Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




09-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kitten overleeft wasbeurt op 30 graden


Kitten overleeft wasbeurt op 30 graden


http://img31.imageshack.us/img31/2374/kittencvr.jpg



In Schotland heeft een kitten van zeven weken oud een wasbeurt op 30 graden overleefd. Het poesje moet ongezien in de wasmachine gekropen zijn.

De eigenaar, een man uit Stonehaven, ontdekte het diertje pas op het einde van de wasbeurt, toen de kat al bewusteloos was. Een dierenarts diende de kitten onmiddellijk zuurstof toe. Volgens de eerste vaststellingen zal het dier niets aan haar avontuur overhouden, weet De Telegraaf.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vervelende straatmuzikanten


Gentenaars starten petitie tegen vervelende straatmuzikanten





Horeca-lui en winkeliers uit Gent zijn een petitie gestart om een stel opdringerige straatmuzikanten te verbannen. Reden is het beperkt repertoire van de 'musici'. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. "Ze staan continu op dezelfde plaatsen 'Una Paloma Blanca' en nog hoop en al drie andere liedjes te spelen", klinkt het. "Ze zijn opdringerig en schooien na élk nummer om geld." De Gentse politie voert extra controles uit.

De voorbije maanden gaat het in Gent van kwaad naar erger. "Het regent klachten", bevestigt de Gentse horecacoach Bart Ingelbrecht in de krant. "Er zijn niet meer straatmuzikanten op pad dan vroeger, maar ze gaan wel op een andere manier te werk. Ze zijn opdringerig en duwen na elk liedje meteen een bekertje onder je neus. Dat stoort de mensen, en horeca-uitbaters klagen dat de straatmuzikanten hun klanten wegjagen. Bovendien spelen ze telkens weer dezelfde paar liedjes. Ook dat irriteert de mensen."

"Om gek van te worden"
Ondertussen is er dus een petitie gestart. Initiatiefnemer is Tibor Frankel, geen handelaar, maar een gewone Gentenaar. "Het is gewoon niet houdbaar", zegt hij. "Van 10 uur 's ochtends tot 18 uur 's avonds staan hier straatmuzikanten in mijn straat. Ze hebben hier zogezegd een toegewezen plaats van de stad. Maar hun lawaai weergalmt ongelooflijk. Bij mij thuis is het zelfs met de ramen dicht om gek van te worden."

Ook bij de stad erkennen ze het probleem. "Ik heb met de korpschef van de politie afgesproken dat er controles zullen worden uitgevoerd", zegt burgemeester Termont. "Dat is de voorbije week al drie keer gebeurd, en met succes."





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgelet: nieuwe goedkoopste benzine aan Franse pomp


Opgelet: nieuwe goedkoopste benzine aan Franse pomp kan uw auto om zeep helpen






Even opletten wat u in uw tank gooit tijdens de komende grote vakantie-uittocht. Bij steeds meer pompstations in Frankrijk vervangt E10 de Euro loodvrij 95. Maar bij wat oudere wagens kan die brandstof schade opleveren aan leidingen en pakkingen.

Mengsel
De naam E10 staat voor ethanol 10 procent. Uit milieuoverwegingen heeft de Franse overheid besloten gewone benzine te mengen met de biobrandstof ethanol. In de meeste Europese landen is gekozen voor een mengsel van 5,75 procent ethanol en benzine om oudere auto's te beschermen. E10 kan behalve leidingen en pakkingen, ook de motor zelf beschadigen.

Mondeo, Audi A4, ...
We ontdekten dat bijvoorbeeld bepaalde modellen Ford Mondeo die tot 2006 van de band liepen, niet met E10 overweg kunnen. Hetzelfde geldt voor alle Alfa Romeo's op negen specifieke modellen na. Erg recente Audi A4's zijn er ook bij. De meeste Franse auto's van na 2000 lijken ok, hoewel: wat oudere Renault Meganes, Espaces met een turbo, Avantimes en Velsatis (om er maar een paar te noemen) zijn niet in orde.

Website
De Franse overheid heeft een website geopend waar automobilisten kunnen nagaan of hun auto geschikt is voor E10: www.carburant.e10.fr. Bepaalde merken, zoals Mini Cooper ontbreken echter in de lijst.

Duurdere Euro 98
Een alternatief, weze het wat duurder, hebben automobilisten in Frankrijk nog wel: ze kunnen Euro 98 in hun tank gooien.





