Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




13-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilderij Gerhard Richter geveild voor 21 miljoen

Schilderij Gerhard Richter geveild voor 21 miljoen

http://static2.hln.be/static/photo/2014/11/11/13/20140213101657/media_xll_6483913.jpg

Het abstracte schilderij 'Wand' van de Duitse kunstenaar Gerhard Richter is gisteravond in Londen geveild voor 17,4 miljoen pond (meer dan 21 miljoen euro).

Veilinghuis Sotheby's heeft de identiteit van de koper niet bekendgemaakt.

Wand vertoont een rood vlak met blauwe strepen. De uit de DDR afkomstige Richter (82) schilderde het in 1994. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Hoet opnieuw in 'kritieke toestand' in ziekenhuis

Jan Hoet opnieuw in 'kritieke toestand' in ziekenhuis

http://static0.hln.be/static/photo/2014/6/5/10/20140210125635/media_xll_6474370.jpg

Jan Hoet blijft sukkelen met zijn gezondheid. De kunstkenner liet enkele dagen geleden nog weten dat hij voortaan naar de dokters luistert en dat hij het rustiger aan ging doen, maar sinds zondagavond ligt hij opnieuw in het ziekenhuis, schrijft Het Nieuwsblad. Over de reden en de ernst van de opname is niets geweten, maar volgens zijn zoon verkeert Hoet opnieuw in kritieke toestand.

Jan Hoet werd de voorbije jaren niet gespaard. Hij overwon kanker, overleefde een kunstmatige coma, was dialysepatiënt met één nier en klapte in 2012 op de luchthaven van Hamburg in mekaar na een hartstilstand. Op 12 januari dit jaar kroop hij opnieuw door het oog van de naald toen hij op weg naar het UZ-Gent voor een nachtelijke nierdialyse geveld werd door een tweede hartstilstand.

Toch heeft Hoet er altijd de moed ingehouden. Schrik dat het licht voorgoed zou uitgaan, heeft hij nooit gehad. "Waarom zou ik schrík hebben? Ik ben geen klagend type, ik relativeer alles. Wat komt, dat komt. Ik maak me daar geen zorgen over. ­Eigenlijk voel ik me als een jong kind, dat geniet van elke dag. Ik weet ook niet wat de toekomst brengt." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veerle Baetens tekent bij agentschap van Al Pacino en Jodie Foster

Veerle Baetens tekent bij agentschap van Al Pacino en Jodie Foster

http://static1.hln.be/static/photo/2014/10/10/11/20140212232701/media_xll_6483266.jpg

Veerle Baetens heeft een contract ondertekend bij het Amerikaanse talentenagentschap ICM Partners. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) .

ICM Partners is een agentschap dat talent vertegenwoordigt in film en televisie, literatuur, muziek en nieuwe media. Het filmdepartement van het agentschap heeft onder meer Spike Lee, Al Pacino, Richard Gere, Jodie Foster, Maggie Smith, Christoph Waltz, Christina Hendrickx en Sofia Coppola onder zijn hoede.

Baetens won in december nog een European Film Award als beste Europese actrice, voor haar rol in 'The Broken Circle Breakdown'. Die film sleepte een oscarnominatie in de wacht in de categorie Beste Niet-Engelstalige film.

Enkele dagen geleden raakte al bekend dat Felix van Groeningen, de regisseur van 'The Broken Circle Breakdown', getekend heeft bij een Amerikaans agentschap. Bij hem gaat het om Creative Artists Agency, dat ook al Matthias Schoenaerts onder contract heeft. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kannibalistisch restaurant serveerde mensenhoofden

Kannibalistisch restaurant serveerde mensenhoofden

http://static2.hln.be/static/photo/2014/2/13/12/20140212155206/media_xll_6482232.jpg

Agenten hebben elf mensen gearresteerd en een hotelrestaurant gesloten nadat er twee mensenhoofden gewikkeld in cellofaan werden aangetroffen. De politiediensten deden de lugubere ontdekking in de Nigeriaanse stad Anambra.

Het mensenvlees werd blijkbaar als een dure delicatesse verkocht. Zelfs geroosterde hoofden stonden op het menu volgens de autoriteiten. Daarnaast vonden de agenten een heel wapenarsenaal en ontelbare mobieltjes.

