Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




04-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weduwnaars overlijden sneller dan weduwen

Weduwnaars overlijden sneller dan weduwen




Komt een partner te overlijden, vergroot het risico op sterfte bij een weduwnaar. Bij weduwen is dat niet het geval. Eén en ander blijkt uit een Nederlands onderzoek aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Eenzaamheid
Neemt het contact met kinderen en familie af na het overlijden van hun echtgenote, neemt de kans op overlijden tijdelijk toe bij een weduwnaar. Toegenomen steun beschermt zowel weduwe als weduwnaar tegen sociale eenzaamheid, maar niet tegen de emotionele eenzaamheid. Het lijkt erop dat weduwen, wanneer zij steun ontvingen van anderen, beter bestand zijn tegen eenzaamheid en minder snel zelf overlijden.

Impact
Volgens onderzoeker Maurice Guiaux, is de invloed van relaties als vangnet op late leeftijd, zeer belangrijk. Hij laat ook zien hoe veranderingen in deze netwerken de gezondheid van de ouderen kunnen aantasten.

Steun
Voor het onderzoek werden tussen 1992 en 2002 meer dan 1.900 getrouwde koppels ondervraagd. Tijdens deze periode verloren ruim 200 hun partner. 2,5 jaar voor het overlijden van een partner halen de ouderen de minste steun uit hun contacten. Na het overlijden neemt die steun toe tot gemiddeld 2,5 jaar na het verlies. Vooral kinderen, broers en zussen zijn belangrijk als ondersteuning.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegetatieve patiënt kan 'denkend antwoorden'

Vegetatieve patiënt kan 'denkend antwoorden'





Een patiënt in vegetatieve toestand, heeft op vragen 'ja' of 'neen' kunnen antwoorden, enkel door te denken. Dat blijkt uit een studie van de universiteiten van Luik (ULg) en van Cambridge waarvan de resultaten zijn in het medisch tijdschrift New England Journal of Medicine.

Gesloten vragen
De patiënt, een man, verkeert sinds een verkeersongeval in 2003 in een vegetatieve toestand. In het onderzoek werden hem gesloten vragen gesteld terwijl zijn hersenactiviteit met functionele magnetische beeldresonantie (IRMf) werd geregistreerd.
 
Gezonde hersenen
Volgens de onderzoekers bleken zijn hersenen te reageren zoals gezonde personen in dezelfde situatie. De techniek toegepast op gezonde personen, had bewezen honderd procent efficiënt te zijn.

Onmachtig
De patiënt is nadien onderzocht door het team van de Coma Science Group, onder leiding van professor Steven Laureys, die bevestigde dat hij, afgezien van zijn hersenreacties, volkomen onmachtig is om te communiceren.

Bewustzijn
De ontdekking kadert in een studie over 3 jaar door de teams van Luik en Cambridge waarbij 23 patiënten in vegetatieve toestand via IRMf werden gescand. De techniek leidde tot het ontdekken van tekenen van bewustzijn bij vier van deze patiënten (17 procent). Verder doorgedreven heeft het experiment toegelaten aan één patiënt met 'ja' of met 'neen' te communiceren.

Perspectieven
Dit eerste geval opent perspectieven voor de medische wereld, stelt professor Steven Laureys. "Men zou zich kunnen inbeelden om aan deze patiënten een stem te geven en hen in staat te stellen zelf te antwoorden op moeilijke vragen zoals over euthanasie", vervolgt hij.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriendschap



http://img692.imageshack.us/img692/9129/vriendschap.jpg


Echte vrienden tillen je over de hoogste bergen,
sleuren je door de woeste zee.
Ze gaan met je door diepe dalen,
en leven je leven met je mee.

Deze vrienden moet je stijf omarmen,
en nooit meer laten gaan.
Probeer ook hun hart te verwarmen,
en hun leven met ze te gaan.

