Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




03-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje (12) meer dan een jaar in kast opgesloten

Meisje (12) meer dan een jaar in kast opgesloten



Ouders uit Brownsville (Texas) hebben hun twaalfjarige dochter meer dan een jaar in een kast opgesloten. Niemand had iets door, tot de broer van het meisje uit de biecht klapte. Toen agenten de woning binnenvielen, vonden ze het jonge kind -jawel- in de kast.

Het meisje mocht de kast enkel verlaten om naar school te gaan, te eten of de badkamer te gebruiken. 's Nachts moest ze haar gevoeg doen in een emmer, die ze dan ook nog eens zelf elke morgen moest uitkuisen.

Volgens de politie was er geen elektriciteit in de kamer waar ze gevangen zat. Haar huiswerk kon ze maken met licht dat via de spleten van de kast binnenviel.

"Anders steelt ze voedsel"
De moeder vertelde aan de politie dat ze haar dochter gevangen hield opdat ze geen voedsel uit de koelkast zou stelen. Dat de tiener er door ondervoeding maar acht à negen jaar uitzag, kon haar blijkbaar niet deren.

Uiteindelijk biechtte een van de drie broers van het kind de wansmakelijke praktijk in school op. Zowel de moeder, die in een Wal-Mart werkte, als de vader zijn opgepakt. Volgende week komt tijdens een hoorzitting de verdere opvang van het meisje ter sprake.




» Reageer (0)
02-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erfelijke ziekte geeft 13-jarig meisje uiterlijk van 50-jarige

Erfelijke ziekte geeft 13-jarig meisje uiterlijk van 50-jarige





Zara Hartshorn, een dertienjarig meisje uit Rotherham in Engeland, lijdt aan de zeldzame erfelijke ziekte lipodystrofie. Het is een ziekte die een stoornis in de vetstofwisseling veroorzaakt, waardoor heel wat rimpels ontstaan die bij een normale dertienjarige niet voorkomen.

Geen behandeling
Er zijn maar zo'n 2.000 mensen ter wereld die last hebben van deze ziekte, waarvoor tot op de dag van vandaag geen behandeling tegen bestaat. Ook de moeder van Zara en twee van haar zes broers en zussen lijden aan de aandoening.

In tegenstelling tot de ziekte progeria, tast lipodystrofie niet het volledige fysieke welzijn van de het lichaam aan, maar geeft het enkel de indruk oud te zjin.

Invloed
In plaats van dertien ziet het meisje er minstens vijftig jaar oud uit. De ziekte heeft dan ook vooral een invloed op haar sociale leven. Haar leeftijdsgenoten zijn niet altijd even mild voor de tiener: "Mensen noemen me vaak 'oma' en 'aap'", zo getuigde het meisje aan de New York Post. "Soms ga ik gewoon naar het toilet en begin ik te huilen."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar ontknoping mysterie dode baby's in graf Toetanchamon

Naar ontknoping mysterie dode baby's in graf Toetanchamon




Wellicht wordt over twee weken een van de grote raadselen van het oude Egypte ontrafeld.  Egyptische wetenschappers presenteren op 17 februari de resultaten van DNA-onderzoek bij de farao. Historici hebben zich altijd afgevraagd of de jonge farao kinderen heeft verwekt.

Toetanchamon stierf nog voor zijn twintigste onder mysterieuze omstandigheden. Zijn mummie werd in 1922 gevonden. In de tombe van de kindkoning lagen twee doodgeboren, onvolgroeide baby's. De Egyptische onderzoekers namen in 2008 DNA af bij de mummie en de foetussen.

Toetanchamon regeerde in de veertiende eeuw voor het begin van onze jaartelling. Hij was getrouwd met Anchesenamon, dochter van de legendarische koningin Nefertiti. Mogelijk kan door het onderzoek ook de mummie van Nefertiti worden geïdentificeerd.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trendy jongeren drinken thee

Trendy jongeren drinken thee




Thee is niet langer een drankje enkel voor oude vrouwen, dit is tegenwoordig het meest geconsumeerde drankje na water en trekt steeds meer jonge fans aan.

Ontspanning
Hippe tearooms of zelfs funky theebars schieten als paddenstoelen uit de grond. Je vindt ze wereldwijd, van de Verenigde Staten tot Australië. Ze hebben vaak honderden variëteiten in hun aanbod, in Groot-Brittannië kun je zelfs in afwachting van Valentijn een 'Love Potion' drinken, deze zou als een afrodisiacum werken.

