Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




24-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade wordt duurder door cacaotekort

Chocolade wordt duurder door cacaotekort


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/pralines.jpg?t=1253800494



Chocoholics zullen binnenkort heel wat armer worden door hun verslaving. Chocolade wordt waarschijnlijk een pak duurder door een wereldwijd tekort aan cacao.

Hoogste prijs
De prijs van cacao was nog nooit zo hoog sinds 1985. Dat is het resultaat van een slechte oogst in de Ivoorkust, het gebied dat instaat voor 40 procent van cacaobonen. Ook de storm El Nino die in Indonesië en Ecuador erg heeft huisgehouden, vernietigde de voorraad van heel wat boeren. Eerder bleek al dat de vraag naar cacao met drie procent gestegen is.

Chocoladerepen
Experts zeggen dat het vooral de kost van chocoladerepen zal doen stijgen. Andrew Bonfield van de Britse snoepgigant Cadbury meent dat als dit zo verder blijft gaan, de prijs van chocolade erg zal stijgen. Andere critici geloven dat het tot een wereldwijd tekort zal komen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trend bij kinderen: seksarmbandjes


Trend bij kinderen: seksarmbandjes



http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/seksarmbandjes.jpg?t=1253796842



Dunne plastic armbandjes in talrijke kleurtjes die vroeger bij meisjes symbool stonden voor vriendschap, krijgen nu een heel andere betekenis. Ze heten 'shagbands', wat zoveel betekent als seksarmbandjes, en ze zijn ontzettend populair bij Britse lage schoolkinderen.

Kleurencode
Trends op de speelplaats hebben altijd bestaan: briefpapier verzamelen, wheelies tot zelfs knikkeren. Deze rubberen armbandjes vind je in tal van winkels voor enkele euro's, binnen handbereik van heel wat kinderen dus. Wat veel ouders niet weten is dat ze een kleurencode hebben: zo staat zwart voor geslachtsgemeenschap, blauw voor orale seks, groen voor masturbatie, geel voor een knuffel, roze voor een kus of een liefdesbeet.

Seksuele handelingen
De armbandjes worden op verschillende scholen op verschillende manieren gebruikt. Bij sommige is het zo dat als een medestudent aan een bepaalde kleur bandje trekt, je bij hem of haar die die handeling moet doen. In andere streken moet je de armbandjes kunnen bemachtigen om bijvoorbeeld een kus te bemachtigen. Soms dienen ze als een soort trofeeënkast van hun ervaringen. Ze staan dan voor alles wat de drager al gedaan heeft op seksueel vlak. Op tal van websites staan suggesties hoe je de armbandjes moet gebruiken.

Ouders kennen betekenis niet
Verkoper Richie Hudson ziet er geen problemen in. "Deze armbandjes seksualiseren kinderen helemaal niet. Er gebeuren veel ergere dingen op de speelplaats. De zwarte exemplaren verkopen het beste, maar niet vanwege hun seksuele betekenis." Veel ouders weten echter niet wat deze armbandjes betekenen. Degenen die wel op de hoogte zijn, moeten beslissen hoe ze hiermee omgaan. Sommige Britse schooldirecteurs hebben de hype al verboden bij kinderen. Directeur Shannel Johnson greep in. "Heel wat ouders zijn geschokt als ze horen wat deze armbandjes betekenen. Ik heb ze verboden in mijn school, om de kinderen te beschermen."



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/18/15/3/media_xl_1789248.jpg



Net als 'tikkertje kus'
Moeder Donna Heaton: "Ik heb mijn zoontje van acht betrapt toen hij zo'n armbandje droeg. Het is niet enkel dat ze maken dat jonge kinderen dingen horen waar ze helemaal niet klaar voor zijn, ze hebben vaak zelfs nog geen seksuele opvoeding gekregen. Maar er zullen ook kinderen gepest worden of gedwongen worden om bepaalde dingen te doen die ze niet willen. Mijn zoon gebruikte de bandjes om meisjes te mogen kussen, een beetje zoals wij vroeger 'tikkertje kus' speelden, redelijke onschuldig nog. Maar die andere kleuren van bandjes staan voor heel minder onschuldige dingen."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duo overvalt Magrittemuseum Jette: schilderij van 4 miljoen gestolen


Duo overvalt Magrittemuseum Jette: schilderij van 4 miljoen gestolen


http://img19.imageshack.us/img19/9053/magrittemuseumjette.jpg



Het René Magrittemuseum in de Esseghemstraat in het Brusselse Jette is vanochtend overvallen. Twee dieven bedreigden het personeel en stalen het doek Olympia waarvan de waarde op 3 tot 4 miljoen euro geschat wordt.

