Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




01-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beter slapen in 2016: deze kleine veranderingen in je slaapkamer helpen!

Beter slapen in 2016: deze kleine veranderingen in je slaapkamer helpen!

http://static2.hln.be/static/photo/2016/4/10/4/20160101081308/media_xll_8282104.jpg

Is jouw goed voornemen voor 2016 - na die korte nacht van gisteren - om er in het vervolg een beter slaappatroon op na te houden? Geen zorgen, je hoeft niet meteen al voor 10u in je bed te kruipen. Deze kleine aanpassingen in je slaapkamer hebben ook al een groot effect.

Pas de thermostaat aan

Denk aan je lichaam als een soort thermostaat. We hebben allemaal een verschillend metabolisme, waardoor we andere temperaturen verkiezen (denk maar aan het eeuwige warmer - kouder debat met de collega's). Maar of je nu een koukleum bent of het net altijd te warm hebt, 's nachts ervaren we allemaal een daling van lichaamstemperatuur. Dat helpt je lichaam om in slaapmodus te gaan. Het omgekeerde klopt ook: wanneer je temperatuur weer stijgt, weet je lichaam dat het tijd is om op te staan. Zet de thermostaat van je kamer dus gelijk met die van je lichaam (kouder 's nachts, warmer 's morgens), zo zal je dieper slapen en makkelijker ontwaken.

Hou het simpel

Maak van je kamer een rustige omgeving. Dat betekent: zachte crèmekleuren op de muren, eventueel met een accentmuur in een diepe aubergine of bruine tint, en effen lakens zonder al te veel opvallende patronen en prints. Zo tover je je je kamer om tot een oase van rust, een plaats die je hersenen dus sneller zullen associëren met ontspanning, waardoor je makkelijker in slaap valt.

Weg met je smartphone

Je kamer dient om te slapen en eventueel nog enkele andere activiteiten, maar Facebooken op je smartphone hoort daar alvast niet bij. Ban dus alle elektronische toestellen (zoals televisies, smartphones, e-readers en tablets). In slaap vallen met de televisie nog aan, zorgt namelijk dat je veel onrustiger slaapt. Schermen van je televisie en smartphone zenden immers blauw licht uit, wat een negatief effect heeft op je slaappatroon.

Doe het licht niet meer aan

Moet jij regelmatig naar het toilet in het midden van de nacht? Probeer dan volgende keer om het licht eens niet meer aan te steken. Door de ruimte te verlichten, geef je je hersenen het signaal dat het ochtend is, waardoor de productie van melatonine vertraagd wordt, en laat dat hormoon er nu net voor zorgen dat we goed slapen. Zorg dus voor een klein strategisch geplaatst nachtlampje op de weg naar de badkamer, en blijf van de grote lichten af.

Hoe luid is het?

Geluid is erg belangrijk voor een goede nachtrust. Als het te stil is, zullen je oren op vinkenslag liggen en word je al wakker bij het kleinste geluidje. Te veel lawaai zorgt er echter ook voor dat je moeilijk in slaap valt of vaak wakker schiet. Zorg daarom voor een gelijkmatig en rustgevend geluid in je slaapkamer, zoals bijvoorbeeld een ventilator of een zachtjes tikkende klok. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw die kat adopteert, gaat terug naar asiel om ook zijn beste vriendje mee te nemen

Vrouw die kat adopteert, gaat terug naar asiel om ook zijn beste vriendje mee te nemen

http://static1.hln.be/static/photo/2016/12/4/7/20160101104711/media_xll_8282302.jpg

2016 is fantastisch gestart voor twee poezen in de Amerikaanse staat Maryland. Toen een vrouw kat Mojo adopteerde, bleef zijn beste vriendje Max eenzaam achter. Het brak haar hart, dus keerde ze terug naar het opvangcentrum om de twee te herenigen.

De 16-jarige Max en de 11-jarige Mojo werden op 13 november het asiel in Millersville binnengebracht. De dieren hadden een bijzondere band met elkaar. Ze groeiden samen op.

Mojo kreeg al na enkele weken een nieuwe thuis maar voor Max vlotte het niet zo goed. Het baasje van Mojo kreeg hartpijn wetende dat zijn beste vriendje in het asiel was achtergebleven. Dus ging ze op 26 december opnieuw naar het opvangcentrum om Max mee naar zijn nieuwe liefdevolle thuis te nemen. De twee beste vrienden zijn weer samen, dit keer voorgoed! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chi Coltrane - Go Like Elijah

Chi Coltrane - Go Like Elijah

Klik op de foto om haar te beluisteren






Chi Coltrane (16 november 1948, Racine, Wisconsin) is een Amerikaans zangeres en songwriter.

Chi (spreek uit als het Engelse 'Shy') was één van de zeven kinderen van een Canadese moeder en een Duitse vader, een violist. Ze had al vroeg interesse in muziek en kon op haar twaalfde al acht instrumenten bespelen. Haar favoriete instrument is de piano. In 1970 speelde ze in diverse clubs in Chicago. Een jaar later vertegenwoordigde ze haar land op het International Rock Festival in Rio de Janeiro. Niet veel later tekende ze een platencontract van CBS/Columbia Records.