Gezondheid
"Thee staat nu synoniem voor ontspanning", aldus thee-experte Jutta Waldeck. "Theefabrikanten concentreren zich meer en meer op jongeren. Zo bestaan er bars waar je je eigen mengeling kan maken of in Singapore is er zelfs couturethee, die past bij de modetrends van het seizoen. Ook de gezondheidsvoordelen maken dit drankje steeds populairder, uit verschillende studies bleek dat thee tegen tal van ziektes als diabetes en hartziekten beschermt, ook zou het helpen afvallen. Een recente Japanse studie toonde nog aan dat oudere mensen die verschillende kopjes groene thee per dag drinken minder kans op depressies lopen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat voorspelt 50 overlijdens in bejaardentehuis

Kat voorspelt 50 overlijdens in bejaardentehuis


Oscar zet zelfs de medische wetenschap voor schut.


Dat katten speciale dieren zijn, wisten we al, maar wat een kat in een Amerikaans bejaardentehuis presteerde, grenst aan het bovennatuurlijke. De poes (Oscar) voorspelde er liefst vijftig overlijdens door net voor het overlijden bij de bejaarde in kwestie te komen zitten. Het ging zelfs zo ver dat Oscar slimmer was dan de medische wetenschap over een nakend overlijden. De speciale gave werd twee jaar geleden al ontdekt, maar nu heeft een professor er een boek over geschreven, waarin hij concludeert dat Oscar al vijftig keer een overlijden voorspelde.



Dankzij Oscar kunnen familieleden tijdig afscheid nemen van hun dierbare.
Dankzij Oscar kunnen familieleden tijdig afscheid nemen van hun dierbare.



De kat werd binnengehaald door een instelling die zich specialiseerde in de verzorging van demente bejaarden in Providence (Rhode Island) en al gauw ontdekte de verpleging dat Oscar over een speciale gave beschikte. De kat dwaalde door de instelling, zonder lang te blijven rondhangen. Behalve wanneer een patiënt aan zijn of haar laatste uren was begonnen. Hij krabde zelfs op de deur om binnen te geraken.

Nog straffer
De gave gaat nog verder. Op een bepaald moment zetten de verpleegsters Oscar op het bed van een patiënt die volgens hen weldra zou sterven. De kat zette het meteen op een lopen en spurtte naar een andere kamer, waar hij naast een andere patiënt ging zitten. Diezelfde avond overleed die patiënt. Het oordeel van Oscar was dus beter dan dat van de verpleging.



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/16/3/14/media_xl_3574049.jpg?20100202040610



Dokter David Dosa, een geriater aan de Brown University, vond het fenomeen zo fascinerend dat hij er twee jaar geleden een wetenschappelijk artikel over schreef. Sindsdien vermenigvuldigde Oscar de juiste voorspellingen van overlijdens en zit nu al aan vijftig. Daardoor is Dosa ervan overtuigd dat het onmogelijk een toeval kan zijn. De verpleging verwittigt nu zelfs al de familieleden van patiënten als Oscar op het bed van hun dierbare springt en er zich neervlijt. Dan kunnen ze tijdig afscheid nemen. Het lijkt wel alsof Oscar waakt over een stervende. In het huis dwalen nog vijf andere katten rond, maar geen enkele heeft dezelfde gave.



In zijn boek 'Making rounds with Oscar: the extraordinary gift of an ordinary cat' ('Op pad met Oscar: de buitengewone gave van een gewone kat') reikt Dokter Dosa geen sluitende wetenschappelijke verklaring aan voor het fenomeen. Hij suggereert wel dat Oscar- een beetje zoals honden die naar verluidt kanker kunnen ruiken- ketonen kunnen waarnemen. Dat zijn biochemicaliën die afgescheiden worden door afstervende cellen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Negenjarig meisje bevallen van een gezond zoontje

Negenjarig meisje bevallen van een gezond zoontje



In het noordoosten van China is een meisje van negen bevallen van een zoontje. Het jongetje kwam ter wereld in Changchun via een keizersnede en woog 2.75 kg bij zijn geboorte. Moeder en kind stellen het wonderbaarlijk perfect. Dat meldt City Evening News.

Zo'n extreem jonge moeder is hoogst uitzondelijk. Wereldwijd zouden er maar een vijftal gevallen bestaan van moeders van negen jaar of jonger. In Peru werd er volgens een medisch rapport ooit (in 1939) zelfs een vijfjarig meisje moeder.

Verkrachting
De ouders van de jonge moeder uit Sonyuan hebben meteen een advocaat ingeschakeld, want seks met een minderjarige (onder 14 jaar) staat in China immers gelijk met een automatische aanklacht voor verkrachting. De vader zal dus streng vervolgd worden. Bevallingen van jonge moeders zijn een groeiend probleem in China, want in sommige delen van het land gebeurt 30 procent van de abortussen bij schoolmeisjes. Vooral tijdens schoolvakanties geraken ze zwanger.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lies Steppe - My dark companion

Lies Steppe - My dark companion

Klik op de foto om haar te beluisteren





Lies Steppe presenteert de programma's Neve en Laika op Klara, maar ze heeft ook zangtalent. ze zingt bij Steppe en ze presenteert de muzikanten op het podium van Jazz Middelheim.

