Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




25-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uw auto weet meer dan u denkt

Uw auto weet meer dan u denkt

http://static1.hln.be/static/photo/2015/10/3/10/20151125093837/media_xll_8194615.jpg

Beseft u dat uw autoproducent weet welke trajecten u aflegt, of u uw gordel draagt en of u bruusk remt? Zeven op de tien Belgen hebben er geen flauw benul van.

Hulpdiensten die bij een ongeval precies weten waar u bent: het kan, dankzij de zogeheten 'communicerende voertuigen'. Nu zijn die auto's, die via het internet gegevens uitwisselen, goed voor 9 procent van het Belgische wagenpark. En in de toekomst zullen alle wagens technologieën aan boord hebben die aan de hand van sensoren allerlei data verzamelen. Hoe bruusk u remt, welke trajecten u aflegt en of u uw gordel draagt: uw auto registreert het allemaal.

Uit onderzoek van de Internationale Automobielfederatie FIA, in ons land vertegenwoordigd door Touring, blijkt dat 72 procent van de Belgen niet weet dat al die gegevens verzameld en via internet naar fabrikanten doorgestuurd worden. Touring maakt zich daarover zorgen. "Wat als de info over je rijgedrag ook terechtkomt bij een commercieel bedrijf. Wij vinden dat verontrustend." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Walker - Phoenix

John Walker - Phoenix

Klik op de foto om hem te beluisteren






John Walker( 1943-2011) is een van de oprichters van de Amerikaanse popgroep The Walker Brothers.

De zanger en gitarist richtte de groep in 1964 samen met Scott Engel, John Maus en Al Schneider op.
De groep scoorde in het Verenigd Koninkrijk een reeks top 10-albums, en een nummer 1-hit met "Make It Easy on Yourself" en "The Sun Ain't Gonna Shine (Anymore)", die beide ook de Amerikaanse top 20 bereikten.Vooral in Engeland was de groep erg populair. In 1978 viel de band uiteen. Walker werd gitaarbouwer en vestigde in Californië zijn eigen opnamestudio. In 2004 ging hij weer optreden.


» Reageer (0)
24-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angelina Jolie gaat zorgeloos door de menopauze. Hoe doet ze dat?

Angelina Jolie gaat zorgeloos door de menopauze. Hoe doet ze dat?

http://static0.hln.be/static/photo/2015/0/10/4/20151124151620/media_xll_8192344.jpg

Angelina Jolie vertelde onlangs aan de Australische krant 'The Sydney Telegraph' dat ze totaal geen problemen met de menopauze heeft. Integendeel, ze geniet van deze periode en zou niet meer jonger willen zijn. Menopauze-experte Leen Steyaert geeft tips over hoe je zelf zorgeloos door de overgang kan.

Wat is de menopauze precies?

Jolie liet haar borsten, eierstokken en eileiders verwijderen omdat ze een genetisch bepaald hoger risico op kanker heeft. Daardoor kwam ze versneld in de menopauze terecht.
"De menopauze is letterlijk de laatste dag van je menstruatie, wanneer je je allerlaatste eitje hebt opgebruikt", legt Leen Steyaert uit. "De overgang staat eigenlijk voor heel die periode voor en na die dag, een periode waarin je lichaam belangrijke veranderingen doorgaat."

Je hormoonproductie verandert en dat heeft een invloed op je hele lichaam. Je kan last krijgen van deze 10 vaak voorkomende klachten:
1. opvliegers
2. hevig transpireren
3. mood swings
4. slaapproblemen
5. prikkelbaar zijn
6. onrust
7. een dalend libido
8. neerslachtige gevoelens
9. lusteloosheid
10. een droge en dunne huid

Leen Steyaert: "De menopauze valt gemiddeld ergens tussen je 45ste en 51ste jaar, maar in deze periode voel je je net nog heel jeugdig, ben je nog aan het werk. Het is dan belangrijk dat je mentaal sterk staat. Het is geen teken van verminderde vrouwelijkheid, maar een nieuwe fase die aanbreekt. Zie het als je laatste wake up call: wat wil je nog allemaal doen met je leven? Doe het nu!"

Agelina ziet het duidelijk zo, ze is gelukkig dat ze volwassen is, op een goed punt in haar leven en wil niet terug naar haar jongere jaren. Het helpt ook dat zij weinig last heeft van fysieke ongemakken die vaak met de menopauze gepaard gaan. Wat als jij die wel hebt?

Fysiek voorbereiden

"Het is belangrijk om je voor te bereiden", zegt Leen Steyaert. Bekijk bijvoorbeeld hoe jouw menstruatie nu loopt. Heb je veel last van PMS, dan is de kans op een moeilijke menopauze groter.

