Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




26-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wat verandert op 1 mei 2009 ?


Wat verandert op 1 mei 2009 ?


http://img4.imageshack.us/img4/3347/mobieltelefoneren3.jpg


Het begin van een nieuwe maand betekent doorgaans ook enkele wijzigingen voor ons dagelijks leven. In april is dat niet anders. Een overzicht.
Mobiel telefoneren

Proximus verhoogt zijn tarieven. Een abonnement kost 3,95% meer. Voor een sms wordt 1 cent extra gerekend. Voor de speciale formules van Proximus wijzigt niets.
Tandzorgen

De tandverzorging bij jongeren tot 18 jaar wordt gratis. Wie naar de tandarts gaat voor zaken die gedekt worden door de verplichte ziekteverzekering moet geen remgeld meer betalen. Een uitzondering is wel de orthodontie, het rechtzetten van scheefgegroeide tanden.

Het jaarlijkse mondonderzoek wordt terugbetaald tot 60 in plaats van tot 57 jaar.

Wie jonger is dan 18 of ouder dan 60 krijgt een terugbetaling voor de wondhechtingen na tand- of wortelextractie.

Jongeren onder de 18 jaar krijgen een vergoeding voor de plaatsing van een confectiekroon op de melkmolaar of op de eerste blijvende maaltand.

Personen tussen 18 en 40 kunnen éénmaal per drie jaar een tussenkomst krijgen voor de verwijdering van tandsteen onder het tandvlees.
Kinderbijslag

Zowat 3.900 jongeren tussen 16 en 21 jaar ontvangen voortaan een verhoogde kinderbijslag. Het gaat om kinderen van zelfstandigen met een handicap. Momenteel genieten alleen de kinderen met een handicap die na 1 januari 1993 geboren zijn van de nieuwe evaluatieschaal die ingesteld werd in 2003. Vanaf 1 mei 2009 zullen alle kinderen met een handicap kunnen genieten van het nieuwe systeem.

Het maximumbedrag van de kinderbijslag zal eveneens naar boven toe worden herzien en zal tot 487,60 euro kunnen bedragen voor de zwaarste handicaps.
Grenzen open


  http://img4.imageshack.us/img4/8655/polen1.jpg


België zet de grenzen open voor werknemers uit Polen, Tsjechië, Hongarije, Slowakije, Slovenië, Estland, Letland en Litouwen. Dat zijn de acht Oost-Europese landen die vijf jaar geleden toetraden tot de Europese Unie. Ze hebben niet langer een vergunning nodig.(br Het Belang van Limburg)




» Reageer (0)
25-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruggen vervangen bootjes aan grotten van Han


Bruggen vervangen bootjes aan grotten van Han





Aan de uitgang van de grotten van Han zijn twee nieuwe voetgangersbruggen ingewijd. Ze vervangen de bootjes die de bezoekers gedurende bijna honderd jaar vervoerden.

De verandering kwam er door de Europese wetgeving. De bootjes beantwoorden niet meer aan de veiligheidsnormen.



  http://www.beneluxtoerisme.com/images/GrotteHan.jpg


Met de loopbruggen, die respectievelijk 28 meter en 70 meter lang zijn, kunnen de grotten het hele jaar open blijven en verloopt het komen en gaan van bezoekers vlotter.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De waarheid over fruitsap: gezond of niet?


De waarheid over fruitsap: gezond of niet?



 


Een koel glas vruchtensap is niet alleen lekker zoet, het is ook nog goed voor je. Sommige diëtisten spreken dit echter tegen: gezonde vruchtensappen zitten wel boordevol vitamines, maar de slechtste kun je vergelijken met vloeibaar suiker. We scheiden de weldoeners voor jullie van de vloeibare calorieënbommen.

Gezond of niet?
Vaak staat op de verpakking van fruitsappen dat er geen toegevoegde suikers in zitten, daarom denken mensen dat ze gezond zijn. Ze bevatten uiteraard wel wat vitamines, maar ook vaak heel wat natuurlijke suikers en calorieën. Een glas puur appelsap kan evenveel suiker bevatten als een snoepreep. Daarom raden experts aan je te beperken tot slechts een glas per dag.



Veenbessensap
Veenbessensap



Multivruchten
Sap van meerdere vruchten bevat vaak weinig echte fruitsoorten. De voornaamste ingrediënten zijn meestal veel suiker en water. Qua voedingswaarde zijn ze bijna gelijkwaardig aan frisdranken.

