Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




01-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16-jarige Amerikaan vindt ondergronds sms'en uit

16-jarige Amerikaan vindt ondergronds sms'en uit


Sms'jes sturen in de metro lukt vaak niet.


In de Amerikaanse staat New Mexico heeft een 16-jarige jongen een systeem uitgevonden waarmee je diep in de aarde tekstberichtjes kan versturen. Alexander Kendrick uit Los Alamos heeft daarmee een oplossing gevonden voor een probleem waar gsm-producenten al jaren mee kampen.

Lage frequentie
Het geheim van Kendrick is signalen met een lage frequentie. Die geraken veel beter door rotsen dan de hogefrequentiegolven. De signalen van zijn zelfgemaakt apparaat zijn alvast krachtig genoeg om een bericht te sturen vanop 288 meter diepte, een nationaal record.


  http://img534.imageshack.us/img534/7238/kendrickb.jpg
Kendrick met zijn antenne.


Belang

Zijn toestel is wel anderhalve meter groot, maar opent perspectieven voor zowel de veiligheid van ondergrondse expedities als de gsm-industrie. Kendrick heeft met zijn uitvinding alleszins de '2009 Science Fair' gewonnen, en kreeg daardoor een nieuwe computer, een trip naar Zwitserland en 12.000 dollar (8.625 euro).




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaarste man ter wereld vermagert 120 kilo

Zwaarste man ter wereld vermagert 120 kilo (maar is nog steeds de zwaarste)


Brandweerlui moesten ooit een muur uitbreken om deze Paul Mason naar het ziekenhuis te krijgen.


De dikste man ter wereld heeft na een operatie meer dan 120 kilogram verloren. Veel schiet Paul Mason er echter niet mee op: op het eerste zicht lijkt de tientonner met zijn 311 kilogram nog steeds de zwaarste vent die op deze planeet rondloopt.

De 48-jarige ex-postbode liet de maagverkleining dit weekend doorvoeren en ligt nu nog steeds op intensieve zorgen. Volgens bronnen herstelt hij goed en kijkt hij er naar uit om nog meer gewicht te verliezen.

Crashdieet
Paul moest eerst een crashdieet volgen om de operatie veilig te laten verlopen. "Hij ziet er vrij goed uit", aldus een bron van de gezondheidsdienst. "Al acht jaar wachtte hij op dit moment. Hij is heel wat kilo's kwijt, maar hij is er nog niet. Die 120 kilogram minder vindt hij wel al de moeite waard. Zijn droom is om ooit in een rolstoel te kunnen rondrijden en misschien zelfs met de wagen te rijden. Sinds de operatie ziet hij het helemaal zitten: hij maakt constant grapjes met dokters en verpleegsters."

Speciale ambulance
Een speciale ambulance moest Paul van zijn huis in Ipswich naar het ziekenhuis in Chichester vervoeren, een trip van maar liefst 230 kilometer. Hij moet nu nog zeker twee weken in het hospitaal blijven. Binnen zes maanden staat er hem nog een tweede zware operatie te wachten.

De vetkwab verdrong de Mexicaan Manuel Uribe vorig jaar als zwaarste kolos ter wereld. Die laatste presteerde het om meer dan de helft van zijn 570 kilogram kwijt te spelen én te trouwen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Openbaar vervoer wordt duurder

Openbaar vervoer wordt duurder



Reizen met het openbaar vervoer is sinds vandaag weer een beetje duurder. De Buzzy Pazz en Omnipas bij De Lijn worden gemiddeld 2,5 procent duurder. Ook de kaarten en biljetten op het voertuig worden duurder, maar de tarieven in voorverkoop blijven ongewijzigd. 


Reizigers van de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn kunnen vanaf 1 februari 2010 in heel Vlaanderen een vervoerbewijs kopen per gsm. Een sms-ticket van een uur zal, inclusief verzendingskost, 1,45 euro kosten. Voorlopig kunnen enkel klanten van Proximus hun busritten via gsm betalen. De Lijn onderhandelt nog wel met Base en Mobistar.
   
Sms-ticket
Wie een sms-ticket wil, stuurt voor het opstappen een bestelcode naar het nummer 4884. Voor een ticket van zestig minuten is de code "DL" en voor 120 minuten "DL120". Voor dat laatste sms-ticket zullen reizigers 2,25 euro, verzendingskosten meegerekend, betalen. De bevestigings-sms die de reiziger na enkele seconden krijgt, geldt als vervoerbewijs. Zolang het sms-ticket geldig is, mogen reizigers onbeperkt overstappen. Volgens De Lijn is het sms-ticket tot 28 procent goedkoper dan een biljet bij de chauffeur.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vroeger was Valentijnsdag eigenlijk seksloterij

Vroeger was Valentijnsdag  eigenlijk seksloterij


http://img199.imageshack.us/img199/4659/victorianvalentine.jpg



Nog twee weken en het is weer Valentijn. Feest van de liefde voor de ene, verplichte commercie voor de andere. Een overdaad aan rood, hartjes, chocolade en rozen, maar ook een dag waarop je kan vieren dat je elkaar (nog altijd) graag ziet en dat het leven samen leuk is. Maar de Valentijnsdag zoals wij deze kennen en (soms) vieren is niet hoe Valentijnsdag was bedoeld.

