Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




27-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kan je niet stoppen met geeuwen? Een slokje water helpt

Kan je niet stoppen met geeuwen? Een slokje water helpt

http://static0.hln.be/static/photo/2015/5/4/11/20150527090015/media_xll_7745051.jpg

Natuurlijk is weinig slaap niet echt bevorderlijk als je niet de hele dag met je hand voor je mond wil lopen, maar blijkbaar geeuwen we eveneens om andere redenen. Volgens een nieuw onderzoek zouden we namelijk ook geeuwen omdat we gedehydrateerd zijn.

Uit een studie bij 300 huisdokters kwam naar voren dat patiënten die lijden aan extreme vermoeidheid meestal niet voldoende water drinken. Het resultaat? Ze geeuwen de hele dag door.

Volgens dokter Roger Henderson, adviseur van het Natural Hydration Council dat de studie begeleidde, onderschrijft deze ontdekking: "Ik zie verschillende mensen in mijn praktijk die zich continu moe voelen. Uiteraard zijn er verschillende redenen die dat zouden kunnen veroorzaken, maar een verrassende én veelvoorkomende reden is dehydratie."

Loop je de hele dag te geeuwen? Meer drinken zou dus wel eens de oplossing kunnen zijn (en ja, ook koffie, halleluja!). (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carole King - Will You Still Love Me Tomorrow

Carole King - Will You Still Love Me Tomorrow

Klik op de foto om haar te beluisteren






Carole King (9 februari 1942; Brooklyn, New York), Carole King, is een Amerikaanse singer-songwriter die in de jaren zestig hits schreef voor anderen; met en zonder haar eerste echtgenoot Gerry Goffin. Zoals daar zijn;

    Will you love me tomorrow (een hit van The Shirelles),
    Take Good Care of My Baby (Bobby Vee),
    The Loco-motion (Little Eva)
    A Natural Woman (Aretha Franklin).


» Reageer (0)
26-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifantenpopulatie op vijf jaar tijd met helft afgenomen in Mozambique

Olifantenpopulatie op vijf jaar tijd met helft afgenomen in Mozambique

http://static0.hln.be/static/photo/2015/18/13/6/20150526141541/media_xll_7743411.jpg

De olifantenpopulatie in Mozambique is in de voorbije vijf jaar als gevolg van de illegale handel in ivoor met de helft afgenomen. Dat is gebleken uit een telling van de Amerikaanse ngo Wildlife Conservation Society (WCS).

"De laatste telling toont een dramatische daling met 48 procent van het aantal olifanten over de laatste vijf jaar, met name van 20.000 naar 10.300 dieren. De afname is te wijten aan de wijdverbreide stroperij", aldus WCS in een communiqué vandaag. De telling gebeurde met het vliegtuig en op 10 procent van het grondgebied.

De ngo schat dat 95 procent van de gestorven olifanten in het noordelijke deel van Mozambique, aan de grens met Tanzania, werd gedood. In die regio liep het aantal olifanten terug van 15.400 naar 6.100 dieren.

Op het hele Afrikaanse continent worden jaarlijks naar schatting 30.000 olifanten illegaal afgeslacht om tegemoet te komen aan de vraag naar ivoor. Volgens een telling van de ngo Elephants Without Borders (EWB) blijven er nog zo'n 470.000 wilde Afrikaanse olifanten over. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze bionische lens geeft je bovenmenselijk zicht

Deze bionische lens geeft je bovenmenselijk zicht

http://static0.hln.be/static/photo/2015/18/12/4/20150526061812/media_xll_7740979.jpg

Een gezichtsvermogen dat beter is dan gewoon perfect? In de nabije toekomst zou het wel eens mogelijk kunnen zijn.

Volgens oogdokter Garth Webb zou het in de nabije toekomst voor iedereen mogelijk kunnen zijn om "tot drie keer beter te zien dan een perfect 20/20 gezichtsvermogen."

Dat zullen we dan te danken hebben aan de Ocumetics Bionic lens, een klein apparaatje dat in je oog kan geplaatst worden gedurende een pijnloze, 8 minuten durende operatie. Daarbij wordt de bionische lens dubbel gevouwen en via een kleine tube in je oog ingebracht. Eens de lens zich daar ontvouwd heeft zou je gezichtsvermogen zichzelf automatisch corrigeren, met een meer dan perfect zicht als onmiddellijk gevolg.

