Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




12-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe komt het dat je haar grijs wordt (en kan je het voorkomen?)

Hoe komt het dat je haar grijs wordt (en kan je het voorkomen?)

http://static2.hln.be/static/photo/2015/2/1/8/20150811183822/media_xll_7924313.jpg

Vroeg of laat zullen die grijze haren van ouderdom onvermijdelijk opduiken. Hoe komt het eigenlijk dat onze haren grijs worden naarmate we ouder worden? En kunnen we dat gevreesde proces van grijs worden niet een beetje tegenhouden? Haarexperte Madeleine Preston lost onze brandende vragen op.

"De meeste vrouwen zien de eerste grijze haren opduiken rond hun 30ste, en rond je 50 is ongeveer de helft van je haar helemaal grijs," legt haar- en hoofdhuidexperte Madeleine Preston uit. "Grijs haar is een combinatie van haren met een normaal pigment, gemengd met witte haren. Haar wordt wit wanneer de pigmentcellen die verantwoordelijk zijn voor kleur niet langer geproduceerd worden. Hoe snel je grijs wordt heeft grotendeels met je genen te maken, al zijn er ook externe factoren die het proces kunnen beïnvloeden."

Hoe snel word ik grijs?
Hoe snel je ouders grijs zijn geworden bepaalt dus grotendeels of jij er ook vroeg bij zal zijn, en over het algemeen worden blanke mensen op jongere leeftijd grijs. Ook ziektes zoals diabetes, bloedarmoede of schildklierproblemen kunnen het grijswordingsproces versnellen. Het tegenhouden van grijskleurende haren is een onmogelijke missie, maar je kan wel op een paar dingen letten om die grijze haren een klein beetje te proberen uitstellen.

Je haar als barometer
"Je haar is een perfecte barometer voor je gezondheid: als het goed gaat met je lijf, dan uit zich dat ook altijd in je haar," legt Preston uit. "Bepaalde voedingsstoffen hebben dan ook een invloed op de gezondheid van je haar. Haar bestaat uit het eiwit keratine, en daarom zijn eieren en vis een goed idee om je haar zo lang mogelijk gezond te houden."

"Ook essentiële aminozuren zijn belangrijke voedingsstoffen voor je haar. Die komen het vaakst voor in dierlijke eiwitten, het soort eiwitten dat ook het makkelijkst door je lichaam wordt opgenomen. Een tekort aan vitamine B12, zink of calcium wreekt zich meteen op je haar. Vegetariërs komen deze sneller tekort omdat ze minder dierlijke eiwitten opnemen, en zoeken best waardige vervangers in bijvoorbeeld kaas of eieren."

Hipster in het grijs
Ondanks je gezonde voedingsgewoonten toch nog sneller grijs dan gehoopt? Dat zou heel goed kunnen, want genetische factoren blijven nu eenmaal doorslaggevend. Maar voor je naar de kapper rent voor een haarkleurbeurt: grijs haar is nog steeds hip, zoals Lourdes Leon - de dochter van Madonna - hier bewijst. Geen reden tot paniek dus bij die eerste grijze sprietjes. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je zo snel terug honger hebt na het ontbijt

Waarom je zo snel terug honger hebt na het ontbijt

http://static3.hln.be/static/photo/2015/17/16/1/20150812081942/media_xll_7924651.jpg

Het ontbijt nog maar net achter de kiezen, en je maag gromt even later al weer luidruchtig om een volgende hap? Als de lunch op dat moment - helaas - nog uren van je verwijderd is, maak je waarschijnlijk één van deze vijf veelvoorkomende ontbijtfouten.

Te weinig calorieën

We weten het: je bent het waarschijnlijk gewend om in termen van "te veel calorieën" te denken, maar er bestaat ook zoiets als te weinig voedingsstoffen opnemen. Een ideaal ontbijt bevat 300 à 400 kcal. Als je op dieet bent neig je waarschijnlijk naar de 300 à 350, maar daar zak je beter niet onder. De ochtend doorkomen met minder dan 300 kcal zal je een onweerstaanbare honger bezorgen na 1 à 2 uurtjes, en die raakt niet gestild met die appel of banaan als tussendoortje.

Er ontbreken voedingsstoffen

Wat je eet 's ochtends is even belangrijk als hoeveel je eet. Volgens voedingsdeskundige Stephanie Clarke bestaat elke maaltijd idealiter uit eiwitten om je honger te stillen, koolhydraten om energie te leveren en gezonde vetten om je verzadigd te doen voelen. Zorg voor 13 à 20 gram eiwitten, 40 à 55 gram koolhydraten en 10 tot 15 gram gezonde vetten. Ook vezels zijn belangrijk om je een vol gevoel te bezorgen, dus zorg ervoor dat je ontbijt ongeveer 6 gram vezels bevat. Vul bij voorkeur aan met een stukje fruit.

Concreet: in water bereide havermoutpap zal je op zich niet voldoende energie geven, en je maakt het beter klaar met wat (soja)melk en een lepel pindakaas of gehakte noten erbij. Roer door je yoghurt ook wat fruit en granola, of kies voor een eitje met een volkoren boterham en eventueel een stukje avocado.

Je eet iets uit dit lijstje

Een koffiekoek, een kommetje crunchy muesli, een sandwich met choco, een croissant of pannenkoeken: al deze dingen worden sociaal aanvaard als gangbare ontbijten, maar ze zitten barstensvol suiker. Die suiker zorgt voor een onmiddellijke en snelle energiepiek, die daarna even snel weer daalt. Gevolg: een razende honger rond een uur of tien. Ben je echt een zoetekauw, kies dan voor natuurlijke zoete dingen zoals een banaan, of roer wat honing en kaneel door je havermoutpap.

Je dénkt dat je honger hebt

Hoofdpijn, trillende vingers of wat raar gegrom in je buik: het zijn symptomen waarvan je zou kunnen denken dat ze door honger aan de oppervlakte komen. Maar misschien heb je gewoon wat te weinig geslapen, al iets te veel koffie gedronken of heb je dorst? Luister naar je lichaam, en geef het wat het op dat moment nodig heeft. Eens vroeger in je bed kruipen of wat meer water drinken tussendoor kan ook al helpen. Onderzoek wees al uit dat slaaptekort je meer doet eten de dag nadien, dus die goede nachtrust is niet alleen voor je hersenpan belangrijk.

