Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




03-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Openingsweekend Boekenbeurs lokt meer dan 40.000 bezoekers

Openingsweekend Boekenbeurs lokt meer dan 40.000 bezoekers

http://static2.hln.be/static/photo/2014/16/8/10/20141102201309/media_xll_7249675.jpg

Na drie dagen - en de openingsavond - Antwerpse Boekenbeurs zijn al naar schatting 40.337 boekenliefhebbers afgezakt naar Antwerp Expo. Dat meldt organisator Boek.be. In totaal mikt de Boekenbeurs op 150.000 bezoekers, gezien het tijdstip - grotendeels buiten de herfstvakantie - iets minder dan vorig jaar.

Een van de toppers van de affiche, 'Girls'-schrijfster Lena Dunham, moest zondag haar signeersessie schrappen wegens ziekte.

Wie wel van de partij was, was tv-kok Piet Huysentruyt. Die werd door zijn uitgeverij Lannoo verrast met een receptie naar aanleiding van 25 jaar carrière en evenveel kookboeken. Andere blikvangers de voorbije dagen waren Tom Lanoye, Pascale Naessens en Santa Montefiore.

Het centrale thema van deze 78ste Boekenbeurs is strips. Maandag wordt de Willy Vandersteen-prijs voor de beste Nederlandstalige strip van het jaar uitgereikt, later volgt ook nog de verkiezing van beste Belgische strip ooit. Komiek Alex Agnew is tijdens de hele Boekenbeurs 'stripgids' en deelt op verschillende momenten zijn liefde voor het medium met het publiek. Voorts kan je er je eigen strip maken en leren tekenen, was er al een stripveiling en komen heel wat bekende tekenaars signeren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terminaal zieke Amerikaanse (29) beëindigt leven

Terminaal zieke Amerikaanse (29) beëindigt leven

http://static0.hln.be/static/photo/2014/15/16/9/20141103034907/media_xll_7250244.jpg

Brittany Maynard, de Amerikaanse kankerpatiënte die begin vorige maand aankondigde een einde te willen maken aan haar leven is zaterdag in het bijzijn van haar familie gestorven. Haar dood werd gisterenavond (plaatselijke tijd) door het Amerikaanse magazine People bevestigd en even later verscheen ook een overlijdensbericht op haar website. Eerder deze week nog had de jonge vrouw laten weten te twijfelen over de geplande datum.

Maynard nam via een bericht op Facebook afscheid van haar vrienden en familie: "Vaarwel aan al mijn vrienden en familie van wie ik houd", schreef ze. "Vandaag is de dag dat ik gekozen heb om waardig te sterven vanwege mijn terminale ziekte, deze afschuwelijke hersentumor die zoveel van me heeft afgenomen... maar zoveel meer zou nemen. De wereld is een mooie plek, reizen heeft me zoveel geleerd en mijn dichte vrienden en ouders zijn de meest vrijgevige mensen. Ik heb zelfs een cirkel van steun rond mijn bed terwijl ik dit typ... Vaarwel wereld. Verspreid positieve energie (...)"

In januari werd bij Maynard een kwaadaardige hersentumor ontdekt en niet veel later kreeg de vrouw te horen nog zes maanden te leven te hebben. Ze besloot naar de staat Oregon te verhuizen zodat ze van de 'Death With Dignity Act' gebruik kon maken, omdat euthanasie nog niet overal in de VS mogelijk is.

Ze werd dan ook in geen tijd een boegbeeld voor bewegingen die ijveren voor het recht op waardig sterven. "Dat mensen tegen deze keuze zijn voor zieken lijkt me gemeen", vertelde ze vorige maand aan People. "Ze verwarren het met zelfmoord en dat is heel oneerlijk, omdat er geen cel in mijn lichaam is die wil sterven, maar ik ben stervende." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzaam in Hollywood: Bette Midler viert 30-jarig huwelijk

Zeldzaam in Hollywood: Bette Midler viert 30-jarig huwelijk

http://static3.hln.be/static/photo/2014/16/4/3/20141103061901/media_xll_7250283.jpg

Bette Midler geeft toe dat een 30-jarig huwelijksjubileum zeldzaam is in Hollywood. Toch bereiken zij en haar Duitse man Martin Von Haselberg op 16 december deze mijlpaal. "Het geheim is volgens mij elkaar een hoop ruimte geven", vertelt de actrice en zangeres aan People.

Ook luisteren is belangrijk, zegt Midler. "En compromissen sluiten. Dat is het moeilijkste van alles." De 68-jarige blondine adviseert stellen verder om niet over alles ruzie te maken. "Soms moet je zeggen, het is het niet waard. Jij krijgt je zin en misschien krijg ik de volgende keer mijn zin. Blijf kalm en probeer adem te halen."

Bette en Martin (65) trouwden in 1984, zes weken nadat ze elkaar leerden kennen, om 2 uur 's nachts in Las Vegas. Twee jaar later verwelkomden ze hun dochter Sophie. "Mijn man is waarschijnlijk de beste vader op aarde", zegt Midler. "Hij is geweldig. Hij deed alles wanneer ik op pad was. Hij heeft haar een buitenlandse taal geleerd. Hij heeft haar leren koken."

