Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




25-03-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoera, klok is weer uur vooruitgeschoven ondanks verzet

Hoera, klok is weer uur vooruitgeschoven ondanks verzet

https://images4.persgroep.net/rcs/v_d-3Rij-NFrM1YYo9wgtNvZ98U/diocontent/120933419/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Een poging in het Europees parlement om het halfjaarlijks spelen met de klok, met name overschakeling naar zomer- en winteruur, stop te zetten, is vorige maand gestrand. Derhalve zijn we zondag om 2 uur weer overgeschakeld naar het zomeruur, een uur vooruit dus, zodat we uitkomen op standaardtijd GMT+2 (of de wereldtijd plus 2 uur). 

Het doel van de zomer- en wintertijd, die België sinds 1977 toepast, is energiebesparing, want er kan langer van het daglicht genoten worden. Tegenstanders voeren onder meer aan dat het gegoochel met de klok het bioritme verstoort, wat zeer nefast kan zijn voor kwetsbaren in onze samenleving.

In februari had een coalitie van Europarlementsleden uit verschillende politieke partijen een resolutie op de agenda van het Europees Parlement gezet. Die drong erop aan dat de Commissie de Europese richtlijn over de zomertijd zou aanpassen en een einde zou maken aan de halfjaarlijkse uurwijziging. Maar de oproep tot stopzetting van de uurwijziging wijzigde in een verzoek aan de Commissie om de voor- en nadelen af te wegen op basis van de beschikbare wetenschappelijke input. (br.hln)


» Reageer (0)
24-03-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 interieurtrends uit de jaren 50 die een comeback maken

5 interieurtrends uit de jaren 50 die een comeback maken

https://images2.persgroep.net/rcs/hMdaHa5s82DIIsukRkrNWsUvzCs/diocontent/120530820/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Interieur met een vleugje nostalgie wint al langer aan populariteit. Specifiek doet alles uit de jaren vijftig het nu weer goed. Deze 5 retrotrends zien we overal terugkeren.

1. Massief hout

Houten buffetkasten, stoelen en zelfs muren; in de jaren 50 was massief donker hout in huis een grote trend. En ook nu geeft hout je interieur een warme en gezellige upgrade. Subtiel hoeft dat trouwens niet te zijn. Denk wandkasten van donker dennenhout, de keukenkasten en aanrecht bezet met hout of een lange commode waarop je een paar tijdschriften en kleurrijke vaasjes etaleert. Veel moet dat gelukkig niet kosten. Antiekwinkels en tweedehandszaken als de Kringwinkel bulken van de houten kasten en bijzettafels voor geen geld.

2. Een woonkamer die lager ligt

De ‘gezonken woonkamer’ zag het levenslicht in de jaren 20, maar werd in de jaren 50 dankzij de Fins-Amerikaanse architect Eero Saarinen razend populair. Toen vaak volledig bedekt met vast tapijt, met de zetels in dezelfde kleur. Anno 2018 leeft de trend weer helemaal op. Al moet je er wel rekening mee houden dat zo’n lager liggende woonkamer absoluut niet kindvriendelijk is.

3. Plastieken designstoelen

In bijna elk interieur pronken tegenwoordig al dan niet neppe plastieken designstoelen van bijvoorbeeld Vitra Eames. Maar wist je dat die dateren uit de jaren 50 en toen ook al in ieders huis stonden? Zeker in combinatie met veel hout, zorgen de luchtige plastieken stoelen voor een fris accent. Dankzij de minimalistische Scandinavische interieurtrend kiest bijna iedereen nu voor witte exemplaren, maar in de jaren 50 durfden ze meer kleur aan. Leuk is om allemaal verschillende stoelen in andere kleuren rond je eettafel te hebben staan.

4. Breezeblocks

Breezeblocks worden in het Nederlands ook wel ‘windblokken’ genoemd, wat letterlijk betonblokken zijn met twee rechthoeken in uitgesneden. De blokken die in de jaren 50 en 60 erg populair waren, hadden echter heel wat mooiere vormen. Ze werden vaak gebruikt om een tussenmuur van te maken in de grote open ruimtes binnen of buiten in de tuin. Door de uitsnijdingen laten ze hele mooie schaduwen achter als de zon erop schijnt en ze voelen ook minder statisch en massief aan dan een gesloten muur.

5. Behang met print

Je oma en opa hebben vast wel een bloemenmuur in huis, en het is dat soort behang dat nu terug zijn comeback maakt. Duidelijk vintage geïnspireerd, in warme en niet te felle kleuren en hoe drukker hoe beter. Ook abstracte en herhalende vormen doen het goed. Het lijkt op het eerste zicht misschien nogal heftig, maar eigenlijk is behang net een hele makkelijke en betaalbare manier om je interieur in één klap te veranderen. Je hoeft natuurlijk ook helemaal niet heel je woonst te behangen, je kunt even goed voor een kleine muur kiezen of een deur om gewoon een origineel speels accent toe te voegen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gucci verkoopt rubberen tas van 750 euro: “Precies een wasmand”

Gucci verkoopt rubberen tas van 750 euro: “Precies een wasmand”

https://images0.persgroep.net/rcs/MG3R9W6crGoz8VKyZ82aCxxUIHY/diocontent/120803246/_focus/0.500000/0.500000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

750 euro voor een handtas is veel geld, maar wanneer je bij Gucci gaat winkelen weet je dat je gemakkelijk zo’n bedrag mag neertellen. Al komt de nieuwste creatie van het Italiaans modehuis veel mensen bekend voor, het doet denken aan een simpele wasmand. 

Balenciaga deed het al: 2.000 euro vragen voor een tas die leek alsof je hem mee had genomen uit Ikea. Celine vroeg al eens zonder schaamte 480 euro voor een plastiek zakje. En het lijkt nu alsof ook Gucci mee op de kar springt met hun laatste nieuwe tas. 

De nieuwe rubberen tassen zijn beschikbaar in vier verschillende kleuren: zwart, mosterdgeel, roze en rood. Op elk exemplaar staat in het groot de naam gedrukt zoals we van het merk gewoon zijn. Alleen doet deze tas heel hard denken aan een stuk meubilair dat niet meteen in gedachten komt als erg modieus, een wasmand. Een erg dure wasmand dan nog, want voor deze Gucci tas betaal je zo’n 750 euro.  (br;hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bizarre Italiaanse macrobiotische sekte blootgelegd: “Niet te veel lachen, geen internet en rechts uit bed stappen”

Bizarre Italiaanse macrobiotische sekte blootgelegd: “Niet te veel lachen, geen internet en rechts uit bed stappen”

https://images3.persgroep.net/rcs/TIdAllOoBIxjAne1lQXg5rtiNwU/diocontent/120863105/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Overdreven lachen, sporten en op het internet zitten waren uit den boze in de Italiaanse macrobiotieksekte van Mario Pianesi (73), een invloedrijke zakenman/goeroe. Pianesi is een van vier verdachten die het Italiaanse gerecht al sinds 2013 in het vizier had. Vorige week kon de sekte, en de bizarre gewoontes ervan, worden ontmaskerd.

