Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




09-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donald J. Trump wordt 45ste president van Verenigde Staten

Donald J. Trump wordt 45ste president van Verenigde Staten

http://oi66.tinypic.com/20uxuad.jpg

Donald Trump wordt de 45e president van de Verenigde Staten. In zijn overwinningsspeech heeft hij zijn aanhangers toegesproken. Opvallend daarin: de mildere toon die hij meteen aansloeg.

Donald Trump wordt de eerste Amerikaane president die eerder geen publiek ambt heeft bekleed of in het leger heeft gediend. Hij begon zijn overwinningsspeech met Hillary Clinton te bedanken.

"Ik heb net een telefoontje gekregen van minister Clinton", zei Trump. "Ze heeft ons gefeliciteerd met de overwinning. En ik heb haar gefeliciteerd met een hardbevochten campagne."

Trump bedankte Clinton zelfs voor haar jarenlange inzet voor de Verenigde Staten. Opvallend, nadat hij haar doorheen gans de campagne de gevangenis in wenste. "We zijn Clinton dankbaar om haar jarenlange inzet."

"Ik beloof de president voor alle Amerikanen te zijn"

Dan kwam hij met een boodschap aan de inwoners van de Verenigde Staten. "Ik zeg aan Democraten, Republikeinen en onafhankelijken. Het is tijd om nu samen te komen als één volk. Ik beloof dat ik de president zal zijn voor alle Amerikanen. Dat is belangrijk voor mij", zo klonk het. "Aan zij die mij niet gesteund hebben, reik ik de hand uit om te werken aan de eenmaking van dit land."

"Onze campagne was geen campagne, maar een beweging", ging Trump verder. "Van mensen die een betere toekomst willen voor zichzelf en hun families. Het is een beweging van mensen van verschillende achtergronden, culturen en religies. We zullen de Amerikaanse droom hernieuwen."

"Ik wil het enorme potentieel uit dit land halen", blikt hij nog vooruit. "Het wordt prachtig. De vergeten mannen en vrouwen van deze natie zullen niet langer vergeten worden. Wij gaan onze steden, ziekenhuizen, bruggen, wegen, ... heropbouwen. En we zullen daarmee miljoenen mensen tewerk stellen. En we zullen zorg dragen over onze veteranen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niks aan te geven, mevrouw? En vrouw opent tas met babykoala

"Niks aan te geven, mevrouw?" En vrouw opent tas met babykoala

http://static3.hln.be/static/photo/2016/2/5/6/20161107105528/media_xll_9255111.jpg

Een vrouw die door de politie van het Australische Queensland was aangehouden, sloeg de agenten met verstomming toen ze haar vroegen of ze iets aan te geven had. In een tas droeg ze een babykoala. De koala is een beschermd dier in Queensland.


De 50-jarige vrouw uit Brisbane werd gisteravond aangehouden, maar dat had niets met de inhoud van haar tas te maken.

"De agenten geloofden hun oren niet. Voorzichtig deden ze de ritssluiting van de tas open en troffen het prachtige dier aan", laat de politie weten. De vrouw beweerde dat ze het dier daags voordien op straat had gevonden, dat wordt nu onderzocht. Koala's zijn beschermde dieren en mogen dus niet als huisdier gehouden worden. Wie wilde diersoorten aantreft, heeft 72 uur de tijd om de dieren aan te geven.

De koala die de vrouw bij had, woog anderhalve kilo en was naar schatting zes maanden oud. Het dier was licht uitgedroogd maar voorts verkeerde het in goede gezondheid. De dierenbescherming doopte hem Alfred. (br.hln)


» Reageer (0)
08-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recordaantal aangespoelde zeehondjes opgevangen in Sea Life in Blankenberge

Recordaantal aangespoelde zeehondjes opgevangen in Sea Life in Blankenberge

http://static0.hln.be/static/photo/2016/2/13/2/20161108170134/media_xll_9261647.jpg

Er zijn dit jaar al 34 aangespoelde zeehondenpups opgevangen in het opvangcentrum Sea Life in Blankenberge. Dat is een absoluut record, meldt het attractiepark en opvangcentrum.

Sea Life heeft met 34 zeehondenpups een absoluut record beet. En het jaar is nog niet ten einde want vanaf december worden de eerste grijze zeehondenpups alweer verwacht. Het aantal kan dus nog fors oplopen. Het vorige record dateert al van 2006, toen er 29 pups werden binnengebracht. Gemiddeld schommelt het aantal rond de twintig zeehondenjongen per jaar.

