Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




09-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doodgewaande dokter na 20 jaar levend gevonden in bos

Doodgewaande dokter na 20 jaar levend gevonden in bos

http://static1.hln.be/static/photo/2015/5/10/10/20151109154311/media_xll_8148535.jpg

Een Spaanse arts die twintig jaar geleden vermist raakte en inmiddels al doodverklaard was, is levend teruggevonden in de bossen van Toscane. Twee paddenstoelplukkers troffen de 47-jarige Carlos Sanchez Ortiz De Salazar aan "met een vies gezicht en een grote baard''. Hij toonde hen zijn paspoort en zei: "Ik ben Spaans, mijn naam is Carlos en ik leef hier sinds 1997."

De arts verliet zijn woning in Sevilla in 1995 tijdens een depressie. Hij koos voor een leven als kluizenaar in de bossen van de Italiaanse regio Maremma. "Ik wil niet tussen de mensen leven. Nu jullie me hebben gevonden, moet ik hier weg", zei hij tegen de paddenstoelplukkers.

Zijn familie heeft dit weekend tevergeefs geprobeerd hem in de bossen te vinden. "Hij leeft nog en dat is het allerbelangrijkst", zei zijn moeder tegen Corriere Della Sera. "We respecteren zijn wens en zijn vrijheid, maar we vertrekken niet voordat we hem weer in onze armen hebben gehouden. Zelfs al is dat voor de laatste keer.''(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ann Tuts: Dit is niet het einde van F.C. De Kampioenen

Ann Tuts: "Dit is niet het einde van F.C. De Kampioenen"

http://static1.hln.be/static/photo/2015/3/15/10/20151109131035/media_xll_8148115.jpg

De tweede film van F.C. De Kampioenen is vooralsnog een groot succes. Ann Tuts, Doortje, denkt niet dat die tweede film het einde van F.C. De Kampioenen zal zijn.

"Het ziet er inderdaad niet naar uit dat het gedaan is met F.C. De Kampioenen. Daar zal je me niet over horen klagen", is ze eerlijk in Het Belang van Limburg.

"In deze formule is het zeer aangenaam werken: om de twee jaar in relatieve rust een film afleveren, dat zie ik wel zitten. Voor mij mag het blijven komen. Het succes verklaren? Dat kan ik niet. Ik denk dat het een samenloop van omstandigheden is, gecombineerd met het resultaat van jarenlang hard labeur en een niet aflatend enthousiasme." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actrice Dora van der Groen is overleden

Actrice Dora van der Groen is overleden

http://static3.hln.be/static/photo/2015/14/7/9/20151109105002/media_xll_8147784.jpg

De Antwerpse actrice en toneelregisseur Dora van der Groen is overleden. Van der Groen, onder andere bekend van haar rol in de film Pauline en Paulette, werd 88 jaar oud. Dat meldt haar zoon.

Van der Groen begon haar carrière als actrice bij de Antwerpse Koninklijke Nederlandse Schouwburg. Later speelde ze bij de Brusselse Koninklijke Vlaamse Schouwburg.

Van der Groen was bovendien jarenlang artistiek leider van de toneelafdeling van het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium in Antwerpen. In de film Pauline en Paulette speelde ze de verstandelijk gehandicapte Pauline, zus van Paulette, een rol van wijlen Ann Petersen. In de kortfilm Leonie uit 1996 vertolkte ze ook een dementerende vrouw, net als in Villa des Roses van Frank Van Passel.

Ook was ze een veelgevraagd televisie-acteur, met rollen in series als Terug naar Oosterdonk, Moeder, waarom leven wij, De Bossen van Vlaanderen en Wij, Heren van Zichem.

Van der Groen verbleef al een aantal jaar in het Huis Perrekes in Geel, een woonproject voor mensen met dementieverschijnselen.

Dora van der Groen was getrouwd met de acteur Tone Brulin en later met Wies Andersen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom het soms beter is om je haar droog te laten knippen

Waarom het soms beter is om je haar droog te laten knippen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/9/11/11/20151107134645/media_xll_8143181.jpg

De meeste kappers kiezen ervoor je haar eerst te wassen en daarna de schaar te zetten in je natte haardos. Maar er zijn ook kapsalons die vragen om je met zelfgewassen en gedroogde haren aan te bieden. Rodney Cutler, celebrity kapper bij Redken, licht de voordelen van zo'n droge knipbeurt toe.

We weten allemaal dat we er in een kappersstoel met natte haren en een schort tot aan onze kin niet op ons best uitzien. Gelukkig weten we net zo goed dat dit totaal anders is als we eenmaal geknipt en gedroogd die stoel verlaten. Al kan dat altijd nog voor verrassingen zorgen. Dat is volgens celebrity kapper Rodney Cutler minder het geval bij een droge knipbeurt.

