Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




13-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charlotte, de pinguïn die niet durft zwemmen

Charlotte, de pinguïn die niet durft zwemmen

http://static2.hln.be/static/photo/2015/5/1/0/20150713070337/media_xll_7865340.jpg

De meeste pinguïns plonzen al rond in water nog voor ze goed en wel hun donsveren kwijt zijn. Een zwemvogel met aquafobie lijkt dan ook onmogelijk, maar blijkbaar bestaan ze toch. Daar is Charlotte het levende bewijs van.

Normaal gezien leren pinguïns zwemmen door naar hun ouders te kijken. Het is immers nogal moeilijk om aan eten - vis - te geraken zonder het water in te duiken. Charlotte is echter nogal verwend op dat vlak: ze leeft al sinds ze uit het ei kroop in een dierenpark in Gloucestershire, en is het gewoon dat de verzorgers haar portie vis tot bij haar brengen.

Toen de verzorgers merkten dat kleine Charlotte haar uiterste best deed om haar veren droog te houden, riepen ze de hulp in van surrogaatvader Alistair Keen, die haar met de fles opvoedde. Met behulp van een duikbril en een snorkel geeft hij de pinguïn nu zwemlessen, en die lopen volgens het park best goed. Min of meer toch. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dame met pit (101) is 's werelds oudste abseiler

Dame met pit (101) is 's werelds oudste abseiler

http://static3.hln.be/static/photo/2015/0/6/0/20150713081157/media_xll_7865430.jpg

We mogen allemaal hopen dat we zo oud worden als Doris Long (101), en dat we dan ook nog eens haar fut hebben op die leeftijd. De dame voerde dit weekend zonder verpinken een rappel uit en vestigde daarmee een wereldrecord.

"Het waaide nogal, dus ik schommelde wel wat", aldus een gelukkige Doris na haar rappel dit weekend. Ook het typische Britse koude weer - compleet met regen - hield haar niet tegen. "Ik heb ervan genoten. Het was het meer dan waard!"

De eeuweling liet zich van de Spinnaker Tower in Portsmouth zakken; geen sinecure op haar leeftijd. Ze zette de prestatie vorig jaar al eens neer, maar dat koelde haar zin voor avontuur duidelijk niet. "Het was dit jaar veel moeilijker dan vorig jaar", aldus Doris. "Vooral door de wind." Angst heeft de kranige dame echter niet. "Ik ben nooit bang geweest. Ik heb gewoon een rustig karakter." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De operatie redde zijn lichaam, maar veranderde hem in een vreemde

De operatie redde zijn lichaam, maar veranderde hem in een vreemde

http://static3.hln.be/static/photo/2015/8/9/2/20150713101759/media_xll_7865552.jpg

Ze noemen het 'de moeder aller operaties': een 10-uur durende marathon waarbij alle organen kankervrij gemaakt worden. Schrijfster Sonya Lea vertelt in haar memoires 'Wondering Who You Are' hoe de ingreep haar man in een totale vreemde veranderde: van een uitbundige dominante man tot een stille, teruggetrokken persoon die zelfs niet meer wist wat seks was.

Sonya Lea leerde Richard Bandy kennen toen ze 17 was op haar schoolbal in Ontario. De knappe man had net een debatwedstrijd gewonnen en had zo een trip naar Canada verdiend. Lea werd haast op slag verliefd op de grote, innemende man. "Hij was een kracht waar je rekening mee moest houden", vertelt ze aan News.com.au. Hij vroeg haar nummer, en dat was dat: het koppel werd onafscheidelijk en vierde deze zomer zelfs haar 32ste huwelijksverjaardag.

Het was niet altijd even gemakkelijk: twee kinderen opvoeden, verhuizen naar Seattle. Richard werkte te hard als fysiotherapeut, en Sonya worstelde een tijdje met alcoholisme. Maar ze hielden van elkaar en konden samen alles aan. Of dat dachten ze toch, want hun grootste uitdaging moest nog komen. In 2000 werd bij Richard een zeldzame vorm van kanker vastgesteld waarbij kankercellen zich aan het laagje slijm rond de organen hechten. Hij onderging vastberaden chemo en een operatie, en dacht dat het hoofdstuk daarmee afgesloten was.