Goede keuzes
Granaatappelsap bevat veel suiker en calorieën, maar de grote dosis antioxidanten maken dit meer dan goed. Deze stoffen zijn goed voor je hersenen en beschermen tegen prostaatkanker. Veenbessensap zit vol vitamine C, wat goed is voor je immuunsysteem. Daarnaast beperkt deze drank het risico op blaasontstekingen. Ook bosbessensap is goed voor je want het beschermt tegen dementie en alzheimer.



http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5a/Oranges_and_orange_juice.jpg/180px-Oranges_and_orange_juice.jpg



Sinaasappelsap
Net als wijn is rode druivensap goed voor je hart. Dat komt doordat het gemaakt is van de gehele vrucht, dus ook de schil en pitten. Wanneer je verse druiven eet, mis je de gezonde voordelen van de pitten. Naast een uitstekend middeltje tegen constipatie, zit pruimensap vol antioxidanten, ijzer en kalium. Sinaasappelsap bevat veel vitamine C, daarnaast is dit vaak verrijkt met calcium en vitamine D. Zonder toegevoegde suikers bevat het sap minder calorieën dan de meeste bessensappen.

Kinderen
De meeste kinderen zijn gek op fruitsap. Maar experts raden aan dat kinderen jonger dan zes niet meer drinken dan tussen de 0,12 tot 0,18 liter per dag, jongeren tussen 7 en 18 jaar mogen tussen de 0,24 en de 0,35 liter consumeren. Vragen ze om meer dan één glas per dag, kun je hun drankje aanlengen met water.
    


 http://img13.imageshack.us/img13/4770/schaaltjefruit.jpg



Vers fruit

Het is volgens diëtisten nog altijd beter om stuk vers fruit te eten dan een glas fruitsap te drinken. Want bij vruchten krijg je vezels en andere gezonde ingrediënten binnen. In tegenstelling tot sap onderdrukken vers fruit je hongergevoel.



Groentesap
Groentesap



Groentesap
De meeste groentesappen bevatten heel wat minder suiker en calorieën dan vruchtensappen. Verder is het een makkelijke manier om aan je dagelijkse portie groenten te komen. Ook bevat bijvoorbeeld tomatensap lycopeen, een stof die beschermt tegen prostaatkanker, bietensap verlaagt dan weer de bloeddruk. Dikke groentesappen bevatten veel vezels en onderdrukken zo je honger. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse hazewindhond uit 1657


Rijksmuseum Amsterdam koopt 'Antwerpse' hazewindhond uit 1657




Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft een bijzondere hazewindhond van de Antwerpse beeldhouwer Artus Quellinus (1609-1668) verworven. Het gaat om een levensgroot eikenhouten beeld van een liggende hazewindhond uit 1657, aldus het museum.

De viervoeter heeft waarschijnlijk echt geleefd en behoorde toe aan de rijke Antwerpse familie Roose. Op de halsband staat het wapenschild van de familie. Het dier kijkt omhoog, alsof zijn baas hem toespreekt. "Het is een zeer zeldzaam voorbeeld van een gebeeldhouwd dierportret op ware grootte", aldus het Rijksmuseum.

Half miljoen
Voor de aanwinst werd tussen de 400.000 en 500.000 euro betaald.
Het Rijksmuseum beheert de grootste collectie werken van Quellinus ter wereld. De Antwerpenaar is vooral bekend van de beelden in en op het Amsterdamse stadhuis, het huidige Paleis op de Dam. Quellinus heeft ook andere dieren in hout gesneden, maar dan uitsluitend als onderdeel van kerkmeubilair.

Naast de hond heeft het museum nog vier sculpturen gekocht die de internationale collectie beeldhouwkunst moeten verrijken. De aanwinsten zijn tot en met 15 juni in het Rijksmuseum te zien.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Temsamani brengt erotische verhalen uit Wetstraat


Temsamani brengt erotische verhalen uit Wetstraat





Anissa Temsamani (sp.a) brengt in september een verhalenbundel uit over de Wetstraat waarin het niet om politiek maar om erotiek draait. "Voor mijn verhalen ga ik putten uit mijn eigen ervaringen en herinneringen. Het zal gaan over wat ik in de toppolitiek gezien, gehoord en gevoeld heb, maar ik zal niet altijd zelf de hoofdrol spelen. Het worden semifictieve verhalen, half realiteit, half verbeelding (...) Op elke werkvloer hangt er erotiek, en dus ook in de Wetstraat, een heel macho milieu".(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brit vindt 400 jaar oude kat in zijn muur


Brit vindt 400 jaar oude kat in zijn muur


In een oud Brits huis in Devon is een gemummificeerde kat ontdekt in een muur. Het beestje zat daar al 400 jaar en heeft nog steeds tanden en klauwen, meldt de Telegraph.