Echte vrienden laat je in hun waarde,
ook al zit je niet op dezelfde lijn.
We moeten het zelf maken op deze aarde,
dus laten we echte vrienden zijn!

Jolanda



» Reageer (0)
03-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezocht: vrijwilliger om panda Chinees te leren

Gezocht: vrijwilliger om panda Chinees te leren


Mei Lan



De driejarige reuzenpanda Mei Lan krijgt binnenkort Chinese les. Het dier vliegt van de zoo van het Amerikaanse Atlanta naar een dierentuin in China, waar de panda Chinese instructies moet kunnen begrijpen en gehoorzamen.

Vrijwilliger
De Chengdu Onderzoeksbasis voor de Voortplanting van Reuzenpanda's heeft nu een website opgericht om vrijwilligers te zoeken voor de taallessen, zegt Directeur Huang Xiangmin. "De lesgever moet ook vloeiend Engels kunnen, aangezien Mei Lan wat tijd zal nodig hebben om te wennen aan de omschakeling." Op de website staan ook foto's van mannetjesdieren. Bezoekers kunnen stemmen wie van de dieren de partner van Mei Lan wordt.



Tai Shan
Tai Shan



Mei Lan krijgt op het vliegtuig het gezelschap van Tai Shan, een mannetje dat geboren werd in de zoo van Washington DC. Beide dieren zijn nakomelingen van panda's die door China werden uitgeleend aan Amerikaanse dierentuinen. Volgens die overeenkomst moeten hun nakomelingen terug naar China, waar nog 1.600 reuzenpanda's in het wild leven.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruim 8 miljoen voor 'La Gitane' van Van Dongen

Ruim 8 miljoen voor 'La Gitane' van Van Dongen




Het meesterwerk 'La Gitane' (de zigeunerin) van de Nederlandse kunstschilder Kees van Dongen heeft ruim 8 miljoen euro opgebracht (7.097.250 pond) op een veiling bij veilinghuis Christie's in Londen. De verwachting was dat het schilderij tussen de 6 en 8 miljoen euro zou opbrengen.
 
Beste werk
Het schilderij is een meter bij 81 centimeter en toont het resultaat van reizen, die de tot Fransman genaturaliseerde Rotterdammer in 1910-1911 maakte door Italië, Spanje en Noord-Afrika. De serie vrouwen die Van Dongen (1877-1968) naar aanleiding hiervan maakte, behoort tot zijn beste werk.
 
Het kunstwerk komt na de veiling mogelijk naar Nederland, aangezien de nieuwe eigenaar het verzoek krijgt zijn aanwinst in bruikleen te geven voor de Van Dongen-tentoonstelling van Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Die expositie is vanaf september te zien.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond glimlacht steeds als baasje in de buurt komt

Hond glimlacht steeds als baasje in de buurt komt

Klik op de foto om het filmpje van de lachende Shiba Inu te bekijken






De relatie tussen een hond en een mens is meestal erg intens. Een treffend voorbeeld daarvan is Chii, een Shiba Inu die in de zevende hemel belandt als ze haar Japanse baasje op haar af ziet komen. Ze trekt dan een schattige grijns tot achter haar oren. Proberen er andere mensen haar te benaderen, verstopt ze haar eeuwige glimlach.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemanipuleerde tomaten blijven zes weken vers

Gemanipuleerde tomaten blijven zes weken vers


http://img97.imageshack.us/img97/5959/tomaten.jpg


Dankzij een doorbraak in genetische manipulatie zouden tomaten nu gedurende zes weken vers blijven . Indische wetenschappers hebben een vrucht gecreëerd die 45 dagen houdbaar is, drie maal langer dus dan de originele groente. Hetzelfde proces zou ook kunnen toegepast worden op fruit zoals mango's en bananen.

De onderzoekers verlengden de houdbaarheid van de tomaten door sommige genen, die verantwoordelijk voor het rijpingsproces van enzymen, uit te schakelen. Hierdoor werden de groenten steviger en bleven ze vers gedurende 45 dagen.

