Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




04-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erfgenamen Hergé procederen tegen Kuifjeparodie


Erfgenamen Hergé procederen tegen Kuifjeparodie





De rechthebbenden van Hergé hebben de uitgeverij Arconsil in Frankrijk voor de rechter gedaagd voor een reeks van romans, de avonturen van "Saint-Tintin", die geïnspireerd zijn op de avonturen van Kuifje. Tot dusver zijn vier van de 23 romans gepubliceerd.

De advocate van de rechthebbenden, Florence Watrin, eiste een schadevergoeding van 160.000 euro, een verbod op de druk en distributie van de boeken en de publicatie van het vonnis.

Vol verwijzingen
De romans, geschreven door Gordon Zola, een pseudoniem, vertellen de avonturen van de jonge reporter Saint-Tin en zijn vriend Lou, een papegaai. Ook de titels van de boeken ("Crado pince fort"/verwijzend naar de Krab met de Gulden Scharen, "Le vol des 714 porcineys"/Vlucht 714 , "L'oreille qui sait"/het gebroken oor , "La Lotus bleue"/De blauwe lotus) en de personages die erin voorkomen ("Rasta populiste", "le professeur Margarine", "le capitaine Aiglefin") zijn een knipoog naar de stripverhalen van Hergé. 'Aiglefin/Eglefin', bijvoorbeeld, betekent "gerookte schelvis"of, in het Engels, Haddock.

Gelijkenis versus verschil
Op het proces gingen de advocaten van de twee partijen uitvoerig in op de gelijkenissen en verschillen tussen Tintin en Saint-Tin.

De rechtbank van Evry, in de regio van Parijs, doet uitspraak op 9 juli. Ondertussen is de voorraad boeken van de uitgever in beslag genomen. (br.hln)




» Reageer (0)
03-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna 5 procent werkende Belgen leeft onder de armoedegrens


Bijna 5 procent werkende Belgen leeft onder de armoedegrens




Een job is geen garantie tegen armoede. Dat blijkt uit nieuwe armoedecijfers. Bijna 5 procent van de werkende Belgen leeft onder de armoedegrens, schrijven De Tijd en De Morgen vandaag. Bij de deeltijds werkenden is dat cijfer zelfs in een jaar tijd gestegen van 3,7 naar 7,6 procent, weet ook Het Laatste Nieuws.

Hoewel de cijfers op een relatief kleine steekproef slaan maakt federaal staatssecretaris voor Armoedebestrijding Jean-Marc Delizée (PS) zich zorgen over het groeiende aantal 'working poor'. Hij blijft erbij dat een job het beste wapen tegen de armoede is, maar het moet wel een kwaliteitsvolle job zijn.

Deeltijdse arbeid soms voor 600 euro per maand
Vooral wie deeltijds werkt, mag zijn job minder dan ooit beschouwen als een 'absolute garantie' om niet in armoede te vallen of eruit te geraken. Sommigen onder hen verdienen amper 600 euro per maand, minder dan de 'armoedegrens'. Die ligt op 878 euro per maand voor een alleenstaande. Deeltijdse jobs zijn ook vaak beperkt in de tijd.

Delizée merkt ook op dat de recente armoedecijfers niet echt bemoedigend zijn. "Met een armoederisicograad van 15,2 procent in 2007 is van een trendbreuk geen sprake. De voorbije jaren schommelde het percentage al rond 14,5 procent", zegt Delizée. De risicogroepen zijn bekend: vrouwen, eenoudergezinnen en werklozen. Ook wie geen woning bezit, loopt meer risico in armoede te belanden.