Leden die uit de sekte konden ontsnappen, getuigen over hoe ze geleidelijk aan de controle over hun eigen leven verloren door ouderwetse regels en subtiele manipulatie van Pianesi. Hij wordt ervan verdacht slaven te hebben gemaakt van leden door hun dieet strikt te controleren, hen contact met de buitenwereld te verbieden en hen gratis of voor een habbekrats te laten werken. Hij riskeert ook vervolging voor belastingontduiking.

In 2013 stapte een jonge vrouw, wier gewicht gezakt was tot nog amper 35 kg, naar de politie. Ze zei dat Pianesi haar had beloofd dat zijn Ma-Pi-dieet haar zou genezen. Het begin van het jarenlange onderzoek naar de sekteleider.

Zes mensen dienden intussen een klacht in en vorige week lieten er nog twee anderen van zich horen. Volgens speurder Carlo Pinto zouden er “nóg honderden” slachtoffers kunnen zijn, die “nog altijd onder invloed staan van de sekte”. Sommigen zitten al meer dan twintig jaar in de sekte.

Mirakeldieet

Pianesi gebruikte zijn charisma om mensen ervan te overtuigen dat hij met zijn mirakeldieet virussen en ziektes als HIV, kanker en diabetes kon genezen. De goeroe legde bizarre regels op. Vrouwen mochten geen korte rokjes of make-up dragen en mochten zich niet wassen als ze menstrueerden. Uit het bed stappen moest langs rechts gebeuren. Haar of nagels knippen mocht niet op dinsdag of op donderdag. Vrouwen die hun man verlieten, werden vergeleken met hoeren.

Vanda Secondino was zo’n sektelid. Ze kwam er al bij in 1989. “Zieken vroegen eerst hulp met hun voeding”, zegt ze. “Daarna begonnen we advies te vragen over alle aspecten van ons leven. Zo verloren we zelf macht die hij meer en meer won. We geloofden dat we zelf niet in staat waren om ons eigen leven te regelen.”

Pianesi, afkomstig uit Albanië, ontdekte de macrobiotiek van de Japanse filosoof George Ohsawa toen hij zelf ziek werd tijdens zijn legerdienst. Hij zag de positieve impact op zijn eigen lichaam en begon in de jaren 80 met een eerste “kliniek” in Sforzacosta. Hij zette zich af tegen echte artsen die hij naar verluidt moordenaars noemde. Pianesi bouwde een imperium uit van 85 macrobiotiekwinkels en -restaurants in Italië en won vele zielen voor zich.

Ontmoeting paus

Zijn dieet Ma-Pi kreeg wetenschappelijke steun. Hij is ereburger van twaalf gemeentes in Italië en daarbuiten. In 2016 ontmoette hij zelfs paus Francis, samen met zijn tweede vrouw, Loredana Volpi, naar wie ook een onderzoek loopt. Pianesi had in het verleden zwaar afgegeven op de katholieke kerk en zijn volgelingen namen hem zijn ontmoeting met de paus dan ook zeer kwalijk.

Toch bleef hij enorm populair. Zodanig zelfs dat de bewoners van Macerata de nieuwe onthullingen nauwelijks kunnen geloven. Een lokale krant omschreef Pianesi als een Jekyll & Hyde-figuur. Die journalist meent dat vele medewerkers in Pianesi’s restaurants niet uitgebuit werden en dat het mogelijk wél het geval was met andere lagen binnen de organisatie.

Investering van 160.000 euro

Vanda Secondino beweert dat Pianesi oorspronkelijk het dieet van Ohsawa overnam, maar dat daarna compleet veranderde. Ze leed aan bloedarmoede en angstaanvallen. Ze kreeg naar eigen zeggen aanvankelijk “veel liefde en aandacht” van de sekte. “Ik was nog maar 26, had een gebroken relatie met mijn familie en bezat nauwelijks zelfvertrouwen”, zegt ze. Haar man Mauro Garbuglia, die een goedaardige hersentumor had, ontmoette ze binnen de sekte. Het koppel runde een van de restaurants, waar ze zelf zo’n 160.000 euro instaken. Pas in 2012 hadden Vanda Secondino, haar man en hun twee zonen door dat “er iets fout zat” en stapten ze uit de sekte. “Ik zag dat de ziekte van sommigen door het dieet verergerde en dat ze zich meer en meer terugtrokken. Kinderen die grootgebracht werden met het dieet, kwamen in het ziekenhuis terecht door allerlei tekorten, terwijl hun ouders niet mochten zeggen dat ze het dieet van Pianesi volgden.”  (br.hln)


» Reageer (0)
23-03-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekendtip: shop meer dan 30 bekende merken met kortingen tot 75%

Weekendtip: shop meer dan 30 bekende merken met kortingen tot 75%

https://images4.persgroep.net/rcs/Ltv5-RePqqTT9udLbfLpWu5ThBM/diocontent/120801078/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Koopjesjagers moeten niet wachten tot de solden om hun slag te slaan, want dit weekend shop je in Gent meer dan 30 grote merken aan outletprijzen. In Flanders Expo vindt dan de vierde editie van de Grand Depot Outlet plaats.

Na eerdere edities in Antwerpen en Mechelen, strijkt Grand Depot Outlet deze keer neer in Gent. Het pop-up outletconcept, deze keer ruim 9000m² groot, biedt koopjes met kortingen tot 75% in zes verschillende shops. Je zult er onder andere items van bekende merken als Jbc, Supertrash, Frida, O’Rèn Official, Nike, Asics, Salt & Pepper, Point Virgule en Brabantia kunnen shoppen. Niet alleen fashionista’s komen er kortom aan hun trekken, maar ook wie houdt van deco en sport zal er zijn gading vinden.

Goed Gevoel Ladies Fair

Sowieso is Flanders Expo op 23, 24 en 25 maart de place to be voor shopaholics. Naast Grand Depot Outlet vind je er dat weekend namelijk ook de Goed Gevoel Ladies Fair. Wie dus zin heeft om beide events te combineren, bevindt zich al meteen op de juiste locatie.

