Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




01-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neanderthaler jaagde op neushoorns, bizons en beren

Neanderthaler jaagde op neushoorns, bizons en beren





De neanderthaler jaagde geraffineerd en onverschrokken en was in staat de meest indrukwekkende beesten te doden. Op het menu stonden onder meer neushoorns, bizons en roofdieren zoals de bruine beer. Dat stelt de Nederlander Gerrit Dusseldorp, onderzoeker bij de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) aan de Universiteit Leiden.

Als hyena's
Volgens Dusseldorp is er lang geruzied over de vraag of neanderthalers, die leefden van 150.000 tot 30.000 jaar geleden, überhaupt jaagden. Inmiddels is duidelijk dat ze geen aaseters waren, maar minder bekend is hoe de jacht van de oermens in zijn werk ging. Uit Dusseldorps onderzoek blijkt dat neanderthalers zich niet snel lieten afschrikken door hun prooidieren. Hij vergelijkt de jacht van de neanderthaler met die van hyena's. Hyena's waren belangrijke concurrenten van de oermens en hadden een vergelijkbaar voedingspatroon. Dankzij hun intelligentie overtroffen de neanderthalers de roofdieren bij het vangen van de sterkste prooien.

Intelligent
Neanderthalers jaagden dus in groep, waardoor ook moeilijk te vangen prooien binnen handbereik lagen. Dat ze deze prooien ook wisten te vangen, betekent volgens Dusseldorp dat neanderthalers goed konden communiceren en coördineren. De jacht van de oermens was volgens hem zeer kennisintensief. Voor het onderzoek analyseerde Dusseldorp twee archeologische vindplaatsen, in Duitsland en Noord-Frankrijk. Daar onderzocht hij gevonden botten en ging hij aan de hand van bekende informatie over de omgeving na waarom neanderthalers voor een bepaalde prooi kozen. Hieruit blijkt dat de oermens in warme, beboste gebieden de voorkeur gaf aan solitair levende prooidieren. In een koude, minder begroeide omgeving gingen neanderthalers achter moeilijk te vangen kuddedieren aan.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zieke schildpad klopt aan bij dierenkliniek


Zieke schildpad klopt aan bij dierenkliniek


Verzorger Ryan Butts ontfermt zich over de zieke zeeschildpad.


Zeeschildpadden staan er voor bekend dat ze duizenden kilometers zwemmen om terug te keren naar de plaats waar ze uit hun ei gekropen zijn. Een zieke schildpad heeft nu echter blijk gegeven van een bijzonder instinct. Zij heeft zich aangeboden bij een zorgcentrum voor gewonde reptielen.

Bacteriële infectie
Personeel van de reptielenkliniek in Marathon, Florida, zagen het 35 kilo zware dier al een tijdje 'rondhangen' in de buurt. Ze gingen poolshoogte nemen. Bleek dat de schildpad aan een bacteriële infectie leed.

Warmte en liefde
"Dit is de eerste keer dat een schildpad zich zelf aanbiedt in ons centrum", zegt verzorger Ryan Butts. "Het dier is fel vermagerd en zwak. We zullen het met de nodige warmte en liefde omringen".(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charles Aznavour

Charles Aznavour

Om het mooie Isabelle van hem  te beluisteren
druk op de foto






Depuis longtemps mon coeur

Était à la retraite
Et ne pensait jamais
Devoir se réveiller
Mais au son de ta voix
J'ai relevé la tête
Et l'amour m'a repris
Avant que d'y penser
 
Isabelle, Isabelle, Isabelle, Isabelle,
Isabelle, Isabelle, Isabelle, mon amour
 
Comme on passe le doigt
Entre l'arbre et l'écorce
L'amour s'est infiltré
S'est glissé sous ma peau
Avec tant d'insistance
Et avec tant de force
Que je n'ai plus depuis
Ni calme ni repos
 
Isabelle, Isabelle, Isabelle, Isabelle
Isabelle, Isabelle, Isabelle, mon amour
 
Les heures près de toi
Fuient comme des secondes
Les journées loin de toi
Ressemblent à des années
Qui donnent à mon coeur
Un goût de fin du monde
Elles troublent mon corps
Autant que ma pensée
 
Isabelle, Isabelle, Isabelle, Isabelle,
Isabelle, Isabelle, Isabelle mon amour
 
Tu vis dans la lumière
Et moi dans les coins sombres
Car tu te meurs de vivre
Et je me meurs d'amour
Je me contenterais
De caresser ton ombre
Si tu voulais m'offrir
Ton destin pour toujours
 
Isabelle, Isabelle, Isabelle, Isabelle
Isabelle, Isabelle, Isabelle mon amour




» Reageer (0)
31-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen verkiezen poetsvrouw


Vrouwen verkiezen poetsvrouw boven nieuwe kleren




Tijdens de huidige economische crisis besparen Nederlandse vrouwen liever op kledij en accessoires dan op hun poetsvrouw of andere huishoudelijke hulp. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek.

