Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




04-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Populairste antwoord op lastige kindervragen:

Populairste antwoord op lastige kindervragen: "Omdat ik het zeg"


http://img708.imageshack.us/img708/3488/kinderen.jpg



We herinneren ons allemaal de standaardzinnen die onze ouders gaven wanneer we een lastige vraag stelden. Nu blijkt dat 80 procent van de moeders dezelfde clichés aan hun kinderen meegeven, waardoor ze het gevoel hebben in hun eigen moeder te veranderen.

Zelfde opvoeding
"Omdat ik het zeg!" en "Wacht maar af", zijn de meest gebruikte standaardzinnen die mama's gebruiken. "Als de rest van de brug springt, ga jij dat ook doen?" is ook een populair antwoord, zo blijkt uit een studie bij 3.000 Britse mama's. "Het grappige is dat veel moeders zeggen dat ze helemaal niet op hun eigen mama lijken. Maar de realiteit is dat we het niet kunnen helpen onze kinderen op te voeden op dezelfde manier als onze ouders dat deden. Dat betekent dat we oude gezegden en veel voorkomende methoden gebruiken die ook voor onze ouders werkten. Een korte "Omdat ik het zeg", is iets wat mama's kan helpen als ze hun geduld verliezen", aldus de onderzoekers.


Betekenis niet kennen
Meer dan de helft van de huidige moeders gebruikt deze standaardzinnen omdat ze geloven dat het helpt hun kinderen discipline bij te brengen. 40 procent geeft toe dat ze soms dingen van hun ouders herhalen hoewel ze niet weten wat het betekent. Twee derde zegt dat hun ouders het hilarisch vinden dat hun oude gezegden opnieuw gebruikt worden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewezen: gsm bezorgt geen hersentumor

Bewezen: gsm bezorgt geen hersentumor


http://img6.imageshack.us/img6/2754/bellend.jpg


Mobiel bellen doen we voortaan weer met een gerust geweten. Nieuw Scandinavisch onderzoek bewijst dat de gsm geen hersentumor veroorzaakt.

Onderzoek
Gsm's zijn gevaarlijk en kankerverwekkend. Die boodschap werd door het ene onderzoek uitgezonden en door het andere onderzoek tegengesproken. Wetenschappers van het Deense Kankerinstituut namen de proef op de som en bestudeerden de hoeveelheid hersentumoren tussen 1974 en 2003.

Als mobieltjes schadelijk zouden zijn, zouden er vijf tot tien jaar na de introductie, meer hersentumors moeten zijn. Dat bleek niet het geval. Tussen 1998 en 2003 werden er niet meer opgetekend.

Jaren zeventig
Zeker is dat het aantal tumoren sinds 1974 lichtjes is toegenomen. De gsm kan daar niet de reden van zijn, want in die dagen was er van het gadget nog geen sprake.

Scandinavische landen als  Zweden, Denemarken, Noorwegen en Finland hebben recht van spreken als het over gsm's gaat. In deze landen werd mobiel bellen immers al vroeg gebruikt.

Te vroeg
Tegenstanders trekken de resultaten in twijfel. Volgens hen is het nog veel te vroeg om een link tussen gsm en hersentumoren vast te stellen. Tumoren groeien erg langzaam en pas twintig jaar na de introductie, kan een toename echt zichtbaar zijn.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.K's Choice - Not An Addict

K's Choice - Not An Addict

Klik op de foto om hun te beluisteren






K's Choice is een Belgische rockband uit Antwerpen. De kern van de band wordt gevormd door Sarah (zang, gitaar) en Gert Bettens (gitaar, keyboard en zang), die broer en zus van elkaar zijn. Eric Grossman (basgitaar), Jan van Sichem Jr. (gitaar) en Koen Liekens (drums) staan hen bij.

In het begin van de jaren '90 speelden Sarah en Gert in een amateurbandje, The Basement Plugs. Hierdoor werd Sarah ontdekt. Zij kreeg een kans bij een platenmaatschappij vanwege haar rokerige, raadselachtige stem. Onder een Engels klinkende naam, Sarah Beth, verscheen ze op een aantal filmsoundtracks met covers, waaronder I'm so lonesome I could cry (origineel door Hank Williams) voor de film Vrouwen willen trouwen en een duet met Frankie Miller Why don't you try me, (origineel door Ry Cooder) voor de film Ad Fundum. Ze kreeg een contract aangeboden en vormde een band met haar broer Gert. Onder de naam The Choice namen ze in 1993 hun debuutalbum The great subconscious club op.

In 1994 had de band vijf min of meer permanente leden: Sarah en Gert, Jan van Sichem Jr (gitaar), Koen Liekens (drums) en Erik Verheyden (basgitaar), die de er vanaf 1991 reeds bij was. Met z'n vijven toerden ze door Duitsland en de VS, in het voorprogramma van de Indigo Girls, een Amerikaanse band. Toen ze in de VS aankwamen werden ze door een andere groep, die ook The Choice heette, gedwongen hun naam te veranderen; ze besloten dat K's Choice de geest van de band goed weergaf. K is afkomstig van Jozef K. uit Kafka's het Proces. Jozef K. heeft geen keuzes, de naam is dus ironisch bedoeld, als een rare, onbegrijpelijke onmogelijkheid, wat terugkomt in een aantal van hun nummers.