Haar debuutalbum 'Chi Coltrane' komt in 1972 uit en wordt dankzij haar eerste single 'Thunder and Lightning' een wereldwijde topper. Van de single werden er meer dan een miljoen verkocht. Na een succesvolle tour trekt ze twee jaar de studio in om haar tweede album 'Let it Ride' (1974) op te nemen. Chi schrijft al haar nummers zelf en ook dit album wordt weer een groot succes. Daarna geeft ze in één jaar 300 concerten over de hele wereld. Ook in Europa scoort ze hits, waaronder top tien hits in Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. Met 'Go like Elijah' staat ze in 1973 dertien weken in de Nederlandse Top 40, waarvan twee weken op nummer 1. Tussen 1973 en 1975 ging ze naar de 'Salter School of Music' in Los Angeles. In 1975 verschijnen twee verzamelalbums: 'Greatest Hits' en 'Best of Chi Coltrane'. Twee jaar later verschijnt haar derde plaat 'Road To Tomorrow' (1977). Daarna verhuisde ze naar Europa, waar ze haar volgende albums maakte: 'Silk and Steel' (1981), 'Live!' (1982), 'Ready to Roll' (1983) en 'The Message' (1986). Vanaf 1991 woonde ze in Zürich, waarna ze in 1993 terugkeerde naar haar geboorteland, waar ze in Los Angeles een opnamestudio begon. In 1996 verscheen haar verzamelalbum 'Chi Coltrane's Golden Classics'. In 2009 keerde Chi Coltrane terug op de bühne met het album 'Yesterday, Today and Forever', dat een compilatie is van haar werk vanaf 1982 en ook enkele gloednieuwe nummers bevat. Het album is vooralsnog alleen te verkrijgen via haar eigen website 'www.chicoltrane.com'. Ook staat er voor september en oktober een theatertour door Nederland gepland.





» Reageer (0)
31-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleinkunsticoon Zjef Vanuytsel (70) overleden

Kleinkunsticoon Zjef Vanuytsel (70) overleden

http://static3.hln.be/static/photo/2015/4/10/4/20151215175446/media_xll_8243344.jpg

Kleinkunstzanger Zjef Vanuytsel, onder meer bekend van 'De Zotte Morgen', is overleden. Hij werd 70.

Jozef 'Zjef' Vanuytsel maakte zijn debuut in 1970 met het album 'De Zotte Morgen', waarvan het gelijknamige nummer nog steeds een van zijn bekendste songs is. Op dat album stonden ook andere kleinkunstklassiekers, zoals 'Houten Kop', 'Ik weet wel mijn lief' en 'Hop Marlene'.

Na zijn album 'Tederheid' uit 1983 concentreerde Vanuytsel zich vooral op zijn activiteiten als architect, maar in 2007 bracht hij een nieuwe plaat uit. Er volgden verscheidene optredens, tot hij in 2008 ernstig ziek werd.

In 2009 was Vanuytsel centrale gast op de Nekka Nacht in het Antwerpse Sportpaleis, en in 2011 gaf hij in Leuven een benefietconcert ten voordele van kankeronderzoek. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo schattig: 93-jarige oma poseert in de sjaals van haar kleindochter

Zo schattig: 93-jarige oma poseert in de sjaals van haar kleindochter

http://i-cdn.embed.ly/1/display?key=fd92ebbc52fc43fb98f69e50e7893c13&url=https%3A%2F%2Fscontent.cdninstagram.com%2Fhphotos-xpf1%2Ft51.2885-15%2Fs640x640%2Fsh0.08%2Fe35%2F12357551_494099670775916_1490875505_n.jpg

Weg met Kendall Jenner en Gigi Hadid, de prijs van hipste model van 2015 gaat naar de 93-jarige Emiko Mori. Zij poseert namelijk met hart en ziel in de zelfontworpen sjaals van haar kleindochter.

Haar kleindochter, Chinami Mori, maakt kleurrijke sjaals met verschillende stoffen en texturen. En oma Mori? Die komt er helemaal mee weg. Wij zijn fan!


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willy DeVille - Stand By Me

Willy DeVille - Stand By Me

Klik op de foto om hem te beluisteren






Willy DeVille, pseudoniem van William Borsey (Stamford (Connecticut), 25 augustus 1950 – New York, 6 augustus 2009), was een Amerikaans zanger en liedjesschrijver. Hij maakte aanvankelijk naam als zanger en voorman van de band Mink DeVille en scoorde met deze band in 1978 de internationale hit Spanish Stroll.


Als tiener speelde Willy in een band, Billy and the Kids genaamd. Hij verhuisde naar Londen waar hij een band wilde beginnen, maar slaagde er niet in muzikanten met eenzelfde visie te vinden. Uiteindelijk belandde hij in San Francisco, waar hij een band oprichtte samen met Ruben Siguenza en drummer Tom "Manfred" Allen. De band trad op onder de namen Billy DeSade & the Marquis en de Lazy Eights voordat ze de naam Mink DeVille aannamen. De band verhuisde naar New York, waar ze een rol speelde als een van de pioniers van de punk. Ze was een van de oorspronkelijke huisbands van CBGB, de New Yorkse nachtclub die een grote rol heeft gespeeld in het ontstaan van punkmuziek, midden jaren 70.


