Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




28-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu ook skipistes open in Wallonië

Nu ook skipistes open in Wallonië

http://static0.hln.be/static/photo/2014/1/8/14/20141228104359/media_xll_7371089.jpg

Na een aantal langlaufpistes gisteren, zijn vandaag ook enkele skipistes open in Wallonië. Dat is onder meer het geval in Ovifat, Spa en de Baraque Friture. De sneeuwlaag bedraagt ongeveer 10 à 15 centimeter, zo meldt de toeristische dienst van Wallonië op zijn website.

Er kan ook nog steeds gelanglauft worden aan de Baraque Michel, Mont Rigi, Signal de Botrange, Ovifat, Spa, Weywertz, Lierneux en op de Baraque Fraiture. Ook de sledepistes van Lierneux, Baraque Michel, Spa en Baraque Fraiture zijn open. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NASA: Menselijk leven buiten ons melkwegstelsel is best mogelijk

NASA: "Menselijk leven buiten ons melkwegstelsel is best mogelijk"

http://static2.hln.be/static/photo/2014/4/9/13/20141228093700/media_xll_7371073.jpg

"Er zouden best weleens mensen kunnen leven - ginds in het midden van de koude, donkere ruimte - zónder melkwegstelsel", beweert Harvey Moseley, astrofysicus van NASA's Goddard Space Flight Center in Greenbelt, Maryland.

Ze doet die uitsprak nadat astronomen een nooit eerder geziene zwakke kosmische gloed hebben waargenomen, die afkomstig kan zijn van sterren die ergens zweven tussen de melkwegen in. De helft van alle sterren in het hele universum zouden zich volgens deze ontdekking buiten de grenzen van het melkwegstelsel verschuilen.

Astronome Juna Kollmeier noemt de nieuwe bevindingen "uitdagend" maar is niet overtuigd van de conclusie dat het waargenomen licht afkomstig is van sterren buiten de melkweg. Volgens haar sloegen de sterren op drift na een botsing tussen melkwegstelsels.

Dat er extragalactische sterren bestaan, is ingegeven door de vaststelling dat er bij wetenschappelijke onderzoeken veel méér licht viel waar te nemen dan verklaard kan worden door de al bekende melkwegstelsels. Dat licht moet dus wel van sterren tussen de melkwegen komen, zo concludeert astrofysicus Jamie Bock. "Deze sterren zorgen voor evenveel achtergrondlicht als de melkwegen zelf", zegt hij. "Dat is echt opwindend."

In principe bevinden sterren zich binnen een melkwegstelsel. Maar ze kunnen eruit getrapt worden door de zwaartekracht als melkwegen met elkaar botsen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man heeft al 40 jaar dezelfde kerstboom in huis staan en heeft daar droeve reden voor

Man heeft al 40 jaar dezelfde kerstboom in huis staan en heeft daar droeve reden voor

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Neil Olson zette in 1974 een kerstboom in zijn woonkamer. Twee van zijn zes zonen trokken toen als soldaten naar de oorlog in Vietnam. Hij zwoer destijds de boom te laten staan tot zijn zes zonen met Kerst weer allemaal samen thuis in het Amerikaanse Wisconsin zouden zijn. De kerstboom is er anno 2014 nog altijd...
Olsons oudste zoon kwam gewond terug uit Vietnam en werd honderd procent invalide verklaard. Daardoor kan hij niet terugkeren naar het ouderlijke huis in Wausau met Kerstmis. Hij verblijft in een instelling in de staat Washington. "Ik heb er vijf weer thuis, maar niet de zesde", zegt Olson.

Daarom staat de kerstboom er dus nog altijd, exact zoals veertig jaar geleden. Met dezelfde versieringen, dezelfde slingers en dezelfde lichtjes. De naalden zijn wat vergeeld, maar ze zijn er nog.