In Vlaanderen is ruim 11 procent van de mensen arm, in Wallonië is dat 18 procent. De reden daarvoor is de lagere tewerkstelling in Wallonië (57 procent tegenover 66 procent in Vlaanderen), meer huurders (33 procent tegen 18 procent), een oudere bevolking en een lagere scholingsgraad. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over 30 jaar is 80 procent noordpoolijs 's zomers weg


Over 30 jaar is 80 procent noordpoolijs 's zomers weg


 


Tegen 2040 zal 's zomers zo'n 80 procent van het noordpoolijs smelten. Dat is zestig jaar eerder dan aanvankelijk werd aangenomen, zegt een nieuw Amerikaans onderzoek naar de gevolgen van de opwarming van de aarde. Het onderzoek werd uitgevoerd onder leiding van Muyin Wang van de University of Washington en James Overland van de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).

Nieuwste modellen
"De oppervlakte van de Noordelijke IJszee die (tegen 2040) aan het einde van de zomer nog met ijs bedekt is, zal mogelijk maar 1 miljoen km2 zijn, tegen 4,6 miljoen km2 op dit moment", aldus de onderzoekers. Ze maakten gebruik van voorspellingsmodellen die rekening houden met de recentste ontwikkelingen van de ijskap op de noordpool. Aan het einde van de zomers van 2007 en 2008 is die "spectaculair afgenomen".



  http://www.hln.be/static/FOTO/pe/0/1/2/media_l_889067.jpg


Haast geen ijs meer

De gemiddelde uitkomst van de modellen "toont over 32 jaar een noordpool waarop haast geen ijs meer ligt", besluit het onderzoek. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Amerikaan overleeft 3.000 steken van zwerm bijen


Amerikaan overleeft 3.000 steken van zwerm bijen





Een man uit het Amerikaanse Nevada heeft een aanval van een zwerm bijen ternauwernood overleefd. Hij is drieduizend keer gestoken.

Ogen dicht
"Ze zaten in mijn mond, mijn neus en mijn oren. Ik heb te allen prijze geprobeerd om mijn ogen dicht te houden, anders was ik blind geweest", vertelt Jeff Moser.

Moser was met een vriend een haag aan het verwijderen toen hij per ongeluk een bijenkorf raakte. "Ik blies ze zo hard als ik kon uit mijn mond zodat ik kon blijven ademen."

Organen verlamd door gif
Meerdere van zijn organen raakten stilaan verlamd door het gif dat de bijen injecteerden. Hij had moeite met ademhalen, zijn hart en nieren verzwakten. "Ik wilde niet dood. Ik heb twee zonen, twee dochters en een vrouw. Dat is het enige waar ik aan dacht."

Toxicoloog Jennifer Smith zegt dat Moser heel veel geluk heeft gehad dat hij nog leeft. "Dankzij snelle medische hulp." Moser ligt nog in het ziekenhuis.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100-jarige oma wint 50.000 euro in Duitse tv-quiz


100-jarige oma wint 50.000 euro in Duitse tv-quiz





Een 100-jarige oma heeft de monden van tv-kijkend Duitsland doen openvallen van verbazing. Het kranige oudje won samen met haar vriendin 50.000 euro bij een quiz op de Duitse televisiezender ARD. De hoogbejaarde vrouw schreef zich zes jaar geleden in, maar werd pas gisteren geselecteerd. "Samen met mijn maatje Helga ga ik met een schip langs de Noorse kust varen", antwoordde winnares Friedel op de vraag wat ze met de tienduizenden euro's van plan is.

De kennisquiz op de ARD is met zijn miljoenen kijkers razend populair. "We waren al vergeten dat we op de wachtlijst stonden. Plots vroegen ze ons om aan te treden in de jubileumshow. Echt goed waren we zelfs niet voorbereid. Van de hedendaagse programma's kenden we helemaal niets. Maar zie, het is ons gelukt", was Friedel apetrots.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Duitse vrouw verlaat poetsgekke echtgenoot


Duitse vrouw verlaat poetsgekke echtgenoot




Het pad van de 'nieuwe man' gaat niet over rozen. Net zomin als het pad van de vrouw van de nieuwe man. Zo heeft een Duitse dame zich van haar echtgenoot laten scheiden omdat ze gek werd van zijn gepoets. Dat melden Duitse media.

