Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




31-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wendy Van Wanten gaat opnieuw op zoek naar een man, deze keer met hulp van James Cooke

Wendy Van Wanten gaat opnieuw op zoek naar een man, deze keer met hulp van James Cooke

https://images0.persgroep.net/rcs/YGWSQfDC-B6p0Mc4_6VjKZ03Uhk/diocontent/108325890/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Geen zorgen, tussen Wendy en haar Franske is het nog altijd grote liefde. ‘Wie Wordt De Man Van Wendy’ komt echter wél terug, dit keer als theaterproductie. 

James Cooke zal met zijn productiehuis Uitgezonderd de schouders onder dat project zetten. Hij is niet de eerste keer dat hij een tv-programma als parodie naar de planken brengt. Eerder nam hij ook ‘De Buurtpolitie’ en ‘Boer zkt. Vrouw’ onder handen. 

Wendy zelf is van de partij, ze speelt zichzelf. “Frans hoeft geen schrik te hebben, het is maar theater.” Vertelt ze aan het Nieuwsblad. “Karel Deruwe en ­Andy Peelman worden mijn tegenspelers, maar ik ga na afloop van de voorstelling echt niet met hen naar huis, wél met Frans.” (br.hln)


» Reageer (0)
30-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit gezin telt 20 kinderen en hoewel de ouders het daarbij wilden houden, is nummer 21 onderweg

Dit gezin telt 20 kinderen en hoewel de ouders het daarbij wilden houden, is nummer 21 onderweg

https://images4.persgroep.net/rcs/-ugiR5gfyMq7vUFkTD-NZA1xBBU/diocontent/124425825/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Toen ze vorig jaar beviel van haar 20ste kind, bezwoer de Britse Susan Radford (43) dat de kleine Archie de laatste zou zijn. Niet omdat zij en haar man Noel (47) niet nog meer kinderen aankonden, maar omdat ze naar eigen zeggen “geen namen meer konden bedenken”. Noel weigerde echter om zich voor de zekerheid te laten steriliseren. En nu is baby 21 onderweg.

Susan meldde het blijde nieuws zelf. Ze postte een video op YouTube en onthulde dat het kindje een meisje wordt. Ze toonde ook een echo van de baby op Instagram met de boodschap: “We kunnen amper wachten om je in ons gezin te verwelkomen, kostbaar kleintje. #zogezegend”

De vrouw beviel in september vorig jaar nog van haar 20ste kind en verzekerde iedereen toen dat het daarbij zou blijven. “Het voelt een beetje vreemd aan om te weten dat er geen baby’s meer zullen volgen, maar het is welletjes geweest”, vertelde ze. En dat vond ook haar man: “We kunnen niet eeuwig blijven doorgaan”, reageerde die. “Het is een triest moment, maar nu kunnen we tenminste beginnen te genieten van onze kinderen.”

En die kinderen zijn Chris (28), Sophie (24), Chloe (22), Jack (21), Daniel (19), Luke en Millie (17), Katie (15), James (14), Ellie (13), Aimee (12), Josh (10), Max (9), Tillie (8), Oscar (6), Casper (5), Hallie Alphia (3), Phoebe (2) en Archie (8 maanden). Zoontje Alfie stierf in 2014 na 23 weken zwangerschap. Het koppel heeft ook al drie kleinkinderen, via dochter Sophie.

Bakkerij

Het hardwerkende gezin uit Morecambe bij Lancaster runt een bakkerij en is er best trots op dat het geen hulp krijgt om in zijn levensonderhoud te voorzien. Op de kinderbijslag na, die zo’n 194 euro per week bedraagt. Ze wonen in een huis met 10 slaapkamers dat ze kochten voor 275.000 euro.

Noel onderging een vasectomie toen Susan zwanger was van hun negende kind, maar hij liet dat ongedaan maken toen het koppel tot de conclusie kwam dat het nog meer kinderen wilde. “Het ongedaan laten maken is erger dan de oorspronkelijke procedure. Dat wil ik niet meer laten doen. We vinden er wel iets op”, verklaarde hij.

Adoptie

Susan en Noel werden zelf allebei afgestaan voor adoptie toen ze geboren werden. Ze leerden elkaar kennen toen Susan 7 jaar was en bleken een eerste keer zwanger toen Susan 14 geworden was. Hoewel ze nog erg jong was, wilde Susan het kind graag houden. Vier jaar later trouwde het koppel en volgden de andere kinderen. “We wilden er eigenlijk een stuk of drie, maar vonden ze zo leuk dat we nog wat doorgingen. Het is verslavend. We vinden het heerlijk.”

Dat het bij 21 kinderen zal blijven, is nog maar de vraag. “Ik ben blij dat ik met een even getal kan stoppen”, zei ze na de bevalling van haar 20ste kind. Susan beseft wel dat het risico steeds groter wordt naarmate ze veroudert. Ze liet zich tijdens haar vorige zwangerschap al ontvallen dat de vermoeidheid bijvoorbeeld al veel erger was dan bij eerdere zwangerschappen. (br.hln)


» Reageer (0)
28-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karen Elson - The Ghost Who Walks

Karen Elson - The Ghost Who Walks

Klik op de foto om haar te beluisteren






Karen Elson (geboren op 14 januari 1979 in Oldham, Greater Manchester, Engeland) is een Brits model, zangeres, liedjes schrijfster en gitariste.


Karen Elson is weliswaar geen gevestigde naam in de muziek middens, maar als we zeggen dat het om de vrouw van Jack White gaat, hebben we wellicht al iets meer je aandacht.


Ze was te horen met haar cabaretgezelschap The Citizens Band en zong met zowel Robert Plant als Cat Power. K ortgeleden is haar debuutalbum verschenen 'The Ghost Who Walks', in een productie van Jack White. Verwacht je aan traditionele folk, country en blues, overgoten met een scheut theatraliteit. Elson toert met leden van The Dead Weather en My Morning Jacket.