» Reageer (0)
08-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genieten van chocolade zonder calorieën


Genieten van chocolade zonder calorieën






Le Whif beweert de oplossing te zijn voor vrouwen op dieet die snakken naar zoete lekkernijen. Het is een staafje waaraan je net zoals bij een sigaret moet trekken. Zo krijg je een chocoladesmaak in de mond zonder dat je calorieën opneemt.








Hongergevoel stillen
De fabrikant ontwikkelde vier verschillende smaken, je hebt gewone chocoladesmaak en chocolade met een vleugje munt, framboos of mango. De uitvinder van het product is David Edwards, een professor aan de universiteit Harvard. Volgens hem is het de perfecte manier om je hongergevoel te stillen of om toch van chocolade te genieten bij je koffie als je op dieet bent."Whiffing, het inhaleren van de chocolade, past perfect in deze moderne maatschappij. De laatste jaren eten we vaker kleinere porties, waardoor het steeds meer op ademen begint te lijken. Dat was het uitgangspunt voor deze uitvinding die gastronomie en wetenschap combineert", aldus de professor.









Voor- en tegenstanders

De reacties op Le Whif zijn uiteenlopend. Sommigen vinden het de ideale manier om toch van zoete snacks tijdens het diëten te kunnen genieten, anderen zeggen dat het nooit de sensatie van echte chocolade kan evenaren. Wil je het zelf proberen dan kun je Le Whif hier bestellen, je betaalt 9,95 euro voor 6 exemplaren.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op acht vrouwen werd verkracht


Eén op acht vrouwen werd verkracht





Eén op acht Nederlandse vrouwen in steden is ooit verkracht. Drie op de honderd mannen overkwam hetzelfde lot. Wat seksueel geweld betreft, zijn de cijfers nog choquerender. Eén op drie vrouwen, en vijf procent van de mannen tussen 15 en 70 jaar, zegt al seksueel geweld te hebben meegemaakt. Twintig procent van de vrouwen maakte dit al mee voor haar 16de verjaardag. Afhankelijk van de gebruikte definitie is seksueel geweld kwetsende toenaderingen, ongewenste aanrakingen of verkrachting.

Dat blijkt uit het rapport Seksuele Gezondheid in Nederland 2009, zo meldt de Nederlandse krant De Telegraaf. Een staal van 6.000 stadsbewoners, representatief verdeeld voor leeftijd, geslacht en opleiding, werd ondervraagd.

Mannen zijn bijna altijd (98 procent) de daders van geweld tegen vrouwen. Bij de mannen was 40 procent van de geweldplegers een vrouw. In bijna alle gevallen zijn de geweldplegers bekenden van de slachtoffers: vrienden, familie of buren. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benen van Britse blijven groeien


Benen van Britse blijven groeien






Ze lijkt een doodgewone single van 34. Mandy Sellars gaat graag op stap met haar vriendinnen, is altijd in voor een babbel en pikt af en toe een filmpje mee. Lijkt, want de jonge vrouw is eigenlijk een fenomeen. Haar benen blijven maar groeien. "Toen ik pas geboren was, wisten de dokters meteen dat er iets aan de hand was", vertelt de vrouw uit Manchester. De toekomst baart haar zorgen, want de dokters lieten al eens het woord amputatie vallen.









Diagnose klopt niet
"Mijn ouders mochten me niet lang zien. Ze namen me meteen weg van bij mijn moeder. De dokters waren bezorgd." Mandy kwam op de wereld met extreem lange benen en grote voeten. Een diagnose kon niet onmiddellijk gesteld worden. Mandy was pas twee toen de dokters wisten wat er aan de hand was: lymphedema, een aandoening die zwellingen in armen en benen veroorzaakt. "Maar hun diagnose klopte niet", aldus Sellars. "Ik heb gewoon iets anders."










Olifantman
Vandaag meer dan dertig jaar later weten dokters nog altijd niet precies waaraan de vrouw lijdt. Vaak krijgt ze te horen dat het om het proteus syndrome gaat, een aandoening waaraan ook de 'Olifantman', Joseph Merrick, leed. De oorzaak van de ziekte blijft nog onbekend. Feit is wel dat bepaalde lichaamsdelen sterk gaan groeien. "Ik heb nu leren leven met het label van proteus syndrome maar ik weet echt niet of ik eraan lijd."










Droomjob onmogelijk
Haar kindertijd was geen grapje, maar ze beet van zich af en maakte er het beste van. "Ik deed mijn best om een gewoon meisje te zien. Mijn aandoening hield me niet tegen. Ik kon voetballen met vriendjes en rond het huis lopen. Ik had dus een vrij normale jeugd." Ze werd later een prima studente. Ze studeerde grafisch design, sociologie, psychologie en criminologie. Ze droomde ervan om een forensisch wetenschapper te worden maar haar aandoening maakt het onmogelijk om haar droom te vervullen. Haar benen bleven maar groeien en dat beperkt haar bewegingsvrijheid. Ze kan bijna niet meer uit de voeten. "Ik heb krukken nodig, maar gelukkig heb ik nog vrij sterke spieren. Ik trek mijn plan wel, kan de dagelijkse dingen nog doen. Alleen het stappen is soms moeilijk en vermoeiend."