Composities van DeVille zijn vaak gevuld met romantische overtuiging en hunkering. Latin, bluesriffs en invloeden van country zijn te herkennen. Spanish Stroll was een internationale hit in 1978. Storybook Love (genomineerd voor een Academy Award in 1987) is gebruikt in de film The Princess Bride. DeVilles Just to Walk that Little Girl Home (geschreven met Doc Pomus) in de film The Pope of Greenwich Village en It's So Easy in de film Cruising.


Storybook love staat op het door Mark Knofpler (Dire Straits) geproduceerde album "Miracle" ( Polydor). Eigenlijk zijn allereerste solo album nadat de band Mink DeVille failliet is verklaard.


DeVille was van 1980-2000 verslaafd aan heroine, wat zijn carrière beïnvloed heeft. Onder muzikanten en liedjesschrijvers was hij zeer gerespecteerd.


Hij was drie maal getrouwd, eerst met Susan 'Toots' Berle. Met haar had hij een zoon, Sean. Zijn tweede vrouw was Lisa Leggett (welke in 2001 zelfmoord pleegde) en zijn derde vrouw was Nina Lagerwall. Op 15 juni 2009 maakte zij bekend dat DeVille alvleesklierkanker had. Op 6 augustus 2009 overleed DeVille aan de gevolgen van deze ziekte in een ziekenhuis in New York City.



» Reageer (0)
30-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezonde alternatieven voor alledaagse gerechten

Gezonde alternatieven voor alledaagse gerechten

http://static3.hln.be/static/photo/2015/14/15/2/20151230113847/media_xll_8278352.jpg

Heb je je voorgenomen om voortaan gezonder te eten? Goed zo, de moeilijkste stap heb je al gezet. Het lijkt niet evident om je eetgewoontes helemaal om te gooien. Maar als je het slim aanpakt, hoef je helemaal niet zo veel te veranderen.

1. Havermout vs. cornflakes
Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het zorgt ervoor dat je goed wakker wordt en energie hebt tot aan de middag. Begin jij je dag meestal met boterhammen met choco of suikerrijke cornflakes? Dan krijg je heel wat snelle suikers binnen. Die geven je even een voldaan gevoel, maar dat effect zal rond 10 uur alweer uitgewerkt zijn. Ga liever voor havermout, met stukjes fruit en yoghurt. Lekker én gezond.

2. Soep vs. belegd broodje
Een belegd broodje als lunch kan goed smaken. Maar probeer om er niet elke dag eentje te bestellen. Zo'n sandwich ligt namelijk vol vettige saus, zoals mayonaise of cocktail. Ga liever voor een portie soep. Groentesoep zit boordevol vitaminen en mineralen, dus je mag er gerust twee kommen van eten. Met een bruine boterham erbij heb je gegarandeerd geen honger meer.

3. Noten vs. koekjes
Haast niemand kan een (werk)dag doorkomen zonder tussendoortjes. Dat is normaal. Het is zelfs aangewezen om tussen je drie hoofdmaaltijden door twee kleinere hapjes te eten, om je hongergevoel te stillen en je metabolisme draaiende te houden. Heb jij de gewoonte om rond vier uur een koek op te knabbelen? Neem voortaan een handvol noten. Noten vullen goed en zijn supergezond.

4. Weight Watchers Foodbox
Geen idee wat je 's avonds moet klaarmaken? Vertrouw op de Weight Watchers Foodbox. Je kan kiezen tussen een pakket voor 2 of 4 personen. De box vol verse ingrediënten wordt gewoon bij je thuis bezorgd. Op basis van de bijgevoegde recepten kook je vier dagen lang gezond voor het hele gezin.

Niet alleen goed eten draagt bij aan een gezonde levensstijl. Ook beweging is essentieel om je goed in je vel te voelen! Lees hier (link naar "5 redenen om meer te bewegen")  hoe je jezelf kan motiveren om meer te sporten.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo krijg je champagne sneller koud

Zo krijg je champagne sneller koud

http://static3.hln.be/static/photo/2015/8/0/9/20151229155617/media_xll_8276484.jpg

Alle voorbereidingen zijn gedaan, je hebt je mooiste outfit aan, de tafel staat te schitteren...maar je bent vergeten de flessen koud te zetten! Een simpel truukje helpt je om ze sneller koud te krijgen. Wat je nodig hebt:

een ijsemmer
ijsblokjes
ijskoud water
en....simpel keukenzout

Door het zout in de ijsemmer te gieten zal je fles sneller koelen. Hoe dat werkt? Het zout zou nog extra warmte aan de fles onttrekken waardoor ze sneller afkoelt. Opgelet, je moet je fles wel tot aan de hals onder dompelen voor een snel effect.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese stewardessen moeten er ook beeldig uitzien in bikini

Chinese stewardessen moeten er ook beeldig uitzien in bikini

http://static1.hln.be/static/photo/2015/8/4/12/20151230094021/media_xll_8278137.jpg

Je mag dan al het juiste diploma hebben of over de nodige vaardigheden beschikken maar dat is dan nog lang geen garantie op jouw droomjob als stewardess. Toch niet voor Chinese vrouwen die dromen van een loopbaan in de wolken.

