Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




15-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foetus van 30 weken heeft al geheugen


Foetus van 30 weken heeft al geheugen





Menselijke foetussen hebben een kortetermijngeheugen dat begint bij 30 weken. Tot die ontdekking kwam een groep onderzoekers van het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (UMC+). De resultaten van het onderzoek staan woensdag in het Amerikaanse tijdschrift Child Development.

Herkent prikkeling
Ongeveer 25 jaar geleden werd al ontdekt dat een foetus in de baarmoeder al menselijke trekken vertoont zoals slapen, wakker zijn en zuigen. In het verlengde daarvan gingen de Maastrichtse wetenschappers onder leiding van prof.dr. Jan Nijhuis, hoofd afdeling Obstetrie & gynaecologie, op zoek naar het bestaan van een geheugen. De onderzoekers testten de foetus door de prikkeling van een been met een trilling en een geluid. Een foetus van 30 weken bleek de prikkeling na een aantal keren te herkennen.

"Het is weer een stap voorwaarts in het inzicht krijgen in de ontwikkeling van de foetus voor de bevalling", aldus de onderzoeksleider. (br.hln)





» Reageer (0)
14-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen verliezen contact met de natuur


"Kinderen verliezen contact met de natuur"


 
 


Verscholen achter videospelletjes en televisie, verliezen kinderen alle contact met de natuur. "Dat is een ware tragedie", zo stelt een Amerikaanse auteur op Timesonline.

Kindertijd
Hebben wij een leukere kindertijd gehad dan de huidige kinderen, vraagt de auteur van het boek 'Last Child in the Woods' zich af? Urenlang ravotten in de bossen, spelen in het park of op rustige plekjes: het lijkt er tegenwoordig niet meer bij. Zelfs in de meest stedelijke gebieden lijkt het erop dat kinderen vroeger meer van de natuur proefden in een park of ander plekje. Spontaan buiten spelen, met of zonder vriendjes uit de buurt: kan het nog?

Huidige kinderen weten alles over het milieu en zijn gevaren, maar verliezen wel elk fysiek en psychisch contact met de natuur. Elke kind kan vertellen over het regenwoud in de Amazone, maar niet over die keer dat ze in het veld luisteren naar de wind of kijken naar de wolken.

Natuurstoornis
"Ik wil liever binnen spelen, want daar zijn al mijn spelletjes", vertelde een tienjarige onlangs. De high-tech maatschappij geeft aan jongeren nieuwe kansen, allicht, maar tot welke prijs?", stelt de auteur terecht. De auteur heeft het over een nieuwe term, een 'natuurstoornis', een vervreemding van de natuur, dat bij de meeste jongeren flink tiert.




 



Favoriete herinnering
Onderzoekers in Engeland, America, Scandinavië en Australië onderschrijven het bestaan van dergelijke trend en waarschuwen voor de gevolgen ervan. Een rondvraag aan 3.000 parents leert dat spelen in het park of tuin tot hun meest favoriete herinnering behoort van de kindertijd, gevolgd door het bouwen van kampen en de fauna en flora ontdekken in het bos. Vandaag spenderen slechts 38 procent van alle kinderen meer dan een uur buiten. 13 procent van de kinderen speelt nog op 'natuurrijke plaatsen', vroeger was dat 40 procent. 75 procent van de volwassenen beweerde in de buurt een eigen plekje te hebben waar het leuk vertoeven was, meer dan de helft verbleef er enkele keren per week.


Geen voeling
Een onderzoek door BBC Wildlife Magazine, rapporteerde dat nog weinig kinderen enige voeling hebben met diersoorten als libellen of kikkers. Spelen op het platteland stond als minst populaire bezigheid aangestipt. Het rapport doet de wenkbrauwen fronsen, ook die van Sir Attenborough: "niemand kan de natuur beschermen zolang we ze niet verstaan".

Onveilig
Waarom spelen ze niet meer buiten? Amerikaans onderzoek legt tal van redenen bloot. Gaande van minder natuurgebieden, meer tv- en computerconcurrentie tot gevaarlijker verkeer, meer huiswerk en drukke tijdschema's. Bovenaan prijkt de vrees van ouders voor ontvoeringen. Onveiligheid is de belangrijkste reden, terwijl onderzoek uitwijst dat de kans op een daadwerkelijke misdaad zoveel kleiner is dan media doet geloven.

