Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




26-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trouwe hond wacht al meer dan een jaar in ziekenhuis op dood baasje

Trouwe hond wacht al meer dan een jaar in ziekenhuis op dood baasje

http://static3.hln.be/static/photo/2014/16/13/9/20141126091545/media_xll_7303179.jpg

De naam 'trouwe viervoeter' mag Masha, een kleine hond uit Rusland, met trots dragen. Sinds haar baasje twee jaar geleden werd opgenomen in het ziekenhuis, bracht de hond elke dag een bezoekje aan haar beste vriend. Ze was zijn enige bezoeker en keerde elke dag trouw terug naar huis om de volgende ochtend haar baasje weer te verblijden. Sinds vorig jaar is er echter heel wat veranderd voor de kleine hond. Zo overleed haar baasje na een ziekenhuisopname van meer dan een jaar. De arme stakker bleef helemaal alleen achter en toonde pas de echtheid van de vriendschap aan toen ze ook na de dood van haar vriend elke dag naar het ziekenhuis kwam. Ook nu, een jaar na het heengaan van de man, wacht Masha nog elke dag op haar baasje dat nooit zal terugkeren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tekeningen Suske en Wiske-album online geveild

Tekeningen Suske en Wiske-album online geveild

http://static3.hln.be/static/photo/2014/2/2/5/20141126110420/media_xll_7303355.jpg

Online veilinghuis Catawiki veilt de komende week de originele tekeningen van het 80 pagina's tellende Suske en Wiske-album 'De 7 schaken' uit 1995. De tekeningen zijn gemaakt door Paul Geerts, die in 1972 de fakkel overnam van Willy Vandersteen. De totale opbrengst van de veiling wordt door Catawiki geschat op 75.000 euro.

Er kan nog tot dinsdagavond geboden worden op elk van de 80 pagina's van het Suske en Wiske-album uit 1995.

Volgens veilingmeester Jacques Pels van Catawiki is 'De 7 schaken' een uitzonderlijk verhaal in de Suske en Wiske-reeks. "Willy Vandersteen speelt in dit verhaal zelf de hoofdrol en hij gaat samen met al zijn geesteskinderen, Suske en Wiske, Lambik, Jerom en professor Barabas op avontuur. Het verhaal is gebaseerd op gebeurtenissen uit de jeugd van Willy Vandersteen in Antwerpen. Door kenners wordt het album gezien als één van de belangrijkste Suske en Wiske-albums".

Tijdens dezelfde veiling gaan voorts originele tekeningen van Willy Vandersteen, Luc Morjaeu en Eugeen Goossens onder de hamer. De totale opbrengst van de veiling wordt geschat op 75.000 euro.

De veiling is te volgen via www.catawiki.be/suske-en-wiske. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Farmatruc met oogmedicijn kost overheid miljoenen

Farmatruc met oogmedicijn kost overheid miljoenen

http://static3.hln.be/static/photo/2014/11/1/1/20141126045337/media_xll_7302946.jpg

Oogpatiënten mogen niet behandeld worden met Avastin (kostprijs: 40 euro), hoewel het even werkzaam is als het veel duurdere Lucentis (kostprijs: 800 euro). Test-Aankoop en consumentenorganisaties uit Spanje, Portugal en Frankrijk dienen een klacht in tegen de producenten van de geneesmiddelen. Dat berichten De Standaard en Het Nieuwsblad.

Een injectie met Lucentis in het oog kost meer dan 800 euro. Een injectie met Avastin kost maar zo'n 40 euro. De middelen zijn chemisch sterk met elkaar verwant en werken even goed om gezichtsverlies af te remmen bij "vochtige, leeftijdsgebonden maculadegeneratie", een oogaandoening die vooral 65-plussers treft. Toch mogen artsen officieel alleen het dure middel gebruiken. Enkele Europese consumentenorganisaties, waaronder Test-Aankoop, dienen daarom een klacht in bij hun nationale mededingingsautoriteiten.

Volgens de consumentenorganisaties uit ons land en uit Spanje, Portugal en Frankrijk spannen de farmabedrijven achter de twee geneesmiddelen samen om het goedkopere geneesmiddel af te schermen van oogpatiënten. Op die manier kunnen ze samen meer winst per behandeling opstrijken. De overheden die het duurdere geneesmiddel moeten vergoeden, zijn daarvan de dupe. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw bestookt ouders overleden hartpatiëntje (4)

Vrouw bestookt ouders overleden hartpatiëntje (4)

http://static0.hln.be/static/photo/2014/2/11/11/20141126071056/media_xll_7302956.jpg

"En als jullie nou eens in de kist van Noah gaan liggen?" Dit en andere uitermate kwetsende boodschappen krijgen Frank De Schepper en zijn vrouw Anja elke dag op hun bord. Een Nederlandse vrouw heeft er een sport van gemaakt om voortdurend haatmails te sturen en zuur te reageren op posts op hun Facebook-pagina 'Noah's Ark'. Meer dan 30.000 mensen volgden daar maandenlang de moedige strijd van 'Noah'tje', die eind augustus stierf na een harttransplantatie. De massa's lieve steunboodschappen die ze via de pagina ontvangen, worden systematisch ontsierd door één 'internettrol', zoals men iemand noemt die zich online misdraagt.

