Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




13-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal diabetespatiënten in 15 jaar tijd verdubbeld

Aantal diabetespatiënten in 15 jaar tijd verdubbeld

http://static0.hln.be/static/photo/2014/4/7/14/20141112133832/media_xll_7272539.jpg

België ontsnapt niet aan de explosie van diabetes, een ziekte die wereldwijd nagenoeg 350 miljoen personen treft. In de gezondheidsenquête van 2013 beweert 5,3 procent van de bevolking ouder dan 15 jaar in België te lijden aan diabetes type 1 of 2. In 2008 bedroeg dit cijfer 4,2 procent. Tegenover 1997 (2,7 procent) is dit een verdubbeling. Dat meldt het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV-ISP) naar aanleiding van Werelddiabetesdag op 14 november.

De aanzienlijke toename van het voorkomen van de ziekte in België is des te verontrustender, omdat diabetes volgens de ramingen van de Wereldgezondheidsorganisatie tegen 2030 de op zes na grootste sterfteoorzaak in de wereld zal zijn, stipt het WIV aan.

Gezien de toename van het aantal diabetespatiënten, hoofdzakelijk type 2 (of ouderdomsdiabetes), en het feit dat de ziekte best op een aangepaste manier in een vroeg stadium wordt behandeld, hebben de Belgische gezondheidsinstanties het zorgsysteem voor patiënten behandeld met injecties van antidiabetica uitgebreid met zorgtrajecten. Zo'n zorgtraject maakt het mogelijk om de aanpak, de behandeling en de opvolging van de diabetespatiënt te organiseren en te coördineren.

"Aangezien de zorgtrajecten recent zijn gestart, kunnen we nog niet echt nagaan in welke mate de gezondheid van de patiënten erop vooruitgegaan is, maar de eerste resultaten wijzen op een positieve evolutie van de kwaliteit van de zorgverlening, zodra de patiënten in het programma zijn opgenomen", aldus dr. Viviane Van Casteren.

"Tussen 2001 en 2013 hebben we via de gezondheidsenquêtes een heel duidelijke evolutie van de therapeutische aanpak van diabetes vastgesteld. Het percentage patiënten die een aangepast dieet volgen is gedaald, net zoals het aantal patiënten die behandeld worden met insuline. Het percentage patiënten die worden behandeld met orale antidiabetica is integendeel gestegen", stelt dr. Johan Van der Heyden.

Volgens de recentste gezondheidsenquête werd 96 procent van de diabetespatiënten opgevolgd door een arts of een andere gezondheidswerker. Achtentwintig procent van deze patiënten werd behandeld met injecties van insuline, 80 procent met orale antidiabetica en 15 procent met injecties van insuline en orale antidiabetica. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom we huilen van geluk en lachen van de zenuwen

Waarom we huilen van geluk en lachen van de zenuwen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/11/8/11/20141113021143/media_xll_7273781.jpg

Hebt u zich ooit al eens afgevraagd waar die tranen van vreugde vandaan komen, waarom sommige mensen beginnen lachen uit nervositeit of schreeuwen wanneer ze te opgewonden raken? Wetenschappers aan de Amerikaanse universiteit van Yale menen het antwoord daarop nu gevonden te hebben, meldt Metro.

Volgens een team van psychologen zorgen deze reacties, die het tegenovergestelde lijken te reflecteren van de emoties die we eigenlijk voelen, ervoor dat ons lichaam een soort van "emotionele balans" kan herstellen en "de intense gevoelens onder controle houdt".

Wanneer een emotie met andere woorden 'te' krachtig wordt, proberen onze hersenen die gevoelens weer naar een 'gezond' niveau te brengen. Dit, door ons lichaam in de andere richting te duwen: door de tegenovergestelde emotie te ervaren.

"De reacties lijken plaats te vinden wanneer we overweldigd worden door sterke, positieve emoties en mensen die dit ervaren lijken zich beter te herstellen van die krachtige emoties", zegt Oriana Aragon, die het onderzoek leidde. "Deze inzichten geven ons een beter begrip van hoe mensen hun emoties uitdrukken en beheersen wat van belang is in verband met de mentale en fysieke gezondheid, de kwaliteit van onze relaties met anderen en zelfs het samenwerkingsverband."

