Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




15-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Billenklets als straf wekt agressie op

Billenklets als straf wekt agressie op





Kinderen die als straf een klets op de poep of elders krijgen, reageren later agressiever en ontwikkelen zich mentaal slechter dan degenen die verbaal gehekeld werden. Dat blijkt uit nieuw onderzoek, gepubliceerd in the Journal of Child Development.

Onderzoek
Een fysieke straf is voor jonge kinderen zeer slecht, zo blijkt uit het laatste onderzoek onder 2.500 Amerikaanse families. Onderzoekers registreerden het aantal tikjes dat kinderen tussen 1, 2 en 3 jaar kregen. Opvolgend werd hun gedrags- en mentale ontwikkeling bekeken.

Aantal
Een derde van de allerkleinsten ontving meer dan twee keer per week een tik op de poep of elders. De helft van de tweejarigen kreeg meer dan drie billenkletsen per week. Idem voor de
driejarigen.







Agressiever
Kinderen die op eenjarige leeftijd al fysieke straffen kregen, reageerden op tweejarige leeftijd veel agressiever en scoorden op driejarige leeftijd lager bij tests die het denkvermogen analyseerden. Verbale straffen alleen leken weinig of geen effect te hebben op de agressieve of cognitieve ontwikkeling.

Tieners
Bijkomend onderzoek bekeek de effecten op langere termijn. Wanneer kinderen opgroeien tot tieners, neigen ouders minder fysiek te straffen. In gezinnen waar dat niet het geval was, kampten alweer deze jongeren met meer gedragsproblemen dan degenen die nooit een tik kregen.

Volwassenen
Kinderen die regelmatig lijfstraffen krijgen, vertonen op volwassen leeftijd twee tot drie keer meer kans op anti-sociaal gedrag. De vorsers hopen dat de resultaten tot nadenken stemmen. Ouders moeten leren afstappen van fysieke straffen. Alternatieven moeten gezocht worden om kinderen discipline bij te brengen.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koppel krijgt 48.000 euro om naakt te trouwen


Koppel krijgt 48.000 euro om naakt te trouwen





Sven Ornelis en Kurt Rogiers stappen door het ganse land om geld te verdienen voor het goede doel. Niet slecht, maar in Nieuw-Zeeland pakken ze hun stunts toch nog wat grootser aan. Radiozender 'The Edge' had namelijk 100.000 Nieuw-Zeelandse dollar (iets minder dan 48.000 euro; nvdr) over voor het koppel dat naakt in het huwelijksbootje wil stappen. Het waren de luisteraars die mochten beslissen welke van de vijf opgedaagde bruidsparen-in-spe de geldprijs in ontvangst mocht nemen.







Uiteindelijk kwamen Cherie en Shane uit Canterbury als winnaars uit de bus. Zij zullen elkaar nu poedelnaakt het ja-woord geven aan boord van een luxueuze catamaran, in aanwezigheid van 48 gasten. De plechtigheid zal live te volgen zijn op de radiozender en uitgezonden worden op tv-kanaal Sunrise TV3.








» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henin praat eerstdaags over rentree in het tennis


"Henin praat eerstdaags over rentree in het tennis"


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/JustineHenin.jpg?t=1252957349



Justine Henin geeft eerstdaags een nieuwe persconferentie. Niet om het over haar engagement bij Unicef te hebben maar wel om alle details van haar comeback uit de doeken te doen, zo meldt de Franstalige televisiezender RTBf. De 27-jarige Waalse heeft intussen ook veertien nieuwe tennisrackets besteld. Geen speeltjes voor tussendoor maar wel oerdegelijke competitieve stuks. "Dat zijn er evenveel als toen ze nog op het circuit actief was. Zo blijft ze de geruchten voeden natuurlijk", klinkt het. Mogelijk treedt na Kim Clijsters nu dus ook onze tweede 'Leading Lady' van het Belgische tennis terug op de voorgrond.

Mentaal gesterkt
De geruchten over een comeback van het voormalige nummer één van de wereld woeden al een tijdje in alle hevigheid. De zevenvoudige grandslamwinnares kondigde exact 16 maanden geleden ietwat onverwacht haar afscheid aan het tennis aan. Ze had een burn-out, wat fysieke ongemakken en ze wou nieuwe paden bewandelen in haar leven. Intussen is ze mentaal opnieuw aangesterkt, traint ze al maanden in het krachthonk en is ze haar 'nieuwe' leven wat beu. Daarnaast werkt de geslaagde terugkeer van Clijsters natuurlijk als een rode lap op een stier.