Maar je kan er gelukkig zelf wel iets aan doen!
"Zelfzorg is net zo belangrijk als doktersadvies in deze periode", benadrukt Leen Steyaert. Je krijgt nu de rekening gepresenteerd van je levensstijl. Heb je teveel stress gehad, een te hoge cholesterol of te veel alcohol gedronken? Nu zijn je compensatiemechanismen opgebruikt, deze levensstijl kan je menopauze zwaarder maken.

Gezond eten, voldoende bewegen en op tijd en stond ontspannen, dat zijn de beste manieren om je een vlotte overgang te bezorgen. Daarnaast zijn er natuurlijke middelen die ook kunnen helpen. Zo is olie van duindoornbes een uitstekende manier om je huid te hydrateren, thee van salie kan helpen tegen opvliegers, magnesium helpt je beter te slapen en ontspant spieren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe Louis Vuitton tentoonstelling is een ode aan de film

De nieuwe Louis Vuitton tentoonstelling is een ode aan de film

http://static2.hln.be/static/photo/2015/0/0/5/20151124082542/media_xll_8191280.jpg

Zwijmel jij heerlijk weg bij kostuumdrama's? Geniet je liever van een marathon Downton Abbey dan pakweg Breaking Bad? Dan is het dringend tijd om een reisje richting Italië te boeken, want daar vind je de nieuwste tentoonstelling van luxemerk Louis Vuitton. A Tale of Costumes is een eerbetoon aan de geschiedenis van de fillmkostuums.

Je kan terecht in Rome en Venetië. In Rome krijg je de geschiedenis van Sartoria Tirelli voorgeschoteld, een bedrijf dat filmkostuums maakt en al vijiftien Academy Awards heeft gewonnen. Ook zijn er interviews, worden er beelden vertoond van documentaires en krijg je backstage foto's van de films te zien.

In Venetië mag je dan weer een blik werpen op drie prachtige kostuus, maar ook kleding gemaakt van reepjes papier uit boeken en een jurk ontworpen door studenten van het Centro Sperimentale di Cinematografia. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maggie De Block toen ze 17 was

Maggie De Block toen ze 17 was

http://static3.hln.be/static/photo/2015/15/14/6/20151124023617/media_xll_8190801.jpg

Ze was 17 jaar en hield zich nauwgezet aan een moordend dieet van sla en tomaten, waardoor ze voortdurend flauwviel. Tot ze besloot dat zo'n leven niet voor haar bestemd was en dat ze vrede moest nemen met de gevolgen van de erfelijke belasting.

Vanavond is Maggie De Block (53), minister van Volksgezondheid en de populairste politica van Vlaanderen en Wallonië, te gast in het Eén-programma 'Het Huis'. Gastheer Erik Goens moest lang aandringen voor hij de minister mocht wegplukken uit haar biotoop in de Wetstraat. In 'Het Huis' praat ze open over haar afkomst, haar ambitie en haar eeuwige strijd tegen de kilo's. En belooft ze in 'De Biecht­kamer' opnieuw wat te doen tegen dat gewicht. Door te starten met tien lessen aquagym. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SOS haaruitval: wanneer moet je je zorgen maken

SOS haaruitval: wanneer moet je je zorgen maken

http://static1.hln.be/static/photo/2015/11/4/3/20151123150159/media_xll_8189448.jpg

We verliezen allemaal haar, daar is niets ongewoon aan. Maar wat als je plots meer lokken verliest dan normaal? Wanneer moet je je zorgen beginnen maken? Dokteres en dermatologe Francesca Fusco leg uit.

Heel veel heeft volgens haar te maken met timing. "Je begint meer haren te verliezen vanaf de herfst, en vanaf de lente vermindert dat weer. Het hoogtepunt qua haarverlies is dan ook de winter, in de zomer verlies je normaal gezien de minste haren. Dat is zo gegroeid omdat we meer haren nodig hebben in de warmere seizoenen om onszelf te beschermen tegen UV schade," legt Fusco uit. Begin dus nu alvast niet te panikeren omdat je plots meer haren verliest dan een paar maanden terug.

Verder vertelt Fusco dat je tussen de 100 en 150 haren per dag zou moeten verliezen. Visueel gezien zou je als je al die haren in een bol zou rollen, daarmee tot een golfballetje moeten komen. "Van zodra je kalende plekken krijgt, je meer dan 150 haren verliest per dag langer dan een maand of wanneer je kapper een opmerking maakt over je haaruitval, is het tijd om uit te zoeken wat het probleem is," aldus Fusco.

"Overmatig haarverlies kan verschillende oorzaken hebben, al komt het doorgaans voornamelijk door een vitaminetekort, te weinig of te veel wassen of een verandering in je hormoonspiegel. Toch ga je best even langs je huisdokter, als je met zware haaruitval te kampen hebt. Die zal je specifiek kunnen vertellen wat het probleem net is en hoe je dat kan behandelen." (br.hln)


» Reageer (0)
23-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom zijn we altijd zo moe na een weekend?

