Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




20-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met deze simpele truc blijven spinnen weg uit je huis

Met deze simpele truc blijven spinnen weg uit je huis

http://static0.hln.be/static/photo/2015/3/12/0/20150520114022/media_xll_7726410.jpg

Bang van spinnen? Dan ben je niet alleen, want ongeveer 1 op 5 vrouwen en 1 op 10 mannen loopt het liefst zo snel mogelijk weg bij het zien van een harige achtpoot. Maar gelukkig is er een oplossing. Met dit simpele recept willen de spinnen geen stap meer in je huis zetten. Dat we dit niet eerder ontdekt hebben!

Blijkbaar, kunnen spinnen de geur van pepermuntolie niet luchten. Vul dus een verstuiver met water en meng daar 20 druppels pepermuntolie doorheen. Schud het mengsel gedurende een minuut en spray er dan maar op los. Laat geen hoekje en scheurtje onbedekt.

Voor een nog sterker effect, kun je de pepermuntolie ook puur op wattenschijfjes deppen en die op verschillende plaatsen doorheen je huis leggen. Natuurlijk blijft de geur van pepermuntolie geen maanden hangen. Herhaal dit dus één tot twee keer per week, wil je dat de spinnen wegblijven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom elke dag vijf koppen koffie drinken goed voor je is

Waarom elke dag vijf koppen koffie drinken goed voor je is

http://static0.hln.be/static/photo/2015/7/14/14/20150518154458/media_xll_7720904.jpg

Jarenlang kregen we te horen dat koffie slecht is voor onze gezondheid. Maar de Amerikaanse adviesraad voor dieetgewoonten legt sterke bewijzen op tafel dat drie tot vijf koppen koffie per dag geen kwaad kan. Meer zelfs: het kan werken tegen zware ziektes.

Na water is koffie wereldwijd het meest populaire drankje. Maar moesten we niet net minder koffie drinken? Werd te veel koffie niet gelinkt aan kanker van de nieren en de pancreas? En zorgden te veel bakjes troost niet voor een verhoogde bloeddruk? Dat blijkt allemaal achterhaald.

Diabetes, Parkinson
Volgens de jongste richtlijnen van de Amerikaanse adviesraad richt het drinken van drie tot vijf koppen koffie (of tot 400 milligram cafeïne per deciliter) hoegenaamd geen schade aan en wijst onderzoek erop dat koffie het risico op diabetes van het type 2, de ziekte van Parkinson en hartziekten vermindert.

Opletten met energiedrankjes
Drankjes die veel cafeïne bevatten, zoals verschillende energiedrankjes, moet je echter mijden. Adolescenten moeten ze links laten liggen, volwassenen mogen ze sporadisch drinken. Ze bevatten immers genoeg cafeïne om slapeloosheid, hartkloppingen en prikkelbaarheid te veroorzaken.

Maar koffie lijkt geen kwaad te kunnen. Tenminste als je het houdt op zwarte koffie. Een analyse van 59 studies wijst uit dat koffie het risico op verscheidene kankers, waaronder die van de pancreas, lever, borst en prostaat kan verminderen. Het is nog niet mogelijk te stellen dat koffie verantwoordelijk was voor het verminderde risico. Maar het bewijs is sterker dan bij eender welk onderzoek dat een link toonde tussen koffie en toegenomen pancreaskanker. Koffie bevat meer dan 1.000 chemische stoffen, waarvan enkele sterke kankerremmers zijn.

Een andere analyse van verschillende studies bracht aan het licht dat vier koppen koffie of meer per dag het risico op een beroerte niet doe toenemen maar het precies vermindert.  Zwangere vrouwen worden aangeraden hun koffieconsumptie te beperken tot twee koppen per dag. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor eerste keer olifant geboren in Pairi Daiza

Voor eerste keer olifant geboren in Pairi Daiza

http://static0.hln.be/static/photo/2015/16/9/10/20150520065140/media_xll_7725625.jpg

"Pairi Daiza is bijzonder trots u te kunnen melden dat onze Aziatische olifant Farina in de nacht van dinsdag op woensdag, om 3.23 uur, bevallen is van een gezonde baby", zegt Tim Bouts, hoofddierenarts van het Henegouwse dierenpark, in een communiqué.