Opvallend is dat er afgelopen weekend nog drie zeehondenpups aanspoelden. Ze kampen allemaal met een longontsteking en longwormen. "Het hoge cijfer toont aan dat de populaties opnieuw aansterken. Er is zeker geen tekort aan voedsel, anders zouden we magere pups binnen krijgen. Maar het zijn allemaal jonge zeehonden op gewicht, die ziek zijn", aldus hoofdverzorger Manu Potin. Er verblijven op dit moment dertien pups in het opvangcentrum. Op zaterdag 3 december worden vijf zeehonden weer vrijgelaten in Blankenberge.

Het opvangcentrum zat dit jaar bijna constant vol. Normaal worden de rustige periodes gebruikt om de quarantaines te poetsen, maar dit jaar is er nog geen enkele quarantaine vrij geweest. "Het zorgt ook voor een meerkost. We hebben nu bijna iedere maand dubbel zo veel vis nodig. We worden niet gefinancierd, maar we willen dit blijven doen", aldus Potin. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderbroek van Hitlers vrouw fel gegeerd op veiling

Onderbroek van Hitlers vrouw fel gegeerd op veiling

http://static0.hln.be/static/photo/2016/1/14/1/20161108075738/media_xll_9259081.jpg

Een lilakleurige onderbroek van Eva Braun, de maîtresse en later de vrouw van Adolf Hitler, heeft op een veiling ruim 3.250 euro gehaald. De slip maakte deel uit van een collectie persoonlijke spullen van Braun die in het Engelse Malvern onder de hamer ging.

Bij veilinghuis Phillip Serrell wrijven ze zich in de handen. De slip, met de initialen van Eva Braun erop geborduurd, werd geschat op 450 euro. De anonieme koper had er dus flink wat meer geld voor over.

De onderbroek werd op het einde van de Tweede Wereldoorlog gevonden door een Amerikaanse militair in een verlaten bunker in het Platterhof Hotel. Dit hotel ligt in de buurt van de Berghof. Dit was het woonhuis van de Duitse dictator op de Obersalzberg in Beieren. Het stuk ondergoed vond zijn weg naar een Britse verzamelaar van oorlogsmemorabilia, die het nu van de hand deed op de veiling.

Eva Braun was de maîtresse en - op het allerlaatst - echtgenote van Adolf Hitler. Dit was een van de best bewaarde geheimen van nazi-Duitsland. Hitler en Braun traden op 29 april, één dag voor hun gemeenschappelijke zelfmoord, in het huwelijk. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf manieren om meer calorieën te verbranden

Vijf manieren om meer calorieën te verbranden

http://static2.hln.be/static/photo/2016/12/9/4/20161107103948/media_xll_9255064.jpg

Ah, ons metabolisme. Het is een mechanisme waar we nog lang niet alles over weten, maar de grote lijnen zijn bekend: hoe hoger het is, hoe meer kcal je verbrandt. We weten ook al dat het grotendeels genetisch bepaald is, maar er zijn wel degelijk dingen die je kan doen om je metabolisme een handje te helpen:

1. Maak je dieet niet te streng
Wie minder kcal per dag verorbert dan de dagelijks aangeraden hoeveelheid, zal gewicht verliezen. Beperk dit aantal echter niet te veel, want dat vertraagt je metabolisme net. De algemene regel is: knip bij je calorie-inname maximum 500 kcal per dag weg. Wil je sneller afvallen, vul je de rest het beste aan met sporten.

2. Vermijd stress
Stress is een van de gevaarlijkste ziektes van deze tijd. Niet alleen loop je bij de chronische vorm meer kans op hart- en vaatziekten, maar het is ook slecht voor je metabolisme. Een studie aan de universiteit van Florida kon vaststellen dat vrouwen met veel stress gemiddeld 104 kcal minder verbrandden na een vetrijke maaltijd dan dames zonder al te veel stress.

3. Wisselend vasten
Langdurig vasten is nooit aan te raden, maar afwisselend vasten blijkt wel voordelen te hebben. Een studie aan de universiteit van Chicago stelt het volgende voor: eet een dag zonder beperkingen (maar doe natuurlijk niet al te gek) en wissel dan af met een dag van ongeveer 500 kcal. De proefpersonen verloren gewicht zonder hun metabolisme te vertragen, en hadden na een paar dagen wennen ook geen hongergevoel. Wil je het zelf proberen? Vraag dan eerst wel toestemming aan je dokter.

4. Doe aan gewichtheffen
Duursporten zijn prima om je aantal kcal te verkleinen, maar daarnaast verbrandt spiermassa net het meeste vet. Regelmatig aan gewichtheffen doen om je spieren op te bouwen, is dus geen slecht idee. En dat hoeft helemaal niet intensief te zijn: onderzoek heeft uitgewezen dat de oefeningen traag uitvoeren en voldoende rusten tussendoor beter is voor je spiergroei.

5. Eet je koolhydraten 's avonds
Laat je koolhydraten (denk aan pasta, brood en rijst) niet volledig weg uit je voedingsschema, maar bewaar ze voor het avondmaal. Een onderzoek uit 2014 kon vaststellen dat mensen 's middags meer kcal verbrandden als ze hun carbs 's avonds aten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is nu écht de pijnlijkste plek voor een tattoo?

