Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




23-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Petitie voor gelijke rechten katten

Petitie voor gelijke rechten katten

http://static2.hln.be/static/photo/2015/1/11/4/20150823073459/media_xll_7949449.jpg

Duizenden Britse kattenliefhebbers hebben een petitie ondertekend die de politiek oproept om het doorrijden na een botsing met een kat, ter verbieden. Katten moeten dezelfde rechten krijgen als honden. Britten die een hond aanrijden en dat niet melden, riskeren vervolging.

Meer dan 12.000 mensen hebben de petitie al getekend, meldt The Independent. De petitie zou niet bedoeld zijn om een crimineel te maken van mensen die een plots overstekende kat niet kunnen ontwijken. Het idee is dat de nabestaanden het verlies beter kunnen verwerken, of als het dier nog leeft, de dierenambulance in te schakelen.

"We wonen aan een klein weggetje waar mensen graag hard rijden" staat geschreven bij de petitie op Change.org. "Mijn kat is twee keer aangereden, maar hij heeft het de laatste keer, gistermiddag, niet gehaald. We zijn er kapot van en hij heeft een liefhebbende oma, moeder, broer en zijn vriend de hond achtergelaten."

"Je ziet steeds vaker katten langs de weg, het zijn net zo goed je beste vriend als honden."

De Britse verkeerswet uit 1988 verplicht automobilisten te stoppen en hun persoonsgegevens aan de eigenaar van de aangereden hond te geven, of de aanrijding binnen 24 uur te melden. Doet hij dat niet, dan kan hij strafrechtelijk vervolgd worden, tenzij hij niet in de gaten had dat hij iets had geraakt.

Veel honden en katten zijn gechipt, zodat de kans groot is dat het baasje op de hoogte wordt gebracht van het ongeluk. De petitie moet 100.000 handtekeningen krijgen wil het Britse parlement erover debatteren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met dit huishoudmiddel zien je leren schoenen er weer uit als nieuw

Met dit huishoudmiddel zien je leren schoenen er weer uit als nieuw

http://static3.hln.be/static/photo/2015/0/9/10/20150823101807/media_xll_7947985.jpg

Schoenen hebben het hard te verduren in het dagdagelijkse leven. Ze krijgen onder andere modder, peuken en regen over zich heen, met als resultaat dat ze er al snel smerig en afgedragen uitzien. We schreven eerder al hoe je witte sneakers schoonmaakt, en deze keer hebben we het over lederen schoenen poetsen.

Je kunt ze natuurlijk afkuisen met water, maar dat neemt een deel van de glans weg en is slecht voor de conditie van het leder. Veel beter is om je schoenen te poetsen met azijn. Doe er een beetje van op een zachte doek (kan ook met zakdoeken/keukenpapier), wrijf ermee over je schoenen en je zult al snel merken dat je er al het vuil mee weg krijgt én dat ze nog eens gaan blinken ook.

Als je - net als wij - vindt dat azijn een uur in de wind stinkt, ga je best buiten te werk en laat je de schoenen ook nog even uitluchten na de poetsbeurt. (br.hln)


» Reageer (0)
22-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie keer raden waarom Chinezen op leeftijd de facekini dragen

Drie keer raden waarom Chinezen op leeftijd de facekini dragen

http://static2.hln.be/static/photo/2015/15/9/4/20150821174018/media_xll_7946404.jpg

Waar de facekini (soort van bivakmuts in nylon) origineel bekendheid verwierf om het gezicht te beschermen tegen schadelijke UV-stralen en kwallenbeten, wordt het tegenwoordig in China om een heel ander doeleinde gebruikt.

Menig vrouw op leeftijd vindt in China de facekini immers hét ideale strandaccessoire om zichzelf te vermommen op het strand. Zo weet niemand bij wie de hangborsten en dikke benen horen. De rest van het lichaam laten de meesten wel zonder enig probleem bruinen. Best wel een triest fenomeen, maar je kunt er niet meer omheen in het verre oosten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pedofiel bouwt horrorkelder om kinderen in onder te brengen

Pedofiel bouwt horrorkelder om kinderen in onder te brengen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/3/12/4/20150821223921/media_xll_7947019.jpg

In het Noorse Vestoppland is een 40-jarige man aangehouden, die ervan wordt beschuldigd voorbereidingen te hebben getroffen om kinderen te ontvoeren. De man had namelijk een geluidsdichte kelder gebouwd om kinderen langere tijd in op te sluiten. De politie heeft daar gisteren de huiveringwekkende foto's van vrijgegeven.

De politie vond een GPS-systeem, waarin vele adressen waren opgeslagen, aangevuld met de namen van de kinderen die daar wonen. Op het moment dat de man gearresteerd werd, is hij met een gehuurde auto al langs minstens 70 verschillende huizen van kinderen gereden. Die adressen vond hij op social media.