Naast het muziek gebeuren timmert Karen Elson ook nog aan een carriere als model


Karen Elson was 16 jaar oud toen ze samen met haar zus Kate Elson in Manchester, Engeland gescout werden. Karen’s fel rood geverfde haar en haar afgeschoren wenkbrauwen zijn haar belangrijkste kenmerken. Dit was overigens niet haar eigen idee. Topfotograaf Steven Meisel wist haar hiervan te overtuigen voor haar eerste Vogue cover. Dat het een briljant idee bleek te zijn is inmiddels wel duidelijk geworden.


Karen liep op de catwalk voor verschillende top ontwerpers waaronder Marc Jacobs, Jean-Paul Gaultier, Chanel, Dolce & Gabbana en Versace. Daarnaast verscheen ze in internationale campagnes voor Yves Saint Laurent, Jean-Paul Gaultier, Louis Vuitton, Versace en Burberry.

Karen is sinds juni 2005 getrouwd met Jack White, zanger van de band The White Stripes. De twee ontmoette elkaar een maand eerder op de set van de video voor het nummer ‘Blue Orchid’ van The White Stripes waar Elson een rol in had. Het stel heeft anno 2009 twee kinderen.


» Reageer (0)
27-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat moet ik doen bij bliksem (en wat vooral niet)?

Tips: wat moet ik doen bij bliksem (en wat vooral niet)?

https://images4.persgroep.net/rcs/NXkLTwl7o7wX_K-cAK8GGS6wh0I/diocontent/57266287/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De afgelopen dagen werden gekenmerkt door verschillende onweersbuien en ook de komende dagen is er dagelijks kans op donder en bliksem. Kom je in het oog van de storm terecht, dan vermijd je beter open plaatsen, hoge en metalen voorwerpen. We lijsten wat tips voor je op.

Driesecondenregel

Doorgaans zie je bij onweer eerst een flits en hoor je dan de donder. Het aantal seconden tussen beide fenomenen moet je door drie delen om het aantal kilometer te kennen dat je van een bliksem verwijderd bent. Tel je minder dan tien seconden, dan is de bui erg dichtbij en kan je beter schuilen. De temperatuur van een bliksemschicht kan namelijk tot 30.000 graden oplopen, dus je vermijdt beter elke inslag.

Schuilplaatsen

Open velden, open water of andere open plaatsen veroorzaken bij onweer het grootste gevaar. Kan je niet op tijd beschutting zoeken, dan neem je best de veiligheidshouding aan. Ga daarvoor gehurkt zitten, met de armen om de knieën. Leg je zeker niet plat op de grond.

Kan je wel schuilen, dan trek je beter een stevig gebouw in, weg van de ramen, of schuil je in een auto met metalen koetswerk. Bushokjes, carports of golfkarretjes bieden bijgevolg geen bescherming.

Vermijd hoge voorwerpen

Personen of voorwerpen die boven de omgeving uitsteken, hebben het meeste risico om door een blikseminslag getroffen te worden. Het is dus belangrijk om uit de buurt te blijven van hoge zaken als bomen, lantaarnpalen, torens en hoogspanningsleidingen.

Metalen voorwerpen

Metalen voorwerpen werken bij blikseminslagen dan weer als geleider. Dat is waarom tentstokken, paraplu’s, fietsen, hengels, hekwerk of afsluitingen gevaarlijk kunnen zijn.

Binnenshuis

Ook wie tijdens het onweer binnen zit, kan enkele voorzorgsmaatregelen nemen om blikseminslagen te vermijden. Trek bijvoorbeeld alle stekkers uit het stopcontact, want de bliksem kan via elektrische stroom geleiden en brand veroorzaken in bekabelde toestellen. Ook bellen met een vaste telefoon stel je om die reden beter uit. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tascha en Ian winnen ‘Belgium’s Got Talent’

Tascha en Ian winnen ‘Belgium’s Got Talent’

https://images0.persgroep.net/rcs/68gI5QB0asuko-2EB_UU80XoPs8/diocontent/124180416/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De kogel is door de kerk, Tascha en Ian winnen het jubileumseizoen van ‘Belgium’s Got Talent’ na een spannende finale en strijken zo de geldprijs van 50.000 euro op.

Ze versloegen daarbij 12 andere kandidaten die het tot in de finale wisten te schoppen:Gilles Thiry, DrumSpirit, Interius Fortitudo, Get Insane, Avant Garde Collective en Aya Courouble kregen de stem van de jury. Twice, Sonita, Leen & Angelo, Mathias Goethals en CompAni-One werden door de kijkers naar de finale gestuurd.

Tascha en Ian konden zowel de jury als het grote publiek bekoren met hun emotioneel geladen dans vol moeilijke lifts. Zelfs Koen Wauters was volledig van zijn melk. “Ik was te laat terug op het podium omdat ik met open mond naar de monitor aan het staren was, zo geweldig vond ik dit!” verklaarde hij na hun indrukwekkende optreden. (br.hln)


» Reageer (0)
26-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. In dit ‘appartement’ met 20 slaapkamers zullen Harry en Meghan samenwonen

 In dit ‘appartement’ met 20 slaapkamers zullen Harry en Meghan samenwonen

https://images2.persgroep.net/rcs/T2Do2lBN0_MYtpXnaHXb-5X7d8g/diocontent/124136223/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Na hun huwelijksreis naar Namibië verhuizen Harry en Meghan naar een appartement op het domein van Kensington. Het stulpje heeft vier verdiepingen en 20 slaapkamers.

Voor ze de prins leerde kennen, huurde Meghan Markle (36) een klein huisje met één verdieping in het Canadese Toronto, maar dat blijft uiteraard niet zo wanneer je een prins leert kennen. Nadat de twee hun huwelijk bekend maakten, trok de Amerikaanse in bij Harry in het Nottingham Cottage, een klein huisje met twee slaapkamers op het domein van Kensington Palace. Het huis zorgt voor mooie herinneringen want Harry vroeg er Meghan ten huwelijk en ook William en Kate woonden er geruime tijd.