Sophie speelt momenteel in een toneelstuk in New York, 'Billy & Ray'. Bette Midler brengt dinsdag haar eerste album uit sinds acht jaar, 'It's The Girls'. (br.hln)


» Reageer (0)
02-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Celine Dion -All By Myself

Celine Dion -All By Myself

Om haar te beluisteren druk op de foto






Céline Dion (Charlemagne (Quebec), 30 maart 1968) is een Canadese zangeres.

In 1994 trouwde ze met haar zesentwintig jaar oudere manager René Angélil. Op 25 januari 2001 kreeg het koppel een zoon; op 23 oktober 2010 beviel Dion van een tweeling, eveneens jongens

Dion werd, als jongste van veertien kinderen, geboren in Charlemagne, Quebec (Canada). Op 12-jarige leeftijd bracht haar moeder haar in contact met de manager René Angélil, die zo in haar geloofde dat hij een hypotheek op zijn huis nam om haar carrière te financieren. In 1981 kwam het eerste album van Dion uit (La Voix du bon Dieu). Hiermee werd ze in Quebec een ster. Het jaar erop won ze de gouden medaille op het World Song Festival in Tokio. In de jaren die erop volgden bracht Dion meerdere albums uit met Franse chansons, die veelal over het gevoelsleven van dit jonge meisje gingen. In 1987 kwam in Canada het album Incognito uit, het eerste echte pop-album van Dion.

In 1988 deed ze namens Zwitserland mee met het Eurovisiesongfestival, dat ze won met het liedje Ne Partez Pas Sans Moi. Door de overwinning werd Dion bekend in Europa. Vanaf 1988 werd er gewerkt aan Dions eerste Engelstalige album Unison dat in 1990 uitkwam. Platenlabel Sony Music had het doel voor ogen dat Dion in de VS zou doorbreken met het Engelse repertoire. Het bleek te lukken. De single Where Does My Heart Beat Now behaalde de top 5 van de Amerikaanse Billboard Hot 100 en het album behaalde de platinastatus.

In 1991 werd Dion benaderd door de Walt Disney Studios om haar medewerking te verlenen aan de soundtrack van de speelfilm Beauty And The Beast. Samen met zanger Peabo Bryson nam Dion de titelsong van deze Disneyfilm op en eind 1991 groeide het nummer uit tot een groot succes. Het duet leverde Dion en Bryson zelfs een Academy Award op. Begin 1992 verscheen Celine Dion, het tweede Engelstalige album van de zangeres. Met de uitgebrachte singles If You Asked Me To, Love Can Move Mountains en Nothing Broken But My Heart scoorde ze hoog in de hitlijsten.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Egon Schiele 1890 - 1918

Egon Schiele 1890 - 1918  was een Oostenrijks expressionistisch kunstschilder

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijken








Egon Schiele (Tulln, 12 juni 1890 — Wenen, 31 oktober 1918) was een Oostenrijks expressionistisch kunstschilder.

Schieles vader was hoofd van de spoorwegen in Tulln an der Donau in Oostenrijk. Ook zijn grootvader werkte bij het spoor, en de latere voogd van Schiele was eveneens ingenieur bij de spoorwegen. Schiele maakte voor zijn plezier treinreizen en speelde op zijn 23ste jaar nog met een speelgoedtrein, waarbij hij alle geluiden die daarbij horen realistisch nadeed. Zijn vader, gek geworden door syfilis, overleed toen Schiele pas 15 jaar was. Ook een zusje was jong gestorven en in het gezin werden bovendien twee kinderen levenloos geboren. De relatie tussen Schiele en zijn moeder was bijzonder moeizaam en schijnbaar liefdeloos. Met zijn zuster Gerti had Schiele een incestueus contact.

Een loopbaan bij de spoorwegen had voor de hand gelegen, maar Schiele ging tegen de oorspronkelijke wens van zijn moeder en zijn voogd naar de kunstacademie, waar hij overigens matige resultaten behaalde. Eerder werd Schiele beïnvloed door Gustav Klimt en diens Secession beweging.





http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Egon_Schiele2.jpg?t=1309087621




In 1909 leerde Schiele de kunstcriticus Arthur Roessler kennen, die zeer positief stond tegenover zijn werk en later ook een biografie schreef over Schiele.
Egon Schiele zelfportret


Tussen 1911 en 1915 had Schiele een relatie met Wally Neuzil. Omdat zij ongehuwd samenwoonden, werden zij in 1911 verjaagd uit hun woonplaats in het Boheemse Krumau (waar Schieles moeder vandaan kwam) en verhuisden zij naar Neulengebach, een voorstad van Wenen. Ook daar ontstond een schandaal, omdat Schiele zeer jonge meisjes als model naakt liet poseren. De tekeningen van masturberende jonge meisjes kwamen in de openbaarheid. Hierdoor kwam Schiele zelfs enige tijd (3 weken in voorhechtenis) in de gevangenis terecht, de uiteindelijk uitgesproken straf bedroeg 3 dagen. In 1915 beëindigde Schiele de relatie met Wally om in hetzelfde jaar te trouwen met Edith Harms. Kort daarna moest Schiele in militaire dienst, het was immers de tijd van Eerste Wereldoorlog. Hij kreeg echter een kantoorbaan en kon daarom contact houden met Edith. Vanwege zijn werk kon hij echter minder schilderen.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Egon_Schiele3.jpg?t=1309087633




Op 28 oktober 1918 overleed Edith aan de Spaanse griep, zij was toen 6 maanden zwanger. Op 31 oktober 1918 overleed Schiele aan dezelfde ziekte, pas 28 jaar oud.