"Al die berichtjes zijn echt beledigend", zucht De Schepper. "We kennen die vrouw helemaal niet. Op de dag dat Noah stierf, is ze begonnen met kwetsende reacties te posten, waarschijnlijk om zo ruzie te stoken met andere, vriendelijke mensen op de pagina. Ze kan er ook niet tegen dat ik elke dag nog steeds berichtjes post die gericht zijn aan mijn zoontje. Maar zo kan ik het verdriet het best wegschrijven. Als ze het niet wil lezen, moet ze er wegblijven. Maar dat wil ze blijkbaar niet. We hebben haar geblokkeerd, maar dan maakt ze andere profielen aan. Nu mailt ze me ook al enkele weken en dat om het uur. Stalking is het. We kunnen dit niet hebben."

Gisteren stapte hij naar de Nederlandse politie om klacht in te dienen. "Via de mails ben ik haar naam te weten gekomen. De politie gaat haar nu opzoeken. Hopelijk stopt het dan allemaal, want we zijn bang dat dit kan escaleren." (br.hln)


» Reageer (0)
25-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardagseditie Europalia luidt vernieuwingsoperatie in

Verjaardagseditie Europalia luidt vernieuwingsoperatie in

http://static2.hln.be/static/photo/2014/4/15/7/20141125141634/media_xll_7301362.jpg

Naar aanleiding van zijn 25ste verjaardag wil het kunstenfestival Europalia, met ditmaal Turkije als gastland, enkele nieuwe accenten leggen in het artistieke beleid. Dat werd vandaag bekendgemaakt bij de voorstelling van het voorlopige programma op het Egmontpaleis. Europalia.turkey zal plaatsvinden van 6 oktober 2015 tot 31 januari 2016.

Het Belgische festival, dat sinds 1969 het podium geeft aan de meest diverse culturen, nodigde in de beginjaren enkel Europese landen uit. De afgelopen edities kwamen ook BRIC-landen Rusland (2005), China (2009), Brazilië (2011) en Indië (2013), aan bod. Voor volgend jaar viel met Turkije de keuze opnieuw op een opkomende economie.

"Anatolië heeft 13.000 kunstsites met miljoenen historische en artistieke voorwerpen. We kijken ernaar uit onze schatten en kunstvoorwerpen aan het Belgische publiek te tonen", zei Omer Celik, de Turkse minister van Cultuur.

Luc Bertrand, CEO van holding Ackermans & van Haaren en commissaris-generaal van europalia.turkey, is even onder de indruk van de Turkse cultuur als van de economische heropleving van het land: "Turkije kende de laatste jaren een gemiddelde groei van 4,1 procent, daar kunnen wij alleen van dromen."

De hoofdtentoonstelling van het festival, "Anatolia - Home of Eternity", vindt plaats in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Het MAS ontvangt een tentoonstelling over Istanboel en Antwerpen en de relatie stad-haven.

Linguïst en kunsthistoricus Dirk Vermaelen, de nieuwe artistiek directeur van Europalia, wil naast tentoonstellingen van erfgoed en hedendaagse kunst ook nieuwe accenten leggen: "We zullen inzetten op de uitwisseling tussen de artistieke scenes van beide landen en meer kansen geven aan artiesten om nieuw werk te creëren." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond en baasje jaar na tyfoon Haiyan weer herenigd

Hond en baasje jaar na tyfoon Haiyan weer herenigd

http://static1.hln.be/static/photo/2014/14/4/1/20141125131235/media_xll_7301011.jpg

Net na de doortocht van tyfoon Haiyan op de Filipijnen moest de familie Metran thuisstad Tacloban verlaten vanwege de chaotische situatie. Twee van de drie honden van de familie waren verdronken maar de kleine Bunny had de storm overleefd. Tijdens de uittocht sloeg het noodlot toe: Bunny verdween spoorloos. Nu, een jaar later, is de hond weer herenigd met zijn baasje.

Nadat de storm letterlijk en figuurlijk was gaan liggen, keerde de familie terug naar Tacloban. Daar zag Ailyn Metran, de 34-jarige eigenares van Bunny, vorige maand een hond snuffelen in de vuilnisbakken in de buurt. "De hond was erg vuil maar leek toch op Bunny, dus riep ik ernaar. Ze kwam meteen op ons af om gestreeld te worden", vertelt ze.

"Ik heb nooit de hoop verloren", aldus nog Ailyn.