Na exhibitiepartijen het grote werk?
Henin speelt eind dit jaar enkele demonstratiewedstrijden in Charleroi (5 en 6 december) en Dubai. Vanaf januari 2010 zou ze dan volgens verschillende bronnen de echte competitie aangaan. Toch ontkent haar gewezen coach Carlos Rodriguez een terugkeer in alle toonaarden. Wordt vervolgd.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guesch Patti - Étienne

Guesch Patti - Étienne

Om haar te beluisteren druk op de foto...mooie clip






Patti werd geboren in Parijs Frankrijk. 

 Guesch Patti begon haar carrière als ballet danseres . Ze was amper 9 jaar  toen ze optrad in de Opera National de Paris, in samenwerking met Roland Petit.Later trad ze op voor de televisie .

Nadat ze had opgetreden met de pianist Yves Gilbert begon ze aan een zang carrière .Ze had haar eerste grote hit in 1987/1988 met" Etienne . Van dit nummer zijn er meer dan miljoen exemplaren verkocht





» Reageer (0)
14-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw medicijn wist slechte herinneringen


Nieuw medicijn wist slechte herinneringen





Een nieuw medicijn dat het geheugen opkuist kan herinneringen uitwissen die ongelukkig maken of een schaamtegevoel opwekken. Na succesvolle tests bij dieren denken onderzoekers dat dit ook bij mensen zal werken.

Angstherinneringen
Onderzoeker Andreas Lüthi testte een medicijn dat herinneringen kan wissen uit op dieren en hij is hoopvol dat het ook zal werken bij mensen. Honden kregen medicatie dat de barrière rond het amygdala, een orgaan in de hersenen waar dieren hun angstherinneringen in opslaan, doet verdwijnen. Na de behandeling hadden de dieren niet langer schrik van geluiden die ze associeerden met elektrische shocks, waaruit de onderzoeker afleidt dat deze herinneringen gewist werden. Omdat mensen hetzelfde orgaan hebben in de hersenen denken de onderzoekers dat het medicijn ook bij hen zal werken.

Herinneringen opofferen?
Hoewel deze pil een aantrekkelijke oplossing lijkt, doet het bij experts heel wat medische en ethische vragen rijzen. Sommige critici vrezen dat de pil ook nuttige herinneringen zal wissen. Anderen vrezen dat de medicatie misbruikt zal worden. Neurowetenschapper Joseph LeDoux zegt dat de behandeling patiënten zal helpen om herinneringen te overschrijven met gelukkigere gedachten. Het zou ook soldaten met posttraumatische stress of mensen met een fobie als gevolg van herinneringen kunnen helpen. LeDoux: "Elke soldaat met een trauma die ik al ontmoette, was bereid om enkele 'normale' herinneringen op te offeren als de slechte gewist zouden worden."

Goede herinneringen
Een andere wetenschapper, Ashok Hegde, zegt dat mensen voornamelijk een herinnering van openbare vernedering willen wissen. "Liefdesverdriet of verdriet door de dood van een huisdier vervaagt na een tijdje vanzelf. Goede herinneringen zijn intenser en blijven daarom veel langer hangen





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijftigers vrijen onveilig

Vijftigers vrijen onveilig


http://img5.imageshack.us/img5/7320/vrijen.jpg



De 'oudere' generatie vrijt onveilig, zo blijkt uit een recente Britse studie. Steeds vaker beleven veertigers en vijftigers seksuele relaties buiten het huwelijk en daarbij gebruiken ze weinig of geen condooms.

Scheve schaats
The International Journal of Epidemiology bericht over het recent onderzoek. Elfduizend heteroseksuele mannen en vrouwen werden over hun seksuele relaties ondervraagd. 39 procent van de mannen beleefde seks buiten een vaste relatie, 20 procent van de vrouwen. 1 op de 5 mannen heeft seks vlak na de eerste ontmoeting, bij de vrouwen 1 op de 10.

Geen condoom
Wat veilig vrijen betreft, kan de oudere generatie van de jongere nog wat leren. De overgrote meerderheid gebruikt geen condoom, terwijl dat bij de 16 tot 19-jarigen nog 68 procent is. Het condoom wordt het minst gebruikt door dertigers, veertigers en vijftigers. Ook bij koppels waar er een leeftijdsverschil is van minstens vijf jaar, wordt zelden een 'kapotje' aangetrokken.