Waarom zijn we altijd zo moe na een weekend?

http://static1.hln.be/static/photo/2015/16/3/9/20151123080739/media_xll_8188104.jpg

Een weekend heeft in principe als doel om de batterijen terug op te laden. Maar vaker wel dan niet verschijnen we op maandagochtend nog vermoeider op het werk dan vlak voor het weekend. Hoe komt dat toch, en wat kunnen we eraan doen? Leen Steyaert, gezondheidsbegeleidster, naturopaat en auteur van het boek "Oerrritme" legt uit.

Dat je het extra moeilijk hebt om op maandag uit je warme bed te kruipen is helemaal niet vreemd, integendeel. "Als je in het weekend op andere tijdstippen gaat slapen en opstaat, kan je dat effect vergelijken met een jetlag," legt Leen Steyaert uit. Zij is gezondheidsbegeleidster en naturopaat, en daarnaast ook auteur van het boek "Oerritme".

Innerlijke klok
Die vermoeidheid heeft alles te maken met onze innerlijk ingebouwde klok, waar we aan prutsen als we ons slaap- en waakritme aanpassen. "Tijdens het weekend verschuiven we onze innerlijke klok," verklaart Steyaert. "We gaan bijvoorbeeld wat later slapen en we staan wat later op. Je lichaam kan dat tot op zeker hoogte wel aan, maar vanaf dat het verschil groter wordt dan 2u, begin je dat te voelen. Zaterdag en zondag zul je hier het minste hinder van ondervinden, maar het is pas maandag - als je er opnieuw vroeg uit moet - dat je het lastig zal krijgen. Die maandagblues krijg je doordat je innerlijke klok je sociale klok niet kan volgen."

Niet te veel uitslapen
Het spijt ons dit te moeten zeggen, maar de enige manier om maandag wat frisser voor de dag te komen, is door niet te veel uit te slapen in het weekend. "Het is belangrijk dat je zelfs tijdens het weekend zoveel mogelijk regelmaat behoudt. Hoe minder je verschilt van je weekritme, hoe beter," vervolgt Steyaert. "Eigenlijk zijn we er niet op gebouwd om uit te slapen. Oudere mensen kunnen trouwens niet meer zo goed uitslapen, omdat hun innerlijke klok al meer verstoord is dan die van jongere mensen. Dat verklaart ook waarom jongeren veel langer in hun bed kunnen blijven soezen dan oudere mensen." De ochtendstond heeft dus goud in de mond. Zélfs in het weekend, helaas. (br.hln)

 Leen Steyaert is auteur van het boek, "Leef en eet volgens je OERRITME en word fit, slank en gelukkig", uitgegeven bij WPG uitgevers, 19,99 euro.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Damien Rice -The Blower's Daughter

Damien Rice -The Blower's Daughter

Klik op de foto om hem te beluisteren





.

Damien Rice (Dublin, 7 december 1973) is een Ierse singer-songwriter. Hij staat bekend om zijn breekbare nummers die hij slechts met minimale instrumenten vertolkt.

Rice is begonnen in de band Juniper, die bekend is van het nummer Weatherman. In 1999 verliet hij deze band, waarna de overige leden verder gingen als Bell X1. Rice verhuist van Ierland naar Toscane (Italië), waarna hij als straatmuzikant op reis gaat door Europa. Na een jaar keert hij terug en is vastbesloten de nummers die hij geschreven heeft tijdens deze reis op een demo te zetten. Hij leent geld van vrienden en bekostigt daarmee zijn demo en stuurt deze naar producer David Arnold. Deze was gecharmeerd van zijn muziek en leende Rice genoeg geld om studio-apparatuur te kopen.

In september 2001 komt de eerste single 'The Blowers Daughter' uit die gebruikt wordt voor de soundtrack van de film Closer. De single wordt goed ontvangen en optredens volgden. In eigen beheer werkt Rice verder aan het voltooien van een compleet album, dat in februari 2002 onder de titel O uitkomt. Hij wilde geen grote platenmaatschappijen bij het album betrekken omdat hij bang was dat zij invloed op zijn muziek zouden hebben.

In 2006 brengt Damien Rice het album 9 uit. De van dit album afkomstige single 9 Crimes wordt een top 10-hit in de Mega Top 50.

In maart 2007 verlaat Lisa Hannigan, die mee de zang en gitaar verzorgde op de meeste singles (o.a. 9 crimes), de band.

In 2008 werken hij en andere bekende artiesten uit de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Zuid-Afrika aan het album Songs for Tibet, een steunbetuiging aan Tibet en dalai lama Tenzin Gyatso. Songs for Tibet verschijnt tegelijkertijd met de Olympische Zomerspelen 2008 in de Volksrepubliek China waarvan de opening op 8 augustus plaatsvindt: het album wordt namelijk op 5 augustus uitgebracht via iTunes en vanaf 12 augustus via muziekwinkels overal ter wereld. Sinds de Invasie van Tibet in 1950-1951 bezet China het land met - volgens critici - een wijdverbreide politieke, religieuze en culturele onderdrukking tot gevolg.


