Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




20-05-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Straks met oude gsm, kapotte strijkijzers en afgedankte lampen naar supermarkt

Straks met oude gsm, kapotte strijkijzers en afgedankte lampen naar supermarkt

http://static1.hln.be/static/photo/2014/10/9/5/20140519202921/media_xll_6754415.jpg

Bebat en Recupel hebben aangekondigd dat er gezamenlijke en in het oog springende verzamelpunten voor specifiek afval zullen komen in supermarkten. Het betreft klein, elektrisch en elektronisch materiaal zoals lampen, kapotte strijkijzers en afgedankte gsm's. Dat kon tot voor kort al in alle elektrozaken en in supermarkten met een elektrodivisie groter dan 400 vierkante meter, maar dat wordt nu dus uitgebreid.

Nieuw is dat Bebat en Recupel samenwerken om supermarkten de mogelijkheid te bieden overzichtelijke inzamelpunten in te richten. Daar kan je dan niet alleen terecht met batterijen, zoals dat tot voor kort sowieso al het geval was, maar ook met klein elektrisch en elektronisch materiaal. "Supermarkten met een afdeling elektrisch en elektronisch koopwaar moesten tot nu toe sowieso dergelijk afval accepteren, maar dat moesten mensen dan al weten, omdat dat vaak gewoon aan de kassa diende gevraagd te worden", verklaart een medewerker van het gezamenlijke project in een reactie.

Consumenten kunnen nu met zowel batterijen als afgedankte toestellen terecht bij een verzamelpunt, 'RecyclePunt' genoemd. Supermarkten met een elektrodivisie kleiner dan 400 vierkante meter zijn weliswaar niet verplicht om een dergelijk verzamelpunt in hun warenhuis te plaatsen. Het concept werd getest via 5 prototypes in Carrefour hypermarkten. Volgens Bebat en Recupel steeg de inzameling van dergelijk materiaal aanzienlijk. In 58 HyperCarrefours staan er al verzamelunits. De komende maanden komen daar 175 retailpunten bij, naast beperktere verzamelplaatsen in 700 kleinere winkels.

Het initiatief komt er in navolging van een Europese richtlijn die de lidstaten verplicht om een verregaandere inzameling en recyclage te organiseren van kapotte koelkasten, afgedankte gsm's en ander elektronisch afval. (br.hln)


» Reageer (0)
19-05-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iraanse vrouwen protesteren tegen hoofddoek op Facebook

Iraanse vrouwen protesteren tegen hoofddoek op Facebook

http://static0.hln.be/static/photo/2014/9/1/0/20140519151323/media_xll_6753540.jpg

Het gevoel van de wind die door je haren gaat tijdens een strandwandeling is erg vanzelfsprekend voor de westerse vrouw. Maar dit recht is iets wat Iraanse dames al 35 jaar ontzegd wordt. De Facebookpagina 'Stealthy Freedoms of Iranian Women' vraagt Iraanse vrouwen om foto's zonder hun hoofddoek in te sturen. Dit initiatief verzamelde in twee weken tijd al meer dan 300.000 likes op de sociaalnetwerksite.

De laatste 35 jaar is het illegaal voor Iraanse dames om het huis zonder hoofddoek te verlaten. De straffen gaan van zweepslagen tot gevangenisstraffen. Iraanse journaliste Masih Alinejad die nu in Londen woont heeft de pagina opgericht. Aan de Britse openbare omroep BBC verklaarde ze waarom: "Mijn haar werd gegijzeld door de overheid." Het initiatief bestaat nog geen twee weken, maar kreeg intussen al wereldwijd media-aandacht. Op de foto's zie je taferelen die in de westerse wereld erg normaal zijn: vrouwen die met hun haren in de wind een strandwandeling maken, dames die zonder hoofddoek lopen of dansen.

Vaak zijn de beelden op verafgelegen plaatsen genomen, waar de vrouwen niet betrapt kunnen worden. Onder de bewuste foto's staan commentaren als: "Zonder de verplichte hoofddoek, een van mijn beste belevenissen in Iran. Ik hoop dat er ooit een dag komt waarop vrouwen zelf het recht hebben om te beslissen of ze hoofddoek dragen." Een andere Iraanse getuigt: "Er is geen groter plezier dan vrijheid. Ik wil dat mijn haar door de wind gestreeld wordt. Het kan de kleinste vorm van vrijheid zijn, maar het wordt mij ontzegd."