Romeins feest voor vruchtbaarheid
In den beginne was Valentijnsdag een soort 'seksloterij'. In de Romeinse tijd werd van 13 tot 15 februari Lupercalia gevierd in Rome, het feest van de god Lupercus, god van de schapenhoeders. De priesters droegen geitenhuiden, offerden een geit en een hond en verbranden zoute cakejes, gemaakt voor maagden. Ook Lupa, de wolvin die de stichters van Rome, Romulus en Remus, zoog, werd geëerd tijdens die feestperiode.

Nobele mannen en magistraten renden naakt door de stad, voor het plezier en voor de sport. Iedereen die ze tegenkwamen kreeg een slag van geitenhoedersstok. Vrouwen gingen expres in de weg lopen om geslaan te worden: dat zou onvruchtbaren vruchtbaar maken, onvruchtbaarheid voorkomen, en zwangere vrouwen helpen bij de bevalling. Bij dit ritueel werden de boze geesten verjaagd en de stad gezuiverd, wat de inwoners een goede gezondheid bracht en vruchtbaar maakte.

"Seksloterij'
Volgens de blogster Neel Chrillesen (www.questionof.com) was Lupercalia echter ook een seksfestival. Meisjes schreven hun naam op een papiertje, dat verdween in een bokaal. Jongens konden dan een papiertje trekken en dit 'koppel' ging dan erotische spelletjes spelen en Lupercalia vieren. Voor de rest van het jaar bleven ze sekspartners. Ook witchology.com vermeldt deze 'heidense basis', en voegt er aan toe dat deze 'toevallige' setups vaak tot langdurige relaties leidden.

Uit met de pret
Met de opkomst van het christendom was het echter uit met de pret. Zo'n zondige, geile houdingen kon de paus niet toestaan, en Lupercalia werd verboden. Omdat een jarenlang (zoniet eeuwenlang) gebruik niet zomaar stilvalt, werd de feestperiode vervangen door 'Sint-Valentijn', de dag waarop de martelaren Valentijn werden herdacht. De link met vruchtbaarheid en seks verdween, en die met romantiek kwam pas in de late Middeleeuwen (14de eeuw).

Hoofse liefde
Onder andere de Britse schrijver Geoffrey Chaucer wordt in verband gebracht met de romantische Valentijn zoals wij hem kennen, al lijkt dat vooral een verkeerde lezing te zijn. In 'Parliament of Foules' staat de volgende vers te lezen: "For this was on seynt Volantynys day
Whan euery bryd comyth there to chese his make."

Maar vogels broeden niet in februari, en dus heeft deze vers, geschreven voor het huwelijk van koning Richard II met Anne van Luxemburg, niets te maken met Valentijnsdag zoals wij deze kennen. Volgens recente berekeningen verwees Chaucer naar 2 mei.

Wat wel klopt is dat in de periode dat Chaucer leefde en schreef, de hoofse liefde in opmars was. Romantische gebaren als briefjes, haarlokken en gedroogde bloemen werden uitgewisseld en vormden de echte basis voor Valentijnsdag zoals wij deze kennen.

Amerikaanse invloed
Vooral onder invloed van de dominante Amerikaanse cultuur, zoals uitgedragen in films, series en muziek, zorgt ervoor dat deze dag van de liefde bijna overal ter wereld hetzelfde wordt gevierd.

Een recent voorbeeld daarvan is Roemenië. De Roemenen hebben hun eigen dag van de liefde (Dragobete) op 24 februari. Door de veramerikanisering vieren echter steeds meer Roemenen de liefde op 14 februari.

Een 'seksloterij' zal Valentijnsdag wellicht nooit meer worden. Dat dat een slechte zaak is, willen we niet gezegd hebben.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dame met de eenhoorn

'La dame a la Licorne ' 1484-1500

De dame met de eenhoorn


http://img534.imageshack.us/img534/3169/damelicorne.jpg



De eenhoorn wordt in de cryptozoölogie beschreven als een soort wilde ezel, zo groot als een paard. Hij is wit en heeft donkerblauwe ogen.
Op zijn voorhoofd draagt hij een hoorn van ongeveer 45 cm, spiraalvormig gedraaid en uitlopend op een punt.
Zijn hoeven zijn gespleten zoals die van een bok, zijn staart is een leeuwenstaart en hij heeft een geitenbaard


De eenhoorn in de christelijke iconografie

In de middeleeuwen werd de eenhoorn bestempeld als een sterk en woest beest en toch ook geassocieerd met kuisheid en maagdelijkheid, het dier kon immers alleen in bedwang gehouden worden door een maagd.
Een tekst uit de 15e eeuw luidt: “Een eenhoorn is zo sterk, dat geen jager hem vermag te vangen.
Maar een maagd wordt geplaatst daar waar hij verwacht wordt, zij opent haar schoot en de eenhoorn legt zijn kop daarin.
Hij verliest nu zijn woeste aard, valt in slaap en wordt verrast als een weerloos dier en gedood door de werpschichten der jagers".
 
