Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




05-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto van jonge vluchteling in sportzak gaat door merg en been

Foto van jonge vluchteling in sportzak gaat door merg en been

http://static0.hln.be/static/photo/2015/1/5/8/20150805072708/media_xll_7911278.jpg

Een jongetje in een tas. Zijn gezicht en hals zijn verminkt. Zijn handjes, beentjes en voeten ook. Samen met zijn ouders is hij in een zwarte reistas op weg naar West-Europa, hopend op een beter leven. Zijn ogen kijken recht in de lens van de fotograaf.

Het ventje blijft vooralsnog naamloos, maar dankzij de fotograaf, Georgi Licovski, weten we wel wie hij is. "Ik heb zijn ouders gesproken. Ze vertelden me dat ze uit de stad Aleppo in Syrië komen,'' licht de ervaren oorlogsfotograaf telefonisch toe vanuit Macedonië, waar hij de foto maakte. "Zijn vader vertelde me dat hun zoon daar gewond was geraakt door het gebruik van chemische wapens.''

Daarna besloot het gezin te vluchten, net als miljoenen andere Syriërs. Naar Europa, op zoek naar een veiliger plek op aarde om hun zoontje te laten opgroeien - en in de hoop medische hulp te krijgen om het jongetje te laten herstellen van zijn gruwelijke verwondingen.

Minnie Mouse

Bij het nemen van de foto zijn ze net de grens met Griekenland gepasseerd. Het is even voor 15.00 uur. Gehuld in zijn roze 'Minnie Mouse'-trui hijsen zijn ouders hem op het station in het Macedonische Gevgelija omhoog. De trein in, op naar Servië. En daarna hopen ze verder te komen, richting West-Europa.

"Het jongetje was ernstig gewond aan zijn benen, armen, in zijn gezicht, overal,'' beschrijft fotograaf Licovski de beelden. Hij verslaat al sinds 1991 de gruwelen in brandhaarden over de hele wereld. Maar nadat hij dit jongentje gisteren fotografeerde werd het hem even te veel. "Het was echt, echt heftig om dit vast te leggen. Nadat ik deze foto's had gemaakt, moest ik een pauze inlassen.''

Balkanroute
Het ventje en zijn ouders zijn drie van de vele duizenden vluchtelingen die dagelijks langs deze weg vluchten naar het beloofde land. "De stad Gevgelija is onderdeel van de westerse Balkanroute,'' licht Merlijn Stoffels van het Rode Kruis toe. "Deze mensen zijn veelal uit Syrië, Irak en Afghanistan op de vlucht voor armoede of oorlog.''

Sinds het begin van dit jaar zijn volgens de Internationale Organisatie voor Migratie tot halverwege juni al bijna 160.000 vluchtelingen via Griekenland en Italië Europa binnengekomen. "Het aantal vluchtelingen neemt flink toe,'' zegt Stoffels.

Zorgen

Het Rode Kruis maakt zich ernstige zorgen over de toestand van de migranten. "Op dit station in Gevgelija verlenen we ook medische hulp. Deze mensen komen allemaal uit conflictgebieden, waar het vaak te gevaarlijk is om te blijven. Maar onderweg naar het Westen wachten hen ook veel gevaren: van uitbuiting tot een tekort aan medische hulp. We hebben te weinig hulpmiddelen om de stroom aan te kunnen.'' (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Is gebeurd: Stan Van Samang in Slimste Mens

't Is gebeurd: Stan Van Samang in Slimste Mens

http://static3.hln.be/static/photo/2015/2/7/8/20150805114431/media_xll_7911773.jpg

Het is zover: Erik Van Looy heeft zijn slag thuisgehaald en wist Stan Van Samang te strikken voor het nieuwe seizoen van 'De Slimste Mens'.

Na Kim Clijsters en Bart Verhaeghe zal ook Stan in de quiz strijden voor de titel van 'slimste mens'. Stan stond al langer op het wenslijstje van presentator Erik Van Looy, weet Het Nieuwsblad. Zijn drukke agenda maakte het echter moeilijk om deel te nemen, al kon er nu toch een gaatje gevonden worden. De opnames zullen doorgaan na de drukke periode van de zanger. (br.hln)


» Reageer (0)
04-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Douane legt beslag op waardevol doek van Picasso op een jacht voor Corsica

Douane legt beslag op waardevol doek van Picasso op een jacht voor Corsica

http://static0.hln.be/static/photo/2015/7/11/5/20150804163920/media_xll_7910315.jpg

Een schilderij van Picasso met een geschatte waarde van 25 miljoen euro is op een jacht voor het eiland Corsica in de Middellandse Zee in beslag genomen. Het gaat om het werk "Cabeza de mujer joven" (Hoofd van een jonge vrouw). Dat deelt de Franse douane mee.