De foto's van de bunker heeft de politie donderdag vrijgegeven. Op eerste gezicht lijkt het een normale kamer -met een Super Mario-deken, een teddy-beer en een televisie-, maar als je beter kijkt, zie je dat de kamer geluidsvrij is gemaakt. Tegen de wanden zijn dikke lagen tapijt gezet, zodat niemand de kinderen kan horen. "De kamer is geschikt om kinderen langere tijd in onder te brengen'', zo meldt een politiewoordvoerster aan de Noorse tv-zender TV2. "Er zijn bedden opgemaakt en er is een toilet beschikbaar. Ook is er Lego en een koelkast met eten."

De politie vond ook een wapenstok, een taser en seksuele beelden van kinderen toen ze de woning doorzocht.

De man is inmiddels op borgtocht vrij en volgens de woordvoerster wordt het moeilijk om hem te vervolgen. Het is namelijk niet zeker of de man illegale dingen heeft gedaan in de kamer. Ook zijn er geen bewijzen dat er iets is gebeurd bij de adressen waarbij hij langs is gegaan. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe 'Terzake' pakt uit met Stephen Hawking

Nieuwe 'Terzake' pakt uit met Stephen Hawking

http://static3.hln.be/static/photo/2015/10/7/8/20150821133223/media_xll_7945943.jpg

Het actualiteitsmagazine 'Terzake', vanaf maandag in nieuwe jasje en later op de avond op Canvas, pakt meteen uit met een grote naam. Presentatrice Kathleen Cools heeft de beroemde wetenschapper Stephen Hawking gevolgd bij zijn bezoek aan België en kon hem ook ruim 2 uur lang interviewen.

"Het is de meest bijzondere ontmoeting geworden die ik ooit op professioneel vlak heb gehad", zei Cools vandaag bij de voorstelling van het nieuwe 'Terzake'.

'Terzake' schuift vanaf volgende week naar de late avond, zo rond 22.45 uur. "We hopen dat veel mensen wat langer zullen opblijven, maar we zullen ook digitaal te zien zijn voor en na de uitzending", zegt Annelies Beck, die het programma in een beurtrol met Cools zal presenteren. 'Terzake' zal telkens bestaan uit een gesprek van minstens 15 minuten en een reportage die actueel is maar ook "de waan van het moment overstijgt".

De ambities zijn niet min. Het diepgaande gesprek moet kritisch blijven, maar ook in een rustige sfeer verlopen. "Zo kan de gast praten op een manier die je op andere plekken niet hoort", dixit Beck. Voor de keuze van gasten leggen de programmamakers de lat hoog. "We mikken ook op internationale gasten. Het zal niet met om het even wie zijn." De reportages zullen dan weer "geen haastwerk" zijn en mogen iets langer duren. Ook onderzoeksjournalistiek wordt belangrijker.

De toon wordt gezet met een tweedelige reportage over Stephen Hawking die maandag en dinsdag uitgezonden wordt. Cools kon Hawking ontmoeten tijdens een bezoek aan Leuven. "Hij is echt de rockster van de natuurkunde. Het is uitzonderlijk dat we hem zo lang konden interviewen, want normaal gunt hij enkel aan de BBC zo'n interview. We zijn dan ook zeer trots", zegt Cools. (br.hln)


» Reageer (0)
21-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse studente op verlaten strand in Kreta lastiggevallen door twee kerels en toen kwam Pepper

Britse studente op verlaten strand in Kreta lastiggevallen door twee kerels en toen kwam Pepper

http://oi60.tinypic.com/2rxbnd0.jpg

De 25-jarige Georgia Bradley beleefde de schrik van haar leven toen ze als toeriste een wandelingetje maakte op een verlaten stukje strand op het Griekse eiland Kreta. De Britse universiteitsstudente kreeg plots te maken met twee opdringerige Grieken. Toen één van hen haar bij de arm greep, dook er een onverwachte redder op.

Haar vriendje zat in een bar in de buurt toen Bradley lastiggevallen werd door de twee kerels. "Ze bleven maar aandringen dat ik iets met hen zou gaan drinken", zegt ze. "Ik bleef hen zeggen dat ik dat niet zag zitten. Toen greep er een mij bij de arm. Ik wist niet wat er zou gebeuren. Ik was helemaal alleen in een lastige situatie."

Maar daar kwam redder Pepper - de naam die de Britse reizigers sindsdien aan het dier gaven - al aangerend. Een kleine, zwarte hond, die begon te blaffen, op te springen tegen Bradley en haar handen te likken. De twee mannen bedachten zich blijkbaar en dropen af. De hond volgde Greorgia Bradley daarna tot aan haar appartement.

