Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




19-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste hond ter wereld sterft in haar mand

'Oudste hond ter wereld' sterft in haar mand

http://static1.hln.be/static/photo/2016/8/15/9/20160419183015/media_xll_8589129.png

Maggie, vermoedelijk de oudste hond ter wereld, is niet meer. De Australische herder is op dertigjarige leeftijd in haar vertrouwde mand overleden.

Baasje Brian McLaren, een melkveehouder in het Australische plekje Woolsthorpe, gaf in 'The Weekly Times' mee dat het dier overleden was. Dat blad wijdde eind vorig jaar nog een groot artikel aan de bejaarde teef. Hoewel ze blind en doof was, maakte ze tot vorige week nog dagelijks een ommetje.

Verdrietig
"Maggie was dertig, maar wandelde nog geregeld van de melkschuur naar het kantoor. Onderweg gromde ze naar de katten en zo. Maar de laatste dagen ging ze ineens hard achteruit. Gisteren, toen ik naar huis ging om te lunchen, zei ik het al: ze heeft niet lang meer. Ik ben verdrietig maar ook blij dat ze op deze manier heengegaan is", zei McLaren.

Maggie, die in mensenjaren omgerekend twee eeuwen geleefd heeft, zal niet in het Guinness Book of Records komen. McLaren is de geboortepapieren kwijtgeraakt en weet alleen nog dat ze als puppy kwam toen zijn zoon net vier was geworden. Die is nu 34. Bluey, ook een Australische hond, blijft daarom officieel de oudste: 29 jaar en vijf maanden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'s Nachts eten: het komt vaker voor dan je denkt

's Nachts eten: het komt vaker voor dan je denkt

http://oi65.tinypic.com/ifvp1h.jpg

Je hebt verschillende soorten slapers: zij die rustig liggen te knorren, de luide snurkers, zij die praten in hun slaap en zij die ... beneden in de keuken te vinden zijn. Slaapeten is immers een vorm van slaapwandelen die veel vaker voorkomt dan gedacht.

Volgens recent onderzoek omvatten veel soorten slaapproblemen een vorm van nachtelijke eetbuien, al wordt er wel weinig over gesproken. Het is immers niet evident om toe te geven dat je 's ochtends wakker wordt tussen de etensresten, of dat je 's nachts de onweerstaanbare drang hebt om dat laatste stukje cake naar binnen te werken.

Twee groepen
Slaapeten kan vele vormen aannemen, maar er zijn twee veelvoorkomende groepen. De eerste vorm manifesteert als een vorm van slaapwandelen, waarbij men zich 's ochtends niets meer van de nachtelijke eetbui herinnert. De tweede is nieuwer, en kenmerkt zich vooral als een hardnekkig hongergevoel, waarbij mensen echter wel wakker zijn en zich maar al te goed bewust zijn van wat ze doen. De laatste jaren wordt die laatste ook gecategoriseerd als een echte eetstoornis.

Hardnekkig hongergevoel
We spreken van het 'nachtelijke eetsyndroom' als meer dan 25 procent van de dagelijkse calorieën na het avondeten worden geconsumeerd. Dat kan voor het slapengaan zijn, maar ook nadat je 's nachts wakker wordt. De drie belangrijkste symptomen zijn het gebrek aan honger 's morgens vroeg, de drang om 's avonds of 's nachts te eten, het gevoel dat je moét eten om weer in slaap te vallen, depressieve gevoelens en problemen om te slapen.

Oorzaak?
De oorzaak is niet duidelijk te bepalen, maar er wordt aangenomen dat dit syndroom te maken heeft met de biologische klok van ons lichaam. Onze interne klok bepaalt naast slaap ook het hongergevoel. Als dat goed functioneert en je in een goede fysieke en mentale gezondheid verkeert, regelmatig eet en goed slaapt, dan loopt dat allemaal gelijk. Daardoor voelen we ons hongerig wanneer het tijd is om te eten, en niet pas 's nachts. Als we echter niet goed slapen, dan kan die band tussen slaap en honger verstoord worden. Daardoor komt het 'nachtelijke eetsyndroom' vaker voor bij mensen die last hebben van slaapstoornissen.

Doordat je 's avonds of 's nachts zoveel eet, heb je bovendien 's ochtends geen honger meer, waardoor je steeds later zal eten. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht. Soms wordt ook het middagmaal overgeslagen, als 'compensatie' voor die nachtelijke eetbui. En dan heb je 's avonds net nog meer trek. Uiteindelijk kan dat controleverlies en die verschuiving van je eetritme ook leiden tot hardnekkige schuldgevoelens en een negatief zelfbeeld.

Wat doe je eraan?
* Ga op zoek naar de onderliggende oorzaak. Slaap je moeilijk? Een verstoord slaappatroon is namelijk de meest voorkomende oorzaak van het nachtelijk eetsyndroom. Ga langs bij een specialist, die zal je uitgebreid onderzoeken en eventueel een gepaste behandeling voorstellen.

* Probeer de slaap- en eetritmes weer te synchroniseren. Melatonine, lichttherapie en regelmatige tijdstippen om te eten en te slapen kunnen helpen om die biologische klok weer te herstellen en zo dat avondlijke hongergevoel te doen afnemen.