"Wat gebeurt er toch allemaal in dit land?", reageerde een geestelijke die tot zijn verbijstering onbewust mensenvlees bleek te hebben gegeten in het restaurant. "Ik begin echt schrik te krijgen van de mensen in dit deel van de wereld. (br.hln)


» Reageer (0)
12-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Officieel: griep is in het land

Officieel: griep is in het land

http://static2.hln.be/static/photo/2014/1/9/8/20140212124849/media_xll_6481718.jpg

De griep is in opmars, al is het nog te vroeg om van een epidemie te spreken. Dat meldt het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) op basis van zijn meest recente cijfers.

"Tussen 3 en 9 februari consulteerden ongeveer 165 personen op 100.000 inwoners hun dokter met een griepaal syndroom", aldus dr. Viviane Van Casteren, diensthoofd gezondheidszorgonderzoek bij het WIV. Toch zijn nog niet alle criteria voor een epidemie vervuld: daarvoor moet de epidemische drempel immers minstens twee opeenvolgende weken overschreden worden.

De stijging van het aantal griepgevallen doet zich voor in alle leeftijdscategorieën, behalve bij de 65-plussers, en komt in gelijke mate voor in Vlaanderen, Wallonië en Brussel, aldus het WIV.

Tot op heden stemmen de varianten van het virus die in België circuleren overeen met die in het griepvaccin. Personen die tot een risicogroep behoren (personen ouder dan 65, zwangere vrouwen vanaf het tweede trimester, mensen met een chronische ziekte) en die nog niet zijn gevaccineerd, worden dan ook aangeraden zich snel te laten vaccineren. Het duurt immers gemiddeld twee weken vooraleer het vaccin effectief is.

Het WIV voegt nog toe dat iedereen kan helpen om de griepoverdracht te beperken, bijvoorbeeld door in een zakdoek te hoesten en de handen regelmatig te wassen. Wie griepsymptomen heeft, blijft best thuis. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer honden gestolen

Steeds meer honden gestolen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/1/11/3/20140212062453/media_xll_6480768.jpg

Vorig jaar werden in België 2.928 honden aangegeven als verloren of gestolen. Dat is een stijging met 21 procent tegenover 2012, zo schrijven Het Laatste Nieuws en La Dernière Heure op basis van cijfers van de Belgische Vereniging voor Identificatie en Registratie van Honden (BVIRH).

Het BVIRH spreekt van een echte plaag en vermoedt in veel gevallen kwaad opzet. Vooral de populaire rassen chihuahua, jack russel en de border collie lopen volgens BVIRH-directeur Léonard Monami gevaar. De vereniging weet ook nog dat de verkoop van honden voor het eerst sinds 2005 weer is gestegen: 156.799 exemplaren vonden in 2013 een eigenaar. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afrika krijgt clitoris-kliniek voor verminkte vrouwen

Afrika krijgt clitoris-kliniek voor verminkte vrouwen

http://static3.hln.be/static/photo/2014/2/10/6/20140211175256/media_xll_6479781.jpg

Als eerste land in Afrika krijgt Burkina Faso een kliniek voor vrouwelijke slachtoffers van genitale verminkingen. Ze kunnen er hersteloperaties ondergaan aan clitorissen en schaamlippen die het mogelijk kunnen maken weer een orgasme te beleven. Initiatiefnemer is een niet-gouvernementele organisatie die samenwerkt met een soortgelijke kliniek in de Verenigde Staten.

Het omstreden ziekenhuis opent op 7 maart zijn deuren in de stad Bobo-Dioulasso, de op een na grootste stad in het West-Afrikaanse Burkina Faso, meldt het Franse persbureau Agence France Presse (AFP).  De initiatiefnemers haalden de mosterd naar eigen zeggen bij een kliniek in San Francisco. Die biedt dergelijke 'hersteloperaties' voor vrouwen al aan. De chirurgen beweren slachtoffers het gevoel in hun clitoris te kunnen teruggeven met zelfs weer kans op een orgasme.

Weer genieten
De hersteloperaties in de kliniek in Burkina Faso duren ongeveer 45 minuten en zijn gratis. Er staan volgens de betrokkenen al 300 vrouwelijke slachtoffers van genitale verminking op de wachtlijst. Niet verwonderlijk, vindt woordvoerster Nadine Gary van Clitoraid, de niet-gouvernementele organisatie (NGO) die het ziekenhuis liet bouwen. "Wij geven vrouwen zowel hun waardigheid terug als de mogelijkheid om lichamelijk te genieten, iets wat hen tegen hun wil is ontnomen," zo verklaart ze tegenover het Franse persbureau.