In de christelijke iconografie komen taferelen voor waarin de eenhoorn, opgejaagd door de engel Gabriël, zijn hoofd en zijn hoorn gedwee in de schoot van de Maagd Maria legt, een afbeelding van de Annunciatie, de aankondiging van de menswording van God de Zoon aan Maria.
De eenhoorn wordt zelfs het symbool van Jezus zelf zoals onder meer blijkt uit de analyse van het middeleeuwse Geraardsbergense handschrift van een Mariagebed, de 'Bedinghe van onser vrouwen'. Ook Jacob van Maerlant identificeert Jezus met de eenhoorn en legt dat expliciet uit.
 
In het museum ‘The Cloisters” - onderdeel van het Metropolitan Museum of Art, New York - vind je een ietwat mysterieuze zaal behangen met een reeks middeleeuwse tapijten die taferelen uit de legende van de eenhoorn voorstellen.
 
Bij “La dame à la licorne” in het Musée de Cluny in Parijs, een andere reeks van middeleeuwse tapijten, uitingen van Vlaams kunstambacht, kan je eveneens het geheim van de eenhoorn trachten te doorgronden.
De eenhoorn die zijn hoorn in de schoot van een maagd legt, de hoorn die het beeld van een fallus in permanente erectie oproept, er is niet veel meer nodig voor ook een erotische en seksuele connotatie.


Musée de Cluny


Musée de Cluny is een belangrijk museum voor middeleeuwse kunst in Parijs.
Het museum is gevestigd in een gebouwencomplex dat bestaat uit het laatgotische paleisje Hôtel de Cluny en enkele bewaard gebleven ruimtes van een Romeins thermencomplex.
Dit badhuis bestaat uit een heet bad, een warm bad en een koud bad .
Het museum toont de nationale verzameling kunst uit de middeleeuwen, voorzover die niet in het Louvre bewaard wordt.
Hier bevindt zich onder meer de wereldberoemde tapijtserie van de 'Dame met de eenhoorn', welke behoort tot de prive collectie van Graaf Anthonie Van Wilderoden d'Aragon.




» Reageer (0)
30-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liftende nonnen



http://www.burg-reuland.be/de/Geschichten_und_Sehenswertes_unserer_Ortschaften/Ortschaften%20der%20Gemeinde/Oudler/Karneval/Karneval%202007/Nonnen.jpg


Twee nonnen staan te liften langs de weg. Een mooie vrouw in een grote sportwagen stopt om ze mee te nemen. Onderweg ziet een van de nonen de diamanten ring aan de vinger van de vrouw en zegt:'Wat een mooie ring heeft U daar'. 'Ja,' zegt de vrouw 'die heb ik voor één liefdesnacht gekregen'. Even later ziet de non een bontjas liggen op de achterbank. 'Wat een mooie bontjas'zegt ze tegen de vrouw. 'Die heb ik gekregen voor twee liefdesnachten,' is het antwoord. Na een tijdje zegt de non weer:'Wat heeft U eigenlijk een mooie auto'. 'Die heb ik gekregen voor vijf liefdesnachten' antwoordt de vrouw. 'Nou,'zegt de ene non tegen de andere 'dan heeft de abt ons mooi beet gehad met zijn reep chocolade'.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wacht niet op de ware maar trouw met je tweede keus

"Wacht niet op de ware maar trouw met je tweede keus"


http://img163.imageshack.us/img163/7/huwelijk3jpg.jpg


Het is zinloos om als single dertigplusser te blijven wachten op de perfecte man. Stel je tevreden met iemand die misschien niet helemaal de ware is maar toch voldoet. Dat schrijft de Amerikaanse Lori Gottlieb in een boek dat volgende week in Groot-Britannië gaat verschijnen en nu al voor commotie zorgt.

Gottlieb is zelf een alleenstaande vrouw die het boek geschreven heeft vanuit haar eigen ervaringen. Achteraf bekeken was ze liever getrouwd met een man die goed genoeg was in plaats van te zitten wachten op de ware. Zij vindt dat oudere singles er geen goed aan doen om te blijven hopen dat de prins op het witte paard alsnog gaat passeren.

Alleenstaande vrouwen kunnen beter hun verwachtingen bijstellen en een realistische kijk op de liefde hebben. Singles denken dat ze willens nillens de ware moeten vinden door de vele romantische films en boeken die altijd eindigen met een 'happy end'. Gottlieb verkondigt dat dertigplussers die wanhopig blijven zoeken naar 'Mister Right' gedoemd zijn om eenzaam achter te blijven omdat ze geen oog hebben voor andere potentiële levenspartners.

De schrijfster doorprikt hiermee het romantische ideaal en dat wordt niet op gejuich onthaald. Op talrijke internetfora wordt de stelling van Gottlieb neergesabeld. De harde opvatting lijkt singles overal ter wereld te beroeren. Maar zit er misschien geen grond van waarheid in?




