Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




19-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je garderobe over jou zegt (en het is geen quatsch)

Wat je garderobe over jou zegt (en het is geen quatsch)

http://static2.hln.be/static/photo/2015/16/9/7/20150819170821/media_xll_7941712.jpg

Het lijkt misschien nogal onwaarschijnlijk dat onze kleding verraadt wie we echt zijn, en toch is dat exact waarover de Amerikaanse psychologe Jennifer Baumgartner een boek schreef. Misschien een beetje nattevingerwerk maar ons intrigeert het alvast wel. Vijf conclusies uit 'You are what you wear' op een rijtje.

1. De on trend kleerkast
"Zij die slaafs de mode volgen en steeds de allerlaatste trends in hun garderobe hebben hangen, zijn vaak de meest onzekere mensen. Ze hebben bijvoorbeeld vaak angst om niet in de maatschappij te passen of om een saai leven te leiden," schrijft Baumgartner. "Eenzaamheid is eveneens een reden voor impulsieve - doch trendy - aankopen te doen. Als je zaterdagavond op je eentje thuis zit en je zit lustig online te shoppen, dan vergeet je die eenzaamheid al snel." Maar je kunt het natuurlijk ook gewoon leuk vinden om er hip uit te zien, en blijven shoppen (al is dat onze mening).

2. De propvolle garderobe
Heel wat mensen kunnen maar moeilijk afstand doen van oude kledingstukken, zelfs al hebben ze de items al in geen jaren meer gedragen. Of ze vinden een bomvolle kledingkast gewoon leuk om mee te pronken. "Als je je kleren maar moeilijk kunt wegdoen, wijst dat vaak op het feit dat je op alle vlakken moeilijk afscheid kunt nemen. Van je kindertijd, een vroegere beste vriendin en ga zo maar voort."

3. De kledingkast vol dezelfde outfits
Mannen mogen dan regelmatig pakweg vijf keer dezelfde T-shirt kopen, omdat ze die nu eenmaal goed vinden zitten en niet begrijpen waarom ze nog een ander model nodig hebben. Vrouwen dragen dan weer massaal dezelfde outfits dag in en dag uit, ook al hebben ze een kast vol kleding hangen thuis. "Wie altijd dezelfde outfits draagt, verstopt zichzelf voor zijn of haar omgeving, maar ook voor zichzelf. Bovendien hebben vrouwen die altijd hetzelfde dragen, vaak een soort van muur opgebouwd tegen de buitenwereld. Ze hebben een bepaalde identiteit gecreëerd, en ze zijn niet bereid om die zomaar op te geven," aldus Baumgartner.

4. De garderobe met te grote kleding
"Mensen die in hun kleerkast alleen oversized kleren hebben hangen, willen doorgaans en hun fysieke én hun innerlijke zelf afschermen. Ze zijn niet tevreden met hun lijf en denken dat anderen hen (vaak) nog dikker zien dan ze zichzelf al vinden. Doorgaans kopen ze ook nog eens alles in donkere kleuren, omdat die afslanken."

5. De kleerkast die niet past bij de leeftijd
Een garderobe met alleen maar kleren in die je ouder of jonger doen lijken komt (helaas) vaker voor dan je wel zou denken. "Uiteraard is er enerzijds de angst om ouder te worden, die ons massaal naar botox en minirokjes duwt. Dat wijst anderzijds dan weer op andere onderliggende zaken zoals de dood, ontslag en financiële problemen," zegt Baumgartner. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit gebeurt er met je lichaamshaar als je ouder wordt

Dit gebeurt er met je lichaamshaar als je ouder wordt

http://static0.hln.be/static/photo/2015/3/13/13/20150819081926/media_xll_7939438.jpg

Ons hoofdhaar wordt vroeg of laat grijs, dat staat buiten kijf, maar wat gebeurt er eigenlijk met de rest van ons lichaamshaar als we ouder worden? Omdat niemand daar spontaan over begint uit te weiden - en gelukkig maar - legt dermatologe Rebecca Kazin uit waaraan je je kan verwachten.

"Het ouder worden van je lichaamshaar gebeurt op een andere manier dan het verouderingsproces van je hoofdhaar", vertelt dermatologe Rebecca Kazin. "Het lichaamshaar dat je krijgt tijdens je puberteit - onder je oksels, in de schaamstreek en op de borst bij mannen - ontstaat onder invloed van hormonen. Op middelbare en oudere leeftijd vermindert ons oestrogeengehalte, waardoor lichaamshaar plots dunner en schaarser wordt. Daarnaast zijn de omstandigheden voor haargroei minder gunstig op een latere leeftijd: onze huid is dunner, er is minder huidweefsel en follikels worden kleiner en kleiner, waardoor de textuur van het haar verandert", verklaart Kazin.