Minder snel bedrogen
"Het gewicht van water verandert de dichtheid en ook de visuele lengte van je haar," legt Rodney Cutler uit, die onder meer Emma Watson als vaste klant op zijn kappersstoel krijgt. "Als je droog knipt, hoef je niet te raden hoe bijvoorbeeld een krullenbos zal uitvallen als hij droog is." Ook als het op het gevoelige kappersonderwerp "lengte" aankomt, kom je bij een droge knipbeurt minder snel bedrogen uit.

Totaalpakket
Nog een reden om voor een droge knipbeurt te kiezen is je haarkleur, legt Cutler uit. Als je haar nat is, is het moeilijker om de highlights in je haar te zien, of die nu natuurlijk of gekleurd zijn. Simpeler verwoord: het totaalpakket zie je beter als je haren droog zijn. Verder heb je meer controle over het proces omdat je het knippen ziet gebeuren op de natuurlijke staat van het haar, en kunnen zowel kapper als klant die evolutie nauwgezet mee volgen.

De juiste kapper vinden
Tot slot hou je er best nog rekening mee dat een droge snit de niet-traditionele methode is, en dat niet elke kapper er ervaring mee heeft. Je kan niet zomaar eender welk kapsalon binnenwandelen en vragen om je haar droog te laten knippen. In Antwerpen, Brussel en Gent maken bijvoorbeeld de Wakko Kappers gebruik van deze techniek. Voel jij je gewoon prima bij een natte knipbeurt, dan kan je uiteraard naar je favoriete kapper blijven gaan. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg eet minder zout

Belg eet minder zout

http://static2.hln.be/static/photo/2015/9/0/7/20151109074326/media_xll_8147437.jpg

Sinds acht jaar geleden met de metingen gestart werd, is onze zoutconsumptie met tien procent gedaald. Dat blijkt uit nieuwe gegevens van de FOD Volksgezondheid en de federale voedingsindustrie Fevia, meldt de VRT. Gemiddeld eten we 1 gram per dag minder zout. Maar dat betekent niet dat we er al zijn.

Het grootste deel van het zout dat we binnenkrijgen, komt uit voeding die we in de supermarkt kopen. Acht jaar geleden maakte de FOD Volksgezondheid afspraken met de voedingsindustrie om het zoutgehalte in die producten te verlagen.

"De voedingsindustrie heeft ervoor gezorgd dat het zoutgehalte in verschillende producten langzaamaan afgebouwd werd", zegt Sven Hendrickx van de FOD Volksgezondheid op Radio 1. "Dat gebeurde op zo'n manier dat de consument er niets van gemerkt heeft."

De acties wierpen hun vruchten af. In acht jaar tijd daalde ons zoutverbruik met 10 procent. Uit urinestalen blijkt dat we nu gemiddeld 9,5 gram zout per dag eten, 1 gram minder dan in 2007.

Dat moet nog omlaag: de Hoge Gezondheidsraad raadt aan niet meer dan 5 gram zout per dag te consumeren. Maar er zijn beperkingen. "Er is een minimum aan zout nodig om degelijke producten te maken", zegt Nicholas Courant van Fevia. "Bovendien is ons smaakpatroon redelijk zout: de Belg geniet van voeding en heeft een voorkeur voor voeding met veel smaak. Dat is een deel van onze cultuur, waar we ook fier op mogen zijn." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikanen troeven Belgen af op Brussels Beer Challenge

Amerikanen troeven Belgen af op Brussels Beer Challenge

http://static0.hln.be/static/photo/2015/14/5/10/20151108183058/media_xll_8146150.jpg

In de gebouwen van brouwerij De Koninck in Antwerpen is de vierde editie van de Brussels Beer Challenge afgesloten, een driedaagse proefwedstrijd die de wereldwijde biersector promoot. De Verenigde Staten haalden de meeste medailles (50 stuks), gevolgd door België (34) en Italië (19). Het Amerikaanse bier Hopvine IPA won de prijs voor het beste bier over alle categorieën heen. Saison Dupont Biologique van brouwerij Dupont werd tot beste Belgische bier gekroond.

De Brussels Beer Challenge, die de voorbije jaren telkens in een andere Belgische gaststad plaatsvond, bracht ook dit jaar 75 internationale bierexperts op de been die in totaal meer dan 1.000 bieren moesten evalueren.

De Belgische brouwerijen waren het best vertegenwoordigd met 261 deelnemende bieren, gevolgd door de Verenigde Staten, Italië, Nederland en Frankrijk. Uiteindelijk moest ons land zich tevreden stellen met 11 gouden medailles in 8 hoofd- en 50 subcategorieën, terwijl de Verenigde Staten in 15 categorieën met de hoogste eer ging lopen. Volgens de organisatie van het concours valt dat te verklaren door het feit dat de meeste Belgische brouwerijen zich specialiseren in specifiek Belgische bier- en brouwstijlen en dus in vele categorieën afwezig blijven.