* Hou een strak voedingsschema aan. Drie maal daags een gezonde en gevarieerde maaltijd en af en toe een tussendoortje kunnen al helpen om dat hongergevoel te verminderen (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 kind op 5 groeit op in armoede

1 kind op 5 groeit op in armoede

http://static2.hln.be/static/photo/2016/5/13/9/20160419033038/media_xll_8587359.jpg

In ons land leven meer en meer kinderen in armoede. In 2014 groeide 18,8% van de Belgische kinderen op in een gezin waar het inkomen onder de armoedegrens lag. Tien jaar eerder was dat nog 'maar' 15,9%. Dat heeft de Algemene Directie Statistiek berekend.

Uit het jaarlijkse onderzoek bij meer dan 6.000 huishoudens blijkt ook dat 15,5% of ongeveer 1.700.000 Belgen in een gezin wonen waar het inkomen onder de armoededrempel valt. Een arme alleenstaande verdient minder dan 1.085 euro. Een ­gezin   -met twee volwassenen en twee kinderen - wordt ­beschouwd als arm als het maandelijkse inkomen onder 2.496 euro per maand ligt. In ­vergelijking met de andere ­Europese landen doet ons land het met 15,5 % nog niet zo slecht niet, want het Europese gemiddelde is 17,2%. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halve wereld zakt naar ons land af voor deze bloemenpracht

Halve wereld zakt naar ons land af voor deze bloemenpracht

http://static2.hln.be/static/photo/2016/3/6/4/20160418084006/media_xll_8584564.jpg

De aantrekkingskracht van de blauwe boshyacinten is allesbehalve tanende. Afgelopen weekend zakten opnieuw duizenden bezoekers uit binnen- én buitenland af naar het Hallerbos om de natuurpracht te bewonderen.

De bloei van de boshyacinten nadert stilaan het hoogtepunt. Het sprookjesachtige bloementapijt palmde in de voorbije dagen het Hallerbos helemaal in. Kenners verwachten dat de bloemen ook volgend weekend nog mooi zullen bloeien, zolang de hoge beuken in het bos niet te snel bladeren krijgen. De boshyacinten hebben namelijk zon nodig om te schitteren.

Het voorbije weekend was het alvast enorm druk in het bos. Niet alleen landgenoten kwamen van de bloemenpracht genieten, ook Japanners, Amerikanen, Britten, Italianen, Duitsers en Nederlanders zakten speciaal voor de boshyacinten naar het Hallerbos af. (br.hln)


» Reageer (0)
17-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Deze 6 dingen poets je beter niet

 Deze 6 dingen poets je beter niet

http://oi67.tinypic.com/zwfi9l.jpg

 

1. De spiegels

Ben jij zo iemand die bij iedere vingerafdruk de spiegel weer afveegt? Toch maar beter niet doen. Natuurlijk mag je af en toe de spray bovenhalen, maar niet te veel. Anders kan het namelijk gebeuren dat vocht van de spray achter de spiegel belandt en zo de lijm aantast.

2. Kleren met vlekken

Extra veel wasmiddel bij je kleren zorgt er niet voor dat je outfits stralend wit tevoorschijn zullen komen. Integendeel, wanneer we te veel wasmiddel gebruiken, wast het net niet goed meer uit. Bovendien kan het ervoor zorgen dat stoffen verstikt worden, waardoor vlekken minder makkelijk te verwijderen zijn. Gewoon de instructies lezen op het wasmiddel en die nauwgezet opvolgen is meer dan genoeg.

3. De salontafel

Ook al is het aangewezen om de salontafel af en toe van een poetsbeurt te voorzien, dat hoeft lang niet zo veel als je dacht. En al helemaal niet als je niet veel tijd hebt. Als je het klusje snel-snel moet afwerken, heb je vaak niet veel ruimte meer om alles goed droog en glad te wrijven, waardoor er een vettig laagje achterblijft en al die moeite voor niets geweest is.

4. De parketvloer

Let op dat je een houten vloer niet te veel met water schoonmaakt. Een beetje water af en toe is prima, maar teveel kan ervoor zorgen dat het tussen de kiertjes en spleetjes door sijpelt en het hout zo beschadigt.

5. Te veel stofzuigen

We snappen het helemaal, de stofzuiger is je beste vriend als je een hond, kat of gewoon kinderen in huis hebt. Maar neem het ding niet vast iedere keer dat je een haar ziet liggen, want die kunnen verstrikt raken in de buis van de stofzuiger. Voor lange haren gebruik je beter een gewone borstel. Korte dierenharen kunnen dan weer wel perfect met de stofzuiger.

6. Extra wasverzachter

Zijn die handdoeken lang niet meer zo babyzacht als vroeger? Helaas, extra wasverzachter zal het probleem niet oplossen. Integendeel, te veel van het product maakt de stoffen stijf en ruw, of net vettig waardoor ze niet goed meer absorberen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat wordt doorboord met 30 kogels, maar overleeft

Kat wordt doorboord met 30 kogels, maar overleeft

http://static2.hln.be/static/photo/2016/2/6/8/20160416002439/media_l_8579243.jpg

Puss-Puss voor het incident

De driejarige kat Puss-Puss is door het oog van de naald gekropen. Het diertje liep 30 verschillende schotwonden op, maar heeft het incident op miraculeuze wijze overleefd.