Volgens de studente was haar redder in nood een achtergelaten straathond. Ze probeerde het dier onder te brengen in een plaatselijk asiel, zonder succes. Pepper bleef het koppel verder volgen op hun vakantie en liep zelfs hun auto achterna toen ze weer naar de luchthaven reden. "Dat brak mijn hart. Thuis bleef ik maar aan de hond denken. Ik pakte de eerste vlucht terug, dat was twee weken later." Na vijf weken zoeken vond ze dan Pepper terug op Kreta, op het strand van Georgioupoli waar ze werd lastiggevallen.

Uiteindelijk kon Bradley de inmiddels zwangere Pepper adopteren en, na een derde vlucht naar Kreta, mee naar Engeland nemen. Dat heeft haar duizenden euro's gekost: vaccinaties, inplanting van een microchip, aanvraag van een dierenpaspoort, 21 dagen quarantaine en vluchten. Maar voor Georgia Bradley was het dat allemaal waard. "Een maffe tocht, maar ik ben superblij. Pepper heeft zich prima aangepast." Een week na aankomst in Cornwall, beviel Pepper van zes puppy's. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Durf jij in dit 35-meter hoge zwembad baantjes te trekken?

Durf jij in dit 35-meter hoge zwembad baantjes te trekken?

http://static1.hln.be/static/photo/2015/8/7/2/20150821112429/media_xll_7945637.png

In Londen zijn er plannen om een zwembad te bouwen dat op een hoogte van 35 meter twee appartementsgebouwen moet verbinden. De 'zwembadbrug' is een wereldprimeur.

Stel je voor: baantjes trekken terwijl je neerkijkt op voetgangers die 35 meter onder jou wandelen. Het project 'Embassy Garden' in centraal Londen wil dat waar maken. De 'Sky Pool', zoals het zwembad wordt genoemd, zal dienen als brug tussen twee flatgebouwen. Omdat het een doorzichtige bodem zal krijgen, lijkt het alsof de zwemmers zweven.

Het bedrijf Eckersley O'Callaghan is verantwoordelijk voor het project. Die firma is geen onbekende in de bouwindustrie: ze werkte eerder al samen met elektronicagigant Apple voor het uiterlijk van hun winkels over de hele wereld. De zwembadbrug zal gebouwd worden in het Londens district Nine Elms en maakt deel uit van een luxueus nieuwbouwproject.

Uitdagingen
Tegen 2019 hopen de ontwikkelaars de bouw voltooid te hebben. Voor dat gebeurt, moeten eerst nog enkele uitdagingen overwonnen worden. Zo zal het loodzware zwembad terecht komen tussen twee woontorens die los van elkaar kunnen bewegen door winddruk. Het zwembad moet die bewegingen kunnen opvangen. Daarbij moet uiteraard rekening gehouden worden met mogelijk klotsend water. "Een andere uitdaging zal zijn om de materialen boven te krijgen. Daar zullen speciale hijskranen voor nodig zijn", aldus ingenieur Sarah Fay. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oma en opa zijn favoriete babysitters van de Vlamingen

Oma en opa zijn favoriete babysitters van de Vlamingen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/6/0/1/20150821091329/media_xll_7945426.jpg

Meer dan 600.000 Vlaamse kinderen worden deze zomer opgevangen door hun grootouders. Oma en opa doen dat overigens gráág, op hun kleinkinderen passen. Ze doen het ook goed, vinden de meeste ouders. Al is toch 6,8% 'zeer ontevreden' over de babysit-capaciteiten van de grootouders.

In de zomervakantie wordt 72,3% van de kinderen al eens opgevangen door de grootouders, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van Kind & Gezin. "Voor vier ouders op de tien zijn oma en opa de belangrijkste vorm van opvang", weet onderzoeker Steven Lenaers. "Het gaat hier dus zeker niet om noodopvang". Gemiddeld zijn oma en opa tussen 55 en 69 jaar als ze babysit zijn voor hun kleinkinderen.

Hoe jonger de kinderen zijn, hoe vaker ze bij hun grootouders terechtkomen in de zomervakantie. Als ze tussen 2,5 en 5 jaar oud zijn, wordt 77,3% al eens opgevangen door oma en opa. Maar bij kinderen tussen 9 en 11 jaar is dat percentage al gezakt tot 65,2%. De meeste ouders (61,8%) zijn bijzonder tevreden over de 'service' die oma en opa bieden. Maar 6,8% is er niet over te spreken. Wat hen niet belet om hun kroost tóch aan de grootouders toe te vertrouwen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappelijk bewezen: chilipepers bestrijden obesitas

Wetenschappelijk bewezen: chilipepers bestrijden obesitas

http://static0.hln.be/static/photo/2015/5/7/1/20150821094910/media_xll_7945501.jpg

Onderzoekers kwamen onlangs tot een verrassende conclusie: rode pepers zouden wel eens de oplossing in de strijd tegen obesitas kunnen zijn.