In 1995 nam K's Choice Paradise In Me op. Not an addict, een single van dit album, was erg succesvol en bracht internationale bekendheid. Op dat moment nam Bart van der Zeeuw de drums over van Koen Liekens en was er ook geen vaste bassist meer. Het volgende jaar (1996-1997) waren ze onderdeel van het voorprogramma van Alanis Morissette, die K's Choice had gezien op een van de vele Europese festivals. In 1998 was Cocoon Crash, hun derde album, af. Ondertussen was de Amerikaan Eric Grossman de permanente bassist geworden. In 1999 brachten ze het 'extra' album Extra cocoon: all access uit. In 2000 voltooiden ze hun laatste studio-album Almost Happy. Koen Liekens was toen teruggekeerd als drummer. In 2001 verscheen Live (een 2-cd collectie met live-opnames) en in 2003 brengen ze Ten uit (een verzameling van tien jaar singles en een aantal liedjes dat niet op een van de albums is verschenen). Ze brachten ook een dvd uit met dezelfde naam.

Behalve vier albums, een live-album een best of heeft de band ook 3 fanclub-cd's uitgebracht: 2000 seconds live, Home en Running backwards. Voor de fans is ook in beperkte oplage een dubbel-vinyl (LP) uitgebracht van Almost Happy.

In 2003 besloot de band een pauze in te lassen. Gert en Sarah wilden allebei solowerk gaan doen. Gert was producer van een album (voor Venus In Flames) en speelde ook een tijdje gitaar in deze band. Sarah zong voor verschillende films soundtracks in: All of this past voor Underworld en Someone to say hi to voor Zus & zo. In 2004 verscheen Go, een EP met 5 nummers (Go, Fine, Grey, Follow Me en Don't Stop). In maart 2005 kwam het eerste solo full-album van Sarah Bettens uit, getiteld Scream. Gert begon in 2005 met zijn solocarrière in de band Woodface en op 25 augustus 2005 kwam zijn single Something to break uit. Zijn solo debuutalbum Good morning hope kwam uit op 19 september 2005.

Begin november 2007 zei Gert Bettens in een interview dat K's Choice momenteel nieuw materiaal opneemt voor een nieuw album dat rond 2009 zou moeten uitkomen. Op 12 januari 2008 was de band voor het eerst sinds vier jaar weer te zien in Nederland. Als toegift bij het optreden van Sarah Bettens in het Parkstad Limburg Theater speelde K's Choice de nummers Not an addict en Everything for free. Op 8 juni 2009 kondigt de band op hun website aan te zullen spelen op de 35ste editie van Folk Dranouter. Daarnaast wordt aangegeven dat het nieuwe album waarschijnlijk begin 2010 zal uitkomen.




» Reageer (0)
03-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongere krijgt 35 euro zakgeld

Jongere krijgt 35 euro zakgeld



http://img18.imageshack.us/img18/3676/spaarvarken.jpg



De gemiddelde jongere krijgt elke maand 35 euro zakgeld, blijkt uit een enquête die de verbruikersorganisatie OIVO afnam bij 2.600 scholieren. Driekwart van de jongeren tussen 9 en 17 jaar krijgt zakgeld, voornamelijk van de ouders. Het gemiddelde maandelijkse bedrag is 35 euro, liefst 4 euro meer dan in 2008. De jongere kinderen krijgen iets minder: van 10 tot 14 jaar stijgt het gemiddelde van 13 tot 33 euro.
 
Grote gezinnen
Opvallend is verder dat in grotere gezinnen meer zakgeld wordt gegeven. In deze gezinnen bestaat een andere zakgeldcultuur, en moeten jongeren zelf meer aankopen doen. In een eenoudergezin waar de moeder voor de kinderen zorgt, ligt het zakgeld lager. Als de vader de scepter zwaait, krijgen de kinderen meer dan gemiddeld.
Verder ontdekte het OIVO dat leerlingen uit het technisch en het beroepssecundair onderwijs meer krijgen, net als jongeren uit lagere sociale groepen.
 
Studentenjobs
Bij de 16- en 17-jarigen vult de helft van de ondervraagde jongeren zijn zakgeld aan met een studentenjob. Die wordt voornamelijk uitgevoerd tijdens de zomermaanden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg krijgt en geeft liefst cadeaubon

Belg krijgt en geeft liefst cadeaubon






De cadeaubon heeft een saai en onpersoonlijk imago, maar toch willen Belgen dit het liefst onder de kerstboom vinden én leggen. Daarmee wijken we af van de Europese norm, die zegt 'boeken' te verkiezen. Bij ons staan boeken op drie, na cash geld. De tijd dat enkel tieners nog cash kregen is duidelijk voorbij. Dat blijkt uit een consumentenstudie van Deloitte bij 17.567 meerderjarige consumenten, van wie 900 Belgen.

Kinderen en tieners
Tieners krijgen hetzelfde maar in een andere volgorde (cash, bon en boeken). Kinderen krijgen vooral educatieve spelletjes (31 procent), boeken (26 procent), constructiespeelgoed (23 procent) en kledij (22 procent).

Vrouwen krijgen niet wat ze willen
Opvallend is dat vrouwen slechts zelden krijgen wat ze écht willen. 55 procent wil een bon (37 procent zal een krijgen), 40 procent wil juwelen (11 procent heeft geluk) en ook parfum is gewild en weinig gekregen.

Nuttig en niet fout
Het succes van de cadeaubon kan op verschillende manieren verklaard worden. De kans op een nutteloos cadeau daalt (2 op 3 Belgen wil iets nuttigs), net als de kans op een fout cadeau (wat tien procent prompt terug verkoopt).