Eerder deze maand werd Puss-Puss teruggevonden nadat ze een week lang vermist was. Het dier sleepte zichzelf voort over de grond en zat helemaal onder het bloed. Puss-Puss werd in allerijl naar de dierenarts gebracht, waar uit röntgenfoto's bleek dat haar hele lichaam vol zat met pelletkogels.

Volgens inspecteurs van de dierenbescherming zal haar oog moeten verwijderd worden, maar voor het overige stelt ze het prima. "We waren gechoqueerd om te ontdekken dat Puss-Puss met zo'n gigantisch aantal pelletwonden over haar hele lichaam en hoofd was bedekt. Eén kogel zat in haar poot, waardoor het moeilijk werd om te wandelen. Een andere kogel zat in haar oog en zorgde ervoor dat haar netvlies was losgekomen," vertelt inspecteur Adam Jones. "De dierenarts zei dat twee kogels haar ruggegraat op een haar na gemist hebben en het is een wonder dat ze het overleefd heeft."

Eigenaar Doug Taw vraagt zich af welke onmensen een onschuldig dier op die manier kunnen folteren. "We hoorden een paar geweerschoten, maar konden ons aanvankelijk niet voorstellen dat het iets met Puss-Puss te maken kon hebben. Toen vonden we haar verstopt onder een auto, bang en gewond. Ze liep weg en een week lang konden we haar niet vinden. Ik werd gek van ongerustheid. Uiteindelijk sleepte ze zich in een verschrikkelijke toestand weer naar huis en brachten we haar in allerijl naar de dierenarts. Het breekt mijn hart om haar in zo'n ellendige toestand te zien en ik ben van streek dat ze nu haar oog zal verliezen."

De politie is nog op zoek naar de schutter. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mouth & MacNeal - How do you do


Mouth & MacNeal - How do you do

Klik op de foto om hun te beluisteren






Mouth & MacNeal was een zangduo dat bestond uit Willem Duyn (ook wel bekend als Big Mouth) en Maggie MacNeal (echte naam: Sjoukje van 't Spijker, na haar huwelijk bekend als Sjoukje Smit). Ze traden samen op in de periode 1971 tot 1974. Mouth & MacNeal scoorden in Nederland zeven top 10 hits, waaronder twee nummer één-hits: How do you do en Hello-A.

Ook buiten Nederland was het duo succesvol. Het scoorde in heel Europa grote hits en zelfs in de Verenigde Staten bereikte How do you do een top 10-notering en een verkoop van meer dan een miljoen exemplaren. Dit resulteerde in een gouden plaat. In maart 1974 deden Mouth & MacNeal mee aan het prestigieuze songfestival van San Remo. Het nummer Ah l’amore werd er elfde. Toen Mouth & MacNeal in 1974 mee deden aan het Eurovisiesongfestival 1974 behaalden zij achter ABBA en Gigliola Cinquetti een derde plaats met I see a star. Ook dit nummer werd een grote hit in Europa met een nummer 8-notering in Engeland. Vele tours volgden met grote namen als Mud, The Sweet en Middle of the road. Na vele zilveren, gouden, platina platen en allerlei andere internationale prijzen, waaronder een Edison en de Gouden Leeuw, viel het duo eind 1974 uit elkaar.

Sinds november 2008 treedt Mouth & MacNeal weer op, maar nu met Arie Ribbens als vervanger van de oorspronkelijke Mouth, Willem Duyn die in 2004 overleed.

Op 21 maart 2012 verscheen de biografie 'Duo Tegen Wil En Dank' geschreven door voormalig Fanclub voorzitter Roel Smit. In het boek wordt onthuld dat de relatie tussen Duyn en Smit niet alleen puur zakelijk was, maar dat de twee elkaar totaal niet konden zien of luchten


» Reageer (0)
16-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappers ontrafelen mysterie Nazcagaten in Peru

Wetenschappers ontrafelen mysterie Nazcagaten in Peru

http://static2.hln.be/static/photo/2016/14/9/8/20160416150139/media_xll_8580623.jpg

Wetenschappers hebben met behulp van satellietbeelden het mysterie van een reeks eeuwenoude unieke structuren in het zuiden van Peru ontrafeld. De diepe spiraalvormige gaten in de Nazcawoestijn, vlakbij de beroemde Nazcalijnen, zouden deel uitmaken van een ingenieus watervoorzieningssysteem. Dat maakte de BBC bekend.

Het gebied is vooral bekend voor de Nazcalijnen, gigantische figuren van mensen, dieren en planten die werden aangebracht in de woestijn. Maar de lijnen zijn niet het enige bewijs van de Nazcabeschaving, die er van 200 voor tot 600 na Christus leefde.

Het gebied herbergt ook een reeks spiraalvormige, met stenen afgeboorde gaten, gekend als 'puquios'. Al lang werd aangenomen dat het ondergrondse aquaducten zijn, maar verder was er weinig over geweten.

Ingenieus systeem

Een team van Italiaanse onderzoekers denkt nu de antwoorden gevonden te hebben op basis van satellietbeelden. De 'puquios' zouden deel uitmaken van een ingenieus systeem om grondwater naar boven te halen. Onder de gaten bevonden zich kanalen. Via de spiraalvormen werd er wind in die kanalen gevoerd waardoor het ondergrondse water afgevoerd werd naar de plek waar het nodig was.