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep


De afbeelding “http://www.lekkervanbijons.be/recepten/photos/detail/12bloemkoolsoep.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Ingrediënten
1 bloemkool van 500 g
1 ui
2 preiwitten
2 stengels groene selder
boter
1 l groentebouillon
¼ l melk
4 eetlepels  room
verse kervel
nootmuskaat
peper en zout


Bereiding

Snijd de roosjes van de bloemkool en houd een vierde ervan aan de kant. Schil de stengel en snijd in stukjes. Snijd de rest van de groenten in stukken.
Stoof de ui, de prei en de selder glazig in boter. Voeg de bloemkool toe en blus met de warme groentebouillon en de melk. Breng aan de kook en laat 30 minuten rustig sudderen.
Mix de soep en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de resterende bloemkoolroosjes over de borden en schenk er de hete soep over. Lepel er wat  room over en werk af met kervelpluksels en vers geraspte nootmuskaat.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 waanideeën die vrouwen leren uit magazines

7 waanideeën die vrouwen leren uit magazines





Magazines doen vrouwen niet altijd een plezier met het leven dat ze voorschotelen. Zo prediken ze een cellulitisvrij, strak lichaam met platte buik en een leven waarin weekends gevuld zijn met uitgaan zonder dat je moe wordt. Ook over de man van je leven en je relatie worden ideeën in je hoofd gepompt. De site 'guyism.com' zet de zeven belangrijkste 'waanideeën' die vrouwen uit de boekjes leren op een rijtje.

1) Mannen willen zotte seks
Mannen moeten bezig gehouden worden in bed. Ze vervelen zich snel, en om te vermijden dat ze hun sekshonger elders stillen, moet je je toevlucht nemen tot acrobatische standjes, gekke pakjes en kleurrijke speeltjes. Zeggen ze dus. Maar is dat ook zo? Variatie, tot daar, maar moeten dat altijd de meest wilde standjes zijn in plaats van intieme?


2) Mannen laten zich in de val lokken
Niet zelden wordt vrouwen aangeleerd hoe ze mannen 'in de val' kunnen lokken. In een relatie, maar ook in een extra kind, een vakantiebestemming of een huis. Vrouwen lijken daarbij de almachtigen, die hun man manipuleren zodat ze krijgen wat ze willen. Zelfs een relatie, want mannen lijken in de tijdschriften per definitie fobisch voor relaties en dus moeten vrouwen ze er op slinkse wijze 'in lokken', zodat ze na een tijdje niet meer weg kunnen.

Eerlijk: welke vrouw wil een relatie gebaseerd op deze gronden, waarbij altijd een deel twijfel knaagt: had hij ook voor mij gekozen zonder als die trucjes?

3) Mannen zijn geïntimideerd door succesvolle vrouwen
Het ziet er niet goed uit voor de vrouw. Uit bevragingen blijkt dat single mannen graag een traditionele huisvrouw hebben, die zorgt voor de kinderen en beter kan koken. Dus raden de magazines een soort halfslachtig feminisme aan: vrouwen mogen slim, grappig en succesvol zijn, maar niet slimmer, grappiger en succesvoller dan hem.

En dan klagen over seksisme, verontwaardigd zijn als mannen een huisvrouw verkiezen, en woedend reageren op het glazen plafond. Ze moeten wel weten wat ze willen natuurlijk.

4) Mannen houden van vrouwen zonder en met make-up
Vrouwenmagazines zijn geobsedeerd door de vraag of mannen houden van vrouwen met of zonder make-up. Helaas zijn de resultaten wisselend, wat verwarrend is voor vrouwen. Of niet: stop gewoon met luisteren naar make-uptips van de tijdschriften en doe waar je je goed bij voelt. Alsof een man jou énkel zal dumpen omdat je (geen) make-up draagt. En als hij dat doen, dan was hij het toch niet waard.

5) Mannen willen een vrouw die sport begrijpt
Mannen houden van sport en vrouwen moeten dat begrijpen. Echter, ze mogen niet harder naar de tv schreeuwen dan hij, want dat is niet meer sexy. Wat moeten vrouwen dan doen? Hem zijn gang laten gaan en zijn sportverslaving 'begrijpen' door braaf bier en chips te brengen? Een sportliefhebberij is geen reden om je vrouw te behandelen als een huisslaaf. Tenzij hij op zijn knieën chocolaatjes aanreikt terwijl zij naar haar favoriete serie kijkt. Ook zonder commentaar, dat spreekt. Voor wat, hoort wat, toch?

6) Lichaamstaal is een wetenschap
Deze vrouwenboekjes zijn dol op het analyseren van lichaamstaal. Van hem, van haar, van hun gedrag als koppel én wat dat voorspelt voor de toekomst. Niets mis mee, behalve dan dat het gebruikt wordt als exacte wetenschap. Met als gevolg dat vrouwen als paranoïde wezens elke houding die hun man in de zetel aanneemt platanalyseren met hun beste vriendin aan de telefoon. Niemand is er mee gebaat, en het kan nog tot ruzie leiden ook. ('Waarom geeuw je elke drie minuten en 17 seconden?' 'Euh, omdat ik moe ben?' 'Ik wist het, je gaat me verlaten!')