"Dat heeft een reden", zegt de 89-jarige Olson aan de Wausau Daily Herald. "Het is bovennatuurlijk, zeg ik u." De man gelooft nog altijd dat ook zijn zesde zoon ooit thuiskomt voor Kerst. "Ik garandeer u: dan zullen de naalden er meteen afvallen." (br.hln)

» Reageer (0)
27-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vroeger droegen de vrouwtjes het gewei

Vroeger droegen de vrouwtjes het gewei

http://static2.hln.be/static/photo/2014/14/13/3/20141224114233/media_xll_7365858.jpg

Dat Rudolf, de trouwe metgezel van de kerstman, een mannetje is, valt niet te betwijfelen. Hij draagt immers een gewei op zijn kop. Maar uit onderzoek blijkt dat het ooit anders was: lang geleden droegen de vrouwtjes het gewei. In vroegere tijden zou Rudolf bovendien niet erg geschikt geweest zijn als kersthulpje; rendieren waren toen helemaal niet tegen de koude bestand.

Wetenschappers van de universiteiten van Warschau en Wroclaw onderzochten overblijfselen van rendieren die in Polen werden gevonden. De dieren leefden 50.000 tot 10.000 jaar geleden. Ze publiceerden hun bevindingen in het vakblad Quaternary International.

Het onderzoek had enkele verrassende ontknopingen in petto. Uit de restanten van de geweien viel af te leiden dat die meestal niet aan de mannetjes, maar aan de vrouwtjes toebehoorden.

Bovendien bleek uit het onderzoek dat de dieren helemaal niet goed tegen de koude bestand waren. Het gebit heeft veel informatie prijsgegeven over de periode waarin de rendieren leefden. Zo ontdekten de onderzoekers dat ze allemaal gestorven zijn in een periode van extreme koude.

Het rendier is, mede omwille van zijn bedreigde status in landen als Finland, Canada en Rusland, een veel onderzocht studieobject. Eerder ontdekten onderzoekers bijvoorbeeld dat de rode neus van Rudolf een wetenschappelijke grond heeft: het heeft te maken met een extreem goede doorbloeding, die voorkomt dat de neus bevriest. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man verkoopt per ongeluk de kat van zijn vriendin

Man verkoopt per ongeluk de kat van zijn vriendin

http://static3.hln.be/static/photo/2014/4/8/1/20141225214254/media_xll_7367026.jpg

Roy Dufek brak het hart van zijn vriendin toen hij zijn bed verkocht. Niet zo bijzonder, ware het niet dat haar kat er zich in had verstopt. Roy probeert nu alles te doen om het huisdier van zijn vriendin terug te vinden.

Roy verkocht het bed, omdat zijn vriendin wou verhuizen uit Portland. Helaas verstopte Camo, de kat van zijn vriendin zich onder de matras. Toen de koper het bed kwam halen en het op het dak van zijn wagen bond, zat de kat waarschijnlijk nog altijd in het bed verstopt. Camo kan dus tijdens de rit van het dak van de wagen zijn gesprongen.

Zo snel mogelijk contacteerde Roy de koper, maar die liet weten dat er van Camo geen spoor was. Ondertussen doet Roy een oproep via Craigslist: "Ik wist niet dat Camo zich in bed verstopt wanneer hij bang is. Hij is niet meer in het appartement en ook in het huis van de koper is niets te vinden", laat Roy weten.

Roy looft bovendien een beloning van 200 dollar uit aan wie Camo vindt. "Zoals je je wellicht kan voorstellen, is mijn vriendin er helemaal kapot van. Sommigen denken misschien dat het 'maar een kat is', maar wie ooit een huisdier heeft gehad, weet hoe verschrikkelijk dit is", schrijft een emotionele Roy. "Camo was alles voor haar en ik nam hem van haar af, en dat slecht enkele dagen voor Kerstmis."

Hopelijk vindt Roy Camo snel terug, al is die kans niet bijzonder groot. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud-premier Leo Tindemans (92) overleden

Oud-premier Leo Tindemans (92) overleden

http://static3.hln.be/static/photo/2014/14/9/7/20141226182319/media_xll_7368727.jpg

Oud-premier Leo Tindemans (92) is overleden. Dat heeft zijn familie en ook zijn partij CD&V bevestigd. 'De man van een miljoen stemmen' was twee maal premier in de jaren zeventig.