Het museum in Jette is gelegen in het huis waar de schilder jarenlang woonde en kan enkel op afspraak bezocht worden. Het is niet het grote Magrittemuseum aan het Koningsplein dat eerder dit jaar de deuren opende. Dat museum heeft de grootste Magrittecollectie ter wereld.



http://img27.imageshack.us/img27/816/olympiamargritte.jpg





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man is grootste ruziestoker in relatie

Man is grootste ruziestoker in relatie





Is er ruzie in het huishouden, dan ligt de schuld meestal bij de man. Dat vinden zowel Nederlandse mannen als vrouwen. De helft geeft aan dat de ruzie ontstaat omdat manlief niet goed luistert.

Zelden ruzie
In het oktobernummer schrijft MIND Magazine over een onderzoek naar de oorzaken en frequentie van ruzie in de liefde. Nederlanders blijken daarbij geen fanatieke ruziemakers te zijn. Maar liefst 40% van de ondervraagden beweert nooit ruzie te hebben met zijn of haar geliefde.

Luistergedrag
Maar áls er een conflict is, noemt 25% van de vrouwen het gedrag van hun partner de voornaamste aanleiding hiervoor. Mannen lijken dit te erkennen, zij vinden hun slecht 'luistergedrag' de oorzaak van al dat getwist. Vrouwen vinden overigens dat zij wel goed luisteren naar hun partner.

Geld
Niet alleen zijn er in Nederlandse gezinnen weinig conflicten, ook over geld en het huishouden vallen er, volgens de resultaten, weinig woorden. Een luttele tien procent twist over de taakverdeling binnen het huishouden, slechts vijf procent van de ruzies gaan over geld.

Sexy partner
Het magazine werpt een diepere blik op de werking van het mannelijke brein. Daaruit blijkt dat heren de oorzaak van een ruzie doorgaans snel vergeten. Belangrijk weetje: mannen onthouden wel  hoe sexy hun partner is in volle furie.




» Reageer (0)
23-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenbeul wikkelt kat in tape en dumpt ze

Dierenbeul wikkelt kat in tape en dumpt ze


De onfortuinlijke poes kon gelukkig gered worden.


Er wordt een beloning van 1.000 dollar (675 euro) uitgeloofd voor tips die kunnen leiden tot de arrestatie van een onverlaat die een kat heeft gedumpt in een tuin in Philadelphia. De dierenbeul had de poes in zelfklevende tape gewikkeld. Gelukkig was het hoofd van de kat niet omwonden met het kleverige spul.

"Dit is het werk van een krankzinnige", zegt George Bengal van de dierenbescherming. "Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt".

Verdoofd
De kattin, die door medewerkers van de dierenbescherming 'Sticky' wordt genoemd, werd gistermiddag in haar benarde toestand aangetroffen. Het dier werd volgens de website philly.com verdoofd om de tape zorgvuldig te kunnen wegknippen zodat die als bewijsmateriaal kan dienen.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacht op heksen kost leven aan vrouwen en kinderen

Jacht op heksen kost leven aan vrouwen en kinderen




De heksenjacht is iets wat we enkel in een geschiedenisboek zouden verwachten, maar steeds vaker worden vrouwen en kinderen vervolgd en vermoord omdat ze verdacht worden van hekserij. Volgens de Verenigde Naties verspreiden de praktijken zich steeds meer over de wereld en vernielen ze het leven van miljoenen mensen. Dat meldt Reuters.

Vermoord door eigen ouders
Geweld en moord, vooral op oudere vrouwen, komt voor van Zuid-Afrika tot India. Hulporganisaties in Nepal en Papoea-Nieuw-Guinea stellen vast dat de heksenjacht in deze landen weer fel oplaait. In Nigeria leven kinderen op straat nadat ze door hun eigen familie uitgespuwd werden op verdenking van hekserij. De laatste tijd is de situatie nog verergerd. Zo worden veel kinderen door hun eigen ouders vermoord omdat die vrezen dat de overheid hen zal dwingen om de kinderen terug in huis te nemen.

