Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




07-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romeo Dev, de kleinste bodybuilder ter wereld


Romeo Dev, de kleinste bodybuilder ter wereld






Dit is Romeo Dev, met een lengte van 84 centimeter de kleinste bodybuilder ter wereld. In het verleden werd de 21-jarige Indiër nog verketterd door zijn eigen familie, maar toen hij in 2006 het Guiness Book of World Records haalde, veranderde dat. Nadien boomde zijn populariteit en werd Dev, die amper 10 kilogram weegt, een rijzende ster.

Romeo Dev, die eigenlijk Adibya Dev heet, is afkomstig uit Punjab, waar hij een graag geziene kerel is. Toch was zijn leven niet altijd even makkelijk. "Ik werd tot mijn zeventiende binnengehouden. Mijn ouders waren beschaamd in mij, ze hebben me ook nooit erkend als hun kind", zegt Dev. "Gelukkig ontmoette ik mijn trainer, die me accepteerde zoals ik ben. Dankzij hem ben ik nu razend populair."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Segway en GM werken aan tweewieler tweezitter


Segway en GM werken aan tweewieler tweezitter


PUMA-project van Segway en GM
 


Segway Inc., uitvinder van de balancerende tweewieler 'personal transporter', werkt samen met General Motors aan een tweewleler waarin je met z'n tweeën kan zitten. Morgen wordt het PUMA-project (Personal Urban Mobility and Accessibility) op de autoshow in New York voorgesteld. Dat weet de internetsite autoblog.com te melden.

Net zoals de Segway PT balanceert het nieuwe prototype op twee grote wielen, maar kleine wieltjes voor- en achteraan voorkomen dat je tegen de grond gaat als je stil staat.







Zitten met twee

Anders dan bij de PT, waarop je rechtstaat en met je gewicht bepaalt of je voor- of achteruit gaat en bochten maakt, kan je in dit PUMA-project met z'n tweeën naast elkaar zitten. Sturen en 'gas' geven gebeurt met de hand.

De volledige elektrische tweezitter puurt z'n energie uit een lithium-ionbatterij en zou een topsnelheid halen van zo'n 55 kilometer per uur. De actieradius is zo'n 55 km.

Communicatie
Een van de opmerkeijke 'features' aan dit experiment is dat de tweewieler kan communiceren met voertuigen rondom zich om ongevallen te vermijden.







Hoeveel het ding moet kosten als het effectief in productie gaat, is nog niet geweten. Maar men schat dat de gebruikskost van de tweeliter zo'n vierde zou zijn van die van een conventioneel stadsautootje.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een knuffel



De afbeelding “http://img338.imageshack.us/img338/5427/bellucci1zo5.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

 
een knuffel is soms zo nodig
even die twee armen om je heen
zodat je heel even weet
ik ben niet alleen
 
dat kan een knuffel van dichtbij zijn
maar ook een van ver weg
maar die knuffel kan zoveel zeggen
meer dan woorden kunnen uitleggen
 
een knuffel kan zo belangrijk zijn
als het even niet meer gaat
als alles even tegen zit
als je het leven soms haat
 
een knuffel voelt dan even goed
even twee armen om je heen
het geeft je even weer wat moed
het helpt je even een beetje
door die moeilijke tijd


 


» Reageer (0)
06-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen besparen op make-up


Vrouwen besparen op make-up


http://img5.imageshack.us/img5/1686/makeup2r.jpg




De dalende koopkracht laat zich overal voelen. Ook de beautysector, die normaal niet te lijden heeft onder de economie, kent nu een enorme achteruitgang.

Luxeproducten
Als het slecht gaat, zullen vrouwen besparen op luxeproducten. Maar ze blijven dan wel nog trouw aan hun beautyproducten. Ze laten die designerhandtas -of jurk en kopen een lipstick van Chanel of dat heerlijke chique parfum.

