Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




24-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterieus syndroom: sterven in slaap door helse overuren

Mysterieus syndroom: sterven in slaap door helse overuren

http://static3.hln.be/static/photo/2014/11/1/6/20140724051256/media_xll_6928266.jpg

Onderzoekers merkten een onrustwekkend fenoneem op in de voornaamste industriestad van China: heel wat jonge werknemers zijn er de afgelopen jaren om onverklaarbare reden in hun slaap gestorven. Deze schokkende trend wordt in verband gebracht met helse werkuren.

Volgens de epidemiologische studie waren er tussen januari 1990 en augustus 2013 minstens 1124 gevallen van het syndroom 'Sudden Unexplained Nocturnal Death' (Plotse Onverklaarbare Nachtelijke Sterfte) in de stad Dongguan. 697 van deze overlijdens gebeurden tussen 2004 en 2013. De resultaten van de studie aan de universiteit van Sun Yat-sen tonen aan dat de meeste slachtoffers tussen 21 en 40 jaar waren. Meer dan 90 procent van was arbeider in de productielijn van een fabriek.

Dongguan staat bekend als de 'fabriek van de wereld' door de gigantische productie van bouwmaterialen, chemische stoffen, elektronica, metalen, meubelen, kledij, schoenen en speelgoed. Dit trekt arbeiders van over heel het land aan.

Professor Zhang Yiri vertelde aan de Aziatische krant The Straits Times dat de werknemers zich vooral laten verleiden door het hoge loon, maar de mensen worden er aangemoedigd om zichzelf dood te werken. Zhang legt uit: "Heel wat bedrijven bieden werknemers een erg laag basissalaris. Maar de vergoedingen voor overwerk liggen veel hoger. Heel wat Chinezen zijn bereid om voor dat extra geld dodelijke uren te kloppen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vorige week nog zo vrolijk, nu uit het leven gestapt

Vorige week nog zo vrolijk, nu uit het leven gestapt

http://static2.hln.be/static/photo/2014/17/11/7/20140724071100/media_xll_6929602.jpg

Vorige week vertelden Lukas Van den Abeele (18) en zijn tweelingzus Elisabeth nog vrolijk over hun peuterfoto die het internet rondreisde. Gisteren ­stapte de jongeman uit het leven, volgens een vriend omdat hij het moeilijk had nadat een meisje hem had afgewezen.

Zijn zus rea­geerde op Facebook kort op het ­vreselijke nieuws: "Ik wil dat we allemaal Lukas herinneren zoals we hem kenden: gelukkig en optimistisch. Ik wil dat we ons inbeelden dat hij op wereldreis is, en daarin onze rust vinden."

De tweeling uit Sint-Denijs-Westrem had vorige week tot hun grote verbazing ontdekt dat hun vijftien jaar oude peuterfoto het internet rondreisde, tot op websites in India en Japan toe. Daar wilden ze in onze krant toen graag over vertellen. "Anders geloven de mensen niet dat wij het zijn." Hun speciale band werd tijdens dat interview al snel duidelijk. Als bewijs schotelden ze onze journalist een leuke jeugdvideo voor. "Wij zijn zó aan elkaar gehecht, dat kan je niet vatten", vulde Lukas aan.

Maar gisteren was er van vrolijkheid geen sprake. Lukas was uit het leven gestapt. De reden van zijn wanhoopsdaad is niet bekend. Een vriend liet verstaan dat hij het moeilijk had nadat een meisje hem had afgewezen. Zijn zus poste een emotionele afscheidspost op haar Facebookpagina en liet ook wat achter op de pagina van haar broer: "Ik zal altijd sterk blijven. Voor jou."



http://oi61.tinypic.com/35cn4sn.jpg

Wie vragen heeft over zelfdoding kan anoniem contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het

gratis nummer 1813 of op www.zelfmoordlijn1813.be   (br.hln)


» Reageer (0)
23-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zou jij je hond achterlaten in de auto?

Gevaarlijk: zou jij je hond achterlaten in de auto?

http://static1.hln.be/static/photo/2014/0/11/11/20140722140543/media_xll_6923771.jpg

Stel: je bent op weg naar een zomerse barbecue, en hebt voor de gezelligheid je hond meegenomen. Onderweg besef je dat je nog een paar boodschappen moet doen, en je stopt aan het winkelcentrum. De hond laat je maar even in de auto, want je bent maar een half uurtje weg. De kans is echter groot dat je huisdier niet heelhuids uit je auto komt.

Volgens een Brits onderzoek heeft 62 procent van de hondenliefhebbers er geen probleem mee om hun huisdier even in de auto alleen te laten. Ze dachten dat het veilig was om ze daar langer dan een uur te laten zitten zonder eens poolshoogte te nemen. Nog alamerender was dat 38 procent geloofde dat het geen kwaad kon om een hond meer dan 90 minuten in een voertuig te laten bij warme temperaturen.