20 uur per week
Een op de zes Nederlandse gezinnen betaalt voor huishoudelijke hulp, meldt De Telegraaf. Degenen die het poets-, was- of strijkwerk voor hun eigen rekening nemen, zijn hier wekelijks 20 uur mee bezig. 49 procent van de vrouwen die geen hulp inhuren, moeten het huishouden alleen runnen. Een derde van hen doet het samen met haar partner.

Goede vriendin
Als Nederlanders hulp inschakelen bij het huishouden doen ze dit omdat ze een drukke job, te weinig tijd of geen zin hebben of omdat ze met lichamelijk gebreken sukkelen. Negen op de tien van hen zijn heel tevreden over hun werkvrouw, de helft vindt dat ze een goede kennis of vriendin is. Twee derde verwent de huishoudelijke hulp zelfs soms met een boeketje bloemen of wat extra geld.

De meeste Nederlanders doen vier uur per week beroep op een hulp, een derde van hen is altijd thuis wanneer die komt, vaak om het werk samen te kunnen doen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Een op vijf teken kan Lyme veroorzaken


Een op vijf teken kan Lyme veroorzaken


http://www.sweetlove.be/prentjes/Lyme4.jpg



Een op de vijf teken is besmet met de bacterie die de ziekte van Lyme kan veroorzaken. Dat blijkt uit onderzoek dat de Wageningen Universiteit vandaag heeft gepresenteerd in het kader van de Week van de Teek. In de tweede helft van vorig jaar was ruim 19 procent van de beestjes besmet. In 2007 was de besmettingsgraad tien procent, in 2006 was dat 24 procent.


  http://img7.imageshack.us/img7/9382/teek1.jpg
Vol gezogen teek


De meeste tekenbeten vinden volgens de universiteit plaats in het weekeinde. Met name zondag is een 'populaire' dag, omdat dan relatief veel mensen in de natuur of in de tuin zijn. Mensen lopen de meeste kans op een beet tussen mei en juli, met een piek in juni. Mensen tussen de 50 en 59 jaar worden het vaakst slachtoffer.



 http://img17.imageshack.us/img17/7157/teek3.jpg



Zenuwstelsel aantasten

Uit het onderzoek blijkt verder dat het gemiddeld aantal teken per locatie daalt. Lag dat gemiddelde in het laatste halfjaar van 2006 nog op 27, in de laatste helft van 2008 was het gezakt tot dertien. Onduidelijk is waardoor deze afname wordt veroorzaakt.

De beet van een teek die besmet is met de Borrelia-bacterie kan bij mensen de ziekte van Lyme veroorzaken. De ziekte kan het zenuwstelsel aantasten en gewrichtsontstekingen en hartaandoeningen veroorzaken. Met een antibioticumkuur is de ziekte vaak goed te behandelen. De ziekte van Lyme is niet besmettelijk. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaan promoot fiets met reis rond de wereld


Amerikaan promoot fiets met reis rond de wereld










Anderhalf jaar geleden vertrok de Amerikaan Charles Brigham op wereldreis met zijn fiets. Hij was toen 28 jaar en zal waarschijnlijk pas rond zijn 33ste weer thuis komen. De man reist graag, maar wil om ecologische redenen geen vliegtuig nemen. Aangezien hij in een fietsenwinkel werkte, was zijn alternatieve keuze snel gemaakt.

Zeilboot
Met een stevige fiets, 3.000 dollar, een broek en 30 kilo kampeer- en kookgerei vertrok hij op zijn avontuurlijke trip. Eerst fietste hij naar de Atlantische kust van Virginia, maar daar bleek dat hij enkel per vrachtschip kon reizen. Aangezien deze schepen eveneens niet zo milieuvriendelijk zijn, reed hij naar Miami. Daar trof hij dan weer dure jachten aan die mogelijk nog erger waren dan een vrachtboot. Hij besloot dan maar een spoedcursus te volgen om met een zeilboot te kunnen reizen.