Amputatie
De vrouw weegt nu 127 kilogram. Het meeste gewicht zit in haar benen. Toch kan ze nog altijd met de wagen rijden, maar de toekomst baart haar grote zorgen. Op termijn zou amputatie enkel nog een optie kunnen zijn. "Zo lang het nog kan, wil ik echter blijven stappen. Ik wil er niet aan denken dat ze op een dag mijn benen moeten afzetten. En toch, als het moet zal ik geen andere keuze hebben. Het zal dan een nieuw en ander leven worden", besluit de Britse.










» Reageer (0)
07-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen zijn hygiënischer


Vrouwen zijn hygiënischer


 



Een man wordt aantrekkelijker bevonden als zijn haren kort, zijn nagels geknipt en baard geschoren zijn. En toch hechten Belgische vrouwen meer belang aan persoonlijke hygiëne dan mannen. Vrouwen wassen bijvoorbeeld eerder hun handen na een toiletbezoek en nemen vaker een douche. Eén en ander blijkt uit een internationaal onderzoek van Tork, verdeler van hygiëne-artikelen.

Geen taboe
Hoe denken mensen in verschillende delen van de wereld over hun dagelijkse hygiëne? Welke gewoontes en gebruiken hebben we als het op persoonlijke hygiëne aankomt? Tussen mannen en vrouwen zijn er alvast grote verschillen. Niet alleen praten dames makkelijker over lichaamsverzorging en hygiënezaken, ze verzorgen zich ook beter.

Toiletbezoek
Slechts 70% mannen wast hun handen na een toiletbezoek. Dit percentage ligt bij vrouwen merkelijk hoger (84,4%). Ook wassen vrouwen hun handen vaker dan mannen. Meer van 54.4% van de vrouwelijke respondenten doet dit meer dan zes maal per dag, vergeleken met 46% van de mannen. Over het algemeen nemen dames ook vaker een douche.








Toch mogen de resultaten met een korrel zout genomen worden. Een vergelijkend Amerikaans onderzoek toont aan dat er een groot verschil is tussen wat mensen zeggen te doen en daadwerkelijk doen. Zo geeft 91% van de mensen aan dat zij altijd hun handen wassen na een toiletbezoek, terwijl uiteindelijk slechts 80% dit doet. Een groot deel van de respondenten, meer dan 85%, vindt het moeilijk om met hun partner over hygiëneproblemen te praten. Slechts 9% bespreekt deze kwesties met vreemden, daar waar mannen dit voor zichzelf houden.

Geen toiletpapier
Wat het openbaar toilet betreft, zijn we eensgezind. Meer dan de helft van de mannen en liefst 70% van de vrouwen voelt zich ongemakkelijk op een openbaar toilet. Dat kan voor problemen zorgen, zo kunnen veel vrouwen niet werken of naar school wanneer zij menstrueren door een gebrek aan sanitaire voorzieningen.

De grootste frustratie op een openbaar toilet is het gebrek aan toiletpapier. Ook de stank is vervelend. 59.5% van de mensen is bang om besmet te worden met bacteriën door op de WC-bril van een openbaar toilet te gaan zitten.

Ideale man
Goede hygiëne en een verzorgd voorkomen is nochtans zeer belangrijk.

De ideale man heeft, volgens het onderzoek,
1. Kort haar 89%
2.Geknipte nagels 86%
3. Geschoren baard 82%
4. Gebruikt geen crème 67%
5. Draagt geen sieraden 55%
6. Gebruikt geen parfum 51%

De ideale vrouw
1. Scheert haar benen 84%
2. Draagt sieraden 70%
3. Gebruikt parfum 70%
4. Heeft lang haar 69%
5. Draagt het haar los 55%
6. Draagt geen make-up 55%
7. Gebruikt huidcrème 51%





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kreukvrij je koffers pakken


Kreukvrij je koffers pakken







Lijkt het alsof de oorlog is uitgebroken als je eenmaal op de bestemming je koffers opent? Rommel alom, de shampoo is uitgelopen en je favoriete schoenen liggen nog thuis. Het overkomt de beste, gelukkig helpen deze tips om straks je koffers netjes te pakken.

