Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




23-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Ottis Adams 1851-1927 was een impressionist

John Ottis Adams 1851-1927 was een Amerikaanse impressionistische kunstschilder

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijken



John Ottis Adams (Amity (Indiana), 8 juli 1851 - Indianapolis (Indiana), 28 januari 1927) was een Amerikaanse impressionistische kunstschilder en lid van de Hoosier Group.

Hij bracht zijn jeugd door in Franklin, Shelbyville en Martinsville en ging voor twee jaar naar het Wabash College in Crawfordsville.





http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/adams.jpg?t=1265551974



Hij studeerde voor twee jaar kunst aan de Royal College of Art in Londen samen met John Parker, voor zeven jaar aan de Academie voor Beeldende Kunst in München samen met Theodore Steele en in Schleissheim samen met J. Frank Currier. In 1887 opende hij in Muncie (Indiana) een studio en een kunstschool. Nadat deze school was gesloten was hij een van de oprichters van de Muncie Art Students League.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Adams_John_Ottis-2.jpg?t=1265552087



Later richtte Adams, samen met andere leden van de Hoosier Groep, de Herron School of Art op in Indianapolis.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/adams-2.jpg?t=1265552142



Samen met zijn vrouw Winifred Brady Adams, ook een schilder, woonde en schilderde hij op De Hermitage in Brookville, net als Steele en zijn vrouw.

Samen met William Forsyth, gaf Adams ook les aan Francis Focer Brown.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/John_Ottis_Adams.jpg?t=1265552019


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maria von Trapp overleden

Maria von Trapp van 'Sound of Music' overleden

http://static3.hln.be/static/photo/2014/6/11/0/20140223025509/media_xll_6513510.jpg

Maria von Trapp, die met haar familiekoor de inspiratiebron vormde voor de later ook als film bewerkte musical 'The Sound of Music', is deze week overleden in haar woning in Stowe, in de Amerikaanse staat Vermont. Von Trapp is 99 jaar geworden.

Haar 75-jarige halfbroer Johannes von Trapp bevestigde haar overlijden, afgelopen dinsdag, en omschreef haar als "een lieve vrouw die een van de weinige echt goede mensen was". Maria von Trapp was de laatst overgebleven telg uit de Von Trapp-familie zoals die in de uit 1959 daterende musical werd geportretteerd.

De Von Trapps, in Europa gedurende de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog bekend geworden dankzij hun zangkunsten, vluchtten in 1938 uit het door de nazi's bezette Oostenrijk. Hun levensverhaal zou worden vastgelegd in 'The Sound of Music', waarvan in 1965 een filmbewerking volgde die uitgroeide tot een van de succesvolste producties uit de geschiedenis van Hollywood.

Von Trapp, die voluit Maria Franziska heette, was de op een na oudste dochter van kapitein Georg von Trapp en zijn eerste vrouw Agathe Whitehead. In de film heet ze Louisa.

Het gezin kwam in 1942, tijdens een vakantie na een tournee, in Stowe (Vermont) terecht en begon er een hotel, de Trapp Family Lodge. Dat is nog steeds in bedrijf.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15.500 bezoekers voor uitverkochte Museum Night Fever

15.500 bezoekers voor uitverkochte Museum Night Fever

http://static1.hln.be/static/photo/2014/0/16/5/20140223091804/media_xll_6513770.jpg

De zevende editie van Museum Night Fever, de Nacht van de Brusselse Musea, trok gisterenavond en vannacht 15.500 unieke bezoekers, goed voor een totaal van 54.000 museumbezoeken. Dat zijn net iets minder unieke bezoekers dan de 16.000 die de zesde editie vorig jaar trok maar het betekent wel dat alle tickets uitverkocht waren.

De musea die de meeste bezoekers over de vloer kregen waren Bozar, dat uitpakte met de toptentoonstellingen van Michaël Borremans en Zurbarán en het BELvue Museum met onder andere live concerten van enkele veelbelovende beginnende Belgische bands en "onzichtbare" performances. Beiden haalden elk 9.800 bezoekers.

De Archeologische Site van de Coudenberg waar bezoekers konden deelnemen aan een middeleeuws spelparcours, en de Munt, dat met als thema "revolutie" zorgde voor een indrukwekkend geluids- en lichtspektakel in de foyer en de grote operazaal trokken respectievelijk 4.100 en 3.450 bezoekers. Twintig gelukkigen konden zelfs blijven overnachten op de scène van de grote zaal van de Munt.

De afterparty, in samenwerking met Bulex in de Brussels Event Brewery, in 6 verschillende zalen, trok meer dan 4.000 feestvierders, waarvan 3.000 jongeren die net daarvoor ook de musea hadden bezocht.