"Deze bionische lens is 100% veilig en veroorzaakt geen fysieke veranderingen in je oog", aldus dokter Webb. "Bovendien is deze procedure een pak veiliger dan typische laserchirurgie, omdat er niet geraakt wordt aan het gezonde hoornvliesweefsel in je oog. Daardoor zal je met deze bionische lens ook geen last hebben van veelvoorkomende problemen na laserchirurgie zoals nachtblindheid en overgevoeligheid aan licht."

Webb test momenteel de effecten van deze lens op blinde ogen. De bionische lens zou al op de markt kunnen komen in 2017. Hoeveel het ding zal kosten is momenteel nog niet bekend.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clara Cleymans is even dochter van Rubens

Clara Cleymans is even dochter van Rubens

http://static3.hln.be/static/photo/2015/15/0/12/20150526070049/media_xll_7742667.jpg

Actrice Clara Cleymans zoals je haar nog niet vaak zag: met traditionele molensteenkraag uit Rubens' tijd.

De foto is gemaakt in voor de Antwerpse expo 'Rubens privé' in het Rubenshuis. Op pinkstermaandag werd daar een groot 'Clarafeest' gehouden, genoemd naar de oudste dochter van kunstschilder Pieter Paul Rubens. Zo'n 85 meisjes en dames die Clara heten, waren erbij op het exclusieve naamgenotenfeest. De jongste Clara was slechts enkele weken oud, de oudste was 85 jaar.

Actrice Clara Cleymans was meter van het feest. Zelf is ze genoemd naar Clara Schumann, maar ook naar Clara Rubens. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Damien Rice - The Blower's Daughter

Damien Rice - The Blower's Daughter

Klik op de foto om hem te beluisteren





.
Damien Rice (Dublin, 7 december 1973) is een Ierse singer-songwriter. Hij staat bekend om zijn breekbare nummers die hij slechts met minimale instrumenten vertolkt.

Rice is begonnen in de band Juniper, die bekend is van het nummer Weatherman. In 1999 verliet hij deze band, waarna de overige leden verder gingen als Bell X1. Rice verhuist van Ierland naar Toscane (Italië), waarna hij als straatmuzikant op reis gaat door Europa. Na een jaar keert hij terug en is vastbesloten de nummers die hij geschreven heeft tijdens deze reis op een demo te zetten. Hij leent geld van vrienden en bekostigt daarmee zijn demo en stuurt deze naar producer David Arnold. Deze was gecharmeerd van zijn muziek en leende Rice genoeg geld om studio-apparatuur te kopen.

In september 2001 komt de eerste single 'The Blowers Daughter' uit die gebruikt wordt voor de soundtrack van de film Closer. De single wordt goed ontvangen en optredens volgden. In eigen beheer werkt Rice verder aan het voltooien van een compleet album, dat in februari 2002 onder de titel O uitkomt. Hij wilde geen grote platenmaatschappijen bij het album betrekken omdat hij bang was dat zij invloed op zijn muziek zouden hebben.

In 2006 brengt Damien Rice het album 9 uit. De van dit album afkomstige single 9 Crimes wordt een top 10-hit in de Mega Top 50.

In maart 2007 verlaat Lisa Hannigan, die mee de zang en gitaar verzorgde op de meeste singles (o.a. 9 crimes), de band.

In 2008 werken hij en andere bekende artiesten uit de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Zuid-Afrika aan het album Songs for Tibet, een steunbetuiging aan Tibet en dalai lama Tenzin Gyatso. Songs for Tibet verschijnt tegelijkertijd met de Olympische Zomerspelen 2008 in de Volksrepubliek China waarvan de opening op 8 augustus plaatsvindt: het album wordt namelijk op 5 augustus uitgebracht via iTunes en vanaf 12 augustus via muziekwinkels overal ter wereld. Sinds de Invasie van Tibet in 1950-1951 bezet China het land met - volgens critici - een wijdverbreide politieke, religieuze en culturele onderdrukking tot gevolg.



» Reageer (0)
25-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze avondroutine houdt je rimpels weg

Deze avondroutine houdt je rimpels weg

http://static1.hln.be/static/photo/2015/13/7/14/20150525090609/media_xll_7740974.jpg

Je kan de tijd en z'n invloed op je huid niet tegenhouden, maar gelukkig kan je wel stappen ondernemen om het hele proces wat te vertragen.