Wat is nu écht de pijnlijkste plek voor een tattoo?

http://static1.hln.be/static/photo/2016/18/12/9/20161107144944/media_xll_9255849.jpg

Tatoeages zijn niet voor iedereen, maar als je er eentje overweegt, dan doe je er goed aan dit artikel te lezen. De handige illustratie hieronder vertelt je namelijk precies welke plek het meeste pijn doet en waar je er amper iets van voelt.

Zo valt op dat een tatoeage laten zetten in de armplooi, oksels, ribben, schaamstreek en de knieholte ondraaglijk veel pijn doet. De bovenkant van de borst, armen en benen voel je dan weer 'amper'. Al hangt dit natuurlijk wel af van persoon tot persoon. Sommige mensen ervaren nu eenmaal sneller en meer pijn dan anderen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berlin - Take my breath away

Berlin - Take my breath away

Klik op de foto om haar te beluisteren






Berlin was een popgroep die vooral bekend werd van de hit Take My Breath Away uit 1986. Dit lied, afkomstig van de soundtrack van de film Top Gun werd in veel landen, waaronder Nederland, een nummer 1-hit. Een andere hit die de groep scoorde was Like flames. De kernleden waren Terri Nunn (zang), John Crawford (keyboards) en David Diamond (keyboards).

» Reageer (0)
07-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie draagt het beter: Paris Hilton en Kate Middleton gespot in dezelfde jurk

Wie draagt het beter: Paris Hilton en Kate Middleton gespot in dezelfde jurk

http://static1.hln.be/static/photo/2016/8/13/2/20161107142754/media_xll_9255782.jpg

De Amerikaanse starlet Paris Hilton en de hertogin van Cambridge Kate Middleton moeten zowat elkaars tegenpolen zijn. De ene leidt een wild leven met veel drank en drugs, de andere is lid van de Koninklijke familie. En toch werden de twee gespot in dezelfde jurk. Kijk maar mee en laat ons weten wie het beter draagt!

De jurk in kwestie is van het populaire merk Self-Portrait en bestaat uit een wit kanten bovenstuk en een lange witte rok daar aan vast. De witte versie lijkt overal uitverkocht te zijn, maar hetzelfde model met een rode rok is wel nog te koop op de site van het Britse label. De jurk kost zo'n 360 euro.

Paris droeg de jurk vorige week naar het amFAR Gala in Los Angeles. Een week later werd Kate gespot in de jurk op de première van A Street Cat Named Bob in Londen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geestelijke vader van Nero, Marc Sleen (93), overleden

Geestelijke vader van Nero, Marc Sleen (93), overleden

http://static3.hln.be/static/photo/2016/1/2/1/20161107104917/media_xll_9255091.jpg

Vlaams striptekenaar Marc Sleen, de geestelijke vader van Nero, is overleden. Hij is 93 jaar geworden

Marc Sleen werd op 30 december 1922 als Marcel Neels geboren in Gentbrugge. Als kind verslond Sleen boeken en tekende hij enorm graag. Alles krabbelde hij vol.

In 1944 ging hij aan de slag als cartoonist bij De Standaard. Zijn bekendste werk is vanzelfsprekend 'De Avonturen van Nero en co', dat in 1947 het levenslicht zag. Verder was hij ook de tekenaar en scenarist van andere populaire stripreeksen als 'De Lustige Kapoentjes', Piet Fluwijn en Bolleke' en Doris Dobbel'.

Volgens zijn familie is de striptekenaar thuis "vredevol en waardig ingeslapen", zo meldt VTM Nieuws. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit meisje verovert wereldwijd harten: Down is niet eng, het is net leuk

Dit meisje verovert wereldwijd harten: "Down is niet eng, het is net leuk"

http://static0.hln.be/static/photo/2016/4/5/11/20161107070430/media_xll_9254771.jpg

Er bestaan heel wat vooroordelen over mensen met het syndroom van Down. Maar de zevenjarige Sofia heeft die allemaal ontkracht in een schattig filmpje waarin ze uitlegt hoe het voelt om met deze aandoening te leven.

Mama Jennifer Sanchez deelde het filmpje vorige maand via social media naar aanleiding van Down Syndrome Awareness Month. Sindsdien gingen de beelden een eigen leven leiden en zijn mensen van over de hele wereld fan van deze spring-in-'t-veld.

In het filmpje zegt de Sofia heel trots: "Het is niet eng om met het syndroom van Down te leven, het is opwindend." Op de vraag wat Down is, antwoordt ze heel duidelijk: "Dat zit in het bloed." Maakt dit je bloed dan speciaal, wilde mama nog weten? Waarop Sofia volmondig "Yeah" zegt. "En het is opwindend, want ik mag naar Disneyland." 