Gebroken voet
Op die manier kwam Brigham uiteindelijk terecht in Cornwall. Daar kreeg hij echter met nieuwe problemen te maken. Hij brak zijn voet en zijn fiets en moest maandenlang herstellen. Intussen was de winter begonnen en niemand kon hem per zeilboot naar het Europese vasteland brengen. Voor één keer besloot hij zijn principes opzij te schuiven en per ferry te reizen.

Van Afrika tot in Amerika
Nu is de Amerikaan bezig aan een reis door Frankrijk. De weg is nog lang en hij is van plan om via Madrid en Gibraltar naar Marokko te reizen. Vervolgens wil hij door het noorden van Afrika naar Egypte fietsen. Van daaruit gaat de tocht door Isräel, Syrië, Iran, Pakistan en India naar Thailand. Daar zal hij opnieuw per zeilboot tussen verschillende eilandjes naar Australië varen. Via Nieuw-Zeeland moet een zeilboot hem tot in Zuid-Amerika voeren. Vervolgens zal hij zo weer naar huis fietsen.

 

 


"Ik hoop hiermee de fiets te promoten. Alles moet altijd snel gaan en dat is de reden waarom we zoveel olie verbruiken", zegt hij. "Mensen moeten beseffen dat er een alternatief is." Als alles goed gaat, zullen we over vier jaar vernemen of zijn onderneming geslaagd is. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese is al zestien jaar niet naar de kapper geweest


Chinese is al zestien jaar niet naar de kapper geweest





De Chinese Cheng Shiqun heeft haar haren zo lang laten groeien dat ze er de vloer mee zou kunnen aanvegen. Het haar van de vrouw is inmiddels 2,5 meter lang.

Volgens de China Daily is de vrouw al zestien jaar niet meer naar de kapper geweest. Als haar partner haar eens door de haren wil strijken, moet hij wellicht een halve dag vrij nemen.(br.hln)




» Reageer (0)
30-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer mensen allergisch aan verzorgingsproducten


Steeds meer mensen allergisch aan verzorgingsproducten



http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/03/30/439657/steeds-meer-mensen-allergisch-voor-verzorgingsproducten_1_515x0.jpg



Steeds meer mensen zijn allergisch voor een geuringrediënt dat gebruikt wordt voor shampoo, crèmespoeling en zeep. Volgens Zweedse onderzoekers zou zo'n 2 procent van de bevolking er last van hebben.

Het geurmiddel linalool zit in 60 tot 80 procent van alle verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen. Wanneer dit product in aanraking komt met lucht kan er een allergische reactie, zoals eczeem, ontstaan.
Allergie

Linalool ruikt naar rozenhout en is terug te vinden in lavendel, munt en andere planten. Omdat het veel voorkomt, hebben sommige mensen een contactallergie voor dit product ontwikkeld. Om allergische reacties te voorkomen, kan je beter kleine verpakkingen kopen en de fles altijd sluiten.
Onderzoek

Voor het onderzoek werden 3.000 mensen die lijden aan eczeem onderworpen aan een allergietest. Daaruit bleek dat 5 tot 7 procent allergisch reageert op linalool. In een eerder onderzoek was dit nog maar 1 procent. (br.gazet van Antwerpen)   





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien dagen volop lente!


Tien dagen volop lente!


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/14/1/6/media_xl_886041.jpg



We gaan een zonnige lenteweek tegemoet waarbij de temperaturen vrijdag en zaterdag lokaal zelfs kunnen oplopen tot 20 graden. Het rustige, droge en zonnige voorjaarsweer met aangename temperaturen zou zeker tot midden volgende week aanhouden. Vanaf zondag neemt de kans op regen wat toe.

De komende week biedt veel zon en warmte van meer dan 15 graden. Later in de week is de eerste warme dag mogelijk. Aan het einde van de week kunnen de temperaturen daarbij oplopen naar 20 graden. Aan de kust is dat 14 graden.