Of we nu 25 of 65 zijn, we willen er allemaal zo goed mogelijk uitzien. In vele gevallen omvat dat ook het zo lang mogelijk tegenhouden van rimpels. Begin dus vanavond nog aan je nieuwe en verbeterde avondroutine, je gezicht zal je dankbaar zijn.

1. Was je gezicht met zeep en water
Gebruik een speciale zeep voor je gezicht om alle vuil dat zich gedurende de dag op je gezicht heeft opgestapeld weer weg te wassen. Gedurende de dag stapelen make-up, olie, stof en andere vuil zich op op je gezicht, en een goede zeep is nog altijd de meest efficiënte manier om al die viezigheid er weer af te krijgen. Zeep je gezicht dus gedurende 30 seconden in, met zachte, cirkelvormige bewegingen.

2. Spoel je gezicht af
Gebruik hiervoor heel veel warm water. Zorg ervoor dat het niet heet is, maar warm, zodat de bloedvaten onder je huidoppervlak beginnen uit te zetten en je een betere bloeddoorstroming krijgt.

3. Zeep je gezicht opnieuw in en spoel opnieuw af
Op die manier verwijder je de allerlaatste restjes vuil. Spoel deze keer af met koud water, waardoor je bloedvaten opnieuw vernauwen en je je huid een handje helpt om strakker te worden.

4. Droog je gezicht af met een handdoek
Een handdoek helpt de opgehoopte dode huidcellen makkelijk te verwijderen. Beweeg je handdoek in een opwaartse beweging, tegen de zwaartekracht in. Wees niet te hardhandig, de structuur van de handdoek alleen al zorgt ervoor dat de dode huidcellen snel en efficiënt worden verwijderd.

5. Breng een verzorgend product aan
Een effectieve gezichtsroutine omvat een combinatie van een vochtinbrengende crème en een verzorgend product met vitamines en antioxidanten. Kies bij voorkeur voor een product met retinol, omdat dit bekend staat om zijn anti-verouderingseffecten.

6. Gebruik een vochtinbrengende crème
Natuurlijk wil je dat je gezicht er glad en gezond uitziet, en niet droog en vol losse velletjes. Probeer daarom zoveel mogelijk vocht in die bovenste huidlaag te krijgen. Produceert je huid niet uit zichzelf genoeg olie, dan zoek je best je heil bij vochtinbrengende crèmes. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo schadelijk zijn hoge hakken voor je gezondheid

Zo schadelijk zijn hoge hakken voor je gezondheid

http://static2.hln.be/static/photo/2015/8/5/11/20150525070907/media_xll_7740836.jpg

Na het hele debacle in Cannes rond het dragen van hoge hakken, ontstond er een omgekeerde beweging: heel wat vrouwen kiezen momenteel resoluut voor platte schoenen. Niet slecht, want hoge hakken kunnen best een schadelijke invloed hebben op je gezondheid.

Hoge hakken veranderen de manier waarop we wandelen
Langdurig hoge hakken dragen, en dat op regelmatige basis doen, kan de manier waarop we wandelen voorgoed veranderen en ervoor zorgen dat we in de toekomst last krijgen van problemen met onze botten en gewrichten. Daarnaast zijn ook likdoorns en eeltknobbels veelvoorkomende problemen bij vrouwen die regelmatig hakken dragen.

Het eerste wat je merkt wanneer je hakken aantrekt is dat het dragen van je lichaamsgewicht plots op het voorste deel van je voeten terechtkomt. Deze verschuiving heeft een verregaand effect op het functioneren van je voeten, waardoor ze minder beweeglijk worden en ze dus ook minder de schok kunnen absorberen die automatisch ontstaat wanneer je voet in aanraking komt met de ondergrond.

Die gewichtsverschuiving kan er ook voor zorgen dat er een zogenaamde doorligwonde ontstaat op de bal van je voet. Dat is vooral erg gevaarlijk voor mensen die aan diabetes lijden. Wanneer zo'n doorligwonde niet tijdig wordt behandeld kan ze namelijk voor zware complicaties zorgen zoals zenuwschade. In extreme gevallen is dan zelfs een amputatie van de voet nodig.

Stiletto's verhogen het risico om te vallen
Naast een verhoogd risico op vallen (en de daarbij horende verwondingen zoals een verstuiking of breuk) kunnen hakken er ook voor zorgen dat je spieren zich beginnen aan te passen aan je hakken. Wie regelmatig hoge hakken draagt mag zich verwachten aan een verkortte spier in de kuit, een stijve achillespees en minder flexibele enkels. Deze veranderingen in je spieren zullen dan weer leiden tot een minder efficiënt wandelpatroon, wat op zijn beurt dan weer voor problemen kan zorgen wanneer je toch besluit om platte schoenen te dragen.