"De bevalling kwam twaalf dagen vroeger dan verwacht, maar verliep bijzonder vlot. Het kalfje stond zeven minuten na de geboorte al rechtop, wat uitzonderlijk snel is bij een olifant." Het is voor het eerst dat een olifant geboren wordt in het park. Het is nog te vroeg om geslacht en gewicht te bepalen, omdat de baby nog dicht bij de moeder blijft.

Moeder en baby hebben zich na de geboorte meteen bij de de rest van de familie gevoegd: grootmoeder Khaing Hnin Hnin (32), haar drie dochters Farina (11), Soraya (4) en Malay (2) en kleindochter Amithi (2), de eerste dochter van Farina. De vijf olifanten kwamen vorig jaar aan in het park uit de Zoo van Hannover. Vader van het kleintje is de stier Nikolai (21), die nog steeds in Hannover verblijft.

In 2013 verloor het dierenpark de zwangere olifant Ani. Aziatische olifanten zijn met uitsterven bedreigd en in het wild leven er naar schatting nog minder dan 40.000.

In totaal heeft het dierenpark nu elf Aziatische olifanten, waarvan vier kleintjes. In het Afrikaanse gedeelte verblijven nog eens twee Afrikaanse olifanten.

Voor Eric Domb, eigenaar van het park, is deze dag "even speciaal als de aankomst van de twee reuzenpanda's". "Toch gaan onze gedachten vandaag ook uit naar onze collega's in Planckendael, waar op ditzelfde moment een ander olifantje vecht voor zijn leven. We wensen hen uit de grond van ons hart alle sterkte toe." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode Neuzen Dag: VTM en Q-music helpen jongeren met psychische problemen

Rode Neuzen Dag: VTM en Q-music helpen jongeren met psychische problemen

http://static3.hln.be/static/photo/2015/11/5/11/20150520083355/media_xll_7725791.jpg

De Medialaan-zenders VTM en Q-Music organiseren in samenwerking met Belfius een nieuwe liefdadigheidsactie ten voordele van kinderen met psychische problemen. Op 5 december, Rode Neuzen Dag, presenteren zanger Koen Wauters en acteur Jonas Van Geel de grote slotshow op VTM. Ze haalden daarvoor de mosterd over het Kanaal, waar Comic Relief en Red Nose Day al jarenlang gevestigde waarden zijn.

Eén op de vijf jongeren kampt met psychische problemen: van gepest worden over eetstoornissen tot depressiviteit. Eén op de twintig jongeren heeft gespecialiseerde psychiatrische hulp nodig. Dat blijkt uit cijfers van de Koning Boudewijnstichting. "Om te vermijden dat kinderen uit de eerste groep bij de psychiater belanden, is het belangrijk dat ze erover kunnen praten. In Vlaanderen doen we dat niet genoeg omdat we sterk proberen te zijn", vertelde kinderpsychiater Peter Adriaenssens vanochtend bij de aankondiging van de actie in het Q-musicprogramma 'Ornelis & Vancoillie'.
    
Met de actie willen de initiatiefnemers in de eerste plaats het taboe rond de problematiek doorbreken. Daarvoor is humor een belangrijk instrument. "Er moet zot gedaan worden, en op een rare manier komen ze dan bij mij terecht", zegt Jonas Van Geel. Peter Adriaenssens vindt het belangrijk dat de ernstige problematiek gekoppeld wordt aan humor, de taal van de jeugd.
    
Daarnaast wordt met de verkoop van rode neuzen geld ingezameld. "Als we honderd rode neuzen verkopen, kunnen we één kind helpen", zegt Jonas Van Geel. De neuzen zullen beschikbaar zijn in alle Belfius-kantoren, maar mensen kunnen zich ook opgeven om zelf neuzen te verkopen of andere acties op te zetten om geld in te zamelen. Op 5 december volgt de slotshow, met acteurs, comedians, artiesten, sketches en parodieën én muzikale optredens. (br.hln)

Meer info op rodeneuzendag.be 


» Reageer (0)
19-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotografe ging twee jaar op pad als oud vrouwtje: Ik voelde me onzichtbaar

Fotografe ging twee jaar op pad als oud vrouwtje: "Ik voelde me onzichtbaar"

http://static2.hln.be/static/photo/2015/1/8/13/20150519170128/media_xll_7724128.jpg

Een 42-jarige fotografe uit Brooklyn in New York heeft zichzelf twee jaar lang gefotografeerd terwijl ze als bejaarde vrouw door de straten van de stad liep. Haar doel was om te ervaren hoe ouderen behandeld worden in de stad, maar ze leerde ook al snel hoe het voelt om ouder te worden.