Cosmetica
Maar uit een Amerikaans onderzoek  bij 1500 shoppers blijkt nu dat ook de beautysector begint te lijden onder de dalende koopkracht. Bijna 60 procent van de vrouwen gaf aan te besparen op cosmetica en 55 procent spendeert minder aan huidverzorging. De meesten nemen hun toevlucht tot goedkopere merken en winkels. De luxueuzere Amerikaanse departement stores zagen in de eerste vier maanden van dit jaar de verkoop van hun beautyproducten met 13 procent dalen, de ergste achteruitgang in tien jaar. In het tweede kwartaal trad een kleine verbetering op.

Wegdromen
"De beautyafdeling is vaak een plek waar vrouwen kunnen wegdromen", aldus Gary Giblen, analyst van het Amerikaanse onderzoeksbureau. Maar deze keer is het anders. "Beauty is de laatste sector die eraan gaat. En dat staat nu te gebeuren."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wasbeer bijt penis van Rus af die hem wou verkrachten


Wasbeer bijt penis van Rus af die hem wou verkrachten


http://img3.imageshack.us/img3/5406/wasbeer.jpg



Een dronken Rus dacht even zijn perverse seksuele lusten te kunnen botvieren op een wasbeer, maar dat was buiten het grillige karakter van het diertje gerekend. De 44-jarige Alexander Kirilov was tijdens een weekend onder vrienden zo dronken dat hij met zijn broek tot op de knieën op de harige -maar duidelijk niet ongevaarlijke- wasbeer afstapte. "Toen ik de wasbeer zag, dacht ik even wat plezier te hebben", aldus Kirilov tegen een meer dan verwonderde spoedarts in een ziekenhuis in Moskou.

Plastische chirurgen buigen zich momenteel over het zaakje, maar dat ziet er niet meteen goed uit voor Kirilov. "Mochten ze zijn geslachtsdeel kunnen recupereren hebben, zou alles nog wel klaar gekomen zijn. Maar het probleem is dat de wasbeer met de penis gaan lopen is, dus echt veel kunnen de chirurgen ook niet meer doen."(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie is de mooiste?


Wie is de mooiste?


 
 

Het was het moment waarop de modewereld al langer wachtte: stijlvolle Michelle Obama en chique Carla Bruni-Sarkozy stonden naast elkaar in Straatsburg. Wie haalde de top?

Michelle Obama en Carla Bruni behoren tot de best geklede dames van de wereld. Ze verschijnen steevast in de lijstjes van best Dressed Woman wereldwijd. Hun garderobes worden dan ook met argusogen bekeken.







Parijse charme
Bruni spande tot vorig jaar de kroon. Regelmatig verschijnt de stijlvolle dame in Christion Dior. Haar presence, glimlach en flair doen denken aan Jackie Kennedy, Audrey Hephurn en andere klassieke beauties.

Toegankelijker
De leading lady krijgt concurrentie van Michelle Obama. Haar garderobe lijkt voor veel dames meer herkenbaar en toegankelijk. Zelf draagt Michelle outfits van jonge Amerikaanse ontwerpers zoals Jason Ju, maar evengoed merken als J Crew, zeg maar het equivalant van onze Marks&Spencer. Het blijft maar de vraag of Carla ooit te spotten valt in een M&S kleedje met parels?

Zij aan zij
Vorige week stonden de twee modetitanen zij aan zij in Straatsburg. Al bij hun eerste ontmoeting, viel hun verschillende stijl meteen op. Michelle droeg een zwarte jas met een bloemenmotief van roze klaprozen. De kraag draagt ze losjes rond de nek. Carla koos voor een bijgesneden mouw in een zachtgrijze outfit.

Kleurloos
Grijs mag dan al Carla's favoriete tint zijn, het geheel miste duidelijk een flits van kleur. In vergelijking met Obama, ziet de first lady er een beetje eenvoudig uit. Gelukkig droeg ze nog één kleurrijk accessoire: een blauwe tas omlijst met een ringvormige handgreep.







