Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




09-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allen naar Japan: Tokio heeft een egelcafé

Allen naar Japan: Tokio heeft een egelcafé

http://static3.hln.be/static/photo/2016/0/13/9/20160408112358/media_xll_8557524.jpg

Bij ons beginnen de kattencafés pas ingeburgerd te raken, maar in Japan gaan ze al een stukje verder. In Tokio werd zopas de eerste bar geopend waar je met egels kan knuffelen.

Het café, dat 'Harry' werd gedoopt, heeft ongeveer 30 egels in huis. De beestjes brengen het merendeel van hun dag door met soezen in hun glazen verblijf, maar voor een prikje kan je er ook eentje huren. Het kost 1.000 yen (8 euro) op weekdagen of 1.300 yen (10 euro) in het weekend om een uurtje met een van de stekelige dieren door te brengen.

Het klinkt gek, maar in Japan is het niet zo abnormaal om een egel als huisdier te houden. "Ze zijn veel vriendelijker dan mensen denken", klinkt het in het café. "Ze lijken moeilijk om mee om te gaan, maar niets is minder waar. Het moment dat ze zich uit hun bolletje rollen en eindelijk hun gezicht laten zien, is goud waard." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fleetwood Mac -Little lies

Fleetwood Mac -Little lies

Klik op de foto om hun te beluisteren






Fleetwood Mac is een oorspronkelijk Britse band, opgericht door Peter Green (zang, gitaar en mondharmonica). Oorspronkelijk bestond de band uit Peter Green en Mick Fleetwood (drums), Jeremy Spencer (gitaar) en Bob Brunning (bas). Fleetwood Mac begon als bluesband en heette oorspronkelijk Peter Green´s Fleetwood Mac. In eerste instantie is John McVie bij de Bluesbreakers gebleven maar heeft in een later stadium Bob Brunning vervangen. Na het vertrek van Peter Green bleef de naam Fleetwood Mac. Mick Fleetwood en John McVie zijn dan ook de constante factor in de groep gebleven. De groep evolueerde in de loop der jaren tot een popgroep met steeds wisselende bezettingen. In Nederland  en België  zijn ze vooral bekend door hun hits als Go Your own Way, Dreams, Everywhere en Little Lies.


» Reageer (0)
08-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe het komt dat je dat buikje maar niet kwijtraakt

Hoe het komt dat je dat buikje maar niet kwijtraakt

http://static3.hln.be/static/photo/2016/0/14/5/20160407205340/media_xll_8556080.jpg

Al een tijdje flink aan het sporten, wortels aan het kauwen in plaats van chocolade tussendoor, maar nog geen millimeter kwijtgeraakt? Frustratie alom. Maar er is hoop: deze 6 onverwachte oorzaken kunnen ervoor zorgen dat je geen buikvet verliest, en de oplossing ervoor is vaak heel simpel.

1. Tekort aan magnesium

Ons lichaam heeft magnesium nodig voor meer dan 300 (!) chemische reacties, waaronder je hartritme regelmatig houden en je bloedsuikerspiegel regelen. Maar magnesium kan ook een rol spelen bij gewichtsverlies. Een studie in the Journal of Nutrition uit 2013 bracht de opname van veel magnesium in verband met gewichtsverlies, en een andere Engelse studie concludeerde dat voldoende magnesium helpt tegen een opgeblazen gevoel.

Oplossing: zet genoeg groene bladgroenten, bonen en noten op het menu om de juiste dosis magnesium binnen te krijgen, zo'n 310 à 320 mg per dag.

2. De foute training

De meeste mensen kiezen voor stabiele cardiotrainingen zoals joggen of fietsen om af te vallen. Het probleem daarbij is dat die aanvankelijk wel voor gewichtsverlies zullen zorgen, maar je metabolisme went er al snel aan. Om echt een strakker buikje te krijgen, zal je cardiotraining moeten afwisselen met krachttraining. Ook HITT, wat staat voor high-intensity interval training, is efficiënt om vet te verbranden. Daarbij gaat je hartslag de hoogte in terwijl je spieroefeningen doet. 

Oplossing: je kan van elke cardio workout zoals zwemmen, lopen of fietsen en HITT maken, door korte sprintjes of spurtjes in te bouwen. Ook kan je de normale cardiotraining aanvullen met een paar stevige spieroefeningen.

3. Te weinig slaap

Er zijn genoeg studies die aantonen dat slaaptekort op lange termijn invloed kan hebben op je gewicht. Wie te weinig slaapt, zal meer calorieën consumeren de volgende dag, wat op termijn voor gewichtstoename zorgt.

Oplossing: heel simpel, zorg ervoor dat je genoeg uurtjes onder de wol kruipt en uitgerust bent. Ga voor die 7 à 8 uur per nacht, mijd laptops en smartphones in de slaapkamer en eet ook niks zwaars meer vlak voor het slapengaan.

4. Je blijft frisdrank drinken

Frisdrank die barst van de suiker en lege calorieën is sowieso een no go om af te vallen, maar zelfs de suikervrije versies kunnen je dieet in war sturen. Omdat je lichaam nog altijd naar "echte" suiker snakt, is die drang naar zoet niet gestild door een suikervrije versie van een frisdrank. Met als gevolg dat je dat zoet en die calorieën toch nog elders gaat zoeken. Voedingsdeskundigen waarschuwen er ook voor dat light frisdranken insuline kunnen triggeren, waardoor je lichaam zich in 'vetopslag-modus' zet en je dus bij komt.

Oplossing: stop deze vicieuze cirkel door alle zoete drankjes in te ruilen voor water of ongezoeten thee. Koffie kan ook, maar let op met suiker en calorierijke extraatjes.

5. Te veel zout

Ook al eens een opgeblazen gevoel gehad na een zoute maaltijd? Dat zit niet in je hoofd. Te veel zout zorgt ervoor dat je lichaam meer vocht vasthoudt, vandaar dat opgeblazen gevoel.