Toch is niet iedereen enthousiast over dit vreedzaam protest. Zo hebben mensen vorige week in Teheran nog geprotesteerd voor striktere kledingvoorschriften voor vrouwen. Alinejad heeft de pagina opgericht nadat ze zelf foto's zonder hoofddoek online had gezet en duizenden likes bij elkaar had gesprokkeld. De grote collectie foto's die ze had ontvangen als reactie inspireerde haar om de pagina op te starten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babyboom in Boudewijn Seapark

Babyboom in Boudewijn Seapark

http://static0.hln.be/static/photo/2014/10/9/3/20140519130440/media_xll_6753123.jpg

Boudewijn Seapark is meteen twee kleine zeehondjes rijker. Zaterdag is zeehond Tag bevallen van een flinke pup. En deze morgen is zeehond Uma voor de eerste keer mama geworden.

Ook vorige zondag mocht het park al een pup verwelkomen. Toen beviel mama Celia van het inmiddels 'beroemde' zeehondje Conchita.

Celia (25 jaar) is ook de mama van Uma (8 jaar) die nu net haar eerste pup heeft. Dat betekent dat Boudewijn Seapark een driegeslacht zeehonden rijk is.

Oma Celia is even trots op haar dochtertje Conchita, als op haar 'kleinkind' van oudere dochter Uma. En Conchita is erg blij dat ze er 2 speelkameraadjes bij heeft.

De 3 kleine telgen zijn dagelijks te bewonderen in Boudewijn Seapark Brugge. Het geslacht van de pups is nog niet gekend. Er zijn ook nog geen namen gekozen. De bezoekers mogen suggesties doormailen naar info@boudewijnseapark.be (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen Proeft: Meer bezoekers dan vorig jaar

Antwerpen Proeft: "Meer bezoekers dan vorig jaar"

http://static2.hln.be/static/photo/2014/2/4/10/20140519000121/media_xll_6751690.jpg

De organisatie van Antwerpen Proeft is erg tevreden over de achtste editie van het culinaire festival. Onder meer door het weer en het aanbod zag men "beduidend meer bezoekers dan vorig jaar".

Van donderdag tot en met zondagavond was de omgeving van de Waagnatie aan het Antwerpse Eilandje omgetoverd tot een grote culinaire zone. 28 restaurants en verschillende stands met artisanale producten probeerden de smaakpapillen van de bezoekers te plezieren.

Toppers op het festival waren onder meer de sterrenchefs van 't Zilte, Kommilfoo en L'Épicerie du Cirque en Mijn Keuken, alsook in primeur Likoké, het Franse restaurant van Piet Huysentruyt. De chefs serveerden gerechten die hen typeerden "voor een fractie van de restaurantprijs".

De organisatie is zeer tevreden over de editie, die voor de tweede keer los van het Antwerpse Bollekesfeest stond. "Verschillende restaurants hebben de voorbije dagen eten moeten bijmaken. En ook die gaan er nog goed door. Sommige restaurants zijn zelfs al uitverkocht", zegt woordvoerder Marlies Beckers. "We laten de bars ook wat langer open dan voorzien, omdat het nog goed druk is".

"We hebben het weer ongelooflijk mee. Dat is onze beste sponsor", vervolgt Beckers, "maar ook door de hoge kwaliteit van het aanbod is het een succes".

Concrete, verwachte bezoekerscijfers van het betalende festival waren evenwel niet meteen beschikbaar. Volgende week zal ook de winnaar bekend zijn van de wedstrijd van het mooiste gerecht. Begin juni slaat de organisatie de tenten op voor Limburg Proeft. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boodschappen doen zal goedkoper worden

"Boodschappen doen zal goedkoper worden"

http://static3.hln.be/static/photo/2014/0/14/10/20140519050741/media_xll_6752125.jpg

Boodschappen doen zal goedkoper worden in België. Dat schrijft La Libre Belgique vandaag op basis van een onderzoek van het bureau Nielsen.

De prijzen van voedingsproducten zijn in België gemiddeld 7 tot 14 procent hoger dan in de buurlanden. En volgens Nielsen is dat verschil in de periode 2011-2013 groter geworden.

Andere redenen voor de verhoogde druk op de prijzen zijn beter geïnformeerde consumenten, de ontwikkeling van de "hard discounters", nieuwe distributiekanalen zoals e-commerce en de komst van nieuwe spelers zoals het Nederlandse Albert Heijn.