"De 'puquios' waren het meest ambitieuze hydraulische project in het gebied", zegt onderzoeker Rosa Lasaponara aan de BBC. "Door de toegang tot een onuitputtelijke watervoorraad maakte het systeem het mogelijk landbouw te bedrijven op een van de droogste plaatsen ter wereld."

Ook de Nazcalijnen, enorm populair bij toeristen, hebben volgens de onderzoekers vermoedelijk te maken met de aanwezigheid van water. Een recente theorie stelt inderdaad dat de lijnen samen een kaart vormen die de locaties van de 'puquios' aanwijst.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avocado nog hard? Zo laat je hem rijpen in 10 minuten

Avocado nog hard? Zo laat je hem rijpen in 10 minuten

http://static1.hln.be/static/photo/2016/12/10/11/20160415143944/media_xll_8577581.jpg

We zien jullie graag hoor, lekkere avocado's, alleen jammer dat jullie nooit rijp genoeg zijn op het moment dat wij net een pittige guacamole willen maken. Maar voor elk probleem is er een oplossing, en met dit trucje is jouw avocado in 10 minuten (!) instant rijp. Die fortuinen die je normaal spendeert aan "eetklare" avocado's in de supermarkt, kan je voortaan in iets anders investeren. Graag gedaan.

Alles wat je nodig hebt voor zachte, rijpe avocado is bakpapier, zilverpapier, een oven en een ijskast.

1. Rol je ongepelde avocado in zilverpapier, en leg het op het bakpapier in de oven.

2. Zet je oven op 95° en laat de vrucht een tiental minuten op de bakplaat liggen tot de avocado zacht is. 

3. Neem dan de vrucht uit de oven en leg even in de ijskast om af te koelen. Je kan het zilverpapier daarvoor al verwijderen (maar opgelet, want: een oven is warm, naar het schijnt).

Een beetje wetenschap
Toch nog wat argwanend tegenover dit trucje? Dan is het leuk om te weten dat deze hack niet zomaar het resultaat van veel uitproberen (en mislukken) is, maar dat er zelfs een wetenschappelijke verklaring voor bestaat. Alle avocado's produceren van nature ethyleen, een gas dat ervoor zorgt dat ze rijpen. Normaal gezien wordt dit gas traag en geleidelijk afgescheiden in een open ruimte, waardoor het dagen kan duren tot een avocado uit zichzelf zal rijpen. Dit trucje zorgt ervoor dat er zich meer ethyleen in grote concentraties rond de vrucht bevindt, waardoor het rijpingsproces plots heel snel lijkt te gaan. Et voila, die zachte, romige vrucht is helemaal klaar om in die lekkere guacamole van jou te duiken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lynyrd Skynyrd - Simple Man

Lynyrd Skynyrd - Simple Man

Klik op de foto om hem te beluisteren





Lynyrd Skynyrd is een Amerikaanse southern rockband, afkomstig uit Jacksonville, Florida. Lynyrd Skynyrd verwierf begin jaren 70 bekendheid onder het leiderschap van zanger en songwriter Ronnie Van Zant tot hij met enkele andere bandleden omkwam bij een vliegtuigongeluk op 20 oktober 1977.

Lynyrd Skynyrd was één van de meest toegejuichte southern-rockbands, hoewel die term toen nog niet was uitgevonden. Op 13 maart 2006 werd zij in de Rock and Roll Hall of Fame geïntroduceerd. De unieke 'triple-lead guitar' zorgde ervoor dat songs zoals Free Bird of Sweet Home Alabama nu nog bekendheid hebben. Lynyrd Skynyrd staat op de derde plaats van de top 100-gitaarsolo's aller tijden met Free Bird .

Leden van de band waren, naast zanger Ronnie Van Zant, onder meer de gitaristen Gary Rossington, Allen Collins, Ed King, en Steve Gaines, de bassist Leon Wilkeson, keyboardspeler Billy Powell, en de drummers Bob Burns en Artimus Pyle.

De band, die oorspronkelijk My Backyard heette, werd gevormd in Jacksonville in de zomer van 1964 door de jeugdvrienden Ronnie Van Zant, Allen Collins, Gary Rossington, Larry Junstrom (bas) en Bob Burns. Hun vroege invloeden waren Britse groepen zoals The Beatles, Free, The Yardbirds maar ook blues- en southern-bands als The Allman Brothers Band.

Tijdens de jaren 60 veranderde hun naam ettelijke malen; zo noemden de bandleden zich The Noble Five en One Percent. Ze speelden vaak in clubs en dancings in Jacksonville. Toen ze in 1968 een Battle of the Bands wonnen kregen ze hun eerste hits, waaronder Michelle en Need All My Friends. In 1970 werd de definitieve naam bedacht: Lynyrd Skynyrd, een verbastering van de naam van een gymleraar van enkele bandleden, Leonard Skinner.



» Reageer (0)
15-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo was je je haar (op de correcte manier)

Zo was je je haar (op de correcte manier)

http://static2.hln.be/static/photo/2016/2/7/3/20160415120016/media_xll_8577153.jpg

Elke dag of maximum een keer per week, veel shampoo of weinig... Als het op ons kapsel aankomt, bestaan er heel wat tegenstrijdige wastips. Daily Makeover contacteerde twee van New Yorks meest gerenommeerde kappers om de boel uit te klaren. Voor eens en altijd: dit is de correcte manier om je haar te wassen.