Economische crisis
De VN kan geen exacte cijfers op de heksenjacht plakken, maar jaarlijks worden zeker enkele tienduizenden mensen vermoord op beschuldiging van hekserij. Miljoenen anderen worden om dezelfde reden het slachtoffer van geweld, diefstal en isolatie. De economische crisis is mogelijk een van de oorzaken. Daardoor leven steeds meer mensen in armoede en die gaan op zoek naar een zondebok die hen ongeluk brengt. In veel gevallen gaat het echter ook om opdrachten van priesters, vaak uit belangrijke godsdiensten of regeringen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootte van sneeuwkristallen bepalen witheid van sneeuw

"Grootte van sneeuwkristallen bepalen witheid van sneeuw"





De grootte van sneeuwkristallen bepaalt de witheid van sneeuw en ijskappen. Grotere kristallen maken de sneeuw witter. Dat stelt Peter Kuipers Munneke van de Universiteit Utrecht na een onderzoek.
 
Volgens de onderzoeker reflecteert sneeuw het grootste deel van het invallende zonlicht, maar niet altijd en overal evenveel. Daardoor is de sneeuw niet overal even wit. Kuipers Munneke stelt dat de witheid van sneeuw afhankelijk is van de veranderingen in de grootte van de sneeuwkristallen op de grond.

Smelten van ijskappen
Sneeuwkristallen groeien sneller bij hogere temperaturen. Omdat grotere kristallen meer zonlicht absorberen versterkt dat het verder groeien van de kristallen. Dit mechanisme staat aan de basis van het smelten van ijskappen.
 
De resultaten van het onderzoek van Kuipers Munneke worden gebruikt om in grote klimaatmodellen de witheid van sneeuw beter te beschrijven. Dat kan volgens de onderzoeker leiden tot nauwkeurigere schattingen van de mate waarin ijskappen smelten en van de snelheid waarmee de zeespiegel stijgt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Comeback Henin geweldig voor België

Kim Clijsters: "Comeback Henin geweldig voor België"


http://img132.imageshack.us/img132/1692/justinehenin.jpg



Ook onze succesvolle 'comeback mum' Kim Clijsters is gelukkig met de terugkeer van Justine Henin. Henin kondigde gisteren officieel aan dat ze tegen januari 2010 er weer helemaal wil staan. "Ik ben geëmotioneerd en gelukkig dat ik kan bevestigen dat ik terugkeer in het tennis", aldus Justine.

Clijsters vindt de terugkerende concurrentie met Henin duidelijk niet erg. "Ik denk dat de comeback van Justine erg goed nieuws is voor het vrouwentennis, maar nog beter nieuws is voor België in het algemeen," aldus Kim.



Kim vindt de concurrentie met Henin helemaal niet erg.
Kim vindt de concurrentie met Henin helemaal niet erg.


"Justine werkte in het verleden erg hard om de knappe resultaten te behalen die ze in haar eerste carrière liet optekenen. Voor het tennis is het een schitterende zaak dat ze terug is." Daar sluiten wij ons volledig bij aan. Laat die Grandslams maar komen!
(br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikke mensen aan tafel doen je minder eten


Dikke mensen aan tafel doen je minder eten


Vrouwen die willen afvallen tafelen best in gezelschap van dikke vrienden, uit een onderzoek blijkt namelijk dat dit aanmoedigt minder te eten. 

Grote of kleine snack
Slanke mensen met een grote appetijt als tafelgezelschap is dan weer slecht voor je dieet. 200 studenten namen deel aan het onderzoek. Ze moesten een grote of kleine snack kiezen en dit opeten in het bijzijn van een vrouw van 50 of 100 kg. De personen kozen dezelfde grootte van snack bij beiden, maar aten er meer van bij de slanke vrouw die veel at. Als de dikkere persoon een grote portie bestelde, aten de studenten minder. De onderzoekers waarschuwen dat mensen de gevaren niet beseffen van met slanke mensen te tafelen. Professor Gavan Fitzsimons: "Als een dikke collega veel eet, dan zul je je gedrag daarop afstemmen en minder eten. Maar een dunne vriend die veel eet, doet je bijkomen."

Overgewicht de norm
Uit een ander onderzoek blijkt dat 10 miljoen Britten niet beseffen dat ze te dik zijn, omdat ze obesitas als de norm zien. 7 procent van de bevraagden zei met overgewicht te kampen, maar in werkelijkheid was dit bij 27 procent het geval.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 signalen dat jullie relatie nooit zal werken

10 signalen dat jullie relatie nooit zal werken


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/slechterelatie.jpg?t=1253703019



Iedereen heeft slechte gewoontes of irritante trekjes. Maar sommige signalen zijn duiden op meer dan een persoonlijke karaktertrek. Deze kan je niet met de mantel der liefde bedekken, deze kan je niet negeren, deze hebben er geen baat bij dat jij geduldig blijft. Vroeg of laat leiden ze immers tot een breuk.