Tickets voor het shoppingwalhalla kosten € 5 en zijn beschikbaar aan de kassa en online. Kinderen onder 12 jaar genieten van gratis inkom. Tickets voor de Goed Gevoel Ladies Fair kosten € 13 online en € 15 aan de kassa. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook al geprobeerd? Kokosolie in je koffie

Ook al geprobeerd? Kokosolie in je koffie

https://www.mupload.nl/img/shzn68m.jpg

Kokosolie moet tegenwoordig één van de populairste voedingsmiddelen zijn. Het goedje schopte het - niet zo onverwacht - tot quasi ieder Belgisch keukenkastje nadat bleek dat het niet alleen goed is om mee te koken, maar ook voor je huid en je haar. Maar wist je dat het tegenwoordig ook hip is om het in je koffie te doen?

Feit: kokosolie is nu eenmaal multi-inzetbaar. Van de kookpan tot een haarmaskertje of een DIY make-upremover: je kan er ontzettend veel mee. Maar dat je ook een scheutje in dat bakje troost kan doen, is nieuw voor ons.

De combinatie koffie-kokosolie (kokoffie?) zou volgens de fans een waar wondermiddeltje zijn. Zo zou het helpen om het hongergevoel te onderdrukken, ons metabolisme een boost te geven, en met meer energie de dag tegemoet te gaan.

Volgens anderen is kokosolie dan weer helemaal niet zo gezond als beweerd wordt, omwille van de verzadigde vetten, en is een kopje koffie met kokosolie dan ook alleen maar een bron van extra calorieën, zonder veel voordeel. Wij houden het dan ook eerder op een scheutje melk. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raadsel opgelost: vreemde mini-mummie is dan toch geen alien

Raadsel opgelost: vreemde mini-mummie is dan toch geen alien

https://images1.persgroep.net/rcs/pq6f-gXCBoIi6bO-Xgrsm8RzUsQ/diocontent/120815638/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De herkomst van een raadselachtige mini-mummie uit Chili, die door velen als een buitenaards wezentje werd gezien, is bekend. Het piepkleine, slechts 15 centimeter lange gemummificeerde skelet met vreemd uitgerekte schedel en grote oogkassen is menselijk, vrouwelijk om precies te zijn. Dat staat vast na vijf jaar intensief DNA-onderzoek en vergelijking met het genoom van chimpansee en resusaap.

De ontdekking in een verlaten, gortdroog en heet oord in de Chileense Atacama-woestijn baarde in 2003 wereldwijd opzien. Er werd zelfs een documentaire gewijd aan het alientje, dat Ata werd gedoopt naar de vindplaats. De film is nu definitief sciencefiction. In werkelijkheid had de kleine gemuteerde meid, die vermoedelijk een jaar of veertig geleden veel te vroeg werd geboren, een reeks genetische afwijkingen, die onder meer leidden tot misvorming van de schedel.

Californische wetenschappers hebben dat in het vakblad Genome Research beschreven. Van veel van de aangetoonde gendefecten was bekend dat ze een rol speelden bij dwerggroei, verkromming van de ruggengraat (scoliose) en deformatie van spieren en botten. Andere geconstateerde mutaties waren wel in verband gebracht met het ontstaan van bepaalde ziektebeelden maar nog niet met dit soort ontwikkelingsstoornissen.

Bij het eerste onderzoek viel meteen op dat Ata tien in plaats van twaalf paar ribben had en dat sommige skeletdelen van een zes- of zevenjarig kind leken. Zou het kunnen dat zij ondanks alle misvormingen zo lang heeft geleefd? Nee, zeggen de specialisten dankzij het uit een rib gehaald erfelijk materiaal. Ata was een foetus en leed aan een zeldzame ziekte die botten snel doet verouderen. (br.hln)


» Reageer (0)
22-03-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichten doven zaterdag opnieuw wereldwijd voor ‘Earth Hour’

Lichten doven zaterdag opnieuw wereldwijd voor ‘Earth Hour’

https://images0.persgroep.net/rcs/zzocYaSyn6W6ETp1qLln_HWmKNc/diocontent/64727894/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Van het Empire State Building tot de piramides in Egypte, zaterdagnacht doven monumenten over de hele wereld opnieuw het licht voor een nieuwe editie van ‘Earth hour’. 

Bedoeling is te mobiliseren tegen de klimaatverandering. In eigen land engageert onder meer de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB zich. Het Atomium staat voor het eerst niet op lijst van deelnemers.

‘Earth Hour’ werd in 2007 gelanceerd in Sydney, op initiatief van WWF. Ondertussen nemen meer dan 180 landen deel aan het initiatief, dat de bevolking wil sensibiliseren tegen de verandering van het klimaat, zeker nu de afgelopen drie jaren de warmste ooit bleken.

Om 20.30 uur lokale tijd doven honderden monumenten wereldwijd een uur lang de lichten. Onder meer de Eiffeltoren, de Opera van Sydney, de Big Ben, het Kremlin, de Akropolis, de wolkenkrabber in Hong Kong, de Burj Khalifa in Dubaï, de Sint-Pietersbasiliek, de Niagarawatervallen en het beeld van Christus de Verlosser in Rio De Janeiro doen een uur het lang licht uit. Het Atomium in Brussel neemt dit jaar niet deel aan Earth Hour, omdat er een concert gepland staat voor 50 jaar Expo ’58.

‘Earth Hour’ gaat dit jaar over meer dan de opwarming van de aarde. De initiatiefnemers willen ook mobiliseren voor behoud van natuur en biodiversiteit. Momenteel komt in Colombia een team van experten van het Intergouvernementeel Platform voor Biodiversiteit en Ecosysteemdiensten (IPBES) samen om een stand van zaken op te maken van de fauna, flora en bodems. 

Volgens het IPBES wordt de aarde geconfronteerd met een “massale uitsterving” van soorten, de eerste sinds de verdwijning van de dinosaurus ongeveer 65 miljoen jaar geleden en de vijfde op 500 miljoen jaar tijd.

“De natuur gaat op alarmerende wijze achteruit. Dat is even dringend en primordiaal als de strijd tegen de opwarming van het klimaat”, zegt Marco Lambertini, secretaris-generaal van WWF. “Dat is waarom we het initiatief gebruiken om de biodiversiteit onder de aandacht te brengen.”

In België verspreidde WWF in aanloop naar Earth Hour een cartoon met een politieke boodschap waarin de organisatie oproept biodiversiteit op te nemen in de klimaatplannen. WWF verspreidde daarnaast een feestkit; een pakket om een low-impactfeestje te vieren.