Hoe vaak je je haar moet wassen, hangt af van een aantal factoren. Je haartype bijvoorbeeld: mensen met droog haar of dik haar hoeven hun haar meestal iets minder vaak te wassen. Ook de producten die je gebruikt, en of die aangepast zijn aan jouw haartype, hebben hun invloed. Tenslotte spelen ook zaken als de kwaliteit van het water en je hormonale cyclus mee. Uiteindelijk kan niemand je een vaste regel geven; naarmate je je haar beter leert kennen, zal je vanzelf een routine vinden die bij je past. Maar in de douche is er wél een vaste manier om je haar te wassen zonder het te beschadigen:

1. Begin met te spoelen
Breng je producten niet aan op droog haar. Net zoals je wasmachine eerst weekt voor je waspoeder toe te voegen, maak je je haar ook best eerst helemaal nat. Het warme water zet de haarschacht als het ware 'open' zodat vuil en restjes product makkelijk weggespoeld kunnen worden en je haar de producten beter opneemt. Het water zal ook de olie losmaken van je hoofdhuid.

2. Conditioner eerst?
Dames (en heren natuurlijk) met lang haar brengen best eerst een dun laagje conditioner aan op de uiteinden om het daarna snel uit te spoelen. Het beschermt de fragiele punten tegen de iets hardere shampoo die erna komt.

3. Shampoo
Breng de shampoo niet zomaar op heel je haardos aan, maar begin met je hoofdhuid. Concentreer je daarbij op de huid aan je nek, omdat je vooral daar veel vuil en zweetrestjes krijgt. De rest van je haar kan je daarna mee inzepen met het schuim dat ontstaan is. De uiteinden worden veel minder vet, dus daar heb je minder product nodig. Een hoeveelheid ter grootte van een eurostuk is voldoende voor kort en halflang haar. Lang haar kan tot dubbel zoveel shampoo nodig hebben.

4. Wees voorzichtig
Hoe harder je wrijft, hoe meer kans je loopt om je haarschacht permanent te beschadigen, met gebroken punten en pluizig haar tot gevolg. Doe het zachtjes aan, met verticale bewegingen in plaats van ronde, zodat je haar niet in de knoop raakt.

5. Een keer wassen
Je hoort vaak dat je je haar moet wassen met shampoo, dan spoelen, en dan heel het proces nog een keer overdoen. Daar is echter helemaal geen reden voor. Tenzij je haar echt heel vuil is en de eerste shampoobeurt niet genoeg schuim opleverde, is een keer wassen voldoende. Shampoo haalt immers niet alleen het vuil en de olie uit je haar, het droogt het ook wat uit. Probeer dat tot een minimum te beperken.

6. Conditioner
Eens je alle restjes shampoo hebt uitgespoeld, kan je conditioner aanbrengen. Knijp eerst een groot deel van het water uit je haar en breng het product aan op het midden van je haar en de uiteinden. Vermijd de wortels: je hoofdhuid produceert voldoende olie en heeft geen hulp nodig. Laat je conditioner ook even inwerken als je de tijd hebt. Hoe langer je het product laat zitten, hoe beter het opgenomen wordt.

7. Koud water
Sluit ten slotte het ritueel af door je haar te spoelen met koud water. Zo wordt het buitenste laagje van de haarschacht afgesloten en zal het meer licht reflecteren. Een glanzende haardos is het resultaat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inky de octopus ontsnapt op spectaculaire wijze uit aquarium om terug te keren naar oceaan

Inky de octopus ontsnapt op spectaculaire wijze uit aquarium om terug te keren naar oceaan

http://static3.hln.be/static/photo/2016/7/6/10/20160415041136/media_xll_8576455.jpg

Inky de octopus, een populaire bewoner van het National Aquarium of New Zealand, is erin geslaagd om op indrukwekkende wijze aan zijn leven in gevangenschap te ontsnappen en te verdwijnen in de zee.

De ontsnapping van Inky klinkt als een scène uit 'Finding Nemo'. Medewerkers van het Aquarium geloven dat de inktvis 's nachts uit het aquarium is geklauterd nadat het deksel van de watertank per ongeluk wat bleef openstaan. Het dier gleed langs de watertank naar beneden en bewoog zich drie à vier meter over de vloer om via een 50 meter lange afvoerpijp in de oceaan te belanden.

"Toen we de volgende ochtend toekwamen en zagen dat de tank leeg was, was ik echt verrast," vertelt Rob Yarrell, manager van het Aquarium. "De medewerkers en ikzelf zijn behoorlijk droevig. Maar ja, dat is Inky, hij is altijd een beetje een verrassingsoctopus geweest." "Ik denk niet dat hij hier ongelukkig was, of eenzaam, want octopussen zijn solitair. Maar hij is zo'n nieuwsgierige jongen. Hij zou willen weten wat er buiten gebeurt. Dat is gewoon zijn persoonlijkheid," gaat hij verder.