"Uiteraard moet men geen daling met 14 procent verwachten de komende jaren. Gemiddeld zou men kunnen uitgaan van een daling van 5 tot 7 procent", klinkt het. (br.hln)


» Reageer (0)
18-05-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische tapt beste pintjes ter wereld

Belgische tapt beste pintjes ter wereld

http://static0.hln.be/static/photo/2014/2/7/2/20140518113923/media_xll_6749942.jpg

De 24-jarige Marjolein Geuens heeft in Cannes de 'Stella Artois World Draught Masters' gewonnen. Volgens de jury beheerste Geuens als beste de kunst om een pintje te tappen volgens het 'Schenkritueel'. Marjolein Geuens is meteen ook de eerste Belgische vrouw die deze titel wint. Vorige maand werd ze ook al de eerste vrouwelijke laureaat tijdens de Belgische wedstrijd in Leuven.

Tijdens de 'World Draught Masters' komt het erop aan om een pint te tappen in 9 stappen. In de finale nam ze het op tegen de Brit Nick Kerkman.

Door deze titel wordt Geuens de officiële ambassadeur voor de, van oorsprong, Leuvense pils wereldwijd. "Een perfect geschonken glas bier is een uiting van respect, zowel voor de klant als voor het bier zelf. Er is uitzonderlijk veel talent nodig om het schenkritueel in 9 stappen te beheersen en het voor een groot publiek te kunnen uitvoeren. We zijn verheugd Marjolein Geuens binnen de Stella Artoisfamilie te verwelkomen", zegt Debora Koyama, Global Vice President van Stella Artois. Het is trouwens al voor de achtste keer dat een Belg deze wedstrijd wint. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slimme trucjes die nagels lakken iets makkelijker maken

Slimme trucjes die nagels lakken iets makkelijker maken

http://static0.hln.be/static/photo/2014/1/11/14/20140409172830/media_xll_6647759.jpg

Moet je na het lakken van je nagels altijd als een gek aan de slag met remover of verknoei je je kunstwerkjes al voor de lak droog is? Onderstaande trucjes voorkomen deze problemen en vergemakkelijken dit soms moeilijke beautykarweitje.

Om te voorkomen dat je handen ook mee gelakt worden, breng je met een wattenstaafje Vaseline rond je nagels aan. Dit zorgt voor een barrière tussen je huid en de nagellak. Het resultaat? Je veegt de vlekken samen met de Vaseline weg als je nagels gedroogd zijn.

Om te voorkomen dat je nageltippen meteen afblakeren, breng je twee basislagen aan. Een op de bovenste helft en een over de hele nagel.

Met een witte laag onder je fel kleurtje verzeker je dat de bovenste tint meer in het oog springt.

Wie wil experimenteren met een tekening op de nagels, maakt eerst een ontwerp op een plastic diepvrieszakje in de vorm van je nagel. Zorg dat je een dikke onderste laag legt, daarop komt je ontwerp. Als het kunstwerkje droog is, kun je je creatie er makkelijk aftrekken. Die lijm je dan vast op je nagel.

Als je met twee kleuren op één nagel wil werken, breng dan eerst de lichtste kleur op de hele nagel aan. Hierover moet een transparante laag. Als het helemaal droog is, plak je twee stukjes tape over de tip van je nagel zodat je een puntvorm krijgt. Dan ga je met een donkere kleur over je nagel, ook over de tape. Wanneer je die verwijdert, krijg je een leuk resultaat.

Om je nagels sneller te laten drogen, moet je je vingers gedurende enkele minuten in ijswater laten weken. Dit zorgt ook voor een betere hechting van de lak. 

Rol je potje in plaats van ermee te schudden om te voorkomen dat er luchtbellen in komen.

Als je het dopje niet van je flesje krijgt, zet dit dan ondersteboven in een kopje met warm water dat tot aan de rand van het dopje komt. Na enkele minuten zou je het flesje zonder problemen moeten kunnen openen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermogende Britten zijn rijker dan ooit

Vermogende Britten zijn rijker dan ooit

http://static3.hln.be/static/photo/2014/7/13/4/20140517231733/media_xll_6749149.jpg

Ondanks jaren van economische crisis lijkt het de rijken in Groot-Brittannië voor de wind te gaan. Het gecombineerde vermogen van de 1.000 rijkste personen in het land steeg het afgelopen jaar naar 518,9 miljard pond (circa 637 miljard euro): een toename van ruim 15 procent. Dat blijkt uit onderzoek van de Britse Sunday Times.