Is het daarom niet beter de signalen niet te negeren, en onmiddellijk actie te ondernemen als je de signalen herkent? Journalist en ervaringsdeskundige Michael Shnayerson meent op de site tango.com van wel. Hij meent dat er 10 'rode vlaggen' zijn, waarshuwingssignalen die je beter niet negeert, hoe aantrekkelijk, lief of slim de partner in kwestie ook is.

1) Chronisch te laat komen
Welk excuus hij/zij ook heeft, als hij/zij meer dan drie keer op rij meer dan tien minuten te laat is, dan wacht je de vierde keer niet langer. Dit patroon wijst er immers op dat hij/zij niet écht op een relatie met jou zit te wachten, want je bent gewoonweg niet belangrijk genoeg om op tijd te komen.

2) Onbeleefd tegen diensters
Of taxichauffeurs, of kaartjesknippers of iedereen met een dienstberoep. Tenzij je dat zelf het hoogtepunt van het leven vindt, is dit een niet te negeren rode vlag. Het wijst immers op een wereldbeeld zonder respect voor anderen die hard werken, op weinig dankbaarheid en op een gevoel van superioriteit.

3) Straffe scheidingsverhalen
Luister heel goed wanneer er verhalen worden verteld over die vechtscheiding en de stoute ex. Een scheiding is in mindere of meerdere mate altijd de schuld van twee mensen. Als hij/zij dat niet kan erkennen, dan blijf je er beter van weg. Het is niet verwerkt, en wat erger is, deze persoon zoekt de fout misschien wel nooit bij zichzelf.

4) Huisdieren
Als de huisdieren niet voor jou komen, dan is er geen vuiltje aan de lucht (tenzij je zwaar allergisch bent, dat spreekt). Maar soms is de band tussen baasje en dier zo sterk dat niemand er kan tussen komen. Als ze zich losmaakt uit een knuffel met jou om met een kat/hond/konijn te spelen, dan ben jij duidelijk niet belangrijk genoeg.

5) Geen enkele langetermijnrelatie
Een dertiger die moet bekennen geen enkele relatie langer dan een paar maanden vol te hebben gehouden, moet een belletje doen rinkelen. Hij/zij heeft of zware bindingsangst of is onmogelijk om mee samen te leven.

6) Demonische kinderen
Ook gescheiden vaders en moeders hebben recht op nieuw liefdesgeluk, maar als hun kinderen niet alleen niet meewerken maar zelfs zwaar tegenwerken, begin er dan niet aan. Tegenover zijn/haar kinderen verlies je toch. Geldt ook voor: boze kinderen, agressieve kinderen en hopeloos verwende kinderen.

7) Geld
Geld zorgt sowieso al vaak voor spanningen in een relatie, dus zorg ervoor dat jullie van in het begin op dezelfde pagina zitten. Hoed je voor profiteurs, tenzij dat een relatie is waar je mee kan leven.

8) Relatie met de ouders
Opgelet met dates die een zeer hechte (of net zeer slechte) relatie hebben met hun ouders. Vijftigers die bij hun moeder wonen, of er verschillende malen per week gaan eten zijn kieskeurig of hechten te veel belang aan de mening van de mama, die niemand ooit goed genoeg vindt. Zelfs als relaties mogelijk zijn, is de invloed van de moeder op het koppel vaak te zwaar. Ook voor wie zijn/haar ouders haat, is het opletten geblazen: dat brengt een emotionele instabiliteit met zich mee en een overgevoeligheid voor bepaalde problemen.

9) Slechte seks
Als jullie seks alletwee niet belangrijk vinden, mag je deze rode vlag vergeten. Maar voor wie dat ook maar enigszins belangrijk vindt, is dit een belangrijk signaal. Als de seks niet goed zit, heeft dat zijn weerslag op de relatie. In het begin kan je nog tolerant zijn, je moet elkaar nog leren kennen, maar na enkele weken zou het toch duidelijk moeten zijn of het werkt of niet.

10) Vuil ondergoed
Overmatig hygiënisch zijn is niet goed, maar te weinig hygiënisch is ook niet goed. Punt. Je moet er niet aan denken hoe slordig of vuil hij/zij is op andere vlakken.





» Reageer (0)
22-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen wild van chocolade met vleessmaak

Mannen wild van chocolade met vleessmaak





Een Nieuw-Zeelandse chocolatier creëerde een chocoladetruffel waarin gedroogd, zout vlees verwerkt zit. Deze wat vreemde lekkernij is alvast een hit bij mannen.

