Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




05-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sergio Herman krijgt nieuw programma op VTM

Sergio Herman krijgt nieuw programma op VTM

http://static3.hln.be/static/photo/2014/16/7/12/20140205093340/media_xll_6460092.jpg

Op 4 maart start het nieuwe programma van tv-chef Sergio Herman 'Mijn Pop-Uprestaurant!. VTM lanceert namelijk een variant van zijn vorige programma 'Mijn Restaurant'. Dit keer zullen vijf enthousiaste duo's het tegen elkaar opnemen in trendy pop-uprestaurants. Herman zorgt voor de coaching van de kandidaten, Evi Hanssen doet de presentatie.

De uitdagingen voor de teams starten vandaag al, morgen zullen alle kandidaten voor de eerste keer samen koken in een pop-uprestaurant in Gent. Dat kondigde Sergio Herman vanochtend zelf aan op Q-music.

Pop-uprestaurants zijn hot in de horecawereld. De afgelopen maanden openden in België tal van tijdelijke restaurants, denk maar aan 'Lo' van Wout Bru, 'Sofie' van Sofie Dumont of 'Yellow' van Gert De Mangeleer. Ze zou tot meer creativiteit en experimenten in de restaurantwereld moeten leiden.

De vijf duo's zullen hun ideale horecaconcept op vijf verschillende locaties uitwerken. Elk restaurant krijgt zijn eigen invulling en persoonlijkheid, want de teams bepalen zelf de inrichting en het culinair concept. De kijker kan proeven van elke pop-up en bepaalt uiteindelijk wie als winnaar uit de bus komt. Het winnende koppel steekt 100.000 euro op zak. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trucje om eidooier van eiwit te scheiden

Trucje om eidooier van eiwit te scheiden zonder te morsen

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Wanneer het scheiden van eieren voor jou een rommelige en moeilijke taak is, dan is dit simpel trucje misschien wel de geschikte oplossing. En dat zonder je handen vuil te maken. Het enige wat je nodig hebt is een plastic drinkflesje.

Breek de eieren eerst in een schaal. Knijp vervolgens een beetje lucht uit de petfles en druk de drinkopening zacht tegen de eidooier. De kracht van deze simpele vacuümpomp doet de rest.

Mits een beetje oefenen, kan zelfs een tienjarig meisje het onder de knie krijgen. (br.hln)


» Reageer (0)
04-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roberta Flack - Killing Me Softly With His Song

Roberta Flack - Killing Me Softly With His Song

Klik op de foto om haar te beluisteren






Roberta Flack (Asheville (North Carolina), 10 februari 1937) is een Amerikaanse zangeres. Ze is vooral bekend van haar hit Killing Me Softly with His Song.

Roberta Flack groeide op in Arlington, Virginia. Vanaf haar negende volgde ze pianolessen en toen ze 13 was, mocht ze haar moeder Irene vervangen als organiste bij het kerkkoor. Omdat ze als kind enkele klassen mocht overslaan, mocht ze op 15-jarige leeftijd al naar het conservatorium, waar ze drie jaar later afstudeerde. Voordat ze doorbrak in de muziek, heeft ze nog vijf jaar Engels en muziekles gegeven middelbare scholen. Hoewel ze zich aanvankelijk op jazz en klassiek repertoire richtte, schakelde ze langzamerhand over op popmuziek. Hierin werd ze ook gestimuleerd door haar zangleraar. Zo ging ze in clubs als pianiste en zangeres optreden.

Roberta werd in 1968 ontdekt door de jazzmuzikant Les McCann. In 1971 kwam ze al met een paar covers van bekende hits in de Billboard Hot 100 die ze samen zong met Donny Hathaway, een oud-klasgenoot van haar. Haar grote doorbraak kwam echter pas in 1972 toen ze een Amerikaanse #1-hit scoorde met The First Time I Saw Your Face. Dat nummer was al in 1969 opgenomen, maar werd drie jaar later pas populair, omdat het in de film Play Misty for Me van Clint Eastwood werd gebruikt. Het nummer leverde zelfs twee Grammy's op.

Ze is waarschijnlijk het meest bekend van Lori Lieberman's nummer Killing Me Softly with His Song, dat in 1973 tot #3 in de Top 40 kwam, en in 1996 in uitvoering van de Fugees zelfs op #1 kwam. In Nederland had ze ook nog een hit met Feel Like Makin’ Love. In haar thuisland Amerika haalden beide nummers de hoogste positie van de Billboard Hot 100. Negen jaar na Feel Like Makin’ Love stond Roberta nog eens in de Top 40 met het nummer Tonight I Celebrate My Love, een duet met Peabo Bryson. Na dat nummer werd het stil rondom Roberta Flack, zowel in Nederland als in de Verenigde Staten. In 1991 (ze was toen 52 jaar) stond ze in Amerika nog eens op #6 met Set the Night to Music, een duet met Maxi Priest, dit nummer heeft in Nederland de hitlijsten niet gehaald. Haar meest recente album is Holiday, een cd met kerstliedjes uit 2003.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtig hoe man kruipend over ijs hond in nood redt

Prachtig hoe man kruipend over ijs hond in nood redt

Klik op de foto om het filmpje te bekijken



Ove Karlsen twijfelde geen ogenblik om een risicovolle reddingspoging te starten toen zijn hond in nood verkeerde. De viervoeter was door het ijs gezakt nadat hij vogels had achternagezeten op een deels bevroren meer. De Noor, met een touw om zijn middel, gleed op zijn buik over het ijs om dichter bij zijn geliefde hond te geraken die wanhopig lag te peddelen in het erg koude water. Het dier kon duidelijk niet meer op eigen kracht uit zijn benarde positie ontsnappen.