De ex-politicus liep drie jaar geleden een dubbele longontsteking op. Zijn toestand ging sindsdien fel achteruit. Vorig jaar werd hij opnieuw opgenomen in het ziekenhuis. Zijn vrouw zei toen dat hij niemand meer wilde zien, "zelfs zijn vrienden niet".  Tindemans overleed thuis in Edegem.

Tindemans (1922-2014) was eerste minister van twee regeringen in België. Op 11 oktober 1978 kondigde hij, naar aanleiding van het in Vlaanderen gecontesteerde Egmontpact over een nieuwe staatshervorming, het ontslag van zijn regering (CVP, SP, VU, PS, PSC, FDF) aan met de historische woorden: "Voor mij is de grondwet geen vodje papier. Ik ga van deze tribune weg, ik ga naar de koning en ik bied het ontslag van de regering aan." Zijn tegenstanders noemden hem daarna vaak "de doodgraver van Egmont".

Tindemans' hardnekkigheid en zijn bevlogen stijl maakten hem bij de bevolking immens populair. Bij de Europese verkiezingen van 1979 behaalde Tindemans een jaar na zijn ontslag dan ook het grootste aantal voorkeursstemmmen in de Belgische geschiedenis, net geen miljoen. Dat leverde hem dan weer de bijnaam 'de man van een miljoen stemmen' op.

In de jaren 80 was hij in vier opeenvolgende regeringen, met partijgenoot Wilfried Martens als premier, minister van Buitenlandse Zaken. In 1989 verliet Tindemans de Belgische politiek en koos hij voor het Europese parlement. In 1999 beëindigde hij zijn actieve politieke loopbaan. (br.hln)


» Reageer (0)
26-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 op de 10 kankers kunnen vermeden worden door gezondere levensstijl

4 op de 10 kankers kunnen vermeden worden door gezondere levensstijl

http://static2.hln.be/static/photo/2014/7/10/7/20141226131908/media_xll_7367827.jpg

Meer dan 40 procent van de kankers kan vermeden worden door een gezondere levensstijl. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van Cancer Research UK, een Britse non-profitorganisatie die fondsen inzamelt voor kankeronderzoek. De grootste risicofactor is roken, maar ook een ongezond voedingspatroon speelt een belangrijke rol.

Onderzoekers van Cancer Research UK bestudeerden in dit geval uiteraard de Britse statistieken, maar benadrukken dat de situatie in de rest van de wereld vergelijkbaar is. "Diverse onderzoeken overal ter wereld wijzen allemaal op dezelfde belangrijke risicofactoren", zegt professor statistiek Max Parkin van de Queen Mary University in Londen aan de BBC. "Er bestaat nog weinig twijfel dat bepaalde levenskeuzes een grote impact hebben op het risico op kanker."

In het Verenigd Koninkrijk alleen hadden van 2007 tot 2011 600.000 kankers - dat is meer dan 40 procent - vermeden kunnen worden indien mensen gezonder leefden, zeggen de onderzoekers. Meer dan de helft van die gevallen werd toegeschreven aan roken. Roken staat dan ook met stip op 1 in de lijst met risicofactoren.

Daarna volgen een ongezond dieet (145.000 gevallen), obesitas (88.000) en overmatige alcoholconsumptie (62.000). Andere risicofactoren zijn onbeschermd zonnen en te weinig sporten.

De organisatie vraagt de mensen bij het maken van hun goede voornemens voor het nieuwe jaar te denken aan hun gezondheid. "Taart en wijn moeten niet gebannen worden", klinkt het. "Tijdens de feestdagen moet iedereen kunnen genieten van een extraatje, maar het is de ideale gelegenheid om het nieuwe jaar te starten met gezonde gewoonten. Een gezonde levensstijl is geen garantie voor een kankervrij leven, maar keert de kansen wel in ons voordeel." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterieuze container met voorwerpen slachtoffers tsunami na jaren geopend

Mysterieuze container met voorwerpen slachtoffers tsunami na jaren geopend

http://static2.hln.be/static/photo/2014/8/14/10/20141226104620/media_xll_7367695.jpg

Kan de inhoud van een 'vergeten' container helpen bij de identificatie van de bijna 400 nog onbekende slachtoffers van de tsunami in de Indische Oceaan? Volgens de Thaise politie is die kans klein. In de container zitten talloze voorwerpen die nooit werden opgeëist na de ramp, vandaag precies tien jaar geleden.