Soa
Gevolg is dat soa's de kop opsteken, ook bij de oudere generatie. Recente rapporten maken duidelijk dat ook HIV stilaan een probleem wordt bij de 50-plussers. Meer dan een kwart van de HIV-patiënten is ouder dan 50 jaar.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TENNISMAMA KIM CLIJSTERS SCHRIJFT GESCHIEDENIS


TENNISMAMA KIM CLIJSTERS SCHRIJFT GESCHIEDENIS

Proficiat Kim


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/KimClijstersenjada.jpg?t=1252935864



De comeback van Kim Clijsters is compleet. Wat ze in haar eerste carrière amper één keer lukte, deed de mama van Jada na haar rentree in amper een goeie maand: een grandslam winnen. Voor de tweede keer keer schrijft ze de US Open op haar naam. Tegen de Deense superbelofte Carolina Wozniacki had onze 'Comeback Mama' van 26 jaar het niet onder de markt, maar met 7-5 en 6-3 sloeg Clijsters telkens in 'money time' toe. Na Margaret Court (US Open 1973) en Evonne Goolagong (Wimbledon 1980) is ze de derde tennismama die een grandslam weet te winnen. Sterk: nog nooit won een speelster met een wildcard een grandslam. Nog sterker: nog nooit won een speler buiten de toptien de US Open. Laat het duidelijk zijn, Kim schrijft in New York tennisgeschiedenis.



http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/KimClijstersBrianJada.jpg?t=1252936030
Het opperste geluk voor het gezin Clijsters: Brian, Jada, Kim en de US Open-trofee.




» Reageer (0)
13-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit zien mannen als ze jou naakt zien


Dit zien mannen als ze jou naakt zien





Vrouwen zijn zich erg bewust van de vrouwen waar mannen naar kijken. Grote borsten, strakke buik, zwoele lippen, lange benen... ze beseffen dat ze niet kunnen tippen aan het gecreëerde ideaalbeeld, en voelen zich onzeker over hun lichaam. Hun 'lovehandles', hun minder dan perfecte buik, hun niet perfect rechtopstaande borsten... Maar wat vrouwen niet beseffen: mannen hebben het vaak niet eens door.

Want wat blijkt? Mannen zijn wat je 'visuele optimisten' zou kunnen noemen: ze hebben alleen oog voor hun favoriete onderdelen en kijken naast de minder dan perfecte delen. Die cellulitis op je dijen en billen, dat lijntje naast je ogen, dat vetrolletje naast je oksel, dat zwembandje, je minder dan perfecte borsten?

Die ziet hij niet: hij kijkt naar je borsten, punt. Of je kont, punt. Of je benen, punt. Die imperfecties waar jij over strest, zijn van geen tel voor hem. Dus relax! Laat hem genieten van jouw lichaam, en wie weet ga je er ook zelf meer van genieten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honing, wondermiddel voor de huid


Honing, wondermiddel voor de huid


http://img40.imageshack.us/img40/9562/honing.jpg



Een brandwonde behandelen met honing doet de wonde sneller genezen, dat blijkt uit recent onderzoek. Daarnaast is honing het ideale middel om een droge, doffe huid opnieuw te laten stralen.

Sneller genezen
Het onderzoek bestudeerde meer dan 2.500 patiënten met verschillende soorten wonden. Lichte tot gemiddeld zware wonden genazen sneller dan wanneer andere verbandmiddelen gebruikt werden.

Infecties
Hoe de honing juist werkt is nog onduidelijk. Maar het lijkt er op dat het infecties tegengaat en het lichaam helpt dode cellen te verwijderen. Honing werd al gebruikt door de oude Grieken en Egyptenaren als zalf voor brandwonden en zweren.

Hydrateren
Maar honing hydrateert ook een droge en doffe huid en helpt die terug zacht te worden. Honing trekt vocht aan en houdt het vast. Daarnaast wordt het goed verdragen door een gevoelige huid. Daarom leren we jullie zelf schoonheidsproducten op basis van honing te maken die je huid zullen laten stralen. Makkelijk en goedkoop.