De Belgische gouden laureaten waren - naast Saison Dupont Biologique - Bavik pils (brouwerij De Brabandere), Hoegaarden Grand Cru (AB InBev), Inglorious Quad (Inglorious Brew Stars), Kriek Boon Mariage Parfait (Boon), Maredsous Blond (Duvel Moortgat), Nonniversaire (HopSaSam), Rodenbach Grand Cru (Rodenbach), Seefbier (Antwerpse Brouw Compagnie), Timmermans Oude Geuze (Timmermans) en Zeven Zonden Invidia (Hugel). Alle medaillewinnaars mogen hun bekroning als kwaliteitslabel en marketinginstrument gebruiken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruce Springsteen - Waitin' on a Sunny Day

Bruce Springsteen - Waitin' on a Sunny Day

Klik op de foto om hem te beluisteren






Bruce's volledige naam luidt Bruce Frederick Joseph Springsteen en werd geboren op 23 september 1949. De vader van Springsteen is van Iers-Nederlandse en zijn moeder van Italiaanse afkomst. Zijn bijnaam is "The Boss". De vaste band is de E Street Band, waarmee vele albums worden opgenomen en veel mee werd en wordt rond getoerd. De absolute doorbraak komt in 1975 met het album Born To Run en wordt compleet na de release van Born In The USA uit 1984. Bruce weet het succes vast te houden en is en blijft het boegbeeld van de pop/rock/blues.Springsteen woont met zijn vrouw en kinderen Evan, Jessica en Sam in Rumson (New Jersey).

 


» Reageer (0)
08-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krimpt je maag echt als je minder eet?

Krimpt je maag echt als je minder eet?

http://static3.hln.be/static/photo/2015/18/15/9/20151108103522/media_xll_8144919.jpg

Van mensen die op dieet zijn hoor je wel eens dat hun maag "gekrompen" is door minder te eten, en dat ze daardoor sneller verzadigd zijn met minder voedsel. Klinkt handig, zo'n DIY maagring, maar werkt het ook echt zo? De wetenschap brengt uitsluitsel.

De theorie klinkt aannemelijk. Eet een beetje minder, en het rekbare orgaan dat je maag is zal krimpen, waardoor er minder eten in past. Je voelt je minder hongerig tussen twee maaltijden in, gaat minder eten zonder al te veel moeite en valt af.

600 calorieën per dag
Het lijkt een kinderlijk eenvoudige manier om gewicht te verliezen, tot je nagaat hoeveel minder je moet eten om je maag effectief te doen krimpen. Een studie die gepubliceerd werd in the American Journal of Clinical Nutrition ging dit na bij een groep obesitas patiënten. Die groep kon hun maag tot 27% zien krimpen op 4 weken tijd. Keerzijde van het plaatje: ze kregen slechts 600 kcal (!) per dag te eten, ongeveer de helft van wat voedingsdeskundigen adviseren dat een vrouw minimum moet eten als ze gewicht wil verliezen. Don't try this at home dus.

Kleine maag, grote honger?
Zelfs al zou je maag een beetje krimpen, dan is dat niet altijd goed nieuws. Maag- en darmarts James Lee legt uit dat een kleinere maag die sneller gevuld is, niet noodzakelijk betekent dat je minder hongerig bent doorheen de dag. De chemische stoffen die verantwoordelijk zijn voor jouw hongergevoel nemen zelfs toe bij mensen die hongerdiëten volgen, waardoor je misschien wel meer honger hebt bij een krimpende maag. Daarenboven benadrukt Lee dat dit soort diëten achteraf voor meer kilo's zorgen als je opnieuw normaal gaat eten, het welbekende jojo-effect.

Allemaal dezelfde maag
Tot slot suggereert onderzoek uit het magazine Gastroenterology dat de magen van mensen met obesitas en overgewicht niet veel verschillen van de maag van iemand met een normaal gewicht. "De grootte van je maag is niet de belangrijkste factor bij het afvallen," zegt Lee. "In plaats van tegen je eigen lichaam te vechten, kan je beter die hongerregulerende hormonen tevreden houden door veel vezels en eiwitten te eten. Ook ervoor zorgen dat je maag nooit zo leeg is dat je rammelt van de honger, kan overeten tegen gaan", adviseert Lee. "Je eet beter 5 kleine maaltijden per dag dan 3 grote, en zorg daarnaast ook voor genoeg slaap om je hongerhormonen onder controle houden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldberoemde Trevifontein schittert weer na maandenlange restauratie

Wereldberoemde Trevifontein schittert weer na maandenlange restauratie

http://static1.hln.be/static/photo/2015/18/2/11/20151103181430/media_xll_8131391.jpg

De wereldberoemde Trevifontein in Rome schittert weer na een restauratie van vele maanden. Het meesterwerk van de Italiaanse architect Nicolo Salvi (1697-1751) werd na voltooiing van de opknapbeurt in oude glorie ingehuldigd.