De man achter het jaarlijkse onderzoek, Philip Beresford, verbaast zich over de cijfers. "Ik heb nog nooit zo'n fenomenale toename van persoonlijke rijkdom gezien als de welvaartsgroei van de 1.000 rijkste mensen over het afgelopen jaar", zei de onderzoeker tegen persbureau Reuters.

Uit het onderzoek blijkt dat rijkaards in Groot-Brittannië opvallend vaak uit het buitenland komen. In de top 20 van rijkste mensen in het land staan zelfs maar drie Britten. Volgens Beresford komen buitenlandse superrijken af op zaken zoals het Britse belastingregime, de cultuur en de goede onderwijsmogelijkheden voor hun kinderen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terminale patiënten VS mogen niet geteste medicijnen proberen

Terminale patiënten VS mogen niet geteste medicijnen proberen

http://static2.hln.be/static/photo/2014/2/16/8/20140518032153/media_xll_6749543.jpg

Colorado is de eerste Amerikaanse staat waar terminale patiënten het recht hebben om medicijnen in te nemen die niet zijn getest.  De 'Right to Try'-wet werd er vandaag ondertekend. Missouri en Louisiana zullen snel volgen.

De staatsparlementen hadden de wet 'Right to Try' unaniem goedgekeurd en de gouvereneur van Colorado zette vandaag zijn handtekening onder de wet. In de VS mogen medicijnen normaal alleen gebruikt worden wanneer ze zijn goedgekeurd door de Voedsel- en Medicijnenautoriteit (FDA).

Dankzij de nieuwe wet moeten de patiënten alleen een goedkeuring van de medicijnenfabrikant of een aanbeveling van de dokter krijgen om de experimentele medicijnen te gebruiken. "Terminale patiënten die nog hoop hebben moeten de keuze krijgen welk medicijn dan ook te gebruiken", zet parlementariër Joann Ginal.

Volgens tegenstanders belemmert de wet medicijnontwikkeling. Door het ontbreken van een keuring vrezen ze ook dat de medicijnen niet altijd veilig of effectief zijn. Frank Burroughs, oprichter van een organisatie die de wet steunt, zegt echter dat de patiënten niet zomaar eender welk medicijn zullen nemen. ''Het gaat hier om veelbelovende medicijnen. Patiënten zijn veel slimmer dan wordt gedacht.'' (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geamputeerde schildpad zwemt weer met vinprothese

Geamputeerde schildpad zwemt weer met vinprothese

http://static3.hln.be/static/photo/2014/9/11/6/20140518014825/media_xll_6749436.jpg

Een zwaargehavende zeeschildpad kan het leven binnenkort weer iets zonniger tegemoet gaan dankzij de inzet van een Israelische student. Hij ontwierp voor het beest een vinprothese die eruit ziet als de vleugel van een Amerikaanse straaljager.

De groene schildpad Hofesh, Hebreeuws voor Vrijheid, werd in 2009 in een visnet aangetroffen voor de Israëlische kust. Zijn linkerpoten waren dusdanig toegetakeld, dat die geamputeerd moesten worden. Zwemmen is sindsdien een onmogelijke opgave voor de schildpad.

Shlomi Gez, een student industrieel ontwerp aan het Hadassah College in Jeruzalem, trok zich het lot van de schildpad aan en ontwierp een nieuw stel vinnen. Een vrij man zal Hofesh nooit meer worden, maar de schildpad kan er in elk geval in gevangenschap weer enigszins mee uit de voeten. (br.hln)


» Reageer (0)
17-05-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Incontinentie nog steeds een taboe: zo pak je het aan

Incontinentie nog steeds een taboe: zo pak je het aan

http://static2.hln.be/static/photo/2014/18/11/4/20140515105123/media_xll_6741769.jpg

Vind jij soms ook enkele druppels urine in je onderbroek? Dat is een probleem waar een op vier vrouwen in haar leven ongewild mee te maken krijgt. Toch hoef je niet stil te blijven zitten en kan je het urineverlies op enkele eenvoudige manieren aanpakken. Lees hier enkele tips.

De meest voorkomende vormen van urineverlies zijn inspannings- en aandrangincontinentie. Bij inspanningsincontinentie verlies je enkele druppels urine wanneer je een zware fysieke activiteit moet uitvoeren. Dat kan tijdens het sporten zijn maar evengoed tijdens het lachen, hoesten en het optillen van voorwerpen. Bij aandrangincontinentie voel je plots een sterke drang om te urineren maar bereik je soms niet tijdig het toilet.

