Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




03-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen laten borsten vaker preventief wegnemen

Vrouwen laten borsten vaker preventief wegnemen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/11/10/14/20140703060635/media_xll_6871019.jpg

Steeds meer vrouwen met het borstkankergen laten hun boezem preventief wegsnijden en reconstrueren. Dat bevestigen plastisch chirurgen vandaag in De Morgen en Het Laatste Nieuws.

"We zien een sterke evolutie naar het preventief wegnemen en reconstrueren van de twee borsten", zegt Phillip Blondeel (UZ Gent), afgevaardigde van de beroepsvereniging voor plastisch chirurgen, in de krant.

Die evolutie is er zowel bij vrouwen die al een tumor overleefden als bij dragers van het borstkankergen (BRCA-gen) die nog gespaard bleven van de ziekte. "Vooral jonge mama's dringen aan op een snelle amputatie", zegt chirurg Steven Colpaert, verbonden aan de borstkliniek van het Antwerpse AZ Monica. "Ze willen hun kinderen zien opgroeien, maar hebben het gevoel dat ze met een tikkende tijdbom rondlopen. Pas als hun borsten weg zijn, vinden ze gemoedsrust."

"De angst voor de ziekte was groter dan de angst voor een borstamputatie", getuigt een vrouw die haar borsten preventief liet wegsnijden en reconstrueren.

Ook bij artsen zelf leeft hoe langer hoe meer de consensus dat preventieve amputatie de zinnigste en veiligste strategie is. (br.hln)


» Reageer (0)
02-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Billy Lee Riley - Red Hot

Billy Lee Riley - Red Hot

Klik op de foto om hem te beluisteren






Billy Lee Riley (Pocahontas, 5 mei 1933 - Jonesboro (Arkansas), 2 augustus 2009) was een Amerikaans rock-'n-roll-gitarist en een mythisch figuur van de rockabilly.

Riley leerde gitaar spelen van zwarte landarbeiders. Na vier jaar legerdienst nam Riley in 1955 zijn eerste plaatje op in Memphis en ging nadien werken bij de Sun Studio van Sam Phillips. Hij nam er "Trouble Bound" op voor Jack Clement en Slim Wallace. Sam Phillips verkreeg de rechten en bracht "Trouble Bound" en "Rock With Me Baby" in 1956 uit. Riley's eerste hit werd "Flyin' Saucers Rock and Roll" / "I Want You Baby" in 1957. Nadien bracht hij nog "Red Hot" / "Pearly Lee" uit, allebei met Jerry Lee Lewis als pianist.

Riley had een korte solocarrière met zijn band "The Little Green Men". Riley en zijn "Little Green Men" waren de belangrijkste studiogroep van Sun. De groep bestond uit Riley, Roland Janes, J.M. Van Eaton, Marvin Pepper en Jimmy Wilson. Later werd ook Martin Willis lid. In 1960 verliet hij Sun en startte samen met Roland Janes het platenmerk "Rita Record". Zij maakten de nationale hit "Mountain Of Love" van Harold Dorman. In 1962 verhuisde Riley naar Los Angeles en werd sessiemuzikant voor onder meer Dean Martin, de Beach Boys, Herb Alpert, Sammy Davis jr.

In het begin van de jaren 1970, nam Riley afscheid van de muziek en keerde terug naar Arkansas om een eigen bouwonderneming te beginnen.

Hij werd in 1992 herontdekt door Bob Dylan, die een fan van hem was sinds 1956, en speelde rock-'n-roll, blues en country-blues. Zijn album Hot Damn! (Capricorn, 1997) werd genomineerd voor een Grammy Award.

Billy Lee Riley overleed op 2 augustus 2009 aan de gevolgen van darmkanker.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Triptiek Francis Bacon onder de hamer voor 33 miljoen euro

Triptiek Francis Bacon onder de hamer voor 33 miljoen euro

http://static2.hln.be/static/photo/2014/2/6/6/20140701161745/media_xll_6867666.jpg

De triptiek 'Drie studies voor het portret van George Dyer' van de Brits-Ierse schilder Francis Bacon (1909-1992) is in Londen geveild voor 33,3 miljoen euro. De koper zou een anonieme Europese kunstverzamelaar zijn, laat veilinghuis Sotheby's weten.