Toen William en Kate hun eerste kindje kregen, verhuisden ze naar Apartment 1A, een vleugel in Kensington Palace waar voordien Prinses Margaret, de zus van Elisabeth, woonde. Ze lieten er voor meer dan een miljoen euro verbouwingswerken in aanbrengen.

Dat wordt dus nu het nieuwe nestje van Harry en Meghan. Na hun huwelijksreis verhuizen de twee naar het ‘appartement’, dat twintig slaapkamers en vier verdiepingen telt. Ook zij zijn heel wat verbouwingswerken aan het uitvoeren en die zouden na hun reis naar Namibië klaar moeten zijn.

Leuk detail is dat de kersverse Hertog en Hertogin van Sussex ook de nieuwe buren worden van William en Kate. Sterker nog, de appartementen van de broers zouden verschillende gemeenschappelijke deuren hebben, zodat ze elkaar makkelijk kunnen bezoeken.

Alsof dat nog niet genoeg is kregen Harry en Meghan bij een huwelijk ook een buitenverblijf van de Britse Queen. York cottage ligt aan het landgoed van Sandringham aan de kust van Norfolk. Het huis zou dienst doen als het paar wil ontsnappen aan de drukte van Londen. (br.hln)


» Reageer (0)
25-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf motto's voor een beter zelfbeeld

Vijf motto's voor een beter zelfbeeld


http://static0.hln.be/static/photo/2013/5/9/5/20130828135605/media_xll_6085040.jpg


Wie zich beter in zijn vel wilt voelen, hoeft niet noodzakelijk te zweten en te puffen. Een stevige mentale training is eigenlijk veel belangrijker. Koester daarom deze vijf motto's

Van zodra je weet dat zelfvertrouwen groeit uit je mentaliteit en niet zozeer uit je lichaamsbouw, ben je al halfweg. Er zijn vrouwen genoeg die volgens de normen van het schoonheidsideaal een fantastisch figuur hebben en toch overladen worden door complexen en onzekerheden. De boosdoener is bijna altijd een negatief denkpatroon. Begin daarom alvast met deze 5 memo's aan jezelf:

1. Vergeet niet dat iets moois nooit perfect is
Perfectie is saai, zoniet onmogelijk. Het is heel zeldzaam dat de modellen die je ogen uitprikken in de boekjes echt zichzelf zijn. Gelukkig zijn met je eigen lichaam wil niet zeggen dat alles perfect moet of kan zijn. Het wijst daarentegen op het feit dat je hebt leren leven met je imperfecties. Durf daarom die spiegel te confronteren en dankbaar te zijn voor het lichaam dat je gekregen hebt. Het is een krachtige oefening die positieve boodschappen naar je brein kan sturen.

2. Je lichaam is meer dan een uiterlijke verschijning
Ons lichaam dient om te functioneren, niet om stil te zitten en "mooi" te zijn. Maak tijd om alle geweldige mogelijkheden te vieren en draag er zorg voor.

3. Hoe minder kopzorgen, hoe meer plaats voor fijne herinneringen
Stel jezelf even voor binnen 20 jaar. Zou je willen terugkijken en denken "Was ik maar gelukkiger geweest met mezelf", of wil je kunnen terugblikken op die zalige, zorgeloze tijd op het strand, een avondje stappen, ... Deze mentale oefening doet je afwegen wat eigenlijk echt belangrijk is en over welke dingen je geen kopzorgen hoort te hebben.

4. Wensen om iemand anders te zijn, is een verspilling van wie je bent
Het klinkt cliché, maar we zijn allemaal uniek. Leer deze uniekheid te koesteren en erken dat het nutteloos is om jezelf eindeloos te vergelijken met anderen. Geef niet toe aan een minderwaardigheidscomplex en laat je eigen zelfbeeld zeker niet vormen door mensen in je omgeving.

5. Hul je lichaam in kleren die je doen stralen
Je hoeft geen honderden euro's uit te geven, maar een beetje investeren in kleren die je flatteren, kan echt helpen om je lichaam meer te appreciëren. Volg niet slaafs trends die je onzekerheden alleen maar in de verf zetten, maar mik op comfortabele, goed passende outfits die je op een gezonde, milde manier naar jezelf doen kijken. (br.hln)


» Reageer (0)
24-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te koop: negen villa’s in zelfde straat

Te koop: negen villa’s in zelfde straat

https://images2.persgroep.net/rcs/jtMGTXMraNxgkB7S3Z660Grte28/diocontent/124068408/_crop/0/0/1024/588/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Wie op zoek is naar een mooie en rustig gelegen villa moet dezer dagen in de Torfheidedreef in Schilde passeren. Daar staan negen villa’s tegelijk te koop. De panden werden vroeger verhuurd aan buitenlandse zakenlui die tijdelijk in België verbleven, maar die markt is een beetje ingezakt.

Immokantoor Immo Point heeft momenteel negen villa’s in de Torfheidedreef in de aanbieding staan. Om dat extra in de verf te zetten, organiseert men dit weekend een ‘Open Straat’, waarbij de panden zonder afspraak kunnen worden bezocht.

”Het is uniek dat er in één en de zelfde straat zo veel luxewoningen te koop staan”, opent makelaar Stig Daems van Immo Point. “Wij hebben het zelf in elk geval nog nooit meegemaakt. Het is trouwens absoluut niet zo dat het plots slecht wonen zou zijn in de Torfheidedreef of dat er iets mis zou zijn met het aangeboden vastgoed. Integendeel, het gaat om mooie, instapklare en goed onderhouden villa’s in een rustige en doodlopende straat.”