Polshorloges, sieraden, een portefeuille met 1.800 dollar, amuletten... al deze persoonlijke bezittingen die werden teruggevonden nadat de vloedgolf was weggetrokken, werden opgeborgen in kartonnen dozen of in plastic zakken. Die kregen een plaatsje in een container van drie bij twaalf meter. Na tal van omzwervingen belandde het gevaarte in 2011 bij de politie van het Takua Pa-district in Thailand. Daar is hij nu voor de eerste keer in drie jaar geopend, op verzoek van een reporter van het persagentschap Reuters.

"Ik ben verrast door het grote aantal waardevolle voorwerpen", zegt politiedistrictshoofd Voravit Yamaree. "Na de ramp was iedereen zodanig gefocust op de identificatie van de lichamen dat deze gevonden spullen wellicht over het hoofd werden gezien. Intussen zijn de codes die op de dozen en plastieken zakken werden aangebracht nog amper leesbaar. Die codes verwijzen naar de vindplaats".

Wat er met de spullen moet gebeuren, is niet duidelijk. "We wachten op bevelen van Bangkok", zegt Yamaree. "Officieel mogen de voorwerpen openbaar verkocht worden aangezien ze nu tien jaar lang niet zijn opgeëist".

De tsunami na de zeebeving op tweede Kerstdag van 2004 doodde meer dan 226.000 mensen in veertien landen. 369 lichamen werden nog niet geïdentificeerd. Zij rusten in metalen kisten, voorzien van codenummers. De jongste vier jaar kregen amper 24 stoffelijke overschotten een naam. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste échte winterprik voor de deur

Eerste échte winterprik voor de deur

http://oi61.tinypic.com/24ysj6r.jpg

Dan toch nog. De eerste winterprik staat voor de deur. Misschien morgen al, maar zondag gaat het kwik zo goed als zeker onder nul. En daar komt misschien zelfs een dun laagje sneeuw bij. "In de Ardennen zou er wel eens geskied kunnen worden tijdens de tweede week van de kerstvakantie", zegt weerman David Dehenauw.

Begin deze week gaf de thermometer nog 13 graden aan. Maar het zal nu een tijdje duren voor we nog eens zulke zachte temperaturen zullen voelen. Tijdens het weekend begint de winter echt. "Overdag zullen de temperaturen licht positief blijven, maar 's nachts gaat het vriezen", zegt weerman David Dehenauw. "Er kan zelfs een dun laagje sneeuw vallen op zondag." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overheid roept 10.000 identiteitskaarten terug

Overheid roept 10.000 identiteitskaarten terug

http://static3.hln.be/static/photo/2014/8/3/14/20141226081145/media_xll_7367429.jpg

Binnenlandse Zaken roept tienduizend elektronische identiteitskaarten terug omdat er op de kaarten een fout is opgetreden. Zo is het niet mogelijk om met de nieuwe eID's een elektronische handtekening te plaatsen. Dat melden Het Belang van Limburg, de Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad.

"De mensen die een defecte kaart hebben, zijn allemaal persoonlijk op de hoogte gebracht. Zij hebben tot 1 maart 2015 de tijd om bij hun gemeente hun identiteitskaart te laten herstellen", zegt Peter Grouwels, woordvoerder van de Algemene Directie Instellingen en Bevolking. Volgens Grouwels gebeurt dat gratis en zou de ingreep slechts enkele momenten in beslag nemen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boer maakt kunst van spinnenwebben

Boer maakt kunst van spinnenwebben

http://static3.hln.be/static/photo/2014/5/1/2/20141226085140/media_xll_7367597.jpg

Spinnen hoeven niet noodzakelijk angstaanjagend te zijn. Dat heeft de nu 88-jarige landbouwer-kunstenaar Will Knight goed bekeken. Toen zijn boerderij in Vermont Ruim veertig jaar geleden getroffen werd door een invasie van spinnen, zag de man dat als een opportuniteit in plaats van een plaag. Hij kwam namelijk op het idee om kunstwerkjes te maken van de spinnenwebben. Kunst op het web, als het ware. Knight noemt zijn boerderij nu "de moeder aller websites".