Het onderzoeksteam ontdekte dus dat mensen die negatief reageren op positief nieuws de intense emoties snel(ler) onder controle hadden. Maar het bleek ook in de tegenovergestelde richting te werken: diezelfde mensen bleken ook een betere grip te hebben op hun emoties wanneer ze geconfronteerd worden met bijvoorbeeld gevoelens van angst.

Vreemd genoeg heeft deze 'emotionele balans' niet enkel betrekking op onze emoties, maar ook op onze handelingen: mensen die baby's ongelooflijk schattig vinden, kunnen het - vanwege diezelfde reden - niet laten om in hun wangen te knijpen. (br.hln)


» Reageer (0)
12-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de vleugels van een glazen vlinder

http://oi41.tinypic.com/2guipna.jpg

De stroom van het leven
voelde te zwaar voor jou
het water te woelig
en veel te diep
je probeerde wel te springen
van steen naar steen
maar kon de stroming niet ontwijken
en je viel
steeds vaker
steeds harder
tot je niet meer op kon staan
en uitgeput bleef je liggen
liet je ogen
verlangend over de oevers dwalen
maar je hart had het afscheid
reeds herkend

in jouw handen openden zich
de vleugels van een glazen vlinder
breekbaar teer en zo vertederend mooi
en je liet hem vrij
je sloot je ogen
en liet jouw heden en verleden los
liet je drijven
tegen de stroom in
en onder het fladderen van zijn vleugels
blies jij je laatste adem uit


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriend Herr Seele maakt schetsen van laatste momenten brandweerman

Vriend Herr Seele maakt schetsen van laatste momenten brandweerman

http://oi60.tinypic.com/ixyut5.jpg

De laatste momenten van Kevin Chalmet werden door zijn vriend Peter van Heirseele, beter bekend als tekenaar Herr Seele, in schetsen vastgelegd. Dat meldt van Heirseele op zijn facebookpagina.

"Mijn goede vriend Kevin is deze ochtend overleden, na euthanasie", stelt van Heirseele in het Engels.

"Het was een blije, zonnige bijeenkomst van zowat 15 mensen. Vrienden, zijn partner, zijn moeder... in een appartement aan de Belgische kust, in Wenduine. Ik had een schetsboek bij me en maakte zwart-wit inkttekeningen tot het einde".

"Toen de dokter uiteindelijk arriveerde, vroeg hij iedereen de kamer te verlaten, behalve Nathalie (zijn partner) en ikzelf. Ik bleef tekenen, verborgen in een hoek van de kamer. Het was goed om op dat moment te tekenen, een artiest moet genereus zijn".

"Enkele seconden voor hij overleed, gooide hij me een vriendelijke blik toe, omhelsde hij zijn partner. Er waren tranen. (En er werd getekend, ik gaf het niet op). Toen, nadat hij in slaap was gebracht in de sofa, gaf de dokter hem de euthanasiepil. Hij overleed na enkele minuten, zeer vredig met een glimlach op zijn gelaat. Hij had die glimlach tot het laatste moment..."

"Ik moest denken aan de woorden van Dorothé Sölle, de theoloog (hoewel Kevin een vrijmetselaar was): 'Sommige mensen die we op straat tegenkomen zijn eigenlijk heiligen. We letten niet op ze, maar ze leven tussen ons'. Het is waar, we herkennen het heilige niet. Kevin was ongetwijfeld zo'n persoon, een heilige (hoewel hij niet graag zou hebben dat ik dit zeg). De tekeningen volgen over enkele dagen. Bedankt, Kevin".

Van Heirseele liet de schetsen bij de familie. Er was ook een fotograaf. "Het plan is om tekeningen en foto's te bundelen", laat van Heirseele nog weten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik wil in schoonheid afscheid nemen

Brandweerman Kevin Chalmet (34) uit Wenduine stapt vandaag uit het leven.Ik wil in schoonheid afscheid nemen"

http://static1.hln.be/static/photo/2014/11/7/2/20141112070915/media_xll_7271672.jpg

Brandweerman Kevin Chalmet (34) uit Wenduine stapt vandaag uit het leven. Hij leefde jarenlang met een zeldzame en zeer pijnlijke hersentumor. "Ik neem liever afscheid in schoonheid", vertelde de man gisteren nog. Met een open brief hoopt hij onder meer het taboe rond euthanasie te verbreken.