Volgens Deloitte is de populariteit van een 'nuttig' cadeau een nieuwe trend, die te verklaren valt door de economische crisis. Het cadeau mag geen weggegooid geld zijn, dus we kopen rationeler en minder impulsief (45 procent). 92 procent kijkt naar de prijs/kwaliteitverhouding, 65 procent focust op bruikbare geschenken, 42 procent zoekt naar koopjes.

Geen internet of tweedehands
Shoppen doen we nog altijd door zelf naar de winkel te gaan, om de producten te zien (69 procent) en om het plezier niet te missen (39 procent). Belgen kopen nog minder dan Europeanen via het internet (6 versus 16 procent) en nemen weinig risico door te kiezen voor grote namen als amazon en eBay. We denken er ook niet over om iets tweedehands cadeau te doen: slechts tien procent overweegt dat.

Geen kinderarbeid
We kopen wel bewust (68 procent vermijdt kinderarbeid, 63 procent een grote ecologische voetafdruk), maar de nationaliteit van de producten doet er weinig toe: 41 procent wil een cadeautje 'made in Belgium' kopen, het tweede laagste cijfer in Europa na Nederland. Fransen en Italianen zijn het meest chauvinistisch (75 procent). Ruim de helft vindt overigens dat 'duurzaam consumeren' een excuus is om de prijzen te verhogen.

Beetje besparen
De crisis heeft maar een klein effect op de portemonnee: met z'n allen plannen we 2,1 procent te besparen, de kleinste besparing in heel Europa. Alleen de Zwitsers gaan meer consumeren.

Gemiddeld kopen we 8 cadeaus van zo'n 40 euro (320 euro), geven we 200 euro uit aan het kerstdiner en 60 euro om uit te geven op kerstmarkten of aan een glaasje met vrienden. Kerst kost ons dus gemiddeld 580 euro, een pak meer dan de 'gierige' Nederlanders (400 euro) en Duitsers (485 euro).





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België kampt met hoog percentage kinderarmoede

België kampt met hoog percentage kinderarmoede





België scoort voor kinderarmoede het vijfde slechtste cijfer in Europa. Dat bleek aan de Universiteit Antwerpen bij de voorstelling van het "Jaarboek armoede en sociale uitsluiting 2009". Van de Belgische kinderen groeit 12 procent op in een gezin met werkloze ouders. In Europa is dat gemiddeld 9,4 procent.
 
Van de min 6-jarigen leeft in ons land 18 procent onder de armoederisicogrens. Voor de totale leeftijdsgroep van 0 tot 17 jaar wordt dat 16,9 procent en van 18 tot 24 jaar 16,7 procent. Enkel de 65-plussers steken daar met 23 procent bovenuit. "België scoort opvallend slecht op de leefsituatie van kinderen", stellen de onderzoekers vast. Ze waarschuwen voor de grote impact daarvan.
 
Hypotheek op toekomst
"Er leven meer kinderen in armoede, omdat hun ouders uit de arbeidsmarkt worden gestoten", aldus socioloog Jan Vranken. "Vaak gaat het om alleenstaande ouders. Deze kinderen groeien op in een erg gedepriveerde omgeving. Dat tekent hen op school en later als ze ooit op de arbeidsmarkt terechtkomen." Ook maatschappelijk assistente en sociologe Danielle Dierckx wijst erop dat "een generatie kinderen opgroeit in gezinnen waar niemand ooit werkt". "Dat legt een hypotheek op hun levensstandaard voor de toekomst."
 
Het algemene armoederisico varieert in Europa tussen 10 en 25 procent, en ligt doorgaans hoger in het oosten dan in het westen. België situeert zich met 15 procent net onder het Europese gemiddelde van 17 procent. Van de Belgische bevolking moet 13 procent zich elementaire zaken ontzeggen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hayley Westenra - Amazing Grace

Hayley Westenra - Amazing Grace

Om haar te beluisteren klik op de foto





Over Hayley Westenra

Hayley Westenra (Christchurch, 10 april 1987) is een sopraan uit Nieuw-Zeeland.

In 2003 bracht Westenra haar eerste internationale muziekalbum uit. Pure noteerde in het Verenigd Koninkrijk de eerste plaats in de hitlijst voor klassieke muziek. Toch staan er op deze cd ook popnummers. In 2006 neemt Westenra het duet There's a sparkle in your eyes op met de Vlaamse zanger Helmut Lotti voor diens album The Crooners.

Westenra had zich aangesloten bij de Ierse groep Celtic Woman en gaf in 2007 met deze groep een tournee over de wereld. Ze zingt ook op het nieuwe album van Mike Oldfield: Music of the Spheres.

Samen met Andrea Bocelli bracht ze een versie van het bekende Vivo Per Lei. Het was de zesde taalversie van dit lied, uiteraard in het Engels-Italiaans.

Hayley Westenra wordt vergeleken met Charlotte Church.




» Reageer (0)
02-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo verloopt een typische Britse kerstdag

Zo verloopt een typische Britse kerstdag




Velen kunnen voorspellen hoe hun familiefeest zal verlopen: een aperitief dat uitloopt, losse tongen tot na het hoofdgerecht, maar tijdens de koffie loopt het mis. In Groot-Brittanië werd een 'typische Britse kerstdag' opgesteld, op basis van interviews bij 4.000 gezinnen. Griezelig gedetailleerd, zoals blijkt uit onderstaande beschrijving.