» Reageer (0)
22-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adele haalt geweldige grap uit met Adele-imitators

Adele haalt geweldige grap uit met Adele-imitators

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Wat als zangeres Adele (25) in de huid zou kruipen van één van haar talrijke imitators?  Dat is de insteek van deze leuke clip die de BBC gisteravond uitzond. Talkshowpresentator en goede vriend Graham Norton zat mee in het complot.
We zie hoe een vermomde Adele, na uren make-up én met een nepkin en een nepneus, plaatsneemt tussen andere kandidates voor een verzonnen talentenjacht. Ze stelt zich er voor als kinderjuf 'Jenny'.  "Ik kijk echt uit naar de nieuwe plaat", merkte een nep-Adele op. "Ze heeft er wel de tijd voor genomen", klaagde 'Jenny'. "Zeg dat maar eens in d'r gezicht, ik ben benieuwd hoe ze zou reageren."

Net als de andere Adele-imitators moet 'Jenny' auditie doen met de klassieker 'Make You Feel My Love'. Nog voor ze het podium op moet, heeft 'Jenny' aardig last van de zenuwen.

De andere Adele-imitators spreken haar moedige woordjes in waarna 'Jenny' toch doorzet. Verbazing alom bij de andere kandidates, als ze merken dat Jenny's stem wel heel hard op die van Adele trekt...  Na een korte discussie of het echt Adele is die voor hen staat, krijgen de fans het door en vloeien de tranen volop.

De clip is een promotiefilmpje voor het concert dat Adele onlangs op de BBC gaf. De beelden daarvan zijn drie weken online te zien via BBC Music.   (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Tweede goedkoopste wijn op de kaart kiezen? Geen goed idee

Tweede goedkoopste wijn op de kaart kiezen? Geen goed idee

http://static3.hln.be/static/photo/2015/8/1/2/20151122114610/media_xll_8185892.jpg

Je zit op restaurant en wil een lekker flesje bij het eten. Je wil niet 'goedkoop' overkomen, en kiest daarom niet de fles met de laagste prijs, maar die net een paar euro duurder is. Een doordachte, pientere beslissing, vind je zelf. Maar ís dat ook zo?

Het antwoord is vaak: nee. Restauranthouders en sommeliers kennen hun klanten en hun psychologische zwaktes. Ze wéten dus dat we meestal voor de op één na goedkoopste wijn gaan op de kaart, gewoon om ons niet te laten kennen. Daarom maken ze op die wijn meestal de grootste winst. Lees: verhoudingsgewijs doe je hiermee niet de beste zaak. De goedkopere wijn lijkt dan toch de betere keuze.

Een andere reden hiervoor is dat restaurants en cafés het zich eigenlijk niet kunnen permitteren om een kwalitatief ondermaatse huiswijn te schenken. Het is hun visitekaartje aan de klant die graag een glas wijn drinkt. En dat moet uiteraard in orde zijn.

Nog meer misverstanden
Nog een paar andere wijntips en vinologische misverstanden? Bij warme zomertemperaturen drinken we rode wijn beter niet op kamertemperatuur. Eerst een halfuurtje in de frigo voor opdienen is dan een beter idee. Voor witte wijn geldt het omgekeerde: laat de fles eerst een halfuurtje uit de ijskast van de koude bekomen alvorens haar te drinken. En wat met ijsblokjes in je wijn? Doe dat gewoon niet.

Beter bekend zijn weetjes als: vul je glas nooit bijna tot boven, laat staan helemáál, en neem het glas enkel bij de steel en nooit bij de kelk noch bij de voet. Overdrijf ook niet met 'walsen'. Bij wijn met bubbels is dat zelfs totaal uit den boze.

Geuren en kleuren
Deze kleine lezing suggereert alleen maar hoe een wijnliefhebber het lekkere goedje het best tot zich neemt. Wie het echt graag anders lust, moet dat vooral op zijn of haar eigen manier doen. Over smaken valt nog altijd niet te redetwisten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoogste terreurniveau: 3 manieren om je angst de baas te blijven

Hoogste terreurniveau: 3 manieren om je angst de baas te blijven

http://static2.hln.be/static/photo/2015/18/1/4/20151121130029/media_xll_8183869.jpg

Het dreigingsniveau voor het Brussels Gewest is vannacht opgetrokken naar niveau vier. Dat is het hoogst mogelijke niveau in ons land. Om te vermijden dat je straks niet meer buiten durft te komen, spraken wij met psycholoog Pieter-Jan De Schryver over hoe je angst de baas blijft.