Voorbereiding
Een goede voorbereiding maakt het halve werk. Maak je koffers niet de avond voordat je vertrekt. Neem je tijd en denk rustig na wat je nodig hebt. Hou rekening met je bestemming en het aantal dagen dat je ergens verblijft. Check de weersvoorspellingen op je eindbestemming.

Bedenk ook hoeveel outfits je werkelijk nodig hebt. Je hebt geen 14 verschillende avondoutfits nodig tijdens een strandvakantie, er zijn ongetwijfeld avonden waarbij je rustig niets zal doen. Heb je een wasmachine ter plekke, kan je die ook gebruiken.

Combineerbaar
Neem je tijd om na te denken wat je echt zal dragen. Overloop je garderobe en kijk welke spullen onderling combineerbaar zijn. Probeer zoveel mogelijk te mixen met zo weinig mogelijk verschillende stukken. Kleuren als wit, zwart, grijs en blauw zijn makkelijk te combineren. Neem geen linnen mee, dat verkreukt zo makkelijk.

Op je bed
Leg alles op je bed en zie of je outfits te combineren zijn. Vaak heb je niet zoveel schoenen nodig als je wel denkt. Idem met je handtassen.
Ga je naar het strand, heb je niet meer nodig dan een paar slippers. Neem er eentje voor op het strand en een meer geklede variant, dat staat onder elke outfit.

Niemand merkt dat je een outfit meer dan twee keer draagt. Dat geldt voor een bikini net zo. Een sarong of omslagdoek kan je strandlook ook wijzigen.

Voordat je alles in de koffer dropt, ga je even weg. Kom na een tijdje terug en verwijder enkele items vanop je bed.

Wees realistisch
We neigen te denken: 'wat als... 'Daardoor nemen we teveel mee. Als er onverwacht een plensbui overkomt, kan je ter plekke nog altijd iets kopen. Heb je enige twijfels over een outfit, laat deze dan thuis.

Gebruik de juiste koffer
Rugzakken doen alles verkreuken. Beter is een koffer te nemen. Smallere koffers op wieltjes zijn ideaal voor weekendjes of als handbagage. Een grotere koffer is ideaal, maar opteer wel voor een lichtgewicht versie.

Zorg dat alles netjes en proper gestreken is alvoor je begint te pakken. Leg alles plat zodat ze tijdens de reis niet kunnen verschuiven. Jassen zijn het lastigst: ofwel draag je er eentje of leg deze helemaal onderaan.

De volgende laag bestaat uit avondjurkjes, gevolgd door topjes, rokken of shorts. Delicate stoffen als zijde keer je binnenstebuiten. Delicate kleding leg je ook beter apart zodat die niet kunnen beschadigd raken of leg er papier tussen. Gebruik je ondergoed om de gaten op te vullen, plaats je schoenen bovenaan in shoenenzakken of plastic tassen.

Denk vooruit
Het beste is om meteen bij aankomst, alles netjes op te hangen. Dat is niet altijd mogelijk. Denk daarom op voorhand wat je eerst zal aantrekken. Leg je nachtkleding bovenaan als je pas 's avonds arriveert.

Toiletgerei
Neem toiletspullen zoveel mogelijk mee in je handbagage. Het maakt je koffers lichter en makkelijker te pakken. Hou wel rekening met de veiligheidsvoorschriften. Manicuresetjes en dergelijke laat je beter thuis, op vakantie gebruik je deze zelden.

Kinderen
Dezelfde regels gelden voor kinderen. Heb je ruimte over, neem dan gerust enkele extra t-shirts mee, die neigen sneller vuil te worden. Speelgoed kunnen kleintjes meezeulen in hun eigen handbagage.

Plooien
Zijn je spullen toch gekreukt, hang ze dan omhoog in de badkamer. De stoom van je douche strijkt je plooien glad.






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sterretje zingt tijdens afscheid Jackson


Britain's Got Talent-sterretje zingt tijdens afscheid Jackson





Een 12-jarige kandidaat uit "Britain's Got Talent", Shaheen Jafargholi, zal naar verluidt zingen tijdens de herdenkingsplechtigheid van Michael Jackson in het Staples Center in Los Angeles. Het Britse jongetje is uitgenodigd door de familie van de King of Pop. Michael Jackson zou onder de indruk zijn geweest van het optreden van het 12-jarige talentje in "Britain's Got Talent".

"Michael heeft me altijd geïnspireerd. Ik ben heel zenuwachtig, maar ik voel me ook vereerd dat ik hier mag optreden", citeert de Britse tabloid The Sun Jafargholi.