De triptiek dateert uit 1964 en het beeldt de toenmalige partner van Bacon, George Dyer, af. Het werk was geschat op 25 miljoen euro.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berenjong raakt gekneld in koekjespot

Berenjong raakt gekneld in koekjespot

http://static0.hln.be/static/photo/2014/1/0/9/20140702073327/media_xll_6869394.jpg

Dikke pech voor dit berenjong in New Yersey gisteren. Het onfortuinlijke dier kroop tijdens zijn zoektocht door wat vuilnis in een lege koekjespot en kwam vast te zitten met zijn hoofd.

De milieubescherming vond het zes maanden oude jong in Ringwood, niet ver van New York City. Het beestje was in vuilnis aan het snuffelen, op zoek naar voedsel. Toen hij wat restjes uit een koekjespot haalde, kwam zijn kop vast te zitten. Voorbijgangers probeerden hem te helpen, maar het dier vluchtte weg in een boom, waar de pot ook nog eens vast kwam te zitten tussen twee takken.

Uiteindelijk riep de milieu-organisatie de hulp in van een dierenarts, die de beer verdoofde, waarna hij naar beneden gehaald kon worden. Plaatselijke brandweerlieden knipten vervolgens de pot weg.

Het beestje zat minstens twee uur vast in de boom en was uitgedroogd. De hulpverleners legden hem in koud water om hem terug bij te brengen en brachten hem vervolgens over naar een dierenopvangcentrum. Binnen een paar weken zal de beer weer vrijgelaten worden.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eet volgens je leeftijd: gezonde voeding op maat

Eet volgens je leeftijd: gezonde voeding op maat

http://static2.hln.be/static/photo/2014/15/6/4/20140701151515/media_xll_6867394.jpg

Wist je dat leeftijd een belangrijke rol blijft spelen in het samenstellen van een gebalanceerd eetpatroon? Net als bij de overgang van baby naar peuter, heeft ons lichaam ook in latere levensfasen nood aan andere voedingsstoffen om optimaal te functioneren. Ontdek hier enkele gezonde tips op maat.

Twintigers
Het is geen fabel dat gezond eten bij veel twintigers niet meteen bovenaan het lijstje met prioriteiten staat. Junkfood en hogere studies gaan vaak hand in hand. Nochtans is deze fase net belangrijk om een gezond fundament te leggen voor de komende decennia. Zo blijft de botdichtheid evolueren tot je bijna 30 bent. Om het risico op kwalen als osteoporose te verkleinen, neem je als twintiger best voldoende calcium, vitamine K en D op. Je vindt ze onder meer in zuivelproducten, groene bladgroenten, zalm en eigeel.


Dertigers
Een carrière, (eventueel) een gezin én een sociaal leven balanceren, het wordt al snel hectisch en veeleisend. Tijd om gezonde voedingskeuzes te maken is er dan ook zeker niet altijd. Maak het jezelf gemakkelijker door een paar vaste waarden toe te voegen aan je winkelkar: bruine rijst voor de microgolf, diepvriesgroentjes, eieren, voorgekookte garnalen en volkoren pasta. Zeker voor vrouwen met een kinderwens is foliumzuur ontzettend belangrijk. Vergeet dus zeker geen spinazie, broccoli en (boeren)kool te verwerken in je eetpatroon.

Veertigers
Eens je op tram vier zit, vertraagt je metabolisme. Dit werkt dan weer overgewicht in de hand en onrechtstreeks ook het risico op hartproblemen, suikerziekte en artrose. Probeer daarom simpele koolhydraten te vervangen door kleinere porties van de volkoren alternatieven en eet ook voldoende vezelrijke groenten en fruit. Ze geven je langer een vol gevoel, waardoor je beter aan ongezonde tussendoortjes kan weerstaan. Vrouwen die pre-menopauzale symptomen ondervinden door de dalende oestrogeenproductie nemen best voldoende phyto-oestrogenen op door onder meer soja, bonen, lijnzaad en volle granen te eten.

Vijftigers
Wanneer we de vijftig passeren, liggen artrose en pijnlijke gewrichten op de loer. Je verliest niet alleen gewrichtsvloeistof, maar ook je kraakbeen slijt sneller en je ligamenten verkorten en verliezen hun flexibiliteit. Om dit te verzachten kan je kiezen voor voeding die ontstekingsreacties inperkt, zoals vette vis (zalm, makreel, ansjovis, tonijn, haring en sardientjes) en kruiden als kaneel, kurkuma en gember. Vegetariërs kunnen ook altijd grijpen naar GOPO-supplementen, een natuurlijk ontstekingswerend middeltje dat gewonnen wordt uit rozenbottel.

