Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




04-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder-dochterliefde: moeder stopt met werken om samen wereld rond te reizen

Moeder-dochterliefde: moeder stopt met werken om samen wereld rond te reizen

http://static0.hln.be/static/photo/2017/12/8/5/20170103144303/media_xll_9428990.jpg

Amper 42 was ze, toen Evie Farrells beste vriendin overleed aan kanker. Een wake-upcall voor Evie, die besefte dat het leven veel te kort is. Die 20.000 euro die ze opzij had staan, gaf ze dan ook niet zoals gepland aan een nieuwe keuken, maar een wereldreis met haar vijfjarige dochtertje Emily.

Zelf werkte Evie als diplomatiek consultant in Sydney op het moment dat haar vriendin overleed. Meteen daagde het besef dat het leven veel te kort is en meer inhoudt dan je dagen doorbrengen aan een bureautje. En dus trok ze in februari 2016 haar stoute schoenen aan en vertrok ze met haar dochtertje Emily met de noorderzon.

"Het verlies van mijn vriendin was een keerpunt. Het was een herinnering dat je moet genieten van het leven, dat er meer is dan geld verdienen. Ondertussen hebben we al meer dan een heel jaar gereisd, en geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt om terug naar mijn vroegere leventje te gaan."

Van Bali tot Borneo, Thailand, Vietnam, Parijs en Londen: ze hebben al dertien landen bezocht. Ondertussen moet Emily natuurlijk ook wel haar naar school gaan, afhankelijk van waar ze zich bevinden. Maar terug huiswaarts keren naar Australië? Daar denken ze nog niet aan. (br.hln)


» Reageer (0)
03-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.James Morrison - You Give Me Something

James Morrison - You Give Me Something

Klik op de foto om hem te beluisteren





James Morrison, geboren als James Morrison Catchpole (Rugby, Warwickshire, 13 augustus 1984) is een Engels zanger en songwriter. In 2006 scoorde hij een grote hit met zijn eerste single You Give Me Something. Zijn debuutalbum Undiscovered was tevens een groot succes.


» Reageer (0)
02-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beter slapen in 2017: deze kleine veranderingen in je slaapkamer helpen!

Beter slapen in 2017: deze kleine veranderingen in je slaapkamer helpen!

http://static2.hln.be/static/photo/2016/4/10/4/20160101081308/media_xll_8282104.jpg

Is jouw goed voornemen voor 2017 - na die korte nacht van gisteren - om er in het vervolg een beter slaappatroon op na te houden? Geen zorgen, je hoeft niet meteen al voor 10u in je bed te kruipen. Deze kleine aanpassingen in je slaapkamer hebben ook al een groot effect.

Pas de thermostaat aan

Denk aan je lichaam als een soort thermostaat. We hebben allemaal een verschillend metabolisme, waardoor we andere temperaturen verkiezen (denk maar aan het eeuwige warmer - kouder debat met de collega's). Maar of je nu een koukleum bent of het net altijd te warm hebt, 's nachts ervaren we allemaal een daling van lichaamstemperatuur. Dat helpt je lichaam om in slaapmodus te gaan. Het omgekeerde klopt ook: wanneer je temperatuur weer stijgt, weet je lichaam dat het tijd is om op te staan. Zet de thermostaat van je kamer dus gelijk met die van je lichaam (kouder 's nachts, warmer 's morgens), zo zal je dieper slapen en makkelijker ontwaken.

Hou het simpel

Maak van je kamer een rustige omgeving. Dat betekent: zachte crèmekleuren op de muren, eventueel met een accentmuur in een diepe aubergine of bruine tint, en effen lakens zonder al te veel opvallende patronen en prints. Zo tover je je je kamer om tot een oase van rust, een plaats die je hersenen dus sneller zullen associëren met ontspanning, waardoor je makkelijker in slaap valt.

Weg met je smartphone

Je kamer dient om te slapen en eventueel nog enkele andere activiteiten, maar Facebooken op je smartphone hoort daar alvast niet bij. Ban dus alle elektronische toestellen (zoals televisies, smartphones, e-readers en tablets). In slaap vallen met de televisie nog aan, zorgt namelijk dat je veel onrustiger slaapt. Schermen van je televisie en smartphone zenden immers blauw licht uit, wat een negatief effect heeft op je slaappatroon.

Doe het licht niet meer aan

Moet jij regelmatig naar het toilet in het midden van de nacht? Probeer dan volgende keer om het licht eens niet meer aan te steken. Door de ruimte te verlichten, geef je je hersenen het signaal dat het ochtend is, waardoor de productie van melatonine vertraagd wordt, en laat dat hormoon er nu net voor zorgen dat we goed slapen. Zorg dus voor een klein strategisch geplaatst nachtlampje op de weg naar de badkamer, en blijf van de grote lichten af.

Hoe luid is het?