Sinds haar mama het filmpje online zetten, werd het al meer dan zes miljoen keer bekeken. En Sofia werd meteen uitgeroepen tot het schattigste meisje ooit op social media.

Nochtans kende Sofia's leven een moeilijke start. Ze werd in Oekraïne geboren en leefde tot haar 16 maanden in een opvangtehuis. Tot Jennifer en haar partner zo vertederd waren door haar foto dat ze besloten het meisje te adopteren. Hun zoon Joaquin (8) heeft dezelfde genetische aandoening.

Mama Jennifer was erg ontroerd door de vele positieve reacties die ze kreeg op het filmpje. "Ik besefte plots dat mensen niet vaak genoeg horen van iemand met een beperking dat ook zij zich goed voelen in hun vel kunnen voelen." (br.hln)


» Reageer (0)
06-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eddie Vedder - Guaranteed

Eddie Vedder - Guaranteed

Klik op de foto om hem te beluisteren






Eddie Vedder, geboren als Edward Louis Severson III (Evanston, Illinois, 23 december 1964),is een Amerikaans musicus en singer-songwriter. Hij is leadzanger en gitarist van de Amerikaanse rockband Pearl Jam. Vedder staat bekend om zijn "gouden bariton-stem" en wordt gezien als een icoon van de alternatieve rock.

Naast zijn activiteiten bij Pearl Jam is Vedder ook actief in andere muzikale projecten, waaronder diverse soundtracks en bijdrages aan albums van andere artiesten. In 2007 bracht hij zijn eerste soloalbum uit, welke diende als soundtrack voor de film Into the Wild. Zijn tweede album Ukelele Songs verscheen op 31 mei 2011.

Eddie Vedder is de zoon van Karen Lee Vedder en musicus Edward Louis Severson, Jr. De familie had zeven kinderen. Zijn ouders scheidden in 1965 toen Vedder een jaar oud was. Zijn moeder hertrouwde met advocaat Peter Mueller, waarna Vedder werd opgevoed met het idee dat Mueller zijn biologische vader was. Zijn aangenomen naam werd Edward Mueller.

Halverwege de jaren 70 verhuisde een gedeelte van de familie, inclusief Eddie, naar San Diego County, Californië. Tijdens deze jaren ging Vedder zich in muziek interesseren en bewonderde hij het album Quadrophenia van The Who uit 1973. Hij zei hierover: “Toen ik 15 of 16 jaar oud was… voelde ik me helemaal alleen… Ik was alleen, met uitzondering van muziek”. Zijn moeder en Peter Mueller scheidden een paar jaar later. Zijn moeder en broers verhuisden terug naar Illinois, maar Vedder bleef met zijn stiefvader in Californië zodat hij zijn middelbare school kon afmaken.

Pas na de scheiding hoorde Vedder dat Peter Mueller niet zijn biologische vader was. Vedder had zijn biologische vader als kind ontmoet, maar dacht dat Severson een oude vriend van zijn ouders was. Toen Vedder de waarheid ontdekte, was Severson al overleden aan multiple sclerose. Vedders slechte relatie met zijn stiefvader verslechterde nog meer. Eind jaren 80 schreef Vedder het nummer "Better Man", dat later een van de bekendste nummers van Pearl Jam zou worden. Tijdens een optreden met Pearl Jam in de jaren 90 verkondigde Vedder dat het nummer ging over "... the bastard that married my mom". Het nummer "Alive", Pearl Jams bekendste nummer, is gedeeltelijk te herleiden naar het verleden van Vedder zelf.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unieke verzameling van 25.000 (!) strips te koop

Unieke verzameling van 25.000 (!) strips te koop

http://static3.hln.be/static/photo/2016/18/3/11/20161103123410/media_xll_9242036.jpg

Tweedehandszaak Troc.com organiseert van 4 tot 6 november een 'Stripverhalenfestival'. Aanleiding is de verkoop van een unieke privécollectie met meer dan 25.000 strips, afkomstig van één verwoede verzamelaar.

De strips, alles samen een stapel van zowat 125 meter hoog, bevinden zich in in goede of in de meeste gevallen zelfs nieuwe staat. Er is voor elke stripliefhebber wat wils; De collectie bevat meer dan 100 reeksen van onder andere Jommeke, Kuifje, Suske en Wiske, Jerom, Bessy, De Kiekeboes, Bob Morane, Bakelandt, Nero, Rik Ringers, Piet Pieter en Bert Bibber, Storm, De Rode Ridder, Agent 212, FC De Kampioenen en nog zowat tientallen anderen.