Drie jaar later was de kanker echter terug, en de artsen planden een gevaarlijke en zware ingreep, die ook wel de 'moeder aller operaties' wordt genoemd: Richard werd opengesneden van bekken tot borstbeen, waarna de chirurgen wel tien uur lang alle organen een voor een schoonmaakten. Het liep echter niet zoals gepland: een van de organen werd geraakt, waarna een zware interne bloeding optrad. Een ongeluk met zware gevolgen, aangezien het ziekenhuis het probleem pas laat opmerkte. Na vier minuten zonder zuurstof treedt er al sterfte in de hersencellen op; Richard was levenloos voor minstens tien minuten.

"De man die mij alles van seks leerde, was weer maagd"
Toen Richard wakker werd na de operatie, wist Sonya meteen dat er iets niet helemaal pluis was. "Zelfs met zuurstofmasker en groggy van de operatie kon ik zien dat zijn blik vlak en onthecht was, en ik herkende zijn handschrift niet", schrijft ze. Artsen vermoedden dat de zware narcose er voor iets tussen zat, maar de veranderingen bleven. "Hij herinnerde zich bepaalde feiten: zijn naam, mijn naam, de naam van de president. Maar zodra we vroegen naar diepere en complexe herinneringen, was hij leeg. Hij ging van een sterke, dominante persoonlijkheid naar een stille, apathische, onderdanige man."

Sonya beschrijft het alsof ze een kind opnieuw moest opvoeden. "Hij was echt alles kwijt: herinneringen, basiskennis, sociale patronen en gewoontes... Ik moest hem erop wijzen dat hij niet mocht boeren in het openbaar, en dat hij zich moest bedekken waar onze dochter bij was. Hij wist niet meer dat het niet netjes is om mensen aan te staren, en huilde bijna elke dag." Na heel wat intensieve therapie ontwikkelde Richard weer een karakter, maar het was een heel ander dan ervoor. "Hij noemde me 'lieveling', iets wat hij vroeger nooit deed, en sliep opgekruld op zijn zij in plaats van op zijn rug. Hij at ook opeens graag spruitjes, iets wat hij vroeger niet binnenkreeg."

Zelfs seks was iets helemaal nieuws. "Zes weken na de operatie nam hij me 's nachts vast, en ik kroop boven op hem. Ik zag aan zijn gelaat dat hij een hele nieuwe ervaring had. Hij wist niet wat ik zou doen, hoe het zou zijn als we elkaar aanraakten. Toen ik hem vroeg of hij zich seks herinnerde, zei hij van niet. De man die mij alles van seks had geleerd, was weer maagd geworden; mijn man was niet langer mijn man."

"We werden opnieuw verliefd"
Sonya zakte weg in een diepe depressie. "Ik had echt gedacht dat hij zich plotsklaps alles weer zou herinneren wanneer we de liefde bedreven." Pas toen ze zich erbij neerlegde dat hij nooit meer de oude zou zijn, ging het stilletjesaan beter. Richard stortte zich met hart en ziel op zijn genezing, en kon uiteindelijk weer aan het werk als fysiotherapeut. Met de hulp van Sonya vond hij opnieuw een plaatsje in de maatschappij.

"Het duurde bijna tien jaar, maar we werden opnieuw verliefd op elkaar. Hij is niet meer de indrukwekkende man van vroeger, en hij herinnert zich nog steeds niet alles, maar ik hou van de man die hij nu is: vrijgevig, gevoelig, zeer aanhankelijk. Een man die zijn vrouw doodgraag ziet. Ik denk niet dat ik voor zo'n man gevallen zou zijn toen ik 17 was, maar ik voel mij erg aangetrokken tot de man die hij nu is." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Dode' baby komt tot leven tijdens begrafenis

'Dode' baby komt tot leven tijdens begrafenis

http://static1.hln.be/static/photo/2015/12/7/2/20150713104358/media_xll_7865822.jpg

Ontsteltenis én grote opluchting alom tijdens de begrafenis van een baby in Kenia. Het jongetje, dat eerder officieel dood was verklaard door de artsen, begon plots te lachen in zijn doodskist toen een familielid voor een laatste keer naar hem ging kijken.