De oorzaak van het probleem kan heel divers zijn. Zo kan je na een bevalling last krijgen van urineverlies. Ook jaren later kan je nog wat hinder ondervinden. Ook de menopauze, ouder worden en een slechte levensstijl kunnen een negatieve invloed hebben. Hoewel het belangrijk is om over je probleem te praten met een dokter, ook om de eventuele schaamte te overwinnen, kan je zelf al enkele oefeningen en aanpassingen doen.


Een gezonde levensstijl zorgt voor een optimale gezondheid. Waar we vaak niet lang genoeg bij stilstaan, is hoe we naar het toilet gaan. Zo neem je best genoeg tijd om te urineren en volledig uit te plassen. Het is daarbij belangrijk dat je niet perst, zo zet je je blaas nog extra onder druk. Probeer ook stress uit je leven te bannen, vooral wanneer je last hebt van stressincontinentie is dit erg belangrijk. De stress zorgt dan voor een extra mentale en fysieke beproeving. Verder neem je best een algemene gezonde levensstijl aan. Probeer zo weinig en indien mogelijk niet te roken, zorg voor een gezond gewicht en drink minstens 1,5 liter water per dag. Koffie, thee en koolzuurhoudende dranken beperk je best tot een minimum.

Urineverlies wordt ondermeer veroorzaakt door zwakke bekkenbodemspieren. Toch zijn er enkele oefeningen die deze spierzone trainen. Het beste aan deze oefeningen is dat de buitenwereld er niets van merkt terwijl je ze uitvoert. Je oefent je bekkenbodemspieren door ze afwisselend een aantal seconden aan te spannen en daarna weer los te laten. Probeer om tijdens het knijpen een aantal keer extra hard te duwen. Best herhaal je deze oefening drie maal per dag, met 10 herhalingen per reeks. Ook het dragen van hakken zorgt voor sterke spieren in de onderbuik. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom we alle babydieren schattig vinden

Waarom we alle babydieren schattig vinden

http://static1.hln.be/static/photo/2014/17/12/9/20140517070114/media_xll_6747924.jpg

Feest in Planckendael: mama-kameel Badia beviel er gisteren van haar tweede dochter. Priscilla is - geef toe - een schatje. Maar dat vinden we van álle babydieren. Waarom kan zelfs de stoerste man er niet aan weerstaan?

Lelijke baby's bestaan niet. En als er al eentje minder mooi is, dan blijft-ie altijd schattig. En dat is met dieren ook zo. Gedrochten als nijlpaarden of zeekoeien: hun jongen zijn de eerste weken schatjes. Lelijk worden, dat doen ze later wel. Of bent u vergeten hoe half België in de rij stond om op kraambezoek te gaan bij Kai Mook? Net vandaag wordt ze vijf. Haar schattigheidsfactor heeft ze verloren op de weg van de Antwerpse Zoo naar Planckendael.

Maar hoe komt het dat we baby-dieren zo schattig vinden? Zoöloog en Nobelprijswinnaar Konrad Lorenz maakte er een studie over. "Ze doen ons denken aan mensenbaby's. Ten eerste hebben ze een hoofd dat in verhouding met de rest van het lichaam te groot is. De oogjes liggen ook dicht bij de veel te korte neus, de pootjes zijn kort en ze bewegen onhandig. En hun speelse karakter maakt hen extra schattig. Wie kan er naar twee vechtende tijgertjes kijken zonder te glimlachen?"

Michael La Barbera van de universiteit van Chicago: "De evolutie heeft ervoor gezorgd dat we ze schattig vinden. Omdat we de link leggen met mensenbaby's, vinden we alle baby's schattig. En als we weten dat een wezentje een baby is, dan zegt ons instinct dat we de diertjes moeten beschermen en verzorgen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwerm bijen teistert winkelstraat in hartje Londen

Zwerm bijen teistert winkelstraat in hartje Londen

http://static3.hln.be/static/photo/2014/0/11/9/20140517112324/media_xll_6748059.jpg

In Oxford Street, in Londen, is gisteren paniek ontstaan nadat een zwerm bijen het op de etalage van Victoria's Secret had gemunt. Voorbijgangers dachten aanvankelijk dat de zwerm een stofwolk was. Toen ze doorhadden dat het om duizenden bijen ging, raakten velen in paniek en zochten ze dekking.

