Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




10-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Showaddywaddy _ Under The Moon Of Love

Showaddywaddy - Under The Moon Of Love

Om hun te beluisteren klik op de foto






Showaddywaddy was een populaire popgroep in de jaren zeventig en begin jaren '80. De leden komen uit Leicester (Engeland). Ze waren experts in het maken van covers van hits uit de jaren '50 en gingen gekleed als Teddy Boys.




» Reageer (0)
09-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rembrandt brengt 22 miljoen euro op

Rembrandt brengt 22 miljoen euro op





Een schilderij van Rembrandt, dat veertig jaar niet voor publiek te zien was, heeft dinsdagavond 22 miljoen euro opgebracht. Dat heeft een woordvoerder van veilinghuis Christie's dinsdagavond laten weten.
 

Het is volgens de zegsman de hoogste prijs ooit op een veiling opgebracht voor een Rembrandt. Het is onbekend wie het werk heeft gekocht. Het gaat om een anonieme telefonische bieder.


Privécollectie
Het schilderij ging bij veilinghuis Christie's in Londen onder de hamer. Het werk was getaxeerd op tussen de 20 en 25 miljoen euro. Het schilderij, uit 1658, laat een onbekende man zien en wordt wegens zijn opvallende tuniek ook wel de 'buitenlandse admiraal' genoemd. Het doek van 107 bij 87 centimeter, getiteld 'Portret tot aan de knieën van een man met de handen in de zij', komt uit een privécollectie.
 

Het jaar 1658 was een dramatische periode voor Rembrandt. Na een bankroet moest hij zowel zijn werkplaats als zijn huis verlaten. De enige andere met 1658 gedateerde Rembrandt is een zelfportret. Dat hangt in New York.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisdieren houden rimpels weg

Huisdieren houden rimpels weg




Wil je stralen, haal een dier in huis. Dat stelt celeb-dermatologe Jessica Wu. Zij beweert dat huisdieren kraaiepootjes bestrijden.


Ontspannen
Een dier dat je koestert, geeft rust aan het baasje. "Praten met een hond of kat maakt je relaxer", stelt de dermatologe, "en daar kan de huid maar wel bij varen. Je gezichtuitdrukkingen ogen meer ontspannen en dat is vooral rond de ogen te merken. De vorming van kraaiepootjes wordt zo tegengegaan".


Bloeddruk
Door liefdevol met je hond te babbelen, verzacht je niet enkel je gezichtsuitdrukking. Ook de bloeddruk daalt aanzienlijk. Dierenbaasjes zouden volgens haar ook aanzienlijk minder bij de dokter langslopen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parfums met leder- en tabaksgeuren zijn weer trendy

Parfums met leder en tabaksgeuren zijn weer trendy




Geuren uit de jaren '20 werkten met toetsen die je niet meteen associeert met parfum zoals leder en tabak. Deze maken in 2010 echter helemaal een comeback, voorspelt de Nederlandse geurexperte Tanja Deurloo.


Mannengeuren

Tijdens de jaren '20 raakten leder en tabak door de vele veranderingen plots populair als geuren voor vrouwen, gedaan dus met brave bloemenparfums. Dit hingt nauw samen met het feit dat vrouwen toen ook begonnen te werken in de fabrieken en ze ook plots mannelijkere kledij droegen. Ze hadden dus eveneens nood aan mannengeuren, dat meldt beautyjournaal.nl. Deze waren krachtig, avontuurlijk, kruidig en tegelijkertijd toch sensueel. Enkele voorbeelden zijn Tabac Blond van Caron, Cuir de Russie van Chanel en Mitsouko van Jean Guerlain.





Trendy geurtjes
Steeds meer nieuwe parfums grijpen terug naar deze bizarre geuren, zo ruik je leder bij Kelly Calèche van Hermès, die de geur van de populairste handtas van het merk nabootst. Ook Platinum van La Prairie is kruidig en zwoel. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soeur Sourire - Dominique

Soeur Sourire - Dominique

Om haar te beluisteren klik op de foto





Over Sœur Sourire


Sœur Sourire (Frans voor 'Zuster Glimlach'), artiestennaam van Jeanne Paule Marie (Jeannine) Deckers, (Waver, 17 oktober 1933 – aldaar, 29 maart 1985) was een Belgische kloosterzuster.