De aandacht van de wetsdienaars werd op het werk gevestigd omdat het naar Zwitserland zou gebracht worden. De douaniers stapten vrijdag af op de boot, dat in de jachthaven van de stad Calvi lag aangemeerd, en namen het schilderij in beslag. Dat deelde perswoordvoerster Stéphanie Santolaria in Parijs mee. Het zeilschip met een lengte van 67 meter en varend onder Britse vlag, is eigendom van een bedrijf met zetel op het Britse Kanaaleiland Guernsey.

Het doek staat op de lijst van Spaans cultureel erfgoed. De kapitein van het schip had documenten bij zich, waaruit bleek dat het werk volgens een Spaans gerechtelijk besluit van mei 2015 het land niet mocht verlaten, aldus Santolaria. Volgens de Franse media is het doek eigendom van de Spaanse gewezen bankier. Maar daarover wilden de autoriteiten niets kwijt.

Al in 2012 werd volgens het Franse persbureau AFP een aanvraag ingediend om het doek naar Groot-Brittannië te exporteren, maar dat werd door de Spaanse regering geweigerd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wespenplaag: deze 7 middeltjes werken echt

Wespenplaag: deze 7 middeltjes werken echt

http://static2.hln.be/static/photo/2015/2/5/0/20150804065653/media_xll_7909170.jpg

Brandweerkorpsen en insectenbestrijders krijgen twee tot drie keer meer oproepen dan vorig jaar om wespennesten te verdelgen - bij sommige korpsen zelfs wel honderd in één dag. "Het goede voorjaar en de aanhoudende droogte zorgt voor meer wespen", zeggen experts. Om de zoemende beestjes op een veilige afstand te houden, kan je de volgende trucjes gebruiken:

1. Wierook: Wespen hebben een hekel aan sterke geuren en rook.

2. De tak van de tomaat of munt: De geur die de tomatenplant en een takje munt verspreiden, zou wespen wegjagen.

3. Gemalen koffie: Schenk gemalen, ongebruikte koffie in een kopje dat bestand is tegen hitte en steek de koffie aan. De geur die vrijkomt, stoot wespen af.

4. Geurkaarsen: Een geurkaars heeft hetzelfde effect als wierook door zijn sterke geur.

5. Kruidnagel: Plaats een schotel met koud water en enkele kruidnagels op je tafel.

6. Etherische oliën: Lavendel- of citronella olie stoten wespen af. Verdamp de olie in een kommetje met water.

7. Bevroren water: Hang zakken met ijs op. De reflecties van de zon op deze zakken gaan het zicht van de wespen belemmeren, waardoor ze weg zullen vliegen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw (90) schenkt fortuin weg: "Tegen mijn dood moet al mijn geld op zijn"

Vrouw (90) schenkt fortuin weg: "Tegen mijn dood moet al mijn geld op zijn"

http://static1.hln.be/static/photo/2015/0/1/9/20150804064747/media_xll_7909149.jpg

Ze heeft geen familieleden meer en is zelf meer dan tevreden met haar kleine huisje, de 'luxe' van een poetsvrouw die wekelijks komt en elke dag een bord met warm eten. En dus geeft Annie Dewaele (90) uit Wielsbeke al jaren al haar geld weg. Aan het OCMW om bejaardenwoningen te bouwen, het kinderkankerfonds, de universiteiten van Gent en Leuven, Ziekenzorg en tal van andere goede doelen. Ze deelde al 1 miljoen euro uit. Ze heeft op haar gezegende leeftijd nog maar één wens: "Tegen mijn dood moet al mijn geld op zijn." Ooit als miljonair kunnen sterven: het is de levensdroom van velen. Maar niét die van de 90-jarige Annie Dewaele uit Wielsbeke. Eén miljoen euro. Zo veel schonk Annie Dewaele de laatste 16 jaar al aan goede doelen binnen en ver buiten haar West-Vlaamse Wielsbeke. Zélfs de gemeente kreeg al een fameuze cheque. Niét omdat Annie en Jan - haar man zaliger - het reuzebreed kunnen laten hangen, want ze waren allesbehalve grootverdieners. Hij was weduwnaar en gemeentesecretaris toen hij op latere leeftijd met Annie trouwde. Zij kwam aan de bak als verpleegster. Allebei waren ze van de overtuiging dat veel geld uitgeven niet tot een gelukkiger leven zou leiden. Samen kinderen krijgen zou daar wel voor kunnen zorgen, maar dat was hen helaas nooit gegund. Erger nog: Karel, de zoon van Jan uit diens eerste huwelijk en die Annie ook altijd als 'hare Karel' beschouwde, werd zwaar ziek op z'n 26ste. Lymfeklierkanker. "Hij had net zijn eerste huis getekend als architect, maar na twee jaar hebben we hem moeten afgeven."