Het ziekenhuis kreeg de naam Kamkazo oftewel Huis voor Vrouwen maar wordt in de volksmond al 'plezierkliniek' genoemd. De Wereldgezondheidsorganisatie van de VN schat dat wereldwijd tussen de 100 miljoen en 140 miljoen vrouwen het slachtoffer zijn geworden van genitale verminking. Dat komt het vaakst voor in landen in het noordoosten en westen van Afrika. Het wegsnijden van de clitoris en schaamlippen is het meest gebruikelijk.    

Het aantal genitale verminkingen in Burkina Faso is al gedaald sinds de ingang van het verbod in 1996, maar onderzoek wees in 2010 uit dat 58 procent van de slachtoffers meisjes zijn bij wie clitoris en/of schaamlippen zijn verwijderd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermiste klimmer na 34 jaar dood teruggevonden

Vermiste klimmer na 34 jaar dood teruggevonden

http://static2.hln.be/static/photo/2014/6/3/1/20140212070822/media_xll_6480811.jpg

Een helikopterpiloot met een arendsoog merkte een lichaam op, op de top van de Matterhorn. Een politieteam beklom de reus in de Zwitserse Alpen en trof er het lichaam aan van een Britse klimmer. De man werd sinds 1979 vermist.

De politie trof ook nog de uitrusting van de man aan waaronder ook een ijsbijl. Terug beneden gekomen gingen ze snuffelen in hun data, een lijst van 280 vermiste klimmers sinds 1926. Een dna-test bracht aan het licht dat het lichaam een Brit was die in december 1979 'van de radar verdween'. De politie gaf nog mee dat het om een 27-jarige man ging.

Dankzij nieuwe technologieën wordt het steeds makkelijker om vermiste klimmers op te sporen en door de opwarming van de aarde en het smelten van het ijs op bergtoppen komen ook vaker lichamen van klimmers aan de oppervlakte die lang geleden verdwenen zijn.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shanice Wilson - I Love Your Smile

Shanice Wilson - I Love Your Smile

Klik op de foto om haar te beluisteren






Shanice (echte naam Shanice Wilson, geboren 14 mei 1973) is een Amerikaans zangeres. Ze is vooral bekend van haar hitsingle I love your smile, waarmee ze in Nederland  begin 1991  een nummer 1-hit haalde.

Op 11-jarige leeftijd werd Shanice ontdekt door platenmaatschappij A&M-Records, nadat ze in meerdere talentenshows had opgetreden. In 1990 tekende ze een contract bij Motown. Met de producer Narada Michael Walden scoorde ze een hit met I love your smile. Sindsdien heeft ze enkele singles en albums uitgebracht, maar geen hits meer gescoord in Nederland en België.

Sinds februari 2000 is Shanice getrouwd met de komiek/acteur "Flex" Alexander (echte naam Marc Alexander Knox). Samen hebben ze twee kinderen; dochter Imani Shekinah Alexander en zoon Elijah Alexander

Dankzij haar doorbraak stijgt de voornaam  Shanice enorm in populariteit. In 1991 werden er in Nederland nog maar 3 meisjes met deze voornaam geboren; in 1992 waren dit er 109. Dat is een toename van 3533%. Vanaf 1993 daalt de voornaam weer langzaam in populariteit



» Reageer (0)
11-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze voedingsfouten zorgen voor puistjes en rimpels

Deze voedingsfouten zorgen voor puistjes en rimpels

http://static3.hln.be/static/photo/2014/17/13/5/20140210103807/media_xll_6475160.jpg

Heb je last van acne, rimpels of wallen? Je voeding heeft meer invloed op je uiterlijk dan je denkt. Door vier onderstaande voedingsmiddelen te dumpen, kun je al snel en makkelijk je uiterlijk een boost geven.

Melk
Al sinds de jaren 60 brengen studies de consumptie van zuivel met acne in verband. Vroeger gaven artsen patiënten zelfs als raad te stoppen met het drinken van melk. Maar omdat acnemedicatieefficiënter werd, concentreerden dokters zich minder op preventie van puistjes door het schrappen van zuivel. In 2010 toonde een studie het verband tussen de melkconsumptie en acne aan. Nu suggeren Amerikaanse artsen acnepatiënten om melk te schrappen om te kijken of dat helpt.