De baby was vorige week zondag geboren. Omdat hij twee maanden te vroeg ter wereld kwam, werd de kleine spruit naar het ziekenhuis van Bondo overgebracht. Ondanks het feit dat het kindje er met de beste zorgen werd omringd, haalde hij het niet. De dokters konden niet anders dan zijn dood vaststellen.

Laatste groet
Het kind zou vorig weekend ten grave gedragen geworden. Een tante wilde het jongetje nog een laatste maal begroeten. Tot haar immense verbazing zag zij het kindje glimlachen in zijn doodskist.

De vader spoedde zich naar het hospitaal om zijn vrouw het goede nieuws te melden. Zij barstte begrijpelijkerwijs uit in tranen van geluk. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pete Townshend - Face the Face

Pete Townshend - Face the Face

Klik op de foto om hem te beluisteren

Peter Dennis Blandford ('Pete') Townshend (Chiswick, Londen, 19 mei 1945) is een Engelse rockgitarist, -zanger, -songwriter en -componist die vooral bekend is door zijn rol als gitarist en belangrijkste songwriter van de Britse rockband The Who.

De carrière van Pete Townshend met The Who beslaat een periode van meer dan veertig jaar, waarin deze uitgroeide tot een van de grootste en invloedrijkste rock-'n-rollbands ter wereld. Townshend schreef in zijn rol als primaire songwriter meer dan honderd nummers voor de elf studioalbums die The Who maakte, bijvoorbeeld de grootste delen van de rockopera's Tommy en Quadrophenia en tientallen nummers die verschenen op singles, bonusnummers op heruitgaven en nummers van verscheidene rariteitencollecties, zoals Odds and Sods. Hoewel hij het bekendste was als gitarist, heeft Townshend op verschillende albums (zowel solo als met de band) ook instrumenten als de basgitaar, drums en piano bespeeld.

Pete Townshend is een volgeling van de Indiase religieuze goeroe Meher Baba, wiens spirituele leringen hem in het openbaar hebben doen afstappen van zijn drugsgebruik. Tijdens zijn solocarrière, waarin hij slechts sporadisch actief is (geweest), kreeg Townshend de kans om te spelen met zowel een van zijn grote helden, John Lee Hooker, als verschillende muzikanten uit de rockwereld, onder wie David Gilmour, Simon Phillips, Pino Palladino en Ronnie Lane.

Townshend is een voorstander en donateur van verschillende liefdadigheids- en andere filantropische doeleinden. Ook omdat zijn luistervermogen gedurende de afgelopen jaren flink verminderd is als gevolg van uitbundige blootstelling aan harde muziek uit koptelefoons en tijdens concerten, heeft Townshend geholpen om de organisatie Hearing Education and Awareness for Rockers op te starten.

In 2003 werd hij door de politie officieel gewaarschuwd, omdat hij op internet een kinderpornosite zou hebben bezocht, maar na een artikel in The Guardian, waarin hij werd vrijgepleit, werd hij vrijgesproken. In 2006 bracht hij met The Who het eerste album met nieuw materiaal sinds 25 jaar uit en begon met hen een lucratieve en succesvolle wereldtournee.


» Reageer (0)
12-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miljoen dollar vindersloon voor schoenen 'Wizard of Oz'

Miljoen dollar vindersloon voor schoenen 'Wizard of Oz'

http://static0.hln.be/static/photo/2015/7/10/10/20150712020512/media_xll_7863955.jpg

Een anonieme fan heeft een beloning van 1 miljoen dollar uitgeloofd voor het terugbezorgen van de rode glitterschoenen uit de film 'The Wizard of Oz'. Dat hebben Amerikaanse media gemeld.