Je hebt nood aan een snack

Een klein beetje honger tussen het ontbijt en het middagmaal is natuurlijk niet abnormaal, en twee tussendoortjes doorheen de dag zijn zelfs gezond. Een ontbijt zou je drie à vier uur comfortabel gevuld moeten houden. Daarna kan je rustig genieten van een gezonde snack, al kies je best een tussendoortje dat minder dan 150 kcal bevat en waar eiwitten inzitten voor een voldaan gevoel. Een yoghurtje, wat fruit besmeerd met pindakaas of een handjevol noten zijn ideaal voor een ochtendlijke snack. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Artist-hond Uggie overleden

The Artist-hond Uggie overleden

http://static3.hln.be/static/photo/2015/0/0/6/20150812085944/media_xll_7925451.jpg

Uggie, het hondje dat wereldberoemd werd dankzij de film The Artist, is vrijdag overleden. De dertienjarige jack russel kreeg in Los Angeles een spuitje. Uggie was al een tijd ziek.

De viervoeter had een tumor in zijn prostaat. Zijn baasje Omar Von Mueller vond het moeilijk de knoop door te hakken en Uggie in te laten slapen, zei hij tegen TMZ. Uggie kreeg de laatste weken steeds meer last van de tumor.

Met zijn rol in The Artist, dat vijf Oscars won, vergaarde Uggie wereldfaam. De jack russel won onder meer een Golden Collar Award en hij mocht zijn pootafdrukken achterlaten op de Hollywood Walk of Fame. Daarmee werd Uggie het eerste dier dat vereeuwigd werd in de beroemde straat.

Sarah Clifford, die Uggie trainde, noemt de viervoeter een 'perfect terriertje' en herinnert zijn tomeloze energie. "Hij heeft voor altijd een plekje in mijn hart en ik zal zijn voorliefde voor kip en hotdogs nooit vergeten." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steve Harley & Cockney Rebel - Sebastian


Steve Harley & Cockney Rebel - Sebastian

Klik op de foto om ze te beluisteren






Steve Harley & Cockney Rebel is een Britse popgroep onder aanvoering van zanger Steve Harley. De band werd bekend in de vroege jaren 70  met hits als Sebastian en Make Me Smile (Come Up And See Me).


Harley had al enige tijd samengewerkt met John Crocker als straatmuzikant voor zij in 1972 de band Cockney Rebel oprichtten. Als drummer werd Stuart Elliott aangetrokken, als bassist Paul Jeffreys en als toetsenist Milton Reame-James. Al na vijf optredens kwamen zij onder contract bij EMI, en met het nummer Sebastian hadden zij succes in een aantal Europese landen. Als debuutalbum kwam in 1973 The Human Menagerie uit, volgens veel fans hun beste album.


Al snel werd duidelijk dat Harley de band als zijn begeleidingsband zag, en dat de band daardoor geen lang leven beschoren zou zijn. Toch bracht de band enkele hitsingles uit, waaronder Judy Teen en Mr. Soft. De band werd in 1974 verkozen tot "Most Outstanding New Act", maar aan het einde van een succesrijke toer in dat jaar namen alle bandleden op Elliott na ontslag. Harley zou vervolgens met sessiemuzikanten optredens verzorgen voor popprogramma's als Top of the Pops. Vanaf dat moment zou de band alleen in naam bestaan, en betrof het een solo-project van Steve Harley.


Het album The Best Years of Our Lives uit 1974 werd geproduceerd door Alan Parsons, waarvan de hitsingle Make Me Smile (Come Up And See Me).


Na 1974 ging het allemaal wat minder met Harley, op een paar kleine projecten in 1979 en begin jaren 80 na was het rustig rondom de zanger. Eind jaren 80 zou hij opnieuw met het oude Cockney Rebel-repertoire op het podium staan. In de jaren 90 zou hij twee solo-albums uitbrengen, waarna in 2005 weer een album onder de naam Cockney Rebel: The Quality of Mercy. Zijn huidige tourband noemt hij Cockney Rebel Mark III, maar afgezien van drummer Elliott zitten daar geen originele bandleden in.



» Reageer (0)
11-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleuter maakt designerjurken na met kleurstiften

Kleuter maakt designerjurken na met kleurstiften

http://static2.hln.be/static/photo/2015/0/13/8/20150811111459/media_xll_7922183.jpg

Normaal gezien hou je kinderen met kleurstiften in de hand zo ver mogelijk weg van je kleren, maar daar dachten Charlotte Kemp en haar 5-jarige dochter Martha duidelijk anders over. Samen kopieerden de twee designerjurken uit de laatste collectie van Dolce & Gabbana, en het resultaat lijkt net echt.

In de laatste herfst/winter collectie van het Italiaanse modelabel Doce & Gabbana zaten enkele satijnen jurken met kindertekeningen op, om moeders overal ter wereld te eren. De ontwerpen kosten ongeveer 3000 euro per stuk, dus besloten de Britse Charlotte Kemp en haar vijfjarige dochter Martha om het heft in eigen handen te nemen.

Het duo kocht een spotgoedkope witte jurk van de Britse keten Closet, en dochter lief mocht zich daarna uitleven met viltstiften. Zoals je hieronder kunt zien is het resultaat prachtig én betaalbaar. Helaas kan je er wel niet mee in de regen, vertelde Martha aan The Daily Mail. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse schrijver Eriek Verpale overleden op 63-jarige leeftijd

Vlaamse schrijver Eriek Verpale overleden op 63-jarige leeftijd

http://static1.hln.be/static/photo/2015/12/5/3/20150810213538/media_xll_7922328.jpg

Auteur en dichter Eriek Verpale is overleden. Dat heeft schrijver Jan Haerynck maandagavond bekendgemaakt. Bij het grote publiek was Verpale vooral bekend als schrijver van "Alles in het klein" (1990), dat in 1992 de NCR-prijs voor literatuur kreeg.