Reiss Jenkinson, de uitbater van de tentoonstellingen in het Nationaal Aquarium, sluit alleszins uit dat de inktvis gestolen werd. "Ik begrijp het octopusgedrag heel goed," zegt hij. "Ik heb gezien hoe octopussen op boten door lenspompen zien kruipen. En de veiligheid hier is te streng voor iemand om Inky te stelen. En waarom zouden ze ook?"

Octopussen hebben geen beenderen en zijn in staat om zich door extreem nauwe ruimtes te wurmen. Ze staan er ook om bekend om heel intelligent te zijn en in staat om werktuigen te gebruiken.

Inky werd jaren geleden afgezet aan het Aquarium door een visser die de inktvis in een kreeftenval had gevonden. Volgens Yarrell was Inky, die ongeveer zo groot is als een rugbybal, een "buitengewoon intelligente" octopus. "Hij was erg aardig, heel nieuwsgierig en een populaire attractie hier." Het Aquarium gaat niet actief op zoek is naar een vervanger voor Inky. "Je weet nooit," zegt Yarrell. "Er is altijd een kans dat Inky terug naar huis komt." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstexpert Eric Turquin: Gevonden schilderij is authentieke Caravaggio

Kunstexpert Eric Turquin: "Gevonden schilderij is authentieke Caravaggio"

http://static0.hln.be/static/photo/2016/16/10/8/20160412153643/media_xll_8568503.jpg

Een schilderij dat in april 2014 werd gevonden in een zolder in het Franse Toulouse, is een authentiek werk van de Italiaanse schilder Michelangelo Merisi da Caravaggio (1571-1610). Dat heeft kunstexpert Eric Turquin vandaag gezegd op een persconferentie in Parijs.

"De specifieke lichtwerking en de energie van Caravaggio, zonder correcties en van een vaste hand, en de afgebeelde materie, wijzen erop dat het schilderij authentiek is", zegt Turquin. Hij voegt daaraan toe dat andere collega's misschien voorzichtiger zouden zijn in hun oordeel.

Het werk werd in april 2014 op de zolder van een huis in de regio Toulouse gevonden. De eigenaars stootten er per toeval op toen ze er een waterlek wilden herstellen. Het doek is een voorstelling van de Bijbelse figuren Judith en Holofernes en is geschilderd tussen 1600 en 1610.

Op 31 maart had het Franse ministerie van Cultuur het werk nog tegengehouden, toen de eigenaars een exportcertificaat aanvroegen. Het ministerie wilde dat het werk in Frankrijk bleef tot experts het doek onderzochten. (br.hln)


» Reageer (0)
14-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom hebben vrouwen sneller koude voeten en handen

Daarom hebben vrouwen sneller koude voeten en handen

http://static0.hln.be/static/photo/2016/8/8/10/20160413210631/media_xll_8572105.jpg

Koude handen en voeten, vrouwen hebben er opvallend meer last van dan mannen. En een recent Zwitsers onderzoek bevestigt dit verschijnsel nu ook: 31,1 procent van de dames heeft er erg veel last van, tegenover slechts 6,9 procent van de mannen. Maar hoe komt dat eigenlijk?

Vooral in bed valt het op dat heel wat dames vaak ijskoude voeten hebben, terwijl het niet eens winter is. Een Zwitserse onderzoek waaraan 1.810 mensen deelnamen, bewijst nu ook dat dames niet gewoon graag klagen, maar dat ze écht koudere handen en voeten hebben. Jonge en slanke vrouwen hebben er zelfs nog vaker last van.

Bloedvaten vernauwen sneller
Er zijn veel verschillende theorieën waarom vrouwen aan dit probleem lijden. De voornaamste is dat de bloedvaten in de handen en voeten van vrouwen sneller vernauwen als het koud is. De handen en voeten zijn de warmteregelaars en als de bloedvaten daar vernauwen, wordt de bloeddoorstroming in de rest van het lichaam vertraagd. Zo blijft je lijf zelf wel warm, maar de voeten en handen die koelen af.

Dikte van huid
Een andere verklaring betreft de dikte van de huid. De huid van de vrouwelijke voeten is dunner en beschikt over minder onderhuids vet. Dus blijft het moeilijk(er) ze warm te houden.

Zo blijven je handen en voeten warm(er)

1. Draag geen spannende schoenen
 De bloedsomloop is een unieke centrale verwarming van het lichaam. Het voorziet je lijf van warmte. Als je te strakke schoenen draagt, kan dit afgesneden worden.

2. Beweeg voldoende
Regelmatige lichaamsbeweging, of het nu een stevige wandeling, fietsen of lopen is, houdt het hart gezond, sterk en efficiënter om het bloed rond het lichaam te pompen.

3. Gebruik een warm badje
Als je heel koude voeten hebt, is het belangrijk deze niet te snel op te warmen. Een hete waterkruik of aanleunen tegen een verwarming zijn niet aan te raden, want dat kan zogenaamde wintertenen opleveren. Wél helpt het om je voeten en handen in een warm badje te steken. Dit zal je voeten en handen geleidelijk opwarmen.

4. Drink veel water
Een droge huid slaagt er niet in om een goede vochtbalans te handhaven. De warmte kan zo veel moeilijker behouden blijven, dus hydrateren is de boodschap. Met water maar ook met vochtinbrengende crèmes.