Volgens dierenartsen kan een hond echter binnen de twintig minuten al serieus ziek worden of zelfs sterven in een warme auto. Zelfs als het buiten maar 22 graden is, kan de temperatuur in de auto binnen een uurtje al oplopen tot 47 graden, zelfs als het raampje openstaat. En dat is levensgevaarlijk voor je huisdier. "Honden lopen zeer snel een zonneslag op, en dat is zeer vaak levensbedreigend", klinkt het. "De dieren zweten niet zoals mensen, maar moeten hun lichaamstemperatuur voornamelijk regelen met hijgen. Na een paar minuten kunnen ze al onomkeerbare hersenschade hebben."

Vooral zeer jonge of oude honden lopen veel risico, en langharige rassen raken sneller oververhit. Honden met een korte snuit, zoals de mopshond of de Franse bulldog, krijgen dan weer snel ademhalingsproblemen. "Kortom: laat je hond nooit alleen in de auto, ook al ben je maar even weg", besluiten de onderzoekers. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nonnen zot van Tomorrowland

Nonnen zot van Tomorrowland

http://hlnregiophotoprovider0.hln-cdn.be/photo/de-clarissen-zullen-vanavond-op-het-buurtfeest-een-tomorrowlandvlag-krijgen-buren-bart-en-tamara-leenden-hun-vlag-alvast-even-uit-voor-de-foto-nbsp-nbsp-foto-de-scheirder/p1/img-YjFiZDJlNDYvYXQvNjkyNTE4Ni82NDB4NjQwL0ZU/6925186.jpeg

De fans van Tomorowland komen soms uit een wel héél onverwachte hoek. Niemand minder dan de nonnetjes van de Clarissenorde in Boom zijn helemaal in de ban van het festival. "We bidden dagen op voorhand al voor goed weer", klinkt het. De organisatie wil hen graag bedanken met een Tomorrowland-vlag en nodigt hen vanavond uit op het buurtfeest.

Voor de tien Clarissen die verblijven in het klooster in de Gasstraat, is Tomorrowland telkens een van de hoogtepunten van het jaar. Ondanks hun respectabele leeftijd - de jongste is vijftig, de oudste 103 - kunnen zij met volle teugen genieten van de gekte die het beste dancefestival ter wereld met zich meebrengt.

"We zijn Clarissen, maar we zijn zeker niet afgesloten van de wereld", benadrukt zuster Benedicte (50). "Ik heb het altijd al interessant gevonden om te zien hoe mensen bij elkaar komen, hoe ze elkaar vinden en ontmoeten. Dat is wat ik zo mooi vind aan Tomorrowland. Hoe verschillend al die mensen ook zijn, zet ze bij elkaar en ze smeden bijna vanzelf vriendschapsbanden. De festivalgangers komen op mij over als één hechte familie."

De zusters leven elke keer opnieuw dagen op voorhand naar het festival toe. "In onze gebeden vragen we dat alles goed zal verlopen qua veiligheid en qua weer. Je mag er niet aan denken dat er op Tomorrowland zou gebeuren wat enkele jaren geleden op Pukkelpop is gebeurd. De dansmuziek is ons ding zo niet, maar voor het vuurwerk dat elke avond wordt afgeschoten, durven we weleens uit bed te komen. Dan kruipen we de tafels op om het spektakel te kunnen zien. Zo mooi!"

Afgelopen zondag trok zuster Benedicte haar stoute schoenen aan en stuurde ze een mailtje naar de organisatie van het festival. Daarin vroeg ze of Tomorrowland misschien nog een vlag had voor de nonnetjes. "Ik had een exemplaar zien hangen in de buurt. De volgende dag las ik dat de vlaggen zouden worden uitgedeeld aan het buurthuis. Maar ik zag mezelf nog niet direct een uur in de rij staan. Omdat ik had het gehoord dat de mensen van de organisatie zo veel inspanningen leveren voor de inwoners van Boom en Rumst, hoopte ik dat ze dit misschien ook nog zouden willen doen."

Intussen kreeg de zuster goed nieuws: de Clarissen krijgen een vlag. Meer nog: ze zijn vanavond uitgenodigd op het buurtfeest in de Schorre, om het decor van het festival met eigen ogen te kunnen aanschouwen. "Dat is écht een heel mooi gebaar. We gaan in totaal met zes zusters en twee leken naar het feest. We kijken er heel erg naar uit. We proberen zo veel mogelijk van het festival te volgen op tv of in de krant, maar we zijn er zelf nog nooit geweest. Stel je voor, wat zouden de nonnen uit de andere kloosters daarvan denken?" glimlacht zuster Benedicte. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw begraaft verkeerde kat in haar tuin

Vrouw begraaft verkeerde kat in haar tuin

http://static2.hln.be/static/photo/2014/18/16/10/20140723102221/media_xll_6925765.jpg

Een vrouw uit de Nederlandse gemeente Spijkenisse (Zuid-Holland) blijkt de verkeerde kat in haar tuin te hebben begraven: niet haar eigen Tijger die al anderhalve week werd vermist, maar een dode kat die er erg op leek. Maandagochtend stond opeens haar oranje-rode katertje weer luid miauwend voor de deur.