Ook in België nemen heel wat steden en gemeenten deel: onder meer in Brussel, Antwerpen en Mechelen gaat op verschillend plaatsen het licht zaterdag uit. De Brusselse MIVB dimt de lichten in 38 metro- en premetrostations tussen 20.30 en 21.30 uur. Dat is goed voor een energiebesparing van 1.000 KWh, of het equivalent van twee tot drie maanden elektriciteitsverbruik van een Brussels gezin. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uniek Herculesbeeld ontdekt op archeologische site in Namen

Uniek Herculesbeeld ontdekt op archeologische site in Namen

https://images0.persgroep.net/rcs/r0XkvZqaX2eCocZDqKAKkLZezLo/diocontent/120813142/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Een beschilderd pleisteren beeld van de antieke god Hercules is dinsdag door een archeoloog aan de oppervlakte gebracht op de site van Grognon in de provincie Namen. Op deze site wordt later een parking voor 600 auto’s gebouwd. Er zijn eerder ook al belangrijke archeologische vondsten gedaan.

Het beeld, aangetroffen in de ruïne van een kelder, is een unieke vondst in ons land. “Het is een klassieke afbeelding van Hercules die tegen een boomstam leunt, een knots vast heeft en een dierenhuid draagt van de leeuw van Nemea”, zegt archeoloog Ralph Vanmechelen. “Het beeld is fragiel, maar toch in goede staat. Het dateert uit de derde eeuw na Christus en is 18 centimeter groot.” (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Mijn mes doet het nog goed”: kaartje opgedoken met griezelige boodschap die Jack The Ripper geschreven zou hebben net voor laatste moord

“Mijn mes doet het nog goed”: kaartje opgedoken met griezelige boodschap die Jack The Ripper geschreven zou hebben net voor laatste moord

https://images3.persgroep.net/rcs/9g9_sy_GhlUgazSciA5mB1I11ZU/diocontent/120788482/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Er is een postkaart opgedoken die de illustere seriemoordenaar Jack The Ripper geschreven zou hebben naar de politie van Londen in 1888, enkele dagen voor zijn laatste slachtpartij. In de griezelige boodschap waarschuwt hij dat er een nieuwe moord aankomt. Enkele dagen later bracht hij de Ierse prostituee Mary Kelly om het leven. In wat een van zijn gruwelijkste moorden zou zijn.

De kaart werd naar het politiebureau van Ealing in het westen van Londen gestuurd en kwam zo in het dossier rond Jack The Ripper terecht. Huidige eigenares is Doreen Hall (80) uit Folkestone. Haar overleden echtgenoot was officier bij de Metropolitan Police en kreeg het kaartje in 1966 in handen, toen hij met pensioen ging. Hall vindt de tijd nu gekomen om het macabere stukje geschiedenis te verkopen. “Het is een vreemd gevoel om de kaart vast te houden. Ze is ook vastgehouden door Jack The Ripper 130 jaar geleden. Een griezelige gedachte”, zegt ze.

Veilinghuis

De kaart zal geveild worden door veilinghuis Grand Auctions. Dat nam volgens de Britse krant The Daily Mail enkele gerespecteerde Jack The Ripper-experts onder de arm om de authenticiteit van de kaart te controleren. En het resultaat was positief. “De verkoopster nam contact met ons op en beweerde dat ze een postkaart had van Jack The Ripper”, aldus Jonathan Riley van Grand Auctions. “Aanvankelijk moest ik een lach onderdrukken, want het zou niet de eerste keer zijn dat iemand zoiets beweert. Maar toen vertelde ze me hoe ze eraan was gekomen.”

“Haar man had bij de Metropolitan Police gewerkt en toen de zaak rond The Ripper officieel werd gesloten in 1966 kreeg hij de kaart in handen. Hij bewaarde ze al die tijd in een lade in zijn huis. Enige tijd geleden overleed de man en toen kwam de kaart weer naar boven. We hebben het Jack The Ripper Museum in Londen gecontacteerd en de geschiedkundige vereniging The Whitechapel Society. Onder meer Stewart Evans, de auteur van een boek over brieven van Jack The Ripper.”

Op de kaart staat een griezelige boodschap te lezen: “Pas op, er zijn twee vrouwen die ik wil. Ze zijn lage vrouwen. En ik zal hen krijgen. Mijn mes doet het nog goed. Het is een mes van een student. … Ik ben Jack The Ripper.”

Verminkt

Op de ochtend van 9 november 1888 ontdekte iemand die de huur kwam innen bij Mary Kelly het verminkte lichaam van de prostituee op bed. Haar keel was doorgesneden tot op haar ruggengraat, de organen waren verwijderd en haar hart was verdwenen. De muren waren bedekt met bloedspatten en er lag een hoop menselijk vlees op het nachtkastje. De vrouw woonde in Miller’s Court, Whitechapel. Het zou de laatste moord zijn van Jack The Ripper.

In totaal bracht de seriedoder zeker 5 vrouwen om het leven tussen augustus en november 1888. De moorden gebeurden allemaal op een gelijkaardige manier in de wijk Whitechapel. De dader werd nooit gevonden, maar de politie vermoedde dat het een slager was. Op basis van de manier waarop de vrouwen aan hun einde kwamen en de plaats, dokken waar vlees werd verhandeld. Intussen is er een eindeloze reeks hypothesen ontstaan over wie de moordenaar was. Maar niemand kon tot nog toe sluitend bewijs leveren over zijn identiteit.

Interesse

Volgens Riley is het de eerste keer dat er een kaart of brief van de moordenaar te koop wordt aangeboden die van de politie afkomstig is. Volgens de man was het moeilijk om er een prijs op te plakken. Er zou nu al flink wat interesse zijn. Zeker uit de Verenigde Staten, waar de mythe van de seriedoder nog volop leeft. Een Amerikaanse tv-zender maakt zelfs een documentaire rond de veiling. Die zou deze zomer worden uitgezonden.

De veiling vindt plaats op 30 november. De instelprijs voor de kaart is 900 pond of 1.030 euro.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karen ligt twee jaar na de aanslagen nog steeds in het ziekenhuis: “Niemand van de politiek kwam me ooit bezoeken”

Karen ligt twee jaar na de aanslagen nog steeds in het ziekenhuis: “Niemand van de politiek kwam me ooit bezoeken”

https://images2.persgroep.net/rcs/taxz21B7lDckbPhtZE_9CsoLiHQ/diocontent/120788864/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Karen Northshield stond op 22 maart 2016 aan te schuiven op de luchthaven van Zaventem om in te checken voor haar vlucht naar de VS. De Belgisch-Amerikaanse stond vlak in de buurt toen de eerste bom afging. Ze raakte zwaargewond en ligt twee jaar na de aanslagen nog steeds in het ziekenhuis.