Emotioneel welzijn
Een spijtige zaak, want de natuur doet heel wat goeds voor een jongere. Zet kinderen in een kamer met natuuruitzicht en stress verdwijnt, vooral bij kinderen die daar gevoelig voor zijn. Een wandeling in park bant eveneens depressieve gevoelens.

De natuur pakt leerstoornissen aan, activeert de creativiteit, verhoogt het leer- , ervarings- en testvermogen. Volgens Zweeds onderzoek zijn kinderen die minstens zes uur per week buiten spelen, minder ziek en lijden ze minder aan obesitas.







Tips

Kan je als ouder helpen om je kind naar buiten te krijgen? Jawel, stelt de auteur. Vertel waarom die plek zo speciaal was tijdens je kindertijd, help hen een eigen plekje te vinden.

-Laat hen buiten kamperen. Koop een tent of maak een tipi. Laat deze de hele zomer buiten staan.

-Ga op insectenonderzoek, leg af en toe een 'groen uurtje' vast met de hele familie. Klim met hen in de bomen, kijk naar de bloemen of ga wandelen.

-Leer kinderen hun zintuigen gebruiken. Gebruik een blinddoek en leer hen ruiken, voelen en proeven.

-Leg een moestuin aan. Gebruik zaadjes die snel resultaat geven zoals radijsjes of laat kruiden groeien in potten. (br.hln)






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen zomer zonder picknick


Geen zomer zonder picknick


 


Vakantietijd is picknicktijd. Luie dagen en een beetje mooi weer vormen de ideale gelegenheid om in het bos of op een mooi plekje te eten. Veel heb je niet nodig om van zoveel zomergenot te genieten.

1. Een picknick improviseer je niet, ook al lijkt het zo. Tracht het goed voor te bereiden, van de bereiding van de gerechtjes tot de keuze van het plekje. Het plezier schuilt zowel in de niet-alledaagse omgeving als het hele picknickritueel. Een tafelkleed dat je op het gras legt, de voorwerpen dat je uitstalt tot de wijn die lekker afkoelt in de rivier...

Tegenwoordig bestaan er heel wat middeltjes die het buitenzijn aanzienlijk verbeteren. De koelbox, tafelgerei in karton of plastic of praktische opbergmanden. Een picknickmand is geen overbodige investering. Deze is zelfs makkelijk te vinden bij een kringloop- of tweedehandswinkel.

2. Kleine details maken een picknick geslaagd. Kleurige papieren servetten geven meteen iets feestelijks. Buigzame rietjes kan je meteen in het blikje of doosje prikken, zo hoef je niet te zeulen met glazen. Handig zijn de plastic zakjes om vooraf ijsblokjes te maken, ze houden elke drank lekker koel.

3. Eten doe je met je ogen en dat geldt zeker in de natuur. Vele kleuren vrolijken elke maaltijd op. Fruit en groenten zitten vol met kleurpigmenten en bovendien maken ze een dagje picknick helemaal gezond. Wat gedacht van een koude gazpachosoepje, heerlijk verfrissend en voedzaam. Zelfs een fris groente- of tomatensapje smaakt buiten stukken lekkerder.

4. Geen picknick zonder een fris glaasje wijn. Rood, wit of rosé maakt niet zoveel uit, zolang deze maar jong, levendig en fris smaakt. Vergeet niet dat ook rode wijn koel mag worden geschonken. Flessen water en vruchtensap mogen evenmin ontbreken. Wie niet zonder koffie of thee kan, neemt deze mee in de thermoskan.

5. Heel belangrijk is de voeding goed koel te houden. Stel eten niet bloot aan de hitte, vooral als het om verse of zuivelproducten gaat. Een draagbare koelbox is belangrijk. Pak broodjes, slaatjes, rauwkost of andere bereidingen zorgvuldig in met huishoudfolie of in bewaardozen. Gebraden vlees snij je best al voor vertrek in sneetjes.




http://img239.imageshack.us/img239/3122/picknick1.jpg




Al dat lekkers kan je fris houden met plastic waterflessen die een nachtje in de diepvriezer hebben gelegen. Is het tijd om te eten, dan hebben de ontdooide flessen hun frisheid al afgegeven.

6. Makkelijkst zijn de belegde broodjes. Slaatjes op basis van rauwkost of kant-en-klare slaatjes zijn eveneens lekker. Neem potjes saus mee om de groentjes in te dopen. Kleintjes genieten ongetwijfeld van pastasalades of aardappelslaatjes.