Voordat je laaiend enthousiast kan worden over het feit dat je het scheermesje minder vaak zal moeten bovenhalen op je oude dag: het slechte nieuws is dat diezelfde hormonale veranderingen ervoor kunnen zorgen dat er bij vrouwen wel plots haar groeit op het gezicht. Hogere dosissen testosteron zijn in dit geval de boosdoener, en dat uit zich in kleine haartjes op je kin en bovenlip. Dat hoge gehalte aan testosteron verklaart ook waarom mannen plots meer oor- en neushaar krijgen. Lichaamshaar kan ook net als hoofdhaar grijzer worden, doordat je steeds minder melanine produceert. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papegaai gearresteerd wegens uitschelden bejaarde vrouw

Papegaai gearresteerd wegens uitschelden bejaarde vrouw

http://static3.hln.be/static/photo/2015/7/4/12/20150819114456/media_xll_7940772.jpg

Een Indiase papegaai is gisteren door de politie gearresteerd omdat hij een 85-jarige oude vrouw zou hebben uitgescholden.

Volgens Janabai Sakharkar schoffeerde de pratende vogel haar telkens ze langs het huis van haar stiefzoon liep. "Ik word al twee jaar lastig gevallen. In die tijd heb ik al drie keer een klacht ingediend bij de politie'', verklaart ze tegenover Zeenews.

Hoewel de agenten het wel grappig vonden toen ze ter plaatsen kwamen, hebben ze de situatie serieus behandeld. De papegaai is meegenomen naar het bureau.

Reden voor de scheldpartijen is volgens een politiewoordvoerder een conflict tussen de vrouw en haar stiefzoon. De papegaai zou de agressieve uitbarstingen van zijn baasje hebben gekopieerd.

Hoewel de papegaai zich tot nu toe netjes gedraagt op het bureau heeft de politie besloten hem over te dragen aan een opvangcentrum. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is het geheim van koningin Mathildes slanke lijn

Dit is het geheim van koningin Mathildes slanke lijn

http://static3.hln.be/static/photo/2015/2/5/4/20150819112118/media_xll_7940824.jpg

Koningin Mathilde heeft op haar 42ste een figuur waar heel wat mama's jaloers op zijn. Na vier kinderen op de wereld te hebben gezet, is er wel sprake van een klein buikje, maar toch slaagt onze vorstin erin ondanks haar drukke levensstijl op gewicht te blijven. Het blad TV Familie doet vandaag het geheim achter het uiterlijk van onze koningin uit de doeken.

Een Nederlands magazine opperde onlangs dat de sleutel tot Mathildes slanke lijn erg eenvoudig is. Ze zou al haar eten aan koning Filip geven, die het laatste jaar duidelijk wat kilo's is bijgekomen. Maar volgens royaltyexperte Brigitte Balfoort vraagt het wel wat meer inspanning van onze koningin. Zo gaat Mathilde regelmatig sporten: ze jogt vaak in het park van Laken of trakteert de kinderen op een fietsuitje. Maar ze geniet ook van tennissen, skiën en zwempartijtjes. Net als haar Nederlandse evenknie Máxima heeft Mathilde wellicht een personal coach, die haar helpt met oefeningen en een gezond eetpatroon.

En Mathilde is volgens Balfoort heel gemotiveerd. Het is niet ongewoon dat ze na een lange reis van het vliegtuig stapt om meteen te gaan sporten.

Een andere truc die Mathilde vaak toepast, is de juiste outfits uit kiezen. Haar favoriete modeontwerper Edouard Vermeulen (modehuis Natan) weet perfect welke kledinstukken het figuur van onze koningin flatteren. Want hoewel ze lange benen heeft, biecht Edouard op dat het niet altijd makkelijk is om haar probleemzones te verdoezelen met het juiste ontwerp. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.School stuurt studente naar huis voor bizarre dresscode

School stuurt studente naar huis voor bizarre dresscode

http://static2.hln.be/static/photo/2015/10/14/10/20150819095755/media_xll_7940680.jpg

Yep, deze outfit van Stephanie Hughes overtreedt de regels van de dresscode van haar school in Versailles in het Amerikaanse Kentucky. Haar beige topje met een wit golfje erboven bleek niet voldoende haar sleutelbeen te bedekken. Mama Stacie Dunn werd prompt door het schoolhoofd naar de Woodford County High School ontboden. Ze ventileerde haar verbazing op Facebook.

Gekleed zoals in bovenstaande foto zou Stephanie volgens het schoolhoofd de mannelijke medestudenten van slag kunnen brengen. "Toen ik op de school kwam, bleken er nog studentes te staan die op het matje geroepen werden voor het schenden van de kledijregels", schrijft Dunn op Facebook. "Dit is belachelijk! Ouders worden weggeroepen van hun belangrijke jobs en leerlingen missen belangrijke lessen omdat ze hun sleutelbeen tonen! Hier moet iets veranderen!"

Sjaal of strop?
Stacie Dunn kocht dan maar een sjaal om de outfit van haar dochter minder verhullend te maken, maar dat mocht niet baten: Stephanie werd opnieuw naar huis gestuurd, ook voor haar houding tegenover de schooldirecteur. "Wat wil die nu? Moet ze misschien met een strop rond haar nek naar school!!!!" brieste Dunn op Facebook.

De schooldirectie heeft inmiddels een vergadering met de ouders gehouden over de kledingregels die al tien jaar oud zijn. Op 21 september volgt een nieuwe meeting. Als de dresscode dan veranderd zou worden, dan gaat die pas in vanaf januari. Nog even op de tanden bijten, Stephanie!