Spoken

Volgens eigenaar Richard Parson was de kat tijdens een verbouwing van vorige bewoners twintig jaar geleden ook al opgedoken, maar hadden die het dier teruggestopt. De mummie zou namelijk bescherming bieden tegen kwade geesten, geloofden de mensen vroeger.

Hekserij
Parson hoorde dat het in Europa honderden jaren geleden vrij normaal was een kat achter de muur te stoppen tegen hekserij. "En het kan kloppen, want ik heb hier nog nooit een geest gezien of gehoord," zegt hij. De man is dan ook van plan zijn mummie opnieuw in de muur te begraven.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronan Keating - When you say nothing at all

Ronan Keating - When you say nothing at all

Om hem te beluisteren druk op de foto








Ronan Keating (Dublin, 3 maart 1977) is een Ierse zanger, bekend geworden als zanger van de boy-band Boyzone. In 1999 begon hij een solocarrière. Ook was hij de bedenker en co-manager van Westlife. Keating presenteerde de MTV Europe Music Awards van 1997.

Hij trouwde op 30 april 1998 met Yvonne en heeft inmiddels drie kinderen: Jack (15 maart 1999), Marie (18 februari 2001) en Ali (7 september 2005)




» Reageer (0)
24-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilderwerken van Hitler


Schilderwerken van Hitler voor meer dan 100.000 euro geveild







Kunstwerken van Adolf Hitler zijn op een veiling in Engeland vlot van de hand gegaan. De 13 schilderijen werden voor meer dan 95.000 pond (106.500 euro) geveild. Eigenlijk werd slechts een totaalbedrag van rond de 6.000 pond verwacht, aldus het veilinghuis Mullock's.

Zelfportret
De werken dateren van de jaren 1908 tot 1914, toen de jonge Hitler zich als kunstenaar wilde ontpoppen. Een zogenaamd zelfportret van de latere nazi-dictator, waarop een man met een zijdelingse haarscheiding op een brug is te zien, met boven het hoofd de initialen A.H., veranderde voor 10.000 pond van eigenaar.

Gevonden in garage
De werken werden volgens het veilinghuis in 1945 gevonden door een soldaat wiens regiment in Essen was gelegerd. Later kwamen ze in handen van een verzamelaar, die enkele werken verkocht, de rest opborg en langzaam vergat. Pas enkele maanden geleden had hij ze in een garage teruggevonden.

Geweigerd
Hitler werd aan de Weense Kunstacademie tot twee keer toe geweigerd. Zijn werken worden in Groot-Brittannië steeds opnieuw geveild en de belangstelling ervoor wordt steeds groter.(br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lesbiennes zijn vaker ziek, zwak en misselijk


Lesbiennes zijn vaker ziek, zwak en misselijk




Lesbische vrouwen voelen zich vaak ongelukkiger en ongezonder dan heterovrouwen. Dat concludeert de Stichting OndersteBoven uit een online onderzoek naar de leefstijl en 'het welbevinden' van lesbiennes in Nederland. De vrijwilligersorganisatie grijpt het resultaat aan om te pleiten voor meer geld en aandacht voor lesbiennes.

Depressief en slapeloos
Ongeveer tweeduizend vrouwen deden mee aan het onderzoek, dat is uitgewerkt door studenten van de Universiteit van Amsterdam. Zij stellen dat depressies en slapeloosheid vaker de kop opsteken bij lesbiennes dan bij hetero's.

Geroddel en pesterijen
Ruim een op de drie lesbiennes wordt geregeld geconfronteerd met geroddel en pesterijen in familiekringen en op de werkvloer. Vooral jonge lesbiennes gaan daaronder gebukt.