7. Dessertjes maken de picknick helemaal af. Vers fruit of al voorgesneden stukjes zijn ideaal. Tussen de stukjes appel en druiven, mogen exotische stukjes mango of ananas niet ontbreken.

8. Wat niet mag vergeten worden: een zeer ruim tafelkleed om op te zitten, anti-muggenspray, een spannend boek of muziekje, een fototoestel, een trui voor als het frisser wordt.

9. Terug naar de natuur betekent ook dat je nadien alle afval netjes opruimt en geen rommel achterlaat. Geen vuilnisbak in de buurt, neem dan eigen zakken mee waarin je alle restjes kan deponeren.






» Reageer (0)
13-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is vakantie wel nodig?


Is vakantie wel nodig?


http://img19.imageshack.us/img19/6811/vakantie.jpg
 


Tijdens de vakantie trekken sommigen er weken op uit, anderen stellen het liever met korte verlofdagen. Is vakantie wel nodig en wat betekenen die vrije weken voor ons lichaam?

Burn-out
In principe zouden we na het werk voldoende moeten recuperen van alle stress die we overdag voelen. Tijdens drukke periodes lukt dat niet. De stress stapelt zich op en ons recuperatiemechanisme is niet langer in evenwicht. Wie niet op vakantie trekt, raakt sneller uitgeblust of uitgeput en krijgt na een tijdje te maken met een burn-out.

Alarmsignalen
Wanneer sla je alarm? Stress stapelt zich op in het lichaam (gespannen schouders, stijve nek, hoofdpijn, vermoeidheid, in gedachten en gevoelens (concentratieproblemen, prikkelbaar en humeurig) of uit zich in gedrag (roepen, roken, drinken, huilen). Wie deze signalen herkent, wacht beter niet te lang om vakantie op te nemen.

Flexibel
Na jaren strijden hebben we minstens recht op twintig verlofdagen. Uit onderzoek blijkt dat het merendeel van de Vlamingen best tevreden is met het aantal verlofdagen. Slechts één op de vijf ondervraagden vindt de vakantie te kort. Wat we belangrijker vinden, is de flexibiliteit waarmee een vrij dagje kan opgenomen worden. Als we concrete behoefte aan rust hebben, willen we die graag zo snel mogelijk invullen.








Vakantiestress
Het klinkt paradoxaal, maar vakantie brengt ook stress teweeg. De voorbereidingen zouden de helft van alle vrouwen stress bezorgen. Eén op de vijf gezinnen ondervindt wrijvingen met de kinderen. Vooral de eerste vakantiedagen lopen we nog op de toppen van onze tenen. Bovendien is de kans op letsels en zelfs op hartklachten dan het grootst omdat we ons gedragpatroon geheel wijzigen. Toch hopen de meesten de relatie met hun partner te verbeteren en zien ze er hun seksleven op vooruit gaan.

Zonnig
Hou bij het plannen ook rekening met je persoonlijkheid. Wie niet avontuurlijk ingesteld is, laat de rugzak en tent maar beter liggen. Ander onderzoek toont touwens aan dat zonnige temperaturen onze moraal en conditie versterken. Eenmaal op onze vakantiebestemming, zijn we gemiddeld na 3,7 uur volledig ontspannen. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo jij daar




http://img11.imageshack.us/img11/5561/hallojijdaar.jpg



hallo jij daar
ik ken je niet
maar ik weet dat je me ziet
en al zie ik je niet

toch ben je altijd om me heen
met jou ben ik nooit alleen
ook al raak ik je nooit aan
ik weet van je bestaan

jij kent mijn hart
mijn vreugde en mijn smart
alleen ben je onzichtbaar
misschien was je een koning of juist een bedelaar

ik weet het niet
van jou heb ik nooit pijn
want ik weet op een dag.
misschien dichtbij of verweg

ik naast jou zal stralen.
en dan bestaan wij alleen nog uit verhalen
op die dag zal ik jou zien
en dan ben jij niet langer anoniem





» Reageer (0)
12-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een babyfoto in je portefeuille maakt de vinder eerlijker


Een babyfoto in je portefeuille maakt de vinder eerlijker





Wie zijn portefeuille verliest, is die in veel gevallen voorgoed kwijt. Maar de kans dat de vinder een eerljke bui krijgt en de portefeuille terugbezorgt, wordt aanzienlijk groter als daar een foto in zit van een baby, zo meldt de Sunday Times. Want eerlijkheid blijkt meer te maken te hebben met evolutie dan met moraal.

