Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




18-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je handtas & 4 andere verrassende dingen waar je hoofdpijn van krijgt

Je handtas & 4 andere verrassende dingen waar je hoofdpijn van krijgt

http://static1.hln.be/static/photo/2016/5/15/6/20161118100254/media_xll_9299916.jpg

Dat je van slaaptekort of een glaasje teveel wel eens hoofdpijn krijgt, weten we allemaal. Maar wist je dat bijvoorbeeld ook een te zware handtas voor een bonkend hoofd kan zorgen? Kinesiste Naomi Sofer uit Londen wijst ons op 5 onverwachte oorzaken van hoofdpijn en hun oplossingen.

1. Je handtas

Wist je dat een handtas maar maximaal 10% van je totale lichaamsgewicht mag wegen? Is je tas zwaarder, dan zet je te veel druk op je lichaam die tot hoofdpijn kan leiden. Hoog tijd voor een grote schoonmaak in die handtas dus. Ook de tas te lang aan dezelfde schouder dragen, kan spanning op je nek en schouders zetten en op termijn hoofdpijn veroorzaken. Zorg daarnaast voor voldoende lichaamsbeweging om je spieren te stretchen.

2. Te veel pijnstillers

Gebruik je pijnstillers zoals paracetamol, ibuprofen of aspirine meer dan 2 of 3 keer per week, dan kan je jezelf opzadelen met zogenaamde medicatieafhankelijke hoofdpijn. Dokters adviseren dan ook dat je stopt met die medicatie te nemen. Aanvankelijk zal de hoofdpijn niet meteen stoppen, omdat de medicijnen nog uit je systeem moeten raken. Na een tiental dagen zou de hoofdpijn uiteindelijk afnemen.

3. Gewichtheffen

Soms kan ook gewichtjes heffen met de verkeerde ademhalingstechniek zorgen voor een stevige hoofdpijn. Denk maar aan iemand die met een rood aangelopen gezicht en ingehouden adem een zwaar gewicht boven het hoofd houdt. Dat zogenaamde "Valsalva manoeuvre" kan je bloeddruk op korte tijd fel verhogen en voor een ernstige hoofdpijn zorgen. Om dat te vermijden, adem je beter uit tijdens de inspanning als je zware gewichten heft, om je bloeddruk niet de hoogte in te jagen. Verrassend genoeg kan ook hoesten en niezen tot dit soort hoofdpijn leiden.

4. Langdurig zitten

Lang onafgebroken zitten is erg ongezond, schreven we al regelmatig. Maar je kan er ook hoofdpijn door krijgen. Vooral door een ineengezakte houding aan te nemen, waardoor er spanning komt te zitten op de gewrichten en spieren van je schedel en nek. Zit daarom zoveel mogelijk rechtop met je voeten plat op de grond, je hoofd recht alsof er een denkbeeldig koordje aan je kruin trekt en trek je kin zachtjes in. Sta regelmatig recht om even te stretchen.

5. Nachtelijke hoofdpijn

Word je wel eens wakker in het midden van de nacht met barstende hoofdpijn, meestal tussen 1 en 3 uur 's nachts, dan zou je wel eens kunnen leiden aan nachtelijke hoofdpijn of hypnic headache. Deze zeldzame vorm van hoofdpijn komt vooral bij mensen over de 60 jaar voor en over de oorzaak is weinig bekend. Onderzoek heeft al uitgewezen dat regelmatig sporten en veel drinken deze hoofdpijn kan verminderen. Een doktersbezoek kan bij dit geval van hoofdpijn zeker geen kwaad. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je oudste kind meer kans heeft op een geslaagde carrière

Waarom je oudste kind meer kans heeft op een geslaagde carrière

http://static3.hln.be/static/photo/2016/2/4/3/20161118135131/media_xll_9300483.jpg

De oudste zoon of dochter uit het gezin? Dat is goed nieuws voor je carrière. Een eerstgeborene heeft 20% meer kans om een hoge managerfunctie te bekleden in zijn latere professionele loopbaan. Dat blijkt uit cijfers van een grootschalig onderzoek bij 1.400.000 Zweedse broers en zussen.

Wanneer je geboren bent in je familie ten opzichte van je broers en zussen, heeft een invloed op je persoonlijkheid en toekomstige carrière, besluiten onderzoekers van het Zweedse Institute for Evaluation of Labour Market and Education Policy (IFAU). Zij concluderen dat eerstgeborenen socialer, meer gefocust, volhardender en emotioneel stabieler zijn, wat hun kansen op het vinden van een job en het klimmen op de carrièreladder vergroot. Voor hun studie gebruikten ze gegevens over het beroep van 1.400.000 broers en zussen.

Creatieve jonkies

Slecht nieuws voor de jongere kinderen in het gezin? Niet noodzakelijk. Zo zouden jongere broers en zussen eerder een eigen zaak starten. "We weten niet of dit komt doordat ze meer risico's durven nemen en creatiever zijn, of net omdat het voor hen moeilijker is om een job te vinden," legt professor Björn Öckert uit. "We ontdekten ook dat jonge zussen vaker creatieve jobs uitoefenen, wat erop kan wijzen dat ze creatiever zijn."