Zestig(plussers)
Op latere leeftijd wordt ons lichaam steeds minder efficiënt in het opnemen van heel wat vitamines en mineralen. Ook het langdurig innemen van medicatie kan hier negatief op inwerken. Tegelijkertijd is de kans groot dat je hongergevoel afneemt, waardoor het des te belangrijker wordt om gezonde voedingskeuzes te nemen, zodat je maximaal kan profiteren van de kleinere porties. Vul de vaste maaltijden ook aan met voedzame tussendoortjes (fruit, groenten, volkoren toast). (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hele land feest en het wordt nog gekker

Hele land feest en het wordt nog gekker

http://static0.hln.be/static/photo/2014/18/13/3/20140702063504/media_xll_6869373.jpg

De vreugdekreet die één minuut voor middernacht als een Mexican Wave door het land rolde, moeten ze tot in Brazilië hebben gehoord. Het verlossende doelpunt van Kevin De Bruyne zette honderdduizenden Belgen aan het dansen. En reken maar dat het vanaf vandaag alleen maar nóg gekker wordt. "Want op collectieve gekte staat écht geen maat."

Wie denkt het strafste nu wel gezien te hebben, komt na gisteravond bedrogen uit: het was nagelbijten tot in de laatste minuut, maar de Belgen hebben de Verenigde Staten verslagen en spelen zaterdag de kwartfinale. Anders gezegd: de gekte blijft duren. Beter gezegd: het wordt nog gekker. Zelfs wie nog niet door het voetbalvirus was gebeten, zal nu aan gestoken worden door de duivelkoorts. "Een typisch verschijnsel in de massapsychologie", zegt professor Sociale Psychologie Alain Van Hiel (Ugent).

Bleef u tot gisteren koeltjes bij de hype rond de Rode Duivels maar voelt u het vandaag toch kriebelen om de Belgische vlag uit te hangen, uw autospiegels een tricolore jasje te geven en een rode broek en een geel T-shirt aan te trekken: geen paniek, het zit allemaal in uw hoofd en u kan er niks aan doen. "Wat we nu meemaken, is uniek: nooit eerder greep een besmettelijk 'virus' zo om zich heen. Dat komt omdat zoveel mensen dit belangrijk vinden. En een mens vindt nu eenmaal dingen belangrijk als ánderen het ook belangrijk vinden." (br.hln)


» Reageer (0)
01-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaans dorp te koop, inclusief café: 400.000 dollar

Amerikaans dorp te koop, inclusief café: 400.000 dollar

http://static1.hln.be/static/photo/2014/14/12/11/20140701044348/media_xll_6866006.jpg

In de Amerikaanse staat South Dakota staat een heel dorp te koop. Voor 400.000 dollar (292.000 euro) krijgen kopers een café, een huis, drie stacaravans en een oude autobandengarage.

De eigenaar van het dorpje Swett is Lance Benson, samen met zijn vrouw en hond nog de enige bewoners. De totale oppervlakte van Swett is 2,5 hectare - de grootte van zo'n vijf voetbalvelden. De hoogtijdagen van het dorpje waren in de jaren 40 toen er zo'n veertig mensen woonden, en er ook een postkantoor en winkel was.  

Volgens de verkopende makelaar komen er telefoontjes van geïnteresseerden uit de hele Verenigde Staten binnen. Een Russische productiemaatschappij wil het dorpje kopen om er een film in op te nemen. Kopers krijgen er van Benson gratis een oude tractor bij. (br.hln)


» Reageer (0)
30-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders Noah (4) geven donorhart aan kamergenootje

Ouders Noah (4) geven donorhart aan kamergenootje

http://static2.hln.be/static/photo/2014/15/5/7/20140630093034/media_xll_6863347.jpg

Bijna negen maanden hebben de vierjarige Noah en zijn mama en papa gewacht op een donorhart, maar toen het hart onderweg was, gaven ze het aan z'n kamergenootje. "Het gewicht van het hart zat op de uiterste grens. De artsen vreesden voor complicaties, en dat risico wilden we niet nemen." Dus kreeg Cindy (10) het donorhart, en mag zij dromen van een nieuw leven.