Huis verkocht
Met hun oogappel waren ze ook meteen hun erfgenaam kwijt. En dus verkochten ze vlak voor de eeuwwisseling het huisje en de lap grond die ze ooit hadden geërfd, om zo het OCMW te helpen. "18 miljoen Belgische franken heeft het gekregen en daar heeft het schone bejaardenwoningen mee neergezet", zegt Annie 20 jaar later nog steeds zo fier als een gieter. Het was toenmalig OCMW-voorzitter Noël Demeulenaere die haar gisteren op haar 90ste verjaardag in de bloemetjes kwam zetten. En dat kan je letterlijk nemen: Annie kreeg 90 prachtige rozen. Samen afgegeven door het Kinderkankerfonds, lokale afdelingen van Ziekenzorg, de gehandicaptenvereniging De Zonne van Wielsbeke en niet te vergeten: de universiteiten van Leuven en Gent. "Zij kregen geld voor hun wetenschappers. Dat is nooit verloren. Om ervoor te zorgen dat mocht Karel nu ziek geworden zijn, hij het wél overleefd had." (br.hln)


» Reageer (0)
03-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotomysterie: wie zijn deze modellen uit de vorige eeuw?

Fotomysterie: wie zijn deze modellen uit de vorige eeuw?

http://static2.hln.be/static/photo/2015/7/10/4/20150731193729/media_xll_7903684.jpg

De Amerikaanse fotografe Meagan Abell snuffelde rond in een winkel met tweedehandsspullen en vond een aantal fotonegatieven. Thuis scande ze de afbeeldingen in en wat bleek: prachtige foto's. Nu hoopt ze via een oproep op internet de identiteit van de fotograaf en de modellen te achterhalen. "Ik werk vaker met oude negatieven, maar zoiets heb ik nog nooit gezien."

Abell denkt aan de kleding van de modellen te kunnen afleiden dat de foto's ergens in de jaren '50 zijn gemaakt. Haar oproep bleef niet onopgemerkt. "Het heeft een paar zeer interessante aanknopingspunten opgeleverd'', vertelde ze de BBC.

"De fotograaf moet een vakman zijn geweest die een fotoshoot deed voor bijvoorbeeld de omslag van een modeblad'', zegt Abell op basis van informatie van collega-fotografen. Iemand heeft haar inmiddels foto's toegestuurd die mogelijk op dezelfde plek gemaakt zijn.

"Ik denk dat de foto's gemaakt zouden kunnen zijn bij Dockweiler bij Playa del Ray in Californië. Toen ik de foto's van een surfster over de mijne legde, leek het een perfecte match.'' De fotografe hoopt dat mensen haar tips blijven sturen en haar oproep ook delen via Twitter met de hashtag (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heb jij het giechelgen?

Heb jij het giechelgen?

http://static2.hln.be/static/photo/2015/10/0/12/20150602201523/media_xll_7761282.jpg

Barst jij ook met de regelmaat van de klok in giechelen uit? Dat heeft blijkbaar alles te maken met jouw genen.

Mensen die vaak in giechelen uitbarsten hebben dat te danken aan hun genen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Northwestern universiteit in Illinois. Daaruit blijkt dat mensen met korte varianten van het 5-HTTLPR gen, dat zorgt voor het transport van feelgood-hormoon serotonine in het lichaam, makkelijker lachen of glimlachen.

Voor het onderzoek werden cartoons en amusante filmpjes aan vrijwilligers getoond. De wetenschappers filmden ondertussen hun gezichten van de deelnemers, en analyseerden na afloop hun gezichtsuitdrukkingen. Hun conclusie: de personen met de korte variant van het 5-HTTLPR gen werden duidelijk sneller aan het lachen gebracht dan de testpersonen met de langere genetische variant. Volgens Claudia Haase, de auteur van de studie, heeft dat trouwens niet alleen een invloed op onze positieve emoties. "Personen met een korte variant van het gen reageren sterker op zowel positieve als negatieve emoties." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen nood: vervelende kinderen zijn later succesvoller

Geen nood: vervelende kinderen zijn later succesvoller

http://static1.hln.be/static/photo/2015/15/15/8/20150803085618/media_xll_7907378.jpg

Heeft die kleine engel van jou in praktijk net iets meer weg van deugniet dan een hartendief? Geen paniek. Want ondeugende kwajongens (en - meisjes) zouden volgens een nieuwe studie later net erg succesvol worden. Gewoon de kinderjaren overleven, en dan komt het allemaal toch nog in orde, belooft de wetenschap ons.

Onderzoekers van de universiteit van Luxemburg, de universiteit van Illinois  én de vrije universiteit van Berlijn analyseerden de gegevens van 745 mensen in Luxemburg met een leeftijd tussen 12 en 52. Wat bleek? Zij die als kind moeite hadden met het accepteren van autoriteit en regels, bleken een hoger inkomen te hebben als volwassene.

Langer op school
"Ingaan tegen de autoriteit van de ouders en het breken van de regels zijn twee grote voorspellers van een hoger inkomen, naast IQ, sociale status en opleiding," staat er in het rapport, dat verscheen in het vaktijdschrift Developmental Psychology, te lezen. Kinderen die wel eens tegen hun ouders durfden ingaan, bleken langer op de schoolbanken te blijven zitten en sneller een hogere opleiding na te streven.