Suikerbommen
Een team van voedingsexperts ontdekten dat voeding rijk aan koolhydraten of suiker slecht is voor je huid. Het gaat hier om ingrediënten als rozijnen, frisdrank, honing, wit brood, pasta en koekjes. Die doen je niveau van insuline stijgen, wat kan leiding tot ontstekingen in je lichaam als op je huid. Zeker producten als suikerrijke onbijtgranen en koekjes kun je maar beter vermijden.

Bbq
Het verhitten van vlees op hoge temperaturen produceert een chemische reactie tussen vet en proteïne. Het resultaat zijn bestanddelen die advanced glycation end products (AGES) genoemd worden. Deze worden in verband gebracht met oxidatieve stress en ontstekingen die roodheid, dofheid en rimpels veroorzaken. Waardoor je dus ouder gaat lijken. Dit bestanddeel zit ook in frietjes, chips en andere gefrituurde producten. In combinatie met UV-stralen, kan je huid dus echt een pak ouder lijken.

Zout
Chips en verwerkte voeding bevatten veel zout, wat tot de ophoping van water kan leiden. Als je vaak last hebt van opgezwollen lichaamsdelen, zal dit het duidelijkst onder de ogen zijn. Dit komt doordat de huid hier erg dun is. Als je dit bijvoorbeeld combineert met vette snacks die op een hoge temperatuur bereid worden, kan dit het effect van zout versterken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollywood-ster Shirley Temple (85) overleden

Hollywood-ster Shirley Temple (85) overleden

Klik op de foto om het filmpje te bekijken



De Amerikaanse actrice Shirley Temple is op 85-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie bekend gemaakt, meldt de Britse openbare omroep BBC.

Ze overleed in haar huis in Woodside in Californië, omringd door haar familie en naasten.

Temple, die in 1928 geboren werd, werd in de jaren 30 van de vorige eeuw bekend als kindsterretje. Het meisje met de blonde krulletjes speelde in die jaren in meer dan vijftig films, onder andere in 'Bright Eyes', 'Stand Up', 'Cheer' en 'Curly Top'. In 1934 won ze een speciale Jeugdoscar voor haar rol in de film 'Bright Eyes', wat van haar nog steeds de jongeste Oscarwinnares ooit maakt. Op amper 21-jarige leeftijd hield Temple de filmwereld voor bekeken. De laatste keer dat ze in een film was te zien, was in 1949.

In haar latere leven werd de actrice diplomaat. Van 1969 tot 1970 ging ze aan de slag als ambassadrice bij de Verenigde Naties. Vervolgens was ze twee jaar lang Amerikaanse ambassadrice in Ghana (1974-1976). Ook maakte ze het einde van het communistisch tijdperk mee in het toenmalige Tsjechoslowakije (1989-1992).

Temple was tweemaal gehuwd. Eerst stapte ze in het huwelijksbootje met John Agar. Met haar tweede echtgenoot Charles Alden Black kreeg Temple drie kinderen. (br.hln)


» Reageer (0)
10-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 regels voor een betere nachtrust

10 regels voor een betere nachtrust

http://static3.hln.be/static/photo/2014/0/10/0/20140210070404/media_xll_6474630.jpg

Een goede nachtrust is belangrijk, alleen is het niet voor iedereen weggelegd. Natuurgeneeskundige Mim Beim geeft tien regeltjes om 's morgens uitgeslapen uit je bed te stappen.

Vermijd neusdruppels en medicatie voor griep of verkoudheid. Deze medicijnen zorgen ervoor dat je alert en gespannen bent in plaats van tot rust te komen.

Huisdieren kunnen beter niet in je slaapkamer slapen. Een studie over slaapstoornis heeft aangetoond dat 53 procent van mensen met een huisdier gestoord wordt door het gesnurk, gehijg of gewoel van de dieren.

Drink zes uur voor dat je gaat slapen geen koffie, cola of energiedrankjes meer. Het is beter om voor citroenmelisse- of kamillethee te kiezen.

Zet alle lichtgevende elektronische apparaten zoals iPad's, smartphones en laptops uit.

Het drinken van alcohol zal je zeker helpen in slaap te vallen, maar studies tonen aan dat de tweede helft van de nacht de REM-slaap (Rapid Eye Movement ) verstoord wordt. Dit is het herstellende deel van de slaapcyclus.