Chilipepers bevatten een actief component dat de naam capsaïcine draagt en dat zorgt voor de pikante smaak. In het verleden werd al aangetoond dat capsaïcine gelinkt is aan een verminderde voedselconsumptie. Nu zijn er wetenschappers er ook achter gekomen hoe dat komt.

In een studie die gepubliceerd werd in het wetenschappelijke tijdschrift Plos One leggen de onderzoekers uit dat de receptoren in de hersenen die reageren op de hitte van chilipepers gelinkt zijn aan de zenuwuiteinden van het gastro-intestinaire stelsel. Die zenuwuiteinden vertellen je hoe vol je bent en wanneer je moet stoppen met eten.

Mensen die een dieet rijk aan vetten eten, hebben verzwakte receptoren voor de heetheid van chilipepers, met als gevolg dat het gevulde gevoel vaak later komt, waardoor ze meer voedsel consumeren. Dit verklaart meteen ook waarom de vicieuze cirkel van te veel eten zo moeilijk is om te doorbreken.

De onderzoekers zijn momenteel op zoek naar een oplossing voor dat probleem, waardoor de schade aan de receptoren kan hersteld worden, en obesitas dus kan verholpen worden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topacts zorgen voor eerste geslaagde festivaldag

Topacts zorgen voor eerste geslaagde festivaldag

http://static0.hln.be/static/photo/2015/2/6/9/20150821063305/media_xll_7945194.jpg

De toppers op de affiche van Pukkelpop hebben gisteren niet ontgoocheld en zorgden voor een erg geslaagde eerste festivaldag. Limp Bizkit, George Ezra, Interpol en Mr. Oizo waren enkele van de vele hoogtepunten. Het perfecte weer zorgde voor veel blije gezichten. Enig minpunt was het ongeluk op de camping, waarbij enkele jongeren verbrand raakten.

De organisatie mag terugblikken op een uitstekende openingsdag van Pukkelpop 2015. Geen spatje regen, een fijn zomerzonnetje en veel bands die er echt zin in hadden. Muzikale hoogtepunten in de vroege namiddag waren onder meer Shameboy en de lokale groep The Sha-la-lee's. De nochtans monumentale Boiler Room was veel te klein voor Kygo, die met een heel populaire set de weide platspeelde.

Tegen de avond kwam ook het iets oudere publiek aan op Pukkelpop, het festival was helemaal uitverkocht. Het avondfeest werd ingezet door Limp Bizkit, met de jarige zanger Fred Durst. Ook George Ezra en Interpol mochten op veel belangstelling rekenen. Later op de avond leverden Mr. Oizo en Paolo Nutini hun visitekaartje af. Rudimental, die een taart cadeau kreeg als 3.000ste act ooit op Pukkelpop, mocht het hoofdpodium afsluiten.

Vandaag wordt het uitkijken naar onder meer Ellie Goulding, Major Lazer en Trixie Whitley. (br.hln)


» Reageer (0)
20-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstenaar Bansky opent lugubere versie van Disneyland

Kunstenaar Bansky opent lugubere versie van Disneyland

http://static0.hln.be/static/photo/2015/12/13/0/20150820175157/media_xll_7944045.png

"Het leven is geen sprookje", zo luidt de slagzin van de nieuwe voorstelling van Banksy. De Britse kunstenaar liet zich inspireren door Disneyland en bouwde in het Engelse Somerset zijn eigen interpretatie van het attractiepark. Zes weken lang is Banksy's 'Dismaland' - zo noemde hij zijn niet zo prettig pretpark - open voor het publiek.

Een versnipperde zeemeermin wacht de bezoekers op aan de inkom. "Een pretpark verboden voor kinderen", zoals Banksy het omschrijft, dat moet meteen duidelijk zijn. Op het terrein staan verschillende 'attracties' opgesteld. Van een spookrit in botsauto's tot de gecrashte koets van Assepoester: uittesten doe je ze liever niet. Het dystopisch pretpark laat het publiek achter met een onbehaaglijk gevoel.

Dat is dan ook het doel van Banksy's tentoonstelling. De kunstenaar staat bekend om zijn werken die op een ironische, maar herkenbare manier onze maatschappij op de korrel nemen. Zo begaf hij zich begin dit jaar bijvoorbeeld naar de Gazastrook om er graffititekeningen te maken over de vreselijke levensomstandigheden van de Palestijnse bevolking. Dit keer is dat niet anders. Een orka die door een hoepel springt en terecht komt in een opblaasbaar zwembadje: je hoeft geen genie te zijn om Banksy's afkeuring te lezen tegenover dieren die in gevangenschap leven.