Verandering
Eerder dit jaar bracht Maggie Sunseri de discussie over de vaak preutse regels voor de klederdracht van leeringen op gang. Haar filmpje 'Shame: A Documentary on School Dress Code' vind je hieronder. "Meisjes verplichten zich helemaal te bedekken omdat ze anders jongens zouden afleiden, is een totaal verkeerde boodschap. Dit moet echt verder komen dan louter een discussie. Dit moet daadwerkelijk veranderen", zegt Sunseri strijdvaardig. (br.hln)


» Reageer (0)
18-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste supermodel' in bikini op haar 60ste

Eerste supermodel' in bikini op haar 60ste

http://static3.hln.be/static/photo/2015/12/12/2/20150818172922/media_xll_7939352.jpg

Janice Dickinson mag zichzelf graag introduceren als 'het allereerste supermodel ter wereld'. Ze liet zich op haar 60ste fotograferen op het strand van Malibu.

Ze heeft een punt. In de jaren 80 prijkte Dickinson op de covers van de belangrijkste modemagazines. Ze bereidde de weg voor topmodellen als Cindy Crawford, Naomi Campbell en Elle McPherson. Nu toont ze een lichaam dat te vaak de zon heeft gezien, maar vooral een keertje te veel op de operatietafel van de plastische chirurg heeft gelegen.

Dickinson beweert daarnaast één van de slachtoffers van Bill Cosby te zijn geweest, en ze diende klacht wegens verkrachting in tegen de acteur. "Ik werd gedrogeerd en verkracht door Bill Cosby", stelt ze. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaaide dievenbende tankt 10.000 liter benzine per keer

Gehaaide dievenbende tankt 10.000 liter benzine per keer

http://static1.hln.be/static/photo/2015/17/13/12/20150818050810/media_xll_7938027.jpg

De federale politie vecht tegen een nieuw soort diefstal: bendes kraken met informatici de software van benzinepompen en stelen vervolgens duizenden liters brandstof. Ze doen dat met grote omgebouwde bestelwagens, met laadruimtes vol tanks. Gewoon, overdag.

"Het gaat niet om kleine diefstallen", zegt Jean-Pierre Van Dijck van de Belgische Petroleum Federatie (BPF). Die had al crisisoverleg met experts van de federale politie. "De bendes stelen tussen de 5 à 10.000 liter brandstof per keer. Dat is enorm", zegt Tom Broekaert, diensthoofd georganiseerde misdaad van de federale politie.

Ze slagen erin grote hoeveelheden te stelen omdat ze rondrijden met omgebouwde bestelwagens. "De laadruimtes zitten vol citernes van telkens minstens 1.000 liter. Als ze de slang terug in de pomp hangen, herstelt de software van de pomp zich. De volgende klant moet dus opnieuw betalen. Daarom duurt het vaak een hele tijd voor de uitbater de diefstal vaststelt", zegt Broekaert. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puppy die gevonden werd na ramp in Tianjin verovert harten van Chinezen

Puppy die gevonden werd na ramp in Tianjin verovert harten van Chinezen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/18/10/12/20150818004818/media_xll_7937667.jpg

Na de verwoestende explosies in de Chinese havenstad Tianjin vorige week, zorgt het verhaal van een puppy even voor verademing in China. De kleine viervoeter zou zondag door een team van reddingswerkers gevonden zijn op de plek van de ramp. En sindsdien werd het kleintje een "symbool van hoop tussen de aanhoudende stroom van donkere beelden", zo schrijft de BBC.

Het straathondje werd meer dan 72 uur na de explosies, temidden van het puin door chemische experts van het leger gevonden. Volgens de soldaten, die ter plaatse zijn om het gebied op te kuisen, zou het dier in goede gezondheid verkeren en kreeg hij de naam Shenghua (wat volgens de BBC vertaald kan worden als 'biochemie) mee.

Het is niet duidelijk of de hond de explosies overleefde of achteraf per toeval op de plek van de ontploffingen terechtkwam. Het kleintje verblijft volgens diezelfde bron nog steeds bij een reddingsteam.

Het hartverwarmende verhaal van Shenghua veroverde ook al snel sociaalnetwerksites in China en kreeg duizenden commentaren en likes op Weibo, Facebook en Wechat. Vele gebruikers hopen dat het hondje nu een goede thuis vindt.

Giftige stoffen
Minstens 114 mensen lieten het leven na de twee explosies van vorige week. Meer dan 700 mensen raakten gewond en nog eens 70 mensen zijn nog steeds vermist. Hulpdiensten blijven nog zoeken tussen het puin, in de hoop overlevenden te vinden.

Chinese autoriteiten bevestigden zondag dat er in de opslagplaats waar de explosies plaatsvonden, tonnen van het uiterst giftige cyanide opgeslagen waren. Het zou om meer dan 70 keer de toegelaten hoeveelheid gaan. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Claudio stopt met zijn sterrenzaak in Knokke

Claudio stopt met zijn sterrenzaak in Knokke

http://static3.hln.be/static/photo/2015/1/3/8/20150818064223/media_xll_7938068.jpg

Claudio Dell'Anno, de bekende jonge kok van restaurant Ciccio in Knokke, sluit in oktober de deuren van zijn sterrenzaak. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Claudio wil zijn restaurant naar het buitenland verhuizen omdat het in België "niet langer leefbaar" is. De staat gaat met alles lopen, vindt hij.