Dat ontdekten psychologen in het Schotse Edinburg die vorig jaar in het cenrum van die stad 240 portefeuilles 'verloren' om na te gaan wat daarmee zou gebeuren. Bijna de helft van die verloren voorwerpen werd terugbezorgd, wat een verheugende en lichtelijk verrassende vaststelling was, maar nog veel verbazingwekkender was het motief dat mensen ertoe bracht eerlijke vinders te worden.

Op gevoelens inspelen
Want Richard Wiseman en zijn medewerkers hadden in een aantal portefeuilles een foto van een lachende baby of van een gelukkig gezin of van een jong hondje of van een tevreden oud koppel achter het plastic 'fotovenstertje' gezet. Andere portefeuilles waren 'fotoloos' en weer anderen bevatten documentatie van een liefdadigheidsinstelling. In elke portefeuille zaten de gebruikelijke lidkaarten en winkelbonnetjes, en er zat in geen geval geld in.

Van elke 'categorie' werden 40 portefeuilles op verschillende plaatsen in het stadscentrum neergelegd. En wat bleek: portefeuilles met een babyfoto werden heel vaak teruggebracht. Als er geen foto inzat die op de gevoelens inspeelde, lag dat percentage vele malen lager. Van de babyfoto's werd 88 procent van de 40 portefeuilles keurig ingeleverd. Het hondje, het gezinnetje en het oudere koppel brachten respectievelijk 53, 48 en 28 procent van de vinders ertoe het terug te brengen. De 'liefdadigheidsportefeuille raakte bij 20 procent van de vinders een gevoelige snaar, en de 'onpersoonlijke' portefeuille werd in 5 op de 6 gevallen gewoon niet teruggegeven.

Instinctief gevoel
Volgens dr. Wiseman weerspiegelt dit een instinctief gevoel van mededogen voor een baby die de mens heeft ontwikkeld om het overleven van volgende generaties veilig te stellen. "Dat de baby bij veel mensen een zorgzaam gevoel losmaakte is, evolutionair gezien niet verrassend", aldus Wiseman.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zon niet hoofdschuldige bij huidkanker



Zon niet hoofdschuldige bij huidkanker


http://img11.imageshack.us/img11/6127/camerondiaz5.jpg



Goed nieuws voor zonnekloppers. De zon is niet de belangrijkste oorzaak van huidkanker, zoals we de jongste jaren altijd te horen kregen. Volgens nieuw onderzoek dat de Sunday Times samenvat is het aantal moedervlekken op de huid bepalend voor wie al dan niet te kampen krijgt met een melanoom.

Genetisch
Vorsers in Londen, Queensland, Montreal en Philadelphia identificeerden namelijk twee genen die bepalen hoeveel huidvlekken iemand krijgt en daardoor ook wat de kans is dat die mensen huidkanker krijgen.

Aantal moedervlekken
Want zoals Tim Spector, professor genetische epidemologie aan het Londense King's College het stelt: "Het aantal moedervlekken vormt een van de belangrijkste risicofactoren voor huidkanker, veel belangrijker dan zonlicht. We hebben tijdens ons onderzoek twee genen ontdekt die bepalen hoeveel vlekken je hebt, en op grond daarvan kan worden bepaald hoe groot de kans is dat iemand een melanoom krijgt".

Puzzel
Dermatologe dr. Veronique Bataille, die eveneens is verbonden aan King's College, zegt dat de rol die zonlicht spelt bij huidkanker al lang wordt overschat. "Als een dermatologe die zich al meer dan 20 jaar bezig houdt met melanomen, had ik die indruk al langer. Je leest overal dat melanomen worden veroorzaakt door de zon, maar de bewijslast voor die stelling is niet sterk. Hoe meer onderzoek we doen, hoe duidelijker het wordt dat de zon slechts een klein onderdeeltje vormt van deze puzzel".

Controle
Om die reden pleiten de vorsers ervoor dat de huidige waarschuwingen, die volgens hen de mensen onnodig schrik aanjagen, worden vervangen door waarschuwingen voor mensen die meer dan 100 moedervlekjes op hun lichaam hebben. Zij zouden zich regelmatig medisch moeten laten onderzoeken. (br.hln)





» Reageer (0)
11-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Azijn doet vet verdwijnen

Azijn doet vet verdwijnen





Het nieuwste middeltje om af te vallen staat simpelweg in je keukenkast. Japanse onderzoekers ontdekten namelijk dat azijn helpt vet te bestrijden.

