Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




29-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papa van ijsbeer Knut valt in slaap tijdens vrijpartijtje


Papa van ijsbeer Knut valt in slaap tijdens vrijpartijtje


http://img151.imageshack.us/img151/7383/ijsbeer.jpg


NA een stevige vrijpartij pardoes in slaap vallen, het overkomt de besten. Maar TIJDENS... Daar moet je toch al een koele ijsbeer voor zijn. Zoals Lars (15), de papa van Knut, de beroemdste ijsbeer ter wereld. Hij slaagde er tijdens het vrijen met Katjuscha (23) niet in wakker te blijven.

Volgens het Duitse Bild lag het aan de warmte. Het was 25 graden tijdens het standje en dat is heet voor een hete ijsbeer. Lars kan het wel nog goedmaken met Katjuscha, want het paringsseizoen loopt tot juni. Go, Lars, go!




» Reageer (0)
28-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier op de tien vrouwen beleefden al een triootje


Vier op de tien vrouwen beleefden al een triootje




60 procent van de vrouwen wil vaker vrijen en meer variatie in haar seksleven. Ook blijken Vlamingen best avontuurlijk te zijn, vier op de tien vrouwen nam al deel aan een triootje, blijkt uit een enquête van weekblad Flair. Maar verschillende experts hebben wat vragen bij deze resultaten.

Frequentie
Uit de enquête blijkt dat driekwart van de Vlaamse vrouwen twee keer per week seks heeft. Maar verschillende Vlaamse seksuologen hebben opmerkingen bij de enquête en geloven niet alle resultaten. Seksuoloog Alexander Witpas: "Vrouwen willen wel zo vaak vrijen, maar ze doen dit niet altijd. Ik vind dat meer mensen seks moeten plannen om meer tevreden over hun seksleven te worden." Seksuologe Evi Ferrari vertelt aan Het Nieuwsblad: "Ik veronderstel dat vooral meisjes tussen de 15 en de 25 jaar deelnamen het onderzoek. Het is normaal dat zij zo vaak in bed duiken met hun partner. Ze hebben meer tijd en zijn vaak actiever."

Onrealistische verwachtingen
Ook het feit dat deze leeftijdsgroep meer variatie wil is volgens relatie-experte Rika Ponnet normaal. "Experimenteren is een normaal onderdeel van die levensfase." Dat veel vrouwen ook meer variatie in hun seksleven willen en nieuwe dingen proberen, heeft volgens Ponnet met de leeftijd te maken. Maar Witpas denkt dat ook oudere vrouwen meer variatie wensen. "Zij hebben vaak al lang een vaste relatie, dan wordt hun seksleven seks minder speciaal en wild. Ook de vele romantische films scheppen onrealistische verwachtingen bij hen."

Triootje
Het feit dat 40 procent van de vrouwen beweert al te hebben deelgenomen aan een triootje geloven de experts niet. "Het is voor velen een fantasie, maar niet iedereen voert dit in de praktijk uit", besluiten ze.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het huwelijk van Yasmine en Marianne uit 'De Mol' is voorbij



Het huwelijk van Yasmine en Marianne uit 'De Mol' is voorbij


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/yasmine-en-marianne.jpg?t=1240923740



Het huwelijk tussen tv-presentatrice Yasmine en Marianne Dupon, winnares van 'De Mol' is voorbij. De twee waren acht jaar een koppel en zes jaar getrouwd.

De jachtigheid van het leven , te weinig tijd voor elkaar,  hebben het paar uiteen gedreven en er lijkt geen weg meer terug

Yasmine en Marianne hebben samen een kind van twee jaar, Ella Louise. Het was Marianne die het kind in 2007 het leven schonk.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Windstoot van 112 per uur sleurt chihuahua mee


Windstoot van 112 per uur sleurt chihuahua mee


(archieffoto)


Tinker Bell is opnieuw terecht. De chihuahua kwam helemaal van de grond en werd meegezogen in een ferme windstoot van 112 kilometer per uur. Het baasje zag haar geliefde viervoeter letterlijk wegvliegen. Het beestje overleefde het avontuur en verkeert opnieuw in het gezelschap van Dorothy Utley.