Zonen versus dochters

Als de studie zonen en dochters ging vergelijken, bleek dat eerstgeboren zonen 33 % meer kans hebben op een topmanager functie dan hun broer die als derde werd geboren. Eerstgeboren dochters hebben een 60 % grotere kans om een topfunctie te bekleden. "Omdat er veel minder vrouwelijke managers zijn, ligt het cijfer bij dochters zo hoog," verklaart Öckert. Neem je dochters en zonen samen, dan heeft een eerstgeborene 18 à 22 % meer kans op een topfunctie.

Het belang van geboortevolgorde

"We kunnen geen exacte verklaring geven voor dit fenomeen. Al lijkt het wel zo te zijn dat de negatieve effecten van de geboortevolgorde pas merkbaar worden door omgevingsfactoren na de geboorte. Zo zien we dat ouders minder tijd spenderen aan kinderen die niet als eerste geboren worden, wat eventueel invloed kan hebben. Maar het karakter van de zoon of dochter speelt natuurlijk ook een rol. Broers en zussen hebben dezelfde genetische achtergrond. Door te bestuderen hoe de plaats binnen het gezin hen individueel beïnvloedt, kunnen we veel te weten komen over hoe die plek hun latere leven beïnvloedt," besluit de onderzoeker. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 op 10 Vlamingen zijn patiënt bij dokter Google

9 op 10 Vlamingen zijn patiënt bij dokter Google

http://static1.hln.be/static/photo/2016/12/12/3/20161117104700/media_xll_9296598.jpg

Last van je maag? Vervelende hoofdpijn? Of blijft die kies maar zeuren? De symptomen zijn snel ingetikt, en dokter Google weet altijd raad. Niet verwonderlijk dat maar liefst 91 procent van de Vlamingen online op consultatie gaat. Het enige probleem? Het internet heeft het lang niet altijd bij het rechte eind.

"Foute info raadplegen of informatie niet correct inschatten kan de gezondheid schaden," stelt Stijn De Cock, deskundige Gezondheidspromotie bij gezondheidsfonds CM. Bovendien wees eerder onderzoek al uit dat dokter Google het bij 2 op 3 diagnoses bij het verkeerde eind heeft. Gevaarlijk dus, al helemaal als je weet dat een derde van de Vlamingen na hun online zoektocht besluit om niét naar de dokter te gaan.

Zelf een diagnose stellen

Dat blijkt uit een bevraging van CM en Université Catholique de Louvain (UCL). Daarnaast blijken mensen vooral op zoek te gaan naar informatie over ziektesymptomen of klachten, over de oorzaak of behandeling van een ziekte, of over een gezonde levensstijl. Ook al zijn de gevonden zoekresultaten vaak verontrustend, toch beslist bijna een derde dus toch niet meteen naar de dokter te gaan. 

Verder geeft niet minder dan 43 procent van de respondenten aan zelf een diagnose te stellen op basis van de informatie. "Nochtans zijn niet alle sites in de lijst met zoekresultaten betrouwbaar. En ook niet alle folders of artikels geven even correcte informatie", zegt Stijn De Cock. "Onze enquête toont dat vier op de tien Vlamingen beperkte gezondheidsvaardigheden hebben. Gezondheidsinfo correct kunnen inschatten, maakt daar deel van uit."

Met de campagne 'Foute informatie schaadt de gezondheid' wil CM mensen op weg zetten om kritischer om te gaan met gezondheidsinformatie. Meer info vind je op www.cm.be.   (br.hln)


» Reageer (0)
17-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brugge tweede meest inspirerende stad ter wereld volgens Travelbird

Brugge tweede meest inspirerende stad ter wereld volgens Travelbird

http://static1.hln.be/static/photo/2016/14/10/7/20161116115310/media_xll_9293332.jpg

Brugge is de op één na meest inspirerende stad ter wereld volgens online reisbureau Travelbird. Antwerpen volgt als tweede Belgische stad, op de 38ste plek. Miami staat op de eerste plaats in de ranglijst die gebaseerd is op acht criteria, die allemaal te maken hebben met innovatie en creativiteit.

Om de ranglijst op te stellen, begon TravelBird met een selectie van gerenommeerde en inspirerende steden wereldwijd totdat de ranglijst bestond uit 85 locaties. Vervolgens rekende het reisbureau de 'Inspiratie Ranglijst' uit, waarbij is gekeken naar de aanwezigheid van theatergezelschappen, kunstacademies, galerieën, musea, filmindustrie, muziekproductie en start-ups op zoek naar financiering. Daarnaast werd elke locatie gerangschikt op basis van het aantal Googlezoekopdrachten voor romantiek gerelateerde zoekwoorden (bv. zoekopdrachten voor romantische locaties of diners), in de bijbehorende taal. De cijfers representeren elk criterium per 100.000 inwoners.