 Hier brengt ze het nummer "My dark companion" uit het debuutalbum "Steppe"



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Een kopje thee voor al je kwalen

Een kopje thee voor al je kwalen


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2010/01/28/883218/een-kopje-thee-voor-al-je-kwalen_1_515x0.jpg



Een kopje thee kan je gezondheid een enorme boost geven. Wij onderzochten welke thee nu goed is voor welk kwaaltje.

Wanneer je koorts hebt helpt vlierbloesemthee vaak. De thee zorgt ervoor dat je meer transpireert waardoor je sneller gezond wordt. Het goedje is ook ontstekingswerend waardoor je minder snel bijkomende problemen krijgt. Voel je een griepje opkomen? Dan grijp je best snel terug naar lindethee. Deze helpt je de gifstoffen in je lichaam af te scheiden dankzij een verhoogde transpiratie. De rest van de gifstoffen worden versneld afgevoerd via de urinewegen.

Wanneer je verkouden bent en last hebt van een vervelende hoest kunnen bepaalde soorten thee je eveneens genezen. Om slijmen los te maken helpt venkelthee. Taai slijm maak je zachter door een combinatie van venkelthee met gember- of tijmthee. Een kriebelhoest is snel van de baan denkzij een thee van zoethout en die vastzittende hoest verdwijnt als sneeuw voor de zon dankzij een combinatie van tijmthee met wilde kamillethee een beetje kaneel en wat gemberpoeder.

Kan je moeilijk de slaap vatten dan kan kamille of linde wonderen doen. Onrustige slapers halen hun heil dan weer uit hopthee. Ben je misselijk dan drink je best voor het slapengaan wat gemberthee, maar pas op met het zoetmiddel want dit zorgt dan weer voor winderigheid.





» Reageer (0)
01-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfmoordterroristen laten bommen inplanten om scanners te omzeilen

Zelfmoordterroristen laten bommen inplanten om scanners te omzeilen



Nu luchthavens wereldwijd de nieuwe scanners inzetten, willen terroristen een nieuwe verregaande manier gebruiken om aanslagen op vliegtuigen te plegen: ze laten bommen via een operatie inplanten in hun lichaam om zo de scanners te omzeilen. Op het vliegtuig brengen ze hun explosieven dan met een injectienaald tot ontploffing.


De informatie over de zogenaamde 'body bombers' werd ontdekt door de Britse geheime dienst MI5. Ze screenden systematisch extremistische Arabische websites en vernamen daar de dreiging van de chirurgisch ingebrachte bommen. Bij de ingreep wordt het explosieve PETN eerst in een zakje gestoken en dan in het lichaam van de terrorist geplaatst. Zoals bij een gewone operatie wordt de wonde dan dichtgenaaid.


Mannelijke terroristen zouden de explosieven ingeplant krijgen nabij hun appendix of in hun achterwerk. Bij vrouwen zou de ingreep vergelijkbaar zijn met borstimplantaten. Als ontsteking wordt dan een injectienaald gebruikt, zoals de Nigeriaanse terrorist Abdulmutallab probeerde bij zijn verijdelde aanslag boven Detroit. Alleen zou in dit geval de injectienaald door de huid gestoken worden. Veiligheidsexperts vrezen dat die injectienaalden op vliegtuigen zullen gesmokkeld worden onder het mom van diabetesspuiten of in buisjes of tubes.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meerderheid senioren heeft nog seks

Meerderheid senioren heeft nog seks


http://img251.imageshack.us/img251/8999/seksopleeftijd.jpg



Al te vaak worden senioren gezien als een groep die niets meer doet: niet meer werken, niet meer sporten, en geen seks meer. Een beeld dat niet klopt. De actieve senior gaat wel sporten, maakt uitstapjes en ja, houdt het ook in bed levendig.

60-plussers
Bij de 'pas gepensioneerden' (57 tot 64 jaar) heeft de meerderheid nog seks: 84 procent van de mannen en 62 procent van de vrouwen. Bij de bejaarden (75 tot 85 jaar) is dat nog 38 procent bij de mannen en 17 procent bij de vrouwen. Dat blijkt uit cijfers die het National Opinion Research Center, verbonden aan de universiteit van Chicago, verzamelde.

Demografisch verschil
Het verschil tussen mannen en vrouwen is overigens niet (enkel) te verklaren door een verschil in libido, maar ook door een demografisch verschil. Vrouwen leven namelijk langer dan mannen, en hebben meer kans om weduwe te worden. De kans dat ze daarna een nieuwe partner willen of vinden, is niet zo groot.