Sceptisch
Campagnegroepen tegen genetische manipulatie stellen zich echter grote vragen. "De meerderheid van het publiek is zeer sceptisch tegenover de zogezegde voordelen van gemanipuleerde vruchten", verklaart Pete Riley van de actiegroep 'GM Freeze'. "De nieuwe tomaten zullen op het eerste zicht vers lijken maar het kan niet anders dan dat de hoeveelheid vitaminen in de groenten daalt naarmate dat je ze langer bewaart. Als puntje bij paaltje komt, zijn ze minder voedzaam dan de originele groenten".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen Fransman omdat hij vrouw tot boerka dwingt

Geen Fransman omdat hij vrouw tot boerka dwingt



"Hij verwierp principes scheiding kerk-staat en gelijkheid man-vrouw"


De Franse autoriteiten zetten hun strijd tegen het dragen van een boerka verder kracht bij. Een buitenlander die zijn vrouw dwingt tot het dragen van een boerka, kan geen Fransman worden. Eric Besson, de De minister van Immigratie, heeft daarvoor een decreet ondertekend.

Als iemand Frans staatsburger wil worden, dan moet hij een standaardprocedure doorlopen. Daarbij ook een onderzoek naar zijn achtergrond. Bij de man in kwestie bleek dat hij zijn vrouw verplichtte tot het dragen van een boerka. "Hij verwierp de principes van scheiding van staat en kerk en de gelijkheid van man en vrouw", stelde Besson. De naam en nationaliteit van de man die Frans staatsburger wilde worden, zijn niet bekendgemaakt.

Parlementair rapport
Vorige publiceerde een Franse parlementscommissie een rapport, waarin het pleitte voor een verbod op de allesbedekkende islamitische sluier. De Franse regering onderzoekt momenteel de juridische gevolgen voor het opstellen van wetgeving waarin ze de boerka en nikab op zoveel mogelijk terreinen probeert te verbieden, liet premier François Fillon eerder al weten.

1.900 Franse boerkavrouwen
Frankrijk telt met ongeveer vijf miljoen moslims de grootste islamitische minderheid van Europa. Ongeveer 1.900 vrouwen in het land dragen een boerka.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaar stormweer op Canarische Eilanden

Zwaar stormweer op Canarische Eilanden




Hevige onweders hebben op de Canarische Eilanden heel wat huizen onder water gezet. Vooral de hoofdstad Santa Cruz op Tenerife werd zwaar getroffen. Hele stadswijken overstroomden en straten werden bedolven onder de modder, die de regen van de bergen naar beneden had gespoeld. Ruim 30.000 bewoners zaten zonder stroom.
 
Gisteren sloten alle scholen de deuren. Aan de universiteit van Las Palmas op Gran Canaria werden de lessen afgelast. Vele wegen op de Canarische Eilanden zijn onberijdbaar, omdat ze onder water staan of na grondverschuivingen door puin waren geblokkeerd.
 
Hevige stormen hinderden ook het scheepvaartverkeer. Op het eiland La Palma sleurden metershoge golven geparkeerde voertuigen de Atlantische Oceaan in. Dertig mensen moesten uit hun woningen geëvacueerd worden, omdat het hoge water hun huizen aan de kust bedreigde.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje (12) meer dan een jaar in kast opgesloten

Meisje (12) meer dan een jaar in kast opgesloten



Ouders uit Brownsville (Texas) hebben hun twaalfjarige dochter meer dan een jaar in een kast opgesloten. Niemand had iets door, tot de broer van het meisje uit de biecht klapte. Toen agenten de woning binnenvielen, vonden ze het jonge kind -jawel- in de kast.

Het meisje mocht de kast enkel verlaten om naar school te gaan, te eten of de badkamer te gebruiken. 's Nachts moest ze haar gevoeg doen in een emmer, die ze dan ook nog eens zelf elke morgen moest uitkuisen.