Muur afgebroken
De druppel die de emmer deed overlopen, als we ons zo mogen uitdrukken, was een 'schoonmaakactie' in 2006. De man, een metselaar, sloopte toen pardoes een muur uit de kamer omdat er schimmel op zou zitten. Hij wilde af van de stank, was zijn uitleg. Hij was wel zo attent een nieuwe muur op te trekken.

Permanent
De man poetste niet alleen permanent, hij bleef maar opruimen en verplaatste de meubels, klaagde zijn echtgenote verder.

Na vijftien jaar
Een rechtbank toonde begrip voor de vrouw. De rechter stemde in met de scheiding na vijftien jaar huwelijk.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roze huidskleur geeft gezonde indruk

Roze huidskleur geeft gezonde indruk






Niet voor niets smeren dames graag een vleugje blusher op de wangen. Vrouwen met een rozige huidskleur, worden immers gezonder en aantrekkelijker ingeschat. Een recente studie toont dat aan.

Onderzoek
Vrijwilligers dienden aan de Universiteit van St. Andrews digitale foto's te bewerken om de subjecten een gezonde indruk te geven. Vrijwel alle deelnemers voegden meer rode tinten toe aan elk gelaat. De vrouwen kregen allen meer kleur toegediend dan de mannengezichten.

Zuurstofrijk
Wie gezond is, heeft zuurstofrijk bloed en dat zie je, weliswaar subtiel, aan de tint van de huid. Onderzoekers zijn verwonderd dat vrijwel alle vrijwilligers deze verschillen kunnen opmerken.

Tips
De gelaatstint is belangrijker dan gedacht om de andere aantrekkelijk te vinden. Om die begeerde roze tint te verkrijgen, raden de onderzoekers aan voldoende te bewegen en te stoppen met roken.(br.hln)




» Reageer (0)
02-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer jongeren hebben huidkanker


Steeds meer jongeren hebben huidkanker




Het aantal Belgische jongeren met huidkanker neemt sterk toe. Dat zegt Rik Roelandts, professor dermatologie aan de K.U.Leuven. "Vroeger waren het alleen mensen van boven de vijftig of zelfs boven de zestig die daarmee af te rekenen kregen", zegt hij in de kranten van Concentra. "Nu heb ik zelfs al een patiënt van achttien."

Oorzaak
Een van de oorzaken is dat jongeren meer van de zon genieten en op reis gaan. "Ook de veranderende mode is een verklaring: vroeger lagen de mensen volledig aangekleed aan het strand, nu hebben ze soms helemaal niets meer aan."

Geen paniek
Volgens Roelandts is er voorlopig nog geen reden tot paniek maar als de trend zich doorzet, zijn sensibiliseringscampagnes nodig, luidt het.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Delicatesse' zeekomkommer sterft uit door overbevissing

'Delicatesse' zeekomkommer sterft uit door overbevissing




De zeekomkommer dreigt uit te sterven door overbevissing. Het diertje, dat verwant is aan de zeester, wordt steeds populairder in vooral Aziatische maar ook in Europese keukens. Dat blijkt uit een omvangrijk onderzoek van het Wereld Voedsel Programma van de Verenigde Naties, meldt de Telegraaf.

De zeekomkommers (Holothuroidea) leven vooral in Zuidoost-Azië rond de Filipijnen, Indonesië en Papoea-Nieuw-Guinea. Ze komen ook voor op de zeebodem bij Canada, de Galapagos Eilanden en de Seychellen.

Populair
Sinds een paar jaar bestaat ook in Europese keukens belangstelling voor de zeekomkommer. Om aan de vraag te voldoen, zijn grote visserijen opgezet. Van oudsher gaan de zeekomkommers vooral naar Hongkong en China, waar ze als delicatesse gelden. Daarnaast worden gedroogde exemplaren gebruikt voor mest en medicijnen.