Gezondheid
Toch is er een goede reden om seksueel actief te blijven: een betere gezondheid. "Wie vaker seks heeft, is over het algemeen gezonder. Dat is zo bij jong en oud", zegt onderzoeker Lindau.

De vraag is echter of de richting van het causale verband niet verandert bij het ouder worden, zodat je niet ongezonder wordt van minder seks, maar dat je minder seks hebt omdat je kampt met allerlei kwaaltjes.

"Misvatting"
"Oudere mensen kunnen en zouden een actief seksleven moeten hebben. De nood aan intimiteit en contact met anderen verandert immers niet met het ouder worden. Dat oude mensen geen seks hebben is een misvatting van de samenleving", besluit dokter Dennis Lin.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16-jarige Amerikaan vindt ondergronds sms'en uit

16-jarige Amerikaan vindt ondergronds sms'en uit


Sms'jes sturen in de metro lukt vaak niet.


In de Amerikaanse staat New Mexico heeft een 16-jarige jongen een systeem uitgevonden waarmee je diep in de aarde tekstberichtjes kan versturen. Alexander Kendrick uit Los Alamos heeft daarmee een oplossing gevonden voor een probleem waar gsm-producenten al jaren mee kampen.

Lage frequentie
Het geheim van Kendrick is signalen met een lage frequentie. Die geraken veel beter door rotsen dan de hogefrequentiegolven. De signalen van zijn zelfgemaakt apparaat zijn alvast krachtig genoeg om een bericht te sturen vanop 288 meter diepte, een nationaal record.


  http://img534.imageshack.us/img534/7238/kendrickb.jpg
Kendrick met zijn antenne.


Belang

Zijn toestel is wel anderhalve meter groot, maar opent perspectieven voor zowel de veiligheid van ondergrondse expedities als de gsm-industrie. Kendrick heeft met zijn uitvinding alleszins de '2009 Science Fair' gewonnen, en kreeg daardoor een nieuwe computer, een trip naar Zwitserland en 12.000 dollar (8.625 euro).




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaarste man ter wereld vermagert 120 kilo

Zwaarste man ter wereld vermagert 120 kilo (maar is nog steeds de zwaarste)


Brandweerlui moesten ooit een muur uitbreken om deze Paul Mason naar het ziekenhuis te krijgen.


De dikste man ter wereld heeft na een operatie meer dan 120 kilogram verloren. Veel schiet Paul Mason er echter niet mee op: op het eerste zicht lijkt de tientonner met zijn 311 kilogram nog steeds de zwaarste vent die op deze planeet rondloopt.

De 48-jarige ex-postbode liet de maagverkleining dit weekend doorvoeren en ligt nu nog steeds op intensieve zorgen. Volgens bronnen herstelt hij goed en kijkt hij er naar uit om nog meer gewicht te verliezen.

Crashdieet
Paul moest eerst een crashdieet volgen om de operatie veilig te laten verlopen. "Hij ziet er vrij goed uit", aldus een bron van de gezondheidsdienst. "Al acht jaar wachtte hij op dit moment. Hij is heel wat kilo's kwijt, maar hij is er nog niet. Die 120 kilogram minder vindt hij wel al de moeite waard. Zijn droom is om ooit in een rolstoel te kunnen rondrijden en misschien zelfs met de wagen te rijden. Sinds de operatie ziet hij het helemaal zitten: hij maakt constant grapjes met dokters en verpleegsters."

Speciale ambulance
Een speciale ambulance moest Paul van zijn huis in Ipswich naar het ziekenhuis in Chichester vervoeren, een trip van maar liefst 230 kilometer. Hij moet nu nog zeker twee weken in het hospitaal blijven. Binnen zes maanden staat er hem nog een tweede zware operatie te wachten.

De vetkwab verdrong de Mexicaan Manuel Uribe vorig jaar als zwaarste kolos ter wereld. Die laatste presteerde het om meer dan de helft van zijn 570 kilogram kwijt te spelen én te trouwen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Openbaar vervoer wordt duurder

Openbaar vervoer wordt duurder



Reizen met het openbaar vervoer is sinds vandaag weer een beetje duurder. De Buzzy Pazz en Omnipas bij De Lijn worden gemiddeld 2,5 procent duurder. Ook de kaarten en biljetten op het voertuig worden duurder, maar de tarieven in voorverkoop blijven ongewijzigd. 


Reizigers van de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn kunnen vanaf 1 februari 2010 in heel Vlaanderen een vervoerbewijs kopen per gsm. Een sms-ticket van een uur zal, inclusief verzendingskost, 1,45 euro kosten. Voorlopig kunnen enkel klanten van Proximus hun busritten via gsm betalen. De Lijn onderhandelt nog wel met Base en Mobistar.
   