Windstoot overleefd
De Amerikaanse was er het hart van in en vroeg raad aan een veearts. Hij deed haar gewoon de suggestie om eens te zoeken in het bos dichtbij de plek waar Tinker Bell opgeschept werd. Samen met haar man Lavern trok Dorothy naar het bos en daar zagen ze Tinker Bell terug. Het hondje zag er een beetje vies uit en was uitgehonderd maar groot was de vreugde van het paar toen ze zagen dat hun chihuahua nog leefde!

Hondje dolblij
De Utleys uit Rochester in de staat Michigan stonden samen met hun hondje op een vlooienmarkt in Waterford Township toen het beestje meegesleurd werd. Volgens Dorothy was Tinker Bell uiteraard dolblij toen ze haar baasje terug zag, schrijft de krant The Detroit News.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yvonne Verbeeck "verward en heel zwak


Yvonne Verbeeck "verward en heel zwak


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/yvonne-verbeeck.jpg?t=1240923167

Actrice Yvonne Verbeeck (95) heeft een operatie aan de galblaas achter de rug. "Ze is nog altijd verward en slaapt heel veel", zegt vriendin Jacky Lafon in Dag Allemaal.

Bij Verbeeck werden zeven steenjtes uit de galblaas verwijderd. "Ze herstelt maar moeizaam van de zware narcose", zegt Lafon in het weekblad. "Ze is intussen alweer thuis, maar ze is nog altijd een beetje verward. Het gaat de goede kant uit, maar Yvonne is zwak en slaapt heel veel.

"Ik ben zó bang geweest, ik had echt schrik dat ik haar kwijt was." (br.gazet van Antwerpen)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yogalessen met honden succes in Amerika


Yogalessen met honden succes in Amerika


(archieffoto)


Een Amerikaanse heeft een gat in de markt ontdekt: yogalessen met honden. De baasjes varen er ook wel bij. Het verschaft hen dubbel zoveel genot.

"In het nu leven"
Renee Branter zegt dat de yogalessen voor honden een waanzinnig succes zijn en ze heeft de cursus een passende naam gegeven: 'doga'-lessen. Er is al een heuse wachtlijst. Blijkbaar willen heel wat baasjes in het gezelschap van hun viervoeter stoom afblazen, schrijft de Milwaukee Journal Sentinel. "Ik wilde het gewoon eens proberen. Eens testen of de formule succes zou hebben in Madison maar het loopt echt als een trein", aldus Shanesy. Per les kunnen acht baasjes met hun hond deelnemen. "Ook voor de honden is het heilzaam want ze voelen het perfect aan als hun baasjes gestresseerd zijn. Bovendien leven honden in het nu, iets wat mensen die aan yoga doen, ook nastreven." Jody Ekern is een van de cursisten en geniet met volle teugen. "Ook mijn hond wordt er beter van. Ze is nu veel rustiger. Het is echt ongelooflijk", besluit ze.




» Reageer (0)
27-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoonheidsideaal is terug dikker


Schoonheidsideaal is terug dikker


http://img294.imageshack.us/img294/1092/katemoss.jpg
De rondere vormen van Kate Moss zijn een veelbesproken onderwerp.
 


Kate Moss verscheen de laatste maand dikwijls in de tabloids met haar toenoemend buikje. Het supermodel schaamt zich hier blijkbaar niet voor aangezien ze vaak dingen aantrekt die haar rondere vormen net benadrukken. Trendwatchers zeggen dat de Britse hiermee een nieuwe trend startte. Na minstens tien jaar van de ene dieethype na de andere en graatmagere modellen lijkt het alsof vrouwen weer wat dikker mogen zijn.