De jongen had tijdens de Britse talentenjacht een nummer gezongen van Michael Jackson. De afscheidsceremonie van de King of Pop vindt vanavond plaats in het Staples Center in Los Angeles en zal door miljoenen mensen wereldwijd op televisie gevolgd worden.






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips tegen zomerdiarree


Tips tegen zomerdiarree






Buikgriep is één van de ziekten die tijdens de zomer vaker optreedt. Niet enkel reizigers naar verre landen lopen diarree op, meestal is de keuken de oorzaak van bacterieleed.

Tips
-Als de warmte oploopt, nemen voedselvergiftingen toe. De salmonellebacterie zorgt elk jaar voor heel wat ellende. Hou gekoelde producten koud en warm gerechten voldoende op. Rauwe eieren plaats je meteen in de koelkast. Schotels met gegrilde restjes, salades en sausjes blijven beter niet in de zon staan. Ontdooien gebeurt beter in de koelkast.

-Diarree kan je voorkomen met goede hygiëne. Het begint al bij je handen. Was je handen regelmatig met water en zeep. Droog ze niet af aan een vuile handdoek. Ook vaatdoeken zijn best dagelijks aan vervanging toe.

-Wat rauw is, hoort niet bij bereide gerechten. Tracht beide niet te mengen, ook niet door een snijplank of keukenmessen bijvoorbeeld.

-In de zomer moet alles koel en droog bewaard worden. De koelkast is de ideale methode, want zelfs in een berging kan de temperatuur oplopen.

-Door alles goed te laten doorkoken, kan je heel wat bacteriën de mond snoeren.

-Hou rekening met de vers- en houdbaarheidsdatum, volg de bewaaradviezen nauwlettend op. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg eet weer meer aardappelen en rijst


Belg eet weer meer aardappelen en rijst


http://img15.imageshack.us/img15/5425/aardappelen.jpg



Belgen eten steeds meer aardappelen en rijst door de economische crisis. Volgens het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) kiest de consument weer voor de zogenaamde 'maaltijddragers'.

Sinds juni 2008 is er een duidelijke overgang van kant-en-klaarmaaltijden naar maaltijddragers. "In de eerste jaarhelft tekende de aankoop van de traditionele verse kant-en-klaarmaaltijden nog een maandelijkse groei op. In juli viel die groei terug op nul. Daarna werden negatieve cijfers voor die categorie opgetekend. In oktober 2008 werd met -14.2 procent een dieptepunt bereikt", aldus het VLAM.
Vers

Vanaf april kenden de maaltijddragers groeicijfers tot +20 procent in oktober. Belgen kochten in 2008 ook meer verse ingrediënten: "De aankopen van verse groenten groeiden vorig jaar met 7 procent. Vers vlees steeg met bijna 2 procent en vers gevogelte zelfs met ruim 4 procent."

Ontbijtgranen (-2.2 procent), yoghurt (-2.4 procent) en verse vis en schaaldieren (-3.8 procent) werden in 2008 ook minder gekocht dan het jaar daarvoor. (br.she)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Skatende baby's promoten Evian

Skatende baby's promoten Evian

Schattig om zien en knap gemaakt

Druk op de foto om het filmpje te bekijken







Evian pakt opnieuw uit met een spectaculaire campagne. Skatende baby's promoten het Evian mineraalwater als eeuwige bron van jeugd. Na het waterballet van 1998, uitgeroepen tot favoriete reclame, weet ook deze clip heel wat harten te veroveren. Vanaf 6 juli zullen de filmpjes te zien op tv.

96 baby's
Met de Live Young-campagne zoekt Evian inspiratie bij de baby's, als symbool van jeugd. De baby's van evian hebben deze keer gekozen voor een spectaculaire demonstratie van roller-breakdance. De choreografie werd gefilmd in Engeland, in de Pinewood Studios. In totaal werden 96 ukjes gefilmd.





» Reageer (0)
06-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie kan ziekte van Alzheimer genezen


Koffie kan ziekte van Alzheimer genezen


http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/07/06/502299/koffie-kan-ziekte-van-alzheimer-genezen_5_460x0.jpg


Koffie kan niet alleen de ziekte van Alzheimer voorkomen, maar ook genezen. Dat blijkt uit een Amerikaanse studie.

Wetenschappers in Florida zijn tot de conclusie gekomen na tests op muizen. Onderzoeksleider Gary Arendash beweert dat "cafeïne een levensvatbaar geneesmiddel voor de ziekte kan zijn en niet alleen goed is als preventief middel".
Proteïnen

Mensen die aan Alzheimer lijden, hebben last van samenklonteringen van abnormale proteïnen in de hersenen. Volgens Arendash dringt cafeïne gemakkelijk door tot de hersenen en beïnvloedt het zo het ziekteproces.

