsblok dan nog niet gesmolten is. "Naar mijn mening haalt het ijsblok dat wel, als ik het nu nog zo zie staan."  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw spoelt lottowinst door toilet: "Zo blijft alleman er af"

Vrouw spoelt lottowinst door toilet: "Zo blijft alleman er af"

http://static0.hln.be/static/photo/2014/12/12/14/20140127065002/media_xll_6435464.jpg

Als je 400.000 euro wint met de loterij kan er wel een flesje champagne af. Dat is ook wat de Duitse Angela Maier deed. Alleen, de 63-jarige vrouw uit Essen goot vijf flessen van het bruisende goedje naar binnen waarna ze haar gewonnen geld in stukjes scheurde en door het toilet spoelde. "Zo blijft iedereen er met z'n fikken af", was het argument voor haar onbegrijpelijke daad.

Het feit dat mevrouw Maier een fiks bedrag had gewonnen met de Duitse nationale loterij was ook de directie van het verzorgingstehuis waar haar man was overleden ter ore gekompen. Die stuurde haar prompt een nog onbetaalde factuur voor medische zorgen.

Toen de vrouw deze tijding onder ogen kreeg, stortte ze zich woedend op de champagne. Ze dronk prompt vijf flessen uit, verscheurde het geld dat ze zopas had gewonnen en gooide de hele zwik in het toilet om het vervolgens door te spoelen.

"Zo blijft iedereen met z'n handen van het geld", verklaarde Angela Maier voor de rechtbank. De doortastende dame ging akkoord met de betaling van een minnelijke schikking van 4.000 euro ten gunste van het verzorgingstehuis. (br.hln)


» Reageer (0)
26-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeff Beck and Joss Stone - I Put A Spell On You

Jeff Beck and Joss Stone - I Put A Spell On You

Klik op de foto om ze te beluisteren







Jeff Beck (Wallington (Surrey, Engeland), 24 juni 1944) is een rockgitarist die in diverse invloedrijke bands speelde in de jaren '60 en jaren '70.

Joss Stone, artiestennaam van Joscelyn Eve Stoker, (Dover, 11 april 1987) is een Engelse soul-, R&B- en blueszangeres, songwriter en actrice.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loopt Australië leeg? Migranten gaan elders op zoek naar een beter leven

Loopt Australië leeg? Migranten gaan elders op zoek naar een beter leven

http://static1.hln.be/static/photo/2014/1/0/1/20140126082731/media_xll_6433021.jpg

Australië het beloofde land? Voor vele geluksbeproevers was het dat minstens ooit een tijdje in hun leven. Maar uit officiële cijfers blijkt dat een recordaantal immigranten het gedroomde gastland weer de rug toekeert. Op zoek naar een beter leven, elders.

Het laatste decennium zijn de cijfers verdubbeld tot 48.000. Vorig jaar maakten ze zelfs meer dan de helft uit van alle Aussies die het gigantische eiland verlieten. En het is niet uit heimwee dat de voormalige migranten Australië achter zich laten. Het gaat meestal om hogeropgeleide krachten die hun geluk elders gaan beproeven, en dus niet terugkeren naar hun thuisland. Ze kijken gewoon naar de 'beste deal' voor zichzelf. Australië was voor hen de eerste stap naar een beter leven. Landen als Schotland en Maleisië gaan op 'headhunt'-jacht om hun expertise binnen te halen.

Volgens de laatste gegevens van het Department of Immigration and Border Protection keerde 40 procent van deze landverhuizers niet terug naar hun thuisland. De eerste keuze was meestal Nieuw-Zeeland, gevolgd door Singapore, Hong Kong, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten van Amerika. Migranten uit Afghanistan en Zuid-Afrika verlaten gastland Australië het vaakst: meer dan 80 procent van hen blijft niet in land van de kangoeroes maar gaat na verloop van tijd weer verder. Meer dan een derde van hen krijgt een betere job zoals manager in hun nieuwe gastland. In Australië werkten ze vaak beneden hun capaciteiten, wat tot frustratie en zelfs depressie kan leiden. En als je dan elders een interessantere job met een beter loon kan scoren...