Volgens de lokale nieuwssite Evening Standard bedekten tienduizenden bijen het winkelraam in hartje Londen. Een getuige vertelde dat ze de winkel niet durfde te verlaten uit angst om aangevallen te worden. Naar eigen zeggen hield ze zich een half uur verschanst. Verschillende winkeliers sloten de deuren terwijl klanten binnen dekking zochten. In een winkel werden de klanten via de achterdeur buitengelaten om de zwerm te vermijden.

Waar de insecten vandaan kwamen is niet duidelijk. Volgens media zijn er in de straat meerdere bijenkorven. Imkers slaagden er niet veel later in de dieren te vangen en naar het dak van Westminster Cathedral te brengen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud-premier reageerde niet meer op Celie: Jean-Luc, Jean-Luc, wat is er toch?

Oud-premier reageerde niet meer op Celie: "Jean-Luc, Jean-Luc, wat is er toch?"

http://static3.hln.be/static/photo/2014/18/15/14/20140517074026/media_xll_6747944.jpg

Hoewel zijn Celie dat niet echt zag zitten, wou Jean-Luc Dehaene met zijn laatste krachten nog per se zijn geliefde koekjesfabriek 'Le Glazik' in het Bretoense Briec bezoeken. Dat getuigt directeur Marc Berger. "Hij was zeer vermoeid en zwak toen hij hier aankwam. Maar hij wilde een bedrijfsbezoek, omdat hij zielsveel hield van onze rechttoe-rechtaan aanpak én onze Madeleines pur beurre."

Het bezoek werd gepland voor donderdagochtend 10.30 uur. "Ze kwamen echter pas een uur later aan. Mevrouw Dehaene zat aan het stuur. Er was ook nog een vriendin mee (Anouck De Langhe van het gastenverblijf waar Dehaene verbleef, red.). De ex-premier zelf lag wat achterovergeleund in de auto. Hij was zichtbaar zeer vermoeid en stapte moeilijk. Hij vertelde me dat hij zeer slecht geslapen had en zich zwak voelde. Zijn vrouw bevestigde dat en voegde eraan toe dat ze het zelf niet zo'n goed idee vond om in die toestand nog onze koekjesfabriek te bezoeken. 'Maar het zal wel gaan', zei haar man. Zo kenden we hem ook: als hij iets wilde, was hij moeilijk van zijn standpunt af te brengen."

Het bezoek begon met een videopresentatie. "Dat doen we altijd. We leggen de bezoekers eerst uit wie we zijn, hoe we werken en welke producten we maken. Na tien minuten merkte ik echter dat meneer Dehaene zijn hoofd liet zakken en niet meer reageerde op wat ik zei. Toen greep zijn echtgenote hem bij de arm en vroeg: 'Jean-Luc, Jean-Luc, wat is er toch?' Ook daarop reageerde hij niet. Hij zakte verder weg op zijn stoel. We zagen dat het ernstig was en alarmeerden de hulpdiensten. Het MUG-team was om 11.45 uur al ter plaatse. Hij werd op een brancard gelegd en gereanimeerd. Hij was bewusteloos, maar ademde nog toen hij rond 12.30 uur werd overgebracht naar ziekenhuis René Théophile Laennec in Quimper. Een kwartiertje later lag hij al op de spoeddienst. Hij is er overleden om 15.30 uur. (br.hln)


» Reageer (0)
16-05-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beagles zien voor het eerst gras en buitenlicht

Beagles zien voor het eerst gras en buitenlicht

Klik op de foto om het ontroerende filmpje te bekijken


Dieren zijn niet gemaakt om opgesloten te zitten. Toch was dat het lot van enkele Beagles in Amerika. Zij werden hun hele leven binnen in een kooi vastgehouden voor wetenschappelijk onderzoek.

Daar wou een dierenorganisatie graag verandering in zien. Met de hulp van 'The beagle freedom project' kwamen de honden na jaren gevangenschap voor het eerst in contact met gras en zagen ze natuurlijk licht.

Hoewel de dieren eerst erg schuw waren en wegkropen achter bomen, stoelen en tafels, speelden ze enkele uren later met veel plezier in de buitenlucht.