De tekeningen en schilderijen van Schiele zijn voornamelijk afbeeldingen van mensen. In beperkte mate heeft Schiele stadsgezichten en landschappen geschilderd. Door het sterke gebruik van lijnen kan Schiele eerder als een tekenaar dan als een schilder gezien worden. Kleur in de schilderijen wordt pas achteraf aangebracht, als de tekening af is. Het kleurgebruik versterkt echter wel de vervreemdende werking in hoge mate. De schilderijen van Schiele doen denken aan die van Kokoschka maar hebben ook een kubistisch karakter.





http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Egon-Schiele4.jpg?t=1309087644




Hoewel Schiele sterk beïnvloed is door het werk van Gustav Klimt, zijn de lijnen die hij gebruikt toch geheel anders van aard. Terwijl Klimt vooral ronde zachte vormen afbeeldt, waarmee hij de menselijke vorm idealiseert, gebruikt Schiele krachtige hoekige lijnen. De afgebeelde lichamen worden hierdoor als vreemd en vaak beangstigend ervaren door de toeschouwer. Vrouwen zowel als mannen worden meedogenloos in hun naaktheid weergegeven, in ongebruikelijke poses. Toch kreeg het werk van Schiele in zijn tijd veel bijval.
Figuur: Mark Hardens Artchive

Het zelfportret speelt in het werk van Schiele een centrale rol. Hij beeldt zichzelf af op een lege achtergrond. Door de hoekige vormen van het lichaam, de onrealistische kleuren en de vaak panische blik in de ogen doen deze portretten zeer vervreemdend aan. De zelfportretten, waarin Schiele zichzelf meedogenloos laat zien, kunnen ook voor het hedendaagse (2002) publiek nog schokkend zijn, vanwege het expliciet seksuele, narcistische en exhibitionistische karakter.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/egon-schiele.jpg?t=1309088445
zelfportret



Gezien zijn jeugd is het niet verbazingwekkend dat in het werk van Schiele de dood een grote rol gespeeld heeft. Zo zijn er schilderijen getiteld De dode moeder, De dood en het meisje. Het laatste schilderij laat de omarming zien van de dood, die eruit ziet als Schiele zelf, en zijn ex-vriendin Wally.

Egon Schiele heeft ook landschappen geschilderd zoals de Versinkende Sonne (zinkende zon), uit 1913.

Na het huwelijk met Edith lijken de lijnen in Schieles schilderijen wat ronder en zachter te worden. Zijn leven met Edith was meer burgerlijk en geregeld van aard dan het leven met Wally geweest is.

De werken van Egon Schiele zijn expressionistisch en behoren tot de schilderstijl Sezession.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstschaatsster even half in haar blootje in volle korte kür

Kunstschaatsster even half in haar blootje in volle korte kür


Klik op de foto om de video te bekijken

Het is de ergste nachtmerrie voor elke kunstschaatsster, maar het overkwam de Zweedse Viktoria Helgesson wel echt. Tijdens haar korte kür bij een internationale wedstrijd in Canada liet haar outfit het zo erg afweten dat ze zowaar even half in haar blootje moest verder schaatsen. Gelukkig kon de Zweedse het euvel snel rechttrekken, al had ze daarbij wel de hulp van haar coach nodig. Haar korte kür was helaas grotendeels om zeep natuurlijk. Viktoria Helgesson baalde als een stekker, je zou voor minder, maar bij het herbekijken van de beelden kon ze er alweer om lachen. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderdjarige kaketoe krijgt verjaardagsfeestje

Honderdjarige kaketoe krijgt verjaardagsfeestje

http://static0.hln.be/static/photo/2014/2/9/13/20141102083828/media_xll_7248673.jpg

Fred de kaketoe heeft de gezegende leeftijd van honderd jaar bereikt, en dat verdient een verjaardagsfeestje, zo vonden zijn verzorgers van het dierencentrum in Tasmanië waar Fred verblijft. Zondag was het dan zo ver, en er waren zelfs verjaardagswensen vanuit Buckingham Palace.

Feestbeest Fred woont al zeker twintig jaar in het Bonorong Wildlife Sanctuary en is er naar verluidt erg tevreden. De kaketoe zit het liefst binnen, houdt het meest van vrouwelijk gezelschap en beschikt over een grote woordenschat. De favoriete zinnen van Fred zijn "Hello Fred" en "Polly want a cracker".

Fred kreeg voor zijn honderdste verjaardag een witte taart in de vorm van het getal 100, met drie gele kaarsjes.

Overigens worden de vogels in het wild ongeveer veertig jaar oud, terwijl in gevangenschap meestal de leeftijd van zeventig wordt bereikt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie manieren waarop koffie je mooier kan maken

Drie manieren waarop koffie je mooier kan maken

http://static3.hln.be/static/photo/2012/12/0/14/20121213102730/media_xll_5399489.jpg

Het zwarte goud is niet alleen goed om je 's ochtends een oppepper te geven, je kan koffiebonen ook gebruiken in de badkamer om je looks een boost te geven.