De schoenen werden in de film uit 1939 gedragen door Judy Garland. Het is in augustus tien jaar geleden dat de schoenen werden gestolen uit het Judy Garland Museum in Minnesota. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vader bouwt imposante schommel zodat ook dochter in rolstoel kan genieten

Vader bouwt imposante schommel zodat ook dochter in rolstoel kan genieten

https://fbcdn-vthumb-a.akamaihd.net/hvthumb-ak-xpf1/v/t15.0-10/s851x315/11189051_992913760742789_2075556795_n.jpg?oh=53f9513ce1ee0dcb2536924c638325ab&oe=5652F853&__gda__=1444532590_5e079c1a7d9ce74714c78ae1bb6aaad4

Wat te doen met een dochter die door haar zware handicap nog nooit het plezier van een schommel kon ervaren? Dan bouw je toch gewoon een stevig exemplaar waar ze zelfs met haar rolstoel op kan. Eindelijk voelt Mary Nelson nu de wind door haar haren blazen.

Het meisje sukkelt met een vorm van spieratrofie, waardoor de geavanceerde vierwieler en het beademingsbuisje onmisbare attributen geworden zijn. De dichtstbijzijnde rolstoelvriendelijke speeltuin lag echter meer dan vijftien kilometer verderop.

Vader Ryan bleef niet bij de pakken zitten. Met zijn kennis van machinebouw bedacht hij een mechanisme dat zowel zijn dochter als de 200 kilo zware rolstoel zou kunnen dragen.

"Dit is geweldig!"
De man in kwestie werd vorig jaar door een website rond ouderschap verkozen tot 'beste papa'. Het geldbedrag dat daaraan verbonden was -900 euro- gebruikte hij om 250 kilo timmerhout, bouten en nog wat ander gerief aan te kopen. In één dag zette hij de indrukwekkende constructie vervolgens op poten.

"Dit is geweldig", riep Mary bij haar eerste wiebelervaring uit. En het mooiste van al? Ze kan er samen met haar broers, zus én vriendjes van genieten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vettige hoofdhuid? Dit doe je eraan

Vettige hoofdhuid? Dit doe je eraan

http://static1.hln.be/static/photo/2015/7/12/14/20150712062754/media_xll_7863974.jpg

Iedereen die last heeft van een vettige hoofdhuid weet hoe lastig het is om het ene moment rond te lopen met net haar, terwijl het schijnbaar enkele seconden later al omgetoverd wordt in een vettig boeltje. Dit is wat je eraan doet.

"De reden waarom je jaar vettig wordt is omdat de talgklieren op je hoofdhuid teveel talg produceren", aldus haarstilist Angelo David Pisacreta. "Die extra talg druipt dan als het ware naar beneden langs je haarpijlen, waardoor ze er vettig uitzien."

Een overvloed aan talg produceren kan tal van verschillende oorzaken hebben, waaronder je genen, een hormonaal onevenwicht, luchtvochtigheid, je dieet of zelfs een specifieke ziekte.

Om een vettige hoofdhuid thuis aan te pakken raadt Pisacreta aan om eerst en vooral minder shampoo te gebruiken. Omdat shampoo je haar van zijn natuurlijke vettigheid ontdoet, zal je hoofdhuid meer talg gaan produceren om het vettig te houden. "Je haar elke dag wassen kan je hoofdhuid irriteren, je haar dehydrateren en je haarkleur sneller dof laten lijken", aldus Pisacreta. "Wanneer je je haar wast, is het echter wel belangrijk dat je twee keer shampoo gebruikt en telkens goed uitspoelt, om alle restanten van haarproducten die je doorheen de dag gebruikt weer te verwijderen. Probeer ook leave-in conditioners en haarolie te vermijden, omdat die je haar alleen maar vettiger maken."