Je krijgt er pijn van in je rug
Hoge hakken dragen kan ervoor zorgen dat we onze onderrug op een onnatuurlijke manier beginnen te krommen of zelfs onbewust een beetje achteruit gaan leunen. Dat kan ervoor zorgen dat we onze rug overbelasten, en dus last krijgen van rugpijn.
Vele vrouwen zullen er daarnaast mee instemmen dat een hele dag op hoge hakken rondlopen best vermoeiend is. Dit komt omdat we ons lichaam in een onnatuurlijke positie dwingen en onze spieren dus veel harder moeten werken om nog naar behoren te blijven functioneren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo raak je verlost van puistjes op je rug

Zo raak je verlost van puistjes op je rug

http://static0.hln.be/static/photo/2015/1/5/3/20150524110752/media_xll_7738473.jpg

In de zomer durven wel eens kleine, geniepige puistjes op je rug, borst en schouders opduiken. En laat de zomer nu net het seizoen zijn dat onze blote schouders al wel eens onder een jurkje of bikini komen piepen. Ervan verlost raken is niet makkelijk, maar dermatologe Monika Kiripolsky helpt ons op weg.

Rug- of borstacne komt vaker voor in de zomer omdat je dan meer zweet, en dat vuil stapelt zich op waardoor onzuiverheden ontstaan. De puistjes op die plekken zijn hardnekkiger dan op je gezicht, omdat je rug en borst vaker bedekt zijn met stof en niet kunnen ademen. Het wordt nog erger als je ook nog eens gaat sporten en veel zweet, zonder dat het zweet ergens weg kan.

Aanleg en levensstijl
"Acne op rug en borst kan jammer genoeg een erfelijke trek zijn, of veroorzaakt worden door homonen. Maar daarnaast kunnen bepaalde gewoontes ook voor meer puistjes zorgen op die plaatsen. Het dragen van spannende kledij waar je in zweet, of gaan sporten zonder meteen je bezwete T-shirt uit te doen achteraf kan acne op borst en rug veroorzaken", legt dermatologe Monika Kiripolsky uit. "Ook het gebruiken van een moisturizer met veel kunstmatige geurstoffen kan acne verergeren. Kies in plaats daarvan voor een olievrije lotion om je rug en borst te hydrateren."

Scrubspons in de vuilnisbak
Een paar belangrijke tips kunnen ervoor zorgen dat de vervelende puistjes op rug, schouders en borst verminderen. "Zorg er in de eerste plaats voor dat je meteen na het sporten onder de douche gaat, benadrukt Kiripolsky. "Zo spoel je het zweet en vuil er onmiddellijk af, zodat het niet opgestapeld raakt. Wie veel last heeft van puistjes kan een neutrale douchegel met salicylzuur gebruiken, om de huid minder te irriteren."
Een heel belangrijke tip die Kiripolsky niet genoeg kan benadrukken: dirigeer die scrubhandschoen of spons uit de douche stante pede naar de vuilnisbak. "Scrubsponzen die je in de douche laat liggen krioelen van de bacteriën, die het probleem alleen erger maken. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld rugborstels. Gebruik gewooon je handen om douchegel aan te brengen."

Goede hygiëne
Dode huidcellen verwijderen met een speciale scrub voor het lichaam kan wel helpen. "Maar gebruik geen te agressieve scrubs, want die kunnen het probleem net erger maken. Zeker voor de gevoelige huid op de borst is een milde scrub aangeraden. Het kan geen kwaad om daar een scrub voor het gezicht te gebruiken." Over het algemeen is een goede hygiëne belangrijk. Kiripolsky: "Gebruik voldoende schone handdoeken en draag propere kleren, zeker als je veel zweet in de zomer. En ookal wil je die puistjes liever verstoppen: hoe meer je rug en schouders laat "luchten", des te sneller zal je ervan verlost zijn."