De behandelende artsen waren meteen duidelijk en eerlijk: het kon, maar het was niet uitgesloten dat er na de operatie complicaties zouden optreden", zegt Frank. Met andere woorden: het hart waarop Frank en zijn vrouw Anja (39) hadden gerekend om hun zoontje Noah eindelijk te kunnen zien opgroeien, zou wel eens voor onvoorziene problemen kunnen zorgen. De ouders stonden in dubio, want een beslissing om wel of niet te transplanteren kan je niet uitstellen.

"Toen zeiden de artsen dat het hart eigenlijk helemaal perfect zou zijn voor Noahs kamergenootje, het Duitse meisje Cindy (10)", gaat Frank verder. Cindy, uit Trier, lag al twee maanden bij Noah op de kamer. Die mededeling veranderde alles, zegt Frank: "Het was een vreselijk moeilijke beslissing. Maar na veel tranen en veel twijfelen hebben we gezegd dat ze Cindy maar moesten helpen. Wat konden we anders? We willen voor Noah geen enkel risico nemen, en de mogelijkheid bestond dat er toch complicaties zouden optreden. Terwijl we zeker wisten dat Cindy geholpen zou zijn met dat hartje. Zo'n hart is zó kostbaar. Dat verspil je niet. Deze situatie hadden ze in het ziekenhuis nog nooit meegemaakt."

De operatie ging vrijdag dus toch door. Niet met Noah, maar met Cindy.

En dus blijven Noah en zijn mama en papa wachten op een nieuw hart, en houden ze de moed erin. "Om het cru te zeggen: het is goed dat de zomervakantie is begonnen", zegt Frank. "Want dan spelen veel kindjes buiten, gaan ze zwemmen en op vakantie naar zee. Het is een periode waarin meer kleine kinderen een ongeval krijgen. Daarom zou het goed kunnen dat het niet lang meer duurt voor een nieuw en dan wel helemaal perfect donorhartje onze richting uitkomt." Want veel tijd voor zo'n hart heeft Noah niet meer. "Een kind kan maximaal 550 dagen aan het kunsthart liggen. Wij gaan nu onze negende maand in." (br.hln)


» Reageer (0)
29-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bourgogne-oogst bedreigd door hagelstorm

Bourgogne-oogst bedreigd door hagelstorm

http://static3.hln.be/static/photo/2014/0/12/11/20140629161323/media_xll_6861926.jpg

Een zware hagelstorm heeft dit weekeinde een deel van de oogst van wijnboeren in de Franse Bourgogne verwoest. Dat berichtten Franse media.

Volgens de eerste berichten is 40 tot 80 procent van de wijnoogst in de oostelijke regio Côte de Beaune kapot. Daar worden onder meer de prestigieuze Santenay-, Meursault-, Volnay-, Pommard- en Beaune-wijnen gemaakt. "Een echte catastrofe", liet woordvoerder Jean-Louis Moissenet van de Pommard-wijnboeren weten op de Franse radio.

In de twee voorgaande zomers werd de regio al zwaar getroffen door hagel. In het gebied moesten zaterdag ook festivals en andere evenementen tijdelijk worden stilgelegd. Ook in het zuidwesten van Frankrijk was het slecht weer. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agent geef zwaar mishandelde pup nieuwe thuis

Agent geef zwaar mishandelde pup nieuwe thuis

http://static1.hln.be/static/photo/2014/11/15/5/20140629105121/media_xll_6861215.jpg

Agent Brandon Melbar heeft zijn hart op de juiste plaats. De man uit Cleveland redde een zwaar mishandelde hond uit de handen van zijn agressor en adopteerde de viervoeter. De eenjarige pitbull is aan de beterhand, z'n nieuwe baasje zou hem niet meer kunnen missen.

Melbar en zijn collega's werden vorige week opgeroepen voor een geval van dierenmishandeling. Getuigen zagen hoe een buurman zijn hond zwaar toetakelde. De bruut sloeg het dier met een riem en baksteen en probeerde het te verstikken. De pup liep daarbij daarbij verwondingen op aan zijn kop en poten.