Oplossing: zelfs als je niet te kwistig bent met het zoutvaatje, krijg je al meer dan voldoende zout binnen door producten uit blik, kazen, kant-en-klaarmaaltijden enzovoort. Skip het zout dus zo veel mogelijk in de keuken en vervang door andere kruiden om gerechten op smaak te brengen.

6. Alcohol

Het spijt ons dit te moeten zeggen, maar verschillende studies wijzen erop dat alcohol drinken je hongergevoel aanwakkert. Daarnaast zijn er bepaalde types alcohol die specifiek in verband worden gebracht met buikvet. Een studie uit 2013 in Denemarken suggereert een link tussen bier drinken en buikvet, terwijl een Duitse studie een link vond tussen consumptie van alcohol gedurende het hele leven en buikvet bij 160.000 vrouwen.

De oplossing: een glas wijn of bier op zijn tijd kan geen kwaad, maar overdrijf niet. Probeer ook zoete cocktails en gemixte drankjes met suikerrijke dranken te mijden. Het goede nieuws? Je hoeft alcohol niet helemaal af te zweren. Een studie uit 2010 ontdekte dat vrouwen met een normaal gewicht die gematigd alcohol consumeren, minder verzwaarden en een kleinere kans hadden op het ontwikkelen van obesitas dan geheelonthouders. De studie spreidde zich uit over 13 jaar. (br.hln)


» Reageer (0)
07-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oeps! Dit doet corrigerend ondergoed met je lichaam

Oeps! Dit doet corrigerend ondergoed met je lichaam

http://static3.hln.be/static/photo/2016/18/7/9/20160406173229/media_xll_8552469.jpg

Heel leuk, zo'n paar optische kilo's minder door dat bevallige achterste in een stukje corrigerend ondergoed te wurmen. Maar hoewel je er waarschijnlijk onweerstaanbaar uitziet, is shapewear in realiteit helemaal niet zo goed voor je lichaam.

Spijsvertering

Toegegeven, niet alleen corrigerend ondergoed is de grote boosdoener hier, ook die skinny jeans kan je naar het containerpark brengen als je vaak last hebt van een gevoelige buik, maagzuur en reflux. Gastrologen zijn het erover eens dat als je maag en darmen strak ingesnoerd worden, je darmen niet meer goed kunnen samentrekken, en dat werkt onze spijsvertering tegen. "Als je darmen gedurende een lange tijd samengedrukt worden, dan krijg je een opgeblazen en ongemakkelijk gevoel", legt gastroloog John Kuemmerle, uit. "Een gevoel dat vergelijkbaar is wanneer je veel te veel gegeten hebt en eigenlijk liefst de knoop van je jeans zou losmaken." En dat terwijl we het ondergoed paradoxaal genoeg net dragen om dat bolle buikje te verdoezelen.

Hyperventilatie

Ja, echt waar. Artsen waarschuwen voor hyperventilatie bij het dragen van corrigerend ondergoed. Niet omdat je panikeert omdat je nooit in dat kleine strakke stukje stof geraakt, wel omdat het de ademhaling bemoeilijkt. Dokter Richard Bricknell, directeur van de Physiotherapy Clinic in het Engelse Bristol verklaart het als volgt: doordat je buik continu onder druk staat, heb je het gevoel alsof je de hele tijd je buik inhoudt. Daardoor kan je diafragma niet voldoende uitzetten wanneer je ademt, en dat leidt tot een kortstondige, oppervlakkige ademhaling, net zoals wanneer je hyperventileert.

Slechte bloedcirculatie

De problemen beperken zich niet alleen tot de buik, ook je benen kunnen beginnen tintelen of gevoelloos aanvoelen. Dat komt omdat ook je dijen vaak ingesnoerd worden, wat de bloedcirculatie verhindert en kan leiden tot een tintelend gevoel, gevoelloosheid, maar ook pijn en zelfs spataderen. "Het is net een gigantische rubberen band die je aanspant rond je dijen wanneer je gaat zitten," verklaart chiropractor Karen Erickson het fenomeen. Ze voegt daar nog aan toe dat het trouwens ook kan voorkomen bij te strakke broeken en kousenbroeken.

Infecties

Doordat corrigerend ondergoed zo nauw aansluit op het lichaam, ben je vatbaarder voor bacteriële en schimmelinfecties. Bovendien is het ondergoed meestal gemaakt van synthetisch materiaal, waardoor je meer gaat zweten en dus nog meer kans loopt op een infectie. Eén van de meest voorkomende aandoeningen is folliculitis, waarbij de haarzakjes ontsteken en kleine ontsierende rode bultjes en jeuk veroorzaken. Volgens dermatologe Maryann Mikhail komt deze infectie echter vooral voor bij mensen met overgewicht, omdat zij over het algemeen meer zweten.

Nooit meer shapewear?

Moet dat ondergoed dan sito presto in de vuilnisbak? Zo'n vaart loopt het ook weer niet. Voor een speciale gelegenheid kan het natuurlijk altijd, maar wurm je niet dagelijks in zo'n strak korset. Uiteraard is het normaal dat shapewear strak zit, maar koop ze niet zó klein dat je amper nog kan bewegen. Zorg dat het niet in de huid snijdt en dat je er makkelijk in en uit kan, en dan zit je wel goed. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andrea Bocelli- Can't Help Falling In Love

Andrea Bocelli- Can't Help Falling In Love

Om hem te beluisteren druk op de foto





Andrea Bocelli (Lajático, Toscane, 22 september 1958) is een Italiaanse tenor, die zowel klassieke als populaire muziek zingt. Tevens zingt hij in enkele opera's, en is hij een producer.

Andrea Bocelli leed vanaf zijn geboorte aan de oogziekte glaucoom. Op twaalfjarige leeftijd werd hij na een ongeluk met een voetbal geheel blind, tot dat moment kon hij nog een beetje met zijn rechteroog zien.