Het publiek was volgens de organisatoren opvallend jong, met zo'n 70 procent van de bezoekers onder de 35 jaar. De Museum Night Fever pass kan nog tot eind maart worden ingeruild tegen één gratis bezoek in één van de deelnemende musea. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Triest: pinguïns treuren om gestorven baby

Triest: pinguïns treuren om gestorven baby

Klik op de foto om het ontroerende filmpje te bekijken



Leed in de dierenwereld leidt soms tot erg emotionele taferelen. Dat bewijzen deze beelden uit een BBC-documentaire van een ouderpaar keizerspinguïns dat treurt om hun gestorven kleintje.

Een groot verlies voor de ouders als je weet dat de keizerspinguïn in de volle Antarctische winter broedt. Hierbij trotseren de dieren temperaturen van soms wel 60 graden onder nul en stormwinden tot 200 kilometer per uur. De ouders zullen een jaar moeten wachten om een nieuwe spruit te mogen verwelkomen. (br.hln)


» Reageer (0)
22-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontroerend: olifant ontmoet na 37 jaar soortgenoot

Ontroerend: olifant ontmoet na 37 jaar soortgenoot

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Een 41-jaar oude Afrikaanse olifant onmoette begin deze maand voor het eerst in 37 jaar een andere olifant, dat meldt de Daily Mail. Mila, die vorig jaar vanuit Nieuw-Zeeland naar de zoo van San Diego in Californië werd overgevlogen, leefde decennialang in eenzaamheid. De beelden van haar ontmoeting met de olifant Mary waren dan ook hartverwarmend.

Mila zat meer dan dertig jaar alleen in een circus in Nieuw-Zeeland, nadat ze in Namibië gevangen was genomen. Toen ze uiteindelijk in een zoo in Nieuw-Zeeland terechtkwam, hadden de stress van het circus en het leven in gevangenschap een angstig dier van haar gemaakt. Volgens de Daily Mail had Mila's vorige verzorgster, Helen Schofield, altijd gehoopt dat de olifant op een dag herenigd zou worden met soortgenoten. Die waren er immers niet in de Franklin Zoo.

Helen Schofield stierf in 2012 terwijl ze Mila verzorgde, maar haar wens kwam uit toen Mila vorig jaar overgevlogen werd naar de zoo van San Diego, waar zes Afrikaanse en Indiase olifanten leven. De dieren zijn allemaal tussen de 33 en 49 jaar oud. Tijdens de kerstperiode bleef Mila nog in quarantaine zodat ze zich aan haar nieuwe omgeving kon aanpassen, maar begin deze maand was het dan eindelijk zover: ze mocht voor het eerst kennismaken met Mary, de leider van de kudde olifanten.  

De videobeelden zijn hartverwarmend en laten zien hoe de Afrikaanse olifanten elkaar door een hek begroeten met hun slurf. Volgens de verzorgers is Mary een zachtaardige en geduldige leider en kunnen de twee het ondertussen al goed met elkaar vinden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je hond hoort aan je stem of je droef of blij bent

Je hond hoort aan je stem of je droef of blij bent

http://static1.hln.be/static/photo/2014/7/7/9/20140221095213/media_xll_6508134.jpg

Heb je altijd al gedacht dat je hond wéét of je gelukkig of droevig bent? De wetenschap lijkt je gelijk te geven. Een nieuwe studie wijst uit dat honden gevoelig zijn voor signalen in de menselijke stem die onze gevoelens verraden.

Hongaarse onderzoekers menen dat het gedeelte in de hersenen dat verantwoordelijk is voor de herkenning van stemmen en andere geluiden 100 miljoen jaar geleden in zowel hond als mens is geëvolueerd.

"Honden en mensen delen een gelijkaardige sociale omgeving", stelt Attila Andics van de onderzoeksgroep voor gedragsbiologie. "Onze bevindingen suggereren dat beide soorten gelijkaardige hersenmechanismes gebruiken om sociale informatie te verwerken. Dit kan verklaren waarom de gesproken communicatie tussen mens en hond zo succesvol is".

Voor hun studie leerden de onderzoekers elf honden stil te zitten in een MRI-scnanner. Vervolgens analyseerden ze de hersenactiviteit van zowel honden als mensen terwijl ze naar 200 verschillende geluiden van mens en hond luisterden, variërend van huilen tot speels blaffen en lachen.

Hoewel de hersenen van zowel honden als mensen het sterkst reageerden op geluiden van de eigen soort, was de manier waarop mens en hond emotioneel geladen geluiden verwerkten gelijkaardig. Zo werd bij het horen van gelukkige geluiden het hersendeel dat voor het gehoor instaat heviger geactiveerd bij zowel mens als hond.

Toch werden ook verschillen genoteerd: zo reageerden honden sterker op niet-vocale geluiden dan mensen.

De onderzoekers menen dat hun studie kan leiden tot een beter begrip van waarom honden zo gevoelig zijn voor de emoties van hun baasjes.