Eriek Verpale, of Eric Verpaele, zoals zijn echte naam luidde, werd geboren op 2 februari 1952 in Zelzate. Hij werd opgevoed door zijn uit Litouwen afkomstige joodse overgrootmoeder, die vlak naast hem woonde. Hierdoor werd zijn belangstelling gewekt voor de joodse cultuur. Tot aan zijn dood was Eriek Verpale bijzonder gefascineerd door het jodendom.

Bij het grote publiek was Verpale vooral bekend als schrijver van "Alles in het klein" (1990). Ook het door acteur Bob De Moor opgevoerde toneelstuk Olivetti 82 (1993) was eerst een theaterseller en werd later verfilmd door Rudi Van Den Bossche (in 2001) met in de hoofdrol Dirk Roofthooft. In 2014 werd het nogmaals verfilmd als monoloog met titel "Bernard" met in de hoofdrol Thomas Wander.

Enkele jaren geleden publiceerde Verpale nog tien gedichten in Het Liegend Konijn, meerdere in de Poëziekrant en De Brakke Hond en op de Nederlandse poëziesite Contrabas. Hij heeft nog meerdere gedichten en flarden proza plus eindeloze dagboeknotities achtergelaten.

Eriek Verpale laat een zoon na. Hij wordt in strikte intimiteit begraven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vast in een nachtmerrie waar ze niet kan uit ontwaken: Gina schreeuwt om hulp

Vast in een nachtmerrie waar ze niet kan uit ontwaken: Gina schreeuwt om hulp

http://static2.hln.be/static/photo/2015/8/16/10/20150810212725/media_xll_7922305.jpg

Ze leeft in de duisternis, met een blinddoek over haar ogen en een koptelefoon over haar oren. Zonlicht en geluid kan ze niet verdragen. Op haar stem kan ze evenmin een beroep doen en elke beweging doet onvoorstelbaar veel pijn. Ze houdt van knuffels, maar een aanraking betekent telkens weer een kwelling. En haar toestand zal alleen nog maar verslechteren.

De Nieuw-Zeelandse Gina bracht de voorbije tien jaar door in een donkere, stille kamer. Het ergste van al? De dokters weten niet eens wat er precies met haar scheelt.

De veertiger doet haar lijdensweg nu uit de doeken in een documentaire. Ze wil duidelijk maken dat ze niets meer heeft om voor te leven. De dood is haar enige uitweg, maar die 'oplossing' wordt gedwarsboomd door haar regering.

Gina heeft een simpele boodschap voor de tegenstanders van vrijwillige euthanasie. "Neem mijn plaats in. Volgens mij kan een barmhartige God er niets op tegen hebben dat mensen een humane dood willen sterven."

Wendell Cooke is de regisseur van de documentaire, die de titel 'One Woman's Fight to Die' (Het gevecht van een vrouw om te sterven; nvdr) kreeg. "Ik wil hiermee de ogen van de mensen openen", klinkt het. "Elke dag leveren mensen een ongelijke strijd tegen ongeneeslijke ziektes. Door de gesprekken die ik met haar had, heb ik ingezien dat die beslissing enkel en alleen bij haar zou moeten liggen."

"We zijn heus niet op zoek gegaan naar het extreemste geval dat we konden vinden", gaat Cooke verder. "Ze moet nu eenmaal leven met die afgrijselijke aandoening en haar krachten zijn op. Met haar verstand is niets mis, dus ze is eigenlijk constant aan het nadenken over de situatie."

In de reportage maakt Gina gebruik van letters op een aanraakscherm om haar boodschap duidelijk te maken. "Ik heb een zeldzame genetische aandoening die mijn ogen, oren, strottenhoofd en gewrichten treft", klinkt het letterlijk. "Ik leef in duisternis en bijna complete stilte, want geluid en licht kunnen mijn ogen en oren nog meer beschadigen. Mijn spieren zijn weggekwijnd en mijn stem heb ik niet meer."

Na twee mislukte pogingen in Nieuw-Zeeland om euthanasie te legaliseren, hoopt Cooke dat zijn documentaire opnieuw een debat op gang kan brengen. "Met de hulp van het publiek moet het lukken om de wet in dit land te veranderen."

Paul Russell, de directeur van een organisatie die zich verzet tegen hulp bij zelfdoding, denkt er echter helemaal anders over. "Natuurlijk is het lastig voor haar, ze heeft een ongelooflijk zeldzame aandoening. Ik ben geen harteloze klootzak, het is evident dat ik met haar meeleef. Maar zeg mij hoe je de wet kan aanpassen zonder kwetsbare personen daarbij in gevaar te brengen. Ik vond het een emotionele uitzending, maar zo'n kwestie kan niet 'à la tête du client' afgehandeld worden. Ik heb zelf een zoon met een handicap, ik vraag me af of we niet iets anders voor haar kunnen doen."

Een antwoord waar Cooke geen vrede mee neemt. "Ik snap je bezorgdheid, maar zorg dan voor goede wetten die het risico op misbruik zo klein mogelijk maken. Dat doen we toch ook met andere riskante bezigheden, zoals autorijden of alcoholgebruik?"

In België werd het recht op euthanasie al in 2002 goedgekeurd, enkel Nederland was nog iets sneller. In Amerika mogen dokters slechts in vijf staten een dodelijke medicijnencocktail voorschrijven om het leven van terminale patiënten voortijdig te beëindigen. Gina hoopt dat Nieuw-Zeeland zich in dat rijtje zal voegen. "Hoe ik wil sterven? Een pil slikken en in slaap vallen. Zo kan ik vredig sterven, terwijl ik de hand van mijn zus vasthoud." (br.hln)


» Reageer (0)
10-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien jaar lang lag deze hond aan de ketting, nu proeft hij voor het eerst van vrijheid

Tien jaar lang lag deze hond aan de ketting, nu proeft hij voor het eerst van vrijheid

http://static3.hln.be/static/photo/2015/15/5/3/20150810161437/media_xll_7921818.jpg

De hond leek niet erg speels toen Jared Piper hem voor de eerste keer zag in een tuin in de Amerikaanse staat Arizona. Niet moeilijk, hij lag zielig aan een ketting en blafte op iedereen. Op een dag besloot de man om halt te houden en kennis te maken. Het betekende de redding voor 'Rusty Diamond' uit zijn erbarmelijke situatie.