Salami
Chocolatier Hanna Frederick geeft haar vleestruffels de vorm van een worstje. "Op het eerste gezicht is het een vreemde combinatie, maar het vlees en de chocolade passen wonderwel goed samen. De eerste indruk is rokerig, dan krijg je de sterke toets van de chocolade en je eindigt met salami."






Mannen
"De snack is vooral populair bij mannen, vrouwen houden meer van fruitige, verfijnde smaken", aldus de chocolatier. Frederick kwam eerder al in het nieuws met haar chocoladecreaties met bier.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse archeologen vinden 3.500 jaar oude grafkamer in Syrië

Duitse archeologen vinden 3.500 jaar oude grafkamer in Syrië


Naast beenderen, ontdekten de archeologen ook aardewerk en juwelen in de grafkamer.


Archeologen van de universiteit van Tübingen hebben vandaag bekendgemaakt dat ze een grafkamer ontdekt hebben in een oud koninklijk paleis in Syrië. De grafkamer bevat honderden beenderen en voorwerpen die wellicht 3.500 jaar oud zijn.
 
Nog niet leeggeroofd
De ontdekking van de grafkamer, die de resten van minstens dertig mensen bevat, geldt als spectaculair omdat het graf nog niet is leeggeroofd, vertelt archeoloog Peter Pfaelzner. "Het is mogelijk dat de resten toebehoren aan leden van de koninklijke familie of van de hofhuishouding", zei hij voorts.



    http://www.hln.be/static/FOTO/pe/15/9/3/media_l_1734468.jpg
 

De grafkamer werd in de Bronstijd opgericht in de stad Qatna, een van de belangrijkste koninkrijken in het oude Syrië. Naast beenderen, ontdekten de archeologen onder meer ook aardewerk, juwelen en een stenen sculptuur van een aap.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henin maakt comeback tijdens Australian Open

"Henin maakt comeback tijdens Australian Open"


http://img132.imageshack.us/img132/1692/justinehenin.jpg



Volgens enkele Franstalige websites zal Justine Henin haar comeback maken tijdens de Australian Open. Het eerste Grand Slam-toernooi van het nieuwe tennisseizoen vindt plaats van 18 tot 31 januari 2010. De voormalige nummer één wist het toernooi in 2004 op haar naam te schrijven door Kim Clijsters te verslaan in de finale.

Henin zal waarschijnlijk vanavond een officiële verklaring van haar comeback geven tijdens het journaal van RTL-TVi. Nadien zal ook RTBF het nieuws naar buiten brengen. Tijdens de verklaring zal Henin uitleggen waarom ze haar tennisrackets weer boven haalt na een stop van 18 maanden.

"Belgacom wordt sponsor"
Le Soir meldt bovendien dat Belgacom de sponsor van 'Juju' zal worden tijdens haar terugkeer op de tennisvelden. Dat zal bekend gemaakt worden tijdens een persconferentie, die morgen zal plaatsvinden. Het bedrijf zelf wou nog geen commentaar geven op deze informatie.

De geruchten over een comeback van Henin doen al langer de ronde en werden alleen maar versterkt nadat de Waalse het theaterstuk afzei waarin ze mee zou spelen en nadat ze een reeks nieuwe tennisrackets aanschafte.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kind gehoorzamer bij mama

Kind gehoorzamer bij mama





Kinderen luisteren beter naar hun moeder, zo blijkt uit de grote opvoedingsenquête van de CM. Al vertoeft papa steeds meer in de gezinsbuurt, opvoeden lijkt nog altijd een vrouwenkwestie.

Meer tijd
Ouders zijn niet bang hun kinderen af en toe te straffen, dat toont de rondvraag van de Christelijke Mutualiteiten aan. De huisregeltjes worden dan wel door beide ouders opgesteld en goedgekeurd, toch weegt mama's gezag nog altijd iets meer door. Volgens het onderzoek wordt er twee keer zo goed naar de moeder geluisterd. "Niet verwonderlijk", stelt psychologe en onderzoekster Vlaeminck. "Al doet de papa ook zijn best in het huishouden, mama's bekommeren zich nog meer om hun kroost".

Belonen
Als mama meer met haar kroost in de weer is, is het niet onlogisch dat ze de meeste huisregeltjes opstelt. Ze straft en beloont tegelijk. Dat maakt dat kinderen ook sneller naar haar luisteren.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonlicht verhoogt kans op genezing huidkanker

Zonlicht verhoogt kans op genezing huidkanker





Mensen met een hoge concentratie van vitamine D, zonlicht stimuleert de productie van deze stof, hebben meer kans om darm- of huidkanker te overleven dan mensen met een tekort.