Karlsen slaagde erin zijn huisdier vast te grijpen en met hem naar een minder diep gedeelte te zwemmen. Maar op het droge geraken, bleek aartsmoeilijk. Met de hulp van een vriend lukte het uiteindelijk toch en kon het duo bekomen van een hels avontuur. Na een check-up bij de dierenarts mocht de hond weer met zijn baasje mee naar huis. Volgens Karlsen stelde hij het wel. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeroen Meus verkozen tot bierambassadeur: Reken op mijn buikgevoel

Jeroen Meus verkozen tot bierambassadeur: "Reken op mijn buikgevoel"

http://static2.hln.be/static/photo/2014/2/7/1/20140204165411/media_xll_6458596.jpg

Tv-kok Jeroen Meus is uitgeroepen tot 'Beer & Gastronomy Ambassador 2014' door de Academy van het Biergenootschap der Lage Landen (BGLL). De award bekroont elk jaar een bekende Belgische persoonlijkheid die zich onderscheiden heeft door een positieve bijdrage aan de promotie van de combinatie van bier en gastronomie. Meus is de derde laureaat van de award en volgt presentator en muzikant Jean Blaute en topsommelier Joachim Boudens van restaurant Hertog Jan op.

Het BGLL geeft de onderscheiding dit jaar aan Meus omdat die in zijn restaurant Luzine in Leuven Belgische bieren serveert en bijvoorbeeld aangepaste bieren bij kaas aanraadt, in plaats van wijn. Zelf toonde Meus zich erg verrast met de titel. "Ik doe mijn best om mijn kennis over de bierwereld te verbreden, maar ik ben niet iemand die alles tot op het bot analyseert", zegt hij. "Wel weet ik heel goed wat ik lekker vind. Ik benader biergastronomie dus zeker niet op een wetenschappelijke manier, maar veeleer vanuit mijn buikgevoel."

Meus beschouwt bier naar eigen zeggen als een kwaliteitsproduct. "Biergastronomie sluit bovendien mooi aan bij de culinaire tendens die vanuit het Hoge Noorden is ingezet, met meer nadruk op authenticiteit en lokale producten", legt hij uit. "Die connectie leidt onherroepelijk naar bier, en meer bepaald naar artisanale streekbieren."

De kersverse 'Beer & Gastronomy Ambassador' wordt nu verondersteld het hele jaar het Belgische biererfgoed te blijven promoten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.J.K. Rowling verontschuldigt zich voor verkeerd einde

J.K. Rowling verontschuldigt zich voor 'verkeerd einde'

http://static2.hln.be/static/photo/2014/17/14/13/20140204101939/media_xll_6457243.jpg

De Britse schrijfster J.K. Rowling, die de jeugdreeks Harry Potter bij elkaar pende, gaf in een interview met Wonderland Magazine toe dat ze haar boeken een fout einde gaf. Niet Ron, maar Harry Potter moest trouwen met Hermelien, het vrouwelijke hoofdpersonage in de boeken.

"Ik schreef de relatie tussen Ron en Hermelien uit om aan mijn eigen wensen tegemoet te komen", zegt ze in het gesprek. "Ik schreef hun affaire uit om redenen die erg weinig met literatuur te maken hadden, maar veel meer met mijzelf. Ik hield vast aan het plot dat ik eerst had bedacht. En daarin zou Hermelien eindigen met Ron."

In de epiloog van 'De Relieken van de Dood', het zevende hoofdstuk van de reeks, neemt Rowling een sprong voorwaarts. In de laatste scène van het boek blijkt Harry getrouwd met zijn jeugdliefde Ginny en is Ron nog steeds samen met Hermelien.

Rowling verontschuldigde zich tegen haar lezers die hoopten op een romance tussen Harry en Hermelien. "De keuzes die ik maakten waren erg persoonlijk, en nu ik er met een afstand naar kijk, heb ik spijt." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herdershond adopteert zeldzaam luipaardje

Herdershond adopteert zeldzaam luipaardje

http://static3.hln.be/static/photo/2014/17/10/0/20140204175616/media_xll_6458820.jpg

De dierentuin in de Russische stad Samara heeft een pleegmoeder gevonden voor een amoerluipaard die door zijn moeder is verstoten. Een herdershond heeft zich ontfermd over de 2 maanden oude Olimpiada, aldus een woordvoerder van de dierentuin.