Het bleek dat Rusty gewoon heel erg eenzaam was. De viervoeter had nood aan affectie. Jared maakte elke dag even tijd voor de hond en Rusty werd minder afstandelijk en vriendelijker. Hij kwispelde en schuurde met zijn kop tegen de omheining aan zodat hij kon gestreeld worden.

De situatie waarin de viervoeter verkeerde, was eigenlijk vreselijk. Jared had hem nooit vrij zien rondlopen, op zijn hele lichaam zaten er vliegen en hij had een tumor aan zijn buik. Jared besefte dat het zo niet langer verder kon en dat hij de hond moest proberen te redden.

Gemeen
Op een dag kwam het baasje naar buiten toen Jared de hond aan het strelen was. Ze vertelde dat Rusty al meer dan tien jaar aan de ketting lag omdat hij "gemeen" was. Vrijheid kende de hond niet.

Jared vertelde de vrouw dat hij niet wegging zonder Rusty. Eerst weigerde ze maar dan na wat aandringen, gaf ze de viervoeter toch mee. En dus gingen Jared en de hond samen op stap. Eerst wandelde Rusty nog onwennig naast de man maar dan werd het dier steeds enthousiaster. Hij gedroeg zich niet agressief, noch defensief. Hij nam alles in zich op alsof hij klaar was voor een nieuwe start in zijn leven.

Rusty genoot van alles voor de eerste keer zoals zijn eerste wasbeurt. Hij werd een vrolijke gezonde hond. Jared kon de lieve viervoeter niet adopteren, dus ging hij op zoek naar een familie die dat wel kon.

Paradijs
Het perfecte gezin werd gevonden. Een groot huis met een grote tuin is nu het speelterrein van Rusty samen met de andere honden van de familie. Voor Rusty is het een paradijs op aarde na tien ellendige jaren.

Nu heeft de hond eindelijk waar hij recht op heeft: een liefdevolle thuis. Gewoon omdat iemand de moeite deed om even halt te houden.

Het ga je goed Rusty! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SOS haarverlies: wat is normaal?

SOS haarverlies: wat is normaal?

http://static1.hln.be/static/photo/2015/8/0/0/20150809211718/media_xll_7916985.jpg

Elke dag verliezen we allemaal heel wat haar. Maar wat is een normale hoeveelheid, en wanneer moet je je zorgen beginnen maken?

Het is niet moeilijk om in paniek te slaan wanneer je na een uitgebreide douchebeurt de  halve badkuip onder het haar ziet hangen. Toch zeggen experten dat het best normaal is om heel wat haar te verliezen. Meer zelfs: de gemiddelde persoon verliest tussen de 60 en 100 haren per dag. Hoe langer en dikker je haar echter is, hoe dramatischer het lijkt. Lange lokken zijn namelijk opvallender, waardoor het al snel lijkt alsof je veel meer haar verloren hebt dan het eigenlijk is.

Toch zijn er ook factoren die ervoor kunnen zorgen dat je meer haar verliest dan normaal. Vermits haar een niet-essentieel weefsel is, is het heel erg beïnvloedbaar door stress. Met andere woorden: wanneer je met stress te kampen krijgt, zal je haar één van de eerste dingen zijn dat daaronder lijdt. "Het goede nieuws is dat wanneer je systeem zich daarvan herstelt, en je zorg blijft dragen voor jezelf, je haar automatisch weer zal stoppen met uitvallen", zegt hoofdhuid-experte Anabel Kingsley.

Sommige vrouwen zullen merken dat ze in de zomer meer haar verliezen, terwijl dat voor anderen vooral tijdens de winter is. Wanneer je je haar niet dagelijks was, maar maar een keer of twee per week, zal je daarenboven ook merken dat je meer haren verliest wanneer je het wast. Soms is haarverlies ook gewoon genetisch bepaald. Misschien verlies jij gewoon eerder 100 dan 60 haren per dag.

Wanneer is haarverlies dan wel onrustwekkend. "Als je veel haar blijft verliezen gedurende meer dan drie maanden is het aangewezen om een dermatoloog of een hoofdhuid-expert te raadplegen", zegt Kingssley. Chronisch haarverlies kan erop wijzen dat er intern iets niet helemaal goed zit. De meest voorkomende redenen voor haarverlies op lange termijn zijn ijzertekorten, een tekort aan Vitamine D en Vitamine B12, alsook problemen met de schildklier. Het onderliggende probleem oplossen zorgt er in de meeste gevallen voor dat ook het haarverlies weer stopt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaat Bollen getrouwd (in een opvallend blote jurk)

Kaat Bollen getrouwd (in een opvallend blote jurk)

Klik op de foto om de video te bekijken

Seksuologe Kaat Bollen (29) is zaterdag in het huwelijksbootje gestapt met haar Nederlandse vriend Ian Thorne (32). Voor een keer gingen niet de straffe uitspraken van Kaat met de aandacht lopen, maar wel haar trouwjurk. Het decolleté kon niet anders dan 'gewaagd' bestempeld worden.

Een zichzelf respecterende seksuologe schaamt zich natuurlijk niet voor haar lichaam, maar de jurk van Bollen deed heel wat stof opwaaien. Ze trouwde zaterdag met haar vriend Ian, waarmee ze in Roermond woont. Na de plechtigheid in het gemeentehuis van Hechtel-Eksel, waarvan Kaat afkomstig is, had het koppel nog een drukke dag voor de boeg: er volgde nog een ceremonie bij de ouders, een receptie, een tuinfeest én een avondfeest.

"Zaterdag was de dag van mijn leven", aldus Kaat. Ze vindt het jammer dat veel jonge mensen niet meer trouwen. "Ik raad het nochtans iedereen aan, want zo leer je elkaars familie beter kennen, en de relatie duurt ook langer." Deze week vertrekt het koppel voor drie weken naar Bali op huwelijksreis.