"Personeel kost handenvol geld en als je uiteindelijk toch nog winst maakt, neemt de staat daar ook nog eens de helft van. Ik begrijp dat veel collega's het moeilijk hebben. Voor mij hoeft het niet meer, ik ben weg." Die forse stelling doet de chef-kok in Het Nieuwsblad.

Claudio moest sowieso weg uit het gebouw waar Ciccio nu gevestigd is omdat het wordt afgebroken. Dat wist hij toen hij vijf jaar geleden de zaak van zijn vader overnam. Maar inmiddels heeft hij de zoektocht naar een nieuwe locatie in de buurt stopgezet en lonkt hij naar het buitenland.

De tv-kijker kent Claudio Dell'Anno van het vtm-programma Mijn Restaurant dat hij in 2009 won. Hij kwam niet altijd even positief in de pers, maar in 2013 wél toen hij zijn eerste Michelinster kreeg. Ciccio draait goed, zo beweert Claudio, maar verder doen in België heeft volgens hem weinig zin. Zelfs met een ster. De chef-kok vindt het bedrag van 5.000 euro dat hij moet dokken voor een nettoloon van 1.900 euro voor zijn personeel te hoog.

Dell'Anno denkt onder meer aan Australië om een nieuwe zaak op te starten. (br.hln)


» Reageer (0)
17-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom ananas vaak pijn doet aan je tong en gehemelte

Waarom ananas vaak pijn doet aan je tong en gehemelte

http://static0.hln.be/static/photo/2015/3/14/7/20150817144731/media_xll_7936702.jpg

Ananassen zijn tegenwoordig niet alleen hip in je interieur en op je nagels, ze zijn ook de favoriete snack van velen. Niet verwonderlijk, ze zijn calorie-arm en zitten ook nog eens boordevol vitamine C. Voor je tong en lippen zijn ze echter iets minder vriendelijk, en nu weten we eindelijk hoe het komt dat ananas altijd pijn doet.

De irritatie wordt veroorzaakt door een combinatie van enzymen in ananas, genaamd bromelaïne. Die enzymen zorgen ervoor dat proteïnes worden afgebroken en beschadigen zo je tong, wangen en lippen wanneer je ermee in contact komt.

Wanneer je ze echter kauwt en doorslikt, zorgen ons speeksel en de zuren in onze maag ervoor dat die enzymen op hun beurt weer worden afgebroken. Het is dus doodnormaal dat je tong, lippen en wangen pijn doen na het eten van ananas. Het goede nieuws is dat je tong die proteïnen en aminozuren in geen tijd weer heeft opgebouwd en het dus niet lang pijnlijk blijft. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo was je een jeansbroek best (en dan niet in de wasmachine)

Zo was je een jeansbroek best (en dan niet in de wasmachine)

http://static2.hln.be/static/photo/2015/10/5/2/20150629185928/media_xll_7833197.jpg

Dat een jeansbroek wassen in de wasmachine een absolute faux-pas is, weten de meeste mensen wel. Het zorgt ervoor dat de kleur vervaagt, de stof steeds dunner wordt en de pasvorm verdwijnt. Maar hoe krijg je een jeansbroek dan wel proper?

Zelfs de CEO van Levi's, vertelde vorig jaar nog dat je een jeans nooit in de wasmachine mag zwieren. Maar op de een of andere manier moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je jeans proper blijft. Daarvoor zijn twee opties.

1. Frigo
Een jeansbroek een nachtje in de frigo stoppen, zorgt ervoor dat de bacteriën gedood worden waardoor vieze geurtjes als sneeuw voor de zon verdwijnen. Doe dat ongeveer één keer per maand, en stop je jeans altijd in een plastieken zak alvorens je ze tussen de diepvries pizza's legt.

2. Handwas
Voor een handwas wordt Woolite in modeland doorgaans aangeraden als het beste product. Meng een scheutje met koud water, laat je broek ongeveer 10 minuten weken en kneed af en toe eens goed door. Probeer daarna niet als een gek te wringen, maar doe rustig aan. Leg de jeansbroek vervolgens op een platte ondergrond en laat opdrogen. Zo ruikt je broek terug instant fris, zonder dat het blootgesteld wordt aan het agressieve wasmachine.

Was je je skinny jeans net om de pasvorm erin te houden zodat ze goed strak zit? Overweeg dan eens om een iets duurder model te kopen. Duurdere jeansbroeken verliezen doorgaans veel minder snel hun pasvorm, waardoor je ze bijgevolg niet hoéft te wassen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlander maakt met dit slimme trucje treintickets goedkoper voor iedereen

Nederlander maakt met dit slimme trucje treintickets goedkoper voor iedereen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/10/3/12/20150813165829/media_xll_7929432.jpg

29,80 euro voor een retourtje van Zwolle naar Utrecht. Dat wilde de snuggere Alexandru Bondor niet wekelijks betalen om zijn vriendin te bezoeken. Hij creëerde daarom een site waarmee hij die prijs naar beneden kon halen tot wel 7 euro. Niets illegaals, de man kreeg de korting voor elkaar door de kleine lettertjes te lezen van de groepsreisregeling van de NS.