Vier Belgische steden behaalden uiteindelijk een plaats in de ranglijst. Brugge is de op één na meest inspirerende stad, gevolgd door Antwerpen op de 38ste plek, Gent staat op de 40ste positie en Brussel eindigde op plaats 51. (br.hln)


» Reageer (0)
16-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jevetta Steele- I am Calling you

Jevetta Steele- I am Calling you

Klik op de foto om haar te beluisteren





Jevetta Steele (geboren 11 november 1963) is een Afro-Amerikaanse gospel zangeres.


» Reageer (0)
15-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dronken chauffeurs krijgen deze winter af te rekenen met Vliegende Bob

Dronken chauffeurs krijgen deze winter af te rekenen met 'Vliegende Bob'

http://static0.hln.be/static/photo/2016/0/6/6/20161115053259/media_xll_9288891.jpg

Om verklikkers via sociale media te snel af te zijn, gaat de politie voor de nieuwe bobcampagne meer dan ooit inzetten op vliegende brigades. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.

Agenten blijven dan maar een kwartier op één plek staan om dan snel in te pakken en op een andere locatie op te duiken.

"We willen de kwaliteit van onze controles verhogen. Daarom moeten onze politiediensten slim te werk gaan. En dat kan door snelle en korte controles te organiseren. Tijdens de komende bobcampagne zal je die nog vaker zien", klinkt het op het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).

De politie gaat tijdens de campagne, die al eind deze maand start, ook werk maken van extra patrouilles. Zij moeten vooral focussen op opvallend rijgedrag.

Ze stelt zich 250.000 alcoholcontroles tot doel, evenveel als vorig jaar. Dat streefcijfer werd toen nog makkelijk gehaald. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik draag altijd een rokje, al heb ik geen benen meer

Ik draag altijd een rokje, al heb ik geen benen meer

http://static2.hln.be/static/photo/2016/17/9/2/20161115043544/media_xll_9288452.jpg

"Ik viel flauw op het perron. En dat was de dag waarop ik geen benen meer had." Hannelore Vens (26) is het meisje met de twee beenprotheses in de nieuwe campagne van Music for Life van Studio Brussel. Wegstoppen doet ze dat niet: Hannelore draagt áltijd een rokje. "Dan kunnen de protheses sneller uit als ik krampen krijg."

Hannelore had een fantastische tijd achter de rug, die zomer van 2014. Ze trok op kamp met Kazou. Ze jogde ook, met vrienden en vriendinnen. Want Hannelore uit Varsenare was een loopster, één meter 77 met ranke, lange benen. Die zomer werkte ze in Aalter. Toen ze op maandagmorgen 1 september 2014 de trein wilde nemen van Brugge naar Aalter, liep het mis. Grondig mis. Hannelore viel flauw op het perron en kwam plat op haar buik op de sporen terecht. Net toen ze bij bewustzijn kwam, arriveerde haar trein. "Niemand kon me nog redden, gelukkig reed hij enkel over mijn benen." 'Gelukkig'. Het klinkt vreemd hoe ze het zo vertelt, dat woord.

Negen operaties en twee en een halve maand ziekenhuis volgden. Na de ziekenhuismaanden verhuisde Hannelore naar het revalidatiecentrum in Gent. "Nog 26 centimeter dijen schoten over. Ik kon dus protheses dragen. Op 11 december 2014 paste ik ze voor het eerst. Het was fantastisch, ik was zo fier als een gieter. Maar het was ook confronterend. Alles moest plots anders, maar ik trainde elke dag. Máánden aan een stuk." (br.hln)


» Reageer (0)
14-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Originele tekeningen Suske en Wiske brengen 125.000 euro op

Originele tekeningen Suske en Wiske brengen 125.000 euro op

http://static3.hln.be/static/photo/2016/5/10/14/20161114105411/media_xll_9284849.jpg

Een veiling met enkele originele tekeningen van Suske en Wiske heeft gisteravond, zondag, 125.000 euro opgeleverd. Alle 53 overgebleven pagina's van het stripalbum 'De Wolkeneters' uit 1961 gingen onder de hamer.

De onlineveiling werd georganiseerd door veilinghuis Catawiki. Naast tekeningen van Willy Vandersteen werden ook originele tekeningen van Suske en Wiske-tekenaars Paul Geerts, Luc Morjaeu en Eugeen Goossens geveild.

Volgens veilinghuis Catawiki was de belangstelling groot. "De markt voor originele striptekeningen zit enorm in de lift en dat was duidelijk te zien tijdens de veiling", zegt veilingmeester Jacques Pels.

De hoogste opbrengst ging naar pagina 31 van 'De Wolkeneters'. Ze wisselde voor bijna 2.700 euro van eigenaar.