Schaamhaar en lusten
Bollen werd in Vlaanderen bekend door haar scriptie over schaamhaar, die in De Pappenheimers aandacht kreeg. Sindsdien is ze - na Goedele Liekens - zowat Vlaanderens meest bekende seksuologe. Ze bracht al enkele boeken uit - 'Het Borstenboek' en 'Boek der Lusten' - en duikt ook op tv regelmatig op. Dat is waar ze Ian leerde kennen; zijn marketingbedrijf zag Bollen opduiken in 'De Wereld Draait Door', waarna ze een samenwerking startten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loreena McKennitt - Full Circle

Loreena McKennitt - Full Circle

Klik op de foto om haar te beluisteren






Loreena McKennitt (Morden (Manitoba), 17 februari 1957) is een Canadese zangeres, harpiste en pianiste. Haar muziek wordt gekenmerkt door Keltische, en haar latere werk ook Arabische invloeden. Ze wordt vaak met Enya vergeleken, maar heeft een meer traditionele en klassieke stijl. Ze heeft klassiekers als Lady of Shallott van Alfred Tennyson en Highwayman van Alfred Noyes gebruikt als basis voor een eigen interpretatie.

Loreena McKennitt werd geboren in Manitoba. Sedert 1981 woont zij in Stratford in Ontario. Zij trad daar op voor het Stratford Festival of Canada als actrice, zangeres en componiste in producties van The Tempest (1982) tot The Merchant Of Venice (2001).




» Reageer (0)
09-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is slecht voor de lijn maar goed voor ons brein?

Wat is slecht voor de lijn maar goed voor ons brein?

http://static1.hln.be/static/photo/2015/3/0/12/20150809102901/media_xll_7919127.jpg

Tegenwoordig mijdt iedereen die wil lijnen koolhydraten. Brood, aardappelen, pasta, rijst: weg van ons bord. Maar uit nieuw onderzoek blijkt dat koolhydraten wellicht de belangrijkste rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van de mens: ze hebben ervoor gezorgd dat we een groot en intelligent brein kregen.

Voorstanders van het koolhydraatarme dieet voeren aan dat ze geen essentieel voedingsbestanddeel zijn en dat ons lichaam perfect werkt met kleine hoeveelheden of zelfs helemaal geen koolhydraten. Dit in tegenstelling tot eiwitten en vetten.

Maar het zijn net de koolhydraten die ons intelligent hebben gemaakt. Professor Karen Hardy van de universiteit van Chicago, die de studie publiceerde in vakblad  Quarterly Review of Biology, meent dat het eten van koolhydraten, in het bijzonder zetmelen, de aanzet was tot een versnelde expansie van het menselijke brein. Die evolutie liep samen met de ontwikkeling van genen die ons toelaten die zetmelen te verteren.

Het menselijke brein verbruikt 25 procent van de lichaamsenergie en tot 60 procent van de bloedglucose. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Peter Kingsbery - Only The Very Best

Peter Kingsbery - Only The Very Best

Klik op de foto om hem te beluisteren

Peter Kingsbery  (geboren 2 december 1952 in Phoenix, Arizona) is een Amerikaanse singer-songwriter die de band medeoprichter Cock Robin in de jaren 1980. Hij groeide op in Austin (Texas), waar hij studeerde klassieke muziek. Hij verhuisde naar Nashville (Tennessee), waar hij begon zijn carrière als muzikant (hij vergezeld Brenda Lee op piano op een paar tours) en vervolgens naar Los Angeles aan het eind van de jaren '70, waar hij begon een carrière als singer / songwriter. Hij componeerde een paar liedjes voor Smokey Robinson, en een van zijn composities, fout van de piloot, gezongen door Stephanie Mills, kreeg wat succes in de dance charts in 1983. Aan het begin van de jaren '80 richtte hij de groep Cock Robin met Anna LaCazio , Clive Wright en Lou Molino III , die groot succes in West-Europa vooral genoten. Niet aan hun vaderland te breken met een eerste titelloze album in 1985, het kwartet werd een duo van Kingsbery en LaCazio toen brachten ze hun tweede album in 1987. Nadat de band uit elkaar in de vroege jaren 1990 na een derde album, Peter Kingsbery genoten van een vrij succesvolle solocarrière, het vrijgeven van vier albums meer dan een decennium, en scoren een grote hit in Frankrijk met het nummer "alleen het allerbeste." Met zijn vierde album probeerde hij zijn geluk zingen in het Frans, de taal van zijn land aangenomen (wonen er sinds enkele jaren terug).

Hij heeft sindsdien hervormde Cock Robin met Anna LaCazio en aan / uit voormalig lid Clive Wright in 2006 en heeft een studioalbum uitgebracht Ik wil niet om de wereld te redden in hetzelfde jaar en een live album in 2009. Een nieuw studio-album Songs From A Bell Tower werd uitgebracht in oktober 2010. 


» Reageer (0)
08-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenzaamheid zit in je hoofd

Eenzaamheid zit in je hoofd

http://static2.hln.be/static/photo/2015/17/9/10/20150808063534/media_xll_7917640.jpg

Het is al lang geen nieuws meer dat ziektes als een depressie en stress gelinkt zijn aan chemische verbindingen in je brein die niet helemaal in de juiste balans zijn. Volgens nieuw onderzoek zou ook eenzaamheid te danken zijn aan wat er zich afspeelt in je hoofd.

Een kleine groep wetenschappers van de universiteit van Chicago kwam erop uit dat individuen die lijden aan chronische eenzaamheid een verschillende hersenactiviteit hadden dan wie zich weinig tot nooit eenzaam voelt.

Om deze theorie te testen werd de hersenactiviteit van 70 deelnemers gemeten. 38 onder hen beschreven zichzelf als eenzaam, terwijl 32 deelnemers aangaven dat niet te zijn. Allen ondergingen een cognitief examen, ook gekend onder de naam 'The Stroop Test'.