Kyoko Hamada werd in Japan geboren, maar verhuisde op 15-jarige leeftijd naar de VS. Ze kwam naar eigen zeggen op het idee om als oudje undercover te gaan nadat ze al vrijwilliger eenzame bejaarden bezocht in New York. "Ik heb ouderen altijd interessant gevonden", vertelde ze aan The Huffington Post. "Ik krijg vaak het gevoel dat ze nog steeds in een andere tijd leven. Dat zijn de ouderen bij wie ik me afvraag hoe ze leven en met wie ik wil praten of ze naar huis wil volgen."

Met behulp van een grijze pruik, zware make-up en een nieuwe garderobe, besloot Hamada zelf een indrukwekkende transformatie te ondergaan. En zo werd haar alterego Kikuchiyo-san geboren en het 'I Used To Be You'-project geboren in 2012. "Elke fase van ons leven is een tijdelijke ervaring", zegt Hamada. "Er zijn verschillende soorten schoonheid te vinden in verschillende periodes van ons leven."

Eenzaamheid
Met haar nieuwe uiterlijk mocht Hamada aan den lijve ondervinden hoe het voelt om ouder te worden in een drukke metropool. En dat was niet altijd een negatieve ervaring: soms hielden mensen de deur voor haar open of hielpen ze haar boodschappen dragen. Een Japanse man maakte zelfs een traditionele buiging voor haar als teken van respect. Toch was het overheersende gevoel er een van eenzaamheid. "Niemand leek om me te geven of me zelfs maar op te merken. Het is sowieso heel gemakkelijk om genegeerd te worden in New York, maar als Kikuchiyo-san voelde ik me soms compleet onzichtbaar", klinkt het.

Haar ervaringen resulteerden in prachtige foto's en een boek van 99 pagina's dat ze nu hoopt te publiceren. Via Kickstarter zamelde ze al bijna de helft van de 10.000 dollar in die ze nodig heeft.

De volledige reeks foto's kan je via haar website bekijken.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewicht van Baby Q zorgwekkend laag

Gewicht van Baby Q zorgwekkend laag

http://static1.hln.be/static/photo/2015/17/3/6/20150519165720/media_xll_7724106.jpg

Het pasgeboren olifantje 'baby Q' blijft het dierenpark Planckendael zorgen baren. Het gewicht van het jong blijkt zodanig laag dat uitgebreider onderzoek zich opdringt. Zo laat het dierenpark weten op zijn blog.

Toen Baby Q op 22 april ter wereld kwam, woog het 94 kg. Vandaag blijkt het gewicht van het olifantje nog slechts 85,5 kg te bedragen terwijl dat na een maand een stevige 115 à 120 kg zou moeten zijn.

Nochtans drinkt Baby Q goed maar het jong komt niet bij. "Zouden bepaalde organen falen of is er iets anders aan de hand?", deze vragen stellen de verzorgers zich. Een eerste echo kon geen duidelijkheid scheppen.

Het UGent heeft aangeboden om Baby Q onder verdoving te onderzoeken en daar gaat Planckendael nu op in. Zo zou er uitsluitsel moeten komen over wat er met het olifantje aan de hand is en hoe het jong kan verdergeholpen worden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzameling brieven en documenten van Gebroeders Grimm online beschikbaar

Verzameling brieven en documenten van Gebroeders Grimm online beschikbaar

http://static0.hln.be/static/photo/2015/3/5/11/20150518143348/media_xll_7720691.jpg

Duizenden brieven en documenten van de Gebroeders Grimm zijn voortaan online beschikbaar. De twee Duitse wetenschappers uit de negentiende eeuw besteedden vele jaren van hun leven aan het opnemen en verspreiden van 's werelds meest bekende sprookjes.