Ze was een zuster in het dominicaanse klooster in Fichermont, nabij Waterloo. Ze zong daar al regelmatig haar zelf gecomponeerde liedjes. Die werden zo goed ontvangen dat het klooster met het idee kwam om er een plaat van te laten persen die dan kon worden meegegeven aan bezoekers en novicen. In 1963 werd de plaat opgenomen in Brussel. Het lied Dominique werd er door de mensen van Philips direct uitgepikt. Ze vroegen (en kregen) toestemming om het nummer als single op de markt te brengen, met een wereldhit tot gevolg. Het stond zelfs enige tijd op de eerste plaats van de Amerikaanse hitparade. In de Verenigde Staten kreeg het nummer in 1965 een tweede carrière toen het in 1965 bij Capitol Records werd opgenomen in de versie van Tony Sandler & Ralph Young (Sandler & Young) op de succes-LP "Side by Side". Later werd het door talloze artiesten in diverse talen gecoverd. Dit lied wordt misschien nog wel het meest onthouden vanwege het refrein:

Dominique -nique -nique s'en allait tout simplement, Routier, pauvre et chantant. En tous chemins, en tous lieux, Il ne parle que du Bon Dieu, Il ne parle que du Bon Dieu.

Na dit succes, dat zelfs in Hollywood werd verfilmd als "The singing Nun" met Debbie Reynolds in de hoofdrol, stortte Deckers zich weer vol overgave op het kloosterleven, totdat zij in 1967 uittrad om zich geheel aan haar muzikale carrière te wijden, ditmaal onder het pseudoniem Luc Dominique. Ze zong religieuze liedjes en nam ook veel kinder-repertoire op, maar het werd geen succes. Met Dominique was de zingende zuster met de glimlach feitelijk een eendagsvlieg gebleken. Extra bitter voor haar was dat ze weliswaar zelf "Sœur Sourire" min of meer dood had verklaard, maar dat de zingende kloosterzuster uit Fichermont voor de Belgische belastingdienst nog springlevend was. Dat resulteerde erin, dat Deckers belasting moest betalen over opbrengsten, die al die tijd naar het klooster waren gegaan, en waar ze zelf geen cent van gezien had. In die tijd ontpopte Deckers zich ook als een critica van de rooms-katholieke Kerk en als een voorstander van gezinsplanning.

In de jaren zeventig begon ze samen met haar vriendin Annie Pécher een school voor autistische kinderen in België. In de jaren tachtig kwam ze andermaal in conflict met de Belgische belastingdienst, die beweerde dat "Zuster Glimlach" nog veel achterstallige belasting moest betalen in verband met de opbrengsten van haar succesnummer en andere plaatopnames. In 1982 nam ze onder de naam Sœur Sourire (wat opmerkelijk is omdat ze die naam eigenlijk had afgezworen) een disco-versie op van haar grote hit Dominique, in de hoop zo nog wat geld te vergaren om haar belastingschuld af te betalen. Maar de plaat deed het hoegenaamd niet.

In 1985 pleegde ze tegelijk met haar vriendin zelfmoord door een overdosis slaappillen in te nemen. De spullen in hun huis waren allemaal al ingepakt en er stond precies bij wat ermee gebeuren moest. De vrouwen liggen samen in één graf, waarop ook weer de naam Sœur Sourire te lezen is, samen met een citaat uit één van de liedjes van Zuster Glimlach. Jeannine Deckers overleed op 51-jarige leeftijd.

De Nederlandse omroep Veronica zond in augustus 1985 een documentaire uit over de Zingende Non, getiteld "Sœur Sourire, een glimlach tussen hemel en hel". Hierin kwamen diverse mensen aan het woord die Jeannine Deckers van dichtbij hadden meegemaakt.

In de herfst van 2008 startten de opnames van de film Sœur Sourire over het leven van Sœur Sourire. De zuster wordt hierin vertolkt door Cécile de France. De film werd geregisseerd door Stijn Coninx en beleefde op 6 mei 2009 zijn Belgische première.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soja verlaagt risico op sterfte en herval bij borstkanker

Soja verlaagt risico op sterfte en herval bij borstkanker





Vrouwen met borstkanker die soja innemen, hebben een lager risico op herval en sterfte. Dat blijkt vandaag uit een studie.


Borstkankerpatiënten
Een Amerikaanse ploeg wetenschappers van de Vanderbilt University onderzocht het verband tussen de inname van soja en de kans op herval en overleving bij borstkankerpatiënten. Ze analyseerden gegevens van 5.042 vrouwen die borstkanker gehad hebben.
Er werden vrouwen van 20 tot 75 jaar gerekruteerd bij wie de diagnose van borstkanker werd gesteld tussen maart 2002 en april 2006. Ze werden opgevolgd tot eind juni 2009.


Sterfte en herval
De onderzoekers ontdekten een omgekeerd evenredig verband tussen de consumptie van soja enerzijds en sterfte en herval anderzijds. De patiënten in de groep met de hoogste inname van soja hadden 29 procent minder kans op sterfte tijdens de onderzoeksperiode en dat dit het risico op herval met 32 procent minder beperkte, vergeleken met de patiënten met de laagste inname van soja-eiwitten.