Die test bestaat eruit dat de deelnemer een serie kaartjes met daarop een woord krijgt voorgeschoteld. Vervolgens moet de deelnemer de naam van de kleur noemen, die ze met dat woord associëren. In dit geval werd elk woord gelinkt aan 1 van 4 categorieën die te maken hebben met sociale betrokkenheid. Sociale en positieve woorden als 'feest', sociale en negatieve woorden als 'eenzaamheid', niet-sociale en positieve woorden als 'vreugde' en niet sociale en negatieve woorden als 'verdriet'.

Met behulp van elektroden was het voor de wetenschappers vervolgens mogelijk om de hersenactiviteit van de deelnemers te meten terwijl die door de kaartjes gingen. Daaruit bleek dat wie zichzelf beschreef als eenzaam, zich onbewust meer focuste op woorden met een negatieve betekenis, terwijl de niet-eenzame controlegroep zich duidelijk even hard focuste op alle woorden.

Deze bevindingen tonen aan dat onze aanleg om ons eenzaam te voelen aanwezig is in ons onderbewustzijn, en het onmogelijk is om de manier waarop ons brein reageert op bepaalde prikkels te controleren.

Omdat de studie werd uitgevoerd met een beperkt aantal testpersonen is het echter nodig om hiernaar verder onderzoek te doen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sting - Fields Of Gold


Sting - Fields Of Gold

Klik op de foto om hem  te beluisteren






Sting, artiestennaam van Gordon Matthew Thomas Sumner, (Newcastle upon Tyne, 2 oktober 1951) is een Brits musicus. Hij is commandeur in de Orde van het Britse Rijk; dit werd hem verleend door koningin Elizabeth II.

Sting is de oudste van vier kinderen. In het noordoosten van Groot-Brittannië was het niet makkelijk vanwege het harde klimaat en de economische depressie. De werkloosheid lag er heel hoog en de redding van het gezin was het feit dat zijn vader een vaste baan had als melkboer. Gordon had echter een natuurlijke aanleg voor muziek. Op negenjarige leeftijd maakte hij al zijn eerste songs en zijn eigen muziek op een oude gitaar van zijn oom. In 1966 kreeg hij van een vriend een zelfgemaakte basgitaar. Dit was zijn eerste kennismaking met dit instrument. In 1969 mocht hij beginnen aan een universiteit in de Midlands, maar dat hield hij slechts een maand vol. Na enkele baantjes in de bouw, als buschauffeur en zelfs als belastingontvanger besloot hij in 1971 iets van zijn leven te maken en begon een opleiding tot leraar. Tijdens die opleiding speelde hij basgitaar bij een schoolrockbandje, Earthrise.

In 1974 richtte hij samen met 3 vrienden de groep Last Exit op. In 1976 huwde hij met Frances Tomelty. Later dat jaar kregen zij hun eerste kind, Joe. Kort daarna besloot hij zijn job als leraar op te geven en trok hij met Last Exit naar Londen om het daar als rockband te maken.

De bijnaam Sting kreeg hij in het begin van zijn carrière, toen hij bassist was bij een jazzbandje. In die tijd droeg hij vaak een zwart met geel gestreepte trui, die zijn medemuzikanten deed denken aan een bij. Sindsdien gebruikt hij zijn werkelijke naam alleen nog bij officiële gelegenheden.

Hij werd voor het eerst wereldwijd bekend als de bassist en zanger van The Police die hij samen vormt met drummer Stewart Copeland en gitarist Andy Summers.

Nog voordat The Police in 1984 de facto uit elkaar gaat, op hun hoogtepunt, begint Sting met het werken aan zijn eerste soloalbum. Hierbij neemt hij jazzmuzikanten aan als begeleidingsband, onder andere: Branford Marsalis, Kenny Kirkland, Darryl Jones en Omar Hakim. Sting verwisselt zijn basgitaar voor een gitaar.

De overstap naar meer jazz georiënteerde muziek is niet helemaal verrassend, aangezien Sting in zijn jongere jaren met jazz en progressieve rockbands heeft gespeeld. Het resultaat is meer volwassen en afwisselend dan zijn opnames met The Police.

In 1986 komt The Police weer bij elkaar voor een reünie, waaruit een nieuw opgenomen versie van Don't stand so close to me ontstaat.

Hierna brengt Sting het ambitieuze album Nothing like the Sun uit in 1987, wederom met hulp van Branford Marsalis. Het album wordt goed ontvangen en kort na het verschijnen ervan gaat Sting zich inzetten voor Amnesty International. Ook zet hij zich in voor natuurbehoud en sticht hiervoor de Rainforest Foundation om aandacht te vragen voor het Braziliaanse regenwoud.

Sting trouwde op 20 augustus 1992 met Trudie Styler, nadat zij al ruim 10 jaar een relatie hadden. Uit dit huwelijk werden vier kinderen geboren: Bridget Michael (a.k.a. "Mickey," geb. 1984), Jake Sumner (geb. 1985), Eliot Paulina ("Coco" geb 1990) en Giacomo Luke (geb. 1995).

De albums die volgen zijn ook succesvol, maar niet zo succesvol als zijn eerste twee soloalbums. In 2006 scoort hij nog wel een Amerikaanse top 10-hit met het nummer Always On Your Side, een duet met Sheryl Crow.

Als soloartiest is het Sting gelukt om de grenzen van de popmuziek op te zoeken. Hij versmolt invloeden van jazz, klassieke muziek en wereldmuziek in zijn eigen nummers. Zijn teksten zijn literair en bevatten betekenisvolle boodschappen. Dit benadrukt hij zelf ook regelmatig in de pers. Zijn muziek wordt door velen gezien als literaire, intelligente rock. Zijn critici vinden zijn werk vaak pretentieus. Sting is nog steeds actief als artiest en heeft een trouwe schare volgelingen.

In juli 2006 deed Sting Nederland aan met zijn Broken Music Tour. In Weert (Bospop) gaf hij samen met gitaristen Dominic Miller en Lyle Workman en drummer Abe Laboriel een kwalitatief hoogstaand concert. De setlist vermeldde zowel Police-werk als solo-werk.

In oktober 2006 kwam de CD "Songs from the labyrinth" uit met 16e-eeuwse luitmuziek van John Dowland (1563-1626) in samenwerking met de luitist Edin Karamazov. Op 1 maart 2007 gaf Sting samen met Karamazov een optreden in het concertgebouw in Amsterdam.

