Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




14-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze waren alleen op de wereld. Dan kwam plots de liefde in hun leven

Ze waren alleen op de wereld. Dan kwam plots de liefde in hun leven

http://static0.hln.be/static/photo/2016/9/3/3/20160114172443/media_xll_8317848.jpg

Hun baasje zette hen af aan het opvangcentrum zonder enige uitleg. Daar zaten ze dan helemaal alleen op de wereld. De twee pitbulls leken enkel nog elkaar te hebben. Althans zo leek het.

Bridget en Louie zaten dicht tegen elkaar aan in het asiel van Conroe in de Amerikaanse staat Texas. Ze bibberden van angst. Niet wetende wat komen zou.

Honden die in een onbekende, luide omgeving worden gedropt, zijn helemaal uit balans door al die nieuwe prikkels. Geen wonder dat ze schrik krijgen en bibberen bij een eerste kennismaking met hun nieuwe verblijfplaats. Zelfs al was hun vorige woonplaats een hel, een andere omgeving maakt hen onzeker.

Eén ding was wel onmiddellijk duidelijk, de viervoeters hadden geen warme thuis gehad. De sporen van mishandeling waren zichtbaar. Bridget had zelfs geen boventanden meer. De vacht van Louie had betere tijden gekend.

De verzorgers in het opvangcentrum zagen hoe Bridget en Louie op elkaar vertrouwden en besloten om beiden een kennel te laten delen. Voor hun redders stond het ook vast dat beide honden samen moesten geadopteerd worden door een liefdevol gezin.

Op 8 januari werd bovenstaande foto genomen en de reacties bleven niet uit. Bridget en Louie vonden in geen tijd een adoptiegezin. Daar leerden ze snel dat ze niet alleen op de wereld waren. Ja, ze hadden elkaar maar nog zo veel meer.

De geweldige avonturen die ze nu beleven en nog zullen beleven in de toekomst, kan je volgen op deze Facebookpagina. Hun nieuwe leven is gevuld met liefde en de allerbeste zorgen. En dat is onbetaalbaar. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderzoekers vlucht MH370 vinden eeuwenoud scheepswrak

Onderzoekers vlucht MH370 vinden eeuwenoud scheepswrak

http://static3.hln.be/static/photo/2016/1/8/14/20160114042522/media_xll_8315864.jpg

Bijna twee jaar na de mysterieuze verdwijning van de vlucht MH370 van Malaysian Airlines, hebben de onderzoekers die de zeebodem afzoeken een meterslang wrak ontdekt op de bodem van de Indische Oceaan. Dat blijkt echter niet het vermiste vliegtuig zijn, maar een scheepswrak uit de negentiende eeuw.

Drie schepen doorzoeken stapvoets met een sonar een gebied van 120.000 vierkante kilometer in de oceaan ten zuidwesten van Perth. Daarvan is al een derde afgewerkt en net voor kerstmis werd een groot object ontdekt. Met een onbemande duiker werden foto's genomen en het voorwerp is nu geïdentificeerd als een metalen scheepswrak, aldus de coördinatiecel JACC vanuit het Australische Canberra.

Wetenschappers merken op dat er al meer onderzoek is verricht naar de bodem van de maan dan naar de bodem van deze Oceaan, en dus worden er af en toe verrassende ontdekkingen gedaan. Eerder werden al een ander scheepswrak en enkele ondergrondse vulkanen ontdekt.

De zoektocht zal midden dit jaar worden afgesloten, voorlopig is er geen uitbreiding gepland.

De vlucht MH370 verdween op 8 maart 2014 met 239 mensen aan boord. Het vliegtuig was onderweg van Kuala Lumpur naar Peking, maar uit satellietbeelden bleek dat het toestel nog urenlang in zuidelijke richting is doorgevlogen, voor het boven de Indische Oceaan van de radar verdween. Op het eiland La Réunion werden in augustus enkele wrakstukken van het toestel aangetroffen. (br.hln)


» Reageer (0)
13-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselse verdwaalt vijf dagen in Australische outback en doet wat nooit iemand deed: overleven

Brusselse verdwaalt vijf dagen in Australische outback en doet wat nooit iemand deed: overleven

http://static2.hln.be/static/photo/2016/11/4/7/20160113122646/media_xll_8313157.jpg

Het leest als een onwaarschijnlijk spannend avonturenverhaal en dat was het ook. Al kan ze het zelf wel relativeren. De Brusselse Véronique Biunkens (41) raakte tijdens een wandeling in de Australische outback verdwaald en deed dan wat geen Australiër ooit voor mogelijk hield. Ze overleefde vijf dagen lang zonder voedsel en bij hoge temperaturen en ze weerstond aan alle uitdagingen van de veeleisende outback.