Veeleisender of immoreel?
Naast de langere schooltijd hadden de onderzoekers nog een andere verklaring. "We nemen aan dat dit het geval is omdat deze mensen veeleisender zijn en meer durven tijdens kritische momenten, zoals tijdens het onderhandelen over het salaris of het vragen om opslag." Al kan er ook een meer verontrustende reden aan de basis liggen van het hoge salaris: "we kunnen niet uitsluiten dat deze mensen geen probleem hebben met het breken van de regels en dus omwille van immorele redenen meer betaald worden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auw! Nederland steekt ons voorbij als bierland

Auw! Nederland steekt ons voorbij als bierland

http://static3.hln.be/static/photo/2015/7/3/7/20150803080441/media_xll_7907332.jpg

Nederland is met een uitvoer van 1,6 miljard euro aan bier de op één na grootste bierexporteur ter wereld, ná Mexico. Een half miljard méér dan België, toch de bakermat van het gerstenat. Onze noorderburen tellen inmiddels ook meer (kleine) brouwerijen dan wij Belgen: 318 vs 263. Qué?

We bleven wat verweesd achter bij het lezen van de verbijsterende cijfers in het Algemeen Dagblad dit weekend. Amerikanen lusten Heineken liever dan Stella, die heiligschennis werd nóg maar eens bevestigd. Maar ook Amstel en Bavaria scoren wereldwijd enorm goed, en vooral in de VS.

Onze noorderburen hebben volgens Cambrinus.nl nu bovendien meer (kleine) brouwerijen dan wij. Of wij nu ook maar meteen bierles moeten krijgen van de Nederlanders, zoals zijzelf op de hun zo eigen wijze suggereren? Bierexperte Fiona de Lange in het AD: "Wij zijn vooral kampioenen in het uitvinden van interessante bieren en het experimenteren met smaken." En over die Nederlandse inventiviteit moeten wij dus best niet al te lacherig doen, vindt de apetrotse biersommelier. De Lange erkent in hetzelfde artikel wel dat wij Belgen een rijkere biertraditie hebben.

Speciaalbieren
En ook commercieel doen de Belgen het lang niet slecht. Zijn we nog altijd met verstomming geslagen als een Amerikaanse acteur nog maar eens met een Heineken komt aandraven alsof dat dé pils is, dan zijn wij op onze beurt stukken beter in het vermarkten van speciaalbieren.

Ben Vinken van tijdschrift Bierpassie is allerminst onder de indruk van de Nederlanders en hun bieren. "98 procent van hun productie bestaat nog altijd uit pilsbier", zegt hij in het Nieuwsblad. "Je moet dus alles wel in de juiste verhoudingen bekijken. Bovendien: Nederlanders zijn altijd goed geweest in zichzelf duurder te verkopen dan ze zijn. Maar Nederland een biercultuur? Dat is pure onzin."

Kwantiteit maar geen kwaliteit
Wat de kwaliteit betreft is Vinken nog strenger: "Er zit bitter weinig tussen dat ook maar naar iets smaakt. En dan druk ik me nog zacht uit. Ze klutsen van alles door elkaar en zien wel wat eruit komt. Van elke honderd nieuwe bieren die daaruit voortkomen, is er misschien één deftig bij. Dat is geen biercultuur, hé." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man kan ontvoerde hond na 7 jaar weer knuffelen

Man kan ontvoerde hond na 7 jaar weer knuffelen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/12/16/11/20150802150916/media_xll_7906121.jpg

Brian Berry had niet verwacht dat hij zijn hondje Molly ooit nog zou terugzien. Ze werd zeven jaar geleden in het midden van de nacht ontvoerd, samen met haar pasgeboren puppy's. Sindsdien ontbrak elk spoor van Molly. Maar zeven jaar later kan Brian zijn geliefde hondje toch weer in zijn armen sluiten.

Onlangs werd er tijdens een politie-inval in het Engelse Wakefield een bende opgesloten honden gevonden. De beesten werden opgesloten in kooien. Ook de Jack Russel van Brian bevond zich tussen de honden die ondertussen allemaal bevrijd zijn. Dankzij een chip in de vacht van Molly kon de politie al snel achterhalen wie haar baasje was. 

Enkele dagen later werden baas en hond opnieuw herenigd. Molly is wel ondervoed en haar gebit is in slechte staat, maar Brian probeert haar zo goed mogelijk te verzorgen. Hij is vooral heel blij dat zijn geliefde hond weer thuis is. "Het was zo emotioneel toen ik haar weer zag", vertelt de man aan Metro UK. "Eerst herkende ze mij niet, maar tien minuten later wist ze weer wie ik was en was ze zo gelukkig. Ik ben zo blij dat ze weer terug is. Het is alsof mijn beste vriend na een lange tijd opnieuw thuiskomt. Voorlopig laat ik haar even niet uit mijn zicht!" (br.hln)


» Reageer (0)
02-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paniek! De Nutella is op in Australië, straks ook bij ons?