Vermijd pizza's, gezouten pinda's en chips. Van zout eten krijg je dorst waardoor je gaat drinken en 's nacht wakker zal worden om naar het toilet te rennen.

Begin geen discussie met je partner of vrienden alvorens naar bed te gaan. Kopzorgen maken dat je blijft woelen in je bed.

Open een raam en zet de verwarming uit. Je slaapt het best wanneer je lichaam koel is.  

Kijk geen enge films of lees geen thrillers waarvan je nachtmerries krijgt.

Een grote maaltijd voor het slapengaan is een slecht idee omdat het spijsverteringsproces veel energie van het lichaam vergt. Het beste is om twee tot drie uur voor het slapen niets meer te eten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw schapen in 't Zwin

Opnieuw schapen in 't Zwin

http://static2.hln.be/static/photo/2014/0/7/8/20140210161835/media_xll_6476378.jpg

Na een afwezigheid van bijna twee decennia komen er opnieuw schapen in het kustnatuurdomein 't Zwin in Knokke-Heist. Vijf schapen werden vandaag uitgezet. Dit alles past in het nieuwe beheerproject ZTAR dat kon uitgevoerd worden met Europese centen.

Een van de projecten die met Europese middelen wordt uitgevoerd in het natuurdomein is het aanleggen van begrazingsblokken. Die komen er nu met de komst van de schapen. "De schapen zijn een ideale oplossing voor het beheer van het graslandschap. Om te voorkomen dat er één bepaalde grassoort overheerst kunnen we maaien, maar met de schapen hebben we een meer economische en ecologische manier gevonden", duidt werfleider van het Agentschap voor Natuur en Bos Piet Lozie.

Mogelijk kunnen er daar nog een aantal schapen bijkomen. Dat wordt bepaald na een grondige evaluatie volgend jaar. Ondertussen werd er wel beslist om het aantal runderen te verdubbelen tot vijftig, en dat voor een begrazingsblok dat drie keer zo groot is als het huidige blok.

De schapen werden maandag uitgezet onder het goedkeurend oog van enkele afgevaardigden van de Europese Commissie. Zij komen toezien hoe hun middelen gebruikt worden in het natuurdomein. De afgevaardigden zullen onder meer zien dat de broedvogeleilanden en de zoutwaterlagune hersteld zijn. In 2015 start de laatste en meest ingrijpende actie, het verbreden en verdiepen van de Zwingeul. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine helden tonen verwoestende gevolgen van meningitis

Kleine helden tonen verwoestende gevolgen van meningitis

http://oi58.tinypic.com/155nolx.jpg

Jade (8) en zusje Amber (5) die op amper tweejarige leeftijd tegen de ziekte moest vechten.

Amber Travis was amper twee jaar oud toen ze bijna stierf na het oplopen van meningitis of hersenvliesontsteking. Dokters moesten ledematen amputeren om haar leven te redden. Drie jaar later is moedige Amber het jongste kindje dat gefotografeerd werd door Anne Geddes in een poging om het bewustzijn rond de vreselijke ziekte te verhogen.

Alle campagnebeelden zullen op 24 april, uitgeroepen tot 'World Meningitis Awareness Day', door de wereldvermaarde fotografe online gezet worden. "Als moeder en gepassioneerde kinderrechtenactiviste, wil ik de bewustwording bij ouders vergroten zodat ze weten hoe ze hun kleintjes tegen de ziekte kunnen beschermen", aldus Geddes.

http://oi59.tinypic.com/35jbdpw.jpg

Slachtoffertje Ellie-May Challis samen met zus Sophie

"Je hoeft alleen maar een blik op deze kinderen te werpen om de verwoestende gevolgen van meningitis te zien. Het is een vreselijke nachtmerrie om te moeten aanzien hoe je spruit door zo'n beproeving moet. Maar tezelfdertijd tonen de confronterende beelden de ongelofelijke kracht die uitgaat van deze kinderen in tijden van rampspoed."

Op bovenstaande foto zien we Ellie-May Challis. Ze liep de ziekte op toen ze zestien maanden oud was. Voor de campagnefoto poseerde ze samen met haar oudere zus Sophie.

Harvey Parry (8) tot slot, verloor beide benen en een deel van zijn arm na een hersenvliesontsteking.