Wanneer je begint met het gebruik van minder shampoo zal je haar er inderdaad vettig uitzien. "Gebruik dan een droogshampoo, om toch toonbaar voor de dag te komen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agent slaat straatarme dievegge niet in de boeien, maar koopt luiers en schoenen voor haar dochters

Agent slaat straatarme dievegge niet in de boeien, maar koopt luiers en schoenen voor haar dochters

http://static1.hln.be/static/photo/2015/3/1/0/20150712092405/media_xll_7864065.jpg

Toen de Amerikaanse agent Mark Engravelle vorige week opgeroepen werd voor een diefstal in supermarktketen Walmart dacht hij dat het zou gaan zoals bij elke andere winkeldiefstal. Maar de dievegge bleek een werkloze weduwe met zes dochters, die in haar auto woont en de grootste moeite heeft om de eindjes aan elkaar te knopen sinds haar echtgenoot een aantal jaar geleden onverwachts omkwam. Mark liet zich van zijn meest menselijke kant zien en besliste de moeder niet te arresteren wegens diefstal. En hij ging nog een stap verder...

Sarah Robinson had onder andere luiers, kleren, schoenen en vochtige doekjes gestolen toen ze op 6 juli betrapt werd in de winkel in Roeland Park, in de Amerikaanse staat Kansas. Het ging om spullen voor haar kinderen, zes meisjes tussen tussen 2 en 15 jaar.

Toen politieagent Mark ter plaatse kwam, zag hij dat sommige van de kinderen geen schoenen droegen en smerige voeten hadden. Gevraagd naar haar situatie begon Sarah onmiddellijk te huilen. "Mijn hart stopte met kloppen. Ik wist niet wat ik moest doen of zeggen, dacht dat ik naar de gevangenis zou gaan", zei Sarah aan ABC News.

Mark liet zich van zijn meest menselijke kant zien en besliste om de vrouw niet te arresteren.

En hij ging nog eesn stap verder. Nadat de zaak afgehandeld was, ging Engravalle terug de winkel binnen en kocht de luiers, doekjes en kleren die de moeder eerder gestolen had voor haar kroost. De kinderen mochten op kosten van de agent ook nieuwe schoenen kiezen.

"Engravelle heeft zelf twee kinderen. Hij moest denken aan hen en vond dat het de juiste beslissing was", aldus een collega van de politieman.

De weldoener zelf zei in een interview met CBS News: "We waren allebei in tranen en konden niks uitbrengen. Zij zei 'dank je'. Een blik op de gezichten van de meisjes en hun nieuwe schoenen was genoeg. Meer moest er niet gezegd worden. Het was een daad van wederzijds begrip."

Hij gaf haar evenwel een boete wegens diefstal. Toch is de moeder de man enorm dankbaar. Sinds het incident willen velen haar helpen. Er wordt uitgekeken naar een woning voor het gezin en Sarah hoopt snel werk te vinden. "Er bestaan niet genoeg woorden om hem (Mark, nvdr.) te bedanken. Ik schaam me dat ik gestolen heb, maar hij kon niet liever geweest zijn voor m'n meisjes. Mijn dochters en ik zijn hem eeuwig dankbaar." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Status Quo - Rockin All Over The World

Status Quo - Rockin All Over The World

Klik op de foto om hun te beluisteren





Status Quo is een Britse rockband, opgericht in 1962 door Alan Lancaster en Francis Rossi.


Status Quo, Ook wel bekend als The Quo of gewoon Quo, is een Engelse rock band wiens muziek gekarakteriseerd wordt door een sterke boogie en boogie-woogie stijl. De wortels van de groep lagen bij "The Scorpions" opgericht door schoolgangers Francis Rossi en Alan Lancaster in 1962. Na diverse lineup veranderingen, werd de band eind 1967 "The Status Quo", hetgeen uiteindelijk "Status Quo" werd in 1970. Ze hadden uiteindelijk meer dan 60 bekende hits in het Verenigd Koninkrijk, meer dan welke andere rock band ook in de geschiedenis. 22 van hun singles bereikten de top tien in het Verenigd Koninkrijk.



» Reageer (0)
11-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie durft zijn intrek te nemen in deze capsules 122 meter boven de grond?