Tina (31) kan na alle stress weer lachen. Ze was er het hart van in toen haar acht maanden jonge kater onlangs het huis uitglipte. "Hij komt nooit buiten, dus ik was doodsbang dat hem wat zou overkomen", vertelt ze aan onze collega's van het Algemeen Dagblad.

"We hebben onmiddellijk flyers gemaakt, berichtjes op Facebook gezet, uren gezocht en ik heb zelfs een babyfoon opgehangen in de tuin, zodat ik hem zou horen als hij 's nachts zou terugkomen. Maar Tijger bleef spoorloos. Tot we in het weekend een berichtje zagen op de dierenopsporingssite Amevidi: een kater die gezien de beschrijving heel erg op de onze leek, was dood gevonden."

Met lood in haar schoenen ging Tina zondag met haar vriend naar het asiel waar het dode dier werd bewaard. "Ik durfde niet te kijken, maar mijn vriend en de vrijwilligers van het asiel wisten voor 99 procent zeker dat het Tijger was. Daarop hebben we hem mee naar huis genomen."

"Mijn vriend en ik hebben hem in het bijzijn van onze twee kinderen in de tuin begraven. Dat was heel aangrijpend voor de jongens. Ik heb vreselijk gehuild. Het is zelfs zo erg dat ik aan alle stress zona heb overgehouden."

De volgende ochtend werd Tina wakker van een bekend geluid: ze hoorde gemiauw uit de tuin komen. "Ik dacht dat ik gek werd", bekent ze. "Daar stond op de picknicktafel onze Tijger. Hij kwam meteen op me afgestormd. Als ik eraan denk, krijg ik wéér kippenvel."

De inwoonster van Spijkenisse knuffelde haar kat bijna plat. Ook haar zonen Valencio (13) en Valentijn (7) waren superblij. "Ik ben direct naar de winkel gegaan en heb wat lekkers voor Tijger gekocht. Je zou zeggen: hij is pas 8 maanden, wat voor band kun je dan met hem hebben? Maar gek genoeg is die band heel sterk. Hij is écht heel erg lief."

Eén vraag spookt nog wel steeds door Tina's hoofd: "Van wie was de kat die we in de tuin hebben begraven?" (br.hln)


» Reageer (0)
22-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Billy Lee Riley - Red Hot

Billy Lee Riley - Red Hot

Klik op de foto om hem te beluisteren






Billy Lee Riley (Pocahontas, 5 mei 1933 - Jonesboro (Arkansas), 2 augustus 2009) was een Amerikaans rock-'n-roll-gitarist en een mythisch figuur van de rockabilly.

Riley leerde gitaar spelen van zwarte landarbeiders. Na vier jaar legerdienst nam Riley in 1955 zijn eerste plaatje op in Memphis en ging nadien werken bij de Sun Studio van Sam Phillips. Hij nam er "Trouble Bound" op voor Jack Clement en Slim Wallace. Sam Phillips verkreeg de rechten en bracht "Trouble Bound" en "Rock With Me Baby" in 1956 uit. Riley's eerste hit werd "Flyin' Saucers Rock and Roll" / "I Want You Baby" in 1957. Nadien bracht hij nog "Red Hot" / "Pearly Lee" uit, allebei met Jerry Lee Lewis als pianist.

Riley had een korte solocarrière met zijn band "The Little Green Men". Riley en zijn "Little Green Men" waren de belangrijkste studiogroep van Sun. De groep bestond uit Riley, Roland Janes, J.M. Van Eaton, Marvin Pepper en Jimmy Wilson. Later werd ook Martin Willis lid. In 1960 verliet hij Sun en startte samen met Roland Janes het platenmerk "Rita Record". Zij maakten de nationale hit "Mountain Of Love" van Harold Dorman. In 1962 verhuisde Riley naar Los Angeles en werd sessiemuzikant voor onder meer Dean Martin, de Beach Boys, Herb Alpert, Sammy Davis jr.

In het begin van de jaren 1970, nam Riley afscheid van de muziek en keerde terug naar Arkansas om een eigen bouwonderneming te beginnen.