Amber, Ellie-May en Harvey: stuk voor stuk kleine helden die groots zijn in hun beproeving. Petje af voor de ongelofelijke moed die ze tentoonspreiden! (br.hln - foto's kos)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Travolta: Ik was prinses Diana's droomprins

John Travolta: "Ik was prinses Diana's droomprins"

http://static3.hln.be/static/photo/2014/6/0/13/20140210115148/media_xll_6475453.jpg

Travolta en prinses Diana tijdens het galadiner in het Witte Huis in 1985

Toen hij in 1985 in het Witte Huis tijdens een galadiner met prinses Diana danste, had John Travolta het gevoel dat hij even haar droomprins was die haar meenam naar haar kinderjaren.

"Ze was schattig en meisjesachtig en ik voelde dat ik haar terug in de tijd meenam toen we dansten. Ze had als kind wellicht 'Grease' gezien en terwijl we dansten was ik haar droomprins".

Toch was Travolta helemaal niet nerveus toen hij de prinses in zijn armen nam om de dansvloer. "Ik had haar voordien met prins Charles zien dansen, dus ik wist dat ze sterk was. Het leek alsof zij hem leidde. Omdat ik wist dat de wereld meekeek, bedacht ik dat ik haar een gevoel van zekerheid moest geven, het gevoel dat ik wist wat ik moest doen. Ik plaatste mijn hand in het midden van haar rug, bracht haar hand naar beneden en gaf haar vertrouwen".

"Ze deed het voortreffelijk, en dat kwam omdat ze de regel kent dat het okay is belangrijk te zijn op voorwaarde dat alle anderen even belangrijk zijn". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is Snuffles, de hond met twee neuzen

Dit is Snuffles, de hond met twee neuzen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/12/11/9/20140210072445/media_xll_6474699.jpg

Goed nieuws voor 'Snuffles'. De vijf maanden oude herdershond uit Schotland heeft eindelijk een nieuwe 'thuis' gevonden. De viervoeter met twee neuzen belandde ongeveer een maand geleden in een asiel in Glasgow (Schotland), maar potentiële baasjes haalden telkens hun neus op toen ze het dier zagen.

Snuffles - die eerder als 'Diesel' door het leven ging - heeft in zijn korte leven al vier verschillende eigenaars gehad. Zij schoven de hond iedere keer aan de kant omwille van zijn dubbele reukorgaan.

Sinds de Britse organisatie Dogs Trust er zich vorige week mee moeide, lopen hondenliefhebbers storm voor de viervoeter. Het asiel werd overspoeld met e-mails en telefoons van geïnteresseerden die Snuffles wilden adopteren. De uitverkorene maakte vorige week een wandeling met de trouwe viervoeter en zei dat de puppy ondanks zijn 'looks' perfect was. Dierenarts Angela McAllister benadrukt dat de afwijking geen gezondheidsproblemen tot gevolg heeft.

Snuffles verhuist volgende week naar East Lothian, in het zuidoosten van Schotland. Daar wacht hem een nieuw onderkomen met een grote tuin. Vijfde keer, goede keer? (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kungfu-oma (80) slaat overvaller het huis uit

Kungfu-oma (80) slaat overvaller het huis uit

http://static2.hln.be/static/photo/2014/6/6/1/20140210064956/media_xll_6474541.jpg

80 is ze, maar Larissa Olkhovsky uit het Nederlandse Gouda is voor geen kleintje vervaard. Vrijdagmiddag sloeg ze met haar vuisten een jonge knul, die haar huis binnendrong en dreigde met een mes, de deur uit. "Ik werd toch zó fantastisch boos, precies zoals ik op zelfverdedigingsles heb geleerd!"

De tiener die op zoek was naar een makkelijk te verschalken prooi voor een overval, had vette pech. "Hij heeft precies het meest verkeerde ouwe vrouwtje uitgezocht dat je maar kunt bedenken", zegt haar familie trots.

Larissa Olkhovsky heeft aan haar ontmoeting met de jeugdige overvaller een bont en blauwe rechtervuist, een linkerhand vol hechtingen, een gekneusde schouder, zere ribben en wonden op haar hoofd overgehouden. "Maar ik heb het overleefd, al die training op de sportschool en mijn zelfverdedigingslessen hebben gewerkt! Ik ben heel sterk en gespierd, weet je. Een voorbeeld, zeggen ze altijd op de sportschool."