Eten, drinken en ruziën
De dag begint gemiddeld om 7h55, wat wel vroeg is voor een vrije dag maar verklaard wordt door de Angelsaksische traditie om kerstcadeautjes 's ochtends te opnene. Dat gebeurt dan ook tot 8h19. Twintig minuten later wordt een eerste stukje chocoolade gegeten en nog een half uur later volgt het ontbijt.

Na het ontbijt is het tijd voor de eerste familieruzie en de eerste vermaning naar de kinderen, wat meteen doorgespoeld wordt met een alcoholisch drankje. Drie uur daarna is het kerstmenu verorberd. Anderhalf uur later valt de eerste persoon in slaap, de rest besluit een spelletje te spelen. De kerstspeech van de Britse koningin wordt nog door 27 procent van de mensen gevolgd, 13 mensen gaat naar de kerk. De dag is gedaan rond half twaalf.

Stress
De meeste ruzies ontstaan over de druk en stress veroorzaakt door 'de perfecte Kerst'. Ook over de tv-programma's is veel ruzie. Psychologen vinden het heel normal dar Kerst tot ruzies leidt.

"We zijn moe, gestresseerd en worden geforceerd vriendelijk te zijn. Eerst verdragen we veel van de famile, maar op een gegeven moment komt de bom tot uitbarsting." Vrouwen hebben hier meer last van dan mannen, omdat zij nog altijd meer voorbereidingen op zich nemen dan mannen.


De gemiddelde kerstdag
:

7h55 - opstaan
8h19 - cadeautjes opendoen
8h39 - stukje chocolade eten
9h02 - ontbijt
9h57 - familieruzie
11h07 - kinderen op hun plaats zetten
11h48 - eerste glas alcohol
15h24 - einde kerstlunch
16h58 - eerste persoon valt in slaap
17h46 - spelletje spelen
23.39 - bedtijd




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw verkiest shoppen boven vrijen

Vrouw verkiest shoppen boven vrijen


http://img10.imageshack.us/img10/3015/shoppen.jpg



64 procent van de dames duikt liever het shoppingcenter in dan het bed. Dat blijkt uit een Nederlandse rondvraag op een modesite.

Genieten
Shoppen lijkt bij het merendeel het summum van genieten. Slechts een kleine 36 procent kiest voor een stevige vrijpartij als toppunt. 750 vrouwen werkten mee aan de rondvraag. De dames waren allen tussen de 20 tot 30 jaar oud.

Bedrag
Shoppen is een duurdere bezigheid want 42 procent geeft tussen de 100 en 200 euro uit. Voor 24 procent loopt dat bedrag op tot 200 à 300 euro. Opmerkelijk: lingerie behoort niet tot de favoriete aankopen. Al bij al wordt slechts weinig geld daaraan gegeven. 37 % besteedt tussen de 25 tot 50 euro aan een sexy setje, 51 procent geeft nog minder dan 25 euro uit.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trend in Amerika: zet je kat een pruik op

Trend in Amerika: zet je kat een pruik op

Mijn poezen moeten geen schrik hebben dat ze een pruik op hun kopje gaan krijgen





Glamourhuisdieren, het is de laatste trend in de Verenigde Staten. Baasjes zetten er namelijk hun kat een gekleurd haarstukje op. Een nieuw boek met tientallen foto's toont hoe het moet met tientallen foto's. Auteur Julie Jackson bedacht het concept en werkt al twee jaar aan het project.



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/0/14/13/media_xl_2863528.jpg






Ontsnappen in fantasiewereld
"Na een zoektocht op internet was ik teleurgesteld over het aanbod van katten en pruiken. Toen bedacht ik dat de wereld pruiken voor huisdieren nodig heeft die echt opvallen. De katten waren gewillige modellen, maar als er eentje niet op de foto wil, zal dat ook niet gebeuren", vertelt Jackson. "Toen mensen hoorden waar mijn fotograaf en ik mee bezig waren, kregen we van overal vragen voor foto's en pruiken. Als het duidelijk is dat katten het niet graag hebben, gaan we ze niet dwingen, maar de dieren droegen de pruiken slechts kort. De meesten houden echter van het avontuur van het dragen van een pruik. Het laat ze toe te ontsnappen in een fantasiewereld. Katten houden ervan alle aandacht te krijgen".







» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders geven fortuinen uit aan schoolbal kind

Ouders geven fortuinen uit aan schoolbal kind





Vroeger spaarden ouders voor het huwelijk van hun kinderen, maar nu doen ze dat aan het schoolbal. Deze aangelegenheid wordt steeds kostelijker voor Amerikaanse, Britse en Australische ouders. De groeiende industrie lijdt duidelijk niet onder de economische crisis.






Amerika
Feestjes of bals om het einde van de schoolcarrière te vieren worden steeds grootser in tal van landen als Groot-Brittannië, Singapore, India en Australië, naar het voorbeeld van de Amerikaanse aangelegenheden die in series als Gossip Girl en High School Musical getoond worden. Tieners zijn niet langer tevreden dit te vieren in de sportzaal van de school met een goedkope dj. Ouders staan dus nu voor het dilemma mee te doen en tonnen geld uit te geven aan de 'grote' avond van hun kind.