Kevin Chalmet (34) uit Wenduine, beroepsbrandweerman bij het korps van Brugge, neemt vandaag in intieme kring afscheid van het leven. In mei 2009 werd bij Kevin de zeldzame brughoektumor vastgesteld in de hersenen, waardoor hij helse pijnen ondergaat. Smaak en geur heeft hij niet meer. Na een zoveelste operatie afgelopen zomer, besloot de man voor euthanasie te kiezen. Gisteren nam hij nog de tijd om zijn verhaal te doen. "In mei 2009 was ik onderweg met de ambulance toen we iemand moesten reanimeren. Plots zag ik rare beelden. Toen we op spoed waren met de patiënt, heb ik aan de spoedarts verteld wat ik voelde. Hij dacht eerst aan epilepsie. Diezelfde dag nog ben ik bij de neuroloog geweest, maar de epilepsietest was negatief. Daarna onderging ik voor de zekerheid een CT-scan. Daarop was een tumor te zien van een duim groot. Plots stond mijn wereld even stil", vertelde Kevin. "Mijn zus stierf aan kanker toen ik zeven jaar was. Die beelden kwamen ineens weer naar boven."

De brandweerman onderging ondertussen talrijke operaties en experimentele testen, maar besloot afgelopen zomer dat hij liever in schoonheid afscheid nam van het leven. Hij zal zijn lichaam aan de wetenschap schenken. "Twee en een half jaar geleden is die gedachte voor het eerst naar boven gekomen. Mijn vriendin en ik hebben daar gewoon over gepraat tussen de soep en de patatten. Eenmaal je ernstig ziek bent, denk je daar sowieso over na. Na een tijdje is dat gewoon een onderwerp als een ander. Voor mijn vriendin kwam de beslissing dan ook niet echt als een schok. Ze heeft mij bovendien enorm hard gesteund. Het is een pracht van een vrouw." Vriendin Nathalie Van Moorter (37) was nog maar zes maanden samen met Kevin toen hij het nieuws over de tumor vernam. Ze is al die tijd bij hem gebleven en begrijpt de moeilijke keuze van Kevin. "Elke dag ben ik bij hem en ik zie duidelijk wanneer hij veel pijn heeft. Chapeau dat hij het zolang volgehouden heeft", treedt ze hem bij.

Kevin verspreidde afgelopen week ook een open brief met als titel: 'Ik neem afscheid van jullie, maar wat gaan jullie met de toekomst doen?'. Hij stelt enkele vragen over de brandweerhervorming en over het leven zelf. "Ik wil dat de mensen die mijn brief lezen stilstaan bij mijn vragen. Ik stel er onder andere dat het debat over euthanasie voor mij nog opener mag gebeuren. Er rust nog altijd een taboe op in sommige delen van de maatschappij. Het is niks om je over te schamen als je daarvoor kiest. Ook euthanasie voor kinderen moet volgens mij kunnen. Door die keuze kan je een mooi en waardig einde maken aan je leven." Vorige week leegde Kevin al zijn kastje in de brandweerkazerne. "Ik heb er nog een kop koffie gedronken en de laatste taken doorgegeven. Mijn collega's begrijpen mijn keuze. Maar iedereen is vrij om zijn eigen mening te hebben."

In de laatste dagen van zijn leven plande Kevin alvast geen speciale dingen. "Ik heb alles gedaan in mijn leven wat ik wou doen en heb nergens spijt van. Nu kan ik alles mooi tot in de details regelen, zoals mijn eigen herdenkingsmoment. Daarnaast geniet ik in de laatste momenten nog even van de kleine dingen: een ritje met de moto, een tas koffie, de zon op mijn gezicht." De man blijft positief tot op het laatste moment. "Ik blijf grappen met mijn vrienden, want ik wil dat ze me zo herinneren. Zo postte ik op Facebook dat ik morgen (vandaag, red.) stop met roken. Ook morgenochtend (vanochtend, red.) zal dat het geval zijn. Alles gebeurt thuis en we gaan eerst nog een boterkoek eten. Ik wil nog eens goed lachen, om daarna afscheid te nemen van familie en dichte vrienden."

Kevin geeft graag nog een positieve boodschap mee. "Geniet van het leven en vit niet op de kleine dingen, want het leven is al kort genoeg. Deel je kennis en lach. En apprecieer vooral de kleine dingen. Gezonde mensen lopen er al te snel voorbij." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimpansee staat moeder bij tijdens operatie

Chimpansee staat moeder bij tijdens operatie

http://static0.hln.be/static/photo/2014/1/4/9/20141111235430/media_xll_7271244.jpg

Een operatie is voor niemand een lachertje, ook niet voor de 40-jarige chimpansee Jutta  die in de zoo van Aalborg in Denemarken werd geopereerd aan twee gebroken tanden. Gelukkig kreeg ze steun van haar twee jaar oude jong Mijn.