De Nederlander Alexandru Bondor was het beu zich blauw te betalen aan zijn treinreisjes naar Utrecht. Hij ontdekte dat de groepsreisregeling van de Nederlandse Spoorwegen soelaas kon bieden. De regeling zorgt ervoor dat grote groepen, zoals vrienden, sportteams of scholen, voordeliger kunnen reizen. De NS vermeldt daar echter niet bij dat de personen van hetzelfde station moeten komen of zelfs dezelfde trein moeten nemen.

Van die kleine vergetelheid maakte programmeur Alexandru handig gebruik. En zo geschiedde de website grouptickets.nl. Het opzet is simpel: je logt je in via je Facebookaccount, zoekt je eindbestemming en je vervoegt een groep die reeds dezelfde bestemming heeft ingegeven. Van zodra er 10 mensen in de groep zitten koopt iemand de tickets en verstuurt die naar de anderen in de groep. Na enkele maanden online, haalde de site al meer dan 17.000 geregistreerde gebruikers.

De NS laat weten dat het bedrijf op de hoogte is van grouptickets.nl. "Het is volgens de voorwaarden van de actie wel de bedoeling dat het voor reeds bestaande groepen is, zoals collega's of voetbalteams. Die willen we bedienen met acties, vooral in de daluren." Volgens de NS is het dus niet de bedoeling dat groepen speciaal voor de retourtickets gemaakt worden. Dat zal het spoorwegbedrijf ook duidelijk maken aan de maker van de site.

"We zien wel dat het initiatief goed werkt. We gaan daarom met de maker in gesprek om na te gaan of we elkaar kunnen versterken", aldus de woordvoerder. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bryan Adams - I Do It For You

Bryan Adams - I Do It For You

Klik op de foto om hem te beluisteren







Bryan Adams (Kingston (Ontario), 5 november 1959) is een Canadese zanger. Hij wordt ook wel de Canadese Bruce Springsteen genoemd.

Als kind trok hij met zijn ouders door Europa en het Midden-Oosten. Op de leeftijd van tien jaar kreeg hij zijn eerste gitaar; twee jaar later kocht hij zijn eerste elektrische gitaar. Op 14-jarige leeftijd verhuisde hij naar Vancouver. Een jaar later verliet hij de school en trok hij door Canada om op te treden. Als 18-jarige kreeg hij zijn eerste platencontract aangeboden.

Zijn grootste successen behaalde Bryan Adams begin jaren '90 onder de productionele leiding van Robert John "Mutt" Lange, een Zuid-Afrikaanse topproducer. Zijn single (Everything I Do) I Do It for You werd een wereldwijde nummer 1-hit, waaronder in Nederland. In veel landen, waaronder Nederland, was het de bestverkochte single van 1991. In Nederland bleef het nummer 12 weken op de eerste positie staan in de Nationale Hitparade, destijds een record. Het nummer stond op de soundtrack van de film Robin Hood: Prince of Thieves.

Bryan Adams zong in die jaren vaker voor de soundtrack van grote films. Zo scoorde hij een hit met Have You Ever Really Loved A Woman? (afkomstig van de soundtrack van de film Don Juan de Marco) en All For Love (van de soundtrack van de film The Three Musketeers). Dat laatste nummer zong hij met Rod Stewart en Sting. Andere bekende nummers van Bryan Adams zijn Summer of '69, It's Only Love (met Tina Turner) en When You're Gone (met Mel C.). In 2005 kwam er een greatest hits album (2-CD) uit waar al zijn grootste hits plus enkele live-opnames op staan, genaamd Anthology.

In de Nederlandse Top 2000 van Radio 2 staat Bryan Adams verschillende keren genoteerd. Summer of '69 scoort al jaren goed, evenals (Everything I Do) I Do It for You, Heaven en Run To You. In België stond het nummer Summer of '69 al jaren op de tweede plaats in de eindejaarshitlijst Donna's top aller tijden. Het moest enkel Bohemian Rhapsody van Queen laten voorgaan. Op vrijdag 14 december 2007 kwam daar verandering in. Summer of '69 liet na 6 jaar Bohemian Rhapsody achter zich.

In juni 2007 gaf Bryan Adams een concert in een uitverkochte Rotterdamse Ahoy en het Antwerpse Sportpaleis. Op 14 maart 2008 kwam zijn elfde album uit genaamd: "11". Ter promotie van dit album gaf Adams weer een reeks concerten waarbij opnieuw Ahoy en het Sportpaleis.

Bij de opening van de Olympische Spelen in Vancouver (2010) zong Bryan Adams samen met Nelly Furtado het nummer Bang the Drum. In 2011 kreeg hij een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame.

In 2012 werden tijdens een Greatest Hits Tour onder andere het Zénith in Parijs en wederom het Rotterdamse Ahoy en het Antwerpse Sportpaleis aangedaan.