Toen de patrouille ter plaatse kwam, sprong het mishandelde dier zelf in de politiewagen. Eigenaar Peris Rice werd in de boeien geslagen en aangeklaagd voor dierenmishandeling.

Agent Melbar stemde toe het dier in huis te nemen tot het genezen was, maar besliste na een week al om het dier te adopteren. "Hij gaat op z'n rug liggen, wil dat je over zijn buikje aait. Hij is helemaal niet agressief, maar gewoon heel lief", vertelde Melbar aan een lokale zender.

De adoptie kwam tot stand dankzij Badges for Bullies, een organisatie die bruggen bouwt tussen de politie, beschermers van dierenrechten en het grote publiek. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe trend: met billen bloot voor huwelijksfoto

Nieuwe trend: met billen bloot voor huwelijksfoto

http://static2.hln.be/static/photo/2014/9/6/10/20140627161925/media_xll_6857755.jpg

De tijd dat bruidsmeisjes louter stijfdeftig poseerden, lijkt definitief voorbij. Tegenwoordig gaan ze met de billen bloot.

Een nieuwe trend tekent zich af in de wereld van de huwelijksfoto's. Wie 'in' wel zijn, laat iets zien. Niet gewoon een blote rug of decolleté. Nee, dat volstaat niet meer. Blote billen zijn de nieuwe norm.

Bruidsmeisjes aller lande, jullie weten wat jullie te doen staat! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stiekeme dikmakers: zo hou je smoothies gezond

Stiekeme dikmakers: zo hou je smoothies gezond

http://static0.hln.be/static/photo/2014/12/0/5/20140618151652/media_xll_6832640.jpg

Stel: je wil graag wat kilo's kwijt en wil het op een gezonde manier doen. Je stoft je blender af, slaat een hoop fruit in en begint smoothies te maken. De kilo's zullen er af vliégen, toch? Niet noodzakelijk, want er zijn heel wat valkuilen waar je rekening mee moet houden.

De meest gemaakte fout bij het prepareren van smoothies is een tekort aan proteïnen en vezels. We gooien heel wat fruit bij elkaar, maar vaak bevatten die maar weinig van deze bestanddelen, zodat je het volle gevoel snel kwijt bent en je energiepeil na een uurtje al weer gedaald is. Met een knagende maag en een hoop calorierijke snacks tot gevolg. Ga dus voor vezelrijke ingrediënten als bessen, avocado, kiwi, peer, bonen en boerenkool. (Soja)melk, Griekse yoghurt, magere yoghurt, tofu en noten zijn dan weer rijk aan proteïnen.

We zijn zo gewend aan zoete drankjes dat we vaak nog wat extra suikers toevoegen aan onze vloeibare snack. Een lepel suiker of zelfs honing en siroop brengt de teller al gauw op 60 extra calorieën. Ook gesuikerde yoghurt, fruitsap en fruit uit blik kunnen heel wat extra zuiker bevatten. En meestal zijn ze niet eens nodig.

Fruit is gezond, maar te veel van het goede is nooit een aanrader. Het is niet omdat je ingrediënten gezond zijn, dat ze weinig calorieën bevatten. Als je vijf verschillende soorten fruit bij elkaar gooit, zit je al snel aan 500 calorieën. Ook avocado, dadel, noten, versgeperste sappen en zelfs appels, mango's, kersen en bananen bevatten redelijk wat calorieën. Gebruik ze, maar met mate.

Zo'n blender is niet echt aan de kleine kant, en we hebben de neiging om die helemaal op te vullen. Resultaat: een gigantische hoeveelheid smoothie, waardoor je het aantal calorieën van een volwaardige maaltijd binnenkrijgt. En dat terwijl zo'n drankje eigenlijk als snack bedoeld is. Laat je ogen dus niet groter als je maag zijn; weeg je ingrediënten uit, of gebruik maar de helft van wat je gewoon bent. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roland & Admiral Freebee - Hissing o' the heath

Roland & Admiral Freebee - Hissing o' the heath

Klik op de foto om ze te beluisteren






Roland Van Campenhout, of kortweg Roland  is een Vlaamse bluesmuzikant.