Jutta en Mijn zijn erg close, dus besloot dierenarts Trine Hammer Jensen om Mijn bij haar moeder te laten tijdens de operatie. Mijn volgde nieuwsgierig de operatie.

Het was niet gemakkelijk om Mijn stil te houden, de artsen moesten erop toezien dat ze de draden niet uittrok, maar uiteindelijk is alles goed verlopen. Moeder en kind stellen het ondertussen goed. (br.hln)


» Reageer (0)
11-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom kaneel goed is voor jou

Waarom kaneel goed is voor jou


 

Al eeuwen worden aan kaneel allerlei gezondheidsvoordelen gekoppeld. Het is voor jou dus misschien oud nieuws, maar we zetten toch graag nog even op een rijtje waarvoor dit gezond en natuurlijk middel allemaal wonderen kan doen.

Kaneel heeft naast de heerlijke geur en de lekkere smaak nog heel wat meer in petto. Je gebruikt het misschien enkel als toevoegsel bij appeltaart, thee, warm appelsap, ... maar je kan het dus ook bewust toepassen voor een betere weerstand en in de strijd tegen heel wat gezondheidskwaaltjes.

Omdat het onder andere antisceptisch, verwarmend en krampwerend werkt, kan je het dus gebruiken voor een hele resem aan aandoeningen. Zo heeft kaneel onder andere een gunstige werking op je darmen, bij verkoudheden, bij vermoeidheid en tegen kouwelijkheid.

Daarnaast zou het ook een gunstige werking hebben op de bloedsuikerspiegel en het cholesterolniveau. Kaneel levert ook voordelen voor sporters aangezien het zorgt voor een grotere aanmaak van anabole eiwitten in de spiercellen. Hierdoor wordt meer glucose opgenomen en komt dus meer energie vrij.

In plaats van meteen te grijpen naar een berg medicamenten, kan je eens proberen kaneel te gebruiken als je last hebt van:

1. Een verkoudheid
Bestrijd je hoest door een aantal dagen na elkaar een lepel lauwe honing te eten waar je een vierde van een eetlepel kaneel aan toevoegt. Het helpt ook bij het schoonmaken van je sinussen.

2. Een blaasinfectie
Spoel de bacillen weg door een glas lauwwarm water te mengen met 2 theelepels kaneelpoeder en een lepel honing.

3. Artritis
Hiervoor kan je 's morgens en 's avonds een tas heet water mengen met 2 lepels honing en een theelepel kaneel.

4. Maagpijn
Ook hiervoor is de heilzame combinatie van honing, water en kaneel effectief. Het heeft een goede reinigende werking en maakt ook komaf met overtollige gassen. Daarnaast zou het zelfs helpen tegen maagzweren en deze kunnen wegwerken vanaf de wortel.

5. Te hoge cholesterol
Thee drinken met twee theelepels honing en drie theelepels kaneelpoeder zou je cholesterolniveau tot 10 procent kunnen laten dalen.

Je kan kaneel zelfs gebruiken om een slechte adem tegen te gaan door simpelweg dagelijks te gorgelen met een theelepel honing en kaneel in warm water. Uiteraard is er nog veel meer te vinden over de goede werkingen van dit winterse kruid. Probeer het eens uit zou ik zeggen want de kans op bijwerkingen is zo goed als uitgesloten.


» Reageer (0)
10-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toen hij voor een ultimatum gesteld werd door vriendin, koos deze man voor de hond

Toen hij voor een ultimatum gesteld werd door vriendin, koos deze man voor de hond

http://static0.hln.be/static/photo/2014/10/13/14/20141110132857/media_xll_7268669.jpg

Scheiden is lijden maar voor de Amerikaan Scott Ladauti was de beslissing toch redelijk eenvoudig op het moment dat hij voor een ultimatum werd gesteld door zijn vriendin. Toen de jongeman moest kiezen tussen het redden van  zijn relatie en zijn hond, twijfelde hij geen seconde.