» Reageer (0)
16-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man in berenpak brengt echte beren in de war

Man in berenpak brengt echte beren in de war

http://static1.hln.be/static/photo/2015/6/9/13/20150816134934/media_xll_7934368.jpg

Een man in een berenpak heeft dieren in Alaska flink in de war gebracht. Hij kwam erg dichtbij een aantal beren, die uit voorzorg weggehaald werden.

De onbekende man sloeg maandagavond toe bij de rivier Chilkoot bij de stad Haines. Een groep mensen stond bij een stuwdam waar veel zalm zit. Een moederbeer met twee welpjes is hier vaker gezien. Het dier voedt haar kinderen op die plek. Plots kwam de man in het berenpak tevoorschijn. Hij begon te springen en probeerde de aandacht van de dieren te trekken. Hij naderde de beren zelfs op enkele meters.

Ambtenaren van Alaska, die verantwoordelijk zijn voor het bijhouden van de visstand in de staat, besloten het dier weg te halen. "Dat is niet onze dagelijkse taak, want we moeten eigenlijk vis tellen'', vertelde een van hen aan AP. Toch deden deze ambtenaren het om de veiligheid van de man te waarborgen. Toen de medewerkers naar de legitimatie van de man vroegen, weigerde hij deze te geven. "Je hebt m'n kenteken. Zoek het maar op.''

Daarna stapte de man in zijn auto en reed hij weg, zonder zijn berenpak uit te trekken. "Het is niet de eerste keer dat mensen hier in een berenpak rondlopen. Dit geval wordt onderzocht. Mogelijk krijgt de man een straf voor het verstoren van dieren in het wild." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit koopje op het internet viel wel erg klein uit

Dit koopje op het internet viel wel erg klein uit

http://static3.hln.be/static/photo/2015/2/16/3/20150815183008/media_xll_7933338.jpg

Om optimaal van het zonnetje te kunnen genieten, had de Engelse Christine Harford haar zinnen gezet op een paar ligstoelen. De 55-jarige dame uit Essex wist precies wat ze wou: zo van die ouderwetse exemplaren met een linnen ligzeil. En voor de eerste keer zou zij een koopje wagen op het internet. Viel dat even tegen.

Christine ging zodoende op virtuele koopjesjacht. Al snel viel haar oog op de deal van haar leven. Op de koopsite Amazon vond ze twee ligstoelen voor maar 1,89 pond (2,60 euro, red.). "Zelfs met de verzendingskosten van 4,59 pond (6,50 euro) was dit een buitenkansje", zegt de tankstationbediende.

Pakje
De koop werd gesloten en op de afgesproken dag van levering wachtte de vrouw thuis ongeduldig op de man van de pakjesdienst. Een man daagde er niet op. Wél viel er een pakje in de brievenbus. Van ligstoelen geen spoor.

"Ik belde m'n dochter Ellie", doet Christine het verhaal. "Zij bestelt wel eens dingen in mijn op het internet. Dus vroeg ik of het pakje soms voor haar was. Dat was niet het geval en dus opende ik maar de mysterieuze colli. En daarin zaten mijn ligstoelen: zo'n 5 centimeter breed en hoog en tien centimeter lang".

"Ik was zo ontgoocheld", vervolgt Christine. "Hoe had ik me zo kunnen laten beetnemen?"

Schaal 1:12
In al haar enthousiasme had de vrouw evenwel niet gezien dat de advertentie op Amazon duidelijk de schaal (1:12) en de afmetingen van de miniatuur ligstoelen vermeldde. "Uiteraard was spot en hilariteit vanwege familie en vrienden mijn deel", zegt ze nog. "Achteraf hebben we er gelukkig smakelijk mee kunnen lachen. Per slot van rekening heeft deze miskleun mij geen stukken van mensen gekost".

En de twee ligstoelen? Die staan nu in het poppenhuis van een nichtje. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Disney gaat 'Star Wars'-pretparken bouwen en die zien er episch uit

Disney gaat 'Star Wars'-pretparken bouwen en die zien er episch uit

http://static3.hln.be/static/photo/2015/13/12/4/20150816063540/media_xll_7934014.jpg

Disney gaat twee pretparken bouwen die in het teken staan van 'Star Wars', de bekende filmreeks van George Lucas die wereldwijd enorm populair is. De parken komen in het verlengde van Disneyland en Disney World, in respectievelijk Californië en Florida in de VS.

Disney heeft drie jaar geleden de rechten op de films gekocht, voor 4 miljard dollar. "We wilden een deel van 'Star Wars' in elke hoek van Disney brengen, op het scherm maar ook in het echte leven", verklaarde de topman van Disney, Bob Iger, zaterdag.

De bestaande pretparken in Anaheim en Orlando zullen telkens met 5,6 hectare uitgebreid worden, de grootste expansie ooit voor Disney. De belangrijkste attracties worden de bouw van het ruimteschip Millennium Falcon, waar bezoekers aan boord kunnen gaan, en een gevecht tussen de Nieuwe Orde en het Verzet. In de parken zullen bekende 'Star Wars'-figuren rondlopen, zowel uit de eerste films van de jaren tachtig als uit de nieuwe trilogie. Alle medewerkers, ook in bijvoorbeeld de restaurants en de souvenirwinkels, zullen aangekleed worden in het thema van de bekende ruimtesaga. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cava, prosecco, champagne of asti: wat is nu eigenlijk het verschil?