"Dankzij yoga, én op mijn CV staat dat ik een creatieve probleemoplosser ben. Zelf heb ik er nauwelijks bij stilgestaan dat het om een verhaal op leven en dood ging. Pas toen ik gered werd, besefte ik het. Ook al omdat ik toen overvallen werd door televisieploegen en omdat reddingswerkers met me op de foto wilden", lacht Véronique als ze haar verhaal doet aan een collega van Radio 1.

"Allemaal niet zo dramatisch"
"En in mijn ogen was het ook allemaal niet zo dramatisch", luidt het relativerend. Véronique die sinds eind november in de Sakya Buddhist Academy in Buchan verblijft, raakte verdwaald tijdens een wandeling en wachtte aan een riviertje tot ze haar zouden terugvinden. "Ik zat aan een stroom en dacht dat ik daar nog wel water kon drinken. Ik ging er gewoon blijven wachten tot iemand mij zou vinden. Ik dacht ook dat het wel redelijk snel zou gebeuren toen ze merkten dat ik weg was. Het is pas toen ik mensen hoorde zeggen dat het een zaak was op leven en dood dat ik het allemaal besef. Ook pas toen mensen mij huilend in de armen vielen, drong het door hoe erg dat het wel was..."

"Hoe ik verdwaalde? Ik had een vrij korte wandeling gemaakt op een oude bushtrack. Ze hadden me wel gezegd dat het pad niet meer onderhouden was maar dat ik gewoon naar beneden moest lopen en dat ik dan zou uitkomen bij een rivier. Er zouden ook wel slangen zitten en toen maakte ik me de bedenking dat het echt geen goed idee was om het pad tussen hoge varens te blijven volgen omdat ik gebeten kon worden. Dus heb ik rechtsomkeer gemaakt en blijkbaar heb ik toen de verkeerde heuvel terug naar huis genomen. Uiteindelijk ben ik dan toch bij die stroom gekomen en dacht ik dat ik het best bij het water kon blijven zitten en niet verder meer de wildernis in te lopen. Ik ging er gewoon wachten tot iemand me er zou vinden. Maar ik ben hier op retrait en iedereen volgt hier zijn eigen programma, dus wist ik dat het nog wel drie dagen zou duren voor ze me zouden vinden."

Overleven op water en yoga
Overleven deed ze op water. "Ja, ik zat aan een klein riviertje en Australië is nog een van de weinige plekken op aarde waar het zo puur is dat je hier nog water uit de rivier kunt drinken. Het was heel lekker water!" Intussen heeft ze nog geen contact gehad met haar familie. "Mijn mama zit nu in Vietnam en ik durf haar eigenlijk niet te bellen omdat ik denk dat die gewoon onmiddellijk op een vliegtuig springt en naar hier komt."

"Ja, ik heb wel even gedacht dat het een zaak op leven en dood was, want ik zat daar dan en ik ben maar een gewoon meiske uit Brussel... Toen ik opnieuw terecht was, zag ik dan plots die twintig reddingswerkers samen met mij op de foto staan. En iedereen wou ook dat ik met een helikopter naar het ziekenhuis zou gaan, maar ik was volledig gezond en pas achteraf hoorde ik van de media hier dat nooit iemand zoiets overleefd heeft en ik ben gewoon kerngezond", lacht Veronique. "Dus ja, lang leve yoga en lang leve gezond eten! Absoluut, yoga heeft me erdoor geholpen, alléén yoga. Ik was projectmanager en ik wil nu graag yogalerares worden. Op mijn CV staat dat ik een 'creatieve probleemoplosser' ben, dat in combinatie met het onderdrukken van angst door yoga heeft ervoor gezorgd dat ik het gehaald heb."

Hutje gebouwd
Geslapen heeft ze in een hutje. "Dat had ik gebouwd met boomstronken die er lagen en onder die boomstronken heb ik een soort bed gemaakt van takjes en mos. Ik heb ook gewoon alle blaadjes weggedaan om geen slangen aan te trekken." Gelukkig heeft ze die reptielen niet ontmoet. "Neen, alleen maar met mooie vogels, kangoeroes én een watersalamander mààr geen slangen."

Véronique is nog in Victoria maar of ze morgen opnieuw een wandeling maakt, weet ze nog niet zeker. "Euh, waarschijnlijk ga ik morgen een totale emotionele breakdown hebben maar nu voel ik me nog heel goed, ja", lacht ze. "Ook al omdat ik echt wel veel aan yoga doe en voor zo'n sessie doe ik dan retraits waarbij ik eigenlijk niet veel eet en daar word ik ook heel rustig van. Ook het in de natuur zijn en de focus op de gedachte dat ze me komen halen, heeft ervoor gezorgd dat ik me niet heb laten gaan. Maar dat kan morgen wel gebeuren...", besluit ze haar onwaarschijnlijke avontuur. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dof en futloos haar? Check je haarborstel!