"Door de snelle ontwikkeling van deze grote visserijen en de groeiende vraag, dreigen de zeekomkommers uit te sterven", waarschuwen de onderzoekers in het rapport. Jaarlijks wordt 20.000 tot 40.000 ton zeekomkommer opgevist.

Quota's
De onderzoekers pleiten voor het instellen van visquota's, visverboden tijdens het broedseizoen en monitoring van zeekomkommerpopulaties. Daarnaast bevelen de wetenschappers aan dat vooral de overheden in Zuidoost Azië illegale visvangst bestrijden.

Zeekomkommers behoren tot de stekelhuidigen. Ze hebben een leerachtig lijf en hebben de vorm van een komkommer. (br.hln)




» Reageer (0)
01-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw heeft vagina waarin tanden groeien

Vrouw heeft vagina waarin tanden groeien


http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/04/01/440416/vrouw-heeft-vagina-waarin-tanden-groeien_5_460x0.jpg


De Britse Sarah Chateris lijdt aan een uiterst zeldzame aandoening. Bij de vrouw groeien er tanden in de vagina. De ziekte heet Vagina Dentata en komt slechts bij 1 op 12 miljoen vrouwen voor.

Sarah spreekt op het internet openlijk over haar aandoening, die startte toen ze zich in haar puberteit bevond. "Ik voelde drie harde knobbeltjes maar schonk er verder geen aandacht aan."
Later bleek Sarah Vagina Dentata te hebben. Het veranderde haar leven drastisch: "Lange tijd leefde ik celibatair," klinkt het. Uiteindelijk vond Sarah toch een partner, Jimmy.

Schrammen

"Ik dacht eerst dat ze een grapje maakte toen ze het vertelde," zegt Jimmy. "Toen merkte ik dat ze het echt meende." Volgens Sarah was Jimmy heel begripvol en niet echt gechoqueerd.
"Ik heb een paar schrammen opgelopen en sommige posities waren onmogelijk, maar het was niet echt een probleem," blikt Jimmy terug op hoe de ziekte het seksleven van het koppel beïnvloedde.

"Jimmy stelde op een bepaald moment voor om de tanden gewoon te laten trekken," zegt Sarah. "Dat bleek uiteindelijk mogelijk te zijn voor 3 van de 5 tanden."

Overwin schaamte

Gynaecoloog John Thinnes moedigt vrouwen die de aandoening hebben aan om er voor uit te komen. "Overwin je schaamte en ga naar een dokter of gynaecoloog. Die kan je behandelen en het leed verzachten." (br.Gazet van Antwerpen)


Bekijk de volledige video op YouTube:



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna helft zesjarige meisjes draagt al make-up

Bijna helft zesjarige meisjes draagt al make-up




Amerikaanse meisjes beginnen steeds vroeger make-up te dragen. Uit onderzoek blijkt dat 43 procent van de zes- tot negenjarige al lipstick of gloss gebruikt.

Manicures voor kleuters
In Amerika is het zelfs zo dat in een New Yorks schoonheidssalon de laserbehandeling voor permanente ontharing het populairst is bij twaalfjarigen. Verder kunnen zelfs baby's van enkele maanden er al verschillende behandelingen volgen en kunnen kleuters er verjaardagsfeestjes met manicures houden.

Media
Volgens het onderzoek zijn de media de oorzaak van kinderen die snel volwassen willen worden. Ze worden negatief beïnvloed door televisieseries en videoclips. Daarnaast zouden ook de modemagazines schuldig zijn, zij tonen perfecte modellen die digitaal bijgewerkt werden en schetsen zo een onrealistisch beeld van de vrouw.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste uren van Jade Goody


De laatste uren van Jade Goody


 
 

Haar man Jack Tweed heeft de laatste uren van zijn overleden vrouw Jade Goody onthuld in de Britse pers. In ruil voor geld, "zoals ze mijn agent heeft opgedragen". Jack was naar eigen zeggen "bevroren van de schok" toen hij de wanhoopskreet hoorde van Jades moeder en zo wist dat zijn vrouw gestorven was.