Cava, prosecco, champagne of asti: wat is nu eigenlijk het verschil?

http://static1.hln.be/static/photo/2015/17/4/4/20150816081537/media_xll_7932289.jpg

In het weekend trekken we al eens graag een flesje open, en als het wat feestelijk mag zijn mogen daar ook gerust wat bubbels in. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen prosecco en asti? En kiezen we beter voor cava of espumante? Deze handleiding snelt te hulp voor wie door de bubbels het drankje niet meer ziet. Santé!

Champagne

Hier is het ooit allemaal mee begonnen, de populairste der sprankelende wijnen. De naam is zoals je waarschijnlijk wel wist afkomstig van de Champagnestreek in Frankrijk, en wordt geproduceerd met drie verschillende druiven: Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier. Enkel de mousserende wijn die in de Champagnestreek wordt gemaakt mag zichzelf officieel "champagne" noemen. Champagne komt dus per definitie uit Frankrijk.

Prosecco

Deze wijn met bubbels is in Amerika erg populair, al kan het prijskaartje daar voor iets tussenzitten. In vergelijking met champagne is prosecco veel goedkoper, en het is een droge, witte wijn die gefermenteerd is. Prosecco wordt - in tegenstelling tot champagne - niet beter met de jaren, en wordt dan ook altijd jong gedronken. Deze mousserende wijn wordt gemaakt van proseccodruiven.

Cava

Het Spaanse antwoord op de Italiaanse sprankelende wijn is de alombekende cava. De bereidingswijze is identiek aan die van champagne, met als verschil dat het overal in Spanje gemaakt kan worden en niet streekgebonden is. Macabeo, Xarel-lo en Parellada zijn de drie Spaanse druivensoorten die aan de basis liggen van een fles cava. Ook dit prijskaartje is aanzienlijk voordeliger dan dat van een fles champagne, maar dat hoefden we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Cava wordt in tegenstelling tot prosecco wel soms wat ouder gedronken, net zoals champagne.

Crémant

Crémant is een Franse mousserende wijn die op dezelfde manier als champagne wordt gemaakt. Het verschil zit hem in de streek waar crémant gemaakt wordt: overal in Frankrijk, behalve in de Champagnestreek. Er worden voor crémant dan ook andere druiven gebruikt.

Lambrusco

Lambrusco is ook een mousserende wijn uit Italië, en verschilt van prosecco omwille van het kleurtje: rood. De wijn wordt gemaakt van - je raadt het al - de lambruscodruif.

Espumante

Ook de Portugezen hebben hun eigen wijn met bubbels, die ze de espumante noemen. Hij wordt gelijkaardig aan de champagne geproduceerd. Niet te verwarren met heel goedkope Portugese espumosos, waarschijnlijk de goedkoopste onder de mousserende wijnen. Espumoso wordt gemaakt door koolstofdioxide in wijn te spuiten, waardoor bubbels ontstaan. Vergelijkbaar met wat deze dame doet met haar Sodatream apparaat.

Asti

Nog een bubbelend wijntje dat van de Italianen afkomstig is, en een beetje zoeter smaakt dan prosecco. De Italianen draaien nooit rond de pot wat hun wijnnamen betreft: Asti verwijst naar de provincie waar de Moscatodruif groeit, waar Asti van gemaakt wordt. Asti bevat minder alcohol dan andere wijnen met bubbels, zo'n 5 à 8%.

Sekt

Sekt is de Duitse en Oostenrijkse versie van wijn met bubbels, gemaakt van Riesling, Pinot Gris en Pinot Blanc druiven. De meeste Sekt wordt volgens de traditionele Champagne methode gemaakt, maar sommige goedkope versies worden geïnjecteerd met koolstofdioxide. Die herken je aan de naam "Schaumwein", oftewel: schuimwijn. (br.hln)


» Reageer (0)
15-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Last van blaren na de Dodentocht? Zo verzorg je ze best

Last van blaren na de Dodentocht? Zo verzorg je ze best

http://static3.hln.be/static/photo/2015/15/12/8/20150815181613/media_xll_7933028.jpg

De dappere deelnemers die de 100 km van de Dodentocht tot een goed einde brengen, zullen ongetwijfeld hier en daar een blaar zien opduiken. Openprikken of niet? En hoe verzorg je die vervelende blaasjes het best? Het Rode Kruis geeft advies.

Ondanks de goede voorzorgmaatregelen die je als stapper genomen hebt (denk: degelijke sokken en schoenen), kan een vervelende blaar toch nog altijd onverwacht opduiken, zeker met 100 km in de benen. Ook wie niet deelneemt aan de Dodentocht maar een avondje op hakken is gaan dansen, (denk: eigenlijk helemaal geen degelijke sokken en schoenen) is gebaat bij deze verzorgingstips van het Rode Kruis.