Gezicht
Koffie bevat veel antioxidanten die het verouderingsproces kunnen omkeren door toxines te elimineren en te beschermen tegen vrije radicale,. Deze stoffen vind je vervuilde lucht en sigarettenrook.

Meng twee eetlepels vers gemalen koffie met evenveel cacaopoeder, drie eetlepels volle melk en een lepel honing. Breng een lichte laag van dit mengsel op je gezicht aan. Laat het ongeveer 15 minuten inwerken en verwijder dan met een warm washandje.

Haar
Koffie maakt je haar niet alleen zijdezacht. Wanneer je dit in je hoofdhuid masseert, stimuleert de koffie de haarfollikels om harder te werken. Hierdoor gaan je lokken sneller groeien.

Zet een potje sterke koffie en voeg hier een half kopje water aan toe. Laat het mengsel afkoelen tot het lauw is. Neem dit drankje mee onder de douche en breng dit aan op je lokken. Zet dan een douchekapje op. Na 20 minuten mag je het uitwassen met warm water.

Huid
Waarschijnlijk heb je het zelf al ervaren, maar koffie werkt als een diureticum. Dus als je het op je huid aanbrengt, kunnen de koffiebonen vocht uit de vetcellen trekken. Hierdoor krimpen ze in volume en valt cellulite minder op.

Meng een kopje gemalen koffie met een half kopje witte of bruine suiker en een kopje kokosolie. Was eerst je lichaam, masseer dan gedurende enkele minuten de probleemgebieden met de scrub en spoel met warm water. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlands echtpaar leeft al maanden in bushokje

Nederlands echtpaar leeft al maanden in bushokje

http://static0.hln.be/static/photo/2014/18/4/6/20141102064718/media_xll_7248651.png

Een echtpaar uit Almere leeft al drie maanden in een bushokje bij een industrieterrein. De hulpdiensten hebben moeite een geschikte opvangplek te vinden voor het stel, zo meldt Omroep Flevoland. De vrouw is meervoudig gehandicapt en zit in een rolstoel.

Het stel werd in april uit hun huis gezet. In eerste instantie bood een kennis opvang aan. Maar omdat die situatie onhoudbaar was, kwamen de man en vrouw begin augustus op straat terecht. Sindsdien leven ze met hun huisdieren in een bushokje.

Het stel was noodopvang in Baarn aangeboden, maar dat sloegen ze af, omdat ze dan van elkaar gescheiden zouden worden. De GGD (Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst) laat weten voorlopig geen passende oplossing te hebben.

Tijdens tv-opnamen van Omroep Flevoland vrijdagmiddag werd bekend dat het stel dit weekeinde terecht kan bij het Leger des Heils in Almere Buiten. Hoe het daarna verder moet is nog onduidelijk. (br.hln)


» Reageer (0)
01-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allerheiligen: ook jij mag na jaren gerust nog rouwen

Allerheiligen: ook jij mag na jaren gerust nog rouwen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/14/4/6/20141031150926/media_xll_7246101.jpg

Dit weekend is het Allerheiligen, een dag waarop we onze geliefden herdenken die niet meer bij ons zijn. Hoewel ze op elk moment wel eens in je hoofd kunnen opduiken, worden zij op deze dag vaak letterlijk in de bloemetjes gezet. Soms maakt het helemaal niet uit hoe lang ze er al niet meer zijn, het rouwproces kan nog steeds bezig zijn en pijn veroorzaken. Er is dan ook geen handleiding die je vertelt hoe je moet rouwen: dat doe je op je eigen manier. Soms kan de rouwperiode echter zo moeilijk en zwaar zijn dat je op een bepaald moment wel iets moet ondernemen om er weer bovenop te komen. Lees hier enkele adviezen om het rouwen draaglijk te maken.

Je gevoelens kan je maar zelden de baas wanneer je het slechte nieuws verneemt. Het feit dat de dood meestal onverwacht komt, zorgt ervoor dat je wereld helemaal kan instorten. Woede, verdriet of pijn: in de eerste fase van de rouw kan alles in je opkomen. Die overvloed aan emoties die plots opduiken, zijn meer dan normaal en je moet ze dan ook onder ogen durven zien. Wie de gevoelens daarentegen liever aan de kant schuift en probeert door te gaan met zijn of haar leven zal heel waarschijnlijk later een grote weerslag krijgen. Kijk daarom je gevoelens recht in de ogen met deze tips:

- Je opsluiten is zelden een goed idee, over de gebeurtenis praten met andere die hetzelfde meemaken kan daarentegen wél goed zijn.

- Laat je gevoelens ook de vrije loop: als je moet huilen, mag je dat gerust doen. Heb je nood aan knuffel? Vraag er dan om een. Het zijn deze momenten die ervoor zorgen dat we het verlies een plaats kunnen geven

- Verdring je gedachten over die dierbare persoon niet maar haal juist leuke herinneringen op samen met vrienden en familie. Heel waarschijnlijk was dat wat de overledene gewild zou hebben. Een lach en een traan gaan dan ook vaak samen.