"Op het moment dat mijn vriendin me voor een ultimatum stelde, was er niet de minste aarzeling om voor mijn hond te kiezen", vertelde Ladauti aan The Huffington Post. "Ik leefde zelfs vier dagen in de wagen met haar vooraleer we beiden terecht konden bij mijn ouders. Als het moest, zou ik zelfs dakloos gebleven zijn opdat we samen zouden kunnen blijven."

Laudati legde uit dat hij de hond initieel had gekocht om zijn relatie te redden maar het draaide anders uit. "Ik heb altijd een hond gewild. Bovendien woonden we in een vreselijke buurt, dus het leek me een goed idee om een viervoeter in huis te halen. Onze relatie was niet goed, wellicht zouden we sowieso uit elkaar gegaan zijn maar de aankoop van de hond versnelde dit proces alleen maar."

"De hond en ik waren te nemen of te laten. Wanneer de hond iets mispeuterde, koos ik haar zijde. Dat leverde heel wat geruzie op. Ik ben er zeker van dat ik de juiste keuze heb gemaakt", verklaarde Laudati terugblikkend op de beslissing die hij enkele jaren geleden nam.

Op internetforums van dierenrechtenorganisaties wordt de gedurfde keuze van de man alvast toegejuicht. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boer zkt Vrouw: Antoine zette mij en ons kind op straat

Boer zkt Vrouw: "Antoine zette mij en ons kind op straat"

http://static0.hln.be/static/photo/2014/17/15/0/20141110145057/media_xll_7268790.jpg

In Boer zkt Vrouw lijkt boerin Kelly (23) de man van haar leven gevonden te hebben. De Waalse Antoine (29) lijkt wel voor haar gemaakt. Maar nu blijkt er toch een geurtje rond het koppel te hangen. "Ze kenden elkaar al voor het programma", vertelt Julie, de ex van Antoine. "Hij zette mij en ons kind op straat voor Kelly."

Julie vindt dat het tijd geworden is om haar kant van de zaak te vertellen. "Ik en Antoine waren zo'n zeven jaar een koppel, maar op 28 maart  kreeg ik te horen dat het uit was tussen ons", aldus Julie, die verder anoniem wenst te blijven. "We hebben een zoontje samen, Milo (5), maar dat deed hem niks. We moesten allebei zo snel mogelijk vertrekken. Het huis staat op zijn naam en we zijn niet getrouwd, dus ik kon niets doen."

Volgens Julie heeft Antoine haar verlaten voor Boer zkt Vrouw. "In februari ontdekte ik al sms'jes die Antoine uitwisselde met een zekere Kelly. Toen Kelly in het programma voorgesteld werd en vroeg om haar brieven te sturen, was ze al samen met Antoine." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook ons drinkwater in gevaar bij stroomtekort

Ook ons drinkwater in gevaar bij stroomtekort

http://static1.hln.be/static/photo/2014/18/16/7/20141110043654/media_xll_7267822.jpg

Als het komende winter tot een black-out komt, dreigen we ook zonder drinkwater te vallen. Dat berichten Het Belang van Limburg, De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag.

"Om water te produceren, maar ook om dat geproduceerde drinkwater op te pompen naar de watertorens en water­reservoirs, is elektriciteit nodig", zegt Kathleen De Schepper van De Watergroep, het grootste drinkwaterbedrijf in Vlaanderen. Daarom werkt De Watergroep momenteel een plan uit om zo veel mogelijk water tot bij de mensen te krijgen in geval van een black-out. "Maar als in meerdere zones tegelijkertijd de stroom wordt uitgeschakeld, kunnen we niet beloven dat we elk gezin van water kunnen blijven voorzien."

De Gazet van Antwerpen schrijft dat in Antwerpen geen tekort aan drinkwater dreigt. Ook al zou de stad zonder elektriciteit komen te zitten, watermaatschappij Antwerpse Waterwerken/Waterlink garandeert dat de drinkwatervoorziening niet zal stilvallen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Good old' melkboer maakt comeback in Amerika

'Good old' melkboer maakt comeback in Amerika

http://static1.hln.be/static/photo/2014/17/12/0/20141109063319/media_xll_7265370.jpg

Melkdrinkers in de Amerikaanse staat Pennsylvania kunnen tegenwoordig op beide oren slapen en hoeven niet langer in alle vroegte naar de winkel hollen omdat de melk op is. Wie dat wil vindt tegenwoordig tezamen met de ochtendkrant volle flessen melk voor de deur.