"Deze methode biedt een nieuwe onderzoeksmethode voor de hersenactiviteit van honden", aldus Andics. "Op zijn minst kunnen we beginnen begrijpen hoe onze beste vriend ons bekijkt en hoe hij zich gedraagt in onze sociale omgeving". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Niklaas wordt geteisterd door stinkende buxussen

Sint-Niklaas wordt geteisterd door stinkende buxussen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/16/1/12/20140222092620/media_xll_6511392.jpg

Winkeliers en bezoekers in de pas vernieuwde Stationsstraat in Sint-Niklaas klagen massaal over de stank van de 3.500 nieuwe buxusplanten. De overlast, die naar 'pure kattenpis' zou ruiken, is zo erg dat zelfs het stadsbestuur een ingreep eist van de leverancier. Het grapje van de buxussen heeft in totaal 30.000 euro gekost, schrijft Het Laatste Nieuws.

Al sinds de opening van de vernieuwde Stationsstraat in oktober regent het klachten over geurhinder. Zowel handelszaken als winkelende bezoekers lieten al meermaals verstaan dat de stank bij de grote buxusplantsoenen ondraaglijk is. De meest gehoorde omschrijving van die indringende geur: "Pure kattenpis".

Het stadsbestuur zit dan ook behoorlijk verveeld met de zaak. De levering, de aanplanting en de eerste snoeibeurt van de buxussen hebben de stad 30.000 euro gekost. Ook de vernieuwing van de winkelstraat zelf kostte 4 miljoen euro.

De leverancier uit Beerse is intussen al door het stadsbestuur op het matje geroepen. Er wordt geëist dat er een andere, minder storende, buxussoort aangeplant wordt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook neknomination op lagere scholen: 10-jarige drinkt cocktail met wodka

Ook neknomination op lagere scholen: 10-jarige drinkt cocktail met wodka

http://static0.hln.be/static/photo/2014/17/10/14/20140222103027/media_xll_6511469.jpg

De levensgevaarlijke internetrage neknomination heeft zich verspreid naar Britse lagere scholen nu kinderen van 10 al mogelijk dodelijke cocktails naar binnen spelen. Schooldirecteurs in de streek van West Yorkshire zijn nu zo bezorgd door deze hype dat ze klassengesprekken plannen.

Neknomination, waarbij vrienden elkaar uitdagen om op spectaculaire wijze een glas ad fundum leeg te drinken, eiste al vijf levens. Een geschokte vader van een dertienjarige jongen in het Britse Halifax die uitgedaagd werd zegt dat steeds meer kinderen deelnemen aan de rage. "Ze staan onder een grote druk om deel te nemen en uitdagingen te volbrengen. Veel van die stunts zijn echt gevaarlijk. Het zal niet lang duren voor een kind sterft door neknomination."

De Britse krant The Mirror ging op onderzoek en ontdekte dat de rage ook speelplaatsen heeft veroverd. Een 10 jarige jonge uit het Britse district Calderdale werd door vrienden genomineerd om zichzelf te filmen toen hij een glas moest drinken gevuld met saus, room, mayonaise en wodka. Hij werd ziek en moest naar de dokter. Een personeelslid van de school getuigt: "De moeder was in tranen dat haar zoon zoiets gedaan had. Alles is goed gekomen, maar hij is wel echt misselijk geweest. Sociale media staan vol van deze rage. Neknomination is allesbehalve onschuldig en het is angstaanjagend dat kinderen in lagere scholen dit soort dodelijke spelletjes kopiëren."

Lokale overheden in Engeland zetten Twitter en Facebook onder druk om waarschuwingen online te zetten. Nu waarschuwen ze via internetcampagnes over de gevaren van alcoholmisbruik voor ouders en jongeren." Neknomination begon op Kerstmis 2013 toen de Schotse rugbyspeler Ross Samson die in Dubai woont een biertje dronk voor de camera en een vriend inspireerde om een groep op sociale media op te richten. Het filmpje ging meteen viraal en Ross heeft intussen het spelletje veroordeeld. Advocaten waarschuwen dat wie zijn vrienden uitdaagt om deel te nemen aan neknomination aangeklaagd kunnen worden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruim 1,3 miljoen Belgen in behandeling voor depressie

Ruim 1,3 miljoen Belgen in behandeling voor depressie

http://static1.hln.be/static/photo/2014/9/13/1/20140222042102/media_xll_6511081.jpg

Tijdens de eerste acht maanden van 2013 waren in België 1.352.378 mensen in behandeling voor problemen van depressie. Het gaat om 12,1 procent van de bevolking, zo schrijven de kranten van Sudpresse vandaag op basis van cijfers van het Riziv.

Het aantal depressieve patiënten neemt sinds enkele jaren gestaag toe. Geen enkele leeftijdsgroep wordt gespaard van het fenomeen, zelfs kinderen niet. Uit de cijfers blijkt dat 4.105 patiëntjes tussen 0 en 10 jaar oud al in behandeling zijn voor depressie.