5. Draag natuurlijke sokken
Goedkope, synthetische vezels zijn zo nauw met elkaar verweven dat er geen lucht tussen kan. Natuurlijke wol en katoenen sokken hebben meer textuur vezels en zijn minder strak gebonden, dus regelen ze beter de warmtetoevoer rond de voeten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeroen Meus heeft gelijk: boter is zo slecht niet

Jeroen Meus heeft gelijk: boter is zo slecht niet

http://oi63.tinypic.com/2db1q39.jpg

Verzadigde vetten mogen terug op ons menu. Ze van je bord bannen vermindert het risico op hart- en vaatziekten namelijk toch niet, zo verzekeren Britse onderzoekers ons. Nochtans werd ons decennialang ingeprent dat we beter olijfolie gebruikten. Nu blijkt echter dat Jeroen Meus - die z'n hand er niet voor omdraait een stevige klont boter in de pan te mikken - het al die tijd bij het juiste eind had. Bij proefpersonen die een dieet met onverzadigde vetten volgden, was de sterftegraad als gevolg van hartkwalen zelfs groter dan bij degenen die hun klassieke menu aanhielden.

Voedingsexperts schrikken niet van deze nieuwe conclusies. "We zoeken altijd graag een schuldige. 'Goed eten' en 'slecht eten' klinkt nu eenmaal beter dan 'eet minder en ga wat vaker wandelen'."  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Simply Red - Holding back the years

Simply Red - Holding back the years

Om hem te beluisteren druk op de foto






Simply Red is een Britse band momenteel bestaande uit lead zanger Mick Hucknall (geboren in Denton, Greater Manchester, op 8 juni 1960) en verschillende achtergrond musici. De naam ('Simpelweg Rood') van de band komt deels van Hucknall's passie voor de voetbalclub Manchester United. De naam is ook een verwijzing naar Hucknall's krullerige rode haardos, als ook zijn politiek linkse voorkeur.

De originele bezetting van de band bestond uit Hucknall, Tony Bowers (basgitaar), Fritz McIntyre (keyboards), Tim Kellett (brass), Sylvan Richardson (gitaar) en Chris Joyce (drums).

De debuut single van de band was meteen een groot succes. Money's too tight to mention scoorde in 1985 in diverse Europese landen in de hitlijsten. In 1986 bereikte Holding Back the Years de nummer één positie in de VS, dat ze in 1989 nog eens herhaalden met hun cover versie van Harold Melvin & the Blue Notes' If you don't know me by now.

De band trad ook op met Tom Jones voor een track op zijn album uit 1999 Reload.

In 2005 brachten ze het album Simplified uit met daarop een verzameling van Simply Red klassiekers in een akoestische versie.

Een jaar later volgde het album Stay, met alleen maar nieuwe nummers.

In oktober 2007 maakte zanger Hucknall bekend dat Simply Red er na de tour in 2009 mee gaat stoppen. Hij gaf aan meer tijd voor een solocarrière te willen en vindt het na 25 jaar mooi geweest met Simply Red. The World And You Tonight wordt de laatst uitgebrachte single. Op zondag 18 november 2007 maakte Simply Red haar laatste optreden op TV in Nederland bij het programma 'Life And Cooking'.

Op 9 maart 2010 werd bekend gemaakt dat ze op 3 december 2010 voor een laatste keer naar Nederland in het Gelredome komen, als onderdeel van The Farewell Tour.


» Reageer (0)
13-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is het gevaarlijk om vervallen medicijnen te nemen?

Is het gevaarlijk om vervallen medicijnen te nemen?

http://static1.hln.be/static/photo/2016/8/16/9/20160413115644/media_xll_8570889.jpg

Het allergieseizoen is weer begonnen, maar het enige wat jij nog in je medicijnenkastje vindt is een doosje pillen tegen allergie uit 2012. Toch maar slikken, of beter niet?

Je zal niet onmiddellijk dood neervallen bij het nemen van een pilletje tegen hooikoorts dat vervallen is. Medicijnen bederven nu eenmaal op een andere manier als voedsel. Het actieve ingrediënt in medicatie breekt geleidelijk af, waardoor het kan dat jouw medicijn dat over datum is niet meer 100% effectief is. Of het nog veilig is om zo'n pil te slikken, hangt ervan af met welk soort medicatie je te maken hebt.

"Ten minste effectief tot"

Als een producent garandeert dat een medicijn 2 jaar zal werken, dan hoeft die enkel te testen of dat effectief zo zal zijn. Ze zijn niet verplicht om te testen wat er na die datum met het medicijn gebeurt. Die 2 jaar duidt dan op de optimale werking van je medicatie. Ook daarna zou het kunnen dat je medicijn nog werkt, maar mogelijk niet meer voor de volle honderd procent. Een rapport uit 2006 dat gepubliceerd werd in de Journal of Clinical Pharmalogy ontdekte dat 88% van de geteste medicijnen meer dan een jaar na de vervaldatum nog goed bleven, met een gemiddelde verlenging van 5 jaar. Natuurlijk is er een groot verschil tussen een vervallen hooikoortspil of anticonceptie die over datum is. Het is zeker niet de bedoeling om vervallen medicatie aan te moedigen, en met onderstaande producten respecteer je die datum best wel nauwkeurig.