Admiral Freebee of Tom Van Laere is een Antwerpse artiest

Samen brengen ze dit prachtige nummer



» Reageer (0)
28-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tennissters verplicht om zonder beha op Wimbledon te spelen

Tennissters verplicht om zonder beha op Wimbledon te spelen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/7/15/13/20140628143336/media_xll_6858988.jpg

De kledingsvoorschriften op het Britse tennistornooi Wimbledon verplicht spelers om in volledig witte outfit op het veld staan en sinds dit jaar worden die voorschriften tot in het absurde toegepast. Sommige vrouwelijke deelnemers moesten behaloos spelen zodat er zeker geen klein beetje kleur kon komen piepen.

De organisatoren van Wimbledon passen het verbod op gekleurde outfits wel heel strikt toe. De regel geldt blijkbaar ook voor slipjes en beha's. Volgens de Australische tennislegende Pat Cash staan deelneemsters soms gewoon zonder beha op het terrein. Heel wat speelsters werden behaloos gespot, waaronder de Britse Naomi Broady.

Cash vertelde aan Radio 5 van BBC: "Sommige meisjes moesten naar de kleedkamer gaan en hun beha en topjes uittrekken als die nog maar het kleinste spatje kleur vertoonden. Sommigen hadden niet de gepaste lingerie bij en moesten dan maar zonder spelen. Het is echt absurd."

Venus Williams is alvast een voorstander van de nieuwe kledingvoorschriften. "Het is een aangename afwisseling, iedereen straalt in wit. Dit hoeft niet voor een heel jaar, want dan wordt het saai. Maar gedurende deze twee weken is het fijn." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel krijgt vanaf 20 september een chocoladeparadijs

Brussel krijgt vanaf 20 september een chocoladeparadijs

http://static0.hln.be/static/photo/2014/13/7/4/20140627150725/media_xll_6857569.jpg

Op 20 september opent in Koekelberg de Belgian Chocolate Village de deuren. Het moet het grootste museum worden in België gewijd aan chocolade. Doelstelling is jaarlijks 25.000 mensen over de vloer te krijgen.

De Chocolate Village komt in de voormalige chocolaterie Victoria in Koekelberg, vlakbij de basiliek. De bezoeker kan er op een oppervlakte van 900 vierkante meter verspreid over drie verdiepingen alles te weten komen over chocolade, proeven en zelfs eigen chocolade samenstellen. In het pand werd zowat twee miljoen euro geïnvesteerd.

Op de benedenverdieping, die verdeeld is in vijf ruimtes, kan de bezoeker een film bekijken over de geschiedenis van de Belgische chocolade. Er is ook een atelier waar de liefhebber zelf zijn chocolade kan samenstellen en je vindt er ook informatie over de oorsprong van verschillende soorten chocolade.

De kelder is gewijd aan onder meer recepten en op de eerste verdieping kan er geproefd worden. Verschillende Belgische chocolatiers stellen er hun waren tentoon.

De Belgian Chocolate Village is open van dinsdag tot zondag. De toegangsprijs bedraagt 8 euro. (br.hln)


» Reageer (0)
27-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mogelijk poot van allerlaatste Vlaamse wolf ontdekt

Mogelijk poot van allerlaatste Vlaamse wolf ontdekt

http://static3.hln.be/static/photo/2014/5/9/0/20140627113207/media_xll_6857010.jpg

In het archief van het Gentse stadsmuseum (STAM) is de gemummificeerde poot ontdekt van wat mogelijk de allerlaatste Vlaamse wolf was. Het intrigerende verhaal staat in het digitale Eos Weekblad, dat vandaag verschijnt.

De bal ging aan het rollen toen een medewerker van het STAM onlangs in het depot een mysterieuze dierenpoot ontdekte. Een vondstkaartje bij de poot ontbrak, maar een zoektocht in de archieven van het museum toonde aan dat er in 1848, toen het museum nog maar enkele jaren bestond, een "poot van een luipaard" was ingeschreven. Genetisch onderzoek wees vervolgens uit dat het eigenlijk ging om de poot van een wolf.