Een andere vaststelling is dat vrouwen in België vaker met depressie kampen dan mannen. "De exacte cijfers zijn niet gekend, maar aangenomen wordt dat er twee keer zoveel vrouwen depressief zijn. Daarvoor zijn twee verklaringen. Ten eerste fysiologische redenen (hormonale cycli), daarnaast zullen vrouwen ook sneller aangeven wat er scheelt en hulp zoeken, terwijl mannen makkelijker hun toevlucht zoeken in alcohol of agressie", aldus Marc Ansseau, professor psychiatrie aan de universiteit van Luik. (br.hln)


» Reageer (0)
21-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontdek vijf voordelen van appelazijn

Ontdek vijf voordelen van appelazijn

http://static2.hln.be/static/photo/2014/9/15/11/20140221170424/media_xll_6510131.jpg

Als het niet al jaren een vast plaatsje veroverd heeft in je keuken, is het dringend tijd om een flesje appelzijn aan te schaffen. Dit veelzijdige lekkers zit boordevol vitamines E en A, magnesium, ijzer en calcium. Ontdek hier alvast vijf voordelen.

* Vertering *
De pectine in appelazijn maakt komaf met een opgezwollen, opgestopt gevoel. Meng een beetje honing met appelazijn en voeg het toe aan een heerlijke salade.

* Gewichtsverlies *
Voor wie een paar kilootjes wil kwijtspelen, kan appelazijn volgens onderzoek wonderen doen. Het geeft je langer een vol gevoel door de opname van glucose (uit pasta, brood, ...) in de bloedstroom te vertragen. Je kan een glas water bijvoorbeeld mengen met enkele eetlepels appelazijn.

* Weerstand *
Door de vitamines en mineralen uit appelazijn aan je lichaam te geven, krijgt ook je immuunsysteem een boost. Wie zich al wat verkouden voelt, drinkt best warm, met water verdund (50/50) appelazijn met een eetlepel honing, een beetje cayennepeper en een vleugje citroen.

* Energie *
Wie wil afkicken van koffie of andere cafeïnerijke dranken, kan altijd in water opgelost appelazijn gebruiken om zijn energie op te krikken.

* Wratjes *
Het zal je misschien verbazen, maar een bolletje watten drenken in appelazijn en met tape vastkleven, kan een wrat op een natuurlijke, efficiënte manier aanpakken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ken je deze handige trucjes met komkommer al?

Ken je deze handige trucjes met komkommer al?

http://static3.hln.be/static/photo/2014/7/14/12/20140221111839/media_xll_6508362.jpg

Komkommers zitten boordevol belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamines B en C, foliumzuur, calcium, ijzer, magnesium, kalium en zink. Deze frisse groente is ideaal om je energie op te krikken in de namiddag, maar net zo goed om je honger te stillen of een glas water wat meer smaak te geven. Je kan er echter nog veel meer mee doen dan enkel opeten. Ken je deze handige trucjes met komkommer al?

Met schijfjes komkommer kan je ook...

...het aandampen van je spiegel vermijden
Door met schijfjes komkommer over het spiegeloppervlak te wrijven, maak je komaf met een aangedampte spiegel. Bovendien krijgt je badkamer ook een fris aroma.

...op een groene manier poetsen
Vergeet zware chemicaliën want kranen, lavabo's en roestvrij staal kan je ook reinigen met een schijfje komkommer. Het laat geen strepen achter, beschadigt je vingers en nagels niet én zorgt voor een mooie glans.

...schoenen opblinken
Een belangrijke afspraak op de planning en geen tijd om je schoenen nog uitgebreid op te blinken? Snijd dan een vers schijfje komkommer af en ga ermee over de schoenen. Ze zullen niet alleen een duurzame glans krijgen, maar ook ineens beter bestand zijn tegen water.

...piepende scharnieren te sussen
Geen olie in huis om een piepende deur het zwijgen op te leggen? Wrijf erover met een schijfje komkommer en het probleem zou opgelost moeten zijn.

...ongewenste wasco- en stylostrepen weg te wissen
Heeft je kleintje de muur gedecoreerd met wasco's? Geen nood. Met een geschilde komkommer kan je ongewenste strepen langzaam wegwissen.

Om af te sluiten toch nog één eetbaar trucje met komkommer: wie na de maaltijd last heeft van een stinkende adem, kan een schijfje komkommer tegen het gehemelte duwen met de tong, gedurende 30 seconden. De bacteriën die voor de vieze geur zorgen, zullen verdwijnen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Directeur Pairi Daiza ontroerd bij het zien van 'zijn' panda's

Directeur Pairi Daiza ontroerd bij het zien van 'zijn' panda's

http://static1.hln.be/static/photo/2014/13/14/7/20140221134902/media_xll_6508957.jpg

Er kwamen net geen tranen bij te pas, maar de ontroering stond wél te lezen op het gezicht van Eric Domb, directeur van Pairi Daiza, toen hij gisteren voor de allereerste keer oog in oog stond met z'n nieuwe lievelingen, de panda's Hao Hao en Xing Hui.