Voor de analyse van het onderzoek is volgens een woordvoerder van de OndersteBoven het resultaat vergeleken met een zogeheten normgroep. Het is volgens haar dus niet zo dat alleen maar depressieve vrouwen de vragenlijst hebben ingevuld. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katja Retsin voelt zich nogal naakt


Katja Retsin voelt zich nogal naakt


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/katja-retsin_naakt.jpg?t=1240590863




Televisiepresentatrice Katja Retsin onthulde dat ze tegenwoordig zonder trouwring door het leven gaat. Ze is haar trouwring kwijtgeraakt in een zwembad, tijdens opnames voor 'Steracteur/Sterartiest', en hij is nog steeds spoorloos. Het hele productieteam heeft lang gezocht naar de ring, maar tevergeefs.

Katja zei vandaag in 'Wim Oosterlinck Showtime' op Q-music dat ze wel een beloning wil geven aan de eerlijke vinder. Ze vreest echter dat hij definitief verloren is.

De vrouw is van plan om een nieuwe ring aan te schaffen. "Want ik vind het nogal naakt aan mijn vinger", aldus Katja Retsin.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papegaai Sjoeke zorgt voor terreur


Papegaai Sjoeke zorgt voor terreur


http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gva/2009/04/24/451304/papegaai-sjoeke-zorgt-voor-terreur_5_460x0.jpg


Twee gewapende personen op een dak in het Antwerpse Schipperskwartier waren gisteren op zoek naar een ontsnapte papegaai. Sjoeke werd later door de politie gevangen.

Personeel van werkgeversorganisatie CEPA belde gisteren rond 9.50u de Antwerpse politie. “In de Schippersstraat lopen twee personen met een geweer over de daken”, luidde het. Agenten werden onmiddellijk ter plaatse gestuurd. Het bleek om een man en een vrouw te gaan. De luchtkarabijn die ze bij zich droegen, werd in beslag genomen. De verklaring voor hun ‘wandeling’ volgde al snel.
Klapraam

“Mijn papegaai, een roodstaart die Sjoeke heet, vliegt altijd los in mijn appartement”, vertelt Nathalie Tys, de vrouw in kwestie. “Woensdagavond was hij via een openstaand klapraam ontsnapt. Twee weken geleden was hij ook al gaan vliegen aan onze caravan in Westerlo. Ook toen vonden we hem terug. Daarom waren we, een vriend en ik, nu opnieuw op zoek.”

“Dat deden we op het dak, eerst met een theaterverrekijkertje, maar dat marcheerde niet goed. Toen bedacht ik dat ik een loodjesgeweer had met een vizier. We waren via dat vizier dus alleen naar Sjoeke aan het speuren, in de hoop hem te kunnen vangen. Dat had men bij CEPA blijkbaar anders begrepen”, kan Nathalie er om lachen.
Happy end

Het verhaal dat begon met lichte paniek, kreeg uiteindelijk een happy end. “Zo’n anderhalf uur na de historie op het dak stonden hier opnieuw agenten aan de deur. Ze hadden Sjoeke kunnen vangen op de Groenplaats. Hij had wel in de hand van een van de politiemannen gebeten en de combi ondergescheten. Maar ik had mijn vogeltje wel terug. Bij deze wil ik de politie dan ook hartelijk bedanken.”

Ook de luchtkarabijn heeft Nathalie Tys ondertussen al teruggekregen. “Onderzoek leerde al snel dat het bewuste wapen vrij verkrijgbaar is in de handel”, stelt politiewoordvoerster Gitti Vacas. “Je hebt er dus geen vergunning voor nodig (br.Gazet van Antwerpen)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefde, baby's en lentekriebels bij de beestjes

Liefde, baby's en lentekriebels bij de beestjes



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/13/2/11/album_large_901886.jpg


Sophia, een 27-jarige orang oetan, en haar baby in de Brookfield Zoo in Brookfield, Illinois.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges extra sappig en derde goedkoper


Asperges extra sappig en derde goedkoper




Door het mooie weer is het aspergeseizoen uitzonderlijk vroeg begonnen. Ook de oogst is groter dan normaal, waardoor de prijs in de winkel snel zal zakken. Telers krijgen normaal nu zo'n 2,20 euro voor een schaaltje van een halve kilo. Vandaag is dat 1,50 euro, zegt Jos Van Dessel van de Mechelse Veilingen vandaag in de Coreliokranten.

De consument merkt voorlopig weinig van de lagere prijzen. Asperges kosten in de winkel gemiddeld 4,99 euro per bussel. "Door het grote aanbod en de lage prijs kan daar wel snel verandering in komen", meent Van Dessel. (br.De Morgen)




» Reageer (0)
23-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koppel trouwt als Shrek en Fiona

Koppel trouwt als Shrek en Fiona





Keith Green (44) en Christine England (40) hebben drie uur in de handen van schminksters doorgebracht alvorens ze naar het altaar konden stappen. Maar ze hadden het er graag voor over om hun droom te verwezenlijken: trouwen als Shrek en prinses Fiona.