Bedrijven geven minder uit

De massale verkoop heeft strategische redenen. “De villa’s behoren toe aan verschillenden leden van de familie Costermans, die gespecialiseerd is in vastgoedprojecten”, legt Stig Daems uit. “In de loop der jaren ontwikkelde men de Torfheidedreef. Veel van de villa’s werden verhuurd aan bedrijven die er een buitenlandse topman tijdelijk onderbrachten. Op een gegeven moment zat de Torfheidedreef vol ‘expats’, in zoverre zelfs dat er dagelijks een busje van de internationale school passeerde om de kinderen op te pikken. De jongste tijd is de markt echter wat verschoven en zijn villa’s minder in trek bij die buitenlandse zakenlui.”

In plaats van een grote villa in de stadsrand verkiezen de toplui uit andere landen steeds vaker een luxeappartement in hartje Antwerpen. “Bovendien zijn de budgetten van veel bedrijven ook teruggeschroefd”, gaat Stig Daems verder. “Tegenwoordig wordt er niet zo vlot meer 5.000 euro huur per maand betaald. Dus zijn er ook minder geïnteresseerden zijn om de woningen in de Torfheidedreef te huren. De familie Costermans wil de gebouwen daarom definitief verkopen en de opbrengst beleggen in andere projecten.”


Wie een stulpje wil overnemen, moet rekening houden met vraagprijzen van 875.000 tot 1.598.000 euro. “Uiteindelijk zit je toch nog met verschillende marktsegmenten en dat is een voordeel bij de verkoop. Zo kunnen we vermijden dat het ene pand het andere gaat beconcurreren”, besluit Daems. Wie een kijkje wil nemen, kan zaterdag tussen 13 en 16 uur en zondag tussen 14 en 16 uur terecht in de Torfheidedreef. Centraal aanmeldpunt is huisnummer 17. (br.hln)


» Reageer (0)
23-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws: knappe én steenrijke neef prins Harry is nog op de markt

Goed nieuws: knappe én steenrijke neef prins Harry is nog op de markt

https://images4.persgroep.net/rcs/09gwX2p5cVS5SpF6t4jt2N7sIjk/diocontent/123747789/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De Britse prins Harry is na zijn huwelijk met Meghan Markle van de markt, maar Engeland heeft zijn pijlen gemikt op een nieuwe royal. Harry’s knappe én vermogende neef Louis Spencer (24) blijkt namelijk single.

Engeland raakt niet uitgepraat over Louis Spencer Viscount Althorp, die sinds de Royal Wedding flinke indruk heeft achtergelaten. De Lord reisde zaterdag naar Windsor af en liet zich gewillig fotograferen met zijn moeder Victoria Aitken en zijn zussen Kitty (27) en Eliza (25) aan zijn zij. De Brit wordt inmiddels omschreven als ‘hot, handsome and single’.

De twintiger is een zoon van de negende graaf Earl Charles Spencer, de jongere broer van wijlen prinses Diana. Omdat Louis van adel is, draagt hij de titel Lord. Fijne bijkomstigheid: niet zijn zus Lady Kitty, maar hij zal (volgens de Britse wet) de landgoederen en de titel van hun vader erven.

Jetset

Williams en Harry’s neefje groeide deels op in Zuid-Afrika en studeerde in Kaapstad. Na de scheiding van zijn ouders schreef hij zich in aan de Universiteit van Edinburgh. Zijn goede looks heeft hij van geen vreemde. Zo was zijn moeder vroeger model en liep zus Kitty - die naar verluidt een jetsetleven leidt in Saint-Tropez - dit jaar mee op de catwalk van Dolce & Gabbana.

De Amerikaanse superster Nicki Minaj was Louis al eerder opgevallen. Zo deelde ze drie jaar geleden gekscherend haar nieuwe trouwfoto. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom kun jij niet tegen kietelen en anderen wel

Daarom kun jij niet tegen kietelen en anderen wel

https://images0.persgroep.net/rcs/WX4DcMYO_JYmlQraN1XF13_CltA/diocontent/123972334/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Er zijn van die mensen die bij de minste aanraking op een gevoelige plek al gillend liggen te kronkelen op de grond, terwijl anderen zich zonder problemen laten kietelen. Met wat heeft dat te maken?

Omdat kietelen samen gaat met heel wat gevoelsmatige en neurologische elementen, is het door wetenschappers moeilijk te bepalen waarom we niet goed tegen kietelen kunnen. Wat wél vaststaat is dat je jezelf niet kunt kietelen, omdat je brein al doorheeft waar het gevoel vandaan komt. Door je handen op die van de persoon te leggen die je kietelt, laat je aan je hersenen weten waar het gevoel vandaan komt en word je als het ware immuun voor kietelen.

Verschillende oorzaken

Volgens neurowetenschapper Robert Provine, auteur van Curious Behavior: Yawning, Laughing, Hiccupping, Beyond and Laughter: A Scientific Investigation zijn de meeste mensen op zijn minst wel een beetje gevoelig aan kietelen en verandert dat doorgaans ook niet meer met de jaren. De oorsprong van onze ‘schrikreactie’ op kietelen blijft voorlopig wel een mysterie. Volgens sommigen zou de kietelreflex ons motiveren om gevoelige lichaamsdelen te beschermen. Als deze theorie klopt, zouden mensen met sterkere reflexen (wanneer bijvoorbeeld een dokter op je knie klopt en je been naar boven vliegt) ook sterker reageren op kietelen. Anderen beweren dan weer dat kietelen een sociale oorsprong heeft en dat het een teken van affectie was. Dat zou ook de reden zijn waarom we lachen als we gekieteld worden.

Kietelen wordt ook rechtstreeks gerelateerd aan humor. Omdat we glimlachen en vrolijk worden van beiden, en we voor allebei een verrassingselement en iets dat ons raakt – fysiek voor kietelen, verbaal voor humor – nodig hebben. Een kleinschalige studie onder 100 studenten staaft deze theorie enigszins. Uit dat onderzoek bleek namelijk dat mensen die erg gevoelig zijn aan kietelen, ook gevoeliger zijn voor humor en daar extremer op reageren.