Uit verder onderzoek bleek bovendien dat de poot ooit genageld was aan de poort van het Gentse Gravensteen. Dat betekent dat het stuk als bewijsstuk heeft gediend. Er werden destijds premies uitgereikt aan wie een roofdier doodde, maar daarvoor moest je een deel van het slachtoffer voorleggen als bewijs. Bij een wolf volstond een rechter voorpoot, want die kon niet verward worden met de andere poten van het dier. Dat de poot uit het STAM nu net een rechter voorpoot is, en een opvallende beschadiging in het midden vertoont, kan nauwelijks toeval zijn: de poot behoorde toe aan een prijsbeest, zegt onderzoeker Anton Ervynck

Een radiokoolstofdatering toont bovendien aan dat de poot dateert van een wolf die rond het jaar 1700 het leven liet. Rekening houdend met de foutenmarge op die datering kan de poot dus wel eens van de allerlaatste Vlaamse wolf komen, gedood in Knesselare, waarvoor in 1736 in het Gravensteen een premie is betaald. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen koper voor zeldzame Stradivarius

Geen koper voor zeldzame Stradivarius

http://static1.hln.be/static/photo/2014/12/12/13/20140627010447/media_xll_6856333.jpg

Een zeldzame Stradivarius-viool, waarvan de waarde op minstens 45 miljoen dollar (zo'n 33 miljoen euro) was geschat, heeft op een veiling van Sotheby's in Londen geen koper gevonden. Mocht er wel een zijn gevonden, zou dat een nieuwe recordprijs zijn voor een muziekinstrument.

Het duurste exemplaar ooit blijft daarmee de 'Lady Blunt', de Stradivarius van de gelijknamige kleindochter van dichter Lord Byron. Die viool werd in 2011 verkocht voor 15,9 miljoen dollar (zo'n 11 miljoen euro).

De Stradivarius die gisteren op de veiling in Londen werd aangeboden was een 'Macdonald', waarvan er wereldwijd nog slechts tien exemplaren bestaan. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezonde vagina: wat je moet (w)eten

Gezonde vagina: wat je moet (w)eten

http://static2.hln.be/static/photo/2014/0/14/4/20140626161104/media_xll_6854839.jpg

We spreken niet graag over onze vagina, en al helemaal niet als het orgaan niet helemaal normaal functioneert. Met een ernstig probleem trek je natuurlijk naar de dokter. Maar kleine ongemakkelijkheden, zoals droogte, jeuk of krampen, kan je gewoon wegeten met deze voedingsmiddelen.

Zoete aardappelen zitten boordevol vitamine A. Goed voor nachtblindheid, maar het houdt ook de vaginawand en de baarmoederwand gezond. Daarnaast prikkelt de vitamine de productie van hormonen, zodat ook je libido de hoogte ingaat.

De zuurtegraad van veenbessen kunnen het gevecht aangaan met bacterien en infecties. Goed bij (ontwikkelende) blaasontstekingen. Ren echter niet naar de winkel om een fles veenbessensap. De suiker in deze drankjes zal de bacteriën niet bestrijden, maar net aansporen. Ga dus liever voor de pure bes en laat deze sudderen in wat appelsiensap om de smaak wat op te krikken.

Donkere, groene bladgroenten - zoals spinazie, snijbiet en boerenkool - zuiveren het bloed, wat de bloeddoorstroming stimuleert. Dat zorgt er dan weer voor dat je vagina gevoeliger wordt voor stimulatie. Met andere woorden: kool is goed voor je seksleven.

Soja is niet enkel ideaal voor vegetariërs, ook je vagina heeft er baat bij. De fyto-oestrogenen - een syntethische vorm van oestrogeen - in de peulvrucht houden het gevoelige orgaan vochtig en 'gesmeerd'. Veel minder kans dus op scheurtjes en ander ongein.

Ook lijnzaad bevat fyto-oestrogenen, en daarnaast ook veel omega 3 vetzuren die het effect nog eens versterken.

Avocado's bevatten heel wat gezonde vetten die de vaginawanden gezond houden. Ook de vitamine B6 en het kaliumgehalte in het fruit hebben zo hun voordeel voor ons libido. Spaanse priesters verboden avocado's zelfs, omdat het effect zo groot was.