Hervallen
Darmkankerpatiënten met veel vitamine D hebben 50 procent meer kans te genezen. Uit een andere studie blijkt nog dat mensen met huidkanker en een hoge concentratie van vitamine D meer kleinere tumoren hebben. Het vermindert ook je kans om te hervallen met een derde. Je vindt de stof in een beperkt aantal voedingsmiddelen als vette vis. Vitamine D berschermt ook tegen osteoporose, diabetes, astma, hoge bloeddruk, depressie en MS.

Zon is goed tegen huidkanker
Professor Julia Newton Bishop: "In heel wat landen heeft de bevolking een laag niveau van vitamine D. Veel mensen met huidkanker vermijden de zon aangezien een verbrande huid het risico op de ziekte verhoogt. Maar nu blijkt dat zonnestralen je net kunnen helpen bij deze ziekte. Het geheim is om het juiste evenwicht te zoeken wat je zontijd betreft. Je moet je wel blijven beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft van surfers controleert ex op internet


Helft van surfers controleert ex op internet





Meer dan de helft van de surfers gebruikte het internet om informatie over een oude vlam op te zoeken, zelfs al was het iemand die ze zelf gedumpt hadden. Dat blijkt uit een wereldwijde enquête bij 1.000 volwassenen.

Vlam aanwakkeren
37 procent zegt informatie op te zoeken over zijn ex-partner om te weten waar die zich nu mee bezig houdt. Slechts vier procent hoopt dat dit vlam terug aanwakkert bij zijn of haar ex. Het internet zorgt er wel voor dat  zeven procent terug een relatie begint met een vorige partner. Een op de vijf negeerde al een aanvraag via mail om terug contact te leggen met een vroegere geliefde. Vier procent deed de moeite om zijn ex op te sporen om te melden hoe gelukkig ze zijn zonder hem of haar, drie procent hoopte te ontdekken dat zijn of haar ex er slecht aan toe was.








Zichzelf zoeken

Voor de rest gebruikt zeven op de tien surfers netwerksites als Facebook om oude schoolvrienden op te zoeken. Meer dan een derde zoekt naar ex-collega's, tien procent probeert mensen die ze op vakantie ontmoetten te contacteren. Verder blijkt dat velen ijdel zijn, 59 procent geeft zijn eigen naam in bij een zoekmachine om te kijken wat er verschijnt. Mannen doen dit vaker dan vrouwen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sheryl Crow - The First Cut Is The Deepest

Sheryl Crow - The First Cut Is The Deepest

Om haar te beluisteren druk op de foto






Sheryl Suzanne Crow (Kennett (Missouri), 11 februari 1962) is een Amerikaans blues- en rockzangeres, gitariste en liedjesschrijfster. Haar vroege werk wordt gekarakteriseerd door haar focus op de slidegitaar. Na een uitstap in 2002 naar de popmuziek keert ze in haar latere werk terug naar haar roots als singer/songwriter.
Haar bekendste liedjes in Nederland zijn All I Wanna Do, A Change Would Do You Good, If It Makes You Happy, Everyday Is a Winding Road, My Favorite Mistake, en Soak Up The Sun.

Na een korte loopbaan als lerares begon ze haar muzikale carrière als achtergrondzangeres van Michael Jackson tijdens zijn Bad-Tour in 1988. Gezien haar muzikale talenten kwam ze al snel met andere artiesten in contact en nam een eerste pop-album op. Na twijfels bij de platenmaatschappij en Sheryl zelf, werd dit album uiteindelijk nooit uitgebracht. Een illusie armer bleef Sheryl wel actief als componist en zangeres, en sloot zich aan bij een 'jam'-band die op dinsdagavonden samen speelde in Los Angeles. Deze jam-sessies resulteerden uiteindelijk in haar eerste album Tuesday Night Music Club met de wereldhit All I Wanna Do. Ze kreeg in 1994 een Grammy voor Record Of The Year en Best New Artist. Ook haar tweede en derde albums (Sheryl Crow en The Globe Sessions) leverden haar lovende kritieken en enkele awards op. In 1999 verschijnt een live-album (Live from Central Park) waarop ze speelt en zingt met grootheden als Eric Clapton, Keith Richards en Stevie Nicks.

In 1997 was Crow medeauteur en zangeres van het lied Tomorrow Never Dies, de titelsong van de gelijknamige James Bondfilm (1997).