Moeite met ademen
In haar laatste dagen kon Big Brother-ster Jade nog maar moeizaam ademen en raakte ze in coma. Jack en Jades moeder hielden de wacht bij haar sterfbed.



 
 


Gruwelijk
"Ik bleef in de voorste kamer die nacht omdat Jade moeite had met ademen. Het is gruwelijk om je geliefde te horen worstelen om adem te halen. Je staat machteloos", verklaart Tweed in het magazine OK!. Hij liet zijn schoonmoeder Jackiey Budden zijn plaats innemen aan het sterfbed en kwam nu en dan terug de kamer binnen om zijn vrouw een kus te geven.



   Jack Tweed met de kinderen van Jade Goody, Bobby en Freddy.
Jack Tweed met de kinderen van Jade Goody, Bobby en Freddy.



Ingestort
"Ik sliep niet toen Jade doodging. Ik lag gewoon te wachten, en toen ik Jackiey hoorde schreeuwen wist ik het. Ik was even in schok en kon niets anders doen dan naar de vloer kijken. Toen ging ik naar haar kamer, streelde haar gezicht, kuste haar en stortte totaal in".

Dromen van baby
Tweed onthult ook dat Jade voor ze in coma ging hallucineerde dat ze een baby had. "Ze hield een denkbeeldige baby in haar armen die ze heen en weer wiegde. Ze zei me dat ik stil moest zijn voor de baby".

Ananassen
Zijn laatste gesprek met de toen al hevig verdoofde Jade ging over ananassen. De laatste dagen at ze niets anders. "Jade had het wel een uur lang over een kerel die een miljoen pond had verdiend met ananassen verkopen. Ze zei dat ik dat ook moest doen: ananassen kweken en rijk worden".

Scherp van geest
Volgens Tweed was Jade tot het bittere einde scherp van geest. "Soms twijfelde ik eraan of ze nog wist wie ik was. Dan toonde ik haar foto's van ons gezin en vroeg ik haar wie ze zag. Dan zei ze 'Jij, Bobby, Freddy en ik. Ik ben verdorie geen idioot, Jack'".

Goody droeg Jacks agent ook op ervoor te zorgen dat hij geld verdiende aan de interviews die hij na haar dood zou geven. Ze zei Jack ook dat hij een andere vrouw moest zoeken van zodra de tijd daar rijp voor was.

"Mama wordt een ster"
Enkele dagen voor haar overlijden nam Goody afscheid van haar zonen Bobby (5) en Freddy (4) toen die langskwamen om met mama naar dvd's te kijken. "Ze zei 'mama gaat een engel worden en voor jullie zorgen'". De vader van de kinderen, Jeff Brazier, vertelde de kinderen op moederdag dat hun mama overleden was.

Het laatste mooie moment voor Jade was, zo stelt Jack, hun huwelijksnacht in hetzelfde bed met een verpleegster in de kamer ernaast.

Tweed ontkent met klem dat hij met Goody trouwde nadat hij vernam dat ze ongeneeslijk ziek was. De trouwplannen werden gesmeed toen hij nog in de gevangenis zat, zegt hij, hoewel hij van plan was haar ten huwelijk te vragen tijdens een vakantie op Fiji.

Geld
Hij beklemtoont ook dat hij haar voorstel om de helft van de opbrengst van hun trouwreportage aan hem te schenken weigerde. Dat geld ging integraal naar haar zonen, stelt Tweedy.

Terug de cel in
Tweed moet na de begrafenis van Jade het komende weekend opnieuw de cel in nadat hij werd veroordeeld wegens slagen en verwondingen. "Daar moet ik mee leven, er is niets aan te doen", verzucht hij. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neanderthaler jaagde op neushoorns, bizons en beren

Neanderthaler jaagde op neushoorns, bizons en beren





De neanderthaler jaagde geraffineerd en onverschrokken en was in staat de meest indrukwekkende beesten te doden. Op het menu stonden onder meer neushoorns, bizons en roofdieren zoals de bruine beer. Dat stelt de Nederlander Gerrit Dusseldorp, onderzoeker bij de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) aan de Universiteit Leiden.