De ramp van 8 november 2013 heeft aan 7.350 mensen het leven gekost. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ongeëvenaarde voordelen van naakt slapen op een rijtje

De ongeëvenaarde voordelen van naakt slapen op een rijtje

http://static3.hln.be/static/photo/2014/5/7/8/20141125151239/media_xll_7300793.jpg

Uit je slaap kan je heel wat voordelen halen. Je krijgt niet alleen meer energie maar zal ook geconcentreerder zijn. Naakt slapen heeft echter nog heel wat meer voordelen dan een nacht doorbrengen in je pyjama. Ontdek hier enkele ongeëvenaarde voordelen.

1. Betere slaap
Wanneer we ons bed inkruipen, willen liefst zo snel en veel mogelijk slapen. Wakker worden door de warmte is dan ook een van de zaken die je gek kunnen maken tijdens de nacht. Onze lichaamstemperatuur moet namelijk enkele graden dalen om een goede nachtrust te verzekeren. Maar wanneer een we een (te dikke) pyjama dragen, wordt het moeilijk om onze lichaamswarmte vrij te geven. Wanneer onze lichaamstemperatuur niet daalt, zullen onze hersenen een prikkel opvangen en worden we wakker. Gewekt worden uit onze nachtrust wil niet zeggen dat we minder gaan slapen, wel zullen we een minder herstellende en minder diepe nachtrust ervaren.

2. Meer calorieën verbranden
Ons lichaam is opgebouwd uit twee soorten vetweefsel. Wit vet is de laag die ontstaat wanneer je meer calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt door bijvoorbeeld te sporten. De tweede soort wordt bruin vet genoemd en reguleert onze lichaamswarmte door de verbranding van vetzuren en glucose. Zo hebben baby's vaak meer bruin vet om hun lichaam dan volwassenen om zich warm te houden. Het positieve aan bruin vet is dat het heel wat calorieën verbrandt door ons lichaam warm te houden. Wie 's nachts naakt slaapt (en dus wat kouder kan hebben) zal meer calorieën verbranden omdat ons lichaam in actie schiet. Bovendien stimuleert slapen de productie van het slaaphormoon melatonine en daardoor de productie van bruin vetweefsel.

3. Minder kans op infecties
Vrouwen mogen dan weer hun slipje uitlaten in bed: het dragen van een te dikke stof zou het risico op een vaginale infectie aanzienlijk verhogen. Bacteriën zijn namelijk gek op een vochtige en warme plek en een slip of broek zorgt ervoor dat de vagina een ware broeihaard wordt.

4. Boost voor je seksleven
Partners die naakt slapen, hebben volgens een Brits onderzoek bij meer dan 1.000 personen een gelukkiger seksleven. Het naakt zien en voelen van je partner kan namelijk heel wat prikkels veroorzaken. Bovendien is naakt slapen volgens heel wat psychologen de ideale manier om om te gaan met de complexen over je lichaam. Je kunt namelijk onder de lakens kruipen maar toch van elkaar genieten.

5. Goed voor je gezondheid
Daarnaast is het contact met je naakte partner ook ideaal om je bloeddruk te verlagen. Wanneer onze huid wordt aangeraakt, komt er oxytocine vrij, een hormoon dat een positieve invloed heeft op je bloeddruk en immuunsysteem.

6.  Pyjamafan? Onthoud deze tips:
- Kies voor een lichte stof zoals katoen.
- Vergeet ook de stof van je lakens niet en zorg dat ze je geen 'verstikkend' gevoel geven of werk met verschillende dekens. Te warm? Verwijder een deken om zo je temperatuur te reguleren.
- Zorg ervoor dat je pyjama niet rond je lichaam spant. Hou wel je handen en voeten warm om je bloedsomloop op peil te houden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook deze man wil intimidatie van vrouwen halt toeroepen na verschrikkelijke daad

Ook deze man wil intimidatie van vrouwen halt toeroepen na verschrikkelijke daad

http://static0.hln.be/static/photo/2014/16/11/14/20141124173525/media_xll_7299284.jpg

Het naroepen van vrouwen neemt gruwelijke proporties aan in de VS. Toen Ben Schwartz en zijn vriendin Miyoko Moody naar huis liepen, riep een opdringerige man heel wat seksueel getinte opmerkingen naar de vrouw. Uitdagende taal zoals "ik zal je eens laten zien hoe een echte man vrouwen behandelt" zorgde ervoor dat Schwartz de man confronteerde met zijn taalgebruik. Door zijn opstandigheid kreeg Schwartz het hard te verduren: hij kreeg negen messteken in zijn gezicht, armen, nek en rug. Schwartz overleefde de aanval als bij wonder en hoopt dat deze gruwelijke daad eindelijk intimidatie kan stoppen.

Je vriendin verdedigen tegen ongepast gedrag en het bijna bekopen met je leven: moet er nog meer gebeuren om eindelijk halt toe te roepen aan intimidatie? Het is een vraag die Ben Schwartz en Miyoko Moody, samen met heel wat anderen, luidop stellen.