De Michelle zonder jas ziet er al even kleurrijk uit. Het stofje oogt vertrouwd want is het omgekeerde van haar jas. Let op de geflatteerde hals en nauwe mouwen. De jurk en de jas zijn door Thakoon Panichgul getekend, een Thaise ontwerper die opgroeide in Amerika. (br.nina




» Reageer (0)
05-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 mythes over biovoeding

6 mythes over biovoeding


De afbeelding “http://img184.imageshack.us/img184/3584/mandjeqg3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.



Samen met lokaal geteelde en seizoensgroenten, is biovoedsel een ware hype. Beter voor de gezondheid, beter voor het milieu, beter voor alles en iedereen. Maar is dat wel zo? Het Amerikaanse Marie Claire ontdekte dat er zes misverstanden bestaan rond biologisch voedsel.


MYTHE 1: Bio is altijd beter voor het milieu
Biologisch voedsel wordt geteeld zonder pesticiden of chemicaliën, en vervuilen zo de aarde en het grondwater niet. Dat klopt, maar daardoor ligt de opbrengst wel veel lager, waardoor er meer grond nodig is of nog meer mensen in de Derde Wereld zullen sterven door ondervoeding.

Dennis Avery van het Hudson Institute's Center for Global Food Issues heeft berekend dat de landbouw met hoge opbrengst 24 miljoen vierkante kilometer aan bossen heeft bespaard. Als de volledige wereldbevolking op biolandbouw zou overschakelen, dan zou nog eens 16 miljoen vierkante kilometer moeten wijken om landbouwgrond van te maken.

MYTHE 2: Biovoeding bevat meer voedingsstoffen
Moeilijk te zeggen omdat de onderzoeken geen uitsluitsel geven. Belangrijker voor het aantal voedingsstoffen in groenten en fruit is hoe lang je ze al hebt. Hoe verser, hoe beter, want na verloop van tijd 'verdwijnen' vitamines gewoon uit voedsel. Maak je je zorgen over de voedingsstoffen in je voeding, koop en kook dan zo vers mogelijk.

MYTHE 3: Bio is lekkerder
Over smaken valt niet te twisten maar ook uit blind onderzoek is nog geen verschil naar boven gekomen. Wat hier wel telt, is of je (verse) lokaal geteelde, seizoensgroenten en - fruit koopt. Belgische aardbeien zijn in mei per definitie lekkerder dan geïmporteerde in december, die lange tijd bevroren werden om ze te kunnen transporteren.

MYTHE 4: Je hoeft biovoeding niet te wassen
Alle voeding die uit de grond komt, heeft potentieel blootgestaan aan bacteriën zoals E. coli. Onder stromend water afspoelen, is nog steeds de beste optie.

MYTHE 5: Je steunt kleine of eco-bedrijven
Bio is big business geworden, zelfs in die mate dat biovoeding soms geïmporteerd wordt om aan de vraag te voldoen. Die CO2-kilometers zijn nochtans niet echt 'eco' of 'bio'. Kleine bedrijven worden ook uit de markt geconcurreerd door de grote die alles opkopen aan dumpingprijzen, die zo laag liggen dat de bioboer niet kan overleven.

MYTHE 6: Bio is beter
Biogroenten en -vlees misschien wel, maar biokoekjes of biolimonade is net zo slecht als gewone koekjes of gewone limonade.

OPGELET: 'Biologisch' betekent dat het product voor minstens 95 procent bestaat uit biologisch geteelde producten. 'Gemaakt met bioproducten' betekent dat er slechts 70 procent van de producten biologisch gekweekt werd.

Een hondenleven
Is er dan niets aan biovoeding 'beter' dan aan 'gewone' voeding? Toch wel. Biologische producten zijn vaak op een humanere manier gemaakt. Dieren bijvoorbeeld krijgen meer ruimte en ander voedsel, waardoor ze een minder gestresseerd leven leiden.