De 15 graden wordt meestal al in maart overschreden, maar soms laat de eerste lentewarmte langer op zich wachten. Vorig jaar ging de temperatuur op de meeste plaatsen in ons land pas eind april voor het eerst boven de 15 graden. Dat was uitzonderlijk laat: sinds 1901 is het maar drie keer voorgekomen dat de lente zo lang of nog langer op zich liet wachten. Bovendien viel er vorig jaar maart nog volop sneeuw.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Geert Hoste: Jagers zijn pedofielen


Geert Hoste: "Jagers zijn pedofielen"





Cabaretier Geert Hoste heeft zich de woede van de jagers op de hals gehaald. In het tijdschrift Mens en Vogel vergeleek hij hen met pedofielen: "Natuurbeheer door jagers, dat is hetzelfde als pedofielen inschakelen voor de speelpleinwerking." De Hubertusvereniging, de belangenvereniging voor de jacht en jagers in Vlaanderen, dreigt nu naar de rechter te stappen voor eerherstel. Hoste is "niet onder de indruk van de boze jagers". (br.hln)




» Reageer (0)
29-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kathleen van K3


Als ik nog langer Kathleen van K3 blijf, zou ik mezelf moeten forceren



http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/03/29/439155/als-ik-nog-langer-kathleen-van-k3-blijf-zou-ik-mezelf-moeten-forceren_5_460x0.jpg



Zangeres Kathleen Aerts is als het ware bevrijd door haar beslissing om meidengroep K3 dra te verlaten. "Als ik nog langer Kathleen van K3 blijf, zou ik mezelf moeten forceren. En dat zou niet eerlijk zijn tegenover mezelf, het publiek en ook niet tegenover Karen en Kristel."

Aerts nam de beslissing om K3 na tien jaar te verlaten omdat ze meer uit haar leven wil halen. "Ik ben altijd de meest avontuurlijke geweest van de drie. En ik kreeg steeds meer het gevoel dat ik mijn vleugels uit moet slaan. Iets nieuws doen, verre reizen maken."
Talentenjacht

Dat ze nu een sprong in het duistere neemt, baart de blonde zangeres geen zorgen. "Weet je, vier jaar geleden is mijn papa heel plots gestorven en toen heb ik enkele harde levenslessen geleerd. En een ervan is dat geld niet het allerbelangrijkste is en dat we niet eindeloos de tijd krijgen om iets van ons leven te maken."

Collega's Karen Damen en Kristel Verbeke zetten K3 voorts. Studio 100 gaat binnenkort op zoek naar een vervangster voor Kathleen via een talentenjacht op televisie. (br.Gazet van Antwerpen)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eiffeltoren


Eiffeltoren krijgt nieuwe laag verf voor 120ste verjaardag


http://triton.imageshack.us/Himg4/scaled.php?server=4&filename=parijs.jpg&xsize=640&ysize=480


Vanaf dinsdag krijgt de Eiffeltoren, één van de meest bezochte monumenten ter wereld, een nieuw likje verf. Die dag is het precies 120 jaar geleden dat de Parijse toeristische trekpleister, die vorig jaar een recordaantal van 6,93 miljoen bezoekers trok, werd ingehuldigd.

 

Volgens de website van het monument wordt de toren door verschillende verflagen beschermd tegen roestvorming. Nadat de Eiffeltoren zijn eerste laag kreeg, werd hij nog zeventien maal opnieuw geschilderd, dus gemiddeld eens om de zeven jaar. De toren veranderde ook enkele keren van kleur, van bruin-rood over okergeel tot het huidige brons.

Nog volgens de site is 60 ton verf nodig, alsook 50 kilometer veiligheidstouw, 2 hectare beschermingsnetten, 1.500 borstels en 1.500 werkuitrustingen. Het werk, met een ploeg van 25 schilders, zou meer dan een jaar in beslag nemen.

De schilderwerken beginnen aan de top van de Eiffeltoren en eindigen onderaan. De laatste keer dat het monument een nieuwe verflaag kreeg, was tussen december 2001 en juni 2003. (br.het Nieuwsblad)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een uur minder slapen deze nacht.

Een uur minder slapen deze nacht.



http://img172.imageshack.us/img172/2158/mooieslaapster.jpg



De Zomertijd gaat in...joepie......
 