"Angst is een emotie die als functie heeft om jezelf zo weinig mogelijk in gevaar te brengen. Dat gevoel is natuurlijk soms gegrond, maar in dit geval eigenlijk niet," vertelt Pieter-Jan De Schryver.

Dat zei ook Damiaan Denys, psychiater aan het Academisch Medisch Centrum Amsterdam, op Radio 1 vanmorgen. "Angst is eigenlijk bijna nooit gebaseerd op werkelijke feiten. Het heeft alles te maken met hoe wij dingen anticiperen, hoe het zou kunnen zijn. We zijn als mens zeer slecht in het inschatten van de werkelijke risico's, dat is nu nogmaals aangetoond. We schatten de kans hoog in dat er ons iets overkomt door alle heftige berichtgeving, maar die kans is eigenlijk uitzonderlijk klein," aldus Damiaan Denys.

Al is het natuurlijk menselijk dat we sinds de aanslagen in Parijs angstiger dan anders door het leven gaan. Als je dan in die gevoelens bevestigd wordt door een hoger terreurniveau, is het helemaal begrijpelijk dat je alvast dit weekend liefst binnenblijft. Om die angst voor jezelf een plaats te kunnen geven, vroegen wij aan De Schryver enkele manieren om daar mee om te gaan.

1. Informeer jezelf maar bekijk het in de context

"Het is belangrijk om jezelf te blijven informeren, maar blijf alles wel in de context zien. Zo loop je bijvoorbeeld veel meer gevaar onderweg in de auto naar een voetbalstadion dan in het voetbalstadion zelf."

2. Nuanceer je eigen angst

"Probeer de angst wetenschappelijk te bekijken, herhaal de feiten in je hoofd en nuanceer het. Want zoals hierboven al gezegd, loop je veel meer kans om te sterven in een auto-ongeluk of aan een ziekte dan door een terroristische aanslag."

3. Wees moedig

"Eigenlijk is de beste manier nog om met angst om te gaan, simpelweg moedig zijn. En dat kan alleen maar als je een beetje angstig bent. Zet je normale leven verder, ga in tegen je eigen angst. Als je eenmaal naar buiten ben geweest en je hebt iets gedaan dat je misschien niet goed durfde, is het belangrijk om jezelf ook te belonen. Zo stimuleer je jezelf om vaker moedig te zijn." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.China laat reuzenpanda vrij in het wild

China laat reuzenpanda vrij in het wild

http://static0.hln.be/static/photo/2015/9/5/8/20151121002620/media_xll_8182853.jpg

Donderdag werd in de Chinese provincie Sichuan de twee jaar oude panda Hua Jiao vrijgelaten in het wild. Het is de vijfde panda die in gevangenschap werd grootgebracht om nadien de wijde wereld ingestuurd te worden.

Hua Jiao maakt deel uit van een Chinees kweekprogramma dat de krimpende pandapopulatie een duwtje moet geven. Ze werd vrijgelaten in het Liziping Natuurreservaat: een park van bijna 48.000 hectaren groot.

De panda doorliep een twee jaar durend trainingsprogramma waarin ze moest leren om zelf haar eten en drinken te zoeken. Woensdag werd ze voor de laatste keer fysiek onderzocht, vooraleer ze klaar werd bevonden om haar avontuur in het wild aan te gaan.

"Hua Jiao behaalde alle doelstellingen van de wildernistraining en ze is een absolute primus. We hopen nog meer kunstmatig gekweekte panda's in het wild te kunnen uitzetten in de hoop de genendatabank van de lokale pandagemeenschap te diversifiëren," zei Huang Yan, hoofdingenieur van het Conservatie- en Wetenschapscentrum voor Reuzenpanda's in China.  

Hua Jiao treedt in de voetsporen van haar broer Tao Tao die in 2012 werd vrijgelaten. Sinds 2006 laat China vijf panda's (inclusief Huao Jiao) die in gevangenschap werden gekweekt vrij in het wild. Twee van de vrijgelaten dieren zijn overleden. De andere drie stellen het voorlopig goed.

Reuzenpanda's zijn één van de meest bedreigde diersoorten ter wereld. Op dit ogenblik leven er amper 2000 panda's in het wild. De meesten van hen bevinden zich in Sichuan in het noordwesten van China. (br.hln)


» Reageer (0)
21-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse protestzanger Armand overleden

Nederlandse protestzanger Armand overleden

http://static3.hln.be/static/photo/2015/3/2/1/20151120111919/media_xll_8180776.jpg

De Nederlandse protestzanger Armand is donderdag overleden. Dat maakte zijn platenmaatschappij Top-Notch Excelsior vrijdag bekend. De markante zanger met zijn lange rode haren is 69 jaar geworden.

De zanger bracht zijn eerste solo-single 'En nou ik' uit in 1965, maar dit werd een flop. Zijn tweede single had meer succes, maar met het nummer 'Ben ik te min' brak hij echt door.
 