Modewereld
Dik is terug in volgens de Britse stylist Giles Hattersley. Natuurlijk is deze term nogal relatief bij modellen. Maar Kate Moss zei wel onlangs: "Het is een mirakel, ik heb plots borsten." Het supermodel schaamt zich duidelijk niet voor haar plots rondere vormen. Het lijkt wel alsof het model met een ietwat normaal figuur als Claudia Schiffer, Naomie Cambel en Linda Evangelista terug is. Zij waren natuurlijk allesbehalve dik te noemen, maar ze hadden wel bredere heupen en een altletischer lichaam dan de piepjonge, graatmagere tienermeisjes die je de laatste jaren op de catwalk zag. Zo verscheen op het nieuwste Britse modemagazine Love, van dezelfde uitgeverij als Vogue, een naakt XL-model op de cover.




Naakt XL-model op cover van modemagazine Love.
Naakt XL-model op cover van modemagazine Love.


Junkfood
Ook letten mensen blijkbaar steeds minder op hun eten. In Groot-Brittannië zag McDonalds zijn verkoopcijfers het laatste ontzettend stijgen en mensen kopen er in de supermarkt steeds meer calorierijke dessertjes. De Britse stylist Giles Hattersley zegt dat het normaal is dat tijdens de crisis de modellen en de ganse bevolking dikker wordt. Want kant-en-klare maaltijden en junkfood zijn nu eenmaal makkelijk en goedkoop. Daarnaast biedt dit eten ook troost tijdens de moeilijke tijden. Mensen verwennen zich tijdens een crisis eerder met kleine dingen als een stuk chocolade dan met een dure reis.

Dikkere playmates
Of is er nog meer aan de hand, tast de crisis echt onze hersenen aan? Vijf jaar geleden wilden twee Amerikaanse onderzoekers zien of de economische situatie invloed heeft op de voorkeur voor de maten van de Playmates in Playboy. Daaruit bleek dat tijdens een crisis de modellen op de cover ouder, dikker en groter waren. Ze hadden ook een bredere taille, grotere borsten en kleinere ogen. Mannen verkiezen tijdens moelijke tijden blijkbaar wat vollere vrouwen. Ook toonde onderzoek van de Amerikaanse Leif Nelson aan dat mannen met een financieel onzekere status zich meer aangetrokken voelen tot zwaardere vrouwen dan mannen met een goed gevulde bankrekening. De reden hiervoor is dat iemand 'arm' een vrouw wil die voor zichzelf kan zorgen en niet afhankelijk is van hem. Een dikke vrouw straalt blijkbaar veel zelfzekerheid en zelfstandigheid uit.



Mannen verkiezen tijdens de crisis zwaardere vrouwen omdat ze minder afhankelijk lijken.




Buik niet intrekken
Het lijkt alsof de zorgen van vrouwen over het aantal calorieën van een maaltijd plaats maken voor meer cruciale vragen als "Hoe komen we deze maand door?". En pannenlatten zijn blijkbaar niet meer interessant voor mannen. Volgens Giles Hattersley geven magere mensen de indruk te veel met zichzelf bezig te zijn, niet met belangrijke dingen. Dikke vrouwen zien er volgens hem elke dag goed uit, omdat ze iets zorgeloos uitstralen, een verademing voor velen tijdens de crisis. Daarom wil hij vrouwen bevrijden door hen aan te raden hun buik niet langer in te trekken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tienjarige Hollie zware concurrentie voor Susan Boyle


Tienjarige Hollie zware concurrentie voor Susan Boyle

Om het filmpje te bekijken druk op de foto...de moeite om te zien..






Tijdens de voorrondes van Britain’s Got Talent werd de jury nogmaals stevig verrast: de 10-jarige Hollie Steel uit Accrington deed een auditie om u tegen te zeggen.

Het meisje komt op als ballerina en lijkt een eenvoudig dansje te zullen doen. Maar als ze er ook nog bij begint te zingen, staan jury én publiek versteld van haar schitterende stem.

Hollie zou in eerste instantie helemaal geen auditie doen, maar omdat haar oudere broer (15) ging, mocht Hollie ook van haar ouders.

