Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




10-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje met iets wat lijkt op een parel

Meisje met iets wat lijkt op een parel

http://static0.hln.be/static/photo/2014/14/10/5/20141210105750/media_xll_7334660.jpg

U kent haar wel: het meisje met de blauw-gele hoofddoek en de parel aan haar oor op het beroemde schilderij van Johannes Vermeer. Wel, die draagt eigenlijk helemaal geen parel.

Dat is is althans wat de Nederlandse sterrenkundige Vincent Icke beweert in het wetenschappelijke tijdschrift New Scientist. Hij onderzocht het beroemde schilderij van zijn zeventiende-eeuwse landgenoot Johannes Vermeer, dat sinds 1995 de naam 'Het meisje met de parel' draagt.

Icke stelde vast dat de weerkaatsing van het sieraad helemaal niet overeenkomt met wat je van een parel zou verwachten. "Een daadwerkelijke parel bestaat uit dunne laagjes calciet die licht van verschillende golflengten verstrooien en breken", zegt hij. Dat zou een zachte glans moeten veroorzaken, en niet de felle weerkaatsing en de reflectie van onder meer de witte kraag die te zien zijn op het schilderij.

Geen parel dus, maar wat is het dan wel? Zilver, denkt Icke, of anders gepolijst tin. De ontdekking doet in ieder geval niet af aan de waarde van het schilderij. Dat een wetenschapper ruim vierhonderd jaar na de creatie van het kunstwerk het materiaal nog kan identificeren, enkel en alleen door de uiterlijke kenmerken, getuigt alleen maar van het meesterlijke realisme van Vermeer.

Bij het Mauritshuis in Den Haag, waar 'Het meisje met de parel' een van de grootste publiekstrekkers is, vermoedden ze trouwens al langer wat Icke nu ook bevestigt. "Over het sieraad in het oor van Vermeers meisje is al eerder geschreven dat het mogelijk geen echte parel is", zegt hoofdconservator Quentin Buvelot in een reactie aan de Nederlandse krant NRC. "Want net als de tulband was ook de 'parel' geen alledaagse klederdracht bij de zeventiende-eeuwse Hollandse meisjes." (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charlène van Monaco bevallen van tweeling

Charlène van Monaco bevallen van tweeling

http://static3.hln.be/static/photo/2014/15/0/4/20141210165726/media_xll_7335364.jpg

Prinses Charlène en prins Albert van Monaco zijn ouders geworden van een gezonde tweeling. Charlène beviel vanmiddag van een jongen en een meisje, melden diverse bronnen rond het koninghuis van Monaco.

De prinses ligt in het Prinses Grace Ziekenhuis in Monaco en maakt het goed.

Albert heeft nog twee buitenechtelijke kinderen, die hij beiden heeft erkend. Voor het koppel zijn het hun eerste kinderen samen. De twee trouwden op 2 juli 2011. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verstopte neus? Dankzij deze oefening maak je er komaf mee

Verstopte neus? Dankzij deze oefening maak je er komaf mee

http://static1.hln.be/static/photo/2014/2/14/7/20141209152943/media_xll_7332862.jpg

Een verstopte neus is nooit prettig en we willen het kwaaltje ook meestal zo snel mogelijk verhelpen. Hoewel heel wat sprays en andere middeltjes je neus snel weer vrijmaken, verkiezen heel wat mensen toch voor een natuurlijke manier waarbij er geen medicatie aan te pas komt. Gelukkig werd dankzij wetenschappelijk onderzoek een makkelijke manier gevonden om je neus weer vrij te maken. Het trucje zou zelfs al werken na één minuut.

Wanneer je neus verstopt zit, ondervindt vooral je ademhaling daar heel wat last van. Het feit dat je bovendien niet vrij kunt ademen, kan al snel voor hoofdpijn en andere kwaaltjes zorgen. Om je neus weer open te krijgen, moet je ademhaling dus weer vlotter verlopen. Daarom is de Buteyko oefening ideaal om je te bevrijden van die geblokkeerde neus. Het trucje zou zelfs bij 85 procent van alle mensen werken en werd uitgebreid getest op meer dan 100.000 mensen. Voer onderstaande stappen uit om het trucje te gebruiken.