Futuristisch
Pels, die ook stripexpert is bij Catawiki, geeft aan dat 'De Wolkeneters' een opmerkelijk verhaal is in de Suske en Wiske-reeks. ''In het album wordt ingespeeld op de verovering van de ruimte door de mens. In datzelfde jaar, 1961, maakte de Rus Gagarin namelijk de eerste ruimtereis en was het het doel van de Amerikaanse president John F. Kennedy om de eerste man op de maan te laten landen", aldus Pels.

De futuristische tekeningen van tekenaar Willy Vandersteen vielen dus in de smaak. ''Vandersteen blijft natuurlijk het meest populair onder verzamelaars, maar we zien inmiddels ook dat de opbrengsten voor tekeningen van bijvoorbeeld zijn opvolger, Paul Geerts, toenemen''.

Een originele pagina van het Suske en Wiske-album 'De Witte Gems' uit 1979 bracht ruim 800 euro. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1.171 dagen moest ze wachten, maar nu heeft deze kleine meid eindelijk een nieuwe familie

1.171 dagen moest ze wachten, maar nu heeft deze kleine meid eindelijk een nieuwe familie

http://static3.hln.be/static/photo/2016/3/15/7/20161114101951/media_xll_9284752.jpg

Haar hele leven al zat ze al in de pleegzorg, maar toen de Amerikaanse familie Scudder de kleine Victoria (3) leerde kennen, was het liefde op het eerste gezicht. Ze besloten het meisje te adopteren en na een ellenlange procedure kunnen ze haar eindelijk het warme nest geven waar ze al zo lang naar verlangt. Toen de Scudders te weten kwamen dat Victoria een broertje had, besloten ze meteen om ook Preston (1) in hun gezin op te nemen. De hartverwarmende foto's van de adoptie gaan intussen de wereld rond op sociale media.

"We hebben al drie tienerdochters, maar eigenlijk wilden we ook graag een zoontje", vertelt mama Autumn, die met haar gezin in Californië woont. "Jammer genoeg konden we na onze derde dochter geen kinderen meer krijgen."

Vreugde
Vorig jaar leerden ze Victoria kennen en al snel besloten ze dat ze het meisje wilden adopteren. Toen ook haar broertje Preston in de pleegzorg bleek te zitten, startten ze voor hem meteen ook een adoptieprocedure. Sinds december vorig jaar wonen de kinderen bij de Scudders, maar pas nu is de procedure helemaal rond. "We zijn zo blij en opgelucht dat alles eindelijk definitief is", aldus Autumn. "Deze kindjes hebben al zo veel vreugde, liefde, vrolijkheid en avontuur in onze levens gebracht. De aanpassing van drie naar vijf kinderen was een peulschil in vergelijking met het geluk dat met hun komst gepaard ging. Ongelofelijk." (br.hln)


» Reageer (0)
13-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Geen grap: hakken waren oorspronkelijk voor mannen bedoeld

Geen grap: hakken waren oorspronkelijk voor mannen bedoeld

http://static3.hln.be/static/photo/2016/13/3/4/20160727084411/media_xll_8916979.jpg

 

We mogen hoge hakken dan wel altijd claimen als kenmerk van vrouwelijke elegantie, dit nieuwtje ondergraaft heel die theorie. De hak werd oorspronkelijk voor niemand minder dan mannen ontworpen. "Al in de 10de eeuw droegen mannen hakken," legt kunsthistorica en curator van het schoenenmuseum in Toronto Elisabeth Semmelhack. Daar hoort wat uitleg bij.

Vandaag dragen we hakken voor een vrouwelijke look of om iets groter en slanker te lijken, maar dat is ooit anders geweest. De geschiedenis van de schoen waarmee we onszelf in naam der elegantie vrijwillig pijnigen, gaat terug tot in de 10de eeuw, weet Elizabeth Semmelhack van het Bata Shoe Museum in Toronto. Daar droegen Perzische mannen hakken op een paard, zodat hun voeten beter in de stijgbeugels pasten. Die trend werd door de Europeanen overgenomen in de 17de eeuw.

Hulpmiddel bij oorlogvoering

"Er bestaat een lange geschiedenis van mannen die hakken droegen voor ruiterlijke doeleinden," vertelt Semmelhack. Ze schreef ook het boek Standing Tall: The Curious History of Men in Heels. "We weten al dat cowboys hakken droegen. De hoge hak had oorspronkelijk alles met functionaliteit te maken, niet met mode, in tijden van oorlog. De hak was een extra instrument waarmee de ruiter stabiel bleef en zijn wapen beter kon gebruiken."