De bank Westpac maakte vandaag op Australia Day bekend dat de Australische migranten jaarlijks 200 miljard AUD (127 miljard euro) bijdragen tot de economie. Een kwart van hen verdient 70.000 AUD (45.000 euro) per jaar of meer. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roze puppy met gebroken poot krijgt nieuwe thuis

Roze puppy met gebroken poot krijgt nieuwe thuis

http://static1.hln.be/static/photo/2014/2/4/10/20140125173840/media_xll_6431920.jpg

Een roos geverfde puppy, die in Californië werd achtergelaten door zijn eigenaar, heeft een nieuwe thuis gevonden. Nadat de drie maanden oude Chihuahua in het asiel hersteld is van een gebroken rechterachterpoot, werd een adoptiegezin voor het diertje geselecteerd. Er waren honderden kandidaten om het hondje in huis te nemen.

Het teefje werd aangetroffen in East Palo Alto. Het lag roerloos op straat en had geen halsband, identificatie of microchip. De Chihuahua werd opgevangen in het asiel van de Peninsula Humane Society. Daar werd vastgesteld dat haar rechterachterpootje gebroken was.

"Vreemd", zegt Scott Delucchi van het asiel. "Het diertje zag er goed verzorgd uit en het feit dat je de moeite neemt om het pelsje roos te laten verven, wijst toch op een zekere genegenheid. We begrijpen niet waarom de eigenaar Candy - zo hebben we haar inmiddels genoemd - zomaar achtergelaten heeft."

Maar de toekomst lacht Candy nu weer tegemoet. Honderden gezinnen wilden de puppy adopteren. Het asiel heeft nu een nieuw baasje uitverkoren. "Hopelijk vergaat het de zowat dertig andere Chihuahua's in ons asiel even goed", aldus nog Scott Delucchi.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advocate steelt 190 miljoen euro van clochard

Advocate steelt 190 miljoen euro van clochard

http://static3.hln.be/static/photo/2014/2/8/5/20140126103027/media_xll_6433250.jpg

Lidia Gabellini is een vrouw zonder scrupules. De Italiaanse advocate stal 190 miljoen euro van een dakloze. De man werd het slachtoffer van een brutale aanval en kreeg het bedrag toegekend als schadevergoeding. De meester bestal ook nog andere cliënten.

Gabelini schafte zich met het geld tal van luxegoederen aan waaronder ook een sjieke 4x4. Het grootste slachtoffer van haar ontstilbare geldhonger was een dakloze man die in 2008 het slachtoffer werd van een gruwelijke aanval op straat. De man werd in brand gestoken toen hij op een bank lag te slapen. Hij overleefde het ternauwernood en werd een schadevergoeding van 190 miljoen euro toegekend.

De 38-jarige advocate uit Rimini stal ook 30.000 euro van een 22-jarige cliënt die het geld als compensatie toegekend kreeg na een arbeidsongeval.

De advocate gebruikte valse bankdocumenten in een poging om haar louche zaakjes toegedekt te houden. De Italiaanse die getrouwd is met een dokter werd tijdens een huiszoeking in de boeien geslagen, weet ArticoloTre. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lode Baekelmans 26 januari 1879 - 11 mei 1965 was een Vlaams naturalistisch schrijver

 Lode Baekelmans 26 januari 1879 - 11 mei 1965 was een Vlaams naturalistisch schrijver

http://oi42.tinypic.com/2ym6jxz.jpg

Ludovicus Henricus (Lode) Baekelmans (Antwerpen, 26 januari 1879 - aldaar, 11 mei 1965) was een Vlaams naturalistisch schrijver.

Hij schreef heel wat volkse verhalen met het Antwerpse schippersmilieu als decor. Tot zijn bekendste romans behoren Tille, Mijnheer Snepvangers en Het rad van avontuur.