Wie durft zijn intrek te nemen in deze capsules 122 meter boven de grond?

http://static1.hln.be/static/photo/2015/15/3/6/20150711164431/media_xll_7863336.jpg

Avonturiers die op een unieke plek willen logeren, kunnen nu boven de Peruaanse Andes overnachten in capsules. Hoogtevrees heb je beter niet, want je moet met een ladder 122 meter hoog klimmen om de capsules te bereiken.

De drie capsules, 24 bij 8 meter groot, zijn gemaakt van polycarbonaat en aluminium en kunnen acht personen herbergen. Ze hangen boven de Heilige Vallei nabij de stad Cuzco. De regio staat bekend om de prachtige vergezichten, kleine dorpjes en levensgevaarlijke wegen.

Het Peruaanse reisagentschap Natura Viva vraagt 300 dollar (270 euro) per nacht. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verpotten kan de pot op: deze bloempot groeit mee met je planten

Verpotten kan de pot op: deze bloempot groeit mee met je planten

http://static2.hln.be/static/photo/2015/17/16/1/20150711081727/media_xll_7861666.jpg

Wie een hekel heeft aan planten verpotten zal ongetwijfeld blij zijn met de uitvinding van de Britse designstudio Ayaskan. Het bedrijfje ontwikkelde een speciale bloempot - geïnspireerd op de Japanse origamikunst - die vanzelf meegroeit met je planten. Ze gaven dit project de toepasselijke naam Growth, en willen hiermee aandacht vragen voor duurzaamheid.

Het hoofddoel van dit ontwerp van Ayaskan is niet zozeer om ons het vervelende klusje van planten verpotten te besparen, maar wel om ons te doen stilstaan bij duurzaamheid. Deze bloempot maakt het hele groeiproces van een plant mee, gaande van een zaadje tot een volwaardig plant. De pot past zich aan aan de hoeveelheid potgrond en de ruimte die de plant nodig heeft, en vouwt zich origamigewijs steeds groter uit.

De idee erachter is dat in de natuur alles voortdurend evolueert, groeit en zich aanpast, leggen de ontwerpers uit op hun website. Na het leven sterft natuur af, maar wordt het wel hergebruikt, bijvoorbeeld als meststof. Een productieproces in een fabriek daarentegen gaat van bouwen naar gebruiken, en daarna weggooien. Daar willen deze designers tegenin gaan door de bloempot opnieuw bruikbaar te maken, wat beter past bij de filosofie van planten en de natuur. 

De bedenkers zijn momenteel aan het onderhandelen met productontwikkelaars om de bloempot op de markt te brengen. Ze hopen binnen enkele maanden deze groeiende bloempot ook effectief te kunnen verkopen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100 jaar mannenmode in minder dan drie minuten

100 jaar mannenmode in minder dan drie minuten

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Eerder passeerden al enkele timelapse-video's die de vrouwenmode en het schoonheidsideaal in beeld brachten. Deze keer is het de beurt aan de mannen. Bekijk hier wat er allemaal veranderd is in de afgelopen 100 jaar, van de nette kostuums in de roaring 20's over de iconische 'Grease' look in de 50's tot de hipster van vandaag. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het geheim voor lange lokken? Koolhydraten eten

Het geheim voor lange lokken? Koolhydraten eten

http://static1.hln.be/static/photo/2015/2/1/13/20150708115400/media_xll_7854868.jpg

Eindelijk goed nieuws voor de koolhydraten, de voedselgroep die altijd een beetje als het mindere broertje van de voedingsindustrie beschouwd werd. Vanaf nu staan ze namelijk niet alleen meer bekend als dikmakers, maar als dé voedingsgroep bij uitstek die je langere lokken geeft.

Wie droomt van lange lokken kan maar best snel wat koolhydraten naar binnen werken. Complexe koolhydraten als aardappelen, volkorenbrood en pasta zouden immers goed zijn voor de snellere groei van je haar.