10 procent minder vet
Een nieuwe studie bij muizen bewijst dat azijn kan helpen om gewicht te verliezen en zo obesitas te bevechten. De wetenschappers toonde namelijk aan dat degenen die dagelijks azijnzuur opnamen 10 procent minder lichaamsvet hadden, ook al aten ze hetzelfde als hun soortgenoten. De onderzoekers denken dat azijnzuur de genen helpt proteïnes te produceren die het lichaam stimuleren vet af te breken.

Wondermiddel
Azijn wordt al eeuwen gebruikt als wondermiddeltje voor tal van verschillende ziekten. Nu bewijst de moderne wetenschap dat onze voorouders het juist hadden over de positieve eigenschappen van dit voedingsmiddel. Eerder onderzoek toonde al aan dat een chemisch bestanddeel van azijn de bloeddruk en suikerspiegel helpt te controleren. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Bart De Wever en Veerle Hegge traden vandaag in het huwelijk


 Bart De Wever en Veerle Hegge traden vandaag in het huwelijk






In de Sint-Willibrorduskerk in Berchem is het kerkelijk huwelijk ingezegend van Bart De Wever en Veerle Hegge. N-VA-voorzitter De Wever (38) en Hegge (36) zijn al tien jaar een koppel, hebben vier kinderen samen en trouwden begin vorig jaar al voor de wet.

Het echtpaar koos symbolisch voor een huwelijksviering op de dag van het feest van de Vlaamse Gemeenschap. De Wever verklaarde eerder ook al dat de datum 11 juli gemakkelijker te onthouden zal zijn dan de dag van zijn trouw voor de wet op 12 januari 2008. Aan de ingang van de Sint-Willibrorduskerk stonden een tiental personen verkleed als Romeinse soldaten, die het echtpaar salueerden toen ze de kerk verlieten.

Vlaamse feestdag
De viering zelf stond in het teken van de onbreekbare band tussen De Wever en Hegge en hun liefde voor de kinderen. Er waren geen politieke boodschappen te horen, maar De Wever verwees in zijn huwelijksbelofte wel naar zijn hectische leven als politicus. "Precies tien jaar geleden ben je mijn lief geworden", sprak De Wever tegen zijn vrouw.

"Het leven dat ik leid is geen pretje voor jou, maar zonder jou en de kinderen ben ik niets meer". De plechtigheid werd onder meer bijgewoond door N-VA-kopstukken Jan Jambon, Louis Ide en Frieda Brepoels.






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zanger Erik Van Neygen opgenomen in ziekenhuis


Zanger Erik Van Neygen opgenomen in ziekenhuis


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/ErikVanNeygen.jpg?t=1247325553


De Vlaamse zanger Erik Van Neygen is met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Vrijdagavond werd hij plots onwel. Zijn toestand is naar verluidt ernstig, maar niet zorgwekkend.

De 58-jarige Van Neygen was net met zijn vrouw Sanne en dochter Maartje terug in België na een vakantie van twee weken in Frankrijk.

Het optreden van Erik & Sanne, vanavond in Zoutleeuw, is uiteraard afgelast. Ook de persvoorstelling van de nieuwe single 'Twee witte paarden' op 14 juli is afgelast.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romantiek




http://img30.imageshack.us/img30/469/camerondiazk.jpg



O, heerlijke droom van romantiek,
eeuwig zou ik wel in u verblijven,
zonder geweld, zonder haat en nijd,
alleen avontuurlijk,romantisch, erotisch...
met eeuwige zomerbloesem omgeven,
altijd een redder in de nood,
nooit meer de dreiging van de goot,
altijd net op tijd,
o, droom van zoete romantiek..
ik wil u nooit meer kwijt.





» Reageer (0)
10-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diepe decolleté kan je carrière schaden


Diepe decolleté kan je carrière schaden





"Te blote decolletés doen je carrière meer kwaad dan goed", dat stelt Elisabeth Squires, auteur van het boek 'Boobs: A guide to Your Girls'. "Onderschat de kracht niet van je eigen paar borsten".

Andere eigenschappen
De zomer laat zich ook op het werk voelen. Strakke, uitgesneden topjes en kortere rokjes horen dan wel bij dit seizoen, op kantoor belemmeren ze wel degelijk je carrièrekansen. "Tenzij je borsten een belangrijk item zijn voor je werk, is het veel belangrijker om vertrouwen te winnen met andere eigenschappen", stelt de auteur. "Vrouwen weten in het algemeen welke effecten borsten hebben, maar ze onderschatten de kracht van hun eigen paar".