Bocelli werd ontdekt door Zucchero toen deze een tenor zocht voor de demo van Miserere. Uiteindelijk nam Zucchero dit nummer op met Luciano Pavarotti, maar Andrea Bocelli begeleidde Zucchero op zijn internationale concerttour.

Bocelli werd in Italië algemeen bekend na zijn overwinning op het Festival van Sanremo in 1994 met Il mare calmo della sera. Het jaar daarop deed hij nog eens mee aan het festival met Con te partirò. Dit nummer nam hij in 1996 opnieuw op, samen met Sarah Brightman onder de titel Time to say goodbye en haalde er een internationale hit mee.

In 1998 trad Andrea Bocelli op in het Kennedy Center in Washington D.C. en werd hij ontvangen door de Amerikaanse president Bill Clinton in het Witte Huis. In hetzelfde jaar toerde hij door Amerika en won hij twee World Music Awards, wat hij in 2002 herhaalde. In de jaren daartussen werd hij meerdere malen genomineerd voor een Grammy Award, maar deze heeft hij tot nog toe niet gewonnen. Wel kreeg hij verscheidene andere internationale prijzen toegekend.

Tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Turijn in 2006 heeft Bocelli het nummer Because we believe gezongen. Voor de Nederlandse versie van zijn cd Amore heeft hij het nummer opgenomen met Marco Borsato.

In 2005 heeft Bocelli het project Teatro del Silenzio geopend, een openluchttheater nabij het plaatsje Lajatico in Toscane. Slechts een keer per jaar wordt, in de maand juli, dit theater opengesteld voor publiek. In de zomer van 2007 heeft Bocelli zijn grote nummers hier tijdens een concert ten gehore gebracht. Tijdens deze avond vond de registratie plaats voor de dvd Vivere, Live in Tuscany. In de zomer van 2010 heeft de laatste editie van het project "Theatro del Silenzio" plaatsgevonden.


» Reageer (0)
06-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepest en nu ook gehavend: gorilla Kiki heeft niet bepaald een gemakkelijk leventje

Gepest en nu ook gehavend: gorilla Kiki heeft niet bepaald een gemakkelijk leventje

http://static1.hln.be/static/photo/2016/8/13/7/20160406111944/media_xll_8551642.jpg

Gorilla Kiki van de Zoo van Antwerpen verloor onlangs na een stevige knauw van mannetje Matadi haar onderarm. De zoveelste tegenslag voor het gorillavrouwtje. Want Kiki heeft niet bepaald een gemakkelijk leventje. Last van gezondheidsproblemen, gepest, gestrest en nu ook gehavend. Een ruimer portret van een erg onfortuinlijk gorillawijfje.

Gepest

Gorilla Kiki overleefde een zware geboorte met complicaties. Het is vermoedelijk daardoor dat ze al sinds erg jonge leeftijd last heeft van zware epilepsieaanvallen en een zwakke gezondheid. En daar kon de onstabiele gorillagroep waarin ze opgroeide in de Duitse zoo van Heidelberg niet mee om. Kiki werd niet geaccepteerd en moest veel pesterijen incasseren.

"Als er gegeten werd, kwam ze telkens pas als laatste aan de beurt", vertelde Ilse Segers, woordvoerster van de Antwerpse Zoo eerder in De Morgen. Soms kreeg Kiki zelfs gewoon geen eten. Veel gewichtsverlies, veel verdriet. De kleine Kiki was een schim van zichzelf. Harde pesterijen van een onbegripvolle gorillagroep waren voor Kiki dagelijkse kost.

De steeds voortdurende strijd voor een plaatsje in de groep maakte haar erg onzeker en zorgde voor veel stress, wat echt niet goed was voor haar al bijzonder zwakke gezondheid. En dus moest een drastische beslissing genomen worden. De weggepeste Kiki kon niet langer in Duitsland blijven.

Vallen en opstaan

In september 2014 kwam ze naar de Zoo van Antwerpen. Zou Kiki misschien in de jonge, levendige en stabielere gorillagroep in Antwerpen wel geluk en rust vinden? De verzorgers waren alvast al snel fan van Kiki. "Ze is een schatje. Zo klein en toch zo'n vreetmachine. Kilo's groenten eet ze met smaak op", klonk het bij verzorger Mark.

Maar de introductie liep niet van een leien dakje, zo was te zien in 'De Zoo, achter de schermen' op Eén. Na een eerste vlotte kennismaking kreeg Kiki daarna plots stevig slaag van gorilladame Mabele.

De kolos van 100 kilo zette de aanval in op de frêle Kiki en kon rekenen op de hulp van groepsgenoot Victoria. "De tweede introductie ging zo slecht dat we het over een andere boeg hebben gegooid", vertelde curator Sander Hofman.

En dus werd Kiki eerst voorgesteld aan de bejaarde leider Kumba (die de verzorgers begin dit jaar helaas hebben moeten laten inslapen na zware gezondheidsproblemen op de erg respectabele leeftijd van bijna 43 jaar, nvdr.), en dan pas de rest van de harem.

Die kennismaking ging er erg ruig aan toe. Kiki werd door Kumba op de grond gewerkt. Maar Kiki weet intussen veel van vallen en opstaan en beet knap van zich af. Kumba aanvaarde haar uiteindelijk in de groep en zodoende moest zijn gevolg hetzelfde doen. Kiki vond zelfs een echte vriendin in Amahoro, die zich ontfermde over haar. Ze beschermde haar tegen aanvallen van de groep en de twee speelden zowaar met elkaar.

"We hebben in totaal vier maanden hard moeten werken om haar aanvaard te krijgen in de groep", klonk het bij verzorgster Julie Van Assche. Maar eind goed, al goed dus. Kiki leek eindelijk een gelukkiger leventje tegemoet te gaan. Al krijgt ze ook in de Zoo van Antwerpen af en toe epilepsieaanvallen. En onlangs liep zo'n aanval wel heel ongelukkig af.