De stripverzameling beslaat een periode van 10 jaar. Na het overlijden van de verzamelaar enkele maanden geleden, besloot zijn familie om een beroep te doen op de inboedelservice van Troc.com Sint-Niklaas. Daar deden ze er maar liefst 500 uren over om alles nauwgezet in te pakken, verhuizen, uit te pakken en inventariseren.

• Meer dan 25.000 strips
• Zo zijn er bijvoorbeeld meer dan 2.300 Suske en Wiske strips
• Enkele originele gesigneerde tekeningen
• Opeengestapeld zijn ze 125 meter hoog
• Als ze (in de lengte) naast elkaar worden gelegd, vormen ze een rij van 7,5 kilometer lang
• De collectie weegt meer dan 5.000 kilo

98 topstukken uit de stripverhaalcollectie - zoals onder meer zeldzamere exemplaren van Nero, Bakelandt, Piet Pienter en Rik Ringers - worden nog tot 6 november per opbod verkocht via 2dehands.be (referentie "stripverhaalcollectie").

De andere strips worden in de winkel uitgestald om dan tijdens een 'Stripverhalenfestival' aan de man gebracht te worden. Plaats van gebeuren: Singel 5, 9100 Sint-Niklaas. Op vrijdagavond 4 november om 20 uur start de verkoop en deze loopt door tot zondag 6 november om 17 uur.  (br.hln)



Zondag 6 november van 10.30 tot 17 uur


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit meer afwassen: het is oké om uit een vuile kop te drinken

Nooit meer afwassen: het is oké om uit een vuile kop te drinken

http://static3.hln.be/static/photo/2016/18/12/4/20161106100025/media_xll_9252619.jpg

In het kader van deze lazy sunday kunnen we alvast opstaan met goed nieuws: het is helemaal niet zo erg om koffie uit een vuile mok te drinken. Integendeel, het zou zelfs goed voor je zijn, zo klinkt het in Wall Street Journal.

Zij spraken met geneeskundeprofessor Jeffrey Starke. En Wat blijkt nu? Het is zelfs de meest hygiënische optie om je koffie gewoon over dat restje van gisterenavond te gieten. Al zijn daar wel twee voorwaarden aan: je moet er zeker van zijn dat jij de enige bent die van dit kopje drinkt, en je mag geen melk of suiker gebruiken. Die restjes zullen namelijk beginnen schimmelen.

 "Natuurlijk vind je bacteriën in een ongewassen koffiekopje," verklaart Starke. "Maar de overgrote meerderheid van die bacteriën komen van de persoon die de kop gebruikt heeft." Zelfs als je van de beker bent wanneer je ziek bent, is de kans miniem dat je jezelf besmet, legt hij uit. Virussen kunnen buiten ons lichaam namelijk niet lang overleven. Bovendien is die aangekoekte koffie een stuk hygiënischer dan je kop afwassen met een kantoorspons, die waarschijnlijk pas écht veel bacteriën bevat. Lekker niet afwassen dus. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Traveling Wilburys - End Of The Line

Traveling Wilburys - End Of The Line

Klik op de foto om ze te beluisteren







De Traveling Wilburys was een gelegenheidsband die in 1988 ontstond op initiatief van voormalig Beatle George Harrison. Naast Harrison bestond de supergroep uit Jeff Lynne, Roy Orbison, Tom Petty en Bob Dylan. De 'Wilburys' brachten twee cd's uit maar traden nooit op en gaven nauwelijks interviews.

De samenwerking ontstond toen Harrison zijn vrienden Lynne en Orbison uitnodigde om mee te werken aan de B-kant voor zijn single This is Love. Het was de bedoeling om het nummer op te nemen op een oude achtsporenrecorder van Dylan. Petty kwam in beeld omdat Harrison zijn gitaar bij hem had laten liggen. Platenmaatschappij Warner realiseerde zich dat het door de vijf opgenomen nummer Handle With Care te goed was om slechts als B-kantje te dienen en vroeg de gelegenheidsformatie om een album te maken. Harrison zou de band later in interviews een 'happy accident' noemen.

Het album Traveling Wilburys Vol. 1 werd in mei 1988 opgenomen in de studio van Dave Stewart in Hollywood. De nummers zijn grotendeels samen gecomponeerd en geschreven. Voor de opnames werden slechts tien dagen uitgetrokken omdat Dylan op het punt stond op tournee te gaan. Het album en de single Handle With Care kwamen uit in oktober 1988 en werden een wereldwijd succes. De groep presenteerde zich als zogenaamde familiegroep van halfbroers, zonen van de fictieve persoon Charles Truscott Wilbury sr. De samenwerking kwam echter nogal abrupt tot een eind toen Lefty Wilbury, oftewel Orbison, op 6 december 1988 aan een hartaanval overleed. In de videoclip van de tweede single van het album, End Of The Line, werd Orbison geëerd door tijdens het door hem gezongen gedeelte zijn gitaar in een schommelstoel in beeld te brengen, gevolgd door een foto van Orbison.