Twee glazen melk
Volgens de wetenschappers is een inname van 11 gram soja-eiwitten per dag al voldoende voor het gunstige effect. Dat staat gelijk met het drinken van twee glazen sojamelk.




» Reageer (0)
08-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reumatoïde artritis beter vroeg en intensief behandeld

Reumatoïde artritis beter vroeg en intensief behandeld


http://img31.imageshack.us/img31/9720/reumatoideartritis.jpg



Reumatoïde artritis (RA), een chronische gewrichtsaandoening waarmee 0,8 procent van de volwassenen kampt, in een vroege fase intensief behandelen kan onherstelbare schade aan het gewricht voorkomen.


Langer onder controle
"Vroeger kreeg een patiënt in de beginfase van de ziekte eerst medicijnen en als dat niet hielp, werden er nog andere geneesmiddelen gegeven en werden de dosissen opgedreven", aldus reumatologen verbonden aan het UZ Leuven. "Sinds een tiental jaren staat het echter vast dat het veel beter is om onmiddellijk een intensieve behandeling te starten met een combinatie van verschillende middelen om de ziekte op korte termijn tot rust te brengen. Dat verhoogt de kans aanzienlijk dat de aandoening op langere termijn onder controle kan gehouden worden."


Job behouden
De aandoening snel onder controle brengen is ook vaak belangrijk voor patiënten om zo bijvoorbeeld hun job te kunnen houden.
Momenteel wordt deze aanpak nog niet veel toegepast omdat artsen en patiënten weinig enthousiast zijn om onmiddellijk met een agressieve behandeling te starten.


Verder onderzoek
De reumatologen zijn daarom een nieuw onderzoek bij patiënten gestart. Bedoeling is om een standaardbehandeling te ontwikkelen en oplossingen uit te werken voor problemen die zich in de praktijk voordoen bij bijvoorbeeld zwangere vrouwen. In twaalf praktijken verspreid over Vlaanderen worden momenteel 88 patiënten twee jaar gevolgd. Dat aantal moet opgedreven worden tot vierhonderd, aldus de onderzoekers. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Google lanceert zoekfunctie aan de hand van foto's

Google lanceert zoekfunctie aan de hand van foto's


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/7/2/10/media_xl_2966230.jpg?20091208173033
Google Goggles is de naam van de nieuwe zoekfunctie van Google.


De bedoeling ervan is dat de gebruiker met de camera van zijn mobiele telefoon een foto maakt van een object, waarop google de afbeelding tracht te herkennen en er relevante zoekresultaten voor zoekt. De functie is momenteel wel enkel toegankelijk voor Android-toestellen. Dat meldt de zoekgigant in een persbericht.


Miljoenen objecten
Momenteel is Goggles in staat om miljoenen objecten zoals locaties, beroemde kunstwerken en logo's te herkennen. "Soms zegt een afbeelding inderdaad meer dan duizend woorden", aldus Shailesh Nalawadi, de productmanager van Google Goggles. "Voor een groot aantal zoekopdrachten is het makkelijker en nuttiger om op een afbeelding te zoeken dan louter op tekst, zeker als je zoekt vanaf een mobiele telefoon. Hoewel de technologie voor computervisie zich nog steeds in de kinderschoenen bevindt, laat Goggles duidelijk zien welk potentieel deze technologie heeft."



http://img706.imageshack.us/img706/5671/googlep.jpg
 

Gratis

Google Goggles kan gratis worden gedownload via Android Market. De toepassing is momenteel wereldwijd beschikbaar in het Engels. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna 60 procent van Belgen wil geen moskeeën in ons land

Bijna 60 procent van Belgen wil geen moskeeën in ons land





Een merendeel van de Belgen is tegen de bouw van moskeeën. Bijna 57 procent wil niet dat er moskeeën gebouwd worden in ons land en 61 procent wil er geen in hun buurt. Dat blijkt uit een enquête uitgevoerd door iVOX in opdracht van Le Soir Magazine.


De enquête kwam er na het verbod op het bouwen van minaretten in Zwitserland. Zo goed als 60 procent (59,3 procent) van de Belgen toont zich voorstander van een verbod op de bouw van minaretten. In Zwitserland bleek 57,5 procent voorstander te zijn van zo'n verbod.
 

"Absoluut"
Achtendertig procent van de Belgen is zelfs "absoluut" tegen het bouwen van minaretten. Van die 38 procent zijn de Walen het sterkst gekant tegen de bouw van minaretten, gevolgd door de Brusselaars en de Vlamingen. Voorts blijkt dat ouderen meer tegen minaretten zijn dan jongeren en dat ook mannen eerder tegen zijn dan vrouwen.
 