Provine gelooft dan weer dat de manier waarop ons brein sociale informatie verwerkt, invloed kan hebben op hoe gevoelig we zijn aan kietelen. Hij onderzocht ooit een autistische vrouw die niets voelt als je haar kietelt aan de onderkant van haar voeten. “Aangezien kietelen geassocieerd wordt met de neurologische link tussen ‘jezelf’ en ‘de ander’, kan het zijn dat de individuele verschillen in onze gevoeligheid aan kietelen wijzen op ‘een defect’ in de mogelijkheid om deze informatie te verwerken in onze hersenen.”

Allemaal redelijk ingewikkeld kortom en een eenduidig antwoord op de vraag bestaat (voorlopig) niet.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elon Musk: “Vliegende auto is de nieuwe guillotine”

Elon Musk: “Vliegende auto is de nieuwe guillotine”

https://images0.persgroep.net/rcs/cOTfKsFD3XqFN3OJiQM9yZQOTyE/diocontent/123972253/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Tesla-topman Elon Musk vreest dat er koppen gaan rollen wanneer de vliegende auto zijn intrede doet. Letterlijk.

De topman van Tesla is naar eigen zeggen dol op vliegende auto’s, maar hij ziet ze niet als oplossing om het verkeersprobleem in steden aan te pakken. Musk gelooft meer in zijn eigen concept om files te verminderen: het graven van een ondergronds tunnelnetwerk. Daar kunnen ook dingen mis gaan, maar je krijgt dan in ieder geval geen brokstukken op je hoofd.

Vliegende wieldop

Allereerst stelt Musk dat vliegende auto’s nogal veel neerwaartse kracht moeten genereren om op te stijgen en in de lucht te blijven, wat automatisch wind en lawaai met zich meebrengt voor mensen op de grond. Ook kan een botsing in de lucht leiden tot gevaarlijke brokstukken die met hoge snelheid op de grond terechtkomen. Tot slot wijst Musk op het gevaar van een vliegende auto die slecht wordt onderhouden. “Als tijdens de vluchtfase een wieldop van de auto valt, is het net een guillotine.”

Orkaan

Musk uitte al eerder zijn zorgen over de vliegende auto waarvan er straks volgens hem miljoenen rondvliegen die samen net zoveel lawaai maken als een orkaan. Toch is het een vreemde bewering. Want waarom zou een vliegende auto wieldoppen hebben? Het idee dat de lucht gevuld wordt met dit type vervoermiddel is volgens kenners sowieso onrealistisch. Misschien wel net zo onrealistisch als de productiedoelen van de Tesla Model 3. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er is nu al een betaalbare kopie van Meghan Markles trouwjurk te koop

Er is nu al een betaalbare kopie van Meghan Markles trouwjurk te koop

https://images1.persgroep.net/rcs/gKUmQzvjGjFQegvfu2uzqZ2Jrow/diocontent/123825047/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Bruidjes in spé die op hun grote dag net zo willen stralen als Meghan Markle, kunnen terecht bij Misguided. De Britse modeketen verkoopt namelijk nu al een kopie van de adembenemende Givenchy-jurk waarin de hertogin van Sussex haar ja-woord gaf. Voor een fractie van de originele prijs uiteraard.

De komende maanden zullen bruidswinkels de vraag naar trouwjurken als die van Meghan Marle, ongetwijfeld moeilijk kunnen bijhouden. Maar wie een sneller en vooral goedkoper alternatief zoekt, is bij Misguided aan het juiste adres. De Britse keten heeft nu al een lookalike in stock. Met de boothals en lange klassieke pasvorm lijkt het kleed van Misguided sprekend op dat van Markle, al heeft dit model wel een open rug en geen driekwartmouwen.

Met een prijskaartje van 53 euro, inclusief verzendingskosten, is de kopie spotgoedkoop. De jurk werd in minder dan 48 uur al 52 keer aangekocht, en klanten die het kleed aankregen zijn alvast erg enthousiast. “Hoewel mijn verwachtingen niet hoog waren omwille de prijs, ben ik aangenaam verrast,” schrijft een tevreden klant. “De jurk is absoluut prachtig sluit mooi aan en ziet er helemaal niet goedkoop uit.” (br.hln)


» Reageer (0)
22-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er dreigt een rosé-crisis

Er dreigt een rosé-crisis

https://images4.persgroep.net/rcs/3P8zQHiuekN8Tfi13SozMkoYdu0/diocontent/106588323/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Tegenvallende oogsten in Frankrijk dreigen deze zomer een schaarste aan rosé te veroorzaken. Dat melden Franse media. De schaarste kan de prijzen opdrijven met 20 tot 30 procent. 

Frankrijk, verreweg de grootste producent, exporteur en consument van rosé, zag de opbrengst van het jaar 2017 met ruim 10 procent dalen. Dat, terwijl in de afgelopen vijftien jaar de vraag naar Franse rosé met meer dan 30 procent is toegenomen.
De slechte oogst betekent dat er deze zomer veel minder flessen van deze drank kunnen worden aangeboden. De Provence bijvoorbeeld, waar één op de vijf geëxporteerde Franse rosés vandaan komen, levert dit jaar slechts 155 miljoen flessen, 20 miljoen minder dan in het vorige seizoen.