Onder een dikke laag groene verf en in een levensecht kostuum, inclusief pruik, gaven ze elkaar het jawoord. De honderd gasten op de trouwpartij waren eveneens verkleed als figuurtjes uit de animatiefilm.

Zoon wil geen ezel zijn
De enige die niet wilde meedoen aan de verkleedpartij was de zoon van Christine. "Ik had hem gevraagd of hij zich wilde verkleden als de Ezel uit de film. Daar heeft hij feestelijk voor bedankt. Maar voor het overige hebben we enorm veel lol gehad", zegt de bejaardenverzorgster uit Barnstaple.

Het merkwaardige huwelijk is er gekomen omdat de bruidegom op Shrek lijkt. Dat is althans de mening van de bruid. Of dit een compliment is, laten we in het midden. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom hebben vrouwen giftige vriendinnen?


Waarom hebben vrouwen giftige vriendinnen?


Paris Hilton en Nicole Richie zijn het bekendste voorbeeld van frenemy's.



Ze bekritiseert je relatie, geeft commentaar op je lievelingsoutfit, waardoor je na elke ontmoeting onzeker en paranoïde achterblijft. Bijna elke vrouwen heeft minstens één giftige vriendin, een frenemy. Zelfs Gwyneth Paltrow kampt ermee, onthulde ze op haar blog. Maar waarom blijven vrouwen dit pikken in plaats van deze vriendin te dumpen?

Frenemy
Gwyneth Paltrow biechtte vorige week op een giftige vriendin te hebben, zonder er namen bij te noemen. Volgens de pers is het Winona Ryder, want de relatie tussen de twee loopt al jaren stroef. Deze zogenaamde frenemy, een samentrekking van vriend en vijand, is een veelbesproken onderwerp bij vrouwen. De Britse Amanda Edwards en Eileen Condoon schreven er zelfs een boek over.

Twee soorten
Een frenemy is een vriendin waarmee je afspreekt voor een gezellig kopje koffie en waarbij je na afloop je slecht en depressief voelt over je levenskeuzes. Bij mannen lijkt dit fenomeen niet voor te komen, ze reageren zelfs verbaasd als ze horen dat vrouwen vriendinnen hebben die ze eigenlijk niet leuk vinden. "Het vreemde is dat we van bijna elke vrouw horen dat ze ook zo'n vriendin hebben. Je hebt twee soorten frenemy's: de vriendin die plezier heeft in jouw tegenslagen en degene die je zoveel mogelijk vernedert", aldus Amanda en Eileen. Misschien ligt het aan de psychologie van vrouwen? Ze analyseren vaak conversaties, ze blijven piekeren over waarom die ene vriendin zich zo gemeen gedraagt. Mannen denken gewoon minder na over hun gesprekken en zijn minder op zoek naar dubbelzinnigheden.

Waarom niet dumpen?
Waarom onderhouden we nu vriendschappen met personen die we eigenlijk niet graag hebben? Het lijkt zelfs niet bij ons op te komen om simpelweg de bruggen op te blazen met deze zogenaamde vriendinnen. Volgens de schrijfsters baseren vrouwen vriendschappen op basis van emotionele banden. We hebben geïnvesteerd in relaties, ons hart geopend en geheimen gedeeld. Eens we hebben geïnvesteerd hebben in een vriendschap, is het moeilijk om dat op te geven, zelfs wanneer je vriendin zich eigenlijk slecht gedraagt. Deze vrouwen doen ons ook twijfelen aan ons oordeel. Daarom negeren we zo lang mogelijk vijandelijke gevoelens van vriendinnen, omdat we ons instinct niet willen wantrouwen. Of het kan ook zijn dat vrouwen niet gemeen willen zijn en zomaar een vriendin te dumpen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twintig redenen om een stevige pint te drinken


Twintig redenen om een stevige pint te drinken






Kom Jeaninne, schenk ons nog eens in! Met deze woorden zette Johan Verminnen ons destijds aan om een pint met schuimende kraag tot ons te nemen. Geen gek voorstel, overigens, want bier drinken is gezond. Wat volgt zijn twintig redenen om het vat gerstenat aan te slaan. En dit op de dag dat in Duitsland de Dag van het Bier gehouden wordt. Waar wacht Vlaanderen op? Gezondheid!