Geluid is erg belangrijk voor een goede nachtrust. Als het te stil is, zullen je oren op vinkenslag liggen en word je al wakker bij het kleinste geluidje. Te veel lawaai zorgt er echter ook voor dat je moeilijk in slaap valt of vaak wakker schiet. Zorg daarom voor een gelijkmatig en rustgevend geluid in je slaapkamer, zoals bijvoorbeeld een ventilator of een zachtjes tikkende klok. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg koopt hoed Michael Jackson voor 10.000 euro

Belg koopt hoed Michael Jackson voor 10.000 euro

http://static0.hln.be/static/photo/2016/13/3/8/20161231120008/media_xll_9423443.png

Een Belgische verzamelaar heeft op een veiling 10.000 euro betaald voor de hoed die poplegende Michael Jackson droeg in de videoclip van 'Smooth Criminal'. Dat heeft het Nederlandse veilinghuis Catawiki bekendgemaakt.

Het gaat om de witte Fedora-hoed die Michael Jackson droeg tijdens de opnames van 'Smooth Criminal', intussen bijna 30 jaar geleden. De King of Pop heeft toen verschillende van die hoeden laten maken. Na afloop van de opnames gaf hij de hoed aan zijn voormalige manager. "Bijzonder is dat Michael Jackson de binnenkant van de hoed heeft gesigneerd met 'Love Michael Jackson'", aldus het veilinghuis.

Volgens Catawiki was er vanuit de hele wereld belangstelling voor de gleufhoed. "Vooral na zijn dood is de waarde van persoonlijke eigendommen van Michael Jackson enorm toegenomen. Verzamelaars betalen soms bizarre bedragen om hun verzameling uit te breiden met zijn gedragen kledingstukken", klinkt het.

De waarde van de hoed lag tussen de 10.000 en 13.000 euro. Uiteindelijk werd het exemplaar voor 10.000 euro verkocht aan een in België wonende verzamelaar. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een maand zonder alcohol: dit zijn de voordelen

Een maand zonder alcohol: dit zijn de voordelen

http://static3.hln.be/static/photo/2017/12/16/9/20170102092130/media_xll_9426159.jpg

Met de feesten van de afgelopen weken, hebben we eigenlijk alweer genoeg gedronken voor heel 2017. Het is dan ook niet verwonderlijk dat velen in januari of februari een alcoholloze maand inlassen. En dat heeft heel wat meer voordelen dan we zouden denken.

1. Je slaapt beter

Een slaapmutsje voor je onder de wol kruipt? Geen goed idee. Je valt er dan misschien wel sneller van in slaap omdat de alcohol de hersenactiviteit vertraagt, maar zodra dat effect is uitgewerkt, heeft het net een negatieve invloed op je slaappatroon. Dat bleek nog maar eens uit een onderzoek van de universiteit van Melbourne. Wedden dat je nog nooit zo goed geslapen hebt als tijdens die alcoholloze maand.


2. Je valt af

Niet verwonderlijk, als je even blijft stilstaan bij het aantal calorieën dat zo'n pintje bier bevat: 113 voor een licht biertje, oftewel 25 minuten wandelen om het er weer af te krijgen. Een glas rode wijn is goed voor 123 calorieën en een zwaar bier levert je 160 calorieën op.
3. Je wordt minder snel ziek

Wie veel drinkt, heeft een zwakkere gezondheid. Dat komt omdat alcohol ervoor zorgt dat de cytokines uitgeschakeld worden. Dat zijn eiwitten die onmisbaar zijn om de aanvallen van bacteriën en vriussen in het lichaam te bevechten.
4. Je lever kan weer op adem komen

Het zijn zware tijden geweest voor je lever. Door even een alcoholpauze in te lassen, geef je je orgaan een broodnodig herstelmoment. Zodra geen alcohol meer hoeft afgebroken te worden, kunnen eindelijke de andere gifstoffen onder handen genomen worden.
5. Je huid gaat erop vooruit

Van alcohol krijg je een grauwe huid met onzuiverheden. Niet meteen waar we op zitten te wachten als we in de spiegel kijken. Dat komt omdat alcohol uitdrogend werkt, ook voor je huid. Door voldoende water te drinken en dat glas wijn te laten staan, zal je zien dat je huid er opmerkelijk op vooruit gaat.
6. Je wordt sneller zwanger

Wie met een kinderwens zit, heeft er al helemaal baat bij om alcohol even af te zweren. Alcoholgebruik heeft namelijk een invloed op je vruchtbaarheid. Zo zou het bij vrouwen de eisprong afremmen, het transport van zaadcellen verstoren en ook de rijping van de eicel belemmeren. (br.hln)


» Reageer (0)
30-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heeft jouw huisdier vuurwerkangst? Zo stel je het gerust

Heeft jouw huisdier vuurwerkangst? Zo stel je het gerust

http://static1.hln.be/static/photo/2016/2/10/12/20161229163420/media_xll_9419727.jpg

Het is Nieuwjaar, net 12 uur. Buiten knalt het vuurwerk, binnen de champagnekurken. En je liefste Minoes? Die zit bibberend weggedoken onder de bank. Heel wat honden en katten kampen immers met vuurwerkangst. Al kan je daar gelukkig ook wat aan doen om ze meer op hun gemak te stellen.