"Ze zijn veel mooier dan ik ze me had voorgesteld", zegt Domb. "Natuurlijk heb ik al honderden foto's van hen bekeken, ik zag filmpjes terwijl ze speelden - maar als je ze in het écht ziet, verbleekt dat allemaal. Het is zoals een moeder die naar kinderen kijkt: allemaal zijn ze even mooi, maar die van haar toch nét iets mooier."

Morgen, zaterdag, vindt de vertrekceremonie plaats met toespraken, muziek, dans en de plechtige overhandiging van de visums - zonder mogen de dieren het land niet uit. Dat het feest een Belgisch tintje zal krijgen, is nu al duidelijk. Vandaag werd het podium opgesteld, met naast de tekenfiguurtjes Hao Hao en Xing Hui ook een paar smurfen. "Ik hoop maar dat China de auteursrechten betaald heeft", lacht Eric Domb. Al valt dàt te betwijfelen.

"De smurfen zijn immens populair in China", zegt één van de parkwachters. "Maar we hebben steeds gedacht dat ze uit Duitsland kwamen, tot iemand het op internet opzocht. Toen we de Belgische link zagen, hebben we niet getwijfeld. Jullie stuurden de smurfen naar ons, wij sturen in ruil de panda's terug. Faire deal, toch?"

Dat Pairi Daiza gebeiteld zit met dit pandapaar, bleek ook vandaag toen professor Tang Chunxiang de hoop uitdrukte dat er snél een eerste baby zou komen. De twee zijn niet per toeval aan mekaar gekoppeld. "Ze stammen alletwee uit families met een sterke voortplantingsdrang. De moeder van Hao Hao zette zélf 9 baby"s op de wereld, en de vader van mannetje Xing Hui werd nog in het wild geboren - dat was dus zelf een vechter en overlever."

Zelf houdt de Chinese professor het bij 2016 vooraleer het goede nieuws er komt, Eric Domb hoopt een jaartje vroeger. Hoedanook, pandamania blijft nog een tijdje op volle toeren draaien. (br.hln)


» Reageer (0)
20-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuilniswagens verdwijnen uit Antwerpen

Vuilniswagens verdwijnen uit Antwerpen

http://static2.hln.be/static/photo/2014/16/15/0/20140220041133/media_xll_6505065.jpg

Over tien jaar zal tachtig procent van het huishoudelijk afval in Antwerpen niet meer aan huis worden opgehaald door een vuilniswagen. De bewoners zullen hun afval zelf naar een sorteerstraat moeten brengen. Dat heeft het stadsbestuur beslist, zo schrijft Gazet van Antwerpen vandaag.

In de wijk Dam en op Linkeroever wordt in 2015 gestart met dit project. Na Dam en Linkeroever wil Antwerps schepen van Stads- en Buurtonderhoud Philip Heylen (CD&V) het systeem uitbreiden naar een wijk in een district en een wijk in de binnenstad.

"Het gaat dan al snel om duizenden gezinnen", zegt Heylen. "Met deze eerste uitbreiding zou dus tot dertig procent van het huishoudelijk afval al worden opgehaald via de sorteerstraten. Bij een goede evaluatie gaan we het invoeren in de rest van de stad."

Negentig procent van de bewoners zal dan op maximum 150 meter van een sorteerstraat wonen. Om dit te realiseren komen er ongeveer 230 sorteerstraten bij, een investering van 22 miljoen euro. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tienermeisjes schrijven brieven naar Dutroux

Tienermeisjes schrijven brieven naar Dutroux

http://static1.hln.be/static/photo/2014/7/0/9/20140220023001/media_xll_6504999.jpg

Een tiental tienermeisjes probeert kindermoordenaar Marc Dutroux brieven te schrijven. Het gevangenispersoneel houdt de correspondentie tegen. "En terecht", aldus psychiaters.

Een schrijfster die zich uitgeeft voor een meisje van amper 15 jaar uit La Roche kreeg onlangs nog haar brief per direct teruggestuurd, zo kwam de krant te weten. "Goeiedag, ik ben een meisje van 15 jaar. Ik woon in La Roche-en-Ardenne. U fascineert mij", staat te lezen in de brief. "Als ik uw mooie foto's zie, kan ik alleen maar geloven dat u eerlijk bent. Wilt u mijn pennevriend zijn? Als u wilt, stuur ik u mijn foto."

Meerdere meisjes zouden zulke verontrustende brieven sturen. Normaal gezien wordt post niet geopend. Maar wanneer de veiligheid in het gedrang kan komen, gebeurt dat wel. Bij Dutroux dus zeker, zo blijkt.