Veertig keer

Buiten Frankrijk is rosé vooral populair in de Verenigde Staten. In de afgelopen tien jaar is de vraag daar veertig keer zo groot geworden. Ook Engeland en Duitsland zijn grote afnemers van de wijn: daar was de vraag respectievelijk 6,5 en 11,5 keer zo groot als een decennium eerder.
Hoewel rosé oorspronkelijk vooral ’s zomers werd gedronken, is de wijn nu het hele jaar door in de schappen te vinden. Ook wordt hij niet meer beschouwd als een wijn die direct gedronken moet worden, waardoor ook de grotere wijnhuizen interesse hebben gekregen in het produceren van rosé. Dit zorgt eveneens voor prijsstijgingen. (br.hln)


» Reageer (0)
21-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.George Clooney danste met Meghan Markle en Kate Middleton tijdens avondfeest, maar één vrouw bezweek niet voor zijn charmes

George Clooney danste met Meghan Markle en Kate Middleton tijdens avondfeest, maar één vrouw bezweek niet voor zijn charmes

https://images4.persgroep.net/rcs/SEHknDJb555KqbU4SJJhYcMBhJA/diocontent/123834618/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

George Clooney voelde zich als een vis in het water op het avondfeest van prins Harry en Meghan Markle. De 57-jarige acteur danste dat het een lieve lust was. Maar niet iedereen bezweek voor zijn charmes. Dit menen alvast de Britse tabloids te weten.

Clooney bracht een vleugje Hollywood-glamour mee naar de exclusieve party. Toen het feestgedruis was losgebarsten, liet hij er dan ook geen gras over groeien.

Prins Harry was maar een paar uur getrouwd met zijn geliefde Meghan of George Clooney trok de bruid al mee naar de dansvloer.

En de Amerikaan danste ook met Kate Middleton, de hertogin van Cambridge, tijdens het met sterren bezaaide evenement in Frogmore House.

Maar een van de meest sexy mannen ter wereld kreeg dit niet voor elkaar bij alle vrouwen. Sarah ‘Fergie’ Ferguson - de tante van prins Harry - wees zijn verzoek om samen te dansen af, dit tot groot jolijt van andere gasten.

Meghans hond ‘Guy’ zorgde eveneens voor hilariteit onder de feestvierders door met voedselrestjes rond te rennen in de zaal.

“De sfeer was heerlijk informeel”, verklapte een gast aan The Mirror.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie verbijsterd als melding over achtervolgend varken echt waar blijkt

Politie verbijsterd als melding over achtervolgend varken echt waar blijkt

https://images2.persgroep.net/rcs/ir5XCzcLONBhuTpFEbCl0uwcry8/diocontent/123884293/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De politie in het Amerikaanse plaatsje North Ridgeville was afgelopen week flink verbaasd toen een bizarre melding echt waar bleek te zijn. Een man beweerde dat hij op straat werd achtervolgd door een varken en niet wist wat hij moest doen. Yeah right, dacht de politie, die man moét dronken zijn. Maar niets bleek minder waar.

Het was even voor 5.30 uur toen de politie het belletje kreeg, schrijft de eenheid op Facebook. Een mysterieus achtervolgend varken? Daar geloofde de arm der wet niets van. De man had vast te diep in het glaasje gekeken in de lokale bar, was de gedachte. “Hij was in ieder geval dronken genoeg om zelf de politie te bellen terwijl hij hallucineerde”, aldus de politie.
Ondanks de scepsis besloot een agent poolshoogte te nemen. Ter plaatse trof hij een nuchtere man aan en, jawel, een varken. De melder was niet uit de bar komen rollen, maar gewoon onderweg naar huis vanaf het lokale treinstation.

Overmeesterd

De agent wist het dier met enige moeite te overmeesteren en in de politieauto te zetten. Na enkele uren op het bureau kon het beest worden herenigd met de eigenaar. Het is overigens niet duidelijk waarom het varken op straat liep.
”Is dit het echte leven?”, vraagt de politie zich achteraf af, om vervolgens het gras voor de voeten van eventuele grappenmakers weg te maaien. Politieagenten worden in de Verenigde Staten namelijk weleens denigrerend pigs genoemd. “We beginnen er zelf maar over, dan zijn jullie niet meer origineel.” (br.hln)


» Reageer (0)
20-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe Meghan Markle een statement maakte in een duurzame jurk op het avondfeest

Hoe Meghan Markle een statement maakte in een duurzame jurk op het avondfeest

https://images1.persgroep.net/rcs/YWdfS3RsJZJq88hgzjDV5eQgCxs/diocontent/123822387/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De ondertussen gehuwde vrouw en nu officieel hertogin van Sussex, gaf gisteren haar ja-woord in een klassieke jurk van Clare Waight Keller voor modehuis Givenchy. Later die dag trok Meghan een wit kleed aan met blote armen van de Britse Stella McCartney. Minstens even klassiek qua design, maar toch maakte ze er een statement mee.

Stella McCartney, ontwerpster en dochter van ex-Beatle Paul McCartney, is namelijk een van de grootste voortrekkers van diervriendelijke mode. Ze heeft nooit bont, veren én leder gebruikt in haar collecties, en voert al jaren strijd tegen het gebruik ervan door andere (mode)merken. Ze werd door dierenrechtenorganisatie PETA verschillende keren uitgeroepen tot persoon van het jaar. “Stella McCartney bewijst dat je er dodelijk goed uit kan zien, zonder te doden”, aldus PETA.

Maar daarnaast gooide McCartney de laatste jaren ook verschillende keren hoge ogen voor haar inspanningen op vlak van duurzame mode. De mode-industrie is de op één na meest vervuilende industrie ter wereld, maar de Britse doet er eigenhandig alle moeite voor om een positieve milieu-impact te creëren. Zo gebruikt ze in haar collecties bijvoorbeeld gerecycleerd oceaanplastic in plaats van polyester en maakte ze al een zijdestof van gist.