- Ga rechtop zitten.
- Sluit je mond (en houd hem ook tijdens de hele oefening dicht) en adem uit via je neus. Net omdat je neus verstopt zit, zal deze stap moeilijk verlopen. Toch is het aangeraden om het te proberen. Mocht het niet lukken, mag je via je mond uitblazen.
- Houd vervolgens je adem in door je neusgaten dicht te knijpen.
- Beweeg je hoofd voorzichtig naar achteren en naar voren. Op dit moment zijn zowel je neus als je mond dicht, een uiterst belangrijk detail.
- Houd je adem in tot het té lastig wordt en je echt wel de nood hebt om te ademen.
- Haal dan je vingers van je neus en adem in door je neus terwijl je mond nog altijd dicht is.
- Adem na de oefening nog enkele malen diep in via je neus en ga daarna door op een trager tempo. Blijf je neus gebruiken om de verstopping volledig weg te werken.
- Na verloop van tijd zal je merken dat je ademhaling steeds vlotter verloopt. Toch nog wat hinder? Herhaal indien nodig. (br.hln)


» Reageer (0)
09-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze winter geen gebarsten lippen dankzij deze tips

Deze winter geen gebarsten lippen dankzij deze tips

http://static2.hln.be/static/photo/2014/16/2/6/20141209114652/media_xll_7332306.jpg

Naast ijskoude voeten, zijn droge en gebarsten lippen een van de meest vervelende kwaaltjes die de winterdagen met zich meebrengen. Het maakt niet uit hoe vaak je een beschermend laagje balsem aanbrengt, je lippen zullen vroeg of laat echt prikken en trekken. Lees daarom deze tips om tijdens de feestdagen weer lippen te hebben die in topvorm zijn voor die mooie lippenstift.

1. Kies voor een neutrale lippenbalsem
Je lippen verzorgen met een verzachtende balsem is een goede stap, maar ze vol smeren met balsem die naar snoepjes of munt smaken, is dat niet. De ingrediënten die aan de cosmetica worden toegevoegd om lekker te ruiken, drogen namelijk je lippen sneller uit dan een neutrale balsem. Hoe minder ingrediënten het middeltje bevat, hoe beter. Wel baten je lippen bij een balsem met oliën of sheaboter.

2. Scrub
Gebarsten lippen met kloofjes? Dan moet je eerst de dode huidcellen verwijderen alvorens je huid weer kan genezen. Gelukkig zijn er heel wat goede lipscrubs op de markt, maar kan je ook aan de slag met enkele ingrediënten van uit je keuken. Maak bijvoorbeeld een pasta van water en suiker en wrijf het goedje in cirkelvormige bewegingen met een tandenborstel op je lippen. Ook je vingertoppen kan je gebruiken om je lippen te masseren, op voorwaarde dat ze gewassen zijn om zo bacteriën minder kans te geven. Scrub je lippen maximaal één keer per week.

3. Hydrateren
Net zoals je hele lichaam hebben ook je lippen nood aan water om soepel en zacht aan te voelen. Probeer daarom een anderhalve liter water per dag te drinken en zet ook je verwarming wat lager. De lucht in de winter is namelijk al veel droger dan normaal waardoor warmte schadelijker is voor je lippen dan je zou verwachten. Ook een luchtbevochtiger is een goede optie.

4. Lik niet aan je lippen
Hoewel met je tong over je lippen likken even verlichting biedt, is het toch niet zo een slim idee. Speeksel droogt je lippen namelijk meer uit dan eender welke andere factor. Het vocht in je speeksel verdampt namelijk in een mum van tijd, maar de bacteriën en enzymen doen dat niet en blijven daardoor achter op je lippen. Bijt dus even door en trek ook vooral de droge velletjes niet van je lippen.

5. Denk na over wat je in je mond stopt
Heel wat zaken kunnen je lippen nog kwetsbaarder maken dan ze al zijn. Zo vermijd je best pikante kruid of zure sappen om de kloven in je lippen niet nog pijnlijker en dieper te maken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste wensen Fabiola niet ingewilligd

Laatste wensen Fabiola niet ingewilligd

http://static1.hln.be/static/photo/2014/10/5/6/20141209073700/media_xll_7331901.jpg

Twee van de laatste wensen van koningin Fabiola kunnen niet worden ingewilligd. Ze wilde geen groots opgezette begrafenis in de kathedraal van Brussel maar een sober afscheid in de parochiekerk van Laken. Ze wilde ook niet opgebaard worden voor het grote publiek. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag.