Hij werd in 1992 herontdekt door Bob Dylan, die een fan van hem was sinds 1956, en speelde rock-'n-roll, blues en country-blues. Zijn album Hot Damn! (Capricorn, 1997) werd genomineerd voor een Grammy Award.

Billy Lee Riley overleed op 2 augustus 2009 aan de gevolgen van darmkanker.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg trekt steeds vaker naar psychiater

Belg trekt steeds vaker naar psychiater

http://static1.hln.be/static/photo/2014/10/10/14/20140722071224/media_xll_6921254.jpg

De vraag naar geestelijke gezondheidszorg is fors toegenomen. Psychiaters kregen in 2012 vier keer meer patiënten te zien dan in 2003. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

Gezondheidssocioloog Yvo Nuyens (KULeuven/UA) heeft op basis van cijfers van het Riziv de omvang van de geestelijke gezondheidszorg becijferd. Wat blijkt? In tien jaar - tussen 2003 en 2012 - is het aantal raadplegingen bij psychiaters bijna verviervoudigd: van 87.000 per jaar naar 330.000.

En ook in hun privépraktijken kregen psychiaters meer patiënten over de vloer. Dat aantal is verdubbeld: van 454.000 per jaar in 2003 naar 1.193.000 per jaar in 2012. Ook het gebruik van geneesmiddelen voor geestelijke aandoeningen blijkt toegenomen. Voor geneesmiddelen die nog niet zo lang op de markt zijn, is de toename spectaculair. Zo ging Rilatine van 250.000 dagdosissen in 2004 naar bijna 1,5 miljoen in 2012. Goed voor een vermenigvuldiging met zes.

Het gebruik van klassieke antidepressiva steeg in dezelfde periode met 40 procent. Ruim een miljoen Belgen slikt elke dag antidepressiva. (br.hln)


» Reageer (0)
21-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eric Burdon - House of the Rising Sun

Eric Burdon - House of the Rising Sun

Klik op de foto om hem te beluisteren






Eric Burton is een legendarische zanger. Zijn carrière bestaat al bijna 50 jaar. De grootste bekendheid verwierf Burdon als leadzanger van The Animals. 'House of the Rising Sun' werd hun grootste hit

Hij speelde in films, scoorde wereldhits met o.a. 'House of the Rising Sun' en 'Spill the Wine', speelde over de hele wereld van de kleinste podia tot stadions als Wembley...



» Reageer (0)
19-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Mollige' Eva Mouton geeft tegenstanders lik op stuk: "Ik heb omgekeerde anorexia"

'Mollige' Eva Mouton geeft tegenstanders lik op stuk: "Ik heb omgekeerde anorexia"

http://static0.hln.be/static/photo/2014/3/7/7/20140719085055/media_xll_6916117.jpg

"In de spiegel zie ik nog altijd een slanke vrouw en geen vette vrouw zoals sommige mensen mij noemen." In gesprek met De Standaard Weekblad geeft Eva Mouton aan dat ze vrede heeft met haar lichaam, ondanks de vele haatberichten.

"Als kind kon je me onder de deur schuiven. Toen ik ging studeren, ben ik veel verdikt. Ik moest plots zelf voor mijn eten zorgen, het frietkot was vlakbij." Mouton kampt sinds geruime tijd met overgewicht, maar heeft dat zelf nooit als een probleem aangevoeld. Andere mensen wel: "Op Radio 1 vroeg Jan Hautekiet: 'Je weegt nu 72. Ben je van plan om altijd zoveel te wegen?' Ik kan geen boetiek binnenstappen of de verkoopster begint over mijn maat, dat ze 'die ook wel kunnen uithalen'."

Zoveel bekrompenheid kan er bij Mouton niet in, ze is dan ook blij dat sommige vrouwen haar als een voorbeeld zien. "Nu krijg ik e-mails en foto's van vrouwen in bikini om me te bedanken. Hoe is het mogelijk dat je je in deze tijd moet schamen voor een maat 42?"

Toen Mouton in De ideale wereld verscheen, kreeg ze talloze beledigingen naar het hoofd geslingerd. "Het zijn die onbenulligheden die ervoor zorgen dat je dingen niet doet die je zou willen doen. Ik heb zomers gekend dat ik zeven kilo minder woog dan nu, maar geen korte mouwen durfde aan te doen of niet mee op vakantie ging met mijn beste vrienden omdat we aan een zwembad zouden zitten."

De illustrator geeft dan ook één goede raad mee: "Niet leven omdat je je schaamt voor je verpakking: hoe onnozel. Ik voel de verantwoordelijkheid om dit verhaal te delen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geniaal: zo kan je makkelijk fietsen met een rok

Geniaal: zo kan je makkelijk fietsen met een rok

Klik op de foto om de video te bekijken

Fietsen is gezond, maar vrouwen - en mannen- die wel eens een rok dragen, weten dat er een aantal foutjes in het systeem zitten. Voor je het weet waait de stof tussen je spaken, of heeft de hele wereld jouw onderbroek gezien. Met dit filmpje zijn gênante momenten echter in een wip verleden tijd.