Sms-ticket
Wie een sms-ticket wil, stuurt voor het opstappen een bestelcode naar het nummer 4884. Voor een ticket van zestig minuten is de code "DL" en voor 120 minuten "DL120". Voor dat laatste sms-ticket zullen reizigers 2,25 euro, verzendingskosten meegerekend, betalen. De bevestigings-sms die de reiziger na enkele seconden krijgt, geldt als vervoerbewijs. Zolang het sms-ticket geldig is, mogen reizigers onbeperkt overstappen. Volgens De Lijn is het sms-ticket tot 28 procent goedkoper dan een biljet bij de chauffeur.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vroeger was Valentijnsdag eigenlijk seksloterij

Vroeger was Valentijnsdag  eigenlijk seksloterij


http://img199.imageshack.us/img199/4659/victorianvalentine.jpg



Nog twee weken en het is weer Valentijn. Feest van de liefde voor de ene, verplichte commercie voor de andere. Een overdaad aan rood, hartjes, chocolade en rozen, maar ook een dag waarop je kan vieren dat je elkaar (nog altijd) graag ziet en dat het leven samen leuk is. Maar de Valentijnsdag zoals wij deze kennen en (soms) vieren is niet hoe Valentijnsdag was bedoeld.

Romeins feest voor vruchtbaarheid
In den beginne was Valentijnsdag een soort 'seksloterij'. In de Romeinse tijd werd van 13 tot 15 februari Lupercalia gevierd in Rome, het feest van de god Lupercus, god van de schapenhoeders. De priesters droegen geitenhuiden, offerden een geit en een hond en verbranden zoute cakejes, gemaakt voor maagden. Ook Lupa, de wolvin die de stichters van Rome, Romulus en Remus, zoog, werd geëerd tijdens die feestperiode.

Nobele mannen en magistraten renden naakt door de stad, voor het plezier en voor de sport. Iedereen die ze tegenkwamen kreeg een slag van geitenhoedersstok. Vrouwen gingen expres in de weg lopen om geslaan te worden: dat zou onvruchtbaren vruchtbaar maken, onvruchtbaarheid voorkomen, en zwangere vrouwen helpen bij de bevalling. Bij dit ritueel werden de boze geesten verjaagd en de stad gezuiverd, wat de inwoners een goede gezondheid bracht en vruchtbaar maakte.

"Seksloterij'
Volgens de blogster Neel Chrillesen (www.questionof.com) was Lupercalia echter ook een seksfestival. Meisjes schreven hun naam op een papiertje, dat verdween in een bokaal. Jongens konden dan een papiertje trekken en dit 'koppel' ging dan erotische spelletjes spelen en Lupercalia vieren. Voor de rest van het jaar bleven ze sekspartners. Ook witchology.com vermeldt deze 'heidense basis', en voegt er aan toe dat deze 'toevallige' setups vaak tot langdurige relaties leidden.

Uit met de pret
Met de opkomst van het christendom was het echter uit met de pret. Zo'n zondige, geile houdingen kon de paus niet toestaan, en Lupercalia werd verboden. Omdat een jarenlang (zoniet eeuwenlang) gebruik niet zomaar stilvalt, werd de feestperiode vervangen door 'Sint-Valentijn', de dag waarop de martelaren Valentijn werden herdacht. De link met vruchtbaarheid en seks verdween, en die met romantiek kwam pas in de late Middeleeuwen (14de eeuw).

Hoofse liefde
Onder andere de Britse schrijver Geoffrey Chaucer wordt in verband gebracht met de romantische Valentijn zoals wij hem kennen, al lijkt dat vooral een verkeerde lezing te zijn. In 'Parliament of Foules' staat de volgende vers te lezen: "For this was on seynt Volantynys day
Whan euery bryd comyth there to chese his make."

Maar vogels broeden niet in februari, en dus heeft deze vers, geschreven voor het huwelijk van koning Richard II met Anne van Luxemburg, niets te maken met Valentijnsdag zoals wij deze kennen. Volgens recente berekeningen verwees Chaucer naar 2 mei.

Wat wel klopt is dat in de periode dat Chaucer leefde en schreef, de hoofse liefde in opmars was. Romantische gebaren als briefjes, haarlokken en gedroogde bloemen werden uitgewisseld en vormden de echte basis voor Valentijnsdag zoals wij deze kennen.

Amerikaanse invloed
Vooral onder invloed van de dominante Amerikaanse cultuur, zoals uitgedragen in films, series en muziek, zorgt ervoor dat deze dag van de liefde bijna overal ter wereld hetzelfde wordt gevierd.

Een recent voorbeeld daarvan is Roemenië. De Roemenen hebben hun eigen dag van de liefde (Dragobete) op 24 februari. Door de veramerikanisering vieren echter steeds meer Roemenen de liefde op 14 februari.