Het digitaliseringsproject omvat ongeveer 37.000 documenten uit de nalatenschap van de familie Grimm, van geboortecertificaten tot brieven van Wilhelm en Jacob Grimm aan diverse uitgeverijen. Het materiaal werd verzameld door de universiteit van Kassel en het Hessische rijksarchief. Het rijksarchief verkreeg de originele documenten in 1947 van Marco Plock, een achterkleinzoon van Wilhelm. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer meisjes puberen veel te vroeg

Steeds meer meisjes puberen veel te vroeg

http://static3.hln.be/static/photo/2015/16/8/7/20150519071337/media_xll_7722547.jpg

Kinderartsen krijgen steeds vaker jonge meisjes over de vloer die nog voor de leeftijd van 8 jaar aan het puberen zijn. Dat zeggen kinderendocrinologen van het UZ Gent en het Jessaziekenhuis in Hasselt in Het Belang van Limburg. De artsen waarschuwen dat een vroegtijdige puberteit de groei ernstig kan verstoren en voor psychische problemen kan zorgen.

"Meisjes puberen vandaag sowieso vroeger dan pakweg twintig jaar geleden: eerder tussen 8 en 10,5 jaar", zegt Margarita Craen, kinderendocrinoloog van het UZ Gent. "Op zich is dat niet problematisch, maar meisjes die op nog jongere leeftijd - voor 8 jaar - beginnen te puberen kunnen wel problemen krijgen."

Kinderen die al op heel jonge leeftijd puberen zijn soms psychologisch en emotioneel labiel. "Ze voelen zich niet goed in hun vel omdat ze als enige van de klas al beginnende borstjes krijgen, waardoor ze het mikpunt van spot kunnen worden", zegt Craen.

Het kan ook fysieke problemen veroorzaken. "Meisjes die al op 7 jaar beginnen te puberen, zijn al uitgegroeid als ze amper tien of elf jaar zijn, waardoor ze tien tot vijftien centimeter minder groot kunnen worden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Lee Hooker & Bonnie Raitt - I'm in the mood

John Lee Hooker & Bonnie Raitt - I'm in the mood

Klik op de foto om hem te beluisteren



» Reageer (0)
18-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer kinderen en jongeren lopen herhaaldelijk weg van huis

Meer kinderen en jongeren lopen herhaaldelijk weg van huis

http://static0.hln.be/static/photo/2015/16/14/8/20150518122535/media_xll_7720343.jpg

Elk jaar lopen meer kinderen en jongeren verschillende keren weg, zegt Heidi De Pauw, algemeen directeur van Child Focus, vandaag tijdens de voorstelling van het jaarverslag. "Die jongeren zijn vaak aangewezen op overlevingsstrategieën, zoals kleine criminaliteit of bedelen", aldus De Pauw.

In totaal werden 1.020 wegloopdossiers geopend: 22 preventieve dossiers en 998 effectieve dossiers. De helft van de weglopers is tussen 13 en 15 jaar; in ruim twee op de drie dossiers was de wegloper een meisje. Opvallend is ook dat weglopers steeds langer wegblijven: in 2013 bleef 24 procent langer weg dan een week, vorig jaar was dat 27 procent. Het aantal weglopers dat terecht is binnen de 48 uur is bovendien gedaald met 4 procent. Vorig jaar liepen 121 kinderen twee tot vijf keer weg, een aantal dat elk jaar licht stijgt.

In 2014 is ook het aantal dossiers rond internationale kinderontvoeringen door een ouder gestegen tot 406 (383 in 2013), waarvan 151 preventieve dossiers. "Het cliché bestaat nog steeds dat zo'n ontvoering door de vader gebeurt, die het kind meeneemt naar een Maghrebland, maar uit de cijfers blijkt dat de moeder in 67 procent van de gevallen de (potentieel) ontvoerende ouder is en dat de bestemming voornamelijk Europa is", aldus De Pauw. "Het aandeel (Noord-)Afrikaanse preventiedossiers is wel hoog."

Child Focus opende vorig jaar ook 35 dossiers rond ontvoeringen door derden. "Die ontvoeringen gebeuren zelden door onbekenden, wel door familieleden of kennissen", zegt De Pauw. "Drie dossiers gingen over ontvoering door onbekenden. Jammer genoeg is een van de jongeren vorig jaar levenloos teruggevonden."