Populairder dan trouwfeest
Een Australische organisator van schoolbals zegt dat de markt het laatste jaar ontzettend groeide. Duizenden tieners spenderen er een pak geld aan glamoureuze jurken, haarstylisten, foto's en limousines, ze vieren hun feest in chique zalen waar eerder bruiloften dan schoolevenementen plaatsvinden. "Deze industrie is volop aan het groeien, sommige mensen denken zelfs dat het de markt van de bruidsfeesten zal overstijgen", aldus organisator Elliot Kleiner. "Bij jongeren is de grootste gebeurtenis van het jaar. Voor velen is het de laatste keer dat ze elkaar zullen zien."






820 euro
Een enquête bij bijna 2.000 Australische studenten tussen 15 en 18 jaar toonde aan dat een gemiddeld meisje 820 euro uitgeeft aan deze avond, bij jongens is dat 520 euro. 77 procent van de studenten was aan het begin van het schooljaar meer gefocust op zijn  schoolbal dan op zijn eindexamens. Uit een Britse enquête bij supermarktketen Asda blijkt dat de gemiddelde kost van het bijwonen van een schoolbal 284 euro kost. Speciaalzaken van formele mannenkledij zien een stijging bij de verhuur van kostuums voor tieners, modeketen John Lewis lanceerde er een lijn met baljurken.

Prijskaartje
Moeder Debbie uit Melbourne betaalde 380 euro voor de baljurk van haar dochter, 220 euro aan haar kapsel, nagels en bruin kleurtje, 31 euro voor het huren van de limousine, 58 euro voor een inkomkaartje, 45 euro voor danslessen en 183 euro voor officiële foto's. "Dit was belangrijk omdat het de kinderen van het hele jaar samenbrengt, de jongeren genieten van de danslessen en zich op te maken."

Eenvoudig etentje?
Kleiner is nu van plan ook filialen op te starten in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Canada. In Singapore bieden schoonheidssalons speciale pakketten aan voor studenten. "Ik vraag me af waarom het zo populair is voor scholen in Signapore om hun bal te houden in een chique zaal met een duur diner wat makkelijk meer dan 50 euro kost", aldus een geïrriteerde ouder. "Daarnaast moeten de jongeren gepaste kledij aantrekken, wat ook makkelijk meer dan 50 euro kost. Is het niet beter om een eenvoudig etentje op school te houden zodat meer studenten het kunnen betalen?"





» Reageer (0)
01-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stress maakt je haar niet grijs

Stress maakt je haar niet grijs


http://img24.imageshack.us/img24/5955/francoisehardy2.jpg



Grijs haar krijg je niet door de stress, relatieproblemen of andere chaotische toestanden. Eerder zijn je vader of moeder de oorzaak van je grijze lokken. Familiegeschiedenis heeft een grotere invloed dan gedacht. Dat beweren Deense vorsers.

Onderzoek
Vorsers van het Bedrijf Unilever bekeken de haarkleur bij 200 eeneiige en twee eiige-tweelingen. Hun leeftijd schommelde tussen de 59 en 81 jaar oud. Bij de identieke tweelingen bleek het haar even grijs te zijn, bij de genetisch niet-identieke zusjes waren er duidelijke verschillen in grijstinten. 

Genetica
"De studie geeft ons meer inzicht in het proces van grijs worden", stelt onderzoeker David Gunn. "Ongeacht hoe stressvol hun bestaan ook is, er zijn andere factoren die maken of een haardos grijs wordt. Omgevingsfactoren zijn daarbij van minder belang". Of de theorie ook voor mannen geldt, blijft maar de vraag. Enkel vrouwen werkten aan het onderzoek mee.

De resultaten van het onderzoek werden neergepend in het wetenschappelijk magazine PLoSone.( br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen onderschatten armoede in eigen land

Belgen onderschatten armoede in eigen land


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/0/4/13/media_xl_2861818.jpg



Eén op honderd Belgen, 115.000 in het totaal, moeten beroep doen op Voedselbanken om te overleven. Dat komt (ongeveer) overeen met het aantal inwoners van een stad als Brugge. Slechts 30 procent van de Belgen beseft dat zoveel landgenoten een beroep moeten doen op Voedselbanken.

Onderschatting
De helft van de Belgen onderschat het probleem ernstig, zo blijkt uit een onderzoek door koffiemerk Douwe Egberts. Een op vijf denkt dat 1 op 500 mensen naar Voedselbanken gaan, een kwart denkt één op 1.000 en 7 procent denkt minder dan één op 10.000 mensen.

Werklozen en gepensioneerden
"Vooral werklozen, alleenstaande ouders en gepensioneerden lopen een verhoogd risico om onder de armoedegrens terecht te komen. Bovendien zien we de laatste tijd als gevolg van de economische crisis een stijging van het aantal huishoudens dat moeilijk tot zeer moeilijk de eindjes aan elkaar kan knopen", verklaart Professor Piet Bracke, hoofd van de vakgroep sociologie aan de Universiteit Gent.

Belgen geven kleren en voedsel
Toch vindt drie kwart het probleem van armoede in eigen land groot genoeg om er iets aan te doen. 9 op tien Belgen heeft het afgelopen jaar dan ook een goed doel gesteund. Twee op drie schenkt kledij, één op drie eten of drinken en een kwart geld. Veertien procent geeft materiële hulp of tijd en aandacht.

België boven
99 procent zegt bereid te zijn een goed doel te steunen, al kiest 88 procent wel liever voor een Belgisch goed doel dan voor een internationaal goed doel. 45 procent van de Belgen is bereid tijdens de eindejaarsperiode een minderbedeelde te helpen.