Ze moeten immers eerst nog langs bij een modellenbureau. Oriental Beauty selecteert in opdracht van luchtvaartmaatschappijen de geschikte kandidates en die moeten er ook beeldig uitzien in bikini, meldt People's Daily Online. Of dat zo is, kan u hier zelf beoordelen.

Een duizendtal pas afgestudeerde vrouwen nam dan ook deel aan een schoonheidswedstrijd georganiseerd door het modellenbureau in Qindao in het oosten van de Chinese provincie Shandong.

Het initiatief is niet alleen bedoeld voor de kandidates maar ook voor universiteiten en hogescholen. Het geeft de jonge vrouwen en instellingen een "platform en gelegenheid om zichzelf te tonen", zo luidt het. (br.hln)


» Reageer (0)
29-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws voor singles: januari is de maand van de liefde

Goed nieuws voor singles: januari is de maand van de liefde

http://static1.hln.be/static/photo/2015/12/10/1/20151229095813/media_xll_8275576.jpg

Gedaan met die koude wintermaanden eenzaam op je zetel door te brengen. De kans zit er dik in dat je in januari wel gezelschap zal vinden om samen knus onder een dekentje te kruipen. De eerste maand van het jaar is namelijk het uitgelezen moment om iemand aan de haak te slaan.

Lang leve de goede voornemens. Traditiegetrouw nemen we begin januari in een vlaag van motivatie onszelf voor om minder te snoepen, meer te sporten, gezonder te leven en misschien ook wel eens een levenspartner op te scharrelen.

Wie zoekt, die Tindert
En waar doe je dat anno 2016 beter dan op het internet? Niet voor niets kennen verschillende datingsites een serieuze piek tijdens de feestdagen en in de eerste maand van het nieuwe jaar. Zowel bij Relatieplanet als bij e-Matching noteren ze een enorme stijging tot zelfs een verdubbeling van de inschrijvingen rond de feestdagen en januari. Een profiel aanmaken op een datingsite of -app is dus alvast geen slecht idee.

Zelfreflectie
De eindejaarsperiode is dé periode bij uitstek om even aan wat broodnodige zelfreflectie te doen. Wat wil je in het leven? Wat zijn jouw ambities? Wat zoek je in een partner? In januari heeft iedereen de tijd gehad om na te denken en wordt de datingmarkt overspoeld door mensen die oprecht op zoek zijn naar een vaste partner en bereid zijn om daarin te investeren.

Een schone lei
Bovendien betekent januari voor veel mensen een nieuwe start, liefst met een nieuwe partner. Met het afsluiten van 2015 durven ze hun hart opnieuw open te zetten voor een nieuwe liefde. Rep je dus maar snel naar dat eindejaarsfeestje of maak een profiel aan op een datingsite, want het einde van dat singleleven is in zicht! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lemmy (70) van Motörhead overleden

Lemmy (70) van Motörhead overleden

http://static0.hln.be/static/photo/2015/8/2/11/20151229063628/media_xll_8275211.jpg

Ian 'Lemmy' Kilmister, zanger en oprichter van hardrockband Motörhead is op 70-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat bevestigt de band op Facebook.

Volgens de verklaring van de band wist Lemmy pas sinds 26 december dat hij ziek was en heeft hij de kerstdagen met zijn familie doorgebracht. Hoewel de band "geschokt en verdrietig" is, roepen de overgebleven leden fans op om het leven van Lemmy te vieren. "Neem een drankje. Vertel verhalen. Vier het leven dat deze lieve en geweldige man zelf zo levendig heeft gevierd."

Lemmy had al langer gezondheidsproblemen, waaronder hartklachten. Meerdere concerten van Motörhead werden vanwege zijn gezondheid de afgelopen jaren afgezegd.

De zanger en muzikant werd in 1945 geboren in Groot-Brittannië. In 1975 richtte hij Motörhead op. De band bracht in totaal 20 albums uit en verkocht zo'n 30 miljoen cd's. In het Verenigd Koninkrijk boekte de groep commerciële successen, terwijl ze in de VS een cultstatus verwierf. Het nummer 'Ace of Spades' groeide zelfs uit tot een rockklassieker. Motörhead was voor velen een bron van inspiratie, van Metallica tot Guns N' Roses en Dave Grohl.

Lemmy zelf werd vooral een icoon door zijn gedrag naast het podium. Zo werd hij uit de groep Hawkwind gezet nadat hij aan de Canadese grens gearresteerd werd voor drugsbezit. De man dronk sinds zijn dertigste naar verluidt een fles whiskey per dag en nam ook amfetamines. Recentelijk grapte hij nog dat hij was overgeschakeld van whiskey naar vodka "om gezondheidsredenen".
    
"Blijkbaar ben ik onverslijtbaar", zei hij vorig jaar in een interview met The Guardian. Lemmy verklaarde dat hij tot aan zijn dood zou doorgaan met muziek, "zelfs als ik een stok nodig heb om op het podium te komen".
    