De organisatie benadrukt tot slot dat er extra aandacht nodig is voor de verdwijning van niet-begeleide minderjarige vreemdelingen. "Dat zijn zeer kwetsbare jongeren die riskeren het slachtoffer te worden van seksuele uitbuiting", aldus De Pauw. "We werken momenteel samen met onder meer de Dienst Vreemdelingenzaken om rond die jongeren een nieuwe strategie te ontwikkelen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verloren zussen vinden elkaar door introductierondje in les

Verloren zussen vinden elkaar door introductierondje in les

http://static3.hln.be/static/photo/2015/13/9/4/20150517164916/media_xll_7717414.jpg

Nietsvermoedend begonnen Lizzie Valverde (35) en Katy Olson (34) een les creatief schrijven aan de Columbia Universiteit. Tijdens een introductierondje merkte Katy op dat het levensverhaal van Lizzie wel erg op dat van haar leek. Ze bleken twee verloren zussen te zijn, die beiden geadopteerd waren door andere ouders.

De persoonlijke informatie over de adoptie die Lizzie deelde, bleek veel overeen te komen met hoe Katy haar adoptie had ervaren. Na de les benaderde ze Lizzie en stelde veel vragen. Het leek daardoor voor Lizzie alsof Katy haar jongere zusje kende. "Ik ken je zus niet, want ik denk dat ík je zus ben'', was de reactie van Katy volgens New York Times.

"We gingen naar een bar, bestelden bier en deelden alle details van ons leven'', vertelde Katy. Katy groeide op in Florida en Iowa, Lizzie in New Jersey. Ze bleken allebei van kippenvleugeltjes te houden en hadden allebei een gekke, kleine teen.

Lizzie heeft hun biologische moeder, Leslie Parker, al ontmoet na een lange zoektocht. Het vinden van de meisjesnaam van hun moeder was de oplossing. Het bleek een tienermoeder te zijn met een crimineel verleden, die de opvoeding van beide meisjes niet aan kon.

Biologische moeder Leslie was enthousiast te horen dat de dames elkaar na al die jaren toch nog gevonden hebben. "Het voelt alsof de cirkel weer rond is'', vertelde de moeder. "Ik wilde hen de best mogelijke toekomst bieden. Met mij was dat niet mogelijk. Als ik hen had opgevoed, hadden ze nooit de mogelijkheden gekregen die ze nu wel hadden.''

Leslie zal aanwezig zijn tijdens het afstuderen van Katy volgende week. Dan zullen de drie dames herenigd worden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met één simple test kan je nagaan hoe gezond je brein is

Met één simple test kan je nagaan hoe gezond je brein is

http://static1.hln.be/static/photo/2015/11/16/9/20150517175714/media_xll_7717659.jpg

Hoe lang kan jij op één been staan? Is dat bij jou 20 seconden of langer, dan zijn je hersenen er lang niet zo slecht aan toe.

Wetenschappers aan de universiteit van Tokyo vroegen 1.300 mannen en vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 67 jaar om op één been te staan met hun ogen open. Wie moeite had om 20 seconden te blijven staan (ongeveer een derde van de testgroep), scoorde slechter op cognitieve tests.

Die risicogroep heeft meer kans op bloedingen en problemen met kleine bloedvaten in de hersenen, die onlosmakelijk verbonden zijn met beroertes.

Yasuharu Tabara, die de studie leidde, schrijft dat "op één been staan een simpele manier is om instabiliteit te detecteren. Die instabiliteit kan het gevolg zijn van problemen in de hersenen". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Billy Joel - Honesty

Billy Joel - Honesty

Klik op de foto om hem te beluisteren





William Martin "Billy" Joel (The Bronx (New York), 9 mei 1949) is een Amerikaanse pianist, singer-songwriter en componist. Vanaf 1972 produceerde hij popmuziekhits (begonnen met de single Nocturne) tot zijn afscheid in 1993. Daarna ging hij nog af en toe op tournee (meestal met Elton John), naast het schrijven en opnemen van klassieke muziek.

Van jongs af aan had Joel sterke interesse in muziek, vooral klassieke muziek.