Armand, die eigenlijk Herman George van Loenhout heet, was vooral bekend van het nummer 'Ben ik te min' uit 1967. Hiermee stond hij veertien weken in de Nederlandse Top 40. Onder meer 'Mama's Jasje' coverde de tijdloze protestsong. Armand zong het nummer enkele jaren geleden opnieuw in, samen met Rik De Leeuw.

De albums die volgden, staan bekend om de maatschappijkritische teksten, veelal geïnspireerd op de hippie-ideologie. In totaal bracht hij volgens de platenmaatschappij in vijftig jaar tijd elf solo-studioalbums en tientallen singles uit.

De zanger had voor de komende tijd nog optredens staan, staat te lezen op zijn website. Zo zou hij zaterdag te zien zijn in Kessel-Lo. (br.hln)


» Reageer (0)
20-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste brouwers zetten calorieën op bierflesje: hoeveel zitten er in Jupiler, Hoegaarden, Leffe?

Grootste brouwers zetten calorieën op bierflesje: hoeveel zitten er in Jupiler, Hoegaarden, Leffe?

http://static0.hln.be/static/photo/2015/3/3/6/20151120072620/media_xll_8180301.jpg

Bevat een pintje echt evenveel calorieën als twee boterhammen en ben je beter af met een snoepreep dan een Leffe? Binnenkort wordt dat makkelijk te controleren. De grootste brouwers in Europa, waaronder AB InBev en Heineken, zullen vanaf volgend jaar immers het aantal calorieën vermelden op hun flesjes. "Want vandaag wordt dat door de consument nog vaak overschat."

7 concrete voorbeelden:

Jupiler (25cl) = 111 Kcal = 1,5 sneetje wit brood
Stella Artois (25cl) = 113 Kcal = 2 reepjes melkchocolade
Hoegaarden (33cl) = 149 Kcal = 1 zakje chips
Belle-Vue Kriek (33cl) = 161 Kcal = 1 croissant
Leffe Bruin (33cl) = 201 Kcal = kwart pak friet met mayonaise
Leffe Triple = 230 Kcal = halve Big Mac
Hoegaarden Grand Cru (33cl) = 230 Kcal = 1 donut 


» Reageer (0)
19-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Calvin Russel - Rats and Roaches

Calvin Russel -  Rats and Roaches

Klik op de foto om hem te beluisteren






Calvin Russell (1 november 1948-3 april 2011) was een Amerikaanse  rock zanger-songwriter en gitarist. Op zijn 12 jaar begon hij gitaar te leren spelen en op 13 jaar werd hij lid van band 'The Cavemen'. In 1989 ontmoette hij Patrick Mathe van de Franse platenlabel New Rose. Nadat zijn eerste album werd uitgebracht begon Russell  aan een tournee in Europa in 1990.

De toon van protest in enkele van zijn liedjes maakte hem zeer populair onder de Europeanen, meer nog dan in de Verenigde Staten.

Calvin Russell overleed op 3 april 2011 in Garfield, Texas van kanker op de leeftijd



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Locatie wereldberoemde Straatje van Vermeer ontdekt

Locatie wereldberoemde Straatje van Vermeer ontdekt

http://static0.hln.be/static/photo/2015/11/9/6/20151119130040/media_xll_8177706.jpg

De oorspronkelijke locatie van het wereldberoemde Straatje van Vermeer is ontdekt. Het exacte adres blijkt de Vlamingstraat in Delft te zijn, ter hoogte van de huidige nummers 40 en 42. Dat meldt het Nederlandse Rijksmuseum.

Hoogleraar kunstgeschiedenis Frans Grijzenhout van de Universiteit van Amsterdam heeft het adres kunnen achterhalen na de raadpleging van zeventiende-eeuwse archiefstukken.

In de loop der tijd werden verschillende andere Delftse adressen gesuggereerd voor de afgebeelde huizen op het schilderij dat Johannes Vermeer maakte rond 1657-1658. Geen enkele was echter overtuigend genoeg.

Grijzenhout raadpleegde een bron die niet eerder voor dit doel werd gebruikt, 'De legger van het diepen der wateren binnen de stad Delft' uit 1667. In dit register staat een overzicht van Delftenaren met een huis aan een gracht in Delft in de tijd van Vermeer.

Zo kon worden vastgesteld dat aan de noordkant van de Vlamingstraat, ter hoogte van de nummers 40-42, twee huizen stonden. De huizen waren elk ongeveer 6,30 meter breed met daartussenin twee direct naast elkaar gelegen poorten. "Aanvullend onderzoek naar de ligging van de huizen en de tuintjes daarachter bevestigt dat de situatie ter plaatse volkomen overeenkomt met het schilderij'', meldt het Rijksmuseum. "Nergens anders in Delft in de tijd van Vermeer kwam deze constellatie voor."