Gehavend

Een epilepsieaanval op het verkeerde moment, op de verkeerde plaats. Kiki viel bewusteloos neer, nét voor het poortje tussen het verblijf van zilverrug Matadi (die de overleden Kumba als leider moet opvolgen en momenteel stapsgewijs kennis maakt met de vrouwtjes, nvdr.) en het verblijf van de vrouwen.

Nieuwe aanwinst Matadi, die niet vertrouwd is met de situatie, begreep niet wat er gebeurde, nam de onderarm van Kiki door de tralies vast en beet zo hard aan haar rechtervoorarm dat het bot knakte.

De verzorgers deden alles wat ze konden, maar helaas bleek niet veel later dat haar arm niet meer kon gered worden. Maandag ging ze onder het mes en werd haar arm geamputeerd, om haar leven te kunnen redden.

Kiki doorstond de operatie goed. Ze zal nu serieus moeten wennen aan haar nieuwe gehavende lichaam. Gelukkig leert internationale ervaring dat gorilla's goed uit de voeten kunnen met één arm. En als er één ding is dat Kiki kan, dan is het doorzetten in moeilijke omstandigheden.

We wensen de onfortuinlijke, maar oh zo weerbare Kiki een mooie toekomst toe. Dat heeft ze na alle tegenslagen nu écht wel verdiend. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cat Stevens - Where Do The Children Play


Cat Stevens - Where Do The Children Play

Klik op de foto om hem te beluisteren






Cat Stevens of Yusuf Islam, geboren als Stephen Demetre Georgiou, en beter bekend als Cat Stevens (Londen, 21 juli  1948) is een Britse zanger en songwriter die bekend werd met folkrock- en softrock-liedjes.

Tot zijn meest bekende liedjes behoren Matthew and son (1967), Father and son (1970) Lady D'Arbanville (1970), Wild world (1970), Moonshadow (1971), Morning has broken (1972) en Oh very young (1974). De melodie van "Morning has broken" was van een kerstliedje van de Engelse kerk[1].

Cat Stevens is de zoon van een Grieks-Cyprische vader en een Zweedse moeder. Hij groeide op in Londen, waar zijn vader een restaurant had. Hij schreef al op jonge leeftijd liedjes en trad gedurende de jaren zestig op, zonder veel succes. Op zijn 19e kreeg hij tuberculose en moest gedurende lange tijd naar het ziekenhuis. Tussen 1967 en 1977 verkocht hij zo'n 40 miljoen LP's.

In 1977 was hij in de buurt van Malibu, Californië dronken aan het zwemmen. Een golf bracht hem terug aan land, waarin hij een geschenk van God zag. Op 30 december 1977 deed hij zijn artiestennaam Cat Stevens in de ban. In 1978 werd hij moslim, nadat hij van zijn broer een exemplaar van de Koran had gekregen. Hij nam toen ook de naam Yusuf Islam aan.

Yusuf Islam is anno 2004 vader van vijf kinderen en woont in Londen. Hij maakt islamitische muziek, ook voor kinderen. Hij is actief betrokken bij allerlei liefdadigheidsprojecten o.a. voor Kosovo.

Op 21 september 2004 werd het vliegtuig waarin Yusuf Islam zat gedwongen te landen in de Verenigde Staten omdat hij verdacht zou worden van het financieren van groepen die verband houden met terrorisme. Achteraf bleek het om een vergissing te gaan van de FBI volgens hemzelf in een interview met Larry King van CNN. De gezochte man die op de zwarte lijst stond, heette Youssouf Islam. Toch werd hij niet toegelaten tot de USA.

Op 10 november 2004 reikte Michail Gorbatsjov tijdens de wereldtop van Nobelprijswinnaars in Rome, de vredesprijs Man for Peace 2004 aan Yusuf Islam uit. Hij kreeg de prijs voor "zijn toewijding om de vrede te bevorderen, mensen te verzoenen en terrorisme te veroordelen".

In 2005 werd er, met zijn toestemming, een registratie van zijn laatste tour uitgebracht op dvd. Onder de titel Majikat werd er een uitgebreid beeld gegeven van de Earth Tour uit 1976. Dit was een ambitieuze productie met een innovatief podium, filmbeelden en goochelaars.

In 2006 bracht Yusuf Islam een nieuw album uit, genaamd An Other Cup. Hierop stonden vooral nieuwe nummers, maar ook twee oude nummers in nieuwe uitvoeringen op. Ook stond er een ingetogen versie van Don't let me be misunderstood op. De titel van het album zou geïnterpreteerd kunnen worden als een verwijzing naar een album uit zijn hoogtij dagen, Tea for the tillerman.




» Reageer (0)
05-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders trekken wel degelijk één kind voor

Ouders trekken wel degelijk één kind voor

http://static2.hln.be/static/photo/2016/8/8/11/20160405085816/media_xll_8548526.jpg

Altijd al gevonden dat je zus verrassend meer gedaan krijgt van je ouders? Of wordt er bij je jongere broertje wel eens vaker een oogje toegeknepen? Het zit niet alleen in je hoofd; er is nu ook wetenschappelijk bewijs.

Sociologe Katherine Conger vond dit wel een interessant gegeven om eens te onderzoeken, en zo geschiedde. Samen met haar team zette ze een studie op poten naar de relatie tussen ouders en hun kinderen. Ze ondervroegen 384 kinderen én hun broers of zussen en hoe ze vonden dat ze door hun ouders behandeld werden. Waren er verschillen? En voelden ze zich daar onzeker of net heel goed door? Daarnaast werden ook de ouders aan een vragenvuur onderworpen.

Oudste versus jongste

Eerstgeborenen voelden zich over het algemeen het meest gewaardeerd, waarschijnlijk omdat ze dat ook een hele tijd geweest zijn toen ze nog alleen waren. En zodra de tweede spruit er bij kwam, waren zij nog steeds de eersten die goede punten haalden, gingen studeren, goed waren in sport en dus hun ouders trots maakten. Bovendien verloopt het opvoeden van de oudsten nog een beetje als trial and error, terwijl de ouders bij de volgende kinderen het klappen van de zweep al kennen en dus strenger durven zijn.