"Ik wil niet tentoongesteld worden", zei ze kort voor haar overlijden aan abt Benoît Lobert, haar religieuze vertrouwensfiguur in de laatste vijftien jaar van haar leven. "Daarom heb ik een lelijke doodskist besteld. Zo lelijk dat ze die niet durven te laten zien aan het publiek". Toch wordt het stoffelijk overschot van Fabiola vandaag overgebracht van het kasteel van Laken naar het paleis in Brussel. Daar zal het grote publiek haar woensdagnamiddag en donderdag komen begroeten.

Vrijdag vindt de uitvaartdienst plaats in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal in Brussel. Maar ook hier wordt Fabiola's laatste wens niet ingewilligd. De voormalige koningin had liever de parachiekerk van Laken gehad, dicht bij haar woonplaats. "Als het aan haar lag, werd het een eenvoudig en sereen afscheid. Ze beschouwde zich als een volwaardige parochiaan van Laken. Daarom hoefde een groots opgezette plechtigheid in de kathedraal niet", zegt de abt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overnachting duurder in Brugge dan in Londen

Overnachting duurder in Brugge dan in Londen

http://static2.hln.be/static/photo/2014/15/14/4/20141209080623/media_xll_7331944.jpg

Een overnachting is in Brugge, gemiddeld, duurder dan in metropolen zoals Londen, Parijs of Hongkong. Dat blijkt uit een studie van de prijzenvergelijker voor toeristen GoEuro. De site heeft de prijzen vergeleken van meer dan 60.000 hotels en andere accomodaties in 150 steden.

Brugge staat in die lijst van 150 steden op de 12e plaats, met een gemiddelde prijs van 105 euro per nacht. Namen is de tweede duurste stad in ons land, met een gemiddelde prijs van 70 euro. Gent volgt op de derde plaats (69 euro). Luik (63 euro), Antwerpen (62 euro), Brussel (60 euro), Leuven (57 euro) en Bergen (53 euro) vervolledigen de lijst voor België.

Duurste stad ter wereld is New York, met 198 euro, ruim voor Sankt Moritz in Zwitserland (147 euro) en het Chinese Macau (135 euro).

Wie dan weer goedkoop en luxueus de nacht wil doorbrengen, die moet naar Antalya in Turkije. Daar betaal je gemiddeld € 56 per nacht voor vijf sterren.

De duurste tophotels vind je dan weer aan de andere kant van de wereld, in Punta Cana (Dominicaanse Republiek). Reken daar op een budget van 1.061 euro per nacht.

GoEuro heeft hotels (1 tot 5 sterren), jeugdherbergen maar ook het aanbod via Airbnb vergeleken. (br.hln)


» Reageer (0)
08-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adriano Celentano - Prisencolinensinainciusol

Adriano Celentano - Prisencolinensinainciusol

Om hem te beluisteren druk op de foto





Adriano Celentano (Milaan, 6 januari 1938) is een Italiaanse zanger, songwriter, komiek, acteur en televisiepresentator.


Adriano Celentano is opgegroeid in Milaan, waar hij zijn eerste levensjaren woonde in de Via Cristoforo Gluck 14. Later zou hij hierover het lied schrijven Il ragazzo della via Gluck (de jongen van Via Gluck). Zijn ouders verhuisden vanuit Apulië in het zuiden van Italië naar het noorden om werk te vinden.

In zijn muziek is Celentano sterk beïnvloed door zijn idool Elvis Presley en de opkomst van de rock-'n-roll-muziek in de jaren '50. Celentano is sinds die tijd onveranderd populair: hij verkoopt nog steeds veel albums en hij is nog vaak op tv te zien. In totaal maakte Celentano 44 albums.

Celentano maakte ook films. Deze waren meestal een commercieel succes: in de jaren '70 en een deel van de jaren '80 werd hij beschouwd als de koning van de B-film. Als acteur was hij op zijn best als Serafino (1968), een film geregisseerd door Pietro Germi.

Celentano is getrouwd met Claudia Mori en heeft drie kinderen: Giacomo, Rosita en Rosalinda Celentano, die bekend is als het personage Satan in Mel Gibsons The Passion of the Christ. Tegenwoordig woont hij met zijn vrouw in Galbiate. Waar hij in 1994 een villa heeft laten bouwen.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auteur bestseller bekent: Ik schreef niet alleen

Auteur bestseller bekent: "Ik schreef niet alleen"

http://static1.hln.be/static/photo/2014/11/15/12/20141208181133/media_xll_7330857.jpg

Er is iets aan de hand met 'Girl Online', het boek van de Britse YouTube-beroemdheid Zoella dat in Groot-Brittannië alle records verbrak. Het is namelijk niet alleen geschreven door Zoella, zo heeft ze vandaag toegegeven.