De amoerluipaard, ook wel  amoerpanter genoemd, is één van de zeldzaamste katachtigen ter wereld. Er leven ongeveer 40 exemplaren in het wild in een relatief klein grensgebied tussen Rusland, China en Noord-Korea. In dierentuinen wereldwijd zijn er ongeveer 200 amoerluipaarden.

Door de jarenlange jacht en stroperij om zijn vacht en botten, die voor medicijnen worden gebruikt, is de amoerluipaard uit het grootste deel van zijn verspreidingsgebied verdwenen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Candy Dulfer - My Funk

Candy Dulfer - My Funk

Klik op de foto om ze te beluisteren





Candy Dulfer (Amsterdam, 19 september 1969) is een Nederlands saxofoniste.

Candy Dulfer is de dochter van Hans Dulfer, ook een bekend saxofonist. Al op jonge leeftijd trad ze op met haar vader. Op 11-jarige leeftijd maakte ze haar eerste plaat met hem. In 1982 trad ze met haar band Own Cultivation op, op het North Sea Jazz Festival. Met drummer Joost Kesselaar, bassist Tom Jaburg (broer van de eveneens bekende Bas Jaburg), gitarist Eddy Polak (Tup) en trompettist/zanger Winfried Splinter schreef ze geschiedenis: De Faya Lobbi zaal zat bomvol om de jongste band uit de geschiedenis van het North Sea te zien. Drie jaar later richtte ze haar eigen band op, de Funky Stuff. Vrij snel hierna trad ze regelmatig op voor radio en televisie. Ook speelde ze mee op de soundtrack van Een Maand Later.

In 1987 speelde Dulfer in het voorprogramma van Madonna in het Feyenoord-stadion in Rotterdam. Later vroeg ook Prince haar om op te treden in zijn voorprogramma voor zijn concerten in Nederland. Drie dagen voor het optreden zei Prince Funky Stuff onverwachts af. Na een boze brief van Dulfer, mocht ze een nummer met hem spelen, dat zo'n indruk op Prince maakte dat hij haar vroeg om met hem aan enkele projecten in de Verenigde Staten te werken. In 1989 maakte Dulfer enkele nummers met Dave Stewart, gitarist van Eurythmics. Eén van deze nummers, Lily was here, de titeltrack van de Nederlandse speelfilm De Kassière, werd eind 1989 een nummer 1-hit in Nederland.

Een jaar later verscheen een debuut soloalbum, getiteld Saxuality. Op dit album, waarvan er wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren over de toonbank gingen, stonden enkele grote hits. In 1993 verscheen het album Sax-A-Go-Go, de gelijknamige single werd op Radio 3FM de eerste megahit, gevolgd door Big Girl in 1995 (de titel Big Girl was een knipoog naar een vroeger album van haar vader, dat Big Boy heette). Tussen al haar eigen promoactiviteiten door speelde Dulfer opnieuw met grootheden als Prince en Van Morrison tijdens hun concerten. Ook speelde zij mee op enkele Prince-producties. Het vierde studioalbum For The Love Of You zag in 1996 het levenslicht en bevatte bijdragen van o.a. Trijntje Oosterhuis en Berget Lewis. Het album werd een succes in Nederland, Japan en de VS. Opnieuw toerde Dulfer de halve wereld rond om haar nieuwe materiaal te promoten. In de navolgende jaren volgden de albums Girls Night Out, Live in Amsterdam en Right In My Soul, met wisselend succes. In 2005 speelde Dulfer mee op enkele nummers van het album Grip van Lohues & the Louisiana Blues Club. Dulfers nieuwe studioalbum Candy Store werd op 22 juni 2007 uitgebracht door haar nieuwe platenmaatschappij Heads up international, één van de meest toonaangevende hedendaagse jazzlabels ter wereld. Bijna alle albums zijn geproduceerd door Red Bank Productions.

Dulfer kreeg een Gouden Harp uitgereikt op woensdag 5 maart 2007 tijdens het Harpen Gala. Zij trad op met het Metropole Orkest o.l.v. Jurre Haanstra.


» Reageer (0)
03-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mirakelman dronk schildpaddenbloed om te overleven

Mirakelman dronk schildpaddenbloed om te overleven

http://static3.hln.be/static/photo/2014/12/2/1/20140203094844/media_xll_6454426.jpg

De eerste beelden van de man die veertien maanden geleden met zijn bootje op drift sloeg op de Stille Oceaan en al die tijd ronddobberde op zee, zijn opgedoken. Jose Ivan werd vandaag per boot overgebracht van Ebon naar Marujo, op de Marshalleilanden. "Ik kan niet geloven dat ik nog leef", zei de visser tegen MailOnline. "Ik bedank God dat ik hier ben", klonk het net voor hij naar een ziekenhuis in de hoofstad van de eilandengroep werd gebracht.