1. Bier is goed tegen hartinfarcten
Een bierdrinker loopt 40 tot 60 procent minder risico op een hartinfarct dan geheelonthouders. Een halve liter bier per dag geldt als maatstaf.

2. Bier beschermt je tegen een beroerte
De bestanddelen van bier voorkomen dat je bloed gaat klonteren.

3. Bier is goed voor je bloeddruk
Artsen uit Nederland en van de universiteit van Harvard hebben aangetoond dat een gematigd bierverbruik je bloeddruk onder controle houdt.

4. Bier kan diabetes verhinderen.
Bierdrinkers hebben zelden te kampen met suikerziekte (diabetes mellitus).

5. Bier verbetert je geheugen
Bierdrinkers maken minder kans op Alzheimer en dementie.

6. Bier bezorgt je stevige knoken
Bier heeft een positieve invloed op je beendergestel en beschermt tegen osteoporose.

7. Bier laat je langer leven
Wie een of twee glazen bier per dag drinkt, leeft langer.







8. Bier is goed tegen diarree
De microculturen in bier bestaan uit azijn- en melkzuren. Deze stoffen beperken de cultuur van darmkiemen die diarree veroorzaken.

9. Bier helpt tegen stress
Vorsers van de universiteit van Montreal hebben vastgesteld dat een paar glazen bier per dag de druk op het werk doen afnamen. Niet-drinkers zouden met meer stress te kampen hebben.

10. Bier voorkomt nier- en galstenen
Finse onderzoekers beweren dat het magnesiumgehalte in een halve liter bier het risico op nierstenen met 40 procent doet afnemen.

11. Bier helpt tegen slaapstoornissen.
Hop is een natuurlijk kalmeringsmiddel. 's Avonds een glas bier drinken blijkt een afdoend slaapmiddel te zijn.

12. Bier kan je beschermen tegen kanker
Bier bevat polyfenolen die de groei van tumoren in toom houden.


13. Bier zorgt voor een reine huid
Bepaalde vitaminen in bier regeneren de huid en zijn goed voor de opbouw van pigment. Je huid wordt gladder en meer flexibel.

14. Bier is goed tegen verkoudheden
Wie warmt bier drinkt, is minder snel verkouden. Warm gerstenat bevordert de bloedsomloop en de ademhaling, helpt tegen gewrichtspijn en versterkt je immuunsysteem. Tip: verwarm een fles water in een bain-marie en leng aan met vier lepels honing.







15. Bier beschermt zwangere vrouwen
Een gebrek aan folic-zuur (een vitamine van de B-groep) kan een oorzaak zijn van vroeggeboorte en misvormingen van de foetus. Een liter bier bevat meer dan onze dagelijkse behoefte. Alcoholvrij bier is bijgevolg een aanrader voor zwangere vrouwen.

16. Bier scherpt de eetlust aan
De bestanddelen van hop, het koolzuur en de alcohol in bier stimuleren de spijsverteringssappen en stimuleren de eetlust.


17. Bier voorkomt maagzweren
Anderhalve liter bier per week remt de aangroei van bacteriën (helicobacter pylori) die een ontsteking van de maagwand kunnen veroorzaken waardoor het risico op maagzweren afneemt.

18. Bier is een snelle dorstlesser
De bestanddelen van bier zorgen er voor dat je dorst sneller gelest wordt dan wanneer je een glas helder, fris water drinkt.

19. Bier helpt je afvallen
Studies tonen aan dat mensen die - weliswaar met mate - bier drinken, minder overgewicht vertonen dan niet-drinkers. Bier bevordert immers de stofwisseling. Een glas bier bevat bovendien minder kalorieën dan bijvoorbeeld eenzelfde hoeveelheid appelsap.