Aangename omgeving

Mocht je vorig jaar uit eigen hand ondervinden dat je trouwe compagnon niet bijzonder gesteld is op vuurwerkpijlen, dan kan je dit jaar je voorzorgen nemen. Wie met een bang huisdier zit, zorgt er best voor dat de omgeving zo aangenaam mogelijk is. Door de gordijnen te sluiten, de lichten en radio of televisie aan te zetten, creëer je andere stimulansen en hou je de luide knallen zo veel mogelijk buiten. Zorg ook dat alle ramen en deuren goed afgesloten zijn, zodat je huisdier zeker niet kan ontsnappen. Schotel katten een goed gevulde etensbak voor en een schone kattenbak.

Geef geen extra aandacht

Haal je huisdier niet overmatig aan. Dat wil zeggen: zit je anders niet urenlang met je hond of kat op schoot, doe dat dan nu ook niet. Door ze  extra aandacht te geven, ben je het angstige gedrag in feite aan het belonen. En dat zal het alleen maar versterken. Blijf vooral zelf rustig en aai je kat of hond wanneer ze tegen je aan komen liggen. Maar geef zeker geen speciale snacks.

Wat met ontspannende verstuivers?

Katten- en hondenbaasjes zijn ongetwijfeld vertrouwd met het bestaan van DAP en Feliway, verdampers die je in het stopcontact steekt en feromonen afgeven die een rustgevend effect hebben op je huisdier. Een methode die zeker het gewenste effect kan hebben, op voorwaarde dat je er op tijd mee begint. Wie verwacht overmorgen de verdamper in het stopcontact te knallen en de rest van de avond met een poes in huis te zitten die helemaal zen is, is eraan voor de moeite. Dat komt omdat de verstuiver tijd nodig heeft om goed in de lucht aanwezig te zijn. Begin dus zeker een paar dagen op voorhand (vandaag dus). Ook is niet elke kat of hond er even gevoelig aan.

Kalmeringsmiddelen, een goed idee?

Wie met een extreem angstig huisdier zit, heeft misschien al eens geïnformeerd naar kalmeringsmiddelen. Al is voorzichtigheid daarbij wel aangewezen, en gebruik je ze best enkel als laatste redmiddel. Let daarbij ook op: narcosepillen als Vetranquil en Calmivet zorgen er dan wel voor dat je huisdier lichamelijk kalmer is, mentaal zijn ze net extra gevoelig voor geluid. Ze ogen dan wel rustig, in realiteit zijn ze nog angstiger dan anders, maar kunnen ze het gewoon niet uiten. Wat wel kan zijn kalmeringsmiddelen als Alprazolam. Ook dat heeft een ontspannend effect, maar blokkeert daarnaast ook het geheugen, wat betekent dat ze de harde knallen en angst niet zullen onthouden. Wie liever van de grove middelen wegblijft, kan Rescue druppels van Bach in het eten of drinkwater druppelen. Deze alcoholvrije druppels zijn geschikt voor huisdieren en geven snel verlichting in stresserende situaties. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond legt 80 kilometer af op zoek naar baasje

Hond legt 80 kilometer af op zoek naar baasje

http://static0.hln.be/static/photo/2016/8/12/11/20161230000750/media_xll_9420341.jpg

Border collie Casey heeft een onwaarschijnlijke trektocht ondernomen nadat hij gescheiden raakte van zijn baasje. De hond zwierf twee maanden rond en legde ongeveer 80 kilometer af voor hij weer terug kon keren naar zijn warme thuis.

Casey raakte vermist in Spilsby, Lincolnshire, waar hij werd opgevangen door een vriend terwijl Carole Fossett, de eigenares van Casey, midden in een verhuis zat.

De 58-jarige Fossett, die Casey al heeft sinds hij een puppy was, zegt dat de hond altijd al zenuwachtig was in de buurt van vreemden.

Tijdens haar zoektocht kreeg ze drie telefoontjes van mensen die Casey gezien hadden. Fossett en haar familie gingen telkens meteen ter plaatse, maar zonder succes. Eén keer zagen ze Casey in een veld, maar zodra ze de hond riepen, ging hij ervandoor. "We werden ongerust, want er werd ons gezegd dat als een boer hem in een veld schapen ziet lastigvallen, dan is de kans groot dat ze hem doodschieten."  "We hoorden niets en ik dacht, dat is het. Hij is gestorven. Hij is neergeschoten of overreden," vertelt ze. "We bleven ons maar afvragen: waar is hij?"