Een paar jaar geleden werd er in haar buurtje, vlakbij het spoor in Gouda, een oudere vrouw overvallen. "De hele buurt was bang, ik ook. En dat is een heel onprettig gevoel: bang zijn. Op de sportschool heb ik toen gevraagd: 'kunnen jullie mij wat zelfverdedigingslessen geven'. Dat wilden er wel meer: in een mum van tijd meldden zich een stuk of vijftien vrouwen." Zo'n 6 uur per week is de charmante Larissa aan het sporten. "Ik ben altijd zó voorzichtig, sluit alle deuren goed af en na zevenen 's avonds doe ik nooit open. Maar wie verwacht er nou om drie uur 's middags een overvaller? Waarom hij mij moest hebben, weet ik niet: ik denk dat hij gewoon de eerste de beste die een deur opendeed, te pakken nam."

Toen ze nietsvermoedend de deur opende, drong de jonge knul meteen het piepkleine halletje binnen. Altijd heeft ze een busje pepperspray klaar staan, en een kleine handzaag. Tip van de zelfverdedigingsinstructeur. "Maar ik had helemaal geen tijd om die te pakken! Die jongen, een éngeltje om te zien, zo knap, bedreigde me meteen met een mes. Dat mes heb ik gepakt met mijn linkerhand, ik voelde er niks van. Dacht alleen maar: dat ding moet niet in de buurt van mijn keel of mijn hart komen! Ik heb geen seconde losgelaten. Met mijn rechterhand maakte ik een vuist en ik heb geslagen en geslagen, en alle vieze woorden naar hem toe geslingerd die ik maar kende! Ik bleef maar slaan, ik was zó boos! Mijn woede heeft mij gered."

Ze sloeg de overvaller de deur uit. "Hij weg, en ik had het mes. Dat was dubbel geluk: met zijn DNA erop!" Eventjes ging ze op de bank zitten, bijkomen. Toen belde ze haar dochter. Die schrok zich een ongeluk: "Overal lag bloed." Bang is ze nog steeds niet. "Ik heb zelfvertrouwen, dat is nu echt bewezen. De eerste nacht heb ik wel steeds dat mes gezien. Die paar klappen: oké, maar dat mes... Ach, nu is het alweer over. Ik heb in mijn leven al zoveel meegemaakt, en overal ben ik sterker uit gekomen." (br.hln)


» Reageer (0)
09-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eten voor een mooiere huid

Eten voor een mooiere huid

http://static1.hln.be/static/photo/2014/5/1/11/20140209065439/media_xll_6472241.jpg

Gezichtsverzorging begint met het juiste dieet. Door voor bepaalde voedingsstoffen te kiezen, heb je geen dure camouflageproducten of zalfjes meer nodig om imperfecties weg te werken.

Citrusvruchten
Vitamine C is een belangrijke component in tal van gezichtscrèmes. Deze vitamine helpt bij de productie van collageen, een eiwit dat de structuur van de huid bepaalt. De afbraak van collageen versnelt aanzienlijk na de leeftijd van 30 waardoor de huid uitzakt. Voeding dat rijk is aan vitamine C, zoals sinaasappels, kersen en pompelmoes, voorkomt rimpels.

Schaal- en schelpdieren
Vooral vettige vissoorten en oesters doen wonderen voor de huid. De hoge omega 3-waarden zorgen voor minder droge plekken en ontstekingen waardoor de huid minder snel veroudert. Onderzoek heeft bovendien aangetoond dat omega 3 het risico op eczeem en psoriasis verkleint. Een extra pluspunt is dat het de bloedcirculatie verbetert, waardoor de huid een mooiere gloed krijgt.

Sojamelk
De isoflavonen, natuurlijke plantenbestanddelen uit soja, zorgen dat collageen langer in de huid blijft. Een studie uit 2012 toonde aan dat mensen die sojamelk dronken duidelijk minder rimpels hadden. Volgens de onderzoekers voorkomen de isoflavonen de afbraak van collageen waardoor de huid er gezond en jeugdig uitziet.

Koffie en thee  
Het drinken van koffie vermindert het risico op huidkanker. Een recent onderzoek, waar meer dan 93.000 vrouwen aan deelnamen, toont aan dat vrouwen die een kopje koffie per dag dronken 15 procent minder kans hadden om huidkanker te krijgen. Hoe meer koffie ze dronken, hoe lager het risico. De cafeïne verwijdert de huidcellen die door de uv-straling werden beschadigd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griepsymptomen? Blijf dan 5 dagen thuis!