Na drie succesvolle albums kampt Sheryl in 2000 en 2001 met een writers' block. Na veel bloed, zweet en tranen (en hulp van collega's als Lenny Kravitz en Stevie Nicks) verschijnt in 2002 het 'poppy' album C'mon C'mon. Na het verschijnen van een succesvol Greatest Hits-album in 2003, keert Sheryl in 2005 terug naar haar roots als singer/songwriter met het grotendeels akoestische album Wildflower. Op dit laatste album staat ook Always on your Side, dat in de V.S. de hitparade haalde als duet met Sting.

Nog steeds heeft Sheryl Crow veel aanzien bij andere artiesten. Lenny Kravitz zei ooit over haar: "Je hoeft maar een instrument in haar handen te duwen en ze weet het te bespelen." Sheryl was ook co-producer van een album van de Amerikaanse band Dixie Chicks.

Sheryl's meest recente album, Detours, verschijnt in februari 2008. Het is het meest politieke album dat ze uitbracht. Zo refereert ze in haar songs o.a. aan de orkaan Katrina en de oorlog in Irak. Maar ze snijdt ook persoonlijker onderwerpen aan, zo gaat Make It Go Away over de behandeling van haar borstkanker, en Lullabye for Wyatt over haar geadopteerde zoon. De eerste singles Shine Over Babylon (alleen digitaal verkrijgbaar) en Love Is Free worden bescheiden hits in de Verenigde Staten. De tour ter promotie van het album brengt Sheryl sinds lange tijd weer naar Nederland: op 29 juni 2008 was ze de afsluitende hoofdact op het gratis festival Parkpop in Den Haag.

Crow heeft onder andere relaties gehad met gitarist Eric Clapton en met Amerikaans wielrenner Lance Armstrong.

In 2005 werd in een vroeg stadium borstkanker bij Sheryl geconstateerd. In juni 2006 startte ze alsnog haar uitgestelde tour door de Verenigde Staten en Canada, samen met zanger John Mayer.

In 2007 komt Sheryl in het nieuws door andere zaken dan haar muziek, namelijk door haar oproep om ten bate van het milieu zuiniger te zijn met toiletpapier, en de adoptie van een jongetje dat Wyatt Steve heet.




» Reageer (0)
21-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe herken je de eerste tekenen van dementie?


Hoe herken je de eerste tekenen van dementie?


http://img24.imageshack.us/img24/3663/alzheimersu.jpg


Wie het gevoel heeft veel te vergeten, zegt wel eens al lachend: 'ik word precies dement'. Vergeetachtigheid is hét kenmerk van dementie, maar niet elke vergeetachtigheid leidt ook naar dementie. Gezondheid.be legt uit dat beginnende dementie een graad is die het gewone vergeten overstijgt.

Meer dan vergeten
Zo vergeet men erg vertrouwde dingen, zoals de namen van de kleinkinderen, en ligt het niet 'op het puntje van de tong'. Het is dus meer dan 'ik kan er niet opkomen', de herkenning ontbreekt ook als het vergetene genoemd wordt.

Zo vergeet men niet alleen wie er heeft gebeld, maar ook dat er is gebeld. Verschillende keren hetzelfde vragen is niet alleen omdat men het antwoord niet meer weet, maar ook omdat men niet meer weet dat de vraag al is gesteld.

Verlies en verwarring
Nog kenmerkend: men verliest voortdurend alledaagse objecten als bril, sleutels en gsm en vindt die op abnormale plaatsen terug. Steeds vaker komen episodes van verwardheid voor: men weet niet meer wat men aan het doen was en laat klusjes onafgewerkt achter, de weg naar huis wordt niet meer gevonden en men wil in het midden van de nacht boodschappen gaan doen.

Sociale leven
Deze manier van vergeten wordt op den duur zodanig dat een gesprek, serie of verhaal volgen moeilijk wordt omdat de feiten niet meer lang genoeg onthouden kunnen worden om de rode draad te volgen. Dat heeft een impact op het sociale leven en de relaties met anderen, die ook mee lijden met de patiënt.

Karakter
Ook het karakter van de persoon lijkt te veranderen, hij of zij wordt nerveuzer, paniekerig, soms zelfs opvliegend. Over het algemeen is er minder controle op emoties, dus ook boosheid, verdriet of geluk worden sneller en extremer geuit. Men beseft dit controleverlies tot op zekere hoogte, en voelt zich onbehaaglijk en men reageert krampachtig.