Vorige week was het nog de 'zingende huisvrouw' Susan Boyle, die vriend en vijand verraste met een opmerkelijke auditie voor de Britse talentenjacht (br.Het Nieuwsblad )




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Britse huisdieren slachtoffer van recessie


Ook Britse huisdieren slachtoffer van recessie





Het aantal achtergelaten huisdieren in Groot-Brittannië is enorm gestegen in vergelijking met vorig jaar. De vermoedelijke oorzaak zou de recessie zijn.

"Het is crisis voor de dieren", verklaarde Tim Wass, directeur van de Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA). Hij maakte ook de cijfers van het voorbije jaar bekend. 11.586 huisdieren werden in 2008 in de steek gelaten, een sprong van 57 procent in vergelijking met 2007. Tijdens de eerste twee maanden van dit jaar werden 1.432 dieren op straat gezet.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aquarellen Hitler brengen 32.000 euro op


Aquarellen Hitler brengen 32.000 euro op




Twee aquarellen van Adolf Hitler hebben vandaag op een veiling in Duitsland 32.000 euro opgeleverd. Wie de nieuwe eigenaar is, wil het veilinghuis Weidler in Nuremberg niet bekendmaken.

De kunstwerkjes werden in 1914 door de nazileider gesigneerd en zijn waarschijnlijk ook in dat jaar gemaakt. De schilderijen, die na de Tweede Wereldoorlog in Rusland belandden en die zaterdag werden geveild voor een Poolse eigenaar, moesten elk minstens 3500 euro opleveren. De schilderstijl is volgens Weidler niet goed. Toch werden de stillevens binnen een paar minuten verkocht.

Hitler probeerde als jongeman te leven van het artiestenbestaan. Hij zou honderden werken hebben geschilderd. Een aantal daarvan zijn de afgelopen jaren verkocht.

Op een veiling in Engeland werden donderdag nog dertien aquarellen en schetsen van Hitler geveild. Ze brachten ruim 97.000 pond (ruim 109.000 euro) op






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halsbrekende toeren op de fiets


Halsbrekende toeren op de fiets

Om het filmpje te bekijken druk op de foto




Foto ter illustratie



Een 23-jarige fietser is momenteel een grote hit op Youtube. Danny MacAskill plaatste een filmpje met enkele halsbrekende stunts op de videosite. Geen paal, muur of boom is veilig voor MacAskill en zijn fiets. Vreemd genoeg liep hij nog nooit een ernstige blessure op. Zeker geen stunts om thuis te proberen...





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Hoger zeeniveau dreigt Franse kust te verwoesten


Hoger zeeniveau dreigt Franse kust te verwoesten





De Franse kustlijn in het zuidwesten van het land is zonder twijfel een van de mooiste van Europa. Gigantische lagunes, delta's, rotsachtige oevers, prachtige stranden en enorme duinen strekken zich uit van de grens met het noorden van Spanje tot aan de rivier de Gironde. Het stijgende zeeniveau dreigt die pracht echter te verwoesten.

Krachtige golven
Erosie is de belangrijkste bedreiging voor de Atlantische kust. "Er ligt te weinig zand op de stranden. Dat is het gevolg van een periode van opwarming", zegt geoloog Cyril Mallet. Door de hogere temperaturen worden de kusten immers getroffen door meer hevige stormen en felle regenval. De golf van Biskaje wordt door haar ligging sowieso al niet gespaard door de oceaan. Krachtige golven sleuren elk jaar 500.000 kubieke meter zand - dat zijn 200 Olympische zwembaden - mee naar het zuiden. Kliffen zakken weg in de zee, stranden verdwijnen en duinen die bossen en dorpen beschermen, zijn in gevaar.

Werk zonder einde
Slechts tien procent van de kust is bewoond, maar de populatie neemt wel toe. Bovendien is de streek vooral in de zomer populair bij toeristen. De stranden leveren de toeristische sector jaarlijks 1,4 miljard euro op. Als ze zouden verdwijnen, betekent dit een ramp voor de inwoners die van toerisme leven. Er bestaan wel plannen om de stranden tegen erosie te beschermen, maar meestal moet er dan zand aangevoerd worden. Het aanvoeren van zand is echter een complex en duur werk zonder einde.