De familie zocht wekenlang, maar gaf uiteindelijk de hoop op.

Verlossend telefoontje

http://static1.hln.be/static/photo/2016/12/1/4/20161230001416/media_l_9420364.jpg

En dan kreeg ze na twee maanden plots een telefoontje uit Newark, 80 kilometer ver van waar Casey verdween: de dierenbescherming had hem gevonden onder de struiken op de parking van een supermarkt. De hond was erg vermagerd: zijn gewicht was van 27 kilogram naar 15,9 kilogram gezakt en zijn vacht zat vol klitten.

"Ik barstte gewoon in tranen uit. Ik kan het niet beschrijven. Wanneer je hond al twee maanden vermist is, dan geloof je gewoon niet dat je hem nog zal zien," vertelt Fossett. "Hij zat in de hoek en mijn partner en ik kwamen binnen en ik zei 'Casey' en zijn staartje begon te kwispelen. Toen liepen we het hok binnen en hij werd gewoon uitzinnig. Hij huilde, hij sprong in het rond".

Microchip

Volgens de dierenbescherming kon Casey dankzij zijn chip herenigd worden met Carole. "Het was pas als we zijn chip checkten en zijn baasje contacteerden dat we beseften hoeveel geluk de hond had, want hij was geregistreerd in Skegness. We weten niet hoe hij in Newark beland is, maar we hadden een opgeluchte en emotionele eigenaar die niet kon wachten om hem op te pikken. Het was een erg emotioneel weerzien voor de hond en de eigenaars toen ze zijn kennel binnengingen."  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met dit trucje ontdooit u uw voorruit in enkele seconden

Met dit trucje ontdooit u uw voorruit in enkele seconden

http://static1.hln.be/static/photo/2016/8/12/12/20161230084336/media_xll_9420987.jpg

Bent u het ook beu om 's ochtends kostbare tijd te verliezen, omdat u uw voorruit ijsvrij moet maken met een krabber? Dan heeft de Amerikaanse weerman Ken Weathers uit Tennessee een trucje voor u.

In een Facebookfilmpje, gedeeld door de nieuwssite Huffington Post, legt Weathers uit hoe u in enkele seconden kan vertrekken, zonder een ijskrabber of de verwarming van uw auto te gebruiken. In een verstuiver doet de Amerikaan ontsmettingsalcohol, die hij verdunt met water. De alcohol zorgt ervoor dat het ijs op de voorruit ogenblikkelijk verdwijnt. 

"Zorg er wel voor dat de chemicaliën gelabeld zijn en uit de buurt van kinderen worden bewaard", waarschuwt de weerman wel nog op Facebook. Het filmpje werd al meer dan 300.000 keer gedeeld.

Voor wie vanochtend geen ontsmettingsalcohol of verstuiver in huis heeft: een ijskrabber werkt ook nog steeds prima, al duurt het wat langer. En morgen is er nog altijd een nieuwe kans: dan gaan de temperaturen volgens de voorspellingen opnieuw onder het vriespunt. (br.hln)


» Reageer (0)
29-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw doet schokkende ontdekking over zichzelf op haar moeders Facebookpagina

Vrouw doet schokkende ontdekking over zichzelf op haar moeders Facebookpagina

http://static1.hln.be/static/photo/2016/15/2/1/20161229105515/media_xll_9419056.jpg

De Argentijnse Silvina Martinez Pintos (31) beleefde de schok van haar leven toen ze onlangs door oude foto's bladerde die haar moeder op Facebook had gezet. Op een van de beelden was de vrouw te zien net voor de geboorte van Silvina. En ze bleek helemaal niet zwanger te zijn.

Silvina confronteerde haar moeder met haar ontdekking en die bekende dat ze haar geadopteerd had. Heel veel kon ze haar niet vertellen over haar afkomst. Of wilde ze niet zeggen. Alleen dat haar moeder 16 jaar was toen ze beviel en dat de behandelende dokter Ricardo Carminatti heette.

De vrouw uit Mar Del Plata postte haar verhaal op Facebook in de hoop haar biologische moeder op het spoor te komen. "Deze ontdekking doen was hard", vertelt ze. "Hopelijk kom ik via deze weg meer te weten over haar. Ik wil haar niet vinden om haar te veroordelen voor wat ze deed, maar gewoon om meer te weten te komen over mezelf en over mijn identiteit."

Silvina schrijft in haar post dat ze geboren werd op 27 maart 1985 in het Modeloziekenhuis in Trelew. Het was 11.30 uur in de voormiddag. Net na haar geboorte namen haar adoptieouders haar mee naar La Plata, waar ze elf jaar woonde. Daarna verhuisde ze naar Mar Del Plata. "Ik wil erg graag weten wie de vrouw is die me op de wereld heeft gezet. En naar haar verhaal luisteren. Ik wil graag weten of ik op haar lijk. En of ik bijvoorbeeld nog broers of zussen heb", schrijft ze.