Een 'seksloterij' zal Valentijnsdag wellicht nooit meer worden. Dat dat een slechte zaak is, willen we niet gezegd hebben.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dame met de eenhoorn

'La dame a la Licorne ' 1484-1500

De dame met de eenhoorn


http://img534.imageshack.us/img534/3169/damelicorne.jpg



De eenhoorn wordt in de cryptozoölogie beschreven als een soort wilde ezel, zo groot als een paard. Hij is wit en heeft donkerblauwe ogen.
Op zijn voorhoofd draagt hij een hoorn van ongeveer 45 cm, spiraalvormig gedraaid en uitlopend op een punt.
Zijn hoeven zijn gespleten zoals die van een bok, zijn staart is een leeuwenstaart en hij heeft een geitenbaard


De eenhoorn in de christelijke iconografie

In de middeleeuwen werd de eenhoorn bestempeld als een sterk en woest beest en toch ook geassocieerd met kuisheid en maagdelijkheid, het dier kon immers alleen in bedwang gehouden worden door een maagd.
Een tekst uit de 15e eeuw luidt: “Een eenhoorn is zo sterk, dat geen jager hem vermag te vangen.
Maar een maagd wordt geplaatst daar waar hij verwacht wordt, zij opent haar schoot en de eenhoorn legt zijn kop daarin.
Hij verliest nu zijn woeste aard, valt in slaap en wordt verrast als een weerloos dier en gedood door de werpschichten der jagers".
 
In de christelijke iconografie komen taferelen voor waarin de eenhoorn, opgejaagd door de engel Gabriël, zijn hoofd en zijn hoorn gedwee in de schoot van de Maagd Maria legt, een afbeelding van de Annunciatie, de aankondiging van de menswording van God de Zoon aan Maria.
De eenhoorn wordt zelfs het symbool van Jezus zelf zoals onder meer blijkt uit de analyse van het middeleeuwse Geraardsbergense handschrift van een Mariagebed, de 'Bedinghe van onser vrouwen'. Ook Jacob van Maerlant identificeert Jezus met de eenhoorn en legt dat expliciet uit.
 
In het museum ‘The Cloisters” - onderdeel van het Metropolitan Museum of Art, New York - vind je een ietwat mysterieuze zaal behangen met een reeks middeleeuwse tapijten die taferelen uit de legende van de eenhoorn voorstellen.
 
Bij “La dame à la licorne” in het Musée de Cluny in Parijs, een andere reeks van middeleeuwse tapijten, uitingen van Vlaams kunstambacht, kan je eveneens het geheim van de eenhoorn trachten te doorgronden.
De eenhoorn die zijn hoorn in de schoot van een maagd legt, de hoorn die het beeld van een fallus in permanente erectie oproept, er is niet veel meer nodig voor ook een erotische en seksuele connotatie.


Musée de Cluny


Musée de Cluny is een belangrijk museum voor middeleeuwse kunst in Parijs.
Het museum is gevestigd in een gebouwencomplex dat bestaat uit het laatgotische paleisje Hôtel de Cluny en enkele bewaard gebleven ruimtes van een Romeins thermencomplex.
Dit badhuis bestaat uit een heet bad, een warm bad en een koud bad .
Het museum toont de nationale verzameling kunst uit de middeleeuwen, voorzover die niet in het Louvre bewaard wordt.
Hier bevindt zich onder meer de wereldberoemde tapijtserie van de 'Dame met de eenhoorn', welke behoort tot de prive collectie van Graaf Anthonie Van Wilderoden d'Aragon.




» Reageer (0)
30-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liftende nonnen



http://www.burg-reuland.be/de/Geschichten_und_Sehenswertes_unserer_Ortschaften/Ortschaften%20der%20Gemeinde/Oudler/Karneval/Karneval%202007/Nonnen.jpg


Twee nonnen staan te liften langs de weg. Een mooie vrouw in een grote sportwagen stopt om ze mee te nemen. Onderweg ziet een van de nonen de diamanten ring aan de vinger van de vrouw en zegt:'Wat een mooie ring heeft U daar'. 'Ja,' zegt de vrouw 'die heb ik voor één liefdesnacht gekregen'. Even later ziet de non een bontjas liggen op de achterbank. 'Wat een mooie bontjas'zegt ze tegen de vrouw. 'Die heb ik gekregen voor twee liefdesnachten,' is het antwoord. Na een tijdje zegt de non weer:'Wat heeft U eigenlijk een mooie auto'. 'Die heb ik gekregen voor vijf liefdesnachten' antwoordt de vrouw. 'Nou,'zegt de ene non tegen de andere 'dan heeft de abt ons mooi beet gehad met zijn reep chocolade'.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wacht niet op de ware maar trouw met je tweede keus

"Wacht niet op de ware maar trouw met je tweede keus"


http://img163.imageshack.us/img163/7/huwelijk3jpg.jpg


Het is zinloos om als single dertigplusser te blijven wachten op de perfecte man. Stel je tevreden met iemand die misschien niet helemaal de ware is maar toch voldoet. Dat schrijft de Amerikaanse Lori Gottlieb in een boek dat volgende week in Groot-Britannië gaat verschijnen en nu al voor commotie zorgt.