Heel wat stranden zijn de voorbije jaren een stuk kleiner geworden. Het lijkt nu al duidelijk dat de mens deze strijd tegen de natuur nooit kan winnen. Terugtrekken zal misschien de enige oplossing zijn.(br.hln)




» Reageer (0)
26-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maakt Facebook onze maatschappij kapot ?


Maakt Facebook  onze maatschappij kapot ?





Steeds meer mensen worden afhankelijk van Facebook en Twitter, maar volgens een Britse neurologe veranderen deze sociale netwerksites de manier waarop onze hersenen werken, zeker bij kinderen heeft dit een grote invloed. Dit zou uiteindelijk de menselijke relaties en de gehele maatschappij bedreigen.

Net als bij sigaretten
De Britse neurologe Susan Greenfield zegt dat onze omgeving de laatste jaren drastisch veranderd is door de komst van het internet. "Facebook heeft een ontzettend grote invloed op onze hersenen. De meeste mensen spenderen meer dan twee uur per dag voor een computer, dat maakt ons heel anders dan vorige generaties. Omdat hun hersenen nog steeds groeien, houdt het internet veel gevaren in voor kinderen. Ze zijn gemiddeld 13,8 uur per week online, dat blijkt uit een recente Britse studie. Ik weet dat mijn uitlatingen niet enthousiast onthaald zullen worden, net als toen voor de eerste keer bekend raakte dat sigaretten kanker veroorzaakten. Maar ik wil dat er voorzorgsmaatregelen genomen worden. "

Minder stresserend
Greenfield: "Facebook is nog maar 5 jaar oud. Maar het veranderde onze cultuur al enorm. De helft van de jongeren heeft een profiel op een sociale netwerksite. Deze zijn zo populair omdat de virtuele wereld aantrekkelijker is voor hen dan de echte. Je Facebookprofiel is een manier om jezelf te definiëren, het geeft hen het gevoel belangrijk en aanvaard te zijn. Netwerksites geven het gevoel erbij te horen. Ook is het minder stresserend dan echte conversaties te voeren, omdat je meer tijd krijgt om na te denken over antwoorden, bijvoorbeeld. Je moet ook over bepaalde kleine sociale vaardigheden, als lichaamstaal, niet beschikken. Internet zorgt ervoor dat mensen niet meer kunnen communiceren en relaties opbouwen, het verandert ook de manier waarop conversaties gebeuren. Verder vermindert internet empathie. Door sociale netwerksites weten we niet goed hoe de andere zich echt voelt, doordat we lichaamstaal niet kunnen ontcijferen. Wat ervoor kan zorgen dat mensen bijna autistisch worden. Daarom is het niet verwonderlijk dat mensen met autismestoornis zich goed voelen in de cyberwereld."







Consequenties
"Daarnaast werkt de snelheid van internet volgens mij ook ADHD in de hand. Alles gaat zo snel, dat jongeren ongeduldig worden als het een keertje traag gaat. Tijdens de laatste 10 jaar is bijvoorbeeld het aantal patiënten dat medicatie voor ADHD neemt verdrievoudigd. Verder zorgt internet ervoor dat jongeren niet meer gaan nadenken over de consequenties van hun daden. In een computerspelletje bijvoorbeeld is alles wat je doet omkeerbaar, in het echte leven echter, gaat een fout altijd gepaard met een zware les die kinderen moeten leren. Waardoor ze in de toekomst wel twee zullen nadenken over hun daden", gaat de neurologe verder.