Vochtinbrengende crème voor het gezicht
- 2eetlepels honing
- 2 eetlepels cacaoboter
- 1 druppel lavendelolie
Laat de honing en de boter smelten en meng ze met de lavendelolie. Laat het mengsel even afkoelen tot het lauw is. Breng de crème aan op een schoon, droog gezicht. Heb je over, bewaar deze crème dan in een potje in de kast. Het zal wel stollen. Dus als je het een volgende keer wil gebruiken, warm het dan tien seconden op in de microgolfoven. Vervolgens even roeren en klaar.

Scrub voor ganse lichaam
- 2 kopjes honing
- Half kopje druivenpitolie
- Zes dessertlepels donkere chocolade, kan ook vervangen worden door cacaopoeder
- 2 kopjes grof zout
Meng de honing en de olie in een kom. Voeg dan de chocolade en het zout al roerend toe. Zorg ervoor dat je alles goed mengt en een dikke, korrelige materie krijgt. Breng de scrub vervolgens aan op het lichaam en masseer het in de huid. Verwijder vervolgens met een warme vochtige handdoek of spoel af onder de douche. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grotere borsten en een slanker lichaam in één operatie

Grotere borsten en een slanker lichaam in één operatie




Vrouwen die niet tevreden zijn over de omvang van hun borsten kunnen voortaan een 'natuurlijke' vergroting krijgen, die ook nog eens zorgt dat ongewenst vet op andere plaatsen van het lichaam verdwijnt, want dat wordt gebruikt om de borsten te vergroten, zo schrijft de Sunday Times.
 
Natuurlijke weg
De jongste jaren behoort borstvergroting tot een van de meest uitgevoerde cosmetische ingrepen. Doorgaans gebeurt dat met behulp van synthetische implantaten, maar nu is er een methode ontwikkeld om dit langs 'natuurlijke weg' te doen. Dat klinkt al positief, maar het wordt nog beter. Want om de borsten te vergroten, wordt vet gebruikt dat wordt verwijderd op heupen of dijen. Met andere woorden: groter én slanker waar gewenst en dat tijdens één en dezelfde ingreep.
 
Opwindendste doorbraak
De nieuwe methode wordt momenteel in klinieken in de VS en Engeland uitgetest maar de voorzitter van een groep bij de tests betrokken Britse klinieken, Mel Bragham, spreekt al van 'de opwindendste doorbraak in cosmetische en reconstructieve chirurgie die ik de voorbije twintig jaar heb meegemaakt. Het komt namelijk neer op twee procedures in één: het wegnemen van ongewenst vet op één of meer plaatsen in het lichaam en dat vet dan overbrengen naar de borsten.'
 
Blijven in positie
Voor mensen die tevreden zijn met hun lichaam, behalve met de borsten, of voor mensen met weinig lichaamsvet zal de huidige implantatenmethode nog altijd mogelijk blijven, zo stelt Bragham. Maar voor alle anderen bevat de nieuwe methode alleen maar voordelen, aldus de artsen. Zo kunnen de problemen die soms voorkomen na een behandeling met implantaten, omdat die hard kunnen worden, zich met de natuurlijke aanpak niet voordoen. Ook geven de proeven aan dat het vet in de borsten in positie blijft, zodat de ingreep duurzam effect heeft. En Zdenek Prtos, een van de chirugen die de tests uitvoert, wijst erop dat de borsten op deze manier niet alleen groter worden, maar ook natuurlijker van vorm zijn en aanvoelen.
 
8.000 euro
Geen wonder dat zich al enkele duizenden vrouwen hebben ingeschreven voor wanneer de operatie in Engeland volgend jaar beschikbaar wordt - met een prijskaartje van ruim 8.000 euro en weliswaar beperkt tot een vergroting met drie cupmaten.
 
Er is nog meer nieuws van het borstenfront: Britse artsen onderzoeken momenteel de mogelijkheid om borsten te doen groeien met behulp van stamcellen die worden gehaald uit het vet van de vrouw. Proeven hiermee beginnen binnenkort in het Londens Borstinstituut. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Françoise Hardy - Tous les garçons et les filles


Françoise Hardy - Tous les garçons et les filles

Om haar te beluisteren druk op de foto





Françoise Hardy (Parijs, 17 januari 1944) is een Franse zangeres en actrice.