Middelgrote borsten
Teveel tonen leidt anderen af en dat weet ook de werkgever. Een studie in opdracht van Squires toont aan dat discreet geklede vrouwen, professioneler werden bekeken. Mannen dienden een aantal foto's te beoordelen met dames in verschillende outfits en verschillende behamaten. Op de vraag welke zij het meest professioneel achtten, werden vrouwen geplukt die minder toonden en gezegend zijn met middelgrote borsten.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een derde meer oproepen voor Tele-Onthaal na dood Yasmine


Een derde meer oproepen voor Tele-Onthaal na dood Yasmine





Vlaanderen heeft na de zelfmoord van Yasmine blijkbaar de behoefte gehad om zijn verhaal aan een luisterend oor te kunnen te vertellen. De hulplijn Tele-Onthaal kreeg ook in de dagen na de rouwplechtigheid van Yasmine afgelopen vrijdag nog emotionele reacties op de gebeurtenissen. De voorbije twee weken kreeg de hulplijn maar liefst 33 procent meer oproepen te verwerken.

Toch ligt de drempel om over zijn gevoelens te praten nog altijd heel hoog bij de Vlaming. Zo beginnen heel veel mensen nog altijd heel aarzelend aan hun verhaal. Pas als ze hun eigen ervaringen ergens aan kunnen vastknopen, bloeien ze open. Zo werd Yasmine in 257 oproepen zelfs expliciet vernoemd als reden om naar Tele-Onthaal te bellen.

Zelfdoding
De mensen die belden, deden dat om allerhande redenen. Tele-Onthaal kreeg opvallen veel oproepen van mensen die zelf gedachten hebben aan zelfdoding, of iemand kennen met gelijkaardige gedachten. Ook nabestaanden van mensen die zelfmoord pleegden vonden de weg naar de hulplijn, om over hun herinneringen en - soms onverwerkte - gevoelens te praten. Het thema 'zelfdoding' was daarmee goed voor 17 procent van de oproepen, terwijl dat gewoonlijk maar vier procent is.

Holebi's
Tele-Onthaal kreeg ook veel oproepen van holebi's die zich identificeerden met Yasmine en die diep onder de indruk waren van het verlies van de zangeres. Aanvaarding van het 'holebi-zijn' kwam de afgelopen twee weken duidelijk meer aan bod als gespreksthema, aldus nog Tele-Onthaal. (sps)

Tele-Onthaal is 24u/24 bereikbaar voor een gesprek, telefonisch op het nummer 106 of online via www.tele-onthaal.be (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Triootje blijft grootste mannendroom


Triootje blijft grootste mannendroom


http://img269.imageshack.us/img269/644/triootje.jpg



Een triootje met twee vrouwen, dat is waar de meeste heren stiekem over dromen. Een enquête, uitgevoerd door Playboy, maakt tevens duidelijk dat een standje op z'n hondjes ook tot de favorieten mag gerekend worden.

Vertrouwen
Playboy peilde bij 1.300 heren en 300 vrouwen naar hun seksuele verlanglijstje. Het trio met twee vrouwen staat bovenaan, liefst 63 procent van alle heren ziet dat wel zitten, gevolgd door 'op z'n hondjes'. Welke voorkeur ook, echt goede seks kan niet zonder vertrouwen. Volgens de resultaten is dit zelfs belangrijker dan seks.

Bed
Meest gebruikte plaats om te seksen is het bed. Dat is bij 91 procent van de ondervraagden zo. Opmerkelijk is dat het bos ook als een favoriet plekje wordt aangestipt.

Borsten kijken
Even opvallend is dat beide geslachten elkaar nogal eens verkeerd inschatten. Tweederde van de dames denkt dat mannen het eerst naar de borsten kijken, dat blijkt niet het geval. Slechts 37 procent lonkt eerst naar de boezem. Dat heren twijfelen over de grootte van hun geslacht, is ook een fabeltje. Dames denken dat slechts 35 procent content is met hun penis, terwijl dat in werkelijkheid met 61 procent veel hoger ligt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudere moeders hebben meer stress


Oudere moeders hebben meer stress door zwangerschap



 



Vrouwen die op latere leeftijd een kind krijgen hebben niet meer last van zwangerschapskwaaltjes, maar ze kampen wel met meer stress over hun ongeboren baby dan jonge mama's. Dat blijkt uit Australisch onderzoek.