De negen 'gelukzakken' kregen ondertussen een warme thuis aangeboden. Toch zullen de baasjes nog wat geduld moeten uitoefenen. "Door de zware wetenschappelijke proeven zijn de dieren wat mensenschuw. Hoewel ze in goede fysieke conditie zijn, hebben ze nog een lange emotionele weg af te leggen. Toch zijn we er zeker van dat Frankie, Dean, Sammy, Joey, Wayne, Barry, Peter, Tommy en Davis het voorbeeldig zullen doen", staat te lezen op de website van 'The beagle freedom project'. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste blauwe diamant geveild voor 17,3 miljoen euro

Grootste blauwe diamant geveild voor 17,3 miljoen euro

http://static0.hln.be/static/photo/2014/9/16/7/20140515054530/media_xll_6741247.jpg

"The Blue", een spectaculaire blauwe diamant, de grootste in zijn soort, is gisteren in Genève door veilinghuis Christie's voor 23,79 miljoen dollar (17,3 miljoen euro) verkocht. De Amerikaanse juwelier Harry Winston is de nieuwe eigenaar van het kleinood.

De waarde van de diamant van 13,22 karaat werd geschat tussen de 21 en 25 miljoen dollar. De verkoper wenste anoniem te blijven, de nieuwe eigenaar van "The Blue" is het juweliershuis Harry Winston, dat deel uitmaakt van de Swatch-groep, klonk het bij Christie's. De diamant zal omgedoopt worden tot "Winston vivid blue".

Zes maanden geleden ging bij Christie's al een oranje diamant van 14,82 karaat onder de hamer voor 35 miljoen dollar (25,5 miljoen euro). Bij concurrent Sotheby's werd dan weer een gele diamant van 100,09 karaat voor 16,3 miljoen dollar (11,9 miljoen euro) verkocht. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babykameel geboren in Planckendael

Babykameel geboren in Planckendael

http://static1.hln.be/static/photo/2014/5/16/10/20140516110053/media_xll_6745480.jpg

In Planckendael is opnieuw een babykameel geboren. Mama Badia beviel onlangs van een tweede dochter. Beide stellen het goed, laat Planckendael weten in een persbericht.

Badia beviel twee jaar geleden van dochter Neela. Het was toen 11 jaar geleden dat er nog een kameel geboren werd in Planckendael.

Of het kleintje al bultjes heeft? Technisch gezien wel, maar ze zijn nog niet "gevuld". De lege huidzakjes hangen over haar rug, en zullen zich stilaan vullen met vet, zegt Planckendael.

Wat weinig mensen weten, is dat de kameel, in tegenstelling tot de dromedaris, een ernstig bedreigde diersoort is. In Centraal-Azië zijn ze gedomesticeerd, maar door jacht en concurrentie met de gedomesticeerde kameel wordt verwacht dat de wilde kamelenpopulatie de volgende 50 jaar met 80 procent zal dalen. Momenteel wordt het aantal wilde kamelen in de Gobiwoestijn op een paar honderd geschat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reuzenkwallen van halve meter gespot voor Nederlandse kust

'Reuzenkwallen' van halve meter gespot voor Nederlandse kust

http://static1.hln.be/static/photo/2014/14/12/4/20140516084257/media_xll_6745204.jpg

Aan de Nederlandse kust zijn de afgelopen dagen kwallen gezien die veel groter zijn dan normaal. Sommige van deze zogeheten zeepaddenstoelen hebben een doorsnee van een halve meter en zijn wel 11 kilo zwaar. Oorzaak: de zachte winter, meldt Ecomare op Natuurbericht.nl.

De kwallen zijn zo groot omdat ze de winter hebben overleefd en zijn doorgegroeid. In een koude winter gaan ze dood, en blijven alleen de poliepen in leven. Deze snoeren aan het einde van de lente pas weer kwallen af, waardoor de zeepaddenstoelen die normaal in de zomer te zien zijn veel kleiner zijn.

De vondsten waren bij Texel, zowel aan de Noordzeekant als aan de kant van de Waddenzee. Het gaat om de bekende bolle kwallen met een blauwe kleur.

De netelcellen van deze soort zijn te zwak om door de menselijke huid te dringen. De kwal voedt zich via de dikke lobben aan de onderkant met plankton. Behalve in Nederland is het verschijnsel van de 'reuzenkwallen' ook aan de Britse kust gesignaleerd, aldus Ecomare, het centrum voor de wadden en de Noordzee, dat op Texel is gevestigd. (br.hln)


» Reageer (0)
15-05-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Luc Dehaene overleden na val in Frankrijk

Jean-Luc Dehaene overleden na val in Frankrijk

http://static2.hln.be/static/photo/2014/4/7/11/20140515155315/media_xll_6742496.jpg

Voormalig premier Jean-Luc Dehaene is op 73-jarige leeftijd overleden. Dehaene was premier van België van 1992 tot 1999. Daarna was hij nog zeven jaar lang burgemeester van Vilvoorde. Hij is overleden aan een val op vakantie in het Franse Bretagne, zo bevestigt CD&V.