Voor het onderzoek kregen muizen dagelijks koffie. Hierna vertoonde vijftig procent van hen minder proteïnen. De diertjes ontwikkelden een beter geheugen en versnelden het denkproces. Om hetzelfde effect op mensen teweeg te brengen, moeten ze wel dagelijks vijf kopjes koffie of veertien kopjes thee drinken.






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De acht heetste ruzies en tips om weer af te koelen


De acht heetste ruzies en tips om weer af te koelen





Bij een ruzie kunnen beide partijen behoorlijk verhit raken. In warm weer lijkt dit nog gemakkelijker te gebeuren, alsof de hete zon de gemoederen nog sneller verhit. De acht 'heetste' ruzies op een rijtje gezet.

1) Te warm, te koud

Voor de een is het te warm, voor de ander te koud, het is ook altijd iets en jullie schijnen geen 'juiste' temperatuur te vinden... voor de airconditioning.

Afkoeling? Elkaar ontmoeten in het midden lijkt logisch, maar niet zo simpel. Wie te kou heeft, moet misschien verder van de airco gaan zitten of een trui aantrekken. Hou de temperatuur sowieso redelijk en niet ijskoud: op die manier heeft je lichaam minder tijd nodig om aan te passen aan de werkelijke temperatuur buiten én moet het minder hard werken om je lichaamstemperatuur op peil te houden.

2) Marathon-autotrip

Bij het vertrek is iedereen nog fit, verdraagzaam en positief. Maar na enkele uren, al dan niet met file of verloren rijden, beginnen de frustraties de kop op te steken. Hij wil die cd, jij de radio, volgens hem moeten jullie naar links, jij zegt naar rechts... en voor je het weet is het ijzig stil terwijl de zon bakt.

Afkoeling? Stop regelmatig voor frisse lucht, beentje strek en een drankje. Overleg samen op voorhand de route, of je nu afwisselend rijdt of één persoon altijd rijdt en de andere navigeert.

3) Het laatste drankje

Warm, zon, dorst! En dan blijkt alle drank in huis op - en niemand die heeft bijgevuld. Een woedeuitbarsting volgt...

Afkoeling? Hou een stapel ijsblokjes achter de hand, daarmee wordt zelfs lauw water of frisdrank meteen koud!

4) Afdwalende ogen

Warm weer betekent (veel) minder kleren. Dat betekent ook 'toevallige' ontmoetingen met borsten en billen - of een verrokken nek door het 'volgen' van bepaalde borsten of billen. Gevolg: jaloerse oprispingen en een ijskoude stilte waar de haren op je armen recht van gaan staan.

Afkoeling? Accepteer dat kijken erbij hoort en niet (noodzakelijk) betekent dat jij niet meer aantrekkelijk bent. Of keer de zaken om en speel samen het spelletje: wie is er allemaal lelijker dan ik?

5) Terrasjes doen

Terrasjes doen is leuk! Tot je geen plaats vindt op het terras van je stamcafé, en er moet beslist worden tussen andere etablissementen. Cocktails, bier, hapjes... jullie kunnen het niet eens geraken, en hup, daar vliegen de vonken in het rond.

Afkoeling? Als je met meer dan twee bent, kan je heel democratisch stemmen. Je kan ook chantage toepassen (genre: ok, we gaan naar dat café als we morgen sushi eten) of een beurtrol afspreken (de volgende keer...).

6) Raak me niet aan!

Je bent verbrand en nu pas valt het je op hoe vaak hij je nog wil knuffelen. Schattig, maar ook zeer pijnlijk. Alleen, dat je hem wegduwt, dat begrijpt híj dan weer niet. Qué?

Afkoeling? Zeg dat je pijn hebt in plaats van zijn neus af te bijten en nog meer pijn te veroorzaken. Trouwens, je kan hem inschakelen in het verzorgingsproces met after sun en verkoelende compressen.

7) Slapen
Zweet, overall zweet en nog wil hij lepeltje-lepeltje slapen. Extra warmte is echt niet nodig in de hitte.

Afkoeling? Neem een koude douche voor het slapengaan en hou de slaapkamer zo koel mogelijk. Misschien kan een knuffeltje er dan wel af?





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op drie Belgen wil koningshuis niet meer betalen


Een op drie Belgen wil koningshuis niet meer betalen


http://img14.imageshack.us/img14/5061/albertpaola.jpg



Een derde (32 procent) van de Belgen is voorstander van een volledige afschaffing van de koninklijke dotaties. Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau Profacts, dat vandaag in Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg staat.