Toen Schwartz met zijn knappe vriendin na een feestje naar huis wandelde en de vrouw werd nageroepen, wou hij zijn vriendin beschermen. Hij stapte op de opdringerige man af en vroeg hem vriendelijk te stoppen. "Hij was die tegenkanting duidelijk niet gewoon en toonde ook fysieke agressie. Toen ik wegging, haalde hij een mes boven. Hij stak met negen keer in mijn bovenlichaam en vluchtte weg", getuigt Schwartz. Een messteek werd op een aantal centimeter van zijn ruggengraat ingeplant. "Enkele centimeters verder en ik had voor altijd verlamd geweest."

Ondanks de pijnlijke gebeurtenis is Schwartz blij dat hij zijn vriendin verdedigd heeft. "Sommige vrouwen durven niet voor zichzelf opkomen omdat ze bang hebben van opdringerige mannen. In naam van mijn vriendin en heel wat andere dames hoop ik een duidelijk teken te hebben gegeven. Het is niet oké om vrouwen lastig te vallen. Het is een activiteit die nú moet stoppen." (br.hln)


» Reageer (0)
24-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nachtje uit? Dankzij deze strategieën hou je het gezond

Nachtje uit? Dankzij deze strategieën hou je het gezond

http://static1.hln.be/static/photo/2014/1/7/1/20141124113802/media_xll_7298566.jpg

Borrelhapjes en alcoholische dranken: ze kunnen haast niet ontbreken tijdens een nachtje uit. Ze zijn bovendien lekker en zorgen voor heel wat sfeer. Spijtig genoeg zijn er ook enkele nadelen, bijvoorbeeld het aantal calorieën dat je drankje bevat. Gelukkig kan jij dankzij onderstaande strategieën genieten zonder achteraf spijt te hebben.

- Eet een lichte snack voor je uitgaat. Zo is je maag al wat gevuld en word je niet in verleiding gebracht door de borrelhapjes.

- Lopend buffet? Bekijk eerst wat er allemaal op tafel staat alvorens je een bord neemt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en is er nog genoeg plaats op je bord voor gezonde en lekkere etenswaren zoals groenten of mager vlees.

- Neem een dessertbord in plaats van normaal bord, zo schep je minder op en eet je logisch gezien ook minder.

- Gefrituurd hapje? Wees hard of gun jezelf een pleziertje.

- Drink na elk alcoholisch drankje een glas water.

- Cocktail? Kies voor fruitsappen met weinig suikers of voeg water toe om het drankje wat gezonder te maken.

- Ken je klassiekers: zoek op voorhand op hoeveel calorieën je favoriete cocktail ongeveer bevat en maak op het feestje zelf een slimme keuze. Voor wie even twijfelt: een glas champagne bevat ongeveer 65 calorieën en is dus vaak een goede optie wanneer je alcohol drinkt.

- Maak doorheen de dag verantwoorde keuzes opdat je 's avonds wat meer kan genieten.

- Dessert? Deel het met een vriend of vrienden: genieten kan je ook met mate doen. 

- Dansen is de ideale manier je calorieën te verbranden tijdens een nachtje uit.

- Toch wat gezondigd? Geen probleem. Morgen is er een nieuwe dag! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit het nieuwe wondermiddel tegen drugsverslavingen?

Is dit het nieuwe wondermiddel tegen drugsverslavingen?

http://static3.hln.be/static/photo/2014/15/8/8/20141124121845/media_xll_7298618.jpg

Nadat Amerikaanse wetenschappers onlangs ontdekten dat koffie gebruikt kan worden in de strijd tegen overgewicht, kan het nu ook een nieuw wapen zijn tegen drugsverslavingen. Het zwarte of bruine drankje zorgt er namelijk voor dat de veranderingen in de hersenen onder invloed van cocaïne tegengegaan worden. Vooral voor verslaafde vrouwen zou het middeltje verzachting kunnen bieden.

Volgens Britse cijfers vallen meer vrouwen dan mannen ten prooi aan cocaïne. De menstruatiecyclus van dames die het witte goedje regelmatig gebruiken, wordt er namelijk zwaar door verstoord of verschoven waardoor ook de hoeveelheden oestrogeen in het lichaam veranderen. Net wanneer het oestrogeenniveau hoog is, zijn vrouwen vatbaarder voor cocaïne. Een soort vicieuze cirkel, dus.

Koffie zou echter wel eens de oplossing kunnen zijn voor vrouwen hun cocaïneverslaving. Cafeïne zou namelijk de veranderingen in de hersenen blokkeren die uitgelokt worden door cocaïne waardoor het oestrogeenniveau geen piek vertoont.