Johanna Holtan postte deze geniale truc op Vimeo. Ze is naar eigen zeggen een fervente fietsster, maar is niet zo tuk op het feit dat voorbijgangers regelmatig een glimp van haar onderbroek opvangen. Vooral het op- en afstappen is een bron van frustratie, alsook felle windstoten.

De oplossing is echter poepsimpel: alles wat je nodig hebt is een muntje en een rekkertje. Je duwt het muntje langs de binnen kant door de stof, en wikkelt de rekker er langs de buitenkant rond, zodat het geldstuk blijft zitten. Et voila: het muntje zorgt voor gewicht, zodat je rok netjes gehoor geeft aan de zwaartekracht en de stof niet gaat opwaaien. (br.hln)


» Reageer (0)
18-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee rode panda's geboren in Planckendael

Twee rode panda's geboren in Planckendael

http://static2.hln.be/static/photo/2014/10/2/9/20140718113847/media_xll_6913749.jpg

Lolita en Fernando, het kweekkoppeltje rode panda's van Planckendael, hebben een tweeling gekregen. De kleintjes zijn nog blind, volledig hulpeloos en veilig verborgen in hun warme nestje, aldus het dierenpark in een persbericht. Ook de Antwerpse zoo is trouwens een rode panda rijker.

Na drie maanden gaan de jongen zelf op verkenning en kan het publiek ze in Planckendael bewonderen in het continent Azië van Planckendael, naast de olifanten, zo klinkt het.

Het geslacht van de kleintjes is nog niet bekend, maar zal snel door een dokter bepaald worden. Daarna krijgen de baby's een naam die met een P begint, net zoals alle andere borelingen van 2014 van Planckendael en ZOO Antwerpen.

De rode panda's komen voor in de oostelijke Himalaya en in Zuidwest-China. Ze zijn kwetsbaar en staan op de rode lijst van de International Union for Conservation of Nature. Er leven nog zo'n tienduizend rode panda's in de natuur, maar hun aantal neemt snel af. Ze wonen in bergwouden die gekapt worden en hun prachtige pels is gegeerd. Ze zijn dus regelmatig het slachtoffer van stropersvallen.

Ook in de Antwerpse zoo is bovendien een rode panda geboren. Het nieuwe, jonge kweekpaar Ibet en Phentok, bracht daar zijn eerste boreling ter wereld. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezocht: eenzame oudjes als 'kotmadam' in Leuven

Gezocht: eenzame oudjes als 'kotmadam' in Leuven

http://static1.hln.be/static/photo/2014/18/1/2/20140718081045/media_xll_6913187.jpg

Bij VTM halen ze deze zomer 'De Kotmadam' met succes van onder het stof, en dus kan de stad Leuven niet achterblijven. Het OCMW gaat op zoek naar eenzame oudjes die hun veel te grote huis - in ruil voor wat huishoudelijke klusjes en een beetje gezelschap - delen met studenten van de KU Leuven.

De zomerse zoektocht naar een goed kot bezorgt veel Leuvense studenten kopzorgen. Toch zijn er in de binnenstad heel wat huizen van oudere mensen waar al jaren slaapkamers leeg staan. Het OCMW gaat nu op zoek naar eenzame oudjes die als 'kotmadammen' en 'kotmeneren' studenten willen huisvesten. In ruil krijgen ze een kleine vergoeding en de garantie dat de studenten huishoudelijke taken op zich nemen.

"Studentenkoten zijn schaars en toch blijven in de Leuvense binnenstad één op de drie huizen onderbenut", zegt OCMW-voorzitter Erik Vanderheiden (CD&V). "Het gaat vaak om alleenstaande 60-plussers van wie de kinderen al jaren de deur uit zijn en wier partner is overleden. Veel van hen kampen met eenzaamheid, zijn niet meer zo goed te been of kunnen hun huis niet meer onderhouden. Een student onder hetzelfde dak kan voor deze mensen dan ook het verschil maken tussen thuis blijven wonen of noodgedwongen verhuizen naar een woon-zorgcentrum."