Wordt het probleem echt niet beter, dan kan je een dermatoloog of dokter raadplegen. Voor hardnekkige acne bestaan er speciale crèmes of pilletjes die je van het probleem kunnen af helpen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijen bouwen baard voor Boeddha

Bijen bouwen baard voor Boeddha

http://static0.hln.be/static/photo/2015/14/4/1/20150523164325/media_xll_7737061.jpg

In de Thaise provincie Bueng Kan hebben duizenden bijen samengewerkt om een boeddhabeeld aan de tempel Wat Pa Na Dong met een sik te sieren. Een monnik zette een foto van het bijennest op Facebook, waarna het beeld 116.000 likes verzamelde en heel wat 'sa thu', het equivalent van 'amen'.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beter dan anti-rimpelcrème: lach en je ziet er jonger uit, volgens wetenschap

Beter dan anti-rimpelcrème: lach en je ziet er jonger uit, volgens wetenschap

http://static3.hln.be/static/photo/2015/16/0/9/20150522131012/media_xll_7734099.jpg

Goed nieuws, we hoeven niet langer peperdure anti-ageingcrèmes te kopen om er jonger uit te zien. Er bestaat een veel efficiëntere methode die bovendien ook nog eens helemaal gratis is: lachen.

Volgens een nieuwe studie van Nivea zorgt een simpele glimlach ervoor dat je er gemiddeld zo'n twee jaar jonger uitziet. Een bedrukte uitdrukking zou je daarentegen ouder maken, terwijl een neutrale expressie er dan weer voor zorgt dat je leeftijd status quo blijft.

Voor de studie vroegen de wetenschappers aan 2.000 mensen om de leeftijd van 12 vrouwen tussen 28 en 69 in te schatten. De gezichtsuitdrukkingen variëerden tussen gelukkig, neutraal en droevig. Volgens de resultaten werden mensen met een gelukkige gezichtsuitdrukking jonger geschat, zij met een neutrale uitdrukking kregen doorgaans de juiste leeftijd op geplakt, en diegenen die bedrukt keken werden gemiddeld ouder geschat. Concreet betekent dat dat een simpele glimlach je twee jaar jonger maakt, terwijl een bedrukte expressie je er een jaar ouder doet uitzien.

"Om iemands leeftijd te bepalen kijken we onbewust naar alle informatie die we direct voorhanden hebben, en de gezichtsuitdrukkingen spelen daarbij een belangrijke rol," verklaart pyschologe Miriam Akhtar. "In enkele woorden betekent dat dat lachende gezichten er aantrekkelijker uitzien, en aantrekkelijkheid wordt nu eenmaal geassocieerd met jeugdigheid."

Maar dat is nog niet alles. "Gelukkige mensen kunnen ook van tal van andere voordelen profiteren. Ze hebben doorgaans meer succes in het leven, zijn vitaler en leven langer," voegt Akthtar nog toe. "Daarnaast zijn ze meestal ook socialer in de omgang en zelfverzekerder." Laat die tanden dus maar zien! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook in Argentinië sterft voetballer na hartfalen op het veld

Ook in Argentinië sterft voetballer na hartfalen op het veld

http://static1.hln.be/static/photo/2015/18/14/8/20150525090422/media_xll_7740998.jpg

Het voetbal is opnieuw opgeschrikt door de plotse dood van een speler op het veld. De 27-jarige Cristian Gomez, een verdediger van de Argentijnse tweedeklasser Atletico Parana, viel gisteren tijdens de competitiewedstrijd tegen Boca Unidos de Corrientes plots neer in de 32e minuut. Hij werd op het terrein gereanimeerd maar stierf op weg naar het ziekenhuis. Alles wijst op een hartfalen.

De voorbije maand lieten met Gregory Mertens (24) en Tim Nicot (23) ook in België twee voetballers het leven na een hartfalen tijdens een wedstrijd. Basketbalclub Charleroi werd dan weer in diepe rouw gedompeld na het plotse overlijden van de Deen Rasmus Larsen (20). Hij werd twee weken geleden levenloos in zijn woning in Jumet aangetroffen. Ook Larsen stierf vermoedelijk na een hartfalen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontroerend: dochters passen het trouwkleed van hun moeder

Ontroerend: dochters passen het trouwkleed van hun moeder

Klik op de foto om de video te bekijken



Het trouwseizoen komt weer stilaan op gang, en of je nu zelf gaat trouwen of niet: fantaseren over zo'n mooie witte jurk is altijd fijn. In dit ontroerende filmpje van Buzzfeed zie je hoe dochters het trouwkleed van hun moeder passen, en hoe ze hier op reageren. 