Het is de eerste keer in zes jaar dat Banksy nog eens een tentoonstelling doet. Dit keer doet hij dat in samenwerking met andere Britse artiesten, zoals Damien Hirst, Jenny Holzer en Jimmy Cauty. Het is tevens het grootste project van de kunstenaar ooit. Deel van zijn populariteit heeft Banksy te danken aan zijn geheimzinnig personage: identiteit noch uiterlijk van hem (of haar) is bekend. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlamd konijn krijgt speciale rolstoel om te kunnen lopen

Verlamd konijn krijgt speciale rolstoel om te kunnen lopen

http://static3.hln.be/static/photo/2015/0/3/8/20150818220532/media_xll_7939853.jpg

Nadat de heupen van het Britse konijn Bertha het eerder dit jaar begaven, suggereerde de dierenarts dat het wellicht beter was om haar te laten inslapen. Baasje Melanie James wilde daar echter niets van weten en bedacht een oplossing: een op maat gemaakte rolstoel, zodat Bertha weer kan lopen.

"Ik zag honden in een rolstoel en dacht toen: waarom zou dat niet voor konijnen werken?", vertelt Melanie. En dus ging ze aan het knutselen om iets soortgelijks voor Bertha te maken. "Het is eigenlijk een rolstoel voor puppy's die is aangepast voor Bertha. Hopelijk krijgt ze in de toekomst haar beweeglijkheid weer terug en kan ze weer zelf lopen", aldus het toegewijde baasje.

Melanie stopt Bertha dagelijks in bad, doet fysiotherapie met haar, dient antibiotica toe en laat haar veel bewegen om het herstel te bevorderen. Ze vertelt: "Er zijn nog steeds mensen die zeggen dat ze beter zou kunnen worden afgemaakt. Maar mijn antwoord daarop is dat als er nog steeds leven is, iedereen een kans moet krijgen."

Bertha heeft overigens niet de primeur met haar rolstoel. Zes jaar geleden kreeg Ethel al iets soortgelijks en ook een jaar geleden knutselde een familie een rolstoel in elkaar voor een konijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 clichés die ik als vegetariër elke dag moet aanhoren

7 clichés die ik als vegetariër elke dag moet aanhoren

http://static1.hln.be/static/photo/2015/5/9/9/20150820131759/media_xll_7943259.jpg

Net als vele andere vegetariërs in ons land, keek ook ik vol verbazing naar een reclamespot van vleesproducent Aoste waarin vegetariërs worden neergezet als naïeve hippies met veel puisten. Ik leef zelf ondertussen al zestien jaar zonder dode dieren in mijn maag, en ik heb alvast nooit de nood gevoeld om dreadlocks in mijn haren te laten leggen, en eet wel degelijk iets anders dan sla. Deze clichés en nog zeven andere krijg ik dagelijks te horen (en dat mag wel eens gaan stoppen).

1. "Krijg je dan wel alle voedingstoffen binnen"
Neen, ik ben de afgelopen zestien jaar van mijn leven zowat elke dag ziek geweest en ik ben permanent moe. Daarnaast heb ik ook een acuut tekort aan ijzer en vitamine B12, want vlees kun je eigenlijk vergelijken met een soort van multivitamine waarin alle nodige voedingstoffen zitten. Niet dus.

2. "Maar je eet wel nog kip dan?"
Tuurlijk, want kippen zijn helemaal geen dieren. Kom maar op met die chicken wings.

3. "Maar de dieren zijn toch al dood, wat voor zin heeft het dan?"
De dieren worden bewust in walgelijke omstandigheden gekweekt en gedood, omdat jij of de rest van de vleesetende bevolking ze willen opeten. Hoe meer mensen geen (of minder) vlees eten, hoe minder er gekweekt en geslacht moet worden. Dat heeft simpelweg te maken met het principe van vraag en aanbod. Het heeft dus wel degelijk zin om vegetariër te zijn.

4. "Ik vind tofu gewoon écht niet lekker"
Alsof steak of lam lekker is als je geen idee hebt hoe je het moet bereiden? In dit artikel lees je uitgebreid over hoe je tofu klaarmaakt, zodat het niét smaakloos is. Als je daarna nog steeds vindt dat deze vleesvervanger naar niets proeft, zijn er trouwens ook nog andere opties hoor. Kijk maar eens in je lokale supermarkt, je zult verrast zijn door het ruime veggie aanbod.

5. "Ik zou dat echt nooit kunnen volhouden"
Er is een erg groot verschil tussen niet kunnen en niet willen. Ik hou het -zoals ik al eerder zei- ondertussen al zestien jaar vol, dus 'niet vegetarisch kunnen leven' is onzin. En ja, ik vond vlees ook best lekker ooit.