Paniek! De Nutella is op in Australië, straks ook bij ons?

http://static2.hln.be/static/photo/2015/12/1/7/20150802114932/media_xll_7905817.jpg

Er heerst lichte paniek bij chocoholics in Australië, want er zit een officieel tekort aan Nutella aan te komen. Het product is er de laatste tijd enorm populair geworden en steeds meer bakkers en cafés verwerken de hazelnootpasta in hun gebakjes en lekkernijen.

In België is Nutella op de ontbijttafel een vaste waarde in de meeste gezinnen, maar niet iedereen op aarde kent de populairste smeerpasta even goed. De Ferrero Group - die ook Kinder Bueno, Kinder Surprise, Ferrero Rocher, Rafaello, Mon Chéri en Tic Tac in haar gamma heeft - is in sommige markten nog relatief onbekend. In Australië is de opmars echter bijna voltooid en heeft Nutella een ware cultstatus gekregen. De mensen daar smeren het niet alleen op hun boterham, maar verwerken het ook in heel wat gerechten en gebakjes. Steeds meer bakkerijen gebruiken het, waardoor de potten van de winkelrekken vliegen.

De schappen ogen intussen leeg, maar het zal nog een dikke week duren voor Ferrero een nieuwe lading Nutella kan aanleveren. Australië mag dan haar eigen fabriek voor de hazelnootpasta hebben - in Lithgow in New South Wales -, de productie daar moet ook Nieuw-Zeeland en een groot deel van Azië voorzien van Nutella. Tot 7 augustus zullen ze het dus met confituur op hun boterham moeten stellen.

Gelukkig ziet het er niet naar uit dat Europa last zal hebben van het Australische tekort, al wordt er ook in onze contreien druk gesmeerd met Nutella. Precieze verkoopscijfers zijn niet meteen bekend, maar Ferrero gaat er prat op dat ze alle negen bollen van het Atomium tot de nok toe kunnen vullen met alle potten die per jaar in België verkocht worden. Onze smeerpasta wordt echter geproduceerd in een Duitse fabriek, en nu de Turkse hazelnootvelden zich hersteld hebben van de hagelstormen vorig jaar, dreigt er ook geen notentekort meer. Wist je trouwens dat Ferrero 25 procent van alle hazelnootproductie ter wereld opkoopt? (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJdelheid is goed voor de gezondheid (zegt de wetenschap)

IJdelheid is goed voor de gezondheid (zegt de wetenschap)

http://static3.hln.be/static/photo/2015/2/6/14/20150802072203/media_xll_7904819.jpg

Mensen die veel met hun uiterlijk bezig zijn, worden nog altijd als ietwat oppervlakkig gezien, maar het tegenovergestelde blijkt nu echter waar. Uit een studie van psycholoog Vivian Diller blijkt immers dat ijdeltuiten langer en gezonder leven en ook nog eens gelukkiger zijn. Niets oppervlakkig aan dus, maar net slim om ijdel te zijn.

"Dat je geeft om hoe je eruit ziet en je bereid bent om een aantal uurtjes per dag in de badkamer door te brengen, is zowel goed voor je gezondheid op korte- als op lange termijn. Mensen die dat doen voelen zich immers vaker beter in hun vel, wat dan weer leidt tot betere eet- en slaapgewoonten en een drukker sociaal leven met meer vrienden en minder eenzaamheid", vertelt Vivian Diller.

De onderzochte ijdeltuiten bezoldigden zich ook minder in slechte en ongezonde gewoonten zoals roken en drukgebruik, net omdat ze zich meer zorgen maken om de gevolgen op latere leeftijd op hun uiterlijk. Natuurlijk is ijdelheid geen vrijgeleide voor een lang en gezond leven, maar het kan alvast ook geen kwaad. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonnie Raitt - Thing Called Love

Bonnie Raitt - Thing Called Love 

Om haar te beluisteren druk op de foto







Bonnie Raitt (Burbank (Californië), 8 november 1949) is een Amerikaanse zangeres, liedjesschrijfster en gitaarspeelster.

Ze is de dochter van Broadway musicalster John Raitt. Ze begon gitaar te spelen toen ze twaalf jaar oud was. Na de middelbare school begon ze in Rhythm and Bluesclubs te spelen. In 1983 werd ze geloosd door haar platenlabel, Warner Bros. Records, onder andere vanwege alcohol- en drugsgebruik, maar verdween allerminst uit de muziekscene.

Na meer dan 20 jaar opnames en optredens, bereikte Bonnie Raitt succes met haar tiende album. "Nick of Time" kwam in de top te staan in de Verenigde Staten en won drie Grammy Awards. Tegelijk kreeg ze een vierde Grammy voor haar duet "In the Mood" met John Lee Hooker op zijn album "The Healer".