Françoise Hardy tekende haar eerste contract met het platenlabel Vogue in november 1961. In april 1962, kort nadat ze eindexamen had gedaan, verscheen haar eerste album Oh oh Chéri, met het titelliedje geschreven door Johnny Hallyday's schrijfduo. Het nummer Tous les garçons et les filles werd een groot succes en er werden er 2 miljoen van verkocht. Ze had lang haar en droeg meestal jeans met een leren jasje en begeleidde zichzelf op de gitaar. De internationale impact van Tous les garçons et les filles, alsmede die van Hardy's uiterlijk en presentatie leidde ertoe dat de zangeres medio jaren zestig door sommigen werd gepresenteerd als 'Frankrijks antwoord op the Beatles'.

Hardy zong soms in het Engels, Italiaans, Spaans, en Duits. In 1963 vertegenwoordigde ze Monaco bij het Eurovisie Songfestival met L'amour s'en va en bereikte de vijfde plaats. In 1968 ontving ze de Grand Prix du Disque Académie Charles Gros.

In 1981 trouwde ze met haar oude viend en collega Jacques Dutronc, met wie ze al een zoon had, Thomas Dutronc (1973). In mei 2000 had ze een comeback met het album Clair Obscur. Haar zoon speelde gitaar en haar man zong het duet Puisque vous partez en voyage. Iggy Pop en Étienne Daho deden ook mee. Ze woont tegenwoordig in de buurt van Parijs.




» Reageer (0)
12-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat single vrouwen niet willen horen

Wat single vrouwen niet willen horen



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/single-vrouwen.jpg?t=1252773767



Single zijn is niet altijd gemakkelijk. Je amuseert je wel, je gaat uit met vriendinnen, regelt je eigen leven, maar blijft toch thuiskomen in een leeg huis. Dat is al moeilijk genoeg, en dan krijg je ook nog eens de vragen en het ongevraagde maar goedbedoelde advies op je bord. Dit is waar single vrouwen van uit hun vel springen.


1) "Je probeert misschien niet hard genoeg"
Dit klinkt heel hard als een oordeel. Waarom niet iemand aanmoedigen relaties te onderhouden en uit te deepen, in plaats van met een kritisch oordeel klaar te staan?


2)  "Draag meer make-up"
Zo'n uitspraak betekent zoveel als: "Je bent niet om aan te zien". Maar ook: "Zo simple is he t om de juiste man tegen te komen: wat mascara, wat lipstick, een beetje rouge, klaar!". Niet dus. Bovendien past het niet bij iedereen, en het is een slechte start van een relatie om anders te zijn dan je bent. Laat elke vrouw zichzelf zijn, en push weinig (of veel) make-updragende vriendinnen niet in een bepaalde richting.


3) "Kom wat meer buiten"
Het is niet omdat je single bent, dat je opgesloten leeft. Deze vrouwen werken, leven, sporten, gaan uit met vriendinnen. Ze hebben geen man omdat dat zo gelopen is, niet omdat ze geen leven hebben.


4) "Je bent te kieskeurig"
Dit klinkt alsof het een alternatief is een leven te delen met iemand die je niet echt graag ziet, tot wie je je niet echt aangetrokken voelt maar die wel goed voor je is. Dat jij dat niet wil, is "kieskeurigheid", met andere woorden: je wil te veel, je doet te moeilijk. Het impliceert dat vanaf een bepaald moment, je niet meer te kiezen hebt en moet nemen wat langskomt. Dat is geen manier om een levenspartner te vinden.


5) "Beetje dimmen"
Je stelt te veel vragen, hebt een te sterke mening, je bent te veel bezig met je werk, je intimideert. Alsof je je eigen persoonlijkheid moet aanpassen om potentiële relaties aan te trekken. Dit suggereert dat vrouwen hun gehele zijn moeten aanpassen, enkel en alleen om een man te vinden. Alweer een rampenrecept voor een relatie, want hoe lang duurt dat, jezelf anders voordoen dan je bent? Of je verliest jezelf en je identiteit of de relatie loopt op de klippen omdat je niet bent wie hij dacht dat je was. In beide gevallen word je er ongelukkig van.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wolven rukken op naar België

Wolven rukken op naar België


http://img16.imageshack.us/img16/2505/wolvent.jpg



Het gaat weer wat beter met de wolf in Europa. Sinds de val van het IJzeren Gordijn rukt het dier gestaag op in West-Duitsland, en een roedel is nu zelfs waargenomen in de buurt van Wiesbaden. Het opent perspectieven voor de terugkeer van het roofdier op Belgische bodem. Het is voor zwervende jonge wolven heel gewoon om op een dag 50 kilometer af te leggen.