7) Mannen willen altijd, overal en met iedereen seks
Een laatste beeld dat vrouwenmagazines promoten is dat 'mannen altijd, overal en met iedereen' seks willen. Ze denken er elke zoveel seconden aan, het overheerst hun leven. Mannen kunnen blijkbaar niet, zoals vrouwen, aan veel verschillende denken op een dag denken. Een wonder eigenlijk dat er zoveel in zo'n hoge functie zijn geraakt zonder een deftig brein...

Dit waanidee heeft tot gevolg dat vrouwen meteen depressief worden als hun man eens geen seks wil en zij wel. Terwijl mannen ook gewoon moe kunnen zijn en hoofdpijn of geen zin kunnen hebben.


Moraal van het verhaal: neem alles met een korrel zout, en doe wat goed voelt voor jou.





» Reageer (0)
29-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chihuaha verzorgt vier puppies en drie kittens

Chihuaha verzorgt vier puppies en drie kittens





Normaal gezien zijn kat en hond niet de beste vriendjes, maar Tinkerbell, een kleine chihuaha, lijkt niet zo van clichés te houden. Het hondje heeft het tegenwoordig erg druk, ze neemt immers niet alleen de zorg voor haar eigen vier puppies op zich, maar ontfermt zich ook maar al te graag over drie piepjonge poesjes.


Vorige week onderging Tinkerbell een keizersnede in het Hobart Dierenziekenhuis in Australië nadat er zich wat problemen hadden voorgedaan die een gewone bevalling uitsloten. Het resultaat waren vier sterke, kerngezonde chihuaha-pups.


Terwijl Tinkerbell's baasje, Angie Reynolds ongeduldig wachtte aan het ziekenbed van haar kleine hondje, bracht een man drie pasgeboren kittens binnen die hij had gevonden. De kleintjes hadden het koud en waren hongerig. De dokters van het ziekenhuis schatten de overlevingskansen van de weesjes erg klein in, en planden om de katjes te doen inslapen. Maar dat was buiten Angie gerekend.



   http://www.hln.be/static/FOTO/pe/5/14/11/media_xl_3570371.jpg?20100129112601



Zij besloot de diertjes mee te nemen naar huis en op te voeden met het flesje. "Toen we thuiskwamen zette ik de kittens bij de hond om te zien of Tinkerbell ze zou accepteren", zo getuigt mevrouw Reynolds. En tot ieders verbazing accepteerde het hondje de poesjes wonderwel: "Tinkerbell heeft de katjes niet alleen aanvaard, ze wast ze, knuffelt ze en wordt helemaal wild als ik er eentje ophef."


Tinkerbell de heldin verzorgt de poesjes nu samen met haar eigen kroost. Ze gaat er op exact dezelfde manier mee om. Het flesje is ook niet meer nodig aangezien de poesjes mogen meedrinken van haar melk.

Angie Reynolds plant de poesjes voor adoptie op te geven zodra ze oud genoeg zijn.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk: het hemd dat je nooit moet strijken

Eindelijk: het hemd dat je nooit moet strijken





Het strijken van hemden is niet bepaald de favoriete bezigheid van veel vrouwen (of mannen). Maar je kan toch moeilijk met een gekreukt hemd naar een belangrijke vergadering of zakenlunch? Een probleem waar Oger het antwoord op zocht en vond: het dream shirt. Een stijlvol hemd van 100 procent katoen, dat nooit gestreken moet worden. De stof en het stiksel kregen een speciale behandeling zodat het nooit meer kreukt.


Dat het hemd veel frustraties en tijd zal besparen staat vast. Bijna de helft van de mannen strijkt namelijk opzettelijk slecht, zodat iemand anders (lees: zijn vrouw) het van hem zou overnemen. Een kwart schakelt nog altijd zijn moeder in. In hun hele leven zouden mannen 117,5 kilometer strijken. Vrouwen halen bijna het drievoudige daarvan: 346,5 kilometer. Dat bleek uit een Brits onderzoek in 2008.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nep-Da Vinci brengt meer dan miljoen op

'Nep-Da Vinci' brengt meer dan miljoen op


http://img4.imageshack.us/img4/3718/nepdavinci.jpg
Een beveiliger bij een 'echte' De Vinci in een museum in Hongarije.

 

Het veilinghuis Sotheby's in New York heeft voor 1,5 miljoen dollar (omgerekend ruim 1 miljoen euro) een 'nep-Da Vinci' geveild. Dat maakten verschillende Amerikaanse media vrijdag bekend. Zowel Sotheby's als de koper wist dat de authenticiteit van het kunststuk ernstig in twijfel wordt getrokken.

Het schilderij werd ooit toegeschreven aan de Italiaanse renaissanceschilder Leonardo da Vinci of een van zijn leerlingen. Tegenwoordig zijn veel experts het erover eens dat het geveilde stuk een imitatie is uit de achttiende eeuw.

La Belle Ferronnière is een portret van Lucrezia Crivelli, de minnares van de Milanese hertog Ludovico Sforza. Verwacht werd dat het schilderij tussen de 300.000 en 400.000 dollar zou opbrengen. Het veilinghuis wil niet bekendmaken wie de koper is.