Respecteer de vervaldatum

Neem je bepaalde medicatie op regelmatige basis die bijvoorbeeld zwangerschap moet voorkomen, je cholesterol onder controle houdt of op gevoelige delen zoals je ogen moeten aangebracht worden, dan is voorzichtigheid belangrijk. Respecteer dan zeker de vervaldatum. eMedExpert somt onderstaand lijstje medicatie op, waarbij je de houdbaarheidsdatum zeker moet respecteren. Twijfel je? Aarzel dan niet om je dokter te contacteren.

- Medicijnen tegen epilepsie
- Medicatie tegen tromboses, cholesterol of bloedstollingsproblemen
- Geneesmiddelen met nitroglycerine
- Medicatie tegen hart- en vaatziekten
- Medicatie om bloeddruk onder controle te houden
- Medicatie voor astma of ademhalingsproblemen
- Anticonceptiva
- Medicijnen bij schildklierproblemen
- Insuline
- Adrenaline
- Oogdruppels (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basisloon van 6.200 euro, VIP-restaurant, werken tot amper 58 jaar en toch staken luchtverkeersleiders

Basisloon van 6.200 euro, VIP-restaurant, werken tot amper 58 jaar en toch staken luchtverkeersleiders

http://static2.hln.be/static/photo/2016/7/1/2/20160413084758/media_xll_8570432.jpg

In heel het land en ver daarbuiten vind je nagenoeg niemand die begrip kan opbrengen voor de wilde staking van de luchtverkeersleiders van Belgocontrol waarmee ze de luchthaven van Zaventem lam leggen. Luchtverkeersleiders beginnen aan een loon van 6.200 euro en strijken gemiddeld maandelijks 12.000 euro op. Maar het blijkt onoverkomelijk voor hen dat hun prepensioenleeftijd opgetrokken wordt van 55 naar 58 jaar.

De job van luchtverkeersleider is erg gegeerd. Vorig jaar waren er maar liefst 3.500 gegadigden voor amper twaalf postjes. Niet alleen betaalt de belastingbetaler hun tweejarige opleiding van zo'n 50.000 euro, ze starten ook nog eens aan een niet onaardig loon van 6.200 euro bruto. Volgens De Tijd ligt hun gemiddelde loon zelfs op een riante 12.000 euro bruto. In sommige landen, zoals bij onze noorderburen, verdienen ze vaak meer dan ministers. Bovendien beschikken ze over een eigen hotel en een VIP-restaurant.

Toch staken ze. Het vliegverkeer op het nog rechtkrabbelende Brussels Airport werd gisteren en vandaag grondig verstoord, omdat de luchtverkeersleiders niet langer op 55-jarige leeftijd mogen thuisblijven, maar pas drie jaar later. Hun acties krijgen snoeiharde kritiek. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slecht nieuws voor Prada, goed nieuws voor jou!

Slecht nieuws voor Prada, goed nieuws voor jou!

http://static3.hln.be/static/photo/2016/18/1/10/20160413093610/media_xll_8570500.jpg

Het gaat niet goed met luxemerk Prada. Het modehuis kende het afgelopen jaar een historisch lage winstmarge en zet noodgedwongen een nieuwe koers uit. En die zou voor ons nog niet zo slecht kunnen uitpakken, want in de hoop de verkoopscijfers weer de hoogte in te jagen wil het merk een betaalbare handtassenlijn lanceren.

Naast het sluiten van enkele winkels, wil het merk dus vooral inzetten op handtassen die een minder exuberant prijskaartje hebben. "We werken hard om alle mogelijke prijsklassen op te vullen, er is een grote vraag naar vernieuwing" aldus marketing director Stefano Cantino.  "Ik hou niet van de term 'luxe'," leidde ook manager Carlo Mazzi de nieuwe koers in. "Onze nieuwe strategie voor de toekomst wordt 'waar voor je geld'."

Veelbelovende woorden, al is er wel één nadeel. Voor Prada betekent 'betaalbaar' prijzen tussen 1.200 euro en 1.400 euro. Als je je bedenkt dat je momenteel zo'n 2.500 euro neertelt voor een tas, is dit inderdaad een aanzienlijke verlaging. Maar eerlijk is eerlijk, betaalbaar zouden wij het nog altijd niet noemen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlegen loopt ze podium op. Dan vallen monden open wanneer ze songkeuze horen

Verlegen loopt ze podium op. Dan vallen monden open wanneer ze songkeuze horen

Klik op de foto om ze te beluisteren


Ze is amper twaalf jaar oud en verlegen. Maar wat de twaalfjarige Beau Dermott presteert tijdens de audities van Britain's Got Talent hebben er haar nog niet veel voorgedaan. Kippenvel en tranen. De tiener laat bij iedereen de haren rechtstaan. Wanneer het meisje aan de jury vertelt dat ze het aartsmoeilijke nummer 'Defying Gravity' uit de musical 'Wicked' gaat zingen, is iedereen eeder sceptisch. Dat schrikt Beau echter helemaal niet af. Vanaf de eerste noot blaast ze iedereen omver met haar waanzinnige stem. Het publiek luistert met ingehouden adem en trakeert haar op een staande ovatie.

De gouden buzzer die haar een rechtstreeks ticket oplevert voor de halve finales, kan dan ook niet uitblijven. Is de winnares van Britain's Got Talent al bekend?

» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!