Moeilijk vast te stellen
Dementie is niet altijd gemakkelijk vast te stellen, en er zijn redelijk wat situaties die kunnen leiden naar een dementietoestand. Oudere mensen zijn sowieso al trager, zwakker en kwetsbaarder. Om alert te blijven, zijn sociale contacten nodig. Ontbreken die, dan kan er een toestand ontstaan die lijkt op dementie.

Ook een depressie bij ouderen kan lijken op dementie. Die depressie wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door de mensen die wegvallen, de omgeving die verandert, een al dan niet gedwongen verhuis of een pensionering.

Een dementietoestand kan ook opgewekt worden door lichamelijke ziekten, zoals een luchtweginfectie. Kortom, extreme vergeetachtigheid of verwardheid hoeft niet altijd te leiden naar dementie.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen betalen hoogste prijs voor crisis

"Vrouwen betalen hoogste prijs voor crisis"


Meisjes in ontwikkelingslanden worden van school gehaald om te werken.


Meisjes en vrouwen betalen de hoogste prijs voor de economische crisis, terwijl zij juist een sleutelrol kunnen vervullen in de oplossing ervan. Dat staat in het onderzoeksrapport 'Because I am a Girl' van de ontwikkelingsorganisatie Plan.

Onderwijs
Volgens Plan zijn wereldwijd zeshonderd miljoen vrouwen uitgesloten van het arbeidsproces, het aantal jonge meisjes dat gedwongen wordt tot zware arbeid neemt toe en ze worden nog steeds eerder van school gehaald. Als gevolg van de financiële crisis wordt nog minder in meisjes geïnvesteerd. Plan noemt dat een "desastreuze keuze" en zegt dat onderwijs voor hen niet alleen een fundamenteel recht is, maar ook de weg naar vooruitgang. "Hele families en gemeenschappen kunnen daarvan profiteren."

Tienerzwangerschappen
Als voorbeeld schrijft Plan in het rapport dat tienerzwangerschappen in Kenia de economie in dat land 500 miljoen dollar per jaar kosten, terwijl investeren in meisjes 3,2 miljard dollar kan opleveren. De Wereldbank becijferde eerder dat ontwikkelingslanden een gezamenlijke groei kunnen realiseren van 92 miljard dollar per jaar als meisjes dezelfde onderwijskansen krijgen als jongens.

Meisjesdag
Plan stelt voor 22 september uit te roepen tot Internationale Meisjesdag en gaat verder met de campagne 'Because I am a Girl' om de positie van meisjes en vrouwen in ontwikkelingslanden te verbeteren.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lucht in huis dikwijls sterker vervuild dan buitenlucht


Lucht in huis dikwijls sterker vervuild dan buitenlucht


http://img3.imageshack.us/img3/788/vervuildebinnenlucht.jpg


De binnenlucht in huis of op kantoor is vaak sterker vervuild dan de buitenlucht en dat kan nadelig zijn voor de gezondheid. Maar met enkele eenvoudige maatregelen kan de vervuiling beperkt worden. Dat is de boodschap van de campagne 'De lucht in uw huis heeft een schoonmaakbeurt nodig'.

Binnenlucht is ongezond
In mei vorig jaar bleek uit onderzoek van de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) naar de binnenlucht in Vlaamse huizen dat de concentratie totaal vluchtige organische stoffen (TVOC) op bijna alle meetlocaties hoger was dan de richtwaarde van het Vlaamse Binnenmilieubesluit.

Maatregelen
De campagne is een initiatief van de federale overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, met de steun van minister van Klimaat en Energie Paul Magnette.
"Via deze campagne wil men niet alleen de aandacht van het publiek vestigen op de binnenhuisvervuiling, maar vooral ook verschillende oplossingen of maatregelen voorstellen waarmee we die vervuiling kunnen beperken", zo meldt de overheidsdienst. Vanaf 22 september verschijnen er advertenties in tijdschriften. Op binnenlucht.be vind je eenvoudige maatregelen om binnenhuisvervuiling te bestrijden. Die maatregelen gaan van voldoende verluchten, over regelmatig stof afnemen, tot milieuvriendelijke producten kopen. Via dienstenchequeondernemingen worden infobrochures verspreid in de huishoudens.

Regelgeving
"De schadelijke gevolgen van binnenhuisvervuiling op het milieu en onze gezondheid kunnen we enkel verminderen door een combinatie van een betere regelgeving door de overheid en een gedragswijziging bij de consument", zegt minister Magnette in het communiqué. De ministerraad heeft recentelijk ook zijn Lucht- en Productplan goedgekeurd. (br.hln)





» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!