Begin vorige eeuw voerden een vorige eigenaar van de donderdag geveilde kopie en een expert een jarenlange juridische strijd om de echtheid van het schilderij. Omdat het stuk op doek is geschilderd, kan het volgens kenners niet het origineel zijn. In de tijd van Da Vinci werd geschilderd op houten panelen. De echte La Belle Feronnière (sieradenmaakster) hangt volgens de meeste deskundigen in het museum het Louvre in Parijs.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Straatgeweld verjaagt studenten uit Anderlecht

Straatgeweld verjaagt studenten uit Anderlecht




Na een golf van overvallen verhuisde de industriële hogeschool haar lessen van Anderlecht naar de Koningstraat in Brussel. Dat schrijven de Coreliokranten.
 

De directie van het Institut Supérieur Industriel de Bruxelles in de Grondelstraat in Anderlecht heeft de lessen van haar 250 ingenieursstudenten naar de campus in de Koningsstraat in Brussel-centrum verhuisd. In Anderlecht was de onveiligheid te groot. Al sinds begin december worden de studenten lastiggevallen door straatcriminelen.
 

Ze worden klemgezet, afgeperst en bestolen. De boefjes zetten hen geregeld een mes op de keel, soms met steekwonden als gevolg. Ze maken de studenten gsm's, iPods en geld afhandig. 'Racketeering' heet deze vorm van criminaliteit.
 

Het begon met één dader, dat werden er drie, de laatste keer werden er acht tot tien geteld, sommigen geen zestien jaar oud. De politie kon een verdachte oppakken maar die werd na verhoor vrijgelaten. Hij zou een alibi hebben gehad. Slachtoffers zagen hem de dagen daarop opnieuw actief als dader. Maandag werden drie verdachten opgepakt, onder wie twee minderjarigen. Bij de minderjarigen werd een mes aangetroffen. De meerderjarige werd formeel herkend door de slachtoffers. Vandaag beslist het parket over zijn lot.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosmarmot Phil moet vervangen worden door robot

"Bosmarmot Phil moet vervangen worden door robot"


Bosmarmot Phil mag nog vier daagjes pitten.


Dierenrechtenactivisten in Amerika staan op hun achterste poten omwille van bosmarmot Phil. Ze eisen dat het beestje op Groundhog Day vervangen wordt door een robot.


In Punxsutawney (Pennsylvania) is het al sinds 1887 een jaarlijkse traditie om Phil op 2 februari uit z'n winterslaap te wekken. Als hij dan zijn eigen schaduw in het zonlicht ziet, blijven de States nog zes weken in de greep van koning winter. Gebeurt dat niet, dan hopen de burgers dat de temperaturen weldra in stijgende lijn zullen gaan.


Een leuk bijgeloof waar elk jaar tienduizenden nieuwsgierigen op af komen, maar volgens PETA gaat het volksvermaak een stap te ver: het dier gevangen houden en hem vervolgens blootstellen aan zoveel licht en drukte getuigt van bijzonder weinig respect. De dierenrechtenorganisatie stelt daarom het gebruik van een robot als vervanger voor, maar daar wil Groundhog-voorzitter William Deeley niets van weten.


"Phil wordt beter behandeld dan een doorsnee kind in Pennsylvania", klinkt het. "Hij wordt opgevangen in een omgeving waar het klimaat volledig aan hem aangepast is en krijgt elk jaar controle van het ministerie van Landbouw. Vreemd toch dat PETA enkel rond 2 februari geïnteresseerd is in Phil: volgens mij zoeken ze alleen maar publiciteit."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scorpions - Still Loving You

Scorpions - Still Loving You

Klik op de foto om hun te beluisteren






Scorpions is een Duitse hardrockband uit Hannover. Ze dienen niet te worden verward met de band The Scorpions uit de jaren '60 uit Engeland.

De band werd opgericht in 1965, een jaar na hun naamgenoot uit Engeland. Het eerste album van de Scorpions kwam echter pas uit in 1972. De band werd internationaal bekend in 1984 met het album Love at First Sting. Op dit album stond de bekende single Still loving you. Met het nummer Wind of Change haalde de band in 1991 nog een nummer 1-hit in Nederland. Het nummer Wind of Change werd geschreven over de veranderingen in Oost-Europa in die tijd.

Scorpions was de eerste westerse band die in de voormalige Sovjet-Unie mocht optreden. Op 21 juli 1990 was Scorpions samen met veel andere bands bij de voorstelling The Wall van Roger Waters in Berlijn.



Controverse

http://img191.imageshack.us/img191/4366/scorpionsvirginkiller.jpg



De oorspronkelijke hoes van het album Virgin Killer (1976) toonde een jong meisje in een volgens sommigen pornografische pose. Een Britse internetwaakhond, de Internet Watch Foundation, oordeelde in december 2008 dat de hoes een mogelijk illegale afbeelding toonde. De hoes werd onder meer getoond in het artikel over het album in de Engelstalige Wikipedia. De IWF verzocht daarop Britse internetproviders om toegang tot die pagina te blokkeren. Door de maatregel konden veel Britse internetgebruikers niet alleen het artikel niet meer bezoeken, maar was het voor hen ook niet mogelijk Wikipedia te bewerken. Na enkele dagen werd de blokkade opgeheven; de IWF oordeelde dat de afbeelding al geruime tijd bestaat en wijd verspreid is





» Reageer (0)
28-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Midlifecrisis is met uitsterven bedreigd

Midlifecrisis is met uitsterven bedreigd




Het stereotype beeld dat mensen van middelbare leeftijd depressief zijn en hun leven moeten opkrikken met affaires en sportwagens klopt niet langer. Uit onderzoek blijft dat veel mensen op deze leeftijd net gelukkiger zijn.