Daarnaast was hij professioneel actief eerst als stadsbediende waar hij doorgroeide tot de functie van Antwerps hoofdbibliothecaris. Hij was medestichter van het Archief en Museum voor het Vlaamse Cultuurleven en de Vlaamse Vereniging voor Bibliotheekwezen en geruime tijd voorzitter van de Vereniging van Vlaamse Letterkundigen. Verder was hij ook leerkracht en initiatiefnemer en redacteur bij Alvoorder.

Lode Baekelmans ligt begraven op het erepark van het Antwerps kerkhof Schoonselhof. Na zijn overlijden werd de Lode Baekelmansprijs in het leven geroepen.

Bibliografie

  • Uit de grauwe nevels (1903)
  • De Doolaar en de weidsche stad (1904)
  • Havenlichtjes (1905)
  • Zonnekloppers (1906)
  • Dwaze Tronies (1907)
  • Tille (1912)
  • Mijnheer Snepvangers (1919)
  • Europa hotel (1921) toneelstuk
  • Deezeken schudt zijn beddeken uit (1921) toneelstuk
  • De bauwe schuyte (1924) toneelstuk
  • Elck wat wils (1925)
  • De ongerepte heide (1927)
  • Het geheim van de drie snoeken


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Viktor Lazlo - Ansiedad

Viktor Lazlo - Ansiedad 

Klik op de foto om haar te beluisteren






Viktor Lazlo,pseudoniem van Sonia Dronier (Lorient, 7 oktober 1960) is een Frans-Belgische  zangeres en actrice.



Ze ging naar België om te studeren in Mol en Brussel. Daar werd ze ontdekt door Lou Deprijck, ook de ontdekker van Plastic Bertrand en zelf actief in Two Man Sound en Lou & the Hollywood Bananas. Ze ontleende haar artiestennaam aan het personage Victor László uit de film Casablanca. Ook was ze presentatrice van het Eurovisiesongfestival 1987 in Brussel .

Haar meest succesvolle hit was Breathless uit 1987, ook vertolkt tijdens de opening van het Eurovisiesongfestival. In Nederland was ze al enigszins bekend geraakt in 1984 toen Backdoor man, opgenomen voor de soundtrack A Mort L'Artribe, de tipparade haalde.
  


» Reageer (0)
25-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smijt de antidepressiva weg: meditatie werkt even goed

Smijt de antidepressiva weg: meditatie werkt even goed

http://static1.hln.be/static/photo/2014/16/8/7/20140124123604/media_xll_6428932.jpg

Een grootschalige studie heeft aangetoond dat meditatieoefeningen even efficiënt als antidepressiva zijn om depressieve symptomen te bestrijden. Daarom raden steeds meer professionals meditatie aan om gelukkiger door het leven te gaan.

De American Medical Association heeft maandag de resultaten van een onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat meditatie de symptomen van een depressie bestrijdt. De hoofdonderzoeker Madhav zegt dat 'mindfulness meditatie' de meeste efficiënte vorm is. Professor in de psychopatologie Adrian Wells zegt dat deze resultaten hem helemaal niet verbazen. "Meditatie kalmeert het brein, dat is niets nieuw."

Mediatie is een boeddhistische techniek die 2.500 jaar geleden is ontstaan. De populariteit in de westerse wereld is geleidelijk aan gestegen, sinds 2004 wordt de techniek in het Verenigd Koninkrijk officieel gebruikt om herval bij depressieve patiënten te bestrijden.

De oefeningen bestaan uit ademhalingstechnieken, die het lichaam moeten ontspannen.  Daarnaast leer je je gedachten te groeperen en te concentreren. Het aantal depressies en mensen aan de antidepressiva blijft stijgen, werkonzekerheid, financiële zorgen en meer stress door moderne technologieën. Hierdoor wordt het steeds moeilijker voor mensen om de tijd te vinden om te ontspannen. Het is volgens experts echter nodig dat je je dagelijks loskoppelt van sociale media.