De enquête werd gehouden tussen 3 en 5 december bij 1.050 Belgen. De foutenmarge bedraagt 3 procent.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen bloedafname meer nodig om Alzheimer op te sporen

Geen bloedafname meer nodig om Alzheimer op te sporen


http://img686.imageshack.us/img686/3897/alzheimer.jpg



Vroegtijdige opsporing van onder andere de ziekte van Alzheimer kan binnenkort patiëntvriendelijker plaatsvinden. Het is dan niet meer nodig om, zoals nu gebruikelijk, zowel een PET scan van de hersenen te maken, als een grote hoeveelheid bloed af te nemen.


Oudere mensen
Onderzoeker Jurgen Mourik onderzocht een nieuwe meetmethode die alle informatie direct uit de PET scan haalt. De nieuwe meetmethode van Mourik is voor patiënten een waardevolle aanvulling op de bestaande onderzoeksmethoden. Het afnemen van bloed is namelijk een belemmering in het onderzoek en met name voor oudere mensen, minder prettig. Enerzijds omdat er een redelijke hoeveelheid bloed (250 ml) wordt afgenomen en anderzijds omdat dit gebeurt via een katheter in de polsslagader.


Rechtstreeks uit scan
De ontwikkelde meetmethode maakt de PET beelden scherper, haalt informatie betreffende het bloed direct uit de PET beelden en corrigeert bovendien deze beelden voor bewegingen van patiënten tijdens het maken van de scan. Artsen hoeven daardoor niet meer bloed van de patiënt af te nemen, omdat ze de benodigde informatie nu rechtstreeks uit de scan zelf kunnen halen.


Meer onderzoek
De eerste resultaten van het onderzoek zijn bijzonder positief. Om deze nieuwe manier van meten definitief door te kunnen voeren is nog wel meer onderzoek nodig. De vervolgstudie is inmiddels ook in gang gezet en de verwachting is dat in 2010 meer resultaten beschikbaar komen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Gabriel - Father Son

Peter Gabriel - Father Son

Klik op de foto om hem te beluisteren






Over Peter Gabriel ( geboren 13 februari 1950) . Hij is een Britse zanger en muzikant en wordt gezien als één van de meest vernieuwende rockartiesten van de laatste decennia. Een bekende uitspraak van hem is: "My name is Peter Gabriel and primarily I make noises - and ideas".

Gabriel was in 1967 samen met Mike Rutherford, Anthony Phillips en Tony Banks oprichter van de symfonische rockband Genesis.





» Reageer (0)
07-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luxe juwelen te huur voor één nacht

Luxe juwelen te huur voor één nacht





Wil je er letterlijk stralend uitzien tijdens de feestdagen, gaat er niets boven een mooi en duur juweel. Heb je als gewone sterveling geen super-de-luxe pareltjes van enkele duizenden euro's in je juwelenkistje liggen, kan je terecht bij het Britse Diamond Thrills, gespecialiseerd in de verhuur van luxe sieraden. Goed voor een echte sterrenlook.

200 pond
Een ketting of armband ter waarde van enkele tienduizenden ponden, huur je er voor een relatief klein bedrag van 200 pond. De diamanten worden aan huis geleverd op het laatste nippertje, net voor het feest begint. Een modejournaliste van de Daily Mail testte het concept uit en is verwonderd over het effect dat dergelijk sieraad uitstraalt. "Niet alleen vraagt iedereen of ik botox heb gehad, ik zie er effectief anders uit. Ik straal echt. Vrijwel iedereen zwaait vol lof over mijn uiterlijk. In mijn geval werd een 39.000 pond diamenten ketting gedrapeerd rond mijn decolleté en een armband met een stevige diamant ter waarde van 40.000 pond rond de pols"

Effect
"Ik ben verbaasd over de uitstraling die ik ermee krijg", stelt de journaliste. "Het zijn niet de stenen die indruk op mij maken, wel de manier waarop zij het licht vangen. Ik voel me net als Julia Roberts in de film 'Pretty Woman'. Het effect dat ik hiermee op anderen heb, is ongelooflijk. Ik kan niet meer bijhouden hoe vaak ik heb gehoord hoe mooi en gelukkig ik lijk. 's Avonds worden de juwelen opnieuw opgehaald. Op slag verdwijnt de magie. Bizar".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen piekeren dagelijks 36 keer over uiterlijk

Vrouwen piekeren dagelijks 36 keer over uiterlijk




Vrouwen voelen zich wekelijks 252 keer slecht over hun lichaam. Een experiment van het Britse tv-programma Tonight van zender ITV wilde ontdekken hoe frequent vrouwen worstelen met hun eigen uiterlijk.