Psychiater Jean-Yves Hayez is alvast tevreden dat de brieven Dutroux niet bereiken. "Deze jonge meisjes beseffen niet welk gevaar er schuilt in een correspondentie met dergelijk sujet", luidt het. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lavendel bestrijdt je angsten beter dan antidepressivum

Lavendel bestrijdt je angsten beter dan antidepressivum

http://oi61.tinypic.com/mtpkk3.jpg

Lavendel is efficiënter bij de behandeling van angsten dan medicijnen. Onderzoekers hebben ontdekt dat patiënten die het lavendelpreparaat silexan slikten minder klachten over hun angsten hadden dan patiënten die ofwel een placebo ofwel een echt antidepressivum hadden genomen.

Wetenschappers van de universiteit van Wenen onderzochten tien weken lang meer dan vijfhonderd mensen bij wie een angststoornis was vastgesteld.

In de groep die lavendel had gekregen, daalde de 'angstscore' met 14,1 punten. Bij zij die het antidepressivum paroxetine (bij ons op de markt onder de merknaam Seroxat, nvdr.) hadden genomen, daalde die met slechts 11,3 punten en de groep die een placebo had gekregen rapporteerde een daling van de angstscore met 9,5  punten.

Aangenomen wordt dat lavendel, net als Seroxat, op gunstige wijze inwerkt op de chemische stoffen in de hersenen die voor angststoornissen zorgen. Zij die het lavendelpreparaat hadden genomen hadden echter minder last van neveneffecten. (br.hln)


» Reageer (0)
19-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De moedige strijd van deze vrouw tegen wraakporno

De moedige strijd van deze vrouw tegen wraakporno

http://static1.hln.be/static/photo/2014/12/7/13/20140219111103/media_xll_6501793.jpg

De Britse 22-jarige Alex werd het slachtoffer van wraakporno toen haar ex 21 naaktfoto's van haar op Facebook zette. Ze zag haar carrière als geruïneerd, aangezien toekomstige bazen makkelijk deze foto's konden opsporen via zoekmachines op het net. Nu voert haar vriendin een strijd tegen een verbod in het Verenigd Koninkrijk op het online verspreiden van naaktfoto's.

Alex studeerde aan de universiteit toen ze het uitmaakte met haar vriendje die in het leger zat. Ze hadden samen gewoond en ze vertrouwde hem volledig. Maar na hun breuk ontdekte ze 21 naaktfoto's van zichzelf op Facebook. De studente had dit meteen gemeld aan de sociaalnetwerksite waarop de foto's verwijderd werden. Maar toen was het al te laat. De beelden stonden ook al op een populaire website voor wraakporno en circuleerden op het internet. Haar volledige naam en persoonlijke gegevens stonden erbij. Wie haar naam ingaf op Google, kreeg dus meteen alle beelden te zien.

Hulp van vriendin
De universiteitsstudente was angstig dat haar toekomstige werkgevers deze beelden zouden opsporen en dat haar carrière voorbij was voor deze nog maar begon. De websites zijn namelijk niet wettelijk verplicht de foto's te verwijderen. Het posten van iemands naaktfoto's is niet illegaal, tenzij de persoon jonger dan 18 jaar is. De vriendin van Alex Heather Robertson heeft beslist dat dit moet veranderen. De rechtenstudente is daarom een campagne begonnen die overheid vraagt om wraakporno als een seksueel misdrijf te erkennen.

Het probleem met wraakporno is dat deze websites niet te contacteren zijn en ze houden het IP-adres niet bij van de mensen die de foto's opladen. Het enige waar de daders gepakt mee kunnen worden is de schending van de auteursrechten. Robertsen: "Ik wil dat wraakporno opgenomen word in de wet rond online privacy of zedendelicten. Het idee erachter is dat wraakporno een effect op je leven heeft en dat moet erkend worden." Ze verzamelde 1.305 handtekeningen sinds Kerstmis, maar ze heeft er 100.000 nodig om dit onderwerp in het parlement te krijgen. Onder de hashtag #BanRevengePorn kunnen mensen een post-it insturen met hun reden waarom ze een verbod op wraakporno willen.


Robertson is erin geslaagd om alle foto's van Alex van het internet te laten verwijderen, maar kreeg hiervoor geen hulp van de politie. Ze moest het helemaal alleen doen en contacteerde alle websites zelf om de beelden te laten verdwijnen. De meeste gingen meteen akkoord. Alleen de site die het eerst de beelden online had gezet, wilde niet meewerken. De oprichters antwoorden niet op haar vraag, dus ging ze naar de webhoster Webair en haalde ze de auteursrechten aan. Robertson: "Het enige wat de politie had te melden was dat ze maar voorzichtiger had moeten zijn."