- Wil je een speciaal afscheid organiseren? Doe dat dan! Je kan namelijk maar een keer echt afscheid nemen van een overledene. Een briefje, een foto of een ander persoonlijk gebaar: zorg ervoor dat je achteraf geen spijt krijgt dat je er toch niet de tijd voor hebt genomen.

- Wanneer je familielid, vriend of kennis al enkele maanden of jaren geleden overleed, is het oké om nog altijd te rouwen en verdriet te hebben. Het is zeker niet zo dat je rouwperiode binnen een bepaalde tijd moet afgelopen zijn: doe alles op je eigen tempo en forceer jezelf niet. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde vrouw stoot hoofd tegen tafel en kan weer zien

Blinde vrouw stoot hoofd tegen tafel en kan weer zien

http://static1.hln.be/static/photo/2014/3/5/13/20141101105202/media_xll_7247173.jpg

Door een dom toeval kan een blinde vrouw uit Nieuw-Zeeland opnieuw zien. Lisa Reid (38) stootte haar hoofd tegen de salontafel toen ze haar geleidehond Ami een knuffel wilde geven. Toen Lisa de volgende ochtend wakker werd, bleek dat haar gezichtsvermogen op wonderbaarlijke wijze was teruggekeerd.

Mevrouw Reid werd blind toen ze 11 jaar was. De oorzaak was een tumor die haar oogzenuw samendrukte. Maar door een doodgewoon huis-, tuin- en keukenongeval kan ze nu dus weer zien. Een medische verklaring voor het 'mirakel' is er vooralsnog niet.

"Ik kan niet beschrijven hoe ik me voelde toen ik die ochtend wakker werd", zegt een geëmotioneerde Lisa. "Weer kunnen zien is gewoon fantastisch. Het zit hem in de kleine dingen: de blauwe lucht, het groene gras... De zaken die voor ziende mensen vanzelfsprekend zijn".

"De grootste schok, als ik het zo mag noemen, was te zien hoe mijn broer een volwassen man was geworden. Of nog al die nieuwe dingen die ik in de supermarkt zag liggen", aldus nog Lisa.

Lisa is technisch gesproken nog altijd slechtziend. Het incident met de koffietafel gebeurde 14 jaar geleden. Ze komt er nu mee naar buiten ter gelegenheid van de Week van de Blinden in Nieuw-Zeeland. "Uit dankbaarheid voor de Nationale Blindenstichting. Dankzij hen kreeg ik mijn trouwe hond Ami en heb ik in de beste omstandigheden kunnen leven met mijn handicap". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hocus Pocus - I Put A Spell On You

Hocus Pocus - I Put A Spell On You

Om hun te beluisteren klik op de foto en geniet



» Reageer (0)
31-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jack (25) spot met alle wetten na verbrijzelde schedel

Jack (25) spot met alle wetten na verbrijzelde schedel

http://static0.hln.be/static/photo/2014/7/6/13/20141031142722/media_xll_7246018.jpg

De schedel van Jack Martindale uit Groot-Brittanië brak in 30 stukken na een auto-ongeluk in 2010. Hij lag drie maanden in coma en de artsen voorspelden een zeer afhankelijk leven. Bijna vijf jaar na het tragische ongeval heeft Jack zijn studie afgerond, een boek geschreven én leeft hij een onafhankelijk leven.

Op nieuwjaarsdag 2010 rijdt Jack met zijn vriendin Chelsea (19) en vriend Carrie (20) over The North Circular Road in Londen. In tegengestelde richting komt Shamail Ali Syed aanrijden, die van de weg raakt en bovenop de auto van Jack klapt. Jack raakt in coma met een verbrijzelde schedel, zijn vriend overlijdt ter plekke en Chelsea zou nooit meer uit haar coma raken.

Dokters vervangen de tientallen schedelscherven met titaniumplaten, maar geven al te kennen dat een afhankelijk leven van Jack in de lijn der verwachting ligt. Op een comaschaal van 1 tot 15, kreeg Jack een 3: het laagste punt waarmee je enige kans op overleven hebt. Jack heeft een diffuse axonale beschadiging aan het hoofd, wat leidt tot ernstig geheugenverlies en een coördinatiestoornis.

Jack werd 5 uur lang geopereerd en zijn schedel werd vervangen door negen titaniumplaten en 33 schroeven. In april 2010 werd Jack wakker uit zijn coma. Hij kon niet lopen, praten of eten. Hij wist niet hoe oud hij was en kon objecten alleen in het Frans benoemen. Toch confronteerden zijn ouders hem met het nieuws over Chelsea en Carrie. "Ik had er geen woorden voor", vertelt hij aan Daily Mail. "Maar gelukkig hebben mijn ouders nooit getwijfeld om het te vertellen. Als zij dingen voor me zouden verbergen, zou ik me verraden voelen".

Missies
Na jarenlange, intensieve therapie ziet zijn wereld er heel anders uit. Zo was Jack erop gebrand om zijn diploma Engels aan de Universiteit van York te behalen. Hij sloot zich aan bij de Queen Elizabeth Foundation, een neurologisch rehabilitatiecentrum in Surrey, met drie missies: plannen maken om terug te keren naar York, de automobilist te laten vervolgen die zijn vrienden doodreed en zijn rechtmatige compensatie te claimen.