Kinderen
"Ik heb zelf twee kinderen. Eentje lijkt erg op mijn man, de jongste lijkt op mij. Maar het intrigeert me op wie ík lijk. Misschien is mijn echte moeder intussen wel overleden, dat weet ik niet. Net als mijn adoptievader. Maar als ik het te weten kon komen, zou ik dit hoofdstuk kunnen afsluiten. En dan kan ik weer verder met mijn leven." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe maakten vrouwen zich tweeduizend jaar geleden op?

Hoe maakten vrouwen zich tweeduizend jaar geleden op?

http://static1.hln.be/static/photo/2016/2/2/7/20161228104917/media_xll_9417067.png

Dacht je dat wij de eersten waren die met rode lipstick over straat paraderen? Mis! Al meer dan 2.000 jaar geleden namen vrouwen ook plaats voor de kaptafel. Van haarnaalden, pincetten en pruiken tot vaasjes met cosmetische producten en lepeltjes als prehistorische make-upkwasten: Romeinse vrouwen wisten hoe ze zich moesten opmaken.

Hoe zag een ideale vrouw eruit volgens de oude Romeinen? Wat deden Romeinse vrouwen om het schoonheidsideaal te benaderen? En zijn de schoonheidsidealen van toen tijdloos? In het Gallo-Romeins Museum worden al die vragen beantwoord in hun nieuwe expo 'Timeless Beauty'.

Roet als eyeliner
Hun ogen omlijnden ze met roet, lichaamshaar werd verwijderd met hars of puimsteen en een egaal, wit gezicht bekwamen ze met kalkpoeder, zo leert de tentoonstelling ons. Die potjes en rituelen waren overigens niet alleen weggelegd voor de rijke elite. Zij hadden weliswaar meer tijd en middelen, maar ook de werkende dames zorgden dat ze er goed uitzagen. Maar wat was dat dan eigenlijk, er goed uitzien?

Venus in plaats van Doutzen

Zoals hedendaagse vrouwen opkijken naar 21e eeuwse schoonheden als Angelina Jolie en Doutzen Kroes, spiegelden Romeinse vrouwen zich aan dé celebrity van toen: Venus. De godin van de liefde was hét vrouwelijke schoonheidsideaal. De Romeinse schone kon je dan ook herkennen aan haar fonkelende ogen en lange wimpers, bleke huid met rozerode wangen, volle haardos, weinig tot geen lichaamshaar en een zachte en egale huid. Maar ook: kleine borsten, bredere heupen en een ietwat bol buikje. Te slanke vrouwen zagen Romeinen namelijk als ziekelijk, en dus niet geschikt om kinderen te baren.

Vandaag relevant
Naast archeologische voorwerpen en teksten uit de Romeinse tijd, kunnen bezoekers ook genieten van de werken van kunstfotograaf Marc Lagrange. Hij werd vooral bekend om zijn sensuele naaktfotografie. De beelden op de expo focussen op de schoonheid van het vrouwelijke lichaam, in al haar onderdelen. Daarnaast wordt de tentoonstelling ook gekoppeld aan getuigenissen van hedendaagse vrouwen. Hoe beleven zij hun lichaam? Sociaal-psychologe Liesbeth Woertman geeft duiding, wat de expo een maatschappelijke relevantie verleent.

De tentoonstelling 'Timeless Beauty' is te zien in het Gallo-Romeins Museum van 17 december 2016 tot en met 30 juni 2017.

Meer info op www.galloromeinsmuseum.be (br.hln)


» Reageer (0)
28-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yes! Er komt dan toch officieel een derde Sex and the City-film aan

Yes! Er komt dan toch officieel een derde Sex and the City-film aan

http://static0.hln.be/static/photo/2016/4/8/13/20161224124302/media_xll_9409678.jpg

Er zijn al langer geruchten over een derde film van Sex and the City, maar tot nu toe werden die ook altijd ontkracht. Nu schrijven echter verschillende Amerikaanse media dat het script voor de een nieuwe film al geschreven is én dat ook alle vier actrices mee willen doen. Zou het nu echt deze keer?

Sex and the City begon als tv-serie in 1998 met in totaal 6 seizoenen of wel 94 afleveringen. In 2008 kwam er de eerste film van de vier dames en twee jaar later kwam er de tweede film als vervolg op Sex and the City I. Hoewel vooral die tweede film barslechte recensies kreeg, zouden de producenten bij het Amerikaanse betaalkabelnetwerk HBO nu toch werken aan een derde deel. Dat schrijft onder andere de website Radar Online.