Klok niet terugdraaien
"We merken het negatieve effect van internet op onze hersenen al door de vele gewelddadige filmpjes die op YouTube gepost worden. Daarom wil ik dat er stappen ondernomen worden om dit te stoppen. We kunnen de klok natuurlijk niet terugdraaien. Maar de dreiging neem toe doordat technologie aantrekkelijker en krachtiger wordt. We moeten niet alleen beseffen dat internet invloed heeft op onszelf en onze kinderen, maar ook dat het bredere gevolgen heeft voor onze toekomstige maatschappij", besluit Greenfield. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo haal je het meeste uit je citrusvruchten


Zo haal je het meeste uit je citrusvruchten


http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/04/21/449949/zo-haal-je-het-meeste-uit-je-citrusvruchten_7_235x280.jpg



Bij het begin van het zomerweer is er niets fijner dan een verfrissende cocktail of een schijfje citroen in je water. Toch lijkt het vaak een enorme verspilling om een hele citroen aan te snijden voor één klein schijfje. Wij geven enkele tips om het maximum uit je citrusvruchten te halen.

Citrusvruchten zijn vaak grondig behandeld met allerlei chemische middeltjes. Wil je de schil graag gebruiken in een bereiding? Leg de citroen dan in lauwwarm water schrob hem lichtjes en spoel hem af met koud water.

Ben je op zoek naar een citroen met veel sap? Laat je dan vooral niet misleiden door de grootte van de citroen. Vaak hebben de grootste exemplaren namelijk een erg dikke schil en weinig sap. De kleinere exemplaren hebben meestal een dunnere schil en bevatten meer sap.

Wil je een beetje citroensap in je drankje? Dan kan je met een tandenstoker een gaatje prikken in de citroen en de nodige citroendruppeltjes uit de vrucht persen. Spoel de citroen daarna af met wat water en leg hem in de koelkast. Ben je een voorstander van echte schijfjes citroen ? (br.she)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kondigt Nederlandse koningin maandag aftreden aan ?


Kondigt Nederlandse koningin maandag aftreden aan ?


http://img16.imageshack.us/img16/8785/beatrix.jpg
Heeft Beatrix eindelijk beslist wanneer ze stopt?

 

Maandag zou de Nederlandse koningin Beatrix haar aftreden bekend maken. Hoewel Nederland al jaren speculeert of en wanneer de koningin de troon aan haar zoon Willem-Alexander zou overlaten, lijken de geruchten nu hardnekkiger dan ooit. Dat schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf.



http://img8.imageshack.us/img8/562/koninginbeatrix.jpg



Verjaardag en zendtijd

Maandag is een speciale dag voor het Nederlands koningshuis: kroonprins Willem-Alexander is jarig én de Rijksvoorlichtingendienst heeft zendtijd opgekocht bij de Nederlandse zender NOS. Tijdens die zendtijd zou het aftreden van de koningin, luttele dagen voor Koninginnedag, aangekondigd worden. De aankoop wordt bevestigd door hoogleraar Henri Beunders.

Ook zouden er filmpjes van Beatrix gedateerd zijn op 30 april 2009, de verjaardag van koningin, en de dag waarop heel Nederland oranje kleurt om de koningin te vieren op Koninginnedag.



Is het de beurt aan Willem-Alexander om het land te leiden?
Is het de beurt aan Willem-Alexander om het land te leiden?



Humo
Zelfs Humo maakte eerder dit jaar al gewag van een aftreden op 27 april. Humo citeerde daarbij "bronnen zeer dicht bij kroonprins Willem-Alexander en zijn vrouw Máxima". Na het weekend zal duidelijk worden wat waar is van de geruchten.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wat verandert op 1 mei 2009 ?


Wat verandert op 1 mei 2009 ?


http://img4.imageshack.us/img4/3347/mobieltelefoneren3.jpg


Het begin van een nieuwe maand betekent doorgaans ook enkele wijzigingen voor ons dagelijks leven. In april is dat niet anders. Een overzicht.
Mobiel telefoneren

Proximus verhoogt zijn tarieven. Een abonnement kost 3,95% meer. Voor een sms wordt 1 cent extra gerekend. Voor de speciale formules van Proximus wijzigt niets.
Tandzorgen

De tandverzorging bij jongeren tot 18 jaar wordt gratis. Wie naar de tandarts gaat voor zaken die gedekt worden door de verplichte ziekteverzekering moet geen remgeld meer betalen. Een uitzondering is wel de orthodontie, het rechtzetten van scheefgegroeide tanden.