Karen was zo zwaargewond dat de dokters vreesden dat ze het niet zou halen, maar ze overleefde de aanslag. Gisteren gingen koning Filip en koningin Mathilde bij haar op bezoek.

“Ik stond heel dicht bij de dader, maar dat kon ik niet weten”, vertelt ze aan VRTNWS. “Ik ben zwaar geraakt door de bom, ik had een hele sterke geur in mijn neus, alles werd zwart. Ik ben als laatste geëvacueerd op die plaats, daarna heb ik nog een uur gevochten op de stoep voor ik naar een andere plaats werd overgebracht. Daar heb ik dan ook nog een uurtje gewacht en dan ben ik buiten bewustzijn geraakt. Pas enkele weken later ben ik in het ziekenhuis weer bij bewustzijn gekomen.”

In de steek gelaten door politiek

“In het algemeen ben ik stabiel, maar ik heb nog altijd een infectie in mijn bot. Dat is de grootste reden waarom ik nog in het ziekenhuis lig. Ik heb ook enkele verwondingen waar ik de rest van mijn leven moet mee leren leven. Gehoorverlies, tinitus, mijn maag is weg en mijn hele linkerbeen is ontploft door de bom. Een stuk van mijn heup is weg.”

Karen voelt zich in de steek gelaten door de overheid. “Niemand van de overheid of de politiek heeft mij in die twee jaar een bezoekje gebracht. De premier is wel gekomen, maar slechts nadat ik hem zelf heb uitgenodigd. Ook de koning is nooit geweest, tot gisteren. Toen brachten koning Filip en koningin Mathilde een bezoek aan Karen. 

Het volledige interview met Karen Northshield kan je vanavond bekijken in ‘Terzake’ om 20 uur op Canvas. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je zelfs bij deze eerste lentezon zonnecrème moet smeren

Waarom je zelfs bij deze eerste lentezon zonnecrème moet smeren

https://images4.persgroep.net/rcs/LRmyjeVpDBaY4t4OF66C99GflJM/diocontent/120755684/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Het kan beter wat die lentetemperaturen rond eind maart betreft, maar om het positief te bekijken komt het zonnetje vandaag toch al tenminste piepen. Zonnen zul je niet doen, maar wist je dat je ook nu al zonnecrème moet smeren? Wij leggen uit waarom.

“Zonlicht geeft ultraviolet A (UVA) en ultraviolet B (UVB)-stralen af,” legde dermatologe dr. Ria Willemsen ons eerder al uit. “Teveel van die straling veroorzaakt kanker, wat het grootste gevaar is. Maar daarnaast doet UVA de huid ook verouderen, en zorgt het voor rimpels en ouderdomsvlekken. Wat veel mensen niet weten is dat de zon ook schadelijke UV-stralen afgeeft in winter én dat die ook door glas komen. Wie aan het raam zit in de winter of lente beschadigt dus ook zijn huid. UVB-straling komt niet door glas heen. Dat type straling is wel de grootste oorzaak van zonnebrand,” aldus Willemsen.

Smeren achter glas

Achter glas kan je dus niet bruin worden of verbranden. Maar om jezelf te beschermen tegen huidkanker, én ook tegen rimpels en ouderdomsvlekken, smeer je dus best ook achter glas je velletje in met zonnecrème. Het mag dan wel minder gevaarlijk zijn dan rechtstreeks aan zonlicht worden blootgesteld, helemaal veilig is het toch niet. “De meeste mensen denken dat het niet nodig is zich te beschermen tegen de zon als ze in de auto zitten, maar het tegendeel is waar. Vooral de achterruit en zijruiten zijn gevaarlijk”, waarschuwt ook de Amerikaanse dermatoloog Dennis Kim. Getinte ruiten of zonneschermen kunnen de straling wel grotendeels tegenhouden.  (br.hln)


» Reageer (0)
21-03-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zes jaar na eerste waarneming: ook in Ardennen bijt wolf schaap dood

Zes jaar na eerste waarneming: ook in Ardennen bijt wolf schaap dood

https://images4.persgroep.net/rcs/iKpZcr8kOebtF8zHZIdmrAWZOCY/diocontent/120696569/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Nederland heeft alweer een nieuwe wolf. En nu blijkt dat ook in Wallonië twee weken geleden al een wolf werd gespot. Het roofdier liet er zijn handtekening achter en doodde een schaap, op dezelfde wijze als in Meerhout, Bree en Rotem (Dilsen-Stokkem).

In de nacht van 4 op 5 maart doolde een wolf rond in het Waalse dorpje Bérismenil, een deelgemeente van La Roche-en-Ardenne. Het dier doodde er één schaap: de bijtsporen waren dezelfde als de sporen die ook in Meerhout, Bree en Rotem werden waargenomen. Réseau Loup, de Waalse tegenhanger van het Vlaamse meldpunt ‘Welkom Wolf’, voert het onderzoek. Het karkas is naar de Universiteit van Luik gebracht. “Maar zelfs als er geen wolven-DNA wordt gevonden, dan nog zijn wij overtuigd dat hier een wolf aan het werk was”, zegt Jan Loos van Landschap vzw. “De gelijkenis met de drie gevallen in Vlaanderen is té groot.” Wie het dier hoopt te spotten, is eraan voor de moeite. Volgens Loos is de wolf zo goed als zeker het land uit.

Na de waarneming van een wolf in Gedinne in augustus 2011, is dit de tweede zekere waarneming van een wolf in Wallonië. In de periode daartussen waren er nog meerdere meldingen, onder meer in de ruime buurt van La Roche-en-Ardenne, maar nooit werd een zo overtuigend bewijs geleverd als hier in Bérismenil.

Op Facebook geeft Hilde Vervaecke een gedetailleerd verslag. Het schaap werd dood gevonden op haar domein. "Ons schaap Ella lag achteraan in de weide, met enkele bloedpunten in de nek, afgevreten ribben en een lege buikholte. Op de rest van haar lichaam waren er geen bijtsporen. Haar maaginhoud lag wat verder [...]. We denken dat het een wolf was. Haar lam van drie weken oud bleef ongedeerd. Dat lag allicht binnen in de stal bij de rest van de groep. De sporen – 10 centimeter  groot - die we nog in de smeltende sneeuw vonden, toonden mooi hoe het dier had gelopen op de weide ernaast en waar het over de omheining was gesprongen. [...] Er waren ook kleinere sporen, in de wei en rond het karkas [...] In de buurt werd geen loslopende hond gezien.”