Dof en futloos haar? Check je haarborstel!

http://static0.hln.be/static/photo/2016/6/11/3/20160113102805/media_xll_8312943.jpg

Losse haren, restjes styling mousse, volumepoeder en haarlak, je haarborstel bevat meer vuiligheid dan je denkt. En al die viezigheid komt keer op keer opnieuw in je haar terecht. Geen wonder dat het zo snel weer vettig is.

Het doel van je haar kammen? Zorgen dat het er netjes, schoon en glad uitziet. Maar als je borstel een broeihaard is geworden voor dode haren en restjes stylingproduct, dan doe je eigenlijk meer kwaad dan goed. Bovendien vergroot dat het risico op schade: je haren kunnen blijven plakken aan restjes opgedroogd product en zo afbreken.

Broeihaard van bacteriën en schimmels
Vuile borstels zorgen ervoor dat je haar verzwaart en er sneller vuil en vettig uitziet. Bovendien wordt zo'n borstel na verloop van tijd een broeihaard voor stof, huisstofmijt, bacteriën en schimmels.

Sla jij het schoonmaken van je borstel wel eens over? Dan verdeel je die gezellige mix iedere keer opnieuw weer over je haar en hoofdhuid. Dat kan er voor zorgen dat je hoofdhuid geïrriteerd raakt, en dat brengt dan weer roodheid, jeuk en velletjes met zich mee. Mensen met roos moeten nog eens extra opletten, want zo'n vuile borstel kan haarschilfers namelijk alleen maar verergeren.

Wat nu?
De beste manier om dit te vermijden is door je borstel schoon te houden. En dat hoeft niet eens veel moeite te kosten. Verwijder na gebruik steeds de dode haren en maak hem één keer per week grondig schoon. Dat doe je het best met een tandenborstel en wat water en zeep. De haren zijn immers klein genoeg om in alle hoekjes te komen, mar ze zijn ook zacht genoeg zodat de borstel niet beschadigd wordt.

Blijven er hardnekkige restjes opgedroogd product achter? Maak dan een cocktail van soda en water om de restanten los te weken. Vervolgens doe je een beetje shampoo in je handpalm en zeep je de borstel in. Was uit met lauwwarm water en laat een nachtje drogen.

Wanneer vervangen?
Hoe vaak je van borstel verandert, hangt af van verschillende factoren. Allereerst is er de kwaliteit van de borstel (gebruik je een Mason Pearson, ook wel de rolls royce onder de borstels, of ééntje van Kruidvat?), maar ook hoe vaak je de borstel gebruikt, hoe je ermee omspringt en hoeveel product je gebruikt spelen een rol.

Een eerste teken zijn de haren die uit elkaar gaan staan. Dat proces kan je bij natuurlijke borstels gelukkig wel vertragen door ze te te hydrateren met een beetje argan olie. Een andere weggever is wanneer er borstelharen beginnen missen. Als meer dan 10 procent van je borstel uit lege plekken bestaat, is het tijd voor een nieuwe. Merk je dat je haar makkelijk klem blijft zitten, dan is het hoe dan ook tijd voor een nieuw exemplaar, ongeacht hoe oud de borstel is. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bowie laat 180 miljoen euro na

"Bowie laat 180 miljoen euro na"

http://static0.hln.be/static/photo/2016/9/5/4/20160112165500/media_xll_8311084.jpg

David Bowie heeft er in de jaren negentig voor gezorgd dat zijn nabestaanden er financieel gezien warmpjes bij zitten. Na wat zakelijke mislukkingen maakte de zondag overleden artiest schoon schip. Zijn erfenis zou momenteel omgerekend zo'n 180 miljoen euro waard zijn, aldus Daily Mail.

Het is Bowie niet altijd voor de wind gegaan op financieel gebied. In de jaren zeventig was hij naar verluidt bijna bankroet. In 1997 nam de zanger een drastische stap. Hij besloot tot het instellen van de zogeheten Bowie Bonds. Daarbij kregen investeerders recht op de royalty's van zijn liedjes gedurende tien jaar. Na die periode kreeg Bowie zelf de rechten weer in handen.

De investeerder Prudential Insurance Company betaalde 37 miljoen dollar voor de rechten op Bowies eerste 25 albums, die voor 1990 waren opgenomen. De basis voor Bowies nalatenschap werd gelegd met die kapitaalinjectie.

Bowies tweede vrouw Iman, hun dochter Alexandria (15) en Davids zoon Duncan (44) uit zijn eerste huwelijk, zijn naar verwachting de belangrijkste erfgenamen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is de FBI menens: dierenbeulen in hetzelfde rijtje als aanranders en brandstichters

Het is de FBI menens: dierenbeulen in hetzelfde rijtje als aanranders en brandstichters

http://static0.hln.be/static/photo/2016/4/0/14/20160112164436/media_xll_8311079.jpg

De FBI beschouwt dierenmishandeling voortaan als een zware misdaad, die in dezelfde categorie thuishoort als doodslag, aanranding en brandstichting. Uit onderzoek is gebleken dat veel criminelen -alvorens ze mensen aanpakken- eerst hun pijlen gericht hebben op dieren.