Het jaarlijkse mondonderzoek wordt terugbetaald tot 60 in plaats van tot 57 jaar.

Wie jonger is dan 18 of ouder dan 60 krijgt een terugbetaling voor de wondhechtingen na tand- of wortelextractie.

Jongeren onder de 18 jaar krijgen een vergoeding voor de plaatsing van een confectiekroon op de melkmolaar of op de eerste blijvende maaltand.

Personen tussen 18 en 40 kunnen éénmaal per drie jaar een tussenkomst krijgen voor de verwijdering van tandsteen onder het tandvlees.
Kinderbijslag

Zowat 3.900 jongeren tussen 16 en 21 jaar ontvangen voortaan een verhoogde kinderbijslag. Het gaat om kinderen van zelfstandigen met een handicap. Momenteel genieten alleen de kinderen met een handicap die na 1 januari 1993 geboren zijn van de nieuwe evaluatieschaal die ingesteld werd in 2003. Vanaf 1 mei 2009 zullen alle kinderen met een handicap kunnen genieten van het nieuwe systeem.

Het maximumbedrag van de kinderbijslag zal eveneens naar boven toe worden herzien en zal tot 487,60 euro kunnen bedragen voor de zwaarste handicaps.
Grenzen open


  http://img4.imageshack.us/img4/8655/polen1.jpg


België zet de grenzen open voor werknemers uit Polen, Tsjechië, Hongarije, Slowakije, Slovenië, Estland, Letland en Litouwen. Dat zijn de acht Oost-Europese landen die vijf jaar geleden toetraden tot de Europese Unie. Ze hebben niet langer een vergunning nodig.(br Het Belang van Limburg)




» Reageer (0)
25-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruggen vervangen bootjes aan grotten van Han


Bruggen vervangen bootjes aan grotten van Han





Aan de uitgang van de grotten van Han zijn twee nieuwe voetgangersbruggen ingewijd. Ze vervangen de bootjes die de bezoekers gedurende bijna honderd jaar vervoerden.

De verandering kwam er door de Europese wetgeving. De bootjes beantwoorden niet meer aan de veiligheidsnormen.



  http://www.beneluxtoerisme.com/images/GrotteHan.jpg


Met de loopbruggen, die respectievelijk 28 meter en 70 meter lang zijn, kunnen de grotten het hele jaar open blijven en verloopt het komen en gaan van bezoekers vlotter.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De waarheid over fruitsap: gezond of niet?


De waarheid over fruitsap: gezond of niet?



 


Een koel glas vruchtensap is niet alleen lekker zoet, het is ook nog goed voor je. Sommige diëtisten spreken dit echter tegen: gezonde vruchtensappen zitten wel boordevol vitamines, maar de slechtste kun je vergelijken met vloeibaar suiker. We scheiden de weldoeners voor jullie van de vloeibare calorieënbommen.

Gezond of niet?
Vaak staat op de verpakking van fruitsappen dat er geen toegevoegde suikers in zitten, daarom denken mensen dat ze gezond zijn. Ze bevatten uiteraard wel wat vitamines, maar ook vaak heel wat natuurlijke suikers en calorieën. Een glas puur appelsap kan evenveel suiker bevatten als een snoepreep. Daarom raden experts aan je te beperken tot slechts een glas per dag.



Veenbessensap
Veenbessensap



Multivruchten
Sap van meerdere vruchten bevat vaak weinig echte fruitsoorten. De voornaamste ingrediënten zijn meestal veel suiker en water. Qua voedingswaarde zijn ze bijna gelijkwaardig aan frisdranken.