 
 
We moeten een uurtje korter slapen
of een uurtje vroeger naar bed
de zomertijd gaat vannacht weer in
de klok een uur vooruit gezet
dus twee uur wordt dan 3 uur



http://www.nieuwsblad.be/Assets/Images_Upload/zomeruur.jpg.250.jpg





» Reageer (0)
28-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minnaressen worden massaal gedumpt door de recessie


Minnaressen worden massaal gedumpt door de recessie


http://triton.imageshack.us/Himg7/scaled.php?server=7&filename=minaar1.jpg&xsize=640&ysize=480

Zakenmannen dumpen uit vrees voor hun job en huwelijk massaal hun minnaressen. Door de crisis zijn ze nu eenmaal genoodzaakt te besparen en minnaressen zijn vaak de dupe van. Uit een recente enquête blijkt dat bijna de helft van de Britse beursmensen en analisten bereid is om zijn minnares te dumpen.

Veel tijd en geld
"Net als luxewagens, eisen minnaressen veel tijd en geld", aldus expert Josh Spero. "Dus als rijke mannen moeten besparen, dan is de minnares het eerste wat moet sneuvelen." Ook bleek al eerder dat in Amerika 80 procent van de multimiljonairs met een minnares minder uitgeeft aan cadeautjes.



http://triton.imageshack.us/Himg10/scaled.php?server=10&filename=minnares.jpg&xsize=640&ysize=480



Meer risico

Maar niet enkel rijke mensen dumpen hun minnaressen, scheiden in deze economisch moeilijke tijden is financiële zelfmoord. Het hebben van een minnares vergroot het risico op een scheiding en dat is wel het laatste wat ze willen.

Advocate Sandra Davis zegt dat angst de voornaamste reden is waarom overspelige mannen hun ingewikkeld liefdesleven eenvoudiger willen maken.

Verdacht kalm
In Londen vreest 79 procent van de werkende mannen dat hun huwelijk sneller zal eindigen tijdens een economisch moeilijke tijd. Ook in Parijs merken hoteleigenaars dat wat ze vroeger van 5 tot 7 periode noemden nu verdacht kalm is. Dit is het tijdstip na het werk en voor het avondeten waarop Franse mannen traditiegetrouwen wat tijd met hun minnares op hotel doorbrachten.

Opzij zetten
"Alle minnaressen haten de crisis" vertelt Sarah Symonds, de vorige minnares van Gordon Ramsay en de schrijfster van het boek 'Having An Affair? A Handbook For The Other Woman'. "Ze zijn het eerste 'luxeartikel' dat mannen laten gaan, net als het lidmaatschap van de golfclub. Daarom raad ik alle minnaressen nu aan om wat geld opzij te zetten voor later."

"Enkele maanden geleden beloofd ik mijn minnares een borstvergroting en een liposuctie, maar ik kan het me gewoon niet meer veroorloven", vertelt een 'arme' analist uit Londen.







Lager libido

Ook tripjes met de minnares lijden er onder. "Het wordt moeilijker voor overspelige mannen om hun vrouw te overtuigen dat ze op zakenreis moeten als ze op vakantie willen met hun minnares ", aldus Josh Spero. Maar niet alleen geld is een reden om een minnares te dumpen. Volgens Spero lijdt ook het libido van de mannen onder de stress veroorzaakt door de crisis.

"Als alles goed gaat, dan hebben mannen veel serotonine in hun bloed, wat zorgt voor een hoge seksdrift. Maar als de zaken slechter gaan, neemt dit hormoon ook af en daalt dus ook hun libido. Het valt niet te ontkennen, trouwheid wordt plots veel aantrekkelijker en goedkoper", besluit Spero.(br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fileflirten blijft een mannenzaak


Fileflirten blijft een mannenzaak


 


Wat doet een mens in de file? Fileflirten en radio beluisteren, zo blijkt uit een Nederlands onderzoek van AutoRAI.

Radio
800 ondervraagden van 18 jaar en ouder vertelden hun favoriete activiteit in de auto. Op nummer één prijkt radio beluisteren. Popdeuntjes genieten daarbij de voorkeur. Andere muziekgenres scoren minder, al kiezen nog relatief velen voor klassieke muziek, house of heavy metal.



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/14/13/6/media_l_885186.jpg



Flirten
Flirten in de file is een fenomeen dat even succesvol blijft. Vooral mannen en jongeren doen het graag. Soms loopt zo'n flirt uit op seks. Eerder onderzoek maakte al duidelijk dat één op zeven weggebruikers graag met andere schoonheden flirt. In zes procent van de gevallen kwam daar toen een relatie van. Volgens Brits onderzoek scoorden een half miljoen mensen een seksdate na een fileflirt. En 150.000 Britten hebben op deze manier hun partner gevonden.