In februari 2007 kondigden Sting, Andy Summers en Stewart Copeland geheel onverwachts een reünietournee van The Police aan: The Police Reunion Tour. Op 28 mei begonnen ze met een optreden in Vancouver. Op 13 en 14 september speelde het drietal in een bijna uitverkochte Amsterdam Arena.

Sting heeft ook een zoon die actief is in de muziek, Joe Sumner. Dit is de zanger van Fiction Plane, de band die ook het voorprogramma verzorgt van bij The Police gedurende de reünietournee. Fiction Plane kan overigens opgevat worden als anagram van "police infant", hetgeen uiteraard refereert naar Joe Sumner als zijnde kind van Sting, ofwel The Police. Elliot Paulina (Coco) Sumner, zijn dochter, is sinds 2009 de zangeres van de band "I Blame Coco". Deze band was onder andere op Lowlands 2010 en trad in Nederland voor het eerst op in Rotterdam. In Oktober 2010 komt haar eerste album uit.

Hiernaast heeft Sting in 1984 een rol gespeeld in de cultfilm Dune van David Lynch, naar het verhaal van Frank Herbert. Hij speelde hierin Feyd-Rautha de neef van Baron Harkonnen. Sting heeft ook nog een bijdrage geleverd aan het nummer Money for Nothing van de Engelse rockband Dire Straits. Het is de stem van Sting die aan het begin van het nummer de tekst "I want my MTV" zingt. Verder zingt hij in dit nummer alle hoge partijen (2de stem).

In 2008 werkten hij en andere bekende artiesten uit de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Zuid-Afrika aan het album Songs for Tibet, een steunbetuiging aan Tibet en dalai lama Tenzin Gyatso.

Op 19 april 2010 werd bekend dat Sting de vijfde editie van Symphonica in Rosso op zich neemt.

» Reageer (0)
07-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baasje stapt 60 kilometer door wildernis met hond in armen na aanval krokodil

Baasje stapt 60 kilometer door wildernis met hond in armen na aanval krokodil

http://static0.hln.be/static/photo/2015/11/3/9/20150807101141/media_xll_7916019.jpg

De hond wordt dikwijls de beste vriend van de mens genoemd. In het geval van Wayne Best is het omgekeerde ook waar. De Australiër legde vorige week te voet naar schatting 60 kilometer af op zoek naar hulp voor zijn favoriete viervoeter. Choco raakte gewond bij een aanval door een krokodil. Het dier had moeite met stappen en dus droeg zijn baasje hem. "Hij is m'n maatje. Ik zou er een miljoen mijl voor wandelen", zegt Best in The Cairns Post.

Choco was vorige vrijdag aan het jagen op een varken langs de Mitchell-rivier toen een krokodil plots uit het water sprong en zijn tanden in de kont van de hond zette. "Hij tilde hem op, schudde ermee en sleurde hem onder water", beschrijft de Australiër de aanval. "Circa twee minuten later kwam Choco weer boven en zwom hij naar de kant."

De krokodil had de hond verwond aan zijn achterste. Stappen ging moeilijk en dus zat er voor Best niets anders op dan het huisdier in zijn armen te nemen en naar de dichtstbijzijnde weg, naar schatting 60 kilometer verderop, te wandelen. Wanneer Choco begon door te wegen, gaf Best het dier pijnstillers uit de EHBO-kit die hij bij zich had, waarna de hond korte afstanden naast hem strompelde.

Twee dagen later en naar schatting 60 kilometer verder, bereikte het duo de weg, waar Best een automobilist tegenhield. Die bracht de jager en zijn gewonde hond naar de bewoonde wereld, meldt The Cairns Post.

Choco werd opgenomen bij een dierenarts in Mareeba met een complexe breuk aan zijn achterpoot. Volgens dierenarts Ethan Maloney kwamen de verwondingen overeen met de beet van een krokodil. "De hond heeft veel geluk gehad. Zijn herstel zal nog een tijd duren, maar gelukkig leeft hij nog."

Ook zijn baasje reageert opgelucht. "Ik zou alles gedaan hebben om zijn leven te redden", zegt Best. "Hij is m'n beste vriend. Geld betekent niets voor me. Het enige wat ik wil is dat hij weer beter wordt. Het was een lange tocht, maar ik zou een miljoen mijl voor hem wandelen als dat nodig was."

Wilde weldoeners hebben de behandeling van Choco betaald nadat zijn verhaal viraal ging, bevestigt de dierenartsenpraktijk vandaag. Die voegt nog toe dat de hond gisteren opnieuw onder het mes ging en het goed stelt. Maandag mag de viervoeter naar huis. Dan worden Best en z'n lieveling weer herenigd.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw krijgt gevonden vuilniszak vol geld terug

Vrouw krijgt gevonden vuilniszak vol geld terug

http://static3.hln.be/static/photo/2015/17/10/13/20150807075956/media_xll_7915873.jpg

Een vrouw die omgerekend, 9.000 euro vond in Zweden mag het geld na ruim twee jaar houden. De Zweedse vond het cash geld in Stockholm en bracht het naar de politie. Ze mag haar vondst komen ophalen omdat niemand het geld is komen claimen.

De vrouw vond het geld in een vuilniszak in een containerruimte in Skärholmen in januari 2013. Ze bracht de vondst meteen naar de politie. "Ze heeft juist gehandeld. In gelijksoortige voorvallen wordt je verondersteld om het geld zo snel mogelijk naar de politie te brengen", aldus haar advocaat Patric Lindblom. "Als de eigenaar van de vondst zich niet binnen de drie maanden meldt bij de politie dan moet de politie het gevonden goed teruggeven aan de vinder."