Goede keuzes
Granaatappelsap bevat veel suiker en calorieën, maar de grote dosis antioxidanten maken dit meer dan goed. Deze stoffen zijn goed voor je hersenen en beschermen tegen prostaatkanker. Veenbessensap zit vol vitamine C, wat goed is voor je immuunsysteem. Daarnaast beperkt deze drank het risico op blaasontstekingen. Ook bosbessensap is goed voor je want het beschermt tegen dementie en alzheimer.



http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5a/Oranges_and_orange_juice.jpg/180px-Oranges_and_orange_juice.jpg



Sinaasappelsap
Net als wijn is rode druivensap goed voor je hart. Dat komt doordat het gemaakt is van de gehele vrucht, dus ook de schil en pitten. Wanneer je verse druiven eet, mis je de gezonde voordelen van de pitten. Naast een uitstekend middeltje tegen constipatie, zit pruimensap vol antioxidanten, ijzer en kalium. Sinaasappelsap bevat veel vitamine C, daarnaast is dit vaak verrijkt met calcium en vitamine D. Zonder toegevoegde suikers bevat het sap minder calorieën dan de meeste bessensappen.

Kinderen
De meeste kinderen zijn gek op fruitsap. Maar experts raden aan dat kinderen jonger dan zes niet meer drinken dan tussen de 0,12 tot 0,18 liter per dag, jongeren tussen 7 en 18 jaar mogen tussen de 0,24 en de 0,35 liter consumeren. Vragen ze om meer dan één glas per dag, kun je hun drankje aanlengen met water.
    


 http://img13.imageshack.us/img13/4770/schaaltjefruit.jpg



Vers fruit

Het is volgens diëtisten nog altijd beter om stuk vers fruit te eten dan een glas fruitsap te drinken. Want bij vruchten krijg je vezels en andere gezonde ingrediënten binnen. In tegenstelling tot sap onderdrukken vers fruit je hongergevoel.



Groentesap
Groentesap



Groentesap
De meeste groentesappen bevatten heel wat minder suiker en calorieën dan vruchtensappen. Verder is het een makkelijke manier om aan je dagelijkse portie groenten te komen. Ook bevat bijvoorbeeld tomatensap lycopeen, een stof die beschermt tegen prostaatkanker, bietensap verlaagt dan weer de bloeddruk. Dikke groentesappen bevatten veel vezels en onderdrukken zo je honger. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse hazewindhond uit 1657


Rijksmuseum Amsterdam koopt 'Antwerpse' hazewindhond uit 1657




Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft een bijzondere hazewindhond van de Antwerpse beeldhouwer Artus Quellinus (1609-1668) verworven. Het gaat om een levensgroot eikenhouten beeld van een liggende hazewindhond uit 1657, aldus het museum.

De viervoeter heeft waarschijnlijk echt geleefd en behoorde toe aan de rijke Antwerpse familie Roose. Op de halsband staat het wapenschild van de familie. Het dier kijkt omhoog, alsof zijn baas hem toespreekt. "Het is een zeer zeldzaam voorbeeld van een gebeeldhouwd dierportret op ware grootte", aldus het Rijksmuseum.

Half miljoen
Voor de aanwinst werd tussen de 400.000 en 500.000 euro betaald.
Het Rijksmuseum beheert de grootste collectie werken van Quellinus ter wereld. De Antwerpenaar is vooral bekend van de beelden in en op het Amsterdamse stadhuis, het huidige Paleis op de Dam. Quellinus heeft ook andere dieren in hout gesneden, maar dan uitsluitend als onderdeel van kerkmeubilair.

Naast de hond heeft het museum nog vier sculpturen gekocht die de internationale collectie beeldhouwkunst moeten verrijken. De aanwinsten zijn tot en met 15 juni in het Rijksmuseum te zien.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Temsamani brengt erotische verhalen uit Wetstraat


Temsamani brengt erotische verhalen uit Wetstraat





Anissa Temsamani (sp.a) brengt in september een verhalenbundel uit over de Wetstraat waarin het niet om politiek maar om erotiek draait. "Voor mijn verhalen ga ik putten uit mijn eigen ervaringen en herinneringen. Het zal gaan over wat ik in de toppolitiek gezien, gehoord en gevoeld heb, maar ik zal niet altijd zelf de hoofdrol spelen. Het worden semifictieve verhalen, half realiteit, half verbeelding (...) Op elke werkvloer hangt er erotiek, en dus ook in de Wetstraat, een heel macho milieu".(br.hln)




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!