Slecht gevoel
Voor het programma moesten 100 vrouwen tussen 35 en 70 jaar een week lang een speciaal toestelletje dragen. Elke keer dat ze zich slecht voelden over hun gezicht, lichaam of hun uiterlijk in het algemeen moesten ze hierop duwen. De resultaten waren onrustwekkend: ze drukten gemiddeld 36 keer per dag op het toestel.


Hoe ouder, hoe onzekerder
Het ergste geval was de presentatrice Sherrie Hewson, die meer dan 300 keer per dag klikte. Als ze wakker was, twijfelde ze om de drie minuten over haar uiterlijk. De resultaten van dit onderzoek duiden aan dat er een epidemie is van onzekerheid onder vrouwen. Naarmate ze verouderen neemt dit negatieve gevoel enkel toe. Velen nemen geen vrede met hun leeftijd, ouderdom maakt hen net onzekerder. Presentatrice Sherrie: "'s Ochtends was ik er het slechtst aan toe. Het slechte gevoel begint al wanneer ik voor de eerste keer in de spiegel kijk. Ook wanneer ik foto's van mezelf zie toen ik jonger was, doet dit me aan mijn huidige leeftijd denken." 


Plastische chirurgie
Veel vrouwen die aan het onderzoek deelnamen, geloven dat plastische chirurgie hen zou helpen hun leven en gevoelens te verbeteren. Sherrie onderging 10 jaar geleden een facelift en zegt dat de boost voor het zelfvertrouwen maar beperkt is, toch overweegt ze nog meer ingrepen. "Wanneer je er beter uitziet, blijf je toch nog steeds dezelfde, onzekere persoon aan de binnenkant." Toch is er ook een positieve noot aan het onderzoek, alle vrouwen ontdekten dat door samen te komen en toe te geven hoe slecht ze zich voelden, het beter met hen ging. Simpelweg door open te zijn en hun onzekerheden te delen, kunnen vrouwen het verschil maken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleinste moeder ter wereld bevalt van derde kind

Kleinste moeder ter wereld bevalt van derde kind





Stacey Herald, de kleinste moeder ter wereld, is bevallen van haar derde kind in drie jaar. De 35-jarige vrouw uit Kentucky zette een gezonde jongen ter wereld. Malachi werd geboren op 28 november en weegt 1,2 kilo.

Dodelijk
Stacey, die al twee dochters heeft, stelt het wel. De dokters hadden haar nochtans gewaarschuwd dat een derde zwangerschap haar dood zou kunnen betekenen. De vrouw is amper 73 centimeter groot. Het risico bestond dat de foetus haar organen zou verpletteren. Stacey lijdt aan osteogenesis imperfecta waardoor haar groei afgeremd werd.


Nog in ziekenhuis
Na een zwangerschap van 32 weken vonden de artsen het raadzaam om de bevalling in te leiden. Stacey mocht inmiddels naar huis, maar haar zoontje blijft in het ziekenhuis ter observatie. Het is dus nog even wachten vooraleer vader Wil en de zusjes Kateri (3) en Makya (18 maanden) de nieuwe spruit thuis mogen verwelkomen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parketmedewerker helpt migranten naturaliseren met valse papieren

Parketmedewerker helpt migranten naturaliseren met valse papieren



De Brusselse onderzoeksrechter Patricia Jaspis heeft vier mannen aangehouden die jarenlang tegen grof geld mensen hielpen naturaliseren met valse papieren. Onder de aangehouden fraudeurs zit ook een 64-jarige parketmedewerker, melden de Corelio-kranten en La Dernière Heure.


Mustapha Z. (64) wordt gezien als de spil in de hele zaak. De man werkt als vertaler op het parket van Brussel en is sinds enkele jaren ook aan de jeugdrechtbank verbonden.
 

Kostprijs 4.000 euro
De zestiger heeft verregaande bekentenissen afgelegd. Samen met drie kompanen ronselde hij in cafés rond het Brusselse Zuidstation mensen die Belg wilden worden, maar daarvoor niet in aanmerking kwamen. De mannen stelden naturalisatiedossiers op met valse documenten. Zo leverden ze zelfgefabriceerde school- en huwelijksattesten en huur- en arbeidscontracten tegen betaling af. Kostprijs voor zo'n vals arbeidscontract: 4.000 euro.
 

Honderden valsspelers
Het gesjoemel is al jaren op grote schaal aan de gang. Vermoedelijk zijn vele honderden valsspelers de afgelopen jaren zo onterecht tot Belg genaturaliseerd. Naast de parketvertaler zijn nog drie andere mannen in verdenking gesteld van schriftvervalsing en gebruik van valse stukken. De vier moeten woensdag voor de raadkamer in Brussel verschijnen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sandie Shaw - Puppet On A String

Sandie Shaw - Puppet On A String

Klik op de foto om haar te beluisteren






Over Sandie Shaw Echte naam Sandra Ann Goodrich (Dagenham, 26 februari 1947) was één van de populairste Britse zangeressen uit de jaren zestig.