Van houten hak naar stiletto

Het duurde tot de 18de eeuw voor de hak als kenmerk van vrouwenschoeisel beschouwd werd. Stilaan kregen ze ook een vrouwelijkere vorm, met een dunnere hiel en een puntige teen. Al duurde het tot de jaren 50 van de vorige eeuw vooraleer hout werd ingeruild voor staal om hakken te maken. "Pas dan werd de stiletto geboren, met de karateristieke dunne naaldhak," legt Semmelhack uit. En de hak blijft vandaag ook verder evolueren, met onder meer plateauhakken, wedges en armadillo boots. We moeten toegeven dat ze al lang niet meer om puur functionele redenen worden gedragen, maar horen we daar iemand over klagen?  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgenochtend is de grootste supermaan sinds 1948 te zien

Morgenochtend is de grootste supermaan sinds 1948 te zien (al blijkt dat vooral psychologie)

http://static3.hln.be/static/photo/2016/2/4/9/20161113102447/media_xll_9280134.jpg

Er wordt al lang over gesproken en geschreven, maar morgenochtend is het zover. Dan kan u - als de bewolking wat meezit - een supermaan zien. En die supermaan wordt niet zomaar een supermaan, het wordt de grootste sinds 1948. Bovendien krijgen we eenzelfde groot fenomeen niet meer te zien tot november 2034. En toch is de impact van het verschijnsel vooral psychologisch.

Eerst de feiten. Morgenochtend krijgen we een zogenaamde supermaan te zien. Daarbij staat de maan ruim 48.000 kilometer dichter bij de aarde, dan op het verste punt. Bovendien gaat het om een volle maan, waardoor de maan in totaal 30 procent helderder en de maanschijf 12 procent groter zal zijn.

Een supermaan komt wel vaker voor, vorige maand op 16 oktober nog, maar een dergelijke grote en heldere maan is heel zeldzaam. Zo zeldzaam dat het sinds 1948 geleden is dat de maneschijn dergelijke proporties aannam. En de volgende keer dat het gebeurt zal pas in november 2036 zijn.

Verschil in werkelijkheid niet te zien

Behoorlijk indrukwekkend, toch? De Amerikaanse astronoom Neil deGrasse Tyson plaatst het enthousiasme rond de supermaan echter in perspectief. Want de cijfers lijken dan wel indrukwekkend, in werkelijkheid kunnen wij mensen het verschil tussen een gewone (super)maan en de supermaan van morgenochtend helemaal niet zien.

De maan aan de hemel is namelijk ongeveer zo groot als een euromunt op twee meter afstand. Zo klein dat een klein verschil niet opvalt. "Zelfs het verschil tussen een pizza van 14 inch en een van 15 inch merk je niet", zegt deGrasse Tyson daarover. "En die ligt dan nog op je bord." De opwinding rond de supermaan is dan ook vooral psychologisch van aard. "Als we iets moois en spectaculairs verwachten, zien we dat vanzelf", zo klinkt het in de Volkskrant.

Maar hoe komt het dan dat we telkens bij een supermaan prachtige foto's te zien krijgen van een enorme maan aan de horizon? Opnieuw psychologie, zo luidt het antwoord. Ons brein ziet vooral verhoudingen, waardoor een verre wolk schijnbaar in het niets valt met een enorme maanschijf. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstverzameling David Bowie brengt bijna 40 miljoen euro op

Kunstverzameling David Bowie brengt bijna 40 miljoen euro op

http://static2.hln.be/static/photo/2016/16/4/12/20161112111008/media_xll_9276462.jpg

De grote kunstverzameling van de in januari overleden rockmuzikant David Bowie is in Londen geveild voor omgerekend bijna 40 miljoen euro. De tweedaagse veiling heeft de schattingen vooraf over de opbrengst van rond de 15 miljoen euro ver overtroffen. Dat heeft het veilinghuis Sotheby's vandaag laten weten.

De privécollectie bestond uit ongeveer 350 kunstwerken en objecten, en werd in opdracht van de beheerders van de nalatenschap van Bowie en zijn familie op donderdag en vrijdag volledig verkocht. Uiteindelijk kwam de opbrengst uit op 32,9 miljoen pond, omgerekend zo'n 38,2 miljoen euro.

Donderdagavond gingen 47 hoofdwerken van de verzameling van Bowie in twee uur voor bijna 28 miljoen euro onder de hamer. De tweede veilingsdag vrijdag duurde meer dan 10 uur en ging door tot diep in de nacht. Daarbij werd alleen voor designobjecten van Ettore Sottsass en de Memphisgroep ongeveer 1,5 miljoen euro neergeteld. Die waren vooraf op maximaal 130.000 euro geschat.

Duurste werk was het doek 'Air Power' van de Amerikaan Jean-Michel Basquiat (1960-1988). Dat wisselde van eigenaar voor 8 miljoen euro (na belastingen). De minimumprijs van het kunstwerk was ingesteld op drie tot vier miljoen euro.

Ongeveer 55.000 mensen, onder wie ook minder welgestelde Bowie- en kunstfans, hadden de tentoonstellingen vooraf van 'Bowie/Collector' in Londen, Los Angeles, New York en Hongkong bezocht. Meer dan 1.700 geïnteresseerden waren bij de veiling in Londen, meer dan 26.000 volgden de veiling online.