Wie er een geldstuk over de schouder in gooit, zo wil de volkswijsheid, verzekert daarmee zijn terugkeer naar de Eeuwige Stad. Degenen die dat de afgelopen zeventien maanden wilden doen, moesten ver gooien omdat de fontein werd omringd met een hek.

De fontein werd wereldberoemd door Federico Fellini's film 'La Dolce Vita', toen Anita Ekberg de fontein inging en Marcello Mastroianni haar, enigszins aarzelend, volgde. De fontein vormt de rug van een paleis. Boven staat de zeegod Oceanus, daaronder paarden, salamanders en schelpen. Het water verzamelt zich in een groot bassin. Toen vandaag opnieuw water in de fontein stroomde, werd meteen ook een nieuw belichtingssysteem onthuld.

De renovatie van de achttiende-eeuwse fontein kostte 2,2 miljoen euro. Het modehuis Fendi betaalde voor de werkzaamheden. Het modehuis zei dat ook te zullen doen voor de renovatie van vier andere Romeinse fonteinen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gitaar van John Lennon voor 2,4 miljoen dollar onder de hamer

Gitaar van John Lennon voor 2,4 miljoen dollar onder de hamer

http://static2.hln.be/static/photo/2015/14/7/4/20151108042549/media_xll_8144554.jpg

Een verloren gewaande gitaar van de Britse muzikant John Lennon (1940-1980) is gisteren in Beverly Hills voor een recordbedrag van 2,4 miljoen dollar (zowat 2,2 miljoen euro) geveild. Volgens het Amerikaanse veilinghuis Julien's gaat het om het hoogste bedrag dat ooit tijdens een openbare verkoop voor een gitaar werd neergeteld.

De J-160E Gibson van de ex-Beatle brengt een pak meer op dan verwacht. Schatters van het veilinghuis hadden gerekend op een verkoopprijs van 600.000 tot 800.000 dollar.

Lennon zou de akoestische gitaar in 1962 gekocht hebben. Hij speelde er onder meer de Beatles-hits "Love Me Do", "She Loves You", "I Want to Hold Your Hand" en "All My Loving" op. Maar eind 1963 raakte het instrument vermist na een optreden in Londen. Later dook de gitaar weer op in Californië, maar het was pas vorig jaar dat Beatles-expert Andy Babiuk het instrument als Lennons gitaar kon identificeren.

Het vorige veilingrecord voor een gitaar bedroeg 965.000 dollar. Eind 2013 werd dat bedrag neergeteld voor de Fender Stratocaster waarmee Bob Dylan in 1965 aantrad tijdens zijn historische concert op het Newport Folk Festival. Het was toen de eerste keer dat Dylan met een elektrische gitaar optrad, waardoor hij op boegeroep werd onthaald door fans die vonden dat hij de folkmuziek had "verraden". (br.hln)


» Reageer (0)
07-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pairi Daiza verwelkomt twee nieuwe circusolifanten

Pairi Daiza verwelkomt twee nieuwe circusolifanten

http://static1.hln.be/static/photo/2015/16/7/4/20151106190317/media_xll_8140984.jpg

In dierenpark Pairi Daiza kwamen vanmorgen twee nieuwe bewoners toe: de Afrikaanse olifant Daela (28) en de Aziatische olifant Dunja (47) werden overgenomen van een Zweeds circus. De komst van Daela en Dunja brengt het totale aantal olifanten in Pairi Daiza op 18, vijftien Afrikaanse en drie Aziatische. Dat is meer dan welk ander Europees dierenpark.

De twee dieren zullen in het park rustig hun oude dag kunnen slijten. Dunja is met haar meer dan 5.000 kilo de grootste vrouwtjesolifant in Europa. De twee olifanten worden voorlopig in quarantaine geplaatst om uit te sluiten dat ze eventuele ziektes zouden kunnen overbrengen op de andere olifanten. Op termijn is het de bedoeling om Daela te introduceren bij de Afrikaanse olifanten en Dunja bij de Aziatische. Als alles goed gaat, zullen ze vanaf dit weekend ook te zien zijn voor het publiek.

In Pairi Daiza verblijven nog vijf andere circusolifanten: Maia, Deli en Laika werden onlangs overgenomen van een Duits circus. In 2010 werd Suzy overgenomen van het Vlaamse circus Harry Malter. Gitana werd in datzelfde jaar door de Duitse autoriteiten aan Pairi Daiza toegewezen toen bleek dat het circus waar ze verbleef, haar niet de juiste verzorging bood. 