De verklaring daarvoor? De cellen in je huid en haar zijn de snelst wisselende van heel je lichaam. Dat wil zeggen dat ze erg gevoelig zijn voor het krijgen van de juiste voeding. Anders breken ze gemakkelijker uit elkaar en worden ze afgestoten.

Complexe koolhydraten bieden het juiste soort voeding voor die cellen, waardoor je haar van binnenuit geholpen wordt bij het groeien. De eiwitten worden namelijk gebruikt als brandstof, waardoor de cellen die zorgen voor de haargroei zich sneller herstellen en groeien. De volgende keer dat je twijfelt tussen een pasta en een salade, kies je dus maar beter voor de eerste optie. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laura Pausini - Strani Amori

Laura Pausini - Strani Amori

Om haar te beluisteren druk op de foto








Laura Pausini (Faenza, Ravenna, 16 mei 1974) is een Italiaanse zangeres die immens populair is in de Italiaans- en Spaanssprekende wereld. Ze heeft ook veel aanhang in België en Nederland. Ze zingt vooral romantische liedjes, niet alleen in het Italiaans maar ook in het Spaans, Portugees (met Gilberto Gil) en Engels. Zij heeft een warme krachtige stem met een groot stembereik. Haar nummers gaan vooral over de liefde, maar Laura zingt ook over vrede, armoede en racisme.




» Reageer (0)
10-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koppeltje drijfnat door hagelstorm minuut na deze imposante trouwfoto

Koppeltje drijfnat door hagelstorm minuut na deze imposante trouwfoto

http://static0.hln.be/static/photo/2015/17/10/10/20150710114307/media_xll_7860640.jpg

De meeste jonggehuwden gruwelen van stormweer op hun grote dag, vooral op het moment dat de trouwfoto's genomen worden. Voor de Canadezen Helen en Owen zorgde een aankomend noodweer net voor een van de meest spectaculaire trouwfoto's die je je maar kan inbeelden.

Fotograaf Cassie Molyneaux legt op Facebook uit hoe een minuut nadat het kiekje geschoten werd de hemelsluizen opengingen en een zware hagelstorm uitbrak. De geliefden, fotograaf en bruidsjonkers zetten het op een lopen naar hun voertuigen, maar werden toch kletsnat. In de nabijgelegen woning van Helen werd haar trouwkleed drooggeblazen met een haardroger en haar kapsel weer in de plooi gelegd door de bruidsmeisjes. De mannen stopten hun zeiknatte kostuums in de droogkast.

Ongeveer een halfuur na de plensbui zag iedereen er opnieuw spik en span uit en ging het trouwfeest van start.

Het was een memorabel moment, zegt Cassie op Facebook. "Iedereen begon hysterisch te lachen." Ze bedankt verder in haar post een aantal mensen, onder wie ook de mannen die geholpen helpen om haar apparatuur te beschermen tegen de kletterende ijskorrels.

De huwelijksfoto werd maandag genomen in het Tom Campbell's Hill Natural Park, in het Canadese Calgary, weet Metro UK. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babyleeuwtje in Pairi Daiza overleden

Babyleeuwtje in Pairi Daiza overleden

http://static2.hln.be/static/photo/2015/14/1/10/20150710111640/media_xll_7860580.jpg

Droevig nieuws uit Pairi Daiza. Daar is babyleeuwtje Mara overleden. Ze werd vorige week geboren en was kleiner en lichter dan een gewoon leeuwenwelpje, wat de verzorgers toen al zorgen baarde. Ze was ook het enige welpje terwijl een leeuwin er normaal minimaal twee werpt. Ondanks de goede zorgen van haar mama Kira en haar verzorger Puria ging haar gezondheid plots snel achteruit. De autopsie wees op een septicemie (bloedvergiftiging) als gevolg van een infectie. "Infecties van die aard kunnen een jong diertje op zeer korte tijd fataal worden", zegt hoofddierenarts Tim Bouts. "Het was de eerste baby van Kira; we hopen dat haar volgende dracht een betere afloop kent."  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.James Blunt - When I Find Love Again