Hierna kreeg ze nog drie Grammy Awards voor haar album uit 1991, "Luck of the Draw", waarna ze in 1994 nog twee Grammy's kreeg met haar album "Longing in Their Hearts".



» Reageer (0)
01-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo maak je voor eens en altijd komaf met die ambetante fruitvliegjes

Zo maak je voor eens en altijd komaf met die ambetante fruitvliegjes

http://static3.hln.be/static/photo/2015/11/13/9/20150731142715/media_xll_7903194.jpg

Ongeveer iedereen heeft wel eens te kampen met troepen fruitvliegen die je keuken onveilig maken. Ze hebben dan ook niet meer nodig dan een stuk overrijp fruit of wat kruimels om zich sneller dan konijnen voort te planten. Wij probeerden in het verleden al alles, gaande van een potje met azijn of afwasmiddel tot spuitbussen met vergif, maar niets bleek te helpen. Tot we op deze simpele truc botsten. En zoals je kan zien op de foto werkt het écht ook.

Benodigdheden

-    Bier (Cara-pils will do)
-    Printpapier
-    Glazen

Fruitvliegjes hebben een ingebouwd mechanisme, waardoor ze als levensmissie hebben alcohol te zoeken. Een klein bodempje van een alcoholhoudende drank is immers dé ideale plek voor hen om eitjes te leggen. Ze met alcohol lokken is dan eigenlijk ook niet meer dan logisch.

Giet dus een beetje bier in een aantal glazen. Vouw dan met papier kegeltjes en zet die met de punt naar beneden in de glazen. Let wel dat die punt het bier niet raakt. De randen van de kegeltjes kun je best met tape vastplakken, dan kunnen de fruitvliegjes zeker niet ontsnappen. Zet de glazen verspreid in je keuken en wacht af. Zoals je kan zien op de foto, werkte deze lifehack - alleszins bij ons - nog beter dan we zelf verwacht hadden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dragen we binnenkort allemaal kleren van fruitafval?

Dragen we binnenkort allemaal kleren van fruitafval?

http://static3.hln.be/static/photo/2015/13/16/4/20150801100046/media_xll_7904659.jpg

Kuddes dieren moeten sterven omdat wij zo graag een leren jas of schoenen willen dragen, en bepaald milieuvriendelijk is de leerindustrie ook al niet. Daarom wordt er de laatste jaren massaal gezocht naar alternatieven voor dierlijk leer, en enkele Nederlandse studenten lijken daar nu in geslaagd te zijn. Ze maakten leer van fruitafval en bedrijven staan te popelen om de uitvinding te testen.

Een aantal laatstejaarsstudenten van de Rotterdamse Willem de Kooning Kunstacademie vonden het zonde dat er dagelijks tonnen fruit moet worden weggegooid, dus besloten ze iets nuttigs te gaan doen met dat vitaminerijke afval.

Na vele honderden kilo's fruit met de hand te hebben geschild, ontpit, gepureerd, gekookt en gedroogd, hadden ze een leerachtig materiaal in handen. Ze noemen het Fruitleather en nee, dat rot niet en trekt ook geen ongedierte aan.

Hun fruitleer heeft ook duidelijke overeenkomsten met dierlijk leer. "Elke centimeter is uniek. Het materiaal heeft een duidelijke structuur en textuur, die per fruitsoort en door elke gebruikte vrucht verschilt," vertelt mede-uitvinder Hugo de Boon (21).

Om te laten zien dat hun materiaal niet alleen verspilling tegengaat maar ook daadwerkelijk geschikt is voor modeproducten, maakten ze prototypes. Veertien mango's veranderden door hun vezels in een sterke, soepele handtas. De boodschappentas van sinaasappels is een stuk stugger en de lampenkamp van perziken laat door de transparantie van de fruitpulp sfeervol licht door.

Hoewel alle studenten eigenlijk afgestudeerd zijn nu, zijn ze niet van plan om te stoppen met Fruitleather. Hun uitvinding kan immers zelfs rekenen op interesse uit het buitenland. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Billy Lee Riley - Red Hot

Billy Lee Riley - Red Hot

Klik op de foto om hem te beluisteren






Billy Lee Riley (Pocahontas, 5 mei 1933 - Jonesboro (Arkansas), 2 augustus 2009) was een Amerikaans rock-'n-roll-gitarist en een mythisch figuur van de rockabilly.

Riley leerde gitaar spelen van zwarte landarbeiders. Na vier jaar legerdienst nam Riley in 1955 zijn eerste plaatje op in Memphis en ging nadien werken bij de Sun Studio van Sam Phillips. Hij nam er "Trouble Bound" op voor Jack Clement en Slim Wallace. Sam Phillips verkreeg de rechten en bracht "Trouble Bound" en "Rock With Me Baby" in 1956 uit. Riley's eerste hit werd "Flyin' Saucers Rock and Roll" / "I Want You Baby" in 1957. Nadien bracht hij nog "Red Hot" / "Pearly Lee" uit, allebei met Jerry Lee Lewis als pianist.