6. "Je eet waarschijnlijk alleen biologisch?"
Uiteraard, want ik draag ook geitenwollensokken en harembroeken uit de Oxfam winkel (lacht sarcastisch).

7. "Maar voor een ei wordt toch geen kip gedood?"
Inderdaad, dat heb je helemaal juist. Ik eet trouwens ook gewoon eieren, want er is wel degelijk een verschil tussen vegetarisme en veganisme. Google maar eens. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je maar beter met je haar in een dotje slaapt

Waarom je maar beter met je haar in een dotje slaapt

http://static3.hln.be/static/photo/2015/10/16/10/20150820085718/media_xll_7942960.jpg

We hebben er ons allemaal al eens schuldig aan gemaakt: net voor het slapengaan douchen en vervolgens met een nog halfnatte coupe onder de lakens kruipen. Het resultaat? Op sommige plaatsen sluik, maar andere strengen zijn dan weer in rare hoeken gekruld. Niet meteen een kapsel waarmee je graag de deur uitgaat. De oplossing: een dotje.

Je haar in een dot draaien vooraleer je onder de wol kruipt heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Het zorgt er niet alleen voor dat je haar 's ochtends niet plots in vreemde hoeken ligt omdat je er een gekke slaaphouding op nahoudt, maar ook dat het minder snel in de knoop raakt. Dat bespaart je 's ochtends meteen een hoop kostbare tijd omdat je niet met die kam moet staan trekken om je haar toch maar enigszins uit de knoop te krijgen.

Bonuspunten: je hebt ook minder last van pluis omdat je haar niet de hele tijd tegen je kussensloop wrijft en bovendien  geeft zo'n dotje je meteen ook extra volume. Doe wat mousse voor krullen in je haren voor je gaat slapen, draai het in een dot en ga slapen. Bij het opstaan word je getrakteerd op een volumineuze losse slag. Makkelijkste kapsel ooit.

Opgelet: doe je haar wel niet te strak vast, dan krijg je een 'knak' in je haar of kan je haar gaan breken door het elastiekje. (br.hln)


» Reageer (0)
19-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je garderobe over jou zegt (en het is geen quatsch)

Wat je garderobe over jou zegt (en het is geen quatsch)

http://static2.hln.be/static/photo/2015/16/9/7/20150819170821/media_xll_7941712.jpg

Het lijkt misschien nogal onwaarschijnlijk dat onze kleding verraadt wie we echt zijn, en toch is dat exact waarover de Amerikaanse psychologe Jennifer Baumgartner een boek schreef. Misschien een beetje nattevingerwerk maar ons intrigeert het alvast wel. Vijf conclusies uit 'You are what you wear' op een rijtje.

1. De on trend kleerkast
"Zij die slaafs de mode volgen en steeds de allerlaatste trends in hun garderobe hebben hangen, zijn vaak de meest onzekere mensen. Ze hebben bijvoorbeeld vaak angst om niet in de maatschappij te passen of om een saai leven te leiden," schrijft Baumgartner. "Eenzaamheid is eveneens een reden voor impulsieve - doch trendy - aankopen te doen. Als je zaterdagavond op je eentje thuis zit en je zit lustig online te shoppen, dan vergeet je die eenzaamheid al snel." Maar je kunt het natuurlijk ook gewoon leuk vinden om er hip uit te zien, en blijven shoppen (al is dat onze mening).

2. De propvolle garderobe
Heel wat mensen kunnen maar moeilijk afstand doen van oude kledingstukken, zelfs al hebben ze de items al in geen jaren meer gedragen. Of ze vinden een bomvolle kledingkast gewoon leuk om mee te pronken. "Als je je kleren maar moeilijk kunt wegdoen, wijst dat vaak op het feit dat je op alle vlakken moeilijk afscheid kunt nemen. Van je kindertijd, een vroegere beste vriendin en ga zo maar voort."

3. De kledingkast vol dezelfde outfits
Mannen mogen dan regelmatig pakweg vijf keer dezelfde T-shirt kopen, omdat ze die nu eenmaal goed vinden zitten en niet begrijpen waarom ze nog een ander model nodig hebben. Vrouwen dragen dan weer massaal dezelfde outfits dag in en dag uit, ook al hebben ze een kast vol kleding hangen thuis. "Wie altijd dezelfde outfits draagt, verstopt zichzelf voor zijn of haar omgeving, maar ook voor zichzelf. Bovendien hebben vrouwen die altijd hetzelfde dragen, vaak een soort van muur opgebouwd tegen de buitenwereld. Ze hebben een bepaalde identiteit gecreëerd, en ze zijn niet bereid om die zomaar op te geven," aldus Baumgartner.