Gelukkigste periode
De term midlifecrisis ontstond 40 jaar geleden, deze ging ervan uit dat het leven van mensen rond hun 35ste alleen maar slechter werd. Sommige mensen reageerden daar extreem op door radicale beslissingen te nemen. Volgens psycholoog Carlo Strenger is dat niet langer waar, verschillende onderzoeken bewezen dat deze periode nu één van de gelukkigste bij mensen is. "We ondervroegen 1.500 mensen van middelbare leeftijd, de meesten zeggen dat ze nuevenwichtiger en gelukkiger zijn dan twintig jaar geleden."

Nieuwe dingen ondernemen
De betere gezondheidszorg heeft ervoor gezorgd dat mensen gelukkiger ouder worden en daar geen schrik meer van hebben. Strenger: "Mensen denken zo hard dat de middelbare leeftijd een periode van verlies is, dat dit ook waar wordt. Maar steeds meer personen beginnen dan net open te bloeien. Ze ondernemen nieuwe dingen die ze altijd al uitstelden, ze hebben ook meer kans om te slagen, want hun beslissingen zijn gebaseerd op kennis en ervaring, in plaats van op jeugdige, blinde ambitie."

Dromen
"Geef jezelf de kans na te denken over je beslissingen, zo kun je een betekenisvoller leven lijden dan voorheen. De middelbare leeftijd kan het moment zijn waarop je pas echt beseft wat je dromen zijn omdat je jezelf beter kent", besluit Strenger.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na 35ste nemen rimpels plots toe

Na 35ste nemen rimpels plots toe


http://img704.imageshack.us/img704/2817/rimpels.jpg


Hoewel wetenschappers voorheen dachten dat rimpels geleidelijk aan tevoorschijn komen, ontdekten ze nu dat de leeftijd van 35 een belangrijk kantelmoment is waarop de huid plots snel veroudert.

Kantelmoment
Een studie bij 100 Japanse vrouwen tussen 22 en 55 jaar toonde aan dat de mogelijkheid van de huid om zichzelf te beschermen tegen UV-stralen en vervuiling en zichzelf te vernieuwen geleidelijk aan afneemt, eens ouder dan 35 jaar gebeurt dit echter plots razendsnel. "Dit kantelmoment komt er wanneer de elasticiteit en een hoog niveaus van collageen niet langer opweegt tegen de UV-schade, de blootstelling aan vrije radicalen en stress", aldus wetenschapper Laura J. Goodman.

Kaakvolume
De Britse plastische chirurg Rajiv Grover ondersteunt deze theorie. Hij stelde onlangs een tienjarige studie bij 100 vrouwen voor. De chirurg mat elk jaar de wenkbrauwhoogte, het kaakvolume, de vouw van de neus tot de liprand en de dikte van de kin. "Sommige plekken vertonen een geleidelijke veroudering, maar het kaakvolume, één van de sleutelfactoren van een jeugdig uiterlijk, kan snel dalen. Dit kan zelfs oplopen tot 35 procent in een jaar." De vrouwen die plots zo verouderden, verloren wel plots veel gewicht, kampten met een ernstige ziekte of maakten een stresserende ervaring als een scheiding, dood of ontslag mee. 

Tips
"Vermijd stress, crashdiëten, zon en sigaretten als je wil voorkomen dat je plots veroudert. Deze maatregelen houden je niet eeuwig jong, maar ze voorkomen wel dat je vroegtijdig rimpels krijgt", aldus Grover.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meet de leeftijd van je hart online

Meet de leeftijd van je hart online


http://img710.imageshack.us/img710/2852/sabineappelmans.jpg
Sabine Appelmans wordt het gezicht van de campagne.


Voedingsproducent Unilever lanceert de website Hartleeftijd.be. Internetgebruikers kunnen er berekenen of hun hart jonger of ouder is dan hun werkelijke leeftijd en krijgen tips hoe ze gezonder kunnen gaan leven.
 
100 miljoen testers
Unilever en de Belgische Cardiologische Liga zien het groots. Voor 2020 willen ze wereldwijd 100 miljoen mensen testen. In België hopen ze dit jaar 200.000 mensen te overhalen de test af te leggen.
"Hart- en vaatziekten liggen elk jaar aan de basis van 38.000 overlijdens in ons land", zegt dokter Freddy Van de Casseye van de Cardiologische Liga. "Ze vormen daarmee de belangrijkste doodsoorzaak."
 
Daarom ontwikkelde de Liga samen met Unilever een systeem om de hartleeftijd te meten. "Een goede voorspeller van het risico op een hartaandoening", aldus Van de Casseye.
 