Achter elk trouwkleed schuilt wel een mooi verhaal. Buzzfeed bracht een hoop mama's samen die het verhaal over hun trouwkleed uit de doeken doen, waarna de dochters het kleed mogen passen. De reacties van de mama's gaan van schaterlachen tot een traantje van ontroering. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.R E M - Losing My Religion

R E M - Losing My Religion

Klik op de foto om ze te beluisteren





R.E.M. was een college rock-band die in 1980 in Athens, Georgia (Verenigde Staten) werd opgericht.


In de beginjaren bouwde de band al een behoorlijke reputatie op maar de doorbraak naar het grote publiek kwam met het album Out Of Time en de hits Losing My Religion en Shiny Happy People. Losing My Religion en het van Automatic for the People afkomstige Everybody Hurts worden gerekend tot de klassiekers in de popmuziek.


» Reageer (0)
24-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles wat je moet weten over de sexy winnaar van het Songfestival

Alles wat je moet weten over de sexy winnaar van het Songfestival

http://static2.hln.be/static/photo/2015/8/2/13/20150524161823/media_xll_7738708.jpg

Vandaag staat in heel Europa één knappe man in de kijker: de Zweedse winnaar van het Eurovisie Songfestival Mans Zelmerlow. Hij veroverde de harten van de Europese kijkers met zijn populaire nummer 'Heroes'. Hij was de gedoodverfde favoriet, waar zijn knappe looks zeker en vast iets mee te maken hebben.

1. Mans Petter Albert Zelmerlow is 29 jaar, zijn moeder is een professor aan de universiteit van Lund en zijn vader is een chirurg.

2. Hij nam in 2005 deel aan de Zweedse versie van Idool, toen strandde hij op de vijfde plaats. In 2006 zette hij zijn beste beentje tijdens de Zweedse variant van 'So You Think You Can Dance', deze talentenjacht won hij wel.

3. Mans deed al verschillende keren een poging om qls Zweedse afgevaardigde naar het Eurovisie Songfestival gestuurd te worden: in 2007, 2009 en 2013, maar hij wist nooit de overwinning in de wacht te slepen. In 2010 mocht hij wel de talentenjacht presenteren.

4. De zanger tekende een platencontract bij Warner kort nadat de bazen van de maatschappij hem in de rol van Danny Zuko zagen vertolken in een productie van Grease in 2006.

5. Zijn nummer 'Heroes' was al een monsterhit in Zweden, het nummer haalde al de eerste plaats in de ultratop van het land.

6. Met zijn deelname aan 'Komen eten' zorgde Mans al voor heel wat controverse. Hij zei toen namelijk dat hij homoseksualiteit onnatuurlijk vond. "Er is niks mis mee, maar het is natuurlijker wanneer mannen en vrouwen kinderen maken." Intussen heeft hij zich al meermaals voor deze uitspraak geëxcuseerd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgeblazen gevoel? Zo krijg je in een paar minuten weer een platte buik

Opgeblazen gevoel? Zo krijg je in een paar minuten weer een platte buik

http://static3.hln.be/static/photo/2015/13/3/11/20150522211712/media_xll_7734476.jpg

Niets zo vervelend als een feestje op de planning hebben staan en even voor vertrek merken dat je er in die aansluitende jurk uitziet alsof je net een basketbal hebt ingeslikt. Geen nood, je hoeft nog niet af te bellen, want met deze tips is dat opgeblazen gevoel in no time verdwenen en heb je weer die felbegeerde platte buik.

Citroenwater
Als je maar een paar uur hebt vooraleer je in je nagelnieuwe outfit richting feestgedruis moet, dan is de snelste (en makkelijkste) oplossing citroenwater. Een glaasje water met verse citroen en een snuifje cayennepeper kan wonderen verrichten voor een opgeblazen gevoel (en buik).

Kruiden
Het kan zijn dat je buik opgezwollen is door indigestie of darmproblemen. Wat pittige kruiden kunnen daarbij helpen. Cayennepeper bevordert de spijsvertering en verlicht druk en krampen. Een theelepeltje in een drankje naar keuze en (bij voorkeur zonder bruis) geeft je instant verlichting. Geen fan van cayennepeper? Kurkuma heeft een gelijkaardige werking.


Kokoswater
Geen citroen in huis of niet weg van pikane kruiden? Drink dan wat kokoswater. Het is belangrijk dat je gehydrateerd blijft, en kokoswater houdt je vochtlevel op peil terwijl het ondertussen ook helpt tegen dat opgeblazen gevoel. Twee vliegen in één klap.