Eind 1989 was er speculatie dat Del Shannon als opvolger van Orbison toe zou treden tot de Traveling Wilburys. Hij werkte op dat moment met Jeff Lynne aan een comeback-album. De zelfmoord van Shannon in februari 1990 maakte echter een einde aan de geruchten. In juni 1990 werd de single Nobody's Child uitgebracht, als onderdeel van een liefdadigheidsproject voor Roemeense weeskinderen. In oktober van dat jaar volgde een tweede album, Traveling Wilburys Vol. 3. Het album is ruiger maar ook minder succesvol dan het eerste.

In 2007 verscheen een compilatie van de gelegenheidsband, bestaande uit de twee uitgebrachte cd's en een dvd met een documentaire over de totstandkoming van het eerste album en enkele videoclips.


» Reageer (0)
05-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amper zes jaar is hij, maar wonderkind Laurent mag nu al naar het middelbaar

Amper zes jaar is hij, maar wonderkind Laurent mag nu al naar het middelbaar

http://static2.hln.be/static/photo/2016/18/6/2/20161103195310/media_xll_9244487.jpg

Laurent Simons, een jongen uit Oostende van amper zes jaar oud die samen met zijn ouders in Amsterdam woont, is een echt wonderkind. Binnenkort begint hij zowaar aan de middelbare school. Jawel, een zesjarige in het middelbaar. "Hij gaat als een speer", vertelt papa Alexander Simons over zijn zoontje, die een IQ van minstens 145 heeft.

Laurent begon nochtans zoals elk ander kind gewoon aan de lagere school, maar die heeft de slimmerik inmiddels al bijna achter de rug. Weldra begint hij aan wat in Nederland het gymnasium heet, ongeveer vergelijkbaar met onze richting Latijn-Grieks.

Het ene leerjaar na het andere

Radio 1 belde met grote verbazing toch even met Alexander Simons, de papa van Laurent, voor wat meer informatie. Eerst en vooral de belangrijke vraag: hoe komt het dat zijn zoontje zo snel door het lagere onderwijs is gespurt?

"Hij is in principe normaal begonnen", vangt papa Alexander aan. "En toen is hij een jaartje vooruit gezet, en toen weer een jaartje... Vooral sinds januari vorig jaar verslindt hij het ene leerjaar na het andere, zonder moeite. Hij absorbeert de leerstof heel snel."

Met zowat alle leerstof van de lagere school doorlopen en met de handboeken van wiskunde van het eerste middelbaar onder de arm, blijft het razendsnel gaan. "Ook dat gaat als een speer. In amper twee maanden zit hij halverwege de leerstof van het eerste middelbaar."

Over enkele weken begint Laurent dan écht aan de middelbare school.

Tussen de pubers

Of dat niet vreemd is, een kindje van zes in een klas vol 13-jarige pubers? "Hij gaat er heel goed mee om", aldus zijn papa. "Op de een of andere manier aardt hij niet echt bij kinderen van zijn leeftijd." Bij leeftijdsgenootjes zou hij zelfs meer frustraties oplopen, stelt vader Simons. "Want is het wel gezond om een slim kind samen te steken met minder slimme kinderen? Dat is alsof je een gezond iemand in een gekkenhuis zet, terwijl die daar niet hoeft te zitten. Ik denk dat die daar meer gefrustreerd zou zijn."

Harry Potter, Stanford-universiteit

Ondanks alles is Laurent toch ook een kind zoals een ander, aldus zijn papa. "Hij is dol op Harry Potter, stripverhalen en computerspelletjes." Maar aan de andere kant toch ook weer écht niet, want die kleine, slimme Laurent volgt ook wel eens een zomercursus van de Amerikaanse Stanford-universiteit of van een Zwitsere eliteschool. Dat heb je dan met een toegeschreven IQ van minstens 145, waar hij vermoedelijk zelfs ver boven zit.

"Naar de universiteit? Dan gaan we mee"

En wat volgt nog in de nabije toekomst? Op naar de universiteit dan maar? Als Laurent daar binnen een jaar of twee rijp voor blijkt te zijn, "dan gaan we mee, natuurlijk", aldus zijn papa. "Je kan een kind niet alleen naar de universiteitsbanken laten gaan."

Maar zover kijkt vader Simons liever niet. "Misschien ook beter, dan maak ik me minder zorgen. We laten hem zijn gang gaan. Als hij maar gelukkig is." (br.hln)


» Reageer (0)
04-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.R.E.M. - The One I Love

R.E.M. - The One I Love

Klik op de foto om hun te beluisteren






R.E.M. is een college rock-band die in 1980 in Athens, Georgia (Verenigde Staten) werd opgericht.