Het risico op ziektes zoals de gekkekoeienziekte, dat is ontstaan doordat dieren dierlijk voedsel kregen, wordt ook nihil. Tot slot: zoals eerder gezegd is bio ondertussen big business. Dat heeft als voordeel voor de consument dat het gemakkelijker wordt om biologisch te eten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gazpacho

Gazpacho...heerlijke koude soep



De afbeelding “http://img413.imageshack.us/img413/1126/gazpachobt2.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


10 rijpe tomaten
 1 komkommer
 1 ajuin
 1 teentjes knoflook
 3 eetlepels olijfolie
 1 rode peper
 2 groene paprika's
 2 eetlepels wijnazijn
 sap van 1 citroen
 beetje verse oregano
 peper en zout

Bereidingswijze

Snij een paar stukjes tomaat, paprika en komkommer in kleine stukjes voor het garnituur.
Doe de rest van de ingredienten in een kom en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Laat de gazpacho een uurtje rusten in de koelkast. Verdun de soep met een klein beetje koud water tot de gewenste dikte en breng op smaak met peper en zout. Versier met het overgebleven garnituur.

Lekker verfrissende soep bij warm weer. (eigen bron)



» Reageer (0)
04-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat kost mijn dier?


Wat kost mijn dier?


http://img7.imageshack.us/img7/1328/schaapjev.jpg


Iedere ochtend staan de katten te miauwen alsof ze willen zeggen 'waar blijft mijn ontbijt'. De hond is vaak uren zoet met het speelgoedbeen dat voor hem onder de kerstboom lag en de geiten in de tuin zijn al blij met een nieuwe boomstam waar ze op kunnen klauteren. Dieren, heerlijk om te hebben maar ze kosten ook een aardige cent. Dierendokter Rob Lückerath zocht op wat een hond, kat, konijn en geit of schaap gemiddeld kosten.

Hond


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/white_chow_chow.jpg


Aankoop: Afhankelijk van het ras kost een hond tussen de 400 en de 1.200 euro.
Mand/speelgoed: zo’n 150 euro.
Gezondheidszorg: Een hond moet jaarlijks een aantal vaccinaties krijgen, daarvoor betaal je 50 euro. Eens in de drie maanden moet je hen behandelen de producten om te ontwormen, voorkomen van vlooien, teken en andere vieze beestjes bij. Daarvoor moet je gemiddeld op zo’n 23 euro per trimester rekenen. Hoe groter de hond, hoe hoger de prijs.

Identiteitschip: ongeveer 50 euro. Dat zit normaal in de prijs van de rashond. Het is bij wet verplicht.
Sterilisatie/castratie: Een sterilisatie kost tussen de 250 en de 400 euro, een castratie tussen de 100 en de 200 euro.
Voeding: Is heel erg afhankelijk van de grootte van het dier. Een Westie bijvoorbeeld eet nauwelijks iets. Het hele diertje is zo groot als de kop van een Newfoundlander. Rob Lückerath neemt een gemiddelde van 0,50 euro per dag.
Tandverzorging: ‘Een hond die slecht voer krijgt, moet vanaf zijn zesde jaar jaarlijks een detartrage krijgen’, zegt Rob Lückerath. ‘Dat is het ontkalken van de tanden zeg maar.’
Onvoorziene kosten: zet elk jaar 30 euro opzij (afhankelijk van de grootte) voor speciale zorg of voor medicijnen tegen ouderdomskwaaltjes. Er bestaan tegenwoordig ook verzekeringsmaatschappijen die je hierbij kunnen helpen.

Een hond die tien jaar wordt (aankoopprijs niet meegerekend), kost zo’n 4.000 euro.

Kat


http://img7.imageshack.us/img7/1921/katten.jpg



Aankoop: gewone straatkatten kosten niks, voor raskatten betaal je tussen de 400 en de 1.600 euro.
Mand/kattenbak/krabpaal/speeltjes: gemiddeld 150 euro.
Identiteitschip: Niet verplicht voor katten maar wordt aangeraden voor katten die buiten komen, 50 euro.
Gezondheidszorg: 60 euro per jaar en driemaandelijkse zorg tegen vlooien en ander ongedierte, ongeveer 23 euro.
Sterilisatie/castratie: Steriliseren kost zo’n 120 euro, castreren 60 euro.
Voeding: Gemiddeld even duur als voor een hond, zo’n 0,50 euro per dag.
Onvoorziene kosten: 30 euro per jaar in de spaarpot.