"Onderzoek toont aan dat mensen zich gemakkelijker vereenzelvigen met hun eigen buurt, hun eigen leefgemeenschap of stad. De economische globalisering versterkt die toegenomen aandacht voor het lokale. Mensen zoeken naar herkenningspunten in een steeds meer diverse en complexe wereld. Dat ze zich dan eerder kunnen vinden in een goed doel dat zich richt tot medeburgers die in armoede leven, is een bevinding die aansluit bij deze meer algemene trend. Mensen zijn bereid te delen als ze voelen dat hun gebaar effectief een bijdrage levert en blijkbaar leeft dat gevoel sterk bij meer lokale en zeer concrete initiatieven."

Geen tijd of geen geld
Wie een goed doel niét steunt, doet dat omdat het financieel niet kan of omdat men geen tijd heeft. Als dat niet zou spelen, zouden Belgen vooral voeding (55 procent) en geld (43 procent) schenken.

Kopjes koffie
Ook dit jaar schenkt Douwe Egberts weer kopjes koffie aan de Voedselbanken. Per pak verkochte koffie (250 gr) worden twee kopjes 'warmte' geschonken aan de vierde wereld. De actie loopt van 1 tot 31 december in de winkelketens. Wie geen koffie drinkt, kan een virtueel kopje schenken op www.koffievooriedereen.be.

In de afgelopen elf jaar werd zo bijna 500 ton Douwe Egberts koffie uitgedeeld, goed voor 100 miljoen kopjes koffie.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venetië staat blank

Venetië staat blank










Grote delen van Venetië staan momenteel (weer) onder water, meldt persagentschap ANSA. Op het San Marcoplein staat het water een halve meter hoog. Slecht weer en hoogtij zijn de oorzaak, zo luidt het. De zeewaterspiegel rond Venetië staat op het moment 1,30 meter hoger dan normaal. Zo'n 45 procent van de stad staat met de voeten in het water. 













» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raymond van het Groenewoud - Gelukkig zijn

Raymond van het Groenewoud - Je Veux L'amour

Om hem te beluisteren klik op de foto





Over
Raymond van het Groenewoud


Raymond van het Groenewoud (Schaarbeek, 14 februari 1950) is een Belgisch zanger. Hij is de zoon van Amsterdamse ouders.

Zelf noemt hij zichzelf ook tekstdichter, filosoof en clown. Zijn teksten zijn soms vrolijk, dan weer droevig, joviaal of filosofisch. Hij is zowel in België als in Nederland bekend van grote hits als Meisjes en Liefde voor muziek.


Van het Groenewouds vader, Josef van het Groenewoud, vluchtte in 1947 naar Brussel om aan de dienstplicht en met name deelname aan de politionele acties in Nederlands-Indië, het huidige Indonesië, te ontkomen. In België verwierf hij als gitarist en orkestleider bekendheid onder de artiestennaam Nico Gomez.[1] Aanvankelijk woonde het gezin in de Hoogstraat, later verhuisde het naar Schaarbeek.

Van het Groenewoud debuteerde in het begin van de jaren 70 als gitarist bij Johan Verminnen. In 1972 vormde hij de groep "Louisette" met Erik Van Neygen en Johnny Dierick. Later volgde een aantal soloalbums en albums met zijn begeleidingsgroep "De Centimeters".

In 1977 kwam zijn album Nooit meer drinken uit, met onder andere zijn eerste hit Meisjes, onder andere gevolgd door optredens op het podium van Torhout-Werchter in 1978 en 1979. In 1980 verhuisde hij naar Brugge en brak ook in Nederland door met een optreden op het Pinkpopfestival en de hit Je veux de l'amour.

Het grootste deel van zijn nummers werden in 1990 opnieuw opgenomen om een verzamel-cd uit te brengen. Als uitsmijter werd het gospelachtige Liefde voor muziek opgenomen. Dit nummer werd een nummer 1-hit in België en Nederland.

De afgelopen tien jaar was hij de vaste afsluiter op de Gentse Feesten.

Raymond van het Groenewoud eindigde in 2005 op nr. 144 tijdens de Vlaamse versie van de verkiezing van De Grootste Belg, buiten de officiële nominatielijst.

In 2005 liet Raymond van het Groenewoud zich opmerken met een anti-Amerikaans nummer "Weg met Amerika". Dit propagandistische nummer werd niet zo geapprecieerd door een deel van de publieke opinie. Er werd tegen het nummer klacht ingediend bij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding.

In 2008 nam hij samen met Stef Kamil Carlens en Zita Swoon de Wappersong op.[2] Deze protestsong over het project van de Lange Wapperbrug in Antwerpen, heeft "Walk and don't look back" van Peter Tosh en Mick Jagger als melodie. De tekst is van Patrick De Witte. Burgemeester Patrick Janssens verwees naar deze songtitel toen de kritiek op de Oosterweelverbinding toenam.

Raymond is de partner van gewezen nieuwsanker en journaliste Sigrid Spruyt. Op 6 april 2009 gaven ze elkaar officieel het ja-woord in Brugge.




» Reageer (0)
30-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voordelig kerstshoppen met trein tijdens Hop & Shop-dag

Voordelig kerstshoppen met trein tijdens Hop & Shop-dag


http://img20.imageshack.us/img20/1879/kerstgeschenken.jpg



De Trein-Tram-Bus-dag wordt vervangen door de Hop & Shop-dag, die op 12 december 2009 voor de eerste keer plaatsvindt. De nadruk ligt op het ontlasten van het drukke autoverkeer tijdens de eindejaarsinkopen. Dat heeft staatssecretaris van Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) vandaag bekendgemaakt.