Appelmans
Op basis van een vragenlijst en enkele gegevens, zoals gewicht, bloeddruk en cholesterolgehalte, berekent de site hoe oud je hart is. Uithangbord Sabine Appelmans deed de test vanmiddag. Hoewel verrassend bleek dat haar cholesterol te hoog lag, bleek haar hart liefst acht jaar jonger dan haar werkelijke leeftijd. Appelmans, naast tenniscoach ook voedingsdeskundige, geeft op de website tips om de hartleeftijd omlaag te dringen.
 
Wie de test online doet, kan zijn bloeddruk en cholesterolgehalte laten schatten op basis van een vragenlijst. In het voorjaar trekt Unilever ook naar de supermarkten om beide parameters bij de klanten te laten opmeten door verpleegkundigen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Absynthe minded - Envoi

Absynthe minded - Envoi

Klik op de foto om ze te beluisteren





Absynthe Minded (vroeger Absynthe Minded Company) is een rock-/jazzband uit de omgeving van de Belgische stad Gent.


Absynthe Minded zag het daglicht in 1999 en was oorspronkelijk de eenmansband van Bert Ostyn (1982, Vichte in West-Vlaanderen). Ostyn liet voor het eerst van zich horen met de opname van 'More than this' in een bescheiden slaapkamer in het Gentse. Een jaar later kreeg Ostyn de kans om - samen met een aantal andere muzikanten die later de band Tao Tse Tse zouden vormen - in een heuse studio te gaan opnemen. Resultaat hiervan was de demo 'Mushroom Holiday'.

In 2001 nam Absynthe Minded een derde demo op, getiteld 'Krankenhaus Hotel'. Opnieuw werd gekozen voor een luidruchtige slaapkamer. Het werd steeds duidelijker dat Bert Ostyn een echte band rond zich moest verzamelen. Zo geschiedde, en in 2002 werd de eerste demo mét band ('Absynthe Minded Quartet') op de mensheid losgelaten onder de vorm van de 'Sweet Oblivion'. Het Quartet bestond uit Bert Ostyn, Renaud Ghilbert, Sergej Van Bouwel en Jan Duthoy. Samen speelden ze zowat elk café in het land plat en mochten ze menig voorprogramma verzorgen.

In 2003 was de tijd blijkbaar rijp voor een eerste officiële release op het Keremos-label: de 'History Makes Science Fiction EP' was een feit. Met deze ep onder de arm nam de groep in 2004 ook deel aan Humo's Rock Rally: ze haalden de finale, waarin ze tweede eindigden na The Van Jets.

Met de komst van drummer Jakob Nachtergaele werd ook aan de sound van de band een flinke draai gegeven. Het resultaat hiervan is te horen op het debuutalbum van Absynthe Minded, 'Acquired Taste', dat in 2004 werd uitgebracht, opnieuw bij Keremos. De plaat werd geproduceerd door Geoffrey Burton. Nog geen jaar later werd een tweede album opgenomen onder de vakkundige leiding van Jean-Marie Aerts. Na tournees in België en Nederland haalden 16 nummers het tot op de plaat, die werd uitgebracht in België, Duitsland en Nederland. Later volgde ook nog Portugal. Vervolgens ging Absynthe Minded de boer op in o.m. Duitsland, Frankrijk, België en Nederland. Later kwamen ze na hun doorbraak in Frankrijk terug naar België met hun nieuwe single "Envoi". Met dit lied brengt de groep een hommage aan de schrijver Hugo Claus (1929-2008).

Op 8 januari 2010 won Absynthe Minded net als Daan vier Music Industry Awards, namelijk die voor Hit van het Jaar, beste album, beste rock/alternative en beste groep.




» Reageer (0)
27-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen krijgen steeds grotere voeten


Vrouwen krijgen steeds grotere voeten





Belangrijk nieuws voor schoenfabrikanten: de Sunday Telegraph heeft ontdekt dat vrouwen steeds grotere voeten krijgen. Waar tot voor kort in Engeland een maatje 5 (onze 37/38) de norm was, worden nu maat 6 (38/39) 17 procent en maat 9 (onze 40) zelfs 23 procent vaker gevraagd.
 
Dat bleek uit onderzoek bij een van Londens grootste warenhuizen, Debenhams, waar men nu zelfs overweegt om naast hun maat 9, momenteel de grootst beschikbare maat, ook damesschoenen in maat 10 te gaan verkopen.
 
Een woordvoerder van de winkelketen zei dat "grotere schoenen ook steeds steviger moeten worden omdat ze meer gewicht en druk moeten weerstaan".
 
De voorzitter van het Britse chiropodische genootschap bevestigde dat "de voorbije 13 jaar de gevraagde schoenmaten drastisch zijn veranderd.
 
Tot voor kort kon je moeilijk een maat 6 vinden, nu is dat de norm. Dat maakt deel uit van een evolutie waarbij mensen groter en zwaarder worden als gevolg van veranderende eetgewoonten en lifestyle. We zien een soortgelijke trend trouwens ook bij mannen".
 
Volgens medische kringen hebben we ook hier te maken met een gevolg van de obesitasepidemie, omdat het eten van junkfood tijdens de puberteit het groeihormoon stimuleert, ook bij de voeten dus.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!