De huizen die er tegenwoordig staan, dateren uit het laatste kwart van de negentiende eeuw. Het onderzoek heeft verder uitgewezen dat het rechterhuis op het schilderij eigendom was van een tante van Vermeer, de weduwe Ariaentgen Claes van der Minne, een halfzus van zijn vader.

Aan de ontdekking is een tentoonstelling gewijd, die vanaf morgen te zien is in het Rijksmuseum. Daarna is de expositie te zien in Museum Prinsenhof in Delft. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is het briljante antwoord van Stephen Hawking op terreur van IS

Dit is het briljante antwoord van Stephen Hawking op terreur van IS

http://static1.hln.be/static/photo/2015/2/9/12/20151119150522/media_xll_8178267.jpg

De vreselijke aanslagen in Frankrijk hebben Europa veranderd. Sinds vrijdagavond kampeert de onzekerheid voortdurend in ons hoofd. Wat in Parijs gebeurd is, kan ieder van ons overkomen. De briljante fysicus Stephen Hawking waarschuwt al jaren dat het een grote vergissing zou zijn om geweld met geweld te beantwoorden. We moeten ons bezinnen want zijn woorden zijn nu belangrijker dan ooit. Angst en vergelding zijn niet de juiste weg.

"Onze ontwikkeling gaat met rasse schreden vooruit", schreef hij al eerder. "Onze kennis groeit exponentieel net zoals onze technologieën. Maar mensen beschikken nog steeds over hun instinct, in het bijzonder over een agressieve impuls die we ook als holbewoners al hadden. Dergelijke agressie vergrootte toen onze overlevingskansen maar wanneer onze moderne technologieën hand in hand gaan met die aloude agressie, dan is de gehele mensheid in gevaar."

Intelligent?
Hawking vervolgt: "In Syrië zien we de moderne technologieën aan het werk onder de vorm van bommen en chemische wapens om het 'intelligente' politieke proces vooruit te helpen. Maar het doden van 100.000 volwassenen en kinderen is niet erg intelligent. Het is buitengewoon dom dat bijvoorbeeld zo verhinderd wordt dat humanitaire hulp de hospitalen bereikt waardoor lichaamsdelen van kinderen moeten geamputeerd worden omdat andere medische middelen ontbreken."

Empathie
Volgens hem moeten we onze angst overwinnen en onze agressie aan banden leggen om IS te verslaan. In plaats van politieke doelen met wapens na te streven, zet Hawking al zijn hoop op empathie. "De menselijke eigenschap die ik het liefst zou willen versterken, is de empathie", verklaart hij. "Ze verenigt ons in een vredige, liefdevolle toestand."

Angst
We moeten beseffen dat IS niet zo sterk is als de terreurorganisatie doet uitschijnen. Op militair vlak kan IS het niet halen van Europa. Ook in het Midden-Oosten kunnen de moslimterroristen hun territorium niet vrijwaren. IS is zwak en heeft maar één wapen tegen ons: angst opwekken en de mensen tegen elkaar opzetten.

Vergelding
Opkomende islamofobie en de drang naar vergelding, zijn net zaken die IS wil zien gebeuren. De terroristen willen dat onze maatschappij uit elkaar valt zodat hun wereldbeeld kan domineren. Dat valt ook op te maken uit het manifest van IS waarin ze de wereld willen opdelen in gelovigen en ongelovigen wat moet uitmonden in een grote oorlog.

Eensgezind
De woorden van Hawking zijn ontzettend belangrijk omdat ze ons eraan herinneren dat we intelligent moeten handelen. Indien we toelaten dat vooroordelen onze geest bezoedelen, spelen we IS eenvoudigweg in de kaart. We moeten nog meer eensgezindheid, tolerantie en liefde tonen om deze crisis te overwinnen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder uitgeven tijdens het shoppen? Ga eens met het openbaar vervoer

Minder uitgeven tijdens het shoppen? Ga eens met het openbaar vervoer

http://static0.hln.be/static/photo/2015/4/3/12/20151119083146/media_xll_8177547.jpg

De auto is op de terugweg. Figuurlijk dan, want het aantal shoppers dat met het openbaar vervoer gaat winkelen zit serieus in de lift. Waar er in 2013 slechts 13,5 procent met tram, trein of bus naar een winkelstad ging, was dat het voorbije jaar al 17,5 procent. Trouwens, nog een opmerkelijke bonus van het openbaar vervoer - naast milieuvriendelijkheid: je geeft veel minder uit.

Het onderzoek, dat werd uitgevoerd door Group Hugo Ceusters-SCMS, de grootste onafhankelijke beheerder van shoppingcenters in ons land, analyseerde acht shoppingcentra en ondervroeg 13.298 Belgen.