Eerste hulp bij blaren
Regel nummer 1: als de blaar niet in de weg zit, blijf er dan af. Een blaar die je krijgt door een brandwonde mag je nooit openprikken. Zit de blaar wel in de weg of bestaat het risico dat ze door wrijving zal scheuren, kan je ze wel met de nodige voorzichtigheid openprikken.

Stap 1. Was je handen grondig en trek eventueel plastic wegwerphandschoenen aan om infecties te voorkomen.

Stap 2. Spoel het deel van je voet waar de blaar zich bevindt af met water. Je kan ook een niet-prikkelend, niet-kleurend ontsmettingsmiddel gebruiken.

Stap 3. Leg een naald een minuut lang in ontsmettingsalcohol en droog ze daarna af met een steriel compres. Heb je zelf een steriele naald: des te beter.

Stap 4. Houd de naald evenwijdig met de huid en prik een paar keer aan de basis van de blaar. Druk met een steriel kompres het vocht uit de blaar.

Stap 5. Dek de wonde af met een pleister of kompres. Verwijder voorzichtig de naald.

Is de blaar al open? Dan verzorg je deze zoals een huidwonde. Volg stap 1 tot 3 zoals hierboven aangegeven. Ontsmet vervolgens een pincet en fijn schaartje 1 minuut in ontsmettingsalcohol en droog af met een steriel compres. Neem de randjes van de open blaar vast met het pincet, en knip kort bij de huid af met het fijne schaartje. Dek daarna ook af met een pleister of compres. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VS geven in Belgisch postpakket gevonden Picasso terug aan Frankrijk

VS geven in Belgisch postpakket gevonden Picasso terug aan Frankrijk

http://static0.hln.be/static/photo/2015/0/8/5/20150813141923/media_xll_7929080.jpg

De Verenigde Staten zullen een waardevol schilderij van Pablo Picasso na 17 jaar terugbezorgen aan Frankrijk. 'De Kapster' is 13,5 miljoen dollar waard en verdween in 1998 uit het Centre Pompidou in Parijs. Begin dit jaar werd het bij de Amerikaanse douane onderschept nadat het op 17 december vanuit België werd verzonden.

Wie het schilderij vanuit ons land heeft verzonden en voor wie het uiteindelijk bestemd was, maakten de Amerikaanse autoriteiten niet bekend. Wat wel vaststaat, is dat de afzender het doek de VS probeerde binnen te smokkelen. Op het pakket met daarin het kubistische schilderij van 33 op 46 centimeter stond de omschrijving 'Art Craft/30E/Joyeux Noël'.

Het schilderij bevond zich in 1998 in een depot van het moderne museum Centre Pompidou in Frankrijk toen het gestolen werd. Pas in 2001 werd de diefstal ontdekt, toen het museum een vraag kreeg om het werk uit te lenen.

Het schilderij zal nu aan de Franse ambassade in Washington DC bezorgd worden. Tot dat gebeurt, blijft het in een geacclimateseerde ruimte. De directeur van het Centre Pompidou hoopt het werk zo snel mogelijk te kunnen tonen aan het grote publiek. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krokodil op Gentse brug is levensgevaarlijk, maar niemand weet hoe hij er komt

Krokodil op Gentse brug is levensgevaarlijk, maar niemand weet hoe hij er komt

http://static3.hln.be/static/photo/2015/10/13/6/20150814192344/media_xll_7932111.jpg

Een graffitikunstenaar is al meer dan een jaar bezig aan een steeds langer wordende krokodil op een brug in Gent. De grootste vraag is eigenlijk niet eens wie erachter zit, maar vooral: hoe is hij daar geraakt?

De brug aan de Assels, over de Gentse Ringvaart, is hoog: twintig meter. Er rijdt een trein over met een bovenleiding die onder een constante spanning van drieduizend volt staat. De ronding van de brug heeft geen rand waar je op kan staan. Wie op deze brug klautert, moet goed weten dat het levensgevaarlijk is.

Toch staat helemaal bovenaan de spoorwegbrug al sinds vorig jaar in zwarte graffiti een tekening van een krokodil. Het afgelopen jaar is hij alleen maar langer geworden en staat de zin "Do not look at me" erbij. 

Het was de bedoeling van Infrabel om vorig jaar al de graffiti te laten verwijderen, maar dat is nog niet steeds niet gebeurd. De reden daarvoor lijkt dat het personeel van de infrastructuurbeheerder zelf de brug niet op wil. "Dit is een zeer moeilijk bereikbare plek", zegt Tine Verheyden van Infrabel aan Het Nieuwsblad. "We begrijpen niet goed hoe die persoon op de brug is geklauterd. Onze veiligheidsdiensten komen geregeld ter plekke om de omgeving te controleren."

Voorlopig mag de graffiti gewoon blijven staan. "Gezien de kostprijs [om de graffiti te laten weghalen] en aangezien het niet om een racistische of aanstootgevende boodschap gaat, is de verwijdering voor ons geen prioriteit", klinkt het nu bij Infrabel.

"Deze plek is te gevaarlijk. Wie hier valt, schiet er het leven bij in", vond Infrabel vorig jaar al. "Er is niet alleen de hoogte en het water, maar ook nog de bovenleiding met 3.000 volt op. Dat overleef je niet als je die raakt." (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!