De jongste kinderen voelden zich dan weer het vaakst benadeeld. Ze gaven aan dat ze het gevoel hadden dat hun oudere broer of zus voorgetrokken werd en dat dit hun zelfvertrouwen aantastte. "Ik was verrast door die resultaten," geeft onderzoekster Conger aan. "Onze hypothese was namelijk dat voornamelijk de oudsten verveeld zouden zitten met die vooringenomenheid, omdat ze steeds hun functie van ouder, wijzer en volwassener kind moeten vervullen, maar dat bleek dus niet zo te zijn."

Voortrekken

Opvallend detail van de studie: hoewel de ouders niet toegaven dat ze het ene kind liever hadden dan het ander, bekenden 70 procent van de vaders en 74 procent van de moeders dat ze één kind wel degelijk voortrekken.

Maar of je nu de oudste of de jongste bent, uit het onderzoek bleek dat ieder kind vermoedde dat de ouders hun broer of zus voortrokken. "Iedereen heeft het gevoel dat hun broer of zus beter gezien is," vertelt Conger. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldberoemde chimpansee Mama overleden

Wereldberoemde chimpansee Mama overleden

http://static3.hln.be/static/photo/2016/5/7/6/20160405160605/media_xll_8549511.jpg

In de Koninklijke Burgers' Zoo in het Nederlandse Arnhem is dinsdag de internationaal beroemde chimpansee Mama op 59-jarige leeftijd overleden, zo meldt de zoo. Ze was de oudste chimpansee van Nederland en de op twee na oudste in Europa. "In chimpanseebegrippen was ze hoogbejaard", luidt het.

Mama werd vermoedelijk in 1957 geboren in het wild. Ze leefde jarenlang in de dierentuin van de Duitse stad Leipzig, maar in 1971 werd ze naar de zoo in Arnhem gebracht. Daar maakte ze deel uit van een wereldberoemde chimpanseekolonie, waarin ze al snel als leider naar voor trad. Het was de eerste keer dat er in de zoo verscheidene volwassen chimpansees samen in één verblijf werden gehouden. De kolonie werd dan ook het onderwerp van jarenlang gedragsonderzoek.

"Mama was de 'grande dame' van de chimpanseekolonie. Dat wal al zo in de zeventiger jaren, maar ook toen ze ouder werd en slechter ging lopen, bleef dat zo", zegt onderzoeker en primatoloog Frans de Waal. "Ze had een uitzonderlijk sterke en dominante persoonlijkheid, maar bracht ook troost als er spanningen waren en bemiddelde in conflicten." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gorilla Kiki van de Zoo van Antwerpen verliest haar onderarm

Gorilla Kiki van de Zoo van Antwerpen verliest haar onderarm

http://static2.hln.be/static/photo/2016/5/10/1/20160405173040/media_xll_8549701.jpg

Drama in de Antwerpse Zoo, want gorilla Kiki, die al haar hele leven geplaagd wordt door epilepsieaanvallen, verloor dinsdag ook nog haar rechteronderarm. Op Paasmaandag kreeg ze een epilepsieaanval naast de deur van het verblijf van de nieuwe gorillaman Matadi. Die maakt momenteel stapsgewijs kennis met de vrouwtjes. Hij nam de onderarm van de bewusteloze Kiki door de tralies vast en beet haar.

Haar arm bleek gebroken en vertoonde een diepe bijtwonde. Op aanraden van de professoren van de faculteit Dierengeneeskunde in Gent kreeg Kiki een metalen staaf in haar onderarm om de botstructuur goed te laten helen. Ook de bijtwonden werden nogmaals grondig behandeld. Na vier dagen bleek dat het armweefsel aan het afsterven was.

Om het leven van Kiki te redden werd de arm van boven de elleboog geamputeerd. Kiki zal wat tijd nodig hebben om te wennen aan haar nieuwe lichaam: een hele aanpassing, maar internationale ervaring uit andere dierentuinen toont aan dat gorilla's prima uit de voeten kunnen met één arm. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rolling Stones openen tentoonstelling in Londen

Rolling Stones openen tentoonstelling in Londen

http://static0.hln.be/static/photo/2016/1/2/1/20160404225959/media_xll_8547721.jpg

'Exhibitionism: The Rolling Stones' heet de tentoonstelling die de vier leden van de band vanavond in Londen hebben geopend. Frontman Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood en Charlie Watts waren naar het rode tapijt van de gerenommeerde Saatchi Gallery voor hedendaagse kunst gekomen, waar de expositie vanaf morgen te zien is.

Meer dan 500 stukken uit het privébezit van de band zijn te bekijken: van opvallende kledingstukken, waarmee de muzikanten de voorbije 50 jaar op de bühne verschenen, tot instrumenten, dagboeken en audio- en videomateriaal.

"De Rolling Stones hebben hun stempel gedrukt op de populaire cultuur", schreef de galerie. "De tentoonstelling biedt een unieke kijk, die enkel het privéarchief van de groep kan bieden". De Rolling Stones spelen sinds de jaren zestig in verschillende bezettingen samen, onlangs gaven ze nog een nu al legendarisch gratis concert op Cuba. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitgegleden op hoge hakken? Eigen schuld: verzekeraar weigert tussenkomst 70-jarige klant

Uitgegleden op hoge hakken? Eigen schuld: verzekeraar weigert tussenkomst 70-jarige klant

http://static2.hln.be/static/photo/2016/3/6/8/20160405070332/media_xll_8548388.jpg

Een 70-jarige vrouw uit Ekeren draait zelf op voor de medische kosten na een zware val in een tuincentrum. De verzekeraar van de winkel komt niet tussen omdat de vrouw "wel zeer hoge hakken" gedragen zou hebben - iets wat ze zelf ontkent.