Ze werd in 1964 ontdekt door Adam Faith die haar op een concert bezig zag (ze mocht zingen op het concert na 2de geworden te zijn in een talentenwedstrijd). Enkele weken later had ze een platencontract en haar eerste single As long as you are happy baby werd uitgebracht. Dit was niet zo'n groot succes maar haar 2de single was dat wel, Always something there to remind me geschreven door Burt Bacharach en Hal David, Shaw kwam er 3 weken mee op 1 in de Britse hitlijst.

Ze maakte nog verschillende grote hits, omdat ze veel liedjes ook in het Frans, Italiaans, Duits en Spaans uitbracht werd ze in heel Europa bekend. Ze was ook zeer bekend in Zuid-Amerika, zong zelfs een keer achter het IJzeren Gordijn en in Iran. Amerika werd niet veroverd omdat ze geen werkvergunning kreeg daar, maar toch heeft ze er heel wat fans. Ze zong meestal op blote voeten want dan voelde ze zich meer relaxed en had ze meer zin om het lied te zingen.

In 1967 begon haar succes wat te tanen en werd ze tegen haar wil naar het Eurovisiesongfestival gestuurd, ze dacht dat dit haar geloofwaardigheid zou aantasten. Er werden 5 liedjes voorgesteld op de Britse televisie en Puppet on a string (een lied dat ze haatte) won. Na 11 jaar slaagde Sandie er als eerste in om het songfestival te winnen voor het Verenigd Koninkrijk, barrevoets, en het bezorgde haar een derde nummer één-hit (een record voor een zangeres in die tijd) en ze had er ook meteen een wereldhit mee beet, het was de meest verkopende single van het jaar in Duitsland. In 1967 trouwde ze met modeontwerper Jeff Banks met wie ze in 1971 een dochter, Gracie, kreeg. Shaw zou ook snel met een eigen kledinglijn beginnen en verrassend genoeg ook eigen schoenen. Op het einde van de jaren zestig waren haar liedjes niet meer zo populair.

In de jaren zeventig was het stil rond Shaw, ze coverde nog enkele liedjes maar liet de muziekscène dan voor wat ze was. In 1977 bekeerde ze zich tot het boeddhisme.

In 1983 dook ze plots op uit de anonimiteit als gastzangeres bij The Smiths. Ze maakte vervolgens enkele solo-LP's in dark wave-stijl en scoorde zelfs enkele hitjes.




» Reageer (0)
06-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben je zeker dat het zijn schuld is?

Ben je zeker dat het zijn schuld is?





Tijdens een ruzie ben je er zeker van: jij hebt gelijk, en hij slaat de bal mis. Als er iets misloopt, is het zonder enige twijfel zijn schuld want jij bent degene die altijd iets doet en hij nooit. Maar is dat wel zo?

Schuld is als een atoombom
Psycholoog David Burns legt uit dat er veel redenen zijn om de schuld bij de andere te leggen. "Maar dat maakt het nog niet juist. Integendeel: de schuld bij de ander leggen is als een atoombom onder jullie relatie leggen. Het vernietigt alles dat in de weg staat."

Lijstje
Wat doe je dan wel? "De redenen achter de problemen analyseren op een productieve manier, zoals een kosten/baten-analyse." Een soort pro/contra-lijstje dus, waarbij je de voordelen en de nadelen van de schuld bij de ander leggen opsomt.

Voordelen zijn bijvoorbeeld: je moreel superieur kunnen voelen, kunnen neerkijken op de ander, je eigen rol niet moeten onderzoeken, je kan het slachtoffer spelen, jij moet niet veranderen, je mag boos zijn, je voelt geen schuld of schaamte, je haalt steun bij je vrienden en het verrechtvaardigt wraakacties.

Maar zoals altijd zijn er ook nadelen verbonden aan deze strategie. Daar heb je misschien nog niet over nagedacht, maar als je het toelaat wordt het wel duidelijk. Zo raak je gefrustreerd omdat er niets veranderd, de ander voelt zich veroordeeld en steekt de schuld op jou, het vreet energie, er ontstaat een kloof met de ander, je groeit niet op emotioneel niveau en mensen raken het zat om jou te horen klagen.

Balans
De volgende stap is de lijst beschouwen als een balans. De volledige lijst is 100, en die punten verdeel je over de twee kanten. Welke kant is belangrijker en waarom, en hoe belangrijk is het dan voor jou? Denk er niet te lang over na, ga af op je gevoel en geef de twee lijsten elk een cijfer, dat samen 100 vormt.