Volgens de politie was er geen elektriciteit in de kamer waar ze gevangen zat. Haar huiswerk kon ze maken met licht dat via de spleten van de kast binnenviel.

"Anders steelt ze voedsel"
De moeder vertelde aan de politie dat ze haar dochter gevangen hield opdat ze geen voedsel uit de koelkast zou stelen. Dat de tiener er door ondervoeding maar acht à negen jaar uitzag, kon haar blijkbaar niet deren.

Uiteindelijk biechtte een van de drie broers van het kind de wansmakelijke praktijk in school op. Zowel de moeder, die in een Wal-Mart werkte, als de vader zijn opgepakt. Volgende week komt tijdens een hoorzitting de verdere opvang van het meisje ter sprake.




» Reageer (0)
02-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erfelijke ziekte geeft 13-jarig meisje uiterlijk van 50-jarige

Erfelijke ziekte geeft 13-jarig meisje uiterlijk van 50-jarige





Zara Hartshorn, een dertienjarig meisje uit Rotherham in Engeland, lijdt aan de zeldzame erfelijke ziekte lipodystrofie. Het is een ziekte die een stoornis in de vetstofwisseling veroorzaakt, waardoor heel wat rimpels ontstaan die bij een normale dertienjarige niet voorkomen.

Geen behandeling
Er zijn maar zo'n 2.000 mensen ter wereld die last hebben van deze ziekte, waarvoor tot op de dag van vandaag geen behandeling tegen bestaat. Ook de moeder van Zara en twee van haar zes broers en zussen lijden aan de aandoening.

In tegenstelling tot de ziekte progeria, tast lipodystrofie niet het volledige fysieke welzijn van de het lichaam aan, maar geeft het enkel de indruk oud te zjin.

Invloed
In plaats van dertien ziet het meisje er minstens vijftig jaar oud uit. De ziekte heeft dan ook vooral een invloed op haar sociale leven. Haar leeftijdsgenoten zijn niet altijd even mild voor de tiener: "Mensen noemen me vaak 'oma' en 'aap'", zo getuigde het meisje aan de New York Post. "Soms ga ik gewoon naar het toilet en begin ik te huilen."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar ontknoping mysterie dode baby's in graf Toetanchamon

Naar ontknoping mysterie dode baby's in graf Toetanchamon




Wellicht wordt over twee weken een van de grote raadselen van het oude Egypte ontrafeld.  Egyptische wetenschappers presenteren op 17 februari de resultaten van DNA-onderzoek bij de farao. Historici hebben zich altijd afgevraagd of de jonge farao kinderen heeft verwekt.

Toetanchamon stierf nog voor zijn twintigste onder mysterieuze omstandigheden. Zijn mummie werd in 1922 gevonden. In de tombe van de kindkoning lagen twee doodgeboren, onvolgroeide baby's. De Egyptische onderzoekers namen in 2008 DNA af bij de mummie en de foetussen.

Toetanchamon regeerde in de veertiende eeuw voor het begin van onze jaartelling. Hij was getrouwd met Anchesenamon, dochter van de legendarische koningin Nefertiti. Mogelijk kan door het onderzoek ook de mummie van Nefertiti worden geïdentificeerd.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trendy jongeren drinken thee

Trendy jongeren drinken thee




Thee is niet langer een drankje enkel voor oude vrouwen, dit is tegenwoordig het meest geconsumeerde drankje na water en trekt steeds meer jonge fans aan.

Ontspanning
Hippe tearooms of zelfs funky theebars schieten als paddenstoelen uit de grond. Je vindt ze wereldwijd, van de Verenigde Staten tot Australië. Ze hebben vaak honderden variëteiten in hun aanbod, in Groot-Brittannië kun je zelfs in afwachting van Valentijn een 'Love Potion' drinken, deze zou als een afrodisiacum werken.