We leggen je de basisprincipes uit van meditatietechnieken zodat je zelf ook aan de slag kunt:

- De plek waar je mediteert is belangrijk. Zoek een rustig plaatsje op waar je op je gemak bent en zo min mogelijk afgeleid wordt.

- Begin met regelmatige maar korte sessies. Probeer eerst bijvoorbeeld tien minuutjes 's ochtends en tien minuutjes 's avonds te mediteren en bouw dan langzaamaan op.

- Kleermakerszit is de beste houding, zo stroomt de energie het best van het lichaam naar de geest. Hou je rug recht, je schouders en heupen moeten op gelijke hoogte zitten en je ruggengraat moet recht zijn.

- Hou je ogen open en concentreer je op een punt een 5-tal centimeter voor je neus. Je ogen moeten open zijn, maar je mag niet staren.

- Gebruik je ademhaling om je te focussen tijdens de meditatie, een regelmatige rustige ademhaling helpt je te ontspannen.

- Zorg ervoor dat je jezelf niet verliest in je gedachten. Probeer niet te piekeren over bepaalde zaken, maar laat ze los. Het helpt niet deze gedachten te verdringen, want dit zal zich later dan wreken. Het is nodig dat je tijdens het mediteren bepaalde kwesties even naast je neerlegt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studievriendinnen ontdekken bij toeval dat ze zusjes zijn

Studievriendinnen ontdekken bij toeval dat ze zusjes zijn

http://static3.hln.be/static/photo/2014/7/13/12/20140124154844/media_xll_6429702.jpg

Allebei een Colombiaanse vader en beiden verwekt via een spermadonor. Dat vonden twee Amerikaanse studentes die elkaar ontmoetten op een universiteit in New Orleans wel heel toevallig. Wat bleek? Ze zijn (half)zusjes!

"We lijken eigenlijk best wel op elkaar en hebben veel dingen gemeen" constateerden Emily Nappi en Mikayla Stern-Ellis toen ze elkaar in de herfst ontmoetten nadat ze hun studie waren begonnen aan de Tulane universiteit.

De studentes kwamen met elkaar in contact via Facebook, waar ze net als alle andere eerstejaars een kamergenoot zochten. Hoewel Emily al een geschikte 'roomie' had gevonden, hield ze contact met Mikayla. De twee raakten bevriend en vertrouwden elkaar na verloop van tijd toe dat ze waren verwekt door een anonieme spermadonor.

Toeval, meenden de studentes. Dat de donor in beide gevallen uit Colombia kwam, vonden ze nog frappanter. "Misschien zijn we wel halfzusjes. De kans daarop is 25 procent", grapten de twee tegen studiegenoten.


Pas toen Mikayla tijdens de kerstvakantie haar ouders vertelde over haar studievriendin, ging de zaak aan het rollen. Haar moeder Heidi herinnerde zich dat er destijds niet veel Colombianen op de lijst stonden van spermadonoren waaruit ze kon kiezen.

Na het zien van foto's van Emily vroeg de moeder van Mikayla haar dochter of ze haar studievriendin wilde vragen naar het donornummer. Het antwoord deed hen perplex staan.


De vriendinnen kunnen nog altijd nauwelijks geloven dat ze dezelfde vader hebben. Toch begrijpen Emily en Mikayla eindelijk waarom ze zoveel met elkaar gemeen hebben. Zo houden ze allebei van drama, iets wat hun vader had onderstreept op zijn profiel, en kochten ze eind november op Blak Friday onafhankelijk van elkaar dezelfde fleecejas. 

"Dat ik hier mijn halfzusje vond, bewijst voor mij dat ik de juiste instelling koos", zo verklaarde Mikhayla tegenover de Tulane Hullabaloo. "Vanaf de eerste dag voelde ik me helemaal op mijn plaats op deze universiteit". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Els De Schepper krijgt pampers naar het hoofd geslingerd tijdens optreden

Els De Schepper krijgt pampers naar het hoofd geslingerd tijdens optreden

http://static3.hln.be/static/photo/2014/18/10/13/20140125135604/media_xll_6431518.jpg

Els De Schepper zal zich haar optreden in Geel nog lang heugen. Iemand uit het publiek bekogelde de comédienne met luiers. Het is eens wat anders dan een staande ovatie.