» Reageer (0)
03-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom zijn raskatten eigenlijk zo duur?

Waarom zijn raskatten eigenlijk zo duur?

http://static3.hln.be/static/photo/2016/10/10/7/20161102124721/media_xll_9237487.jpg

Je wil al een tijdje een kitten adopteren. Niets zo gezellig als 's avonds samen op de bank genieten van een nieuwe aflevering van De Slimste Mens terwijl er zo'n donshoopje op je schoot ligt te knorren. Natuurlijk kan je naar het asiel gaan, maar heel wat mensen kiezen ervoor om een raskat in huis te halen, ook al kost dat een rib uit hun lijf. Maar wat maakt raskatten eigenlijk zo duur?

Vijfhonderd tot zelfs negenhonderd euro, het is eerder regel dan uitzondering voor een raskatje. Maar hoe komt dat eigenlijik, terwijl een kittentje uit het asiel doorgaans quasi gratis is?

Opvoeding en dierenarts

Allereerst hebben fokkers heel wat verantwoordelijkheid. Waar kittens doorgaans al op jonge leeftijd naar het asiel gebracht worden, verlaten raskatten het nestje pas op 12 à 14 weken. Dat wil zeggen dat het katje in tussentijd door de fokker verzorgd moet worden. En dat betekent niet alleen eten, maar ook inentingen, dierenartscontroles en natuurlijk ook de sterilisatie- of castratiekosten, aangezien de Belgische wetgeving dit tegenwoordig verplicht. Zo kom je toch al snel aan een paar honderd euro kosten per kitten uit.

Kittens maken

Bovendien werden die kittens - helaas - niet door de ooievaar gebracht. Vaak gaat de moederpoes op 'date' met een uitgekozen dekkater. Die dekkater doet dat uiteraard niet gratis. Voor zo'n poes op dekking gaat, heeft de fokker dus een bedrag tussen de 200 en 600 euro neergeteld. Tel daar nog bij dat een dekking niet altijd van de eerste keer lukt, en dan weet je dat dit een behoorlijk prijskaartje met zich meebrengt.

Gezonde mama en papa

Als je een raskat koopt, dan wil je er zeker van zijn dat je een gezond beestje in huis haalt. Helaas zijn er heel wat erfelijke ziektes in omloop. Een goede fokker laat mama- en papakat dan ook op regelmatige basis testen op verschillende genetische ziektes. En uiteraard zijn die testen en dierenartskosten allesbehalve gratis. Daarnaast krijg je bij iedere raskat ook een stamboom mee, en ook dat kost geld.

Time is money

Kittens grootbrengen is geen sinecure. Goede fokkers steken dan ook heel wat tijd en geld in het opvoeden van de kleintjes. Van dure warmtelampen en mandjes tot speelgoed en een zorgvuldig samengesteld kittenpakket voor de kopers. Verder nemen velen onder hen de eerste weken ook vakantie, speciaal om van het kleintje een goed gesocialiseerde kat te maken die niet mensenschuw is en snel bij je thuis zal aarden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bejaarden moeten in wel meer Nederlandse verpleeghuizen plas ophouden

Bejaarden moeten in wel meer Nederlandse verpleeghuizen plas ophouden

http://static3.hln.be/static/photo/2016/8/9/2/20161103081911/media_xll_9241532.jpg

Er zijn veel meer verpleeghuizen in Nederland waar bewoners niet naar het toilet kunnen als ze dat willen. Ze moeten hun plas een paar uur ophouden of krijgen een luier om, ook als ze niet incontinent zijn. Dat zeggen FNV Zorg en Patiëntenfederatie Nederland vandaag in het Algemeen Dagblad.

Woensdag werd bekend dat bewoners van verpleeghuis Grootenhoek in Hellevoetsluis (ten zuiden van Rotterdam) maar drie keer per dag naar de wc mogen. Onacceptabel, oordeelt staatssecretaris Martin van Rijn. Maar medewerkers zeggen dat ze geen andere keuze hebben: uit tijdgebrek helpen ze bewoners maar een paar keer per dag.

In een recente enquête van FNV Zorg geeft 73 procent van de zorgmedewerkers aan dat bewoners langer moeten wachten op hun toiletbezoek. Reden: de krappe zomerbezetting. "Het is belachelijk en mensonterend", zegt een woordvoerder van de Patiëntenfederatie Nederland. "Mogen plassen is een grondrecht, daar mag geen beperking op zitten. Maar helaas horen we het vaker."