Heimwee naar de goede oude tijd heeft er namelijk voor gezorgd dat nu ook de melkboer zijn comeback heeft gemaakt. Hij rijdt, zoals dat hoort, gekleed met een wit shirt en in een witte bestelwagen de straten door en levert overal bussen melk af, net zoals dat ook het geval was in de jaren zestig, toen ongeveer dertig procent van de Amerikaanse gezinnen melk aan huis kreeg geleverd.

Het enige verschil is dat er nu via het internet op de diensten van de in Landisville gevestigde 'Mr Milkman' moet worden ingetekend, maar dat mag de pret niet bederven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indiase vrouw voor straf bloot op ezel

Indiase vrouw voor straf bloot op ezel

http://static2.hln.be/static/photo/2014/1/8/5/20141110111609/media_xll_7268375.jpg

In India zijn dertig mensen opgepakt, omdat zij een vrouw voor straf met een zwart geschminkt gezicht bloot op een ezel door het stadje Thurval hadden laten paraderen. De dorpelingen verdachten haar van het vermoorden van haar neefje, zo meldden Indiase media vandaag.

Of de jongen inderdaad onder verdachte omstandigheden is gestorven, is niet duidelijk - de dorpsbewoners hebben zijn lichaam al gecremeerd. Tijdens een dorpsmeeting werd echter vastgesteld dat de vrouw een misdaad had begaan en dat zij gestraft moest worden, legde een politiewoordvoerder uit.

De echtgenoot van de vrouw schakelde de politie in, die vervolgens tientallen mensen oppakte, onder wie negen familieleden van de 'veroordeelde'. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappers ontdekken verrassende behandeling tegen borstkanker

Wetenschappers ontdekken verrassende behandeling tegen borstkanker

http://static0.hln.be/static/photo/2014/3/2/3/20141109181837/media_xll_7266363.jpg

Australische wetenschappers hebben een verrassende behandeling tegen borstkanker ontdekt. Een medicijn dat wordt gebruikt om mensen met osteoporose te behandelen, zou ook mensen met borstkanker kunnen helpen.

Onderzoekers van het Sydney's Garvan Institute of Medical Research hebben ontdekt dat calciumbindende medicijnen ook tumoren buiten het skelet kan behandelen. Het project zit nog in de testfase.

Vrouwen die behandeld worden aan borstkanker in een vroeg stadium krijgen naast hun normale behandeling nu ook bisfosfonaten. De resultaten geven aan dat het medicijn in sommige gevallen verhinderen dat de kanker zich verder verspreidt, maar een oorzaak voor dit fenomeen werd nog niet gevonden.

Professor Mike Rogers, Doctor Tri Phan en Doctor Simon Junankar stelden met geavanceerde techonologieën vast hoe bisfosfonaten zich vasthechten aan kleine verkalkingen in tumoren bij muizen. Het medicijn wordt vervolgens opgenomen door immuuncellen die door een kanker in een beginstadium normaal worden uitgeschakeld. Het medicijn verandert blijkbaar het gedrag van de immuuncellen waardoor ze niet worden uitgeschakeld door de tumor.

"Dit medicijn kan de patiënt mogelijk een voorsprong geven op de kanker in een vroeg stadium", aldus professor Rogers.

In het onderstaande filmpje zien we hoe de bisfosfonaten (in het rood) in een tumor worden verdeeld. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al tachtig vrouwen willen op de foto voor abortuscampagne

Al tachtig vrouwen willen op de foto voor abortuscampagne

http://static2.hln.be/static/photo/2014/11/2/5/20141110063113/media_xll_7267910.jpg

Al 80 Belgische vrouwen hebben zich aangemeld om zich te laten fotograferen voor een bewustmakingscampagne rond abortus. Allemaal kozen ze ooit voor zwangerschapsafbreking. Dat berichten De Standaard en Het Belang van Limburg.

"Hoe noem je een vrouw die een abortus heeft gehad? Je moeder, je zus, je vriendin." Met die woorden voerden Britse organisaties enkele jaren geleden campagne om het taboe rond abortus te doorbreken. Belgische abortusverenigingen willen hetzelfde doen, maar dan met foto's van vrouwen die zelf voor abortus kozen, geen modellen.