Hij werd hierbij geïnspireerd door onder andere Ray Charles, Dave Brubeck, Sam Cooke, The Rolling Stones, The Beatles, Otis Redding en Ludwig van Beethoven.

Joel werd op zijn veertiende jaar voor het eerst lid van een band. Ver in de jaren zestig maakte hij deel uit van de band Attila en daarna The Hassles. Ook speelde hij in pianobars onder de naam "Bill Martin". Zijn eerste soloalbum, "Cold Spring Harbor" (een referentie naar een klein dorpje aan de noordkust van Long Island (New York), overigens wereldberoemd vanwege het Cold Spring Harbor Laboratory waar ontdekker van de DNA structuur James Watson aan het hoofd staat), kwam in 1971 uit.

Joel ging op tournee met Elton John; gedurende de tournees speelden ze elkaars liederen en voerden duetten op. Joel werd in 1999 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

In januari 2007 werd bekendgemaakt dat Joel bezig was aan een nieuwe popsingle (de eerste sinds River of Dreams uit 1997). In februari kwam die single daadwerkelijk uit, getiteld All my life.



» Reageer (0)
17-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Surreëel: architect ontwerpt onderwater tennisbanen

Surreëel: architect ontwerpt onderwater tennisbanen

http://static2.hln.be/static/photo/2015/15/6/0/20150517171055/media_xll_7717530.jpg

De Poolse architect Krzysztof Kotala heeft zich van zijn meest ambitieuze zijde getoond door een futuristisch onderwater tenniscomplex te ontwerpen. De designer weet bovendien waar de zeven tennisbanen het beste tot hun recht zullen komen. Voor de kust van Dubai, waar anders?

"Het complex moet op een plek komen waar tennis echt leeft," aldus de architect. "Dubai is uitermate geschikt voor dit ontwerp." Zijn ontwerpbureau heeft ook al de eerste foto's van de tennisterreinen op de wereld losgelaten en die doen wel watertanden.

Of de plannen echt kans maken, zal nog moeten blijken. Eén feit is zeker: er is heel veel geld nodig om het project te realiseren. Kotala is dan ook volop op zoek naar investeerders want momenteel zijn die er (nog) niet.

Voor één tennisbaan is er een glazen koepel van minstens dertig meter nodig en dat is een enorme uitdaging. Ook zullen er geen boten over het complex mogen varen, menen ingenieurs die kritiek uiten op het plan. "Stel je voor dat er een anker wordt uitgegooid dat recht op de glazen koepel valt?", klinkt het. "En hoe kunnen de mensen terug aan land gebracht worden in geval van nood?" Daarnaast kunnen tennissers ook afgeleid worden door overzwemmende vissen.

Nochtans is men in het stinkend rijke Dubai niet vies van dergelijke megalomane projecten. Binnenkort wordt namelijk gestart met de bouw van een onderwater villacomplex. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leven Koning Boudewijn wordt verfilmd

Leven Koning Boudewijn wordt verfilmd

http://static1.hln.be/static/photo/2015/1/0/1/20150517133932/media_xll_7716946.jpg

Het leven van Koning Boudewijn wordt verfilmd door twee Franse filmproducenten. De casting zal volgend jaar doorgaan en de shooting is meteen erna gepland. Dat is VTM-magazine royalty te weten gekomen.

Acteur Pierre Niney zou volgens de filmmakers de perfecte koning Boudewijn kunnen zijn. Hij kreeg dit jaar een César, een Franse Oscar, voor zijn rol in de film over mode-ontwerper Yves Saint-Laurent.  

De hele reportage met meer details zie je vanavond in Royalty om 18u20. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adem inhouden vermindert pijn met 10 procent

Adem inhouden vermindert pijn met 10 procent

http://static1.hln.be/static/photo/2015/1/7/3/20150517101408/media_xll_7716528.jpg

Je adem inhouden zorgt ervoor dat je bloeddruk stijgt waardoor ons brein als reactie daarop het zenuwstelsel iets gaat verdoven. De pijngrens wordt zo verhoogd en de effectieve pijn neemt af met tien procent. Dat is de conclusie uit een onderzoek van de Spaanse universiteit van Jaén.