Ook in Nederland is ter hoogte van Drenthe de voorbije dagen weer een wolf opgedoken. De vzw Landschap organiseert momenteel in Vlaanderen in het kader van de campagne welkomwolf.be een reeks van 17 infoavonden over het fenomeen wolf.
 (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een spons, snijplank of oude kruiden: 7 dingen die je niet mag bijhouden in je keuken

Een spons, snijplank of oude kruiden: 7 dingen die je niet mag bijhouden in je keuken

https://images3.persgroep.net/rcs/8Vu2eKVNrmjB--3EUyBIY2X_-zE/diocontent/120681954/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Is die kip nog goed? Zou ik die snijplank met talloze krassen niet stilaan de deur wijzen? Orde houden in de keuken is vaak niet simpel. Maar toch zijn er enkele zaken waar je echt rekening mee moet houden. Om hygiënische redenen of gewoon omdat het je leven stukken gemakkelijker zal maken!

1. Vervang je spons

Ironisch genoeg, gebruik je hem om borden en bestek schoon te maken, maar een spons zelf schoon houden is erg moeilijk. Hem koken of in de microgolfoven steken om van bacteriën af te komen is misschien een optie maar is niet genoeg. In sponsjes zitten vele gaatjes, en daarin verstoppen talloze bacteriën zich. Daarom is het belangrijk om die spons vaak genoeg te vervangen. Nog beter? Gebruik een washandje in plaats van een spons. Deze kan je makkelijker wassen, bacteriën hebben minder gemakkelijk vrij spel, het is goed voor het milieu én de portemonnee.

2. Zeg nee tegen restjes waarvan je niet meer weet wanneer je ze klaarmaakte

We maken het allemaal mee. Je komt thuis na een lange werkdag en trekt met rammelende maag die frigo deur open. Tot jouw grote spijt ben je gisteren inkopen vergeten doen en vind je alleen nog een restje van eergisteren, of was het nu toch vorige week? De keuze die je nu moet maken? Smijt het weg en bestel een pizza. Het is niet omdat je niet meteen schimmel ziet dat je er niet erg ziek van kan worden. 

3. Zeg gedag tegen spullen uit de vriezer met een laagje ‘sneeuw’

Ziet jouw Tupperware die net uit de diepvriezer komt er net zo uit alsof hij ‘Let it go’ uit de Disney film Frozen kan beginnen zingen? Dan is het ook tijd om hem te laten gaan. In dit geval zijn bacteriën niet het probleem. Maar de smaak zal erg droog of vervaagd zijn. 

4. Vervallen of niet? 

Oke, we zijn allemaal schuldig aan deze. Wie heeft er nog nooit een fles tomaten ketchup vastgehouden met een vervallen datum en gedacht “hiervan zal ik niet doodgaan”. Juist ja, wij allemaal. Vaak kan je een product dat een paar dagen over datum is nog perfect opeten. Maar na een tijd is het wel echt tijd om gedag te zeggen. Een trucje: ziet de textuur er anders uit? Dan mag het in de vuilbak. 

5. Oude kruiden

Alhoewel de temperatuur het nog niet echt toegeeft, is het misschien toch al eens tijd voor de jaarlijkse lenteschoonmaak. En jouw kruidenkastje mag daar niet aan ontsnappen. Kruiden zouden hun smaak na ongeveer een jaar beginnen verliezen. 

6. Ingesneden snijplank

Of je nu een exemplaar in plastiek of in hout hebt, barsten of sneden zijn teken dat die snijplank van jou aan vervanging toe is. Bacteriën houden ervan om in de groeven te kruipen waar we ze niet uit kunnen halen. 

7. Vlees dat een geurtje heeft

Vind je nog een stuk vlees terug in de frigo dat niet meteen fris ruikt en waar vocht uitloopt? Weg ermee. Als het niet lekker ruikt, gaat het ook niet lekker smaken. In het ergste geval kan je er ook nog eens goed ziek van worden.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgens Vogue is de brazilian wax passé en laat je best terug je schaamhaar staan

Volgens Vogue is de brazilian wax passé en laat je best terug je schaamhaar staan

https://images3.persgroep.net/rcs/dVjnfIKubJnw0IXIF1VkSiVgN9c/diocontent/120716538/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Na jaren van scheren, waxen en epileren is het opnieuw trendy om je schaamhaar weelderig te laten groeien. Dankzij sterren als Lady Gaga en Madonna, tv-personages als die van Gaby Hoffman in ‘Girls’ en Ilana Glazer in Broad City en nu ook dankzij modebijbel Vogue.

Jarenlang al scheren vrouwen (en mannen) hun schaamhaar in alle mogelijke vormen en maten. Helemaal kaal, in een driehoek of landingsbaan, of gewoon netjes bijgetrimd. Maar dat hoeft niet langer volgens de Amerikaanse Vogue. In een artikel op hun website met de titel ‘De volle bos is de nieuwe brazilian: redenen om het waxen voorgoed op te geven’ schrijven ze zoals de titel al zegt dat het terug in de mode is om je schaamhaar onderaan te laten staan.

Paz Stark, eigenares van het gerenommeerde schoonheidsverzorgingssalon Stark Waxing Studio in Los Angeles, vertelt dat meer en meer vrouwen inderdaad vragen om niet meer alles te waxen. “De meeste dames vragen nu om hun haren te trimmen en op te kuisen aan de randen. Ze willen een vollere en natuurlijkere look daar vanonder. Ik heb het gevoel dat de brazilian wax niet uit de mode is, maar dat vrouwen het gewoon op hun eigen manier willen. Minder strak en afgelijnd.”

Groot voordeel

Je schaamhaar heeft trouwens een groot voordeel. Het dient als bescherming van het genitale gebied en dan vooral voor de erg gevoelige vaginaopening. Ook is het absoluut niet minder hygiënisch om je haar te laten staan. Al moet je het wel net als je hoofdhaar behandelen, en dus regelmatig eens een goede wasbeurt geven. (br.hln)


» Reageer (0)
20-03-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf dit weekend kijk je porno uit het stenen tijdperk in hartje Brussel

Vanaf dit weekend kijk je porno uit het stenen tijdperk in hartje Brussel

https://images1.persgroep.net/rcs/YGCiJrWjZwnov8oc67W2u3u01F0/diocontent/120710602/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Vanaf zaterdag kan iedereen die dat wil in het hartje van de Europese wijk in Brussel een onvervalst stukje porno uit het stenen tijdperk gaan bekijken: het uit witmarmer gehouwen reliëf ‘De menselijke driften’ van de Belgische beeldhouwer Jef Lambeaux (1852-1908).