Al twee maanden herstelt Hilda Schamphelaere in een revalidatiecentrum in Brasschaat van een complexe dijbeenbreuk. Opgelopen tijdens één van haar vele bezoekjes aan tuincentrum Van Gastel in Ekeren. "Ik ben een fervent tuinierster en wilde er op 20 januari enkele oases kopen", vertelt de voormalige verpleegster. "Ter hoogte van de infobalie gleed ik uit in een plasje water vol witte bloemblaadjes. Ik knalde met mijn hoofd tegen een rek en viel op de grond op m'n heup en knie. Een verkoopster snelde onmiddellijk te hulp. Omdat de pijn ondraaglijk was, heb ik gevraagd een ambulance te bellen."

Een dag later werd de 70-jarige vrouw geopereerd. Ze kreeg enkele bouten en plaatjes in haar dijbeen. Een week later werd ze overgebracht naar het centrum waar ze vandaag nog altijd verblijft. De familie houdt er rekening mee dat Hilda niet meer volledig zal herstellen en altijd slecht te been zal zijn. Aangezien een blijvende handicap grote kosten met zich meebrengt - zoals een rolstoel, een andere wagen, een traplift en verbouwingen in huis - hoopten Hilda en haar echtgenoot Hugo op een financiële tussenkomst van de verzekeraar van tuincentrum Van Gastel. Een misrekening, zo blijkt nu. Want verzekeraar Ethias schrijft de vrouw letterlijk: "U liep volgens het personeel op zeer hoge hakken. Dit was volgens onze verzekerde de aanleiding tot de val. Wij verlenen geen tussenkomst in de schade."

De vrouw ontkent dit ten stelligste. Sinds een zware rugoperatie een jaar geleden kón ze immers geen hoge hakken meer dragen, zegt ze. (br.hln)


» Reageer (0)
04-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse families kopen kindslaafjes uit Nepal voor 6.500 euro

"Britse families kopen kindslaafjes uit Nepal voor 6.500 euro"

http://static0.hln.be/static/photo/2016/0/0/1/20160404180056/media_xll_8547226.jpg

Research van de Britse tabloid The Sun heeft blootgelegd hoe kindjes die de aardbeving in Nepal hebben overleefd, door Britse gezinnen worden gekocht als slaafjes. De Britse regering reageert met afschuw en laat de zaak onderzoeken.

De kwetsbare kinderen worden dus niet door de families opgenomen uit menslievendheid maar moeten voortaan als huishoudslaafje door het leven. Sommige jongens en meisjes zouden amper tien jaar oud zijn.

Een journalist van The Sun kon undercover met een 'slavenhandelaar' spreken. Makkhan Singh vertelde hem: "Neem een Nepaleesje mee naar Engeland. Ze zijn goed in huishoudelijke taken en kunnen erg goed koken. Niemand zal achter je aankomen." Toen de journalist wilde afdingen op de prijs,  die 6.500 euro bedroeg, voegde de handelaar daar nog aan toe: "Jij bent niet mijn enige klant. Ik moet er nog minstens 20 bevoorraden. Ik rond de deal normaal af in 5 à 10 minuten. Sluit een akkoord, geef me het geld en het kind is van jou. Dan kan je naar huis." Ook het 'papierwerk' wordt voor de koper in orde gemaakt.

Heel wat bendes uit de Indiase provincie Punjab zijn actief in de slavenhandel. Vooral kinderen die na de aardbevingen met hun arme ouders als vluchteling zijn meegekomen naar India, zijn erg kwetsbaar.

De handel in kinderen is "een werkelijk weerzinwekkend misdrijf", zo reageerde minister van Binnenlandse Zaken Theresa May. De nationale politie moet de zaak onderzoeken. De minister wil dat The Sun haar onderzoeksresultaten met de politie deelt zodat de nodige stappen kunnen gezet worden "tegen de verachtelijke misdadigers die profiteren van de handel" (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lenteschoonmaak? Deze 6 dingen poets je beter niet

Lenteschoonmaak? Deze 6 dingen poets je beter niet

http://static0.hln.be/static/photo/2016/13/13/0/20160403085909/media_xll_8543040.jpg

Al begonnen aan de lenteschoonmaak? Chapeau! Al moet je wel opletten dat je niet te ijverig bent, want sommige dingen zouden we wel eens wat minder mogen schoonmaken.

1. De spiegels

Ben jij zo iemand die bij iedere vingerafdruk de spiegel weer afveegt? Toch maar beter niet doen. Natuurlijk mag je af en toe de spray bovenhalen, maar niet te veel. Anders kan het namelijk gebeuren dat vocht van de spray achter de spiegel belandt en zo de lijm aantast.

2. Kleren met vlekken

Extra veel wasmiddel bij je kleren zorgt er niet voor dat je outfits stralend wit tevoorschijn zullen komen. Integendeel, wanneer we te veel wasmiddel gebruiken, wast het net niet goed meer uit. Bovendien kan het ervoor zorgen dat stoffen verstikt worden, waardoor vlekken minder makkelijk te verwijderen zijn. Gewoon de instructies lezen op het wasmiddel en die nauwgezet opvolgen is meer dan genoeg.

3. De salontafel

Ook al is het aangewezen om de salontafel af en toe van een poetsbeurt te voorzien, dat hoeft lang niet zo veel als je dacht. En al helemaal niet als je niet veel tijd hebt. Als je het klusje snel-snel moet afwerken, heb je vaak niet veel ruimte meer om alles goed droog en glad te wrijven, waardoor er een vettig laagje achterblijft en al die moeite voor niets geweest is.

4. De parketvloer

Let op dat je een houten vloer niet te veel met water schoonmaakt. Een beetje water af en toe is prima, maar teveel kan ervoor zorgen dat het tussen de kiertjes en spleetjes door sijpelt en het hout zo beschadigt.