Gezondheid
"Thee staat nu synoniem voor ontspanning", aldus thee-experte Jutta Waldeck. "Theefabrikanten concentreren zich meer en meer op jongeren. Zo bestaan er bars waar je je eigen mengeling kan maken of in Singapore is er zelfs couturethee, die past bij de modetrends van het seizoen. Ook de gezondheidsvoordelen maken dit drankje steeds populairder, uit verschillende studies bleek dat thee tegen tal van ziektes als diabetes en hartziekten beschermt, ook zou het helpen afvallen. Een recente Japanse studie toonde nog aan dat oudere mensen die verschillende kopjes groene thee per dag drinken minder kans op depressies lopen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat voorspelt 50 overlijdens in bejaardentehuis

Kat voorspelt 50 overlijdens in bejaardentehuis


Oscar zet zelfs de medische wetenschap voor schut.


Dat katten speciale dieren zijn, wisten we al, maar wat een kat in een Amerikaans bejaardentehuis presteerde, grenst aan het bovennatuurlijke. De poes (Oscar) voorspelde er liefst vijftig overlijdens door net voor het overlijden bij de bejaarde in kwestie te komen zitten. Het ging zelfs zo ver dat Oscar slimmer was dan de medische wetenschap over een nakend overlijden. De speciale gave werd twee jaar geleden al ontdekt, maar nu heeft een professor er een boek over geschreven, waarin hij concludeert dat Oscar al vijftig keer een overlijden voorspelde.



Dankzij Oscar kunnen familieleden tijdig afscheid nemen van hun dierbare.
Dankzij Oscar kunnen familieleden tijdig afscheid nemen van hun dierbare.



De kat werd binnengehaald door een instelling die zich specialiseerde in de verzorging van demente bejaarden in Providence (Rhode Island) en al gauw ontdekte de verpleging dat Oscar over een speciale gave beschikte. De kat dwaalde door de instelling, zonder lang te blijven rondhangen. Behalve wanneer een patiënt aan zijn of haar laatste uren was begonnen. Hij krabde zelfs op de deur om binnen te geraken.

Nog straffer
De gave gaat nog verder. Op een bepaald moment zetten de verpleegsters Oscar op het bed van een patiënt die volgens hen weldra zou sterven. De kat zette het meteen op een lopen en spurtte naar een andere kamer, waar hij naast een andere patiënt ging zitten. Diezelfde avond overleed die patiënt. Het oordeel van Oscar was dus beter dan dat van de verpleging.



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/16/3/14/media_xl_3574049.jpg?20100202040610



Dokter David Dosa, een geriater aan de Brown University, vond het fenomeen zo fascinerend dat hij er twee jaar geleden een wetenschappelijk artikel over schreef. Sindsdien vermenigvuldigde Oscar de juiste voorspellingen van overlijdens en zit nu al aan vijftig. Daardoor is Dosa ervan overtuigd dat het onmogelijk een toeval kan zijn. De verpleging verwittigt nu zelfs al de familieleden van patiënten als Oscar op het bed van hun dierbare springt en er zich neervlijt. Dan kunnen ze tijdig afscheid nemen. Het lijkt wel alsof Oscar waakt over een stervende. In het huis dwalen nog vijf andere katten rond, maar geen enkele heeft dezelfde gave.



In zijn boek 'Making rounds with Oscar: the extraordinary gift of an ordinary cat' ('Op pad met Oscar: de buitengewone gave van een gewone kat') reikt Dokter Dosa geen sluitende wetenschappelijke verklaring aan voor het fenomeen. Hij suggereert wel dat Oscar- een beetje zoals honden die naar verluidt kanker kunnen ruiken- ketonen kunnen waarnemen. Dat zijn biochemicaliën die afgescheiden worden door afstervende cellen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Negenjarig meisje bevallen van een gezond zoontje

Negenjarig meisje bevallen van een gezond zoontje



In het noordoosten van China is een meisje van negen bevallen van een zoontje. Het jongetje kwam ter wereld in Changchun via een keizersnede en woog 2.75 kg bij zijn geboorte. Moeder en kind stellen het wonderbaarlijk perfect. Dat meldt City Evening News.