Koning Auto
Het onderzoek maakt duidelijk dat de auto nog altijd onveranderlijk op de eerste plaats staat. Maar liefst twee derde (66,9 procent) van de shopgrage Belgen gaat met de auto winkelen. Maar toch zit het aantal shoppers dat met het openbaar vervoer komt in de lift.

"De stijging is vooral te danken aan de jonge generatie shoppers en - in mindere mate - aan de zestigplussers. En dat percentage zal nog toenemen", aldus Axel Ceusters, commercieel manager bij Group Hugo Ceusters-SCMS.

Meet uitgeven
Opvallend is vooral dat wie met de auto richting stad trekt, vaak meer uitgeeft dan wie te voet, met de fiets of het openbaar vervoer gaat. Een winkelcentrum krijgt per wagen ongeveer 110 euro binnen, terwijl shoppers die met het openbaar vervoer komen bijna de helft (62 euro) uitgeven. Fietsers geven gemiddeld 61 euro uit, en voetgangers 48 euro. (br.hln)


» Reageer (0)
18-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Louizalaan voegt zich bij kransje van duurste winkelstraten in België

Louizalaan voegt zich bij kransje van duurste winkelstraten in België

http://static2.hln.be/static/photo/2015/11/3/4/20151118090405/media_xll_8174419.jpg

De Antwerpse Meir en de Brusselse Nieuwstraat hebben het gezelschap gekregen van de Louizalaan, ook in Brussel, als het gaat over de duurste locaties in België om winkelruimte te huren. In de drie straten betaalde je in juni 2015 gemiddeld 1.750 euro per vierkante meter per jaar, zo blijkt uit een studie van vastgoedconsultant Cushman & Wakefield

De huurprijzen op de Meir en in de Nieuwstraat bleven stabiel tegenover een jaar geleden, terwijl die van de Louizalaan met bijna 3 procent stegen. Andere dure winkelstraten in België zijn de Veldstraat in Gent (1.350 euro per vierkante meter per jaar), de Steenstraat in Brugge (1.070 euro), Vinâve d'Ille in Luik (1.050 euro) en de Hoogstraat in Hasselt (1.010 euro).

Volgens Cushman & Wakefield heeft de Belgische retailmarkt het een beetje moeilijk. De studie verwijst naar "een zwakke economische groei, hogere energiebelastingen en lopende fiscale hervormingen", die vooral gevolgen hebben voor de secundaire winkelstraten. In Brugge, Gent en Hasselt daalden de huurprijzen dan ook het voorbije jaar.

Wereldwijd is de New Yorkse straat Fifth Avenue voor het tweede jaar op rij de duurste locatie om winkelruimte te huren. Je betaalt er gemiddeld 33.812 euro per vierkante meter per jaar, of ongeveer twintig keer meer dan in België.

Fifth Avenue stak vorig jaar Causeway Bay in Hongkong voorbij. Deze laatste voelt de groeivertraging van de Chinese economie: de huurprijzen daalden er voor het tweede opeenvolgende jaar. Met een huurprijs van 23.178 euro per vierkante meter per jaar blijft Hongkong wel op plaats twee staan. Dan volgen de Champs Elysées in Parijs (13.255 euro).

De studie werd voorgesteld naar aanleiding van Mapic, de beurs voor commercieel vastgoed die tot vrijdag plaatsvindt in de Franse badstad Cannes. (br.hln)


» Reageer (0)
16-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Driesterrenrestaurant De Karmeliet sluit de deuren

Driesterrenrestaurant De Karmeliet sluit de deuren

http://static0.hln.be/static/photo/2015/3/7/4/20151116144251/media_xll_8169034.jpg

Driesterrenchef Geert Van Hecke zal in het najaar van 2016 de deuren van zijn Brugse restaurant De Karmeliet sluiten. Dat heeft hij vandaag aangekondigd. Van Hecke, die in 2016 zijn zestigste verjaardag viert, blijft wel actief in bistro Refter.

Geert Van Hecke en zijn echtgenote waren van plan om het nieuws naar aanleiding van het verschijnen van de nieuwe Belgische Michelingids kenbaar te maken. Nu de presentatie van deze gids is uitgesteld tot een nader te bepalen datum, wil Van Hecke naar verluidt zelf niet langer wachten om zijn beslissing bekend te maken.

"We sluiten De Karmeliet maar blijven actief met onze bistro Refter", aldus de driesterrenchef. "Samen met mijn vrouw Mireille, wil ik daarnaast in een pand dat aansluit op bistro Refter een nieuw maar dan veeleer kleinschalige zaak openen die op maat zal gesneden zijn van wat we zelf in de nabije toekomst op culinair vlak nog willen doen."

De Karmeliet opende in 1983 de deuren en is al sinds 1996 in het bezit van drie Michelinsterren. Van Hecke had daarmee een record bij de huidige driesterrenchefs in handen. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!