4. De garderobe met te grote kleding
"Mensen die in hun kleerkast alleen oversized kleren hebben hangen, willen doorgaans en hun fysieke én hun innerlijke zelf afschermen. Ze zijn niet tevreden met hun lijf en denken dat anderen hen (vaak) nog dikker zien dan ze zichzelf al vinden. Doorgaans kopen ze ook nog eens alles in donkere kleuren, omdat die afslanken."

5. De kleerkast die niet past bij de leeftijd
Een garderobe met alleen maar kleren in die je ouder of jonger doen lijken komt (helaas) vaker voor dan je wel zou denken. "Uiteraard is er enerzijds de angst om ouder te worden, die ons massaal naar botox en minirokjes duwt. Dat wijst anderzijds dan weer op andere onderliggende zaken zoals de dood, ontslag en financiële problemen," zegt Baumgartner. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit gebeurt er met je lichaamshaar als je ouder wordt

Dit gebeurt er met je lichaamshaar als je ouder wordt

http://static0.hln.be/static/photo/2015/3/13/13/20150819081926/media_xll_7939438.jpg

Ons hoofdhaar wordt vroeg of laat grijs, dat staat buiten kijf, maar wat gebeurt er eigenlijk met de rest van ons lichaamshaar als we ouder worden? Omdat niemand daar spontaan over begint uit te weiden - en gelukkig maar - legt dermatologe Rebecca Kazin uit waaraan je je kan verwachten.

"Het ouder worden van je lichaamshaar gebeurt op een andere manier dan het verouderingsproces van je hoofdhaar", vertelt dermatologe Rebecca Kazin. "Het lichaamshaar dat je krijgt tijdens je puberteit - onder je oksels, in de schaamstreek en op de borst bij mannen - ontstaat onder invloed van hormonen. Op middelbare en oudere leeftijd vermindert ons oestrogeengehalte, waardoor lichaamshaar plots dunner en schaarser wordt. Daarnaast zijn de omstandigheden voor haargroei minder gunstig op een latere leeftijd: onze huid is dunner, er is minder huidweefsel en follikels worden kleiner en kleiner, waardoor de textuur van het haar verandert", verklaart Kazin.


Voordat je laaiend enthousiast kan worden over het feit dat je het scheermesje minder vaak zal moeten bovenhalen op je oude dag: het slechte nieuws is dat diezelfde hormonale veranderingen ervoor kunnen zorgen dat er bij vrouwen wel plots haar groeit op het gezicht. Hogere dosissen testosteron zijn in dit geval de boosdoener, en dat uit zich in kleine haartjes op je kin en bovenlip. Dat hoge gehalte aan testosteron verklaart ook waarom mannen plots meer oor- en neushaar krijgen. Lichaamshaar kan ook net als hoofdhaar grijzer worden, doordat je steeds minder melanine produceert. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papegaai gearresteerd wegens uitschelden bejaarde vrouw

Papegaai gearresteerd wegens uitschelden bejaarde vrouw

http://static3.hln.be/static/photo/2015/7/4/12/20150819114456/media_xll_7940772.jpg

Een Indiase papegaai is gisteren door de politie gearresteerd omdat hij een 85-jarige oude vrouw zou hebben uitgescholden.

Volgens Janabai Sakharkar schoffeerde de pratende vogel haar telkens ze langs het huis van haar stiefzoon liep. "Ik word al twee jaar lastig gevallen. In die tijd heb ik al drie keer een klacht ingediend bij de politie'', verklaart ze tegenover Zeenews.

Hoewel de agenten het wel grappig vonden toen ze ter plaatsen kwamen, hebben ze de situatie serieus behandeld. De papegaai is meegenomen naar het bureau.

Reden voor de scheldpartijen is volgens een politiewoordvoerder een conflict tussen de vrouw en haar stiefzoon. De papegaai zou de agressieve uitbarstingen van zijn baasje hebben gekopieerd.

Hoewel de papegaai zich tot nu toe netjes gedraagt op het bureau heeft de politie besloten hem over te dragen aan een opvangcentrum. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is het geheim van koningin Mathildes slanke lijn

Dit is het geheim van koningin Mathildes slanke lijn

http://static3.hln.be/static/photo/2015/2/5/4/20150819112118/media_xll_7940824.jpg

Koningin Mathilde heeft op haar 42ste een figuur waar heel wat mama's jaloers op zijn. Na vier kinderen op de wereld te hebben gezet, is er wel sprake van een klein buikje, maar toch slaagt onze vorstin erin ondanks haar drukke levensstijl op gewicht te blijven. Het blad TV Familie doet vandaag het geheim achter het uiterlijk van onze koningin uit de doeken.