"We gaan voor een goeie match tussen jong en oud. Het kan niet de bedoeling zijn dat we een oud vrouwtje opzadelen met drie fuifbeesten die constant op café zitten. Al wil ik zeker geen negatief beeld ophangen van jongeren. En wie hen in huis neemt, is hopelijk ook iemand die zich nog kan herinneren dat hij zelf ook jong is geweest. Aan de andere kant zullen we erover waken dat de studenten niet de hele dag voor een demente bejaarde moeten zorgen. Als we een goede selectie maken, wordt dit voor beide partijen een win-winsituatie." (br.hln)


» Reageer (0)
16-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar zijn ze! Zo'n 400 ton mosselen geveild in Yerseke

Daar zijn ze! Zo'n 400 ton mosselen geveild in Yerseke

http://static2.hln.be/static/photo/2014/13/8/5/20140610184223/media_xll_6810905.jpg

De eerste twaalf partijen Zeeuwse mosselen die vandaag geveild werden in het Zeeuwse Yerseke waren binnen de 20 minuten verkocht. In totaal werd 392,3 ton netto aangekocht door de belangrijkste leveranciers van Zeeuwse mosselen in Nederland.

De 12 eerste partijen betreffen 12 scheepsladingen. De prijs varieerde van 0,75 tot 1,75 euro per kilogram. Gemiddeld keert een schip met een lading van 50 ton mosselen terug van een vangst.

"Het is moeilijk om al een precies idee te geven van de prijs voor de consument", zeggen ze bij mosselboer Prins & Dingemans in Yerseke. Het bedrijf zet in het seizoen zo'n 80 à 100 ton per dag om, de helft van de productie van het bedrijf gaat naar België, volgens een commercieel verantwoordelijke van Prins & Dingemans.


Het Zeeuwse mosselseizoen 2014 werd vandaag in Yerseke geopend. De Zeeuwen brengen jaarlijks zo'n 57 miljoen mosselen aan land. Dit jaar zijn de mosselen klein, maar de schelpen zijn volgens de mosselboeren zeer goed gevuld. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ontroerende bedanking van zeeschildpad die gered werd door duiker

De ontroerende bedanking van zeeschildpad die gered werd door duiker

Klik op de foto om het ontroerende filmpje te bekijken

Toen twee speervissers een schildpad zagen die in problemen verkeerde, aarzelden ze geen moment om het dier uit de nood te helpen. Wat er volgens gebeurde, laat niemand onberoerd.

Cameron Dietrich en Colin Sutto waren aan het speervissen voor de kust van Mexico toen ze een zeeschildpad in moeilijkheden aantroffen. Het dier was vast komen te zitten in restanten van een visnet.

Dietrich sprong zonder dralen van de boot het water in om de schildpad te helpen. Hij kon het diertje snel verlossen van die vervelende touwtjes. Collega Sutton filmde ondertussen de reddingsactie met zijn GoPro-camera.

Eens bevrijd zwom het dier weg maar tot grote verbazing van het tweetal maakte de schildpad plots rechtsomkeer en zwom in de armen van zijn redder. Een adembenemend en pakkend moment: precies alsof het dier de duiker op zijn manier wilde bedanken! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat veroorzaakte gigantische krater die onderzoekers met verstomming slaat?

Wat veroorzaakte gigantische krater die onderzoekers met verstomming slaat?

Klik op de foto om de video te bekijken

Een recent ontdekte krater met een doorsnede van maar liefst tachtig meter en nog ongekende diepte stelt wetenschappers voor een raadsel. Het mysterieuze 'gat' in de aarde werd door medewerkers van een gasbedrijf met een helikopter gespot boven het Yamal schiereiland in Siberië. Een team van Russische wetenschappers is al onderweg naar het gebied om het bijzondere fenomeen te bestuderen.

De gigantische krater bevindt zich nabij een woud op dertig kilometer van het gasveld Bovanenkovo. Nadat het nieuws over de vondst bekend werd, deden al snel allerlei theorieën over ufo's en aliens de ronde. Onderzoekers tasten voorlopig nog in het duister over de oorsprong van de krater, al zijn ze ervan overtuigd dat er een wetenschappelijke verklaring voor moet zijn. Een team van experten zou vandaag in de regio moeten aankomen om grond- en waterstalen te nemen.

Onderzoekers sluiten niet uit dat de krater het gevolg is van een inslag van een meteoriet maar achten de kans desalniettemin klein. Een ondergrondse explosie lijkt waarschijnlijker volgens Anna Kurchatova van het Sub-Arctic Scientific Research Centre. Zij vermoedt dat door de opwarming van de aarde, permafrost is beginnen smelten waardoor gas zich ondergronds in de ijs- en zandlaag heeft opgehoopt. Voeg daar nog zout aan toe, 10.000 jaar geleden was dit gebied immers een zee, en je krijgt een explosieve cocktail. "Je kan het effect vergelijken met het ontkurken van een champganefles", stelt ze. Wetende dat zich heel wat gaspijpleidingen in de omgeving bevinden, is dat een heel gevaarlijk gegeven.