5. Te veel stofzuigen

We snappen het helemaal, de stofzuiger is je beste vriend als je een hond, kat of gewoon kinderen in huis hebt. Maar neem het ding niet vast iedere keer dat je een haar ziet liggen, want die kunnen verstrikt raken in de buis van de stofzuiger. Voor lange haren gebruik je beter een gewone borstel. Korte dierenharen kunnen dan weer wel perfect met de stofzuiger.

6. Extra wasverzachter

Zijn die handdoeken lang niet meer zo babyzacht als vroeger? Helaas, extra wasverzachter zal het probleem niet oplossen. Integendeel, te veel van het product maakt de stoffen stijf en ruw, of net vettig waardoor ze niet goed meer absorberen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helaas! Het muggenseizoen is weer geopend

Helaas! Het muggenseizoen is weer geopend

http://static2.hln.be/static/photo/2016/6/5/7/20160404110156/media_xll_8546092.jpg

Heb je er al een in huis zien rondvliegen? Of misschien wel zelf een muggensteek (of die vervelende jeuk achteraf) aan den lijve ondervonden? De kans is groot, want met de milde winter en de hoge temperaturen van het afgelopen weekend waren de omstandigheden ideaal voor onze niet zo geliefde huisgenootjes.

Insecten zijn koudbloedig, waardoor hun aantallen dus sterk van het weer afhangen, legt muggenonderzoeker Sander Koenraadt van de Wageningen Universiteit uit aan 'De Volkskrant'. Maar hoe ze zich evolueren hangt (gelukkig) nog net wat meer af van het verdere verloop van de lente dan van de zachte winter die we gehad hebben.

Winterslaap

"De meeste muggen houden een winterslaap," verklaart Koenraadt. En dat doen ze liefst op een warm en behaaglijk plekje, bij ons in huis. Zo komt het ook dat we in oktober vaak nog muggen zien, legt Koenraadt uit. "Zodra de nachten langer worden zoeken muggen een plekje om te rusten."

Een halfjaar later en "dat zou heel goed het afgelopen weekend kunnen zijn geweest", vliegen ze weer uit om hun buikjes rond te eten (hoogstwaarschijnlijk aan jouw bloed). Dat wil dus niet zeggen dat de muggen weg waren gedurende de winter, we zagen ze gewoon niet omdat ze hun winterslaap hielden.

Hoge temperaturen en regen

Of we ons deze zomer blauw gaan krabben, hangt vooral af van wat het lenteweer zal brengen. "Houden de hogere temperaturen aan, dan is dat goed nieuws voor de mug." Als de temperaturen echter weer zakken, dan zullen de eerste eitjes en larven geremd worden in hun ontwikkeling.

Maar het kwik is niet alles, ook water is van belang. "Muggen leggen hun eitjes in ondiepe poeltjes water in dakgoten, bloempotten, gieters of vijvertjes." Allemaal duimen dat het de komende weken niet te fel gaat regenen dus. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tom Waits - I Hope I Don't Fall In Love With You

Tom Waits - I Hope I Don't Fall In Love With You

Klik op de foto om hem te beluisteren






Thomas Alan (Tom) Waits (Pomona (Californië), 7 december 1949) is een Amerikaans zanger, componist, schrijver en acteur. Zijn stem kan omschreven worden als een lage, rauwe, bijna grommende stem, en soms hees fluisterend.



» Reageer (0)
03-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manita bevalt tien weken te vroeg, dit resultaat had ze niet verwacht

Manita bevalt tien weken te vroeg, dit resultaat had ze niet verwacht

http://static3.hln.be/static/photo/2016/9/7/8/20160403152844/media_xll_8543663.jpg

Manita Singh dacht dat ze zou bevallen van één kind. Na de eerste dochter zouden er echter nóg vier meisjes volgen. In iets meer dan dertig minuten zette de 25-jarige Indiase haar kwintet op de wereld.

Manita werd verrast door de weeën, die al na 26 weken startten. Ze vreesde het ergste omdat haar eerste kind meteen na de geboorte gestorven was.

In het ziekenhuis van het Indiase Ambikapur werd echter prima werk geleverd. "Ik ben God zeer dankbaar omdat Hij ons gezegend heeft met vijf kinderen", aldus haar echtgenoot Manish. "Twee jaar geleden waren we kapot omdat onze zoon het niet haalde. Ik denk dat God dat verlies nu gecompenseerd heeft. Ik hoop dat ze allen overleven en dat ik hen een prachtig leven kan schenken."

Het koppel had geen flauw vermoeden wat hen te wachten stond omdat er nooit een echografie genomen was. De meisjes wogen bij de geboorte stuk voor stuk slechts anderhalve kilogram, het gevaar is dus nog niet geweken. "We zijn blij voor de ouders, maar het zijn allemaal prematuurtjes", aldus het hoofd van de afdeling verloskunde. "We kunnen niet beloven dat ze allemaal zullen overleven. We blijven hen scherp in de gaten houden en zullen natuurlijk ons uiterste best doen om hen in leven te houden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta afspoelen, en 7 andere fouten die we allemaal maken in de keuken

Pasta afspoelen, en 7 andere fouten die we allemaal maken in de keuken

http://static2.hln.be/static/photo/2016/3/15/11/20160402113550/media_xll_8541206.jpg

Of je nu een keukenprinses eersteklas bent, of amper een ei kan bakken, er zijn een aantal dingen in de keuken die we allemaal fout doen. Zoals pasta afspoelen bijvoorbeeld. Wij maakten een lijstje van dingen die je in het vervolg beter anders doet.

1. Pasta afspoelen met koud water

Door pasta na het koken af te spoelen met koud water, stop je niet alleen het kookproces (wat goed is), maar koel je meteen ook je maaltijd af en verwijder je het zetmeel. En wanneer het zetmeel van de pasta is afgespoeld, heb je niet alleen minder smaak, ook je saus zal minder goed binden.