Bowie overleed op 10 januari, twee dagen na het uitkomen van zijn wereldwijd gesmaakte album Blackstar, op 69-jarige leeftijd in New York aan kanker. Voor hem betekende kunst "een onontbeerlijke bron van voedsel", zei de muzikant in 1998, maar er was nauwelijks iets over zijn verzameling bekend. (br.hln)


» Reageer (0)
12-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tovenaars in de dop, schrijf je nu in bij Zweinstein!

Tovenaars in de dop, schrijf je nu in bij Zweinstein!

http://static0.hln.be/static/photo/2016/15/5/13/20161111235816/media_xll_9275188.jpg

Altijd al eens een lesje willen volgen op Zweinstein? Binnenkort kan het, wanneer de tovenaarsschool voor een magisch weekend in Frankrijk neerstrijkt.

Van 25 tot 28 mei 2017 kunnen Harry Potterfans in het Château de Joliberg in Bourgougnague, een gemeente in het zuidwesten van Frankrijk, tovenaarslessen volgen. De organisatie is in handen van drie 'tovenaars' die lid zijn van de Mimbelus Mimbletoniavereniging.

Het weekend begint met de traditionele sorteerceremonie, waarna je je boeken en toverstok kan kopen in de Wegisweg. Wie daar dorst van gekregen heeft, kan voor de lessen aanvangen eerst nog even iets gaan drinken in de Lekke Ketel, het stamcafé van Harry en co.

Toverdrank brouwen
Tijdens de lessen leer je niet alleen toverdrank brouwen, maar ook de verzorging van magische planten komt aan bod. Eten gebeurt met zijn allen aan lange tafels in een grote zaal en tijdens de vrije uurtjes zal er zwerkbal gespeeld worden. Aan het einde van het weekend volgt een ware tovernaarsproef.

Frans
Wie nu erg veel zin heeft gekregen om de bezemsteel te pakken en naar het zuiden van Frankrijk te vliegen, moet er wel even rekening mee houden dat het programma volledig in het Frans wordt gegeven en dat basiskennis van die taal wel een vereiste is.

Deelname kost 185 euro voor vier dagen, inclusief logement en maaltijden. De tickets worden vanaf 10 december te koop aangeboden. Meer informatie vindt u op de Facebookpagina van de Mimbelus Mimbletoniavereniging. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rondreizende expo David Bowie breekt record

Rondreizende expo David Bowie breekt record

http://static1.hln.be/static/photo/2016/8/13/9/20161110113347/media_xll_9269994.jpg

De rondreizende expo van David Bowie, die in januari van dit jaar overleed, breekt records. Na acht steden - London, Toronto, Sao Paolo, Berlijn, Chicago, Parijs, Melbourne en Groningen - staat de teller al op 1,5 miljoen verkochte tickets. Ook Bologna (deze week), Tokio en Barcelona komen nog aan de beurt.

'David Bowie is' toont allerhande memorabilia van de op 10 januari overleden rockster. De expo, met meer dan 300 objecten die toebehoren aan Bowies familie, toont pruiken, kostuums, muziekinstrumenten, handgeschreven songteksten, unieke foto's en geluidsopnames.

In 2013 was de tentoonstelling voor het eerst te zien in het Victoria en Albert Museum in London. Het brak er toen al alle records, met van maart 2013 tot september van dat jaar liefst 321.000 bezoekers. Met 1,5 miljoen verkochte tickets overtreft de expo zelfs de beroemde Art Deco-tentoonstelling uit 1925 (!) die goed was voor 1,1 miljoen bezoekers.

Veiling
Vanavond (donderdagavond) trouwens gaat Bowies grote kunstverzameling bij veilinghuis Sotheby's in London onder de hamer. De collectie van meer dan 350 objecten zou een minimumwaarde hebben van rond de 15 miljoen euro. Het opvallendste werk? Het doek 'Air Power' van de Amerikaan Jean-Michel Basquiat (1960-1988), met een minimumprijs van rond de drie miljoen euro het duurste aanbod. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze zes vrouwen wegen evenveel, maar zien er totaal anders uit

Deze zes vrouwen wegen evenveel, maar zien er totaal anders uit

http://static2.hln.be/static/photo/2016/10/1/7/20161104075830/media_xll_9246607.jpg

Wie graag wat strakker of slanker wil, heeft doorgaans een streefgewicht in haar hoofd. Maar is dat cijfertje op de weegschaal eigenlijk wel zo'n goede richtlijn?

Op de bovenstaande foto zie je zes vrouwen. Ze zien er allemaal anders uit, maar hebben ze één ding gemeenschappelijk: hun gewicht. Stuk voor stuk wegen ze 70 kilo, en toch hebben ze een totaal ander lichaam.