Er worden nu vier onderverdelingen gemaakt: verwaarlozing, foltering, georganiseerde mishandeling (denk aan honden- of hanengevechten; nvdr) en seksueel misbruik.

De nieuwe regelgeving zat al enkele jaren in de pijplijn, met dank aan advocate Mary Lou Randour. Zij wist er de FBI van te overtuigen dat dierenmishandeling strenger bestraft moeten worden. "Het gaat om kleine wezens waarvan we weten dat ze pijn kunnen lijden. Wie afhankelijk is van anderen moet beschermd worden. Of het nu om oudere mensen, kinderen of dieren gaat, dat doet er niet toe."

Nog belangrijk om aan te stippen: het gaat in eerste instantie niet zozeer om straffen, wel om gegevens verzamelen. Vandhana Bala, een advocate van dierenrechtenorganisatie Mercy for Animals, vindt de bewustwording een stap in de goede richting. "Al bestaat er nog een verschil in de manier waarop bestraft wordt: honden en katten genieten een andere behandeling dan pakweg varkens, koeien en kippen. Maar het is hartverwarmend dat de FBI de ernst van dierenmishandeling begint te begrijpen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.David Bowie - Heroes

David Bowie - Heroes

Klik op de foto om hem te beluisteren



David Robert Jones, beter bekend onder zijn artiestennaam David Bowie, (Londen, 8 januari 1947 – New York, 10 januari 2016[1]) was een Brits zanger en songwriter. Hij wordt beschouwd als een van de invloedrijkste rockmuzikanten vanaf de jaren zestig tot heden.

David Bowie werd bekend door wereldhits zoals Space Oddity, Changes, Ziggy Stardust, Let's Dance, Dancing in the Street, Heroes en Under Pressure. Daarnaast was hij bekend van de verschillende imago's, die vooral in de jaren zeventig excentriek te noemen waren. Met de personage Ziggy Stardust introduceerde Bowie de glamrock.

» Reageer (0)
11-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste clip van David Bowie was voorafspiegeling van zijn dood

Laatste clip van David Bowie was voorafspiegeling van zijn dood

Klik op de foto om de clip te beluisteren


Drie dagen voor Bowie overleed, lanceerde hij zijn laatste clip, die nu een soort van voorafspiegeling van zijn dood lijkt te zijn. In 'Lazarus' speelde de zanger namelijk een verontruste ziekenhuispatiënt, de clip werd geregisseerd door Johan Renck.
In de clip zie je hoe een getormenteerde Bowie in een ziekenhuisbed ligt met een verband rond zijn hoofd. Op de plaats waar je zijn ogen zou verwachten, zitten twee knopjes. De lyrics Look up here, I'm in heaven klinken vandaag wel heel erg wrang. Ook zie je in de video hoe Bowie met veel moeite een brief probeert te schrijven, wat nu een verwijzing naar zijn testament lijkt. Ook de titel 'Lazarus' zal bewust gekozen zijn, dat is namelijk een bijbelfiguur die in het Johannesevangelie voorkomt. Lazarus was persoonlijk bevriend met Jezus. Het evangelie verhaalt dat hij door Jezus uit de dood werd opgewekt nadat hij reeds vier dagen voordien gestorven was.

Renck zei na het inblikken van de clip dat het een hele eer was om samen te werken met een genie als Bowie. "Hij is erg intuïtief, speels, mysterieus en intens. Ik wil geen clips meer maken nu ik weet dat het nooit meer zo formidabel en bevredigend zal zijn als dit."

Vrijdag 8 januari bracht David Bowie zijn laatste album 'Blackstar' uit. Producer Tony Visconti zei naar aanleiding van de lancering dat hij en Bowie veel geluisterd hebben naar Kendrick Lamar. "Hij is erg open minded. Deze artiest gooit alle stijlen door elkaar op zijn album en dat is wat wij wilden bereiken. We wilden vooral geen rock 'n roll meer maken." (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Efteling viert 65e verjaardag met grootste en duurste attractie ooit

Efteling viert 65e verjaardag met grootste en duurste attractie ooit

http://static0.hln.be/static/photo/2016/14/9/12/20160111113806/media_xll_8307042.jpg

De Efteling krijgt er in de zomer van 2017 een attractie bij. De nieuwe trekpleister gaat 'Symbolica: Paleis der Fantasie' heten. Dit wordt een overdekte attractie voor de hele familie, zoals bijvoorbeeld de Droomvlucht, Fata Morgana en Carnaval Festival ook zijn. De nieuwe attractie maakt deel uit van het 65-jarige jubileum van het pretpark.