Wankel op de benen, erg behaard, maar lachend, zo kwam de Mexicaan over toen hij met behulp van een medicus voet aan land zette. Ivan kan zich naar eigen zeggen niet veel herinneren van zijn benarde avontuur op zee. Slechts een gedachte schiet voortdurend door zijn hoofd en dat is "de zee". "Ik wou dat ik me meer kon herinneren. Waarschijnlijk heb ik meer tijd nodig. Het heeft allemaal zo lang geduurd."

Van twee zaken is Ivan wel zeker: hij heeft continu aan zijn familie gedacht en veel gebeden.

"Mirakelman van de Stille Oceaan" wordt de overlevende her en der genoemd. Een kleine menigte daagde op in Marujo om een glimp te kunnen opvangen van de verdronken gewaande visser. Meteen daarna werd hij overgebracht naar een hospitaal op het eiland.

De kledij en slippers die Jose aanhad, kreeg hij van eilandbewoners op Ebon, waar hij vorige week donderdag hevig zwaaiend werd aangetroffen na een uitputtingsslag van meer dan een jaar op de Grote Oceaan.

Ivan wil dolgraag terug naar huis in Mexico. Tijdens het eerste radiocontact dat autoriteiten met hem hadden, kon er zelfs een grapje van af. "Mocht er mij iemand thuiskrijgen, ik ben er zeker van dat m'n baas mijn reis zal betalen."

http://static1.hln.be/static/photo/2014/2/9/6/20140203091303/media_l_6454416.jpg

Ondanks de goede zorgen op Eban - Ivan kreeg er eten, drinken en een bed - is de gezondheidstoestand van de man zorgwekkend. Hij werd overgebracht naar een ziekenhuis in Marujo voor een medisch onderzoek. Zijn bloeddruk is uitzonderlijk laag en zijn lichaam gezwollen door de harde omstandigheden waarin hij maandenlang leefde.

Maar de man mag van geluk spreken dat hij zijn avontuur nog kan navertellen. Een kompaan die hem vergezelde tijdens de boottrip, een tiener tussen de 15 en 18 jaar, overleefde de tocht namelijk niet. Na ongeveer vier weken kwam de jongen om door ontbering, aldus Ivan.

Het duo vertrok in december 2012 met hun vissersboot vanuit Tapachula (Mexico) naar El Salvador, het geboorteland van de Spaans sprekende man. Onderweg zouden ze haaien vangen, maar het lot was hen anders gezind. Hevige noorderwinden voerden het tweetal verder de zee in. De vissers kregen motorpech en de routinevaart draaide uit op een benarde tocht van maar liefst veertien maanden. Bijna 13.000 kilometer legde Ivan af op zijn ruim zeven meter lange bootje. De Spaans sprekende man verorberde schildpadden, vogels en vissen om te kunnen overleven. Als het dagenlang niet geregend had, dronk hij schildpaddenbloed om genoeg vocht binnen te hebben.

Pogingen om de aandacht te trekken van anderen vaartuigen, mislukten telkens, tot afgelopen donderdag. Ivan strandde met zijn boot op een atol van de Marshalleilanden en werd opgemerkt door twee inwoners van Ebon. Zij brachten de hevig wuivende, maar sterk verzwakte "mirakelman" terug naar de bewoonde wereld.

Wanneer Ivan herenigd zal worden met zijn familie, is nog onbekend. De man is afkomstig uit El Salvador, maar woont en werkt al vijftien jaar in Mexico. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom cafeïne de meest gebruikte drug ter wereld is

Waarom cafeïne de meest gebruikte drug ter wereld is

http://static1.hln.be/static/photo/2009/3/11/13/media_xl_858613.jpg

De helft van de regelmatige cafeïnegebruikers hebben moeite om te minderen met het drinken van koffie of cola. Sommigen krijgen zelfs te maken met ontwenningsymptomen als ze proberen te stoppen met deze - volgens bepaalde gezondheidsexperts althans - drug.

Onderzoek door de Amerikaanse psychologe Laura Juliano heeft aangetoond dat stoppen met cafeïne moeilijker is dan gedacht. Deze stof is volgens haar de meest geconsumeerde drug ter wereld. Je vindt dit bestanddeel in thee, koffie, frisdrank en chocolade.

De Amerikaanse associatie van psychiaters heeft een verslaving aan koffie officieel erkend, daarom vonden ze dat er meer onderzoek naar deze stof moest gebeuren. Ook de academici Steven Meredith en Roland Griffiths werkten mee aan het onderzoek.

De studie gebruikte reeds verzamelde gegevens om te kijken of er biologisch bewijs is dat je lichamelijk verslaafd kunt raken aan cafeïne. Daaruit blijkt dat veel gebruikers het moeilijk hebben om te stoppen met het drinken van koffie of cola. Ook al kregen ze het advies hiermee te minderen door een hartaandoening, zwangerschap of bloedstoornis. De studie toonde ook aan dat echte verslaafden bereid waren een behandeling te volgen om hun probleem aan te pakken.