Sarah Jessica Parker was volgens  de website het moeilijkst te overtuigen om mee te spelen, omdat de vier vriendinnen in de nieuwe film ook daadwerkelijk als mature vrouwen zouden worden geportreteerd. Kim Cattrall, Kristin Davis en Cynthia Nixon hadden minder problemen met het script.

In mei vorig jaar liet Parker al verstaan aan showbizzsite Extra dat ze het toen al het juiste moment en de juiste plaats vond om aan een derde film te beginnen. Geen al te grote verrassing, als je weet dat de tweede film in de reeks zo'n 91.171.516 euro opbracht en de vier actrices na het laatste deel nooit meer echt gecast werden voor succesvolle films of series. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse overheid verdient fortuin aan erfenissen die naar goede doelen gaan

Vlaamse overheid verdient fortuin aan erfenissen die naar goede doelen gaan

http://static0.hln.be/static/photo/2016/5/14/1/20161228055754/media_xll_9416671.jpg

Een deel van de erfenis wegschenken aan een goed doel wordt steeds populairder. Dat de Vlaamse overheid een aardig graantje meepikt van al dat geld, is wellicht minder bekend. Van de 187,7 miljoen euro die vorig jaar via erfenissen aan goede doelen werd geschonken, ging 15,8 miljoen euro naar de overheid. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Vorig jaar was de Stichting Tegen Kanker met zo'n zestien miljoen euro de grootste begunstigde van mensen die (een deel van) hun erfenis aan een goed doel wegschonken. Op de tweede plaats stond de Vlaamse overheid die in totaal 15,8 miljoen euro incasseerde uit de belastingen op al die schenkingen. "Te gek voor woorden", zegt Jan Rachels van Testament.be, een vzw die al negen jaar campagne voert om mensen ervan te overtuigen een deel van hun erfenis aan het goede doel te geven. "Heel wat goede doelen voeren eigenlijk taken uit die de overheid daardoor niet meer hoeft te doen", zegt Rachels in de krant. "Het UZ in Jette bijvoorbeeld, kan steeds meer onderzoek doen met het geld dat het krijgt uit erfenissen en giften. Het is toch te gek om hen daarop te belasten?"

8,5% belastingen
Momenteel moeten goede doelen die erfenisgeld ontvangen daar 8,5 procent belastingen op betalen. "Dat zou op z'n minst naar het minimumtarief van drie procent moeten zakken, dat ook partners, ouders, kinderen en kleinkinderen nu betalen", zegt Rachels. "Eigenlijk zou het gewoon 0 procent moeten zijn. Dat zou nog veel meer mensen aanzetten om hun erfenis weg te schenken." In Nederland is die stap al genomen en is de belasting op erfenissen die naar een goed doel gaan afgeschaft.

Vorig jaar schonken in Vlaanderen iets meer dan duizend mensen een deel van hun erfenis weg aan een goed doel naar keuze. In totaal hebben zo'n veertigduizend mensen zich bij de vzw aangemeld, wat betekent dat de belastinginkomsten voor de Vlaamse overheid de komende jaren nog flink zullen stijgen.

"Gratis bestaat niet"
Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein (Open VLD) laat in een reactie weten dat het Nederlands voorbeeld voorlopig alvast niet gevolgd zal worden. "Er zijn op dit moment geen plannen om die belasting af te schaffen", reageert hij in de krant. "Gratis bestaat trouwens niet. Als we die belasting schrappen, zullen we die inkomsten elders moeten zoeken of elders moeten snoeien in de uitgaven. Het is trouwens al een zeer voordelig systeem. Via de zogenaamde duolegaten kun je een goed doel een deel van je erfenis geven en hen ook alle successierechten laten betalen, ook het deel van je erfgenamen. Dat scheelt enorm, als je weet dat successierechten voor verre familieleden anders kunnen oplopen tot 65 procent." (br.hln)


» Reageer (0)
27-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baasje laat aangereden hond gewoon achter

Baasje laat aangereden hond gewoon achter

http://static0.hln.be/static/photo/2016/8/15/5/20161227145936/media_xll_9415040.jpg

In het Nederlandse Vlaardingen is gisteren op de tweede kerstdag een loslopende jonge hond aangereden door een auto toen zijn baasje hem uitliet. Volgens het AD heeft de hond alleen wat schrammetjes opgelopen, maar is hij erg bang en van slag. Daar heeft de opvallende actie van zijn baas waarschijnlijk ook veel mee te maken. De pup werd namelijk op de plaats van het ongeval achterlaten door zijn baasje.

De auto raakte bij de aanrijding beschadigd en dus wilde de bestuurder de schadeformulieren invullen met het baasje. Die had de papieren thuis liggen en zou die even gaan halen. Hij ging naar huis, maar kwam niet meer terug. De autobestuurder wachtte tevergeefs op zijn terugkeer.