In het begin was het wat experimenteren, maar in 1977 vond Will Knight een methode om de spinnenwebben te bewaren. In twee donkere schuren van zijn boerderij hing de man houten kaders aan het plafond. Nadat de spinnen hun werk hadden gedaan, bespoot kunstzinnige Will het web uiterst voorzichtig met witte verf. Vervolgens kleefde hij elk web op een houten plank om het geheel nadien met vernis te bewerken.

De man verkoopt de werkjes voor 30 tot 40 dollar, afhankelijk van de grootte. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse stad wil zwervers verjagen met hekken rond banken

Franse stad wil zwervers verjagen met hekken rond banken

http://static2.hln.be/static/photo/2014/3/7/0/20141225211608/media_xll_7367025.jpg

Het gemeentebestuur van de Franse stad Angoulème heeft zich de woede van een deel van de inwoners op de hals gehaald door een nogal opvallende actie tegen overlast van zwervers. Op een van de centrale pleinen van de stad zijn op kerstavond negen banken afgezet met stalen hekken zodat de daklozen er niet meer op kunnen gaan liggen.

Dat gebeurde onder andere op aandringen van de winkeliers die de overlast van de daklozen zat zijn. Op foto's is te zien hoe de banken ontoegankelijk zijn gemaakt door een stevig hekwerk.

Boze inwoners van de stad in het zuidwesten van Frankrijk noemen de actie juist op kerstavond een vernedering. "Het gemeentebestuur zou meer oog moeten hebben voor menselijke ellende", aldus een van de reacties. (br.hln)


» Reageer (0)
25-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blogster: Mijn afval van de voorbije twee jaar past in één bokaal

Blogster: "Mijn afval van de voorbije twee jaar past in één bokaal"

http://i-cdn.embed.ly/1/display?key=fd92ebbc52fc43fb98f69e50e7893c13&url=https%3A%2F%2Fpbs.twimg.com%2Fmedia%2FB5o9U8bIQAAItQA.jpg%3Alarge

De 23-jarige Lauren Singer produceert zo weinig afval dat haar 'afvalberg' van de afgelopen twee jaar in één bokaal van net geen 500 milliliter past. Dat beweert de jonge vrouw althans zelf in een interview voor New York Magazine, waarin ze over haar unieke levensstijl sprak.

Singer leeft bijna letterlijk 'zero waste' of zonder afval. Zo neemt ze wanneer nodig zelf haar bestek mee, heeft ze steeds een herbruikbare koffietas, katoenen servet en herbruikbaar rietje in de aanslag, gebruikt ze een menstruatiecup en maakt ze zoveel mogelijk producten zelfs, waaronder tandpasta, bodylotion, deodorant en schoonmaakmiddelen. Een voor de hand liggende beginnerstip? Neem altijd je eigen boodschappentas mee. Het afval dat ze wel produceert, recycleert en composteert ze waarna er dus nog weinig overschiet.

Maar wat zit er dan in de bokaal? "Er zit een verpakking in van warme chocomelk, twee verpakkingen van macaroni met kaas. Er zit een pleister in. Er zijn een paar prijskaartjes van kleding en dan nog rietjes...", vertelt de jonge dame. "Wanneer ik op café ga, vraag ik de barman steeds om me geen rietje te geven, maar wanneer ik dit vergeet of de barman vergeet het, dan neem ik het rietje mee naar huis."

Singer leeft al enkele jaren op deze manier en wordt er ook steeds beter in, maar ze probeert niemand van haar levenskeuze te overtuigen. "Mensen die me goed kennen, beginnen soms wel na te denken over hun afval door mij", geeft ze toe. "Sommige van mijn vrienden proberen meer biologisch te eten of starten met composteren, maar dat is niet iets dat ik hen heb opgelegd."