Eind september deden ze een oproep. "De eerste dag hadden we al 26 inschrijvingen, vandaag staat de teller op 80", zegt Tom Nys, verantwoordelijke voor de actie. "Meer dan we durfden te hopen. De jongste is 20, de oudste 75. Ze komen van overal in het land en uit alle sociale lagen. Ze illustreren perfect wat we met de campagne willen aantonen: dat een ongeplande zwangerschap bij het leven hoort, en dat het iedereen kan overkomen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berlijn staat stil bij de val van de Muur, vandaag 25 jaar geleden

Berlijn staat stil bij de val van de Muur, vandaag 25 jaar geleden

http://static3.hln.be/static/photo/2014/10/16/4/20141109122718/media_xll_7265629.jpg

Berlijn staat vandaag stil bij de val van de Muur, 25 jaar geleden. Bondskanselier Angela Merkel nam in de ochtend deel aan een herdenkingsbijeenkomst voor de slachtoffers van de Muur, bij een monument in de Bernauer Strasse.

Merkel stak samen met andere prominente gasten rozen tussen de stenen van de voormalige barrière. De straat staat symbool voor de opdeling van Berlijn. Na de bouw van de Muur in 1961 hoorde het ene deel van de straat bij het Oosten en het andere kant bij het Westen.

In de middag starten op diverse plaatsen, zoals de voormalige grensovergang Checkpoint Charlie, rondleidingen om de geschiedenis toe te lichten van de Muur, die de Duitse hoofdstad van 1961 tot 1989 in tweeën spleet.

Vanaf 14.00 uur wordt aan de Brandenburgse Poort het 'burgerfeest' van de regering gevierd, onder het motto Moed tot vrijheid.

Om 19.00 uur vormt de 'Ode an die Freude' van Beethoven, het Europese volkslied, de start van de afsluitende ceremonie. President Joachim Gauck en voormalige DDR-burgerrechtenactivisten laten de eerste van zo'n 7.000 lichtgevende ballonnen op. Die geven sinds vrijdag over een lengte van enkele kilometers in het centrum van Berlijn, de plaats aan waar ooit de Muur stond. Tot de gasten behoort de laatste president van de Sovjet-Unie, Michail Gorbatsjov. (br.hln)


» Reageer (0)
09-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duizenden klanten zonder telefoon en internet door vandalisme bij Proximus

Duizenden klanten zonder telefoon en internet door vandalisme bij Proximus

http://static1.hln.be/static/photo/2014/17/10/4/20141109133040/media_xll_7265674.jpg

Door vandalisme in twee gebouwen van Proximus gisterenavond zitten duizenden klanten tussen Thuin in Henegouwen en Nijvel in Waals-Brabant momenteel zonder telefoon- en internetverbinding. Technici zijn aan het werk om de schade te herstellen, maar de panne zou nog dagen kunnen aanhouden.

Duizenden klanten van Proximus in Gozée, Montigny-le-Tilleul, Ham-sur-Heure/Nalinnes, Nijvel, Gosselies en Ransart zitten sinds gisterenavond zonder telefoon of internetverbinding, meldt RTL-TVI. Er is ingebroken in gebouwen in Gosselies en Montignies-sur-Sambre en de daders knipten verschillende kabels door.

Volgens Proximus-woordvoerder Jan Margot gaat het om vandalisme, want er werd niets gestolen. "Onze technici gingen ter plaatse toen het alarm afging en zijn de verbindingen momenteel aan het herstellen", zegt hij. Kabel per kabel moet opnieuw manueel aangesloten worden, wat tijd kost. De eerste verbindingen werden afgelopen nacht al hersteld, maar het kan nog enige tijd duren voor alles weer in orde is.

Niet alleen gezinnen werden getroffen, de Bancontact-terminals van verschillende banken zijn niet meer toegankelijk en ook de alarmsystemen zijn buiten dienst. De politie heeft de bewaking van kantoren opgedreven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verstoten babygiraf maakt er het beste van

Verstoten babygiraf maakt er het beste van

http://static2.hln.be/static/photo/2014/6/11/5/20141107170144/media_xll_7262870.jpg

Drie weken oud is hij nu, deze giraf in de dierentuin van het Siberische Krasnoyarsk. Hij is al flink gegroeid en dat mag een klein wonder heten.