Hoewel het om een testfase bij muizen ging, is professor Patricia Broderick optimistisch: "Deze resultaten zijn nog nooit eerder ontdekt." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je winkelen écht als therapie mag zien

Waarom je winkelen écht als therapie mag zien

http://static1.hln.be/static/photo/2014/9/7/8/20141124111915/media_xll_7298498.jpg

"Winkelen is goedkoper dan een psychiater", het is een uitspraak die jij misschien al eens gebruikt hebt wanneer je vriend of mama je aanspreekt over die dure verslaving. Breng je wekelijks een bezoek aan winkels? Dan vind je hier vijf goede redenen waarom je shoppen echt als therapie mag zien.

1. Wanneer je er goed uitziet, voel je je goed: in nieuwe kledij kan je gewoonweg stralen en dat merken ook je vrienden. Complimentjes over je outfit en stijl geven je een goed gevoel en maken je zelfzekerder.

2. Winkelen is ontspannend. Wanneer jij je favoriete winkel binnenwandelt en de vertrouwde geur opsnuift, voelt de voorbije dag of week plots minder zwaar. Om het ontspannende gevoel te ervaren, moet je dan ook regelmatig de bron opzoeken, nietwaar?

3. Bij een nieuwe levensfase horen natuurlijk ook gloednieuwe spullen. Ons aankoopgedrag symboliseert dan ook vaak een periode in ons leven. Plots blijk je dan ook heel wat overgangen door te maken: een nieuwe relatie, een eigen appartement, een uitdagende job,... Allemaal redenen om weer wat rust in je leven te brengen door je favoriete hobby uit te oefenen.

4. Winkelen is de favoriete hobby van bijna elke vrouw, voor een keer moet je niet uniek zijn en kan je gewoon doen wat elke andere dame doet.

5. Onderzoeken bevestigen bovenstaande stellingen. Wie had er ooit gedacht dat de wetenschap je het beste excuus ooit zou geven? Die ene aankoop kan je werkelijk gelukkig maken én je kan het leuke gevoel blijf je ervaren elke keer je je nieuwe stuk aantrekt of draagt. De schuldgevoelens die we krijgen wanneer we ons banksaldo controleren, nemen we er wel bij... (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jarige met downsyndroom ontvangt 30.000 kaarten

Jarige met downsyndroom ontvangt 30.000 kaarten

http://static1.hln.be/static/photo/2014/12/12/14/20141124032158/media_xll_7297874.jpg

Manuel Parisseaux, een Fransman met syndroom van Down, ontving voor zijn dertigste verjaardag meer dan 30.000 verjaardagskaartjes van over heel de wereld.

Alles begon toen de ouders van Manuel hun zoon wilden verassen voor zijn verjaardag. Via Facebook vroegen ze aan kennissen en vrienden om een kaartje naar de jarige te sturen. De oproep bereikte echter veel meer mensen, waardoor de familie uit Calais meer dan 30.000 kaartjes, enkele doosjes pralines, sleutelhangers, tekeningen en zelfs taartjes kreeg. "We kregen post van overal: van Sri Lanka tot Chicago", zegt de moeder van Manuel.

Eerst kreeg de familie een dozijn kaartjes, maar al snel kon de postbode de brieven niet meer alleen dragen waardoor een vrachtwagen moest worden ingezet. "We begrijpen niet hoe het zo uit de hand is kunnen lopen, maar Manuel is, net zoals wij, zeer ontroerd", aldus de ouders. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australische vondeling lag zes dagen in afvoerbuis

Australische vondeling lag zes dagen in afvoerbuis

http://static0.hln.be/static/photo/2014/18/11/10/20141124070954/media_xll_7297975.jpg

De baby die zondag in een waterafvoerbuis in Sydney werd gevonden, heeft daar zes dagen gelegen. Het is nog een raadsel hoe de zuigeling het zonder water en voedsel heeft overleefd. De 30-jarige moeder wordt verdacht van poging tot moord en moet voor de rechter verschijnen, meldt The Guardian.

Fietsers ontdekten de baby toen ze op hun tocht naast snelweg M7 bij Quakers Hill gehuil uit de buis hoorden komen. Het kind ligt in ernstige toestand in het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar.

Volgens de politie is de vondeling zeven dagen oud en werd het 24 uur na de geboorte in de waterafvoerbuis gedumpt. De baby is waarschijnlijk door een nauwe opening van de buis geduwd en daarna bijna 2,5 meter naar beneden gevallen.

De politie doet nog onderzoek en vraagt de bevolking geen oordeel te vellen over de moeder voordat duidelijk is wat er precies gebeurd is. (br.hln)


» Reageer (0)
23-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Georges Pierre Seurat 1859 -1891 was een Frans kunstschilder en tekenaar.

Georges Pierre Seurat 1859 –1891 was een Frans kunstschilder en tekenaar.

Klik op de foto om zijn overige werken te bekijken






Georges Pierre Seurat (Parijs, 2 december 1859 – aldaar, 29 maart 1891) was een Frans kunstschilder en tekenaar.