Robertson schreef een brief naar de Britse premier David Cameron: "Sommige van deze sites hebben 20.000 bezoekers die elke dag terugkomen. Deze beelden krijgen makkelijk duizenden clicks in slechts enkele uren. Eens ze online staan, wordt het haast onmogelijk om ze te laten verwijderen. Ze duiken al snel op tientallen andere sites op. Het is niet alleen nodig dat de slachtoffers de zekerheid krijgen dat de foto's zullen verdwijnen, maar de daders moeten gestraft worden. Veel vrouwen hebben dit gedrag vergeleken met huiselijk geweld. De slachtoffers kunnen verplicht worden om naakt te poseren. Het is een schending van de waardigheid en het is een vernedering voor het slachtoffer. Daarom moet het erkend worden als een seksueel misdrijf."

De vraag van Robertson op een verbod op wraakporno komt er nadat Hunter Moore, eigenaar van een pornosite in de Verenigde Staten, gearresteerd werd voor het stelen van naaktfoto's om op zijn website te zetten. Dit heeft geleid tot een internationaal debat over wraakporno. Sommige Amerikaanse staten, waaronder Californië, hebben al een verbod uitgeroepen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terminaal kankerpatiëntje beroert wereld met wenslijst

Terminaal kankerpatiëntje beroert wereld met wenslijst

http://static1.hln.be/static/photo/2014/18/2/7/20140219025100/media_xll_6500887.png

De 11-jarige Reece Puddington uit Kent, in het zuidoosten van Engeland, vecht al de helft van zijn leven tegen neuroblastoom, een zeer agressieve vorm van kinderkanker. Nadat hij twee jaar geleden te horen kreeg dat de kanker was uitgezaaid en dat hij niet lang meer te leven heeft, stonden de moedige jongen en zijn familie voor een moeilijke keuze: blijven vechten of genieten van het leven. Na lang beraad besloten ze voor de laatste optie te kiezen. Met een wenslijst hoopt Reece alvast  nog alles uit het leven te halen.

Reece Puddington strijdt ondertussen al zes jaar tegen de ziekte. Via een blog op Facebook houdt hij de wereld op de hoogte van zijn toestand en probeert hij positief te blijven. Op 13 februari deelde hij echter een hartverscheurend bericht met zijn lezers mee, getiteld "Het begin van het einde".  

"Zoals jullie al weten waren de laatste resultaten van mijn scans niet positief en stond ik voor een dilemma. Ik zou ervoor kunnen kiezen om te blijven vechten, maar dat betekent veel autoritjes naar het ziekenhuis en opnieuw afzien van de bijwerkingen nadat ik een behandeling heb gehad. De andere optie was niets doen. Gewoon thuisblijven en de natuur zijn gang laten gaan."

"Mijn moeder heeft de laatste zes jaar gehoopt ooit de moed te hebben om te zeggen wanneer het genoeg zou zijn geweest. Maar als het van haar zou afhangen, zou ik me opnieuw laten behandelen, de strijd voortzetten. Toch beseft ze dat de andere optie beter voor mij is. Daarom laat ze me ook gaan..."  

Na de moeilijke beslissing stelde Reece een wenslijst op die hij graag zou afwerken voordat hij sterft. Hij wilde onder andere een uitgebreid Engels ontbijt, een Hobbit-huis in zijn tuin en een ontmoeting met Johnny Depp. Met de donaties en de steun van zijn volgers op Facebook slaagde hij erin om al heel wat wensen te vervullen. Alleen Johnny Depp, die moet nog in een kostuum van zijn favoriete film 'Pirates of the Caribbean' voor zijn deur verschijnen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterie rond strandmeisje is opgelost

Mysterie rond 'strandmeisje' is opgelost

http://static0.hln.be/static/photo/2014/13/6/2/20140219094732/media_xll_6501452.jpg

Het mysterie rond het 'standmeisje' in Spanje is opgelost. Vijf dagen nadat ze dolend op het strand aangetroffen werd, blijkt dat het gaat om een verwarde Française uit Toulouse.

Ze liep dolend en doelloos op het strand. Ze had geen schoenen aan en kon niet vertellen wie ze was. Wel had ze een hoofdwonde en de volgende boodschap op haar arm: 'Sorry, maar ik heb gefaald'. De Guardia Civil kon haar identiteit niet achterhalen maar niets wees erop dat ze het slachtoffer was geworden van een overval of misbruik. De twintiger werd voor een medische controle naar het ziekenhuis van Cabueñes gebracht. Daar werd duidelijk dat ze vloeiend Engels sprak. Ze begreep ook Spaans en Frans. Ze maakte een verwarde indruk, kon niet vertellen wie ze was en waar ze vandaan kwam. Ze wist alleen nog dat ze bus genomen had in het naburige Oviedo en zo op het strand beland was.