Voordelige tarieven
Volgens Schouppe was de Trein-Tram-Bus-dag de laatste jaren minder succesvol, met als gevolg dat ook het enthousiasme van de deelnemende maatschappijen steeds minder werd. De Hop & Shop-dag wordt een dag ter promotie van het openbaar vervoer. Bedoeling is duurzame mobiliteit te bevorderen en niet-gebruikers van het openbaar vervoer aan te trekken. De verschillende vervoermaatschappijen (De Lijn, MIVB, TEC en NMBS) zullen samenwerken en voordelige tarieven aanbieden voor een onbeperkt gebruik van de binnenlandse netwerken gedurende de hele dag.

Druk verkeer
De datum, zaterdag 12 december, werd gekozen in het kader van de eindejaarsinkopen en het bijzonder drukke autoverkeer in de omgeving van de winkelcentra tijdens deze periode. Voor een hele dag onbeperkt reizen met bus, tram of metro betaalt de reiziger 3 euro. Indien men ook met de trein wil rijden, kost een ticket 10 euro.
Meer informatie op hopenshop.be.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw implantaat tegen meest voorkomende hartritmestoornis

Nieuw implantaat tegen meest voorkomende hartritmestoornis





Voor het eerst is in België een nieuw implantaat aangebracht bij een patiënt met voorkamerfibrillatie, de meest voorkomende hartritmestoornis bij volwassenen. Dat heeft professor Pedro Brugada van het UZ Brussel vandaag bekendgemaakt.

Herseninfarct
Met succes implanteerden de artsen Jean-Baptiste Chierchia en Benjanim Scott van het UZ Brussel een zogenoemd Watchman-implantaat bij een patiënt met atriale (voorkamer)fibrillatie (AF) die bloedverdunners nam om een herseninfarct te voorkomen, aldus Brugada. Door die medicijnen had de patiënt al verschillende hevige bloedingen gehad, maar dankzij het Watchman-implantaat moet de patiënt in kwestie niet langer bloedverdunners slikken en is het risico op een herseninfarct weg.

AF
AF of voorkamerfibrillatie is een hartritmestoornis waarbij de voorkamers van het hart minder efficiënt bloed pompen. Herseninfarcten die gelinkt zijn aan AF, ontstaan door bloedklonters, die gevormd worden door dat ontoereikende pompen van de voorkamer. Het nieuwe implantaat sluit het linkerhartoor, waar meer dan negentig procent van de bloedklonters ontstaat, af.

Geen bloedverdunners meer
Bloedklonters kunnen dankzij de Watchman geen herseninfarcten meer veroorzaken en krachtige bloedverdunners zijn niet langer nodig. AF is de meest voorkomende ritmestoornis bij volwassenen. In België lijden volgens het UZ Brussel 100.000 tot 300.000 mensen aan de aandoening. Van alle herseninfarcten is een vijfde te wijten aan AF.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kunstkamer een specialiteit van de 17e eeuw

De kunstkamer een specialiteit van de 17e eeuw


http://img689.imageshack.us/img689/6106/dekunstkamervanvanderg.jpg
De kunstkamer van Cornelis van der Geest


Het Antwerpse Rubenshuis pakt uit met een unieke tentoonstelling van schilderijen van kunstkamers, een Antwerpse specialiteit uit de 17de eeuw. Op zo'n doek wordt een kamer afgebeeld die zelf vol kunst hangt, schilderijen van schilderijen met andere woorden.

“Dit is de eerste keer in de museale geschiedenis dat de kunstkamers van Willem van Haecht worden samengebracht”, aldus een glunderende Ben van Beneden, conservator van het Rubenshuis. “Het is een kleine tentoonstelling, maar kwalitatief zeer hoogstaand”, wist schepen van Cultuur Philip Heylen eraan toe te voegen. En beiden hebben meer dan gelijk. De expositie "Kamers vol kunst in zeventiende –eeuws Antwerpen" wordt zonder enige twijfel een nationale en internationale publiekstrekker. Voor het Rubenshuis: succes verzekerd.


Een apart kunstgenre

De kunstkamer is een exclusief genre omdat er in de zeventiende eeuw slechts een honderd exemplaren werden geschilderd. Een kunstkamer is een rijkelijk en groot interieur dat volgestouwd staat met bustes, beelden en natuurlijk ontelbare schilderijen.


Een kunstkamer kan een plaats zijn die niet bestaat maar die de schilder voorziet van een gefantaseerde  en dus voor hem ideale – kunstcollectie, ofwel is het een interieur dat reëel bestaat. In dat laatste geval heeft de eigenaar het laten schilderen om met zijn kunstwerken te kunnen pronken.

Het zijn miniatuur musea of geschilderde kunstgalerijen.

De eerste schilders van kunstkamers waren Frans Francken de Jonge (1581-1642) en Jan Breughel de Oude (1568 – 1625).

Maar de meester in het genre is een leerling van Pieter Paul Rubens (1577-1640) nl. Willem van Haecht (1593-1637) die in 1615 naar Parijs vertrok en nog zeven jaar door Italië zwierf. In 1628 kwam hij terug naar Antwerpen waar hij – als kunstbeheerder – zijn intrek nam bij Cornelis Van der Geest (1555-1638), een koopman die fortuin maakte in de specerijenhandel en "vastgoed". Deze rijke patriciër heeft ontelbare opdrachten gegeven aan schilders en beeldhouwers maar voornamelijk het atelier van Rubens heeft daarvan geprofiteerd.