Jack besloot te accepteren dat hij voor altijd moet leren leven met zijn aangetaste brein. Met zijn wilskracht pakte hij de draad op. Hij zag Shamail Ali Syed voor zeven jaar achter de tralies verdwijnen voor dood door schuld door roekeloos rijgedrag. Tevens bewees Jack na een lange strijd mentaal sterk genoeg te zijn om zijn eigen compensatiegeld te beheren.

Prestaties
Jacks grootste, bijna onwerkelijke prestaties volgden daarop: hij rondde zijn studie af én schreef een boek. "De universiteit begeleidde mijn comeback geweldig", verklaart hij opgetogen. Na het binnenharken van zijn diploma volgde een boek, waarin hij zo precies mogelijk zijn ervaringen beschrijft vanaf het ongeluk. De betreffende nacht blijft echter onbeschreven: dat is een zwart gat in zijn gedachten. Soms heeft hij vage herinneringen aan die nacht, maar Jack durft niet te zeggen of het fantasie is of dat het flashbacks zijn.

Jacks boek 'Battling A Brain Injury: The Lift That Jack Built' komt vandaag uit in Engeland. Als hij foto's in zijn boek bekijkt, maakt dat hem "soms trots", maar soms gelooft hij niet dat hij deze persoon is. "Maar het is wat het is, er is geen keuze". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Landon Jones: de jongen die stopte met eten

Landon Jones: de jongen die stopte met eten

http://static0.hln.be/static/photo/2014/9/5/12/20141031131321/media_xll_7245507.jpg

Zo'n jaar geleden, op 14 oktober 2013, stopte de 12-jarige Landon Jones met eten. Hij werd wakker zonder enige honger of dorst, en eet sindsdien nauwelijks een paar happen per dag. 12 maanden en meer dan 16 kilogram later zijn zijn ouders ten einde raad.

De familie Jones uit Iowa leeft momenteel in bizarre omstandigheden. Toen hun zoon Landon vorig jaar op 13 oktober ging slapen, na het eten van een pizza en een ijsje, hadden ze nooit gedacht dat het hun laatste normale dag zou zijn. Toen Landon de ochtend erop wakker werd, was ieder spoortje van honger- en dorstgevoel verdwenen. De eens zo energieke jongen stopte van de ene dag op de andere met eten.

Sindsdien is het gewicht en de gezondheid van de jongen drastisch achteruit gegaan. Hij verloor niet minder dan 16 kilogram, en ging van een gezonde 47 kilo naar amper 30 kilogram. Hij voelt zich constant duizelig, is moe en lethargisch, maar toch krijgt hij nauwelijks een hap door zijn keel. "Af en toe wat chips en een hapje van zijn boterham, meer zit er niet in", klinkt het bij ouders Michael en Debbie.

Terwijl zijn jongere broer Bryce iedere dag vrolijk naar school trekt, blijft Landon versuft in de zetel hangen. Dit jaar alleen al miste hij 65 dagen school, en als hij gaat, neemt hij nauwelijks deel aan de activiteiten.

Zijn ouders zijn ten einde raad. "Niemand weet wat er mis is met hem. We hebben hem al naar verschillende dokters gestuurd, maar niemand kan ons vertellen waarom hij geen honger meer heeft. De volgende stap is een voedingstube inbrengen om hem in leven te houden."

Hoewel niemand precies weet wat er gaande is, zijn er wel enkele vermoedens. "Het zou te maken kunnen hebben met een defect in zijn hypothalamus", aldus Debbie. Dat deel van de hersenen is immers verantwoordelijk voor honger dorst, lichaamstemperatuur, bloeddruk en slaappatroon. Anderzijds kan het ook een effect zijn van eerdere medicatie, die Landon nam om toevallen te behandelen. "Maar er is nog nooit iemand geweest met zijn symptomen, dus we weten het niet zeker. Landon zou wel eens de enige kunnen zijn met deze mysterieuze ziekte." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andrea Bocelli & Zucchero - Miserere

Andrea Bocelli & Zucchero - Miserere

Klik op de foto om ze te beluisteren




Zucchero, artiestennaam van Adelmo Fornaciari (Roncocesi (Emilia-Romagna), 25 september 1955), is een Italiaanse zanger, tekstschrijver, componist en producer. 'Zucchero' is Italiaans voor 'suiker', de bijnaam die hij van een lerares kreeg en die hij later voor zichzelf is gaan gebruiken.

Andrea Bocelli (Lajático, Toscane, 22 september 1958) is een Italiaanse tenor, die zowel klassieke als populaire muziek zingt. Tevens zingt hij in enkele opera's, en is hij een producer.

Samen brengen ze het mooie Miserere



» Reageer (0)
30-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Café met meeste bieren op vat

Café met meeste bieren op vat

http://oi60.tinypic.com/2a0jrc6.jpg

De nieuwste ontdekking in de Overpoortstraat heet Rock Circus. Het is een atypisch café in alle opzichten. Er wordt alleen rock gedraaid, en ze hebben er geen pils en geen 'doorsnee' bier. Wél 58 speciale bieren van het vat, en een mooie collectie whisky.