Juliano: "De negatieve effecten van cafeïne worden vaak niet erkend omdat dit sociaal aanvaardbaar is en wereldwijd geconsumeerd wordt. Heel veel mensen drinken veel koffie zonder problemen, bij sommigen heeft dit wel een negatief effect. Sommige patiënten zijn hier lichamelijk aan verslaafd, bij anderen stoort het hun dagelijkse leven of kunnen er niet mee stoppen. Dit zijn tekenen van problematisch gebruik."

Momenteel luidt het advies voor gezonde mensen om niet meer dan 400 mg cafeïne per dag op te nemen. Dat is het equivalent van ongeveer twee à drie kopjes, bij zwangere vrouwen of mensen met gezondheidsproblemen is dat 200 mg. Juliano: "Genetisch onderzoek kan ons meer inzicht geven in de effecten van cafeïne op de gezondheid of zwangerschap. Maar ook de reactie op koffie van persoon tot persoon kan verschillen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Veerle Baetens en co vertrokken

Veerle Baetens en co vertrokken

http://static2.hln.be/static/photo/2014/13/1/14/20140203121749/media_xll_6455054.jpg

Vanochtend zijn Veerle Baetens, regisseur Felix van Groeningen en producer Dirk Impens naar de VS vertrokken. Doel? Op zondag 2 maart een Oscar binnenrijven met 'The Broken Circle Breakdown' voor beste niet-Engelstalige film. "We zijn de underdog, maar ons enthousiasme gaat nog veel kopjes in onze richting doen draaien."

De campagne start in New York en trekt van daaruit naar Hollywood. Van Groeningen en Impens blijven er een maand tot na de uitreiking van de Oscars. Veerle Baetens komt na een weekje alweer terug omdat ze nog opnames heeft in Duitsland.

Vanavond worden Baetens en Van Groeningen al verwacht op een screening van de film in het Museum of Modern Art in New York. Morgen vliegen ze door naar Los Angeles, donderdag krijgen ze daar het gezelschap van Johan Heldenbergh. Vrijdag trekt het trio naar het filmfestival in Santa Barbara, waar Heldenbergh en Baetens de screenings zullen opluisteren met enkele songs uit de sountrack van de film. Zondag vliegen Baetens en Heldenbergh terug naar Brussel

In de laatste rechte lijn naar de Oscars is echter iedereen weer op post in Hollywood om zo veel mogelijk zieltjes te winnen voor 'The Broken Circle Breakdown'. (br.hln)


» Reageer (0)
02-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oscar Harris - Song for the children

Oscar Harris - Song for the children

Klik op de foto om hem te beluisteren


Oscar Harris (Albina (Suriname), 30 november 1943) is een Surinaams/Nederlandse zanger. Vooral in de jaren zeventig was hij vermoedelijk de bekendste Surinaamse artiest in Nederland.

Toen Oscar Harris in 1963 naar Nederland kwam om te studeren voor architect/dominee werd hij direct als dienstplichtige ingelijfd bij de krijgsmacht. Twee jaar later vervolgde hij zijn zangcarrière bij The Twinkle Stars, een vanuit Amsterdam opererende Surinaamse band. Met hun grootste hit Soldier's prayer stonden zij twee weken op nr. 1 in de Daverende Dertig. In totaal stond de single 15 weken in de hitlijst. Leadzanger Billy Jones verliet de groep in 1972; voor hem in de plaats kwam de toen 17-jarige Humphrey Campbell. In 1973 besloot Harris om de groep te verlaten om een solocarrière te beginnen.

In zijn jonge jaren moest de jonge Oscar Harris concurreren met de populaire Max Nijman uit Moengo. Zijn doorbraak kwam naar eigen zeggen toen hij Max Nijman mocht vervangen.

Na wat pieken en dalen en tijdelijke koppelingen aan zangeressen kwam aan het einde van de jaren zeventig zijn solocarrière goed van de grond. Hij scoorde in die tijd diverse hits met een mix van vrolijke, Caribisch getinte meezingers en zwoele soulballads. Zijn grootste hit uit die tijd was Song for the Children die hem internationale bekendheid opleverde. Enkele pogingen om Nederland te mogen vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival mislukten echter.

Halverwege de jaren 80 werd het rustiger rond Oscar Harris. Hij trad nog veel op in discotheken en voor de radio, soms ook onder begeleiding van het Metropole Orkest. In 2007 was de stem van Harris nog te horen in Beestenboel, de Nederlandse versie van de Amerikaanse animatiefilm Barnyard: The Original Party Animals.

In 2008 verscheen het album Monarchs van de Haagse hiphopgroep Coup deVillz. In het nummer Corduroy zingt Oscar Harris mee.