Ook een kat die tien jaar wordt (aankoopprijs niet meegerekend), heeft zo’n 4.000 euro gekost.

Konijn


  http://img21.imageshack.us/img21/7102/konijn1.jpg


Aankoop: Bij een hobbykweker vind je een klein raskonijntje voor zo’n 5 euro, op tentoonstellingen betaal je van 15 euro tot 30 euro. In de winkel kost een konijn gemiddeld 20 euro.
Hok/dranknippel: BEen binnenhok kost zo’n 50 euro, een buitenhok 75 euro. Andere spullen kosten zo’n 10 euro.
Gezondheidszorg: konijnen die buiten zitten moet je preventief inenten, kost 2 euro per konijn.
Voeding: Ongeveer 100 gram krachtvoer per dag of 0,10 euro per dag. Daarnaast is een konijn heel blij met een stukje appel, wortel, wat gras.
Onvoorziene kosten: 30 euro per jaar

Een konijn dat tien jaar wordt (aankoopprijs niet meegerekend), heeft zo’n 750 euro gekost.

Geit of schaap

 
 http://img3.imageshack.us/img3/2623/schaapje.jpg


Aankoop: hangt af van het ras maar kost gemiddeld 75 euro.
Hok/ruimte: Wil je een groene weide behouden, met andere woorden dat de dieren niet alles kaal eten en je een natuurlijke habitat creëert, dan zet je drie geiten of schapen per hectare. In een gewone tuin kunnen twee geiten heel gelukkig leven.
Gezondheidszorg: twee keer per jaar goed ontwormen en de hoefjes bijwerken, kostprijs 35 euro per keer. Schapen moet je ook nog laten scheren: dat kost 10 euro per schaap. Let erop dat de dieren in zomer preventief behandeld worden tegen de wolvlieg, die eieren legt in de vacht.

Steriliseren/castreren: steriliseren komt haast nooit voor, een bok moet je zeker laten castreren: 60 euro.
Voeding: in het voorjaar bijvoeren met hooi, in het najaar krachtvoer bijgeven, kost 10 euro voor een zak van 25 kilogram. Hartje winter hebben de dieren ongeveer 1 kilogram per dag nodig.
Onvoorziene kosten: 30 euro per jaar

Een schaap of geit die tien jaar wordt (aankoopprijs niet meegerekend), heeft zo’n 1.400 euro gekost.(br.Het Nieuwsblad)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frieda Van Wijck stopt met Laatste Show


Frieda Van Wijck stopt met Laatste Show





Televisiepresentatrice Frieda Van Wijck (58) is volgend seizoen niet langer de gastvrouw van 'De Laatste Show'. In overleg met productiehuis Woestijnvis stopt ze na drie seizoenen met de presentatie van het laatavondprogramma op Eén.

"Ik heb het heel graag gedaan, maar een dagelijkse talkshow is fysiek en mentaal behoorlijk slopend. Ik wil nu mijn hoofd leeg maken en kijken wat er op mij af komt", aldus Van Wijck. Voorlopig is er nog geen opvolger. "Er zijn verschillende pistes. Tegen eind juni willen we de knoop doorhakken", meldt Woestijnvis. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drink koffie tegen spierpijn na het sporten


Drink koffie tegen spierpijn voor het sporten


http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/04/04/442267/drink-koffie-tegen-spierpijn-na-het-sporten_1_515x0.jpg


Voor wie wel eens last heeft van pijnlijke spieren na het sporten, is het drinken van een kopje op voorhand een echte aanrader. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

De cafeïne zorgt ervoor dat de pijnreceptoren geblokkeerd worden. Hierdoor ervaren de hersenen geen pijn.
Ontmoedigend

Gezondheidsexpert en onderzoeker Robert Motl bestudeerde zeven jaar lang de werking van cafeïne op lichamelijke pijn. "Door het onderzoek ontdekten we iets wat we niet verwachtten, mensen die zelden koffie drinken ervaren hetzelfde effect na het sporten als cafeïneverslaafden."