Lambeaux, ook de maker van het Brabobeeld op de Antwerpse Grote Markt, hakte zijn acht bij twaalf meter grote kunstwerk uit tussen 1886 en 1898, maar in de meer dan honderd jaar daarna was het vaker niet dan wel te zien. Met het ineengestrengelde, veelal Rubensiaanse bloot wilde Lambeaux menselijke emoties zoals blijdschap, geluk en verliefdheid uitbeelden, naast gewelddadige taferelen als oorlog en verkrachting.

Maar de meeste critici uit zijn tijd keken door een andere bril. Katholieke kranten schreven dat hij ‘met den vleeschduivel bezield’ was en deden zijn allegorie af als ‘een marmeren bordeel’. De toenmalige Belgische koning Leopold II, die op zijn 64-ste al met één been in het graf nog een 16-jarig meisje huwde, was minder bekrompen. Hij kocht het kunstwerk aan en gaf zijn hofarchitect opdracht een paviljoentje te bouwen om het in onder te brengen. Die besteedde dat uit aan een stagiaire, die zijn baas later in bekendheid ruimschoots overvleugelde: het werd het eerste werk van de ster uit de Art Nouveau, Victor Horta.

De samenwerking had bijna automatisch moeten leiden tot een dubbel kunstwerk of beter: een kunstwerk in een kunstwerk, maar dat was buiten deze twee ego’s gerekend: Horta en Lambeaux waren het hevig oneens over hoe het paviljoen, in het Brusselse Jubelpark, er moest komen uit te zien. Vier dagen na de opening ging het alweer dicht en verdween ‘De menselijke driften’ eerst achter een muur en later achter een deur, waardoor kijklustigen – als in een soort peepshow – jaren achtereen enkel door het sleutelgat een blik op het meesterwerk konden werpen.

Alleen tijdens de eerste wereldoorlog was het paviljoen regelmatig toegankelijk. In 1967 gaf koning Boudewijn de grond rond het paviljoen voor honderd jaar in erfpacht aan de Koninklijke familie van Saudi-Arabië, die in het veel grotere oosterse paviljoen ernaast de Grote moskee van Brussel vestigde. Kunstliefhebbers konden maar op het nippertje verhinderen dat Lambeaux’ meesterwerk in stukken werd gehakt, en het Islamitisch en cultureel centrum van België in het Hortapaviljoen een museum voor islamitische kunst onderbracht.

Toch is het verhaal dat De menselijke driften zo lang niet te zien was wegens te aanstootgevend vooral een broodjeaapverhaal en is de werkelijke oorzaak veel ‘Belgischer’, aldus conservator/curator Werner Adriaenssens. “Nadat de grond en het paviljoen in bruikleen waren gegeven was niet meer zo duidelijk wie verantwoordelijk was, en eigenlijk waren er voortdurend problemen met de uitbating.”

Het monumentale werk stond daardoor ook erg te verloederen. “In 2011”, aldus Adriaenssens, “hadden we het geluk dat er een stuk marmer naar beneden kwam.” Dat leidde een grondige restauratie in, en sinds 2015 is Lambeaux’ meesterwerk, behalve ’s winters, weer op regelmatige basis te bezoeken, komende zaterdag voor het eerst weer na de winterstop 2017/18. 

Meer info en kaartjes: www.kmkg-mrah.be. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze jeansbroek is nu officieel populairder dan de skinny

Deze jeansbroek is nu officieel populairder dan de skinny

https://images1.persgroep.net/rcs/XalotMP4TfC7ooFrq9uSpoy331k/diocontent/120705061/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De skinny jeans domineerde jarenlang het modebeeld, maar die tijd is voorbij. Volgens verkoopcijfers van onder andere modeketen Weekday en luxewebshop Net-a-Porter wordt de jeans met rechte pijp nu (weer) officieel meer verkocht dan de broek met smalle pijpen. Wij geven tips hoe je dit model draagt en selecteerden de mooiste exemplaren.

Het grootste voordeel aan de jeans met rechte pijpen, is dat die je benen – in tegenstelling tot de skinny – er optisch langer doet uitzien en ook nog eens zwaardere (onder)benen verhult. En dan zeker als je kiest voor een model met een hoge taille. Rol de pijpen op tot net boven je enkels, draag er een hak onder en je benen lijken zo een tiental centimeter langer.

Stylingtips

Weet je na jaren van je benen in een broek met smalle pijpen hijsen, niet direct met wat je een losse jeansbroek combineert? Eigenlijk zijn er geen vaste stylingregels, je kunt een jeans met rechte pijpen op verschillende soorten manieren dragen. Casual, met een losse sweater boven en met sneakers. Of net met een zijden blouse en hoge hakken, de opties zijn legio. Een lange jas of cardigan is ideaal om een bredere poep te verhullen, en zoals hierboven gezegd zorgen hakken en het oprollen van de broek ervoor dat je benen langer lijken. Een bovenstuk in je broek stoppen creëert dan weer optisch (meer) taille.

Een jeans met rechte pijpen, staat het mooist als die een béétje los valt over je benen. Als je niet over een plat achterwerk en smalle benen beschikt, kies je dus best een broek uit die één of twee maten te groot is. Rol onderaan op en draag een riem zodat je de broek niet de hele dag naar boven moet trekken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.E.T. is een meesterwerk, maar toch heeft Spielberg van een ding spijt

E.T. is een meesterwerk, maar toch heeft Spielberg van een ding spijt

https://images1.persgroep.net/rcs/PHjzjXMpDm_Ptc4kgWkj3WkBuxo/diocontent/10840051/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

E.T. wordt doorgaans gezien als een van de beste films die ooit gemaakt werd. De creatie van Steven Spielberg sleepte negen Oscarnominaties in de wacht, waarvan er vier verzilverd werden, en is volgens een enquête van Rotten Tomatoes de beste sciencefictionfilm ooit. Een meesterwerk, zeg maar, maar toch heeft Spielberg spijt van één ding.