En zo geschiedde: de groep plande in 2016 nog een Europese tournee. Vorig jaar stond Motörhead op Graspop in Dessel.

Muzikanten uiten op Twitter hun ongeloof en verdriet over de dood van Lemmy. "Ik heb vandaag een van mijn beste vrienden verloren", aldus Ozzy Osbourne. Ook Joe Perry van Aerosmith gaat de basgitarist en zanger missen. "Een ware rocker van het begin tot het einde", zo beschrijft hij Lemmy. "Laat de hemelen schudden, mijn vriend", schreef Gene Simmons van de band Kiss. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob Dylan - Hurricane

Bob Dylan - Hurricane

Klik op de foto om hem te beluisteren


Bob Dylan, geboren als Robert Allen Zimmerman (Duluth, Minnesota, 24 mei 1941) is een Amerikaans singer-songwriter en kunstenaar.

Bob Dylan wordt beschouwd als een van de grootste songwriters van de Verenigde Staten van Amerika in de twintigste eeuw. Hij heeft een omvangrijk oeuvre op zijn naam staan, dat door sommigen op één lijn wordt gesteld met dat van Stephen Foster, Irving Berlin, Woody Guthrie en Hank Williams, die deel uitmaken van het Amerikaanse culturele erfgoed. Vanwege zijn grote betekenis voor de Amerikaanse muziekcultuur werd hem in 2012 de Presidential Medal of Freedom toegekend door president Barack Obama.

Dylans carrière, die begon tijdens zijn middelbare schooltijd in het midden van de jaren vijftig, raakte vanaf 1961 in een stroomversnelling toen hij zich in de New Yorkse wijk Greenwich Village begon te manifesteren als folksinger. Hij bleek vooral te excelleren in het schrijven van liedteksten. Al snel annexeerde de beweging voor de burgerrechten zijn lied Blowin' in the Wind (1962). Niet veel later omarmden miljoenen jongeren zijn The Times They Are A-Changin' (1964). Dat was nog maar het begin van een carrière die hem wereldroem bracht.

Met de toename van zijn muzikale en literaire faam ontwikkelde Dylan echter een krachtige weerzin tegen pogingen hem te bestempelen tot "stem van een generatie", "boegbeeld van de onrust in de Amerikaanse samenleving" en soortgelijke etiketten. Zijn carrière is doortrokken van die weerzin: hij is de confrontatie aangegaan met zijn bewonderaars door al hun pogingen om hem op een voetstuk te plaatsen dwars te zitten. In zijn oeuvre heeft dit geleid tot tientallen songs waarvan het ontstaan mede uit deze weerzin kan worden verklaard en die door sommige 'dylanologen' zijn bestempeld als 'putdownsongs'. Dit is als het ware een nieuw genre in de liedkunst, waarop Dylan het patent heeft en dat vóór hem eenvoudig niet bestond. Dylans dubbeltalent van tekstschrijver en muzikant, maar ook zijn persoonlijk leven is in hoge mate beïnvloed door dit zelfverkozen verzet tegen de bewieroking die hem ten deel viel. Het is wel als zijn tragiek beschouwd dat hij de confrontatie verloren heeft. Achteraf gezien kón hij die alleen maar verliezen. Voor een goed begrip van de man en zijn werk lijkt het vermoeden gewettigd dat hijzelf de strijdbijl pas na een forse creatieve impasse omstreeks 1989 begraven heeft. Daarmee heeft hij 'de verschrikking van de wereldroem' definitief aanvaard. Het lijkt geen toeval dat hij sindsdien wereldwijd met méér dan graagte uit zijn omvangrijke oeuvre 'voordraagt' tijdens de circa 80 tot meer dan 100 optredens per jaar sinds hij in 1989 met zijn ietwat gekscherend genaamde “Never Ending Tour” is gestart.

Aan Dylan wordt de verdienste toegekend dat hij de popmuziek hersenen gegeven heeft. In zijn eerste jaren introduceerde hij sociaal en politiek commentaar, vaak gekruid met absurdistische humor, toen letterlijk iedereen nog over bloemetjes en bijtjes lispelde. Vanaf 1964 opende hij nieuwe wegen in zijn meer persoonlijke teksten voor de weergave van het complexe gevoelsleven van de mens, door gebruik te maken van beeldspraak, maar ook van losse gedachten en invallen. Deze literaire techniek wordt wel 'stream of consciousness' genoemd: het noteren van een veelvoud aan indrukken die zich spontaan opdringen aan het bewustzijn. Dylans teksten, waaruit ook nogal eens een somber levensgevoel blijkt, onttrekken zich aldus vaak aan een eenvoudige omschrijving of uitleg. Zij kunnen op meerdere manieren worden geïnterpreteerd. Over sommige regels en zelfs hele liedjes breken kenners zich al jaren het hoofd. Hoewel Dylan over zijn werk eens kernachtig gezegd heeft "I am my words", heeft het er alle schijn van dat ook hijzelf van sommige frasen de oorsprong of feitelijke betekenis niet (meer) weet. Hoe ook: dergelijke teksten waren tot begin 1965 volstrekt onbekend in de popmuziek, die door Dylans talent en zeer eigen muziekopvatting dan ook voorgoed is veranderd en sindsdien als waarachtige kunstvorm kan worden beschouwd.