Dat oesters een afrodisiac zijn, is nog steeds niet echt bewezen. Wel zitten ze boordevol zink, dat goed is tegen droogte en jeuk, en het helpt ook om je cyclus regelmatig te houden. Je hoeft daarvoor de dure dingen echter niet te kopen, ook amandelen en pompoenzaadjes bevatten veel zink, en zijn iets goedkoper. En heel wat minder slijmerig. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amy Macdonald - This Is The Life

Amy Macdonald - This Is The Life

Klik op de foto om haar te beluisteren





Amy Macdonald (Bishopbriggs  (nabij Glasgow), 25 augustus 1987) is een Schotse zangeres. Haar debuutalbum This Is the Life  kwam in Groot-Brittannië binnen op de tweede plaats en in Schotland op de eerste plaats. Ook bereikte dit album in vier dagen tijd daar de gouden status. In Nederland was de cd  op de eerste positie van de Album Top 100 te vinden. In totaal verkocht ze wereldwijd meer dan 1 miljoen exemplaren van haar debuutalbum


Macdonald staat al vanaf haar vijftiende op het podium met akoestische  optredens. Haar muziek wordt onder andere beïnvloed door Travis en The Libertines. Ze heeft een platencontract met Vertigo  en is verloofd met voetballer Steve Lovell.


In Nederland gaf zij optredens in het voorprogramma van Paul Weller (2007) en in de bovenzaal van Paradiso (3 maart 2008). Op 31 mei 2008 was zij ook op Pinkpop aanwezig evenals in augustus op Lowlands. In de uitzending van het televisieprogramma Mooi! Weer De Leeuw van 13 september 2008 trad ze op met het nummer Mr. Rock & Roll. Op Pinkpop 2009 stond Amy op maandag 1 juni op het hoofdpodium.


Ze brak in Europa door met de single Mr. Rock & Roll, waarmee ze onder andere een nummer 1-positie in de Schotse hitlijst en een nummer 3-positie in Zwitserland behaalde. Andere succesvolle singles zijn L.A. en This Is the Life, de single die haar doorbraak betekende in Nederland en waarmee ze meteen de grootste solo-hit voor een vrouwelijke artiest ooit scoorde.


This Is the Life werd eind maart 2008 uitgeroepen tot 3FM Megahit, en kwam vervolgens op 5 april 2008 binnen in de Single Top 100. Het nummer steeg door tot nummer één (3 juni 2008). Ook in de Top 40 was deze single op 3 juni 2008 de nummer 1. Ook in België is de single erg populair. Op 12 september 2008 stond de single al 14 weken in de Ultratop 50, waarvan nu al 11 weken op nummer 1.


Haar debuutalbum This is the Life verkoopt erg goed in zowel Nederland als België. In de tweede week van augustus 2008 kreeg ze in België daarom een gouden plaat uitgereikt, en in Nederland een platina plaat.


Halverwege augustus werd haar eerste Nederlandse single, Mr. Rock & Roll opnieuw uitgebracht als single.


Op 1 maart 2010 komt de nieuwe single "Don't Tell Me That's It Over" uit, de eerste single van haar tweede album. Dit album heet "A Curious Thing" en is uitgekomen op 8 maart 2010.



» Reageer (0)
26-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot 270 euro om boterhammen op school te mogen opeten

Tot 270 euro om boterhammen op school te mogen opeten

http://static2.hln.be/static/photo/2014/4/2/12/20140626052730/media_xll_6853722.jpg

Vlaamse basisscholen voeren vanaf september massaal een "boterhammentaks" in óf verhogen de bijdrage. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag. De maatregel is een gevolg van de krappe budgettaire toestand van de gemeenten. Vele ouders reageren misnoegd.

In Hasselt bijvoorbeeld moeten kinderen die 's middags hun boterhammen in de gemeenteschool willen opeten daar vanaf september 25 cent per dag voor betalen. Dat heeft het stadsbestuur eerder deze week beslist. Eerder voerden onder meer Mechelen en Lanaken al zo'n bijdrage in. Sommige scholen, zoals Sint-Leo in het West-Vlaamse Sint-Pieters, zien zich zelfs genoodzaakt om het bedrag al te verhogen van 1,10 euro per dag naar wellicht 1,50 euro per dag.

Voor heel wat ouders betekent dat toch een extra kost van gauw 60 tot 270 euro per jaar pér kind. "Het is een wijdverspreid fenomeen", zegt Marc Van den Brande, secretaris-generaal van het katholiek basisonderwijs in de krant. "Ouders reageren teleurgesteld. Begrijpelijk, want zij vermoeden nog steeds dat een leerkracht 's middags toezicht moét houden. Maar dat is onder druk van de vakbonden enkele jaren geleden uit hun takenpakket geschrapt. Daardoor is het een zogeheten buitenschoolse opvang geworden." (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!