Pairi Daiza hoopt in de toekomst aan nog meer gepensioneerde circusdieren onderdak te bieden. "Het is mijn droom om van Pairi Daiza het grootste opvangcentrum voor gepensioneerde olifanten van Europa te maken", zegt Eric Domb, CEO van Pairi Daiza.  

Het park sluit na 11 november zijn deuren voor dit seizoen, maar houdt fans en bezoekers via de facebookpagina op de hoogte over het reilen en zeilen van de nieuwe bewoners.

Aziatische olifanten zijn met uitsterven bedreigd en in het wild leven er naar schatting nog amper 32.000. Pairi Daiza neemt actief deel aan het Europees programma voor de bescherming en reproductie van Aziatische olifanten. Onlangs werd nog een kalfje (Nang Faa) geboren en ook May (20) is drachtig en moet in principe volgend najaar bevallen.

Via de Pairi Daiza Foundation wordt ook geld ingezameld voor het onderzoek en de strijd tegen het dodelijke herpesvirus dat vooral jonge olifantjes treft.

Met de Afrikaanse olifant gaat het relatief beter, daar komen er in het wild nog 700.000 van voor. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Gogh's 'Liggend onder een stormachtige lucht' brengt bijna vijftig miljoen op

Van Gogh's 'Liggend onder een stormachtige lucht' brengt bijna vijftig miljoen op

http://static3.hln.be/static/photo/2015/10/1/3/20151106033128/media_xll_8139363.jpg

Bij veilinghuis Sotheby's is gisteren opnieuw een aanzienlijk bedrag betaald voor een schilderij van Vincent Van Gogh. De koper betaalde 54 miljoen dollar, of bijna 50 miljoen euro, voor het werk.

Vincent van Gogh maakte het werk in 1889, een jaar voor zijn dood. Het is een veld in Arles, in het zuiden van Frankrijk. Vooraf werd het op bijna 65 miljoen euro geschat. Zo hoog werd dus niet geboden in New York. (br.hln)


» Reageer (0)
06-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.J.K. Rowling werkt aan nieuw kinderboek

J.K. Rowling werkt aan nieuw kinderboek

http://static2.hln.be/static/photo/2015/16/7/10/20151106110655/media_xll_8140015.jpg

J.K. Rowling, de schrijfster van de Harry Potter-boeken, zit niet stil. De Schotse werkt momenteel aan een nieuw kinderboek.

Rowling is naar eigen zeggen al goed opgeschoten met het boek. Of het nieuwe kinderboek iets met Harry Potter te maken zal hebben, is nog niet duidelijk. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natalie Imbruglia - Want

Natalie Imbruglia - Want

Om haar te beluisteren druk op de foto






Natalie Imbruglia (Sydney, 4 februari 1975) is een Australische zangeres en actrice.

Net als enkele andere Australische artiesten (zoals Jason Donovan en Kylie Minogue) speelde Natalie ook in de soapserie Neighbours ("Buren").

In 1997 bracht ze haar eerste nummer Torn, een cover van Ednaswap, uit als voorbode van haar eerste cd, Left of the middle. Dit nummer werd één van de best verkopende singles aller tijden in Groot-Brittannië, met meer dan 1 miljoen verkochte exemplaren. Ondanks de grote verkoopcijfers heeft "Torn" nooit de top van de Britse Hitparade bereikt. In de 'UK radio chart' waarbij naar airplay wordt gekeken haalde Torn wel de hoogste positie, voor maar liefst 11 weken. Ook bij de "Billboard Airplay Chart" van de Verenigde Staten stond het nummer veertien weken bovenaan de lijst. In totaal heeft het nummer veel records op de radio verbroken. "Left of the middle" bevatte nog drie andere commerciële singles, waarvan de tweede single "Big Mistake" de grootste impact maakte op de Britse hitparade door de tweede plaats te bereiken. Het album heeft het in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk de top 10 bereikt. In haar thuisland Australië en in Nederland bereikte het album zelfs de eerste plaats. In totaal is "Left of the middle" tussen de 6.5 en de 7.0 miljoen keer verkocht en wordt het als een commercieel succes gezien. Critici waren niet altijd even enthousiast over het album. Natalie werd in enkele professionele recensies een fotogenieke schoonheid genoemd die met behulp van muzikale professionals een indruk op de hitlijsten zou willen maken. Ook werden de overeenkomsten met tijdgenote Alanis Morissette erg zwaar bekritiseerd.



» Reageer (0)
05-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Binge-watching' is Brits woord van het jaar

'Binge-watching' is Brits woord van het jaar

http://static0.hln.be/static/photo/2015/17/12/1/20151105193531/media_xll_8138116.jpg

Nog bijna zestig nachten slapen en het jaar 2015 zit er op. Voor het Britse woordenboek Collin's is begin november laat genoeg op het jaar om al een woord van het jaar te kiezen. Dat is 'binge-watching' geworden, het tv-kijken als marathongebeuren.