Leopold I
Wolven werden officieel uitgeroeid in ons land door twee kogels uit het geweer van koning Leopold I: hij schoot de twee laatste af in de Ardennen in 1844. In het begin van de 19de eeuw waren wolven in de buitenwijken van Brussel nog een serieus probleem. In 1815 waren ze bijna allemaal verdwenen.









Terugkeer
Maar het grootste Europese landroofdier is bezig met een terugkeer naar onze contreien. De aantallen wolven in Oost-Europese landen zijn fors gegroeid de jongste jaren en ook in West-Europa wordt hij steeds vaker waargenomen. Inmiddels zitten er al wolven in Midden-Duitsland, onder andere in Hessen, op nog geen 200 kilometer van de Belgische grens. Ook in de Cevennes en Centraal-Frankrijk rukt de wolf spectaculair op.

Passen zich makkelijk aan
Wolven passen zich makkelijk aan allerlei omstandigheden aan, en leven in een grote verscheidenheid aan habitats. Zowel op toendra's, steppen en prairies als in dichte bossen komen ze voor, in laagland en in gebergten. Hierdoor hebben ze zich verspreid over de hele Holarctis, noordwaarts tot voorbij de poolcirkel, en zuidelijk tot Mexico, Zuid-Europa, Noord-India, China en zelfs in Arabië.









Genadeloos gejaagd
Door toedoen van de mens is hun leefgebied vanaf de 19de eeuw drastisch ingeperkt. Voor een deel omdat het leefgebied door de mens voor andere doeleinden in gebruik genomen is, maar vooral ook door genadeloze vervolging. De wolf was nog aanwezig in Noorwegen, Zweden, Finland, Rusland, Polen, en waarschijnlijk ook Tsjechië, Oostenrijk en alles wat oostelijker en zuidelijker daarvan ligt. Er waren nog kleine populaties in de Apennijnen (Italië) en in Noordwest-Spanje.

Met dank aan Gorbatsjov
Een veranderde mentaliteit ten opzichte van wilde dieren in combinatie met gek genoeg de val van het IJzeren Gordijn hebben wolven een nieuwe toekomst gegeven. Dat obstakel is sinds 1989 weg en daar hebben de wolven dankbaar gebruik van gemaakt om weer naar het westen op te rukken.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leger verbiedt lesbienne deelname aan 'Boer zkt vrouw


Leger verbiedt lesbienne deelname aan 'Boer zkt vrouw'


Presentatrice Dina Tersago (foto VTM)
Presentatrice Dina Tersago (foto VTM)


Twee lesbiennes mogen niet naar de hand van een lesbische boerin dingen in het VTM-programma 'Boer zkt vrouw' omdat hun werkgever dat verbiedt. Volgens de programmamakers gaat het om Defensie en de Vlaamse overheid. Dat schrijven de Corelio-kranten.

Bij Defensie vielen ze uit de lucht. "Daar weten we niets van af. Een van de sleutelwoorden bij Defensie is respect voor de diversiteit", klonk het op de persdienst.

Volgens het productiehuis dat de serie maakt kreeg een lesbienne vanuit de administratie van de Vlaamse overheid het bericht dat ze gezien haar mooie functie én geaardheid beter niet kon meedoen aan het programma.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tom McRae - The Boy With The Bubblegun

Tom McRae - The Boy With The Bubblegun

Om hem te beluisteren druk op de foto






Jeremy Thomas McRae Blackall (Essex, 19 maart 1969) is een Engelse singer-songwriter. Tom McRae is bekend om zijn intelligente en gevoelige teksten, zijn meeslepende stem en de energie en warmte die hij tijdens zijn live optredens creëert.

Tom McRae groeide op in Chelmsford, waar zijn vader en moeder werkten als predikanten. Tom zong in het kerkkoor en leende vaak de gitaar van zijn moeder. Aanvankelijk speelde hij vooral muziek van artiesten waar hij naar opkeek zoals Bob Dylan, Paul Simon, Neil Young, Kate Bush en U2. Later begon hij zelf liedjes te schrijven en zijn eigen stijl te ontwikkelen. Op achttienjarige leeftijd begon hij aan zijn studie Politieke Wetenschappen aan de London Guildhall University. Tijdens zijn studie bleef hij zich echter ook muzikaal ontwikkelen en speelde in allerlei bandjes. Uiteindelijk ontmoette hij producent Roger Bechirian, (Elvis Costello, Squeeze, Carlene Carter, The Undertones). Roger Bechirian hielp hem om zijn stem verder te ontwikkelen, wat later resulteerde in een deal met Dave Bates van db Records, (db/BMG records).