In een paleis waar Pardoes de Tovernar de gastheer is, worden bezoekers uitgenodigd hun eigen fantasie te herontdekken via een avontuur langs magische en verborgen kamers. Bezoekers kunnen kiezen uit drie verschillende routes en stapppen met maximaal zes personen in een 'Fantasievaarder'. "Iedere rit zorgt keer op keer voor verwondering en prikkelt de fantasie op steeds een andere manier'', zegt voorzitter Fons Jurgens van de Raad van Bestuur.

35 miljoen 
Met de bouw van Symbolica is zo'n 35 miljoen euro gemoeid, waarmee deze attractie de grootste en duurste ooit wordt. "We zijn blij om nu officieel bekend te kunnen maken dat, naast de nieuwe verblijfsaccommodatie in het Loonsche Land, ook deze attractie in 2017 wordt geopend - een voor de Efteling bijzonder jaar'', vertelt Jurgens.

Met Symbolica wil de Efteling de vernieuwing en vergroting van het attractieaanbod blijven garanderen. Jurgens: "Symbolica wordt echt een attractie voor de hele familie, gasten van alle nationaliteiten en generaties gebruiken immers hun fantasie.'' (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereld reageert geschokt op dood David Bowie

Wereld reageert geschokt op dood David Bowie

http://static2.hln.be/static/photo/2016/13/4/2/20160111082335/media_xll_8306357.jpg

De Britse muzieklegende David Bowie is gisteren op 69-jarige leeftijd overleden aan kanker. De zanger leed sinds anderhalf jaar aan de ziekte. Twitter stroomt over met reacties, de wereld rouwt om zijn dood.

"Hij deed altijd wat hij wilde", schrijft zijn vaste producer Tony Visconti op Facebook. "Hij wilde het doen op zijn manier en hij wilde het doen op de beste manier. Zijn dood verschilde in niets van zijn leven, een kunstwerk. Hij maakte Blackstar voor ons, zijn afscheidscadeau. Ik wist al een jaar dat het zo zou gaan. Desondanks was ik er niet klaar voor. Hij was een buitengewone man, vol liefde en leven. Hij zal altijd bij ons zijn. Op dit moment is vooral gepast om te huilen."

"Een held voor zoveel langer dan één dag"

Op sociale media wordt niet alleen zijn muziek geroemd - de hits van Bowie als Let's Dance, Space Oddity, Heroes, Under Pressure, Rebel, Rebel, Life on Mars and Suffragette City - maar ook zijn persoonlijkheid en films.

Zo liet de Britse premier David Cameron via een tweet weten: "Ik groeide op met David Bowie. Dit is een groot verlies." Ook de Schotse leider Nicola Sturgeon brengt haar condoleances uit, ze schrijft: "Bowie was een held voor zoveel langer dan één dag".

Ook de muziekwereld reageert. De Amerikaanse rapper Kanye West stelt dat Bowie een van zijn grootste inspiratiebronnen was. Artiesten zoals Pharell Williams, Josh Groban en Randy Jackson reageren, maar ook de comedian Ricky Gervais, die zondagavond nog de Golden Globes Awards presenteerde. Ook Belgische muzikanten en mediapersoonlijkheden reageren verslagen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.David Bowie (69) overleden na strijd tegen kanker

David Bowie (69) overleden na strijd tegen kanker

http://static3.hln.be/static/photo/2016/13/0/9/20160111083738/media_xll_8306319.jpg

David Bowie is op 69-jarige leeftijd overleden aan kanker. Dat staat op zijn website en is door zijn zoon bevestigd aan BBC.

Bowie overleed gisteren aan de gevolgen van kanker in het bijzijn van zijn familie, meldt zijn officiële Facebookpagina vandaag. De rockmuzikant kreeg achttien maanden geleden te horen dat hij kanker had. Er wordt iedereen verzocht de privacy van de familie te respecteren. David Bowie trad al geruime tijd niet meer op. Het laatste optreden was op een liefdadigheidsevenement in New York in 2006.

Afgelopen vrijdag vierde Bowie zijn verjaardag nog met de lancering van een nieuw album: Blackstar. In zijn laatste clip kroop de zanger in de huid van Lazarus, een bijbelfiguur die opstaat uit de dood. (br.hln)


» Reageer (0)
10-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adriano Celentano - Prisencolinensinainciusol

Adriano Celentano - Prisencolinensinainciusol

Klik op de foto om hem te beluisteren





Adriano Celentano (Milaan, 6 januari 1938) is een Italiaanse zanger, songwriter, komiek, acteur en televisiepresentator.


Adriano Celentano is opgegroeid in Milaan, waar hij zijn eerste levensjaren woonde in de Via Cristoforo Gluck 14. Later zou hij hierover het lied schrijven Il ragazzo della via Gluck (de jongen van Via Gluck). Zijn ouders verhuisden vanuit Apulië in het zuiden van Italië naar het noorden om werk te vinden.