Voor het onderzoek werd bij 38 proefpersonen de pijngrens gemeten door met een algometer druk uit te oefenen op verschillende vingernagels. De deelnemers moesten eerst op een normaal tempo ademen, daarna moesten ze hun adem inhouden. Op dat moment daalde de pijn die ze voelden van 5,5 op tien naar 5. Geen gigantisch verschil, maar toch opmerkelijk.

Hoofdonderzoeker Gustavo Reyes del Paso verklaart dat effect in het wetenschappelijk tijdschrift Pain Medicine door de bloeddruk die stijgt wanneer mensen inademen. Druksensoren in de bloedvaten reageren op de bloeddruk die stijgt door een signaal naar hersenen te sturen dat het zenuwstelsel iets verdoofd moet worden. Daardoor wordt pijn minder goed voelbaar.

Volgens de onderzoeken houden veel mensen hun adem al automatisch in bij veel pijn, denk maar aan vrouwen die bevallen. Toch zijn deze bevindingen nuttig volgens hen voor mensen met extreme pijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is geen sneeuw, maar een wei vol spinnenwebben

Dit is geen sneeuw, maar een wei vol spinnenwebben

http://static2.hln.be/static/photo/2015/0/2/10/20150515150238/media_xll_7712290.png

Het regent spinnen in Australië. Een Australische man nam vorige week deze foto van zijn eigendom in Nieuw-Zuid-Wales, helemaal bedekt onder een laag spinnenwebben. In paniek deed hij een oproep aan mensen die hem een verklaring konden geven voor dit vreemde en angstaanjagende verschijnsel.

Wetenschappers noemen het 'engelenhaar' en het is een typische migratiemethode van spinnen. De achtpotigen klimmen daarvoor naar de top van struiken en grassprieten en maken dan een sluier van web over het landschap. Ze laten zich vervolgens door de wind vervoeren op hun zelfgemaakte witte tapijten. Voor toeschouwers lijkt het dus letterlijk alsof de spinnen uit de hemel vallen.

Keith Basterfield onderzoekt het fenomeen al jaren. Volgens hem is het een natuurlijk proces, dat bovendien enkel toegepast wordt door spinnen die niet gevaarlijk zijn. Schrikken is het vast en zeker wel. De Australische man durfde zijn huis amper uit. Gelukkig was de volgende nacht alles alweer verdwenen.

Volgens Basterfield is het weer een belangrijke trigger voor het 'engelenhaar'. "In de meeste gevallen gaat het om heldere, koele dagen met een licht briesje. Het verschijnsel doet zich ook vaak voor na overstromingen. De spinnen gebruiken hun webben dan om snel weg te komen."

Door deze migratiemethode kunnen spinnen zich over lange afstanden verplaatsen en zouden ze overal ter wereld geraakt zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miauwende kat zet camping al dagenlang op stelten

Miauwende kat zet camping al dagenlang op stelten

http://static1.hln.be/static/photo/2015/10/10/9/20150515172057/media_xll_7712604.jpg

Lekker een lang weekend relaxen op de camping, dat dachten de gasten van camping De Reebok in het Nederlandse Oisterwijk. Ze komen echter bedrogen uit: een kat verstoort de rust door al dagen achtereen te miauwen. Werkelijk alles is geprobeerd om de jonge rode kat uit de metershoge boom te krijgen maar tevergeefs. De camping is ten einde raad.

Bomvol staat de camping in het Brabantse plaatsje en uitgerekend tijdens dit topweekend kiest een verdwaalde kat ervoor om de boel op stelten te zetten. "Hij veroorzaakt behoorlijk wat heisa, maar eigenlijk is het heel sneu", verzucht campingmedewerkster Dorien van Gorkum.

Van overlast wil ze niet spreken. "Maar rustig is anders. Hij miauwt de hele dag door en niemand kan erbij". Het dier, dat vermoedelijk niet van één van de campinggasten is, zit sinds maandag in de boom. Je zou denken dat het dier honger krijgt, maar het dier wil van geen wijken weten.


De brandweer is tot vier keer toe langs geweest en zelfs een boomklimmer trotseerde de 30 meter hoge boom om het dier te redden. "De boomklimmer had hem bijna, maar de kat schrok en klom nog verder de boom in", vertelt Van Gorkum. "De brandweer kan er niet bijkomen".