Spielberg is intussen 71 en is al bijna een halve eeuw een grote naam in de filmwereld. Hij denkt echter nog niet aan stoppen, want binnenkort komt ‘Ready Player One’ uit, een nieuwe sciencefictionfilm. De regisseur en producer gaf voor de gelegenheid een interview met ScreenRant, waar hem gevraagd werd naar enkele van zijn beste films. Of hij fan is van het digitaal aanpassen van zijn oudere werken? 

Met klassiekers als Jaws, Indiana Jones en Jurassic Park zijn er genoeg films die Spielberg zou kunnen remasteren, maar de regisseur is dat niet van plan. Hij heeft het immers geprobeerd met E.T., en dat is hem zuur opgebroken. “Toen E.T. opnieuw uitgebracht werd, heb ik vijf shots gedigitaliseerd. De pop van onze ruimtevriend werd daarin vervangen  door een digitale pop, en ik heb ook de wapens van de FBI in een van de scènes vervangen door walkie-talkies.”

Bakken kritiek

De regisseur bekent dat hij zich liet overtuigen door Universal Studios. “Ze hadden gezien dat George Lucas een heleboel aanpassingen had laten uitvoeren bij Star Wars, en ze dachten dat we dat nodig hadden om het publiek te blijven aanspreken. Dus ik deed enkele wijzigingen, en nu bestaat er een heel slechte versie van E.T.” 

Spielberg kreeg ook bakken kritiek van fans. “Sociale media was toen nog niet zo ingeburgerd, maar we kregen toch heel wat negatieve opmerkingen van mensen die vonden dat we hun favoriete kinderfilm hadden verpest.” De man leerde toen een belangrijke les. “Dat was de laatste keer dat ik aan mijn verleden geprutst heb. Wat gedaan is, is gedaan, en ik zal nooit nog terugkeren naar een film die ik gemaakt heb om iets te wijzigen.” (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sudan, de allerlaatste mannelijke noordelijke witte neushoorn ter wereld, is gestorven

Sudan, de allerlaatste mannelijke noordelijke witte neushoorn ter wereld, is gestorven

https://images2.persgroep.net/rcs/EqDKdWWNvc-XBo1xIhczKIWPdGA/diocontent/120703514/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Droef nieuws uit de dierenwereld. Sudan, de allerlaatste mannelijke noordelijke witte neushoorn ter wereld, is gestorven aan “complicaties gelinkt aan zijn leeftijd”. Het ging al langer slecht met Sudan, die 45 jaar oud is geworden. Er zijn nu nog maar twee noordelijke witte neushoorns over, beide vrouwtjes: Sudans dochter en kleindochter. Het voortbestaan van de diersoort hangt daarmee aan een zijden draadje en is nu helemaal afhankelijk geworden van reageerbuisbevruchting.

Sudan, geboren in 1973 in wat nu Zuid-Soedan is, leefde sinds 2009 in de Ol Pejeta Conservancy in Kenia. Hij werd toen overgebracht vanuit de Tsjechische zoo waar hij na zijn geboorte naartoe werd gebracht, om deel te nemen aan een kweekprogramma van de laatste kans.

Nog twee vrouwtjes in leven

Maar er werden sinds 2009 geen nieuwe kalfjes geboren, en Sudans enige mannelijke metgezel, Suni, overleed al in 2014. Naast Sudan, die met zijn 45 lentes een gezegende leeftijd bereikt heeft, zijn er nu nog twee vrouwtjes in leven: Sudans dochter Najin en kleindochter Fatu. Ook zij wonen allebei in Ol Pejeta. Er worden nog pogingen ondernomen om via in-vitrofertilisatie eitjes van de beide vrouwtjes met sperma van Sudan te bevruchten en in te planten in vruchtbare zuidelijke witte neushoorns.

Sudan liep vorig jaar een infectie op aan zijn rechter achterbeen, en genas daar nooit meer van. Begin deze maand ging zijn gezondheid fel achteruit . De natuurorganisatie besloot daarom hem uit zijn lijden te verlossen en een einde te maken aan zijn leven.

Ivoor

Sudan werd 24 uur per dag bewaakt, en zijn lijfwachten riskeerden vaak hun leven om de neushoorn te redden. Ook al werden zijn hoorns voor zijn eigen veiligheid afgezaagd, toch probeerden stropers de stompjes vaak nog buit te maken. In Azië wordt het ivoor nog steeds gezien als een geneesmiddel voor allerlei kwaaltjes.

Bioloog Daniel Schneider deelde vorig jaar nog een trieste foto van Sudan, het allerlaatste mannetje in zijn soort. “Wil je weten hoe uitsterven eruitziet?”, schreef hij erbij op Twitter. “Sudan is de laatste. Nooit meer.”  (br.hln)


» Reageer (0)
19-03-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studenten bouwen grootste tijdelijke escaperoom ter wereld

Studenten bouwen grootste tijdelijke escaperoom ter wereld

https://images0.persgroep.net/rcs/J3A45PgCZzHWmSRZ8BdrzV-FHQ4/diocontent/120658570/_crop/0/0/1620/1080/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Enkele Leuvense studenten hebben het afgelopen weekend op het Ladeuzeplein de grootste ‘pop-up escaperoom’ ter wereld gebouwd. Maar liefst 18.000 frisdrankbakken waren er nodig om het gigantische complex voor de stadbibliotheek op te trekken.

“Met een oppervlakte van meer dan 1.600 vierkante meter is dit de grootste tijdelijke escaperoom ter wereld”, maakt Emile Derache van studentenonderneming Papaya Events zich sterk.

”Met tien man bouwden we twee dagen bijna dag en nacht aan het doolhof. De opdracht is simpel: vind je weg erdoor en los de raadsels onderweg zo snel mogelijk op.”


De ‘Papaya escape maze’, zoals het concept gedoopt werd, is een eenmalig initiatief van studentenonderneming Papaya Events, dat hiermee wil tonen dat studenten evenementgewijs meer kunnen dan goedkope hamburgers en pintjes verkopen.

Papaya

“Dit doolhof is daarvan het bewijs”, stelt medeoprichter Derache. “Al was het wel een hele strijd om ons evenement te laten goedkeuren door het schepencollege: tot driemaal toe kregen we een ‘njet’. We hopen dat we met Papaya kunnen tonen dat er wel degelijk professionaliteit en ambitie schuilt bij de Leuvense student en hopen dat er in de toekomst meer van deze grote projecten kunnen worden uitgewerkt.”

Het evenement is gratis toegankelijk voor volwassenen en kinderen van alle leeftijden. Een deel van de opbrengst van de drankverkoop gaat naar het goede doel. Het doolhof is zowel vandaag als morgen nog toegankelijk van 8 tot 20 uur. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!