Volgens de opstellers van het woordenboek is het binge-watching het voorbije jaar verdrievoudigd, waardoor het woord "een samenvatting van een grote verandering in ons vrijetijdspatroon is geworden". De meest voorkomende vorm van binge-watching is het in één ruk consumeren van een hele tv-serie.

Een mogelijke Nederlandse term, naar analogie met het binge-drinking (comazuipen, een vroegere laureaat) en binge-eating (comavreten), voor het continu tv-kijken is "comakijken". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NASA ziet voor het eerst iets úit een zwart gat komen

NASA ziet voor het eerst iets úit een zwart gat komen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/9/5/12/20151105130458/media_xll_8136987.jpg

Zwarte gaten worden vooral gezien als destructieve giganten die dingen in de ruimte opzuigen en opslokken in hun bodemloze put. Maar voor het eerst heeft NASA nu ook iets uit een zwart gat zien komen.

De wereldberoemde astrofysicus Stephen Hawking zei het eind augustus al: "Zwarte gaten zijn geen eeuwige gevangenissen, zoals we vroeger dachten. Dingen kunnen ook uit een zwart gat komen." Twee ruimtetelescopen van NASA hebben nu ook echt iets uit een zwart gat zien schieten. Een 'corona' en een gigantische eruptie van stralingen knalden samen uit zwart gat 'Markarian 335'. De kolossale röntgenuitbarsting werpt letterlijk en figuurlijk nieuw licht op zwarte gaten.

De energierijke ontploffing ontstond doordat de zogeheten 'corona' van het zwarte gat -die bestaat uit energierijke elektrisch geladen deeltjes die röntgenstraling produceren- met een hoge snelheid de ruimte in werd geschoten. De bizarre gedragingen van zwarte gaten zijn daarmee iets minder mysterieus geworden. "Het is de eerste keer dat we een link hebben kunnen leggen tussen de lancering van de corona en een vlammende lichtgloed in de ruimte", zegt Dan Wilkins van de Saint Mary Universiteit en hoofdauteur van een nieuwe paper over het onderwerp. "Dit zal ons onder meer helpen begrijpen hoe reusachtige zwarte gaten een aantal van de helderste objecten in het heelal voeden."  

Er blijven natuurlijk ook veel vragen. Astronomen willen nu verder onderzoeken wat concreet de uitwerping van de corona veroorzaakt. "Dingen kunnen niet alleen uit een zwart gat komen, ook aan de rand of in een ander universum kan er heel wat gebeuren", zei Hawking eerder. Reizen naar een parallel universum zoals in de blockbuster 'Interstellar' is dus in theorie mogelijk. "Maar het is toch nog maar de vraag of je zou kunnen terugkeren naar ons universum. Ik ga het in ieder geval niet proberen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kloof tussen laag- en hoogopgeleiden wordt breder

Kloof tussen laag- en hoogopgeleiden wordt breder

http://static1.hln.be/static/photo/2015/0/8/11/20151103195900/media_xll_8131601.jpg

Het verschil tussen laag- en hoogopgeleiden in België wordt groter. Vooral bij laaggeschoolden tussen 18 en 64 jaar verslechtert de werkzaamheidsgraad, het armoederisico en de materiële deprivatie - het zich al dan niet kunnen veroorloven van zaken die essentieel zijn om fatsoenlijk te leven. Bij ouderen blijft het armoederisico de voorbije jaren daarentegen verder dalen. Dat blijkt uit recente sociale indicatoren, aldus de FOD Sociale Zekerheid.

De EU-SILC enquête 2014 bevestigt dat de sociale situatie in België de afgelopen jaren globaal stabiel is gebleven. De werkzaamheidsgraad, de mate van armoede en sociale uitsluiting en de inkomensongelijkheid zijn de afgelopen 10 jaar stabiel gebleven. De globale stabiliteit verheelt wel tegenovergestelde evoluties voor specifieke bevolkingsgroepen.

Ouderen
De sterk dalende trend van het armoederisico onder ouderen zet zich duidelijk voort. Tussen 2013 en 2014 daalde dit cijfer van 18,4 procent tot 16,1 procent. Sinds 2006 daalde het armoederisico onder ouderen van 23 procent tot 16 procent. Daarmee is het armoederisico van ouderen quasi op hetzelfde niveau gekomen als het globale armoederisico voor de totale bevolking (15 procent).