Ook campinggasten hebben hun best gedaan. Volgens Omroep Brabant probeerden Floyd en Helma Braat het dier naar beneden te roepen. "Hé, schatje, kom eens", roepen ze vol vertrouwen. "Poesje, miauw, miauw!" Maar het jammerende diertje komt niet naar beneden.

En nu? Van Gorkum: "Dat weet niemand. Ik kreeg net nog een telefoontje van iemand die adviseerde de kat met een tuinslang naar beneden te jagen, maar hij zit veel te hoog, dus dat gaat niet. We wachten op de gouden tip". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Horeca steeds meer geplaagd door tafelschuimers

Horeca steeds meer geplaagd door tafelschuimers

http://static0.hln.be/static/photo/2015/0/6/2/20150517093953/media_xll_7716527.jpg

Het aantal klanten dat horecazaken verlaat zonder de rekening te betalen, is het afgelopen jaar met 24 procent gestegen. Dat meldt ondernemersorganisatie NSZ op basis van een rondvraag bij 556 diverse horecazaken. Bij 2 procent van de cafés gebeurt het zelfs dagelijks dat klanten opstappen zonder te betalen, bij 8 procent meerdere keren per week.

Het afgelopen jaar had bijna de helft (47 procent) van de horecazaken te kampen met tafelschuimers, klanten die eenmaal de drank en/of de maaltijd genuttigd is met de noorderzon verdwijnen. "Die opmars is opmerkelijk, want uit een gelijkaardig onderzoek dat NSZ één jaar geleden voerde, bleek dat toen 38 procent te maken had met niet-betalende klanten", klinkt het.

"Een aanleiding om die toename te verklaren, is er niet, al zeggen steeds meer horecazaakvoerders dat het lef bij de klanten stevig toeneemt", legt Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ, uit.

Het is bovendien niet gemakkelijk om een tafelschuimer te pakken te krijgen: 44 procent van de horecazaken slaagt er slechts af en toe in om zo iemand bij de kraag te vatten, een kwart zelfs nooit. Als ze dan toch bij de lurven worden gevat, raadt NSZ steevast aan om aangifte te doen en de politie erbij te halen. Slechts 18 procent van de horecazaken doet dat ook. "Dat is jammer, want zo kunnen die tafelschuimers gewoon aan de gang blijven", zegt Mattheeuws.

Ondertussen heeft 66 procent van de horecazaken wel al speciale maatregelen genomen om tafelschuimers te slim af te zijn. "Zo rekent 36 procent meteen af na de bestelling of het brengen van die bestelling. Ook succesvol is het nauwgezet opvolgen van alle klanten, desnoods via één medewerker die niets anders doet. Goed opgestelde camera's kunnen eveneens helpen, zeker wanneer er achteraf beelden van de delinquent nodig zijn voor de politie", luidt het nog. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chileense tiener die om euthanasie smeekte overleden

Chileense tiener die om euthanasie smeekte overleden

http://static1.hln.be/static/photo/2015/12/12/9/20150517010056/media_xll_7716159.jpg

Een ernstig ziek meisje in Chili is overleden, minder dan drie maanden nadat ze smeekte om euthanasie. De 14-jarige Valentina Maureira leed aan taaislijmziekte, en werd wereldwijd bekend na haar YouTube-oproep.

Begin februari vroeg ze de Chileense president in het filmpje om toe te staan dat er een eind aan haar lijden zou komen. President Michelle Bachelet kon niet aan haar verzoek voldoen vanwege de Chileense wet, maar ging wel bij de tiener langs in het ziekenhuis.

Maureira veranderde van gedachten over euthanasie na de reacties die ze op haar oproep kreeg. Ze zou vooral hoop hebben gekregen doordat ze patiënten had leren kennen die langer hadden geleefd met taaislijmziekte. Haar broer stierf op 6-jarige leeftijd aan de ziekte waarbij de levensverwachting laag is door ernstige luchtweginfecties. De 14-jarige tiener overleed donderdag aan longproblemen.

Op haar begrafenis kwamen gisteren honderden mensen af. Haar vader zei dat zijn dochter eindelijk 'in vrede rust'. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!