Een Nederlands magazine opperde onlangs dat de sleutel tot Mathildes slanke lijn erg eenvoudig is. Ze zou al haar eten aan koning Filip geven, die het laatste jaar duidelijk wat kilo's is bijgekomen. Maar volgens royaltyexperte Brigitte Balfoort vraagt het wel wat meer inspanning van onze koningin. Zo gaat Mathilde regelmatig sporten: ze jogt vaak in het park van Laken of trakteert de kinderen op een fietsuitje. Maar ze geniet ook van tennissen, skiën en zwempartijtjes. Net als haar Nederlandse evenknie Máxima heeft Mathilde wellicht een personal coach, die haar helpt met oefeningen en een gezond eetpatroon.

En Mathilde is volgens Balfoort heel gemotiveerd. Het is niet ongewoon dat ze na een lange reis van het vliegtuig stapt om meteen te gaan sporten.

Een andere truc die Mathilde vaak toepast, is de juiste outfits uit kiezen. Haar favoriete modeontwerper Edouard Vermeulen (modehuis Natan) weet perfect welke kledinstukken het figuur van onze koningin flatteren. Want hoewel ze lange benen heeft, biecht Edouard op dat het niet altijd makkelijk is om haar probleemzones te verdoezelen met het juiste ontwerp. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.School stuurt studente naar huis voor bizarre dresscode

School stuurt studente naar huis voor bizarre dresscode

http://static2.hln.be/static/photo/2015/10/14/10/20150819095755/media_xll_7940680.jpg

Yep, deze outfit van Stephanie Hughes overtreedt de regels van de dresscode van haar school in Versailles in het Amerikaanse Kentucky. Haar beige topje met een wit golfje erboven bleek niet voldoende haar sleutelbeen te bedekken. Mama Stacie Dunn werd prompt door het schoolhoofd naar de Woodford County High School ontboden. Ze ventileerde haar verbazing op Facebook.

Gekleed zoals in bovenstaande foto zou Stephanie volgens het schoolhoofd de mannelijke medestudenten van slag kunnen brengen. "Toen ik op de school kwam, bleken er nog studentes te staan die op het matje geroepen werden voor het schenden van de kledijregels", schrijft Dunn op Facebook. "Dit is belachelijk! Ouders worden weggeroepen van hun belangrijke jobs en leerlingen missen belangrijke lessen omdat ze hun sleutelbeen tonen! Hier moet iets veranderen!"

Sjaal of strop?
Stacie Dunn kocht dan maar een sjaal om de outfit van haar dochter minder verhullend te maken, maar dat mocht niet baten: Stephanie werd opnieuw naar huis gestuurd, ook voor haar houding tegenover de schooldirecteur. "Wat wil die nu? Moet ze misschien met een strop rond haar nek naar school!!!!" brieste Dunn op Facebook.

De schooldirectie heeft inmiddels een vergadering met de ouders gehouden over de kledingregels die al tien jaar oud zijn. Op 21 september volgt een nieuwe meeting. Als de dresscode dan veranderd zou worden, dan gaat die pas in vanaf januari. Nog even op de tanden bijten, Stephanie!

Verandering
Eerder dit jaar bracht Maggie Sunseri de discussie over de vaak preutse regels voor de klederdracht van leeringen op gang. Haar filmpje 'Shame: A Documentary on School Dress Code' vind je hieronder. "Meisjes verplichten zich helemaal te bedekken omdat ze anders jongens zouden afleiden, is een totaal verkeerde boodschap. Dit moet echt verder komen dan louter een discussie. Dit moet daadwerkelijk veranderen", zegt Sunseri strijdvaardig. (br.hln)


» Reageer (0)
18-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste supermodel' in bikini op haar 60ste

Eerste supermodel' in bikini op haar 60ste

http://static3.hln.be/static/photo/2015/12/12/2/20150818172922/media_xll_7939352.jpg

Janice Dickinson mag zichzelf graag introduceren als 'het allereerste supermodel ter wereld'. Ze liet zich op haar 60ste fotograferen op het strand van Malibu.

Ze heeft een punt. In de jaren 80 prijkte Dickinson op de covers van de belangrijkste modemagazines. Ze bereidde de weg voor topmodellen als Cindy Crawford, Naomi Campbell en Elle McPherson. Nu toont ze een lichaam dat te vaak de zon heeft gezien, maar vooral een keertje te veel op de operatietafel van de plastische chirurg heeft gelegen.

Dickinson beweert daarnaast één van de slachtoffers van Bill Cosby te zijn geweest, en ze diende klacht wegens verkrachting in tegen de acteur. "Ik werd gedrogeerd en verkracht door Bill Cosby", stelt ze. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!