Griepsymptomen? Blijf dan 5 dagen thuis!

http://static0.hln.be/static/photo/2014/6/13/8/20140209114534/media_xll_6472508.jpg

De verspreiding van het griepvirus kan tot 75 procent ingeperkt worden, als mensen met symptomen van de griep enkele dagen zouden thuisblijven. Dat berekenden twee doctoraatsstudenten die verbonden zijn aan CenStat, het Centrum voor Statistiek van de UHasselt.

De doctoraatsstudenten Kim Van Kerckhove en Amin Azmon berekenden dat 66 procent van de mensen met griepsymptomen verantwoordelijk is voor de besmetting van anderen. Veel van die mensen gaan echter gewoon werken of naar school, of nemen deel aan vrijetijdsactiviteiten.

"Indien deze mensen drie tot vijf dagen thuis zouden blijven om uit te zieken, dan zouden er 75 procent minder griepgevallen zijn in de algemene bevolking en dat over het hele griepseizoen", aldus prof. dr. Niel Hens (UHasselt en Universiteit Antwerpen). Als 20 of 50 procent van die mensen zou thuisblijven, daalt het aantal griepgevallen met respectievelijk 31 en 49 procent, berekenden de statistici.

Zij raden mensen met symptomen daarom aan om thuis te blijven. "Wie plots koorts voelt opkomen in combinatie met één of meerdere andere symptomen zoals keelpijn, hoesten, spierpijn, vermoeidheid, uitputting en rillingen, zal waarschijnlijk het griepvirus te pakken hebben", klinkt het. "De kans dat mensen in hun omgeving ook snel besmet zullen raken, is bijzonder groot." Doorgaans duurt het besmettingsgevaar twee tot drie dagen.

Voor de studie werd het 'contactgedrag' van 140 zieke mensen geregistreerd. Die gegevens werden gecombineerd met cijfers over het aantal zieken in het Verenigd Koninkrijk tijdens een pandemie in 2009. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.George Price Boyce 1826 –1897 was een Engels kunstschilder

George Price Boyce 24 september 1826 – 9 februari 1897 was een Engels kunstschilder

http://oi62.tinypic.com/2ufwqv6.jpg

George Price Boyce (Londen, 24 september 1826 – aldaar, 9 februari 1897) was een Engels kunstschilder die wordt geassocieerd met de beweging van de Prerafaëlieten.

Boyce was de zoon van een welvarende wijnkoopman en pandjesbaas. Hij was de oudere broer van de eveneens bij de Prerafaëlieten betrokken talentvolle schilderes Joanna Mary Boyce. Zij overleed op 30-jarige leeftijd in het kraambed.

http://oi62.tinypic.com/iggrvc.jpg


Hij ging in 1846 in de leer bij een architectenbureau, waar hij drie jaar werkte als tekenaar. In 1849 ontmoette hij in Wales de landschapsschilder David Cox (1783 – 1859), die hem ertoe bracht zich te richten op de schilderkunst. Zijn vader steunde zijn beide kinderen bij het volgen van hun artistieke aspiraties.

Boyce maakte kennis met de kunsthistoricus John Ruskin en met Thomas Seddon en raakte eveneens bevriend met Dante Gabriel Rossetti, een van de voormannen van de Pre-Raphaelite Brotherhood. Zodoende kwam hij in aanraking met deze beweging en de andere daarbij betrokken kunstenaars. Hij beschrijft zijn levenslange vriendschap met Rossetti in zijn in 1940 gepubliceerde dagboeken.

http://oi59.tinypic.com/eamnmq.jpg



In de vroege jaren 1850 vervaardigde hij landschap- en architectuurschilderingen. Hoewel hij ook wel in olieverf werkte, ging zijn voorkeur uit naar het aquarel. Mede op advies van Ruskin reisde hij naar Italië, waar hij gebouwen schilderde in Venetië en Verona. Ook bezocht hij Zwitserland en Egypte.

http://oi60.tinypic.com/24ybbxx.jpg



In 1864 werd Boyce geassocieerd lid van de Royal Water Colour Society en volledig lid in 1877. Hij was mede-oprichter van de Hogarth Club.


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!