Toen duidelijk werd dat het baasje niet meer zou terugkomen, bracht de chauffeur de bange pup naar de politie. Het dier wordt nu opgevangen door een dierentehuis. De chauffeur gaat aangifte doen, en politie en dierenbescherming zoeken het baasje. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jachtluipaard met uitsterven bedreigd

Jachtluipaard met uitsterven bedreigd

http://static3.hln.be/static/photo/2016/15/2/2/20161227123225/media_xll_9414857.jpg

Het jachtluipaard, het snelste landdier ter wereld, wordt met uitsterven bedreigd. Wetenschappers schatten dat er nog maar 7.100 jachtluipaarden in het wild leven, op slechts 9 procent van het territorium dat ze plachten in te nemen. Vooral de Aziatische populatie is er erg aan toe, met nog maar 50 dieren in Iran, zo blijkt uit onderzoek van Britse dierenbeschermingsorganisaties.

In Zimbabwe is het aantal jachtluipaarden in 16 jaar tijd met 85 procent gedaald. Die dramatische evolutie heeft ertoe geleid dat opgeroepen wordt de status van het dier van 'kwetsbaar' op te trekken naar 'bedreigd' op de lijst van bedreigde diersoorten.

Het jachtluipaard heeft veel ruimte nodig. Deels daardoor valt 77 procent van zijn overgebleven habitat buiten beschermde gebieden, waardoor het dier bijzonder kwetsbaar is voor de impact van de mens. Zelfs binnen goed beheerde parken en reservaten lijden de dieren onder de jacht, het verlies van habitat, en de illegale dierenhandel. Deze factoren zorgden er in Zimbabwe voor dat de populatie van 1.200 dieren op zestien jaar tijd zakte tot hooguit 170 dieren.

Experts willen een nieuwe aanpak voor de bescherming van het jachtluipaard waarbij de klemtoon ligt op gecoördineerde regionale strategieën die landsgrenzen overstijgen. Daarnaast moet gestreefd worden naar een duurzaam samenleven van mens en wilde dieren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wolvenpopulatie in Europa kent explosieve groei

Wolvenpopulatie in Europa kent explosieve groei

http://static1.hln.be/static/photo/2016/15/14/13/20161225235123/media_xll_9411418.jpg

De Europese wolvenpopulatie groeit gestaag. Momenteel zijn er naar schatting 12.000 wolven in Europa. Boeren roepen op om hun status van beschermde diersoort af te schaffen.

Vorige maand werd er voor het eerst in 118 jaar een wolf gesignaleerd aan de Belgisch-Luxemburgse grens.

"In Europa staat de wolf aan de top van de voedselketen. Hij heeft geen natuurlijke vijanden behalve de mens," zegt Vanessa Ludwig, een biologe die de groeiende wolvenpopulatie opvolgt. "We hebben nog niet het wettelijke aantal wolven bereikt dat een ruiming toestaat, dus de soort is van nature voorbestemd om zich over het continent te verspreiden," aldus Ludwig.

Dit jaar alleen al doodden wolven meer dan 9000 schapen in Frankrijk en de boeren doen een wanhopige oproep om een verdere groei van de wolvenpopulatie tegen te houden.

In de jaren 1930 werden wolven in Frankrijk uitgeroeid, maar in 1992 stak een wolvenpaar de grens tussen Italië en Frankrijk over en sindsdien verspreiden de wolven zich verder over het Europese continent. In 2000 werden voor het eerst sinds 1904 wilde welpjes geboren in Duitsland. Tegen 2015 telde het land al ongeveer 35 roedels met in totaal zo'n 400 wolven.

Wolven voeden zich voornamelijk met wild. Meer dan de helft van hun dieet bestaat uit reeën, gevolgd door edelherten en wilde zwijnen. (br.hln)


» Reageer (0)
26-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onverwacht kerstgeschenk: Brit strooit (per ongeluk) met geld op Duitse Autobahn

Onverwacht kerstgeschenk: Brit strooit (per ongeluk) met geld op Duitse Autobahn

http://static0.hln.be/static/photo/2016/4/14/5/20161225223744/media_xll_9411350.jpg

In Duitsland in de buurt van Würzburg (Beieren) kregen automobilisten een onverwacht kerstgeschenk: de snelweg A3 lag gisterenavond vol met geld, zo bevestigt de politie.

Een 62-jarige Brit had bij het tanken zijn goed gevulde portefeuille op het dak van zijn wagen gelegd. Daarin zaten volgens de politie meerdere duizenden euro's. De man vertrok en vergat de beugel van het dak te nemen, waardoor de eurobiljetten al snel verspreid over de snelweg lagen.