Als hyena's
Volgens Dusseldorp is er lang geruzied over de vraag of neanderthalers, die leefden van 150.000 tot 30.000 jaar geleden, überhaupt jaagden. Inmiddels is duidelijk dat ze geen aaseters waren, maar minder bekend is hoe de jacht van de oermens in zijn werk ging. Uit Dusseldorps onderzoek blijkt dat neanderthalers zich niet snel lieten afschrikken door hun prooidieren. Hij vergelijkt de jacht van de neanderthaler met die van hyena's. Hyena's waren belangrijke concurrenten van de oermens en hadden een vergelijkbaar voedingspatroon. Dankzij hun intelligentie overtroffen de neanderthalers de roofdieren bij het vangen van de sterkste prooien.

Intelligent
Neanderthalers jaagden dus in groep, waardoor ook moeilijk te vangen prooien binnen handbereik lagen. Dat ze deze prooien ook wisten te vangen, betekent volgens Dusseldorp dat neanderthalers goed konden communiceren en coördineren. De jacht van de oermens was volgens hem zeer kennisintensief. Voor het onderzoek analyseerde Dusseldorp twee archeologische vindplaatsen, in Duitsland en Noord-Frankrijk. Daar onderzocht hij gevonden botten en ging hij aan de hand van bekende informatie over de omgeving na waarom neanderthalers voor een bepaalde prooi kozen. Hieruit blijkt dat de oermens in warme, beboste gebieden de voorkeur gaf aan solitair levende prooidieren. In een koude, minder begroeide omgeving gingen neanderthalers achter moeilijk te vangen kuddedieren aan.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zieke schildpad klopt aan bij dierenkliniek


Zieke schildpad klopt aan bij dierenkliniek


Verzorger Ryan Butts ontfermt zich over de zieke zeeschildpad.


Zeeschildpadden staan er voor bekend dat ze duizenden kilometers zwemmen om terug te keren naar de plaats waar ze uit hun ei gekropen zijn. Een zieke schildpad heeft nu echter blijk gegeven van een bijzonder instinct. Zij heeft zich aangeboden bij een zorgcentrum voor gewonde reptielen.

Bacteriële infectie
Personeel van de reptielenkliniek in Marathon, Florida, zagen het 35 kilo zware dier al een tijdje 'rondhangen' in de buurt. Ze gingen poolshoogte nemen. Bleek dat de schildpad aan een bacteriële infectie leed.

Warmte en liefde
"Dit is de eerste keer dat een schildpad zich zelf aanbiedt in ons centrum", zegt verzorger Ryan Butts. "Het dier is fel vermagerd en zwak. We zullen het met de nodige warmte en liefde omringen".(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charles Aznavour

Charles Aznavour

Om het mooie Isabelle van hem  te beluisteren
druk op de foto






Depuis longtemps mon coeur

Était à la retraite
Et ne pensait jamais
Devoir se réveiller
Mais au son de ta voix
J'ai relevé la tête
Et l'amour m'a repris
Avant que d'y penser
 
Isabelle, Isabelle, Isabelle, Isabelle,
Isabelle, Isabelle, Isabelle, mon amour
 
Comme on passe le doigt
Entre l'arbre et l'écorce
L'amour s'est infiltré
S'est glissé sous ma peau
Avec tant d'insistance
Et avec tant de force
Que je n'ai plus depuis
Ni calme ni repos
 
Isabelle, Isabelle, Isabelle, Isabelle
Isabelle, Isabelle, Isabelle, mon amour
 
Les heures près de toi
Fuient comme des secondes
Les journées loin de toi
Ressemblent à des années
Qui donnent à mon coeur
Un goût de fin du monde
Elles troublent mon corps
Autant que ma pensée
 