Gottlieb is zelf een alleenstaande vrouw die het boek geschreven heeft vanuit haar eigen ervaringen. Achteraf bekeken was ze liever getrouwd met een man die goed genoeg was in plaats van te zitten wachten op de ware. Zij vindt dat oudere singles er geen goed aan doen om te blijven hopen dat de prins op het witte paard alsnog gaat passeren.

Alleenstaande vrouwen kunnen beter hun verwachtingen bijstellen en een realistische kijk op de liefde hebben. Singles denken dat ze willens nillens de ware moeten vinden door de vele romantische films en boeken die altijd eindigen met een 'happy end'. Gottlieb verkondigt dat dertigplussers die wanhopig blijven zoeken naar 'Mister Right' gedoemd zijn om eenzaam achter te blijven omdat ze geen oog hebben voor andere potentiële levenspartners.

De schrijfster doorprikt hiermee het romantische ideaal en dat wordt niet op gejuich onthaald. Op talrijke internetfora wordt de stelling van Gottlieb neergesabeld. De harde opvatting lijkt singles overal ter wereld te beroeren. Maar zit er misschien geen grond van waarheid in?




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep


De afbeelding “http://www.lekkervanbijons.be/recepten/photos/detail/12bloemkoolsoep.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Ingrediënten
1 bloemkool van 500 g
1 ui
2 preiwitten
2 stengels groene selder
boter
1 l groentebouillon
¼ l melk
4 eetlepels  room
verse kervel
nootmuskaat
peper en zout


Bereiding

Snijd de roosjes van de bloemkool en houd een vierde ervan aan de kant. Schil de stengel en snijd in stukjes. Snijd de rest van de groenten in stukken.
Stoof de ui, de prei en de selder glazig in boter. Voeg de bloemkool toe en blus met de warme groentebouillon en de melk. Breng aan de kook en laat 30 minuten rustig sudderen.
Mix de soep en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de resterende bloemkoolroosjes over de borden en schenk er de hete soep over. Lepel er wat  room over en werk af met kervelpluksels en vers geraspte nootmuskaat.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 waanideeën die vrouwen leren uit magazines

7 waanideeën die vrouwen leren uit magazines





Magazines doen vrouwen niet altijd een plezier met het leven dat ze voorschotelen. Zo prediken ze een cellulitisvrij, strak lichaam met platte buik en een leven waarin weekends gevuld zijn met uitgaan zonder dat je moe wordt. Ook over de man van je leven en je relatie worden ideeën in je hoofd gepompt. De site 'guyism.com' zet de zeven belangrijkste 'waanideeën' die vrouwen uit de boekjes leren op een rijtje.

1) Mannen willen zotte seks
Mannen moeten bezig gehouden worden in bed. Ze vervelen zich snel, en om te vermijden dat ze hun sekshonger elders stillen, moet je je toevlucht nemen tot acrobatische standjes, gekke pakjes en kleurrijke speeltjes. Zeggen ze dus. Maar is dat ook zo? Variatie, tot daar, maar moeten dat altijd de meest wilde standjes zijn in plaats van intieme?


2) Mannen laten zich in de val lokken
Niet zelden wordt vrouwen aangeleerd hoe ze mannen 'in de val' kunnen lokken. In een relatie, maar ook in een extra kind, een vakantiebestemming of een huis. Vrouwen lijken daarbij de almachtigen, die hun man manipuleren zodat ze krijgen wat ze willen. Zelfs een relatie, want mannen lijken in de tijdschriften per definitie fobisch voor relaties en dus moeten vrouwen ze er op slinkse wijze 'in lokken', zodat ze na een tijdje niet meer weg kunnen.

Eerlijk: welke vrouw wil een relatie gebaseerd op deze gronden, waarbij altijd een deel twijfel knaagt: had hij ook voor mij gekozen zonder als die trucjes?

3) Mannen zijn geïntimideerd door succesvolle vrouwen
Het ziet er niet goed uit voor de vrouw. Uit bevragingen blijkt dat single mannen graag een traditionele huisvrouw hebben, die zorgt voor de kinderen en beter kan koken. Dus raden de magazines een soort halfslachtig feminisme aan: vrouwen mogen slim, grappig en succesvol zijn, maar niet slimmer, grappiger en succesvoller dan hem.

En dan klagen over seksisme, verontwaardigd zijn als mannen een huisvrouw verkiezen, en woedend reageren op het glazen plafond. Ze moeten wel weten wat ze willen natuurlijk.