De 24-jarige Zoella, echte naam Zoe Sugg, liet via Twitter weten dat iemand anders haar debuutroman geschreven heeft. "Iedereen heeft wat hulp nodig als hij iets nieuws probeert", zo probeert ze het uit te leggen. De personages en het verhaal komen wel uit haar koker, zo voegde ze er nog aan toe.

Uitgeverij Penguin Random House kon later op de dag niet anders dan toegeven dat het boek niet van de hand van Zoella was. Wie het dan wel geschreven heeft, is nog niet bekend.

'Girl Online' ging in de eerste week 78.109 keer over de toonbank, iets wat zelfs 'Harry Potter' van J K Rowling niet lukte

Op de achterflap van haar boek, laat de 'auteur' weten: "Het was mijn droom een boek te schrijven en nu is die droom uitgekomen!"

Zoella's YouTube-kanaal over mode en lifestyle telt zes miljoen abonnees. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kapper Fabiola: Eén keer andere coupe voorgesteld. Geen denken aan

Kapper Fabiola: "Eén keer andere coupe voorgesteld. Geen denken aan"

http://static2.hln.be/static/photo/2014/18/4/1/20141207063857/media_xll_7327786.jpg

Bij de naam Fabiola denkt iedereen spontaan aan dat eeuwige, bijna gebeeldhouwde kapsel. Met dank aan Willy Massaer (71) uit Huizingen, 47 jaar lang haar kapper. "Ik heb ooit een korte, pittige coupe voorgesteld, maar ik had rap door dat ik niet mocht raken aan haar kenmerkende kapsel."

Willy Massaer struint over een kerstmarkt in de Elzas wanneer we hem aan de lijn krijgen. "Het overlijden van de koningin raakt me", zegt hij. "Maar tegelijk ben ik opgelucht. Anderhalve maand geleden heb ik haar voor het laatst gezien en haar levenskwaliteit was zodanig slecht dat ze beter kon gaan. Ze wist trouwens zelf al een tijdje dat het niet meer lang zou duren."

Massaer mocht het kapsel van de koningin voor het eerst onder handen nemen in 1967. "47 jaar heb ik haar maandelijks een kapbeurt gegeven en wekelijks kwam ik op het paleis langs voor een coup de peigne, een snelle opfrisbeurt."

Het mag dan bijna een halve eeuw geleden zijn, de eerste keer dat Willy de koningin in zijn kappersstoel kreeg, herinnert hij zich nog als de dag van gisteren. "Ik was enorm nerveus", zegt hij. "Ik vond dat verschrikkelijk, maar zij totaal niet. Ze hield er rekening mee dat mensen die voor de eerste keer in haar buurt kwamen 50% van hun mogelijkheden verloren." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brit reist naar Australië om kinderen met zeldzame ziekte moed in te spreken

Brit reist naar Australië om kinderen met zeldzame ziekte moed in te spreken

http://static3.hln.be/static/photo/2014/13/2/9/20141208112901/media_xll_7329909.jpg

De Brit Jono Lancaster is naar de andere kant van de wereld gereisd om een kleuter te ontmoeten die dezelfde zeldzame ziekte heeft als hij.

De 30-jarige Jono lijdt aan het Treacher-Collins syndroom, waardoor zijn schedel, kaakbeenderen en kin zich niet volledig kunnen ontwikkelen.

Vorige maand ontmoette hij in Adelaide de twee jaar oude Zackary, die dezelfde ziekte heeft. De moeder van Zackary had Jono via Facebook gecontacteerd.

"Jono is voor ons een enorme inspiratiebron", verklaarde de moeder aan de pers. "Toen hij zei dat hij naar Australië zou komen, wisten we dat we hem moesten ontmoeten. Zien dat Zack iemand als Jono kon ontmoeten, maakte ons zo gelukkig".

Jono gaat in Australië nog andere kinderen met dezelfde aandoening opzoeken. Hij hoopt hen de boodschap te kunnen overbrengen dat ze ondanks hun beperking toch een volwaardig leven kunnen leiden. Jono noemt zichzelf op Twitter "deeltijds model, voltijds poseur". Hij geeft lezingen op scholen over genetische ziektes en hoopt zo ook pesters de mond te snoeren.

Jono tegenover de Adelaide Advertiser: "Ik had als kind maar wat graag iemand gezien die er als ik uitzag. Iemand die een baan had, een partner. Iemand die me had gezegd: 'Dit is wat je kan bereiken'".