Een broek voor kerst
Wie nog twijfelt aan haar toewijding: voor kerst vraagt Lauren enkel een broek. "Ik heb tegen [mijn familie] gezegd dat ik geen cadeaus wil, maar als ze toch iets willen geven, dan krijg ik graag een broek of dingen die groeien. En ik heb ook om een online abonnement voor The New Yorker gevraagd."

Singer startte haar eigen zaak en verkoopt "zelfgemaakt, biologisch en veganistisch" wasmiddel. Op haar blog schrijft ze over 'zero waste' leven in New York. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezin met 34 kinderen spendeert jaarlijks 52.000 euro aan boodschappen

Gezin met 34 kinderen spendeert jaarlijks 52.000 euro aan boodschappen

http://static2.hln.be/static/photo/2014/15/4/0/20141225020135/media_xll_7366410.jpg

Als je denkt dat het plannen van jouw kerstfeest al druk genoeg is, denk dan eens aan Jeane en Paul Briggs uit de Amerikaanse staat West Virginia. Het koppel heeft 34 kinderen: 29 werden geadopteerd en vijf zijn hun biologische kinderen.

Negen slaapkamers, vijf badkamers, twee was- en droogmachines, drie minibusjes, twee zwembaden en meer dan 52.000 euro aan boodschappen per jaar. Dat is allemaal nodig om 34 kinderen op te voeden. Toch zou de familie het niet anders willen. "Niet veel mensen zijn in staat dit te doen", zegt de 58-jarige Jeane. "Ik voel me beledigd als mensen ons een weeshuis noemen. We zijn een thuis. Ik ben er trots op dat we deze kinderen een rustige omgeving kunnen geven om op te groeien. Dit is ons doel in het leven."

Heel wat van de kinderen, die tussen de 4 en 35 jaar oud zijn, hebben gezondheidsproblemen en hadden moeite om adoptieouders in hun thuisland te vinden. Sommigen hebben kanker, polio of lijden aan autisme.

Jeane en Paul verdelen etenstijd in drie shiften (A, B en C) en serveren het eten als een buffet. Alle kinderen helpen met boodschappen doen en koken. Wekelijks gaat er net geen 1.000 euro naar het kopen van eten: 14 broden, 37 liter melk, 27 kilogram appels, 7 zakken bananen, 2,8 kilogram spaghettisaus, 9 kilogram aardappelen en 2,72 kilogram pindakaas staan wekelijks op het boodschappenlijstje.

Het koppel adopteerde onlangs nog twee jongetjes uit Ghana en zouden in de toekomst graag nog kinderen verwelkomen in hun gezin. "We nemen geen geld van de overheid", aldus Jeane. "We hebben ook geen spaargeld, maar voor de kinderen die medische zorg nodig hebben, hebben we een fonds. Zo krijgen ze de juiste zorg voor de rest van hun leven. Gelukkig is mijn echtgenoot ook goed verzekerd via zijn werk." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poezengek of knettergek? Britse trouwt met haar katten

'Poezengek' of knettergek? Britse trouwt met haar katten

http://static3.hln.be/static/photo/2014/18/8/1/20141224181952/media_xll_7366261.jpg

In de categorie 'meest bizarre huwelijken' stellen we je Barbarella Buchner (48) uit Londen voor. Nadat haar relatie met haar vriend op de klippen was gelopen, trouwde ze met Lugosi en Spider ... haar twee katten.

De jonggehuwden gingen op huwelijksreis naar Lanzarote. Barbarella liet zelfs de initialen van de huisdieren tatoeëren op haar been. Ze adopteerde de broertjes uit een dierenasiel en besliste de sprong te wagen. "Ik realiseerde me dat geen enkel mens me even gelukkig en geliefd kon laten voelen." Familieleden vinden dat Barbarella knettergek is, maar volgens de Londense moeten ze het "gewoon nog accepteren". De Britse liet zich 'in de echt verbinden' door een website die huwelijken tussen mens en huisdier aanmoedigt en kreeg een certificaat van de trouw. (br.hln)


» Reageer (0)
24-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf tweede inbreuk rijbewijs drie maanden kwijt

Vanaf tweede inbreuk rijbewijs drie maanden kwijt

http://static1.hln.be/static/photo/2014/7/4/14/20141224064954/media_xll_7365509.jpg

Ongeacht wélke verkeersinbreuk u vanaf 1 januari begaat, u zal vanaf de tweede zware overtreding worden berecht als recidivist. Hardnekkige veelplegers moeten naast hun rijexamen ook medische en psychologische tests afleggen voor ze weer de baan op mogen.