4) Mannen houden van vrouwen zonder en met make-up
Vrouwenmagazines zijn geobsedeerd door de vraag of mannen houden van vrouwen met of zonder make-up. Helaas zijn de resultaten wisselend, wat verwarrend is voor vrouwen. Of niet: stop gewoon met luisteren naar make-uptips van de tijdschriften en doe waar je je goed bij voelt. Alsof een man jou énkel zal dumpen omdat je (geen) make-up draagt. En als hij dat doen, dan was hij het toch niet waard.

5) Mannen willen een vrouw die sport begrijpt
Mannen houden van sport en vrouwen moeten dat begrijpen. Echter, ze mogen niet harder naar de tv schreeuwen dan hij, want dat is niet meer sexy. Wat moeten vrouwen dan doen? Hem zijn gang laten gaan en zijn sportverslaving 'begrijpen' door braaf bier en chips te brengen? Een sportliefhebberij is geen reden om je vrouw te behandelen als een huisslaaf. Tenzij hij op zijn knieën chocolaatjes aanreikt terwijl zij naar haar favoriete serie kijkt. Ook zonder commentaar, dat spreekt. Voor wat, hoort wat, toch?

6) Lichaamstaal is een wetenschap
Deze vrouwenboekjes zijn dol op het analyseren van lichaamstaal. Van hem, van haar, van hun gedrag als koppel én wat dat voorspelt voor de toekomst. Niets mis mee, behalve dan dat het gebruikt wordt als exacte wetenschap. Met als gevolg dat vrouwen als paranoïde wezens elke houding die hun man in de zetel aanneemt platanalyseren met hun beste vriendin aan de telefoon. Niemand is er mee gebaat, en het kan nog tot ruzie leiden ook. ('Waarom geeuw je elke drie minuten en 17 seconden?' 'Euh, omdat ik moe ben?' 'Ik wist het, je gaat me verlaten!')

7) Mannen willen altijd, overal en met iedereen seks
Een laatste beeld dat vrouwenmagazines promoten is dat 'mannen altijd, overal en met iedereen' seks willen. Ze denken er elke zoveel seconden aan, het overheerst hun leven. Mannen kunnen blijkbaar niet, zoals vrouwen, aan veel verschillende denken op een dag denken. Een wonder eigenlijk dat er zoveel in zo'n hoge functie zijn geraakt zonder een deftig brein...

Dit waanidee heeft tot gevolg dat vrouwen meteen depressief worden als hun man eens geen seks wil en zij wel. Terwijl mannen ook gewoon moe kunnen zijn en hoofdpijn of geen zin kunnen hebben.


Moraal van het verhaal: neem alles met een korrel zout, en doe wat goed voelt voor jou.





» Reageer (0)
29-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chihuaha verzorgt vier puppies en drie kittens

Chihuaha verzorgt vier puppies en drie kittens





Normaal gezien zijn kat en hond niet de beste vriendjes, maar Tinkerbell, een kleine chihuaha, lijkt niet zo van clichés te houden. Het hondje heeft het tegenwoordig erg druk, ze neemt immers niet alleen de zorg voor haar eigen vier puppies op zich, maar ontfermt zich ook maar al te graag over drie piepjonge poesjes.


Vorige week onderging Tinkerbell een keizersnede in het Hobart Dierenziekenhuis in Australië nadat er zich wat problemen hadden voorgedaan die een gewone bevalling uitsloten. Het resultaat waren vier sterke, kerngezonde chihuaha-pups.


Terwijl Tinkerbell's baasje, Angie Reynolds ongeduldig wachtte aan het ziekenbed van haar kleine hondje, bracht een man drie pasgeboren kittens binnen die hij had gevonden. De kleintjes hadden het koud en waren hongerig. De dokters van het ziekenhuis schatten de overlevingskansen van de weesjes erg klein in, en planden om de katjes te doen inslapen. Maar dat was buiten Angie gerekend.



   http://www.hln.be/static/FOTO/pe/5/14/11/media_xl_3570371.jpg?20100129112601



Zij besloot de diertjes mee te nemen naar huis en op te voeden met het flesje. "Toen we thuiskwamen zette ik de kittens bij de hond om te zien of Tinkerbell ze zou accepteren", zo getuigt mevrouw Reynolds. En tot ieders verbazing accepteerde het hondje de poesjes wonderwel: "Tinkerbell heeft de katjes niet alleen aanvaard, ze wast ze, knuffelt ze en wordt helemaal wild als ik er eentje ophef."


Tinkerbell de heldin verzorgt de poesjes nu samen met haar eigen kroost. Ze gaat er op exact dezelfde manier mee om. Het flesje is ook niet meer nodig aangezien de poesjes mogen meedrinken van haar melk.

Angie Reynolds plant de poesjes voor adoptie op te geven zodra ze oud genoeg zijn.





» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!