Op Twitter post Jono foto's van alle kinderen met het Treacher Collins syndroom die hij in Australië en Nieuw-Zeeland heeft ontmoet. Zo hoopt hij het stigma dat op de ziekte rust te kunnen wegvagen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chip in kin moet gesnurk verstommen

Chip in kin moet gesnurk verstommen

http://oi60.tinypic.com/1z1bskl.jpg

Een implantaat in de kin in de vorm van een microchip: als het aan de Belgische farmamiljonair Robert Taub ligt, wordt dat dé oplossing voor de slaapproblemen van miljoenen mensen. Vanaf begin 2015 wordt het uitgetest in de slaapkliniek van het universitair ziekenhuis in Antwerpen. Dat meldt Gazet van Antwerpen.

De Belgische ondernemer Robert Taub (67) richt zich met een nieuwe start-up op het snurken. Met Nyxoah ontwikkelde hij een microchip die slaapapneu bestrijdt.

Ademhaling geblokkeerd
Bij Obstructief Slaapapneusyndroom (OSAS) ontspannen de spieren tijdens de slaap zodanig dat de tong en de keel 'toe vallen' en de ademhaling blokkeren, verklaart dokter Paul Van de Heyning, hoofd van de dienst Neus-Keel-Oorziekten van het UZA.

"Bij sommige mensen gebeurt dat tot 30 keer per uur. Dat betekent dat je om de 2 minuten stopt met ademen, je lichaam deels uit zijn diepe slaap wordt gewekt en je dus nooit volledig uitgerust bent", zegt hij. Dat zorgt niet alleen voor luid gesnurk, maar ook voor minder concentratie en geheugen overdag, en zelfs meer kans om te sterven.

"Zo'n 2 tot 4 procent van de bevolking lijdt aan OSAS. Er bestaan al enkele goed werkende therapieën, zoals een slaapmasker of een kaakoperatie. Maar zo'n slaapmasker is weinig comfortabel. Sommige mensen verdragen dat niet, evenmin als een mondprothese. Een kaakoperatie is dan weer niet voor iedereen een oplossing."

Neurostimulator
Daarom werkt men al jaren aan een andere oplossing: een neurostimulator, die met elektrische prikkels de tongzenuw stimuleert waardoor die niet verslapt. Sinds begin dit jaar is er een die werkt, maar de microchip van Nyxoah zou een grote verbetering zijn.

Stap vooruit
"De chip is kleiner en verfijnder, en stimuleert beide kanten van de tongzenuw, wat nog beter zou moeten werken", zegt Van de Heyning. "Ook de operatieve ingreep is beperkter dan nu: met een sneetje in de kin kunnen we het apparaat op zijn plaats brengen. Ook de batterij, die nu nog in je lichaam wordt geplant, blijft uitwendig. Als het werkt, is het een stap vooruit."

Begin 2015 begint de pilootstudie bij enkele tientallen patiënten in Antwerpen, Tel Aviv en Duitsland. De ingreep duurt slechts 15 minuten, de chip gaat 12 jaar mee.

Mogelijk is de chip binnen een dikke twee jaar klaar voor de markt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proximus opent jacht op ontevreden Telenet-klanten

Proximus opent jacht op ontevreden Telenet-klanten

http://static1.hln.be/static/photo/2014/11/8/7/20141208081030/media_xll_7329337.jpg

Telecomoperator Proximus gaat actie ondernemen om ontevreden klanten van concurrent Telenet binnen te rijven. "Ja, we zijn zinnens om in te spelen op het verzoek van de intiatiefnemers van groepsaankopen", aldus Proximus-woordvoerder Margot. "Op welke manier we dat willen doen, zal binnenkort blijken."

Dat Telenet z'n prijzen met 2 tot 4 euro per maand gaat verhogen, is bij veel klanten in het verkeerde keelgat geschoten. Op het internet hebben al meer dan 40.000 mensen een petitie ondertekend en 12.000 klanten hebben zich verenigd om via groepsaankoop aan betere tarieven te raken - bij een andere operator, wellicht.

"We weten dat onze boodschap niet populair is, maar we kunnen niet anders", aldus Telenet-woordvoerder Coenjaerts.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drankcontroles op alle kerstmarkten

Drankcontroles op alle kerstmarkten

http://static0.hln.be/static/photo/2014/8/7/8/20141208043452/media_xll_7329353.jpg

Vrijwel alle kerstmarkten krijgen extra politiecontroles op drankmisbruik door jongeren. Dat zegt Paul Van den Meerssche, hoofdinspecteur van de FOD Volksgezondheid, vandaag in Het Nieuwsblad, Het Belang van Limburg en De Standaard.