Isabelle, Isabelle, Isabelle, Isabelle,
Isabelle, Isabelle, Isabelle mon amour
 
Tu vis dans la lumière
Et moi dans les coins sombres
Car tu te meurs de vivre
Et je me meurs d'amour
Je me contenterais
De caresser ton ombre
Si tu voulais m'offrir
Ton destin pour toujours
 
Isabelle, Isabelle, Isabelle, Isabelle
Isabelle, Isabelle, Isabelle mon amour




» Reageer (0)
31-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen verkiezen poetsvrouw


Vrouwen verkiezen poetsvrouw boven nieuwe kleren




Tijdens de huidige economische crisis besparen Nederlandse vrouwen liever op kledij en accessoires dan op hun poetsvrouw of andere huishoudelijke hulp. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek.

20 uur per week
Een op de zes Nederlandse gezinnen betaalt voor huishoudelijke hulp, meldt De Telegraaf. Degenen die het poets-, was- of strijkwerk voor hun eigen rekening nemen, zijn hier wekelijks 20 uur mee bezig. 49 procent van de vrouwen die geen hulp inhuren, moeten het huishouden alleen runnen. Een derde van hen doet het samen met haar partner.

Goede vriendin
Als Nederlanders hulp inschakelen bij het huishouden doen ze dit omdat ze een drukke job, te weinig tijd of geen zin hebben of omdat ze met lichamelijk gebreken sukkelen. Negen op de tien van hen zijn heel tevreden over hun werkvrouw, de helft vindt dat ze een goede kennis of vriendin is. Twee derde verwent de huishoudelijke hulp zelfs soms met een boeketje bloemen of wat extra geld.

De meeste Nederlanders doen vier uur per week beroep op een hulp, een derde van hen is altijd thuis wanneer die komt, vaak om het werk samen te kunnen doen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Een op vijf teken kan Lyme veroorzaken


Een op vijf teken kan Lyme veroorzaken


http://www.sweetlove.be/prentjes/Lyme4.jpg



Een op de vijf teken is besmet met de bacterie die de ziekte van Lyme kan veroorzaken. Dat blijkt uit onderzoek dat de Wageningen Universiteit vandaag heeft gepresenteerd in het kader van de Week van de Teek. In de tweede helft van vorig jaar was ruim 19 procent van de beestjes besmet. In 2007 was de besmettingsgraad tien procent, in 2006 was dat 24 procent.


  http://img7.imageshack.us/img7/9382/teek1.jpg
Vol gezogen teek


De meeste tekenbeten vinden volgens de universiteit plaats in het weekeinde. Met name zondag is een 'populaire' dag, omdat dan relatief veel mensen in de natuur of in de tuin zijn. Mensen lopen de meeste kans op een beet tussen mei en juli, met een piek in juni. Mensen tussen de 50 en 59 jaar worden het vaakst slachtoffer.



 http://img17.imageshack.us/img17/7157/teek3.jpg



Zenuwstelsel aantasten

Uit het onderzoek blijkt verder dat het gemiddeld aantal teken per locatie daalt. Lag dat gemiddelde in het laatste halfjaar van 2006 nog op 27, in de laatste helft van 2008 was het gezakt tot dertien. Onduidelijk is waardoor deze afname wordt veroorzaakt.

De beet van een teek die besmet is met de Borrelia-bacterie kan bij mensen de ziekte van Lyme veroorzaken. De ziekte kan het zenuwstelsel aantasten en gewrichtsontstekingen en hartaandoeningen veroorzaken. Met een antibioticumkuur is de ziekte vaak goed te behandelen. De ziekte van Lyme is niet besmettelijk. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaan promoot fiets met reis rond de wereld


Amerikaan promoot fiets met reis rond de wereld










Anderhalf jaar geleden vertrok de Amerikaan Charles Brigham op wereldreis met zijn fiets. Hij was toen 28 jaar en zal waarschijnlijk pas rond zijn 33ste weer thuis komen. De man reist graag, maar wil om ecologische redenen geen vliegtuig nemen. Aangezien hij in een fietsenwinkel werkte, was zijn alternatieve keuze snel gemaakt.