Vooruitgang of niet?
Zijn de voordelen voor jou groter dan de nadelen? "Slecht nieuws", zegt Burns. "De ervaring leert mij dat deze mensen nooit enige vooruitgang maken in hun relaties en dat de problemen nooit opgelost raken. Ze blijven discussiëren en ruziën, zonder dat er ooit een einde aan komt."

"Wie daarentegen inziet dat zij ook een deel van de schuld dragen, zijn er op gefocust zichzelf aan te passen. Ze vergeten het schuld-spelletje en zien hun relaties snel verbeteren", aldus  Burns. Een gouden les dus als je staat te roepen en te tieren: kijk ook naar je eigen aandeel in de problemen. Als je de wereld wil veranderen, moet je nu eenmaal bij jezelf beginnen. (edp)

David Burns 'Feeling Good Together: the secret to making troubled relationships work'.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Apen herkennen vriendjes op foto

Apen herkennen vriendjes op foto





Kapucijnapen kunnen apen die ze kennen herkennen op foto's. De apen merken verschillen in gezichten op en onthouden de kenmerken van de apen die zij kennen. Ook blijken de apen in staat om de tweedimensionale beelden te koppelen aan de werkelijkheid. Dat blijkt uit een studie van de Nederlandse primatoloog Frans de Waal die volgende week wordt gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift PNAS.
 
Voor het onderzoek kregen de apen vier foto's van andere apen te zien. Telkens was er sprake van een combinatie van drie onbekende apen en een bekende aap of andersom. De kapucijnapen bleken telkens de vreemde eend in de bijt te selecteren. Dat lukte bij kleurenfoto's en in zwart-wit.
 
Het is volgens De Waal, die het onderzoek samen deed met Jennifer Pokorny van de Emory Universiteit in de Amerikaanse stad Atlanta, de eerste keer dat er bewijs is geleverd dat apen begrijpen dat foto's een afbeelding zijn van de werkelijkheid.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helen Shapiro - Walking back to hapiness

Helen Shapiro - Walking back to hapiness

Om haar te beluisteren druk op de foto





Over Helen Shapiro



Ze is een Britse zangeres.  Geboren 28 september 1946 . Ze brak in 1961 op 14-jarige door met het liedje Don't treat me like a child en had datzelfde jaar haar grootste hit met het nummer Walkin' back to happiness.

Helen Shapiro groeide op in Hackney in Londen. Haar grootouders waren joodse immigranten uit Rusland. Ze groeide op in een arm gezin, waar geen geld was voor een platenspeler. Muziek werd echter wel gestimuleerd in het gezin. Zo leerde Shapiro als kind banjo spelen en zong ze soms mee met haar broer Ron in een jazzgroepje. Als jong meisje had ze al een lage stem, wat haar de bijnaam Foghorn (misthoorn) opleverde. Eind jaren 50 zong ze in het groepje Susie & The Hullahoops, waar ook de latere T-Rex-zanger Marc Bolan deel van uit maakte. Shapiro overtuigde haar ouders om zanglessen voor haar te betalen en kwam zo terecht bij Maurice Berman's Singing Academy. Daar werd ze in 1961 op 14-jarige leeftijd ontdekt door John Schroeder, die erg enthousiast was over haar stem. Hij maakte een opname en liet het aan zijn baas, de producer Norrie Paramor horen, die in eerste instantie dacht dat de stem van een jongen was.

Shapiro kreeg een contract en mocht direct haar eerste singletje opnemen. Schroeder zocht naar een liedje dat goed bij haar leeftijd paste en schreef met Mike Hawler voor haar Don't treat me like a child. Met haar debuutsingle brak ze direct door; het haalde de derde plaats in de UK Singles Chart. Als opvolger wilde Schroeder niet in hetzelfde thema blijven hangen en schreef You don't know. Met dat nummer had ze haar eerste nummer 1-hit en werd daarmee de jongste zangeres met een nummer 1-hit in het Verenigd Koninkrijk. You don't know kwam ook in Nederland en Vlaanderen in de hitparade. Haar grootste hit had ze echter met haar derde single: Walkin' back to happiness. Als promotie werd een 15 minuten durend Look at Life-filmpje gemaakt waarin de totstandkoming van het singletje getoond werd. Doordat dit filmpje in veel Britse bioscopen vertoond werd voor de hoofdfilm, kreeg het nummer veel publiciteit. Ondanks dat ze met dit nummer weer een Britse nummer 1-hit scoorde, het nummer ook in de Verenigde Staten werd uitgebracht en ze het mocht zingen in de populaire Ed Sullivan Show, kwam het daar niet verder dan één week op de honderdste plaats in de Billboard Hot 100. In de Benelux en West-Duitsland werd het haar grootste hit. Shapiro zelf had dit succes niet verwacht, omdat ze het nummer nogal oubollig vond.