Zo'n extreem jonge moeder is hoogst uitzondelijk. Wereldwijd zouden er maar een vijftal gevallen bestaan van moeders van negen jaar of jonger. In Peru werd er volgens een medisch rapport ooit (in 1939) zelfs een vijfjarig meisje moeder.

Verkrachting
De ouders van de jonge moeder uit Sonyuan hebben meteen een advocaat ingeschakeld, want seks met een minderjarige (onder 14 jaar) staat in China immers gelijk met een automatische aanklacht voor verkrachting. De vader zal dus streng vervolgd worden. Bevallingen van jonge moeders zijn een groeiend probleem in China, want in sommige delen van het land gebeurt 30 procent van de abortussen bij schoolmeisjes. Vooral tijdens schoolvakanties geraken ze zwanger.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lies Steppe - My dark companion

Lies Steppe - My dark companion

Klik op de foto om haar te beluisteren





Lies Steppe presenteert de programma's Neve en Laika op Klara, maar ze heeft ook zangtalent. ze zingt bij Steppe en ze presenteert de muzikanten op het podium van Jazz Middelheim.

 Hier brengt ze het nummer "My dark companion" uit het debuutalbum "Steppe"



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Een kopje thee voor al je kwalen

Een kopje thee voor al je kwalen


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2010/01/28/883218/een-kopje-thee-voor-al-je-kwalen_1_515x0.jpg



Een kopje thee kan je gezondheid een enorme boost geven. Wij onderzochten welke thee nu goed is voor welk kwaaltje.

Wanneer je koorts hebt helpt vlierbloesemthee vaak. De thee zorgt ervoor dat je meer transpireert waardoor je sneller gezond wordt. Het goedje is ook ontstekingswerend waardoor je minder snel bijkomende problemen krijgt. Voel je een griepje opkomen? Dan grijp je best snel terug naar lindethee. Deze helpt je de gifstoffen in je lichaam af te scheiden dankzij een verhoogde transpiratie. De rest van de gifstoffen worden versneld afgevoerd via de urinewegen.

Wanneer je verkouden bent en last hebt van een vervelende hoest kunnen bepaalde soorten thee je eveneens genezen. Om slijmen los te maken helpt venkelthee. Taai slijm maak je zachter door een combinatie van venkelthee met gember- of tijmthee. Een kriebelhoest is snel van de baan denkzij een thee van zoethout en die vastzittende hoest verdwijnt als sneeuw voor de zon dankzij een combinatie van tijmthee met wilde kamillethee een beetje kaneel en wat gemberpoeder.

Kan je moeilijk de slaap vatten dan kan kamille of linde wonderen doen. Onrustige slapers halen hun heil dan weer uit hopthee. Ben je misselijk dan drink je best voor het slapengaan wat gemberthee, maar pas op met het zoetmiddel want dit zorgt dan weer voor winderigheid.





» Reageer (0)
01-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfmoordterroristen laten bommen inplanten om scanners te omzeilen

Zelfmoordterroristen laten bommen inplanten om scanners te omzeilen



Nu luchthavens wereldwijd de nieuwe scanners inzetten, willen terroristen een nieuwe verregaande manier gebruiken om aanslagen op vliegtuigen te plegen: ze laten bommen via een operatie inplanten in hun lichaam om zo de scanners te omzeilen. Op het vliegtuig brengen ze hun explosieven dan met een injectienaald tot ontploffing.


De informatie over de zogenaamde 'body bombers' werd ontdekt door de Britse geheime dienst MI5. Ze screenden systematisch extremistische Arabische websites en vernamen daar de dreiging van de chirurgisch ingebrachte bommen. Bij de ingreep wordt het explosieve PETN eerst in een zakje gestoken en dan in het lichaam van de terrorist geplaatst. Zoals bij een gewone operatie wordt de wonde dan dichtgenaaid.