Betere chauffeurs
Carpoolen is minder populair. Slechts 2 procent rijdt samen, 84 procent doet het nooit. Merkwaardig is dat bijpraten met medepassagiers ook in de top vijf staat. 28 procent van de mannen vindt dat zij beter autorijden dan vrouwen, 10 procent van de dames denkt daar anders over (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Skippy is vermagerd, maar hij is weer thuis


Skippy is vermagerd, maar hij is weer thuis


http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gva/2009/03/27/438701/skippy-is-vermagerd-maar-hij-is-weer-thuis_5_460x0.jpg


De familie Van Ocken kan weer rustig slapen. Hun ontsnapte wallaby Skippy is terecht na een ongepland uitje van enkele dagen. “Het beestje is uitgeput en gedraagt zich nog wat onrustig”, vertelt baasje Jan.

Verdoving

Bij de politie liepen sinds het voorbije weekend heel wat telefoontjes binnen: alle bellers hadden het over een loslopende kangoeroe. Het dier dook onder meer op in de Vredestraat, de Eikenstraat en op het Konijnenveld.

Meerdere pogingen om de wallaby te vangen, draaiden op niets uit. Het beestje was zijn eigenaar, de politie en de dierenarts telkens te snel af. Tot dinsdagavond heel laat: de wallaby sloot zichzelf in aan een huis en kon zo gevat worden. De dierenarts zorgde voor een plaatselijke verdoving.
Vermagerd

“Skippy - hij kreeg die naam van mijn dochter - is wat vermagerd en uitgeput, maar hij is terug”, zegt Jan Van Ocken, die het kinderboerderijtje aan het Altena Instituut op de Antwerpsesteenweg heeft. "Hij is nog wat onrustig: Skippy is erg tam en eet normaal uit de hand, maar dat doet hij nog niet opnieuw.”

De wallaby was voor de allereerste keer op uitstap. Van Ocken: “De draad van de omheining is zeker sterk en hoog genoeg. Maar een vandaal had de draad stukgemaakt, waardoor de wallaby heel gemakkelijk kon gaan lopen. Dan sta je natuurlijk machteloos.”
Geen kater

Tijdens zijn avontuurlijke tocht heeft Skippy nergens schade aangericht. “Daar hield ik toch wel wat rekening mee”, zegt zijn baasje. “Ik informeerde zelfs bij mijn verzekeringsmakelaar. Gelukkig bleek ik verzekerd voor eventuele schadegevallen.”

“Hij heeft geen ongevallen veroorzaakt, maar natuurlijk wel wat mensen doen schrikken. Zijn uitstap bezorgt mij dus geen financiële kater. Alleen de rekening van de dierenarts moest ik ophoesten.”(Gazet van Antwerpen)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slimste Mens ter Wereld grote winnaar Televisiesterren


'Slimste Mens ter Wereld' grote winnaar Televisiesterren



 


De 'Slimste Mens ter Wereld' won maar liefst twee prijzen op de tweede Nacht van de Vlaamse Televisiesterren. De populaire quiz ging lopen met de titels voor 'meest populaire programma' en 'beste entertainmentprogramma'. Op de koop toe werd presentator Erik Van Looy ook verkozen tot beste presentator. 'De Slimste Mens ter Wereld' haalde zo bijna de helft van de prijzen voor de VRT binnen.

 

 



VRT-VTM: 7-4

De VRT viel met zeven programma's en personen in de prijzen en triomfeerde daarmee over concurrent VTM, dat het met vier awards moest stellen: voor Ann Lemmens (rijzende ster), Gaston Berghmans (Carrière ster), Hilde De Baerdemaeker (beste actrice in LouisLouise) en Mijn Restaurant (beste realityprogramma).

Voor de VRT sleepte Mathias Schoenaerts nog beste acteur (Smaak van de Keyser) in de wacht. Phara De Aguirre werd beste presentatrice, 'Smaak van de Keyser' beste fictieprogramma en 'Het Journaal' beste informatieprogramma.
  


   http://www.hln.be/static/FOTO/pe/6/6/4/media_xl_885349.jpg



Emoties

De show kende enkele emotionele momenten. Zo was er een staande ovatie voor de recent overleden Nand Buyl en droeg Rani De Coninck de trofee voor "Mijn Restaurant" op aan Leentje Custers. De jonge vrouw overleed samen met Ernst-Paul Hasselbach bij een dramatisch ongeval tijdens de opnamen van "71° Noord". (br.hln)




» Reageer (0)
27-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzaam zebrapaard op nippertje van slachtbank gered


Zeldzaam zebrapaard op nippertje van slachtbank gered


Archiefbeeld van een zebrapaard.
Archiefbeeld van een zebrapaard.