Dylans tekstuele vernieuwing stoelt op zijn zeer brede belangstelling voor de rijke tradities van het Amerikaanse lied, van folk en country/blues tot rock-'n-roll en rockabilly, tot aan Keltische balladen, zelfs jazz, swing en Broadway.

» Reageer (0)
28-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 dingen die je nog niet wist over bier

5 dingen die je nog niet wist over bier

http://static1.hln.be/static/photo/2015/8/8/9/20151224132008/media_xll_8266224.jpg

Er zijn weinig producten waar zo veel hardnekkige mythes over bestaan als bier. Daarom zetten we hierbij enkele misverstanden recht. Met véél plezier, want euh... bier is helemaal niet zo ongezond als je denkt! 1.     Er zit géén vet in bier

En dat terwijl 1 op 10 Belgen gelooft dat bier zelfs vetter zou zijn dan chocolade. Een reep melkchocolade bevat gemiddeld 13,5 gram vet. Een glas bier absoluut geen.

2.     Bier bevat weinig suiker

In een pint van 25 cl zit minder dan 1 gram suiker. Ter vergelijking: een caffe latte is goed voor 21 gram, een blik cola bevat er 34 en een grote frappuchino is goed voor 35 gram suiker, ofwel zeven suikerklontjes! Morgen toch maar op café in plaats van naar het koffiehuis?

3.     Bier heeft dezelfde gezondheidsvoordelen als wijn

In de landen rond de Middellandse Zee lijden mensen minder aan hart- en vaatziekten. En daar wordt ook heel wat wijn gedronken. Toeval? Neen, een glas wijn van tijd tot tijd heeft wel degelijk een gunstige invloed op je gezondheid. Maar dat komt niet door de druiven. De alcohol in het drankje is verantwoordelijk voor dat effect! Bier heeft dus net dezelfde gezondheidsvoordelen als wijn.

4.     Wijn bevat dubbel zo veel calorieën

Een glas wijn bevat maar 125 ml vloeistof en is goed voor 108 kcal. Een glas bier bevat 250 ml heerlijkheid, waarmee je 105 kcal binnen krijgt. Reken maar uit.

5.     Vrouwen drinken steeds liever bier

Pinten zijn duidelijk niet enkel weggelegd voor mannen. Drie kwart van de dames geeft aan dat zij graag bier lusten en de helft van hen drinkt het zelfs wekelijks. Nu ook jij weet dat bier beter is voor je lijn dan wijn, zal dat aantal vast snel de hoogte ingaan!   (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De natuur is helemaal in de war door het warme weer

De natuur is helemaal in de war door het warme weer

http://static3.hln.be/static/photo/2015/2/5/6/20151227155351/media_xll_8271576.jpg

Ook onze noorderburen kennen een ongezien warme winter en dat brengt zowel fauna als flora danig in de war. Gisteren werden in Nederland tientallen dagvlinders gespot en een aspergekweker uit Etten-Leur zegt dat hij zich kan opmaken voor de tweede oogst in een jaar.

De Vlinderstichting in Wageningen noemt vlinders die zich al met kerst laten zien een unicum. Vlinders hebben naast warmte ook extra zon nodig om hun lichaamstemperatuur op de gewenste 30 graden te krijgen. Op 25 december was er weinig zon en werden er geen vlinders gespot. Maar op tweede kerstdag was er veel zon en met een temperatuur van zo'n 12 tot 14 graden werden de vlinders actief.

De atalanta was met zestien waarnemingen de meest gesignaleerde vlinder. Op de tweede plek kwam de citroenvlinder met zeven meldingen. Ook werden zes dagpauwogen gemeld. Spectaculair was volgens de Vlinderstichting de melding van een grote vos in Zuid-Limburg. Dit is een erg zeldzame vlinder in Nederland.

Volgens aspergekweker Gilbert Sweep uit Etten-Leur kan hij zich opmaken voor de tweede asperge-oogst in een jaar. Op zijn jongste perceel aan het Zandspui staken op tweede kerstdag de eerste asperges al de kop op, vertelt hij aan de regionale krant De Stem.

"Bizar. Ik kon zo de eerste kilo steken en het nog aan de kerstmaaltijd serveren ook'', zei Sweep. "Ze smaken gewoon als asperges uit het voorjaar, niks mis mee." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leven is voor vrouwen écht duurder

Leven is voor vrouwen écht duurder

http://static2.hln.be/static/photo/2015/18/0/9/20151228100244/media_xll_8273169.jpg

Het leven is voor vrouwen duurder dan voor mannen. En nee, dat komt niet omdat ze meer gaan shoppen. Vrouwen moeten namelijk meer betalen dan mannen voor vergelijkbare producten. Op een heel leven kan het verschil oplopen tot enkele duizenden euro's. Dat blijkt uit een studie die de stad New York liet uitvoeren.