Net daarom ijvert onder andere fitnessgoeroe Kayla Itsines voor een gezonde levensstijl als doel, in plaats van een specifiek gewicht. "Als je gezond bent en een goede conditie hebt, zal je lichaam je vanzelf belonen. Je verliest vet, wordt slanker, sterker en voelt je beter. Dat is wetenschap. Het werkt 100%, iedere keer opnieuw. Dus werk hard, eet goed, neem foto's van je vooruitgang en wees zelfzeker. Ga voor gezondheid en een goede conditie, niet voor een bepaald gewicht." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canadese zanger Leonard Cohen (82) overleden

Canadese zanger Leonard Cohen (82) overleden

http://static1.hln.be/static/photo/2013/0/9/8/20130326092445/media_xll_5679233.jpg

De Canadese dichter, liedjesschrijver en artiest Leonard Cohen is op 82-jarige leeftijd overleden. Dat werd deze nacht op zijn Facebookpagina gemeld door zijn platenlabel Sony Music Canada. "Het is met een grote droefheid dat we melden dat de legendarische dichter, songwriter en artiest Leonard Cohen is overleden. We zijn een van de meest gerespecteerde en creatieve visionairen uit de muziekwereld verloren", klinkt het.

Er zal op een latere datum een herdenkingsdienst plaatsvinden in Los Angeles. De familie vraagt tijdens deze periode van rouw om privacy, aldus Sony Music Canada nog.

Cohen werd op 21 september 1934 geboren in Montreal, in de Canadese provincie Quebec, en verhuisde na een aantal jaren in Europa later naar Los Angeles. Zijn muziekcarrière begon meer dan 50 jaar geleden en Cohen geldt als een van de meest invloedrijke artiesten van de afgelopen decennia. Hij is bij het grote publiek vooral bekend door nummers als 'Hallelujah', 'Suzanne', 'So Long Marianne', en 'Bird on a Wire'.

Hoogpriester van de pathos
Aanvankelijk begon Cohen als dichter, maar met zijn monotone, melancholieke stem had hij als muzikant meer succes. Zijn werk handelde over thema's als politiek en sociale rechtvaardigheid, oorlog en vrede en liefde en haat, wat hem bijnamen als 'de hoogpriester van het pathos' opleverde.

Klaar voor de dood
Uit een recent en openhartig interview dat Cohen in oktober nog gaf aan The New Yorker, blijkt dat Cohen besefte dat de dood eraan zat te komen. "Ik heb nog wat werk te doen. Vooral zaken afhandelen. Ik ben klaar om te sterven. Ik hoop dat het niet al te zwaar wordt", klonk het toen.

Vorige maand bracht Cohen nog zijn veertiende studioalbum 'You Want it Darker' uit, de opvolger van het in 2014 uitgekomen 'Popular Problems'.

De Canadees werd in 2008 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Hij won verschillende Grammy Awards, onder meer de Grammy Lifetime Achievement Award en werd in 2011 ook opgenomen in de Songwriters Hall of Fame. Zijn laatste passage in ons land dateert uit 2013. (br.hln)


» Reageer (0)
11-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adam Cohen - Bird On The Wire

Adam Cohen - Bird On The Wire

Klik op de foto om hem te beluisteren




Adam Cohen is een Canadese muzikant, singer-songwriter en frontman van de band Low Millions. Hij ook de zoon van Leonard Cohen .


» Reageer (0)
09-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke chocolade is nu het gezondst: zwart, biologisch of rauw?

Welke chocolade is nu het gezondst: zwart, biologisch of rauw?

http://static2.hln.be/static/photo/2016/12/7/7/20161012151323/media_xll_9162667.jpg

Waar we chocolade vroeger helemaal moesten mijden als we iet of wat gezond wouden eten, klinkt er nu een heel ander liedje: een blokje chocolade af en toe is zelfs goed voor je. Het zit namelijk boordevol antioxidanten en bevat weinig suikers. Maar welke soort chocolade eet je nu het best?

Dat we witte chocolade best links laten liggen, staat buiten kijf. Witte chocolade wordt namelijk niet gemaakt van cacaopoeder, wat polyfenolen bevat (beter gekend als de gezonde antioxidanten), maar van cacaovet gemengd met suiker en melkpoeder. Deze soort chocolade bevat dus geen van de goede stoffen waar een tablet pure chocolade je bijvoorbeeld wel in voorziet, én telt ook nog eens heel wat meer suikers. Donkere chocolade daarentegen is wel een goede optie. Maar dan nog zijn er heel wat verschillende soorten. En wat kies je nu het best?

Rauw
Met de hele paleohype is rauw populairder dan ooit. De wetenschap erachter gaat als volgt: de meeste chocoladerepen worden gemaakt van verhitte cacaobonen, zij het door ze te roosteren of te verbranden. Bij die verhitting komen bepaalde schadelijke stoffen vrij en gaan er goede voedingsstoffen verloren. Bij rauwe chocolade worden de ingrediënten echter niet warmer gemaakt dan 46 graden, waardoor de concentratie aan antioxidanten in topconditie blijft. Bovendien bevat zo'n tablet rauwe chocolade geen toegevoegde suikers, en zijn de vetten voornamelijk natuurlijk.