Armoederisico
De toename in armoederisico onder de actieve bevolking situeert zich uitsluitend bij de al zwakke bevolkingsgroepen. Het armoederisico onder laagopgeleiden steeg van 18,7 procent in 2005 tot 28,5 procent in 2014. De stijging van het armoederisico lijkt zich voornamelijk te situeren onder huishoudens die in belangrijke mate afhankelijk zijn van sociale uitkeringen, aldus de FOD Sociale Zekerheid.

Opleiding
De werkzaamheidsgraad daalde enkel voor personen met een laag opleidingsniveau. De dalende werkzaamheidsgraad voor laaggeschoolden zet zich door in 2015 en kan zowel in Vlaanderen als in Wallonië worden vastgesteld.

De analyse is te raadplegen op de website van de FOD Sociale Zekerheid. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verander je gedrag om je doel te bereiken

Verander je gedrag om je doel te bereiken

http://static0.hln.be/static/photo/2015/13/10/13/20151105075727/media_xll_8136193.jpg

Stel je jezelf elke maand, elke week, elke dag opnieuw een aantal doelen? Maar slaag je er maar niet in om die te realiseren? Misschien heb je wel last van faalangst of uitstelgedrag? Overweeg dan eens om je gedrag te veranderen. Met dit stappenplan bereik je binnenkort wél je doelen.

1. Wees je bewust van je gedrag

Denk na over je gedrag. Wat brengt je dichter bij jouw doel en wat houdt je tegen? Wat kun je doen om je meer bewust te worden van je gedrag of patroon? Lijst de nadelen op die je huidige gedrag veroorzaken. Noteer alle voordelen die het je oplevert als je nieuw gedrag zou ontwikkelen.

2. Doorbreek het patroon

Zodra je ongewenst gedrag vertoont, onderbreek het dan direct. Merk je dat je negatieve gedachten hebt? Stop ze af. Merk je dat je jezelf naar beneden haalt? Verander dat onmiddellijk. Merk je dat je begint te piekeren? Stop daarmee.

3. Ontwikkel nieuw gedrag

Zet voor je gedrag dat je onderbreekt nieuw gedrag in de plaats. Probeer overal het beste in te zien, zo begin je automatisch positief te denken. Zeg niet tegen jezelf "Ik mag niet meer twijfelen", maar geef jezelf complimenten. Dat vergroot je zelfvertrouwen. Definieer je nieuwe gedrag als iets positiefs dat je wel wilt. Iets niet meer willen werkt namelijk vaak niet.

4. Counter stress

Meer dan 80 procent van de mensen die werken aan een gedragsverandering, vervalt na een tijdje weer in oud gedrag. Niet op een mooie dag waarop alles goed gaat, maar op stressdagen waarop alles verkeerd gaat. Train jezelf daarom in het herkennen en 'counteren' van stress. Bijvoorbeeld door het controleren van je ademhaling, je gedachten of je bewegingen.

5. Brainwash jezelf

Omgevingsprikkels hebben een grote impact op je gedachten en je acties. Toevallige stimuli helpen je niet om jouw doelen te bereiken. Durf zelf dagelijks je hersenen te spoelen met gezonde impulsen. Onder meer in de vorm van een krachtig 'mission statement': waarom wilde je dit ook alweer allemaal?

6. Blijf jezelf

Verandering en ontwikkeling maken het leven leuk. Zolang je maar dicht bij jezelf blijft. Althans, bij de punten die je van jezelf belangrijk vindt en waardeert. De kunst is: meer jezelf worden zoals je bent op je beste momenten. Dat is het geheim van positieve verandering. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onveilig gevoel op straat? Dit juweel beschermt je

Onveilig gevoel op straat? Dit juweel beschermt je

http://static3.hln.be/static/photo/2015/1/7/12/20151104160413/media_xll_8134167.png

Geef toe dames: iedereen heeft zich wel al eens onveilig gevoeld. Binnenkort komt er echter een juweeltje op de markt dat vrouwen (en mannen) beschermt tegen ongewenste aandacht en aanvallen.

Of het nu 's avonds laat op straat is, of tijdens een feestje op café: we hebben ons allemaal wel al eens onveilig gevoeld, benaderd door vreemde figuren waarvan ons nekhaar gaat rechtstaan. Als er bekenden in de buurt zijn, kan je daar hulp zoeken, maar als je alleen bent, wordt het meteen een stuk gevaarlijker.

Voor die situaties is er nu Roar, een slim veiligheidsjuweeltje dat het aantal aanvallen op vrouwen wereldwijd wil terugdringen. Het toestel kreeg de naam 'Athena' mee en werkt via een drukknop. Wie zich in een gevaarlijke situatie bevindt, duwt gewoon drie seconden lang op het juweel. Er gaan vervolgens een luid alarm en lichtflitsen af, dat vaak al genoeg is om de aanvallers weg te jagen.