Momenteel krijgen alle leden van de koninklijke familie een dotatie uit de schatkist, voor een totaal van 13,8 miljoen euro per jaar. Maar vorige week werd door de werkgroep-dotaties een politiek akkoord bereikt om in de toekomst die dotaties enkel te beperken tot koning, koningin en troonopvolger.

Maar uit een studie van onderzoeksbureau Profacts blijkt dat dit voor heel wat landgenoten niet ver genoeg gaat."Zeventig procent vindt dat er te veel belastinggeld naar het koningshuis gaat. Een derde van alle Belgen wil de dotaties zelfs volledig afschaffen, ook voor de koning en de koningin", zegt Tim Desmet van Profacts. "De verklaring hiervoor is de toename van het aantal Vlaamsgezinde Belgen. Zij zien het koningshuis als een groot obstakel voor de splitsing van België." (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naaktprotest tegen stierenrennen Pamplona


Naaktprotest tegen stierenrennen Pamplona


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/0/1/0/album_large_955605.jpg


Deze week worden in Pamplona weer de wereldberoemde San Fermin feesten gehouden met de stierenrennen door de straten van de Spaanse stad. Dierenrechtenorganisatie PETA vindt die niet kunnen en pakte weer uit met een erg opvallend massaal naaktprotest.





» Reageer (0)
05-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hommage aan Toulouse-Lautrec


Hommage aan Toulouse-Lautrec



http://img30.imageshack.us/img30/1904/toulouselautrec1.jpg



In Parijs werd het designmuseum Les Arts Décoratifs in de rue de Rivoli  net naast het Louvre, onlangs vernieuwd. Het tentoonstellingsaanbod omvat onder andere een inspirerende klassieker over de affiches van Henri de Toulouse-Lautrec, de vermaarde kunstenaar-edelman die eind negentiende eeuw de grafische kunst nieuw leven inblies met prachtige affiches. Hij ontwierp er slechts 31, maar hun invloed was enorm. Tot op vandaag, want op deze expo laten honderd grafici uit 24 landen nog tot 3 januari werk zien dat op hem is geïnspireerd .




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seksspel bij Australische marine levert geldprijs op


Seksspel bij Australische marine levert geldprijs op







De Australische autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar een seksspel bij de marine. Opvarenden van het schip HMAS Success zouden een wedstrijd zijn aangegaan om met zoveel mogelijk vrouwelijke collega's naar bed te gaan. Aan elke prestatie zat een geldprijs verbonden, weet De Telegraaf.

Enkele zeelieden van het schip zijn naar het vasteland gestuurd voor verhoor. "Niets moet vrouwen ervan weerhouden om een goede carrière op te bouwen bij Defensie", aldus vicepremier Julia Gillard. De onderlinge competitie op het schip met 220 bemanningsleden kwam in mei aan het licht, toen het in Singapore lag.

De mannen hadden hun prestaties opgeschreven in een logboek. Naar bed gaan met een vrouwelijke officier of lesbienne leverde extra punten op, net als gemeenschap op een biljarttafel. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je slaaphouding over jezelf vertelt


Wat je slaaphouding over jezelf vertelt


 
 
 

Sommigen kunnen absoluut niet op hun buik slapen, de ander zweert bij de foetushouding. Wist je dat de manier waarop je in bed ligt heel wat over jezelf vertelt? Bij koppels is het zelfs zo dat jullie slaaphouding jullie relatie weerspiegelt.




 
 


Foetus
Bij de foetushouding rol je je tot een bolletje op je zij, net als een foetus in de baarmoeder, meldt ze.nl. Met je handen probeer je je gezicht te beschermen. Is dit je favoriete houding, dan kom je zeker over, maar eigenlijk ben je gevoelig, verlegen en onzeker. Bij de semi-foetale houding zijn je benen slechts gedeeltelijk opgetrokken. Ongeveer de helft van de mensen slaapt zo. Het is een warme, beschermende houding, waarbij je toch wat beweeglijkheid hebt. Deze houding betekent dat je evenwichtig, zelfzeker, sociaal en emotioneel stabiel bent.




 



Rug
Slaap je op je rug, dat ben je zelfzeker en heb je een sterk karakter. Je aanvaardt wat het leven je brengt en bent een open persoon. Als je met je armen langs je lichaam slaapt op de rug ben je een rustig er introvert persoon. Je doet je niet graag anders voor en bent veeleisend. Personen die met hun handen onder hun hoofd slapen luisteren graag naar anderen en ze maken makkelijk vrienden, maar staan liever niet in het middelpunt van de belangstelling.