Dehaene, met vrienden op vakantie in Frankrijk, werd in Bretagne onwel tijdens een bezoek aan de koekjesfabriek van Lotus. Hij werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar alle hulp kwam te laat. Ook zijn zoon Tom bevestigde het nieuws op Twitter.

Jean-Luc Dehaene was zijn leven lang een boegbeeld van de christen-democratische partij, destijds CVP, nu CD&V.

Hij werd geboren in Montpellier als zoon van een Brugse arts en bracht zijn jeugd ook in Brugge door. Hij verhuisde later naar Brussel, waar hij huwde met zijn echtgenote Celie, die de rol van first lady van het land op zich nam. Ze hadden samen vier kinderen. 

Dehaene werd licentiaat in de Rechten en licentiaat Economie. In zijn jeugd zat hij zowel in de chiro als in de scouts, waar hij later vaak op zou terugkomen. Zijn eerste stappen in de politiek zette hij via de studiedienst van het ACW en de jongerenafdeling van de CVP. Hij maakte er een blitzcarrière en werd al op 41-jarige leeftijd minister van Sociale en Institutionele Zaken.

Na de verkiezingen van 1988 werd hij door de koning gevraagd om informateur te worden. Hij sprak toen de legendarische woorden: "Sire, geef me honderd dagen." Na 106 dagen had hij de klus geklaard. Martens werd opnieuw premier, maar Dehaene was de sterke man in die regering. In 1992 werd hij ook premier en legde de basis voor het Sint-Michielsakkoord, mede dankzij het vertrouwen en gezag dat hij bij alle regeringspartijen had verworven en zijn talent als verzoener. Het ging om de tot dan toe meest verregaande staatshervorming die van België een volwaardige federale staat maakte. In 1995 startte een tweede coalitie van christen-democraten en socialisten, waar hij opnieuw de leiding over kreeg.

Hij zette zich later ook nog heel hard in voor de Europese Volkspartij (EVP) als Europees Parlementslid. Velen kennen hem ook als de ultieme supporter van Club Brugge. Zijn invloed was er zo groot dat hij de mening van de supporters kon verpersoonlijken. Zijn beroemdste oneliner was: 'We zullen de problemen oplossen als ze zich stellen.' Hij kreeg veel kritiek voor zijn vele functies in raden van bestuur na zijn Belgische politieke carrière. Vooral bij InBev en Dexia, waar hij na de crisis van de bank voorzitter wordt, op vraag van toenmalig premier Yves Leterme.

Dehaene had onlangs nog maar zijn afscheid van de politiek aangekondigd. Hij liet eind februari een pancreastumor wegnemen, nadat hij dezelfde kanker had als waaraan Wilfried Martens overleed. In recent afscheidsinterviews zei hij zich nog heel goed te voelen en volop van het leven te gaan genieten. (br.hln)


» Reageer (0)
14-05-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De make-upregels die alle brildragers moeten kennen

De make-upregels die alle brildragers moeten kennen

http://static3.hln.be/static/photo/2014/3/6/4/20140514112905/media_xll_6738619.jpg

Een bril is tegenwoordig een belangrijk en vooral hip onderdeel van de look van heel wat dames. Maar met de juiste make-up kan je dit accessoire nog beter in de verf zetten. Daarom is het belangrijk dat je met onderstaande regels rekening houdt bij het aanbrengen van eyeliner, mascara en oogschaduw.

- Eyeliner is ontzettend belangrijk, want het geeft definitie aan je ogen vanachter de glazen. Experimenteer met een vloeibare eyeliner bovenaan en een dun streepje met poeder onderaan.

- Definieer je wenkbrauwen met een oogschaduw in dezelfde tint als je haarkleur. Dit voorkomt dat je bril je gezicht gaat overheersen.

- Een concealer onder je ogen om donkere kringen te verdoezelen, is essentieel. Het glas in je bril kan namelijk verkleuringen benadrukken.

- Kies een oogschaduw die lichter en feller is dan je montuur om dit accessoire beter te laten uitkomen.

- Dikke, oversized monturen vragen om opvallende eyeliner. Zo geef je een extra verleidelijke toets aan je kijkers.

- Wanneer je lippen en montuur al felgekleurd zijn, hou dan je ogen zelf eenvoudig met wat eyeliner en mascara. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!