2. Je plaatst eten in de koelkast dat er niet hoort

Lang niet alle groenten horen in de koelkast bewaard te worden. Toegegeven, het is makkelijker om alles sito presto in de koelkast te gooien wanneer je thuiskomt van de winkel, maar tomaten, aardappelen, uien, look en bananen horen er echt niet in thuis. Ze verliezen hun smaak omdat ze vocht opnemen, of ze worden niet zo goed rijp.

3. Je raakt je mes niet aan

Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar de juiste manier om te snijden is door de bovenkant van het mes vast te houden. Als je enkel het handvat vastneemt, heb je minder controle en loop je meer kans om jezelf te snijden.

4. Je vriest noten niet in

Noten komen vaak in erg grote verpakkingen, wat vervelend is als je ze niet zo vaak eet. De oplossing? Invriezen die handel, zeker als je ze gebruikt om mee te bakken. Door ze in de diepvries te bewaren gaan ze maanden langer mee.

5. Je doet een nieuw pakje boter open om de pan in te vetten

Is de boter net op en moet je de pan nog invetten? Doe dan geen nieuw pakje open, maar gebruik het papiertje om de pan in te vetten. Er zitten nog meer dan genoeg boterrestjes aan, en je verspilt minder!

6. Je gooit voedsel weg als het te zout is

Af en toe loopt er wel eens iets mis in de keuken, zoals te veel zout gebruiken. Iets te enthousiast geweest met het zoutvaatje? Er zijn een paar trucjes om het eten toch te redden. Door wat aardappelen aan de soep toe te voegen, smaakt die meteen een stuk minder zout, en je saus kan je minder zout maken door er kooknat van vlees, groenten of vis aan toe te voegen.

7. Je gebruikt niet altijd bakpapier

Wat je ook maakt, bakpapier is je beste vriend wanneer je de oven gebruikt. Beter te veel bakpapier gebruiken (waardoor je die overheerlijke brownies nog makkelijker uit de oven haalt), dan te weinig (want dan eindig je met een verzameling afgebrokkelde stukjes).

8. Je gebruikt een hoog vuur om iets te laten koken

Als er in een recept staat dat je iets aan de kook moet brengen, dan betekent dat doorgaans dat je een hoog vuur gebruikt. Maar eens het water aan de kook is, mag je het vuur gerust wat lager zetten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hij heeft bestaan... de eenhoorn

Hij heeft bestaan... de eenhoorn

http://static2.hln.be/static/photo/2016/8/16/11/20160403100708/media_xll_8543111.jpg

Denk de glittermanen, de regenboogkleuren en de kraakheldere witte vacht weg en dan heeft de eenhoorn wel degelijk bestaan. Wetenschappers hebben ontdekt dat er 29.000 jaar geleden een wezen met één reusachtige hoorn over de steppes van Siberië dwaalde. Dat schrijft wetenschapstijdschrift American Journal of Applied Science.

De ontdekking van de Elasmotherium sibiricum, soms ook de Siberische eenhoorn genoemd, is op zich niet nieuw, maar wetenschappers dachten dat het beest 350.000 jaar geleden uitstierf. Een recente studie, gepubliceerd in American Journal of Applied Science, ontkracht die theorie nu.

Na onderzoek op een goedbewaarde schedel die in Kazachstan gevonden werd, concludeerden onderzoekers van de Russische Tomsk State University dat de Siberische eenhoorns 29.000 jaar geleden nog op deze planeet ronddraafden. Opmerkelijk, want dat betekent dat eenhoorns een tijd samen met mensen de aarde bevolkt hebben.

"Waarschijnlijk was het zuiden van West-Siberië een toevluchtsoord, waar dit dier kon blijven gedijen in tegenstelling tot zijn soortgenoten", verklaart Andrei Shpanksy, de auteur van de studie, aan CNN. De onderzoekers willen nu kijken naar de rol van migratie en de milieufactoren die ertoe leidden dat het dier uiteindelijk uitstierf. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna helft van de vrouwen kreeg nog nooit een boete

Bijna helft van de vrouwen kreeg nog nooit een boete

http://static2.hln.be/static/photo/2016/6/2/0/20160403082325/media_xll_8542995.jpg

Maar liefst 47 procent van de vrouwelijke Belgische automobilisten kreeg nog nooit een boete, terwijl dat bij mannen slechts 27 procent is. Dat is de meest opvallende vaststelling uit de Mobiliteitsbarometer van mobiliteitsclub VAB, die zich afvraagt of het Belgische controlebeleid wel efficiënt is.

Uit de VAB-barometer blijkt dat 15 procent van de Belgische automobilisten het afgelopen jaar een snelheidsboete kreeg. Negen op de tien van zulke overtredingen worden door een mobiele of vaste flitser vastgesteld, in slechts twee procent van de gevallen gebeurt dat door trajectcontrole.

In buurlanden Nederland en Frankrijk worden snelheidscontroles volgens de VAB helemaal anders vastgesteld. In Nederland gebeurt het in 29 procent van de gevallen via trajectcontroles, terwijl Frankrijk volop inzet op nieuwe flitsmethodes. Zo werden in Frankrijk vorig jaar vijftien procent van de snelheidsovertredingen opgemerkt door anonieme voertuigen die met het verkeer meerijden.

Volgens VAB blijkt uit de enquête ook dat Belgen de Franse en Nederlandse wegen veiliger vinden, en daarom stelt de organisatie zich de vraag of het Belgische controlebeleid niet aan een evaluatie toe is. Door de controles met flitspalen of mobiele flitscontroles moet de Belgische bestuurder zijn snelheid immers slechts op een locatie aanpassen. Bovendien kan de locatie van mobiele flitscontroles makkelijk opgespoord worden, en is de locatie van een vaste flitspaal vaak gekend.

Enkele suggesties van de VAB om het controlebeleid in ons land te verbeteren zijn meer trajectcontroles op autosnelwegen en secundaire wegen, meer controles door anonieme wagens, en een verhoging van de pakkans voor een breder spectrum aan onveilig verkeersgedrag. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!