Na zijn studie, besloot hij om voluit voor een muziek carrière te gaan. In 2000 kwam zijn zelfgetitelde debuutalbum uit. Dit debuut van de jonge singer-songwriter ging niet onopgemerkt voorbij. Hij werd genomineerd voor de Mercury Prize en voor een Brit Award. Hij wordt door muziekcritici wel eens vergeleken met Nick Drake. In die tijd begon Tom samen te werken met Oliver ("Oli") Kraus (Cello) en in 2003 werd Olli Cunningham (keyboard) ook toegevoegd aan het gezelschap. Just Like Blood, het tweede album, kwam in 2003 uit. Dit album werd geproduceerd door Ben Hillier. In 2004 werd Tom genomineerd voor een GRAMMY Award. Hierna verhuisde hij naar Californië, waar hij zijn derde album, All Maps Welcome, schreef en opnam. Hij heeft een aantal jaren in de VS gewoond, maar sinds kort is hij weer naar de UK verhuisd. In 2005 speelde hij nog op Rock Werchter en voor een uitverkochte AB. McRae's vierde album, King of Cards, opgenomen in Suffolk kwam uit in 2007. In 2008 verscheen het eerste live-album getiteld 'Live 2007'. McRae had tijdens deze tour niet de beschikking over een volledige band. Alleen Oliver Kraus en Olli Cunningham vergezellen hem. Het album wordt in eigen beheer uitgegeven en is alleen verkrijgbaar via McRae's website.




» Reageer (0)
11-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweetgeurtje maakt mannen aantrekkelijker


Zweetgeurtje maakt mannen aantrekkelijker





Enige schaamte voor een zweetgeurtje hoeven mannen niet langer te hebben. Een natuurlijke, chemische stof in het mannelijk zweet werkt als een ware liefdesdrank voor jonge vrouwen.
 
Eerste indruk
De stof is afkomstig van het mannelijke hormoon testosteron en beïnvloedt de eerste indruk die vrouwen krijgen van mannen. Dat is gebleken uit een onderzoek aan de Schotse universiteit St Andrews.


Onderzoek
Vooral jonge vrouwen tussen 18 en 22 jaar zijn blijkbaar gevoelig voor een mannelijk zweetgeurtje. Voor een avondje uit met verschillende mannen kregen vijftig vrouwen een druppeltje pure kruidnagelolie, een druppeltje van die olie vermengd met androstadienone, een afbraakproduct van testosteron, of een waterdruppeltje op hun bovenlip.







 
Vrouwen die het mannelijke hormoon opsnuifden, vonden hun dates aantrekkelijker dan de vrouwen uit de twee andere onderzoeksgroepen. "Sommige mensen ruiken androstadienone helemaal niet", stelt onderzoeker Tamsin Saxton. "Anderen zeggen dat het goed of een beetje naar zweet geurt, terwijl een aantal het geurtje associeert met babyluiers".



Aantrekking
Of feromoon, een chemische stof die boodschappen brengt tussen mensen, er voor iets tussen zit, betwijfelt de wetenschapster.
"Mensen houden wel degelijk rekening met de natuurlijke lichaamsgeur van anderen. Hoe je ruikt, bepaalt dus in grote mate je aantrekkelijkheid".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henin gaat in piepklein Waals dorpje wonen

Henin gaat in piepklein Waals dorpje wonen




Justine Henin gaat zich vestigen in het piepkleine dorpje Ave-et-Auffe, nabij Rochefort. Onze landgenote heeft er zes maanden geleden een huis op de kop getikt en wil er bovendien haar vaste verblijfplaats van maken. De werken aan het huis lopen momenteel op hun laatste benen zodat Ave-et-Auffe plotsklaps beroemd wordt. Mogelijk wordt het plaatsje binnenkort een bedevaartsoord als Henin haar comeback in het tennis zou aankondigen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste vrouw ter wereld op 115-jarige leeftijd gestorven


Oudste vrouw ter wereld op 115-jarige leeftijd gestorven


http://img9.imageshack.us/img9/781/lelie.jpg



De oudste vrouw en mens ter wereld, de Amerikaanse Gertrude Baines, is op 115-jarige leeftijd gestorven in het Californische Los Angeles, zo heeft het Western Convalescent ziekenhuis  bekendgemaakt. Ze bezweek wellicht aan een hartaanval. Een lijkschouwing moet dit nog bevestigen.
 