De tentoonstelling vindt plaats in het Rubenshuis, een uitgelezen plek: de meester bezat zelf een enorme kunstcollectie en had een kunstkamer. Omdat het Rubenshuis een historisch gebouw is, is de tentoonstelling niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.  De permanente opstelling op het gelijkvloers kan wel bezocht worden.



Tentoonstelling
Volwassenen (18+)
28 november, zaterdag -
28 februari, zondag
Van 10 tot 17 uur (laatste toegang om 16.30 uur)




» Reageer (0)
29-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warme herfst houdt dieren uit winterslaap

Warme herfst houdt dieren uit winterslaap





Een warme novembermaand zorgt ervoor dat tal van dieren nog niet aan hun winterslaap zijn begonnen. Nederlandse onderzoekers ontdekten dat de hazelmuis nog wakker is en jonge egels nog rond scharrelen. Ook de Vlaamse vzw Natuurpunt bevestigt dat.

Problemen
Doordat vleermuizen en egels nog volop actief zijn, kunnen zij later deze winter in de problemen komen, waarschuwt Natuurpunt. November was tot nu toe extreem zacht. Midden deze maand werden temperaturen van bijna 17 graden opgemeten. De gemiddelde temperatuur voor de hele maand zou zo'n drie graden hoger liggen dan normaal.

Te weinig energie
Dat heeft een negatief effect op de dieren in de wilde natuur. Normaal houden dieren zoals egels of vleermuizen van november tot maart een winterslaap om energie te sparen, maar Natuurpunt stelt vast dat deze dieren nog volop actief zijn. "Bepaalde zoogdieren worden door de lagere temperatuur geprikkeld om in winterslaap te gaan, maar dat gebeurt nu minder", aldus Stefan Versweyveld, diensthoofd Natuurpunt. "Door constant energie te blijven gebruiken, kan dit op termijn een gevaar vormen voor deze dieren. Ze riskeren aan het einde van de winter te weinig energie te hebben als ze op zoek moeten naar voedsel." De uitzonderlijke droogte in de zomer en hoge temperaturen in de herfst, leiden nog tot een ander effect: ook paddenstoelen bloeien later.

Algemene risico's
Versweyveld wijst op de algemene risico's van de klimaatopwarming. "Alles groeit zeer onvoorspelbaar, zoals paddenstoelen. Het gevaar bestaat dat bepaalde soorten moeite zullen hebben om te overleven omdat hun voedsel niet voorradig is. Het paddenstoelenseizoen zien opschuiven met één maand lijkt niet veel, maar voor soorten die slechts enkele jaren leven, is dat immens."

Paddenstoelen en dieren
Nederlandse wetenschappers aan de Wageningen Universiteit ontdekten ook dat bruine kikkermannen al knorren, terwijl zij dat normaal pas in maart doen.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brit leeft heel jaar zonder geld uit te geven

Brit leeft heel jaar zonder geld uit te geven


Mark Boyle


De Brit Mark Boyle leefde opzettelijk een heel jaar zonder een cent uit te geven, door zijn eigen groenten te telen en kledij uit vuilbakken te recycleren. Hij dat dit de gelukkigste periode van zijn leven is en wil in zijn 'Freeconomy' levenswijze volhouden.

Leven zonder geld
De 30-jarige Mark Boyle leefde het afgelopen jaar als een 'freeconomist' in zijn caravan in het kleine Britse dorpje Timsbury. Hij teelde zijn eigen groenten als veganist en hergebruikte afval van anderen. Mark Boyle verplaatste zich op zijn fiets, hij gebruikt zijn telefoon enkel om binnenkomende telefoontjes aan te nemen en douchet met water dat door de zon verwarmd werd. Hij teelt zijn eigen groenten en vindt zijn kledij in vuilbakken. Boyle zegt dat hij geen cent uitgaf, zo een gelukkiger persoon werd en zweert vandaag verder te leven zonder geld. 

Geen stress
Boyle is een economist van opleiding en voormalig zakenman, hij heeft een blog die hij update met zijn laptop die op zonne-energie werkt. Internet krijgt hij in ruil voor zijn werk op de lokale boerderij. "Ik zie geen enkele reden om terug te keren naar een wereld die enkel om geld draait. Deze levenswijze is echt bevrijdigend. Het afgelopen jaar was een uitdaging, maar ik had ook geen stress door mijn rekeningen, files of lange uren op kantoor. Het moeilijkste was het sociale contact met vrienden, dat heb ik wel gemist. Maar in plaats van op café te zitten, maakte ik kampvuren, speelde ik muziek of ging ik wandelen", aldus Boyle.

Lessen
Deze 'freeconomist' probeerde van Bristol naar India te wandelen met de goede wil en vrijgevigheid van anderen. Na een maand moest hij echter al in Frankrijk opgeven door problemen. "De komende twintig jaar zullen mensen moeten nadenken over hoe ze leven en wat ze consumeren. Mijn prioriteit is afval te hergebruiken", daarom zal Mark de levensstijl Freeconomy promoten op zijn blog. Op 'Freeskilling-evenementen" zal hij mensen leren te leven op zijn manier.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!