Hij studeerde aan de École des Beaux Arts in 1878 en 1879. Zijn leermeester was een volgeling van Jean-Auguste-Dominique Ingres. De jonge Seurat werd sterk beïnvloed door Rembrandt en Francisco Goya.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Georges-Pierre-Seurat2.jpg?t=1298814965




Hij verliet de Ecole des Beaux-Arts in 1879 om in militaire dienst te gaan in Brest. Daar tekende hij scènes van de stranden en de zee. Een jaar later keerde hij terug naar Parijs en studeerde bij Lehmann. Zijn stijl was echter onconventioneel en spoedig verliet hij de school. In die tijd deelde Seurat een studio met Edmond-François Aman-Jean. Een aantal van zijn werken gebruikt de oevers van de Seine als decor, bij het eiland van La Grande Jatte, een twee kilometer lang, smal eiland in de Seine, in Neuilly-Sur-Seine, een voorstad van Parijs.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Georges-Pierre-Seurat3.jpg?t=1298815006




Samen met Paul Signac legde hij zich toe op de theoretische grondslagen van de kleurwerking. Zijn techniek van de weergave van licht door gebruik te maken van kleine penseelstreken met contrasterende kleuren werd bekend als pointillisme of divisionisme. Zijn theorie dat de kleine stippen zich van enige afstand bezien in het oog van de toeschouwer vermengen, toetste hij voor het eerst in het grote doek La baignade à Asnières (1883-1884; National Gallery, Londen), waarbij de kleuren zelf nog wel gemengd waren.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Georges-Pierre-Seurat4.jpg?t=1298815052




In volgende werken, onder meer het grote doek Dimanche d'été à la Grande Jatte (1886; Art Institute of Chicago in Chicago) plaatste hij onvermengde kleuren naast elkaar, een werkwijze die kenmerkend is voor het neo-impressionisme, waarvan hij een markant vertegenwoordiger is.

Seurat schilderde behalve een aantal grote stukken vooral landschappen, enkele genrestukken en portretten.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/seurat.jpg?t=1298814914




 Zijn vormgeving is evenwichtig, strak en geometrisch van opbouw. Niet alleen in technisch opzicht maar ook naar de sfeer onderscheidt de stijl van Seurat zich van het impressionisme onder andere doordat hij al spoedig geen aandacht meer schonk aan het natuurlijke licht maar de meeste van zijn grote werken in zijn atelier vervaardigde.

In zijn latere werk op groot formaat concentreerde hij zich vooral op het weergeven van beweging, bijvoorbeeld in Le chahut (1889-1890; Kröller-Müller Museum in Otterlo) en Le cirque (1891; onvoltooid; Musée D'Orsay in Parijs).




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurlijke middeltjes om roos te bestrijden

Natuurlijke middeltjes om roos te bestrijden


 

Heel wat mensen krijgen te maken met roos, dit zijn schilfers van de hoofdhuid die op je schouders en gezicht vallen. Het is niet alleen storend, want het gaat vaak gepaard met jeuk, maar ook gênant.

Roos is vaak een gevolg van een infectie door een bacterie of een schimmel. In dat geval is het ook een besmettelijke aandoening die tot jeuk met een overmatige aanmaak van huidschilfers leidt. Daarom is het aan te raden om geen handdoeken of borstels te delen.

Het is beter om dit met natuurlijke middeltjes te bestrijden dan met kunstmatige producten:
- Het is belangrijk om je haar dagelijks te kammen aangezien dit de bloedcirculatie aan de hoofdhuid verbetert. Ook helpt je hoofdhuid regelmatig te masseren met kruidenolie. 

- Gebruik warme olijf- of sesamolie op je huid voor het slapengaan. De volgende ochtend breng je een beetje citroensap aan op je een uur voor je je lokken wast. Spoel je haar goed uit.

- Breng een mengsel van azijn en water aan en laat dit een nachtje trekken. Was je lokken de volgende ochtend met een milde babyshampoo.

- Masseer je hoofdhuid met appelsap of een oplossing van bietensap, azijn en gember kan ook helpen.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schijnbaar onschuldige gewoonten die slecht zijn

Schijnbaar onschuldige gewoonten die slecht zijn


 

We weten allemaal dat gewoonten als roken, drinken en junkfood slecht voor je gezondheid zijn, maar het bewijs groeit dat ook andere dagelijkse gebruiken je welzijn kunnen schaden.


Professor Nick Lowe: "De meeste mensen wassen zich veel te veel. Heet water gebruiken in combinatie met agressieve zepen spoelen de natuurlijke olieën van de huid weg, dit zorgt voor een droge huid, kloven en zelfs infecties. De meeste mensen hoeven zich niet elke dag grondig te wassen. Als je toch niet zonder je dagelijkse douche kunt, was je dan met frisser water. Mensen met een droge huid kiezen best voor een zeepvrije douchecrème."