Baines werd in 1894 geboren in Shellman in de staat Georgia. Toen in januari in Portugal Maria de Jesus overleed werd Baines de oudste vrouw en mens ter wereld. Toen zij op 6 april haar 115e verjaardag vierde, kreeg zij van president Barack Obama een brief, aldus ABC.

De oudste mens ter wereld is nu de 114-jaar oude Kama Chinen, die in Japan leeft, voegde de omroep eraan toe op gezag van een onderzoeksteam naar gerontologie aan de Universiteit van Californië.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeenschapsscholen voeren verbod hoofddoeken in

Gemeenschapsscholen voeren verbod hoofddoeken in


http://img24.imageshack.us/img24/7154/hoofddoekenverbod.jpg



De Raad van het Gemeenschapsonderwijs (Raad GO!) heeft vandaag beslist dat het dragen van hoofddoeken in alle instellingen van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap met onmiddellijke ingang verboden is. Dat meldt de Raad GO! vandaag in een persbericht.
 
Voor het lopende schooljaar is er een overgangsmaatregel voorzien voor die scholen, centra en instellingen die geen verbod op het dragen van levensbeschouwelijke kentekens hadden aangekondigd.
 
Uitzondering
Een uitzondering wordt toegestaan aan leerkrachten van levensbeschouwelijke vakken, die deze uitsluitend mogen dragen tijdens het vak. Tijdens de levensbeschouwelijke vakken mogen ook de leerlingen deze kentekens dragen.
 
Het GO! garandeert iedere leerling of cursist het recht op kwaliteitsvol en open onderwijs. Deze beslissing versterkt hun recht op gelijke onderwijskansen en op een objectieve, verantwoorde studiekeuze op basis van hun persoonlijkheid, interesses en talenten, zo luidt het in het persbericht.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwemleraar verkrachtte zelfs kindje met downsyndroom

Zwemleraar verkrachtte zelfs kindje met downsyndroom


Zwempedo Benno L. zou 98 meisjes hebben misbruikt.



Zwemleraar Benno L. uit het Nederlandse Den Bosch, die wordt verdacht van grootschalige misbruik van kinderen in zijn zwemklasjes, wordt er nu ook van verdacht dat hij een meisje heeft verkracht met het downsyndroom. De man zou ontuchtige handelingen hebben gepleegd met maar liefst 98 meisjes die de afgelopen jaren zwemles bij hem hebben gehad.


L. zou een meisje met het downsyndroom hebben verkracht terwijl zij in het water van het zwembad was en nauwelijks kon zwemmen. Hij heeft daarbij volgens justitie misbruik gemaakt van het geestelijk en lichamelijk overwicht dat hij had.


98 slachtoffertjes

Op de tenlastelegging staat ook de verdenking dat L. ontuchtige handelingen heeft gepleegd met 98 meisjes die de afgelopen jaren zwemles bij hem hebben gehad.


Tienduizenden foto's

Benno L. had tienduizenden foto's van kinderen op computers staan. Op die foto's op vijf computers met acht harde schijven zijn meisjes te zien tussen de 6 en 16 jaar die zijn gefotografeerd in en om zwembaden in Den Bosch, Vught, Vlijmen en Sint-Michielsgestel.  Op sommige foto's zijn de meisjes te zien in seksuele poses, op andere zou sprake zijn van seksuele handelingen.


De pedofiel was in 2004 al eens het onderwerp van een onderzoek na geruchten over ontucht met kinderen, maar dat onderzoek draaide op niks uit.


Voorvechter

De 59-jarige zwemschoolhouder gold als een voorvechter van de integratie van kinderen met een handicap en was onder meer gespecialiseerd in het lesgeven van kinderen met een beperking. Daarnaast was hij bestuurslid van de door hemzelf opgerichte 'katholieke stichting zwemintegratie'. Komende vrijdag is bij de rechtbank in Den Bosch een niet-inhoudelijke zitting over de ontuchtzaak.





» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!