Vrouwen verdienen nog steeds minder dan mannen, vrouwen doen nog altijd meer in het huishouden dan mannen en vrouwen zijn nog steeds het slachtoffer van seksisme. Alsof dat nog niet genoeg is, betaalt een vrouw meer dan een man voor gelijkaardige producten. Tot die opmerkelijke conclusie is de stad New York gekomen in een net gepubliceerde studie: 'Van kinderwieg tot wandelstok: de kost voor de vrouwelijke consument'.

De onderzoekers hebben naar 800 producten gekeken die door mannen en vrouwen gebruikt worden, gaande van speelgoed en kledij tot verzorgingsproducten. In 42 procent van de gevallen betalen vrouwen meer dan mannen. Het grootste verschil tekent zich af bij verzorgingsproducten zoals scheermesjes, shampoo of ­parfum. Slecht 13 procent van de verzorgingsproducten die zich specifiek op mannen richten, zijn duurder dan hun vrouwelijke tegenhanger.

De studie heeft producten vergeleken die in de Verenigde Staten verkocht worden, maar ook bij ons zie je een verschil. Een pak van vier wegwerpscheermesjes voor mannen van het huismerk van Colruyt kost 2,31 euro. De vrouwelijke variant met evenveel mesjes in het roze kost 2,49 euro. Een kinderstep in het roze kost 45 euro terwijl een rode Scooter Sport slechts 27 euro kost. Ook bij deodorant van Nivea is een prijsverschil merkbaar. Women Fresh: 2,89 euro, de mannelijke variant: 2,65 euro. (br.hln)


» Reageer (0)
27-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Corrs - Little Wing

The Corrs - Little Wing

Klik op de foto om ze te beluisteren





The Corrs is een internationaal bekende Ierse band uit Dundalk. The Corrs bestaat uit Jim Corr (gitaar) en zijn zussen Sharon Corr (viool), Caroline Corr (drums) en Andrea Corr (zang en tinwhistle). Andrea beschrijft The Corrs als een band met een keltische pop-rockstijl. Het zijn vooral de tin whistle, de viool, en in het bijzonder de stem van Andrea die het Ierse geluid aan de muziek van The Corrs geven. Deze broer en drie zussen, die nu in Dublin en Belfast wonen, deden ooit auditie voor de film The Commitments, waar zij ook in spelen. Later kregen ze een platencontract. The Corrs hebben ook enkele nummers opgenomen met Bono van U2. Deze zei een keer: "Great songwriters - in concert the loudest whisper I have ever heard, don't miss them."


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je kat altijd alles op de grond laat vallen

Waarom je kat altijd alles op de grond laat vallen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/10/7/6/20151226104857/media_xll_8269266.jpg

We zien ze natuurlijk graag, die huisdieren van ons. Maar als de kat de zoveelste koffiemok achteloos tegen de grond smakt, dan hebben we eerder zin om er zelf mee te gooien. Waarom hebben katten de neiging om voorwerpen van tafels en kasten te stoten? Dierenarts Ellen Whiteley gunt ons een blik in het kattenbrein.

Dat duwtje dat poezen zonder verpinken met hun poot tegen een voorwerp geven, kan je verklaren doordat de dieren het instinct hebben van een listig roofdier. "Katachtige jagers spelen eerst met hun prooi voor ze die opeten," legt dierenarts Ellen Whiteley uit. "Wanneer een kat duwt tegen een klein, rechtopstaand voorwerp met haar poot, doet ze eigenlijk hetzelfde. Het instinct zegt haar dat dit voorwerp wel eens een muis zou kunnen zijn."

Op zoek naar een snack
Bij katten kan er altijd wel een snackje in, en ze laten geen enkele mogelijkheid onbenut tot een lekker hapje. Daarom geven ze het voorwerp een duwtje, om even te controleren of het geen muis is. Blijkt het uiteindelijk jouw portefeuille of de afstandsbediening van de televisie te zijn, dan verliezen ze de interesse. "Als een kat daarenboven in de gaten krijgt dat jij alert wordt als zij iets op de grond gooit, zal ze het misschien met opzet doen om jouw aandacht te krijgen. Zeker als ze die dag nog geen brokjes heeft gekregen," zegt Whiteley.

Kerstcadeautjes voor de kat
Erachter komen waarom je kat dit frustrerend gedrag uitvoert, is het belangrijkste om er weer vanaf te geraken. Wil jouw poes haar jachtinstinct aanscherpen, geeft haar dan wat speeltjes waar ze op kan slaan, in bijten en krabben. Zo gaat ze in het beste geval niet op zoek naar andere voorwerpen om kapot te maken. In het andere geval geeft Dr. Whiteley nog één efficiënte tip mee: verwijder voorwerpen die je kat in de verleiding kunnen brengen. "Alles wat geen val van een meubel op de grond overleeft, en waar de kat bij kan, zet je beter op een andere plek." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeet guacamole, er bestaat nu ook avocado-bier

Vergeet guacamole, er bestaat nu ook avocado-bier

http://static3.hln.be/static/photo/2015/13/13/14/20151227092447/media_xll_8271074.jpg

Avocado lijkt maar niet van de troon der superfoods te stoten. Een Australische brouwer probeert een graantje mee te pikken van het succes van deze groene vrucht, en brouwde een biertje van avocado.