20. Bier zorgt voor mooier haar
Bier bevat mineralen en vitaminen die je haar verzorgen. Een 'bierspoeling' geeft je haar meer kracht en volume. En geen paniek: de biergeur is na enkele minuten vervlogen. (br.hln)









» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brigitte Bardot redt stier het leven


Brigitte Bardot redt stier het leven




Brigitte Bardot heeft een stier het leven gered. De 74-jarige Franse diva was getuige van de drijfjacht op een stier die uit een slachthuis in St-Etienne was ontsnapt en besloot haar reputatie van dierenrechtenactiviste hard te maken. Ze haalde haar portemonnee boven en kocht de stier voor de ronde som van 3.000 euro. "Mijn stichting is bereid het dier zijn welverdiende rust te gunnen", zegt 'BB'. 'Kilt', zoals ze de stier doopte, mag vanaf morgen van zijn pensioen genieten op een boerderij in Noord-Frankrijk. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe trend: penis verlengen met vaselinespuit


Nieuwe trend: penis verlengen met vaselinespuit





Artsen in Azië moeten steeds meer mannen behandelen van wie de penis ernstig beschadigd is. De reden: de patiënten hebben geprobeerd hun lid te vergroten door er vaseline of andere oliën in te injecteren. De meest voorkomende verwondingen zijn misvormde penissen, erectiestoornissen en gangreen. Dat meldt de BBC.

Pneumatische spuit
De trend zou intussen al overgewaaid zijn naar het Verenigd Koninkrijk en de States. Zo kreeg een Britse arts een man over de vloer die met behulp van een pneumatische oliespuit vaseline in zijn penis had geïnjecteerd.

Geen erectie
"De penis van de patiënt bleef maar uitzetten en bovendien kon hij geen erectie meer krijgen", aldus de behandelende arts Manit Arya. Om de man te helpen moest het dode weefsel vanonder de huid van zijn penis verwijderd worden. (br.hln)




» Reageer (0)
22-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donkerharigen even gevoelig voor huidkanker

Donkerharigen even gevoelig voor huidkanker





Van donkerharigen wordt algemeen gedacht dat ze makkelijker tegen de zon kunnen wegens hun genetische 'zonnefilter'. Dat blijkt een vals gevoel van veiligheid. Amerikaanse onderzoekers hebben een gen-variant gevonden dat het risico op huidkanker enkel bij donkerharigen weet te verdubbelen. Blondjes en roodharigen hebben daar geen last van.

Geen vlekjes
Zonnebaders die drager zijn van het gen en de zon verdragen zonder ooit te verbranden, lopen 10 keer meer risico. De mutatie in het gen, MC1R genoemd, zou merkelijk hoger liggen bij mensen met donkere ogen en bij hen die geen lichaamsvlekjes hebben.

"De resultaten zijn opmerkelijk", aldus onderzoekersleider dr. Peter Kanetsky van de University van Pennsylvania. "Van oudsher gaat de dermataloog ervan uit dat donkere types minder risico op melanomen lopen. Dat geldt zeker niet voor al deze types". (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Derde editie Brugs chocoladefestival nog interactiever


Derde editie Brugs chocoladefestival nog interactiever




In het belfort in Brugge vindt van 1 tot en met 4 mei de derde editie plaats van het internationale chocoladefestival Choco-Laté. Meer dan zeventig standhouders zullen er hun lekkernijen op basis van chocolade presenteren. De interactiviteit wordt tijdens deze editie verhoogd. De bezoekers zullen nog meer kunnen proeven en creatief werken met chocolade.

Brugge wil de chocoladestad bij uitstek worden in België. Sinds 2006 slaan de Gilde van Brugse Chocolatiers en het chocolademuseum Choco-Story de handen in elkaar. De eerste twee edities van Choco-Laté in 2006 en 2007 waren goed voor bijna 15.000 bezoekers. Ook voor deze editie wordt op massale binnen- en buitenlandse belangstelling gerekend.

Replica Belfort
Op het programma van het publieksevenement staan onder meer demonstraties, workshops en de creatie van kunstwerken uit chocolade. De Gilde van Brugse Chocolatiers zal op de stand van de Belgische chocoladeproducent Belcolade een 2,5 meter hoge replica maken van het Brugse belfort. Ook aan wellness wordt op de beurs aandacht geschonken. Chocolade pept het lichaam op, je kan het snuiven en masseren met chocolade heeft een heilzame werking. Voor de kinderen is er een dorp met spel en zoetigheid.

De organisatoren van Choco-Laté plannen in 2010 een uitstap naar Nederland. Een gelijkaardig initiatief zal dan plaatsvinden in het MECC in Maastricht. (belga/sps)


De beurs vindt plaats van 1 tot en met 4 mei in het Belfort op de Markt in Brugge. Kinderen vanaf 6 jaar betalen 6 euro. Volwassenen betalen 10 euro. Meer informatie op www.choco-late.be (br.De Morgen)




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!