Gember
Of je nu voor gemberthee gaat of een verse smoothie met wat gember, die opgezwollen buik verdwijnt als sneeuw voor de zon. Bovendien verlicht het ook menstruatiekrampen, één van de venijnigste boosdoeners als het op een opgezwollen gevoel aankomt.

Pepermunt
Als je van de smaak houdt of liever iets anders hebt dan kokoswater of gewoon water, dan kan muntthee ook soelaas bieden.

Asperges
Sommige voedingswaren zoals asperges zijn natuurlijke diuretica die helpen om water te verdrijven. Wanneer je dus wat meer tijd hebt voor je ergens heen moet, zet je best asperges op het menu. Zorg wel dat je zeker geen zout gebruikt, want sodium werkt een opgeblazen gevoel net in de hand.

Spinazie
Ook spinazie is een goed hulpmiddeltje. Door de vezels zorgt deze bladgroente ervoor dat je spijsvertering vlotjes verloopt. Ga voor een dubbele werking door een lekkere smoothie met een aantal andere 'ontzwellende' voedingsmiddelen te maken, zoals gember, kurkuma en kokoswater.

Sport
Heb je nog een uur of twee de tijd? Haal dan even die sportoutfit van onder het stof en doe een workout in de huiskamer. Zweten helpt erg goed om die buik weer platter te krijgen (ook op lange termijn). (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze 11-jarige is waarschijnlijk het slimste kind ter wereld

Deze 11-jarige is waarschijnlijk het slimste kind ter wereld

http://static1.hln.be/static/photo/2015/3/5/1/20150524104552/media_xll_7738456.jpg

Tanishq Abraham is slim: hij heeft al drie universiteitsdiploma's, heeft zijn gedachten gezet op een Nobelprijs en wil ooit president van de Verenigde Staten worden. Aan ambitie ontbreekt het hem dus ook niet.

De nu 11-jarige Tanishq uit Sacramento werd op zijn vierde al toegelaten tot Mensa (een internationale vereniging van mensen met een hoog IQ) en begon aan hogere studies toen hij amper zeven was. Ondertussen heeft hij al studies in Wiskunde, Fysica en Talen achter de rug en hij wil ook voor een doktersdiploma gaan. In zijn vrije tijd schrijft hij blogberichten voor NASA.

Tanishq is niet de enige in zijn familie met een hoog IQ, ook zijn zus werd al op haar vierde in Mensa opgenomen. Ze werden de jongste gezinsleden die ooit tot Mensa werden toegelaten.

In een interview met KXTV zegt Tanishq dat hij geen moeite moet doen: "Als je mij iets geeft, komt er informatie over dat onderwerp in me naar boven. Mijn brein werkt gewoon zo", aldus het wonderkind. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweden wint Songfestival, België eindigt knap vierde

Zweden wint Songfestival, België eindigt knap vierde

Klik op de foto om  Måns Zelmerlöw - Heroes te beluisteren 



Na een nek-aan-nek-race met grote concurrent Rusland ging Zweden aan de haal met de trofee van de zestigste editie van het Eurovisiesongfestival. Zanger Måns Zelmerlöw werd nadat 36 landen hun punten hadden doorgegeven, uitgeroepen tot winnaar van het muziekspektakel met het nummer 'Heroes'. Zweden was vooraf al favoriet, maar de finale bleek nog wel razend spannend. Loïc Nottet eindigde op een schitterende vierde plaats.
Zangeres Polina Gagarina vertegenwoordigde Rusland met het vredeslied 'A Million Voices'. Aan het begin van de puntentelling leek het erop dat Italië zich ook in de strijd zou mengen met het opera-trio Il Volo, maar al snel werd duidelijk dat Rusland en Zweden het met elkaar zouden uitvechten. Een tijdlang ging Rusland aan de leiding. Tegen het eind stond Zweden bovenaan en liep het land steeds verder uit.

Italië werd derde. België deed het uitstekend met Loïc Nottet, die eindigde op de vierde plek, de beste prestatie voor ons land sinds 2003. Toen strandde Urban Trad met 'Sanomi' op een tweede plaats. België kreeg in totaal 217 punten. Onder meer Frankrijk, Nederland en Hongarije gaven Nottet de maximumscore, Zweden en Rusland gaven elk tien punten. Als vijfde eindigde Australië, dat als gast mee mocht doen vanwege het 60-jarige jubileum van het songfestival. Met 196 punten eindigde het dus in de kopgroep.