Het is wachten op de resultaten van het Russische onderzoeksteam om definitief uitsluitsel te geven. Hieronder kan u alvast de beelden bestuderen die vanuit een helikopter door Konstantin Nikolaev werden gedraaid. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Harige benen: durf jij het als vrouw aan?

Harige benen: durf jij het als vrouw aan?

http://oi62.tinypic.com/a490ub.jpg

Er waait een nieuwe wind door het internet. En die wind noemt zichzelf de 'Hairy Legs Club'. Heel wat vrouwen zijn het immers beu om te conformeren aan de regels van de maatschappij en tonen trots hun lichaamshaar. Zou jij harige benen aandurven?

Vrouwen mogen heel lang haar hebben, zolang het maar op hun hoofd staat. Als we wat lager dan de hals zakken, wordt lichaamsbeharing een grote no-no in onze samenleving. Okselhaar, harige benen en een weelderige bikinilijn, het is sociaal niet echt aanvaard. Wat in de winter onder je kleren verstopt zit, wordt nog door de vingers gezien. Maar in de zomermaanden zijn de regels onverbiddelijk: vrouwen worden geacht te scheren of te waxen.

Onzin, vinden de vrouwen van de Hairy Legs Club, een blog op de sociale netwerksite Tumblr. De oprichtster van de blog is het kotsbeu dat vrouwen zich verplicht voelen om hun lichaamshaar te verwijderen, ook al hebben ze daar zelf helemaal geen zin in. Ze roept alle vrouwen die haar mening delen op om foto's van hun behaarde benen te tonen.

En er zijn duidelijk heel wat vrouwen die dezelfde mening zijn toegedaan, want de foto's van harige benen zijn intussen zeer talrijk. Er werden ook enkele andere blogs opgestart, waaronder de Very Hairy Legs blog op Tumblr en de WANG (Women Against Non-Essential Grooming) op Facebook. En de commentaren erbij zijn duidelijk. "Ik voel me vrouwelijker dan ooit", klinkt het. "Het duurde een tijdje voor ik er genoeg zelfvertrouwen voor had. Maar de steun van andere vrouwen doet me goed. Ze herinneren me eraan dat ik niet verplicht ben om iets te doen met mijn lichaam dat ik niet wil."

Persoonlijk vinden wij de aan- of afwezigheid van lichaamshaar een hoogst persoonlijke keuze, waar niemand zich mee moet moeien. Al denken we wel dat sommige partners er wel iets op te zeggen zullen hebben. Maar we juichen het zelfvertrouwen en het lef van deze vrouwen toe. (br.hln)


» Reageer (0)
15-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laura Pausini - Strani Amori


Laura Pausini - Strani Amori

Om haar te beluisteren druk op de foto








Laura Pausini (Faenza, Ravenna, 16 mei 1974) is een Italiaanse zangeres die immens populair is in de Italiaans- en Spaanssprekende wereld. Ze heeft ook veel aanhang in België en Nederland. Ze zingt vooral romantische liedjes, niet alleen in het Italiaans maar ook in het Spaans, Portugees (met Gilberto Gil) en Engels. Zij heeft een warme krachtige stem met een groot stembereik. Haar nummers gaan vooral over de liefde, maar Laura zingt ook over vrede, armoede en racisme.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe koffie beschermt tegen Parkinson

Hoe koffie beschermt tegen Parkinson

http://static0.hln.be/static/photo/2014/14/1/6/20140714150842/media_xll_6903531.jpg

Onderzoekers van de universiteit van Linköping in Zweden hebben een genetische mutatie ontdekt die beschermt tegen Parkinson - vooral bij mensen die veel koffie drinken. Dat meldt de medische nieuwssite MedicalXPress.

Bij neurodegeneratieve ziektes, zoals Parkinson, spelen zowel genetische als omgevingsfactoren een rol. Omgevingsfactoren zijn bijvoorbeeld stress, voeding of blootstelling aan gifstoffen.

Wetenschappelijk onderzoek focust vaak op het identificeren van genen en blootstelling aan omgevingsfactoren die het risico om een ziekte op te lopen, verhogen. Maar er zijn ook genetische varianten en factoren die beschermen tegen bepaalde ziektes.

Zweedse onderzoekers identificeerden een variant van het gen GRIN2A als een beschermende factor tegen Parkinson en onderzochten de combinatie van de mutatie met een gekende beschermende factor: cafeïne.

Mensen die beide factoren combineren, lopen een aanzienlijk kleiner risico om de ziekte te krijgen, zo bleek uit de studie die gepubliceerd werd in het wetenschappelijke vakblad PLOS One. "Het voordeel is meer prominent bij mensen die veel koffie consumeren", zeggen de onderzoekers.

Parkinson is een progressieve aandoening van het zenuwstelsel, waarbij een deel van de hersenen in de loop der jaren meer en meer beschadigd raakt. De studie verklaart de beschermende effecten van een verhoogde cafeïneconsumptie.