Een positieve mindset waar Meghan Markle, die zelf groot dierenliefhebber en voorvechter van mensenrechten is, zich in het verleden al openlijk achter schaarde. Dat ze op haar grote dag een jurk van de ontwerpster droeg, is een extra mooie erkenning. McCartney feliciteerde het kersvers getrouwde koppel ook op Instagram.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Was dit een modern huwelijk? Neen, maar wel een mooi. Verslag van de trouw van Meghan en Harry door onze journaliste ter plaatse

Was dit een modern huwelijk? Neen, maar wel een mooi. Verslag van de trouw van Meghan en Harry door onze journaliste ter plaatse

https://images2.persgroep.net/rcs/ZkyYaDRWnO1E6gwGtsSssjSkxks/diocontent/123775594/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Harry en Meghan. Was dit een mòdern huwelijk, zoals vooraf werd voorspeld? Neen, vindt onze journaliste Nadine Van Der Linden, die bij Windsor Castle alles volgde, en iets te veel mannen met berenmutsen zag en iets te veel ‘God en dood en hemel’ hoorde, om van ‘modern’ te spreken. Het was wel een mòòi huwelijk. Met heel veel warme mensen, zoals de bisschop uit Chicago, en vooral Harry die aandoenlijk zei: ‘You look amazing’. Een verslag.

Modern, zo ging het dus worden. De Britse media toeterden het hier al dagen en zagen overal voortekenen. Dat Meghan bijvoorbeeld geen ‘gehoorzaamheid’ zou beloven aan Harry, als vrijgevochten vrouw. Ja, deze pittige Amerikaanse zou het koningshuis wel afstoffen! Maar laten we eerlijk zijn: dit was een traditioneel huwelijk, en hoe kan het ook anders. Royals gaan nu eenmaal niet blootsvoets op Ibiza trouwen, met het hemd uit de linnen broek en loungemuziek. Wat we zagen was een bruidegom die in militair pak arriveerde, en witte handschoenen droeg die geen enkele doorsnee man ooit draagt, tenzij hij heel fervent snooker speelt. De bruid stapte op haar beurt uit de Bentley in een cleane, perfect gesneden satijnen jurk van Givenchy, die haar pràchtig stond, maar die de liefhebbers van de Cinderella-stijl wat op hun honger liet. Geen pareltjes, geen kant, minieme oorbelletjes. ‘Ze mag Kate qua jurk niet in de schaduw stellen’, klonk het bij royalty-kenners. Tot dààr dus, hoe vrijgevochten je uiteindelijk in royalty kan zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
19-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volg het huwelijk van het jaar op de voet: Prins Harry en Meghan Markle geven elkaar straks het jawoord

Volg het huwelijk van het jaar op de voet: Prins Harry en Meghan Markle geven elkaar straks het jawoord

https://images4.persgroep.net/rcs/PmDSeVwWcvr6jbyRqEZ6l5QbBYY/diocontent/123759457/_fitwidth/980?appId=8ef24fa41e4bddfa7db0f5082d5ff1bf&quality=0.6

Vandaag vindt hét huwelijk van het jaar plaats. In Windsor, ten westen van Londen geven de Britse prins Harry (33) en de Amerikaanse actrice Meghan Markle (36) straks elkaar het jawoord. Meer dan honderdduizend bezoekers zijn afgezakt naar het Britse stadje om een glimp op te vangen van het pasgetrouwde paar. Volg alles hier op de voet met een livestream van 11 tot 15 uur.

Het huwelijk vindt plaats in de St. George’s Chapel in Windsor Castle, het 948 jaar oude kasteel waar de Britse koninklijke familie regelmatig verblijft. De plechtigheid start om 12 uur Britse tijd, 13 uur Belgische tijd, en zal geleid worden door de deken van Windsor, David Conner. De aartsbisshop van Canterbury, het religieuze hoofd van de anglicaanse Kerk, zal het paar trouwen. Ook de Amerikaanse bisschop Michael Bruce Curry zal het woord nemen tijdens de plechtigheid.

Prins William is Harry’s getuige, zijn kinderen George (4) en Charlotte (3) zijn bij de bruidsjonkers en bruidsmeisjes. Meghan doet het zonder getuige, en zal door prins Harry’s vader prins Charles naar het altaar gebracht worden. Aanvankelijk zou Meghans vader Thomas Markle dat doen, maar op donderdag liet Meghan in een verklaring weten dat hij niet aanwezig zou zijn op haar huwelijk. Ze zei te hopen dat haar vader de ruimte krijgt om zich op zijn gezondheid te focussen.

Na de viering zal het pasgetrouwde koppel om 13 uur (14 uur Belgische tijd) het paleis uitgereden worden in een paardenkoets, om zo’n 25 minuten de menigte te groeten. Ze keren daarna terug naar het kasteel voor hun ‘wedding breakfast’, dat georganiseerd wordt door de Queen. Wat later volgt de avondreceptie, aangeboden door prins Charles, de vader van Harry, in Frogmore House. Op de huwelijksplechtigheid en namiddagdiner zijn 600 gasten uitgenodigd, op de avondreceptie 200. Het geheel zal minder formeel zijn dan de trouw van prins William en prinses Kate in 2011.

Wie de gasten precies zijn is niet geweten. Zeker is wel dat er geen politici of wereldleiders uitgenodigd werden. Beroemdheden als Elton John, Ed Sheeran, David en Victoria Beckham zouden wel mogen komen, al werd dat niet officieel bevestigd. Daarnaast hebben Harry en Meghan 2.640 mensen uitgenodigd om het huwelijk vanop het kasteelterrein bij te wonen, onder hen 1.200 gewone burgers. Zij zullen de aankomst van de bruid en bruidegom en hun gasten kunnen bijwonen, en het konvooi van koetsen kunnen zien wanneer dat het kasteel verlaat.