Biologisch
Staat er het label 'organisch' of 'biologisch' op je chocoladewikkel gedrukt? Dan wordt daarmee aangegeven dat 95 procent van de ingrediënten naar biologische standaarden verkregen werden. In de praktijk komt dat neer op de cacaobonen die vrij zijn van pesticiden en insecticiden, en een reep die geen transvetten en synthetische hulpstoffen bevat.

Puur
Hoe hoger het cacaopercentage, hoe beter de reep voor je is. Maar in de Europese Unie wordt chocolade al als 'puur' of 'zwart' beschouwd vanaf 35 procent cacao. In realiteit zou een reep echter minstens 50 procent moeten bevatten. Wie het helemaal op veilig (en zo gezond mogelijk) wil spelen, kiest echter best voor een tablet dat 70 procent of zelfs nog meer bevat. De beste antioxidanten krijg je namelijk binnen vanaf 85 procent, maar als dat te bitter voor je is, zijn 60 en 70 procent een prima alternatief.
916452


Conclusie

Hoewel je natuurlijk met een gerust hart voor één van de drie opties kan kiezen, is de allergezondste chocolade een combinatie van bovenstaande factoren. Kies voor rauwe chocolade (zo onbewerkt mogelijk) die op een biologische manier gemaakt werd en minstens 70 procent cacao bevat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donald J. Trump wordt 45ste president van Verenigde Staten

Donald J. Trump wordt 45ste president van Verenigde Staten

http://oi66.tinypic.com/20uxuad.jpg

Donald Trump wordt de 45e president van de Verenigde Staten. In zijn overwinningsspeech heeft hij zijn aanhangers toegesproken. Opvallend daarin: de mildere toon die hij meteen aansloeg.

Donald Trump wordt de eerste Amerikaane president die eerder geen publiek ambt heeft bekleed of in het leger heeft gediend. Hij begon zijn overwinningsspeech met Hillary Clinton te bedanken.

"Ik heb net een telefoontje gekregen van minister Clinton", zei Trump. "Ze heeft ons gefeliciteerd met de overwinning. En ik heb haar gefeliciteerd met een hardbevochten campagne."

Trump bedankte Clinton zelfs voor haar jarenlange inzet voor de Verenigde Staten. Opvallend, nadat hij haar doorheen gans de campagne de gevangenis in wenste. "We zijn Clinton dankbaar om haar jarenlange inzet."

"Ik beloof de president voor alle Amerikanen te zijn"

Dan kwam hij met een boodschap aan de inwoners van de Verenigde Staten. "Ik zeg aan Democraten, Republikeinen en onafhankelijken. Het is tijd om nu samen te komen als één volk. Ik beloof dat ik de president zal zijn voor alle Amerikanen. Dat is belangrijk voor mij", zo klonk het. "Aan zij die mij niet gesteund hebben, reik ik de hand uit om te werken aan de eenmaking van dit land."

"Onze campagne was geen campagne, maar een beweging", ging Trump verder. "Van mensen die een betere toekomst willen voor zichzelf en hun families. Het is een beweging van mensen van verschillende achtergronden, culturen en religies. We zullen de Amerikaanse droom hernieuwen."

"Ik wil het enorme potentieel uit dit land halen", blikt hij nog vooruit. "Het wordt prachtig. De vergeten mannen en vrouwen van deze natie zullen niet langer vergeten worden. Wij gaan onze steden, ziekenhuizen, bruggen, wegen, ... heropbouwen. En we zullen daarmee miljoenen mensen tewerk stellen. En we zullen zorg dragen over onze veteranen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niks aan te geven, mevrouw? En vrouw opent tas met babykoala

"Niks aan te geven, mevrouw?" En vrouw opent tas met babykoala

http://static3.hln.be/static/photo/2016/2/5/6/20161107105528/media_xll_9255111.jpg

Een vrouw die door de politie van het Australische Queensland was aangehouden, sloeg de agenten met verstomming toen ze haar vroegen of ze iets aan te geven had. In een tas droeg ze een babykoala. De koala is een beschermd dier in Queensland.


De 50-jarige vrouw uit Brisbane werd gisteravond aangehouden, maar dat had niets met de inhoud van haar tas te maken.

"De agenten geloofden hun oren niet. Voorzichtig deden ze de ritssluiting van de tas open en troffen het prachtige dier aan", laat de politie weten. De vrouw beweerde dat ze het dier daags voordien op straat had gevonden, dat wordt nu onderzocht. Koala's zijn beschermde dieren en mogen dus niet als huisdier gehouden worden. Wie wilde diersoorten aantreft, heeft 72 uur de tijd om de dieren aan te geven.

De koala die de vrouw bij had, woog anderhalve kilo en was naar schatting zes maanden oud. Het dier was licht uitgedroogd maar voorts verkeerde het in goede gezondheid. De dierenbescherming doopte hem Alfred. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!