Vanaf volgend jaar worden brokkenpiloten in het verkeer veel strenger bestraft. Dat heeft alles te maken met de invoering van een hardere aanpak voor recidivisten, zo heeft minister van Verkeer Jacqueline Galant (MR) aangekondigd. Tot nu toe werd een bestuurder beschouwd als recidivist als hij in drie jaar tijd tweemaal werd veroordeeld voor hetzélfde zware feit, zoals rijden onder invloed, overdreven snelheid, vluchtmisdrijf of rijden zonder rijbewijs.

Voortaan maakt het niet meer uit wélke zware overtreding je begaat. Wie in 2015 wordt veroordeeld voor rijden onder invloed en in 2016 voor overdreven snelheid wordt dus beschouwd als recidivist. En dat blijft niet zonder gevolgen: recidivisten verliezen bij een tweede veroordeling voor minstens drie maanden hun rijbewijs. Vanaf een derde veroordeling is dat minstens een half jaar. Bij een vierde negen maanden. Wie na die periode weer wil rijden, moet niet alleen een theoretisch en praktisch rijexamen afleggen, maar moet ook slagen voor medische en psychologische tests. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal armen in vier jaar verdubbeld

Aantal armen in vier jaar verdubbeld

http://static3.hln.be/static/photo/2014/0/12/3/20141224053131/media_xll_7365483.jpg

Het aantal Vlamingen dat aanklopt voor steun bij een armoedevereniging is de afgelopen vier jaar zowat verdubbeld: van 5.600 in 2011 naar een kleine 11.000 dit jaar. Dat blijkt uit schattingen van het Netwerk tegen Armoede, zo berichten Het Nieuwsblad en De Standaard.

"Eens de besparingsmaatregelen van de regering zich écht laten voelen, vrezen we een nog grotere toeloop", zegt Frederic Vanhauwaert van het Netwerk tegen Armoede. De verenigingen zien een opvallende stijging van het aantal middenklassers. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kankerpatiënte lokt vrienden met list naar haar trouw. En dan volgt de grootste verrassing...

Kankerpatiënte lokt vrienden met list naar haar trouw. En dan volgt de grootste verrassing...

http://static2.hln.be/static/photo/2014/16/14/13/20141223221635/media_xll_7365043.jpg

Vorige week kreeg de 25-jarige Liza Heaton een confronterende diagnose: de zeldzame kanker die ze drie jaar geleden overwonnen had, was teruggekeerd. Dokters gaven haar nu minder dan een maand te leven. Het nieuws sloeg in als een bom en haar familie en vrienden zakten af naar Louisiana om nog een laatste keer bij haar te kunnen zijn. Wat ze niet verwacht hadden echter was het spontane trouwfeest dat de kankerpatiënte samen met haar geliefde had voorbereid. Maar de echte verrassing moest nog komen.

Sarcoom (een verzamelnaam voor kankergezwellen die de weefsels aantasten) is een zeldzame kanker die vooral jonge mensen treft. Bij Liza was die agressiever geworden en een darmobstructie stond een behandeling in de weg. Samen met haar vriend Wyatt besloten ze het beste te maken van de tijd die hen nog restte. Het feest werd in twee dagen gepland en meer dan 100 mensen zakten af naar Shreveport voor wat zogezegd een BBQ zou worden bij het meer. "Veel mensen waren van ver gekomen, van alle regio's uit mijn leven", aldus Liza. En ondanks de omstandigheden zat de sfeer er goed in. "Ik wilde dat die dag rond mijn huwelijk zou draaien, niet rond kanker", aldus de bruid.