"Als een bewoonster elk uur naar de wc moet, ook al is het maar een kort plasje, moet ik daarin schrappen", getuigt een rusthuismedewerkster in het AD. "Van bovenaf hoor ik: 'sorry, mevrouw krijgt anders te veel zorguren'." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zucchero & Paul Young - Senza Una Donna

Zucchero & Paul Young - Senza Una Donna

klik op de foto om hun te beluisteren






Zucchero, artiestennaam van Adelmo Fornaciari (Roncocesi (Emilia-Romagna), 25 september 1955), is een Italiaanse zanger, tekstschrijver, componist en producer. 'Zucchero' is Italiaans voor 'suiker', de bijnaam die hij van een lerares kreeg en die hij later voor zichzelf is gaan hanteren.

Zucchero brak in 1985 door in Italië na zijn deelname aan het Festival van Sanremo met het nummer Donne. Na enkele goedverkopende albums volgde in 1988 het uitermate succesvolle album "Blue's" dat het best verkochte album ooit in Italië werd en gemaakt werd met sessiemuzikanten als Clarence Clemons en de legendarische Memphis Horns. In 1989 volgde het album "Oro incenso e birra" (lett. "Goud wierook en bier", een woordspelige verwijzing naar het bijbelse "Goud, wierook en mirre"/"Oro incenso e mirra") met gastoptredens van Ennio Morricone, Rufus Thomas en Eric Clapton en dat de hits "Diavolo in me" en "Diamante" bevatte. In 1991 volgde de complete Europese doorbraak met een heropname van zijn vroegere hit Senza una donna (Engels: Without a woman) samen met Paul Young. Hiermee behaalde hij internationaal succes, wat hij spoedig herhaalde met een Engelse versie van Diamante met Randy Crawford. ...



Paul Anthony Young (Luton, 17 januari 1956) is een Britse popmuzikant.


Na zijn schooltijd ging Paul Young werken bij de Britse autofabrikant Vauxhall. In zijn vrije tijd speelde hij in bandjes. Met de band The Toasters scoorde hij in 1978 met Toast en als lid van de groep Q-Tips in 1980 met S.Y.S.Q.L.M.

In 1982 begon Paul Young een solocarrière. De single Love Of The Common People flopte in Groot-Brittannië. Nadat in Groot-Brittannië het nummer Wherever I Lay My Hat op de eerste plaats was gekomen, kwam er een geremixte versie uit van Love Of The Common People en die versie werd ook in Nederland een hit, nummer 1. Andere grote hits die Paul Young scoorde waren Come Back And Stay en Everytime You Go Away. Ook zong hij mee bij Band Aid.

Zijn debuutalbum "No Parlez" haalde de nummer-1 positie in de Nederlandse Album Top 100, het bleef daar 7 weken bovenaan, en is daarmee zijn meest succesvolle album in Nederland allertijden. Het album bevat enkele van zijn grootste hits, zoals de hierboven genoemde hits. From Time To Time (The Singles Collection), een verzamelalbum uit 1991 met daarop al zijn hits, is zijn op één na succesvolste album, gevolgd door The Secret Of Association uit 1985.

In 1991 scoorde Paul Young nog een grote hit met het duet Senza Una Donna, samen met de Italiaanse zanger Zucchero. In de jaren 90 bracht hij minder albums uit, maar verdeelde hij zijn tijd over zijn gezin, enkele muziekprojecten en liveoptredens. Op 27 oktober 2006 verscheen zijn nieuwe cd Rock Swings.

Paul Young viel op door zijn warme soulgeluid, maar ook door zijn (in de ogen van velen) gebrek aan smaak bij zijn kleding. Naarmate de jaren vorderden, werd Young, mogelijk mede door de vele liveoptredens, steeds vaker geplaagd door stemproblemen.




» Reageer (0)
02-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Deze dame wil in anderhalf jaar tijd alle landen ter wereld zien

 Deze dame wil in anderhalf jaar tijd alle landen ter wereld zien

http://static3.hln.be/static/photo/2016/5/15/3/20161101103152/media_xll_9234993.jpg

Iedereen zijn hobby: de één haakt, de ander leest of gaat wekelijks naar de zumba. En Cassie De Pecol? Die bezoekt in haar vrije tijd zoveel mogelijk landen.

Haar doel is om de jongste vrouw te worden die door alle 196 landen ter wereld reist en zo het Guinness World Record te breken. De 26-jarige dame begon aan haar reis in juli 2015, op haar 25e verjaardag. Inmiddels heeft ze al 180 landen op de teller staan en heeft ze nog 45 te gaan om ook de laatste 16 landen een bezoekje te brengen.

"Ik heb altijd al de wens gehad om ooit alle landen in de wereld te bezoeken en meer te leren over verschillende culturen, woonomgevingen en religies," vertelde ze aan Daily Mail. Ondertussen gaf ze al 18.000 euro uit aan haar reis. En behoorlijk bedrag, maar vergeleken met de landen die ze al bezocht zijn het peanuts.

Met dank aan sponsors, haar populaire Instagrampagina en een documentaire die ze zelf maakte, lukt het haar om geen financiële kater aan de reis over te houden. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!