Voor Jan Francois (44) het pand kocht, ontmantelde en heropbouwde was er een nachtwinkel gevestigd. Vandaag heet de vestiging in de Overpoortstraat 22 Rock Circus, een combinatie van Jans 2 grote liefdes: bier en muziek. Jan is geen onbekende in het milieu. Ook de Back Door in de Sint Amandsstraat is van hem. Daar hebben ze 250 bieren uit flesjes.

"Bier in flesjes hebben we hier in Rock Circus niet", zegt Jan. "Alleen in flesjes van 75 centiliter. Hier is alles van 't vat. 58 verschillende soorten, waarvan er 2 alleen hier te krijgen zijn. Circusbier is een blond bier van 8 graden, en Red Rooster is een bruin bier met bosbessen. De toog heb ik speciaal in Nederland laten maken. 10 meter lang in één stuk, met alle tapkranen erin geboord. Mensen kijken hun ogen uit, de toog is al ettelijke keren gefotografeerd."

Jan heeft zijn liefde voor bier opgedaan in de Hopduvel, in de jaren 90 hét biercafé van Europa. Bezieler Antoine - Toon - Denooze stopte daar in 2000 en liet de zaak over aan zijn broer. Zelf trok hij naar Afrika. "Ik heb bij Toon gewerkt, eerst in het restaurant boven, later in het biercafé", zegt Jan. "Daar heb ik alles geleerd. Toon en ik zijn altijd contact blijven houden. En Toon steekt hier een handje toe, met raad en daad." Toon knikt. "Eigenlijk is dit mijn erfenis, die Jan nu verderzet. Ik ben fier op hem."

Van de Hopduvel en het schitterende terras daar schiet niks meer over, een ontwikkelaar veranderde het café in een handvol studio's. Maar de liefde voor het bier is dus verhuisd naar de Overpoortstraat. En de klanten van toen vinden de weg terug. "De Overpoortstraat is niet perse een rare locatie voor dit café", vindt Jan. "Iedereen kent de Overpoort, tot ver buiten Gent. Het is ook niet zo dat alle studenten zo veel mogelijk willen drinken voor zo weinig mogelijk geld. Er zijn er ook die écht bier appreciëren. Het echte 'zuipen' gebeurt verderop in de straat. Hier is de gemiddelde prijs voor een bier 3,4 euro."

Jan is één van de weinige cafébazen die vrij is van brouwer. "Ik werk niet met grote brouwerijen, alleen met kleintjes die heel specifieke bieren brouwen. Ik bezoek brouwerijen om mijn selectie te maken. Sommige bieren worden speciaal voor dit café op vat getrokken." In het café is verder alleen rockmuziek te horen, met The Doors als favoriet van de uitbater. "Ik heb boven een muziekstudio waar ik compilaties maak. Die speel ik af in de zaak. Zelf muziek maken doe ik niet, dat zal er ook nooit van komen. Maar zelf brouwen, dat sluit ik niet uit." Al broedt Jan eerst nog op andere plannen, zoals de uitbreiding van zijn tapkranen. Al heeft hij er nu al veruit de meeste in België. (br.hln foto Wannes Nimmegeers )

Rock Circus, Overpoortstraat 22, van 15 tot 3 uur, gesloten op zondag.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bekend zelfportret Leonardo da Vinci te zien in Turijn

Bekend zelfportret Leonardo da Vinci te zien in Turijn

http://static1.hln.be/static/photo/2014/11/11/11/20141028183713/media_xll_7238441.jpg

Het bekende zelfportret van Leonardo da Vinci wordt opnieuw tentoongesteld. Het werk is vanaf 30 oktober tien weken lang te zien in de tentoonstelling 'Leonardo e i Tesori del Re' (Leonardo en de schatten van de koning), die op 30 oktober opent in Turijn.

Het zelfportret, een zeer broze tekening, is de afgelopen 100 jaar maar een aantal keer aan het grote publiek getoond: in 1929, 2006 en in 2011 naar aanleiding van de 150ste verjaardag van de Italiaanse eenwording.

Samen met het zelfportret worden ook 80 andere werken, die allemaal bewaard worden in de Koninklijke Bibliotheek van Turijn, tentoongesteld. Het gaat daarbij om ander werk van da Vinci, maar ook van Rembrandt, Van Dyck en Raphaël.

Wie de tentoonstelling wil bezoeken, zal moeten reserveren. Elk half uur worden groepen van maximaal 25 mensen binnengelaten. De tentoonstelling loopt van 30 oktober tot 15 januari, ter gelegenheid van de inhuldiging van een nieuwe zaal in de bibliotheek. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vis is gezond, maar met deze tips nog dat tikkeltje meer

Vis is gezond, maar met deze tips nog dat tikkeltje meer

http://static1.hln.be/static/photo/2014/11/4/1/20141030144502/media_xll_7243381.jpg

At je tijdens de examens ook altijd vis omdat het goed is voor je hersenen en serveer je het om dezelfde reden ook aan je kinderen? Ideaal, want heel wat onderzoeken tonen inderdaad aan dat vis erg voedzaam is. Daarnaast helpt het ook tegen hartziektes en beroertes. Die gezonde voordelen kan je bovendien nog wat meer uitbuiten door je vis op bepaalde manieren klaar te maken. Ontdek hier hoe jij vis nóg beter maakt voor je gezondheid.