Eind deze week zullen de eerste scholieren van middelbare scholen al klaar zijn met hun examens. Volksgezondheid is bezorgd dat veel van die scholieren het einde van hun zware studieweken op de kerstmarkten vieren. "Vooral de jeneverstands en andere kramen waar sterke drank wordt verkocht, baren ons zorgen", zegt Van den Meerssche. "In het verleden hebben we geregeld meegemaakt dat de exploitanten van die kerstmarkten toch sterke drank aan minderjarigen schenken. En dat kunnen we echt niet tolereren."

De drankcontroleurs hebben vorig jaar al processen-verbaal opgesteld voor standhouders die toch alcohol aan minderjarigen verkochten. Zij hebben daar fikse boetes voor gekregen. (br.hln)


» Reageer (0)
07-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museum dimt lichten om schilderijen Van Gogh te beschermen

Museum dimt lichten om schilderijen Van Gogh te beschermen

http://static3.hln.be/static/photo/2014/18/11/11/20141207001052/media_xll_7327691.jpg

Het Van Gogh Museum in Amsterdam heeft sinds kort de verlichting teruggedraaid om verkleuring van de schilderijen van de wereldberoemde kunstenaar tegen te gaan. Met name de rode kleurstof in zijn werk gaat sterk achteruit. Dat meldden medewerkers van het museum gisteren in het tv-programma 'Nieuwsuur'.

Zo waren de blauwe irissen in het topstuk 'Veld met irissen bij Arles' (1888) ooit paars. De verandering komt door de aantasting van rode lakpigmenten door licht.

Als geen maatregelen zouden worden genomen, is de kleurstof binnen enkele decennia zo goed als verdwenen. Het museum probeert dit proces nu te rekken met het aanpassen van het licht. Een andere mogelijkheid is de werken minder vaak te exposeren. (br.hln)

 


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kai Mook binnen enkele uren grote zus?

Kai Mook binnen enkele uren grote zus?

http://static3.hln.be/static/photo/2014/16/4/3/20141207081230/media_xll_7327803.jpg

Heuglijk nieuws uit Planckendael: Kai Mook zou over enkele uren grote zus zijn. Op Twitter werd bekendgemaakt dat Phyo Phyo (de mama van Kai Mook) begonnen is aan de laatste uren van haar bevalling. Het team van de zoo staat paraat voor de geboorte van het kleine olifantje.

Deze week werden de verzorgers van Planckendael verrast door Phyo Phyo. In oktober werd namelijk bekendgemaakt dat niet één maar twee olifanten zwanger waren. De geboorte van de twee kleine olifantjes werden aangekondigd voor het voorjaar en de zomer van volgend jaar, maar zo lang zal het echter niet duren. Vandaag zal Phyo Phyo naar alle waarschijnlijkheid bevallen van een kleintje waardoor Kai Mook grote zus wordt.

Via Twitter houdt Planckendael iedereen op de hoogte. "Momenteel zijn de laatste uren van Kai Mook als kleinste ingegaan. Ze drinkt nog even bij haar mama. Zo lief." Ook op de Kai-Mook-wordt-grote-zusblog kan je alles van nabij opvolgen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zes tekenen dat je dieet niets voor jou is

Zes tekenen dat je dieet niets voor jou is

http://static1.hln.be/static/photo/2014/12/1/0/20141205171740/media_xll_7324740.jpg

Je wil wat overtollig gewicht kwijtraken en volgt een dieet? Mooi zo! Maar dat wil niet zeggen dat je je koste wat kost aan het voedingsplan moet houden. Ook al vliegen de kilo's eraf, als je een of meer van deze zes tekenen ondervindt, is het tijd om met je dieet te stoppen.

1. Je hebt geen energie
Wat ben je met je nieuwe slanke lijn als je de fut niet hebt om de deur uit te gaan? Als je je uitgeput voelt, ben je niet met het juiste voedingspatroon aan het werk. Wie gezond en gebalanceerd eet, moet net meer energie krijgen, niet minder.

2. Je hebt constant honger
Af en toe een knorrende maag is normaal als je minder gaat eten dan je gewend bent, zeker in het begin. Maar als je voortdurend honger hebt, is je dieetplan veel te strikt voor jouw lichaam - en de kans op vreetbuien wordt alleen maar groter.