De politie kwam ter plaatse maar kon slechts een klein deel van het geld recupereren. Verschillende automobilisten waren immers gestopt en hadden zichzelf bediend. (br.hln)


» Reageer (0)
25-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cadeau van poetsvrouw blijkt kleine schat

"Dit zijn van die beeldjes waarvoor wij onze job doen": cadeau van poetsvrouw blijkt kleine schat

http://static3.hln.be/static/photo/2016/13/5/9/20161221114625/media_l_9402144.png

In VTM-programma 'Rijker dan je denkt?' trokken enkele mensen weer grote ogen toen ze voorwerpen lieten schatten door experts. Zo ook de eigenares van een bronzen uil die ze nota bene had gekregen van haar poetsvrouw.

Peter Bernaerts, expert toegepaste kunst, werd laaiend enthousiast: "Dit zijn van die beeldjes waarvoor wij onze job doen", zei hij zelfs.

De uil is het werk van kunstenaar Georges Collard en werd gegoten met de verlorenwasmethode, zowat "het beste van het beste" in de bronscultuur.

Het beeldje bleek dan ook flink wat geld waard. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstwonder: wandeling van 40 km door de sneeuw wordt deze moedige mama bijna fataal

Kerstwonder: wandeling van 40 km door de sneeuw wordt deze moedige mama bijna fataal

http://static3.hln.be/static/photo/2016/14/6/8/20161225083450/media_xll_9410543.jpg

Een familie uit Pennsylvania, die tijdens een rit naar de Grand Canyon met de auto vast was komen te zitten in de sneeuw, is juist op tijd gered. De politie spreekt van een 'kerstwonder'.

Het had weinig gescheeld of het gezin was in een hevige sneeuwstorm terechtgekomen en dan was redding nagenoeg onmogelijk geworden.

Het echtpaar Karen en Eric Klein probeerde met hun 10-jarige zoon Isaac de noordkant van de Grand Canyon te bereiken, maar in de winter wordt die afgesloten. Toen ze via Google Maps een alternatieve route kozen, kwamen ze met hun gehuurde auto vast te zitten in de sneeuw.

In tegenstelling tot wat Google Maps beweerde, bleek dat helemaal geen begaanbare weg. "Dit is een probleem waar al veel meer toeristen mee te maken hebben gehad'', aldus Jim Driscoll van de politie van Coconino County.

Bevriezing
De zeer atletische moeder, een marathonloopster en triatlete, besloot hulp te gaan zoeken, maar was na een tocht van zo'n 40 kilometer na 24 uur nog steeds niemand tegengekomen. Reddingswerkers vonden haar in een trekkershut met ernstige bevriezingsverschijnselen aan haar handen. "Ze was te uitgeput om zelfs maar een vuur te maken'', aldus Driscoll.

De zoektocht naar de 46-jarige vrouw werd in gang gezet toen de vader en zoon er uiteindelijk in slaagden vanaf een hoger gelegen punt telefoonverbinding te krijgen en de politie te waarschuwen. Reddingswerkers die op hun sneeuwscooters nu op twee verschillende plekken naar de gezinsleden moesten zoeken, wisten als door een wonder iedereen vlak voor kerst weer te herenigen.

Driscoll: "We moesten alles uit de kast trekken om de vrouw te vinden. We hadden de moed al bijna opgegeven. Als de vrouw niet in zo'n goede conditie was geweest, had ze het niet gered.'' (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom draagt de kerstman een rood pak?

Waarom draagt de kerstman een rood pak?

http://oi67.tinypic.com/244qrkz.jpg

Waarom draagt de kerstman een rood pak? De kerstman droeg voor het eerst een rood pak toen een cartoonist zich in 1869 baseerde op de satire van Irving. Maar het is dankzij Coca-Cola dat de kerstman consequent een rood pak draagt. Gedurende meer dan 30 jaar werd de figuur in een reclamecampagne van het frisdrankenconcern in het rood gekleed.


» Reageer (0)
24-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koninklijke familie gaat voor ongedwongenheid op kerstkaart

Koninklijke familie gaat voor ongedwongenheid op kerstkaart

http://static2.hln.be/static/photo/2016/18/2/9/20161224060736/media_xll_9409179.jpg

Koning Filip en koningin Mathilde hebben een kerst- en nieuwjaarskaartje rondgestuurd waarop ze zelf met hun kinderen geportretteerd zijn. Iedereen kijkt in de lens, behalve de elfjarige prins Emmanuel. En dat is geen foutje.

Het wegkijkende prinsje geeft het beeld een spontaniteit die we doorgaans niet gewend zijn van officiële staatsportretten en koninklijke familiefoto's. "Er waren foto's waarop ­iedereen in de lens keek, hoor", luidt het op de persdienst van het koninklijk paleis. "Maar de koning en koningin vonden deze uiteindelijk de mooiste. Het was voor hen het meest ongedwongen beeld."

Ongedwongen, en ook herkenbaar. Want wie heeft er nu een perfecte familiefoto in huis? (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!