Begin 1962 had Shapiro haar laatste grote successen met Tell me what he said en haar debuutalbum 'Tops' with me. Beide haalden de tweede plaats in de Britse hitlijst. Voor de Duitse markt, waar Walkin' back to happiness 'slechts' tot de dertigste plaats was gekomen, werd dit nummer in het Duits als Frag mich nicht warum opgenomen. Direct daarna kwam ook Komm, sei wieder gut (I apologize) uit. Beide singles haalden in West-Duitsland de 31e plaats. In de jaren daarna bleef Shapiro Duitse vertalingen voor de Duitse markt uitbrengen en vanaf 1964 werden er ook speciaal Duitstalige nummers voor haar geschreven. Met deze nummers had ze echter niet veel succes.

In Engeland bleef ze gedurende de jaren 60 ook doorgaan met het uitbrengen van nieuwe nummers, maar kon daarmee het succes van 1961 niet meer evenaren. Na Tell me what he said had Shapiro nog zeven hits, waarvan de nummer 8-hit Little Miss Lonely uit 1962 de grootste was. Hoewel haar platen minder goed verkochten bleef ze begin jaren 60 erg populair. In 1963 tourde ze samen met The Beatles door Engeland, waarbij The Beatles onder haar naam op de affiches stonden. Op 4 oktober 1963 traden Helen Shapiro en The Beatles allebei op in het televisieprogramma Ready Steady Go!. Shapiro zong daar haar nummer Look who it is. In het clipje zingt ze John Lennon, George Harrison en Ringo Starr toe. Gedurende de tournee door Engeland werden de Beatles populairder en werden zij de hoofdact. John Lennon en Paul McCartney schreven voor haar het nummer Misery, maar Shapiro's producer Paramor koos ervoor het nummer Queen for tonight, een cover van Johnny Hallydays King for tonight uit te brengen. Queen for tonight werd een bescheiden hitje en The Beatles namen Misery later zelf op voor hun album Please Please Me.

Nadat met The Beatles de beatmuziek populair werd, ging de populariteit van Helen Shapiro achteruit. In 1964 had ze haar laatste Britse hit met Fever. Daarna ging ze tot 1969 door met het opnemen van singles, maar deze kregen nauwelijks bekendheid. Vanaf de jaren 70 legde Shapiro zich toe op jazz (samen met Humphrey Lyttelton) en musicals. Haar grootste rol was de rol van Nancy in de musical Oliver!, die ze in 1983 vertolkte. Een paar jaar later kreeg ze ook een rol in de Britse soapserie Albion Market, die echter niet lang gelopen heeft. In 1987 bekeerde ze zich tot het Christendom en heeft sindsdien ook enkele gospelplaten opgenomen. Helen Shapiro schreef in 1993 haar autobiografie getiteld Walking back to happiness en stapte in 2002 definitief uit de showbusiness om zich toe te leggen op het organiseren van muzikale avonden, waarin ze het evangelie uitdraagt en spreekt over hoe ze Jezus gevonden heeft. Dit doet ze onder de noemer Manna Music. Tegenwoordig is ze getrouwd met acteur John Judd.




» Reageer (0)
05-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Varkentje houdt van trampolinespringen

Varkentje houdt van trampolinespringen


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/13/15/11/media_xl_2922536.jpg?20091205131258



De Britse eigenaars van het zes weken oude varkentje Scarlett ontdekten dat het diertje verzot is op trampolinespringen. Nu willen ze met Scarlett deelnemen aan Britain's Got Talent.

Wilde er niet meer af
Het harige Hongaarse varkentje geniet zo van het springen op de trampoline dat de twee dochters van het Britse gezin Howell niet meer op hun speeltuig kunnen spelen. Het gezin heeft zeven varkens op hun boerderij in Shrewsbury. De vader van Scarlett Percy was het eerste dier dat de trampoline uit testte. "Hij is heel tam en makkelijk te trainen, het dier begon uit zichzelf te springen toen we hem op de trampoline zetten, het was zelfs moeilijk om hem er af te krijgen.  Toen hij te dik werd, durfden we hem er niet meer op zetten, uit angst dat het toestel zou breken. Vervolgens zetten we zijn dochter Scarlett op de trampoline, ze doet het nu al drie dagen en is er dol op. Momenteel is ze de sterattractie van de boerderij", aldus het echtpaar Howell.

Britain's Got Talent
Varkentje Scarlett trekt nu al tal van toeristen aan. Het koppel wil de kunsten van het dier showen op de audities van de talentenshow Britain's Got Talent. "Scarlett zal springen en twee andere varkens van ons zullen erbij dansen. We hopen dat de jury onder de indruk zal zijn." (br.hln)




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!