3. Je hebt een verstoorde spijsvertering
Krampen, verstoppingen of net diarree; het zijn geen goede tekenen. Waarschijnlijk mis je enkele belangrijke voedingsstoffen in je dieet, of je verdraagt je huidige voeding niet. Onderneem snel actie, want wie hier lang mee blijft rondlopen, kan chronische gezondheidsproblemen krijgen.

4. Je verliest geen gewicht
Niet iedereen valt even snel af, maar als je al drie weken braafjes je dieet volgt en de weegschaal nog geen millimeter beweegt, stap je beter over op wat anders. Gewicht verliezen hangt niet enkel af van het aantal calorieën, maar ook van de kwaliteit van je eten, je timing en wat je precies eet.

5. Je gemoed keldert
Een goed en gezond voedingspatroon gaat gepaard met een goed humeur. Wie last krijgt van angstige gevoelens en zelfs depressies, is verkeerd bezig. Als je je constant gestresseerd voelt over je dieet, schakel je beter over op eentje met meer flexibiliteit.

6. Je kan niet wachten tot het voorbij is
Het perfecte eetpatroon kan je eeuwig volhouden. Als je zo verveelt zit met je nieuwe restricties dat je niet kan wachten tot je dieet voorbij is, begin je er beter niet aan. Daarnaast hebben tijdelijke diëten geen langdurig effect. Ga liever op zoek naar een permanente verandering in je maaltijden waar je wél mee kan leven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijbelse sprinkhaan strijkt neer in Antwerpen

Bijbelse sprinkhaan strijkt neer in Antwerpen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/16/12/14/20141205162419/media_xll_7324649.jpg

Op een markt aan het Theaterplein in Antwerpen is begin november een Egyptische treksprinkhaan waargenomen. De kans dat de sprinkhaan, in de Bijbel verantwoordelijk voor de achtste plaag van Egypte, een gevaar vormt voor onze inheemse soorten, is voorlopig klein, meldt Natuurbericht.

De Egyptische treksprinkhaan is een grote en indrukwekkende sprinkhaan: ze heeft enorme vleugels en een lichaamslengte van 30 tot 70 millimeter.

"De mannetjes zijn kleiner dan de vrouwtjes", preciseert Jens D'Haeseleer van Natuurpunt. "De soort heeft een bruingroene kleur en onderscheidt zich van de Europese treksprinkhaan door de gestreepte ogen, de drie dwarsgroeven op het halsschild, de knobbel tussen de voorpoten en de blauwe achterschenen van het achterste potenpaar."

Treksprinkhanen kunnen in gunstige klimatologische omstandigheden zwermen vormen waarbij ze in korte tijd hele akkers kaalvreten.

De sprinkhaan belandde hoogstwaarschijnlijk toevallig via transport in Antwerpen. Omdat reptielenliefhebbers ze kweken als voedselbron, is de oorsprong mogelijk ook daar te zoeken, aldus nog Natuurpunt. De soort werd de voorbije jaren vijf keer gemeld via waarnemingen.be.

Gevaar voor de inheemse sprinkhanen is er voorlopig niet, maar toch is er bij waarnemingen van exoten altijd enige waakzaamheid geboden. "Naar schatting één op de duizend uitheemse soorten wordt na vestiging 'invasief'. Daarom werkt Natuurpunt Studie mee aan een waarschuwingssysteem van het Agentschap voor Natuur en Bos en het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek van de Vlaamse overheid, waarbij vrijwilligers zelf waarnemingen van exotische soorten kunnen ingeven."

De Europese treksprinkhaan is in ons land uitgestorven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreemde geur doet vlucht U.S. Airways in afschuwelijke nachtmerrie belanden

"Vreemde geur" doet vlucht U.S. Airways in afschuwelijke nachtmerrie belanden

http://static3.hln.be/static/photo/2014/4/13/14/20141207084646/media_xll_7327829.jpg

Een vlucht van U.S. Airways die van Tel Aviv op weg was naar Philadelphia heeft noodgedwongen een tussenlanding moeten maken in Rome. Passagiers en crew begonnen plots heel het vliegtuig onder te braken. Afschuwelijk.

Alles begon met een "vreemde geur" die door onvoldoende ventilatie bleef hangen in de cabine. Er kwam, door een kettingreactie, een vreselijke braakscène van. Met zowel passagiers als vliegtuigpersoneel als slachtoffers.