Het verhaal over het mysterieuze standmeisje haalde de Spaanse media maar de politie kreeg geen tips. Ze werd niet opgegeven als vermist en de lokale autoriteiten konden ook geen foto vinden van de jonge vrouw. De Spaanse politie contacteerde daarop Europese collega's en die konden haar identiteit wel achterhalen. Het gaat om een 24-jarige Française uit Toulouse. Ze is een uitwisselingstudente in Slovakije en werd er sinds 11 februari vermist. Van Slovakije trok ze naar Spanje waar ze een rondreis maakte, zo blijkt nu. Het is nog onduidelijk waarom ze zich niets meer kon herinneren. Haar familie liet weten dat ze een boodschap achtergelaten had bij een vriend. De inhoud was dezelfde als die op haar arm. Ze was volgens haar ouders in januari het slachtoffer geworden van een overval en ze voelde zich sindsdien onwel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart Belgische vrouwen door partner gedwongen tot seks

Kwart Belgische vrouwen door partner gedwongen tot seks

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Een op de vier (24,9 procent) Belgische vrouwen is al ooit door haar partner gedwongen tot seksuele betrekkingen. Dat blijkt uit een online enquête over seksueel geweld en de perceptie ervan. De bevraging gebeurde in januari 2014 bij tweeduizend Belgische mannen en vrouwen tussen 18 en 75 jaar en werd uitgevoerd in opdracht van Amnesty International en SOS VIOL.

De tweeduizend bevraagden schatten dat een kwart van de Belgen op een bepaald moment van hun leven blootgesteld wordt aan seksueel geweld dat ze als ernstig beschouwen. Uit de enquête blijkt echter dat liefst 46 procent van de bevraagde mannen en vrouwen effectief ooit het slachtoffer werd van seksueel geweld dat als ernstig aanzien wordt. Daarnaast geeft 56 procent aan iemand, of meerdere personen, in hun omgeving te kennen die slachtoffer werd van seksueel geweld.

Naast een vierde van de vrouwelijke respondenten die al ooit gedwongen werden tot seksuele betrekkingen door hun partner, geeft eveneens een vierde aan al ooit op een publieke plaats fysiek lastiggevallen te zijn.

Ook verkrachtingen blijven een huizenhoog probleem, 13 procent van de ondervraagde vrouwen zegt ooit al verkracht te zijn door iemand die niet haar partner is. "In 2013 werden per dag gemiddeld 8 klachten voor verkrachting ingediend bij de politie", aldus Amnesty International.

Uit de enquête blijkt voorts nog dat slachtoffers van seksueel geweld (mannen en vrouwen) weinig vertrouwen hebben in officiële hulpkanalen of er de weg naartoe niet vinden. Slechts 16 procent is naar de politie gestapt. Het meest gebruikte hulpkanaal blijken gesprekken met vrienden of kennissen (31 procent). Liefst 40 procent van de slachtoffers ondernam echter helemaal niks.

Petitie
Amnesty noemt de de website 'hulpnaverkrachting.be' die de federale overheid vorige week lanceerde "een positieve stap", maar benadrukt dat er meer nodig is om de problematiek van verkrachtingen in het bijzonder en seksueel geweld in het algemeen aan te pakken. "De strijd tegen verkrachting moet een prominente plaats krijgen in de volgende federale en regionale regeerakkoorden, er moeten voldoende middelen vrijgemaakt worden voor preventieprogramma's, sensibilisering en opvang van slachtoffers."

Om de strijd tegen verkrachting hoog op de politieke agenda te houden lanceert Amnesty International een petitie, waar ze de komende maanden mee aan de slag gaat. Zo organiseert de ngo op 6 maart een publieke actie in Brussel. (br.hln)


» Reageer (0)
18-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanten slipjes verboden in Kazachstan, Rusland en Wit-Rusland

Kanten slipjes verboden in Kazachstan, Rusland en Wit-Rusland

http://static0.hln.be/static/photo/2014/11/4/14/20140217161508/media_xll_6495959.jpg

Vrouwen protesteerden met hun kanten onderbroek op hun hoofd.

De politie van Kazachstan heeft gisteren zeven vrouwen aangehouden die met kanten slipjes op hun hoofd protesteerden tegen het nakende verbod op kanten onderbroekjes. Dat verbod wordt op 1 juli van kracht.

De productie, het invoeren en het verkopen van kanten ondergoed wordt een halt toegeroepen in Kazachstan, Rusland en Wit-Rusland.

Volgens de autoriteiten absorbeert kant onvoldoende vocht. De wet werd in 2011 goedgekeurd door de douane-unie tussen Rusland, Kazachstan en Wit-Rusland. De handelsovereenkomst oogstte in 2012 kritiek van de toenmalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Cliton, die er een poging in zag om "de regio terug te voeren naar het sovjettijdperk".

De naleving van de wet zal pas vanaf juli worden gecontroleerd, naar verluidt hamsteren nu heel wat vrouwen kanten slipjes vooraleer het verbod wordt uitgevaardigd.

Eén van de zeven aangehouden vrouwen zwaaide tijdens de protestactie in Almaty met haar laatste kanten slipje, zo meldt website Vlast.kz. Een andere actievoerster getuigde tegenover het onafhankelijke tv-station Rain TV dat inwoners van de stad sms'en hadden ontvangen waarin hen werd aangeraden thuis te blijven. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!