Acht uur per nacht slapen
De nood van acht uur slaap per nacht is een moderne mythe die je een vermoeid gevoel kan geven, aldus slaapexpert Jim Horne. "De mens is geëvolueerd naar een flexibel slaappatroon, daar horen ook dutjes overdag bij. Een zogenaamde power nap van een kwartier kan even efficiënt zijn als een uur extra slaap per nacht.  Als mensen 's nachts wakker worden, dan krijgen ze stress over slaaptekort, waardoor het nog moeilijker om terug in te dommelen. Het is beter je gedachten af te leiden door een boek te lezen, tot je lichaam je vertelt dat het klaar is om terug in te slapen. Als holbewoners de hele nacht hadden doorgeslapen, dan werden ze levend opgegeten."

Mond spoelen
Tandarts Phil Stemmer: "Na het tandenpoetsen je mond spoelen doet de beschermende laag van tandpasta weg, die anders nog urenlang blijft. Vermijd minstens een half uur na het poetsen te drinken. Ook is het beter je tandenborstel niet nat te maken, dit kan het effect van je tandpasta verstoren. Een andere zonde is je tanden te poetsen meteen na het eten. Wacht minstens een half uur aangezien zuren en suikers uit voeding de beschermende laag glazuur op je tanden tijdelijk zwakker maakt. Als je te snel met de tandenborstel aan de slag gaat, kun je de glazuur beschadigen voor deze terug hard wordt.
"




http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/8/9/4/media_l_4155574.jpg?20110426113737



Toilet
Hurken in plaats van zitten terwijl je naar het toilet gaat is een meer natuurlijke houding. Dit vraagt ook minder inspanning, dat blijkt uit een recent onderzoek. Door te hurken verklein je de kans op toiletproblemen als aambeien en diverticulaire aandoeningen.  Naar het toilet gaan is iets waar we vaak niet over nadenken, maar dit is vaak een gecompliceerd lichamelijk proces. Patiënten die darmproblemen hebben kunnen beter iets onder hun voeten zetten bij een toiletbezoek, dit simuleert de hurkpositie.

Poetsen
Mensen die het meeste verantwoordelijkheid hebben over het huishouden hebben significant een hogere bloeddruk dan degenen die dit aan hun partner laten. Dit komt door de zorgen over het koken, poetsen en het winkelen. Daarnaast blijkt uit een onderzoek dat poetsmiddelen astma kunnen veroorzaken. 

Verkeerd ademhalen
Professor Neil Shah: "Als baby ademen we allemaal met onze buik, waardoor we onze hele longcapaciteit gebruiken. Als we ouder worden, ademen we minder efficiënt. Dit betekent dat er lucht aan de bodem van de longen blijft zitten, waardoor verse lucht niet onderaan raakt. Maar het is net hier dat de warmste en de natste bloedvaten zitten, zij zijn het meest efficiënt voor de uitwisseling van gassen en het transporteren van zuurstof in het bloed. Probeer daarom anders te ademen, beweeg je buik als je ademt, hou je borstkas zo stil mogelijk. Een paar keer per dag oefenen kan een groot effect hebben, het helpt stress te bestrijden en kan zelfs je bloeddruk verlagen."

Ontspannen na het avondeten

Als ontspant na het eten, is de kans groter dat je lichaam voeding omzet in vet. Als je 's ochtends een groot ontbijt neemt, zul je deze calorieën sneller verbranden door de activiteiten van overdag uit te voeren. Als je na het avondeten gaat wandelen, kun je nog rond 8 à 9 uur dineren zonder bij te komen. De sleutel om niet te verdikken is door regelmatig kleine maaltijden op te nemen.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Binnen 10 jaar kan 'slimme neus' kanker opsporen"

"Binnen 10 jaar kan 'slimme neus' kanker opsporen"

http://static3.hln.be/static/photo/2014/13/8/12/20141122211417/media_xll_7295082.jpg

Binnen de tien jaar zullen bepaalde kankers via een e-nose, een elektronische neus of een 'slimme' neus, kunnen opgespoord worden. Dat heeft dr. Ivo Nagels van de Stichting tegen Kanker vandaag gezegd op een studiedag in het ICC in Gent. Op de studiedag brengen experts verslag uit over de stand van zaken van de kankeropsporing in ons land.

"Het onderzoek naar de e-nose is geïnspireerd door de vaststelling dat dieren reageren op de aanwezigheid van vluchtige organische stoffen in de adem", zegt dr. Nagels. "Zo is gebleken dat honden bepaalde melanomen of huidkankers konden opsporen door hun reactie op adem van patiënten, en in Spanje zijn er experimenten geweest met bijen."