Riley had een korte solocarrière met zijn band "The Little Green Men". Riley en zijn "Little Green Men" waren de belangrijkste studiogroep van Sun. De groep bestond uit Riley, Roland Janes, J.M. Van Eaton, Marvin Pepper en Jimmy Wilson. Later werd ook Martin Willis lid. In 1960 verliet hij Sun en startte samen met Roland Janes het platenmerk "Rita Record". Zij maakten de nationale hit "Mountain Of Love" van Harold Dorman. In 1962 verhuisde Riley naar Los Angeles en werd sessiemuzikant voor onder meer Dean Martin, de Beach Boys, Herb Alpert, Sammy Davis jr.

In het begin van de jaren 1970, nam Riley afscheid van de muziek en keerde terug naar Arkansas om een eigen bouwonderneming te beginnen.

Hij werd in 1992 herontdekt door Bob Dylan, die een fan van hem was sinds 1956, en speelde rock-'n-roll, blues en country-blues. Zijn album Hot Damn! (Capricorn, 1997) werd genomineerd voor een Grammy Award.

Billy Lee Riley overleed op 2 augustus 2009 aan de gevolgen van darmkanker.



» Reageer (0)
31-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De reden dat we bijkomen? Ons eigen lichaamsvet

De reden dat we bijkomen? Ons eigen lichaamsvet

http://static3.hln.be/static/photo/2015/8/3/1/20150730191250/media_xll_7901671.jpg

We weten allemaal dat stress er wel eens voor kan zorgen dat we wat meer chocolade naar binnenwerken dan op andere dagen. Maar nu blijkt dat door een perverse speling van het lot die stress net in gang gezet wordt door - juist ja - de hoeveelheid lichaamsvet die we al hebben. Een vicieuze cirkel dus.

Volgens een studie van de universiteit van Florida is ons lichaamsvet de grote schuldige van de ongezonde manier waarop we met stress en kopzorgen omgaan. Hoe meer vet? Hoe meer stress het alledaagse leven ons bezorgt. En hoe sneller we weer aan het snacken slaan.

Vicieuze cirkel
Hoe kan dat nu precies? Wel, vetweefsel stuurt een signaal naar onze hersenen waardoor we meer gaan eten omdat we gespannen zijn. De kilo's die we bijkomen brengen vervolgens een soort 'alarm' teweeg dat op zijn beurt nog eens leidt tot meer eten. Een vicieuze cirkel dus.

De studie, die gepubliceerd werd in Psychoneuroendocrinology is de eerste met wetenschappelijk bewijs dat emo-eten niet alleen in ons hoofd zit. Integendeel, het onderzoek toont immers aan dat er een biologische feedback-cirkel bestaat tussen lichaamsvet en de hoeveelheid cortisone in ons lichaam. "Vroeger dacht iedereen dat het regelen van stress voornamelijk in onze hersenen gebeurde. Dat blijkt dus niet zo te zijn. Deze studie suggereert dat stress op een veel grotere lichamelijke schaal geregeld wordt, waarbij ook andere systemen betrokken zijn. Waaronder ook systemen die ons metabolisme controleren, zoals vet," legt James Herman, co-auteur van de studie en professor aan de universiteit van Cincinnati uit.

Onbekend terrein
Herman gelooft zo een voorheen onbekende connectie tussen vet en onze hersenen gevonden te hebben. Vetweefsel bevat immers glucocorticoïde receptoren, die de communicatie tussen stress en de hersenen helpen reguleren om zo het metabolisme te regelen. Dat kan positief zijn wanneer het ervoor zorgt dat je hersenen de energiebalans en stresslevels op peil houden, maar het kan ook gebeuren dat die continue stroom van signalen en berichten je metabolisme net vertraagt, waardoor er die vicieuze cirkel van kopzorgen en gewichtstoename ontstaat. Met andere woorden: niet alleen zorgt stress ervoor dat we bijkomen, het feit dat we bijkomen zorgt er op zijn beurt dat we meer gespannen zijn.

"We blijven natuurlijk wel achter met de vraag naar de aard van dat signaal. Het is noodzakelijk om verder te onderzoeken hoe we die cyclus van stress, eten en gewicht bijkomen kunnen doorbreken," aldus Herman. Wel geeft de studie ons alvast een belangrijk inzicht in een gezonder leven: hoe minder lichaamsvet, hoe minder stress. Het is dus geen slecht idee om dat fitnessabonnement af en toe te gebruiken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen dit jaar erg goedkoop

Mosselen dit jaar erg goedkoop

http://static2.hln.be/static/photo/2015/16/12/7/20150728114310/media_xll_7896682.jpg

De prijs van de Zeeuwse mosselen is dit jaar een stuk lager dan andere jaren. Goed nieuws voor de consumenten, maar handelaren zijn er de dupe van, zegt voorzitter Cees Otte van branchevereniging Algemeen Vissersbelang vandaag tegen de Nederlandse nieuwsradio BNR.