Harris is getrouwd en heeft twee zoons. Hij woont in Hoofddorp.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kijk nu het word al lente

Kijk nu het word lente

http://oi58.tinypic.com/2r7lxtk.jpg

Kijk nu het word lente
Alle bloemen beginnen te bloeien
En de knopjes aan de bomen
Beginnen ook te komen

Ik voel het bloed in mijn aderen stromen
Zou dat nu door de lente komen
Maar weet je  we moeten niet teveel dromen
Want april moet nog komen

En maart roert zijn staart
En april doet wat hij wil
Dus er kan nog van alles gebeuren
Maar we genieten nu van de geuren

De vogeltjes zijn ook al in de weer
En vliegen heen en weer
Om hun nestje te bouwen
Want vogeltjes gaan ook trouwen

Het hele leven gaat plots open
We kijken rond en gaan weer hopen
Dat het een zomer wordt
Heel warm en mooi en niet te kort

Shadow


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alfons Blomme 2 februari 1889 – 1979 was een Vlaams kunstenaar.

Alfons Blomme 2 februari 1889 – 1979 was een Vlaams kunstenaar.

http://oi60.tinypic.com/1r2h4z.jpg

Alfons Blomme (Roeselare, 2 februari 1889 – aldaar, 10 juni 1979) was een Vlaams kunstenaar.

Vanaf 1902 volgde Blomme lessen aan de Stedelijke Academie voor teken-, bouw- en beeldhouwkunst. Hij haalde er in 1909 de hoogste onderscheiding. Als toekomstig huisschilder volgde hij ook lessen aan de Nijverheidsschool. Hij zou dat beroep echter nooit uitoefenen. Blomme vervolmaakte zich aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Brussel. Toen hij naar Brussel trok om te studeren, kwam hij in contact met art nouveau en het neo-impressionisme. Hij is bij deze kunststijl gebleven, ook al gingen zijn tijdgenoten over naar het surrealisme. Hij ontdekte het werk van Emile Claus en ontwikkelde een eigen pointillistische techniek. Deze was breed-pointillistisch en wordt wel eens als streepjestechniek aangeduid. Grote kleurvlakken worden niet ingekleurd maar met grote punten of strepen ingevuld. Later werd dit als 'blommisme' aangeduid.

http://oi60.tinypic.com/2prtdo7.jpg


De Eerste Wereldoorlog bracht hij door in Nederland, in het Zeeuwse Renesse. Na zijn terugkeer won hij in 1920 de Grote Prijs van Rome. Alfons Blomme reisde veel en liet zich door zijn reizen inspireren tot landschappen, stadsgezichten en portretten van gebouwen. Schilderen was niet zijn enige artistieke bezigheid. Hij tekende ook schetsen en maakte beeldhouwwerken. Van 1935 tot 1940 was hij directeur van de Oostendse Kunstacademie.


In 1929 huwde Blomme met Kaatje de Feijter. Hij verliet na zijn huwelijk de hoofdstad voor de kustregio en vestigde zich in de Villa Martha aan de Driftweg in De Haan. Daar kwam hij in 1933 als kunstleraar in contact met Albert Einstein en diens dochter. Ze werden vrienden en Blomme mocht onder meer een portret van Einstein maken.

http://oi60.tinypic.com/2hcpagx.jpg



Blomme was een veelschilder, in zoverre dat zijn doeken door de veelvoud van hun voorkomen in waarde daalden. Soms betaalde hij rekeningen met schilderijen. Na de Tweede Wereldoorlog organiseerde hij toch nog verschillende tentoonstellingen die onder meer het bezoek van koningin Elizabeth kregen.

In december 1972 opende hij het Alfons Blommemuseum in de Ooststraat te Roeselare. Na zijn dood ging het museum, zijn werken die er bewaard werden, en de hele inboedel bij testament over naar de stad Roeselare. Het museum werd later door de stad omgevormd tot een kunstgalerij. Naar aanleiding van de honderdste verjaardag van zijn geboorte werd het plein op het kruispunt van de Delaerestraat en de Sint-Alfonsusstraat tot het Alfons Blommeplein herdoopt. Het plein werd verder opgesmukt met een borstbeeld van Alfons Blomme, gebeeldhouwd door de Roeselaarse Julianne Szücs.

Werk van Blomme is tevens te vinden in de verzameling van het KaZ in Oostende (de fusie van het PMMK en het MSK in Oostende), onder meer een portret van Albert Einstein en een van James Ensor.


» Reageer (0)
01-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Facebook bestaat tien jaar: van jongensdroom tot wereldwijd internetfenomeen

Facebook bestaat tien jaar: van jongensdroom tot wereldwijd internetfenomeen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/10/0/0/20140201111644/media_xll_6450225.jpg

De socialenetwerksite Facebook viert dinsdag zijn tiende verjaardag. Wat ooit begon als een jongensdroom in de kamer van Harvard-student Mark Zuckerberg, groeide in korte tijd uit tot een wereldwijd internetfenomeen.

De nu 29-jarige Zuckerberg, inmiddels multimiljardair, zette 'The Facebook' met drie medestudenten in februari 2004 'aan' voor studenten van de prestigieuze universiteit. 'The Facebook' breidde zich als een olievlek uit op andere universiteiten, en het woordje 'The' werd eraf geknipt. Vanaf september 2006 was Facebook beschikbaar voor het grote publiek.