Veertien crewleden en twee passagiers werden ernstig ziek en hadden verzorging nodig. Het vliegtuig moest daarom een noodlanding in Rome maken. Andere reizigers zouden last hebben gehad van rode ogen en misselijkheid.

Drie stewards werden overgebracht naar het ziekenhuis. De rest werd daarna in hetzelfde hospitaal behandeld en mocht even later weer beschikken. Er zaten 129 passagiers en 14 crewleden op het vliegtuig, inclusief vier piloten.

In oktober werd ook al eens een steward van U.S. Airways gehospitaliseerd na waarneming van een "cabinegeur" op een binnenlandse vlucht. De vliegtuigmaatschappij onderzoekt waar de geur precies vandaan kwam. (br.hln)


» Reageer (0)
06-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.No Doubt - Don't Speak

No Doubt - Don't Speak

Klik op de foto om hun te beluisteren






No Doubt is een Amerikaanse alternatieve rock groep. Hun muziek bevat ook ska- en new wave-invloeden.

No Doubt is opgericht in december 1986. Toen zanger John Spence in december 1987 zelfmoord pleegde, werd Gwen Stefani zangeres van de band. In de eerste jaren was de band redelijk succesvol in Californië. Na het uitkomen van het album Tragic Kingdom in 1995 werd de groep internationaal bekend. De singles Just a girl en Don't Speak werden grote hits. Het laatste nummer bereikte in Nederland de nummer 1-positie toen het voor de tweede keer werd uitgebracht. De eerste keer kwam de single niet verder dan de tipparade. Van het album Tragic Kingdom zijn meer dan 15 miljoen exemplaren verkocht.

Latere hits van de groep waren onder meer Hey Baby, de cover van Talk Talk It's my life en Underneath it all.

In 2004 is zangeres Gwen Stefani op solo-tour gegaan met een bijbehorend soloalbum. Volgens Gwen Stefani zal No Doubt niet uit elkaar gaan.



    http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/nodoubt.jpg?t=1259003470


Eind 2006 heeft de zangeres laten weten na haar net uitgebrachte tweede soloalbum weer terug te willen keren naar No Doubt. Sinds het voorjaar van 2008 is de band weer bij elkaar gekomen om nieuw songamateriaal te schrijven voor een nieuw album, dat mogelijk in 2009 zal verschijnen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilderij van verfilmde Turner levert 38,6 miljoen euro op

Schilderij van verfilmde Turner levert 38,6 miljoen euro op

http://static1.hln.be/static/photo/2014/3/11/5/20141204101733/media_xll_7321520.jpg

En plots was een oude landschapsschilder weer helemaal 'in'. 'Mr. Turner', de pas verschenen biopic over de Romantische Engelse kunstenaar J.M.W. Turner, zorgt voor een hernieuwde interesse in zijn werk. In het Britse Tate-museum loop momenteel een uitgebreide tentoonstelling, en een van zijn meesterwerken ging zopas voor meer dan 30 miljoen pond van de hand.

'Mr. Turner', een film over leven en werk van de 19de-eeuwse kunstenaar J.M.W. Turner, maakt Engeland weer even helemaal gek van landschapsschilderijen. Het beroemde Londense veilinghuis Sotheby's meldt dat een liefhebber 30,3 miljoen pond (ongeveer 38,6 miljoen euro) heeft geboden voor 'Rome, From Mount Aventine', ruim tien miljoen boven de geschatte waarde. Het bijna tweehonderd jaar oude uitzicht op de Italiaanse hoofdstad is daarmee het duurst betaalde meesterwerk van Turner ooit.

Het meer dan een meter brede schilderij is gebaseerd op schetsen die Turner in Rome maakte in 1828. Het wisselde tot vandaag slechts één keer van eigenaar, toen de graaf van Rosebery het in 1878 overkocht uit de collectie van Turners overleden vriend Hugh Andrew Johnstone Munro. Volgens de veilingmeester bevond het werk zich in "uitzonderlijke, onaangeroerde, originele staat".

"Het schilderij behoudt nog steeds de frisheid van het moment waarop het gemaakt werd", zei Alex Bell van Sotheby's. "De haren van Turners penseel, zijn vingerafdruk, verfdruppels die langs het doek naar beneden gelopen zijn, elke streep van zijn mes is in detail bewaard gebleven."

In het Tate-museum in Londen, thuishaven van de beroemde Turner Prize, loopt nog tot 25 januari een tentoonstelling over Turner. De release van de film 'Mr. Turner' is in ons land voorzien voor 10 december.(br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!