"Veel beginnelingen worden ontmoedigd door het idee van spierpijn na het sporten. Dit natuurlijke middeltje kan mensen overtuigen toch meer te bewegen." (br. she)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blikgroenten zijn even vezelrijk als verse groenten


Blikgroenten zijn even vezelrijk als verse groenten


http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/04/04/442198/blikgroenten-zijn-even-vezelrijk-als-verse-groenten_1_515x0.jpg



Broccoli is de meest vezel rijke groente. Ook blikgroente is niet minder vezelrijk dan verse groente. Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond.

De bond onderzocht vijftien groenten, zowel uit volle grond als uit de serre. Groentjes uit volle grond bevatten de meeste vezels en scoren ook beter dan het meeste fruit.

Broccoli is het meest vezelrijke groente: per portie van 150 gram bevat het 4,5 gram vezels. Bospeen, rodekool en sperziebonen bevatten 3,8 gram vezels per portie. Er wordt aangeraden om dertig tot veertig gram vezels te eten per dag.
Minderwaardig

De opvallendste conclusie uit het onderzoek is dat blikgroente niet minder vezelrijker is dan verse groente. Nochtans worden deze producten vaak als minderwaardig gezien.
Peren

Bij de fruitsoorten scoren peren het beste. Appels zijn iets minder vezelrijk, maar scoren ook goed. (br.gazet van Antwerpen)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erfgenamen Hergé procederen tegen Kuifjeparodie


Erfgenamen Hergé procederen tegen Kuifjeparodie





De rechthebbenden van Hergé hebben de uitgeverij Arconsil in Frankrijk voor de rechter gedaagd voor een reeks van romans, de avonturen van "Saint-Tintin", die geïnspireerd zijn op de avonturen van Kuifje. Tot dusver zijn vier van de 23 romans gepubliceerd.

De advocate van de rechthebbenden, Florence Watrin, eiste een schadevergoeding van 160.000 euro, een verbod op de druk en distributie van de boeken en de publicatie van het vonnis.

Vol verwijzingen
De romans, geschreven door Gordon Zola, een pseudoniem, vertellen de avonturen van de jonge reporter Saint-Tin en zijn vriend Lou, een papegaai. Ook de titels van de boeken ("Crado pince fort"/verwijzend naar de Krab met de Gulden Scharen, "Le vol des 714 porcineys"/Vlucht 714 , "L'oreille qui sait"/het gebroken oor , "La Lotus bleue"/De blauwe lotus) en de personages die erin voorkomen ("Rasta populiste", "le professeur Margarine", "le capitaine Aiglefin") zijn een knipoog naar de stripverhalen van Hergé. 'Aiglefin/Eglefin', bijvoorbeeld, betekent "gerookte schelvis"of, in het Engels, Haddock.

Gelijkenis versus verschil
Op het proces gingen de advocaten van de twee partijen uitvoerig in op de gelijkenissen en verschillen tussen Tintin en Saint-Tin.

De rechtbank van Evry, in de regio van Parijs, doet uitspraak op 9 juli. Ondertussen is de voorraad boeken van de uitgever in beslag genomen. (br.hln)




» Reageer (0)
03-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna 5 procent werkende Belgen leeft onder de armoedegrens


Bijna 5 procent werkende Belgen leeft onder de armoedegrens




Een job is geen garantie tegen armoede. Dat blijkt uit nieuwe armoedecijfers. Bijna 5 procent van de werkende Belgen leeft onder de armoedegrens, schrijven De Tijd en De Morgen vandaag. Bij de deeltijds werkenden is dat cijfer zelfs in een jaar tijd gestegen van 3,7 naar 7,6 procent, weet ook Het Laatste Nieuws.

Hoewel de cijfers op een relatief kleine steekproef slaan maakt federaal staatssecretaris voor Armoedebestrijding Jean-Marc Delizée (PS) zich zorgen over het groeiende aantal 'working poor'. Hij blijft erbij dat een job het beste wapen tegen de armoede is, maar het moet wel een kwaliteitsvolle job zijn.