In zijn muziek is Celentano sterk beïnvloed door zijn idool Elvis Presley en de opkomst van de rock-'n-roll-muziek in de jaren '50. Celentano is sinds die tijd onveranderd populair: hij verkoopt nog steeds veel albums en hij is nog vaak op tv te zien. In totaal maakte Celentano 44 albums.

Celentano maakte ook films. Deze waren meestal een commercieel succes: in de jaren '70 en een deel van de jaren '80 werd hij beschouwd als de koning van de B-film. Als acteur was hij op zijn best als Serafino (1968), een film geregisseerd door Pietro Germi.

Celentano is getrouwd met Claudia Mori en heeft drie kinderen: Giacomo, Rosita en Rosalinda Celentano, die bekend is als het personage Satan in Mel Gibsons The Passion of the Christ. Tegenwoordig woont hij met zijn vrouw in Galbiate. Waar hij in 1994 een villa heeft laten bouwen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gorilla's van Zoo Antwerpen nemen afscheid van hun bejaarde leider Kumba

Gorilla's van Zoo Antwerpen nemen afscheid van hun bejaarde leider Kumba

http://static1.hln.be/static/photo/2016/6/2/0/20160108171240/media_xll_8300745.jpg

Gorilla Kumba van ZOO Antwerpen is helaas niet meer. De laatste maanden sukkelde de imposante zilverrug met zijn gezondheid. Hij verloor zijn eetlust, werd enorm lusteloos en was nog maar een schim van zichzelf. Uit respect voor het dier en zijn welzijn en in samenspraak met de verzorgers, liet dokter Francis hem vandaag inslapen. Kumba had een erg respectabele leeftijd. Hij zou dit jaar 43 jaar geworden zijn.

Mensapenverzorger Marc: "Kumba was echt aan het einde van zijn Latijn. Je kon het ook zien aan zijn blik. Hij was op. Met hartzeer nemen we afscheid. We zullen hem heel hard missen, maar we hebben ook heel mooie herinneringen aan hem."

Gewaardeerd door de vrouwtjes
Kumba was een westelijke laaglandgorilla net als groepsgenoten Mambele (16j) en Kiki (8j). Victoria (47j) en Amahoro (25j) zijn oostelijke laaglandgorilla's. Kumba was een rustige leider en werd gewaardeerd door de vrouwen.

Groep heeft afscheid genomen
Ze hebben met z'n allen afscheid kunnen nemen van hun gestorven leider, een heel belangrijk proces voor de sociale verbanden binnen de groep. Ze doen dit door hem te besnuffelen, aan hem te voelen en hem zelfs door elkaar te schudden. Na een uurtje namen ze afstand van hem.

Wetenschap
Na autopsie door onze dokter zal zijn lichaam onderzocht worden door wetenschappers. Op internationaal vlak is er veel interesse om hem te onderzoeken om zo meer te leren over hart, de werking van organen, spieren en pezen bij mensapen.  

Op zoek naar nieuwe leider
Kumba was de enige man en de leider van de groep in de ZOO. Amahoro is de dominante dame. De Zoo gaat we nu zoek naar een nieuwe zilverrug die de groep vrouwen kan leiden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleuter trotseert regen en wind voor zieke vader

Kleuter trotseert regen en wind voor zieke vader

http://static3.hln.be/static/photo/2016/10/9/11/20160110015024/media_xll_8303846.jpg

Een 5-jarige jongen uit het Franse Saint-Pierre-la-Cour heeft 's avonds laat het stormachtige weer getrotseerd om hulp te gaan halen voor zijn vader, die een hartinfarct had gehad. Het kind stapte volgens de BBC in zijn pyjama op de fiets om zijn moeder te zoeken.

De reddingsrit van de jongen eindigde toen hij na ongeveer drie kilometer een boer tegenkwam. "Ik vroeg me af wat een kleine jongen op dat tijdstip buiten op een fiets deed'', zei Jean Francois Pinot, die stopte om te helpen. "Hij vertelde me dat hij zijn moeder ging zoeken op haar werk, omdat zijn vader dood was.''

De hulpdiensten ontdekten dat de vader nog leefde en brachten hem naar het ziekenhuis. Daar is hij nu aan het herstellen.

Volgens de behulpzame boer was het niet in de jongen opgekomen een telefoon te gebruiken om hulp te vragen. "Zijn enige reflex was op zijn fiets stappen en zijn moeder halen'', zei de man tegen de BBC. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man verrast vrouw met kerst met miljoenenwinst

Man verrast vrouw met kerst met miljoenenwinst

http://static0.hln.be/static/photo/2016/11/3/2/20160110044242/media_xll_8303942.jpg

Hijzelf wist al drie weken dat hij de jackpot van de loterij had gewonnen, maar hij wist de verrassing tot aan kerst voor zijn vrouw te bewaren. Op die dag vertelde Robert Bowlin haar dat hij twee miljoen dollar had gewonnen.