Daarnaast zorgt het apparaatje er ook voor dat er berichtjes naar enkele van je vrienden en familie wordt gestuurd. Op voorhand kan je de personen ingeven die dan jouw noodkreet en je locatie op hun smartphone ontvangen. Wie het iets discreter wil aanpakken dan een luid alarm, kan ook drie keer zachtjes op de knop duwen, waarna enkel de berichtjes verstuurd worden.

via GIPHY

Toegegeven, het is niet het mooiste juweel ter wereld, maar de makers hebben toch hun best gedaan om het zo elegant mogelijk te maken. Het is erg licht en klein, en je kan het op verschillende manieren dragen: aan een ketting, aan je broeksriem, aan je tas... Het bestaat ook in drie kleuren: zilver, zwart en roos goud.

En het concept slaat aan: op dit moment zit het nog in de ontwikkelingsfase, maar het team achter Roar wist intussen genoeg geld op te halen om over te gaan tot productie. Hun doel van 40.000 dollar werd in een mum van tijd bereikt en de teller staat al op meer dan 150.000 dollar. Wie zelf geïnteresseerd is in een 'Athena', kan hem via deze site bestellen. Verwacht wordt dat ze in de lente van 2016 geleverd worden. (br.hln)


» Reageer (0)
04-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is herpes, hoe krijg je het en wat kan je eraan doen?

Wat is herpes, hoe krijg je het en wat kan je eraan doen?

http://static1.hln.be/static/photo/2015/7/13/13/20151103154027/media_xll_8130943.jpg

Twee derde van de wereldbevolking is besmet met herpes, zo blijkt uit recente cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie. Maar wat is het verschil tussen beide types, hoe krijg je het en wat kan je er concreet aan doen? Viroloog en immunoloog Herman Favoreel zette in 'Knack' de belangrijkste informatie op een rijtje.

Herpes komt voor in twee verschillende vormen. Herpes simplex type 1 is de gekende variant die zorgt voor koortsblaasjes op mond, lippen en gezicht, kort omschreven als HSV-1. Het tweede type is herpes simplex type 2 oftewel genitale herpes, die door seksueel contact wordt doorgegeven. Het eerste type komt het vaakst voor, en zo'n 3,7 miljard mensen wereldwijd zijn besmet met HSV-1. Het tweede type treft 417 miljoen mensen over de hele wereld.

Koortsblaasjes op geslachtsorganen
Wie herpes simplex type 1 heeft, merkt dat vooral aan koortsblaasjes rond de mond en in het gelaat. Maar de Wereldgezondheidsorganisatie merkt op dat type 1 ook steeds vaker verspreid raakt naar de geslachtsorganen. Door orale seks kunnen koortsblaasjes van HSV-1 verspreid raken naar de genitaliën. Dit komt vooral voor in rijkere landen, contradictorisch genoeg omdat we steeds hygiënischer zijn geworden.

Meer hygiëne, meer infecties
In ontwikkelingslanden krijgen kinderen vaak al op jonge leeftijd herpes type 1 door besmetting. Daardoor bouwen ze al vroeg immuniteit op tegen het krijgen van genitale koortsblaasjes later. In westerse landen zijn er minder besmettingen op jonge leeftijd, omdat we hier voorzichtiger omspringen met hygiëne. Dat maakt dat we minder goed beschermd zijn tegen het virus op latere leeftijd, en raken we sneller besmet met type 1 via orale seks.

Is herpes gevaarlijk?
Koortsblaasjes van het type HSV-1 zijn vervelend, maar verder relatief ongevaarlijk. In extreme gevallen kan een koortsblaasje aan het oog blindheid veroorzaken, maar dat is erg zeldzaam. Wie besmet is met HSV-2 loopt een groter risico, met een drie keer grotere kans op besmetting met HIV. Of er een verband is met HSV-1 en HIV werd nog niet onderzocht, al wordt nu vermoed van wel, door de nieuwe inzichten over het doorgeven van koortsblaasjes via orale seks.

Herpes heb je voor het leven
Eens besmet met het herpes, blijft het virus voor altijd sluimeren in je lichaam. Er zijn wel medicijnen om de symptomen aan te pakken, maar die bestrijden het virus op zich niet. Zoveel mogelijk voorkomen is dus de boodschap, in het geval van genitale herpes door veilig te vrijen. Ook bij orale seks is een condoom belangrijk, zo leren deze nieuwe inzichten over het verspreiden van koorstblaasjes naar de genitaliën.

Het voorkomen van de verspreiding van herpes type 1 is moeilijker. Vaak is niet uiterlijk zichtbaar of iemand het virus in zich heeft, en raakt het toch verspreid door bijvoorbeeld van hetzelfde flesje te drinken.

De WHO gaat door deze nieuwe ontdekkingen op zoek naar een vaccin tegen beide types van het virus, en hoopt om verdere verspreiding zo de kop in te drukken. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!