Dat laatste duurde langer omdat de politie een onderzoek opende naar de herkomst van het geld. "Dat onderzoek is nu afgelopen. Er is niets verdacht aan de vondst", aldus nog Lindblom. Maar de politie wist niet wat gedaan met het geld en registreerde het niet als een verloren goed. Daarom kon de vrouw die de vondst gedaan had, het geld ook niet opeisen. Ze stapte dan ook verongelijkt naar de ombudsman van het parlement die de politie op de vingers tikte. En eindelijk krijgt ze nu waar ze recht op heeft. "Ze is blij en boos. Blij dat ze het geld eindelijk heeft, boos omdat het zolang geduurd heeft. Bij mijn weten is het de eerste keer dat iemand in een gelijkaardig geval zo lang moest wachten, langer dan de gebruikelijke drie maanden", besluit Lindblom. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestolen Stradivarius van 4,5 miljoen euro na 35 jaar teruggevonden

Gestolen Stradivarius van 4,5 miljoen euro na 35 jaar teruggevonden

http://static3.hln.be/static/photo/2015/7/8/10/20150806192126/media_xll_7914970.jpg

Een Stradivarius die in 1980 gestolen werd in Boston, wordt vandaag teruggeven aan de dochters van de rechtmatige eigenaar. Dat heeft de procureur van Manhattan bekendgemaakt. Het instrument is 4,5 miljoen euro waard.

De viool, "Ames" genaamd, werd in 1734 gebouwd door de befaamde Italiaanse vioolbouwer Antonio Stradivari. Ze behoorde toe aan de Amerikaans-Poolse dirigent Roman Totenberg, die in 2012 overleed op 101-jarige leeftijd.

Na een concert in de Longy School of Music in Cambridge, bij Boston, werd de viool gestolen, samen met twee strijkstokken.

Ex van overleden muzikant
Meer dan 35 jaar werd niets meer vernomen van het instrument, dat een waarde heeft van 5 miljoen dollar of 4,5 miljoen dollar. Maar op 26 juni 2015 dook het op in een hotel in Manhattan. De ex-vrouw van een overleden muzikant had een expert gecontacteerd om de viool te laten schatten. Die had onraad geroken en de politie verwittigd.

De vrouw beweert niet te weten dat het strijkinstrument gestolen was en toonde zich meteen bereid de viool terug te geven aan de drie dochters van Totenberg.

Andere violist verdacht
Volgens een van de dochters van Totenberg heeft hun vader altijd een andere violist verdacht van de diefstal maar was er volgens de autorititen geen reden om een huiszoeking te doen.

Van de ongeveer 1.000 violen die Stradivari bouwde, bestaan er nog 500. Befaamd om hun excellente kwaliteit, worden ze soms voor miljoenen dollars verkocht. (br.hln)


» Reageer (0)
06-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norah Jones - Help Me Make It Through The Night Slow

Norah Jones - Help Me Make It Through The Night Slow

Om haar te beluisteren druk op de foto





Norah Jones, volledige naam Geetali Norah Jones Shankar (New York City, 30 maart 1979), is een Amerikaanse jazz-zangeres.


Jones is een dochter van de Indiase sitarspeler Ravi Shankar en Sue Jones. Ze is een halfzuster van muzikante Anoushka Shankar, geboren uit het tweede huwelijk van haar vader Shankar. Jones bracht haar jeugd door bij haar moeder, die naar Dallas (Texas) verhuisde toen ze vier jaar oud was.

Jones is sterk beïnvloed door de muziek van (onder andere) Bill Evans en Billie Holiday. Ze beschouwt Willie Nelson als haar grote idool. Op vijfjarige leeftijd begon Jones met zingen in kerkkoren. Twee jaar later startte ze met pianolessen en speelde ze een tijdje saxofoon. Op haar vijftiende verhuisde Jones naar Dallas, waar ze zich inschreef op de Booker T. Washington High School voor drama en visuele kunsten. Op haar zestiende gaf ze haar eerste optreden in een plaatselijke coffeeshop, waarbij ze I’ll be seeing you zong. Ze vond zingen leuk, maar had het idee dat een pianostudie haar een vastere basis zou geven. Terwijl ze nog op school zat, won ze de Down Beat Student Music Awards (SMA) voor Best Jazz Vocalist en Best Original Composition in 1996. In 1997 behaalde ze nogmaals een SMA voor Best Jazz Vocalist.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische primeur: werken Claude Monet voor de eerste keer te koop in ons land

Belgische primeur: werken Claude Monet voor de eerste keer te koop in ons land

http://static0.hln.be/static/photo/2015/3/14/14/20150805140352/media_xll_7912154.jpg

Kunstgalerij Boon Gallery in Knokke-Heist pakt uit met een Belgische primeur door drie werken van de Franse impressionist Claude Monet te koop aan te bieden. De familiezaak doet dat met een verkoopstentoonstelling naar aanleiding van hun dertigste verjaardag.

Boon Gallery viert zijn dertigste verjaardag met een verkoopstentoonstelling met dertig uitzonderlijke kunstwerken van wereldberoemde kunstenaars zoals Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir, Fernand Léger, Paul Gauguin, Paul Delvaux, Rik Wouters, Rembrandt Bugatti, Alberto Giacometti, Serge Poliakoff en Charles Le Corbusier.

Met Claude Monet heeft de galerij zelfs een primeur beet, want nooit eerder werden werken van de Franse impressionist te koop aangeboden in België. Het gaat om "Vue de Dieppe", "La Seine à Bougival" en "Hiver à Giverny", allemaal werken die voor een bedrag tussen de zes en tien miljoen euro de deur uit mogen. Maar dat zijn niet de enige blikvangers. Zo is er nog een bronzen beeld van een puma, gemaakt door Rembrandt Bugatti, de broer van de gekende autobouwer, en "La Conversation" uit 1942 van Paul Delvaux, dat nooit eerder getoond werd.

"Ik ben vier maanden bezig geweest om deze werken te verzamelen. We willen de werken, vaak uit privécollecties, aanbieden voor een goede, correcte prijs", aldus Christophe Boon. "Het belangrijkste doel is om onze galerij in Knokke, waar we nu twee jaar gevestigd zijn, op de kaart te zetten. Wij verwachten dan ook veel bezoekers en belangrijke kunstverzamelaars uit heel België." De verkoopstentoonstelling begon alvast goed, want nog voor de opening verkocht Boon Gallery al een werk van Pierre-Auguste Renoir. De verkoopstentoonstelling loopt van 6 augustus tot 23 augustus. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!