De 28-jarige Måns Zelmerlöw uit Zweden gold met zijn nummer 'Heroes' al voordat het jaarlijkse festijn losbarstte als topfavoriet voor de winst.
Nadat hij op het podium in de Wiener Stadthalle de trofee in ontvangst had genomen, maakte hij van de gelegenheid gebruik om voor het oog van ruim 200 miljoen tv-kijkers nog even iets recht te zetten. Zelmerlöw raakte in Wenen immers in opspraak om homofobe uitspraken die hij eerder zou hebben gedaan. In de live-uitzending zaterdagnacht zei hij: "We zijn allemaal helden. Van wie we ook houden en wat we ook geloven."

Het gastland Oostenrijk eindigde roemloos onderaan met nul punten. Ook Duitsland kreeg geen enkele stem. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondje gered na bijna drie weken onder betonnen vloer

Hondje gered na bijna drie weken onder betonnen vloer

http://static0.hln.be/static/photo/2015/2/2/2/20150523192603/media_xll_7737467.jpg

Wel sterk vermagerd en uitgedroogd, maar hondje Happy is verder gezond na twintig dagen onder een betonnen vloer te hebben gezeten van een oude schuur. Dat bevestigde eigenaar Arno van den Brandt uit het Nederlandse Lieshout vandaag na een bericht in de Gelderlander.

"Ik ben zadelmaker en altijd op pad. Op 2 mei was ik bij een klant maar toen ik klaar was om naar huis te gaan kreeg ik de hond niet gevonden", vertelt hij tegen dagblad de Gelderlander.

Hij schakelde zelfs een rioleringsbedrijf in. "We hadden het vermoeden dat hij in een konijnenhol was gekropen en vast zat. Met een camera is gezocht, maar daar zat hij niet".

Oproep
Er werd op Facebook een oproep gedaan om mee te zoeken naar Happy. Er werd zelfs een beloning uitgeloofd van 350 euro. "We werden zelfs gebeld door mensen die hem hadden zien lopen. Dat kon dus niet. Want al die tijd zat hij onder die vloer".

Totdat de eigenaren van die schuur gepiep hoorden en in een klein gat in de vloer keken. "Ze zagen zijn neus". Het gat werd groter gemaakt en Happy kon wordenbevrijd.

Eten en drinken
Hoe Happy het 20 dagen uitgehouden heeft, is onduidelijk. "20 dagen zonder eten kan wel, maar zonder drinken?" Het beestje maakt het goed al is hij wel afgevallen. "Hij woog 6,7 kilo, nu nog maar 4,5 kilo. Volgens de dierenarts hoeft hij alleen maar op krachten te komen". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Pierre Van Rossem: Spijt dat ik mijn vrouw zo vaak bedrogen heb

Jean-Pierre Van Rossem: "Spijt dat ik mijn vrouw zo vaak bedrogen heb"

http://static0.hln.be/static/photo/2015/3/13/9/20150524073202/media_xll_7738209.jpg

Net voor zijn zeventigste blijft er van Jean-Pierre Van Rossem voornamelijk een melancholische man over. Als hij nu terugkijkt op zijn leven heeft hij voornamelijk spijt van hoe hij zijn overleden vrouw Nicole heeft behandeld, vertelt hij vandaag in Het Nieuwsblad op Zondag.

Volgens Jean-Pierre Van Rossem zou zijn leven er heel wat anders hebben uitgezien moest hij besloten hebben professor in de informatica te worden. Na een bewogen carrière als zakenman en politicus is hij het beu altijd aan zijn dagen als oplichter herinnerd te worden. Dat is een van de redenen waarom hij ons land zo graag wil verlaten voor Nederland. De econoom is ons land zo beu dat hij zelfs van nationaliteit wil veranderen. 

Maar waar Van Rossem het meeste spijt van heeft, zijn zijn amoureuze escapades en zijn machogedrag. Jean-Pierre was lang getrouwd met Nicole Anys, maar het was geen geheim dat hij het niet zo nauw nam met trouw. Hij bedroog haar ettelijke keren met bekende en minder bekende dames. Nu, aan het einde van zijn leven, beseft Van Rossem dat in zijn tweede huwelijk hiermee een grote fout heeft gemaakt.  (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!