Daniel Wind van de Bushshack Brewery in West-Australië heeft wel meer bijzondere biertjes op zijn palmares staan. Zo gebruikt hij ongewone ingrediënten als chili, aardbei en chocolade. Voor het Avocado Festival eind november in het Australische Perth werd hij uitgedaagd om een avocado-bier te brouwen, en aldus geschiedde.

Voor de kenners: het biertje is van lage gisting, en de meeste mensen proeven zelfs geen avocado. "Je creëert de bitterheid van het bier door de avocado zelf," legt Wind uit, "die daarnaast ook zorgt voor een romige afwerking." Het bier werd exclusief voor het Avocado Festival gebrouwen, en in september begon Wind eraan met maar liefst 30 kilogram avocado's.

"We schrokken ervan hoeveel mensen naar ons terugkwamen en vroegen achter het bier," zegt Wind. "Er wordt nog steeds naar gevraagd. Zeker nu rond de kerstperiode willen veel mensen het in een fles kopen, maar we hebben enkel vaatjes." Wind zegt dat de onverwachte populariteit van dit bier het moeilijk zal maken om met een nieuwe, originele smaak te komen, maar hij staat open voor elke suggestie. Bierliefhebbers kunnen hun verzoekjes naar Wind sturen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.209 dagen en 13.705 km later: Brit roeit als eerste alleen en non-stop Stille Oceaan over

209 dagen en 13.705 km later: Brit roeit als eerste alleen en non-stop Stille Oceaan over

http://static3.hln.be/static/photo/2015/10/13/13/20151227063455/media_xll_8270938.jpg

De Britse avonturier John Beeden heeft als eerste zonder tussenpauzes de Stille Oceaan overgestoken in een roeiboot. De man vertrok op 1 juni in San Francisco en kwam op 27 december, 209 dagen en 7.400 zeemijl (13.705 kilometer) later, aan in Cairns, in het noorden van Australië. Dat meldt de Australische nieuwszender ABC.

De 53-jarige Beeden roeide gemiddeld 15 uur per dag in zijn zes meter lange boot Socks II. Hij had gepland een maand vroeger toe te komen, maar de weersomstandigheden maakten zijn reis langer. In 2011 roeide Beeden al solo in 53 dagen de Atlantische Oceaan over, een afstand van 2.600 zeemijl. De tocht over de Stille Oceaan was echter veel zwaarder. Hij verklaarde dat hij niet had verwacht dat hij het zo moeilijk zou hebben om zijn bestemming te bereiken. De man zei ook aan ABC dat het na zeven maanden alleen op zee "zeer vreemd" is om weer onder de mensen te zijn en in het lawaai.

Leuk weetje: tijdens het grootste deel van zijn tocht waren de mensen die het dichtst bij hem in de buurt waren de bemanningsleden van het ruimtestation ISS, dat op ongeveer 250 kilometer hoogte in een baan rond de aarde beweegt (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse topfotograaf Marc Lagrange verongelukt in Tenerife, vriendin en zoon ook betrokken

Antwerpse topfotograaf Marc Lagrange verongelukt in Tenerife, vriendin en zoon ook betrokken

http://static0.hln.be/static/photo/2015/14/2/4/20151226161623/media_xll_8269669.jpg

De Antwerpse topfotograaf Marc Lagrange (57) is gisteren verongelukt tijdens een toeristische uitstap op het Canarische eiland Tenerife. Hij was diezelfde dag op het eiland aangekomen. Dat is aan Belga bevestigd door een woordvoerder van Buitenlandse Zaken.

"Er worden niet meer details gegeven over het ongeval omdat de familie van het slachtoffer heeft aangedrongen op discretie", aldus nog de woordvoerder.

Lagrange stond vooral bekend om zijn kunstige naaktfoto's die internationaal aanzien genoot. Het gaat om verfijnde, stijlvolle composities, die een ode brengen aan schoonheid, sensualiteit en verbeelding. Lagrange verkoos analoge fotografie boven digitale en legde zich de laatste jaren ook toe op videoproducties.

Zijn grote doorbraak kende de Antwerpse fotograaf in 2013 met zijn boek 'Diamonds and Pearls', dat wereldwijd gepubliceerd werd. Lagrange werd 57.

De 47-jarige Saskia Dekkers, Lagranges vriendin en hoofdstyliste bij VRT, was ook betrokken bij het ongeval. Over haar toestand is weinig bekend. De Spaanse nieuwssite 20minutos schrijft: "Een 47-jarige vrouw liep een ernstig hoofdletsel op en is daarvoor overgebracht naar de spoedafdeling van het universitair ziekenhuis van de Canarische Eilanden. Bronnen geven aan dat de vrouw buiten levensgevaar verkeert."

Ook hun 14-jarig zoontje Lee zou bij het ongeval betrokken zijn. Volgens 20minutos heeft ook hij een ernstig hoofdletsel opgelopen; over zijn toestand is niets geweten. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!