Bezorgd
De studie volgde 620 Australische vrouwen tussen 20 en 40 jaar vanaf het derde trimester in hun zwangerschap tot vier maanden na de geboorte. Daaruit bleek dat vrouwen ouder dan 37 evenveel last hadden van kwaaltjes als misselijkheid als jonge vrouwen. "Vaak wordt gedacht dat oudere mama's minder goed omkunnen met de lichamelijke kwaaltjes van een zwangerschap. Of dat ze het moeilijker vinden om hun levensstijl aan te passen. Maar dit onderzoek bewijst dat oudere vrouwen daar geen problemen mee hebben. Ze zijn wel bezorgder over de gezondheid van hun ongeboren baby. Maar dat was te verwachten aangezien de bewijzen groeien dat het ongezond is om op latere leeftijd nog een kind te krijgen. Jongere mama's gaan ook positiever om met de veranderingen in hun lichaam", aldus de onderzoekers.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede dansers trekken meer vrouwen aan


Goede dansers trekken meer vrouwen aan


http://img196.imageshack.us/img196/8254/tangot.jpg
 



Mannen met goede dansmoves hebben meer kans om vrouwen aan te trekken omdat ze sterker lijken. Dat blijkt uit een recente Duitse studie.

Sterk nageslacht
De onderzoekers filmden 40 mannelijke studenten op de dansvloer. Vervolgens moesten vrouwen hier de beste en aantrekkelijkste dansers uit kiezen. Daaruit bleek dat deze ook de sterkste waren. Om factoren als kledij en lichaamsbouw uit te sluiten hadden alle deelnemers een witte overal aan. Hieruit concluderen de wetenschappers dat vrouwen op basis van dansmoves beoordelen of een man een gezond en sterk nageslacht kan voortbrengen.

Paringsritueel
Onderzoeker Bernhard Fink: "We wisten al langer dat vrouwen de mogelijkheid van een man om een sterk nageslacht te produceren beoordelen op basis van de vorm van het gezicht en de lichaamsbouw. Maar dit onderzoek bewijst dat ook bewegingen als danspasjes gebruikt worden om te bepalen of een man sterk en dominant is." Charles Darwin suggereerde eerder al dat dansen een deel was van het paringsritueel, iets wat elk weekend in discotheken bevestigd wordt.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loop jij risico op een zonneallergie?


Loop jij risico op een zonneallergie?


http://img33.imageshack.us/img33/1881/zonnehoed.jpg



Eén op de tien mensen kampt met een zonneallergie. En de laatste jaren groeit het aantal patiënten, vooral jonge vrouwen tussen 15 en 35 jaar lopen een groot risico. Je kunt deze aandoening niet voorkomen, maar je kan wel met enkele maatregelen er voor zorgen dat het niet erger wordt.

Wat?
Een zonneallergie kan optreden wanneer je je de eerste keer van het seizoen intens en gedurende een lange periode in de zon zit, meldt e-gezondheid.be. Maar het kan ook pas na verschillende keren opduiken. Vaak merk je op de tweede of derde dag van je vakantie aan de hals kleine puistjes die jeuken. Vandaar verspreiden ze zich naar de schouders, amen en zelfs de benen. Na vijf tot zes dagen verdwijnt de uitslag vanzelf als je uit de schaduw blijft. Eens je een zonneallergie hebt gehad, loop je elke zomer opnieuw risico. Hoe vaker je het hebt, hoe erger het wordt: de zone wordt groter en de uitslag houdt langer aan. Je wordt ook steeds gevoeliger voor de zon. Na verloop van tijd kun je al last krijgen bij het eerste streepje zon in de lente.

Tips
Mensen die met een zonneallergie kampen zijn niet gebaat met een gewone zonnecrème. Want de meeste producten beschermen enkel tegen UVB-stralen, maar het zijn de UVA-stralen die de allergie veroorzaken. Zoek dus een crème die tegen beide beschermt. Voor patiënten is het nog belangrijker dan bij anderen dat ze zich regelmatig insmeren en het ook elke keer doen als ze uit het water komt. Ze zonnebaden ook best geen uren aan een stuk en moeten de periode tussen 12 en 16 uur in de schaduw doorbrengen. Daarnaast is het ook heel belangrijk dat je je lichaam laat wennen aan de zon. De eerste blootstelling beperk je best tot een half uur tijdens de minst hete uren van de dag. (br.hln)





» Reageer (0)
09-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kitten overleeft wasbeurt op 30 graden


Kitten overleeft wasbeurt op 30 graden


http://img31.imageshack.us/img31/2374/kittencvr.jpg



In Schotland heeft een kitten van zeven weken oud een wasbeurt op 30 graden overleefd. Het poesje moet ongezien in de wasmachine gekropen zijn.