Mannelijke terroristen zouden de explosieven ingeplant krijgen nabij hun appendix of in hun achterwerk. Bij vrouwen zou de ingreep vergelijkbaar zijn met borstimplantaten. Als ontsteking wordt dan een injectienaald gebruikt, zoals de Nigeriaanse terrorist Abdulmutallab probeerde bij zijn verijdelde aanslag boven Detroit. Alleen zou in dit geval de injectienaald door de huid gestoken worden. Veiligheidsexperts vrezen dat die injectienaalden op vliegtuigen zullen gesmokkeld worden onder het mom van diabetesspuiten of in buisjes of tubes.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meerderheid senioren heeft nog seks

Meerderheid senioren heeft nog seks


http://img251.imageshack.us/img251/8999/seksopleeftijd.jpg



Al te vaak worden senioren gezien als een groep die niets meer doet: niet meer werken, niet meer sporten, en geen seks meer. Een beeld dat niet klopt. De actieve senior gaat wel sporten, maakt uitstapjes en ja, houdt het ook in bed levendig.

60-plussers
Bij de 'pas gepensioneerden' (57 tot 64 jaar) heeft de meerderheid nog seks: 84 procent van de mannen en 62 procent van de vrouwen. Bij de bejaarden (75 tot 85 jaar) is dat nog 38 procent bij de mannen en 17 procent bij de vrouwen. Dat blijkt uit cijfers die het National Opinion Research Center, verbonden aan de universiteit van Chicago, verzamelde.

Demografisch verschil
Het verschil tussen mannen en vrouwen is overigens niet (enkel) te verklaren door een verschil in libido, maar ook door een demografisch verschil. Vrouwen leven namelijk langer dan mannen, en hebben meer kans om weduwe te worden. De kans dat ze daarna een nieuwe partner willen of vinden, is niet zo groot.

Gezondheid
Toch is er een goede reden om seksueel actief te blijven: een betere gezondheid. "Wie vaker seks heeft, is over het algemeen gezonder. Dat is zo bij jong en oud", zegt onderzoeker Lindau.

De vraag is echter of de richting van het causale verband niet verandert bij het ouder worden, zodat je niet ongezonder wordt van minder seks, maar dat je minder seks hebt omdat je kampt met allerlei kwaaltjes.

"Misvatting"
"Oudere mensen kunnen en zouden een actief seksleven moeten hebben. De nood aan intimiteit en contact met anderen verandert immers niet met het ouder worden. Dat oude mensen geen seks hebben is een misvatting van de samenleving", besluit dokter Dennis Lin.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16-jarige Amerikaan vindt ondergronds sms'en uit

16-jarige Amerikaan vindt ondergronds sms'en uit


Sms'jes sturen in de metro lukt vaak niet.


In de Amerikaanse staat New Mexico heeft een 16-jarige jongen een systeem uitgevonden waarmee je diep in de aarde tekstberichtjes kan versturen. Alexander Kendrick uit Los Alamos heeft daarmee een oplossing gevonden voor een probleem waar gsm-producenten al jaren mee kampen.

Lage frequentie
Het geheim van Kendrick is signalen met een lage frequentie. Die geraken veel beter door rotsen dan de hogefrequentiegolven. De signalen van zijn zelfgemaakt apparaat zijn alvast krachtig genoeg om een bericht te sturen vanop 288 meter diepte, een nationaal record.


  http://img534.imageshack.us/img534/7238/kendrickb.jpg
Kendrick met zijn antenne.


Belang

Zijn toestel is wel anderhalve meter groot, maar opent perspectieven voor zowel de veiligheid van ondergrondse expedities als de gsm-industrie. Kendrick heeft met zijn uitvinding alleszins de '2009 Science Fair' gewonnen, en kreeg daardoor een nieuwe computer, een trip naar Zwitserland en 12.000 dollar (8.625 euro).




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!