"De cafeïne in het lichaam werkt samen met een dopaminereceptor in de hersenen, die de toevloed van calcium regelt", leggen de onderzoekers uit. "Omdat dopamine deel uitmaakt van het beloningssysteem van de hersenen en omwille van de interactie met cafeïne, wordt gedacht dat mensen met bepaalde genetische varianten niet in dezelfde mate 'beloond' worden door een kop koffie", aldus de wetenschappers, "en dus niet hetzelfde beschermende effect ervaren als anderen. De studie toont aan dat GRIN2A deel kan uitmaken van zo een genetische voorbestemdheid."

Eerdere studies onthulden de belangrijke rol die koffie speelt om het risico op chronische ziektes, prostaatkanker, diabetes en leeftijdsgebonden cognitieve achteruitgang te beperken. Meerdere studies toonden ook aan dat een regelmatige bescheiden inname van cafeïne de achteruitgang van het geheugen tegengaat bij oudere mensen en het risico op Alzheimer verkleint. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oma scheurt over circuit voor honderdste verjaardag

Oma scheurt over circuit voor honderdste verjaardag

http://static3.hln.be/static/photo/2014/13/6/2/20140714152714/media_xll_6903587.jpg

Een hoogbejaarde oma uit Midden-Engeland heeft haar 100ste verjaardag gevierd op een wel heel bijzondere manier: crossend in een McLaren en in een motor met zijspan over racecircuits. "Ik wilde altijd motorracer worden".

Ivy Mosely uit Shepshed beleefde gisteren de dag van haar leven in Mallory Park in Leicestershire. Gezeten in de zijspan van een motor van het type BSA 650cc uit 1950 scheurde ze drie rondjes over het racecircuit. Daarbij haalde ze een topsnelheid van 97 kilometer per uur.

"Een ongelofelijke ervaring", reageerde de zelfverklaarde sensatiezoekster dolgelukkig tegenover de BBC. "Ik ben altijd gek geweest op motoren... ik veronderstel dat die voorliefde te maken heeft met het feit dat ik opgroeide met vier broers". 

Ivy Mosely droomde als meisje van een carrière als motorpilote, maar haar vader stond dat niet toe. "Hij vond het risico te groot om mij op twee wielen te laten rondscheuren. Ik veroorzaakte op vier wielen al genoeg problemen".

Het krasse besje, een groot fan van de Italiaanse motorcoureur Valentino Rossi, bereikte in mei de mijlpaal van 100 jaar. Dat vierde ze door zich in een McLaren bestuurd door haar kleinzoon te laten rondscheuren over het circuit van Silverstone. Daarbij haalden ze een topsnelheid van maar liefst 270 kilometer per uur. (br.hln)


» Reageer (0)
14-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse kleuters bewegen te weinig

Vlaamse kleuters bewegen te weinig

http://static2.hln.be/static/photo/2014/8/6/10/20140714123129/media_xll_6903145.jpg

Bij Vlaamse vier- tot zesjarigen is 9 procent van de jongens en 13 procent van de meisjes zwaarlijvig. Hoofdoorzaak van zwaarlijvigheid bij kleuters is dat ze het merendeel van de dag zittend doorbrengen en te weinig bewegen. Dat blijkt uit het doctoraatsonderzoek van Marieke De Craemer (UGent).

De helft tot 80 procent van de dag van kleuters bestaat uit activiteiten waarbij ze stilzitten, zoals lezen, knutselen, tv-kijken of computerspelletjes spelen. Bovendien bewegen kleuters op schooldagen meer dan in het weekend: dan spenderen ze meer tijd aan tv, computer of gameconsoles, of gaan ze op familiebezoek.

Het onderzoek kadert binnen het Europese ToyBox-project, dat de bewegingspatronen van kleuters uit 6 Europese landen (België, Bulgarije, Duitsland, Griekenland, Polen en Spanje) in kaart bracht.

Uit de gesprekken met ouders en leerkrachten uit deze landen bleek dat zij meer beweging voor kleuters onnodig vinden. Leerkrachten vinden het daarnaast ook belangrijk dat kleuters leren stilzitten in de klas als voorbereiding op het eerste leerjaar.

Onderzoekster De Craemer stelt dat kleuters zowel thuis als op school net zouden moeten leren om meer te bewegen. Ze formuleert daarom tips voor ouders en leerkrachten. Zo pleit ze ervoor om lessen af te wisselen met bewegingstussendoortjes of om bewegingshoeken in te richten in de klas waar kinderen zich fysiek kunnen uitleven. Ouders zouden hun kinderen met de fiets of te voet naar school kunnen brengen en het tv-kijken of computerspelletjes spelen moeten beperken. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!