James Blunt - When I Find Love Again

Klik op de foto om hem te beluisteren

James Blunt, geboren als James Hillier Blount (Tidworth (Wiltshire), 22 februari 1974) is een Britse ex-officier in het Britse leger en liedschrijver, wiens debuutalbum Back to Bedlam en de daarvan uitgebrachte singles (vooral nummer 1-hit You're Beautiful) hem in 2005 faam bezorgden. Blunt bespeelt veel instrumenten, waaronder piano, gitaar, orgel en marimba. Hij staat onder contract bij Linda Perry's Amerikaanse label Custard Records. Blunt won twee BRIT Awards en werd genomineerd voor 5 Grammy's.

» Reageer (0)
09-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestolen Rodin duikt na 24 jaar weer op

Gestolen Rodin duikt na 24 jaar weer op

http://static3.hln.be/static/photo/2015/2/12/14/20150709163415/media_xll_7858364.jpg

Een 24 jaar geleden gestolen beeld van Auguste Rodin is in een veilinghuis in New York weer opgedoken. De buste van een jong meisje met een slang rond de arm is volgens een Londens bedrijf gespecialiseerd in het opsporen van verdwenen kunst rond de 100.000 dollar (90.500 euro) waard en was in 1991 uit een woning in Beverly Hills gestolen. De eigenaar werd op de hoogte gebracht en het beeld zal nog dit jaar verkocht worden. Dat deelde de Art Recovery Group vandaag mee.

De dieven maakten in 1991 voor meer dan een miljoen dollar aan kunst buit. Ze geraakten met de hulp van een dienstbode de woning binnen, terwijl de eigenaars enkele weken op reis waren. Toen ze terugkwamen, was samen met de kunst ook de bediende verdwenen. Hij kon later gearresteerd worden, maar het gestolen goed bleef zoek.

Een groot deel van de buit is overigens nog steeds niet tercht. De buste van de hand van Rodin (1840-1917) dook nu op bij Christie's in New York. De Art Recovery Group onderhandelt naar eigen zeggen met de advocaat van de aanbieder, die zijn aanspraak op het beeld zonder voorwaarden opgaf. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldrecord: Vlaamse tweeling is samen 204 jaar oud

Wereldrecord: Vlaamse tweeling is samen 204 jaar oud

http://static1.hln.be/static/photo/2015/3/12/7/20150709004634/media_xll_7856902.jpg

De oudste tweelingbroers ter wereld mochten gisteren elk 102 kaarsjes uitblazen. Met een glas rode wijn - liefst ­Bordeaux - klonken Paul en Pierre Langerock op hun record in hun ­woonzorgcentrum. «Ons geheim? Je leven lang hard werken, én op tijd en stond een goed glas rode wijn.»

De tweelingbroers Paul en Pierre Langerock werden gisteren samen 204 jaar oud. Daardoor mogen ze zich plots de oudste mannelijke tweeling ter wereld noemen. De familie is alvast bezig met een officiële erkenning door Guinness World ­Records. Maar die wachtten ze niet af voor een feestje in het woonzorgcentrum Ter Venne in Sint-Martens-Latem waar de broers al twee jaar verblijven.

Paul en Pierre werden op 8 juli 1913 geboren in Dendermonde. Kort daarna verhuisde de familie naar de Gentse Coupure en daar bleef de eeneiige tweeling tot hun honderdste verjaardag wonen. «We zijn altijd samen gebleven», zegt Paul. «Tijdens WOI hebben Duitse officieren hun intrek genomen in ons huis en zijn we tijdelijk verhuisd naar Sluis. Na de oorlog zijn we teruggekomen naar Gent.»

Dat de tweelingbroers een wel erg hechte band hebben, bevestigt ook verpleegster Christel Provost. «Paul en Pierre ver­wijzen vaak naar elkaar met het koosnaampje ­'Pilou'. Daarnaast worden ze écht niet graag van elkaar gescheiden. Als dat toch even gebeurt, om bijvoorbeeld in bad te gaan, dan vragen ze al naar elkaar.» (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!