"Een jaar geleden hebben we ook geen superjaar gemaakt. Toen hadden we 1,12 euro", aldus Otte. Dit jaar krijgen handelaren voor een kilo mosselen tussen de 0,85 euro en 1 euro. "Dit houden we niet al te lang vol", zegt de voorzitter van de branchevereniging. "Willen we blijven genieten van een mosseltje, dan moet er iets veranderen."

Een mogelijke verklaring is volgens hem dat supermarkten meer mosselen verkopen en groot inkopen. Daarmee hebben ze veel invloed op de prijs. (br.hln)


» Reageer (0)
30-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebruik jij je deo al je hele leven verkeerd?

Gebruik jij je deo al je hele leven verkeerd?

http://static0.hln.be/static/photo/2015/7/6/6/20150730132516/media_xll_7900416.jpg

Deodorant opdoen maakt al 'eeuwen' deel uit van je dagelijkse routine. Of het nu sprayen of rollen is: je voelt je veilig en fris wanneer je beschermd tegen vieze zweetgeurtjes het huis uit gaat. Maar wist je dat je hoogstwaarschijnlijk al je hele leven je deo verkeerd gebruikt?

Volgens nieuw onderzoek, gepubliceerd op website The Verge, zou het beste moment om deo aan te brengen namelijk niet 's ochtends zijn, maar 's avonds.

Antitranspiratiemiddelen blokkeren namelijk de zweetklieren onder je oksel. Je deo's avonds al aanbrengen geeft het product daarom meer tijd om volledig in de huid binnen te dringen, zodat het een sterkere barrière kan creëren tegen zweet en geurtjes, en bijgevolg zijn job dus beter doet.

Dat je 's ochtends na het ontwaken meteen onder de douche stapt is volgens de onderzoekers trouwens geen probleem. Het residu dat nog onder je oksels plakt verwijderen zou namelijk geen invloed hebben op de werking. Je deo heeft namelijk een hele nacht de tijd gehad om in de huid binnen te dringen, waardoor hij effectief blijft, ook na een douche.

Als je daarentegen -zoals de grote meerderheid van de mensen- pas 's ochtends na je douche deo aanbrengt, ben je al begonnen met zweten, en kan je deo niet volledig binnendringen in je huid en zweetkanaaltjes. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele dagen ziek? Geen doktersbriefje nodig

Enkele dagen ziek? Geen doktersbriefje nodig

http://static1.hln.be/static/photo/2015/2/8/11/20150730071452/media_xll_7900316.jpg

Zowat alle grote spelers in de gezondheidssector houden een pleidooi voor het afschaffen van het doktersbriefje vanaf de eerste dag afwezigheid. Een werknemer zou enkele dagen moeten kunnen uitzieken, zonder dat hij daar een dergelijk attest voor nodig heeft, luidt de redenering. De werkgevers vrezen voor meer verzuim, schrijft De Morgen.

In ons land bent u verplicht vanaf de eerste dag afwezigheid een attest aan uw werkgever te bezorgen. Met elke verkoudheid, buikgriep of migraineaanval moet u dus naar de huisdokter. "Terwijl mensen bij zulke aandoeningen perfect weten wat ze moeten doen", zegt Maaike Van Overloop van huisartsenvereniging Domus Medica in De Morgen.

Goed rusten, een pijnstiller nemen, voldoende drinken, en na enkele dagen bent u er weer bovenop. "Voor zo'n advies moet je heus niet naar de huisarts. Veel meer kan die overigens niet doen. Het is een kwestie van uitzieken."

Ook professor huisartsgeneeskunde Jan De Maeseneer (Universiteit Gent) begrijpt niet waarom de Belg nog steeds zo'n attest nodig heeft. "In een heleboel andere landen bestaat dat niet. In Nederland bijvoorbeeld kennen ze dat niet. Is iemand ziek, dan blijft die gewoon thuis."

Het huidige systeem heeft vervelende bijwerkingen: het veroorzaakt extra administratieve lasten voor de huisartsen, kost de sociale zekerheid handenvol geld en leidt het tot het meer onnodig voorschrijven van medicijnen. Ook de Christelijke en Socialistische Mutualiteit en het artsensyndicaat BVAS zijn er voorstander van om het systeem te herzien.

Wie een afschaffing niet zien zitten, zijn de werkgevers. De vrees voor werkverzuim is groot. Onterecht, luidt het bij de voorstanders. "In onze praktijken zien we heel duidelijk dat mensen echt niet zomaar thuis willen blijven." Volgens De Maeseneer houdt zo'n doktersattest mensen in sommige gevallen net langer thuis. "Schrijf je drie dagen voor, dan zijn patiënten geneigd die raad te volgen. Terwijl ze misschien op eigen houtje na twee dagen terug aan het werk zouden gaan." (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!