Liza ging van slechts 30 minuten per dag rechtstaan naar de volle "acht uur dansen". "Ik was bezorgd, maar haar vader zei 'Nee, ze beleeft de tijd van haar leven'", zegt Liza's kersverse echtgenoot Wyatt.

Mirakel
De echte verrassing kwam echter een dag later, want de obstructie die een behandeling tegenhield bleek op miraculeuze wijze verdwenen. Oncologen startten meteen met medicatie om de tumoren onder controle te houden. Als alles goed verloopt, kan de vrouw dan in de lente een verdere behandeling ondergaan. "Vorige week dachten we nog slechts enkele weken samen te hebben. We hopen nu om de ziekte opnieuw te verslaan en de rest van ons leven samen door te brengen", aldus Liza.

De schijnbaar tweede kans inspireerde de familie van Liza een campagne te starten via GoFundMe om geld in te zamelen voor verder onderzoek naar de zeldzame ziekte. In slechts 24 uur kreeg het fonds meer dan 200.000 dollar aan donaties.

Liza hoopt vooral met haar verhaal andere kankerpatiënten een hart onder de riem te steken om de hoop niet op te geven. "Misschien slaat het nog om, en gebeurt dat niet, geniet dan van wat je hebt. Geniet van de tijd die je nog rest", klinkt het. (br.hln)


» Reageer (0)
23-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brigitte Bardot vraagt Europees verbod op dwangvoeding eenden en ganzen

Brigitte Bardot vraagt Europees verbod op dwangvoeding eenden en ganzen

http://static3.hln.be/static/photo/2014/11/9/0/20141223182148/media_xll_7364715.jpg

Voormalig actrice en dierenrechtenactiviste Brigitte Bardot heeft in een open brief aan eurocommissaris voor Gezondheid Vytenis Andriukaitis gepleit voor een Europees verbod op "de barbaarse praktijk" van het gebruik van een sonde bij eenden en ganzen voor de productie van ganzenlever.

Eerder had ook de Deense minister van Landbouw Dan Jorgensen al gepleit bij de Europese Commissie om dwangvoeding van eenden en ganzen aan te pakken. "Talrijke lidstaten hebben reeds bepalingen aangenomen. Het zou dus logisch zijn om deze teksten te harmoniseren en deze verschrikkelijke praktijk te verbieden", schrijft Bardot in de open brief.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toegewijde hond achtervolgt ziekenwagen met baasje

Toegewijde hond achtervolgt ziekenwagen met baasje

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Het personeel van een ziekenwagen in Brazilië werd onlangs verrast door een vastberaden hondje dat zijn eigenaar niet zomaar wilde achterlaten. De dakloze man had een beroerte gekregen en werd naar het ziekenhuis gebracht. Zijn trouwe viervoeter bleef echter vol hoop de wagen achtervolgen tot hij erbij mocht.

Op beelden van het voorval is te zien hoe de hond de ziekenwagen enige tijd achtervolgt door de straten van Goiana. Het kost duidelijk heel wat inspanning, maar het dier geeft niet op en het personeel - onder de indruk van zoveel toewijding - besluit de viervoeter uiteindelijk dan toch maar aan boord te laten.

Celiomar Ferreira do Couto (42), die het filmpje maakte, zei dat iedereen er even stil van werd. "Ik doe dit werk al 19 jaar en zoiets heb ik nog nooit gezien", aldus Couto volgens The Mirror. Het hondje mocht de hele rit naast zijn eigenaar zitten.

Ook in het ziekenhuis week de hond niet van de zijde van zijn baasje. Terwijl de man op een brancard ligt, zit de viervoeter geduldig naast hem te wachten.  

Het ziekenhuis heeft geen commentaar gegeven over het verblijf van de man, of hij er intussen weer bovenop is en vertrokken is met zijn huisdier. "Ik weet niet wat er gebeurd is met de hond en zijn baasje, maar het heeft me zeker hoop gegeven over de trouw en liefde die er bestaat tussen mensen en hun hond", aldus Couto. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!