Inmiddels maken wereldwijd dagelijks gemiddeld 757 miljoen mensen actief gebruik van Facebook, waarvan zo'n 556 miljoen gebruikers via hun mobiele telefoon of tablet. De bedrijfsresultaten zijn al net zo imposant. Facebook behaalde vorig jaar een omzet van maar liefst 7,9 miljard dollar en een winst van 1,5 miljard dollar.

Kritiek op privacybeleid
Desondanks stond het concern ook voor hete vuren. De afgelopen jaren zwol de kritiek op het privacybeleid steeds meer aan. Ook de reikwijdte bleek imposant. Denk bijvoorbeeld aan de rellen in het Groningse Haren in 2012 of recent nog de Zwarte Pietdiscussie die een extra slinger kreeg via het medium.

Facebook en het bijbehorende 'liken' van berichten en foto's of het 'ontvrienden' van contacten, is niet meer weg te denken uit de samenleving. Hoe lang het succes duurt is echter koffiedik kijken. Het grootste risico dat Facebook loopt, is volgens deskundigen dat er een dienst komt die weer leuker is.

Besmettelijke ziekte
De Amerikaanse Universiteit Princeton, een concurrent van het Harvard van Zuckerberg, gaf onlangs al een aanzet. Over een paar jaar, in 2017, is Facebook 80 procent van zijn gebruikers kwijt waarna het een snelle dood zal sterven, voorspelde de onderzoeksinstelling. De wetenschappers vergeleken de levenscyclus van de onderneming met die van een besmettelijke ziekte.

Facebook reageerde snel en publiceerde een satirische analyse waaruit bleek dat Princeton binnenkort zelf te maken krijgt met sterk dalende studenteninschrijvingen. En enkele dagen later beschreef Zuckerberg tijdens de jaarcijferpresentatie de plannen voor de komende 10 jaar. Samengevat: miljoenen nieuwe gebruikers, nieuwe producten en meer omzet.

Ooit verdwijnen?
Dat Facebook ooit zal verdwijnen is voor velen moeilijk voor te stellen. Dat werd echter jaren geleden ook gedacht over socialennetwerksite Hyves, waar vorig jaar de stekker uit werd getrokken. Hyves kwam, net als Facebook, in 2004 online en wist zich in korte tijd op te werken tot een van de populairste Nederlandse websites ooit. Maar zes jaar later begonnen gebruikers over te lopen naar Facebook, die in 2011 de markt definitief overnam. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren moeten 65.000 euro hebben om lening voor woning te kunnen krijgen

Jongeren moeten 65.000 euro hebben om lening voor woning te kunnen krijgen

http://static3.hln.be/static/photo/2014/14/8/4/20140201073734/media_xll_6449944.jpg

Het is tegenwoordig niet zo eenvoudig voor jonge koppels om een hypothecaire lening te krijgen. Gemiddeld moeten jongeren zelf 65.000 euro hebben om een lening te kunnen krijgen, schrijft Het Nieuwsblad. Vorig jaar was dat nog bijna 8.000 euro minder.
 
Het aantal leningen om een woning te kopen aan mensen jonger dan 34 jaar, daalde vorig jaar dan ook met negen procent. De looptijd van die lening wordt ook steeds korter: in 2012 liep nog 19 procent over 25 jaar of langer, vorig jaar was dat minder dan 12 procent. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste wens: man op motor in glazen doodskist begraven

Laatste wens: man op motor in glazen doodskist begraven

http://static2.hln.be/static/photo/2014/5/13/0/20140131231106/media_xll_6449745.jpg

De familie van de Amerikaanse motorliefhebber Billy Standley vervulde zijn laatste wens door hem op zijn geliefde Harley Davidson in een transparante doodskist te begraven.

De vervulling van de wens van Standley uit Mechanicsburg was niet makkelijk. Bill had een extra grote begraafplaats nodig voor de doodskist uit plexiglas waar de motor uit 1967 in paste. De begrafenisondernemer heeft met een speciaal metalen harnas ervoor gezorgd dat hij tot in de eeuwigheid goed op het zadel  blijft zitten.

Volgens zijn familie was de man 18 jaar zoet met de voorbereiding van zijn eigen begrafenis. Billy wilde niet enkel op zijn motor naar de hemel rijden, hij wilde ook dat de wereld dit kon zien met een doorzichtige kist. Zijn zonen hebben vijf jaar geleden zijn bijzondere doodskist afgemaakt. De motard bewaarde het gevaarte in zijn garage en toonde het aan iedereen die op bezoek kwam. De 82-jarige man overleed zondag aan longkanker en werd vandaag begraven.(br.hln)


» Reageer (0)
31-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man levend teruggevonden na 16 maanden op Stille Oceaan

Man levend teruggevonden na 16 maanden op Stille Oceaan

http://static3.hln.be/static/photo/2014/1/7/12/20140131121530/media_xll_6448107.jpg

Een man die bijna anderhalf jaar geleden schipbreuk leed in de Stille Oceaan is levend teruggevonden. Jose Ivan at schildpadden, vogels en vis. Ook dronk hij het bloed van de schildpadden.