Deeltijdse arbeid soms voor 600 euro per maand
Vooral wie deeltijds werkt, mag zijn job minder dan ooit beschouwen als een 'absolute garantie' om niet in armoede te vallen of eruit te geraken. Sommigen onder hen verdienen amper 600 euro per maand, minder dan de 'armoedegrens'. Die ligt op 878 euro per maand voor een alleenstaande. Deeltijdse jobs zijn ook vaak beperkt in de tijd.

Delizée merkt ook op dat de recente armoedecijfers niet echt bemoedigend zijn. "Met een armoederisicograad van 15,2 procent in 2007 is van een trendbreuk geen sprake. De voorbije jaren schommelde het percentage al rond 14,5 procent", zegt Delizée. De risicogroepen zijn bekend: vrouwen, eenoudergezinnen en werklozen. Ook wie geen woning bezit, loopt meer risico in armoede te belanden.

In Vlaanderen is ruim 11 procent van de mensen arm, in Wallonië is dat 18 procent. De reden daarvoor is de lagere tewerkstelling in Wallonië (57 procent tegenover 66 procent in Vlaanderen), meer huurders (33 procent tegen 18 procent), een oudere bevolking en een lagere scholingsgraad. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over 30 jaar is 80 procent noordpoolijs 's zomers weg


Over 30 jaar is 80 procent noordpoolijs 's zomers weg


 


Tegen 2040 zal 's zomers zo'n 80 procent van het noordpoolijs smelten. Dat is zestig jaar eerder dan aanvankelijk werd aangenomen, zegt een nieuw Amerikaans onderzoek naar de gevolgen van de opwarming van de aarde. Het onderzoek werd uitgevoerd onder leiding van Muyin Wang van de University of Washington en James Overland van de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).

Nieuwste modellen
"De oppervlakte van de Noordelijke IJszee die (tegen 2040) aan het einde van de zomer nog met ijs bedekt is, zal mogelijk maar 1 miljoen km2 zijn, tegen 4,6 miljoen km2 op dit moment", aldus de onderzoekers. Ze maakten gebruik van voorspellingsmodellen die rekening houden met de recentste ontwikkelingen van de ijskap op de noordpool. Aan het einde van de zomers van 2007 en 2008 is die "spectaculair afgenomen".



  http://www.hln.be/static/FOTO/pe/0/1/2/media_l_889067.jpg


Haast geen ijs meer

De gemiddelde uitkomst van de modellen "toont over 32 jaar een noordpool waarop haast geen ijs meer ligt", besluit het onderzoek. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Amerikaan overleeft 3.000 steken van zwerm bijen


Amerikaan overleeft 3.000 steken van zwerm bijen





Een man uit het Amerikaanse Nevada heeft een aanval van een zwerm bijen ternauwernood overleefd. Hij is drieduizend keer gestoken.

Ogen dicht
"Ze zaten in mijn mond, mijn neus en mijn oren. Ik heb te allen prijze geprobeerd om mijn ogen dicht te houden, anders was ik blind geweest", vertelt Jeff Moser.

Moser was met een vriend een haag aan het verwijderen toen hij per ongeluk een bijenkorf raakte. "Ik blies ze zo hard als ik kon uit mijn mond zodat ik kon blijven ademen."

Organen verlamd door gif
Meerdere van zijn organen raakten stilaan verlamd door het gif dat de bijen injecteerden. Hij had moeite met ademhalen, zijn hart en nieren verzwakten. "Ik wilde niet dood. Ik heb twee zonen, twee dochters en een vrouw. Dat is het enige waar ik aan dacht."