Het diertje werd immers verstoten door Princess, zijn moeder. Volgens de dierenartsen in de zoo is men er in Rusland tot dusver nog nooit in geslaagd om een babygiraf met de hand te voeden. Maar zo te zien slagen de verzorgers hier toch aardig in. Zij gingen dan ook te rade bij vooraanstaande internationale experts om hun edele taak tot een goed einde te brengen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeet billen of borsten, mannen vallen op de ogen

Vergeet billen of borsten, mannen vallen op de ogen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/12/9/12/20141108141205/media_xll_7264092.jpg

Mannen verkiezen een intelligente vrouw boven een seksueel aantrekkelijke vrouw. Ook vallen ze vooral voor de ogen, en pas daarna voor de borsten en billen. Dat beweren wetenschappers aan de universiteit van Utrecht althans.

Dat blijkt uit een onderzoek, in opdracht van het Nederlandse Volkskrant Magazine naar de mening van mannen over de schoonheid van vrouwen. Het onderzoek, bestaande uit een onlinevragenlijst, is uitgevoerd door de Universiteit Utrecht (UU). Ruim 3.500 mannen deden eraan mee. Het merendeel van de respondenten is in Nederland geboren (95 procent) en hoogopgeleid.

De uitkomsten van dit eerste grootschalige onderzoek naar het uiterlijk bevestigen menig clichébeeld, maar wijken er ook vaak van af. Zo willen de meeste mannen graag een jonge(re) vrouw als partner, maar vindt gemiddeld 69 procent hoge hakken overbodig en bedankt ruim 57 procent voor sexy lingerie. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Printemps van Manet voor 52 miljoen geveild

Printemps van Manet voor 52 miljoen geveild

http://static1.hln.be/static/photo/2014/15/2/3/20141106145946/media_xll_7259478.jpg

Een portret van de actrice Jeanne Demarsy van de hand van Édouard Manet is woensdagavond in New York geveild voor 65,1 miljoen dollar (52 miljoen euro). Van tevoren was de waarde van het doek geschat op 35 miljoen dollar, maar zes bieders joegen de prijs bij het veilighuis Christie's fors op.

Le Printemps toont de actrice in een fleurige jurk met een hoedje op. Het is gekocht door het J. Paul Getty Museum in Los Angeles. "Het is een prachtig, aantrekkelijk, fascinerend portret waarvan ik zeker ben dat het populair zal zijn bij bezoekers uit de hele wereld", zei de museumdirecteur Timothy Potts tegen The New York Times. (br.hln)


» Reageer (0)
08-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taboe bij jonge vrouwen: urineverlies

Taboe bij jonge vrouwen: urineverlies

http://static0.hln.be/static/photo/2014/6/16/11/20141107155634/media_xll_7262756.jpg

Huisartsen en verpleegkundigen zouden bij hun vrouwelijke patiënten vaker moeten informeren naar eventuele incontinentieproblemen, zelfs bij jonge vrouwen. Bij een bevraging onder 725 vrouwen ouder dan 25 jaar bleek immers iets meer dan de helft van de respondentes op zijn minst occasioneel last te hebben van een vorm van ongewild urineverlies.

Ongewild urineverlies, gaande van enkele druppels tot een volledige plas, komt vooral bij oudere vrouwen voor. Toch blijkt volgens de enquête ook 31 procent van de vrouwen tussen 25 en 35 jaar er al eens mee te maken te krijgen. Maar liefst 20 procent van de vrouwen legt zich onder meer omwille van de taboesfeer neer bij het probleem in plaats van (professionele) hulp te zoeken.

"Toch zijn er vaak eenvoudige oplossingen voor dit ongemak", klinkt het bij VIVA-SVV provincie Antwerpen, de Antwerpse vrouwenwerking van de socialistische mutualiteit De VoorZorg. "Een arts kan hierover gepast advies geven." De vrouwenorganisatie pleit er verder voor om hulpmiddeltjes zoals opvangmateriaal slechts als noodoplossing te gebruiken en veeleer de bekkenbodemspieren te trainen.

Incontinentie is volgens VIVA-SVV vooral een sociaal probleem, omdat wie ermee kampt zich vaak ongerust maakt over geurtjes en zich beschaamd voelt. "Dit kan ernstige proporties aannemen en zelfs tot vermijdingsgedrag leiden", luidt het.

Naast de sensibiliserings- en informatietaak voor artsen en verpleegkundigen, pleit de vrouwenorganisatie op basis van de bevraging ook voor meer (en propere) openbare toiletten en vrije toegang tot toiletten in handelszaken. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!