Ivan maakte in december 2012 een zeereis met een vriend van Mexico naar El Salvador. Het duo leed schipbreuk waarbij de vriend van Ivan op zee overleed.

De details van wat er daarna met Ivan is gebeurd zijn schaars, omdat de man in slechte gezondheid verkeert. Duidelijk is dat hij Spaans spreekt en dat hij overleefde door het eten van schildpadden, vogels en vissen. "We geven hem veel water, waardoor hij steeds sterker wordt", zo heeft een onderzoeker aan persbureau AFP laten weten. Ivan verblijft bij een familie op Ebon die hem voeding geeft.

De man werd gisteren 'ontdekt' toen zijn zeven meter lange motorboot werd gespot door bewoners van het geïsoleerde koraaleiland Ebon. Hij droeg slechts ondergoed en heeft lang haar en een baard. Omdat er geen vismateriaal op de beschadigde boot aanwezig was, wordt vermoed dat de drenkeling vissen ving met zijn handen.

Het verhaal van Ivan heeft veel weg van de film 'Cast Away' uit 2000, waarin acteur Tom Hanks moet zien te overleven op een eiland. Ebon is onderdeel van de eilandengroep Marshall, gesitueerd in de noordelijke Stille Oceaan. Het bestaat uit 30 atollen en 1.100 eilanden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgepast: grieppiek komt eraan

Opgepast: grieppiek komt eraan

 http://static3.hln.be/static/photo/2014/16/15/0/20140131104425/media_xll_6446925.jpg

Het griepseizoen zal hoogstwaarschijnlijk vanaf ­volgende week beginnen. Griepcommissaris Marc Van Ranst merkt dat het aantal gevallen in stijgende lijn zit. "Ik verwacht dat de griep zich volgende week doorzet. Ook in Frankrijk en Spanje is er al sprake van een epidemie." Een piek in het aantal zieken wordt in de tweede helft van februari verwacht.

Steeds meer mensen worden momenteel geveld door de griep. "Al zijn er nu nog niet heel veel gevallen", zegt Marc Van Ranst. "Het gaat wel stilaan omhoog. Ik verwacht dat volgende week een scharniermoment zal zijn, waarop het echt gaat beginnen. Dat in Spanje en Frankrijk de griep al doorgebroken is, is een teken dat het er ook bij ons zit aan te komen. In ­Frankrijk denkt men volgende week de epidemiedrempel te overschrijden."

De griep is dit jaar bijzonder laat, want normaal liggen rond Nieuwjaar al heel wat mensen ziek in bed. "Ik verwacht dat het virus nu dezelfde timing zal hebben als in 2012. De piek zal waarschijnlijk in de tweede helft van februari liggen."

Huisartsen merken alvast dat ze steeds meer patiënten met griep over de vloer krijgen. "We hebben er lang op moeten wachten, maar ik zie nu meer mensen die het te pakken hebben», zegt huisarts Rufij Baeke. "Ik verwacht ook dat het aantal zieken gaat toenemen nu de studenten gedaan hebben met hun examens en weer volop met elkaar ­optrekken." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handtas activeert slot bij koopverslaafde vrouwen

Handtas activeert slot bij koopverslaafde vrouwen

http://static2.hln.be/static/photo/2014/2/6/8/20140131091924/media_xll_6447443.jpg

In een poging om de schuldenberg van koopverslaafde vrouwen terug te schroeven, lanceert het Australische creditcardfinder de iBag. Deze slimme handtas sluit zich automatisch af wanneer dames in de 'gevarenzone' van hun favoriete winkels komen of veelvuldig naar hun portemonnee grijpen.

"Heel veel mensen zijn overduidelijk hun zelfcontrole kwijt als het aankomt op aankopen met een kredietkaart. Maar liefst 1 op de 4 slaagt er niet in maandelijks haar schulden af te lossen. Ze realiseren zich niet hoe groot de financiële impact van hun impulsief koopgedrag is", stelt Michelle Hutchison van het Australische creditcardfinder.

Hoewel ze best beseft dat een slot op je handtas niet alle problemen van de baan kan helpen, vindt Hutchison het toch een stap in de goede richting. Met dank aan slimme sensoren kan de iBag inschatten wanneer iemand op koopjacht is. Dankzij een 'smart tag' op de portemonnee wordt opgevolgd hoe vaak die uit de handtas wordt genomen. Deze frequentie wordt gebruikt om de kans op een aanval van koopwoede in te schatten. De ingebouwde LED-lampjes lichten rood op om alarm te slaan en de handtas stuurt ook sms'jes naar de eigenaar als eerste waarschuwing.

Door de favoriete winkels of centra en de meest voorkomende tijdstippen te registreren, weet de handtas perfect wanneer hij zich hermetisch moet afsluiten. "De iBag zal je (hopelijk) bewust maken van je koopgedrag, maar kan je uiteindelijk niet tegenhouden van over je budget te gaan", klinkt de nuchtere instelling van de makers.(br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!