"Er gebeuren nu al ademtesten om borstkanker op te sporen, een goed alternatief voor mammografieën, waarbij straling vrijkomt en die niet echt aangenaam zijn voor de onderzochte patiënt. Ook voor hoofd- en halskanker worden al ademtesten gebruikt. Het verkeert allemaal nog in een experimenteel stadium, maar als verder onderzoek de gunstige resultaten bevestigt, dan denk ik dat de ademtest binnen de tien jaar een courante opsporingstechniek voor kanker kan worden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Niet mogen huilen": de rake opsomming van jongetje (9) over nadelen mannelijkheid

"Niet mogen huilen": de rake opsomming van jongetje (9) over nadelen mannelijkheid

http://static0.hln.be/static/photo/2014/1/13/1/20141122211318/media_xll_7295716.jpg

Toen een Canadese onderwijzer aan zijn leerlingen vroeg wat ze niet leuk vonden aan het feit een jongen te zijn, was de opsomming van één pupil opvallend scherpzinnig.

Zijn lijstje bevatte de mannelijke stereotypen over carrière en sport, de verwachting om geweld en machogedrag te moeten leuk vinden en zelfs de het negatieve oordeel dat mannen vaak onterecht opgeplakt krijgen.

Dit waren de antwoorden van het desbetreffende jongetje:

- Niet in staat zijn moeder te worden;
- Niet mogen huilen;
- Geen cheerleader mogen worden
- Verondersteld worden al het werk te doen;
- Verondersteld worden geweld leuk te vinden;
- Verondersteld worden voetbal leuk te vinden;
- Jongens ruiken smerig;
- Automatisch een slechte reputatie hebben;
- Overal haargroei hebben.

Het rake lijstje werd deze week vaak gedeeld op Twitter in het kader van de Internationale Dag van de Man maar eigenlijk dateert de opsomming van een les die eerder dit jaar georganiseerd werd door de 'White Ribbon'-campagne, een wereldwijde beweging die streeft naar een gelijke behandeling van man en vrouw en daarnaast beoogt een nieuwe visie op de mannelijkheid te ontwikkelen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw met pacemaker sterft nadat ze door metaaldetector op luchthaven ging

Vrouw met pacemaker sterft nadat ze door metaaldetector op luchthaven ging

http://static2.hln.be/static/photo/2014/17/6/12/20141122180512/media_xll_7295352.jpg

De dertigjarige Diana Tolstova stierf in de armen van haar echtgenoot toen de metaaldetector op de luchthaven van de Siberische stad Oelan-Oede de werking van haar pacemaker verstoorde.

Drama op de luchthaven van de hoofdstad van de autonome republiek Boerjatië: nadat Tolstova de metaaldetector passeerde, stuikte ze in elkaar. Wellicht verstoorden elektromagnetische golven de functionering van de pacemaker. Artsen konden de vrouw niet reanimeren. Ze stierf ter plekke.

Documenten
Echtgenoot Maxim (33) wist met zijn plotse verdriet geen blijf. "Terwijl we aan de security gate stonden te wachten, had ik papieren aan de veiligheidsbeambten overhandigd waarin stond dat mijn vrouw een pacemaker had", vertelde de man.

Duizelig
"Ik weet niet hoe het juist in zijn werk ging maar ze ging toch door de metaaldetector. Toen we aan de gate kwamen, werd ze duizelig en zakte in elkaar. Ik nam haar in mijn armen en riep om medische bijstand. Het duurde enkele minuten vooraleer de dokters er waren en eens daar wisten zij eigenlijk niet wat te doen. Ze belden geen ziekenwagen. Diana stierf in mijn armen."

"In de war"
De lokale autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld. "Het luchthavenpersoneel krijgt nauwgezette instructies over hoe men moet omgaan met reizigers met een pacemaker", aldus een woordvoerder. "We waarschuwen hen dat ze dergelijke personen nooit door een metaaldetector mogen laten gaan. In normale omstandigheden bekijken ze de medische documenten en laten ze dergelijke passagiers dan gewoon passeren. In dit geval was de patiënte misschien zelf onachtzaam of in de war door de veiligheidsmaatregelen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joss Stone - Son of a Preacher Man


Joss Stone - Son of a Preacher Man

Klik op de foto om haar te beluisteren






Joss Stone, artiestennaam van Joscelyn Eve Stoker, (Dover, 11 april 1987) is een Engelse  soul-, R&B- en blueszangeres, songwriter  en actrice.

Stone werd beroemd in het einde van 2003 met haar debuutalbum The Soul Sessions. Het album is drie keer als platinum gecertificeerd door het BPI, en is uitgeroepen als één van de twaalf albums op de lijst van genomineerden voor de Mercury Music Prize. Haar tweede album, ook drie keer platinum, Mind, Body and Soul, stond een week op één in de hitlijsten van het Verenigd Koninkrijk. Het zorgde ook voor de massale verkoop van de single You Had Me, wat in de top 10 van de UK Singles Chart kwam. Het album en de single kregen een nominatie voor een Grammy Award in 2005.

Tijdens haar carrière heeft Stone tot nu toe al meer dan 10 miljoen albums verkocht wereldwijd en ze heeft twee Brit Awards en één Grammy Award gewonnen. Ze heeft haar acteerdebuut gemaakt in de fantasyfilm Eragon, die werd uitgebracht in december 2006, waarin ze de heks Angela speelde.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!