Voor Meghan is het niet haar eerste huwelijk. Ze was eerder al getrouwd met de Amerikaanse filmproducent Trevor Engelson. In haar eerste gezamenlijke interview met prins Harry in november vorig jaar kondigde ze aan dat ze haar acteercarrière zou stopzetten. Ze zei niet het gevoel te hebben iets te moeten opgeven, en sprak van “een nieuw hoofdstuk”. (br.hln)


» Reageer (0)
18-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom het belangrijk is om nieuwe kleren altijd eerst te wassen

Waarom het belangrijk is om nieuwe kleren altijd eerst te wassen

https://images1.persgroep.net/rcs/MZtb0-DZ1dluAt2I-IGypO-NpFo/diocontent/123668181/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Na een shopsessie wil je vaak je nieuwe kleren meteen aantrekken om te showen aan de buitenwereld. Alleen doe je dat beter niet: nieuwe kleren worden voor gebruik meestal niet gewassen, met als gevolg dat ze vaak vol schadelijke chemische stoffen en vuiligheid zitten. 

Op kledingjacht gaan voor een jurkje dat je diezelfde avond nog wil aandoen is dus uit den boze, tenzij je het nog snel kan wassen en drogen voor je de deur uit gaat. De chemische stoffen die fabrikanten in kleren stoppen zodat ze niet kreuken in de winkel, kunnen volgens huidexperts voor jeuk en huiduitslag zorgen.

Boven de veiligheidslimiet

Het gebruik van chemische stoffen in kledij moet niet verplicht aangegeven worden op het etiket. Maar testen in Nieuw-Zeeland ontdekten dat kledij gemaakt in China tot 900 keer meer van die stoffen bevat dan de veiligheidslimiet voorschrijft. De grote boosdoener is formaldehyde, een kleurloos gas dat wordt toegevoegd om het schimmelen en verkreuken van kledij te voorkomen. De stof kan naast huidirritatie volgens wetenschappers op termijn tot kanker leiden. Ook bepaalde kleurstoffen kunnen voor huidirritatie zorgen als je kledij voor het eerst draagt.

Buikgriep

Anderzijds wijst hoogleraar microbiologie en pathologie aan de New York University, Philip Tierno, dat nieuwe kledingstukken in winkels minstens tientallen keren gepast worden voor jij het in handen krijgt. In sommige winkels kan dat zelfs oplopen tot nog véél meer. En wat er daardoor op de kleren achterblijft, wil je bijna niet weten.

Tierno voerde verschillende studies uit waarbij hij een aantal kledingstukken van populaire winkelketens onder de loep nam. Hij checkte onder een microscoop naar het aantal bacteriën en andere ziektekiemen en trof daarbij kleren aan met onder andere het norovirus op dat verantwoordelijk is voor buikgriep. Ook trof hij bacteriën als strep- en stafylokok aan én ontlasting. Dat lees je goed ja.

Nu is het risico dat je daadwerkelijk ziek wordt door het dragen van een nieuw kledingstuk heel klein. Maar een prettig gedacht is het in ieder geval niet. Toch eerst even een machine met nieuwe kleren laten draaien dan maar? (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeddhistische monnik klaagt zijn werkgever aan: “Ik moet veel te hard werken”

Boeddhistische monnik klaagt zijn werkgever aan: “Ik moet veel te hard werken”

https://images1.persgroep.net/rcs/pk3aIOfMWbNqeRBwO68lUodNE3M/diocontent/123666807/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Japanners staan erom bekend dat ze erg hard werken en lange dagen kloppen, en dat geldt blijkbaar niet alleen voor de gewone kantoorjob. Een boeddhistische monnik van een tempel op de berg Koyasan heeft zijn werkgevers aangeklaagd omdat hij depressief is geworden van het harde werken. De religieuze man eist een schadevergoeding van omgerekend 66.000 euro.

De 46-jarige monnik begon in 2008 te werken in een tempel op Koyasan, de berg die als het hoofdkwartier van het Shingon-boeddhisme gezien wordt. Er zijn meer dan 120 tempels en een religieuze universiteit te vinden. Het gebied is beschermd als Werelderfgoed en krijgt elk jaar duizenden gasten en toeristen over de vloer, die vaak ook overnachten in een van de tempels.

Het probleem met de monniken is dat er geen duidelijke afgebakende werkuren zijn. De grens tussen de religieuze studie en effectieve arbeid is zeer onduidelijk, waardoor ze uiteindelijk ellenlange dagen kloppen. De monnik die klacht indiende begon om 5 uur ’s ochtends met de voorbereidingen van het ochtendgebed en hield zich daarna bezig met het in- en uitchecken van gasten. Daarmee was hij soms tot 11 uur ’s avonds bezig. 

Veel tempels houden ook geen rekening met rust- en verlofdagen, waardoor de monnik in 2015 bijvoorbeeld 64 dagen aan één stuk doorwerkte tussen maart en mei, en dan nog eens 32 dagen in september en oktober. Tegen het einde van dat jaar kreeg hij de eerste tekenen van depressie. In maart 2016 zette zijn dokter hem ziek thuis, en sindsdien heeft de man niet meer gewerkt. Volgens hem een duidelijk gevolg van het bikkelharde werkregime in de tempel, en hij eist dan ook een fikse schadevergoeding. 

Karoshi

Noritake Shirakura, zijn advocaat, argumenteert ook dat de tempel zijn ‘veiligheidsplicht’ heeft geschonden. In Japan hoort een werkgever zich immers te bekommeren over het fysieke en mentale welzijn van zijn werknemers. In de praktijk gebeurt dat echter veel te weinig. Het land heeft zelfs een apart woord voor een ‘dood door te hard werken’: karoshi. Deze week erkende de overheid nog twee gevallen van karoshi. Een 54-jarige producer kwam in 2015 om door hartfalen. Hij bleek 130 overuren per maand te kloppen. Een 28 jaar oude IT’er die vorig jaar aan een beroerte overleed, bleek 184 overuren per maand te werken. 

De monnik maakt overigens wel kans op zijn schadevergoeding. Vorig jaar oordeelde een rechter in Kyoto nog dat een tempel zo’n 50.700 euro schadevergoeding moest betalen aan twee monniken die ongeveer 130 overuren per maand moesten werken. De tempel in kwestie gaf toen toe dat ze geen systeem hadden om de uren van de monniken bij te houden . (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!