Zeilboot
Met een stevige fiets, 3.000 dollar, een broek en 30 kilo kampeer- en kookgerei vertrok hij op zijn avontuurlijke trip. Eerst fietste hij naar de Atlantische kust van Virginia, maar daar bleek dat hij enkel per vrachtschip kon reizen. Aangezien deze schepen eveneens niet zo milieuvriendelijk zijn, reed hij naar Miami. Daar trof hij dan weer dure jachten aan die mogelijk nog erger waren dan een vrachtboot. Hij besloot dan maar een spoedcursus te volgen om met een zeilboot te kunnen reizen.

Gebroken voet
Op die manier kwam Brigham uiteindelijk terecht in Cornwall. Daar kreeg hij echter met nieuwe problemen te maken. Hij brak zijn voet en zijn fiets en moest maandenlang herstellen. Intussen was de winter begonnen en niemand kon hem per zeilboot naar het Europese vasteland brengen. Voor één keer besloot hij zijn principes opzij te schuiven en per ferry te reizen.

Van Afrika tot in Amerika
Nu is de Amerikaan bezig aan een reis door Frankrijk. De weg is nog lang en hij is van plan om via Madrid en Gibraltar naar Marokko te reizen. Vervolgens wil hij door het noorden van Afrika naar Egypte fietsen. Van daaruit gaat de tocht door Isräel, Syrië, Iran, Pakistan en India naar Thailand. Daar zal hij opnieuw per zeilboot tussen verschillende eilandjes naar Australië varen. Via Nieuw-Zeeland moet een zeilboot hem tot in Zuid-Amerika voeren. Vervolgens zal hij zo weer naar huis fietsen.

 

 


"Ik hoop hiermee de fiets te promoten. Alles moet altijd snel gaan en dat is de reden waarom we zoveel olie verbruiken", zegt hij. "Mensen moeten beseffen dat er een alternatief is." Als alles goed gaat, zullen we over vier jaar vernemen of zijn onderneming geslaagd is. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese is al zestien jaar niet naar de kapper geweest


Chinese is al zestien jaar niet naar de kapper geweest





De Chinese Cheng Shiqun heeft haar haren zo lang laten groeien dat ze er de vloer mee zou kunnen aanvegen. Het haar van de vrouw is inmiddels 2,5 meter lang.

Volgens de China Daily is de vrouw al zestien jaar niet meer naar de kapper geweest. Als haar partner haar eens door de haren wil strijken, moet hij wellicht een halve dag vrij nemen.(br.hln)




» Reageer (0)
30-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer mensen allergisch aan verzorgingsproducten


Steeds meer mensen allergisch aan verzorgingsproducten



http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/03/30/439657/steeds-meer-mensen-allergisch-voor-verzorgingsproducten_1_515x0.jpg



Steeds meer mensen zijn allergisch voor een geuringrediënt dat gebruikt wordt voor shampoo, crèmespoeling en zeep. Volgens Zweedse onderzoekers zou zo'n 2 procent van de bevolking er last van hebben.

Het geurmiddel linalool zit in 60 tot 80 procent van alle verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen. Wanneer dit product in aanraking komt met lucht kan er een allergische reactie, zoals eczeem, ontstaan.
Allergie

Linalool ruikt naar rozenhout en is terug te vinden in lavendel, munt en andere planten. Omdat het veel voorkomt, hebben sommige mensen een contactallergie voor dit product ontwikkeld. Om allergische reacties te voorkomen, kan je beter kleine verpakkingen kopen en de fles altijd sluiten.
Onderzoek

Voor het onderzoek werden 3.000 mensen die lijden aan eczeem onderworpen aan een allergietest. Daaruit bleek dat 5 tot 7 procent allergisch reageert op linalool. In een eerder onderzoek was dit nog maar 1 procent. (br.gazet van Antwerpen)   





» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!