Robert moest ook meerdere keren de zes cijfers controleren, voordat hij het durfde te geloven. Voor zijn vrouw kwam de winst helemaal uit de lucht vallen. "Ze dacht dat ik haar in de maling nam'', zei de 60-jarige Bowlin, vader van drie kinderen en opa van twee kleinkinderen tegen ABC News.

Bowlin moet de jackpot van 4 miljoen dollar delen met een andere tickethouder, zo werd woensdag bekend gemaakt door de loterij. Verder zal hij zo'n 30 procent aan de belasting moeten afstaan. Wat hij met het geld gaat doen, is nog niet bekend. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Puur Eten 2' van Pascale Naessens best verkochte boek van Vlaanderen

'Puur Eten 2' van Pascale Naessens best verkochte boek van Vlaanderen

http://static2.hln.be/static/photo/2016/16/9/8/20160108174805/media_xll_8300888.jpg

Het kookboek 'Puur Eten 2' van Pascale Naessens was het best verkochte boek van Vlaanderen in 2015. Het ging volgens meetbureau GFK het afgelopen jaar maar liefst 70.787 keer over de toonbank. Dat meldt Uitgeverij Lannoo.

Tweede was de roman 'Het meisje in de trein' van Paula Hawkins en derde 'Grey', de sequel op de bekende reeks 'Vijftig Tinten Grijs'. 'Puur Eten 1', dat vorig jaar jaar op de eerste plaats stond, eindigde een jaar na de publicatiedatum nog op plaats 4, voor een hele resem populaire strips.

Alle zes de boeken die Pascale Naessens tot hiertoe schreef, haalden de non-fictie top-10, een unicum in Vlaanderen. Met haar lifestyleboeken zette Pascale een brede beweging naar gezond, lekker en harmonisch leven in gang. Ook in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Franstalig België krijgt haar filosofie steeds meer weerklank. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broer en zussen samen 301 jaar

Broer en zussen samen 301 jaar

http://hlnregiophotoprovider0.hln-cdn.be/photo/de-100-jarige-magdalena-heyndrickx-links-in-haar-zetel-met-naast-haar-zus-marcella-97-broer-urbain/p1/img-NjU5NDA3NWMvYXQvODMwMjA4MS82NDB4NjQwL0ZU/8302081.jpeg?v=pzkJh7i

De familie Heyndrickx uit Bellem mag zonder blozen de sterkste familie van Aalter genoemd worden. Magdalena Heyndrickx werd gisteren 100 jaar in rusthuis Veilige Have. Haar broer Urbain Heyndrickx is er ondertussen 104 en kwam haar persoonlijk feliciteren. Ook zus Marcella kwam langs. Zij is ondertussen 97. Samen goed voor 301 jaar.

Magdalena Heyndrickx woont al tien jaar in Veilige Have en is gisteren 100 jaar geworden. De eregast van het feest was haar broer Urbain. Hij is er 104 en woont nog zelfstandig in Bellem. Fit en wel stapte hij het rusthuis binnen. Ook al is hij de oudste, hij is ook de kranigste van het sterke drietal.

"Natuurlijk kom ik mijn zus graag feliciteren", zegt Urbain. "Mijn vrouw is ondertussen twintig jaar overleden. Toen mijn vrouw stierf, woonden Magdalena en ik naast elkaar op de boerderij in de Eksterstraat in Bellem. Omdat we toen plots allebei alleen waren, hebben we mooie en intensieve jaren samen gehad. Tien jaar geleden werd het moeilijker voor mijn zus en is ze naar het rusthuis gekomen. Leuk dat ze nu gevierd wordt voor haar honderdste verjaardag. Ik weet perfect hoe zo'n vieringen eraan toe gaan, want ik heb er zo zelf al veel gehad. Hoe het komt dat wij zo oud geworden zijn? Daar bestaat geen recept voor, vrees ik. Ik heb altijd graag gegeten en heb nooit veel gelaten. Zelfs nu leg ik de 'goeie boter' nog graag dik op mijn boterham. Zo ongezond kan dat niet zijn hé, als je er 104 jaar mee wordt."

Elkaar 4 jaar niet gezien

Magdalena genoot gisteren van de aandacht op haar honderdste verjaardag. Ze is nooit getrouwd geweest en heeft lang als naaister gewerkt. Ook haar zus Marcella kwam naar het feest. Zij is er ondertussen ook al 97 en woont als kloosterzuster in De Jacht in Heverlee. "Het was vier jaar geleden dat ik mijn zus Magdalena nog gezien had", zei Marcella, die de tranen in de ogen kreeg toen ze binnenkwam. "Dat was op de honderdste verjaardag van onze broer Urbain. Sindsdien is Urbain nog wel eens met zijn zoon op bezoek geweest in het klooster. Maar mijn zus had ik niet meer gezien. Dolblij dat ik er nu ook bij kan zijn."