Buik
Wie graag op zijn buik slaapt met de handen op het kussen houdt van gezelschap en hecht veel belang aan sociale contacten. Je hebt weinig zelfvertrouwen en neemt graag de leiding, wat kan leiden tot perfectionisme en faalangst. Verder kun je moeilijk kritiek slikken.




 



Zij
Als je graag op je zij ligt met je armen vooruit wil je in je slaap iets of iemand vasthouden. Je bent wel open, maar tegelijkertijd ook cynisch en wantrouwig. Daarnaast durf je wel koppig te zijn, want je komt nooit op een beslissing terug.





 



Partners
Je slaaphouding die je samen met je partner aan neemt vertelt heel wat over jullie relatie:


Lepeltje
In jullie relatie is geborgenheid en samenhorigheid belangrijk. Jullie hebben een sterke emotionele band en zijn vooral op elkaar gericht.


Knuffel
Jullie slapen met de gezichten naar elkaar gericht, waardoor je makkelijk persoonlijk contact maakt. Emotionele intimiteit is belangrijk in jullie relatie. Jullie kennen elkaars diepste geheimen en vertrouwen elkaar door en door.










Ruggen naar elkaar
Jullie slapen met jullie ruggen naar elkaar, waarbij jullie konten elkaar aanraken. Je wilt je partner dicht bij je hebben, maar vindt ook je eigen identiteit en privacy belangrijk.

Ondersteunen
Terwijl de ene partner op zijn rug ligt, ondersteunt hij de andere die op de zij ligt. Jullie vertrouwen elkaar en kunnen elkaar troosten en koesteren. Er is een diepe emotionele band tussen jullie.

Tegenpolen
Jullie hebben een totaal verschillende slaaphouding, jullie zouden evengoed elk apart in een bed kunnen liggen. Dat betekent dat jullie botsende karakers hebben. De kans is groot dat jullie veel ruziën door verschillende behoeften. Maar als je het juist aanpakt door een beetje toe te geven, vullen jullie elkaar mooi aan.






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady Gaga - Pokerface


Lady Gaga - Pokerface


Om haar te beluisteren druk op de foto








Stefani Joanne Angelina Germanotta (Yonkers (New York), 28 maart 1986, beter bekend als Lady GaGa, is een Amerikaanse singer-songwriter. GaGa is bekend geworden door haar werk in elektronische muziek. Ze schrijft haar eigen teksten en ontwerpt haar eigen videoclips. Voor het nummer Just Dance werd zij in 2008 genomineerd voor een Grammy Award. De stijl van Lady GaGa wordt vaak betiteld als een revival van de electropop muziek uit de jaren 90.


Ze werd in 1986 geboren in een Italiaanse familie aan de Lower East Side van Manhattan. Op vierjarige leeftijd begon ze met pianospelen. Op haar dertiende gaf ze haar eerste grote optreden. Op haar twintigste werd ze aangenomen bij Interscope Records waar ze haar eerste nummers schreef. Zo schreef ze onder andere voor de Pussycat Dolls en Britney Spears. In 2008 trad ze op tijdens de Miss Universeverkiezing met haar beste vriendinnen Pauline en Sophie.

Haar debuutalbum The Fame schreef GaGa samen met onder andere de producer RedOne. De leadsingle van het album, Just Dance, werd uitgebracht in april 2008. Het nummer behaalde de nummer 1-positie in zeven landen. In de meeste landen, waaronder Nederland, werd deze positie pas behaald in 2009, toen het nummer de airplay kreeg, waar het daarvoor aan ontbroken had. Tweede single Poker Face werd uitgebracht in september 2008. Het nummer werd succesvoller dan Just Dance, door in bijna twintig landen de eerste plaats te behalen. Als derde single werd in Nederland gekozen voor LoveGame. In andere landen wordt eerst het nummer Eh, Eh (Nothing Else I Can Say) uitgebracht. Het nummer LoveGame wordt wegens omstandigheden in sommige landen vervangen door Paparazzi.

Op 28 mei 2009 gaf GaGa toe wat al langer werd vermoed; zij is inderdaad biseksueel, maar verklaart nog nooit verliefd te zijn geweest op een vrouw en gelukkig te zijn met haar huidige vriend

Naast interesse voor avant-garde en elektronische dance muziek heeft Gaga zich verbreed tot glam-rock en een pop-sound met invloeden van David Bowie en Queen. "Queen en David Bowie zijn erg belangrijk voor me geweest, ik wist me geen raad voordat ik ze ontdekte" aldus GaGa.





» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!