Het lijkt logisch maar het is veel gezonder om je vis te stomen in plaats van te bakken in de pan. Je krijgt dan wel geen krokant korstje, maar zal heel wat minder calorieën naar binnen werken. Zo bevat een portie gebakken scampi's gemiddeld 280 calorieën terwijl een gestoomde portie 85 calorieën telt. Kies je toch voor de pan? Gebruik dan niet te veel boter. Je kan de filets voor het bakken ook inwrijven met een laagje olie.

Ook kruiden zijn erg goed voor je gezondheid dus waarom zou je ze niet op je vis strooien? Limoen, koriander, gehakte knoflook, rode peper: probeer wat combinaties uit en ontdek wat jij lekker vindt.

Daarnaast kan je ook de binnenkant (wanneer je het voor de helft opensnijdt) van de vis erg gezond maken: stop er na het bakken wat hummus, spinazie, champignons of linzen in. Zo krijg je naast je vertrouwde portie groenten er nog wat extra binnen. Bovendien zal de smaak van de groenten in de vis trekken en zo een lekker geheel vormen.

Vis kan je ook heerlijk laten afkoelen en het dan toevoegen aan een salade. Ook voorgerechten zoals soep zijn ideaal om vis in te verwerken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Neroke': bekendste tv-hond van Vlaanderen is overleden

'Neroke': bekendste tv-hond van Vlaanderen is overleden

http://static3.hln.be/static/photo/2014/12/14/7/20141030074140/media_xll_7242337.jpg

Na zes jaar trouwe dienst in FC De Kampioenen is een van de bekendste hondjes van Vlaanderen overleden. Yorkshire Terrier Lily, beter bekend als Neroke, bezweek eerder deze maand aan nierproblemen.

Lily zat van 2004 tot 2010 steevast als Neroke op de schoot van personage Carmen in de Eén-reeks FC De Kampioenen, meldt de krant Het Nieuwsblad. Stil zitten en goed luisteren, waren de troeven van het beestje.

Op 15-jarige leeftijd werd ze in de tuin van baasjes Alfons D'Hollander en Hilda Tourné in Meise begraven. Haar echte baasjes waren bij elke opnamedag aanwezig. Het hondje was niet meer te zien in de langspeelfilm van de reeks omdat ze toen al te oud was.  (br.hln)


» Reageer (0)
29-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Makkelijk: met deze voedingswaren kan je ook poetsen

Makkelijk: met deze voedingswaren kan je ook poetsen

http://static3.hln.be/static/photo/2014/3/11/11/20141028164527/media_xll_7238186.jpg

Tomatensaus is lekker, maar wist je dat je er ook uitstekend mee kunt schoonmaken? Zo is het ideaal om koper mee op te boenen. Naast tomatensaus kan je gelukkig ook nog aan de slag met heel wat andere voedingswaren (die wat minder vloeibaar zijn). Ontdek hier de verborgen werking van enkele dagelijkse etenswaren.

Bananenschillen: Zilverwerk dat stilaan wat minder blinkt? Wrijf er de binnenkant van een bananenschil op en boen het zilverwerk weer proper.

Komkommer: Gebruik de schil van deze frisse groente om vlekken van je muren en tafels te verwijderen of wrijf met de schil over je spiegel zodat hij niet meer zal aanslaan wanneer je uit de douche komt.

Rauwe ajuin: Barbecueroosters zijn een ware hel om schoon te maken. Wanneer je de grill echter opwarmt en er vervolgens met de helft van een rauwe ajuin over wrijft, kan je de aanbakresten veel makkelijker verwijderen.

Walnoten: Een klein sneetje opgemerkt in je houten tafel of stoel? Haal dan een walnoot uit zijn schelp en wrijf ermee over de barst. Probeer de olie die vrijkomt uit de noot in de snede te duwen en laat het vijf minuten intrekken. Gebruik erna een droge doek om de olie te verwijderen.

Tafelzout: Wijnvlekken uit je tapijt verwijderen, doe je dan weer met tafelzout. Wees niet zuinig met de het zout: de korrels zullen het vocht opslorpen. Reinig nadien wel altijd je tapijt met water.

Brood: Glasscherven kan je verzamelen door een sneetje brood vochtig te maken en vervolgens zachtjes op de scherven te drukken. De kleine stukjes zullen in het sneetje blijven hangen.

Polenta: Een nieuwe vetplek ontdekt? Bedek het volledig met polenta en laat het 15 à 20 minuten intrekken. Eens je het maïsmeel erna opstofzuigt, zou de vetlaag verwijderd moeten zijn. Kuis de plek erna zoals je normaal zou doen, bijvoorbeeld met wat water en zeep.

Frisdrank: Een vuile toiletpot kan je dan weer bestrijden met frisdrank. Giet een volledig blikje in je toilet en laat het gedurende een uur in de pot staan. Wrijf daarna alles schoon met een borstel en spoel vervolgens het water door. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!