Middenin de conference gebeurde het. "Zonder enige aanleiding, vlogen er plots drie pampers op het podium", verklaarde De Schepper. De comédienne kon niet meteen verder met haar optreden en liet de zaallichten aansteken. Ze zag hoe een vrouw uit het publiek rechtstond en iets onsamenhangends riep alvorens terug in haar zetel te vallen.

Op haar Twitteraccount postte de comédienne dat ze hoopte dat de desbetreffende dame dronken was. De Schepper nam het incident overigens sportief op en prees zich gelukkig dat het propere luiers waren. (br.hln)


» Reageer (0)
24-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiener wil zorgpaard van slachtbank redden

Tiener wil zorgpaard van slachtbank redden

http://static1.hln.be/static/photo/2014/7/13/7/20140123165008/media_xll_6426472.jpg

Een Amsterdamse tiener is op Facebook een reddingsactie begonnen voor een paard dat jarenlang als co-therapeut diende voor gehandicapte kinderen. Door een faillissement van de zorgboerderij waar het dier gestald was, dreigt het nu te eindigen op de slachtbank.

"Help onze Kenzo, hij heeft het echt nodig," schrijft paardengek Dylan Dommershuizen (11) uit Amsterdam op zijn facebookpagina bij een foto van het bruin-zwarte paard met drie witte 'sokken' dat hij wil redden van de slachtbank.

Kenzo is een 22-jarige ruin die tot eind vorig jaar het leven van gehandicapte kinderen veraangenaamde bij zorgboerderij annex manege Tara-manda in het Nederlands-Limburgse Nuth. Door het faillissement van de zorgboerderij worden alle paarden volgende week online geveild.

De oudste
Omdat Kenzo de oudste van allemaal is, bedraagt zijn vraagprijs slechts 250 euro. Volgens kenners een koopje voor handelaars, die het paardenvlees doorverkopen aan slagers die hen er rond de 400 euro voor betalen.

"Daar moet ik iets tegen doen," zei Dylan gisteren kordaat toen hij hoorde over het nakende paardendrama. Hij benaderde zijn moeder die voorzitter is van de stichting Paardenopvang Amsterdam.

"Waarom kan Kenzo niet bij jullie terecht, vroeg mijn zoontje. Ik vertelde hem dat alle 33 paardenboxen bezet zijn en dat wij slechts één plekje vrij hebben voor noodopvang," zegt Michele Polman. 

Noodgeval
Dylan wist zijn moeder er uiteindelijk van te overtuigen dat Kenzo een noodgeval is. Samen sloten ze daarna een deal, zegt Polman. "We spraken af dat als hij met zijn actie 1.000 euro inzamelt, onze stichting de eerste kosten voor Kenzo kan betalen zoals eten, onderzoek door een dierenarts en behandeling door een hoefsmid. Daarna gaan we op zoek naar een plek waar Kenzo kan genieten van zijn oude dag, zo beloofde ik hem."

De ruin mag dan oud zijn, afgeschreven is hij nog lang niet, zegt Polman. Paarden worden volgens haar gemiddeld 30 tot 35 jaar oud. 
"Omgerekend naar mensenleeftijd is Kenzo pas 51. Hij kan nog jaren dienst doen als gezelschapspaard. Bijvoorbeeld bij een paard dat eenzaam is."

"Fraude met zorggeld"
Zorgboerderij Tara-Manda staat centraal in het justitieel onderzoek naar oud-bestuurder Guus de Jong van Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL). Hij wordt verdacht van fraude met geld dat bedoeld was voor zorg aan gehandicapten. Het vermoeden bestaat dat hij miljoenen euro's zorggeld besteedde aan dure hobby's, zoals de aankoop van dressuurpaarden, zo meldde de lokale omroep L1 eind vorig jaar. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!