Toxicoloog Jennifer Smith zegt dat Moser heel veel geluk heeft gehad dat hij nog leeft. "Dankzij snelle medische hulp." Moser ligt nog in het ziekenhuis.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100-jarige oma wint 50.000 euro in Duitse tv-quiz


100-jarige oma wint 50.000 euro in Duitse tv-quiz





Een 100-jarige oma heeft de monden van tv-kijkend Duitsland doen openvallen van verbazing. Het kranige oudje won samen met haar vriendin 50.000 euro bij een quiz op de Duitse televisiezender ARD. De hoogbejaarde vrouw schreef zich zes jaar geleden in, maar werd pas gisteren geselecteerd. "Samen met mijn maatje Helga ga ik met een schip langs de Noorse kust varen", antwoordde winnares Friedel op de vraag wat ze met de tienduizenden euro's van plan is.

De kennisquiz op de ARD is met zijn miljoenen kijkers razend populair. "We waren al vergeten dat we op de wachtlijst stonden. Plots vroegen ze ons om aan te treden in de jubileumshow. Echt goed waren we zelfs niet voorbereid. Van de hedendaagse programma's kenden we helemaal niets. Maar zie, het is ons gelukt", was Friedel apetrots.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Duitse vrouw verlaat poetsgekke echtgenoot


Duitse vrouw verlaat poetsgekke echtgenoot




Het pad van de 'nieuwe man' gaat niet over rozen. Net zomin als het pad van de vrouw van de nieuwe man. Zo heeft een Duitse dame zich van haar echtgenoot laten scheiden omdat ze gek werd van zijn gepoets. Dat melden Duitse media.

Muur afgebroken
De druppel die de emmer deed overlopen, als we ons zo mogen uitdrukken, was een 'schoonmaakactie' in 2006. De man, een metselaar, sloopte toen pardoes een muur uit de kamer omdat er schimmel op zou zitten. Hij wilde af van de stank, was zijn uitleg. Hij was wel zo attent een nieuwe muur op te trekken.

Permanent
De man poetste niet alleen permanent, hij bleef maar opruimen en verplaatste de meubels, klaagde zijn echtgenote verder.

Na vijftien jaar
Een rechtbank toonde begrip voor de vrouw. De rechter stemde in met de scheiding na vijftien jaar huwelijk.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roze huidskleur geeft gezonde indruk

Roze huidskleur geeft gezonde indruk






Niet voor niets smeren dames graag een vleugje blusher op de wangen. Vrouwen met een rozige huidskleur, worden immers gezonder en aantrekkelijker ingeschat. Een recente studie toont dat aan.

Onderzoek
Vrijwilligers dienden aan de Universiteit van St. Andrews digitale foto's te bewerken om de subjecten een gezonde indruk te geven. Vrijwel alle deelnemers voegden meer rode tinten toe aan elk gelaat. De vrouwen kregen allen meer kleur toegediend dan de mannengezichten.

Zuurstofrijk
Wie gezond is, heeft zuurstofrijk bloed en dat zie je, weliswaar subtiel, aan de tint van de huid. Onderzoekers zijn verwonderd dat vrijwel alle vrijwilligers deze verschillen kunnen opmerken.

Tips
De gelaatstint is belangrijker dan gedacht om de andere aantrekkelijk te vinden. Om die begeerde roze tint te verkrijgen, raden de onderzoekers aan voldoende te bewegen en te stoppen met roken.(br.hln)




» Reageer (0)
02-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer jongeren hebben huidkanker


Steeds meer jongeren hebben huidkanker




Het aantal Belgische jongeren met huidkanker neemt sterk toe. Dat zegt Rik Roelandts, professor dermatologie aan de K.U.Leuven. "Vroeger waren het alleen mensen van boven de vijftig of zelfs boven de zestig die daarmee af te rekenen kregen", zegt hij in de kranten van Concentra. "Nu heb ik zelfs al een patiënt van achttien."

Oorzaak
Een van de oorzaken is dat jongeren meer van de zon genieten en op reis gaan. "Ook de veranderende mode is een verklaring: vroeger lagen de mensen volledig aangekleed aan het strand, nu hebben ze soms helemaal niets meer aan."

Geen paniek
Volgens Roelandts is er voorlopig nog geen reden tot paniek maar als de trend zich doorzet, zijn sensibiliseringscampagnes nodig, luidt het.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!