De eigenaar, een man uit Stonehaven, ontdekte het diertje pas op het einde van de wasbeurt, toen de kat al bewusteloos was. Een dierenarts diende de kitten onmiddellijk zuurstof toe. Volgens de eerste vaststellingen zal het dier niets aan haar avontuur overhouden, weet De Telegraaf.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vervelende straatmuzikanten


Gentenaars starten petitie tegen vervelende straatmuzikanten





Horeca-lui en winkeliers uit Gent zijn een petitie gestart om een stel opdringerige straatmuzikanten te verbannen. Reden is het beperkt repertoire van de 'musici'. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. "Ze staan continu op dezelfde plaatsen 'Una Paloma Blanca' en nog hoop en al drie andere liedjes te spelen", klinkt het. "Ze zijn opdringerig en schooien na élk nummer om geld." De Gentse politie voert extra controles uit.

De voorbije maanden gaat het in Gent van kwaad naar erger. "Het regent klachten", bevestigt de Gentse horecacoach Bart Ingelbrecht in de krant. "Er zijn niet meer straatmuzikanten op pad dan vroeger, maar ze gaan wel op een andere manier te werk. Ze zijn opdringerig en duwen na elk liedje meteen een bekertje onder je neus. Dat stoort de mensen, en horeca-uitbaters klagen dat de straatmuzikanten hun klanten wegjagen. Bovendien spelen ze telkens weer dezelfde paar liedjes. Ook dat irriteert de mensen."

"Om gek van te worden"
Ondertussen is er dus een petitie gestart. Initiatiefnemer is Tibor Frankel, geen handelaar, maar een gewone Gentenaar. "Het is gewoon niet houdbaar", zegt hij. "Van 10 uur 's ochtends tot 18 uur 's avonds staan hier straatmuzikanten in mijn straat. Ze hebben hier zogezegd een toegewezen plaats van de stad. Maar hun lawaai weergalmt ongelooflijk. Bij mij thuis is het zelfs met de ramen dicht om gek van te worden."

Ook bij de stad erkennen ze het probleem. "Ik heb met de korpschef van de politie afgesproken dat er controles zullen worden uitgevoerd", zegt burgemeester Termont. "Dat is de voorbije week al drie keer gebeurd, en met succes."





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgelet: nieuwe goedkoopste benzine aan Franse pomp


Opgelet: nieuwe goedkoopste benzine aan Franse pomp kan uw auto om zeep helpen






Even opletten wat u in uw tank gooit tijdens de komende grote vakantie-uittocht. Bij steeds meer pompstations in Frankrijk vervangt E10 de Euro loodvrij 95. Maar bij wat oudere wagens kan die brandstof schade opleveren aan leidingen en pakkingen.

Mengsel
De naam E10 staat voor ethanol 10 procent. Uit milieuoverwegingen heeft de Franse overheid besloten gewone benzine te mengen met de biobrandstof ethanol. In de meeste Europese landen is gekozen voor een mengsel van 5,75 procent ethanol en benzine om oudere auto's te beschermen. E10 kan behalve leidingen en pakkingen, ook de motor zelf beschadigen.

Mondeo, Audi A4, ...
We ontdekten dat bijvoorbeeld bepaalde modellen Ford Mondeo die tot 2006 van de band liepen, niet met E10 overweg kunnen. Hetzelfde geldt voor alle Alfa Romeo's op negen specifieke modellen na. Erg recente Audi A4's zijn er ook bij. De meeste Franse auto's van na 2000 lijken ok, hoewel: wat oudere Renault Meganes, Espaces met een turbo, Avantimes en Velsatis (om er maar een paar te noemen) zijn niet in orde.

Website
De Franse overheid heeft een website geopend waar automobilisten kunnen nagaan of hun auto geschikt is voor E10: www.carburant.e10.fr. Bepaalde merken, zoals Mini Cooper ontbreken echter in de lijst.

Duurdere Euro 98
Een alternatief, weze het wat duurder, hebben automobilisten in Frankrijk nog wel: ze kunnen Euro 98 in hun tank gooien.





» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!