Een erg zeldzaam zebrapaard is door een Zuid-Afrikaanse vrouw van de slachtbank gered. Op het laatste nippertje bood ze de slachtprijs voor het koperbruine dier met zebrastrepen, dat een zebravader en een paardenmoeder heeft.

Aanvaard
Koopster Sandy Barnes zegt in de krant The Star dat ze op het internet had ontdekt dat er slechts weinig van deze zebrapaarden bestaan. Haar eigen 22 paarden hebben de nieuweling onmiddellijk aanvaard, ondanks dat het dier rare geluiden maakt. het dier stoot klanken uit die het miden houden tussen het gehinnik van een paard en het geblaf van een zebra. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.overgewicht


Dikke vrouwen willen liefst zelf geen man met overgewicht




Vrouwen blijken mild voor zichzelf te zijn en des te harder voor mannen. 70 procent van hen wil geen dikke partner, zelfs al kampen ze zelf met wat overgewicht. Verder blijkt uit een Nederlandse enquête dat mannen helemaal niet zo veeleisend zijn wat het gewicht van potentiële partners betreft.

Roddels en gemene opmerkingen
Gewicht heeft een grote invloed op je aantrekkingskracht bij een potentiële partner, meldt ze.nl. Negen op de tien ondervraagden denkt anderen je minder aantrekkelijk vinden door enkele kilo's extra. Volgens hen zijn de media de oorzaak voor de afkeer van dikke mensen, meldt ze.nl. Meer dan tweederde van de ondervraagden maakte zelf al mee dat een gewichtstoename een negatieve invloed had op hun aantrekkelijkheid. Zo merkten ze dat ze minder aandacht kregen, maar ze waren ook al het slachtoffer van roddels en gemene opmerkingen.

Voordelen
Toch vinden vrouwen dat dik zijn voordelen heeft. Bijna een kwart van hen zegt al positieve dingen te hebben beleefd door hun overgewicht. Mannen vinden het minder erg als vrouwen wat dikker zijn. Ze zijn namelijk blij met vollere borsten en billen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefdesverdriet is écht slecht voor je hart


Liefdesverdriet is écht slecht voor je hart





Hartzeer door liefdesverdriet lijkt een cliché uit romantische liedjes, maar recent Amerikaans onderzoek toonde aan dat je hart echt kan 'breken' door erg emotionele gebeurtenissen.

Stresshormonen
Bij 'het gebroken hart syndroom' krijg je symptomen die erg lijken op een hartaanval, die worden veroorzaakt door een erg emotionele of lichamelijk stresserende gebeurtenis. In Amerika werd deze diagnose de laatste 4 jaar bij 70 mensen gesteld. 1 op 5 was in kritieke toestand en had meteen medische bijstand nodig, maar ze overleefden het allemaal en herstelden volledig. Dit syndroom werd voor het eerst beschreven door Japanse onderzoekers in de jaren '90. Experts geloven dat de symptomen veroorzaakt worden door een opstoot van stresshormonen als adrenaline. Deze kunnen ervoor zorgen dat het hart tijdelijk zwakker wordt of even verlamd raakt.

 

  http://triton.imageshack.us/Himg242/scaled.php?server=242&filename=gebrokenhart.jpg&xsize=640&ysize=480


Lente en zomer

In twee derde van de gevallen kregen de patiënten net voor de symptomen slecht nieuws over een familielid, maakten ze hevige ruzie, kampten ze met een ernstige lichamelijke ziekte of waren ze betrokken bij een auto-ongeval. Alle patiënten uit het onderzoek ervoeren typische symptomen van een hartaanval als pijn in de borst en kortademigheid. De artsen ontdekten dat deze aandoening het vaakst in de lente en de zomer voorkomt. Normale hartaanvallen, daarentegen, komen het vaakst in de winter voor.

Oorzaak?
Professor en onderzoeker Richard Regnante: "Sommigen geloven dat dit syndroom een vorm van een hartaanval is dat zichzelf oplost, waardoor er geen permanente schade aangericht is. Anderen denken dat het simpelweg een probleem met de hartspier is." (br.hln)




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!