De familie die gisteren op bezoek kwam, genoot van het plaatje van de boer en zussen. Johan Heyndrickx (62), de zoon van Urbain, was zichtbaar trots op zoveel familiegeluk. "Of ik ook zo oud wil worden? Graag, als het in een goede gezondheid kan zoals mijn vader. Maar we moeten dat toch dag per dag afwachten hé. Er zijn nu van de oudste generatie Heyndrickx nog drie sterke mensen over. Maar mijn vader was thuis eigenlijk met zes. Er zijn dus ook al drie broers en zussen gestorven." (br.hln)


» Reageer (0)
09-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enrique Iglesias - Stand By Me

Enrique Iglesias - Stand By Me

Klik op de foto om hem te beluisteren


Enrique Miguel Iglesias Preysler (Madrid, 8 mei 1975) is een Spaans zanger. Hij zong aanvankelijk alleen in het Spaans, maar breidde tegen het einde van de jaren 90 zijn repertoire uit met liedjes in het Engels en Frans. Als acteur maakte Iglesias zijn debuut in de film Once Upon a Time in Mexico, die in 2003 uitkwam.
Iglesias is de jongste zoon van Julio Iglesias en Isabel Preysler. Hij heeft een oudere zus, journaliste Chabeli Iglesias, en een oudere broer, zanger Julio José. Toen Enrique drie jaar was gingen zijn ouders uit elkaar. Iglesias' moeder heeft nog twee dochters uit latere relaties: Tamara Fálco en Ana Boyer. Zijn vader heeft nog vijf kinderen met de Nederlandse Miranda Rijnsburger: Miguel Alejandro, Rodrigo, de tweeling Cristina en Victoria en Guillermo.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weet jij waarom die trouwring aan je linkerhand moet?

Weet jij waarom die trouwring aan je linkerhand moet?

http://static2.hln.be/static/photo/2016/8/16/2/20160108122738/media_xll_8299892.jpg

In de meeste landen wordt de trouwring tijdens de ceremonie aan de ringvinger (nogal wiedes) van de linkerhand geschoven. Maar weet je eigenlijk ook waarom?

Het gebruik stamt uit een tijd waarin de geneeskunde en wetenschap nog niet helemaal door hadden hoe het menselijke lichaam in elkaar zat. Tijdens de 16e eeuw, denk maar aan de tijd van de Tudors, werd algemeen aangenomen dat er een ader door de ringvinger van de linkerhand liep die helemaal tot aan het hart ging. Die werd in het Latijn 'vena amoris' genoemd, oftewel 'de ader van de liefde'. De toenmalige etiquette-experten lieten dan ook optekenen dat dit de ideale vinger was om je trouwring aan te dragen, omdat dit de eeuwige liefde tussen het koppel zou symboliseren.

Natuurlijk doe je nog altijd wat je zelf wilt. Er is helemaal geen wet die zegt aan welk hand je de ring moet dragen, of zelfs aan welke vinger. Veel hangt ook af van de cultuur: in Duitsland en Oostenrijk wordt de trouwring vooral aan de rechterhand gedragen. Draag jij hem liever rechts? Dan is dat perfect aanvaardbaar. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geweldig nieuws: chocolade helpt tegen hoesten

Geweldig nieuws: chocolade helpt tegen hoesten

http://static0.hln.be/static/photo/2016/7/2/3/20160108180349/media_xll_8300898.jpg

Vergeet liters saaie thee met honing, bij een volgend aanslepend hoestje grijpen we met plezier naar een stuk chocolade. De Britse professor Alyn Morice zweert namelijk bij onze favoriete snack om een hoestje te verzachten. Of hij echt gelijk heeft weten we niet, maar we geloven hem maar al te graag.

"Ik weet dat het klinkt als een verhaal uit Mary Poppins," begint professor Alyn Morice, "maar het is echt waar dat chocolade een hoest kan verzachten." Hij is niet alleen professor met een specialisatie in ademhaling, maar ook mede-oprichter van de International Society for the Study of Cough. Een studiecentrum voor hoesten als het ware, dus we geloven hem maar al te graag.

Morice verwijst voor zijn bevinding naar een nieuwe Europese studie rond huis-, tuin- en keukenmiddeltjes tegen de hoest. Patiënten die een medicijn met cacao testten, zagen hun hoest en slapeloosheid binnen de twee dagen verbeteren. Dit in vergelijking met een andere groep die hoestsiroop kreeg toegediend. "Het is niet de eerste studie die aantoont dat chocolade de hoest kan verzachten," zegt Morice. "Londense onderzoekers ontdekten eerder al dat theobromine, een alkaloïde in cacao, een hoest beter onderdrukt dan codeïne, wat in hoestmedicijnen voorkomt."

Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar proberen kan nooit kwaad .


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!